Valuarvurderinger Bella Center 26. april 2018 VURDERING AF BOLIGINVESTERINGS- OG ANDELSBOLIG EJENDOMME SAMT SÆRLIGE VURDERINGER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Valuarvurderinger Bella Center 26. april 2018 VURDERING AF BOLIGINVESTERINGS- OG ANDELSBOLIG EJENDOMME SAMT SÆRLIGE VURDERINGER"

Transkript

1 Valuarvurderinger Bella Center 26. april 2018 VURDERING AF BOLIGINVESTERINGS- OG ANDELSBOLIG EJENDOMME SAMT SÆRLIGE VURDERINGER 12. August 2015

2 Valuarvurderinger På podiet: Mikkel Scheel Civiløkonom, CBS Graduate Real Estate Management Program, Harvard Business School Ejendomsmægler & Diplomvaluar I ejendomsbranchen fra år 2000 i både ind- og udland Underviser & censor/vejleder på diplomuddannelsen i vurdering (valuaruddannelsen) siden 2012 Kursusafholder for ABF, Dansk Ejendomsmæglerforening mfl.

3 Valuarvurdering Dagens program: Lovgrundlag Ny bekendtgørelse i høring Værdiansættelse af boligudlejningsejendomme Særlige regler for andelsboligforeninger Den nye offentlige vurdering Fremtiden for valuarvurderinger 10 gode råd om valuarvurdering

4 Andelspriser svinger voldsomt?

5 Maksimalprisbestemmelsen: Lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber: 5 Ved overdragelse af en andel i en andelsboligforening, hvor der til andelen er knyttet retten til en bolig, må prisen ikke overstige, hvad værdien i foreningens formue, forbedringer i lejligheden, og dens vedligeholdelsesstand med rimelighed kan betinge.

6 Værdiansættelsesprincipper i loven ABL 5, stk 2 Ved opgørelse af foreningens formue ansættes ejendommen til en af følgende værdier, der ikke må overskrides ved opgørelsen af andelen i foreningens formue: a. Anskaffelsesprisen b. Den kontante handelsværdi som udlejningsejendom. Vurderingen skal foretages af en statsaut. ejendomsmægler, der er valuar. Vurderingen må ikke være mere end 18 måneder gammel. c. Den senest ansatte ejendomsværdi med eventuelle reguleringer efter 3 A i lov om vurdering af landets faste ejendomme

7 Den kontante handelsværdi som udlejningsejendom Den kontante handelsværdi som udlejningsejendom: Kravet er indført ved lov 379 af 20/ Handelsværdien må forstås som det beløb som : ejendommen vil kunne indbringe ved et salg mellem kyndige, ikke interesseforbundne parter, på det åbne marked inden for en rimelig salgsperiode. NB: Ejendommen skal vurderes med én ledig lejlighed jf. TBB 2001, 67 V. Se også byretspraksis fra F FL 133/1988, 22/ Værdien af lejligheden varierer efter ejendommens størrelse, beskaffenhed og vedligeholdelsesstand.

8 Krav til valuaren som det ser ud nu Lovbestemt: Ejendomsmægler & Valuar / Diplomvaluar Dvs. opført i Erhvervsstyrelsens ejendomsmæglerregister med tillægsuddannelse som valuar eller diplomvaluar. Praksisbestemt (Dansk ejendomsmæglerforening): Skal have kendskab til markedet for boligudlejningsejendomme

9 Andre nuværende regler: Medlemmer af Dansk Ejendomsmæglerforening er undergivet, at følge den af DE udarbejdede vurderingsvejledning.

10 Fremtiden Ny mere detaljeret bekendtgørelse på vej fra Erhvervsministeriet, der er udformet i samarbejde med ABF, Dansk Ejendomsmæglerforening, Ejendomsforeningen Danmark og Foreningen for Statsautoriserede Revisorer. Forslaget til bekendtgørelsen er sendt i høring just nu april 2018.

11 Formålet med bekendtgørelsen 1. Branchens valuarvurderingsnorm opløftes til bekendtgørelse 2. Uddannelseskravet til valuar ændres 3. Vurderingsprincippet reguleres 4. Krav om oplysning om ansvarlig valuar samt hvem der medvirket ved vurderingen Det bemærkes, at udkastet til bekendtgørelse sendes i høring med forbehold for, at hjemlen i andelsboliglovforslaget, L 177, der aktuelt behandles i Folketinget, vedtages.

12 Hvad vil det sige i praksis? Branchens valuarvurderingsnorm opløftes til bekendtgørelse. Der har været generel politisk opbakning til, at skabe et ensartet grundlag for vurdering af ejendomme ejet af andelsboliger, således reguleringen ikke længere er afhængig af medlemskab af brancheforeninger.

13 Ny bekendtgørelse i høring Uddannelseskravet til valuarer ændres Der er lagt op til, at kravet om, at valuaren også er ejendomsmægler frafaldes. Derimod stilles i udkastet til bekendtgørelsen krav om konkret erfaring med vurdering af boligudlejningsejendomme. Der stilles krav om ansvarsforsikring.

14 Ny bekendtgørelse i høring Vurderingsprincippet reguleres Værdiansættelsen skal baseres udfra et forventet økonomisk afkast. Beregningen skal baseres på en DCF-model, med mindre ejendommens drift er stabil.

15 Ny bekendtgørelse i høring Krav om oplysning om ansvarlig valuar samt hvem der medvirket ved vurderingen Det er foreslået i bekendtgørelsen, at der i vurderingsudarbejdelsen kan medvirke medarbejdere der ikke er valuarer til, at delopgaver.

