Rammer for hvad der må bygges i haven

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammer for hvad der må bygges i haven"

Transkript

1 Rammer for hvad der må bygges i haven

2 Kære beboer i Kongshvileparken I denne informationsfolder tager bestyrelsen fat på et af de problemer, der gentagende gange er blevet drøftet på beboermøderne, og som ofte har kunnet bringe sindene i kog. Folderen gennemgår den ret lejerne har til at etablere haveskure, overdækkede pergolaer mv. En ret der forudsætter, at man følger de regler, som er vedtaget på beboermøder og som er forhandlet med og fastlagt af Gladsaxe Kommunes byggemyndigheder. Der er således ikke tvivl om, hvad du må bygge på dit grundstykke, hvordan det skal se ud og at der, forinden arbejdet igangsættes, skal søges om tilladelse på vores ejendomskontor og i nogle tilfælde også hos de kommunale byggemyndigheder. Gør ikke livet for svært for bestyrelsen, men sørg for at du overholder byggereglerne. Allerede opførte skure, overdækkede pergolaer mv., som ikke er godkendt af ejendomskontoret, skal lejeren sørge for at ansøgningerne og tilladelserne bringes i orden. I nedenstående oversigt er nævnt hvilke anlægsmuligheder, der er. Hvis der er opført noget på din grund, som ikke er konstrueret, som det er beskrevet og visuelt vist i denne folder, så må du i gang med at ændre det, så det bliver i overensstemmelse med byggebeskrivelsen og tegninger. Vi håber at denne folder vil blive modtaget som et positivt udspil fra bestyrelsen i bestræbelserne på at få afsluttet denne vanskelige sag. Venlig hilsen Bestyrelsen Oktober Det må du etablere i din have Terrasseoverdækning stor Terrasseoverdækning lille Havestue (1) Cykelskur (2) Haveskure / gavl skure Hegn i nabo skel (baghaven) (3) Legehus Parkeringsplads tegninger beskrivelse orientering ejendomskontoret Skal myndighedsbehandles Sagsbehandling og gebyr Boligselskabet skal orienteres og godkende dit byggeprojekt, inden du går i gang. Der skal i nogle tilfælde enten søges om byggetilladelse eller foretages en anmeldelse til byggemyndighederne eller til Bygnings- og boligregisteret. Forhør dig om hvilken myndighedsbehandling dit projekt skal have, og om det er gebyrbelagt. Kontakt ejendomskontoret.

3 At bygge forpligter Vedligeholdelse af pergola, terrasseoverdækning, have og cykelskurer påhviler lejeren. Ved fraflytning synes ovenstående, og hvis vedligeholdelsen er mangelfuld, vil den fraflyttende lejer blive pålagt enten at bringe vedligeholdelsen i orden eller betale for en genopretning. (Se side 6 om udlevering af maling.) Overdækket terrasse Der er to muligheder for at få en overdækket terrasse. Den ene mulighed er at overdække den eksisterende pergola. Det giver et overdækket areal på: røde huse ca. 10,5 m2. gule huse ca m2. Den anden mulighed er at opføre en større overdækning. Det giver et overdækket areal på: røde huse ca. 14 m2. gule huse ca m2. Den store terrasseoverdækning ( 1 2) (nye godkendelse) Den store terrasseoverdækning skal opføres, som det er foreskrevet i de tegninger og bygningsanvisninger, der kan afhentes på ejendomskontoret. Oprindelige terrasse pergola røde huse Oprindelige terrasse pergolagule huse Den lille terrasseoverdækning ( 3 4) (gamle godkendelse) Den lille terrasseoverdækning, er en overdækning alene af den oprindelige pergola. Der foreligger en tegning af denne overdækning, (se side 7) og der foreligger en beskrivelse af de bygningskrav der stilles til udførelsen. (se side 4) NOTER til tabel side 2. (1) Havestuer: For i alt 5 gamle havestuer er der givet dispensation til, at de kan forblive indtil ejer- skifte, selv om de ikke opfylder reglerne. 1. store terrasseoverdækning rødehuse (2) Ældre cykelskure En række cykelskure i de gule huse opfylder ikke forudsætningerne for at blive godkendt, men er opført og placeret således, at de kan forblive til lejerskifte. (3) Hegn: Der kan ikke opsættes hegn i andre skel end i nabo skel. Der kan i henhold til husordenen gives en midlertidig dispensation til opsætning af hegn i forhaven (sikkerhed for børn) og der kan gives en midlertidig dispensation til opsætning af hegn i skel mod friarealet, hvis hækken er gået ud. Det er tilladt at opstille læhegn i baghaven i behørig afstand fra skel. 2. store terrasseoverdækning gulehuse

4 Krav til konstruktion mv. Den lille terrasseoverdækning i de røde huse at taget har fald mod haven at tagfladen kun går til husfacaden at tagpladerne er trapez eller fastlook- plader hvid el. transparent at der er monteret tagrende med afløb til tagbrønd / faskine at remmen er forstærket, hvis midter- stolpen er fjernet at evt. vinduesglas opsat over gavlvæg er udført i klart eller matteret glas. De terrasser der ligger sammen er glasset erstattet af en krydsfiner- plade. (3A) at terrassen er helt åben mod haven 3. Lille terrasseoverdækning røde huse I de gule huse: at taget har fald væk fra husets gavl at taget holder en afstand til husets facade mod haven på ca.160 cm. at tagpladerne er trapez eller fastlook- plader hvid eller transparent at der er monteret tagrender med afløb til tagbrønd eller faskine at evt. vinduesglas opsat mellem overdækningstag og sideafdækningen skal være klart eller matteret glas at terrassen er helt åben mod haven 3a.Afskærmning til nabo Markiser: ( 5 6) 4. Lille terrasseoverdækning gule huset. Det er tilladt at opsætte markiser på ejendommen i forbindelse med terrassen. Inden opsætningen skal ejendomskontoret orienteres. 5.Markise røde huse.

