Byggeregler for Skovly

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Byggeregler for Skovly"

Transkript

1 Side 1 / 15 Byggeregler for Skovly Kommunens Jordlejekontrakt fastlægger Byggeprocent. Byggehøjde. Afstand til skel etc. Klik her og se hvad der er tilladt Kredsen fastlægger alle øvrige byggeregler klik på emnerne herunder:? HVAD skal der søges byggetilladelse til 1 Husstørrelse 1a Byggeregler - minimumskrav 2 Støbning 3 Byggemål og materialer 4 Diverse oplysninger (bilag med retningslinjer) 5 Placering af hus og terrasser på sokkelsten 6 Byggeperiode 7 Tilsyn og færdigmelding 8 Udhus, terrasser, udestuer og drivhuse (samt afvanding) 9 Ildsteder (pejs, brændeovn, skorsten) 10 Antenner, master og lign. 11 Tage 12 Spildevand 13 Byggeorden 14 Forsikring bilag bilag bilag bilag bilag bilag bilag Asbestplader Jernbanesveller, forurenende materialer Brug af lægter Taghældninger Hems Sokkelsten Beklædning "én på to"

2 Side 2 / 15 JORDLEJEKONTRAKTEN 2017 med Slagelse Kommune 8 Bebyggelse, størrelse og anvendelse (uddrag) o Et havelod må som udgangspunkt ikke være større end 400 m 2 o På de enkelte havelodder må opføres et kolonihavehus og et udhus i 1 plan med højst 5 meter til tagrygningen og mindst 2½ meter fra haveskel o Det samlede areal af bebyggelsen må ikke overstige 0,165 x haveloddens grundareal op til maksimum 400 m 2, svarende til en byggeprocent på 16,5. Overdækkede terrasser regnes som en del af bebyggelsesarealet Eksempel: 380 m2 have x 0,165 = maksimal bebyggelse 62,7 m 2 "under tag" ( hovedhus + udhuse + overdækkede terrasser) o Havelodder på 400 m 2 og derover må maksimalt have 66 m 2 bebyggelse "under tag" (hovedhus + udhuse + overdækkede terrasser) o UDOVER bebyggelse "under tag" kan opføres et fritliggende drivhus på op til 10 m 2, uanset havestørrelsen o Bebyggelser og havelodder opført før 2017, som ikke overholder retningslinjerne i jordlejekontrakten, kan bibeholdes og vedligeholdes som de er, men må ikke udbygges eller udvides yderligere o Der må ikke afledes spildevand fra de enkelte havelodder o Det lejede må kun anvendes til kolonihaveformål Bebyggelser opført FØR 2017, som ikke opfylder de nye byggekrav, får lov til at forblive som de er (dispensation), men ved senere ændringer (ombygning, udvidelse, genopførelse) skal 2017-byggereglerne overholdes. Løbende VEDLIGEHOLDELSESARBEJDER er dog tilladt: udskiftning af døre/vinduer med tilsvarende nye, reparation/udskiftning af tagbelægning, reparation af udvendigt træværk nedbrudt af råd og ælde, udbedring af mindre stormskade/ vandindtrængning / brand, hvor dele af huset stadig er intakt. Det påhviler haveforeningens bestyrelse at føre løbende tilsyn med, at ombygning, udvidelse eller genopførelse ikke maskeres som vedligeholdelses. Eksempler på tilladelser / afslag på byggeændringer af huse opført ført 2017, der ikke lever op til kravene om størrelse eller afstand til skel Tilladelse til almindelig vedligeholdelse, selv om huset er for stort eller ligger for tæt på skel C s hus står nogenlunde, som det blev bygget i 1944; men der er nu opstået råd i flere vinduesrammer, ligesom yderdørene er medtaget af vind og vejr og trænger til udskiftning. Remmen på huset trænger nogen steder til udskiftning. Huset er beklædt med tagpap, som senest blev udskiftet for 20 år siden. C ønsker nu at sætte huset i stand. Han vil derfor skifte de rådne vinduesrammer og de rådne dele af remmen på huset samt isætte nye yderdøre. Samtidig vil han lægge nyt tagpap på huset. C har ret til at fortage de nævnte arbejder, som er almindelige vedligeholdelsesarbejder og sigter på at opretholde bygningens hidtidige tilstand.

3 Side 3 / 15 Eksempler på tilladelser / afslag på byggeændringer af huse opført ført 2017, der ikke lever op til kravene om størrelse eller afstand til skel Tilladelse til at udbedre mindre brandskader, selv om huset er for stort eller ligger for tæt på skel G s hus bliver ramt af en brand, som ødelægger taget og én af husets vægge. G ønsker at udbedre skaderne. G har ret til at udbedre brandskaderne, da huset ikke er totalskadet. Afslag på genopførelse af udbrændt hus, der er for stort eller ligger for tæt på skel F s hus, som står for tæt på skel, bliver ramt af et lynnedslag og brænder helt ned. F ønsker at genopføre huset i samme skikkelse og med samme placering som før. Da huset er totalskadet, har F ikke ret til at genopføre huset som ønsket. D har selvfølgelig ret til at rive huset ned og bygge et nyt hus, der overholder 2017-byggereglerne. Afslag på udvidelse af hus, der ligger for tæt på skel Afslag på genopførelse af hus, der er for stort eller ligger for tæt på skel Afslag på udvidelse af terrasse, der ligger for tæt på skel B s hus overskrider ikke arealgrænsen, men ligger 1 meter for tæt på skel. B ønsker at udvide huset med 6 m 2, så det når op på maks. tilladt areal. De 6 m 2 vil komme til at ligge mere end 2½ meter fra skel. B har ikke ret til at udvide huset: det udvidede hus opfylder fortsat ikke afstandskravet til skel D har ikke vedligeholdt sit hus igennem en længere årrække. Der er gået råd i remmen og flere dele af gulvet, ligesom ydervæggens bærende træværk og den udvendige træbeklædning er medtaget af råd. Da taget har været utæt igennem flere år, er der også opstået råd i det meste af taget. D ønsker nu at genoprette huset. Han vil gennemføre genopretningen i etaper, hvor han vil starte med at udskifte fodrem, gulve og tagbrædder samt tagplader. Derpå vil han udskifte én eller to husvægge per år. D s hus er så misligholdt, at D ikke har ret til at foretage de påtænkte arbejder, da det reelt har karakter af en genopførelse af huset. Ved vurdering med henblik på salg bør vurderingsudvalget bedømme huset til nedrivning og dermed fastsætte en værdi for huset på 0 kroner. D har selvfølgelig ret til at rive huset ned og bygge et nyt hus, der overholder 2017-byggereglerne. Foran E s hus, som ligger mindre end 2½ meter fra skel, ligger der en 10 m 2 stor træterrasse, som også ligger mindre end 2½ meter fra skel. E vil udvide terrassen med et par meter. Udvidelsen vil komme til at ligge mere end 2½ meter fra skel. E har ikke ret til at udvide terrassen, da den udvidede terrasse stadig vil ligge mindre end 2½ meter fra skel.