16 Virkningen af bekendtgørelsen Endnu usikkert er endnu ikke færdigbehandlet Målet: Som led i L 177 (mere robuste andelsboligforeninger) at skabe større sikkerhed for, at købere af andelsboliger handler med større sikkerhed. En del af sikkerheden skabes ved mere ensartede valuarvurderinger

17 Vurderingstemaet hvad skal valuaren finde frem til: Den kontante handelsværdi : Det kontantbeløb som et objekt skønnes at kunne sælges til i en handel mellem en villig køber og en villig sælger i en armslængde-transaktion, efter passende markedsføring, og hvor parterne har handlet kyndigt, fornuftigt og uden tvang Altså, værdien af ejendommen på vurderingsdagen i det åbne, professionelle marked uden liebhaverhensyn.

18 Hvornår skal ejendommen vurderes? Særregel for AB - Hvornår skal ejendommen vurderes? I praksis nemt - ved hver regnskabsaflæggelse. Hjemmel: Tidsfristen er ifølge bemærkningerne til lovforslaget foreslået under hensyntagen til, at vurderingen af handelsværdien typisk vil blive foretaget i forbindelse med en regnskabsafslutning og danne grundlag for prisberegningen i regnskabet, som skal være gældende et år efter dets vedtagelse. Den foreslåede tidsfrist på 18 måneder åbner mulighed for følgende procedure: Ved udgangen af et kalenderår - samtidig med regnskabsafslutningen - foretages vurderingen af ejendommen. Resultatet indarbejdes i regnskabet, som færdiggøres i foråret og forelægges generalforsamlingen typisk 6 måneder efter regnskabsårets udløb Trangeled 1994 ratihaberet af Mette Neville i andelsboligforeningsloven, 3. udg, 2004

19 Karensperiode Nystiftede foreninger kan i de første to år efter stiftelsen alene anvende princip a anskaffelsesprisen 2-årsperioden beregnes fra datoen fra den stiftende generalforsamling.

20 Ny offentlig ejendomsvurdering Regeringen præsenterede den 9. oktober 2013 et udspil til en ny model for de offentlige ejendomsvurderinger, der skal sikre tilliden til, at de offentlige ejendomsvurderinger er af en tilstrækkelig god kvalitet. Det fremgår af udspillet, at: Det er vigtigt for regeringen, at befolkningen har tillid til grundlaget for betalingen af skatter og afgifter. Danskerne har krav på at få ejendomsvurderinger, der rammer så godt som muligt.

21 Den offentlige ejendomsvurdering Der er lagt op til en ny automatiseret vurderingsmodel Modellen tager, efter det oplyste, også højde for geodata eksempelvis afstand til skov, sø eller hav eller større veje, jernbane eller lignende. Modellen baserer sig på handel med sammenlignelige ejendomme.

22 Skal foreningen vælge det ene eller det andet? Fordel ved valuarvurdering Præcis værdiansættelse, der afspejler markedet Ulempe ved valuarvurdering Den koster penge

23 Skal foreningen vælge det ene eller andet? Fordel ved den offentlige vurdering Den er gratis Ulempe ved den offentlige vurdering Den er alene maskinel og baseret på et færre undersøgelser end valuaren er forpligtet til, at gennemføre både i dag og efter en ny bekendtgørelse.

24 10 gode råd til bestyrelsen: Er valuaren medlem af DE eller forpligter han sig til, at følge standarden? Efter følger valuaren vurderingsbekendtgørelsen? Sørg for, at vælge en erfaren valuar og spørg til erfaring med omsætning af boligudlejningsejendomme Svaret baseret på mangeårig erfaring kan gå i enkelte tilfælde, men kan ikke bære en vurdering i sig selv. Kan man på en overbevisende måde se hvordan vurderingsresultatet kommer fra fra vugge til grav? Understøtter referencerne og det statistiske grundlag i vurderingen, resultatet? Bruges der DCF-beregning hvis der er potentiale i ejendommen? (relevant for de fleste ejendomme der ikke er nyopførte)

25 10 gode råd til bestyrelsen Er den valgte budgetperiode i DCF-modellen tilstrækkelig til, at sørge for stabilitet i betalingsstrømmene? Er der i vurderingen anvendt satser fra Huslejenævn og Grundejernes Investeringsfond? Hvis ikke, hvorfor? Er de foretagne skøn underbyggede? Kig efter om de valgte forudsætninger er i overenstemmelse med virkeligheden og temaet.

26 Og hvis man er rigtig videbegærlig? - Supplerende litteratur Værdiansættelse af fast ejendom en introduktion til DCFmodellen fra Udgivet af Ejendomsforeningen Danmark. Værdiansættelse af investeringsejendomme anbefalinger til DCF-modellen fra Udgivet af Ejendomsforeningen Danmark og RICS Danmark Værdiansættelse af investeringsejendomme definition af forrentningskrav fra Udgivet af Ejendomsforeningen Danmark og Dansk Ejendomsmæglerforening. Behandling af risikofaktorer i værdiansættelsen fra 2013.

27 Spørgsmål? Scheel & Co. ApS Mikkel Scheel Direkte:

Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen Danmark Ejendomsforeningen Danmark ANDELSBOLIGER I EN BRYDNINGSTID Hvilke principper kan anvendes ved prisfastsættelsen af andelsboligen? Hvilke er de mest almindelige? Og hvilke problemer giver valuarvurderinger?

Læs mere

Bekendtgørelse om vurdering af ejendomme tilhørende private andelsboligforeninger ved valuar

Bekendtgørelse om vurdering af ejendomme tilhørende private andelsboligforeninger ved valuar BEK nr 978 af 28/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 30. juli 2018 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2018-3450 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening

Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Side 1 af 5 Forside / Nyheder / Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Valuarvurderinger: Det betyder den nye vurderingsnorm for jeres forening Skrevet d. 10. august 2018

Læs mere

Forstå en valuarvurdering ABF-kursus VURDERING AF BOLIGINVESTERINGS- OG ANDELSBOLIG EJENDOMME SAMT SÆRLIGE VURDERINGER

Forstå en valuarvurdering ABF-kursus VURDERING AF BOLIGINVESTERINGS- OG ANDELSBOLIG EJENDOMME SAMT SÆRLIGE VURDERINGER Forstå en valuarvurdering ABF-kursus VURDERING AF BOLIGINVESTERINGS- OG ANDELSBOLIG EJENDOMME SAMT SÆRLIGE VURDERINGER 12. August 2015 Forstå en valuarvurdering Dagens program: Lovgrundlag Værdiansættelse

Læs mere

Normer for vurdering af andelsboligforeningers ejendomme iht. ABL 5, stk. 2, litra b.

