DOMI Bolig tilbyder individuel modernisering af køkkener og badeværelser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "DOMI Bolig tilbyder individuel modernisering af køkkener og badeværelser"

Transkript

1 DOMI Bolig tilbyder individuel modernisering af køkkener og badeværelser Tornøegade Odder telefon nr

2 Lån til køkken- og badmodernisering Mange afdelinger i DOMI Bolig har på et afdelingsmøde truffet beslutning om mulighed for individuel modernisering af køkkener og badeværelser. Grundlæggende er det et krav at nuværende køkken eller bad skal være mere end 20 år gammel. Det er afdelingen, der financierer de forbedringer, der udføres efter reglerne om den kollektive råderet. Forbedringerne finansieres ved afdelingslån med maksimal løbetid på 20 år. Hvem betaler forbedringerne? De beboere, der får udført modernisering af køkken eller/og bad, får en huslejeforhøjelse. Forhøjelsen falder væk, når det lån der er optaget til finansiering af arbejdet, er tilbagebetalt. Hvis du fraflytter dit lejemål, inden det nye køkken eller badeværelse er endeligt betalt, skal du ikke betale det resterende beløb. Det overgår til den næste lejer af lejemålet. Hvem udfører forbedringerne? DOMI Bolig har indgået en aftale med HTH Køkkenforum Aarhus A/S som totalentreprenør for modernisering af køkkener. DOMI Bolig har indgået aftale med BMB murer og Murermester Steffen Fuhlendorf som totalentreprenør for modernisering af badeværelser/toilet. Den enkelte beboer kan ikke selv udføre forbedringerne eller bestille håndværkere til modernisering af køkken og bad. Må jeg vælge en anden leverandør? Ønsker du selv at vælge køkken eller bad, og dækker mulighederne ikke dine ønsker, har du mulighed for at benytte dig af råderetten. Her gælder særlige regler, se evt. mere på under punktet publikationer og pjecer. Hvad må det koste? Prisen for nyt køkken kan variere meget afhængigt af, om der vælges det anbefalede standardkøkken, om der vælges skuffer eller skabslåger, - eller om kvaliteten skal højnes. Prisen for et nyt badeværelse afhænger i høj grad af omfanget af moderniseringen. Køkken: Der kan højst lånes et grundbeløb kr kr. 500 pr. m 2 bolig, og max. kr Bad: Der kan højst lånes kr. et grundbeløb kr pr. m 2 bolig, og max. kr Overstiger prisen maksimumbeløbet, skal merprisen indbetales til DOMI Bolig inden ordren kan iværksættes.

3 Hvordan gør jeg? Hvis du ønsker at låne til et nyt køkken og/eller badeværelse og gerne vil betale for det over huslejen, skal du gøre følgende: 1. Vedlagte tilmeldingsblanket udfyldes og returneres, gerne pr. mail til 2. Leverandøren vil herefter kontakte dig, og de efterfølgende uger tegner og prissættes dit nye køkken eller bad i samarbejde med leverandøren. 3. Når tilbuddene er på plads mellem dig og leverandøren, modtager DOMI Bolig tilbuddet, og vi vil på baggrund af det valgte, melde tilbage til dig med en beregning af huslejestigningen m.v. 4. Samtlige beboere på lejekontrakten accepterer med sin underskrift (i det følgende kaldet acceptskrivelsen), at tilbuddet er i overensstemmelse med det ønskede og accept af huslejeforhøjelse som følge af køkken og/eller badeværelsesmoderniseringen. Det er beboerens ansvar at sikre at tilbuddet er i overensstemmelse med det ønskede. 5. Køkkenet og/eller badeværelset sættes herefter i ordre og leverandøren udarbejder en tidsplan, i samarbejde med beboeren.

4 Køkkenmodernisering Hvad må jeg vælge? Du har selv indflydelse på hvilke materialer der skal bruges og hvordan køkkenet kommer til at se ud. Boligforeningen bruger som standard Model Focus, som enten laves i laminat eller finér. Der må vælges mellem farverne; hvid, hvid højglans og støvgrå. Der kan vælges mellem alle typer laminatbordplader, som kan ses ved HTH. Bordpladen skal være i en neutral farve og passe til køkkenets helhedsindtryk. Må jeg vælge en bedre kvalitet? Der må gerne vælges en bedre kvalitet end den anførte standard dog stadig i det anførte farvevalg. Merprisen skal du dog selv betale, hvilket afregnes til DOMI Bolig inden ordren iværksættes. Er der nogle krav som skal opfyldes? Det nye køkken skal være indrettet, så der er plads til køleskab, emhætte og komfur/ kogeplade/ovn, alle minimum 60 cm. skabe. Overskabe er med indbygget lys (lystype vælges hos HTH). Køkkenhåndvasken skal af hensyn til afløb og vandforsyning, som udgangspunkt placeres på samme sted, som den gamle køkkenhåndvask. Vasken må underlimes eller nedfældes, dog SKAL blandingsbatteriet monteres i køkkenhåndvasken. I køkkenet skal der som minimumskrav være 3 frie stikkontakter (altid jf. gældende bygningsreglement), som alle skal være med nye rammer/tangenter i hvid. Hvis du installerer opvaskemaskine i dit nye køkken, skal du huske at oplyse DOMI Bolig om det. Må jeg opsætte nye fliser? Ja, der må opsættes hvid blank eller hvid mat i størrelserne 15 x 15 cm eller 10 x 30 cm. Der må også opsættes ex. væv eller filt over bordplade, blot det bliver malet med min. glans 25. Får jeg nye hvidevarer? Der installeres som standard ikke ny komfur/kogeplade og emhætte/emfang i forbindelse med renoveringen af køkkenet. Du skal være opmærksom på, at dit køleskab efter renoveringen, vil/kan stikke ud over skabselementet, da elementerne i dag er knap så dybe som tidligere. Ønsker du at få installeret ny komfur/kogeplade eller emhætte/emfang, har du mulighed for at få leveret disse, såfremt de eksisterende hvidevarer frikøbes til et beløb svarende til den resterende afskrivningsperiode. Se eksempel. (gælder ikke køleskab).

