Bork Avis. Det er DIN avis!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bork Avis. Det er DIN avis!"

Transkript

1 Det er DIN avis! Bork Avis 4. udgave Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Læs denne gang om Bork Havn marked og nogle personlige ord til alle Borkere. Læs hele sektionen på side 6. MARKISE & KALECHESMEDEN v/ John F. Jacobsen Esbølvej 24, Sdr. Vium 6893 Hemmet Bådkalecher Møbelpolstring Covers Presenninger Solsejl - Altansejl Autopolstring Reparationer Specialopgaver Webshop Månedens portræt. Petra fra Starcafé/Lysstøberiet fortæller om hvordan hun og hendes mand valgte at flytte fra Berlin til Bork. Læs hele historien på side 2. Petra fra Lysstøberi Bork Havn og Restaurant Star Café Vi tilbyder vores service til både private og erhvervs kunder Vores service dækker bla. bugsering til værksted eller hjem, hjælp ved punktering og tør for benzin. Et års abonnement for private koster 480,00 kr. Vi tilpasser service aftalen til erhvervskunder, så den passer til den enkelte forretning. Ring for tilbud og flere oplysninger på Tlf eller til:

2 Kolofon Oplag: ca stk. Heraf bliver ca. 600 stk. omdelt til alle faste hustande i Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn. ca. 200 omdeles i Hemmet og resten bliver lagt ud til fri afbenyttelse i forskellige restauranter, butikker mv. i området. Derudover hentes avisen ca. 250 gange på internettet. Ansvarhavende redaktør: Betina Hvejsel Midtbyvej 7, Nr. Bork 6893 Hemmet .: Deadline og udgivelse: Deadline for indhold er d. 24. april Næste avis udkommer d. 1. maj Annoncer, informationer, arrangementer og andre indlæg, skal sendes til: Priser 1,50kr./spaltemillimeter. 1/2 side: 750kr. 1 hel side 1500kr. Alt tryk inkluderer fuld 4-farve. Bestil annonce for 12 mdr. og få 15% rabat. Format: Spaltebredde: 41 mm. Spaltemellemrum: 4mm. Max. bredde: 176 mm. Max. højde: 263 mm. Månedens portræt... Her er historien om Petra og Andreas Hintzen. De er begge opvokset i Berlin. Efter at have været på sommerferie nogle gange i Bork, og de havde hørt om et andet lysstøberi, blev de så glade for Bork og området, at de besluttede at købe et hus i Bork Havn og lave et lysstøberi, med deres helt egen opskrift. Ikke nok med at de ville gøre det muligt for kunder at designe deres egne lys, valgte de også at designe og ombygge deres eget hus til at starte med. Dette tog Andreas sig af i de første 2 år, mens Petra blev i Berlin for at arbejde. Dog tog Petra til Bork og hjalp til, i alle ferier, og på den måde fik de sammen stablet en ny tilværelse på benene i Bork. Kunderne var vilde med konceptet, med at de selv kunne designe deres lys, lavet af de bedste råstoffer. Og selv om den nye forretning gik rigtigt godt, spurgte flere og flere kunder om der var mulighed for at få noget at spise imens de ventede på at deres lys blev færdige. Derfor startede de i 2008 op med at servere fiskeboller, pandekager og andet, i et tilstødende lokale. Hurtigt måtte de dog indse at det kneb med pladsen. Så de besluttede sig for at bygge om og til, for at kunne lave en rigtig restaurant. I 2011 åbnede de Starcafé, som er tæt forbundet med Lysstøberiet. De besluttede sig for at al mad Mangler du et professionelt website, med nemt indholdsstyring. Så skriv til DanCMS på Midtbyvej 7, Nr. Bork, 6893 Hemmet, eller til og få en uforpligtende snak og et tilbud. Side 2

3 Du finder os på Bryggen 7, Bork Havn Vi åbner sæsonen til påske. skulle laves af friske lokale råvarer, og samtidigt være baseret på årstiden. Det er f.eks. hjemmelavede pandekager, eller ægte original wiener schnitzel og særlige fiskeretter. Og priserne skulle være så alle kan få råd. På trods af den aktuelle finanskrise, formåede de at gøre både forretningen og restauranten til en succes. De har valgt at holde åben næsten hele året i modsætning til de fleste andre turistprægede butikker og restauranter i området. Og dette har vist sig at være en rigtig god idé. Petra og Andreas er nu rigtige Borkere, og nyder deres nye tilværelse og nyder at kræse om kunderne. Dog kunne de godt tænke sig et tættere samarbejde med andre lokale erhvervsdrivende, så man i fællesskab kunne udrette langt mere for at tiltrække turister - og gerne hele året. Her til påske står Petra også for påskeægsløbet i Bork havn. Her bliver der opstillet nogle bogstaver i de forskellige forretninger og butikker i Bork Havn, hvorefter børnene kan løbe rundt og finde alle bogstaver og finde løsningen på gåden. Det plejer at være en stor succes med mange deltagere. Petra er i dag så dansk, at hun taler næsten fejlfrit dansk. Hun er en rigtig succeshistorie og et levende bevis på at man kan drive en god og sund forretning og skabe en dejlig tilværelse i Bork. Husk du kan altid handle på vores webshop: SALG FRA Vi laver gerne værtindegaver med vores specialvarer øl, chokolade, salt mm. Ring på VESTPALL BIOBRÆNDE Træpiller Træbriketter Brændetårne Rent træ fra palleproduktion Sdr. Viumvej 4a 6893 Hemmet samt efter aftale Lydumvej Nr. Nebel Telefon ell Bork og Bork Avis har fået sin egen gruppe. Tilmeld dig på linket herunder. Side 3

4 Bork for Land og By På ekstraordinær generalforsamling den 04. marts 2015, nedlagde medlemmerne Nr. Bork Sogneforening og Sdr. Bork Sogneforening og i stedet for blev oprettet en fælles ny, som hedder: Bork for Land og By. I den nye bestyrelse sidder: Formand: Kenneth Olesen, næstformand Torsten Just, kasserer Bente Stie Hansen, sekretær Helle Baltzer, Rikke Just, Eva Nielsen og Charlotte Heiselberg og som suppleanter: Gunnar Poulsen og Elna Siem. Bestyrelsen vil forsøge at gøre et fælles tiltag for hele området Bork. Kontingentet er uændret kr. 50,- pr. person eller kr. 100,- pr. husstand, beløbet kan indbetales via Mobilpay eller Swipp til telefon nr eller overføres til konto Vi er i gang med at planlægge årets aktiviteter, som bl.a. vi forventer vil blive legepladsdag, cykelture, fisketur, juletræstænding i både Nr. Bork og Sdr. Bork og fastelavnsfest, derud over arbejdes der på etablering af hjemmeside. Vi er fortsat i dialog med RKSK Kommune om anlæggelse af fortov på Anerbjergevej, ligesom vi er i kontakt med RKSK Kommune og Varde Kommune vedr. cykelsti mellem Sdr. Bork og Nr. Nebel. Vedtægter for den nye forening kan læses på Da jeg kører til Nebel et par gange om ugen tænker jeg altid det er fjollet at køre alene. Hvis der sidder nogen som godt vil ned og handle og selv se varerne eller som vil have bud med hjem så ring. Det kan være svært hvis man ikke selv kan komme af sted. Jeg skal nok hjælpe med at pakke og bære. Mange hilsner Else Jensen, Tlf Til vore kollegaer, husejere, naboer, venner, familie og forretningsforbindelser Velkommen til RECEPTION onsdag den 1. april kl For ca. 6 måneder siden overtog vi Kirkehøjvej 11 A. Det halve år der er gået siden, har vi brugt på at indrette nye og dejlige lokaler, og ikke mindst lave en ny og spændende minigolfbane med vikingetema. Siden den 15. januar, har vi været at træffe i de nye lokaler, og den 1. april, har vi fået lovning på, at Bork Havn Vikingegolf er klar til at tage imod de første minigolfspillere. Alt dette vil vi meget gerne vise frem til jer, og derfor holder vi en lille reception, hvor der vil være mulighed for at se de nye lokaler. Og ikke mindst se og prøve minigolfbanen, måske er vores viking vågnet for at holde et øje med jer! Vi vil også være værter for en lille forfriskning, den 1. april i tidsrummet Snoren til minigolfbanen klippes den 1. april i kl Med venlig hilsen Birthe Høst og Poul Olesen Side 4 FERIEPARTNER BORK HAVN Kirkehøjvej 11 A DK-6893 Hemmet Telefon: (+45)

