UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN RIIS-ØLHOLM

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN RIIS-ØLHOLM"

Transkript

1 UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN RIIS-ØLHOLM (Besigtigelsesforretningen den 23. og 24. april 2008) 1. hæfte Onsdag den 23. april 2008 kl samledes kommissionen på Tørring Hus, Tørring, for at afholde en besigtigelsesforretning i anledning af udbygning af motortrafikvejen mellem Riis og Ølholm. Til stede var kommissarius ved statens ekspropriationer i Jylland, Mette Plejdrup Nielsen, de af Transportministeriet udpegede medlemmer af kommissionen, tidligere gårdejer Agnes Tellerup, Horsens, og tidligere tømrermester Ole Riber Kjær, Henne Strand, samt Jytte Holm, Horsens, og Niels Wind-Friis, Vamdrup, der af kommissarius er udtaget fra den af kommunerne udarbejdede liste over kommunale medlemmer af kommissionen. Vejle Kommune mødte ved projektchef Jørgen Lindberg. Hedensted Kommune mødte ved byrådsmedlem Sejer Mortensen. Den ledende landinspektør, landinspektør Niels Kr. Nielsen var mødt. Protokollen førtes af fuldmægtig, cand.jur. Helle T. Johansen. Endvidere var følgende mødt: For anlægsmyndigheden, Vejdirektoratet, Anlægsområdet: souschef Erik Birk Madsen, projektchef Niels Jørgen Larsen, ingeniør Helle Nielsen, ingeniør Sofie

2 Kraft, ingeniør Thomas Märcher, landinspektør Poul Mogens Christensen, teknisk designer Lone Kruse og teknisk assistent Gurli Wendt. En række af de af anlægget berørte lodsejere og andre interesserede var mødt. Kommissarius fremlagde brev af 16. august 2006 fra Transportministeriet, hvormed sagen forelægges for ekspropriationskommissionen. Projektleder Niels Jørgen Larsen redegjorde for projektet og oplyste følgende: Forudsætninger Motorvejsstrækningen Riis - Ølholm - Vejle er en del af rute 18, der forløber fra Holstebro over Herning til Vejle. Projektering af rute 18 er vedtaget ved lov nr. 408 af 22. maj Strækningen Riis Ølholm, Etape 6770, er anlagt som 2 sporet motortrafikvej i henhold til lov nr. 483 af 1. juli 1998 og åbnede for trafik i år Udbygning af strækningen sker i henhold til lov nr. 522 af 7. juni 2006 om anlæg af motorvej mellem Ølholm og Vejle og udbygning af motortrafikvejen mellem Riis og Ølholm til motorvej (rute 18). Besigtigelsesforretningen vedrører etape 6770, og omfatter udbygning fra 2-sporet motortrafikvej til motorvej af en ca. 10,42 km lang strækning beliggende i Vejle Kommune (st ) og Hedensted Kommune (st ). Forholdet til Naturbeskyttelsesloven, mv. I brev af 7. marts 2008 har By- og Landskabsstyrelsen godkendt projektet i henhold til 20 i Naturbeskyttelsesloven. Godkendelsen er givet på vilkår af, at afværgeforanstaltninger, som anført i notat af 6. marts 2008, Sammenstilling af tiltag og vilkår stillet i 20 principgodkendelse, VVM-undersøgelse 2005 og anlægsloven for opnåelse af endelig godkendelse, jfr. 20 i Naturbeskyttelsesloven, indarbejdes i projektet.

3 I brev af 4. februar 2008 har Vejle Kommune godkendt projektet og givet de nødvendige dispensationer i henhold til Naturbeskyttelsesloven og Museumsloven på følgende betingelser: For ødelagte naturområder ved st og st skal der etableres erstatningsnatur for padder i samarbejde med en paddekyndig, og efter aftale med Vejle Kommune. Faunapassagen ved st Givskud Bæk forlænges. Faunapassagen er 4.04 m høj, 6.10 m bred og har 2.0 m brede banketter på hver side af vandløbet for råvildt. Faunapassagen ved st Mindstrup Bæk forlænges. Faunapassagen er en Ø800 mm rørunderføring for fisk. Forlægning af vandløbene skal ske i overensstemmelse med Vejdirektoratets tegning Vandløbene etableres med brinker i anlæg 2 og med dobbeltprofil. I forbindelse med forlægning af Mindstup Bæk st og Knude Bæk st st , skal der efter anvisning fra Vejle Kommune plantes elletræer og udlægges grus og småsten. Sammensætning aftales med Vejle Kommune. I forbindelse med forlægning af Knude Bæk st skal der efter anvisning fra Vejle Kommune plantes elletræer og udlægges gydegrus og skjulesten på delstrækninger af det forlagte vandløb for at give fysisk variation. I anlægsfasen skal det sikres, at Alsted Mølleå, Knude Bæk og dens tilløb, samt Givskud Bæk og Mindstrup Bæk ikke tilføres sand, jord eller byggematerialer. Inden anlægsarbejdet påbegyndes, skal Vejle Kommune godkende afværgeforanstaltningerne. I Knude Bæk og Mindstrup Bæk skal der umiddelbart nedstrøms forlægningerne etableres sandfang, indtil de berørte vandløb har stabiliseret sig. Den nøjagtige placering og udformning skal godkendes af Vejle Kommune. Sandfangene vedligeholdes af Vejdirektoratet og fjernes, når vandløbet har stabiliseret sig. Regnvandsbassiner, som etableres, flyttes eller udvides, skal anlægges som naturlige søer med bugtede bredder og flade brinker, der ikke er stejlere end i forholdet 1:5.

4 Regnvandsbassinerne skal passes bedst muligt ind i landskabet, og opgravet jord skal fjernes fra området eller planeres ud i et tyndt lag på omkringliggende arealer, så der ikke opstår volde omkring bassinerne. Der må ikke udsættes fugle, fisk eller andre dyr i eller ved regnvandsbassiner og vandhuller, ligesom der ikke må fodres, opstilles andehuse, hegn eller andre specielle indretninger i eller ved disse. Dette er dog ikke til hinder for, at der kan opstilles sædvanligt kreaturhegn omkring disse. Nedlæggelse (i f. m. flytning) af regnvandsbassiner og indgreb i beskyttede vandhuller må af hensyn til bassinernes og vandhullernes dyreliv ikke ske i perioden 1. marts-1. august (for huller med vandsalamandre 1. marts-15. september). I brev af 6. februar 2008 har Hedensted Kommune givet de nødvendige dispensationer i henhold til Naturbeskyttelsesloven og Museumsloven på følgende betingelser: Engarealerne under dalbroen over Alsted Mølleådalen, st. 18,5-18,7 skal retableres til græsningsformål efter etableringen af dalbroen. For ødelagte naturområder i Alsted Mølleådalen skal der etableres erstatningsnatur i dialog med lodsejerne og på frivillig basis og efter aftale med den/de berørte kommune(r). Erstatningsnatur: se betingelse 7. I anlægsfasen skal det sikres, at Alsted Mølleå ikke tilføres sand, jord eller byggemateriale. Regnvandsbassinerne i station 19.4 og st som forlægges, skal etableres som naturlige søer. Regnvandsbassinerne skal etableres med bugtede bredder og med flade brinker, ikke stejlere end 1:5 og uden eller med helt små, flade øer. Regnvandsbassinerne skal passes bedst muligt ind i landskabet, så opgravet jord skal fjernes fra området eller planeres ud i et tyndt lag på de omgivende arealer, så der ikke opstår jordvolde omkring regnvandsbassinerne.