5 Eksempel: Komfur indkøbt til kr ,00. Restlevetid 2 år = 24 måneder. Afskrivningsperiode 10 år = 120 måneder ,00 * 24 måneder = lejerbetaling kr , måneder Kan jeg selv vælge hvidevarer? DOMI Bolig har lavet aftale med Skousen i Odder om levering af hvidevarer samt hvilke hvidevarer der kan vælges imellem. Forhør dig enten hos Skousen eller hos DOMI Bolig. Hvidevarer bestilles af DOMI Bolig, når beboeren returnerer acceptskrivelsen og har foretaget indbetaling for restlevetid på hvidevaren. Vælger beboeren at frikøbe en eller flere hårde hvidevarer, skal beboeren selv fjerne og bortskaffe hvidevaren(e) fra boligen, umiddelbart efter at HTH Køkkenforum har foretaget demontering af hvidevaren. Skal jeg selv lave noget? Bliver gulvet i dit køkken beskadiget, er det et krav, at det sættes i stand i forbindelse med renoveringen af køkkenet. Dette gøres ved en afslibning og lakering, hvor dette er muligt, eller ved at lægge nyt vinylgulv i køkkenet. HTH tilbyder også at lægge nyt vinylgulv eller afslibning og lakering af eksisterende gulv. Indvendig vedligeholdelse herunder maling af vægge, karme, paneler mv. er omfattet af de for afdelingen godkendte vedligeholdelsesregler, udgiften herfor afholdes af lejeren og indgår ikke i køkkenrenoveringen.

6 Badeværelse Hvad må jeg vælge? Du har selv indflydelse på hvilke materialer der skal bruges og hvordan badeværelset kommer til at se ud. Boligforeningen bruger som standard Model Focus til badinventar, som enten laves i laminat eller finér. Der må vælges mellem farverne; hvid, hvid højglans og støvgrå. Hvor muligheden forligger kan/må der etableres gulvvarme. Må jeg vælge en bedre kvalitet? Der må gerne vælges en bedre kvalitet end den anførte standard dog stadig i det anførte farvevalg. Merprisen skal du dog selv betale, hvilket afregnes til DOMI Bolig inden ordren iværksættes. Er der nogle krav som skal opfyldes? Håndvasken Håndvasken skal som udgangspunkt placeres på samme sted, som den gamle håndvask af hensyn til afløb og vandforsyning. Gulvklinker: Skal være af god kvalitet og 1. sortering. Klinken skal være skridsikker og der kan vælges størrelserne 20x20 cm, 30x30 cm eller 30x60 cm. Der kan vælges mellem farverne grå, sort, gråmeleret eller mørkmeleret. Vægflise: Skal være af god kvalitet og 1. sortering. Flisen skal hvid blank eller hvid mat i størrelserne 15 x 15 cm eller 10 x 30 cm. Der skal opsættes vægfliser i brusekabine, mindst 180 cm. Stikkontakter I badeværelset skal der som minimumskrav være 1 stk. stikkontakt, frit tilgængelig på væg for daglig benyttelse. Eksisterende fornys med nye rammer/tangenter i hvid. Vægge mv. Indvendig vedligeholdelse herunder opsætning af glasvæv/filt, maling af vægge, karme, paneler mv. skal ligeledes indgå i bad-renoveringen, inkl. maling af evt. eksisterende radiator. I øvrigt skal bygningsreglementets regler altid overholdes. Vær opmærksom på gener under moderniseringen: Som beboer i et lejemål der er under modernisering, må du forvente at det vil medføre gener i mindre eller større grad, - specielt når det gælder badeværelsesmodernisering som gennemføres over en længere periode, vil der være gener i forbindelse med manglende toilet og bad. Du skal selv sørge for leje af toilet/badvogn i forbindelse med moderniseringen.