5 Lukket terrasse / havestue (7 8) Lukkede terrasser havestuer kan opføres jf. de af selskabet udarbejdede og godkendte tegninger. Tegningerne udleveres på ejendomskontoret og inden arbejdet påbegyndes, skal der søges byggetilladelse skriftligt. Skur i haven (9 10) Skur i haven skal placeres i henhold til placeringsplanen (se omslag). Planen udleveres på ejendomskontoret. I 21 røde huse er det muligt at placere haveskuret, som en tilbygning til udhuset. Her kan lejeren frit vælge mellem de to placeringsmuligheder. Der kan på grunden kun bygges et haveskur. 6. Markise gule huse. Skuret skal opføres i henhold til de af myndighederne godkendte tegninger. Cykelskur (11 12) Udover ovenfornævnte haveskur er det tilladt at opføre et cykelskur. 7. Havestue røde huse. Røde huse: Placeres cykelskuret som en tilbygning til eksisterende udhus med integreret tag. Gule huse: Placeres cykelskuret i tilknytning til terrassen og i skel. Se i øvrigt den godkendte placeringsplan. Hjælp og tilskud til etablering af cykelskur Afdelingen betaler og udfører afgravning og bortkørsel af jord i nødvendigt omfang opsætning af sokkelsten oplægning af tagsten (røde huse) opsætning af tagrender udleverer maling 8. Havestue gule huse. Skuret skal opføres i henhold til de af myndighederne godkendte tegninger. 9. Haveskur gavl røde huse.

6 Cykelskure ( 13 ) (gammel accept gule huse) Cykelskure som er opført før 2008 og som er placeret i samme byggeområde, som det godkendte cykelskur skal placeres i, kan forblive på dispensation. Cykelskuret skal have en størrelse, som svarer til det godkendte cykelskur, og den vedligeholdelsesmæssige stand skal være i orden. Cykelskuret skal fjernes ved fraflytning. Maling af pergola og skure Den overdækkede pergola kan indvendig og på fronten mod haven males i den godkendte lyse farve. Udvendig og vindskeder mv. skal males i ejendommens rødbrune farve. Er du i tvivl - spørg på ejendomskontoret, hvor du også kan hente maling og pensler. Maling til hegn og legehus kan købes på ejendomskontoret. Parkeringsplads i forhaven (14) Ønsker man en parkeringsplads i forhaven, kan der gives tilladelse til etablering efter ansøgning. Der skal anvendes grå SF-sten eller en lignende grå sten. Afdelingen yder et tilskud på kr kr. Hegn i skel (15) I naboskel i baghaven må der opsættes et flethegn eller tilsvarende hegn, vinkelret ud fra facaden max. 180 cm højt. Her ud over må der ikke opsættes hegn i skel. Hvis hækken ikke er i vækst, kan der søges om dispensation til opsætning af hegn, indtil hækken er groet til. Inden opsætningen fremsendes ansøgning til ejendomskontoret. Naboen skal godkende opsætningen af hegn i naboskel. Legehus (16) Det er tilladt at opsætte et legehus. Dimensionslængde max. 2 meter, bredde max. 1,5 meter og højde max. 2 meter. Huset skal placeres på grunden, så det ikke er til gene for naboen. Inden opsætning skal ejendomskontoret orienteres og godkende placeringen på grunden. 10. Haveskur. 11. Cykelskur røde huse. 12. Cykelskur gule huse. 12a. Cykelskur gule huse.

7 13. Cykelskur gule huse (se tekst) 14. Eksempel på parkeringsplads 15. Eksempel på nabo skel hegn. 16. Eksempel på legehus. Tegning af den lille terrasseoverdækning røde huse. Tegning kan hentes på ejendomskontoret sammen med materialebeskrivelse. Øvrige krav til bygningen kan ses på side 4. Der forelægger ingen tegning af terrasseoverdækning i de gule huse, men der gælder de samme konstruktion - og materialekrav til denne overdækning. Omslaget: (side 1 og 8.) Godkendt situationsplan af Kongshvileparken med indplacering af godkendte placeringer af udestuer, cykelskur med tagsten, fritstående cykelskur, fritstående haveskur og haveskur påbygget udhus.

8

Havereglement for Hastrup Huse

Havereglement for Hastrup Huse Havereglement for Hastrup Huse INDHOLD Hegn mellem lejemål.. 2 Hæk omkring lejemål.. 2 Græsarealer på lejemål.. 3 Markise. 3 Drivhuse 3 Udestuer.. 4 Afskærmning af altaner. 6 Højde på træer og buske..

Læs mere

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken

Du Kan - Du Må. Den. Køge Boligselskab Boskovparken Du Kan - Du Må Den udvendige råderet i Køge Boligselskab Boskovparken I modsætning til Den Attraktive Råderet (se Du kan Du må ), som kun gælder indendørs, skal udvendig råderet altid godkendes på et beboermøde.

Læs mere

Himmerland Boligforening, afdeling 15

Himmerland Boligforening, afdeling 15 «Bruger_Initial» Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige

Læs mere

Havereglement for Tornegården

Havereglement for Tornegården Havereglement for Tornegården Indhold Hegn mellem lejemål... 2 Hæk omkring lejemål... 2 Græsarealer på lejemål... 2 Markise... 2 Drivhuse... 3 Udestuer... 4 Afskærmning af altaner... 4 Regnvands tønder...

Læs mere

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Jyttevej, Lundsgårdsgade og Heimdalsgade Godkendt den 20. august 2014 Revideret den 17. august 2016 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det

Læs mere

Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris

Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris Andelsboligforeningen Fyrreparken Fyrreparken 1 48 3630 Jægerspris Byggevedtægter marts 2007 Opdateret Marts 2015 NYBYGGERI... 3 EKSISTERENDE BYGGERI... 4 Tvivlsspørgsmål... 4 Farvevalg... 4 Udhuse...

Læs mere

B må males sort, fremstå i naturtræ eller males i den valgte grundfarve, eller grundfarven

B må males sort, fremstå i naturtræ eller males i den valgte grundfarve, eller grundfarven RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 6 A. LØKKETOFTEN 1-55 OG 2-60 SAMT RENDSAGERVEJ 102-170. DESITA-HUSENE Farve Husets gavl og rem A skal males i èn af de nedenstående grundfarver.

Læs mere

KÆDEHUSE, NØRREBRED 198-260 (LIGE NUMRE) RETNINGSLINIER FOR BEBYGGELSEN

KÆDEHUSE, NØRREBRED 198-260 (LIGE NUMRE) RETNINGSLINIER FOR BEBYGGELSEN 1. Generelle oplysninger 2. Overdækninger 3. Skodder og vinduer 4. Tilbygning 5. Pejs/brændeovn 6. Udestue 7. Tag med 18 tagrejsning 8. Hegn. 1. GENERELLE OPLYSNINGER. Kædehusbebyggelsen, Nørrebred 198-260

Læs mere

Charlottehøj. Himmerland Boligforening, afdeling 15. Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer

Charlottehøj. Himmerland Boligforening, afdeling 15. Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer,

Læs mere

B skal males i. C skal males

B skal males i. C skal males RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 21 C. RENDSAGERVEJ 11-283. SUCCES-HUSENE Farve Husets gavl, stern og udhæng A skal males i èn af de nedenstående farver. Husets carporte, garager,

Læs mere

Udendørs forbedringsog forandringsarbejder

Udendørs forbedringsog forandringsarbejder Råderetskatalog Udendørs forbedringsog forandringsarbejder Liselund - afdeling 70 «Bruger_Initial» 2 Dette er afdeling 70`s udendørs råderetskatalog. Som beboer i Himmerland Boligforening har du mulighed

Læs mere

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9

Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Kollektiv råderet 2016 Afdeling 9 Jyttevej, Lundsgaardsgade og Heimdalsgade Godkendt den 20. august 2014 Revideret den 23. juni 2016 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger. Det

Læs mere

Dør- og vinduespartier kan frit ændres, når blot nyt murværk udføres i gule sten. Træværket kan udføres i farver som fremgår af punkt B.

Dør- og vinduespartier kan frit ændres, når blot nyt murværk udføres i gule sten. Træværket kan udføres i farver som fremgår af punkt B. RENDSAGERPARKEN Retningslinier for Rendsagerparken, side 13 B. RENDSAGERVEJ 2-100. SUCCES-HUSENE Farve Husets gavl, stern og udhæng A skal males i èn af de nedenstående farver. Husets carporte, garager,

Læs mere

Blåkildevej, afdeling 51. Udendørs idé-katalog. udvendige forbedringer og forandringer

Blåkildevej, afdeling 51. Udendørs idé-katalog. udvendige forbedringer og forandringer Blåkildevej, afdeling 51 Udendørs idé-katalog udvendige forbedringer og forandringer I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer, som vil være tilladt. Denne

Læs mere

bilag til: Standardprojekter Lokalplan 1.33

bilag til: Standardprojekter Lokalplan 1.33 bilag til: Standardprojekter Lokalplan 1.33 bebyggelsen Jægerbuen delområde A i lokalplan 1.33 Standardprojekter for Jægerbuen (område A) shøj Kommune 2004 Standarprojekter: nr. 1 Farver 6.4 nr. 2, pergola

Læs mere

Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9

Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9 Kollektiv råderet 2015 Afdeling 9 Jyttevej, Lundsgaardsgade og Heimdalsgade Godkendt den 20. august 2014 Revideret den 23. september 2015 Om råderet Råderet er en ret for lejerne i alle almene boliger.

Læs mere

Udendørs idé-katalog

Udendørs idé-katalog Revideret september 2016 Blåkildevej, afdeling 51 Udendørs idé-katalog udvendige forbedringer og forandringer I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer, som

Læs mere

Råderetskatalog Positivliste

Råderetskatalog Positivliste Råderetskatalog Positivliste Heimdalsparken Afdeling 24 (Godkendt på afdelingsmødet den 9. marts 2015) Kontakt altid inspektørkontoret og få vejledning og godkendelse før du går i gang med at ændre på

Læs mere

I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på.

I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på. I forbindelse med nybygning og ændringer af eksisterende bygninger er der en række regler man skal være opmærksom på. De overordnede regler er beskrevet i Ballerup kommunes LOKALPLAN NR: 059, der gælder

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 2. Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer

GODE TIPS FØR DU BYGGER 2. Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer GODE TIPS FØR DU BYGGER 2 Carporte Garager Udhuse Overdækkede terrasser/arealer Vejledning nr. 2 Februar 2005 Tjek hvilke bestemmelser der gælder Et godt sted at starte er, at undersøge om der på din ejendom

Læs mere

Retningslinier for individuel råderet

Retningslinier for individuel råderet LINDESKOVEN Afdelingsbestyrelsen - Afdeling 32 Østre Lindeskov 209-2600 Glostrup Tlf.: 43 43 17 21 En afdeling under Glostrup Boligselskab Retningslinier for individuel råderet vedrørende hegn, låger,

Læs mere

Udendørs idé-katalog

Udendørs idé-katalog Revideret januar 2017 Blåkildevej, afdeling 51 Udendørs idé-katalog udvendige forbedringer og forandringer I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer, som vil

Læs mere

Udvendig råderetskatalog

Udvendig råderetskatalog Udvendig råderetskatalog Liselund 1-83 2 Kære beboer. Hvis man selv ønsker at opsætte hegn og skur i Liselund, er der her en oversigt over de hegn, man kan vælge imellem. Der kan vælges mellem Silence-hegn,

Læs mere

Råderetskatalog. Udendørs forbedringsog forandringsarbejder. Blåkildevej - afdeling 51

Råderetskatalog. Udendørs forbedringsog forandringsarbejder. Blåkildevej - afdeling 51 Råderetskatalog Udendørs forbedringsog forandringsarbejder Blåkildevej - afdeling 51 2 Dette er afdeling 51`s udendørs råderetskatalog. Som beboer i Himmerland Boligforening har du mulighed for at lave

Læs mere

Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen Godfred Hansens Vej

Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen Godfred Hansens Vej Råderetten Dine muligheder for forbedringer af boligen Godfred Hansens Vej Om råderet Som lejer har du mulighed for, at få indflydelse på netop din boligindretning og sætte dit eget personlige præg på

Læs mere

Indholds. holdsfortegnelse: Indledning... Arbejder uden for boligen. Arbejder inden for boligen. side 3. side 4. - forbedringer...

Indholds. holdsfortegnelse: Indledning... Arbejder uden for boligen. Arbejder inden for boligen. side 3. side 4. - forbedringer... Indholds holdsfortegnelse: Indledning... side 3 Arbejder uden for boligen - forbedringer... side 4 - forandringer... side 5 Arbejder inden for boligen - forbedringer/forandringer... side 6 Side 2 Indledning

Læs mere

KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR ( LIGE NUMRE ) RETNINGSLINIER FOR BYGNINGSÆNDRINGER. 1. Generelle oplysninger. 4. Dør og vinduespartier

KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR ( LIGE NUMRE ) RETNINGSLINIER FOR BYGNINGSÆNDRINGER. 1. Generelle oplysninger. 4. Dør og vinduespartier Teknisk Forvaltning Side 1 KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR. 90 222 ( LIGE NUMRE ) 1. Generelle oplysninger 2. Overdækninger 3. Væg i carport 4. Dør og vinduespartier 5. Tilbygninger 6. Udestue 7. Tag med 18 tagrejsning

Læs mere

RÅDERETSKATALOG Afdeling Kristianslund

RÅDERETSKATALOG Afdeling Kristianslund Når du skal i gang med et råderetsarbejde, skal du søge Boligselskabet om tilladelse. Din skriftlige ansøgning skal du sende til: Boligselskabet Sjælland, Parkvænget 25, 4000 Roskilde mærket Byg og Anlæg

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Indholds. holdsfortegnelse: Indledning... Arbejder uden for boligen. Arbejder inden for boligen. side 3. side 4. - forbedringer...

Indholds. holdsfortegnelse: Indledning... Arbejder uden for boligen. Arbejder inden for boligen. side 3. side 4. - forbedringer... Vedtaget på afdelingsmøde afholdt den 19. august 2014 Indholds holdsfortegnelse: Indledning... side 3 Arbejder uden for boligen - forbedringer... side 4 - forandringer... side 5 Arbejder inden for boligen

Læs mere

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger

Vejledninger Bestemmelser og anvisninger Vejledninger Bestemmelser og anvisninger BR10: 1.6 stk. 1 nr. 2-3 Uden byggetilladelse eller anmeldelse Uden byggetilladelse eller anmeldelse (Visse betingelser) Garager (ej integrerede), carporte, udhuse,

Læs mere

Råderetskatalog afd. 48

Råderetskatalog afd. 48 1 Råderetskatalog afd. 48 Vedtaget på afdelingsmødet den 19. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Hegnsregler afdeling 9 - Rønnehegnet

Hegnsregler afdeling 9 - Rønnehegnet Det er ikke tilladt at ændre væsentligt ved beplantningen i haverne uden afdelingsbestyrelsens tilladelse. Kontakt derfor afdelingsbestyrelsen inden du sætter gang i omfattende havearbejde. Det gælder

Læs mere

Forslag 1. Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen. Follingsvej

Forslag 1. Råderetten. Dine muligheder for forbedringer af boligen. Follingsvej Råderetten Forslag 1 Dine muligheder for forbedringer af boligen Follingsvej Om råderet Som lejer har du mulighed for, at få indflydelse på netop din boligindretning og sætte dit eget personlige præg på

Læs mere

EN BYGGESAG TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse?

EN BYGGESAG TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse? EN BYGGESAG Hvad er en byggeanmeldelse? Hvad er en byggetilladelse? TIPS FØR DU GÅR IGANG MED: Garage Carport Udestue Udhus Énfamiliehus Tilbygninger Sommerhus eller lignende ANMELDELSE & BYGGETILLADELSE

Læs mere

Fredrik Bajers Vej. Udendørs råderet. udvendige forbedringer og forandringer «Bruger_Initial» Himmerland Boligforening, afdeling 40

Fredrik Bajers Vej. Udendørs råderet. udvendige forbedringer og forandringer «Bruger_Initial» Himmerland Boligforening, afdeling 40 Fredrik Bajers Vej Himmerland Boligforening, afdeling 40 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer «Bruger_Initial» Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige

Læs mere

Højmarken Afdeling 36. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen

Højmarken Afdeling 36. Råderet. - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Højmarken 2-86 Afdeling 36 Råderet - og mange andre muligheder for forbedringer af boligen Om råderet Boligindretning optager mange beboere. Idéer og muligheder for at forandre boligerne synes uendelige.

Læs mere

Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes:

Vejledning 2. Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes: Vejledning 2 Sådan gør du, når du skal bygge... Byggeri der skal anmeldes: Nedrive et parcelhus Carport og garage på mellem 35m² og 50m² Overdækket terrasse på mellem 35m² og 50m² Udhus, drivhus og lignende

Læs mere

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v.

Råderet inde i boligen Reglerne for råderet inde i boligen er beskrevet i Bekendtgørelse om drift af almene boliger m.v. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Nøddeboparken. Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen.

Nøddeboparken. Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen. 1 Retningslinier for ændringer og vedligeholdelse af bebyggelsen. er en rækkehusbebyggelse med 4431 boliger, opført 1977-1979. Bebyggelsesplanen er fastlagt i byplanvedtægt nr. 11. endvidere er området

Læs mere

Reglement for vedligeholdelse af udvendige haveanlæg i afdeling 28, Høghus 1-63

Reglement for vedligeholdelse af udvendige haveanlæg i afdeling 28, Høghus 1-63 Havereglement Reglement for vedligeholdelse af udvendige haveanlæg i afdeling 28, Høghus 1-63 1. Det samlede friareal er udlagt til benyttelse af boligtageren og skal, ligesom de enkelte parceller behandles

Læs mere

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej

Udskiftning af døre. Opsætning af nye lofter. Råderetskatalog. Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Udskiftning af døre Opsætning af nye lofter Råderetskatalog Gældende for Afdeling 90 Skovfyrvej Godkendt på afdelingsmøde d. 22 september 2016 Indhold Indhold... 2 Om råderet... 3 Råderet Hvad betyder

Læs mere

REGULATIV FOR. Andelsboligforeningen Skipperparken. 1. juni 2014. Erstatter alle tidligere udsendte

REGULATIV FOR. Andelsboligforeningen Skipperparken. 1. juni 2014. Erstatter alle tidligere udsendte REGULATIV FOR Andelsboligforeningen Skipperparken 1. juni 2014 Erstatter alle tidligere udsendte 1. Regler for faste og levende hegn. Farverne på boligforeningens bygninger er fastlagt af arkitektfirmaet

Læs mere

Sommerhuse. Før du bygger nyt, til og om

Sommerhuse. Før du bygger nyt, til og om Sommerhuse Før du bygger nyt, til og om Forord Denne pjece er lavet for at guide dig igennem din ansøgningsproces, hvis du vil: bygge nyt sommerhus bygge til eksisterende sommerhus bygge om i eksisterende

Læs mere

RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! Ekspedition Beboerservice Telefax Postgiro

RÅDERET. Hvis du vil ændre din bolig! Ekspedition Beboerservice Telefax Postgiro Afdeling Kildemarken Ringsted Boligselskab RÅDERET Hvis du vil ændre din bolig! Ekspedition Beboerservice Telefax Postgiro Mandag - fredag 10.00-15.00 Mandag - onsdag 10.00-15.00 77 32 00 01 2 06 22 40

Læs mere

Byggeansøgning Esbjerg Kreds

Byggeansøgning Esbjerg Kreds Haveforenings navn og adresse Ansøgning om byggearbejde jf. Lejeaftale med Esbjerg Kommune Ombygning / Lovliggørelse Tilbygning Nybygning Have nr. Navn havelejer Privat adresse Postnummer Telefon nr. Havelods

Læs mere

jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger

jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger jr. nr. 450-2011-9723 Skal du bygge? Garager, carport, udhus, drivhus og lignende mindre bygninger Kære borger Vi har lavet en vejledning, så du kan se, hvilke bestemmelser der gælder, når du skal opføre

Læs mere

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007

NB.: Godkendt på afdelingsmøde den 4. april 2006 og ændret den 26. februar 2007 Side 1 af 5 Tillæg til vedligeholdelsesreglement Model A Råderetsregler samt ordens- og vedligeholdelsesregler for udendørsarealer for afdeling 766, Humlekærgård i Køge NB.: Godkendt på afdelingsmøde den

Læs mere

BOLIGNÆSTVED. Afdeling 310, Holme-Olstrup INDKOMNE FORSLAG. ORDINÆRT BEBOERMØDE Tirsdag, den 5. september 2017 kl i beboerhuset Olstrupvej 103

BOLIGNÆSTVED. Afdeling 310, Holme-Olstrup INDKOMNE FORSLAG. ORDINÆRT BEBOERMØDE Tirsdag, den 5. september 2017 kl i beboerhuset Olstrupvej 103 INDKOMNE FORSLAG ORDINÆRT BEBOERMØDE Tirsdag, den 5. september 2017 kl. 19.00 i beboerhuset Olstrupvej 103 Forslag 1. Forslag 2. Forslag 3. Forslag 4. Vedr. buske ved hæk. Vil gerne foreslå de buske som

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning

Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning Skal du opføre en carport, garage, udhus eller terrasseoverdækning, er der en række regler og forhold,

Læs mere

Fredrik Bajers Vej. Udendørs råderet. udvendige forbedringer og forandringer. Himmerland Boligforening, afdeling 40

Fredrik Bajers Vej. Udendørs råderet. udvendige forbedringer og forandringer. Himmerland Boligforening, afdeling 40 Fredrik Bajers Vej Himmerland Boligforening, afdeling 40 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer,

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1

GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 GODE TIPS FØR DU BYGGER 1 Enfamiliehuse, række- og kædehuse Tilbygninger til eksisterende huse Udestuer, herunder overdækkede terrasser der lukkes Ombygninger med udvidelse af etagearealet Ændret anvendelse

Læs mere

Råderetsregler 2012. Afd. 63. Kærmindevej

Råderetsregler 2012. Afd. 63. Kærmindevej Råderetsregler 2012 Afd. 63 Kærmindevej Arbejder inde i boligen Inde i boligen må du udføre enhver form for forbedringer og forandringer. Arbejderne skal være rimelige og hensigtsmæssige og de må ikke

Læs mere

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 42. Højagerparken 1-67

HUSORDENSREGLEMENT FOR AFDELING 42. Højagerparken 1-67 Hver boligorganisationsafdeling har sit eget husordensreglement. Det er beboerne der på et afdelingsmøde bestemmer hvad det skal indeholde, dog er der regler der skal overholdes ifølge lovgivningen. AFFALD

Læs mere

Ordensregler for Afdeling 10. Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9

Ordensregler for Afdeling 10. Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9 «Lejekontrakt_Navn» Ordensregler for Afdeling 10 Lærkevej 37-81 & 42-56 Mågevej 3-9 Generelt Der skal ansøges om tilladelse til væsentlige ændringer ved boligen/haven, samt opsætning af væsentligt udstyr

Læs mere

Vejledning for byggeansøgning og tegninger

Vejledning for byggeansøgning og tegninger Læs venligst!! Denne dokument pakke indeholder: Vejledning Ansøgningsskema 3 tegnings mastere 1 skema for materialevalg mm. Vejledning for byggeansøgning og tegninger Formål og arbejdsgang: Ved enhver

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Teknisk Forvaltning Side 1 KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR. 90 222 ( LIGE NUMRE ) RETNINGSLINIER FOR BYGNINGSÆNDRINGER

Teknisk Forvaltning Side 1 KÆDEHUSE, SYVHØJVÆNGE NR. 90 222 ( LIGE NUMRE ) RETNINGSLINIER FOR BYGNINGSÆNDRINGER Teknisk Forvaltning Side 1 1. Generelle oplysninger 2. Overdækninger 3. Væg i carport 4. Dør og vinduespartier 5. Tilbygninger 6. Udestue 7. Tag med 18 tagrejsning Teknisk forvaltning Side 2 1. GENERELLE

Læs mere

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m²

Når jeg skal opføre et udhus. eller lignende bygning. på højst 10 m² Når jeg skal opføre et udhus eller lignende bygning på højst 10 m² -billede af et udhus på op til 10 m²- Kontaktoplysninger til Guldborgsund Kommune Byggeri: Tlf.: 5473 2500 Mailadresse: byggeri@guldborgsund.dk

Læs mere

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE

ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ANSØGNING OM BYGGETILLADELSE ENFAMILIEHUS, SOMMERHUS, UDESTUE, GARAGE, CARPORT, UDHUS, OVERDÆKKEDE TERRASSE, DRIVHUS OG TERRASSER SOM HÆVES MERE END 30 CM OVER TERRÆN. INDHOLDSFORTEGNELSE HVORNÅR SKAL

Læs mere

Råderet. Niels R. Poulsen Susanne H. Simonsen

Råderet. Niels R. Poulsen Susanne H. Simonsen Råderet BOSJ Råderet Niels R. Poulsen Susanne H. Simonsen Råderet Mål for i aften Sætte fokus på råderetten og de muligheder og pligter der er forbundet hermed Individuel råderet Genopretning Gennemgang

Læs mere

Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune

Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Ved alle byggeansøgninger betales et GEBYR KR. 250,00 ÅRHUSKREDSENS KONTOR ER ÅBEN HVER TIRSDAG MELLEM KL. 17.00 19.30 RETNINGSLINIER

Læs mere

Enfamiliehuse. Før du bygger nyt, til og om

Enfamiliehuse. Før du bygger nyt, til og om Enfamiliehuse Før du bygger nyt, til og om Forord Denne pjece er lavet for at guide dig igennem din ansøgningsproces, hvis du vil: bygge nyt enfamiliehus bygge til eksisterende enfamiliehus bygge om i

Læs mere

Indholds. holdsfortegnelse: Indledning... Arbejder uden for boligen. side 3. - forbedringer... side 4. - forandringer... side 5.

Indholds. holdsfortegnelse: Indledning... Arbejder uden for boligen. side 3. - forbedringer... side 4. - forandringer... side 5. Vedtaget på afdelingsmødet den 17. september 2015 Indholds holdsfortegnelse: Indledning... side 3 Arbejder uden for boligen - forbedringer... side 4 - forandringer... side 5 side 2 Indledning Lejerne har

Læs mere

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor.

Du kan læse mere om de to typer af råderet nedenfor. De tre typer af muligheder Lov om leje af almene boliger giver dig en række muligheder for at indrette din bolig efter dine egne ønsker og behov. Dette kaldes råderet. Du har to typer råderet, som giver

Læs mere

Køge Boligselskab Havereglement for Hastrupvænget

Køge Boligselskab Havereglement for Hastrupvænget Køge Boligselskab Havereglement for Hastrupvænget Fælles bestemmelser: Ifølge Køge Kommunes lokalplan er det ikke lovligt at foretage haveudvidelser. Ændringer på udendørsarealer (undtagen levende hegn)

Læs mere

Byggeri 2011. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3

Byggeri 2011. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3 Byggeri 2011 Carport og garage Nedrive et parcelhus Overdækket terrasse Udhus, drivhus og lignende Vejledning 3 Sådan gør du, når du skal bygge... Nye regler pr. 1. juli 2011 vedrørende opførelse af garager

Læs mere

Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet

Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet Udskiftning af døre Opsætning af nye lofter Råderetskatalog Gældende for Afdeling 89 Kildebjerg Katalog godkendt februar 2016 på afdelingsmødet Indhold Indhold... 2 Om råderet... 3 Råderet Hvad betyder

Læs mere

SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport. eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2

SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport. eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2 SKAL DU BYGGE? - Udhus - Garage - Carport eller lignende GODE RÅD NÅR DU SKAL OPFØRE EN BYGNING PÅ OP TIL 50 M 2 1 1PÅ DISSE SIDER FINDER DU GUIDES TIL, HVORNÅR DU SKAL ANMELDE ELLER SØGE TILLADELSE TIL

Læs mere

Ordensregler for Afdeling 2 - Vesteralle:

Ordensregler for Afdeling 2 - Vesteralle: «Lejekontrakt_Navn» «Lejekontrakt_Medunderskriv» «Lejekontrakt_CO» «Lejekontrakt_Adresse» «Lejekontrakt_Lokalby» «Lejekontrakt_Postby» Dato DAB Ordensregler for Afdeling 2 - Vesteralle: Generelt Der skal

Læs mere

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING

FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING FREDERIKSBORG ALMENE BOLIGFORENING RÅDERETSKATALOG AFDELING 405 LANGBJERG PARK GODKENDT PÅ AFDELINGSMØDET DEN 5. SEPTEMBER 2011 GENERELT OM RÅDERET Det skal være attraktivt at bo i en almen bolig, og det

Læs mere

Kapitel 3. Selandia sagen KFRR anno 2011. Den, 09 april 2007 tilskriver formanden for Selandia Tårnby Kommune.

Kapitel 3. Selandia sagen KFRR anno 2011. Den, 09 april 2007 tilskriver formanden for Selandia Tårnby Kommune. Kapitel 3 Den, 09 april 2007 tilskriver formanden for Selandia Tårnby Kommune 1 Han bekræfter således at husene er 60 m2 2 Han bekræfter også at der bygges 10 m2 Skur Den, 01december 2009 sender formanden

Læs mere

Vejledning for byggeri i H/F Hjortespring

Vejledning for byggeri i H/F Hjortespring Dette er en vejledning til haveejere i H/F Hjortespring, som ønsker at ændre/opføre bygninger på grunden. Hvad skal jeg gøre inden jeg går i gang? Først og fremmest skal du sætte dig ind i reglerne for

Læs mere

HAVEGUIDE FOR RÆKKEHUSENE KORNAGERVEJ/TORSVANG UNDER BOLIGSELSKABET AKB LYNGBY

HAVEGUIDE FOR RÆKKEHUSENE KORNAGERVEJ/TORSVANG UNDER BOLIGSELSKABET AKB LYNGBY HAVEGUIDE FOR RÆKKEHUSENE KORNAGERVEJ/TORSVANG UNDER BOLIGSELSKABET AKB LYNGBY Denne guide skal bruges af alle beboere, der har fået stillet en have til rådighed i forbindelse med lejemål i rækkehusene

Læs mere

Sådan gør du når du skal bygge

Sådan gør du når du skal bygge Vejledning Vejledning 3 Sådan gør du når du skal bygge Sådan gør du når du skal bygge Overordnede retningslinjer/lempelser i forbindelse med ukompliceret byggeri Carport Garage Nedrivning Overdækket terrasse

Læs mere

Haderslev Boligselskab. Råderetskatalog. om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd.

Haderslev Boligselskab. Råderetskatalog. om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd. Haderslev Boligselskab Råderetskatalog om dine muligheder for at forbedre og forandre din bolig i Haderslev Boligselskab afd. 1627 Byhusene Boligselskabet Haderslev/DOMEA Side 1 INDHOLD Lejet men helt

Læs mere

BYGGEREGLER FOR PARCELFORENINGEN KONGEVANG

BYGGEREGLER FOR PARCELFORENINGEN KONGEVANG Ejd. nr. 41451 BYGGEREGLER FOR PARCELFORENINGEN KONGEVANG Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby Tlf. 45 26 01 02 Fax 45 26 01 23 www.datea.dk Lokalkontor: Viby Centret 24 8260 Viby J. DATEA AS - et selskab

Læs mere

Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15. Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer

Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15. Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Charlottehøj Himmerland Boligforening, afdeling 15 Udendørs råderet udvendige forbedringer og forandringer Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en række eksempler på udvendige forbedringer/forandringer,

Læs mere

Til beboerne Drøftelse af lokalplanen

Til beboerne Drøftelse af lokalplanen Til beboerne Drøftelse af lokalplanen Som nævnt i formandens beretning ved generalforsamlingen den 20. marts 2018 tog kommunen i november 2017 initiativ til en drøftelse af lokalplanen. Kommunen har efterfølgende

Læs mere

GOLFPARKEN. Himmerland Boligforening afdeling 14. Udendørs råderet. Udvendige forbedringer og forandringer

GOLFPARKEN. Himmerland Boligforening afdeling 14. Udendørs råderet. Udvendige forbedringer og forandringer GOLFPARKEN Himmerland Boligforening afdeling 14 Udendørs råderet Udvendige forbedringer og forandringer Kataloget er vedtaget på beboermøde i maj 2013. 1 Udendørs råderet I denne folder har vi samlet en

Læs mere

Guide til anmeldelse

Guide til anmeldelse Guide til anmeldelse af carport, garage, udhus og terrasseoverdækning INFO Hvis du skal bygge en ny carport, en garage, et udhus eller en terrasseoverdækning, er det vigtigt af få overblik over, hvordan

Læs mere

AFDELING 7 SØPARKEN HUSORDEN & TILLADTE FORANDRINGSARBEJDE BOLIGSELSKABET DANBO. Svanestien 1 47 Lærkevej 2 40 Søvej d

AFDELING 7 SØPARKEN HUSORDEN & TILLADTE FORANDRINGSARBEJDE BOLIGSELSKABET DANBO. Svanestien 1 47 Lærkevej 2 40 Søvej d AFDELING 7 SØPARKEN HUSORDEN & TILLADTE FORANDRINGSARBEJDE BOLIGSELSKABET DANBO Svanestien 1 47 Lærkevej 2 40 Søvej 13 19 d. 01.10.16 INDHOLD INDLEDNING... 2 HUSORDEN... 2 ANSVAR OG FORSIKRING... 2 BAD,

Læs mere

BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE

BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE BYGNINGSDELSKATALOG FOR HAVEBOLIGFORENINGEN GRØNDALSVÆNGE Katalog over udvendige bygningsdele omfattet af Lokalplanens og Foreningens bestemmelser. Lokalplan Grøndalsvænge nr. 297 af Maj 1999 Facaderegulativ

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998

Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998 Garager og carporte m.v. Bygningsreglement for småhuse 1998 Forord Bygningsreglement for småhuse (småhusreglementet), der trådte i kraft den 15. september 1998, indeholder i afsnit 11 bestemmelser for,

Læs mere

Byggeri 2014. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3

Byggeri 2014. Carport og garage. Nedrive et parcelhus. Overdækket terrasse. Udhus, drivhus og lignende. Vejledning 3 Byggeri 2014 Carport og garage Nedrive et parcelhus Overdækket terrasse Udhus, drivhus og lignende Vejledning 3 Sådan gør du, når du skal bygge... Nye regler pr. 1. juli 2011 vedrørende opførelse af garager

Læs mere

Råderetskatalog afd. 65

Råderetskatalog afd. 65 1 Råderetskatalog afd. 65 Vedtaget på afdelingsmødet den 29. november 2018 2 Indledning Om råderet Du bor i en almen boligorganisation, hvor lovgivningen giver en række muligheder for, at den enkelte beboer

Læs mere

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen.

Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Råderetten og andre muligheder for forbedring af boligen. Princippet i råderetten er, at den enkelte lejer selv bestemmer, hvad der skal ændres, og selv sørger for, at arbejdet/installationer bliver udført

Læs mere

Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri

Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri Tema om lovliggørelser af sommerhusbyggeri Indledning: Afdeling Byg oplever ofte i kontakten med sommerhusejere, der i en eller anden anledning har et ærinde hos bygningsmyndigheden, at der findes vidt

Læs mere

Lokalplanen i populærudgaven

Lokalplanen i populærudgaven Lokalplanen i populærudgaven Bestyrelsen har udarbejdet denne populærudgave af lokalplanen. Populærudgaven indeholder de væsentligste juridisk bindende bestemmelser fra lokalplanen, og kan bruges til at

Læs mere

Afdeling 25 RÅDERET. Hvis du vil lave om i din bolig!

Afdeling 25 RÅDERET. Hvis du vil lave om i din bolig! Afdeling 25 RÅDERET Hvis du vil lave om i din bolig! Råderetskatalog Side 2 INDHOLD Råderetten: Tilpas din bolig til dine behov!... 3 Forbedringer og forandringer.... 3 Udenfor eller indenfor boligen....

Læs mere

Vejledning for byggeansøgning og tegninger

Vejledning for byggeansøgning og tegninger Læs venligst!! Denne dokument pakke indeholder: Vejledning Ansøgningsskema 3 tegnings mastere 1 skema for materialevalg mm. Vejledning for byggeansøgning og tegninger Formål og arbejdsgang: Ved enhver

Læs mere

TEGNINGER. Dette afsnit indeholder diverse tegninger over tilladte tilbygninger, samt snittegninger over de forskellige boligtyper i afdelingen.

TEGNINGER. Dette afsnit indeholder diverse tegninger over tilladte tilbygninger, samt snittegninger over de forskellige boligtyper i afdelingen. TEGNINGER Dette afsnit indeholder diverse tegninger over tilladte tilbygninger, samt snittegninger over de forskellige boligtyper i afdelingen. Tegning 1 Snittegning stueplan Rådmand Billesvej 1-211, 18-134

Læs mere

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær

Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Uddrag af Lokalplan 224 for den nordlige del af Hjortekær Dette uddrag fra Lokalplan 224 fra maj 2011 omfatter de forhold der er gældende for AAB Afdeling 39 Delområde 3 Elementbyen Der findes både rækkehuse

Læs mere

Kolonihaveforbundets Århuskreds

Kolonihaveforbundets Århuskreds 1 Kolonihaveforbundets Århuskreds BYGGERETNINGSLINIER 2 VEDR. KOLONIHAVEHUSE Byggeretningslinjerne er udarbejdet i henhold til lejeaftalen med Århus Kommune Ved alle byggeansøgninger betales et GEBYR KR.

Læs mere

Vejledning for byggeansøgning og tegninger

Vejledning for byggeansøgning og tegninger Vejledning for byggeansøgning og tegninger Denne dokument pakke indeholder: Vejledning Ansøgningsskema 3 tegnings mastere 1 skema for materialevalg mm. Formål og arbejdsgang: Ved enhver form for byggeri

Læs mere