Bork Avis. Det er DIN avis!

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Bork Avis. Det er DIN avis!"

Transkript

1 Det er DIN avis! Bork Avis 4. udgave Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Læs denne gang om Bork Havn marked og nogle personlige ord til alle Borkere. Læs hele sektionen på side 6. MARKISE & KALECHESMEDEN v/ John F. Jacobsen Esbølvej 24, Sdr. Vium 6893 Hemmet Bådkalecher Møbelpolstring Covers Presenninger Solsejl - Altansejl Autopolstring Reparationer Specialopgaver Webshop Månedens portræt. Petra fra Starcafé/Lysstøberiet fortæller om hvordan hun og hendes mand valgte at flytte fra Berlin til Bork. Læs hele historien på side 2. Petra fra Lysstøberi Bork Havn og Restaurant Star Café Vi tilbyder vores service til både private og erhvervs kunder Vores service dækker bla. bugsering til værksted eller hjem, hjælp ved punktering og tør for benzin. Et års abonnement for private koster 480,00 kr. Vi tilpasser service aftalen til erhvervskunder, så den passer til den enkelte forretning. Ring for tilbud og flere oplysninger på Tlf eller til:

2 Kolofon Oplag: ca stk. Heraf bliver ca. 600 stk. omdelt til alle faste hustande i Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn. ca. 200 omdeles i Hemmet og resten bliver lagt ud til fri afbenyttelse i forskellige restauranter, butikker mv. i området. Derudover hentes avisen ca. 250 gange på internettet. Ansvarhavende redaktør: Betina Hvejsel Midtbyvej 7, Nr. Bork 6893 Hemmet .: Deadline og udgivelse: Deadline for indhold er d. 24. april Næste avis udkommer d. 1. maj Annoncer, informationer, arrangementer og andre indlæg, skal sendes til: Priser 1,50kr./spaltemillimeter. 1/2 side: 750kr. 1 hel side 1500kr. Alt tryk inkluderer fuld 4-farve. Bestil annonce for 12 mdr. og få 15% rabat. Format: Spaltebredde: 41 mm. Spaltemellemrum: 4mm. Max. bredde: 176 mm. Max. højde: 263 mm. Månedens portræt... Her er historien om Petra og Andreas Hintzen. De er begge opvokset i Berlin. Efter at have været på sommerferie nogle gange i Bork, og de havde hørt om et andet lysstøberi, blev de så glade for Bork og området, at de besluttede at købe et hus i Bork Havn og lave et lysstøberi, med deres helt egen opskrift. Ikke nok med at de ville gøre det muligt for kunder at designe deres egne lys, valgte de også at designe og ombygge deres eget hus til at starte med. Dette tog Andreas sig af i de første 2 år, mens Petra blev i Berlin for at arbejde. Dog tog Petra til Bork og hjalp til, i alle ferier, og på den måde fik de sammen stablet en ny tilværelse på benene i Bork. Kunderne var vilde med konceptet, med at de selv kunne designe deres lys, lavet af de bedste råstoffer. Og selv om den nye forretning gik rigtigt godt, spurgte flere og flere kunder om der var mulighed for at få noget at spise imens de ventede på at deres lys blev færdige. Derfor startede de i 2008 op med at servere fiskeboller, pandekager og andet, i et tilstødende lokale. Hurtigt måtte de dog indse at det kneb med pladsen. Så de besluttede sig for at bygge om og til, for at kunne lave en rigtig restaurant. I 2011 åbnede de Starcafé, som er tæt forbundet med Lysstøberiet. De besluttede sig for at al mad Mangler du et professionelt website, med nemt indholdsstyring. Så skriv til DanCMS på Midtbyvej 7, Nr. Bork, 6893 Hemmet, eller til og få en uforpligtende snak og et tilbud. Side 2

3 Du finder os på Bryggen 7, Bork Havn Vi åbner sæsonen til påske. skulle laves af friske lokale råvarer, og samtidigt være baseret på årstiden. Det er f.eks. hjemmelavede pandekager, eller ægte original wiener schnitzel og særlige fiskeretter. Og priserne skulle være så alle kan få råd. På trods af den aktuelle finanskrise, formåede de at gøre både forretningen og restauranten til en succes. De har valgt at holde åben næsten hele året i modsætning til de fleste andre turistprægede butikker og restauranter i området. Og dette har vist sig at være en rigtig god idé. Petra og Andreas er nu rigtige Borkere, og nyder deres nye tilværelse og nyder at kræse om kunderne. Dog kunne de godt tænke sig et tættere samarbejde med andre lokale erhvervsdrivende, så man i fællesskab kunne udrette langt mere for at tiltrække turister - og gerne hele året. Her til påske står Petra også for påskeægsløbet i Bork havn. Her bliver der opstillet nogle bogstaver i de forskellige forretninger og butikker i Bork Havn, hvorefter børnene kan løbe rundt og finde alle bogstaver og finde løsningen på gåden. Det plejer at være en stor succes med mange deltagere. Petra er i dag så dansk, at hun taler næsten fejlfrit dansk. Hun er en rigtig succeshistorie og et levende bevis på at man kan drive en god og sund forretning og skabe en dejlig tilværelse i Bork. Husk du kan altid handle på vores webshop: SALG FRA Vi laver gerne værtindegaver med vores specialvarer øl, chokolade, salt mm. Ring på VESTPALL BIOBRÆNDE Træpiller Træbriketter Brændetårne Rent træ fra palleproduktion Sdr. Viumvej 4a 6893 Hemmet samt efter aftale Lydumvej Nr. Nebel Telefon ell Bork og Bork Avis har fået sin egen gruppe. Tilmeld dig på linket herunder. Side 3

4 Bork for Land og By På ekstraordinær generalforsamling den 04. marts 2015, nedlagde medlemmerne Nr. Bork Sogneforening og Sdr. Bork Sogneforening og i stedet for blev oprettet en fælles ny, som hedder: Bork for Land og By. I den nye bestyrelse sidder: Formand: Kenneth Olesen, næstformand Torsten Just, kasserer Bente Stie Hansen, sekretær Helle Baltzer, Rikke Just, Eva Nielsen og Charlotte Heiselberg og som suppleanter: Gunnar Poulsen og Elna Siem. Bestyrelsen vil forsøge at gøre et fælles tiltag for hele området Bork. Kontingentet er uændret kr. 50,- pr. person eller kr. 100,- pr. husstand, beløbet kan indbetales via Mobilpay eller Swipp til telefon nr eller overføres til konto Vi er i gang med at planlægge årets aktiviteter, som bl.a. vi forventer vil blive legepladsdag, cykelture, fisketur, juletræstænding i både Nr. Bork og Sdr. Bork og fastelavnsfest, derud over arbejdes der på etablering af hjemmeside. Vi er fortsat i dialog med RKSK Kommune om anlæggelse af fortov på Anerbjergevej, ligesom vi er i kontakt med RKSK Kommune og Varde Kommune vedr. cykelsti mellem Sdr. Bork og Nr. Nebel. Vedtægter for den nye forening kan læses på Da jeg kører til Nebel et par gange om ugen tænker jeg altid det er fjollet at køre alene. Hvis der sidder nogen som godt vil ned og handle og selv se varerne eller som vil have bud med hjem så ring. Det kan være svært hvis man ikke selv kan komme af sted. Jeg skal nok hjælpe med at pakke og bære. Mange hilsner Else Jensen, Tlf Til vore kollegaer, husejere, naboer, venner, familie og forretningsforbindelser Velkommen til RECEPTION onsdag den 1. april kl For ca. 6 måneder siden overtog vi Kirkehøjvej 11 A. Det halve år der er gået siden, har vi brugt på at indrette nye og dejlige lokaler, og ikke mindst lave en ny og spændende minigolfbane med vikingetema. Siden den 15. januar, har vi været at træffe i de nye lokaler, og den 1. april, har vi fået lovning på, at Bork Havn Vikingegolf er klar til at tage imod de første minigolfspillere. Alt dette vil vi meget gerne vise frem til jer, og derfor holder vi en lille reception, hvor der vil være mulighed for at se de nye lokaler. Og ikke mindst se og prøve minigolfbanen, måske er vores viking vågnet for at holde et øje med jer! Vi vil også være værter for en lille forfriskning, den 1. april i tidsrummet Snoren til minigolfbanen klippes den 1. april i kl Med venlig hilsen Birthe Høst og Poul Olesen Side 4 FERIEPARTNER BORK HAVN Kirkehøjvej 11 A DK-6893 Hemmet Telefon: (+45)