5 GI EN GAVE DER SVINEFILET A LA GLÆDER OG SMAGER MØRBRAD Julen m/ramsløg er hjerternes fest og mavernes. En julekurv med g varer fra din lokale CERES JULE-HVIDTØL Kg Købmand pris 59,90-74,88 glæder begge dele. 6 flasker 33 cl Kom ind og hør mere, hvis du vil forkæle Ltr. pris 7,55 en, PR. du holder STK. af. v/køb af 6 fl Pant Afhentningspris DYBFROST 6 FLASKER STEFF HOULBERG BESTIL JULEKURVEN HOS MIN KØBMAND BIKSEMAD 300 g Kg pris 26,67 PR. POSE 8,- SPANSK PLEASER! STEFF HOULBERG PØLSER Grill eller Hotdog g Kg pris 50,00-53,33 FRIT VALG 20,-MAX 5 POSER PR. KUNDE PR. DAG BKI EXTRA KAFFE Specialristet 400 g Kg pris 62,50 PR. POSE 25,- JUAN DE JUANES 300 cl - Spanien Ltr. pris 29,98 PR. STK MAD & SMAG HAKKET KALVE- OG SVINEKØD 8-12% 700 g Kg pris 42,79 PR. PAKKE SPANGSBERG FLØDEBOLLER 150 g Kg pris 166,67 FRIT VALG 25,- Tilbuddene gælder fra tirsdag den 7. april til og med fredag den 10. april Find din nærmeste Min Købmand på KøbmandsHuset, uddene Kærup Industrivej gælder fra 12, lørdag 4100 Ringsted, den 29. november Danmark. til og med fredag den 5. december Find din nærmeste Min Købmand på KøbmandsHuset, Kærup Industrivej 12, 4100 Ringsted, Danmark. Vi har vinter åben HVER dag - Åben 365 dage om året. Besøg os i Bork Havn, Kirkehøjvej 9b, 6893 Hemmet, telefon: Side 5

6 Redaktørens tanker... Bork Havn marked 2015 og andet. Stort set lige siden sidste års marked på Stejlepladsen i Bork Havn, er vi næsten dagligt blevet kontaktet af folk der ville høre hvornår vi starter marked i år. Hvis ellers kommunen siger ja, til vores ansøgning om at få lov igen i år, vil vi holde loppemarked hver søndag, fra og med den første søndag i maj, til og med den sidste søndag i efterårsferien. Selvom vi havde store ambitioner om at gøre det gratis for alle igen i år, har virkeligheden desværre indhentet os. Måske var vi lidt for optimistiske med vore planer, men fakta er at vi investerede ca kr i sidste års marked, til trykning af flyers og plakater samt omdeling (inkl. kørsel) og indkøb af stor printer. Så i år, ser vi os nødsaget til at tage 50kr per stadeplads. Hvis der er flere der deles om en stadeplads, skal der betales for hver deltager. Dette gælder også lokale erhvervsdrivende. Pengene går til trykning og uddeling af flyers og plakater, samt kørsel med disse, samt udgifter til trykning. Hvis vi er heldige bliver der et lille beløb i overskud til os selv. Lige så snart vi ved om kommunen giver lov, og der ellers ikke er nogle andre der har brug for pladsen i perioden, bliver det muligt at bestille plads. Der vil blive lavet 100 billeter pr. gang. De vil være mærket med dato og farvekode for hver søndag, og skal placeres i bilens vindue, eller lægges så den er synlig på stadepladsen. Salg af billeter stopper, når der er solgt 100 billeter til én søndag. De billeter der ikke er blevet solgt på forhånd kan købes ved indkørslen til pladsen, til "chanceryttere". Det største antal stadepladser vi havde sidste år, var 97, så vi regner med at 100 stadepladser er det der er plads til. Skulle de vise sig at der er plads til flere, vil vi have nogle "nød"-billeter der kan sælges på pladsen. Og så lige nogle private ord for at forebygge rygtedannelse. Mange af jer ved at kommunen har fjernet vore børn for tiden. Vi arbejder sammen med vores advokat for at få løst situationen, men det kommer sikkert til at tage lang tid. Vi er selvfølgelig ikke enige i kommunens tanker om os, og deres grund til at gøre hvad de har gjort. Men vi prøver at forholde os positive, og gransker os selv for at se, om der er noget i det. Men uanset hvad kommunen tænker, må vi jo erkende at vi begge har fleksjob af en grund. Og det er fordi vi har kronisk middel-svær depression. Dette betyder at vi ikke har så meget overskud i hverdagen, som raske mennesker, og det kan være en medvirkende årsag til den situation vores børn og vi befinder os i nu. Hvis du mener at have brug for en mere uddybende forklaring, kan du prøve at komme forbi når butikken er åben, og se om vi har overskud til at fortælle i flere detaljer. Hellere det, end at der bliver gættet og spekuleret på hvad årsagen er. Derudover har vi brug for lidt mentalt fred, så vi kan have energi til at kæmpe for vore piger og vores egen tilværelse. GÅ TUR På Danmarks mest benyttede hjertesti, hjertestien i Bork Havn Bedefredag, den 1. Maj kl. 11 Vand- Frugt- Grønt Sponsoreres af. MIN KØBMAND Arrangør: Tarm- Skjern- Videbæk Hjerteforening Side 6

7 Så er vi på banen igen, med nye friske ideer til din frisure. Venlig hilsen Lene, Rikke og Elly Åbningstider: man, tirs, tors,fre: 9-17 ons, lør: 9-12 Frisør Elly Jensen Stensigvej 4 Sdr. Bork Tlf.: Restaurant Ship Inn TILBUD: Stegt flæsk med kartofler persillesovse, rødbeder Pris 118,- kr. Alle der spiser stegt flæsk får en gratis snaps til maden. Gratis snaps gælder til 15 April Åben alle dage fra til Bordbestilling på tlf VEBBESTRUP IS Softice og kugle is lavet af ægte fløde. Ishuset åbner d og har åbent hele påsken fra hver dag. Efter påske har vi åbent fredag 14-18, lørdag og søndag SDR. BORK, NR. BORK & LYNE PASTORAT Sognerejse til Rom oktober 2015 Foredragsaften i Sdr. Bork Forsamlingshus Tirsdag d. 14. april 2015 kl PASSIONE: mennesker og mad i Italien Journalist Morten Beiter, Ringkøbing VEL MØDT uanset om man skal med på tur eller ej. Rejseudvalget Hos Jensine Stof, garn og sytilbehør. Ny butik på Østergade 3 i Skjern. Kom og se vores store flotte kollektion. Vi har også masser af lækkert garn. Åbningstider er, man-fre , lør Kontakt på Tilbud. Lækre stoffer, fra kun 15kr/m. Vi støtter Side 7