Normer for vurdering af andelsboligforeningers ejendomme iht. ABL 5, stk. 2, litra b. Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 L 177 Bilag 15 Offentligt Normer for vurdering af andelsboligforeningers ejendomme iht. ABL 5, stk. 2, litra b. Kap. 1 Indledning m.v. 1 Nærværende normer gælder

Læs mere

De nye regler om valuarvurderinger. EjendomDanmark 2019

De nye regler om valuarvurderinger. EjendomDanmark 2019 De nye regler om valuarvurderinger EjendomDanmark 2019 Indledning Ny vurderingsnorm er trådt i kraft, og reglerne er gældende for vurderinger, der udarbejdes efter 1. oktober 2018. Formålet med den nye

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B312500D - HJS UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 5. december 2011 af Østre Landsrets 2. afdeling (landsdommerne Anne Thalbitzer, Hedegaard Madsen og Anette Voigt Arnsted (kst.)). 2. afd.

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark. Renteswaps i andelsboligforeninger og prisreguleringer seneste Højesteretspraksis. Den 3. april 2013

Ejendomsforeningen Danmark. Renteswaps i andelsboligforeninger og prisreguleringer seneste Højesteretspraksis. Den 3. april 2013 Ejendomsforeningen Danmark Renteswaps i andelsboligforeninger og prisreguleringer seneste Højesteretspraksis Den 3. april 2013 Århus Sønder Allé 9 8000 Århus C Tlf: +45 89 31 90 00 Højesteretsdom sag 365/2011

Læs mere

HØJESTERETS DOM. afsagt torsdag den 7. marts 2019

HØJESTERETS DOM. afsagt torsdag den 7. marts 2019 HØJESTERETS DOM afsagt torsdag den 7. marts 2019 Sag BS-15214/2018-HJR (2. afdeling) A og B (advokat Kasper Westberg, beskikket for begge) mod C (advokat Karoly L. Németh, beskikket) og C under konkurs

Læs mere

Midtvejsregulering Reguleringsklausuler. advokat Mette Haagensen juridisk konsulent hos Ejendomsforeningen Danmark

Midtvejsregulering Reguleringsklausuler. advokat Mette Haagensen juridisk konsulent hos Ejendomsforeningen Danmark Midtvejsregulering Reguleringsklausuler advokat Mette Haagensen juridisk konsulent hos Ejendomsforeningen Danmark Regulering af andelsværdien 2 www.ejendomsforeningen.dk Regulering af andelsværdien GD2013/14H

Læs mere

Erhverv Poul Erik Bech Statsautoriserede ejendomsmæglere, valuarer MDE

Erhverv Poul Erik Bech Statsautoriserede ejendomsmæglere, valuarer MDE Erhverv Poul Erik Bech Statsautoriserede ejendomsmæglere, valuarer MDE Andelsselskabet Kristinegården v/b & T Administrationsaktieselskab H. C. Andersens Boulevard 51, 2. 1553 København V Att.: Advokat

Læs mere

Renteswapaftaler i andelsboligforeninger

Renteswapaftaler i andelsboligforeninger 12. februar 2010 Sag 09/04071 /EBST Renteswapaftaler i andelsboligforeninger Beskrivelse af den generelle problemstilling Mange andelsboligforeninger har de senere år indgået renteswapaftaler med en kreditforening

Læs mere

UDKAST. Bekendtgørelse om vurdering af ejendomme tilhørende private andelsboligforeninger ved valuar

UDKAST. Bekendtgørelse om vurdering af ejendomme tilhørende private andelsboligforeninger ved valuar UDKAST Bekendtgørelse om vurdering af ejendomme tilhørende private andelsboligforeninger ved valuar I medfør af 5, stk. 15, i lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber,

Læs mere

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget:

ABF, Andelsboligforeningernes Fællesrepræsentation, har følgende bemærkninger til lovforslaget: Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø København, den 5. januar 2018 Høringssvar vedrørende høring over udkast til forslag til lov om lov om ændring af andelsboligforeninger

Læs mere

Boligadministratorerne informerer

Boligadministratorerne informerer Boligadministratorerne informerer Hermed følger Boligadministratorernes nyhedsbrev nr. 2 i 2013. Hvis der er spørgsmål eller kommentarer til nyhedsbrevet, kan I henvende jer til jeres kontaktperson hos

Læs mere

Vejledning til branchenorm for vurdering af andelsboligforeningsejendomme iht. Andelsboligforeningsloven 5, stk. 2, litra b.

Vejledning til branchenorm for vurdering af andelsboligforeningsejendomme iht. Andelsboligforeningsloven 5, stk. 2, litra b. Vejledning til branchenorm for vurdering af andelsboligforeningsejendomme iht. Andelsboligforeningsloven 5, stk. 2, litra b. Denne vejledning omhandler vurderinger af andelsboligforeningsejendomme iht.

Læs mere

Ansvarlig drift af andelsboligforeninger. Rasmus Juul-Nyholm, Dir.

Ansvarlig drift af andelsboligforeninger. Rasmus Juul-Nyholm, Dir. Ansvarlig drift af andelsboligforeninger Rasmus Juul-Nyholm, Dir. 1. HÅNDTERING AF VALUARVURDERINGER DEN AKTUELLE SITUATION 1. Markedet for udlejningsejendomme ER steget voldsomt! 2. Der ses en del reelle

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat Lovforslag nr. L 189 Folketinget 2014-15 Fremsat den 22. april 2015 af økonomi- og indenrigsministeren (Morten Østergaard) Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Fritagelse for grundskyld

Læs mere

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr R)

Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr R) Side 1 af 6 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 14. juni 2006 (sag nr. 8-2005-R) K mod Revisionsfirmaet RR Registrerede revisorer aps Registreret revisor R Ved

Læs mere

Vejledning til branchenorm for vurdering af andelsboligforeningsejendomme iht. andelsboligforeningsloven 5, stk. 2, litra b.