5 I forbindelse med oprensning af 2-3 vandhuller ved st. 19,7 af hensyn til spidssnudet frø udlægges et udyrket område til etablering af sammenhængende natur mellem vandhuller/moser ved st. 19,7-19,8. Dette kan udgøre erstatningsnatur for indskrænkelse af engarealet ved etablering af dalbroen over Alsted Mølleådalen. Oprensning af vandhullerne og evt. etablering af paddehegn ud for vandhullerne aftales mellem Vejdirektoratet og de af direktoratet tilknyttede paddekyndige konsulenter. Der må ikke udsættes fugle, fisk eller andre dyr i eller ved regnvandsbassinerne og oprensede eller udvidede vandhuller, ligesom der ikke må fodres, opstilles andehuse, hegn eller andre specielle indretninger i eller ved bassinerne. Det er dog ikke til hinder for, at der kan opstilles sædvanligt kreaturhegn omkring bassinerne. Der må ikke etableres øer i de oprensede og udvidede vandhuller. Flytning af regnvandsbassinerne og indgreb i beskyttede vandhuller må af hensyn til bassinernes og vandhullernes dyreliv ikke ske i perioden 1. marts-1. august (i huller med vandsalamandre 1. marts-15.september). Faunapassagen for Fousing Bæk/Ølholm-Hauge Bæk under Ildvedvej i st. 20,4 skal udføres i overensstemmelse med Vejdirektoratets tegning For at sikre en ordentlig funktion af faunapassagen under Ildvedvej, skal der etableres og vedligeholdes ledeforbindelser hen til mundingerne af rørunderføringen, og det skal sikres, at der ikke ved hegning skabes spærringer for vildtets fremtidige brug af faunapassagen. Forlægning af Ølholm-Hauge Bæk øst for Ildvedvej sker i overensstemmelse med Vejdirektoratets tegning Vandløbets etableres med brinker i anlæg 1:2 og med dobbeltprofil/banketter, hvor vandløbet ligger dybest i terrænet. Der skal efter anvisning fra Hedensted Kommune anlægges slyngninger på det nye vandløb og udlægges gydegrus på delstrækninger af det nye vandløb, ligesom der skal udlægges spredte, store sten i vandløbet for at give det fysisk variation. Der kan for at sikre vandløbsbrinkerne plantes spredte rødel på vandløbsbrinkerne.

6 I anlægsfasen skal der etableres et sandfang i Ølholm-Hauge Bæk til at opfange sandvandring, indtil anlægget har stabiliseret sig. Sandfanget etableres og vedligeholdes af Vejdirektoratet og fjernes, når vandløbet har stabiliseret sig. Genåbning af Ølholm-Hauge Bæk vest for Ildvedvej foretages helt hen til eksisterende åben grøft, dog så den genåbnede grøft lægges tættere på motorvejstracéet end vist på kort , strækningen st. 20,0-20,2. I brev af 30. marts 2008 har Hedensted Kommune udtalt sig om projektet, jfr. Lov om offentlige veje 16. I brev af 13. marts 2008 har Vejle Kommune udtalt sig om projektet, jfr. Lov om offentlige veje 16. Tegningsoversigt Tegn. nr. Rev. Mål Emne Stationering : Detailbesigtigelse - Oversigtsplan Udbygning af motortrafikvej til motorvej :4.000 Detailbesigtigelse Oversigtsplan - Ejendomsforhold :4.000 Detailbesigtigelse Oversigtsplan - Ejendomsforhold :4.000 Detailbesigtigelse Oversigtsplan - Ejendomsforhold :4.000 Detailbesigtigelse - Plan Udbygning af motortrafikvej til motorvej :4.000 Detailbesigtigelse - Plan Udbygning af motortrafikvej til motorvej :4.000 Detailbesigtigelse - Plan Udbygning af motortrafikvej til motorvej :400/1:4.000 Detailbesigtigelse - Længdeprofil Udbygning af motortrafikvej til motorvej :400/1:4.000 Detailbesigtigelse - Længdeprofil Udbygning af motortrafikvej til motorvej :400/1:4.000 Detailbesigtigelse - Længdeprofil Udbygning af motortrafikvej til motorvej :400/1:4.000 Detailbesigtigelse - Længdeprofil Frakørselsrampe :400/1:4.000 Detailbesigtigelse - Længdeprofil Nordvestlig og nordøstlig rampe ved rasteplads :400/1:4.000 Detailbesigtigelse - Længdeprofil Sydvestlig og sydøstlig rampe ved rasteplads :100 Detailbesigtigelse - Normaltværsnit Udbygning af motortrafikvej til motorvej :100 Detailbesigtigelse Normaltværsnit Enkeltsporet rampe med afrundede skråninger og grøfter

7 Projektbeskrivelse Generelt Motorvejsstrækningen Riis - Ølholm udgør den vestligste del af den ca. 25 km lange delstrækning af motorvejsanlægget fra Riis til Vejle. Motorvejsstrækningen er en udbygning af den eksisterende motortrafikvej imellem Riis og Ølholm, og har mod vest sit udgangspunkt ved skæringen med den eksisterende hldv. nr. 344 Vejlevej, hvor den forbindes med den eksisterende motorvej Brande - Riis. Udvidelsen til motorvej sker indtil skæringen med kommunevejen Tørringvej/ Ildvedvej, hvor motorvejen forbindes med den kommende motorvej Ølholm Vejle. Det behandlede vejanlæg omfatter ca km ensidig udbygning mod nord, samt anlæg af to rastepladser. Motorvejen er stationeret fra vest mod øst. Vejanlægget er beliggende i Vejle Kommune (motorvejens st ) og i Hedensted Kommune (motorvejens st ,420). Udvidelsesprojektet omfatter ingen omlægninger af hovedlandeveje, landeveje og kommuneveje. Eksisterende krydsende underførte veje vil evt. blive lukket i forbindelse med broarbejderne. Dimensioneringshastighed Udvidelsesprojektets linjeføring og længdeprofil er koblet på den eksisterende motortrafikvejs linjeføring og længdeprofil. Linjeføringen og længdeprofilet er derfor identisk med den eksisterende motortrafikvejs linjeføring og længdeprofil. Den eksisterende motortrafikvejs traceringselementer opfylder vejreglernes krav til linjeføring og længdeprofil ved 130 km/t, som er motorvejens dimensioneringshastighed. Mindste horisontalradius er m.