8 Sjove fakta Vi har jo netop været vidne til en delvis solformørkelse. Ca. 86% af solskiven var dækket af månen. De fleste har nok oplevet en hel- eller delvis solformørkelse. Og de fleste ved nok at det er fordi månen i sin bane om jorden, går ind foran solen. Men de færreste ved sikkert hvordan månen, jorden og solen spiller sammen. Det er lidt af et fantastisk tilfælde at vi har en "rigtig" solformørkelse på Jorden. De fleste andre planeter med måner, oplever aldrig det vi gør. Dette skyldes at månen tilfældigvis har præcist den bane den har, den afstand den har til jorden og den størrelse den har. Når der en sjælden gang i mellem opstår en solformørkelse, er det ret tydeligt at se at jorden og månen, tilsyneladende har samme størrelse på himlen. Og derfor kan vi få en perfekt solformørkelse, hvor månen lige akkurat dækker solskiven. Havde månen været lidt længere væk fra jorden, eller lidt mindre, havde den ikke kunnet dække for solskiven præcist. Og vi ville blot se en lysende ring omkring solen, når månen passerer over solskiven. Havde månen været tættere på jorden, eller større, havde vi ikke kunnet observere solens korone (den synlige atmosfære på solen ved solformørkelser). Faktisk varierer månens afstand til jorden en smule, og derfor ser man nogle gange en solformørkelse hvor månen, kun dækker en del af solskiven, selvom de passerer direkte foran solen. Og det er bl.a. derfor at totale solformørkelser er så sjælne. Ydermere føler månens bane om jorden ikke jordens hældningsakse på ca. 7 grader. Det gør at månen ofte befinder sig under ækvator, og ofte over ækvator. Havde månen samme bane som jordens hældningsakse, ville solformørkelser være et langt hyppigere fænomen. I dag er videnskaben, overbeviste om at vi kan takke månen for at vi eksisterer. Man har i hundredevis af år, spekuleret over hvor månen kom fra, men i dag mener man at den er opstået for noget over 4 mia. år siden, ved at en planet på størrelse med Mars, er stødt sammen med jorden. Dette sammenstød var så voldsomt, at store mængder af den planet og jordens materieale blev slynget ud omkring jorden, som en skive af smeltet sten og metaller. Jorden selv, blev næsten helt smadret ved dette sammenstød. I løbet af måske millioner år, samlede dette materiale sig til månen. Resten blev til vores klode. Faktisk blev jorden ca % større ved sammenstødet. Siden månens skabelse, har månen været med til at stabilisere jordens rotation. Uden månen ville jorden bakse vildt fra side til side, og årstider som vi kender dem i dag ville nærmest være umulige. I starten var månen langt tættere på jorden, end den er i dag. Faktisk øger månen sin afstand til jorden med ca. 3-4cm/år. Dette betyder at jorden roterer en lille smule langsommere, ligesom hvis du sidder på en karrusel og rækker armene ud til siden. Så kører du også en smule langsommere rundt. Månen har også i starten lavet voldsomme tidevandskræfter. De har været så kraftige at både havet og jorden har bevæget sig op og ned, langt mere end der sker i dag. Og dette mener man har været medvirkende til at det primitive liv, der var opstået i havet, kunne finde fodfæste på jorden. I tidevandsområder, kunne primitivt liv, "lære" at leve både med og uden havvand, på grund af tidevandet. Og over æoner af tid, blev nogle af de primitive organismer i stand til at klare sig uden havvandet. Og dermed var grundlaget for planter og dyr på jordskorpen dannet. I dag har tidevandet i Danmerk stort set kun betydning for fiskere og selvfølgelig under store lavtryk, der danner storme. Hvis der er højvande samtidigt med at en storm rammer kysten, kan det gå ekstra galt. Side 8

9 Jeg søger nogen til at lave håndarbejde med, drikke kaffe/the og hygge med. Det skal være for- eller eftermiddag da jeg pga. sygdom ikke er frisk og oplagt om aftenen til at gå til noget. Hvis nogen har problemer med transport, så henter og bringer jeg gerne. Vi kan mødes her eller på skift hos hinanden eller måske bruge det nye forsamlingshus. (Det kan ikke være onsdag, da jeg hjælper til i genbrug) Henvendelse: Else Jensen, Anerbjergvej 28, Sdr. Bork, tlf Hjælp til den bærbare PC. Driller din PC? Er den blevet langsom? Har du fået virus? Skal du have hjælp med et program? Har du købt ny bærbar, og synes at der er alt for meget ubrugeligt software installeret? Eller skal du bare have rådgivning? Så skriv til mig for et uforpligtende tilbud. Typisk kan jeg klare dine problemer for 300kr. Jeg har arbejdet med computere i ca. 30 år, og har siden vi fl yttede til Bork, repareret over 750 bærbare pc'er. Skriv til eller sms til Velkommen hos EDC Nr. Nebel Det lokale og stærke mæglerteam med stor erfaring. Jan Mølgaard Toft Ejendomsmægler Mads Havstrup Ejendomsmægler & valuar Bork Havn Lysstøberi/Kerzengießerei Sjov for alle mellem 1 og 99 år! Støb dine egne lys! Vælg mellem mange forskellige former og farver og lad dig inspirere af butikkens håndlavede lys. Uden tilmelding. Åbningstider: Der ultimative Spaß für jung und alt! Unser freundliches Team bringt Ihnen die Kunst des Kerzengießens näher. Unter fachmännischer Anleitung gießen Sie Ihre eigene Kerze in Ihrer Wunschfarbe und -form. Ohne Anmeldung deutschsprachig! Öffnungszeiten: Uhr. Lysstøberi Bork Havn Pernille Otzen Sagsbehandler Nr. Nebel Ejendomsmæglere, Valuarer, MDE Bredgade 22, 6830 Nørre Nebel Telefon , Josefine Andreasen Ejendomsmægler Thomas Sønderby Kristiansen Trainee Star Café & Restaurant i Bork Havn Nyd Ndl lækre friske fik retter i en hyggelig atmosfære! Forskellige fiskeretter Wienerschnitzel Fiskeburger Pandekager m.m. Bordbestilling anbefales Åbningstider fra 10. Stjerneskud m. 1 dampet og 1 pandestegt rødspættefilet Sternschnuppe mit 1 gedämpften und 1 gebratenen Schollenfilet Genießen Sie frische Gerichte in einer angenehmen und gemütlichen Atmosphäre Verschiedene Fischgerichte Wienerschnitzel Fischbrötchen Crepes u.a. Tischbestellung empfohlen Öffnungszeiten ab 10 Uhr. Star Café & Restaurant Side 9