5 GI EN GAVE DER SVINEFILET A LA GLÆDER OG SMAGER MØRBRAD Julen m/ramsløg er hjerternes fest og mavernes. En julekurv med g varer fra din lokale CERES JULE-HVIDTØL Kg Købmand pris 59,90-74,88 glæder begge dele. 6 flasker 33 cl Kom ind og hør mere, hvis du vil forkæle Ltr. pris 7,55 en, PR. du holder STK. af. v/køb af 6 fl Pant Afhentningspris DYBFROST 6 FLASKER STEFF HOULBERG BESTIL JULEKURVEN HOS MIN KØBMAND BIKSEMAD 300 g Kg pris 26,67 PR. POSE 8,- SPANSK PLEASER! STEFF HOULBERG PØLSER Grill eller Hotdog g Kg pris 50,00-53,33 FRIT VALG 20,-MAX 5 POSER PR. KUNDE PR. DAG BKI EXTRA KAFFE Specialristet 400 g Kg pris 62,50 PR. POSE 25,- JUAN DE JUANES 300 cl - Spanien Ltr. pris 29,98 PR. STK MAD & SMAG HAKKET KALVE- OG SVINEKØD 8-12% 700 g Kg pris 42,79 PR. PAKKE SPANGSBERG FLØDEBOLLER 150 g Kg pris 166,67 FRIT VALG 25,- Tilbuddene gælder fra tirsdag den 7. april til og med fredag den 10. april Find din nærmeste Min Købmand på KøbmandsHuset, uddene Kærup Industrivej gælder fra 12, lørdag 4100 Ringsted, den 29. november Danmark. til og med fredag den 5. december Find din nærmeste Min Købmand på KøbmandsHuset, Kærup Industrivej 12, 4100 Ringsted, Danmark. Vi har vinter åben HVER dag - Åben 365 dage om året. Besøg os i Bork Havn, Kirkehøjvej 9b, 6893 Hemmet, telefon: Side 5

6 Redaktørens tanker... Bork Havn marked 2015 og andet. Stort set lige siden sidste års marked på Stejlepladsen i Bork Havn, er vi næsten dagligt blevet kontaktet af folk der ville høre hvornår vi starter marked i år. Hvis ellers kommunen siger ja, til vores ansøgning om at få lov igen i år, vil vi holde loppemarked hver søndag, fra og med den første søndag i maj, til og med den sidste søndag i efterårsferien. Selvom vi havde store ambitioner om at gøre det gratis for alle igen i år, har virkeligheden desværre indhentet os. Måske var vi lidt for optimistiske med vore planer, men fakta er at vi investerede ca kr i sidste års marked, til trykning af flyers og plakater samt omdeling (inkl. kørsel) og indkøb af stor printer. Så i år, ser vi os nødsaget til at tage 50kr per stadeplads. Hvis der er flere der deles om en stadeplads, skal der betales for hver deltager. Dette gælder også lokale erhvervsdrivende. Pengene går til trykning og uddeling af flyers og plakater, samt kørsel med disse, samt udgifter til trykning. Hvis vi er heldige bliver der et lille beløb i overskud til os selv. Lige så snart vi ved om kommunen giver lov, og der ellers ikke er nogle andre der har brug for pladsen i perioden, bliver det muligt at bestille plads. Der vil blive lavet 100 billeter pr. gang. De vil være mærket med dato og farvekode for hver søndag, og skal placeres i bilens vindue, eller lægges så den er synlig på stadepladsen. Salg af billeter stopper, når der er solgt 100 billeter til én søndag. De billeter der ikke er blevet solgt på forhånd kan købes ved indkørslen til pladsen, til "chanceryttere". Det største antal stadepladser vi havde sidste år, var 97, så vi regner med at 100 stadepladser er det der er plads til. Skulle de vise sig at der er plads til flere, vil vi have nogle "nød"-billeter der kan sælges på pladsen. Og så lige nogle private ord for at forebygge rygtedannelse. Mange af jer ved at kommunen har fjernet vore børn for tiden. Vi arbejder sammen med vores advokat for at få løst situationen, men det kommer sikkert til at tage lang tid. Vi er selvfølgelig ikke enige i kommunens tanker om os, og deres grund til at gøre hvad de har gjort. Men vi prøver at forholde os positive, og gransker os selv for at se, om der er noget i det. Men uanset hvad kommunen tænker, må vi jo erkende at vi begge har fleksjob af en grund. Og det er fordi vi har kronisk middel-svær depression. Dette betyder at vi ikke har så meget overskud i hverdagen, som raske mennesker, og det kan være en medvirkende årsag til den situation vores børn og vi befinder os i nu. Hvis du mener at have brug for en mere uddybende forklaring, kan du prøve at komme forbi når butikken er åben, og se om vi har overskud til at fortælle i flere detaljer. Hellere det, end at der bliver gættet og spekuleret på hvad årsagen er. Derudover har vi brug for lidt mentalt fred, så vi kan have energi til at kæmpe for vore piger og vores egen tilværelse. GÅ TUR På Danmarks mest benyttede hjertesti, hjertestien i Bork Havn Bedefredag, den 1. Maj kl. 11 Vand- Frugt- Grønt Sponsoreres af. MIN KØBMAND Arrangør: Tarm- Skjern- Videbæk Hjerteforening Side 6

7 Så er vi på banen igen, med nye friske ideer til din frisure. Venlig hilsen Lene, Rikke og Elly Åbningstider: man, tirs, tors,fre: 9-17 ons, lør: 9-12 Frisør Elly Jensen Stensigvej 4 Sdr. Bork Tlf.: Restaurant Ship Inn TILBUD: Stegt flæsk med kartofler persillesovse, rødbeder Pris 118,- kr. Alle der spiser stegt flæsk får en gratis snaps til maden. Gratis snaps gælder til 15 April Åben alle dage fra til Bordbestilling på tlf VEBBESTRUP IS Softice og kugle is lavet af ægte fløde. Ishuset åbner d og har åbent hele påsken fra hver dag. Efter påske har vi åbent fredag 14-18, lørdag og søndag SDR. BORK, NR. BORK & LYNE PASTORAT Sognerejse til Rom oktober 2015 Foredragsaften i Sdr. Bork Forsamlingshus Tirsdag d. 14. april 2015 kl PASSIONE: mennesker og mad i Italien Journalist Morten Beiter, Ringkøbing VEL MØDT uanset om man skal med på tur eller ej. Rejseudvalget Hos Jensine Stof, garn og sytilbehør. Ny butik på Østergade 3 i Skjern. Kom og se vores store flotte kollektion. Vi har også masser af lækkert garn. Åbningstider er, man-fre , lør Kontakt på Tilbud. Lækre stoffer, fra kun 15kr/m. Vi støtter Side 7

8 Sjove fakta Vi har jo netop været vidne til en delvis solformørkelse. Ca. 86% af solskiven var dækket af månen. De fleste har nok oplevet en hel- eller delvis solformørkelse. Og de fleste ved nok at det er fordi månen i sin bane om jorden, går ind foran solen. Men de færreste ved sikkert hvordan månen, jorden og solen spiller sammen. Det er lidt af et fantastisk tilfælde at vi har en "rigtig" solformørkelse på Jorden. De fleste andre planeter med måner, oplever aldrig det vi gør. Dette skyldes at månen tilfældigvis har præcist den bane den har, den afstand den har til jorden og den størrelse den har. Når der en sjælden gang i mellem opstår en solformørkelse, er det ret tydeligt at se at jorden og månen, tilsyneladende har samme størrelse på himlen. Og derfor kan vi få en perfekt solformørkelse, hvor månen lige akkurat dækker solskiven. Havde månen været lidt længere væk fra jorden, eller lidt mindre, havde den ikke kunnet dække for solskiven præcist. Og vi ville blot se en lysende ring omkring solen, når månen passerer over solskiven. Havde månen været tættere på jorden, eller større, havde vi ikke kunnet observere solens korone (den synlige atmosfære på solen ved solformørkelser). Faktisk varierer månens afstand til jorden en smule, og derfor ser man nogle gange en solformørkelse hvor månen, kun dækker en del af solskiven, selvom de passerer direkte foran solen. Og det er bl.a. derfor at totale solformørkelser er så sjælne. Ydermere føler månens bane om jorden ikke jordens hældningsakse på ca. 7 grader. Det gør at månen ofte befinder sig under ækvator, og ofte over ækvator. Havde månen samme bane som jordens hældningsakse, ville solformørkelser være et langt hyppigere fænomen. I dag er videnskaben, overbeviste om at vi kan takke månen for at vi eksisterer. Man har i hundredevis af år, spekuleret over hvor månen kom fra, men i dag mener man at den er opstået for noget over 4 mia. år siden, ved at en planet på størrelse med Mars, er stødt sammen med jorden. Dette sammenstød var så voldsomt, at store mængder af den planet og jordens materieale blev slynget ud omkring jorden, som en skive af smeltet sten og metaller. Jorden selv, blev næsten helt smadret ved dette sammenstød. I løbet af måske millioner år, samlede dette materiale sig til månen. Resten blev til vores klode. Faktisk blev jorden ca % større ved sammenstødet. Siden månens skabelse, har månen været med til at stabilisere jordens rotation. Uden månen ville jorden bakse vildt fra side til side, og årstider som vi kender dem i dag ville nærmest være umulige. I starten var månen langt tættere på jorden, end den er i dag. Faktisk øger månen sin afstand til jorden med ca. 3-4cm/år. Dette betyder at jorden roterer en lille smule langsommere, ligesom hvis du sidder på en karrusel og rækker armene ud til siden. Så kører du også en smule langsommere rundt. Månen har også i starten lavet voldsomme tidevandskræfter. De har været så kraftige at både havet og jorden har bevæget sig op og ned, langt mere end der sker i dag. Og dette mener man har været medvirkende til at det primitive liv, der var opstået i havet, kunne finde fodfæste på jorden. I tidevandsområder, kunne primitivt liv, "lære" at leve både med og uden havvand, på grund af tidevandet. Og over æoner af tid, blev nogle af de primitive organismer i stand til at klare sig uden havvandet. Og dermed var grundlaget for planter og dyr på jordskorpen dannet. I dag har tidevandet i Danmerk stort set kun betydning for fiskere og selvfølgelig under store lavtryk, der danner storme. Hvis der er højvande samtidigt med at en storm rammer kysten, kan det gå ekstra galt. Side 8

9 Jeg søger nogen til at lave håndarbejde med, drikke kaffe/the og hygge med. Det skal være for- eller eftermiddag da jeg pga. sygdom ikke er frisk og oplagt om aftenen til at gå til noget. Hvis nogen har problemer med transport, så henter og bringer jeg gerne. Vi kan mødes her eller på skift hos hinanden eller måske bruge det nye forsamlingshus. (Det kan ikke være onsdag, da jeg hjælper til i genbrug) Henvendelse: Else Jensen, Anerbjergvej 28, Sdr. Bork, tlf Hjælp til den bærbare PC. Driller din PC? Er den blevet langsom? Har du fået virus? Skal du have hjælp med et program? Har du købt ny bærbar, og synes at der er alt for meget ubrugeligt software installeret? Eller skal du bare have rådgivning? Så skriv til mig for et uforpligtende tilbud. Typisk kan jeg klare dine problemer for 300kr. Jeg har arbejdet med computere i ca. 30 år, og har siden vi fl yttede til Bork, repareret over 750 bærbare pc'er. Skriv til eller sms til Velkommen hos EDC Nr. Nebel Det lokale og stærke mæglerteam med stor erfaring. Jan Mølgaard Toft Ejendomsmægler Mads Havstrup Ejendomsmægler & valuar Bork Havn Lysstøberi/Kerzengießerei Sjov for alle mellem 1 og 99 år! Støb dine egne lys! Vælg mellem mange forskellige former og farver og lad dig inspirere af butikkens håndlavede lys. Uden tilmelding. Åbningstider: Der ultimative Spaß für jung und alt! Unser freundliches Team bringt Ihnen die Kunst des Kerzengießens näher. Unter fachmännischer Anleitung gießen Sie Ihre eigene Kerze in Ihrer Wunschfarbe und -form. Ohne Anmeldung deutschsprachig! Öffnungszeiten: Uhr. Lysstøberi Bork Havn Pernille Otzen Sagsbehandler Nr. Nebel Ejendomsmæglere, Valuarer, MDE Bredgade 22, 6830 Nørre Nebel Telefon , Josefine Andreasen Ejendomsmægler Thomas Sønderby Kristiansen Trainee Star Café & Restaurant i Bork Havn Nyd Ndl lækre friske fik retter i en hyggelig atmosfære! Forskellige fiskeretter Wienerschnitzel Fiskeburger Pandekager m.m. Bordbestilling anbefales Åbningstider fra 10. Stjerneskud m. 1 dampet og 1 pandestegt rødspættefilet Sternschnuppe mit 1 gedämpften und 1 gebratenen Schollenfilet Genießen Sie frische Gerichte in einer angenehmen und gemütlichen Atmosphäre Verschiedene Fischgerichte Wienerschnitzel Fischbrötchen Crepes u.a. Tischbestellung empfohlen Öffnungszeiten ab 10 Uhr. Star Café & Restaurant Side 9

10 Bork Print og Kopi. Med 25 års erfaring i den grafiske branche, kan vi hjælpe dig med næsten ethvert print/kopi job på papir fra A5-A3 størrelse. Skriv og forhør om et tilbud på din print/kopi opgave. Vejl. priser inkl. moms: Kopipriser 80g. A4 pr. stk. 160g. A4 pr. stk. 160g. A3 pr. stk. 80g. A4 pr. stk. v/ g. A4 pr. stk. v/ g. A3 pr. stk. v/100+ S/H 0,50 Kr. 1,10 Kr. 1,30 Kr. 0,40 Kr/stk. 0,95 Kr./stk. 1,15 Kr./stk. S/H dobbeltsidet 0,80 Kr. 1,80 Kr. 2,20 Kr. 0,70 Kr/stk. 1,50 Kr./stk. 1,85 Kr./stk. Farve 1,50 Kr. 2,10 Kr. 2,70 Kr. 1,40 Kr/stk. 2,00 Kr./stk. 2,50 Kr./stk. Farve dobbeltsidet 2,40 Kr. 3,40 Kr. 4,40 Kr. 2,30 Kr/stk. 3,20 Kr./stk. 4,00 Kr./stk. Tillæg for print - PDF, TIFF eller JPG: 10,00 Kr./printjob. Tillæg for foldning/hæftning eller hulning 0,08kr/ark. Tillæg for hasteopgaver: +20% Tillæg for A4 laminering: 7,00 Kr./ark. Tillæg for A3 laminering: 11,00 Kr./ark. Tillæg for scanning af fotos mv.: 10,00 Kr./scanning (Medbring selv USB-nøgle) NYHED Dækkeservietter 35kr/ stk. 10% rabat ved køb af mere end 10. Gerne med forskelligt motiv. Kom For opsætning af dokumenter (sange, brochurer, infoark mv.), hør om pris. Fortæl os om dine ønsker, og vi giver dig et uforpligtende tilbud. Skriv til eller aftal møde med os på Midtbyvej 7, Nr. Bork, 6893 Hemmet for en uforpligtende snak. med tekst og billeder. Bodils klumme: Det er blevet lidt sværere at smile. Der er noget galt i Danmark Dybbøl Mølle maler helt ad helved til. Sådan synger John Mogensen. Andre synger. Vi vil have Danmark tilbage. Men hvad er det egentligt vi vil have? Fred og ro kombineret med den danske hygge. Hvordan genskaber vi den? Har det ikke altid været et eller andet der har været galt. Krige i fortid og nutid har altid skabt en ubalance i det gode og idylliske billede der er af Danmark. Er det måske at når tingene går godt for en kigger man sig ikke så meget til siderne og ser den lurende ufred. Nærvær og opmærksomheden er måske mere i retning af. Her går det godt og man fæstner ikke sin opmærksomhed ved den omkring liggene uro. Indtil man bliver overrumlet på engang af livets fakta, at tingene har det med at gå op og ned. Man glemmer at ruste sindet til at kunne stå imod lettere til en hård lavine af modgang. Tror ikke nogle mennesker oplever et helt liv uden op og nedgang i måden livet udspiller sig. Så er det her man må hægte op i sig selv og se om der kan findes de nødvendige kræfter til at stå imod med. Samt at turde i medgang at slippe glæden fri når livet spiller løs med optur og medgang. Mennesker er forskellige men det grundlæggende er som regel, at man ønsker hinanden det bedste og glædes over når det går godt for andre i sin omgangskreds. Et godt ord som dækker dette er empati. Ordet betyder indføling i en person eller andet levende væsen, ofte i følelsesbetonede situationer, evne til at indleve sig i og sætte sig i en andens sted. Hvis man derimod ikke kan finde de rette kræfter til at komme igennem de hårde tider ender man ofte i en psykisk krisetilstand, hvor mennesket tidligere erfaringer og indlærte reaktionsmåder ikke er tilstrækkelige til, at man kan forstå og psykisk beherske den aktuelle situation. Side 10

11 Krisens forløb Psykiske kriser indebærer en oplevelse af forladthed, selvforkastelse og/eller kaos. En krise kan opleves mere eller mindre stærk og forstyrrende for den pågældende person. Man har gradueret styrken i fire trin. Ved den laveste grad kan mennesket klare sig med sædvanlige problemløsningskapacitet. Ved den stærkeste form ses derimod sammenbrud og desorganisation af personligheden. Af praktisk-terapeutiske grunde inddeles den traumatiske krises forløb i fire faser. Først chokfase, der siden går over i en reaktionsfase, der følges af en yderligere bearbejdning frem til nyorienteringen, der indebærer en fuldstændig genoprettelse. Disse faser har hver for sig deres karakteristiske indhold og terapeutiske problemer. De er ikke klart adskilt fra hinanden, undertiden kan en af dem helt mangle eller dens forløb kan være sammenvævet med en anden fase. Der er naturligvis tale om en model, der forsøger at give forklaring på fænomenet. Chokfase Kan vare fra et kort øjeblik til flere døgn. Under chokfasen holder mennesket psykisk virkeligheden på afstand; kan ikke indtage og bearbejde indtryk. Ofte formår mennesket at være behersket udadtil, men under overfladen er alt kaos. Vedkommende kan bagefter have svært ved at huske, hvad der blev sagt eller skete. Reaktionsfase Chokfasen og reaktionsfasen udgør tilsammen den akutte fase. Den akutte krise bør ikke vare længere end 4-6 uger, imodsat fald kan der være tale om en patologisk tilstand. Menneskets forsvarsmekanismer bliver nu mobiliseret. Forsvarsmekanismerne er de ubevidste psykiske reaktionsmåder, der har til opgave at mindske oplevelsen af bevidstheden om trusler og farer for jeget. Der findes forskellige forsvarsmekanismer, som mennesket ubevidst kan gøre brug af. Disse mekanismer bliver kortfattet opført i det følgende: Regression: Mennesket udviser adfærds- eller tankemønstre, der var karakteristiske for tidligere udviklingstrin. Fornægtelse: Mennesket registrerer faren, fornægter symptomerne, fx i forbindelse med kræft. Projektion: Mennesket lægger ansvaret for en hændelse, som pågældende selv har skyldfølelse for, over på øvrige person(er). Rationalisering: Mennesket mindsker oplevelsen af trussel eller skyld med fornuftsbetonede argumenter. Isolation: Mennesket formår stille og roligt at fortælle om det, der er sket. Der sker således en forvræning af de aktuelle følelser. Undertrykkelse: Denne mekanisme er mere bevidst, hvor mennesket ikke viser sin uro og sorg, men prøver på at tage sig sammen og være tapper. Repression: Mennesket kan det ene øjeblik fortælle om en begivenhed, hvorefter vedkommende efter et stykke tid fornægter at have sagt eller oplevet begivenheden. Fortrængning: Mennesket har hukommel- Kom og se mit fine bløde mælkegarn og mærk mit lækre babyalpaca garn. Husk jeg holder åbent lørdag d. 28 marts og 18. april. Begge dage fra Vi ses. Ellers ring og aftal tid på Anerbjergevej 4a, Sdr. Bork Side 11

12 sestab, lammelser, etc. Bearbejdningsfasen Den akutte fase er overstået og mennesket begynder atter at vende sig mod fremtiden i stedet for at være totalt optaget af traumet. De symptomer og adfærdsforstyrrelser, som mennesket har haft, aftager lidt efter lidt og gamle aktiviteter begynder at blive genoptaget. Eventuel ansvarsfølelse begynder at blive lettere at bære. Nyorienteringsfasen Mennesket lever med det forgangne som et ar, der altid vil være der, men som ikke behøver at hindre at livet går videre. De skuffede forhåbninger er blevet bearbejdet. Den vaklende selvfølelse er blevet genoprettet. Alt dette sker under forudsætning af, at vedkommende har kunne arbejde sig igennem krisen. Den gamle hændelse kan dog opleves som kortvarige stik i form af psykisk smerte. Men sådan er der så meget, alt afhænger af den person man er Kilde: Wikipedia Kør ind til BORK AUTOSERVICE Servicerer og reparerer alle bilmærker Vi klarer bl.a.: Reparation af alle bilmærker Serviceeftersyn også i garantiperioden og du beholder samtidig din nyvognsgaranti Fejlfinding med moderne testudstyr Forsikringsskader Bremse- og koblingsservice Klargøring til syn RudeCenter - reparation og udskiftning af ruder Dæk og fælge Lånebil Er din bil klar til foråret? Vi tjekker: Bremseskiver og klodser Dækmønstre Bremsevæske Bork Autoservice v/ Allan Clausen Midtbyvej Hemmet Tlf.: AutoPartner for en sikkerheds skyld Beskæring af buske og træer Alge-, myre- og muldvarpebekæmpelse Klipning og kantskæring af græsplæner Ukrudtsbekæmpelse Klipning af hække Vedligeholdelse af grusveje Arbejde med rendegraver Ideer til forandringer i haven Ophæng og støddæmpere Kølersystem Lygter Tlf Høj s Have & Vejservice Kærnvej Nørre Nebel Se mere på

Bork Avis. 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn

Bork Avis. 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Bork Avis 1. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Velkommen til den nye Bork Avis. Hvad skal vi med endnu en avis? Da Bodil og jeg flyttede til Nr. Bork i oktober 2010, synes

Læs mere

Bork Avis. Det er DIN avis!

Bork Avis. Det er DIN avis! Det er DIN avis! Bork Avis 2. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Bork inspirerer helt til verdens ende... Vi har modtaget en helt forrygende historie, om hvordan Bork har

Læs mere

Bork Avis. Marts tilbud Klar til fodboldssæsonen? Det er DIN avis! Kun 2.499,-

Bork Avis. Marts tilbud Klar til fodboldssæsonen? Det er DIN avis! Kun 2.499,- Det er DIN avis! Bork Avis 3. udgave - 2015 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Læs denne gang lidt om fremtidsperspektiver, specielt om fremtidens biler og

Læs mere

FØVLING SKOLE. SORGPLAN ved ulykker eller dødsfald. ***************************** Om sorgplan ved ulykker eller dødsfald.

FØVLING SKOLE. SORGPLAN ved ulykker eller dødsfald. ***************************** Om sorgplan ved ulykker eller dødsfald. FØVLING SKOLE SORGPLAN ved ulykker eller dødsfald. ***************************** Om sorgplan ved ulykker eller dødsfald. Denne handleplan er tænkt som en vejledning for Føvling Skoles personale, hvis en

Læs mere

Bork Avis. Februar tilbud. Lækker Blu-ray afspiller. Det er DIN avis! Kun 599,-

Bork Avis. Februar tilbud. Lækker Blu-ray afspiller. Det er DIN avis! Kun 599,- Det er DIN avis! Bork Avis 2. udgave - 2015 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling, Bork Havn og Hemmet Redaktørens tanker Med tanke på terrorangrebet mod Charlie Hebdo, går redaktøren i kødet på religion

Læs mere

Viby Gymnasium og HF

Viby Gymnasium og HF Viby Gymnasium og HF Viby Gymnasium og HF Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser blandt elever og medarbejdere Til Ledelsen 2007 1 Indholdsfortegnelse: Ved en elevs

Læs mere

Sorg- og kriseplan. Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser på UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern

Sorg- og kriseplan. Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser på UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern Sorg- og kriseplan Vejledende retningslinier ved dødsfald, ulykker og andre traumatiske hændelser på UddannelsesCenter Ringkøbing Skjern December 2012 1 Indhold Sammensætning og opgaver for ressourcegruppe:...

Læs mere

Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel

Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel Lønne Feriepark 107F, Seawest 6830 Nørre Nebel Sag: 68301839 edc.dk Nr. Nebel Statsautoriseret ejendomsmægler, MDE Bredgade 22-6830 Nørre Nebel Tlf. 75287733-683@edc.dk Boligen Opført: 2006 Rum/Værelser:

Læs mere

Sorg og krise. Chokfasen er forholdsvis kort, selvom det for den sorgramte kan føles som en evighed. Fasen er præget. Chokfasen.

Sorg og krise. Chokfasen er forholdsvis kort, selvom det for den sorgramte kan føles som en evighed. Fasen er præget. Chokfasen. Sorg og krise En traumatisk (akut) sorg er altid forbundet med en form for tab. Når en nærstående dør, udsættes man for en akut sorg og krise. Dette er en psykisk reaktion på en udefra kommende begivenhed

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale Tir 5. Maj Loppemarked sælg selv

Læs mere

December 2010 7. årgang, nr. 11

December 2010 7. årgang, nr. 11 Der er kommet nye billeder i nogle af vores fotomapper på reolen. Indtil videre kan man nu nyde og evt. genopleve de gode minder fra: December 2010 7. årgang, nr. 11 Fristedet Valby Søndergade 2 2630 Taastrup.

Læs mere

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet

for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn April 2015 Projekt byforskønnelse, fliser foran Hotellet Indhold: * Sdr. Vium: Byttemarked * Dagli Brugsen: Generalforsamling

Læs mere

KOMMENDE ARRANGEMENTER

KOMMENDE ARRANGEMENTER Program nr. 3. 2011 (1. september - 31. december) KOMMENDE ARRANGEMENTER LINEDANCE OPSTART OKTOBERFEST MORTENS AFTEN JULEFROKOST LUCIA LÆS MERE INDE I BLADET SIDEN SIDST Sommeren er ved at gå på hæld,

Læs mere

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm

Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Pigeaften hos Ringkøbing Landbobank Tarm Se bankens annonce. Tilmelding på tlf. 97 37 62 48 senest fredag den 15. februar. Vi kan max være 40 i alt, så det er først-til-mølle-princippet, der gælder. Evt.

Læs mere

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk.

Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe. Feb.-Apr. 2015. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes. Leo Vad: 20905896. levad@ikast-brande.dk. Spørgsmål til aktivitetsplanen rettes til: Leo Vad: 20905896 Aktivitetsprogram Værestedet den blå cafe levad@ikast-brande.dk Eller Trine Andersen: 20181639 tcand@ikast-brande.dk 16 Feb.-Apr. 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar!

Nyt fra 0. årgang. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 46+47 2010. Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Nyt fra 0. årgang Så kan det godt blive december 0. årgang er klar! Aktiviteter: I denne uge har flere børn været forbi 0.B. hvor man kunne være med til at synge, danse og lege en masse dejlige julesange.

Læs mere

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk

Nyhedsbrev Juli - August. Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Nyhedsbrev Juli - August Hust at tilmelde jer nyhedsbrevet på vores hjemmeside. Tjek vores hjemmeside ud på www.klub144.dk Side 2 Kære alle. Så kom sommeren endelig til landet efter lang tids venten. Klub

Læs mere

Sponsorater og branding

Sponsorater og branding Branding og Sponsorater Vi tilbyder mange muligheder for branding og sponsorater, så kontakt os gerne så sætter vi den helt rigtige pakke sammen til jer således I sikrer jer en perfekt profilering både

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub Sydfyns Single- og Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk OBS!! Af hensyn til danseaftner på Skærven i Nyborg, er klubaftnerne fremover flyttet til 3. fredag i måneden April 2013 Søndag den 7. april kl.

Læs mere

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14

NYHEDSBREV Projekt Nærmiljø November 13 - januar 14 I denne udgave af nyhedsbrevet Efteråret er kommet...1 Røgfri på Arendalsvej...2 Fitness - så er vi igang...4 Trænger din økonomi til et servicetjek?...5 Café Solskin - en solskinshistorie...6 Bagagerumsmarked...8

Læs mere

AKTIVITETSKALENDER for Aabenraa Havekreds 2015

AKTIVITETSKALENDER for Aabenraa Havekreds 2015 AKTIVITETSKALENDER for Aabenraa Havekreds 2015 Tirsdag den 17. februar 2015 HAVEINSPIRATION og ORDINÆR GENERALFORSAMLING Børge Christensen, Ålsø ved Grenaa holder lysbilled-foredrag om anlæg af haver og

Læs mere

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand:

VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk. Nr. 4 Juni 2015. Formand: Næstformand: VIGTIGE ADRESSER!!! PMF AARHUS Bank: Regnr. 9004 Kontonr. 0006818501 CVR-nr.: 29987343 www.postens-mf.dk Nr. 4 Juni 2015 Formand: Ernst B. Larsen, Eskebækparken 62, 2.tv, 8660 Skanderborg Tlf. 86 51 00

Læs mere

FOLDERE POSTKORT T-SHIRT M. TRYK PLAKATER FOLDERE T-SHIRT M. TRYK ROLL-UP FLYERS PLAKATER KLISTERMÆRKER

FOLDERE POSTKORT T-SHIRT M. TRYK PLAKATER FOLDERE T-SHIRT M. TRYK ROLL-UP FLYERS PLAKATER KLISTERMÆRKER Forsendelse Vi kan sende ordre enten med Postdanmark eller med RoadRunner. ÅRHUS BEDSTE PRINT- OG KOPICENTER Roadrunner afregner vi med: 0-10 kg 150,- 10-20 kg 250,- Generelle printråd og oplysninger Vi

Læs mere

for Lyne Sogn Februar 2015

for Lyne Sogn Februar 2015 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn Februar 2015 Nedbrydning af gødningshus 2014 Indhold: * Bork Præstegård: Skumringstime * Lyne Kroket & Petanqueklub: Generalforsamling

Læs mere

Apr Maj. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153

Apr Maj. Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 Apr Maj 2013 Jun Sandbechs Allé 1A, 4330 Hvalsø, Tlf: 29200153 April 2013 4 Maduge Nicklas Projekt genbrugsdåser Maduge Morten Projekt Smykker m.m. 15 Maduge Louise Projekt Konfirmation sangskulere m.m.

Læs mere

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.

ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN. ÅBENT TIRSDAG OG TORSDAG 18.30-21.30 ANLÆGSVEJ 7, 4100 RINGSTED. TLF: 57 62 71 80 / 28 19 65 35 MAIL: KLUBSVANEN@GMAIL.COM WWW.KLUBSVANEN.DK Dag Dato Aktivitet Personale 1. jan Ki, Tr 6. jan Aftengymnastik

Læs mere

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015.

Referat af generalforsamlingen torsdag den 5. marts 2015. Generalforsamlingen blev åbnet af formand Joan Hansen, som bød velkommen til årets generalforsamling. Herefter begyndte den egentlige generalforsamling i henhold til dagordenen: 1. Valg af dirigent 2.

Læs mere

Hvordan hjælper vi os selv og hinanden efter chokerende oplevelser

Hvordan hjælper vi os selv og hinanden efter chokerende oplevelser Hvordan hjælper vi os selv og hinanden efter chokerende oplevelser Udgivet af www.trekanten.dk Udarbejdet af cand. psych. Tom Malling og cand. psych. Lise Myhre Lildholdt København 2009 Pjecen kan downloades

Læs mere

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004

Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet. Søndag. Mel: Flemming H. Meng 2013. Mel: Flemming H. Meng 2004 Hver morgen og hver aften - salmer til ugen og livet Søndag 1 O skabelsens morgen, det helt nye liv nu vælder med kraft i os ind. Det styrker og nærer, beriger vor tro og virker helt ind i vort sind. 2

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter

Indholdsfortegnelse. 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter 0. og 1. klasse har lavet selvportrætter Indholdsfortegnelse Side 2: Skolelederen har ordet Side 4: Kalenderen Side 5: Nyt fra Klubben Side 6: Så er der fest i indskolingen Side 7: Rundt på skolen Side

Læs mere

for Lyne Sogn December 2014

for Lyne Sogn December 2014 Til: Samtlige husstande kontorer butikker AKTIVITETSKALENDER for Lyne Sogn December 2014 Bedsteforældredag i Børnebo Indhold: * Lyne Kirke/Vennekredsen: Per Nielsen * Vennekredsen: Julehygge i fælleshuset

Læs mere

Sdr. Vium Nyt. Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014

Sdr. Vium Nyt. Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014 Sdr. Vium Nyt Nr. 270 Sdr. Vium Sogneforeningen maj 2014 Sogneforeningens generalforsamling. Til sogneforeningens generalforsamling blev der valgt Kent Rosendahl og John Jacobsen som nye medlemmer af bestyrelsen.

Læs mere

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET

Guide -Skab synlighed om jeres arrangement FØR ARRANGEMENTET Guide -Skab synlighed om jeres arrangement Skal I have stablet et arrangement på benene og vil I gerne have nogle tips til, hvordan I kan nå ud til andre end jeres eksisterende medlemmer? Så tjek nedenstående

Læs mere

Billedet fortæller historier

Billedet fortæller historier Billedet fortæller historier 1. - 5. klassetrin. Billedkunst, dansk og historie H.A. Brendekilde (1857-1942): Udslidt, 1889 Olie på lærred, 207 x 270 cm FOR MEGET LÆNGE siden snart 125 år - malede en ung

Læs mere

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk

Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier. www.madkonceptet.dk Frokost & Catering Brunch, tapas, 3-retters menu, buffet & receptionslækkerier www.madkonceptet.dk Frokostordning Catering Om os vores værdier Kontakt os Frokostordning Få en oplevelse hver dag kl. 12

Læs mere

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014

Nyhedsbrev. Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam. Frivillig Samråd Mors. I dette nummer: Nyhedsbrev 2, juni 2014 Nyhedsbrev Frivillig Samråd Mors Det nye Mobile, Omsorgs & Aktivitetsteam I dette nummer: Det Mobile Omsorgs & Aktivitetsteam på Mors Hjerneskadeforeningen - hvad er en hjerneskade? En dejlig eftermiddag...

Læs mere

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK.

Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Hele familiens nyhedsbrev April 2015 Så er vi startet i TAK. Der er gang i alle vores hold og vi er ret godt fyldt op. Der tegner sig en god klubånd som der plejer og vi håber at alle nye som gamle medlemmer

Læs mere

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014

SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 SFO NYHEDSBREV DECEMBER 2014 Så er det lige før juleferien begynder - en tid, hvor der er nisser, mystik og spænding alle vegne. Hjertelig velkommen til Jul og Nytår. Julebehovspasning Da vi ingen tilmeldinger

Læs mere

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV

.EN MANDAG EFTERMIDDAG MED 0/1 KL. OG JAKOB I KREATIV Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 05-2014 Side 1 Kreativ med Jakob Side 4-8 Børnehaven Side 2 Nyt fra Troels Side 9 Kalender

Læs mere

Foreningen Lydum Mølle. Nyt

Foreningen Lydum Mølle. Nyt Foreningen Lydum Mølle Stiftet 16. september 2003 Nyt August 2012-8. årgang nr.2 Foreningen Lydum Mølle har til formål at, erhverve, eje og sikre Lydum Mølle som omdrejningspunkt for historieformidling,

Læs mere

Wibrandtsvej 32. Skytte Høj Poul Skytte Høj, statsautoriseret ejendomsmægler, MDE Kongelundsvej 297 2770 Kastrup Tlf. 32502525 e-mail 276@edc.

Wibrandtsvej 32. Skytte Høj Poul Skytte Høj, statsautoriseret ejendomsmægler, MDE Kongelundsvej 297 2770 Kastrup Tlf. 32502525 e-mail 276@edc. Wibrandtsvej 32 EDC, Sag: 27600523 Skytte Høj Poul Skytte Høj, statsautoriseret ejendomsmægler, MDE Kongelundsvej 297 2770 Kastrup Tlf. 32502525 e-mail 276@edc.dk Super lækker arkitekttegnet Schwanenflügel

Læs mere

Venskabsklub. www.svendborgsingleklub.dk. Januar 2013

Venskabsklub. www.svendborgsingleklub.dk. Januar 2013 Sydfyns Single- single- og og vens Venskabsklub www.svendborgsingleklub.dk Januar 2013 Fredag den 4. januar kl. 19 Klubaften på Færgegården, Færgevej 13, 5700 Svendborg Der serveres hakkebøf med stegte

Læs mere

Beredskabsbunkeren i Bernstorffsparken

Beredskabsbunkeren i Bernstorffsparken 14. årgang Kære Venner af Fortet Dette FORTNYT er en udgave med forskellige praktiske informationer til medlemmerne; først og fremmest invitationen til udflugten til Beredsskabsbunkeren i Bernstorffparken.

Læs mere

Afslutning d. 31. marts 2014

Afslutning d. 31. marts 2014 Struer Folkedanserforening Medlemsorientering marts. 2014 30. årgang NR. 3 www.struerfolkedanserforening.dk Afslutning d. 31. marts 2014 Vi mødes kl. 18.45 i Gimsing Sognegård, hvor vi holder Struer Folkedanserforening

Læs mere

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE

AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE AKTIVITETSPROGRAM VÆRESTEDET DEN BLÅ CAFE SEP., OKT., NOV., DEC. 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE Intro til aktiviteter... 3 Nada... 4 Krolf... 6 Petanque... 7 Motionshold... 8 Strikkeklub... 9 Mellemgruppe...10

Læs mere

Gilleleje Marineforening

Gilleleje Marineforening Gilleleje Marineforening Nr. 19 december 2011 Adresse Gilleleje Marineforening ønsker alle medlemmer en rigtig glædelig jul samt et godt nytår I gamle dage Inspireret af Søren Svendsens foredrag om gamle

Læs mere

Brændekilde Bellinge Jagtforening

Brændekilde Bellinge Jagtforening Brændekilde Bellinge Jagtforening Program 2012 Generalforsamling 2015 Afholdes i Knaldhytten torsdag den 12. februar 2015 kl. 19:00 Dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Valg af referent. 3. Bestyrelsens

Læs mere

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009

TORSDAGS-NYT STØT FORÆLDREFORENINGEN! 8. oktober 2009 TORSDAGS-NYT 8. oktober 2009 EFTERÅRSFERIE Fredag løber og cykler hele skolen i skolernes årlige motionsløb. Det er en dejlig begivenhed, som viser Hvinningdalskolens elever som særdeles aktive i forhold

Læs mere

UK Er for alle mellem 14 og 17 år.

UK Er for alle mellem 14 og 17 år. FK & JK Er for alle mellem 10 og 14 år. Kontingent: Pr.. 01.01.2014 586.- kr. pr. måned. Den 1/8. 546.- kr. mdr. Betaling direkte til kommunen. Juli mdr. er betalings fri. Indmeldelse sker i fritidsklubben

Læs mere

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11)

- Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) - Jobbutikken (Side 4) - Café Blomst (Side 7) - Den sjove side (Side 11) Så er det fjerde gang at man på CSV-SydØstfyn kan læse et fremragende skoleblad. På grund af lidt manglende arbejdskraft og en sommerferie

Læs mere

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer

April-Maj-Juni. Søbro Lokølcenter. Gårdhøvecøfåen. www. sa b rob ru g erraad. d k. hjemmeside - Sp e cielle øru angementer Søbro Lokølcenter Gårdhøvecøfåen Sp e cielle øru angementer April-Maj-Juni Festsalen den I3. marts med de mangefremmødte til cafåens ørrangement i forbindelse med revyen med "Gråspuryene" Caf6ens ugentlige

Læs mere

GHG-NYT nr. 9 d. 10/11-2013

GHG-NYT nr. 9 d. 10/11-2013 GHG-NYT nr. 9 d. 10/11-2013 Kære nabo _ Kære Nabo Så kommer der et nyhedsbrev her i det kolde vejr og efter stormen. Skønt! At vi ikke blev ramt hårdt af stormen. Siden sidste nyhedsbrev er der sket en

Læs mere

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen

RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. HER ER DER PLADS. Til opslagstavlen HER ER DER PLADS RIS - ROS eller Gode ideer... til at skrive din mening om 4H året 2015. Til opslagstavlen Kære forældre og andre. Lidt hjælp kan vi altid bruge, både i klubben og til 4Hskuet, så hvad

Læs mere

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER

STRESS 1 DRÅBE KAN VÆRE NOK TIL AT DIT GLAS FLYDER OVER STRESS Stress er blevet et stort problem for os og for vores trivsel i hverdagen. Stressforeningen i Danmark melder, at der hver dag er 35.000 danskere, der er sygemeldt pga. stress, og at ca. 430.000

Læs mere

Arrangementer for børn

Arrangementer for børn Varde Bibliotek tlf. 75221088 Rådhusstræde 2 6800 Varde biblioteket@vardebib.dk Arrangementer for børn Bibliotekerne i Varde Kommune Januar-juli 2013 Læs mere på www.vardebib.dk Arrangementer for børn

Læs mere

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie

Frørup Marts 2013. Påskeferie. Påskeferie. Påskeferie Smørhullet Skolen Fredag 1 Forældrekaffe Lørdag 2 Søndag 3 Mandag 4 Der arbejdes med perler i værkstedet DH omsorgsdag Tirsdag 5 Der arbejdes med perler i værkstedet 3.F: skole-hjem-samtaler Onsdag 6 Der

Læs mere

FERIESJOV SOmmERFERIaktIVItER FOR børn 2014

FERIESJOV SOmmERFERIaktIVItER FOR børn 2014 FERIESJOV sommerferiaktiviter for børn 2014 Violas Værksted Kreativt værksted i Billund og Grindsted I Violas Værksted har vi tema om Astrid Lindgren. Du kan lave Pippi Langstrømpe-dukker, hestesokkedukker

Læs mere

Charlottenlundvej 23 8620 Kjellerup

Charlottenlundvej 23 8620 Kjellerup Charlottenlundvej 23 8620 Kjellerup Bud skal være Energinet.dk i hænde senest den 15.04.2015 kl. 12.00 Sag: 89000898 edc.dk Mæglergruppen Ejendomsmægler, valuar MDE Ebeltoftvej 3A - 8960 Randers SØ Tlf.

Læs mere

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012

Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Aktiv Familie Ferie - Uge 31, 2012 Tlf.: 7649 6000 Tlf.: 7586 5533 Aktiv Familie Ferie... med sjove udfordringer & skønne natur- og friluftsoplevelser Drømmer I om at slippe hverdagens daglige gøremål,

Læs mere

Lidt fra formanden. Silkeborg Ny Teater juni 2014 nr. 63. Datoer for Bag scenen. Medio marts Ultimo juni. 1. marts 1. juni

Lidt fra formanden. Silkeborg Ny Teater juni 2014 nr. 63. Datoer for Bag scenen. Medio marts Ultimo juni. 1. marts 1. juni Lidt fra formanden Rigtig god sommer En dejlig solrig søndag - hvem tænker så på teater? Silkeborg Ny Teater juni 2014 nr. 63 Udgivelse Datoer for Bag scenen Medio september Ultimo december Medio marts

Læs mere

September 2012-32. årgang

September 2012-32. årgang September 2012-32. årgang Bestyrelse og redaktion Formand: Jørgen Prip Byagervej 97 8330 Beder Tlf.: 42 13 46 07 Næstformand: Ole Gundersen Lundgårdsvej 12 8300 Odder Tlf.: 21 54 75 35 Mail: og.privat@hotmail.com

Læs mere

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015

INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 INVITATION TIL NLD-LEJR 9. - 11. oktober 2015 Lejr for børn med diagnoser og deres familier NLD-lejren afholdes i naturskønne omgivelser i Fuglsø ved Mols Bjerge OPLEV Dejlige fællesrum Familieværelser

Læs mere

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere )

Som sagt så gjort, vi kørte længere frem og lige inden broen på venstre side ser vi en gammel tolænget gård (den vender jeg tilbage til senere ) Vi havde lejet et sommerhus på Gammelby Møllevej 57, men vi skulle først hente nøglerne i en Dagli' Brugsen i Børkop. Det kunne vi desværre først gøre fra kl.16.00. Herefter kunne vi endelig sætte GPSen

Læs mere

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset.

Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Referat at generalforsamling i Stae Borgerforening tirsdag den 14.01.2014 i Borgerhuset. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning - formand Mads Sørensen 3. Fremlæggelse af revideret regnskab

Læs mere

Jule frokost bag tremmer????

Jule frokost bag tremmer???? FTK nyhedsbrev Februar 2014 ********************************************** Har klubben afholdt den årlige dyst for medlemmerne. Denne gang i en stemning af ølbar. Der var diverse konkurrence måder, så

Læs mere

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015

Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Idræt og kulturtilbuddets Sommerprogram 2015 Velkommen til årets sommerprogram hos Idræt og kultur. Programmet er blevet til ved et fællesmøde i idræt og kulturtilbuddet, hvor der kom mange idéer på banen.

Læs mere

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse

E`Svenstruplaug. Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens. 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse Referat fra bestyrelsesmøde d. 19-05-2015 kl. 19 hos Mogens Afbud.: 1. Referat. Referat fra bestyrelsesmødt den 07-04-2015 blev godkendelse 2. Orientering v. Børge da formanden var fraværende : Havde alle

Læs mere

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet

OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet OBS!! Nyt i Bakkenyt: fælles kalender nederst i nyhedsbrevet Hørning d. 1.2.2012 Kære Forældre Vinterferie I uge 7 er der pasning på Højbo SFO. Der er ingen tilmelding, åbningstiderne er som vanligt fra

Læs mere

Frederiksbjerg kopi- og printcenter

Frederiksbjerg kopi- og printcenter Bestilling Århus billigste kopi- og printcenter Du har mullighed for at bestille print og lignende på mail. Send det til vores mail med udførlig ordrebeskrivelse. Vi har et ekspeditionsgebyr på alle digitale

Læs mere

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke?

Har du været på sol-ferie? Nævn 3 sammen-satte ord, som starter med sol! Fx sol-hat. Er en kasket god i solen? Hvorfor? Hvorfor ikke? Opgave 1 Quiz og byt Klip langs de stiplede linier Modul 1 Hvad får du lyst til, når det er sommer? Har du været på sol-ferie? Hvad gør solen ved dit humør? Tæl til 10, men skift alle ulige tal ud med

Læs mere

Bestilling af Alugod T-shirts i små størrelser! Har du et barn i alderen 8-12 år som skal af sted på sommerlejr og som ikke har en Alugod T- shirts? Så skal du læse videre! T-shirts i størrelserne 8 10

Læs mere

og nyt liv i Varde midtby

og nyt liv i Varde midtby Områdefornyelse og nyt liv i Varde midtby side 2 Områdefornyelse og nyt liv i Varde midtby Området I Vardes absolutte centrum omkranset af Torvegade, Kræmmergade, Fiskergade og ligger der et upåagtet område

Læs mere

Krejbjerg - Nyt September 2015

Krejbjerg - Nyt September 2015 Krejbjerg - Nyt September 2015 Fælles nyt fra foreninger i Krejbjerg og omegn HØSTFEST Lørdag, den 19. september kl. 19.00 holdes årets høstfest i Krejbjerg Forsamlingshus. I år prøver vi at gøre det på

Læs mere

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne.

Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Velkommen til en ny sæson på tennisbanerne. Bestyrelsen og instruktører ønsker alle tidligere og nye medlemmer velkommen til en ny sæson. Foråret er kommet tidligere end normalt så forhåbentligt, kan vi

Læs mere

Pas på vore cyklister!

Pas på vore cyklister! [deadline mandag kl. 8.30] Skolehaven og færdsel med bil o.lign. Vores nabo på Lindvedvej 60 frabeder sig, at vi benytter hans grund til parkering og gennemkørsel ved ærinder til skolehaven. Heldigvis

Læs mere

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com

SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com Næste Aadum Nyt udkommer i uge 5. Sidste frist for aflevering: FREDAG D. 23/1-15 til Dagmar Vestergaard, Tøstrupvej 13, 9737 6035, djvestergaard@bbsyd.dk SE DE SIDSTE NYHEDER PÅ www.aadum.com HUSK!!!!

Læs mere

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014

Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Nyheder fra Titanparken September/Oktober 2014 Efteråret er ved at nærme sig, og det er derfor tid til et nyt nyhedsbrev. Nyhedsbrevet udkommer hver 2. måned og vil informere beboerne om nyheder fra Titanparken,

Læs mere

Medlemsnyt. www.sellegaarde.dk. Genbrugspladsen i Als. 19. Årgang Støt vore annoncører -de støtter os! 20151

Medlemsnyt. www.sellegaarde.dk. Genbrugspladsen i Als. 19. Årgang Støt vore annoncører -de støtter os! 20151 Medlemsnyt www.sellegaarde.dk Genbrugspladsen i Als Åbnings tider: Mandag - fredag 13-18 Lørdag, søndag og helligdage 10-16 Den 24., 25. og 31. dec. samt 1. januar er der lukket. 19. Årgang Støt vore annoncører

Læs mere

JK JUNI. Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET. Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften

JK JUNI. Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET. Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften JK JUNI Ons. 3. Hyggeaften Fre. 5. LUKKET Ons. 10. Hemmelig Afslutning JK, 7 klasser (husk tilmelding) Fre. 12. Casinoaften Man. 15. Svømmehalstur til Køge (FK/JK) Vi mødes i Klubben kl. 14.45 (kontakt

Læs mere

Information vedr. Grundejerforeningen Rørløkken, Herlev 29. august 2007

Information vedr. Grundejerforeningen Rørløkken, Herlev 29. august 2007 RØRPOSTEN Information vedr. Grundejerforeningen Rørløkken, Herlev 29. august 2007 Kære beboere i GF Rørløkken Gartnerdag Som annonceret i forrige Rørpost og på vores hjemmeside, så er det snart tid til

Læs mere

Bork Avis. 3. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn NYHED

Bork Avis. 3. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn NYHED Det er DIN avis! Bork Avis 3. udgave - 2014 - Avisen for Nr. Bork, Sdr. Bork, Obling og Bork Havn Bork erhvervsmøde Den 12. november afholdte vi møde med Bork erhverv på Bork Kro, for at blive enige om

Læs mere

Over Viskumvej 17 8830 Tjele

Over Viskumvej 17 8830 Tjele Over Viskumvej 17 8830 Tjele Bud skal være Energinet.dk i hænde senest den 23.06.2015 kl. 12.00 Sag: 89000993 edc.dk Mæglergruppen Ejendomsmægler, valuar MDE Ebeltoftvej 3A - 8960 Randers SØ Tlf. 86494444-890@edc.dk

Læs mere

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver

Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver 1 2 Bliv mentalt klar til store skriftlige opgaver Den der er Klar Af stressrådgiver og mentaltræner Thomas Pape Den der er forberedt, ved hvad man får karakter for, oplever at processen er god. Tændt

Læs mere

Sydfyns Single- og Venskabsklub

Sydfyns Single- og Venskabsklub NYT NYT NYT NYT NYT NYT NYT NYT NYT NYT Ny tilmeldingsprocedure: I forbindelse med digitaliseringen og den nye hjemmeside er der ændret på måden at tilmelde sig. På hjemmesiden under Event kan du se alle

Læs mere

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter

Referat Fælles foreningsmøde den 13. januar 2015 kl. 19,30 i Fjelstervang Landsbycenter 1. Velkomst ved Bjarne Svendsen Ordstyrer: Bjarne Referent: Anette 2. Kort orientering fra alle deltagende foreninger obs om der er noget særligt alle foreninger bør vide FIF ved Karina, Jørgen og Bente.

Læs mere

Program for 2015. www.tirstrupjagtforening.dk. Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning:

Program for 2015. www.tirstrupjagtforening.dk. Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning: Efter generalforsamlingen 2014 har bestyrelsen fået følgende sammensætning: Titel: Navn: Tlf. / Mobilnummer: Formand Søren Larsen 86 33 60 63 Kasserer Anders V. Hansen Ikke medlem af bestyrelse 86 34 59

Læs mere

Ny skolegård efter påskeferien.

Ny skolegård efter påskeferien. FORDYBELSESUGE PÅ HELLIG KORS SKOLE 29. MATS 2. APRIL 2004 Ny skolegård efter påskeferien. Vi var ned i skolegården og der fortalte håndværkerne os at de bliver færdige om ti dage. De laver den nye skolegård

Læs mere

Højbjerg Huse 3 8840 Rødkærsbro

Højbjerg Huse 3 8840 Rødkærsbro Højbjerg Huse 3 8840 Rødkærsbro Bud skal være Energinet.dk i hænde senest d. 09.12.2014 kl. 12.00 Sag: 89000895 edc.dk Mæglergruppen Ejendomsmægler, valuar MDE Ebeltoftvej 3A - 8960 Randers SØ Tlf. 86494444-890@edc.dk

Læs mere

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang

Juni. Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang Juni Nr. 3 Sjællands Motor Veteraner 36. Årgang 2014 Formand Allan Larsen E-mail: smv1978@mail.dk Tlf.:3053 9635 Næstformand Lars Christiansen E-mail: info@larsvognmand.dk Tlf.:2166 6987 Kasserer Mette

Læs mere

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård

Lysglimt. Himmelev gl. Præstegård Lysglimt Himmelev gl. Præstegård 4. Årgang nr. 27 juli / august. 2014 Lysglimt-redaktionen Anne-Lise Sørensen, frivillig i Oasen Rikke Søder, Aktivitetsleder Anni Hansen afd. B Avisen udkommer januar,

Læs mere

Program for Landdistrikternes Uge

Program for Landdistrikternes Uge Program for Landdistrikternes Uge For 16. gang afholdes i Sønderho Landdistrikternes Uge 11. til 18. oktober 2015 Søndag d. 11. oktober. Kl. 9.30: Gudstjeneste i Sønderho Kirke. Arrangør: Nordby og Sønderho

Læs mere

Ressourcen: Projektstyring

Ressourcen: Projektstyring Ressourcen: Projektstyring Indhold Denne ressource giver konkrete redskaber til at lede et projekt, stort eller lille. Redskaber, der kan gøre planlægningsprocessen overskuelig og konstruktiv, og som hjælper

Læs mere

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015

Nyhedsbrev SFO Fritterhøjen uge 3+4 2015 Indsamlingsuge. I uge 3 havde vi vores årlige indsamlingsuge, hvor vi samler penge ind til de vores 2 fadderskaber gennem SOS Børnebyerne. Aktiviteten i år var gode gerninger og med jer forældre som sponsorer

Læs mere

FK JUNI. 30. Klubben har åbent kl. 9-17 for FK/JK

FK JUNI. 30. Klubben har åbent kl. 9-17 for FK/JK FK JUNI Man. 1. Velkommen til de nye børn. Rundboldkamp Tirs. 2. PC-spilledag Ons. 3. Skaterrampen v/sofiendalskolen Tors. 4. Hallen fra kl. 15-17 Fre. 5. LUKKET Man. 8. Skaterrampen v/sofiendalskolen,

Læs mere

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk.

SENIORFISKERNE - Spørgsmål/tilmelding til SENIORFISKERNE kan rettes til Gorm Siiger på tlf. 57804771 eller begosiiger@os.dk. Program 2015. JUNIOR - hver onsdag (undtaget i ferierne) er der juniorklubaften fra 19.00-21.00 i klubhuset. Fra 6/5 tager vi på søerne fra 18.30, først Sorø Sø, og senere (fra 3/6) på Tuel Sø. Spørgsmål

Læs mere

Uge 47 Uddannelse og jobuge. Fra Idé til produkt 2. klasse. Eksempler fra Frederiksberg virksomheder

Uge 47 Uddannelse og jobuge. Fra Idé til produkt 2. klasse. Eksempler fra Frederiksberg virksomheder Uge 47 Uddannelse og jobuge Fra Idé til produkt 2. klasse Eksempler fra Frederiksberg virksomheder Den gode stol Hvem er jeg og hvad er jeg god til? Du er god til mange ting Hvis man spørger folk, hvad

Læs mere

Lær IT på biblioteket

Lær IT på biblioteket Lær IT på biblioteket Program for forår 2014 Kik ind i bibliotekets IT-værksted på eller på. Her kan du få hjælp til at komme videre. Og du kan møde andre begyndere. Filmstriben- hvad er det? Hvordan bruger

Læs mere

Vinnyt nr.2, august 2010

Vinnyt nr.2, august 2010 Vinnyt nr.2, august 2010 Hej vinklubmedlem. Så er der lidt ny information. Håber ikke vi har opbrugt al jeres tålmodighed. Der er virkelig meget, som skal falde på plads, når man starter noget nyt op.

Læs mere

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013.

TURBESKRIVELSE. 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. TURBESKRIVELSE 6 DAGE. 5 HELE RIDEDAGE. 140 KM 15 september til 22 september 2013. Individuelle rejser til Island. Vi mødes i Akurery lufthavn søndag eftermiddag d. 15 september. Som regel passer det med

Læs mere

Hvordan hjælper vi hinanden og os selv efter chokerende oplevelser

Hvordan hjælper vi hinanden og os selv efter chokerende oplevelser Hvordan hjælper vi hinanden og os selv efter chokerende oplevelser Udgivet af Psykologcentret Trekanten 1998 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...2 VORES REAKTIONER EFTER EN CHOKERENDE OPLEVELSE...3...3

Læs mere