Vejledning til branchenorm for vurdering af andelsboligforeningsejendomme iht. andelsboligforeningsloven 5, stk. 2, litra b. Vejledning til branchenorm for vurdering af andelsboligforeningsejendomme iht. andelsboligforeningsloven 5, stk. 2, litra b. Denne vejledning omhandler vurderinger af andelsboligforeningsejendomme iht.

Læs mere

Regnskabsvejledningen

Regnskabsvejledningen Boligexperten Administration A/S og Ejendomsforeningen Danmark Regnskabsvejledningen Preben Løth, adm. direktør i Boligexperten Administration A/S 7. april 2014 www.ejendomsforeningen.dk 1. Revision af

Læs mere

Kommunaludvalget 2014-15 KOU Alm.del Bilag 35 Offentligt

Kommunaludvalget 2014-15 KOU Alm.del Bilag 35 Offentligt Kommunaludvalget 2014-15 KOU Alm.del Bilag 35 Offentligt Forslag til Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat (Fritagelse for grundskyld for ejendomme ramt af kystnedbrydning) 1 I lov om kommunal

Læs mere

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER

MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER Aftale mellem regeringen (Venstre, Liberal Alliance og Det Konservative Folkeparti), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Det Radikale Venstre om MERE ROBUSTE ANDELSBOLIGFORENINGER af 27. november 2017

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 18. januar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 18. januar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 18. januar 2013 Sag 97/2012 (1. afdeling) Troels Grum-Schwensen (advokat Rasmus Juvik, beskikket) mod Ruth Olesen (advokat Thomas Højlund, beskikket) og CEJ Ejendomsadministration

Læs mere

Nyt vurderingssystem hvor står vi? Ved cheføkonom Morten Marott Larsen, Ejendomsforeningen Danmark

Nyt vurderingssystem hvor står vi? Ved cheføkonom Morten Marott Larsen, Ejendomsforeningen Danmark Nyt vurderingssystem hvor står vi? Ved cheføkonom Morten Marott Larsen, Ejendomsforeningen Danmark www.ejendomsforeningen.d k www.ejendomsforeningen.d k www.ejendomsforeningen.d k Agenda 1. Hvorfor et

Læs mere

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber

2. udkast. Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber By- og Boligudvalget 2012-13 L 191 Bilag 6 Offentligt Til lovforslag nr. L 191 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af By- og Boligudvalget den 00. maj 2013 2. udkast til Betænkning over Forslag til

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale UDKAST til: Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger I medfør af 6, stk. 2 og 4, og 6 c, stk. 4

Læs mere

Købsaftale (Sidst revideret: Juli 2010, version 3.1)

Købsaftale (Sidst revideret: Juli 2010, version 3.1) (Sidst revideret: Juli 2010, version 3.1) Undersevne køber: Navn: Adresse: Postnr./by: Tlf/fax/mail: Ventelistenr.: køber herved af undersevne sælger: Navn: Ny adresse: Postnr./by: Ny Tlf/fax/mail: en

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat

Forslag. Lov om ændring af lov om kommunal ejendomsskat 2015/1 LSF 17 (Gældende) Udskriftsdato: 28. januar 2017 Ministerium: Skatteministeriet Journalnummer: Skattemin., j.nr. 15-2263705 Fremsat den 7. oktober 2015 af skatteministeren (Karsten Lauritzen) Forslag

Læs mere

Andelsbolig - fra A til Z

Andelsbolig - fra A til Z Andelsbolig - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug for, når

Læs mere

-et firma i vækst. Slide no.

-et firma i vækst. Slide no. -et firma i vækst Slide no. A/B DUEGÅRDEN Beboermøde 19. november Slide no. 2 Andelsværdi og rente swaps v/ Kurt Christensen 3 Slide no. Lov om Andelsboligforeninger Myndighed: Erhvervs- og Byggestyrelsen

Læs mere

OVERPRIS VED A N D E L S B O L I G H A N D L E R A D M I N I S T R A T O R S P L I G T E R O G A N S V A R

OVERPRIS VED A N D E L S B O L I G H A N D L E R A D M I N I S T R A T O R S P L I G T E R O G A N S V A R ORIENTERINGSSKRIVELSE TIL ADMINISTRATORER M.FL. OVERPRIS VED A N D E L S B O L I G H A N D L E R A D M I N I S T R A T O R S P L I G T E R O G A N S V A R A f d e l i n g e n f o r f a s t e j e n d o

Læs mere

Foreningen i tal. 17. ordinære generalforsamling mandag den 19. september 2016

Foreningen i tal. 17. ordinære generalforsamling mandag den 19. september 2016 mandag den 19. september 2016 A/B VED MØNTEN Amagerfælledvej 4-8 Ved Mønten 11-19 Ved Stadsgraven 1-9 www.abvm.dk CVR. 21 77 28 87 Vigtige datoer: Regnskabsår 1.7 30.6 Fyrringssæson 15.9 15.5 (hvis vejret

Læs mere

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber

Udkast. til. Forslag. til. Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber Udkast til Forslag til Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber (Udvidelse af sælgerens oplysningsforpligtelse, oplysningspligt for finansielle virksomheder, karensperiode

Læs mere

UDVALGTE PROBLEMSTILLINGER IFM. OVERDRAGELSE AF ANDELSBOLIGER

UDVALGTE PROBLEMSTILLINGER IFM. OVERDRAGELSE AF ANDELSBOLIGER UDVALGTE PROBLEMSTILLINGER IFM. OVERDRAGELSE AF ANDELSBOLIGER DISPOSITION FOR OPLÆG Kort præsentation af mig selv Kort præsentation af mit phd-projekt Baggrunden for maksimalprisreglerne i ABL Udvalgte

Læs mere

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor A.