7 Leverandører af Køkkener og badinventar: Navn Adresse Post HTH Køkkenforum Aarhus A/S Agerøvej 29 A 8381 Tilst Kontaktpersoner Erhvervsafdelingen Hovednummer Erhvervsafdeling Aftale: Der ydes en rabat på 35 % på HTH producerede produkter. (eks. skabe og løsdele). Der ydes en rabat på 23 % på ikke HTH producerede produkter. (eks. bordplader, vaske, blandingsbatteri & belysning). Ønsker du et besøg, angående forslag til indretning og tilbud, bedes nedenstående talon venligst udfyldt, og afleveret til administrationen. Oplysningerne kan også mailes til: mail@domibolig.dk Du vil efterfølgende blive kontaktet af en konsulent fra en af vores leverandører klip klip klip klip klip Undertegnede ønsker forslag og tilbud på nyt: Køkken Bad Ønskes tilbud vedr. badmodernisering fra 1 eller 2 håndværkere? Lejemål nr. Boligens antal m2 (x kr. 500 pr. m dog max. Kr for køkken, - eller x kr. 850 pr. m dog max kr for badeværelse). Navn: Adresse: Tlf./mobil:

8 Resume: Ønsker du nyt køkken eller bad? Tjek at din afdeling har vedtaget at tilgå ordningen på et afdelingsmøde Dit nuværende køkken eller bad skal være mindst 20 år gammel Indsend talon til boligforeningen Du bliver kontaktet af vores leverandør for aftale om besøg i din bolig Konsulenten medbringer eksempler på materialer, måler op samt lytter til dine ønsker for at finde den bedste løsning for dig Konsulenten tegner og beregner ud fra dine ønsker i de kommende uger, og skal der ske ændringer i indretning eller materialevalg, er det nu det endeligt skal aftales Når du har besluttet dig for tilbuddet, videresendes dette til boligforeningen for beregning af huslejeforhøjelsen Boligforeningen sender dig en acceptskrivelse, som du skal underskrive og returnere, hvis du ikke har flere ændringer til køkkenet/badet I den acceptskrivelse har du mulighed for at bestille nyt komfur, kogeplader/ovn emhætte/emfang, mod at betale restlevetiden for det gamle Kopi af acceptskrivelsen sendes til leverandøren, når du har returneret til boligforeningen, - og leverandøren kontakter dig for aftale om tidsplanen Inden håndværkerne går i gang, skal du sørge for at der er absolut frie adgangsforhold, - skabe og andet skal være fuldstændigt tømt, ligesom skabe med hovedafbrydere og andre installationer også skal være tømte Der skal bruges et stort areal til de nye elementer (og evt. hvidevarer) så gør plads i andet rum end køkken/bad - det fylder mere end du tror Efter dit nye køkken eller bad er monteret og du er flyttet på plads igen, vil der blive foretaget kontrol af en af boligforeningens medarbejdere Boligforeningen forhøjer automatisk din husleje i den kommende måned Får du boligstøtte inden tidspunktet for moderniseringen, vil boligforeningen automatisk give boligstøttekontoret besked HUSK maling af køkken er ikke med, du skal derfor selv sørge for dette efterfølgende! - er det dit badeværelse der skal moderniseres, er maling derimod med, da der her er særlige regler for vådrumsarealer, som skal sikres i forbindelse med nyt badeværelse

DOMI Bolig tilbyder individuel modernisering af køkkener og badeværelser i samarbejde med HTH Køkkenforum, Tilst.

DOMI Bolig tilbyder individuel modernisering af køkkener og badeværelser i samarbejde med HTH Køkkenforum, Tilst. DOMI Bolig tilbyder individuel modernisering af køkkener og badeværelser i samarbejde med HTH Køkkenforum, Tilst. Administration og tilsynsførende: Tornøegade 12 8300 Odder telefon nr. 70 27 97 97 Beboerne

Læs mere

../ Orientering../ Beti ngelser../ Proced u re../ Minimumskr

../ Orientering../ Beti ngelser../ Proced u re../ Minimumskr ../ Orientering../ Beti ngelser../ Proced u re../ Minimumskr IndholdsfortegneIse Køkken...3 Orientering....................... 3 Betingelser...4 Procedure...5 Minimumskrav......... 8 Egne notater / tegning...

Læs mere

Brøndbyernes Andelsboligforening

Brøndbyernes Andelsboligforening Glostrup februar 2012 BAB afd. 3 Notat vedr. køkkenudskiftning samt badeværelser Valg af Køkken: Beboerne vælger selv køkkenleverandør. Dog har BAB indgået rabataftale med HTH og Vordingborg-køkkenet.

Læs mere

Retningslinier for køkkenrenoveringer

Retningslinier for køkkenrenoveringer Favrskov Boligselskab Til beboerne i afd. 152 Kappelsdal Langkærvej 2F 8381 Tilst T 87 45 91 91 www.al2bolig.dk Init: len len@al2bolig.dk J. nr. 2. marts 2018 Retningslinier for køkkenrenoveringer Hvilket

Læs mere

Orientering om køkkenmodernisering

Orientering om køkkenmodernisering Orientering om køkkenmodernisering Afdelingsbestyrelsen og 3B ønsker med denne orientering at beskrive mulighederne for individuel køkkenmodernisering i Måløv Parks boliger. Vi vil ligeledes redegøre for

Læs mere

AFD. 7 DALGASGADE 7 & 27 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE - KØKKEN

AFD. 7 DALGASGADE 7 & 27 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE - KØKKEN AFD. 7 DALGASGADE 7 & 27 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE - KØKKEN Indledning I din afdeling er der indhentet priser på renovering af køkkener. Dette er et individuelt tilbud til den enkelte lejer,

Læs mere

AFD. 62 OMEGAVEJ 2-62 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, KØKKEN

AFD. 62 OMEGAVEJ 2-62 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, KØKKEN AFD. 62 OMEGAVEJ 2-62 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, KØKKEN Indledning I din afdeling er der indhentet priser på renovering af køkkener. Dette er et individuelt tilbud til den enkelte lejer, som