4 Side 4 / 15 Hvad skal der søges byggetilladelse til? Arbejde som kræver godkendelse af Bestyrelsen + byggetilladelse Slagelse 2011 Arbejde som ikke kræver godkendelse af Bestyrelsen byggetilladelse Slagelse 2011 Forbedringer: 1. Bygninger generelt, føres op til daglig standard, værdien forøges. 2. Efterisolering. Loft, vægge, gulv og tekniske installationer. 3. Nye vinduer og døre. Med termoruder. 4. Køkken og bad udskiftes, ombygning. 5. Nye installationer. VVS og EL. Opsætning af solceller 6. Ny gulvbelægning lofter indvendig beklædning Bygnings-ændringer: 1. Indgribning i eksisterende konstruktioner. 2. Ændre diverse døre og vinduer og placeringer. 3. Ændring af tagbelægning og udvendig beklædning. 4. Ændre lofter og gulve. 5. Flytning af skillerumsvægge for at ændre eksisterende indretning. 6. Ændring af bygningens ydre fremtræden. Almindelig vedligeholdelse: 1. Malearbejde inde og ude. 2. Afvaskning af alger. 3. Justere døre og vinduer, smøre hængsler mv. 4. Tagrender, nedløb og brønde holdes rene. 5. Kitning vinduer, glaslister og fuger eftergås. 6. Gulve lakeres / males mv. 7. Tag renses / males. Tagpap tjæres mv. 8. Installationer eftergås, generelt. Renovering: 1. Sikre mod råd og svamp. 2. Udskiftning af fliser skabselementer klinker gulvbelægning mv. 3. Tekniske installationer, herunder varmevandsbeholdere, udskiftes

5 Side 5 / 15 Byggeregler Vedtaget af Kredsen Version. 13 Byggereglerne er opdateret i februar 2018 af H/F Skovly med de nye bestemmelser i JORDLEJEKONTRAKT med Slagelse Kommune Byggeregler Husstørrelse Havehus inkl. Terrasser under tag 35 m2. Derudover udhus på 10m2, drivhus på max 10m2. Alt andet byggeri er også omfattet byggereglerne. Erstattes af de nye 2017-byggeregler i JORDLEJEKONTRAKTEN med Slagelse kommune 2017, 8: 4. På de enkelte havelodder må der opføres et kolonihavehus og et udhus i et plan med maksimum 5 meter til tagrygningen og mindst 2½ meter fra haveskel 5. Udover bebyggelsen jf. pkt. 4, kan der opføres et fritliggende drivhus på op til 10 m 2 6. Overdækkede terrasser regnes som en del af kolonihavehuset 7. Det samlede areal af bebyggelsen jf. pkt. 4 og 5 må ikke overstige 0,165 x haveloddens grundareal op til maksimum 400 m 2 8. En havelod må som udgangspunkt ikke være større end 400 m 2 Tagudhæng over 0,40 m medregnes i det bebyggede areal. Der må ikke etableres 1. sal. Gennembrydes etageadskillelsen til loftrum regnes det for 1. sal. Udnyttes tagrummet til lagerplads skal adgangen være gennem en lem udefra. Hems er lovlig, hvis den er indenfor 4 m, som højden ikke må overskride. - se bilag om Hems Reglen om bebyggelse på 35m2 er gældende fra 1981 Udgår og erstattes af de nye 2017-byggeregler Bestyrelsen skal have tegning inden der påbegyndes nogen form for byggeri. Huse og anden bebyggelse i Kolonihaver er ikke underlagt Bygningsreglement for småhuse. Der kan skriftligt søges om tilladelse til bebyggelse på 10 % af haveloddens størrelse, efter 1999, og kun terrasser. Tilladelse gives ikke til ulovligt byggeri, for at få bebyggelsen lovliggjort, ved salg vil vurderingen blive foretaget efter kontrakten med Slagelse Kommune, for at forhindre økonomisk vinding. Erstattes af de nye 2017-byggeregler i JORDLEJEKONTRAKTEN med Slagelse kommune 2017, 8, stk. 10: Bebyggelser og havelodder, der ikke overholder retningslinjerne i pkt. 4, 5, 7 og 8 ved indgåelse af denne kontrakt (dvs. fra og med 2017), kan bibeholdes som de er, men kan så ikke udbygges eller udvides yderligere, men må gerne vedligeholdes.

6 Side 6 / 15 Byggeregler 1a Minimumskrav ved alt byggeri efter den Hovedhus Udhus Gælder for: Lukket terrasse Overdækket terrasse 1. Sokkel Bebyggelsen skal være placeret på sokkelsten 2. Gulv Gulvplader min.18 mm eller gulvbrædder 3. Yderbeklædning Blokhusbrædder, klinkebrædder og vandfaste plader, konstruktion af et min. 50x 00 mm. træskelet X X X X X X X X X X X 4. Isolering 100 mm. Sten / glasuld X X 5. Indvendig beklædning Profilbrædder eller gipsplader X X 6. Loftbeklædning Profilbrædder eller gipsplader 7. Vinduer Termoruder X X 8. Vinduer Almindeligt glas X X 9. Tag Bølge-eternit eller anden fast tagbeklædning X X 10. Tag Fastlock-plader eller termoplader X X X

7 Side 7 / 15 2 Byggeregler Støbning Støbning af sokler, fundamenter er ikke tilladt. Støbning af stolper til Havelåger, Flagstænger, Sokkelsten samt reparation. af støbt gulv i gamle udhuse er tilladt. 3 Byggeregler Byggemål og materialer Placering af al bebyggelse skal være 2 m fra roden af hækken, må ikke være mindre, jævnfør lejekontrakt med kommunen, brandloven og lokalplanen. Desuden må højden ikke overstige 4 m. målt i lige linje fra det naturlige terræn til tagrygning. Erstattes af de nye 2017-byggeregler i JORDLEJEKONTRAKTEN med Slagelse kommune 2017, 8, pkt. 4: På de enkelte havelodder må der opføres et kolonihavehus og et udhus i et plan med maksimum 5 meter til tagrygningen og mindst 2½ meter fra haveskel Opsætning af vindmøller må ikke forekomme. Det samme gælder alle former for skure og huse i metal og plast. Ingen bygninger må opføres med en væghøjde på mere end 2,70 m målt i lige linje fra det naturlige terræn til hvor ydervæg og tagflade mødes. Taghældning må ikke være mindre end 20 og højest 45 grader. Vinkel på 20 og 45 grader, - se bilag om Taghældninger Alle bygninger skal være i træ og holdes i god og forsvarlig stand - det er bestyrelsen der sætter standarden. Ved nybygninger og anden forandring skal der i hvert tilfælde afleveres tegning til godkendelse af bestyrelsen. Til bygninger må kun bruges nye eller gode brugte materialer. Blanke eller reflekterende materialer må ikke anvendes. Tage, der er udført med PVC-trapezplader og andre klare plader, må ikke isoleres eller påsættes loftbeklædning, da konstruktionen er meget brandfarlig og kan selvantænde (brandvæsen og forsikring). Hvis udestuer er købt færdige fra fabrik i aluminium/limtræ, skal der laves en aftale med bestyrelsen om fundament.

