20 gode råd der sparer vand og varme

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "20 gode råd der sparer vand og varme"

Transkript

1 20 gode råd der sparer vand og varme

2 Få besøg af din VVS Mester og tjen penge 4 ud af 5 bruger for mange penge på opvarmning. Med et gratis Mestertjek får du overblik over, hvor der er penge at spare. Vi tjekker installationer og kigger efter mulige forbedringer Vi giver dig overblik over, hvor du kan opnå besparelser og forbedret komfort Vi giver dig et uforpligtende tilbud på løsningerne Bestil et GRATIS Mestertjek på vvsmester.dk Værdi 750 kr., lige nu: kr. 0,-

3 VVS Mester fælles om at gøre det lidt bedre VVS Mester er en landsdækkende sammenslutning af 60 autoriserede VVS-installatører. Vi er gået sammen, fordi vi har den samme høje standard omkring vores fag og fordi vi vil give danskerne professionel service og færdige løsninger af bedste kvalitet. Vi hæver overliggeren Vi tager kun markedets mest solide og gennemtestede produkter ind i vores sortiment. Og vi bliver løbende efteruddannet, så vi altid er helt ajour med teknik, tendenser og lovgivning. Hvem har ansvaret for materialer og håndværk? Med VVS Mester er der ingen tvivl om, hvem der har ansvaret. Det har vi. Vi sørger for, at alle lovkrav overholdes, og at de nødvendige tilladelser er indhentet. Er et produkt forkert monteret, eller er der fejl i produktet, så sørger vi for, at det bliver skiftet. Bemærk, at forsikringen ikke dækker, hvis du selv har lavet arbejde, der kræver autorisation.

4 Råd # 1 Kører gulvvarmen korrekt? Hent yderligere 8-12% besparelse på varmeregningen ved at investere i DEM (Dynamic Energy Management) til dit gulvvarmeanlæg. Få et tilbud hos din VVS Mester og se, hvor god en investering dét er. Gulvvarme er en fantastisk opfindelse, der gør meget for komforten, indretningen og økonomien i en moderne bolig. Men for at køre optimalt skal anlægget være korrekt indreguleret og afbalanceret ellers bruger du nyttesløse kroner på at varme huset op. Der kan nemt være 5-10% besparelse at hente, så få din VVS Mester til at tjekke dit anlæg hurtigst muligt.

5 Råd # 2 Giv din cirkulationspumpe en tanke En moderne A-mærket cirkulationspumpe koster ca. 100,- kr. om året i drift, mens en ældre pumpe kan koste helt op til 900,- kr. Bare det at gå fra en B-pumpe til en A-pumpe betyder, at strømforbruget reduceres til en fjerdedel! Den gemmer sig sikkert ydmygt bagest i kosteskabet eller i bryggerset. Men under cirkulationspumpens tilforladelige ydre kan der gemme sig en energidjævel, der bruger alt for meget strøm. Det, du kan gøre, er at tjekke pumpens energimærke hvis den er A-mærket, er du godt kørende. Hvis ikke, bør du overveje at skifte den ud.

6 Råd # 3 Husk radiatorerne, når du lufter ud! Vidste du, at der findes termostater, der husker, hvad du glemmer? Danfoss elektroniske termostat Living Eco lukker automatisk for varmen, når du lufter ud og det er blot én blandt mange smarte og energibesparende funktioner, der kan reducere energiforbruget med op til 23%! Madlavning, badning og almindelig menneskelig aktivitet giver fugt i huset, og for indeklimaets skyld skal der jævnligt luftes ud. Men her skal du tænke på, at radiatortermostater hurtigt reagerer på temperaturudsving, og at de derfor skal lukkes, inden vinduerne åbnes. Ellers koster det hurtigt mange kroner på varmeregningen.