10 Bork Print og Kopi. Med 25 års erfaring i den grafiske branche, kan vi hjælpe dig med næsten ethvert print/kopi job på papir fra A5-A3 størrelse. Skriv og forhør om et tilbud på din print/kopi opgave. Vejl. priser inkl. moms: Kopipriser 80g. A4 pr. stk. 160g. A4 pr. stk. 160g. A3 pr. stk. 80g. A4 pr. stk. v/ g. A4 pr. stk. v/ g. A3 pr. stk. v/100+ S/H 0,50 Kr. 1,10 Kr. 1,30 Kr. 0,40 Kr/stk. 0,95 Kr./stk. 1,15 Kr./stk. S/H dobbeltsidet 0,80 Kr. 1,80 Kr. 2,20 Kr. 0,70 Kr/stk. 1,50 Kr./stk. 1,85 Kr./stk. Farve 1,50 Kr. 2,10 Kr. 2,70 Kr. 1,40 Kr/stk. 2,00 Kr./stk. 2,50 Kr./stk. Farve dobbeltsidet 2,40 Kr. 3,40 Kr. 4,40 Kr. 2,30 Kr/stk. 3,20 Kr./stk. 4,00 Kr./stk. Tillæg for print - PDF, TIFF eller JPG: 10,00 Kr./printjob. Tillæg for foldning/hæftning eller hulning 0,08kr/ark. Tillæg for hasteopgaver: +20% Tillæg for A4 laminering: 7,00 Kr./ark. Tillæg for A3 laminering: 11,00 Kr./ark. Tillæg for scanning af fotos mv.: 10,00 Kr./scanning (Medbring selv USB-nøgle) NYHED Dækkeservietter 35kr/ stk. 10% rabat ved køb af mere end 10. Gerne med forskelligt motiv. Kom For opsætning af dokumenter (sange, brochurer, infoark mv.), hør om pris. Fortæl os om dine ønsker, og vi giver dig et uforpligtende tilbud. Skriv til eller aftal møde med os på Midtbyvej 7, Nr. Bork, 6893 Hemmet for en uforpligtende snak. med tekst og billeder. Bodils klumme: Det er blevet lidt sværere at smile. Der er noget galt i Danmark Dybbøl Mølle maler helt ad helved til. Sådan synger John Mogensen. Andre synger. Vi vil have Danmark tilbage. Men hvad er det egentligt vi vil have? Fred og ro kombineret med den danske hygge. Hvordan genskaber vi den? Har det ikke altid været et eller andet der har været galt. Krige i fortid og nutid har altid skabt en ubalance i det gode og idylliske billede der er af Danmark. Er det måske at når tingene går godt for en kigger man sig ikke så meget til siderne og ser den lurende ufred. Nærvær og opmærksomheden er måske mere i retning af. Her går det godt og man fæstner ikke sin opmærksomhed ved den omkring liggene uro. Indtil man bliver overrumlet på engang af livets fakta, at tingene har det med at gå op og ned. Man glemmer at ruste sindet til at kunne stå imod lettere til en hård lavine af modgang. Tror ikke nogle mennesker oplever et helt liv uden op og nedgang i måden livet udspiller sig. Så er det her man må hægte op i sig selv og se om der kan findes de nødvendige kræfter til at stå imod med. Samt at turde i medgang at slippe glæden fri når livet spiller løs med optur og medgang. Mennesker er forskellige men det grundlæggende er som regel, at man ønsker hinanden det bedste og glædes over når det går godt for andre i sin omgangskreds. Et godt ord som dækker dette er empati. Ordet betyder indføling i en person eller andet levende væsen, ofte i følelsesbetonede situationer, evne til at indleve sig i og sætte sig i en andens sted. Hvis man derimod ikke kan finde de rette kræfter til at komme igennem de hårde tider ender man ofte i en psykisk krisetilstand, hvor mennesket tidligere erfaringer og indlærte reaktionsmåder ikke er tilstrækkelige til, at man kan forstå og psykisk beherske den aktuelle situation. Side 10

11 Krisens forløb Psykiske kriser indebærer en oplevelse af forladthed, selvforkastelse og/eller kaos. En krise kan opleves mere eller mindre stærk og forstyrrende for den pågældende person. Man har gradueret styrken i fire trin. Ved den laveste grad kan mennesket klare sig med sædvanlige problemløsningskapacitet. Ved den stærkeste form ses derimod sammenbrud og desorganisation af personligheden. Af praktisk-terapeutiske grunde inddeles den traumatiske krises forløb i fire faser. Først chokfase, der siden går over i en reaktionsfase, der følges af en yderligere bearbejdning frem til nyorienteringen, der indebærer en fuldstændig genoprettelse. Disse faser har hver for sig deres karakteristiske indhold og terapeutiske problemer. De er ikke klart adskilt fra hinanden, undertiden kan en af dem helt mangle eller dens forløb kan være sammenvævet med en anden fase. Der er naturligvis tale om en model, der forsøger at give forklaring på fænomenet. Chokfase Kan vare fra et kort øjeblik til flere døgn. Under chokfasen holder mennesket psykisk virkeligheden på afstand; kan ikke indtage og bearbejde indtryk. Ofte formår mennesket at være behersket udadtil, men under overfladen er alt kaos. Vedkommende kan bagefter have svært ved at huske, hvad der blev sagt eller skete. Reaktionsfase Chokfasen og reaktionsfasen udgør tilsammen den akutte fase. Den akutte krise bør ikke vare længere end 4-6 uger, imodsat fald kan der være tale om en patologisk tilstand. Menneskets forsvarsmekanismer bliver nu mobiliseret. Forsvarsmekanismerne er de ubevidste psykiske reaktionsmåder, der har til opgave at mindske oplevelsen af bevidstheden om trusler og farer for jeget. Der findes forskellige forsvarsmekanismer, som mennesket ubevidst kan gøre brug af. Disse mekanismer bliver kortfattet opført i det følgende: Regression: Mennesket udviser adfærds- eller tankemønstre, der var karakteristiske for tidligere udviklingstrin. Fornægtelse: Mennesket registrerer faren, fornægter symptomerne, fx i forbindelse med kræft. Projektion: Mennesket lægger ansvaret for en hændelse, som pågældende selv har skyldfølelse for, over på øvrige person(er). Rationalisering: Mennesket mindsker oplevelsen af trussel eller skyld med fornuftsbetonede argumenter. Isolation: Mennesket formår stille og roligt at fortælle om det, der er sket. Der sker således en forvræning af de aktuelle følelser. Undertrykkelse: Denne mekanisme er mere bevidst, hvor mennesket ikke viser sin uro og sorg, men prøver på at tage sig sammen og være tapper. Repression: Mennesket kan det ene øjeblik fortælle om en begivenhed, hvorefter vedkommende efter et stykke tid fornægter at have sagt eller oplevet begivenheden. Fortrængning: Mennesket har hukommel- Kom og se mit fine bløde mælkegarn og mærk mit lækre babyalpaca garn. Husk jeg holder åbent lørdag d. 28 marts og 18. april. Begge dage fra Vi ses. Ellers ring og aftal tid på Anerbjergevej 4a, Sdr. Bork Side 11

12 sestab, lammelser, etc. Bearbejdningsfasen Den akutte fase er overstået og mennesket begynder atter at vende sig mod fremtiden i stedet for at være totalt optaget af traumet. De symptomer og adfærdsforstyrrelser, som mennesket har haft, aftager lidt efter lidt og gamle aktiviteter begynder at blive genoptaget. Eventuel ansvarsfølelse begynder at blive lettere at bære. Nyorienteringsfasen Mennesket lever med det forgangne som et ar, der altid vil være der, men som ikke behøver at hindre at livet går videre. De skuffede forhåbninger er blevet bearbejdet. Den vaklende selvfølelse er blevet genoprettet. Alt dette sker under forudsætning af, at vedkommende har kunne arbejde sig igennem krisen. Den gamle hændelse kan dog opleves som kortvarige stik i form af psykisk smerte. Men sådan er der så meget, alt afhænger af den person man er Kilde: Wikipedia Kør ind til BORK AUTOSERVICE Servicerer og reparerer alle bilmærker Vi klarer bl.a.: Reparation af alle bilmærker Serviceeftersyn også i garantiperioden og du beholder samtidig din nyvognsgaranti Fejlfinding med moderne testudstyr Forsikringsskader Bremse- og koblingsservice Klargøring til syn RudeCenter - reparation og udskiftning af ruder Dæk og fælge Lånebil Er din bil klar til foråret? Vi tjekker: Bremseskiver og klodser Dækmønstre Bremsevæske Bork Autoservice v/ Allan Clausen Midtbyvej Hemmet Tlf.: AutoPartner for en sikkerheds skyld Beskæring af buske og træer Alge-, myre- og muldvarpebekæmpelse Klipning og kantskæring af græsplæner Ukrudtsbekæmpelse Klipning af hække Vedligeholdelse af grusveje Arbejde med rendegraver Ideer til forandringer i haven Ophæng og støddæmpere Kølersystem Lygter Tlf Høj s Have & Vejservice Kærnvej Nørre Nebel Se mere på

Bork Avis. 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn

Bork Avis. 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Bork Avis 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Velkommen til den nye Bork Avis. Hvad skal vi med endnu en avis? Da Bodil og jeg flyttede til Nr. Bork i oktober 2010, synes

Læs mere

Bork Avis. Det er DIN avis!