K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor A. Den 13. maj 2008 blev i sag nr. 53/2007-S B og C mod Statsautoriseret revisor A afsagt følgende K e n d e l s e: Ved skrivelser af 1. og 6. september 2007 har B og C klaget over statsautoriseret revisor

Læs mere

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Til lovforslag nr. L 191 Folketinget 2012-13

Betænkning. Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Til lovforslag nr. L 191 Folketinget 2012-13 Til lovforslag nr. L 191 Folketinget 2012-13 Betænkning afgivet af By- og Boligudvalget den 29. maj 2013 Betænkning over Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber

Læs mere

Den aktuelle situation på investeringsejendomsmarkedet. Ved cheføkonom Morten Marott Larsen, Ejendomsforeningen Danmark

Den aktuelle situation på investeringsejendomsmarkedet. Ved cheføkonom Morten Marott Larsen, Ejendomsforeningen Danmark Den aktuelle situation på investeringsejendomsmarkedet Ved cheføkonom Morten Marott Larsen, Ejendomsforeningen Danmark Agenda 1. Investeringsejendomsmarkedet 1. Markedet for udlejningsarealer 2. Markedet

Læs mere

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG

GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG GODE RÅD VED KØB AF ANDELSBOLIG I dette faktaark kan du læse meget mere om, hvad en andelsbolig er for noget. Hvis du mangler svar på spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte os. Hvad er en andelsbolig?

Læs mere

A/B Skovstranden Korsør Noter til regnskab 2018 og andelskroneberegning 2019/20 Generelle nøgleoplysninger: Ministeriet for By, Bolig og

A/B Skovstranden Korsør Noter til regnskab 2018 og andelskroneberegning 2019/20 Generelle nøgleoplysninger: Ministeriet for By, Bolig og A/B Skovstranden Korsør Noter til regnskab 2018 og andelskroneberegning 2019/20 Generelle nøgleoplysninger: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har i Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 82 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 8. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2014-1615 Sagsbeh.: PML/NIH Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Høringssvar til Udkast tillov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber- j. nr

Høringssvar til Udkast tillov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber- j. nr Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Sendt pr. e-mail til boliglov@mbbl.dk med kopi til pml@mbbl.dk og jf@mbbl.dk Den 25. februar 2013 Jour. nr.: 20-01-004-13 Ref: JAL Juridisk konsulent Jane Qvist

Læs mere

By- og Boligudvalget L 191 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget L 191 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2012-13 L 191 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: Kontor: Sagsnr.: Sagsbeh.: Dok id: 19. marts 2013 Boliglovgivning 2012-2973 JF, PML 388723 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring

Læs mere

Finanstilsynets erfaring med værdiansættelse af fast ejendom

Finanstilsynets erfaring med værdiansættelse af fast ejendom Finanstilsynets erfaring med værdiansættelse af fast ejendom Fredag den 21. november 2014 Jørn Aagaard-Hansen Finanstilsynet Værdiansættelse af fast ejendom i Finanstilsynet Intern serviceafdeling (REAL)

Læs mere

Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber

Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber Forslag til lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber (Mere robuste andelsboligforeninger) Fremsat den 28. februar 2018 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) 1. I lov

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Lovforslag nr. L 191 Folketinget 2012-13

Forslag. Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Lovforslag nr. L 191 Folketinget 2012-13 Lovforslag nr. L 191 Folketinget 2012-13 Fremsat den 20. marts 2013 af ministeren for by, bolig og landdistrikter (Carsten Hansen) Forslag til Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber

Læs mere

Ejendomsforeningen Danmark. Oplysningspligt ved salg af andmsbolippr m.v.

Ejendomsforeningen Danmark. Oplysningspligt ved salg af andmsbolippr m.v. Erhvervsstyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie ALI(' 17 21 København Ø Att. : Nanna Weinreich og Henrik Davidsen Alene fremsendt pr. e-mail: Boligreguleringogejendomsmaegling@erst.dk cc: nanwei@erst.dk

Læs mere

Andelskronen. Vurderinger og Beregninger. 17-06-2011 Andelsbasen.dk 1

Andelskronen. Vurderinger og Beregninger. 17-06-2011 Andelsbasen.dk 1 Andelskronen Vurderinger og Beregninger 2. Hvad udtrykker andelskronen? 3. Metoder til vurdering 4. Hvornår benyttes en bestemt metode? 5. Hensættelser til værdiregulering 6. Hvad medfører en høj andelskrone?

Læs mere

Ændring af lov om andelsboligforeninger mere robuste andelsboligforeninger

Ændring af lov om andelsboligforeninger mere robuste andelsboligforeninger Erhvervsstyrelsen Att.: Julie Rytter Jakobsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Sendt til boligreguleringogejendomsmaegling@erst.dk, julryt@erst.dk og hendav@erst.dk Ændring af lov om

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Lovforslag nr. L 177 Folketinget

Forslag. Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber. Lovforslag nr. L 177 Folketinget Lovforslag nr. L 177 Folketinget 2017-18 Fremsat den 28. februar 2018 af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Forslag til Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber (Mere

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 18. januar 2013

HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 18. januar 2013 HØJESTERETS DOM afsagt fredag den 18. januar 2013 Sag 365/2011 (1. afdeling) Anny Olivia Andersen (advokat Henrik Qwist) mod Susanne Skibelund (advokat Torben Winnerskjold) I tidligere instans er afsagt

Læs mere

pr. 31. december 2012 af: A/B Fyrrevænget 3630 Jægerspris Matr. nr.: 7 BG og 7 IX Neder Dråby by, Dråby

pr. 31. december 2012 af: A/B Fyrrevænget 3630 Jægerspris Matr. nr.: 7 BG og 7 IX Neder Dråby by, Dråby Vurdering af handelsværdi som udlejningsejendom pr. 31. december 2012 af: A/B Fyrrevænget 3630 Jægerspris Matr. nr.: 7 BG og 7 IX Neder Dråby by, Dråby EJendomsmægler og VALuar, anpartsselskabet EJVAL,