8 Mindste vertikalradius er for konkave kurver m. Mindste vertikalradius er for konvekse kurver m. Største gradient i længdeprofilet er Afvanding Private og offentlige vandløb reguleres i fornødent omfang og føres under motorvejsanlægget. Vandsynsforretninger er - i overensstemmelse med vandløbslovens bestemmelser - afholdt inden detailbesigtigelsen, og vandsynsprotokollen vil blive fremlagt senest ved ekspropriationsforretningen. Motorvejen udføres med kantopsamling ved nødsporskanter, således at alt overfladevand (ekskl. overfladevand fra midterrabat) tilledes lukkede ledninger eller grøfter via rendestensbrønde. Afvandingsledninger og grøfter beregnes for en nedbørsintensitet på mindst 130 l/sek/ha. Der regnes kun med afstrømning fra befæstede arealer, og afløbskoefficienten sættes her til 1.0. Forslag til retablering af eksisterende drænledninger og grøfter m.v. udarbejdes i det omfang, som foreliggende oplysninger gør det muligt. Den rørlagte del af Mindstrup Bæk fra st til frilægges til et åbent vandløb. Tilslutningsanlæg Ruderanlægget ved hldv. 344, Vejle Herning, Vejlevej, vil fortsat fungere som tilslutningsanlæg. Den nordlige frakørselsrampe ombygges sammen med motorvejens udvidelse mod nord. Interimsafslutning Motorvejen Ølholm Vejle forventes åbnet samtidig, og der forventes derfor ingen interims til- eller afslutninger. Sideanlæg

9 Der anlægges en rasteplads på begge sider af motorvejen med adgangsforhold ud for strækningens st. ca st. ca Rastepladserne anlægges med toiletbygninger, men forberedes udbygget til rastepladser med infoteriaer. Rastepladserne afskærmes med vold imellem motorvejen og rastepladsen. Der projekteres parkeringspladser til køretøjer med en maksimal længde på 18,75 m, svarende til påhængsvogntog, PVT. Dimensionerende køretøj mht. arealbehov er sættevognstog, SVT. Tværprofil Motorvejens kronebredde er normalt 27,5 m, opdelt i en belagt midterrabat på 2,0 m og en 1 m bred nødrabat på hver side, en eksisterende kørebane på 8,0 m i østgående retning inkl. kantbaner à 0,5 m, og en ny kørebane på 8,5 m i vestgående retning inkl. kantbaner à 0,5 m, et eksisterende og et nyt belagt nødspor à 2,5 m samt en eksisterende og en ny yderrabat à 1,0 m. Motorvejens midterrabat udvides fra 2 til 6 meter imellem st. ca og st , af hensyn til overholdelse af stopsigt i den lille horisontalradius i motorvejens vestgående kørespor, og for at Alsted Mølleå dalbroen kan udføres med en lysåbning på minimum 1 m. Generelle bestemmelser Fritrumsprofil Den frie højde over kørebanen er i overensstemmelse med ministeriets vejregler fastsat til 4,5 m for motorvejen. Byggelinjepålæg Der pålægges arealerne langs motorvejen servitut om byggelinjer. Formålet med byggelinjerne er at sikre mulighed for at udvide vejen til en større bredde og at sikre hensynet til færdslens tarv, jf. lov om offentlige veje, 34, stk. 1. Byggelinjerne fastsættes til:

10 Fra motorvejens midte: Fra højre kørebanekant på motorvejens til- og frakørselsramper: 50 m 35 m Til alle ovennævnte afstande lægges højde- og passagetillæg i overensstemmelse med bestemmelsen i lov om offentlige veje 34, stk. 4. Eksisterende byggelinje, pålagt i forbindelse med anlæg af motortrafikvejen og langs denne, aflyses. Vildthegn Der er i dag vildthegn på begge sider af motortrafikvejen fra Riis til ca st. 19. Vildthegnet på nordsiden af motortrafikvejen flyttes til motorvejens nye nordskel. Faunapassager Tilgrænsende ejendomme kan pålægges servitut, der sikrer vildtets mulighed for passage af motorvejen, såsom ledelinjer, beplantning, mm. Faunapassager må ikke anvendes som overkørsel eller overgang for mennesker, husdyr eller maskiner, herunder til landbrugsdrift. Dette gælder dog ikke hvor faunapassagen er sammenfaldende med kommunevej, privat fællesvej eller offentlig sti. Erstatningsbiotoper Der kan etableres erstatningsbiotoper. Placering og udformning sker i samråd med Vejle Kommune, Hedensted Kommune og By- og Landskabsstyrelsen. Der kan pålægges servitut til beskyttelse af erstatningsbiotoper. Arbejdsareal Til arbejdsareal, materialedepot m.v. eksproprieres midlertidigt et indtil 10 m bredt areal langs de nye vejarealer. Endvidere eksproprieres endeligt eller midlertidigt arealer til interimsveje, midlertidig tilkørselsrampe, fyldtagning, udsætning, terrænregulering, forlægninger af vandløb, ledningsarbejder, arkæologiske prøvegravninger og udgravninger, m.v.

11 Vedligeholdelse Den fremtidige vedligeholdelse, herunder vintervedligeholdelse, af de ved anlægget nyanlagte og ombyggede veje skal - fra det tidspunkt, hvor vejene åbnes for trafik - i overensstemmelse med vejlovgivningens almindelige regler, påhvile de vejbestyrelser eller private ejere og brugere, til hvem vejene afleveres efter anlæggets færdiggørelse. Øvrige forhold Udgiftsfordeling Vejanlægget projekteres og anlægges af Vejdirektoratet. Færdselsrettigheder Der pålægges servitut om adgang over ejendomme i forbindelse med tilsyn og oprensning af regnvandsbassiner m.v. Overdragne arealer Afskårne, eksproprierede arealer, skråninger og regulerede arealer med anlæg større end eller lig med 5 samt aflagte vej- og vandløbsarealer, der efter arbejdets udførelse vil kunne nedlægges, søges normalt tillagt tilgrænsende ejendomme. Anlægsmyndigheden kan ikke oplyse, hvorvidt der findes flyvehavre i overdragne, aflagte vej- og vandløbsarealer, i overdragne, eksproprierede arealer og i midlertidigt benyttede arealer. På aflagte, overdragne vejarealer, hvori der findes ledninger, tinglyses ledningsdeklaration på ledningsejerens foranledning. Jordfordeling Da der er tale om en ensidig udvidelse af en eksisterende vej, er det ikke aktuelt at udarbejde forslag til en jordfordeling, idet der blev foretaget jordfordeling i forbindelse med nyanlægget af motortrafikvejen.