Bork Avis. Det er DIN avis! Det er DIN avis! Bork Avis 2. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Bork inspirerer helt til verdens ende... Vi har modtaget en helt forrygende historie, om hvordan Bork har

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 286 Sdr. Vium Sogneforeningen februar 2016 Landsby pedeller Jeg har længe gået med den tanke, at når Lyne med succes kan etabler by pedeller og det går rigtig godt, så kan vi også i Sdr.

Læs mere

Viby Gymnasium og HF

Viby Gymnasium og HF Viby Gymnasium og HF Viby Gymnasium og HF Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser blandt elever og medarbejdere Til Ledelsen 2007 1 Indholdsfortegnelse: Ved en elevs

Læs mere

Stressens 4 faser -hjælp til selvhjælp

Stressens 4 faser -hjælp til selvhjælp Stressens 4 faser -hjælp til selvhjælp Kender du stressens 4. faser? Nej! det gør du nok ikke, for det min egen definition. Altså at påstå, at stressen har 4 faser. Det er sådan jeg selv har oplevet det

Læs mere

Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel

Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel Sag: 68301839 edc.dk Nr. Nebel Statsautoriseret ejendomsmægler, MDE Bredgade 22-6830 Nørre Nebel Tlf. 75287733-683@edc.dk Boligen Opført: 2006 Rum/Værelser:

Læs mere

Bork Avis. Det er DIN avis! Billed galleri Der er sket en masse i Bork siden sidst. Se vores store billedgalleri på side 6.

Bork Avis. Det er DIN avis! Billed galleri Der er sket en masse i Bork siden sidst. Se vores store billedgalleri på side 6. Det er DIN avis! Bork Avis 1. udgave - 2015 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Billed galleri Der er sket en masse i Bork siden sidst. Se vores store billedgalleri på side 6. Har du

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 290 Sdr. Vium Sogneforeningen juli / august 2016

Sdr. Vium Nyt. Nr. 290 Sdr. Vium Sogneforeningen juli / august 2016 Sdr. Vium Nyt Nr. 290 Sdr. Vium Sogneforeningen juli / august 2016 Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. september 2016 Emner skal være meddelt Aase Rahbek på mail skipper@mail.mira.dk senest d. 10.

Læs mere

Bork Avis. Marts tilbud Klar til fodboldssæsonen? Det er DIN avis! Kun 2.499,-

Bork Avis. Marts tilbud Klar til fodboldssæsonen? Det er DIN avis! Kun 2.499,- Det er DIN avis! Bork Avis 3. udgave - 2015 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Læs denne gang lidt om fremtidsperspektiver, specielt om fremtidens biler og

Læs mere

Marts 2015 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD

Marts 2015 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD Marts 2015 PÅSKELEJR KRISTI HIMMELFART SOMMERENS HOLD BESTYRELSEN S E J E R B O R G NYT FORMAND Birgitte Holm Petersen 39565841 NÆSTFORMAND Mikael Gajhede 22220668 KASSERER Torben Aagaard 32555612 SEKRETÆR

Læs mere

FØVLING SKOLE. SORGPLAN ved ulykker eller dødsfald. ***************************** Om sorgplan ved ulykker eller dødsfald.

FØVLING SKOLE. SORGPLAN ved ulykker eller dødsfald. ***************************** Om sorgplan ved ulykker eller dødsfald. FØVLING SKOLE SORGPLAN ved ulykker eller dødsfald. ***************************** Om sorgplan ved ulykker eller dødsfald. Denne handleplan er tænkt som en vejledning for Føvling Skoles personale, hvis en

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske

Sdr. Vium Nyt. Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015. God påske Sdr. Vium Nyt Nr. 279 Sdr. Vium Sogneforeningen april 2015 God påske Næste nummer af Sdr. Vium Nyt udkommer 1. maj 2015 Emner skal være meddelt Aase Rahbek på mail skipper@mail.mira.dk senest d. 10. april

Læs mere

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00

Vores Åbningstider. 5. kl: 6. kl: 7. kl: Ungdomsklub: Handicapklub. Mandag 12.00-17.00 12.00-17.00 12.00-17.00 Lukket 12.00-17.00 * Udover de 653 kr. om mdr. indbetales der hver mdr. 100 kr. for klubben daglige madordning, der serveres kl. 14.00. Dette beløbe indsættes på følgende konto: Reg. nr. 2267 Konto: 4379299747 Vores Åbningstider

Læs mere

Nyhedsbrev fra klynge 2

Nyhedsbrev fra klynge 2 Nyhedsbrev fra klynge 2 Så blev det til det sidste nyhedsbrev i år 2014. Den har stået på masser af julehygge i december måned, hvilket nyhedsbrevet også bærer præg af. Der har været en fantastisk opbakning

Læs mere

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden!

Kære kompagnon. Tænk det allerede er 10 år siden! Kære kompagnon Jeg kan godt sige dig, at denne tale har jeg glædet mig til i lang tid - for det er jo hele 10 år siden jeg sidst havde en festlig mulighed for at holde tale for dig - nemlig da du blev

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

SORG/KRISE. At støtte et barn i sorg eller krise kræver ikke, at du er overmenneske, blot at du er et medmenneske.

SORG/KRISE. At støtte et barn i sorg eller krise kræver ikke, at du er overmenneske, blot at du er et medmenneske. SORG/KRISE At støtte et barn i sorg eller krise kræver ikke, at du er overmenneske, blot at du er et medmenneske. Ovenstående citat er grundlaget for denne handleplan. Alligevel er det legalt ikke at kunne,

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014

Sydfyns Single- og Venskabsklub. Januar 2014 Januar 2014 Mandag den 6. januar kl. 19 - Besøg hos Hanne Design på Gestelev Gamle Mejeri. Hanne laver bl.a. smukke smykker og tasker i gummi, som vi får lejlighed til at se på. Hun lukker snart sin butik

Læs mere

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15

Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Kære Alle 90 års fødselsdag fejret d. 15. maj Æblebladet. Sæby. 01. 08. 2015 Nr.15 Blandt havens mange gæster denne dag var også efterkommere af Grethe og Nic. Nellemann. 40 personer fra nær og fjern var

Læs mere

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den !

INDHOLD I DETTE NUMMER! Fastelavn på Steins Plads! Cykeldagen 2016! Loppemarked den ! Havevandring den ! Maj 2016 INDHOLD I DETTE NUMMER Fastelavn på Steins Plads Cykeldagen 2016 Loppemarked den 05.6.2016 Havevandring den 12.06.2016 Adresseliste Kære Naboer, Så blev det efterhånden forår. Vi kan nu for alvor

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang

Februar. Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang Februar Nr. 1 Sjællands Motor Veteraner 37. Årgang 2015 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Omsorgsplan. Denne plan skal opfattes som et beredskab, der kan bruges, når det der ikke må ske, sker. Sorg

Omsorgsplan. Denne plan skal opfattes som et beredskab, der kan bruges, når det der ikke må ske, sker. Sorg Omsorgsplan Denne plan skal opfattes som et beredskab, der kan bruges, når det der ikke må ske, sker. 1. Skilsmisse, alvorlig sygdom o.l. 2. Når et barn mister i nærmeste familie 3. Når børnehaven Bakgården

Læs mere

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag.