7 Råd # 4 Tjek radiatortermostaternes alder Danfoss Living Eco er nyeste generation elektroniske termostater, der kan spare op til 23% af dit energiforbrug. Et smukt og praktisk design gør det til en ekstra stor fornøjelse at have den intelligente løsning i dit hjem. Hvis du er som de fleste, går du ikke rundt og tænker på, hvor gamle dine termostater er. Men prøv lige at bruge et par minutter på det. Hvis dine termostater er mere end 15 år gamle, kan du spare store penge på at skifte dem ud helt op til 1.200,- kr. årligt.

8 Råd # 5 Sørg for god afkøling på fjernvarme Radiatorerne er en vigtig kilde til god afkøling. Termostater med forindstilling er en oplagt vej til at forbedre varmeudnyttelsen og således også afkølingen. Snak om det med din VVS Mester. Du skal have mest muligt ud af din fjernvarme, og derfor bør du have fokus på afkølingen. Det betyder, at temperaturforskellen mellem vandet, der går hhv. ind og ud af huset, skal være så stor som mulig. Jo koldere vand, der ledes ud af huset, jo bedre har du udnyttet varmen. I øvrigt opkræver flere energiselskaber strafafgift af husstande med for dårlig afkøling.

9 Råd # 6 Giv varmepumpen en tanke mere Få en beregning på din fordel ved at skifte til varmepumpe. Ring til din VVS Mester og inviter ham på et besøg, der kan gøre en stor forskel for din varmeregning. Måske har du tidligere overvejet at installere en varmepumpe? Det er nu blevet en endnu bedre ide, idet staten har besluttet at sænke elprisen for den del af forbruget, der ligger over kwh årligt hvis du altså bruger strømmen til opvarmning.

10 Råd # 7 Tjek: Er dine installationer ordentligt isoleret? De installationer fx varmtvandsbeholder og vandrør der håndterer det varme vand, kan være kilder til varmetab. Det gælder især, hvis de er monteret i uopvarmede rum. Derfor kan der være gode penge i at få isoleret anlægget. Og det koster ikke mange kroner.

11 Råd # 8 Tjek: Er din olieeller gaskedel kondenserende? En ny kondenserende kedel kan spare op til 5.000,- kr. om året. Skal din VVS Mester ikke lige komme forbi og give et tilbud? Du har måske ikke tænkt over det, men det gør en stor forskel. Ud over at forbrænde olien eller gassen, genbruger en kondenserende kedel også varmen fra den resulterende vanddamp. På den måde udnyttes gassens samlede energiindhold optimalt og det er der store penge i.

12 Råd # 9 Tjek: Er dine rør up-to-date? Hvis du bygger om eller renoverer dit hus, er det oplagt at få gennemført en energioptimering af rørsystemet ved samme lejlighed. Der findes fx nye, smarte rør-i-rør systemer, hvor frem- og returløb er samlet i ét rør. Det sparer plads og reducerer varmetabet betydeligt. Selv noget så lavpraktisk som vandrør er en faktor i din boligs samlede energiøkonomi. For det første skal du naturligvis sikre dig, at de er tætte, så du ikke spilder vand og får skader på huset. For det andet skal varmetabet fra de rør, der transporterer varmt vand rundt i huset, være minimalt.

13 Råd # 10 Hold dine installationer vedlige Din VVS Mester véd, hvad det drejer sig om. Som professionel med mange års erfaring kender han alle de anerkendte produkter, og han ved, hvordan de serviceres bedst muligt. Den lille investering i et professionelt servicetjek er altid pengene værd. Installationer skal løbende justeres og vedligeholdes. Sådan er det med anlæg, der benyttes aktivt dag ud og dag ind. For at sikre, at dine anlæg altid kører optimalt og med lavest mulige omkostninger, bør du jævnligt få dem serviceret efter forskrifterne.

14 Råd # 11 Overvej at nyde solen lidt mere Få besøg af din VVS Mester og hør mere om solvarme. Han kan fortælle dig, om det er en god ide til din bolig (fx er en sydvendt tagflade med en vis hældning det bedste). Hvis din husstand har et højt forbrug af varmt vand, kan et solvarmeanlæg være det helt rigtige. Solens stråler kan bidrage med en stor andel af det varme vand, I har behov for og besparelsen kan derfor være betydelig. En familie på fire kan typisk spare kr. årligt.