Læs mere

A n d e l s b o l i g - fra A til Z

A n d e l s b o l i g - fra A til Z A n d e l s b o l i g - fra A til Z Mulighederne er mange, når du skal beslutte dig for, hvilken type bolig du ønsker. Vi har samlet en masse nyttige oplysninger om andelsboliger, som du kan få god brug

Læs mere

Erstatningsansvar ved prisfastsættelse af andelsboliger set fra bestyrelsens perspektiv

Erstatningsansvar ved prisfastsættelse af andelsboliger set fra bestyrelsens perspektiv Kristian Graven Nielsen Erstatningsansvar ved prisfastsættelse af andelsboliger set fra bestyrelsens perspektiv Kristian Graven Nielsen Erstatningsansvar ved prisfastsættelse af andelsboliger set fra bestyrelsens

Læs mere

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig?

Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Hvad skal du være opmærksom på, inden du køber andelsbolig? Inden du køber en andelsbolig, er det godt at overveje din økonomiske situation både nu og fremover. Hvad har du råd til, hvordan er din jobsituation,

Læs mere

Ved brev af 15. november 2006 har advokat og administrator for Andelsboligforeningen K, NN, indgivet klage over statsautoriseret revisor R.

Ved brev af 15. november 2006 har advokat og administrator for Andelsboligforeningen K, NN, indgivet klage over statsautoriseret revisor R. Side 1 af 8 Disciplinærnævnet for Statsautoriserede og Registrerede Revisorers kendelse af 19. november 2007 (sag nr. 72-2006-S) K mod Statsautoriseret revisor R Ved brev af 15. november 2006 har advokat

Læs mere

Jytte Bille Erhverv ApS. Opdatering/tillæg til Vurdering Bergthora 2300 København S

Jytte Bille Erhverv ApS. Opdatering/tillæg til Vurdering Bergthora 2300 København S Opdatering/tillæg til Vurdering Bergthora 2300 København S Dato: 18. marts 2010 Beliggenhed: Matr. nr.: Ejer: Rekvirent: Bergthorasgade 37 m.fl., 2300 København S 180-183, Amagerbros Kvarter Andelsboligforeningen

Læs mere

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G

G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G G O D E R Å D V E D K Ø B A F A N D E L S B O L I G Danske Bank A/S. CVR-nr. 61 12 62 28 - København I dette faktaark kan du få gode råd til, hvordan du skal forholde dig, hvis du overvejer at købe en

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. samt om bestyrelsens pligt til at fremlægge skema over centrale nøgleoplysninger BEK nr 640 af 30/05/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 24. februar 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Erhvervsstyrelsen, j.nr. 2018--3445 Senere ændringer til forskriften Ingen

Læs mere

UDKAST. til. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger

UDKAST. til. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger UDKAST til Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 74 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 74 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 ERU Alm.del Bilag 74 Offentligt Fremsat den [ ] af erhvervsministeren (Brian Mikkelsen) Udkast til Forslag til Lov om ændring af lov om andelsboligforeninger

Læs mere

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 8. januar 2015. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. 6. januar 2015. Nr. 2.

Lovtidende A. 2015 Udgivet den 8. januar 2015. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. 6. januar 2015. Nr. 2. Lovtidende A 2015 Udgivet den 8. januar 2015 6. januar 2015. Nr. 2. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre

Læs mere

Værdiansættelse af investeringsejendomme anbefalinger til DCF-modellen

Værdiansættelse af investeringsejendomme anbefalinger til DCF-modellen EJENDOM & ENTREPRISE Værdiansættelse af investeringsejendomme anbefalinger til DCF-modellen AUDIT 1 Et skridt i den rigtige retning Hvad er vores målsætning? Skabe øget gennemsigtighed i værdiansættelserne

Læs mere

Skatteudvalget L 104 Bilag 1 Offentligt

Skatteudvalget L 104 Bilag 1 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 104 Bilag 1 Offentligt 19. januar 2017 J.nr. 16-1729722 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges høringsskema samt de modtagne høringssvar vedrørende

Læs mere

Vejledning om stiftelsesbudgetter for andelsboligforeninger. Indledning

Vejledning om stiftelsesbudgetter for andelsboligforeninger. Indledning 25. juni 2018 Sag nr.: 2018-6547 Vejledning om stiftelsesbudgetter for andelsboligforeninger Indledning Den politiske aftale om mere robuste andelsboligforeninger fra 27. november 2017 mellem regeringen

Læs mere

Ny type valuarvurderinger = ansvar for administrator?

Ny type valuarvurderinger = ansvar for administrator? Ny type valuarvurderinger = ansvar for administrator? forfatter advokat timmy lund witte, ejendomsforeningen danmark Som et vigtigt element i prissætning af andelsboligejendomme indgår valuarvurderinger,

Læs mere

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. april 2013

HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. april 2013 HØJESTERETS DOM afsagt onsdag den 17. april 2013 Sag 70/2012 (1. afdeling) Michael Juhl (advokat Rasmus Juvik, beskikket) mod Tanja Nielsen (advokat Knud-Erik Kofoed) I tidligere instanser er afsagt dom

Læs mere

VURDERINGSRAPPORT. Ved Exnersgade, 6700 Esbjerg A Esbjerg Bygrunde (en del heraf) Sags nr.: Vurderet pris: Kr

VURDERINGSRAPPORT. Ved Exnersgade, 6700 Esbjerg A Esbjerg Bygrunde (en del heraf) Sags nr.: Vurderet pris: Kr VURDERINGSRAPPORT Beliggende: Matrikelnummer: Ejer: Ved Exnersgade, 6700 Esbjerg 1417 A Esbjerg Bygrunde (en del heraf) Banedanmark Sags nr.: 670 00670 Vurderet pris: Kr. 500.000 560.000 Side 1 af 7 1