Velkommen til den årlige generalforsamling i Jegum Ferieland og tak til alle jer som er mødt frem i dag. Grundejerforeningen JEGUM FERIELAND V/ Formand Carsten Christensen Birkealle 7, 6710 Esbjerg V. Grundejerforeningen Jegum Ferieland. Bestyrelsens beretning 2015 Velkommen til den årlige generalforsamling

Læs mere

Nyhedsbrev FK og JK. Sommerferien 2011. Sol, sommer og ferietid for alle

Nyhedsbrev FK og JK. Sommerferien 2011. Sol, sommer og ferietid for alle Nyhedsbrev FK og JK Sommerferien 2011 Sol, sommer og ferietid for alle Endelig ferie og skolefri, så kom ned i din klub og se hvad vi har fundet på. Mange skal med klubben til Vilde Vulkaner og med på

Læs mere

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod

Velkommen. Charlotte Frandsen og Morten Birkerod Velkommen Der kan være mange gode grunde til, at du besøger Tornøes Hotel og dejlige Kerteminde. Du kan være på udkig efter oplevelser. Være deltager i et interessant møde med kolleger eller kunder. Være

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 282 Sdr. Vium Sogneforeningen september 2015

Sdr. Vium Nyt. Nr. 282 Sdr. Vium Sogneforeningen september 2015 Sdr. Vium Nyt Nr. 282 Sdr. Vium Sogneforeningen september 2015 Fælleshuset efterlyser: Vi søger gamle billeder af Sdr.Vium til udsmykning af væggene i fælleshuset. Evt. gamle billeder af heden, mejeriet,

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY

SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY SERVICE- HELTENE FRA KGS. LYNGBY Medierne flyder med negative historier om den tilfældige service vi udsætter vores turister for. Det ernoget skidt - men nu synes jeg du skal have denne inspiration direkte

Læs mere

Viby Gymnasium og HF. Viby Gymnasium og HF. Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser blandt eleverne

Viby Gymnasium og HF. Viby Gymnasium og HF. Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser blandt eleverne Viby Gymnasium og HF Viby Gymnasium og HF Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser blandt eleverne Til Klasselæreren 2007 Denne folder skal hjælpe klasselæreren og

Læs mere

Munkebo Kulturhus Pigegruppen

Munkebo Kulturhus Pigegruppen Munkebo Kulturhus Pigegruppen pigefrokost 2013 Hurra for en pigefrokost! Beslutningen om en Pigefrokost 2013 blev taget og en Invitation blev sendt ud Nytårsdag. Arrangementet skulle foregå d. 9. marts

Læs mere

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest

Julefest på BØF. Torsdag d. 4. december Fra 15.30-17.30 Slår frits dørerne op for Årets julefest Hold øje uge 47 Sidste efterårsmåned er ved at rinde ud. En enkelt uge har vi tilbage, før julemåneden og dermed vinteren er over os. På den ene side er der stadig lang tid til årsskiftet, og samtidigt

Læs mere

isabellas Forny Forårsmenu Vild med hverdagen Besøg et paradis af roser bag med ny inspiration pandekager og godt brød

isabellas Forny Forårsmenu Vild med hverdagen Besøg et paradis af roser bag med ny inspiration pandekager og godt brød Vild med hverdagen isabellas Nr. 1 13. FEBRUAR 25. MARTS 2012 kr. 59,95 Besøg vores shop på isabellas.dk Haven Forny Dyrk de dejligste kartofler Tiltræk sommerfuglene Anlæg et bed i skyggen isabellas fylder

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia.

Indhold. Model for en dag vol. 2. Julegaveværksted. Det Blå Marked. Juledekorationer. Madbix med gæstekok. Nissebowling. Lucia. Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 4. nov Model for en dag vol. 2 To, Ki, Ja, Tr, Ti Tors 6. nov Butterflymøde Ki, Ja, Ca, Tirs Tors 11. nov 13. nov Svanesang Julegaveværksted Drengerøvsaften FIFA på PlayStation

Læs mere

nyt Juleoptog i Lunde. Aktivitetskalender for sognets beboere November 2010

nyt Juleoptog i Lunde. Aktivitetskalender for sognets beboere November 2010 nyt Aktivitetskalender for sognets beboere Juleoptog i Lunde. November 2010 Hej alle børn og voksne! Så har vi igen haft kontakt til julemanden, og han har bekræftet, at han igen i år lægger vejen forbi

Læs mere

Lysglimt Himmelev gl Præstegård

Lysglimt Himmelev gl Præstegård Lysglimt Himmelev gl Præstegård 8. årgang nr 43 mar-apr 2011 Lysglimt-redaktionen Lizzi Klargaard, beboer på Afd B Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Lene Buchwald, Økonoma Rikke Søder, Aktivitetsleder

Læs mere

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie

Nyhedsbrev. Bredalsparkens Fritidscenter August 2014. Velkommen tilbage fra sommerferie Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter August 2014 Velkommen tilbage fra sommerferie Jeg håber at I alle har haft en dejlig sommerferie og atter har samlet energi til en ny klubsæson. Flere af jer deltog

Læs mere

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 Så er det lige før juleferien begynder - en tid, hvor der er nisser, mystik og spænding alle vegne. Hjertelig velkommen til Jul og Nytår. Julebehovspasning Da vi ingen tilmeldinger

Læs mere

Haveforeningen. Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder.

Haveforeningen. Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder. Haveforeningen Anno 1982 27. årgang September 2010 Og bag mig sol og blød mig regn! Jeg plukker mine nødder og trasker langs et brombær hegn med plovmuld under fødder. Og det er al den jord, jeg har, og

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Hilsen fra redaktionen

Hilsen fra redaktionen NYHEDSBLADET - for Klingstrupvænget & Rødegårdsvej Hilsen fra redaktionen Kære beboer, Du sidder nu med årets første udgave af vores nyhedsblad; rigtig mange gange velkommen. I dette nyhedsblad skal vi

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 13. Emne: Min krop HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 Kursusmappe Uge 13 Emne: Min krop Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 13 Emne: Min krop side 1 HIPPY HippHopp Uge13_minkrop.indd 1 06/07/10 12.03 Uge 13 l Min krop Hipp og Hopp mødes stadig hver

Læs mere

Fælles info. Nyt for 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2013

Fælles info. Nyt for 0. årgang. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 45+46 2013 Fælles info Ny struktur i SFO. Som omtalt i sidste Nyhedsbrev havde vi er personaledag i SFO lørdag den 2. november, hvor vi drøftede, hvordan SFO skal tilrettelægges fra 1. januar 2014. Efter dette personalemøde

Læs mere

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer.

Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. Trunderup Bylaug udlejer/udlåner til medlemmer. 2 store grill Kan lejes for 50 kr. pr. stk. Henvendelse til Poul Erik Jepsen Tlf. 62 27 11 62. Bolsjekogningssæt Udlejes for 25 kr. Henvendelse til Grete

Læs mere

Omsorgsplan. Vordingborg Gymnasium & HF. Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser. Vordingborg Gymnasium & HF

Omsorgsplan. Vordingborg Gymnasium & HF. Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser. Vordingborg Gymnasium & HF Vordingborg Gymnasium & HF Omsorgsplan Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser November 2009 Omsorgsplan November 2009 1 Indholdsfortegnelse: EN ELEVS DØDSFALD...

Læs mere

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag:

Jeg vil gerne starte med at oplyse jer om, hvad programmet er for i dag: Tale ved Standerhejsningen den 2. maj 2015. På bestyrelsens vegne vil jeg gerne byde jer alle velkommen her i dag på en meget flot forårsdag, hvor træerne står lysegrønne og banerne står klar til brug.