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Tornegården

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Tornegården Du Kan - Du Må Den Attraktive råderet i Køge Boligselskab Tornegården Hvad er råderet? Når du bor i en almen bolig, har du ret til at forbedre eller forandre den. Det kaldes for råderet. I henhold til

Læs mere

INDHOLDSFORTEGNELSE. De 5 hovedregler side 1-2. Forbedringer side 3. Forandringer side 4. Kollektiv råderet side 5. Godtgørelse side 6

INDHOLDSFORTEGNELSE. De 5 hovedregler side 1-2. Forbedringer side 3. Forandringer side 4. Kollektiv råderet side 5. Godtgørelse side 6 RÅDERET 2014 INDHOLDSFORTEGNELSE De 5 hovedregler side 1-2 Forbedringer side 3 Forandringer side 4 Kollektiv råderet side 5 Godtgørelse side 6 Installationsretten side 7 RÅDERET i din afdeling Princippet

Læs mere

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109.

Råderetsregler 2006. Afd. 13. Præsteskoven 1-109. Råderetsregler 2006 Afd. 13 Præsteskoven 1-109. Indledning Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har lyst

Læs mere

Indledning. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk Maj 2015 BO-VEST

Indledning. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk Maj 2015 BO-VEST Råderet Indledning Når du bor alment, kan du sætte dit eget præg på din bolig. Med råderetten kan du indrette din almene bolig, så den passer til dine krav og forventninger. Det er dit hjem. Design: Rumfang.dk

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Solbakken II Du Kan - Du Må Den Attraktive råderet i Køge Boligselskab Solbakken II Hvad er råderet? Når du bor i en almen bolig, har du ret til at forbedre eller forandre den. Det kaldes for råderet. I henhold til

Læs mere

Hejrevej 2-10. Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej 2-10. Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 2-10 Afdeling 6 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Riishøjsvej. Individuel modernisering af køkken. Gældende 2013/2014

Riishøjsvej. Individuel modernisering af køkken. Gældende 2013/2014 Riishøjsvej Individuel modernisering af køkken Gældende 2013/2014 Individuel modernisering af køkken Din afdeling har besluttet at du selv kan have indflydelse på hvordan dit køkken skal indrettes. Tidligere

Læs mere

Arendalsvej Afdeling 25. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Arendalsvej Afdeling 25. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Arendalsvej 4-102 Afdeling 25 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Vojens Andels-Boligforening Lejer «Lejekontrakt_Selskab»-«Lejekontrakt_Afdeling»-«Lejekontrakt_Lejemål»-«Lejekontrakt_Lejernr»

Vojens Andels-Boligforening Lejer «Lejekontrakt_Selskab»-«Lejekontrakt_Afdeling»-«Lejekontrakt_Lejemål»-«Lejekontrakt_Lejernr» Vojens Andels-Boligforening Lejer «Lejekontrakt_Selskab»-«Lejekontrakt_Afdeling»-«Lejekontrakt_Lejemål»-«Lejekontrakt_Lejernr» RÅDERETSKATALOG AFD. 26 Tilføjelse vedtaget på afdelingsmødet den 19. september

Læs mere

Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006.

Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006. Vedtaget på afdelingsmøde den 14. september 2006. Tiden er vokset fra det ensartede bomiljø. Mennesker ønsker at bo individuelt, også vi der bor alment. Råderetreglerne åbner mulighed for, at den enkelt

Læs mere

Køkkenrenovering. Afd. 131 C. A. Thyregodsvej 8230 Åbyhøj

Køkkenrenovering. Afd. 131 C. A. Thyregodsvej 8230 Åbyhøj Favrskov Boligselskab Afd. 131 C. A. Thyregodsvej 8230 Åbyhøj Langkærvej 2F 8381 Tilst T 87 45 91 91 www.al2bolig.dk Init: LEN LEN@AL2bolig.dk J. nr. 2. marts 2018 Køkkenrenovering. Hvilket køkken kan

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler blandt andet om, hvordan du som beboer kan ændre og forbedre din bolig, så den passer bedre til dine behov. Lejerbo Råderetten 2018 Der er to typer

Læs mere

Beslutning. Modeller. Forhåndstilkendegivelse

Beslutning. Modeller. Forhåndstilkendegivelse Afdelingsbestyrelsen ønsker med denne orientering at beskrive hvilke modeller af individuel køkkenmodernisering du kan vælge imellem. Beslutning Køkkenmoderniseringerne gennemføres som kollektivt besluttet

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler om, hvordan du som beboer kan ændre på din bolig, så den passer bedre til dine behov og pengepung. Der er to typer af råderet - den individuelle

Læs mere

Køkkenrenovering. Afd. 107 Birkeparken

Køkkenrenovering. Afd. 107 Birkeparken Afd. 107 Birkeparken Favrskov boligselskab Langkærvej 2F 8381 Tilst T 87 45 91 91 www.al2bolig.dk Init: LEN LEN@AL2bolig.dk J. nr. 2. marts 2018 Køkkenrenovering. Hvilket køkken kan der vælges: Det står

Læs mere

råderet og godtgørelse

råderet og godtgørelse 2012 råderet og godtgørelse Forbedringsarbejder Forandringsarbejder Indendørs og udendørs Installationsretten Godtgørelse Individuelle moderniseringer almen boligorganisation aarhus Indhold: Om råderet