15 Råd # 12 Indfør nultolerance over for dryp! Hvis vandhanen eller toilettet drypper, bør du overveje, om du skal udbedre problemet, eller om det er bedst at udskifte til en helt ny model. Ikke bare vil den ikke dryppe, den vil næsten helt sikkert også være mere vandbesparende end det, du har nu. Det virker ikke som noget, der vælter verden. Men en dråbe bliver hurtigt til flere, og snart løber det op i adskillige liter vand. Rent vand og dyrt. Hold derfor øje med vandhaner og toiletter og slå hårdt ned, hvis de drypper eller løber.

16 Råd # 13 Bimmelim skal ikke skylles ud som bummelum Måske kan du nøjes med at udskifte din cisterne til 2-skyl, eller måske er det smartest med et helt nyt toilet. Lad din VVS Mester komme forbi og give sit bud på den bedste løsning for dig. Hvis dine toiletter er 1-skyls toiletter, har du ikke noget valg. Så er det mange liter vand, der ryger ud med hvert skyl. Med et moderne 4/2 liters toilet er der mange liter at spare mest på det lille skyl, men også en del på det store. Der kan være op til kr. at hente om året.

17 Råd # 14 Luk vandet, mens du børster tænder Berøringsfri vandhaner husker for dig. Du kender dem sikkert fra lufthavnen, og de kan også gøre noget for dit vandforbrug. Et eksempel er Oras Optima, der sparer op til 50% af vandforbruget ved automatisk at åbne og lukke for vandet efter behov. Det mest klassiske spareråd, som vi alle kender. Men når vi står der ved håndvasken morgen og aften, flyver tankerne ofte, og vi glemmer det fornuftige råd. Måske hjælper det at tænke på, at der nemt løber nyttesløse liter vand ud i afløbet om året, hvis du lader det løbe.

18 Råd # 15 Tjek: Har brugsvandet den rigtige temperatur? Få besøg af din VVS Mester han kan vejlede dig i, hvordan du får den rette temperatur på vandet. Det er en balancegang at ramme den rigtige temperatur på det varme brugsvand. Bliver det for varmt, er der risiko for skoldning og sikkerhed for en høj energiregning. Bliver temperaturen for lav, går det ud over komforten, og der er risiko for bakteriedannelse i vandet. Temperaturen i varmtvandsbeholderen bør være 55 C, mens vandet fra hanen bør være omkring 50 C.

19 Råd # 16 Send bruseren på pension Kig forbi din VVS Mester og se vores udvalg af moderne og flotte sparebrusere, der kan give dig tusindvis af kroner i besparelse at varme dig ved. Størstedelen af vandforbruget i en almindelig husstand går til personlig hygiejne badning og toiletskyl. Og du kommer ikke uden om bruseren, hvis du vil gøre noget alvorligt ved dit vandforbrug. For det første handler det om badevaner (men den diskussion kender I sikkert hjemme hos jer). For det andet kan en moderne sparebruser halvere vandforbruget uden at gøre alvorlig skade på badeoplevelsen og så taler vi altså om flere tusinde kroner årligt.

20 Råd # 17 Sæt perlatorer på dine vandhaner Må vi se dit gamle vandhanefilter? Så er du sikker på at komme hjem med et nyt sparefilter, der passer til vandhanen. En perlator er et sparefilter, der monteres på vandhanen det blander luft i vandet og giver på den måde mere volumen til vandstrålen. Derfor behøver du ikke åbne så meget for vandet, og du kan spare 30-50% på forbruget.