Læs mere

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma

Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Sprognævnets kommaøvelser øvelser uden startkomma Øvelse 1-20: Øvelse 21-29: Øvelse 30-34: Øvelse 35-39: Øvelse 40-44: Øvelse 45-49: Øvelse 50-59: Øvelse 60-85: Der sættes komma efter ledsætninger, jf.

Læs mere

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012

Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Nyhedsbrev fra Projekt Nærmiljø november 2012 Kære beboere og samarbejdspartnere på og omkring Arendalsvej Læs om alt det spændende der foregår på og omkring Arendalsvej i dette nyhedsbrev. Ideer til kommende

Læs mere

Nyhedsbrev uge 35 2015

Nyhedsbrev uge 35 2015 Nyhedsbrev uge 35 2015 Side 1 God weekend Side 7 Filuren Side 2-3 Nyt fra Allan Side 8-9 Chromebooks Side 4 Høstfest Side 10 N/T med 4-5 klasse Side 5 Indvielse af vuggestuen Side 11-13 Børnehaven Side

Læs mere

Hvordan hjælper vi os selv og hinanden efter chokerende oplevelser

Hvordan hjælper vi os selv og hinanden efter chokerende oplevelser Hvordan hjælper vi os selv og hinanden efter chokerende oplevelser Udgivet af www.trekanten.dk Udarbejdet af cand. psych. Tom Malling og cand. psych. Lise Myhre Lildholdt København 2009 Pjecen kan downloades

Læs mere

Oddense-Otting. november 2013. Det er så nemt - at skifte til os. Det er lettere end du tror! Ring 97 56 44 22 og aftal et møde!

Oddense-Otting. november 2013. Det er så nemt - at skifte til os. Det er lettere end du tror! Ring 97 56 44 22 og aftal et møde! So -Otting november 2013 Det er så nemt - at skifte til os Det er lettere end du tror! Og vi gør det helt uden besvær for dig. Vi skal bare have din underskrift lettere bliver det ikke Ring 97 56 44 22

Læs mere

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015

for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Juni/Juli 2015 Konfirmander i Lyne Kirke Den 10 Maj 2015 Indhold: * Forsamlingshuset: Ekstraordinær generalforsamling * LYNE krocket

Læs mere

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009 TORSDAGS-NYT 8. oktober 2009 EFTERÅRSFERIE Fredag løber og cykler hele skolen i skolernes årlige motionsløb. Det er en dejlig begivenhed, som viser Hvinningdalskolens elever som særdeles aktive i forhold

Læs mere

Forslag til rosende/anerkendende sætninger

Forslag til rosende/anerkendende sætninger 1. Jeg elsker dig for den, du er, ikke kun for det, du gør 2. Jeg elsker din form for humor, ingen får mig til at grine som dig 3. Du har sådan et godt hjerte 4. Jeg elsker at være sammen med dig! 5. Du

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

BESTYRELSESMØDE. Anette, Uffe, Lars, Ulla og Steen (via Skype)

BESTYRELSESMØDE. Anette, Uffe, Lars, Ulla og Steen (via Skype) BESTYRELSESMØDE Sted: Værløse Dato: 12.03.2014 Deltagere: Anette, Uffe, Lars, Ulla og Steen (via Skype) Ikke mødt: Afbud: Referent: Ulla Dagsorden Valg af referent... 2 Mikkel Gundersen har valgt at gå

Læs mere

Hold Øje uge 6. Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter

Hold Øje uge 6. Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter Hold Øje uge 6 Så er det vinterferietid. Håber I alle får en god uge. Vi ses igen på mandag 8 dage kl. 9.15 Mange hilsner Peter BØF forældre på skolebænken. Onsdag var hele overbygningen inkl. forældre

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. Vallekilde-Hørve Friskole. 20. juni 2014 Fredagsbrev nr. 786 Næste uge: 23. juni 24. juni 25. juni 26. juni 27. juni 28. juni Hjemgruppeuge 4.kl. på tur til København Farvel-fest for Erwin LM besøger 6.kl.

Læs mere

Den selvejende institution. Hattehuset. Kasketten 2 4 klasse Hattehuset 5 7 klasse

Den selvejende institution. Hattehuset. Kasketten 2 4 klasse Hattehuset 5 7 klasse Hvad er Kasketten og Hattehuset: Den selvejende institution Hattehuset Kasketten 2 4 klasse Hattehuset 5 7 klasse Stedet hvor du kan komme efter skoletid. Hygge dig med dine kammerater. Finde nye kammerater.

Læs mere

Nyhedsbrev. uge 45 2014

Nyhedsbrev. uge 45 2014 Nyhedsbrev uge 45 2014 Så er det blevet efterår, bladene har fået en anden farve og falder af træerne. Klokken er sat 1 time tilbage, og det betyde, at vi for en kort tid får lysere morgener men tidligere

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 3. Mar Klubrådsmøde + Loomies

Læs mere

Arrild Privatskole og Børnehuset

Arrild Privatskole og Børnehuset Nyhedsbrev 44 /2016 Fra Børnehuset: Børnesygdomme: Hvornår er mit barn rask nok til at komme i institution igen? Mit barn har 38 i feber, men leger og har det godt, må det komme i institution? Mit barn

Læs mere

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE

JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE JUNI-NYT FRA KUNDBY SKOLE Kundby d. 11. juni 2012 Kære forældre Endnu et skoleår går mod sin afslutning, og den dejlige sommerferie venter forude. I år strækker skoleåret sig helt hen imod juli måned,

Læs mere

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt

Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt Om aftenen den samme dag, den første dag i ugen, mens disciplene holdt sig inde bag lukkede døre af frygt for jøderne, kom Jesus og stod midt iblandt dem og sagde til dem:»fred være med jer!«da han havde

Læs mere

Varmt farvel til Jer alle.

Varmt farvel til Jer alle. Personale nyt: Jette kommer tilbage fra barsel til august, og Trine stopper samtidig som barselsvikar. I Regnbuen skal vi sige velkommen til vores nye studerende Sandie, der kommer ud i sin første praktikperiode

Læs mere

Bofællesskabet Stenlille

Bofællesskabet Stenlille Bofællesskabet Stenlille Nyhedsbrev sommer 2014 2013 Sommeren er for længst gået på hæld og efteråret er over os med gyldne farver, blæst og regn. Men vi har haft en dejlig sommer og som I kan se af dette

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 1. 2011 (1. januar - 30. april) KOMMENDE ARRANGEMENTER FASTELAVNSFEST TØSEFEST GENERALFORSAMLING VIRKSOMHEDSBESØG VANDHULSDAG SANKT HANS LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Vi har taget hul

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne Vinteren har stået på mange sjove, hyggelige og traditionsbåndende aktiviteter sammen med de skønne beboere i klynge 1. I december blev der hver dag hygget med kalendergaver, et

Læs mere

Bork Avis. Februar tilbud. Lækker Blu-ray afspiller. Det er DIN avis! Kun 599,-

Bork Avis. Februar tilbud. Lækker Blu-ray afspiller. Det er DIN avis! Kun 599,- Det er DIN avis! Bork Avis 2. udgave - 2015 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Med tanke på terrorangrebet mod Charlie Hebdo, går redaktøren i kødet på religion

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tirs 2. sep Svanesang To, Ki, Ja,

Læs mere

Udfordringen og vejledning hertil

Udfordringen og vejledning hertil Årstid: Hele året, men det anbefales, at mærket tages i de mørkere måneder Lokation: I en skov Forløbets varighed: 4 trin + en overnatning Udfordringen og vejledning hertil Kære ledere. I skal nu i gang

Læs mere

Kære 9. klasse kære dimittender.