Læs mere

Afd. 110 Højbo 1 19 og 2 26 Bakkebo 1-12 RÅDERETTEN

Afd. 110 Højbo 1 19 og 2 26 Bakkebo 1-12 RÅDERETTEN Afd. 110 Højbo 1 19 og 2 26 Bakkebo 1-12 RÅDERETTEN Den 1. juli 2005 blev der vedtaget en lov om råderet i den almene boligsektor. Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler om, hvordan du som beboer kan ændre på din bolig, så den passer bedre til dine behov og din pengepung. Der er to typer af råderet - den individuelle

Læs mere

Råderet DIN BOLIG DIT VALG

Råderet DIN BOLIG DIT VALG Råderet DIN BOLIG DIT VALG Hvad er råderet? Råderet handler i bund og grund om, hvordan du som lejer kan ændre på din bolig, så den passer netop til dig og dine behov. At du som lejer har ret til at forbedre

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

RÅDERET i din afdeling... 3 DE 5 HOVEDREGLER FORBEDRINGER, ret til godtgørelse ved fraflytning og der kan ikke kræves retablering fx:...

RÅDERET i din afdeling... 3 DE 5 HOVEDREGLER FORBEDRINGER, ret til godtgørelse ved fraflytning og der kan ikke kræves retablering fx:... RÅDERET 2018 INDHOLDSFORTEGNELSE Indhold RÅDERET i din afdeling... 3 DE 5 HOVEDREGLER... 3 FORBEDRINGER, ret til godtgørelse ved fraflytning og der kan ikke kræves retablering fx:... 6 FORANDRINGER, ingen

Læs mere

A/B FRYDENHØJPARKEN RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig!

A/B FRYDENHØJPARKEN RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! A/B FRYDENHØJPARKEN RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! Råderetskatalog Side 2 INDHOLD Råderetten: Tilpas din bolig til dine behov!... 3 Forbedringer og forandringer... 3 Udenfor eller indenfor boligen...

Læs mere

Udnyt råderetten i din bolig

Udnyt råderetten i din bolig Udnyt råderetten i din bolig Reglerne om råderet handler blandt andet om, hvordan du som beboer kan ændre og forbedre din bolig, så den passer bedre til dine behov. Lejerbo Råderetten 2016 Der er to typer

Læs mere

Individuel modernisering af køkkener og bad

Individuel modernisering af køkkener og bad Birkerød d. 21. juni 2017 Individuel modernisering af køkkener og bad Til alle beboere Rudersdals kommunes Byplanudvalg har d. 12. marts 2014 godkendt vores ansøgning om, at vi kan få lov til, at optage

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 6 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

ALM E N BOLIGORGANISATION AARHUS

ALM E N BOLIGORGANISATION AARHUS ALM E N BOLIGORGANISATION AARHUS Indhold: Om råderet Forbedrings- eller forandringsarbejder Arbejder inde i boligen Arbejder udenfor boligen Anmeldelse af arbejderne Byggetilladelse Vedligeholdelse af

Læs mere

Brug af råderet i AlmenBolig+

Brug af råderet i AlmenBolig+ Brug af råderet i AlmenBolig+ 1. Dine muligheder 2. Forandringsarbejde 3. Forbedringsarbejde 4. Fremgangsmåde - hvordan kommer jeg i gang 5. Hvordan kommer jeg i gang med arbejder der kræver særlig tilladelse

Læs mere

Hejrevej Afdeling 8. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej Afdeling 8. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 12-42 Afdeling 8 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Hejrevej Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hejrevej Afdeling 6. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hejrevej 2-10 Afdeling 6 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

AFD. 55 FOLLINGSVEJ INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, BADMODERNISERING

AFD. 55 FOLLINGSVEJ INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, BADMODERNISERING AFD. 55 FOLLINGSVEJ INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, BADMODERNISERING Individuel modernisering af badeværelse Dem som har mulighed for, at tilslutte sig moderniseringen, er de boliger hvor der ikke

Læs mere

SORGENFRIVANG I Side 26 af 33 Lyngby almennyttige Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig!

SORGENFRIVANG I Side 26 af 33 Lyngby almennyttige Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! SORGENFRIVANG I Side 26 af 33 RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! SORGENFRIVANG I Side 27 af 33 Råderet Tilpas din bolig til dine behov! Du har gode muligheder for at ændre din bolig, så den passer til

Læs mere

Afdeling Sønderpark Ringsted Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig!

Afdeling Sønderpark Ringsted Boligselskab RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! Afdeling Sønderpark Ringsted Boligselskab RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! Råderetskatalog Side 2 INDHOLD Råderetten: Tilpas din bolig til dine behov!... 3 Forbedringer og forandringer.... 3 Udenfor

Læs mere

Afdeling 151 Byhusene. Kettinvej / Parkgade. Hofgården. Enghaven/Hertugtorvet. Råderetskatalog

Afdeling 151 Byhusene. Kettinvej / Parkgade. Hofgården. Enghaven/Hertugtorvet. Råderetskatalog Afdeling 151 Byhusene Kettinvej / Parkgade Hofgården Enghaven/Hertugtorvet Råderetskatalog Om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig INDHOLD Lejet men helt dit eget... 3 Regler i din afdeling...