8 Side 8 / 15 4 Byggeregler Diverse oplysninger via bilag med retningslinjer: Asbestplader Jernbanesveller, forurenende materialer Brug af lægter Taghældninger Hems Sokkelsten Beklædning "én på to" se side 11 se side 12 se side 13 se side 13 se side 14 se side 14 se side 15 5 Byggeregler Placering af hus, lukkede og overdækkede terrasser (sokkelsten) Bebyggelser skal placeres på sokkelsten. - se bilag om Sokkelsten Luft mellem jord og underkanten af gulvet skal minimum være 15 cm. Man skal kunne se igennem diagonalt og fra side til side. 6 Byggeregler Byggeperiode Byggeperioden må ikke overstige et år fra datoen på byggetilladelsen. 7 Byggeregler Tilsyn og færdigmelding Bestyrelsen skal føre løbende tilsyn under byggeriet i samråd med byggeherren. Der skal gives besked, når byggeriet er færdigt.

9 Side 9 / 15 8 Byggeregler Udhus, terrasser, udestuer og drivhuse (samt afvanding) Opførelse af udhus, åbne terrasser samt udestuer skal ikke hæves 15 cm, hvis der lægges fliser som gulv, men for terrasser, der senere skal overdækkes eller lukkes, skal der være mindst 15 cm over naturligt terræn. Farverne skal holdes så tæt på jordfarver som muligt. Afvanding af bebyggelsen må ikke være til gene for naboer og må ikke føres til dræn. Udestuer der opsættes: anvisningen fra fabrikant skal følges samt aftales nærmere med bestyrelsen om gulv eller fliser i hvert enkelt tilfælde. Opsætning af drivhuse. Ved køb af nye skal medfølgende byggevejledning overholdes. Selvlavede drivhuse skal godkendes efter tegning. 9 Byggeregler Ildsteder (pejs, brændeovn, skorsten) Pejs, brændeovn samt skorsten skal være godkendt af skorstensfejeren med kopi af tilladelse til bestyrelsen. Alle skorstene skal være forsynet med gnistfang. Der må kun bruges brændsel efter miljølovens godkendelse. Kommer der klager over gentagende gener fra medlemmer, vil det blive forbudt at bruge ildstedet indtil generne er blevet udbedret og godkendt. 10 Byggeregler Antenner, master og lign. højde max 4 m fra naturligt terræn Opsætning af antenner til alle former for modtagelse og sending samt master: Ifølge alle lokalplaner må der ikke være nogen synlige antenner. Solfanger skal monteres på tag (ikke over 4 m) eller væg, vindmøller er ikke tilladt. 11 Byggeregler Tage Tage, der laver kondensvand, skal have undertag - f.eks. af stål, plast, aluminium eller jern.

10 Side 10 / Byggeregler Spildevand i kolonihaver, Krav omkring behandling af... Spildevand håndteres i henhold til Miljøbeskyttelsesloven, som foreskriver at kommunalbestyrelsen skal udarbejde en spildevandsplan for at bortskaffelse af spildevand. Slagelse Kommunes spildevandsplan foreskriver, at spildevand fra områder beliggende i kloakopland skal ledes til det offentlige kloakanlæg. Kolonihaveforeningerne i Slagelse by er beliggende i kloakopland, og spildevand fra disse områder skal ledes til offentlig kloak. Spildevand er defineret som fækalier urin og urinholdigt vand, vand hidhørende fra bade og køkkenaktivitet, alt vand opsamles internt og eksternt fra en bebyggelse. I et kloakopland er det ikke tilladt at nedgrave eller udlede spildevand til jorden, dræn, at nedgrave en tank til opsamling af spildevand eller etablering af nedsivningsanlæg samt kompostering af spildevand fækalier og urin. Alt spildevand skal ledes til offentlig kloak. Spildevandet i kolonihaverne skal opsamles i en lukket beholder og bortledes til kolonihaveforeningens fællessanitære installationer ("toilettet i Fælleshuset") som skal være tilsluttet offentlig kloak 13 Byggeregler Byggeorden Der skal være ryddeligt i haven under byggeriet. 14 Byggeregler Forsikring Der skal være brand og stormforsikring ved alt byggeri / modernisering, også på materialer der forefindes på havelodden. (police fremvises til bestyrelsen) Bliver ovenstående regler - inkl. lokalplaner og lejekontrakt med Slagelse Kommune - ikke overholdt vil byggeriet blive stoppet indtil overtrædelsen er bragt i orden og godkendt. Fjernelse af det påbegynde kan komme på tale. Kredsen, 2012

11 Side 11 / 15 Byggeregler, bilag Asbestplader

12 Side 12 / 15 Byggeregler, bilag Jernbanesveller, forurenende materialer

13 Byggeregler, bilag Brug af lægter Side 13 / 15 Byggeregler, bilag Taghældninger

14 Side 14 / 15 Byggeregler, bilag Hems Byggeregler, bilag Sokkelsten

15 Side 15 / 15 Byggeregler, bilag Beklædning "én på to"

I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på.

I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på. I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på. De overordnede regler er beskrevet i Ballerup kommunes LOKALPLAN NR: 059, der gælder

Læs mere

Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune

Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Ved alle byggeansøgninger betales et GEBYR KR. 250,00 ÅRHUSKREDSENS KONTOR ER ÅBEN HVER TIRSDAG MELLEM KL. 17.00 19.30 RETNINGSLINIER

Læs mere

DU SKAL HAVE EN BYGGETILLADELSE FOR AT BYGGE

DU SKAL HAVE EN BYGGETILLADELSE FOR AT BYGGE DU SKAL HAVE EN BYGGETILLADELSE FOR AT BYGGE Jorden som Haveforeningen Marienlyst ligger på, er ejet af Aarhus Kommune og du skal følge de retningsliner for byggeri, som er bestemt af kommunen. Der gives

Læs mere

Byggeansøgning Esbjerg Kreds

Byggeansøgning Esbjerg Kreds Haveforenings navn og adresse Ansøgning om byggearbejde jf. Lejeaftale med Esbjerg Kommune Ombygning / Lovliggørelse Tilbygning Nybygning Have nr. Navn havelejer Privat adresse Postnummer Telefon nr. Havelods

Læs mere

Kolonihaveforbundets Århuskreds

Kolonihaveforbundets Århuskreds 1 Kolonihaveforbundets Århuskreds BYGGERETNINGSLINIER 2 VEDR. KOLONIHAVEHUSE Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Ved alle byggeansøgninger betales et GEBYR KR.