21 Råd # 18 Husk ventilatoren på badeværelset Heldigvis kan man få en tids- eller bevægelsessensor, der sørger for at slukke ventilatoren igen. du kan spare op til 25% af ventilatorens elforbrug med denne lille anordning. På mange badeværelser tændes og slukkes ventilatoren manuelt på en afbryder. Og det sker jo, at man glemmer at slukke lyset efter et besøg på badeværelset, hvilket betyder, at også ventilatoren får lov til at køre videre. Med strømspild til følge. Der er altså dobbelt grund til at huske at slukke.

22 Råd # 19 Tag fornuften med ud i haven Daglig omtanke indendørs giver store besparelser, men det er også værd at gå fornuftigt til værks, når du bevæger dig udenfor. Især plænevanding koster mange liter vand og næste regnbyge er aldrig længere væk, end at græsplænen godt kan vente. Selvom den bliver gul og træls i tørkeperioder, kommer den altid igen. Blomster og urter vandes bedst med vandkande og gerne om aftenen, hvor vandet ikke fordamper så hurtigt.

23 Råd # 20 Få en regntønde Få mere at vide om brug af regnvand hos din VVS Mester. Der er fx visse tagtyper, det ikke er godt at samle vand fra. Han kan også hjælpe dig med at forbinde din opsamlingstønde til nedløbsrøret. Det er ligeså enkelt, som det er genialt. Himlen forsyner os med masser af dejligt kalkfattigt regnvand hvert år, og det kan du udnytte til forskellige formål fx til vanding i haven, bilvask mv. De mere avancerede bruger også regnvand til toiletskyl og tøjvask.

24 Vi er over hele Danmark! VVS Mester er en landsdækkende sammenslutning af over 60 autoriserede VVS-installatører. Vi er her for at give danskerne professionel service og færdige løsninger af bedste kvalitet. Find din lokale VVS Mester på vvsmester.dk Vi løser problemet Vi gør arbejdet færdigt Vi rydder op efter os Vi tjekker installationer og kigger efter mulige forbedringer Vi giver dig overblik over, hvor du kan opnå besparelser og forbedret komfort Vi giver dig tilbud på konkrete løsninger Vi styrer dit byggeprojekt fra a-z Vi giver dig sparring og høj faglig kvalitet Vi giver garanti på materialer og arbejde Nul bøvl og ballade

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? FIF MARKETING FI11/13 - returtemperatu Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. I Danmark udleder vi i gennemsnit

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0210 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. H o l d p å v a r m e n - o g p å p e n g e n e Størstedelen

Læs mere

guide til et lavere elforbrug

guide til et lavere elforbrug Dit eksemplar Elsparefondens guide til Let din elregning og kom ned på 1.000 kwh Se side 2 Skift til bærbar computer og spar op til 90% i el Se side 6 Halvér din vasketemperatur og dit elforbrug Se side

Læs mere

Får du varme nok for dine penge?

Får du varme nok for dine penge? SB0508 Får du varme nok for dine penge? Du kan gøre meget for at holde på varmen. Det kommer samtidig både din økonomi og miljøet til gode. - når god energi er inde i varmen I Danmark udleder vi 10 ton

Læs mere

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET 2 l SPAR VAND SPAR PENGE l l SPAR VAND SPAR PENGE l 3 DET ER NEMT AT SPARE PÅ VANDET VI HAR TIDLIGERE VÆRET VANT TIL, AT DER VAR VAND NOK, OG AT VAND ER NÆSTEN

Læs mere

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet

Spar vand spar penge. Så skåner du også miljøet Så skåner du også miljøet Vi har tidligere været vant til, at der var vand nok, og at vand er næsten gratis. Sådan er det ikke mere. I denne folder får du en række gode råd, som kan hjælpe dig til at bruge

Læs mere

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune

gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune gladsaxe.dk Energirenovering i Gladsaxe Kommune 1 Indhold Udgiver: Gladsaxe Kommune August 2012 Oplag: 2.500 Tekst: Anne Neergaard Knudsen Layout: Birgitte Elise Ravn Foto: Rudy Hemmingsen Tryk: PE Offset