Læs mere

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO RÅDERETSKATALOG AFDELING 106 VOGNVÆNGET GODKENDT AF AFDELINGSMØDET DEN 22. NOVEMBER 1994 REV. 5. DECEMBER 2005 RÅDERETSKATALOG GENERELT OM RÅDERET Det skal være

Læs mere

Arendalsvej 104-262. Afdeling 22. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Arendalsvej 104-262. Afdeling 22. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Arendalsvej 104-262 Afdeling 22 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

AFD. 7 DALGASGADE 7 & 27 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, BADEVÆRELSE

AFD. 7 DALGASGADE 7 & 27 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, BADEVÆRELSE AFD. 7 DALGASGADE 7 & 27 INDIVIDUEL KOLLEKTIV RÅDERETSARBEJDE, BADEVÆRELSE Indledning I din afdeling er der indhentet priser på renovering af badeværelser. Dette er et individuelt tilbud til den enkelte

Læs mere

Råderetskatalog for Boligselskabet Birkebo Råderets

Råderetskatalog for Boligselskabet Birkebo Råderets Råderetskatalog for Boligselskabet Birkebo 723-06 Råderets Generelt om boligændringer og forbedringer Lov om leje af almene boliger giver en række muligheder for, at den enkelte beboer kan indrette sin

Læs mere

Råderetskatalog. Afdeling 28, Nørrebrogade. Om mulighederne for Forbedringer / ændringer Af din bolig

Råderetskatalog. Afdeling 28, Nørrebrogade. Om mulighederne for Forbedringer / ændringer Af din bolig Råderetskatalog Afdeling 28, Nørrebrogade Om mulighederne for Forbedringer / ændringer Af din bolig Vedtaget den 30. januar 2006 Side 2 boligforeningen Østerbo Indholdsfortegnelse Indledning 3 Hovedregler

Læs mere

Arendalsvej Afdeling 25. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Arendalsvej Afdeling 25. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Arendalsvej 4-102 Afdeling 25 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Råderetskatalog Bispevangen 2. afsnit. Administreret af

Råderetskatalog Bispevangen 2. afsnit. Administreret af Råderetskatalog Bispevangen 2. afsnit Administreret af Indhold RÅDERETTEN Lejet men helt dit eget... 3 Forbedringer og forandringer... 3 Udenfor eller indenfor boligen... 3 Hvidevarer er ikke omfattet

Læs mere

Spørgsmål og svar om individuel modernisering

Spørgsmål og svar om individuel modernisering Spørgsmål og svar om individuel modernisering Generelt Skal der fremsendes tegning over den påtænkte modernisering? Ja - gerne en opstalt, men en plantegning vil være tilstrækkeligt. Er der specielle krav

Læs mere

Hjejlevej 1-11, 2-16. Afdeling 12 B/C. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hjejlevej 1-11, 2-16. Afdeling 12 B/C. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hjejlevej 1-11, 2-16 Afdeling 12 B/C Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes

Læs mere

Hjejlevej 32-34, & Nattergalevej Afdeling 17. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Hjejlevej 32-34, & Nattergalevej Afdeling 17. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Hjejlevej 32-34, 45-71 & Nattergalevej 2-16 Afdeling 17 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre

Læs mere

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO

DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO 2010 DEN ALMENNYTTIGE ANDELSBOLIGFORENING VIBO RÅDERETSKATALOG AFDELING 225 GILLELEJE I GODKENDT AF AFDELINGSMØDET DEN 15. JANUAR 2002 REV. 2. FEBRUAR 2010 RÅDERETSKATALOG GENERELT OM RÅDERET Det skal

Læs mere

Haderslev Boligselskab. Råderetskatalog. om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd.

Haderslev Boligselskab. Råderetskatalog. om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd. Haderslev Boligselskab Råderetskatalog om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd. 1627 Byhusene Boligselskabet Haderslev/DOMEA Side 1 INDHOLD Lejet men helt

Læs mere

På side 8 kan man dog finde en beskrivelse af indholdet i ovenstående tre begreber.

På side 8 kan man dog finde en beskrivelse af indholdet i ovenstående tre begreber. Lejerbo Rødovre Råderet Gældende for: Afd. 60, Maglekær Gældende fra: 1. Juli. 2009. Individuel råderet, kollektiv råderet og installationsret. Emnet for de følgende sider er den individuelle råderet.

Læs mere

Frejasvej Afdeling 29. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Frejasvej Afdeling 29. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Frejasvej 51-111 Afdeling 29 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

EJENDOMSPARTNER. Lejeforhold. ved fraflytning

EJENDOMSPARTNER. Lejeforhold. ved fraflytning EJENDOMSPARTNER Lejeforhold ved fraflytning Indholdsfortegnelse Istandsættelse... Side F lyttesyn og frafly tningsrapport... Side 4 3 D et koster penge at flytte... -også som lejer! U dgifterne i forbindelse

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING RÅDERETSKATALOG AFDELING 405 LANGBJERG PARK GODKENDT PÅ AFDELINGSMØDET DEN 5. SEPTEMBER 2011 GENERELT OM RÅDERET Det skal være attraktivt at bo i en almen bolig, og det

Læs mere

Spørgsmål og svar om individuel modernisering

Spørgsmål og svar om individuel modernisering Spørgsmål og svar om individuel modernisering Generelt Skal der fremsendes tegning over den påtænkte modernisering? Er der specielle krav til moderniseringer uden for boligen? Er der krav til bestemte

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Råderetskataloget VILLABYERNES BOLIGSELSKAB. Råderetskatalog. Om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig

Råderetskataloget VILLABYERNES BOLIGSELSKAB. Råderetskatalog. Om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig Råderetskatalog Om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig 1 Indhold 1. Lejet men helt dit eget..3 Forbedringer og forandringer 3 Udenfor eller indenfor boligen...4 Hvidevarer...4 Om installationsretten.4

Læs mere

Indret dig som du vil

Indret dig som du vil Indret dig som du vil Din bolig dit valg når du vil lave nyt i din bolig Lån til dit nye køkken eller bad Hos os får du flere muligheder Få godtgørelse hvis du investerer Står du for at skulle flytte ind

Læs mere

Lindeparken 2-20. Afdeling 20. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Lindeparken 2-20. Afdeling 20. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Lindeparken 2-20 Afdeling 20 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet bliver udført og finansieret.

Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet bliver udført og finansieret. Råderetten Om råderet Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har lyst til at forbedre eller ændre deres

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 27 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Din bolig dit hjem Brug råderetten

Din bolig dit hjem Brug råderetten Din bolig dit hjem Brug råderetten Januar 2016 Du bor i en almen boligafdeling, hvor du har ret til at sætte dit eget præg på din bolig. Du må lave forandringsarbejde og forbedringsarbejde. nogle af dem

Læs mere

Din bolig - dit hjem

Din bolig - dit hjem Din bolig - dit hjem brug råderetten Juli 2005 Du bor i en almen boligafdeling, hvor du har ret til at sætte dit eget præg på din bolig. Det har du haft længe. Men med den nye lov om råderet, der trådte

Læs mere

Baggesensvej & Landlystvej Afdeling 13 AB. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Baggesensvej & Landlystvej Afdeling 13 AB. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Baggesensvej 28-40 & Landlystvej 32-34 Afdeling 13 AB Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre

Læs mere

Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene

Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene Råderetskatalog for Seniorbofællesskabet Strandhusene 1 Hvad må man!!! Hvad må man ikke!!! Inde i boligen: Fri råderet til forbedringer og forandringen Uden for boligen: Råderetten er betinget af de løbende

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 2 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De to typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Doravej Individuel modernisering af køkken

Doravej Individuel modernisering af køkken Doravej Individuel modernisering af køkken Individuel modernisering af køkken Vi kan hermed oplyse, at der er ændringer i renovering af afdelingens køkkener. Hvordan Der er indhentet priser på et standard

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Råderetskatalog. boligforeningen aab. www.aab.dk

Råderetskatalog. boligforeningen aab. www.aab.dk Råderetskatalog - inkluderer BESTEMMELSER OM INSTALLATIONSRET OG SKILLEVÆGGE boligforeningen aab www.aab.dk 1 Indhold 1 IndledninG 04 2 Arbejder inde i boligen 05 2.1 Individuelle forbedringsarbejder

Læs mere

Tønder Andelsboligforening

Tønder Andelsboligforening Tønder Andelsboligforening Råderetskatalog Afdeling 36 Hvad er råderet? Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det gælder både for familieboliger, ungdomsboliger og ældreboliger. Råderetten

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedringer af boligen. danmarks almene boliger

Råderetten og andre muligheder for forbedringer af boligen. danmarks almene boliger Råderetten og andre muligheder for forbedringer af boligen bl danmarks almene boliger 2 Råderetten Indhold Om råderet 4 Arbejder inde i boligen 6 Arbejder uden for boligen 8 Anmeldelse af arbejderne 10

Læs mere

RÅDERETSREGLER. Afdeling 234 Skolegade, Kastaniealle. Inkl. information om installationsret/parabol

RÅDERETSREGLER. Afdeling 234 Skolegade, Kastaniealle. Inkl. information om installationsret/parabol RÅDERETSREGLER Inkl. information om installationsret/parabol Afdeling 234 Skolegade, Kastaniealle Side 2 af 12 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Individuel råderet... 3 Skillevægge... 4 Godtgørelse ved

Læs mere

Råderetskatalog. Domea Hjørring. Afdeling Bellevue, Klosterparken og Kollegieparken. Om dine muligheder for at forandre og forbedre din bolig

Råderetskatalog. Domea Hjørring. Afdeling Bellevue, Klosterparken og Kollegieparken. Om dine muligheder for at forandre og forbedre din bolig Råderetskatalog Domea Hjørring Afdeling 1951 Bellevue, Klosterparken og Kollegieparken Om dine muligheder for at forandre og forbedre din bolig Råderetskatalog Afdeling Side 2 af 9 Indhold 1. Introduktion...

Læs mere

AFDELING 21. Råderetsregler 2006. Karpedam 2 A - D.

AFDELING 21. Råderetsregler 2006. Karpedam 2 A - D. AFDELING 21 Råderetsregler 2006 Karpedam 2 A - D. Indledning Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har

Læs mere

Råderet. - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt

Råderet. - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt Råderet - sådan får du dine ønsker til hjemmet opfyldt Hvad er råderet? Din bolig er dit hjem. Den er din, så længe du bor der, og her er det dig, der bestemmer. Ikke bare med hensyn til hvilke farver,

Læs mere

Højmarken Afdeling 36. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Højmarken Afdeling 36. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Højmarken 2-86 Afdeling 36 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

Råderetskatalog. Retningslinjer vedr. : Kollektiv / Individuel råderet - Installationsretten.

Råderetskatalog. Retningslinjer vedr. : Kollektiv / Individuel råderet - Installationsretten. Råderetskatalog Retningslinjer vedr. : Kollektiv / Individuel råderet - Installationsretten. 0 Indhold Indhold... 1 Indledning... 2 Kollektiv råderet... 2 Individuel råderet... 2 Forandringer.... 2 Installationer,

Læs mere

Postfunktionærernes Andels-Boligforening

Postfunktionærernes Andels-Boligforening Afdeling 8 Tranumparken - Albjergparken Glostrup marts 2010 Notat vedr. køkkenudskiftning/ badeværelsesrenovering. Valg af køkken: Tilbud på køkken: Beboeren vælger selv køkkenleverandør, de fleste vil

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Den legale råderet De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger,

Læs mere

Spørgsmål og svar om individuel modernisering

Spørgsmål og svar om individuel modernisering Spørgsmål og svar om individuel modernisering Generelt Skal der fremsendes tegning over den påtænkte modernisering? Er der specielle krav til moderniseringer uden for boligen? Er der krav til bestemte

Læs mere

Kollektiv råderet. Lejer betaler via hus. Køkkener og bad Vejledning

Kollektiv råderet. Lejer betaler via hus. Køkkener og bad Vejledning Kollektiv råderet Lejer betaler via hus Køkkener og bad Vejledning Kontakt til AAB administration angående køkkener: Kontaktperson: Ann Andersen Mail: kokkenaab.dk Tlf. 33 76 04 50 Hvordan kommer nuværende

Læs mere

Råderetsregler 2014. Afd. 28. Barsøvænget Løjt Kirkeby

Råderetsregler 2014. Afd. 28. Barsøvænget Løjt Kirkeby Råderetsregler 2014 Afd. 28 Barsøvænget Løjt Kirkeby Indledning Boligindretning optager mange danskere, og idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige. Råderetten giver lejerne, som har

Læs mere

1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering, forsatsvinduer, termostatventiler

1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering, forsatsvinduer, termostatventiler De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

Råderet. Boligafdelingens navn: Afdelingsmødet har vedtaget reglerne for Råderet:

Råderet. Boligafdelingens navn: Afdelingsmødet har vedtaget reglerne for Råderet: Råderet Boligafdelingens navn: Afdelingsmødet har vedtaget reglerne for Råderet: Indledning Når du bor alment, kan du sætte dit eget præg på din bolig. Med råderetten kan du indrette og ombygge din almene

Læs mere

RÅDERETSKATALOG FOR AFDELING 7

RÅDERETSKATALOG FOR AFDELING 7 Afsnit 5. RÅDERETSKATALOG FOR AFDELING 7 BYAGER VÆNGE, 3460 BIRKERØD Hvad er råderet? Råderetten blev indført ved lov i 1993 og ændret i 2005. Råderetten gælder kun de individuelle lejemål, dvs. ikke fællesarealerne.

Læs mere

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372

De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 De tilladte forbedringer er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 19. juni 1998 - nr. 372 Positivlisten ser således ud: 1. Energibesparende foranstaltninger, herunder efterisolering,

Læs mere

RÅDERETSREGLER. Afdeling Silkeborgvej. Inkl. information om installationsret/parabol

RÅDERETSREGLER. Afdeling Silkeborgvej. Inkl. information om installationsret/parabol RÅDERETSREGLER Inkl. information om installationsret/parabol Afdeling 010 - Silkeborgvej Side 2 af 10 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Individuel råderet... 3 Skillevægge... 4 Godtgørelse ved fraflytning...

Læs mere

Råderetskatalog. Afdeling 14 Grønnevej

Råderetskatalog. Afdeling 14 Grønnevej Råderetskatalog for Afdeling 14 Grønnevej Domea Hedensted Tørring Råderetskatalog Grønnevej, Tørring Side 2 af 11 INDHOLD 1. Lejet men helt dit eget... 3 2. Forbedringer... 5 3. Forandringer... 7 4. Økonomisk

Læs mere

Vedligeholdelse af din bolig. Vedligeholdelsesreglement B. Boligafdelingens navn:

Vedligeholdelse af din bolig. Vedligeholdelsesreglement B. Boligafdelingens navn: Vedligeholdelse af din bolig Vedligeholdelsesreglement B Boligafdelingens navn: Gillesager/ Lindeager Afdelingsmødet har vedtaget reglerne for standard for vedligehold på afdelingsmødet den: 31/ 3 2016

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 2 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Juni 2015 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen Ifølge

Læs mere

Råderetsregler 2006. Afd. 22. Kløver- og Hvedemarken

Råderetsregler 2006. Afd. 22. Kløver- og Hvedemarken Råderetsregler 2006 Afd. 22 Kløver- og Hvedemarken Arbejder inde i boligen Inde i boligen må du udføre enhver form for forbedringer og forandringer. Arbejderne skal være rimelige og hensigtsmæssige og

Læs mere

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 1 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN. Januar 2012

ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 1 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN. Januar 2012 ARBEJDERNES BOLIGSELSKAB I GLADSAXE RÅDERETSKATALOG FOR KILDEPARKEN 1 RÅDERET FORBEDRING OG ÆNDRING AF BOLIGEN Januar 2012 1 En lejer i en almennyttig bolig har ret til at udføre forbedringer af boligen

Læs mere