Læs mere

DU SKAL HAVE EN BYGGETILLADELSE FOR AT BYGGE

DU SKAL HAVE EN BYGGETILLADELSE FOR AT BYGGE DU SKAL HAVE EN BYGGETILLADELSE FOR AT BYGGE Jorden som Haveforeningen Marienlyst ligger på, er ejet af Aarhus Kommune og du skal følge de retningsliner for byggeri, som er bestemt af kommunen. Der gives

Læs mere

Vejledning for byggeri i H/F Hjortespring

Vejledning for byggeri i H/F Hjortespring Dette er en vejledning til haveejere i H/F Hjortespring, som ønsker at ændre/opføre bygninger på grunden. Hvad skal jeg gøre inden jeg går i gang? Først og fremmest skal du sætte dig ind i reglerne for

Læs mere

Kolonihaveforbundets Aarhuskreds BYGGERETNINGSLINJER vedrørende KOLONIHAVEHUSE

Kolonihaveforbundets Aarhuskreds BYGGERETNINGSLINJER vedrørende KOLONIHAVEHUSE 1 Kolonihaveforbundets Aarhuskreds BYGGERETNINGSLINJER vedrørende KOLONIHAVEHUSE 2 3 Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Åarhus Kommune Ved alle byggeansøgninger betales et

Læs mere

Kapitel 3. Selandia sagen KFRR anno 2011. Den, 09 april 2007 tilskriver formanden for Selandia Tårnby Kommune.

Kapitel 3. Selandia sagen KFRR anno 2011. Den, 09 april 2007 tilskriver formanden for Selandia Tårnby Kommune. Kapitel 3 Den, 09 april 2007 tilskriver formanden for Selandia Tårnby Kommune 1 Han bekræfter således at husene er 60 m2 2 Han bekræfter også at der bygges 10 m2 Skur Den, 01december 2009 sender formanden

Læs mere

Regler og manual for kolonihaveforening i Odense Kommune

Regler og manual for kolonihaveforening i Odense Kommune 1 Regler og manual for kolonihaveforening i Odense Kommune Udarbejdet specifikt til bestyrelsen i Bernhardsminde Indhold Retningslinjer for byggeri, spildevandshåndtering og ophold i kolonihaveforeningen

Læs mere

Byggebestemmelser / Vurderinger 2017

Byggebestemmelser / Vurderinger 2017 Byggebestemmelser / Vurderinger 2017 1. Ved ændringer af bebyggelser samt nybyggeri, skal der indhentes en tilladelse til byggeri hos vurderingsudvalget i kontorvagten, medbringende en skitsetegning over

Læs mere

Vejledning om vurdering af kolonihavehuse

Vejledning om vurdering af kolonihavehuse Vejledning om vurdering af kolonihavehuse Til sælgere og købere af kolonihavehuse Alle medlemmer af Kolonihaveforbundet er underlagt Kolonihaveforbundets vurderingsregler, som betyder at et kolonihavehus

Læs mere

EIVIND F. KRAMME ADVOKAT (H) D E K L A R A T I O N. for. Haveforeningen Nordre Vang

EIVIND F. KRAMME ADVOKAT (H) D E K L A R A T I O N. for. Haveforeningen Nordre Vang EIVIND F. KRAMME ADVOKAT (H) D E K L A R A T I O N for Haveforeningen Nordre Vang Underskrevne ejer af matr. nr. 15C, 15D og 15 E Skelgårde, Tårnby, beliggende Viberupstræde 5, 2770 Kastrup, der siden

Læs mere

KÆDEHUSE, NØRREBRED 198-260 (LIGE NUMRE) RETNINGSLINIER FOR BEBYGGELSEN

KÆDEHUSE, NØRREBRED 198-260 (LIGE NUMRE) RETNINGSLINIER FOR BEBYGGELSEN 1. Generelle oplysninger 2. Overdækninger 3. Skodder og vinduer 4. Tilbygning 5. Pejs/brændeovn 6. Udestue 7. Tag med 18 tagrejsning 8. Hegn. 1. GENERELLE OPLYSNINGER. Kædehusbebyggelsen, Nørrebred 198-260

Læs mere

Den skitserede løsning opfylder efter vor mening lokalplanen, og overstiger hverken byggefelter eller bebyggelsesprocenter.

Den skitserede løsning opfylder efter vor mening lokalplanen, og overstiger hverken byggefelter eller bebyggelsesprocenter. Renoveringsplan - for maskinhus, containere, mv. Odder golfklub, 5. januar 2015 Indledning: Denne projektplan indeholder en overordnet beskrivelse af en lovliggørelse/renovering/tilbygning af Odder Golfklubs

Læs mere

KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR ( LIGE NUMRE ) RETNINGSLINIER FOR BYGNINGSÆNDRINGER. 1. Generelle oplysninger. 4. Dør og vinduespartier

KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR ( LIGE NUMRE ) RETNINGSLINIER FOR BYGNINGSÆNDRINGER. 1. Generelle oplysninger. 4. Dør og vinduespartier Teknisk Forvaltning Side 1 KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR. 90 222 ( LIGE NUMRE ) 1. Generelle oplysninger 2. Overdækninger 3. Væg i carport 4. Dør og vinduespartier 5. Tilbygninger 6. Udestue 7. Tag med 18 tagrejsning

Læs mere

Havereglement for Tornegården

Havereglement for Tornegården Havereglement for Tornegården Indhold Hegn mellem lejemål... 2 Hæk omkring lejemål... 2 Græsarealer på lejemål... 2 Markise... 2 Drivhuse... 3 Udestuer... 4 Afskærmning af altaner... 4 Regnvands tønder...