12 De fremmødte lodsejere og disses repræsentanter havde herefter lejlighed til at udtale sig. Herefter afsluttedes mødet. Mette Plejdrup Nielsen / Helle Johansen Torsdag den 24. april 2008 kl fortsatte forretningen med en besigtigelse i marken. Til stede var på ny kommissarius og de af Transportministeriet udpegede medlemmer af kommissionen samt de af den kommunale liste udtagede kommissionsmedlemmer. Den ledende landinspektør mødte på ny og protokollen førtes som i går. Vejdirektoratet, Vejle Kommune og Hedensted Kommune var repræsenteret som i går. Kommissionen kørte strækningen igennem i bus fra st. ca. 20 og vestpå, og gjorde holdt på en række steder, der på forhånd var aftalt med lodsejerne. Disse fik på ny lejlighed til at udtale sig. Efter besigtigelsen i marken fortsattes forretningen på Tørring Hus, Tørring, hvor kommissionen drøftede det fremlagte projekt i lyset af de bemærkninger, der fremkom under besigtigelsen og det indledende møde i går. De væsentligste bemærkninger var følgende: En række lodsejere udtrykte bekymring for den planlagte rasteplads, idet de forudser en del gener ved den af Vejdirektoratet foreslåede placering. Vejdirektoratet redegjorde for den valgte placering ud fra hensyn til broarbejder, terrænforhold og fredsskovsarealer. Den nærmere indretning af rastepladserne er ikke fastlagt endnu, men vil foreløbig bestå af parkeringspladser, toiletbygninger og borde/bænke. Kommissionen drøftede spørgsmålet om placering af rasteanlægget indgående og på den baggrund tiltrådte kommissionen det af Vejdirektoratet fremlagt projekt for rasteanlægget. En lodsejer ved st. ca. 20,0 20,2 fremsatte ønske om, at den planlagte forlægning af Ølholm Hauge Bæk skal rykkes så langt som muligt mod syd, således arealafståelse til forlægningen mindskes. Endvidere fremsatte han ønske om, at samkørselspladsen ved Ildvedvej flyttes mod syd.

13 Vejdirektoratet oplyste i den forbindelse, at man gerne vil arbejde på at rykke både den forlagte bæk og samkørselspladsen så langt mod syd som muligt. Vejdirektoratet oplyste samtidig, at man ligeledes vil forsøge at lave det planlagte regnvandsbassin så lille som muligt. Kommissionen drøftede spørgsmålene indgående og besluttede at henstille til Vejdirektoratet, at både den forlagte Ølholm Hauge Bæk og samkørselspladsen flyttes så langt mod syd som teknisk muligt således at arealafståelsen mindskes. Kommissionen er bekendt med at kommunens beslutning om fritlægning af vandløbet er påklaget til Naturklagenævnet, hvor sagen behandles. En lodsejer ved st. ca. 16, matr. nr. 5a Mindstrup Hgd, Hvejsel, anførte at han kan acceptere at det rørlagte vandløb parallelt med motortrafikvejen ændres til en åben grøft som forelagt af Vejdirektoratet. En lodsejer ved den nordlige rasteplads vil gerne bevare sin adgang til sit skovareal. Kommissionen besluttede, at vejskel for rastepladsen placeres således, at der bliver adgang til lodsejerens skovareal fra syd ved st. ca. 15,7. Lodsejeren syd for den sydlige rasteplads anførte, at han ønsker en adgangsvej rundt om sin støjvold. Kommissionen besluttede, at skel for rasteplads placeres mindst 5 meter fra foden af den af lodsejeren anlagte støjvold. Lodsejeren udtrykte i øvrigt generel bekymring for projektets indvirkning på ejendommen og anførte i den forbindelse at han overvejer at fremsætte ønske om totalekspropriation. En lodsejer på vejens nordlige side ved st. ca. 13,0 anførte et ønske om etablering af støjvold langs motorvejen. Vejdirektoratet fremlagde i den forbindelse støjberegninger for ejendomme, der viste støjforholdene med og uden støjvold i henholdsvis 2 og 3 meters højde. Vejdirektoratet oplyste, at man generelt ikke laver støjafskærmning ved enkeltbeboelser. Efter en grundig drøftelse af spørgsmålet besluttede kommissionen, at der ikke etableres en støjvold på stedet. En række lodsejere fremsatte ønske om, at Frydenbjergvej føres under motorvejen som cykelstipassage. Kommissionen besluttede i den forbindelse at fastholde det af Vejdirektoratet fremlagte projekt ved Frydenbjergvej. Kommissionen godkendte med disse ændringer herefter projektet med forbehold for Naturklagenævnets afgørelse vedrørende Ølholm Hauge Bæk. Kommissionen fastsatte herefter følgende:

14 Særlige bestemmelser Vejle Kommune Motorvejen (st ) St m.v.s Eksisterende frakørselsrampe forlægges og tilsluttes det vestgående spor. St m.v.s. Eksisterende bro for kommunevej Riismarkvej og faunapassage, forlænges mod nord. St Der etableres et nyt faunarør. St m.v.s Eksisterende bro over kommunevej Riisvej forlænges mod nord. St m.h.s. St Der etableres et nyt faunarør. St Der etableres et nyt faunarør. St m.v.s. St m.v.s. Eksisterende bro/faunapassage over Givskud Bæk forlænges. St m.v.s.

15 St Der etableres et nyt faunarør. St m.h.s. St Hærvejen krydser motorvejen på en bro. Den eksisterende bro ændres ikke. St m.v.s. Eksisterende vandrerute for Hærvejen/faunapassage for rådyr forlænges mod nord. St m.v.s. Privat vandløb Mindstrup Bæk forlægges nord for motorvejen. St m.v.s. St m.v.s. Eksisterende bro over kommunevejen Agerholmvej/Mindstrupvej forlænges mod nord. St Der etableres ubemandede rastepladser med toiletbygninger på begge sider af motorvejen, med mulighed for en senere udbygning med infoteria. Parkeringspladserne projekteres til køretøjer med maksimallængde 18,75 m. Der etableres støjafskærmning imellem motorvejen og rasteanlæggene. St Eksisterende faunarør forlænges mod nord og syd i fornødent omfang. St m.v.s. Rørlagt del af Mindstrup Bæk frilægges til åbent vandløb.

16 St m.h.s. Der etableres et nyt regnvandsbassin. St m.v.s. Eksisterende interne bassin nedlægges. St Der etableres et nyt faunarør. St m.v.s. Privat vandløb Knude Bæk forlægges nord for motorvejen i fornødent omfang. St m.v.s. St m.v.s. Eksisterende bro/faunapassage over kommunevej Knudevej og Knude Bæk forlænges mod nord. St m.v.s. Tilløb til privat vandløb Knude Bæk forlægges mod nord. St m.h.s. St m.v.s. Privat vandløb forlægges mod nord i fornødent omfang. St m.v.s. Eksisterende faunarør forlænges mod nord. St m.v.s. Eksisterende vandløbspassage forlænges mod nord.

17 St Grejsdalsvej passerer motorvejen på en bro. Den eksisterende bro udvides ikke. St m.h.s. Hedensted Kommune Motorvejen (st ) St m.v.s. Der udføres en ca. 160 m lang dalbro over kommunevej Alsted Skovvej og Alsted Mølleådalen nord for den eksisterende dalbro. Dalbroerne bygges ikke sammen, men vil være adskilt af en lysåbning. St m.v.s. St m.v.s. Åben del af Ølholm-Hauge Bæk (Fousing Grøft) forlægges mod syd og rørlagt del genåbnes til åbent vandløb og forlægges ligeledes mod syd. St m.v.s. Ølholm Hauge Bæk forlægges som et åbent vandløb nord for motorvejen og føres under Ildvedvej som vandløbs- og faunapassage. St m.v.s. St m.v.s. Der anlægges en samkørselsplads.