Læs mere

2012/1 LSF 191 (Gældende) Udskriftsdato: 30. marts Forslag. til

2012/1 LSF 191 (Gældende) Udskriftsdato: 30. marts Forslag. til 2012/1 LSF 191 (Gældende) Udskriftsdato: 30. marts 2019 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2012-2973 Fremsat den

Læs mere

Statistiske metoder til vurdering af grunde under ejerboliger

Statistiske metoder til vurdering af grunde under ejerboliger Notat 18. december 2018 Statistiske metoder til vurdering af grunde under ejerboliger Den offentlige ejendomsvurdering danner grundlaget for beskatningen af ejendomme i Danmark. I 2018 skønnes det samlede

Læs mere

Boligregulerings lovens 18 b

Boligregulerings lovens 18 b Boligregulerings lovens 18 b Boligreguleringslovens 18 b Formål I denne pjece kan du læse om bindingspligten efter boligreguleringslovens 18 b. Du kan læse mere om reglerne på gi.dk. Her kan du også få

Læs mere

VURDERING PARCELHUSGRUNDE

VURDERING PARCELHUSGRUNDE VURDERING PARCELHUSGRUNDE Beliggende: Ejer: Stenildhøjdalen, 9600 Aars Vesthimmerlands Kommune Side 1 af 7 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Rekvirent:... 3 2. Vurderingsmænd:... 3 3. Vurderingsobjekt:... 3 4. Adkomstforhold:...

Læs mere

POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014

POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014 POLITISK OPLÆG BOLIGPOLITIK SEPTEMBER 2014 ANDELSBOLIG- OPLÆG 2014 BILLIGERE LÅN OG MERE GENNEM- SIGTIGHED Alle danskere skal have mulighed for at bo i en bolig, der er egnet til deres særlige situation.

Læs mere

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 20. december 2013. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger. 16. december 2013. Nr. 1539.

Lovtidende A. 2013 Udgivet den 20. december 2013. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger. 16. december 2013. Nr. 1539. Lovtidende A 2013 Udgivet den 20. december 2013 16. december 2013. Nr. 1539. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre

Læs mere

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen.

En beskrivelse af, hvad de to skemaer skal indeholde, følger af bilag 1 og 2 til bekendtgørelsen. Nye regler for oplysninger om andelsboligforeningen Kære bestyrelse Som nævnt i vores nyhedsbrev fra december, bebudede ministeren for By, Bolig og Landdistrikter, Carsten Hansen, at der ved fremtidige

Læs mere

VURDERING PARCELHUSGRUNDE

VURDERING PARCELHUSGRUNDE VURDERING PARCELHUSGRUNDE Beliggende: Ejer: Kirsebærvænget, 9620 Aalestrup Brombærvej, 9620 Aalestrup Solbærvej, 9620 Aalestrup Vesthimmerlands Kommune Side 1 af 8 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Rekvirent:...

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. BEK nr 2 af 06/01/2015 (Gældende) Udskriftsdato: 2. august 2015 Ministerium: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Journalnummer: Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter, j.nr. 2014-3305 Senere

Læs mere

AFTALE OM SALG/OVERTAGELSE AF ANDEL i ANDELSFORENINGEN!

AFTALE OM SALG/OVERTAGELSE AF ANDEL i ANDELSFORENINGEN! AFTALE OM SALG/OVERTAGELSE AF ANDEL i ANDELSFORENINGEN! Navn. Undertegnede overdrager herved min andel beliggende til fraflytning pr. den til medunderskrevne Pris. Prisen for andelen kan opgøres således:

Læs mere

By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt

By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt By- og Boligudvalget 2014-15 L 47 Bilag 1 Offentligt NOTAT Dato: 20. oktober 2014 Kontor: Boliglov Sagsnr.: 2013-3181 Sagsbeh.: PML Dok id: 466043 Høringsnotat vedrørende Forslag til Lov om ændring af

Læs mere

Aftale om mere robuste andelsboligforeninger

Aftale om mere robuste andelsboligforeninger Aftale om mere robuste andelsboligforeninger Andelsboliger bidrager som boligform til et varieret udbud af boliger i Danmark. Det er vigtigt at sikre gode vilkår for en robust andelsboligsektor, så både

Læs mere

Wismann Property Consult A/S

Wismann Property Consult A/S 1 Vurdering 2008 af ejendommen tilhørende AB Nørre Farimagsgade 57-59 Beliggende på Nørre Farimagsgade 57-59, 1364 København K. Matr.nr. 169, Nørrevold Kvarter, København 2 1. Rekvirent: AB Nørre Farimagsgade

Læs mere

Den nye klagestruktur hvordan kan vi forbedre den offentlige vurdering?

Den nye klagestruktur hvordan kan vi forbedre den offentlige vurdering? Den nye klagestruktur hvordan kan vi forbedre den offentlige vurdering? Overvejelser og resultater fra arbejdet i regeringens eksterne ekspertudvalg Peter Engberg Jensen Kommissorium 9. oktober 2013 3

Læs mere

Ny A/B valuarvurderingsnorm

Ny A/B valuarvurderingsnorm Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2017-18 (Omtryk - 17-04-2018 - Yderligere materiale fra Lars Wismann) L 177 Bilag 5 Offentligt Ny A/B valuarvurderingsnorm EVM minister Brian Mikkelsen tophistorie

Læs mere

Prisforvirring i andelsboligsektoren

Prisforvirring i andelsboligsektoren 8. august Prisforvirring i andelsboligsektoren Mange års prisstigninger på ejendomsmarkedet har sat sit præg på andelsboligmarkedet. Størstedelen af andelsboligforeningerne herhjemme har siden 2005 oplevet

Læs mere

Vurderingsrapport. Vurderingsrapporten er udarbejdet for. Arealet er vurderet til. Ubebygget areal, Energivej, 8740 Brædstrup Sag 105.