Læs mere

30-07-2014 PFH besøg i HF. Kongedybet. Besøg i have 23 a. Palle Flebo-Hansen WWW.LOVLØSETIDENDE.DK

30-07-2014 PFH besøg i HF. Kongedybet. Besøg i have 23 a. Palle Flebo-Hansen WWW.LOVLØSETIDENDE.DK 30-07-2014 PFH besøg i HF Kongedybet Besøg i have 23 a Palle Flebo-Hansen WWW.LOVLØSETIDENDE.DK 1 PFH besøg i HF Kongedybet Til Att. Fra Københavns Kommune Lisbeth Huohvanainen Palle Flebo-Hansen Dato

Læs mere

Vejledning om vurdering af kolonihavehuse

Vejledning om vurdering af kolonihavehuse Vejledning om vurdering af kolonihavehuse Til sælgere og købere af kolonihavehuse Alle medlemmer af Kolonihaveforbundet er underlagt Kolonihaveforbundets vurderingsregler, som betyder at et kolonihavehus

Læs mere

B må males sort, fremstå i naturtræ eller males i den valgte grundfarve, eller grundfarven

B må males sort, fremstå i naturtræ eller males i den valgte grundfarve, eller grundfarven RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 6 A. LØKKETOFTEN 1-55 OG 2-60 SAMT RENDSAGERVEJ 102-170. DESITA-HUSENE Farve Husets gavl og rem A skal males i èn af de nedenstående grundfarver.

Læs mere

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Udskiftning af døre Opsætning af nye lofter Råderetskatalog Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Godkendt på afdelingsmøde d. 22 september 2016 Indhold Indhold... 2 Om råderet... 3 Råderet Hvad betyder

Læs mere

Lejekontrakt. Slagelse Kommune

Lejekontrakt. Slagelse Kommune Lejekontrakt Mellem Slagelse Kommune Og Kolonihaveforbundets Vestsjællands Kreds Haveforeningerne Etterbjerg, Mønsterkolonien, Nørrevang, Skovly, Søndervang og Østervang 1 Parterne Mellem Slagelse Kommune

Læs mere

En kolonihaveforening på Vestegnen. Brøndby den 01.08.2015. Byggefolder. Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg

En kolonihaveforening på Vestegnen. Brøndby den 01.08.2015. Byggefolder. Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg Byggefolder 2015 Side 1/10 Byggefolder Byggebestemmelser / Vurderinger / Salg 1. Ønsker du at lave en ny, til eller ombygning af dit kolonihavehus, skal der ansøges om en byggetilladelse. Ved ansøgning

Læs mere

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m²

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m² Når jeg skal opføre et udhus eller lignende bygning på højst 10 m² -billede af et udhus på op til 10 m²- Kontaktoplysninger til Guldborgsund Kommune Byggeri: Tlf.: 5473 2500 Mailadresse: byggeri@guldborgsund.dk

Læs mere

bilag til: Standardprojekter Lokalplan 1.33

bilag til: Standardprojekter Lokalplan 1.33 bilag til: Standardprojekter Lokalplan 1.33 bebyggelsen Jægerbuen delområde A i lokalplan 1.33 Standardprojekter for Jægerbuen (område A) shøj Kommune 2004 Standarprojekter: nr. 1 Farver 6.4 nr. 2, pergola

Læs mere

Anneks 18 m². Skur 9 m²

Anneks 18 m². Skur 9 m² Side 1 Eksisterende skur opført iht. 2.2.7 i bygningsreglementet: Mindre end 10 m² Mere end 2,5 m fra skel Afstand til andre bygninger er over 2,5 m. Da det er konstateret at maks højden er over 2,5m,

Læs mere

Byggebestemmelser / Vurderinger

Byggebestemmelser / Vurderinger Byggebestemmelser / Vurderinger 1. Ved ændringer af bebyggelser samt nybyggeri, skal der indhentes en byggetilladelse hos vurderingsudvalget i kontorvagten, medbringende en skitsetegning over byggeriet.

Læs mere

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København

Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København Svanevej / Falkevej Svanevej 25-27, Falkevej 11, København TILSTANDSRAPPORT Klimaskærm Februar 2012 Birger Lund A/S Rådgivende Ingeniører Damhus Boulevard 5 2610 Rødovre telefon 36 70 28 29 E-mail: info@birgerlund.dk

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. 11. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998

Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998 Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998 Forord Bygningsreglement for småhuse (småhusreglementet), der trådte i kraft den 15. september 1998, indeholder i afsnit 11 bestemmelser for,

Læs mere

Byggeri 2011. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3

Byggeri 2011. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3 Byggeri 2011 Carport og garage Nedrive et parcelhus Overdækket terrasse Udhus, drivhus og lignende Vejledning 3 Sådan gør du, når du skal bygge... Nye regler pr. 1. juli 2011 vedrørende opførelse af garager

Læs mere

KOLONIHAVEFORBUNDETS VURDERINGSREGLER PR. 1. JANUAR 2016

KOLONIHAVEFORBUNDETS VURDERINGSREGLER PR. 1. JANUAR 2016 KOLONIHAVEFORBUNDETS VURDERINGSREGLER PR. 1. JANUAR 2016 1. Formål med bestemmelserne Alle medlemmer af Kolonihaveforbundet er underlagt Kolonihaveforbundets vurderingsregler, som betyder, at et kolonihavehus

Læs mere

5. Haveloddens bebyggelse 6. Tekniske installationer

5. Haveloddens bebyggelse 6. Tekniske installationer Deklaration I anledning af at Miljø- og Fødevareministeriet har udlejet matr.nr. 1a, 1z og 1ak af Islev, Nørrevangen 43 og 43A til Kolonihaveforbundet til videre udlejning og anvendelse som kolonihaver

Læs mere

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS, UDESTUE, GARAGE, CARPORT, UDHUS, OVERDÆKKEDE TERRASSE, DRIVHUS OG TERRASSER SOM HÆVES MERE END 30 CM OVER TERRÆN. INDHOLDSFORTEGNELSE HVORNÅR SKAL

Læs mere

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26.

Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax Notat. Dato 26. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Vejledning om opførelse af sekundær bebyggelse med et samlet areal på højst

Læs mere

Rammer for hvad der må bygges i haven

Rammer for hvad der må bygges i haven Rammer for hvad der må bygges i haven Kære beboer i Kongshvileparken I denne informationsfolder tager bestyrelsen fat på et af de problemer, der gentagende gange er blevet drøftet på beboermøderne, og

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken Du Kan - Du Må Den udvendige råderet i Køge Boligselskab Boskovparken I modsætning til Den Attraktive Råderet (se Du kan Du må ), som kun gælder indendørs, skal udvendig råderet altid godkendes på et beboermøde.

Læs mere

Positivliste for forbedringer

Positivliste for forbedringer Positivliste for forbedringer UDEN GODTGØRELSE side 1-3 Som hovedregel for nedenstående forbedringsarbejder, som beboeren selv må gennemføre gælder, at arbejderne skal udføres håndværksmæssigt korrekt,

Læs mere

H/F sundbyvang, August Erindrings skrivelse om byggeregler for kolonihaver under kolonihaveforbundet.

H/F sundbyvang, August Erindrings skrivelse om byggeregler for kolonihaver under kolonihaveforbundet. Erindrings skrivelse om byggeregler for kolonihaver under kolonihaveforbundet. Efter vores fredning er den tidligere dispensation, blevet sat i bero mht. hvor meget af grundene som er bebygget incl. evt.

Læs mere

OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING

OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING OMEGNENS FRITIDSHAVEFORENING KVISTGÅRD Deklaration Undertegnede grundejerforening O.F. - Omegnens Fritidshaveforening - deklarerer herved, som ejer af matr. nr. 5 a Munkegårde, Tikøb med virkning for

Læs mere

Skønsmandens erklæring

Skønsmandens erklæring SKØNSERKLÆRING J.nr. 10081 Besigtigelse d. 15. oktober 2010 Skønsmandens erklæring Oversigt over klagepunkter: 1. K1 angivelsen for tagbelægningen på sommerhuset er fejlagtig og vildledende 2. Manglende

Læs mere

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Dette uddrag fra Lokalplan 224 fra maj 2011 omfatter de forhold der er gældende for AAB Afdeling 39 Delområde 3 Elementbyen Der findes både rækkehuse

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Lejemålet omfatter arealer udlagt til have, vej og sti, parkeringspladser, fællesareal og beplantningsbælter.

LEJEKONTRAKT. Lejemålet omfatter arealer udlagt til have, vej og sti, parkeringspladser, fællesareal og beplantningsbælter. LEJEKONTRAKT 1. Mellem Ringsted Kommune og Kolonihaveforbundets Midt og Østsjællands Kreds indgås følgende aftale om udlejning af arealer til kolonihaver. Omfattet af aftalen er følgende kolonihaveområder:

Læs mere

Materialesamling -4- Klage over 5 advokater. Palle Flebo-Hansen

Materialesamling -4- Klage over 5 advokater. Palle Flebo-Hansen Materialesamling -4- Klage over 5 advokater Palle Flebo-Hansen De advokatetiske regler. Materialesamling -4-1 17.1. En advokat må ikke ved udførelse af en sag gå videre, end berettigede hensyn til varetagelse

Læs mere

Sådan gør du når du skal bygge

Sådan gør du når du skal bygge Vejledning Vejledning 3 Sådan gør du når du skal bygge Sådan gør du når du skal bygge Overordnede retningslinjer/lempelser i forbindelse med ukompliceret byggeri Carport Garage Nedrivning Overdækket terrasse

Læs mere

Grundejerforeningen Præstemosen v/ Henrik Hansen Grustoften Hvidovre. Referat af informationsmøde om byggeri i kolonihaveområdet Præstemosen

Grundejerforeningen Præstemosen v/ Henrik Hansen Grustoften Hvidovre. Referat af informationsmøde om byggeri i kolonihaveområdet Præstemosen Hvidovre Kommune, Høvedstensvej 45, 2650 Hvidovre Grundejerforeningen Præstemosen v/ Henrik Hansen Grustoften 8 2650 Hvidovre Hvidovre Kommune Høvedstensvej 45 2650 Hvidovre Center for Plan og Miljø Eva

Læs mere

Havereglement for Hastrup Huse

Havereglement for Hastrup Huse Havereglement for Hastrup Huse INDHOLD Hegn mellem lejemål.. 2 Hæk omkring lejemål.. 2 Græsarealer på lejemål.. 3 Markise. 3 Drivhuse 3 Udestuer.. 4 Afskærmning af altaner. 6 Højde på træer og buske..

Læs mere

Byggeri 2014. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3

Byggeri 2014. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3 Byggeri 2014 Carport og garage Nedrive et parcelhus Overdækket terrasse Udhus, drivhus og lignende Vejledning 3 Sådan gør du, når du skal bygge... Nye regler pr. 1. juli 2011 vedrørende opførelse af garager

Læs mere

Haveforeningen Søvang Beslutningsreferat, generalforsamlingen 17. september 2016

Haveforeningen Søvang Beslutningsreferat, generalforsamlingen 17. september 2016 Haveforeningen Søvang Beslutningsreferat, generalforsamlingen 17. september 2016 Dagsorden: 1) valg af referant - Torben Valg af dirigent -Jørn 2) Kommentarer til referatet fra forårets generalforsamling

Læs mere

PFH Responsum 4. Kapitel 5.01- Arbejdsdokument. Esbjerg Kommune. Bilag

PFH Responsum 4. Kapitel 5.01- Arbejdsdokument. Esbjerg Kommune. Bilag PFH Responsum 4. Kapitel 5.01- Arbejdsdokument Esbjerg Kommune Bilag 1 PFH Responsum 4. Kapitel 5.01-Arbejdsdokument Sagen handler om Esbjerg kommune. Indledningsvis skal jeg her referere til blandt andet

Læs mere

Vejledning 3. Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport. Garage. Nedrivning. Overdækket terrasse.

Vejledning 3. Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport. Garage. Nedrivning. Overdækket terrasse. Teknik og Miljø Vejledning 3 Tegningseksempler/materiale til byggesagen når du vil bygge for eksempel: Carport Garage Nedrivning Overdækket terrasse Udhus Drivhus og lignende Slagelse Kommune Teknik og

Læs mere

Vejledning for byggeansøgning og tegninger

Vejledning for byggeansøgning og tegninger Læs venligst!! Denne dokument pakke indeholder: Vejledning Ansøgningsskema 3 tegnings mastere 1 skema for materialevalg mm. Vejledning for byggeansøgning og tegninger Formål og arbejdsgang: Ved enhver

Læs mere

Råderet inde i boligen

Råderet inde i boligen 3606-0 Engvadgård Råderet inde i boligen Reglerne er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. af 15. juni 2006 - Nr. 627 i 82 til og med 95. Alle forbedringer er tilladt Ifølge bekendtgørelsen

Læs mere

Dør- og vinduespartier kan frit ændres, når blot nyt murværk udføres i gule sten. Træværket kan udføres i farver som fremgår af punkt B.

Dør- og vinduespartier kan frit ændres, når blot nyt murværk udføres i gule sten. Træværket kan udføres i farver som fremgår af punkt B. RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 13 B. RENDSAGERVEJ 2-100. SUCCES-HUSENE Farve Husets gavl, stern og udhæng A skal males i èn af de nedenstående farver. Husets carporte, garager,

Læs mere

Vejledning for byggeansøgning og tegninger

Vejledning for byggeansøgning og tegninger Vejledning for byggeansøgning og tegninger Denne dokument pakke indeholder: Vejledning Ansøgningsskema 3 tegnings mastere 1 skema for materialevalg mm. Formål og arbejdsgang: Ved enhver form for byggeri

Læs mere

B skal males i. C skal males

B skal males i. C skal males RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 21 C. RENDSAGERVEJ 11-283. SUCCES-HUSENE Farve Husets gavl, stern og udhæng A skal males i èn af de nedenstående farver. Husets carporte, garager,

Læs mere

Vejledning for byggeansøgning og tegninger

Vejledning for byggeansøgning og tegninger Læs venligst!! Denne dokument pakke indeholder: Vejledning Ansøgningsskema 3 tegnings mastere 1 skema for materialevalg mm. Vejledning for byggeansøgning og tegninger Formål og arbejdsgang: Ved enhver

Læs mere

Råderetskatalog afd. 48

Råderetskatalog afd. 48 1 Råderetskatalog afd. 48 Vedtaget på afdelingsmødet den 19. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Stempelafgift: 50,00 kr.

Stempelafgift: 50,00 kr. Stempelafgift: 50,00 kr. Tinglysningsafgift: 500,00 kr. Ejendom: Matr. nr.e 13 r og 13 u, BALLERUP BY, Pederstrup. Anmelder: Sommerbyen Brøndgården v/tom Hansen Magleparken l98 2750 Ballerup D E K L A

Læs mere

Nyt helårshus. 80 kvm

Nyt helårshus. 80 kvm Nuværende situation Ny facade mod syd Stue og køkken Nyt helårshus. 80 kvm snit 1 snit 2 nedløb 500 1200 1200 600 1200 Hegn 200 x 180cm Hegn med låge 200 x 180cm 2000 2600 2600 1280 2600 Värelse til kip

Læs mere

Dispensationer og afslag behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget

Dispensationer og afslag behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget Dispensationer og afslag behandlet i henhold til bemyndigelse fra Plan- og Boligudvalget 2. halvår 2016 Sag nr. Adresse Sag vedrørende 16/7728 Duevej 6 DISPENSATION Lovliggørelse af 27 m² udhus. Da der

Læs mere

LEJEKONTRAKT. Næstved Kommune. Kolonihaveforeningen Ellevang. mellem. Sagsnr. 2014-15160 Dok.nr. 2014-94826

LEJEKONTRAKT. Næstved Kommune. Kolonihaveforeningen Ellevang. mellem. Sagsnr. 2014-15160 Dok.nr. 2014-94826 Næstved Kommune Center for Ejendomme Rådmandshaven 20 4700 Næstved LEJEKONTRAKT mellem Næstved Kommune og Kolonihaveforeningen Ellevang 1 1 Parterne Mellem Næstved Kommune i det følgende kaldet ejeren

Læs mere

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015

BYGNINGSGENNEMGANG. A/B Lindbjergparken 107-420. 6200 Aabenraa. Udført marts 2015 BYGNINGSGENNEMGANG A/B Lindbjergparken 107-420 6200 Aabenraa Udført marts 2015 Kunde Andelsboligforening Lindbjergparken II 61-99 v. fmd. Axel Plougsbæk Lindbjergparken 79 6200 Aabenraa Ejendom A/B Lindbjergparken

Læs mere

Bilag 3. Forslag til nye byggeretningslinjer vedr. kolonihavehuse

Bilag 3. Forslag til nye byggeretningslinjer vedr. kolonihavehuse Bilag 3 August 2017 Forslag til nye byggeretningslinjer vedr. kolonihavehuse Arbejdsgruppens medlemmer: Jesper Nymann: HF Søvang, Lars Spring: HF 1941, Erland: HF Søholm, Lis Heichendorff: HF Sølyst, Pia

Læs mere

Eksisterende forhold mv. Kortbilag 8 og 9. Lundegården

Eksisterende forhold mv. Kortbilag 8 og 9. Lundegården Eksisterende forhold mv. Kortbilag 8 og 9. Lundegården 1. Lokalplanens formål, At fastlægge bebyggelsesregulerende bestemmelser for sommerhusområderne. At overføre de dele der er beliggende i landzone

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Forsikringspolicenr:

Læs mere

Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris

Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris Byggevedtægter marts 2007 Opdateret Marts 2015 NYBYGGERI... 3 EKSISTERENDE BYGGERI... 4 Tvivlsspørgsmål... 4 Farvevalg... 4 Udhuse...

Læs mere

Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet

Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet Udskiftning af døre Opsætning af nye lofter Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet Indhold Indhold... 2 Om råderet... 3 Råderet Hvad betyder

Læs mere

Vejledning om vurdering af kolonihavehuse

Vejledning om vurdering af kolonihavehuse Vejledning om vurdering af kolonihavehuse Til vurderingsudvalg samt sælgere og købere af kolonihavehuse Alle medlemmer af Kolonihaveforbundet er underlagt Kolonihaveforbundets vurderingsregler, som betyder,

Læs mere

Ordensregler for Afdeling 10. Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9

Ordensregler for Afdeling 10. Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9 «Lejekontrakt_Navn» Ordensregler for Afdeling 10 Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9 Generelt Der skal ansøges om tilladelse til væsentlige ændringer ved boligen/haven, samt opsætning af væsentligt udstyr

Læs mere

Bygningsregistrering - Tilstand

Bygningsregistrering - Tilstand Bygningsregistrering - Tilstand E-NR. Ejendom 1028 Knabergården - Knabergården 1-5 - 9620 Aalestrup Nr. Bygningsdel Tilstand Genopretning Genopretning Genopretning Genopretning år 0-2 år 3-5 år 6-10 år

Læs mere

Enfamiliehuse. Før du bygger nyt, til og om

Enfamiliehuse. Før du bygger nyt, til og om Enfamiliehuse Før du bygger nyt, til og om Forord Denne pjece er lavet for at guide dig igennem din ansøgningsproces, hvis du vil: bygge nyt enfamiliehus bygge til eksisterende enfamiliehus bygge om i

Læs mere

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE

TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Stamoplysninger Adresse: Postnr: BBR-oplysninger BBR-nummer: Martrikel nr.: By: TILSTANDSRAPPORT-KLADDE Besigtigelsesdato: Vejret: Følgende materiale forelå: BBR ejermeddelelse af: Andet: Andre dokumenter

Læs mere

Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 20 Marienlystvangen

Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 20 Marienlystvangen Råderetskatalog Gældende for Afdeling 20 Marienlystvangen Afd. 20 Marienlystvangen Østjysk Bolig 19-10-2015 Indhold Råderetskatalog Hvad må du?... 3 Udvendigt arbejde... 4 Små / mindre bygninger... 5 Hvad

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 1, 4-11. 1.7 stk. 3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Ombygninger og forandringer,

Læs mere

TEGNINGER. Dette afsnit indeholder diverse tegninger over tilladte tilbygninger, samt snittegninger over de forskellige boligtyper i afdelingen.

TEGNINGER. Dette afsnit indeholder diverse tegninger over tilladte tilbygninger, samt snittegninger over de forskellige boligtyper i afdelingen. TEGNINGER Dette afsnit indeholder diverse tegninger over tilladte tilbygninger, samt snittegninger over de forskellige boligtyper i afdelingen. Tegning 1 Snittegning stueplan Rådmand Billesvej 1-211, 18-134

Læs mere

Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri

Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri Indledning: Afdeling Byg oplever ofte i kontakten med sommerhusejere, der i en eller anden anledning har et ærinde hos bygningsmyndigheden, at der findes vidt

Læs mere

Teknisk Forvaltning Side 1 KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR. 90 222 ( LIGE NUMRE ) RETNINGSLINIER FOR BYGNINGSÆNDRINGER

Teknisk Forvaltning Side 1 KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR. 90 222 ( LIGE NUMRE ) RETNINGSLINIER FOR BYGNINGSÆNDRINGER Teknisk Forvaltning Side 1 1. Generelle oplysninger 2. Overdækninger 3. Væg i carport 4. Dør og vinduespartier 5. Tilbygninger 6. Udestue 7. Tag med 18 tagrejsning Teknisk forvaltning Side 2 1. GENERELLE

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Andelsboligforeningen Kyndby Huse

Andelsboligforeningen Kyndby Huse Referat af ekstraordinær generalforsamling søndag den 9. maj 2010 kl. 13:00 i personalekantinen på Kyndbyværket Repræsenteret på ekstraordinær generalforsamling var 64 stemmeberettigede ud af i alt 140

Læs mere

Sommerhuse. Før du bygger nyt, til og om

Sommerhuse. Før du bygger nyt, til og om Sommerhuse Før du bygger nyt, til og om Forord Denne pjece er lavet for at guide dig igennem din ansøgningsproces, hvis du vil: bygge nyt sommerhus bygge til eksisterende sommerhus bygge om i eksisterende

Læs mere

BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del

BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del BEMÆRKNINGER TIL BYGNINGSGENNEMGANGEN Bygn Bygn. 1. Er der bygningsdele som er gjort utilgængelige? del JA: NEJ: Bygn Bygn. 2. Er der normalt tilgængelige bygningsdele som ikke har del JA: NEJ: kunnet

Læs mere

Råderetskatalog afd. 65

Råderetskatalog afd. 65 1 Råderetskatalog afd. 65 Vedtaget på afdelingsmødet den 29. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Arealvejledning til BBR

Arealvejledning til BBR Arealvejledning til BBR Er du i tvivl om arealerne på BBR-meddelelsen for dit hus er korrekte, kan arealerne kontrolleres ved hjælp af denne arealvejledning for enfamiliehuse. Vejledningen er vejledende

Læs mere

Nøddeboparken. Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen.

Nøddeboparken. Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen. 1 Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen. er en rækkehusbebyggelse med 4431 boliger, opført 1977-1979. Bebyggelsesplanen er fastlagt i byplanvedtægt nr. 11. endvidere er området

Læs mere

Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup

Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup Bygningsrapport over Klitvej 120 (Thomasminde) og Ishus i Fjellerup Udarbejdet af Ejendomsgruppen, Kirkestien 1 8961 Allingåbro Indholdsfortegnelse: - Planmæssige forhold - BBR - Tinglysning - Anvendelse

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget

Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Lokalplan for Solbjærget & Soldraget Baggrunden for arbejdet med lokalplanen er at vi ønsker at kunne fastholde kvarterets helhedsindtryk. Dette fremgår også af vores servitut, men grundet de beslutninger

Læs mere

Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god

Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god. Dårlig. Mindre god. Normal. Meget god 1.0.1 Tagrygning. Tagrygningen fremstår i en god stand. Der anbefales at tagrygningen gennemgås hvert tredje år for utætheder. 1.0.1 Dog er der flere steder at fastgøringsskuerne IKKE er ordentligt skruet

Læs mere

Råderetskatalog afd. 01

Råderetskatalog afd. 01 1 Råderetskatalog afd. 01 Vedtaget på afdelingsmødet den 26. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Endelig opgørelse: Samlet maksimale værdiansættelse kr. 3.703,62

Endelig opgørelse: Samlet maksimale værdiansættelse kr. 3.703,62 Haveforeningens navn: FORSIDE 27-03-2014 H/F Ryhaven. ÅR Medlem af Kolonihaveforbundet 100% 2014 Værdiansættelse af have og bebyggelse omfattende ikke særskilt matrikuleret havelod nr. Vej navn og nr.

Læs mere

Himmerland Boligforening, afdeling 15

Himmerland Boligforening, afdeling 15 «Bruger_Initial» Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige

Læs mere

Råderetskatalog Boligforeningen SØBO Afd Kavsløkke. Positivliste. Bemærk:

Råderetskatalog Boligforeningen SØBO Afd Kavsløkke. Positivliste. Bemærk: Råderetskatalog Boligforeningen SØBO Afd. 108 - Kavsløkke Positivliste Bemærk: Alle påtænkte arbejder skal godkendes af administrationen inden påbegyndelse. Godkendte standarder - indvendig vedligeholdelse:

Læs mere

Endelig opgørelse: Samlet maksimale værdiansættelse kr. 88.031,05

Endelig opgørelse: Samlet maksimale værdiansættelse kr. 88.031,05 FORSIDE 23-05-2014 Haveforeningens navn: H/F Ryhaven. ÅR Medlem af Kolonihaveforbundet 100% 2014 Værdiansættelse af have og bebyggelse omfattende ikke særskilt matrikuleret havelod nr. Vej navn og nr.

Læs mere

Råderetskatalog Positivliste

Råderetskatalog Positivliste Råderetskatalog Positivliste Heimdalsparken Afdeling 24 (Godkendt på afdelingsmødet den 9. marts 2015) Kontakt altid inspektørkontoret og få vejledning og godkendelse før du går i gang med at ændre på

Læs mere

Endelig opgørelse: Samlet maksimale værdiansættelse kr. 193.389,26

Endelig opgørelse: Samlet maksimale værdiansættelse kr. 193.389,26 FORSIDE 23-05-2014 Haveforeningens navn: H/F Ryhaven. ÅR Medlem af Kolonihaveforbundet 100% 2014 Værdiansættelse af have og bebyggelse omfattende ikke særskilt matrikuleret havelod nr. Vej navn og nr.

Læs mere

Vesterdamsvænget, Lind

Vesterdamsvænget, Lind Vesterdamsvænget, Lind 14 fritliggende boliger beliggende i særdeles dejligt og roligt område i Lind tæt ved skole, børnehave, indkøb mv. Kontantpris kr. 2.195.000 151 m 2 bolig + 29 m² carport og redskabsrum

Læs mere

Adresse: Internt sagsnummer:

Adresse: Internt sagsnummer: Sælgeroplysningsskema vedrørende ejendommen beliggende: Adresse: Internt sagsnummer: Postnummer: By: Sælgers oplysninger om ejendommen Til sælger: Dine svar i spørgeskemaet giver den bygningssagkyndige

Læs mere