18 Hermed afsluttedes forretningen. Mette Plejdrup Nielsen Agnes Tellerup Ole Riber Kjær Niels Wind-Friis Jytte Holm / Helle Johansen Udskriftens rigtighed bekræftes. Helle Johansen

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 7. november 2006) 7. hæfte Tirsdag den 7. november 2006

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Linjebesigtigelsesforretning den 30. og 31. marts 2006) 3. hæfte Torsdag den 30. marts 2006

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND ØLHOLM VEJLE N (Linjebesigtigelsesforretningen den 30. og 31. maj 2007) 4. hæfte Onsdag den 30. maj 2007 kl. 19,30 samledes

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN ØLHOLM VEJLE (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. og 26. juni 2008) 9. hæfte Onsdag den 25. juni 2008

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 25. marts 2009) 19. hæfte Onsdag den 25. marts 2009 kl.

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN KLIPLEV SØNDERBORG (Detailbesigtigelsesforretning den 14. og 15. november 2007) 12. hæfte Onsdag den 14.

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN HOLSTEBRO N - AULUM CYKELSTI VED SKIVEVEJ (Besigtigelsesforretningen den 3. november 2015) 24. hæfte Tirsdag

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN ØLHOLM VEJLE (Detailbesigtigelsesforretningen den 28. og 29. maj 2008) 8. hæfte Onsdag den 28. maj 2008 kl.

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND HADERUP OMFARTSVEJ (Linjebesigtigelsesforretningen den 4. og 5. oktober 2017) 1. hæfte Onsdag den 4. oktober 2017 kl.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Anlæg af nyt tilslutningsanlæg på Fynske Motorvej ved Odense SØ 1. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 5. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 11. oktober 2011 Udbygning af Motorring 4 mellem Taastrup

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTORVEJEN BORDING FUNDER (Detailbesigtigelsesforretningen den 10. april 2008 og den 16. og 17. april 2008) 12. hæfte

Læs mere

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk

Bilag til rettelsesblad nr. 3. 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Bilag til rettelsesblad nr. 3 6620.102 Landskabsbroer, Hvinningdal og Skægkær Bæk Projektændringer i forbindelse med ekspropriation VD/16.09.2012/sckj UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 10. hæfte Besigtigelsesforretningen

Læs mere

MOTORVEJEN RIIS - ØLHOLM ANL ÆGSARBEJDET

MOTORVEJEN RIIS - ØLHOLM ANL ÆGSARBEJDET MOTORVEJEN RIIS - ØLHOLM ANL ÆGSARBEJDET Har du spørgsmål, som du ikke finder svar på i denne pjece, er du velkommen til at kontakte: PROJEKTBESKRIVELSE UDGIVET AF Vejdirektoratet, Anlægsdivisionen August

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 36.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af en dobbeltrettet cykelsti på hovedlandevej 123, Lumsås Odden Færgehavn ved Lumsås

Læs mere

MOTORRING TAASTRUP- FREDERIKSSUNDSMOTORVEJEN VANDSYNSPROTOKOL

MOTORRING TAASTRUP- FREDERIKSSUNDSMOTORVEJEN VANDSYNSPROTOKOL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 19. december 2011 11/14315-1 Hanne Breinholm hbs@vd.dk 7244 2525 MOTORRING 4 410 TAASTRUP- FREDERIKSSUNDSMOTORVEJEN VANDSYNSPROTOKOL ST. 9.800 14.200 ALBERTSLUND

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Anlæg af Hønsinge Omfartsvej 1. hæfte Besigtigelsesforretning den 20. januar 2016 Onsdag den 20. januar

Læs mere

M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL

M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 25.juni 2012 M10-5123-007-0 Søren Ungstrup svu@ramboll.dk 5161 6255 M10 KØGE BUGT MOTORVEJEN 1052 GREVE S SOLRØD S ENTREPRISE 1052.100 VANDSYNSPROTOKOL ST. 126.30

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af støjskærm ved Sundbrovej, Svendborg 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 3.-4.

Læs mere

BESIGTIGELSE >>> FYNSKE MOTORVEJ ETAPE 4045 >>> TILSLUTNINGSANLÆG VED ODENSE SØ

BESIGTIGELSE >>> FYNSKE MOTORVEJ ETAPE 4045 >>> TILSLUTNINGSANLÆG VED ODENSE SØ BESIGTIGELSE >>> FYNSKE MOTORVEJ ETAPE 4045 >>> TILSLUTNINGSANLÆG VED ODENSE SØ RU T E E 2 0 Vejdirektoratet har lokalkontorer i Aalborg, Fløng, Middelfart, Næstved og Skanderborg samt hovedkontor i København.

Læs mere

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00

Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund. Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Ny Fjordforbindelse ved Frederikssund Informationsmøde i Frederikssund 19. marts 2015 kl.19.00 Borgmester John Schmidt Andersen Frederikssund Kommune Aftenens ordstyrer Trine Sick Erik Stoklund Larsen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 31. oktober samt 1. og 8. november 2011 Udvidelse af

Læs mere

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune

Banedanmark. Den nye bane København Ringsted. Vedr. skærende veje og stier i Ishøj Kommune Banedanmark : Den nye bane København Ringsted Notat: Vedr. skærende veje og stier i Version: 1 Udarbejdet af: Banedanmark Dato: 9.januar 2012 Indhold 1. Indledning... 3 2. Omlægning af veje og stier...

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad. Besigtigelse oktober 2018 Station Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Odense Vest og Gribsvad Besigtigelse oktober 2018 Station 169.670 182.300 Vejdirektoratets deltagere Projektchef Robin Højen Madsen Ingeniør - vej Per Øster Ingeniør

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Anlæg af ny motorvej Syd om Regstrup (Rute 23 Elverdam Kalundborg) 3. hæfte Detailbesigtigelsen den 23.,

Læs mere

11920 Syd om Regstrup. Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016

11920 Syd om Regstrup. Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016 11920 Syd om Regstrup Møde nr. 2 i Naboforum den 17. august 2016 Dagsorden 1. Velkomst og status på projektet 2. Oldtidsfund ved Skovvejen v/ museumsinspektør Lone Claudi- Hansen, Museum Vestsjælland 3.