Kære 9. klasse kære dimittender. 1 Kære 9. klasse kære dimittender. Vores dimissionsfest i eftermiddag blev indledt med den LIP DUP, som I fornylig har en stor del af æren for, og som jeg tror på en eller anden måde vil minde jer om Th.

Læs mere

Vallekilde-Hørve Friskole.

Vallekilde-Hørve Friskole. 25. oktober 2013 Vallekilde-Hørve Friskole. Fredagsbrev nr. 756 Næste uger: 28. oktober 29. oktober 30. oktober 31. oktober 01. november 8. kl. til Berlin UU-besøg 9.kl. HK fri Skole-hjem 9.kl. Skole-hjem

Læs mere

Tur til OruphøjEfterårsferien 2015. For fritidsklubben.

Tur til OruphøjEfterårsferien 2015. For fritidsklubben. Tur til OruphøjEfterårsferien 2015 For fritidsklubben. Nu er det igen tid til, at vi tager på efterårskoloni. Det sker mandag d. 12. okt. hvor der vil være afgang kl. 8:00 og vi vender hjem igen fredag

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013

Stensved SFO & Klub Juni & juli 2013 Stensved SFO & Klub Juni & juli 01 Tak til alle der var med til at gøre vores indvielse af vores nye lokaler til en dejlig dag. Heldige var vi med vejret og god stemning var der også, derudover fik vi

Læs mere

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012

PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON EXPRESSEN PARKINSONFORENINGEN BORNHOLM Juli kvartal 2012 PARKINSON-EXPRESSEN juli kvartal 2012 Oplag: 150 REDAKTION: Bent Folkmann Fabrksvej 4 3700 Rønne 56 97 44 79 jbfolkmann@mail.dk Husk at

Læs mere

Krise. Krise kommer af græsk (Crisis) og betyder Vendepunkt. Vendepunkt - nyt udvikling. Miste fodfæste i kortere eller længere tid.

Krise. Krise kommer af græsk (Crisis) og betyder Vendepunkt. Vendepunkt - nyt udvikling. Miste fodfæste i kortere eller længere tid. Krise og TV s rolle Krise En krise er: En tilstand af kortere varighed, udløst af en ydre begivenhed, som af den pågældende opleves som et tab og opstår, når tidligere erfaringer og indlærte reaktionsmåder

Læs mere

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder...

Fredagsbrev. Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Fredagsbrev Nr. 1 12. aug. 2011 Bakkelandets Friskole 9. skoleår Kære forældre Klargøringslørdag... Velkommen søndag...en pindsvin blev begravet... IT-løsning... 2 bestyrelsesmøder... Bakkelandet har været

Læs mere

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk

Kolding og Omegns Biavlerforening. www.koldingbiavl.dk Program Sommer 2013 Forord ved formanden En lang og kold vinter er nu forbi, der har været god tid til at få materialet gjort i stand og alle ved at gamle tavler bør være smeltet og vasket inden jul og

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013

Fælles info. Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 17+18 2013 Fælles info Dagen efter Kristihimmelfartsdag. Denne dag har vi lukket! Og når vi er ved det. Det har vi også grundlovsdag. Den 5. juni. Det er til gengæld de eneste 2 dage på et helt langt år vi har lukket.

Læs mere

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år.

N: Jeg hedder Nina og jeg er 13 år gammel. Jeg har været frivillig et år. Interview Fokusgruppe med instruktører i alderen - år 0 0 0 0 Introduktionsrunde: I: Vil I starte med at præsentere jer i forhold til hvad I hedder, hvor gamle I er og hvor lang tid I har været frivillige

Læs mere

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning

Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning 1 Hammerum Gjellerup Cykelklub Generalforsamling 2013 Formandens beretning Velkomst: Velkommen til generalforsamling her i HGC- Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 13. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Julen er nær, og den danske tradition med at glæde hinanden og sige tak for en god indsats for året er forestående.

Julen er nær, og den danske tradition med at glæde hinanden og sige tak for en god indsats for året er forestående. Julen er nær, og den danske tradition med at glæde hinanden og sige tak for en god indsats for året er forestående. Vi hos vil gerne hjælpe Jer til at gøre denne tradition minderig og hyggelig, og vi vil

Læs mere

Ordblindhed. Mine erfaringer med det at være ordblind, samt undervise ordblinde. Hvad er ordblindhed, og kan man gøre noget ved det?

Ordblindhed. Mine erfaringer med det at være ordblind, samt undervise ordblinde. Hvad er ordblindhed, og kan man gøre noget ved det? [deadline mandag kl. 8.30] Det Søde Hjørne er navnet på vores arbejdende værksted. Vi kaster os ud i at producere bolsjer, karameller, konfekt og andre sukrede sager, som på basaren vil blive solgt i gennemsigtige

Læs mere

Generalforsamling

Generalforsamling Struer Folkedanserforening Medlemsorientering Nov. 2012 29. årgang NR. 2 www.struerfolkedanserforening.dk Generalforsamling Struer Folkedanserforening afholder ordinær Generalforsamling mandag d. 21. januar

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation

Nyhedsbrev Vejrum-Viskum Friskole & Fribørnehave Side 1 af 13. Nyhedsbrev uge 09-2014. Kalender, kontakt mm. Fødseldagsinvitation Nyhedsbrev uge 09-2014 Side 1 Fastelavn Side 6 Fødseldagsinvitation Side 2 Nyt fra Troels Side 6-7 Bus Side 4 Forberedelser til fastelavn Side 8-12 Børnehaven Side 5 Fastelavn er mit navn.. Side 13 Kalender,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 24. maj 2009

Referat af ordinær generalforsamling 24. maj 2009 Referat af ordinær generalforsamling 24. maj 2009 Velkommen til generalforsamlingen 2009, dejligt at se så mange er mødt op. Dette er mit første år som formand efter jeg overtog den tunge arv efter den

Læs mere

Kapitel 1: Begyndelsen

Kapitel 1: Begyndelsen Kapitel 1: Begyndelsen Da jeg var 21 år blev jeg syg. Jeg havde feber, var træt og tarmene fungerede ikke rigtigt. Jeg blev indlagt et par uger efter, og fik fjernet blindtarmen, men feberen og følelsen

Læs mere

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten :

Årshjulet: Ekstra frugt eller bær? Kaffepauser: Håndbolddag og Kom ud af Pomfritten : Årshjulet: Vi har endnu ikke fået planlagt vores fælles årshjul for hele året, så derfor er der ikke en overordnet plan for hvilke temaer og aktiviteter året kommer til at bestå af. I får mere info om

Læs mere

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går.

Her ligger jeg så og filosoferer over hvor heldig jeg egentlig var - det kunne være gået grueligt galt! Vi går i fare hvor vi går. Kære Klubkammerater I tirsdags (d. 22/2) skulle jeg ha' været til Kalundborg med en arbejdskollega og sætte noget køkkenbord op, men da det blev aflyst i sidste øjeblik fik jeg mulighed for at tage tidligt

Læs mere

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Juni 2015

Tversted Borger- og Turistforening Nyhedsbrev Juni 2015 Tversted Borger- og Turistforening ønsker i fremtiden at udvise en større åbenhed omkring vores arbejde og aktiviteter mm. derfor vil der blive udsendt et lille nyhedsbrev (ca. 8-10 gange om året) på www.tverstedliv.dk

Læs mere

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor.

Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Velkommen! Bogen her vil snakke om, hvad der er galt. Altså, hvis voksne har det meget skidt, uden man kan forstå hvorfor. Alle mennesker har alle slags humør! Men nogen gange bliver humøret alt for dårligt

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere