Nyuddannet og hvad så?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyuddannet og hvad så?"

Transkript

1 A-KASSE Nyuddannet og hvad så? Når du afslutter en uddannelse af mindst 18 måneders varighed SEPTEMBER 2017

2 Indhold Værd at vide som nyuddannet 3 Hvis du ikke er medlem af a-kassen i forvejen 5 Hvis du er ledig efter uddannelsen 7 Hvis du ikke er ledig efter uddannelsen 8 Hvis du er medlem af a-kassen i forvejen 9 Hvis du er ledig efter uddannelsen 10 Hvis du ikke er ledig efter uddannelsen 13 Hvad får du i dagpenge som nyuddannet? 14 Find dit nye job med FOA Jobmatch 15 Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: Mette Wiederholt Pedersen, Ulla Nielsen og Finn Holst Villadsen Illustration: Jørgen Stamp Produktion: Grafisk Team/JA/MB og FOAs trykkeri AK_Nyuddannet og hvad sa _

3 NYUDDANNET OG HVAD SÅ? FOA 3 Værd at vide som nyuddannet Denne pjece henvender sig til dig, der er i gang med eller er ved at afslutte en uddannelse af mindst 18 måneders varighed. Her kan du læse, hvordan du skal forholde dig som nyuddannet (kaldes også for dimittend). Der er forskellige regler alt efter, om du først bliver medlem af a-kassen, na r du afslutter uddannelsen, eller om du er medlem i forvejen. Det har ogsa betydning, om du skal have dagpenge, eller allerede har et job pa ha nden. Pjecen er delt op i nogle hovedafsnit, sa du kun behøver at læse det, der direkte vedrører dig. Du kan blive medlem og fa dagpenge som nyuddannet i FOAs A-kasse, hvis du har gennemført en uddannelse af mindst 18 ma neders varighed som bl.a.: ejendomsservicetekniker fodterapeut meritpædagog** neurofysiologiassistent pædagogisk assistent pædagog** redder serviceassistent sikkerhedsvagt social- og sundhedshjælper* social- og sundhedsassistent svømmebadsassistent * For at fa dimittendret pa baggrund af en gennemført social- og sundhedshjælperuddannelse, skal uddannelsen besta af et grundforløb pa mindst 18 uger og et hovedforløb pa 14 ma neder. ** FOAs A-kasse dækker pædagoger i Storkøbenhavn og pædagoger i dagplejen i hele landet. Der gælder en særlig ansøgningsfrist For at fa dagpenge som nyuddannet skal du melde dig ind i a-kassen inden 14 dage, efter du har afsluttet din uddannelse. Læs mere om ansøgning, ansøgningsfrist, og hvad det vil sige at fa dagpengeret som nyuddannet senere i pjecen.

4 4 FOA NYUDDANNET OG HVAD SÅ? Afslutter du en uddannelse inden for en anden a-kasses faglige omra de, skal du søge om medlemskab som nyuddannet i denne a-kasse. Hvornår er din uddannelse afsluttet? Hvis du har besta et alle fag og praktikker, er din uddannelse afsluttet den dag, du har taget din sidste eksamen. Efter dit sidste eksamensfag ma der ikke være mere undervisning. Er du ansat som elev med en uddannelseskontrakt, kan din uddannelse ogsa betragtes som afsluttet den dag, kontrakten udløber. Uanset hvilken dag, din uddannelse anses for afsluttet, skal der være ga et mindst 18 ma neder, fra du begyndte pa den.

5 NYUDDANNET OG HVAD SÅ? FOA 5 Hvis du ikke er medlem af a-kassen i forvejen For at du kan få dagpengeret som nyuddannet, skal du melde dig ind som nyuddannet (dimittend). Du kan tidligst blive medlem fra den dag, vi har fået din indmeldelse. Med rettigheder som nyuddannet menes, at du fa r ret til dagpenge i op til 2 a r, og du fa r dagpenge med en særlig sats for nyuddannede (dimittendsats). Læs mere om dimittendsatsen i afsnittet Hvad fa r du i dagpenge som nyuddannet? Indmeldelsen skal være modtaget i a-kassen senest 14 dage, efter du er færdig med uddannelsen. De 14 dage er inklusive lørdage og søndage, og de regnes fra dagen, efter du har afsluttet din uddannelse. Du skal desuden have bopæl og opholde dig i Danmark pa det tidspunkt, du bliver medlem, og du skal have haft bopæl i Danmark umiddelbart før, du begyndte pa uddannelsen. Du er velkommen til at kontakte din lokale a-kasse, hvis du har brug for yderligere vejledning. Sådan melder du dig ind Du har flere og hurtige muligheder for at melde dig ind, men uanset, hvordan det sker, er det vigtigt, at du vælger/oplyser, at du ønsker af blive medlem som nyuddannet. Du kan via en pc eller tablet udfylde en elektronisk indmeldelsesblanket via vores hjemmeside foa. dk/blivmedlem. Bruger du en smartphone, skal du være opmærksom pa, at du ikke kan udfylde den digitale blanket, men du kan i stedet indtaste dit navn og telefonnummer og bede os ringe dig op sa hjælper vi dig med det.

6 6 FOA NYUDDANNET OG HVAD SÅ? Du kan sende en sms til 1919 og skrive: indmeldfoa og dit navn (fx: indmeldfoa susanne nielsen). Vi kontakter dig herefter for at fa bragt papirarbejdet i orden. Du kan dog ikke bruge sms, hvis du har hemmeligt nummer, eller hvis dit telefonnummer er skjult. Du kan ringe gratis til (alle hverdage fredag lukket 12-16) eller kontakte din lokale a-kasse telefonisk eller personligt og fa hjælp til indmeldelsen. Du kan sende en mail til akassen@ foa.dk. Hvis du gør det, skal du udover at oplyse, at du vil meldes ind som nyuddannet efter afslutning af uddannelse ogsa oplyse om dit navn, telefonnummer, og hvorna r vi kan træffe dig. Overskrider du fristen på de 14 dage, kan du ikke fa den særlige dagpengeret som nyuddannet. Du vil i stedet blive omfattet af de almindelige regler om dagpengeret som lønmodtager. Det betyder, at du skal

7 NYUDDANNET OG HVAD SÅ? FOA 7 have været medlem af a-kassen i mindst 1 a r og i medlemsperioden opfylde et særligt indkomstkrav. Hvis du er ledig efter uddannelsen Som nyuddannet kan du fa dagpenge efter en karensperiode på 1 måned. En karensperiode er en venteperiode uden ret til dagpenge fra a-kassen. Hvis du fx afslutter uddannelsen 31. juli, vil karensperioden begynde 1. august, og du har ret til dagpenge fra 1. september. Dagpenge udbetales altid bagud og for 1 kalenderma ned ad gangen. Hvis du ikke har arbejde, bør du derfor undersøge, om du kan fa økonomisk støtte fra din kommune, indtil du er berettiget til dagpenge.

8 8 FOA NYUDDANNET OG HVAD SÅ? Hvad skal du gøre for at få dagpenge? Du skal melde dig ledig pa jobnet. dk, der er jobcentrets hjemmeside. Du ma gerne tilmelde dig pa din 1. ledige dag, selv om du først fa r ret til dagpenge 1 ma ned senere. Du kan ogsa vente med at tilmelde dig til karensma neden er slut, men pas pa med ikke at komme for sent med din tilmelding. Vi ma nemlig tidligst udbetale dagpenge fra den dag, hvor du er tilmeldt. Du skal søge om dagpenge i a- kassen sa hurtigt som muligt efter endt uddannelse, sa alt er klart, na r du skal have udbetalt dagpenge. Du kan dog først udfylde ledighedserklæringen, na r vi har bekræftet din indmeldelse. Du søger om dagpenge ved at udfylde en ledighedserklæring pa foa.dk/a-kasse/web-akassen/ ledighed-aktivering. Klik pa boksen Meld dig ledig, hvorefter du bliver bedt om at logge dig ind med dit NemID. Du skal vælge indgangen Nyuddannet. supplerende dagpenge. Læs mere i pjecen Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder pa nedsat tid, som du finder pa foa.dk/ forbund/publikationer vælg kategorien A-kassen. Hvis du ikke er ledig efter uddannelsen Hvis du har fa et arbejde, hvis du skal ud at rejse, eller hvis du skal noget helt andet og derfor ikke fa r brug for dagpenge, kan det alligevel godt betale sig for dig at blive medlem af a-kassen som nyuddannet. Bare for at være pa den sikre side. Sa har du nemlig mulighed for at fa dagpenge, hvis du bliver ledig pa et senere tidspunkt. Husk, du skal tilmelde dig jobcentret pa 1. ledige dag. Arbejder du på deltid? Hvis du allerede har et deltidsarbejde, kan du ma ske fa udbetalt

9 NYUDDANNET OG HVAD SÅ? FOA 9 Hvis du er medlem af a-kassen i forvejen Hvis du allerede er medlem af a-kassen og har gennemført en uddannelse af mindst 18 måneders varighed, skal du tage stilling til, hvordan du vil søge om dagpenge. Du kan vælge 1 af disse 2 muligheder: Søge om dagpengeret som nyuddannet (dimittend). Bevare dine nuværende medlemsrettigheder. Hvad der stiller dig bedst, afhænger blandt andet af, om du har taget uddannelsen med SU eller med elevløn, og om elevlønnen blev udbetalt som voksenelev. Kontakt altid din lokale a-kasse, hvis du har brug for vejledning om, hvad der stiller dig bedst.

10 10 FOA NYUDDANNET OG HVAD SÅ? Hvis du er ledig efter uddannelsen Hvis du er ledig efter endt uddannelse, og ønsker du dagpengeret som nyuddannet, skal du give os skriftligt besked. Det skal du gøre senest 14 dage efter, du er færdig med uddannelsen. De 14 dage er inklusive lørdage og søndage, og de regnes fra dagen efter, du har afsluttet uddannelsen. Med dagpengeret som nyuddannet menes, at du fa r ret til dagpenge i op til 2 a r. Du fa r desuden dagpenge fra 1. ledige dag, hvis du allerede har været medlem af a-kassen i mindst 1 a r. Du har altsa ret til dagpenge 1 ma ned tidligere end andre nyuddannede. Har du endnu ikke været medlem i 1 a r, fa r du dagpengeret senest efter en karensperiode pa 1 ma ned. Dagpengene udbetales med den særlige sats for nyuddannede (dimittendsats). Læs mere om dimittendsatsen i afsnittet Hvad fa r du i dagpenge som nyuddannet?

11 NYUDDANNET OG HVAD SÅ? FOA 11 Sa dan beder du om at skifte status til nyuddannet: Har du betalt elevkontingent, beder du om at fa dagpengeret som nyuddannet pa blanketten Bekræft uddannelse og indtægt pa foa.dk/ nedsat-kontingent. Vi beder dig udfylde blanketten i tilknytning til, at du afslutter uddannelsen. Du kan ogsa sende en mail til dit lokale a-kassekontor. Du sender en ledighedserklæring, vælger indgangen Nyuddannet og svarer ja til spørgsma let, om du ønsker at fa dimittendstatus. Se nedenfor i afsnittet Hvad skal jeg gøre for at fa dagpenge som nyuddannet? Overskrider du fristen på de 14 dage, kan du ikke fa den særlige dagpengeret som nyuddannet. Du vil i stedet blive omfattet af de almindelige regler om dagpengeret som lønmodtager. Det betyder, at du skal have været medlem af a-kassen i mindst 1 a r og i medlemsperioden opfylde et særligt indkomstkrav. Har du fået voksenelevløn under uddannelsen? Hvis du har gennemført din uddannelse med voksenelevløn, og du allerede har været medlem af a-kassen i mindst 1 a r, er du normalt bedst stillet ved at søge om dagpenge som lønmodtager i stedet for at skifte status til nyuddannet. Som lønmodtager fa r du beregnet dagpenge pa baggrund af din løn under uddannelsen. Det betyder, at du vil fa en højere dagpengesats end den faste sats, der udbetales til nyuddannede. Der kan dog være særlige omstændigheder, der gør, at det bedst kan betale sig for dig at vælge dagpengeret som nyuddannet. Kontakt derfor din lokale a-kasse inden du træffer dit valg og inden, der er ga et 14 dage fra uddannelsens afslutning, sa vi bedst muligt kan vejlede om fordele og ulemper for netop dig. Har du først valgt at fa dagpengeret som nyuddannet, kan du ikke bagefter fortryde det og fa dine gamle rettigheder tilbage.

12 12 FOA NYUDDANNET OG HVAD SÅ? Hvad skal du gøre for at få dagpenge? Du skal melde dig ledig pa jobnet.dk, der er jobcentrets hjemmeside, pa din 1. ledige dag efter endt uddannelse. Vi ma nemlig tidligst udbetale dagpenge fra den dag, du er tilmeldt. Du skal søge om dagpenge i a- kassen. Det gør du ved at udfylde en ledighedserklæring pa foa.dk/ a-kasse/web-akassen/ledighedaktivering. Klik pa boksen Meld dig ledig, hvorefter du bliver bedt om at logge dig ind med dit NemID. Skal du have udbetalt dagpenge som nyuddannet, skal du vælge indgangen Nyuddannet. Skal du have udbetalt dagpenge som lønmodtager, skal du vælge indgangen Lønmodtager. Det er en god idé at udfylde ledighedserklæringen sa tidligt som muligt, efter du har afsluttet uddannelsen, sa alt er klart, na r du skal have udbetalt dagpenge. Arbejder du på deltid? Hvis du allerede har et deltidsarbejde, kan du ma ske fa udbetalt supplerende dagpenge. Læs mere i pjecen Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder pa nedsat tid, som du finder pa foa.dk/ forbund/publikationer vælg kategorien A-kassen. Dagpenge udbetales altid bagud og for 1 kalenderma ned ad gangen. Hvis du ikke har arbejde, bør du derfor undersøge, om du kan fa økonomisk støtte fra din kommune, indtil du eventuelt er berettiget til dagpenge.

13 NYUDDANNET OG HVAD SÅ? FOA 13 Hvis du ikke er ledig efter uddannelsen Har du fa et arbejde, efter du er færdig med en uddannelse, hvor du modtog almindelig elevløn, kan det formodentlig bedst svare sig for dig at søge om medlemsrettigheder som nyuddannet. Husk, at du skal melde dig ind senest 14 dage efter, du er færdig med uddannelsen. Har du betalt elevkontingent under uddannelsen, beder du om at fa ret tigheder som nyuddannet, na r vi i tilknytning til afslutningen af uddan nelsen beder dig om at udfylde blan ketten: Bekræft uddannelse og indtægt pa foa.dk/nedsat-kontingent. Du kan ogsa sende en mail til dit lokale a-kassekontor. Overskrider du fristen pa de 14 dage, kan du ikke fa den særlige dagpengeret som nyuddannet. Du vil sa i stedet været omfattet af de almindelige regler om dagpengeret som lønmodtager. Der kan dog være særlige omstændigheder, der gør, at det bedst kan betale sig for dig at vælge dagpengeret som nyuddannet. Kontakt derfor din lokale a-kasse, inden du træffer dit valg og inden, der er ga et 14 dage fra uddannelsens afslutning, sa kan vi vejlede dig bedst muligt om fordele og ulemper for netop dig. Har du først valgt at fa dagpengeret som nyuddannet, kan du ikke bagefter fortryde det og fa dine gamle rettigheder tilbage. Har du fulgt uddannelsen med vokselevløn, er du sikkert bedst stillet ved at bevare dine nuværende rettigheder som lønmodtager.

14 14 FOA NYUDDANNET OG HVAD SÅ? Hvad får du i dagpenge som nyuddannet? Når du bliver medlem som nyuddannet (dimittend), udbetales dagpengene med en særlig dimittendsats. Størrelsen af satsen afhænger af, om du er forsørger eller ej og om du indmeldes i a-kassen som fuldtids- eller deltidsforsikret medlem. Er du ikke forsørger, fa r du en fast dagpengesats pa 71,5 % af den højeste dagpengesats. Det svarer til kr. (2017) pr. ma ned som fuldtidsforsikret. Er du deltidsforsikret, er satsen kr. (2017) pr. ma ned. Hvornår er du forsørger? Som udgangspunkt er du forsørger, hvis du har et barn under 18 a r. Na r barnet fylder 18 a r, ophører din forsørgerpligt. Det er en betingelse, at dit barn bor i Danmark, med mindre du er EU/ EØS-borger. Hvis det er tilfældet, ma dit barn ogsa opholde sig i et andet EU/EØS-land. Bor dit barn i Grønland eller pa Færøerne, anses du ikke for at være forsørger. Er du forsørger, er satsen 82 % af den højeste dagpengesats. Det svarer til kroner (2017) pr. ma ned som fuldtidsforsikret. Er du deltidsforsikret, er satsen kr. (2017) pr. ma ned.

15 NYUDDANNET OG HVAD SÅ? FOA 15 Find dit nye job med FOA Jobmatch FOA JobMatch er FOAs jobformidlingsservice til medlemmer og arbejdsgivere. Er du ledig, kan du tilmelde dig, na r du udfylder din ledigheds erklæring eller dit dagpengekort. Er du under uddannelse eller i arbejde, kan du udfylde en blanket pa foa.dk/jobmatch. Her kan du ogsa læse mere om, hvad du kan forvente, na r du tilmelder dig FOA JobMatch.

16 SEPTEMBER 2017 Nyuddannet og hvad så? Når du afslutter en uddannelse af mindst 18 måneders varighed Hvis du har gennemført en uddannelse af mindst 18 ma neders varighed inden for FOAs faglige omra de, kan du blive medlem af a-kassen som nyuddannet (dimittend). I pjecen kan du læse om, hvordan du skal forholde dig, hvis du er nyuddannet. Der er forskellige regler alt efter, om du først bliver medlem af a-kassen, na r du afslutter uddannelsen, eller om du allerede er medlem. A-kasse Staunings Plads København V Tlf foa.dk/a-kasse FOAs A-kasse er en moderne a-kasse tæt på dig. Vi har lokale kontorer overalt i Danmark, og vi kender dit fag og jobmarkedet. Vores vigtigste opgave er at sikre dig økonomisk tryghed, hvis du skulle blive arbejdsløs og være din hjælpende hånd i jagten på dit næste job. Ud over dagpenge udbetaler vi også en række andre ydelser, fx efterløn og feriedagpenge. På foa.dk/a-kasse kan du vælge en lang række selvbetjeningsløsninger, og du kan kontakte os i både dag- og aftentimerne.

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få dagpenge fra a-kassen?

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få dagpenge fra a-kassen? A-KASSE Spørg FOAs A-kasse FEBRUAR 2018 Medlemskab af a-kassen for dig, der er under uddannelse Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få penge fra kommunen? Kan

Læs mere

Vil du med i a-kassen?

Vil du med i a-kassen? A-KASSE Vil du med i a-kassen? Det betaler sig JULI 2017 Indhold Vil du med i a-akassen? 3 Kontanthjælp er afhængig af formue og ægtefælle 4 Dagpengene er uafhængig af formue og ægtefælle 6 Hvad koster

Læs mere

Vil du med i a-kassen?

Vil du med i a-kassen? A-KASSE Vil du med i a-kassen? Det betaler sig MARTS 2017 Indhold Vil du med i a-akassen? 3 Kontanthjælp er afhængig af formue og ægtefælle 4 Dagpengene er uafhængig af formue og ægtefælle 6 Hvad koster

Læs mere

Vil du med i a-kassen?

Vil du med i a-kassen? A-KASSE Vil du med i a-kassen? Det betaler sig FEBRUAR 2016 Indhold Vil du med i a-kassen? Vil du med i a-akassen? 3 Kontanthjælp er afhængig af formue og ægtefælle 4 Dagpengene er uafhængig af formue

Læs mere

Vil du med i a-kassen?

Vil du med i a-kassen? A-KASSE Vil du med i a-kassen? Det betaler sig OKTOBER 2015 Indhold Vil du med i a-akassen? 3 Kontanthjælp er afhængig af formue og ægtefælle 4 Dagpengene er uafhængig af formue og ægtefælle 6 Hvad koster

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid JUNI 2017 Indhold Information til dig, der arbejder på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Vil du med i a-kassen? Det betaler sig

Vil du med i a-kassen? Det betaler sig Februar 2013 F O A s A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Vil du med i a-kassen? Det betaler sig Vil du med i a-kassen? Det betaler sig Vil du med i kassen? Det betaler sig Er udgivet af FOAs A-kasse

Læs mere

Vejledning til nyuddannede 2011. Nyuddannet. og hvad så? F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E

Vejledning til nyuddannede 2011. Nyuddannet. og hvad så? F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Vejledning til nyuddannede 2011 Nyuddannet og hvad så? Indhold: Optagelse som nyuddannet 3 Hvornår har du ret til dagpenge? 4 Hvis du er medlem i forvejen

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud SEPTEMBER 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig under 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge

Læs mere

Vejledning til nyuddannede FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Nyuddannet. og hvad så?

Vejledning til nyuddannede FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Nyuddannet. og hvad så? Vejledning til nyuddannede FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Nyuddannet og hvad så? Indhold: Optagelse som nyuddannet 3 Hvornår har du ret til dagpenge? 4 Hvis du er medlem i forvejen 5 Feriedagpenge

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2018 Indhold Illustration: Xxxxxxxxxxx Politisk ansvarlig: Xxxxxxxxxxx Redaktion: Xxxxxxxxxxx Produktion: Grafisk Team/XX

Læs mere

Nyuddannet. Nyuddannet.... og hvad så?

Nyuddannet. Nyuddannet.... og hvad så? F O A F A G O G A R B E J D E A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E N Nyuddannet Nyuddannet... og hvad så? Vejledning til nyuddannede (dimittender) Pjecen er udgivet af FOA Fag og Arbejde og Offentligt

Læs mere

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen?

Spørg FOAs A-kasse. Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen? A-KASSE JANUAR 2017 Spørg FOAs A-kasse Hvorfor være medlem af en a-kasse? Hvad gør jeg, hvis jeg bliver ledig? Kan jeg få hjælp til jobsøgning? Kan jeg få penge fra a-kassen? Kan jeg få penge fra kommunen?

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Det betaler sig

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Det betaler sig F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Det betaler sig Vil du med i kassen? Det betaler sig Er udgivet af FOAs A-kasse Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for a-kassens faglige

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en pædagogisk assistentuddannelse APRIL 2017 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse til: Pædagogisk assistent Du har

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Det betaler sig

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Det betaler sig F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Det betaler sig Vil du med i kassen? Det betaler sig Er udgivet af Fag og Arbejde FOAs A-kasse Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for kassens

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en sundhedshjælperuddannelse eller en socialog sundhedsassistentuddannelse APRIL 2017 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse

Læs mere

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge?

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? A-KASSE Kontanthjælp Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? JANUAR 2017 Indhold Kontanthjælp 3 Kan jeg få kontanthjælp? 5 Når du har fået kon tanthjælp i et år 9 Kan jeg få støtte? 10

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud JANUAR 2017 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud FEBRUAR 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge befordringstilskud

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en pædagogisk assistentuddannelse MAJ 2015 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse til: Pædagogisk assistent Du har mindst

Læs mere

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud

ansættelse dagpenge jobplan Aktivering aktiveringsforløb jobcenter løntilskud uddannelse virksomhedspraktik vikararbejd ledighed uddannelsestilbud SEPTEMBER 2015 løntilskud A-KASSE vikararbejd ansættelse dagpengeret Aktivering For dig over 30 uddannelse aktiveringsforløb virksomhedspraktik uddannelsestilbud jobplan beskæftigelsemulighed dagpenge

Læs mere

Når du er blevet ledig

Når du er blevet ledig Når du er blevet ledig - læs her hvad du skal gøre, for at få dagpenge. Teknikernes Arbejdsløshedskasse Sidst rettet: december 2010 Tryk: Teknisk Landsforbund På din 1. ledighedsdag Første dag du er ledig,

Læs mere

Kan du få voksenelevløn?

Kan du få voksenelevløn? A-KASSE Kan du få voksenelevløn? Ledige over 25 år, der vil tage en social- og sundhedsuddannelse MAJ 2015 Voksenelevordningen Er du fyldt 25 år og ønsker uddannelse til: Social- og sundhedshjælper Social-

Læs mere

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge?

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? A-KASSE Kontanthjælp Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? FEBRUAR 2016 Indhold Kontanthjælp Kontanthjælp 3 Kan jeg få kontanthjælp? 5 Kan jeg få støtte? 9 Hvor og hvornår skal jeg søge?

Læs mere

Nye regler om dagpenge og efterløn

Nye regler om dagpenge og efterløn A-KASSE Nye regler om dagpenge og efterløn Læs i denne pjece om de vigtigste nye regler, og hvad de betyder for dig MARTS 2017 RIV UD OG GEM 2 FOA NYE REGLER OM DAGPENGE OG EFTERLØN Sådan optjener du ret

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide NOVEMBER 2015

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide NOVEMBER 2015 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide NOVEMBER 2015 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Værd at vide under sygdom 9 Hvis du får arbejde på nedsat

Læs mere

Februar 2010 AKTIVERING. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E

Februar 2010 AKTIVERING. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Februar 2010 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse og

Læs mere

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge?

A-KASSE. Kontanthjælp. Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? A-KASSE Kontanthjælp Kan jeg få kontanthjælp, hvis jeg mister mine dagpenge? APRIL 2015 Indhold Kontanthjælp 3 Kan jeg få kontanthjælp? 5 Kan jeg få støtte? 9 Hvor og hvornår skal jeg søge? 9 Hvilke krav

Læs mere

Vil du med i kassen? Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: FOAs a-kasse. Forsidefoto: Mike Kollöffel. Layout: Joe Anderson.

Vil du med i kassen? Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: FOAs a-kasse. Forsidefoto: Mike Kollöffel. Layout: Joe Anderson. F O A s A K A S S E Vil du med i kassen? Vil du med i kassen? Er udgivet af Fag og Arbejde FOAs a-kasse Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for kassens faglige områder, og som kan optages

Læs mere

AKTIVERING. for dig under 30

AKTIVERING. for dig under 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig under 30 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. September 2009. for dig under 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. September 2009. for dig under 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E September 2009 AKTIVERING for dig under 30 INDHOLD 1. Du er under 25 år er uden uddannelse og har ingen børn side 4 2. Du er under 25 år er uden uddannelse

Læs mere

AKTIVERING for dig under 30

AKTIVERING for dig under 30 F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e AKTIVERING for dig under 30 3 INDHOLD 1. Du er under 25 år og uden uddannelse side 4 2. Du er under 25 år og uden uddannelse, men har

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JANUAR 2017 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge... 6 Jeg er blevet syg hvad nu? 13 Samtaler i a-kassen

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide januar 2015 Indhold I arbejde igen 3 Udbetaling af dagpenge 5 Værd at vide under sygdom 13 Hvis du får arbejde på nedsat tid 16 Bliv dygtigere mens du går ledig 18

Læs mere

På vej til dit næste job

På vej til dit næste job A-KASSE På vej til dit næste job Gode råd til jobsøgning FEBRUAR 2018 Indhold Sådan finder du jobbet 3 Sådan søger du jobbet 4 Før du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver jobansøgningen 4 Når du skriver

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2015 Indhold I arbejde igen 3 Udbetaling af dagpenge 5 Værd at vide under sygdom 14 Hvis du får arbejde på nedsat tid 17 Bliv dygtigere mens du går ledig 19 Hvis

Læs mere

A-KASSE. Gyldige grunde. Bekendtgørelse nr af 9. november 2016 om selvforskyldt ledighed

A-KASSE. Gyldige grunde. Bekendtgørelse nr af 9. november 2016 om selvforskyldt ledighed A-KASSE Gyldige grunde Bekendtgørelse nr. 1295 af 9. november 2016 om selvforskyldt ledighed JANUAR 2017 Indhold Gyldige grunde 3 Helbred 5 Transport 6 Pasning af familie 8 Deltidsforsikredes arbejdstid

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2017 NÅR DU ER LEDIG FOA 3 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej Du er blevet ledig og står i en ny og måske uvant situation. På foa.dk/afdelinger kan du

Læs mere

Sådan finder du dit nye job

Sådan finder du dit nye job A-KASSE Sådan finder du dit nye job Gode råd til jobsøgning DECEMBER 2016 Indhold Hvad er det rigtige job for dig? 3 Brug dit netværk 5 Brug de sociale medier 7 FOA Job 8 Jobannoncer i medierne 9 FOA JobMatch

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2019

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JANUAR 2019 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JANUAR 2019 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge 6 Få overblik over dine arbejdstimer og dagpenge 13 Aktivering?

Læs mere

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017

A-KASSE. Når du er ledig. Værd at vide JULI 2017 A-KASSE Når du er ledig Værd at vide JULI 2017 Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Hvem kan hjælpe dig med hvad? 4 For at få dagpenge 6 Få overblik over dine arbejdstimer og dagpenge 13 Aktivering?

Læs mere

SNART FÆRDIGUDDANNET

SNART FÆRDIGUDDANNET SNART FÆRDIGUDDANNET 1 INTRO Er du snart færdiguddannet? Og virker det med a-kasse lidt rodet? Fortvivl ej. I denne pjece finder du information om alt det, du skal være opmærksom på i forhold til a-kassen.

Læs mere

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet.

Husk altid at skrive alle arbejdstimer, også ulønnede, samt timer med selvstændig virksomhed, ferie og sygdom på dagpengekortet. 1 Vejledning om dine rettigheder og pligter som ledig Denne vejledning beskriver dine generelle rettigheder og pligter som ledig. Som ledig skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, men der er flere

Læs mere

Nyuddannet. Januar 2012

Nyuddannet. Januar 2012 Januar 2012 Nyuddannet Som nyuddannet kan du få en særlig ret til dagpenge allerede efter 1 måned. MEN det er vigtigt, at du kontakter ASE umiddelbart inden, du bliver færdig med din uddannelse. Så får

Læs mere

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid

A-KASSE. Supplerende dagpenge. Information til dig, der arbejder på nedsat tid A-KASSE Supplerende dagpenge Information til dig, der arbejder på nedsat tid OKTOBER 2015 Indhold Information til dig, der er på nedsat tid 3 Hvad er supplerende dagpenge? 4 Hvor meget kan jeg få? 6 Hvilke

Læs mere

Orientering om supplerende dagpenge

Orientering om supplerende dagpenge Orientering om supplerende dagpenge Forord Nedsat tid hvad så? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kun kan få tilbudt job med et

Læs mere

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet. For. studerende og nyuddannede. side 1 - Dagpengekompasset

Dagpengekompas. Din guide til dagpengesystemet. For. studerende og nyuddannede. side 1 - Dagpengekompasset Dagpengekompas Din guide til dagpengesystemet For studerende og nyuddannede side 1 - Dagpengekompasset Business Danmarks A-kasse er et selvstændigt brand og regionskontor under paraplyorganisationen Min

Læs mere

Snart færdiguddannet

Snart færdiguddannet Snart færdiguddannet 1 Intro Er du snart færdiguddannet? Og virker det med a-kasse lidt rodet? Fortvivl ej. I denne pjece finder du information om alt det, du skal være opmærksom på i forhold til a-kassen.

Læs mere

A-KASSE. Gyldige grunde. Bekendtgørelse nr. 702 af 27. maj 2015 om selvforskyldt ledighed

A-KASSE. Gyldige grunde. Bekendtgørelse nr. 702 af 27. maj 2015 om selvforskyldt ledighed A-KASSE Gyldige grunde Bekendtgørelse nr. 702 af 27. maj 2015 om selvforskyldt ledighed MARTS 2016 Indhold Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen Redaktion: Mette Wiederholt Pedersen og Finn Holst Villadsen,

Læs mere

Når du vil holde ferie

Når du vil holde ferie Når du vil holde ferie som ledig FOA: A-kasse Når du vil holde ferie som ledig er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte og Offentligt Ansattes Arbejdsløshedskasse. Pjecen beskriver kort, hvordan du

Læs mere

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Dimittend /Nyuddannet

V E J L E D N I N G. Sådan melder du dig ledig på Jobnet. Dimittend /Nyuddannet V E J L E D N I N G Sådan melder du dig ledig på Jobnet Dimittend /Nyuddannet Indhold: Side: 1 - MIN SIDE - Meld dig ledig 2 2 - Uddannelsesniveau 3 (Kun for borgere under 30 år) 3 - Vil du søge om en

Læs mere

Afsnit Dagpengeregler. a. Arbejdsløs - Vejrlig - Afskedigelse. b. Arbejdsløs / hjemsendelse. c. Frihed ved opsigelse/hjemsendelse. d.

Afsnit Dagpengeregler. a. Arbejdsløs - Vejrlig - Afskedigelse. b. Arbejdsløs / hjemsendelse. c. Frihed ved opsigelse/hjemsendelse. d. Afsnit 14 1. Dagpengeregler a. Arbejdsløs - Vejrlig - Afskedigelse b. Arbejdsløs / hjemsendelse c. Frihed ved opsigelse/hjemsendelse d. Eksempler Arbejdsløs - Vejrlig - Afskedigelse Hvad gør du: For at

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om feriedagpenge

UDKAST. Bekendtgørelse om feriedagpenge UDKAST Bekendtgørelse om feriedagpenge I medfør af 75 h, stk. 6, i lov om arbejdsløshedsforsikring m.v., jf. lovbekendtgørelse nr. 348574 af 8. april 201427. maj 2010, som ændret ved lov nr. 14861540 af

Læs mere

Orientering om supplerende dagpenge

Orientering om supplerende dagpenge Orientering om supplerende dagpenge Forord Nedsat tid hvad så? Som lønmodtager kan du komme ud for, at din arbejdsgiver nedsætter din arbejdstid. Eller at du som jobsøgende kun kan få tilbudt job med et

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Januar 2010 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Januar 2010. for dig over 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Januar 2010. for dig over 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Januar 2010 AKTIVERING for dig over 30 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 4 Virksomhedspraktik side 4 Vejledning og uddannelse

Læs mere

Dagpenge når du arbejder på nedsat tid

Dagpenge når du arbejder på nedsat tid April 2013 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Indhold.............................................................. Side Betingelserne for ret til supplerende

Læs mere

Om at få feriedagpenge

Om at få feriedagpenge Arbejdsdirektoratet August 2009 1. Betingelser for udbetaling Feriedagpenge er en særlig form for dagpenge, som et medlem af en a-kasse under visse betingelser kan få udbetalt. For at have ret til feriedagpenge

Læs mere

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Februar for dig over 30

F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. Februar for dig over 30 F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E Februar 2011 AKTIVERING for dig over 30 INDHOLD Aktivering for dig over 30 side 3 Ansættelse med løntilskud side 3 Virksomhedspraktik side 4 Kurser eller uddannelse

Læs mere

F O A s A K A S S E. Dagpenge når du arbejder på nedsat tid

F O A s A K A S S E. Dagpenge når du arbejder på nedsat tid F O A s A K A S S E Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Indhold........................................................................Side Betingelserne for ret til supplerende dagpenge..........................................3

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig September 2011 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Tilmelding til jobcentret

Læs mere

F O A s A K A S S E. Dagpenge når du arbejder på nedsat tid

F O A s A K A S S E. Dagpenge når du arbejder på nedsat tid F O A s A K A S S E Dagpenge når du arbejder på nedsat tid Indhold........................................................................Side Betingelserne for ret til supplerende dagpenge..........................................3

Læs mere

Den nye dagpengereform

Den nye dagpengereform Den nye dagpengereform A-kassen Fødevareforbundet NNFs a-kasse Den nye dagpengereform - et tryggere dagpengesystem Maj 2017 2 Indholdsfortegnelse Indledning...4 Forlæng din periode med dagpenge...5 Dagpenge

Læs mere

FOAS A-KASSES DELEGERETMØDE Ændringsforslag til vedtægter

FOAS A-KASSES DELEGERETMØDE Ændringsforslag til vedtægter FOAS A-KASSES DELEGERETMØDE 2016 Ændringsforslag til vedtægter Politisk ansvarlig: Dennis Kristensen og Mona Striib Redaktion: Bo Engelbrecht Nielsen Produktion: Grafisk Team og FOAs trykkeri AK_DM_Aendringsforslag_1410-16

Læs mere

Rammebudget

Rammebudget FOAS A-KASSE DELEGERETMØDE 2016 Rammebudget 2017-2019 FOAs A-kasse rammebudget Indhold Forord 3 Forudsætninger 4 Rammebudget 2017-2019 (t.kr.) 5 Grafiske fremstillinger 6 Udgifternes procentvise fordeling

Læs mere

DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER

DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER DET SKAL DU VIDE OM DE NYE DAGPENGEREGLER Dagpenge for en hel måned ad gangen Mulighed for dagpenge i længere tid Optjening af dagpengeret ud fra din indkomst Det er nogle af de nye regler, som du kan

Læs mere

FOA: A-kasse AG OG ARBEJDE FOA F

FOA: A-kasse AG OG ARBEJDE FOA F F A G O G A R B E J D E F O A FOA: A-kasse Vil du med i i kassen? Vil du med i kassen? Er udgivet af Fag og Arbejde FOAs a-kasse. Pjecen henvender sig til ansatte, som arbejder inden for kassens faglige

Læs mere

EØS-REGLERNE OG MEDLEMSKAB

EØS-REGLERNE OG MEDLEMSKAB EØS-REGLERNE OG MEDLEMSKAB I DENNE PJECE FINDER DU DE OVERORDNEDE REGLER FOR ARBEJDE OG OPHOLD I EØS-LANDE OG ØVRIGE UDLAND. PJECEN ER IKKE UDTØMMENDE. HVIS DU HAR SPØRGSMÅL, ER DU VELKOMMEN TIL AT KONTAKTE

Læs mere

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018

TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 TRAFIK OG JERNBANE RÅDIGHEDSLØN OG SERVICEMEDLEMMER DEN 25. APRIL 2018 HVAD VIL VI FORTÆLLE JER SIDE: 2 / Hvilke betingelser skal der til for at få dagpenge og hvor længe. / Hvad må jeg mens jeg får dagpenge.

Læs mere

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig

Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E. er ledig Marts 2009 Værd at vide: Når du F O A S A R B E J D S L Ø S H E D S K A S S E er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 4 Aktivt arbejdssøgende

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN LÆRERNES A-KASSE ER FOR ALLE UNDERVISERE Lærernes a-kasse arbejder for dem, der åbner verden. De studerende, de nyuddannede, folkeskolelærerne, voksen- og ungdomsunderviserne,

Læs mere

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E

Værd at vide: Når du er ledig. F O A s A K A S S E Værd at vide: Når du er ledig F O A s A K A S S E Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler Arbejdskrav

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN L ÆRERNES A-K ASSE ER FOR ALLE UNDERVISERE Lærernes a-kasse arbejder for dem, der åbner verden. De studerende, de nyuddannede, folkeskolelærerne, voksen- og ungdomsunderviserne,

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a-kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Selvstændig virksomhed

Selvstændig virksomhed F O A f a g o g a r b e j d e s a r b e j d s l ø s h e d s k a s s e Selvstændig virksomhed 3 INDHOLD Selvstændig virksomhed side 3 Selvstændig virksomhed som hovedbeskæftigelse side 3 Selvstændig privat

Læs mere

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig

Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE. Når du er ledig Værd at vide: FOA FAG OG ARBEJDES ARBEJDSLØSHEDSKASSE Når du er ledig Indhold I arbejde igen vi hjælper dig på vej 3 Udbetaling af dagpenge kend spillereglerne 5 Samtaler Sygdom Ferie CV Transporttid Rådighedssamtaler

Læs mere

Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend

Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend Meld dig ledig via Jobnet - Dimittend Denne vejledning er for dig, som er nyuddannet og på vej til optagelse i en Arbejdsløshedskasse på baggrund af din uddannelse og endnu ikke dagpengeberettiget, dvs.

Læs mere

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN

VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN VI ARBEJDER FOR DEM DER ÅBNER VERDEN LÆRERNES A-KASSE ER FOR ALLE UNDERVISERE. Lærernes a-kasse arbejder for dem, der åbner verden. De studerende, de nyuddannede, folkeskolelærerne, voksen- og ungdomsunderviserne,

Læs mere

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade?

Meld dig ind i FOA. Får jeg den rigtige løn? Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? ELEV Hvilke fordele har jeg som medlem af FOA? Får jeg den rigtige løn? Hvad gør jeg, hvis jeg kommer til skade? Meld dig ind i FOA Social- og sundhedshjælperelev Social- og sundhedsassistentelev Pædagogisk

Læs mere

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig.

Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. Ledig og hvad nu? Ledig og hvad nu? Her i pjecen kan du søge svar på en række spørgsmål, der typisk melder sig hos dig, der er blevet ledig. y Hvilke papirer skal du aflevere? y Hvordan bliver dagpengene

Læs mere

Bekendtgørelse om feriedagpenge

Bekendtgørelse om feriedagpenge BEK nr 1684 af 18/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 18. juni 2019 Ministerium: Beskæftigelsesministeriet Journalnummer: Beskæftigelsesmin., Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, j.nr. 18/13697 Senere

Læs mere

ER DU LEDIG OG UNDER 30 ÅR?

ER DU LEDIG OG UNDER 30 ÅR? ER DU LEDIG OG UNDER 30 ÅR? HVIS DU ER LEDIG OG UNDER 30 ÅR, GÆLDER DER SÆRLIGE REGLER FOR DIG I DIT LEDIGHEDSFORLØB. DENNE PJECE ER ET TILLÆG TIL PJECEN DINE MULIGHEDER SOM LEDIG. DU FINDER INFORMATION

Læs mere

Om at være arbejdsløshedsforsikret i EØS og på Færøerne

Om at være arbejdsløshedsforsikret i EØS og på Færøerne Om at være arbejdsløshedsforsikret i EØS og på Færøerne Indholdsfortegnelse I denne pjece kan du læse om følgende: 1. Indledning om arbejde mv. i EØS og på Færøerne 2. Danske dagpenge, mens du søger arbejde

Læs mere

a-kasse2002 Dimittend

a-kasse2002 Dimittend a-kasse2002 Dimittend Når du bliver medlem Er udgivet af Offentligt Ansatte og Offentligt Ansattes Arbejdsløshedskasse. Pjecen henvender sig til dimittender og lønmodtagere, som arbejder indenfor FOAs

Læs mere

lã=~í=î êé=~êäéàçëä ëüéçëñçêëáâêéí=á=bõp==

lã=~í=î êé=~êäéàçëä ëüéçëñçêëáâêéí=á=bõp== Indholdsfortegnelse I denne pjece kan du læse om følgende: 1. Indledning om arbejde mv. i EØS 2. Danske dagpenge, mens du søger arbejde i et andet EØS-land 3. Overførsel af forsikrings- og arbejdsperioder

Læs mere

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959

Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 Om at få efterløn... for dig, der er født fra 1. juli 1959 2 - Faglig Fælles Akasse Indhold Din efterlønsperiode... Efterlønsbevis... Betingelser for ret til efterlønsbevis/efterløn... Overgang til efterløn...

Læs mere

Om at få feriedagpenge ISBN 87-89036-88-3

Om at få feriedagpenge ISBN 87-89036-88-3 ISBN 87-89036-88-3 Arbejdsdirektoratet April 2005 Om at få feriedagpenge INDHOLD 1. BETINGELSER FOR UDBETALING...3 2. OPTJENING AF FERIEDAGPENGE...4 3. NYUDDANNEDE (DIMITTENDER)...5 4. OPTJENT FERIE HOS

Læs mere

Om at være arbejdsløshedsforsikret. i EØS

Om at være arbejdsløshedsforsikret. i EØS Om at være arbejdsløshedsforsikret i EØS Direktoratet for Arbejdsløshedsforsikringen November 1999 Landene i den Europæiske Union har indgået en aftale om at samarbejde med en række andre europæiske lande

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed Arbejdsdirektoratet August 2009 Om at stå til rådighed INDHOLD 1. INDLEDNING...3 2. BEKRÆFTET ARBEJDSSØGNING...3 3. DIT CV...3 4. SAMTALER MV. HOS JOBCENTERET OG ANDEN AKTØR...4 5. KONTAKTEN MED DIN A-KASSE...4

Læs mere

Dagpengesats, skattetræk og kontonr.

Dagpengesats, skattetræk og kontonr. AFSKEDIGET HVA SÅ? Denne pjece er til dig, som er blevet opsagt, og som skal have dagpenge fra a-kassen. I pjecen står nogle af de informationer, du allerede har fået på mødet i virksomheden eller i din

Læs mere

EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET. side 1 - Efterlønskompasset

EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET. side 1 - Efterlønskompasset EFTERLØNS KOMPAS DIN GUIDE TIL EFTERLØNSSYSTEMET side 1 - Efterlønskompasset I denne pjece kan du læse de vigtigste ting om efterløn. Pjecen er ikke udtømmende, for det er et komplekst regel-område. Du

Læs mere

Ansøgning om medlemskab

Ansøgning om medlemskab Ansøgning om medlemskab 1 Personlige oplysninger Cpr-nummer Navn Post og by Telefon E-mail 2 Oplysninger om ansættelsessted Ansættelsessted Privat virksomhed Offentlig Selvejende institution Andet Branche

Læs mere

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på

Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på Indsend dit dagpenge- eller efterlønskort via web a- kassen på www.foa.dk Indhold 1. Log på vores hjemmeside 2. Sådan finder dagpengekort, efterlønskort og øvrige blanketter 3. Bekræft dine kontaktoplysninger

Læs mere

Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE

Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE Om at få... efterløn FAGLIG FÆLLES AKASSE Indhold Du kan trække dig tilbage lidt efter lidt... Efterlønsbevis... Når du har fået dit efterlønsbevis... Søg om din efterløn... Fuldtid eller deltid... Satser

Læs mere

Om at stå til rådighed

Om at stå til rådighed FOA: A-kasse FORBUNDET AF OFFENTLIGT ANSATTE Om at stå til rådighed når du er ledig Om at stå til rådighed Om at stå til rådighed når du er ledig er udgivet af Forbundet af Offentligt Ansatte og Offentligt

Læs mere

Mere end bare en a-kasse

Mere end bare en a-kasse Mere end bare en a-kasse Din sikkerhed altid DSA GIVER STABILITET I DIN HVERDAG DSA er en sundhedsfaglig a-kasse kun for dig, der er bioanalytikere, ergoterapeut, fysioterapeut, jordemor, radiograf eller

Læs mere

Vikar, løst ansat og supplerende dagpenge

Vikar, løst ansat og supplerende dagpenge VIKARIATER OG LØSE ANSÆTTELSER KAN VÆRE VEJEN TIL JOB To ud af tre ledige pædagoger lykkes med at skaffe sig et deltidsjob på nedsat tid, et vikariat eller en tjans som tilkaldevikar, mens de er på jagt

Læs mere