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne Etablering af ny fjordforbindelse ved Frederikssund (Rute 53 Frederikssund Elverdam) 1. hæfte

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg. Delstrækning Helstrupvej til Nørretanderupvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg. Delstrækning Helstrupvej til Nørretanderupvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Aulum og Snejbjerg Delstrækning 47.6 49.94 Helstrupvej til Nørretanderupvej Deltagere 2 Projektleder John Kjærsgaard Landinspektør Karin Møller- Clausen Ingeniør

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER AARHUS - GRENAA (Besigtigelsesforretningen den 25. april 2018) 6. hæfte Onsdag

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 77. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning, ekspropriation og

Læs mere

ÅBNING AF MOTORVEJEN MELLEM KLIPLEV OG SØNDERBORG SØNDERBORGMOTORVEJEN

ÅBNING AF MOTORVEJEN MELLEM KLIPLEV OG SØNDERBORG SØNDERBORGMOTORVEJEN LØRDAG DEN 31. MARTS 2012 ÅBNER VEJDIREKTORATET. KORT OM MOTORVEJEN 26 kilometer firesporet motorvej mellem Kliplev og Sønderborg 7 tilslutningsanlæg 10 kommuneveje føres over eller under motorvejen 2

Læs mere

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse 2. 3. maj 2018 Delstrækning st. 4,00 7,70 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse St. 4,0 7,70 Vejdirektoratet viser vejens konsekvenser

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding. Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Ljørring og Sinding Delstrækning 33,50 34,74 Løven Å til Romvigvej Deltagere 2 Projektleder John Kjærsgaard Landinspektør Karin Møller- Clausen Ingeniør (projekt)

Læs mere

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20

Dispensation fra naturbeskyttelsesloven 3 og 16 til udvidelse af en del af E20 Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 8660 Skanderborg Att. Agnete Jørgensen By- Kulturforvaltningen Natur, Miljø og Trafik Park og Natur Odense Slot Nørregade 36-38 Postboks 740 5000 Odense C www.odense.dk

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 21,40 25,00 fra Lindholtvej til Morrevej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 21,40 25,00 fra Lindholtvej til Morrevej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 21,40 25,00 fra Lindholtvej til Morrevej Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 16,60-18,80 fra Hattensvej til Savtrup Å Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning

Projektbeskrivelse. Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Projektbeskrivelse Etablering af grøft, Øster Høgildvej 29, 7400 Herning Oktober 2016 Indhold 1. Projektets formål...3 2. Projektområde...3 2.1 Lokalitetsbeskrivelse...3 3. Nuværende forhold...4 3.1 Vandløb...4

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse 26. juni 2017 Kolding Herreds Landbrugsforening Emner vi behandler i aften Generel præsentation af projektet og VVM-processen Erfaringer fra andre

Læs mere

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010

BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING. 24. og 25. AUGUST 2010 BORGERMØDE UDBYGNING AF E20/E45 FREDERICIA - KOLDING 24. og 25. AUGUST 2010 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00 Velkomst og baggrund Ole Kirk, Planlægningschef, Vejdirektoratet 19.10 Præsentation af undersøgelserne,

Læs mere

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018

Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest. Informationsmøde 16. maj 2018 Udbygning af Fynske Motorvej E20 mellem Nørre Aaby og Odense Vest Informationsmøde 16. maj 2018 Program Velkomst Gennemgang af projektet og tidsplanen Ekspropriation Støjbekæmpelse langs statsvejene 20

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 8. hæfte Detailbesigtigelse den 28. og 29. september samt 5. og 6. oktober 2011 Anlæg af Frederikssundmotorvejen

Læs mere

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter

Haderup Omfartsvej. Detailbesigtigelse maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse 2. 3. maj 2018 Delstrækning st. 2,40 4,00 Haderup Kultur og idrætscenter Haderup Omfartsvej Detailbesigtigelse St. 2,40 4,00 Vejdirektoratet viser vejens konsekvenser

Læs mere

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes

Svendborgmotorvejen. færdiggøres og åbnes MOTORVEJSÅBNING: ODENSE-SVENDBORG Svendborgmotorvejen færdiggøres og åbnes Svendborg er nu forbundet med det øvrige motorvejsnet anlæg af 35 km motorvej fra Odense til Svendborg er afsluttet. Trafikanterne

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg i henhold til Lov om en Cityring. Metro-Cityringen 78. hæfte Supplerende besigtigelsesforretning og ekspropriation den

Læs mere

Projektet Holstebromotorvejen, strækningen Aulum-Snejbjerg

Projektet Holstebromotorvejen, strækningen Aulum-Snejbjerg 1 Projektet Længdeprofil Tidsplan for delstrækningen Aulum-Snejbjerg (st. 40-49.94) 2014 2015 2016 2017 2018 Anlægslov Forundersøgelser og arkæologi Linjebesigtigelse Jordfordeling Detailbesigtigelse Motorvejen

Læs mere

Projekt til anlæg - Oversigtsplan 1: JA Station:

Projekt til anlæg - Oversigtsplan 1: JA Station: Oversigtsplan 6620-1251 Projekt til anlæg - Oversigtsplan 1:25.000 25-04-2013 JA Station: 24.550-29.800 Planer 6620-4103 Projekt til anlæg - plan 1:1000 A 11-03-2014 JA 6620-4104 Projekt til anlæg - Plan

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende statsveje på Øerne Anlæg af ny motorvej Syd om Regstrup (Rute 23 Elverdam Kalundborg) 1. hæfte Linjebesigtigelse den 8. og

Læs mere

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE)

Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Informationsmøde 8. juni 2015 SKOVVEJEN SYD OM REGSTRUP (KALUNDBORGMOTORVEJENS 2. ETAPE) Dagsorden 1. Velkomst 2. Baggrund Anlægslov og VVM-undersøgelser 3. Status for Ringvejen v/holbæk Kommune 4. Tidsplan

Læs mere

NÆSTVED OMFARTSVEJ VANDSYNSPROTOKOL

NÆSTVED OMFARTSVEJ VANDSYNSPROTOKOL Til Næstved Kommune Dokumenttype Rapport Dato Juli, 2010 NÆSTVED OMFARTSVEJ VANDSYNSPROTOKOL VANDSYNSPROTOKOL Revision 1 Dato 2010-07-15 Udarbejdet af ADAS Kontrolleret af SVU Godkendt af MTV Beskrivelse

Læs mere

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1

MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE INDHOLD. 1 Indledning. 2 Lovgrundlag. 1 Indledning 1. 2 Lovgrundlag 1 ASSENS KOMMUNE MILJØFORHOLD VED KOPPENBJERGS SVINGENE ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk MIJØSCREENING INDHOLD 1 Indledning 1 2 Lovgrundlag

Læs mere

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen

Holstebromotorvejen. Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Holstebro og Mejrup (st. 10,2-16,6) og Nordre Ringvejs forlængelse Delstrækning st. 10,2-11,2 fra Struer Landevej til jernbanen HOLSTEBRO Holstebro- motorvejen

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 29.- 30. marts 2011. Opgradering af hovedlandevej 119

Læs mere

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej

Holstebromotorvejen. Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0. Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej Holstebromotorvejen Detailbesigtigelse mellem Mejrup og Tvis / st. 16,6-25,0 Delstrækning 18,80-21,40 fra Savstrup Å til Lindholtvej Vejdirektoratets deltagere 2 Områdechef Svend Kold Projektleder Janie

Læs mere

E45 Skærup - Vejle Nord Borgermøde

E45 Skærup - Vejle Nord Borgermøde E45 Skærup - Vejle Nord Borgermøde Program Kl. 19.00 Velkomst Borgmester Leif Skov, Vejle Kommune Introduktion Planlægningschef Ole Kirk, Vejdirektoratet VVM-redegørelse Projektleder Niels Fejer Christiansen,

Læs mere

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG

U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG U D S K R I F T AF PROTOKOLLEN FOR OVERTAKSATIONSKOMMISSIONEN FOR NORDJYLLAND OG VIBORG Torsdag den 5. marts 2014 kl. 9.30 samledes overtaksationskommissionen på pendlerpladsen ved Haverslev. Til stede

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND MOTERVEJEN HOLSTEBRO N - AULUM (Linjebesigtigelsesforretningen den 27. og 28. januar 2014) 2. hæfte Mandag den 27. januar

Læs mere

Vejforum Ekspropriation

Vejforum Ekspropriation Vejforum Ekspropriation LE34 Rådgivning landinspektør Lars Emil Vindfeld Møller & landinspektør Thomas Normann Asmussen December 2011 Ekspropriation 1. Forventningsværdi arealer til vejanlæg Hvornår er

Læs mere

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016

Rute 54 Næstved - Rønnede. VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Rute 54 Næstved - Rønnede VVM-undersøgelse Borgermøde den 12.december 2016 Program for mødet Velkomst Borgmester Knud Erik Hansen, Faxe Kommune Overblik over resultaterne i VVM-undersøgelsen Projektleder

Læs mere

BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST

BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST BESIGTIGELSE HOVEDLANDEVEJ 123 >>> LUMSÅS ODDEN FRG.HAVN H12302 >>> CYKELSTI LUMSÅS GL. EBBELØKKEVEJ Ø ST. 9.829 11.194 Vejdirektoratet har lokalkontorer i Aalborg, Fløng, Middelfart, Næstved og Skanderborg

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende jernbaneanlæg på Øerne Anlæg af Den nye bane København-Ringsted 198. hæfte Møde den 17. december 2018 Solrød Kommune Mandag

Læs mere

Motorvejen Vodskov Jyske Ås. Oktober 1999

Motorvejen Vodskov Jyske Ås. Oktober 1999 Motorvejen Vodskov Jyske Ås Oktober 1999 Motorvejen Vodskov - Jyske Ås Forord Motorvejen fra Vodskov til Jyske Ås åbnes for trafik den 17. oktober 1999. Motorvejen er et led i forbindelsen fra Vodskov

Læs mere

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark.

Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Notat Udarbejdet af Bente Christensen 17. maj 2017 på vegne af Banedanmark. Nærværende notat er udarbejdet til Miljøstyrelsen ifm. de ændringer til VVM-anmeldelsen fremsendt 14. oktober 2016, der er besluttet

Læs mere

Haderup Omfartsvej. VVM-redegørelse Arealanalyse. Rapport

Haderup Omfartsvej. VVM-redegørelse Arealanalyse. Rapport Haderup Omfartsvej VVM-redegørelse Arealanalyse Rapport 511-2014 Haderup Omfartsvej VVM-redegørelse Arealanalyse Rapport 511 Dato: September 2014 Oplag: 50 Tryk: Vejdirektoratet Grundkort: Copyright Geodatastyrelsen

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 26. og 27. marts 2014) 2. hæfte

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen EKSTRAKTUDSKRIFT Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende anlæg af en fast forbindelse over Femern Bælt Udbygning af danske jernbanelandanlæg mellem Ringsted og 91.

Læs mere

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014

HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 HERNING - HOLSTEBRO MOTORVEJEN INFORMATIONSMØDE FOR LEVERANDØRER VEDR. UDBUDSSTRATEGI DEN 26. FEBRUAR 2014 PROGRAM 12.30 Velkomst og præsentation Formål med mødet Strategi for udbud og overvejelser - ved

Læs mere

Ekspropriation. af arealer og ejendomme til statens veje

Ekspropriation. af arealer og ejendomme til statens veje Ekspropriation af arealer og ejendomme til statens veje Information om Ekspropriation af arealer og ejendomme til vejanlæg Denne pjece beskriver, hvad der sker i forbindelse med en ekspropriation af arealer

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 8. marts 2011. Anlæg af Slagelse Omfartsvej, Etape 2

Læs mere

Motorvejen Kliplev Sønderborg. et OPP-projekt

Motorvejen Kliplev Sønderborg. et OPP-projekt Motorvejen Kliplev Sønderborg et OPP-projekt Maj 2008 Et særligt projekt Fakta om motorvejsprojektet I februar 2006 overtog Vejdirektoratet et anlægsprojekt fra Sønderjyllands Amt en 25 km lang motorvej

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Etablering af stitunnel med tilhørende rampeanlæg på hovedlandevej 522, Ballerup Byvej.

Læs mere

ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ

ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ ANLÆGSARBEJDET SUNDS OMFARTSVEJ i denne pjece, er du velkommen til at kontakte: SUNDS OMFARTSVEJ UDGIVET AF Vejdirektoratet, Anlægsdivisionen Maj 2011 REDAKTION Bjørn Kock Sørensen LAYOUT Flemming Byg

Læs mere

Udskrift af forhandlingsprotokollen

Udskrift af forhandlingsprotokollen Udskrift af forhandlingsprotokollen for ekspropriationskommissionen vedrørende hovedlandevejsanlæg på Øerne. 1. hæfte Besigtigelsesforretningen den 17. august 2010. Etablering af forbindelsesrampe til

Læs mere

UDBYGNING AF RUTE 26 SØBYVAD-AARHUS VEJTEKNISK BESKRIVELSE

UDBYGNING AF RUTE 26 SØBYVAD-AARHUS VEJTEKNISK BESKRIVELSE Til Vejdirektoratet Dokumenttype Vejteknisk rapport Dato Januar 2012 UDBYGNING AF RUTE 26 SØBYVAD-AARHUS VEJTEKNISK BESKRIVELSE SØBYVAD-AARHUS VEJTEKNISK BESKRIVELSE Revision [xx] Dato 2012-01-31 Udarbejdet

Læs mere

motorvejen bording - funder - anl ægsarbejdet

motorvejen bording - funder - anl ægsarbejdet motorvejen bording - funder - anl ægsarbejdet Er der spørgsmål, som du ikke finder svar på i denne pjece, er du velkommen til at kontakte: Projektbeskrivelse Projektleder Robin Højen Madsen Vejdirektoratet,

Læs mere

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede

Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Udbygning af Rute 54 Næstved-Rønnede Debatoplæg VVM-undersøgelse December 2014 VVM-undersøgelse af Rute 54 Næstved-Rønnede I trafikaftalen fra juni 2014 har en række partier i Folketinget besluttet at

Læs mere

DERFOR HAR VI BYGGET MIDTJYSKE MOTORVEJ & E45 VED VEJLE

DERFOR HAR VI BYGGET MIDTJYSKE MOTORVEJ & E45 VED VEJLE 1 MIDTJYSKE MOTORVEJ & E45 VED VEJLE DERFOR HAR VI BYGGET Motorvejsstrækningen mellem Riis og Vejle er en del af Midtjyske Motorvej mellem Herning og Vejle, mens motorvejsstrækningen mellem Hornstrup og

Læs mere

Til Rudersdal Kommune, Byplan. Dokumenttype Rapport. Dato Oktober 2011

Til Rudersdal Kommune, Byplan. Dokumenttype Rapport. Dato Oktober 2011 Til Rudersdal Kommune, Byplan Dokumenttype Rapport Dato Oktober 2011 ANSØGNING OM LANDZONE- TILLADELSE TIL ETABLERING AF REGNVANDSBASSINER, ERSTATNINGSVANDHULLER OG ARBEJDSPLADSER SAMT ANSØGNING OM DISPENSA-

Læs mere

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017

Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 2017 Svingelbjerg Bæk Slutrapport marts 201 1 Indhold Slutrapport... 1 1. Indledning... 2 2. Udførelsen... 3. Effekter... 12 Forventede effekter... 12 Reelle effekter... 12 Yderligere forventede effekter...

Læs mere

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND

UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND UDSKRIFT AF FORHANDLINGSPROTOKOLLEN FOR STATSEKSPROPRIATIONSKOMMISSIONEN FOR JYLLAND NEDLÆGGELSE OG SIKRING AF OVERKØRSLER VARDE - NØRRE NEBEL (Besigtigelsesforretningen den 29. september 2014) 3. hæfte

Læs mere

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje.

UDSKRIFT. forhandlingsprotokollen. for ekspropriation i henhold til. lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. UDSKRIFT af forhandlingsprotokollen for ekspropriation i henhold til lov om miljøbeskyttelse jfr. procedure i h.t. lov om offentlige veje. Ekspropriation til regnvandsbassin ved Birkelse Med henblik på

Læs mere

Projektet Holstebromotorvejen, delstrækningen Ljørring - Sinding

Projektet Holstebromotorvejen, delstrækningen Ljørring - Sinding 1 Projektet Længdeprofil 2014 2015 2016 2017 2018 Anlægslov Linjebesigtigelse Forundersøgelser (arkæologi, geoteknik) Jordfordeling Detailbesigtigelse Ekspropriation af hele ejendomme Ekspropriation, broer

Læs mere

Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014

Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014 Skovsø Å ved Sorøvej projekt 2014 Slagelse Kommune har sammen med en lang række lodsejere restaureret mere end 50 km vandløb de sidste ti år. Det har medført en klar forbedring af vandløbstilstanden generelt

Læs mere

Vasevej cykelsti og vejregulering

Vasevej cykelsti og vejregulering Vasevej cykelsti og vejregulering Tegningen viser, hvordan Vasevej ændres - med dobbeltrettet cykel- og gangsti. De røde linjer viser henholdsvis ny kørebane og cykelsti, den hvide det eksisterende vejforløb.

Læs mere

Besigtigelsesforretning

Besigtigelsesforretning Præsentation af projektet i Ellidshøj 18.09.2013 Besigtigelsesforretning Opgradering af jernbanestrækningen Hobro - Aalborg Nedlæggelse af tre offentlige jernbaneoverkørsler Program Ellidshøj og Svenstrup

Læs mere

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å

Til. Vejdirektoratet. Dokumenttype. Notat. Dato. Maj Skitseprojekt for forlægning af Lindved Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å Til Vejdirektoratet Dokumenttype Notat Dato Maj 14 Skitseprojekt for forlægning af SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LIND- VED Å SKITSEPROJEKT FORLÆGNING AF LINDVED Å Revision 1 Dato 14-05-08 Udarbejdet af Mads

Læs mere

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande

Vejdirektoratet. De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Vejdirektoratet De nordjyske vejakser 23. April 2018 Ivar Sande Statsvejnettet 1/1-2017 Udgør 3.803 km* 1.205 km er motorveje Det svarer til ca. 5% af det samlede offentlige vejnet i Danmark (74.558 km)

Læs mere

Tilslutningsanlægget ved Ødisvej. Borgermøde den 24. marts 2015

Tilslutningsanlægget ved Ødisvej. Borgermøde den 24. marts 2015 Tilslutningsanlægget ved Ødisvej Borgermøde den 24. marts 2015 Program Velkomst Udvalgsformand Knud Erik Langhoff, Kolding Kommune Projektgennemgang Projektleder Niels Koefoed, Vejdirektoratet Afdelingsleder

Læs mere

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE

EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION - TIL FORBEDRING AF VEJE EKSPROPRIATION TIL FORBEDRING AF VEJE Pjecen beskriver, hvad der sker, når staten eksproprierer. Hvad ekspropriation betyder Hvorfor der er en Ekspropriationskommission,

Læs mere

I dette nyhedsbrev fortæller vi nyt om motorvejsprojektet mellem Kliplev og Sønderborg og giver en status på de forskellige dele af projektet.

I dette nyhedsbrev fortæller vi nyt om motorvejsprojektet mellem Kliplev og Sønderborg og giver en status på de forskellige dele af projektet. Se vedlagte lodsejerliste Skanderborg Thomas Helsteds Vej 11 Postboks 529 8660 Skanderborg Tlf. 7244 2200 Fax 8652 2013 vd@vd.dk SE 60729018 Giro 7 09 40 00 EAN 5798000893450 5110, motorvejen Kliplev Sønderborg

Læs mere

VEDTÆGT FOR DIGELAGET TEMPELKROG

VEDTÆGT FOR DIGELAGET TEMPELKROG VEDTÆGT FOR DIGELAGET TEMPELKROG I HOLBÆK OG LEJRE KOMMUNE Marts 2018 INDHOLD 1 Lagets navn og formål... 2 2 Lagets anlæg på egne matrikler... 2 Diget mod Tempelkrog... 2 Digerne langs Vestre Landkanal

Læs mere

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden

Høring af forslag til reguleringsprojekt i vandløbet Maglemoserenden Høring Teknik, Erhverv, Beskæftigelse og Kultur Infrastruktur Fredensvej 1 59 Rudkøbing Tlf. 63 51 6 Tlf. 63 51 6 42 direkte Fax 63 51 6 1 E-mail: annjen@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk Dato

Læs mere

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn

Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Samfundsøkonomiske gevinster ved samtidig anlæg af bane og udvidelse af motorvejen på Vestfyn Ole Kveiborg, COWI Leif Hald Pedersen, Vejdirektoratet 1 Ny jernbane over Vestfyn Linjeføring for Forslag Syd,

Læs mere

Eksempel på præsentation (borgermøde) Udvikling i præsentationer (animationer)

Eksempel på præsentation (borgermøde) Udvikling i præsentationer (animationer) Eksempler på en præsentationer ved borgermøder Eksempel på præsentation (borgermøde) Udvikling i præsentationer (animationer) Tendenser (miljø) Eksempler på en præsentationer ved borgermøder VVM-redegørelsens

Læs mere

Motortrafikvejen Ris - Ølholm. 12. august 2004

Motortrafikvejen Ris - Ølholm. 12. august 2004 Motortrafikvejen Ris - Ølholm 12. august 2004 Motortrafikvejen Ris - Ølholm Udgiver: Vejdirektoratet Tekst: Niels Jørgen Larsen Layout: Lene Christina Møller Luftoto s. 11 og 18: Erik W Olsson Luftoto

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21.

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus N - Randers N. VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase. Borgermøde 21. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N VVM-undersøgelse Indledende idé- og forslagsfase Borgermøde 21. juni 2018 Indledende idé- og forslagsfase Dagsorden - Møde fra kl. 19-21 Velkomst

Læs mere