Vurderingsrapport. Vurderingsrapporten er udarbejdet for. Arealet er vurderet til. Ubebygget areal, Energivej, 8740 Brædstrup Sag 105. Vurderingsrapport Ubebygget areal, Energivej, 8740 Brædstrup Sag 105.746 Vurderingsrapporten er udarbejdet for Horsens Kommune Arealet er vurderet til Kr. 80 pr. m². Købesummen tillægges moms Indholdsfortegnelse

Læs mere

D O M. Afsagt den 16. februar 2018 af Østre Landsrets 21. afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Lone Dahl Frandsen og Franjo Stojanovski (kst.)).

D O M. Afsagt den 16. februar 2018 af Østre Landsrets 21. afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Lone Dahl Frandsen og Franjo Stojanovski (kst.)). D O M Afsagt den 16. februar 2018 af Østre Landsrets 21. afdeling (landsdommerne Taber Rasmussen, Lone Dahl Frandsen og Franjo Stojanovski (kst.)). 21. afd. nr. B-642-17: A m.fl. (alle ved advokat Kasper

Læs mere

2.0 A/SO COPYRIGHT DE

2.0 A/SO COPYRIGHT DE Formularen er udarbejdet af DE i samarbejde med Forbrugerrådet TÆNK. Salgsopstilling Mæglerringen Odense A/S v/karen Friis Skibhusvej 78 5000 OdenseC Telefon6613 2613 Email: info@66132613.dk Adresse: Erantisvænget17,

Læs mere

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn].

Undertegnede skal herved forespørge foreningen om tilladelse til overdragelse af andelsbevis [sælgers navn og boligens nr.] til [klagers navn]. 1 København, den 28. juli 2010 KENDELSE Klager ctr. Statsaut. ejendomsmægler MDE Jørgen Steve Storegade 20 9560 Hadsund Sagen angår spørgsmålet, om indklagede skal betale erstatning for en difference i

Læs mere

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A.

Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012. Revisortilsynet. mod. B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A. Den 20. februar 2014 blev der i sag nr. 53/2012 & 54/2012 Revisortilsynet mod B (cvr. xx xx xx xx) og Statsautoriseret revisor A afsagt sålydende kendelse: Ved skrivelser af 3. juli 2012 har Revisortilsynet

Læs mere

Page 1 of 6 BEK nr 1539 af 16/12/2013 Gældende Offentliggørelsesdato: 20-12-2013 Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Udlevering

Læs mere

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1

Æ n d r i n g s f o r s l a g. til. Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Til 1 Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13 L 175 Bilag 6 Offentligt Æ n d r i n g s f o r s l a g til Forslag til lov om forvaltere af alternative investeringsfonde m.v. Af erhvervs- og vækstministeren

Læs mere

Vejledning til Andelsboligskema

Vejledning til Andelsboligskema Vejledning til Andelsboligskema Skemaet skal anvendes i de andelsboligforeninger, der endnu ikke har vedtaget et regnskab med et regnskabsår, der løber fra den 1. januar 2013 eller senere, og som derfor

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december 2010,

Læs mere

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16

ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf * Ekspeditionstid 9-16 ERHVERVSANKENÆVNET Kampmannsgade 1 * Postboks 2000 * 1780 København V * Tlf. 33 30 76 22 * Ekspeditionstid 9-16 www.erhvervsankenaevnet.dk Kendelse af 21. maj 2012 (J.nr. 2011-0026122) Afgift som følge

Læs mere

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M

UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M B199900A - PJ UDSKRIFT AF ØSTRE LANDSRETS DOMBOG D O M Afsagt den 26. juni 2014 af Østre Landsrets 13. afdeling (landsdommerne Anne Louise Bormann, Steen Mejer og Anders Rex Rønn (kst.)). 13. afd. nr.

Læs mere

Skatteudvalget L 93 Bilag 6 Offentligt

Skatteudvalget L 93 Bilag 6 Offentligt Skatteudvalget 2016-17 L 93 Bilag 6 Offentligt 9. december 2016 J.nr. 16-1708178 Til Folketinget Skatteudvalget Til udvalgets orientering vedlægges supplerende høringsskema samt høringssvar modtaget efter

Læs mere

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13 Skatteudvalget 2013-14 L 80 Bilag 4 Offentligt Skatteministeriet Nicolai Eigtveds Gade 28 1402 København K 4. december 2013 Forslag til Lov om ændring af vurderingsloven og tinglysningsafgiftsloven H259-13

Læs mere

Vejen mod et nyt vurderingssystem for fast ejendom. 8. OKTOBER 2015. Peter Engberg Jensen

Vejen mod et nyt vurderingssystem for fast ejendom. 8. OKTOBER 2015. Peter Engberg Jensen Vejen mod et nyt vurderingssystem for fast ejendom 8. OKTOBER 2015. Peter Engberg Jensen DISPOSITION FORHISTORIE OG KOMMISSORIUM ORGANISERING FACT FINDING OG PROCES FORSLAG TIL NYT SYSTEM OFFENTLIGGØRELSE

Læs mere

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v.

Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. Bekendtgørelse om oplysningspligt ved salg af andelsboliger m.v. I medfør af 6, stk. 2 og 4, i lov om andelsboligforeninger og andre boligfællesskaber, jf. lovbekendtgørelse nr. 1716 af 16. december 2010,

Læs mere

PRODUKT KATALOG REGNSKAB OG RAPPORTERING. Indhold. Nøglen til den rigtige løsning. Værdiansættelse af ejendomme side 1. Ejendomsanalyse.

PRODUKT KATALOG REGNSKAB OG RAPPORTERING. Indhold. Nøglen til den rigtige løsning. Værdiansættelse af ejendomme side 1. Ejendomsanalyse. REGNSKAB OG RAPPORTERING PRODUKT KATALOG Indhold Værdiansættelse af ejendomme side 1 Ejendomsanalyse. side 3 Nøglen til den rigtige løsning DATEA Lyngby Hovedgade 4 2800 Kgs. Lyngby 45 26 01 02 datea@datea.dk

Læs mere