Læs mere

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING

DIN GUIDE TIL ENERGIMODERNISERING DIN GUIDE TIL 2 FORORD Mange boligejere er interesserede i at vide, hvordan deres bolig kan blive mere energieffektiv, men det er ikke altid så ligetil at finde rundt i de mange begreber og processer,

Læs mere

Spar penge og energi i dit sommerhus

Spar penge og energi i dit sommerhus Spar penge og energi i dit sommerhus Anbefalinger til energiforbedringer i sommerhuset Undgå ubehagelige overraskelser Spar tusindvis af kroner Frostskader og forsikringsdækning Se hvordan du finder en

Læs mere

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter

sigt Jesper Asholt I år gav vi bare 558 kr. om måneden i el og varme Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter ENERGIINDSIGT FEBRUAR/MARTS 2012 IND ENERGIINDSIGT sigt EnergiMagasinet med TEMA OM VARMEPUMPER Jesper Asholt Jeg gør klar til solceller og jordvarme så hurtigt som muligt Jordvarme erstatter Pensionsklart

Læs mere

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her

Guide til grøn energi i boligen og feriehuset. emnetekst skrives her Guide til grøn energi i boligen og feriehuset emnetekst skrives her indhold: Side 04 Det gør vi i kommunen TEMA: ENERGIOPTIMERING Side 06 Hvorfor energioptimere? Side 07 Op på energimærkerne Side 08 Find

Læs mere

Varmen på rette sted. sådan gør du din varmeregning mindre

Varmen på rette sted. sådan gør du din varmeregning mindre Varmen på rette sted sådan gør du din varmeregning mindre Udgivet af SEAS-NVE Strømmen Hovedgaden 36 4520 Svinninge tlf. 70 29 29 29 www.seas-nve.dk Faktuelle oplysninger og inspiration til Varmen på rette

Læs mere

BRÆNDEOVNE, VARME ANLÆG OG FYRING

BRÆNDEOVNE, VARME ANLÆG OG FYRING BRÆNDEOVNE, VARME ANLÆG OG FYRING Indhold 03 lovpligtige og frivillige eftersyn af olie- og gasfyr 05 Risiko for kulilteudslip 08 Tjek dit fjernvarmeanlæg 10 Hvordan fungerer fjernvarme? 13 Tjek dit oliefyr

Læs mere

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert

Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN. få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Bedre udnyttelse af FJERNVARMEN få skik på AFKØLINGEN i dit varmeanlæg! FJERNVARME helt sikkert Sådan er det med FJERNVARME Rød = fremløb Blå = returløb I princippet er der med fjernvarme tale om en slags

Læs mere

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder

energicenter danmarks nye 20. august kl. 10.00 åbner Solen er vores bedste ven Led-pærer stjæler rampelyset Gratis inspirationsmøder EnergiSpiren Løversysselvej 2 7100 Vejle Tel.: 7580 3012 info@energispiren.dk 20. august kl. 10.00 åbner danmarks nye energicenter Solen er vores bedste ven s. 14-15 Led-pærer stjæler rampelyset s. 8 Gratis

Læs mere

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån

Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån Spar 10.000-50.000 kr ved at omlægge dit realkreditlån At tage et realkreditlån, er formentligt den største økonomiske beslutning, du kommer til at træffe i dit liv. De fleste af os erkender, at vi ikke

Læs mere

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus

effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus effektiv afkøling er god økonomi udnyt fjernvarmen bedst muligt og få økonomisk bonus www.ke.dk 2 udnyt fjernvarmen og spar penge Så godt som alle københavnske hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men

Læs mere

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser

Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag. 20+ år med. energibesparelser Danfoss varmepumper Den fremtidssikrede investering, der betaler sig hver eneste dag 20+ år med energibesparelser Med en forventet levetid på mere end 20 år sikrer en investering i en Danfoss varmepumpe

Læs mere

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort

Clorius Energistyring. Besparelser med optimal komfort 99.50.20-A Clorius Energistyring Besparelser med optimal komfort En vejledning til hvordan du kan holde varmen og samtidig belaste miljøet og din økonomi mindst muligt! Gælder for 1-strengede anlæg. Indholdsfortegnelse

Læs mere

gør energieffektivitet til din forretning

gør energieffektivitet til din forretning gør energieffektivitet til din forretning Smarte løsninger har deres egen farve Solar er en teknisk grossist inden for el, kommunikation, sikring, belysning, automation, vvs, ventilation og vedvarende

Læs mere

Almene boliger for alle - DANSK - side 1

Almene boliger for alle - DANSK - side 1 Almene boliger for alle - DANSK - side 1 Forord De følgende oplysninger er generelle og vejledende. De gælder i de fleste boligorganisationer, men nogle boligorganisationer kan have andre regler end de

Læs mere

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG

UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG UDSKIFTNING AF OLIE- ELLER NATURGASFYR SÅDAN KOMMER DU I GANG FORORD Energisystemet i Danmark skal omstilles, så det i stigende grad bliver baseret på vedvarende energi, og det er regeringens målsætning,

Læs mere

Guide til energiforbedringer af etageboligen

Guide til energiforbedringer af etageboligen Guide til energiforbedringer af etageboligen Indhold Indledning 3 Energimærkning 5 Grønt diplom og regnskab 9 Varmeforsyning 11 Efterisolering 20 Vinduer 28 Ventilation 37 Varmeudgifter 48 Elforbrug 54

Læs mere

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Få en bedre økonomi SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Få en bedre økonomi SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus 24 sider økonomi Få en bedre SLIP AF MED DÅRLIG GÆLD spar op 100 gode spareråd Tjek dine vaner 2 Ryd op i økonomien Side 4-5 Spar penge på strømmen Side 8-10

Læs mere

Effektiv afkøling betaler sig

Effektiv afkøling betaler sig Effektiv afkøling betaler sig 2 Udnyt fjernvarmen Returvand skal være så koldt som muligt Så godt som alle hovedstadsområdets hjem er i dag forsynet med fjernvarme. Men det er desværre langt fra alle,

Læs mere

SPAR ENERGI I HVERDAGEN

SPAR ENERGI I HVERDAGEN annonce hele denne temaavis er en annonce fra mediaplanet annonseinnstik annonce 1 E N E R G I G U I D E N VARMEPUMPE LAVENERGIVINDUE TRÆPILLER BRÆNDEOVNE ISOLERING N O V - 2 0 0 5 ER DIN BOLIG ELSIKKER?

Læs mere

SBi 2010:54. Elbesparelser i sommerhuse her og nu

SBi 2010:54. Elbesparelser i sommerhuse her og nu SBi 2010:54 Elbesparelser i sommerhuse her og nu Elbesparelser i sommerhuse her og nu Niels-Ulrik Kofoed Elise Roed Rasmussen Peter Weldingh Jacob Worm Lene Adams Rasmussen Michael Reuss Klaus Ellehauge

Læs mere

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER

RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER RÅD OG VEJLEDNING OM BRUG AF FJERNVARME I LEJLIGHEDER INDHOLD LEJLIGHEDENS RUM.................................. 3 TEMPERATUREN..................................... 4 BRUG ALLE RADIATORER..............................

Læs mere

Guide til et sikkert boligkøb. Til dig der skal købe din første bolig

Guide til et sikkert boligkøb. Til dig der skal købe din første bolig Guide til et sikkert boligkøb Til dig der skal købe din første bolig Guide til et sikkert boligkøb 4 Fra boligdrøm til drømmebolig Et boligkøb starter oftest som en drøm og skulle gerne blive ved at være

Læs mere

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet.

B.DK/PLUS. Spar på energien i hjemmet. Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. Spar på energien i hjemmet Her får du masser af gode råd til at spare på energien næsten alle steder i hjemmet. 1 03 Spar penge på din elregning - skift elselskab 04 Her er, hvad du betaler for på din

Læs mere