HELSINGØR LÆRERFORENING Danmarks Lærerforening - Kreds 35 Stengade DK-3000 Helsingør - Telefon

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HELSINGØR LÆRERFORENING Danmarks Lærerforening - Kreds 35 Stengade DK-3000 Helsingør - Telefon"

Transkript

1 Referat af Generalforsamling i Helsingør Lærerforening kreds 35 Onsdag d. 12. marts Valg af dirigent Andreas Bang. Dirigenten konstaterede, at Generalforsamlingen var lovligt indkaldt, og dermed beslutningsdygtig. 2. Valg af referent Brigitte Clausen, Hellebækskolen 3. Beretning ved Formand Vera Sandby Hansen Formandens mundtlige beretning er vedhæftet. Se bilag 1 Beretningen blev efter nedenstående debat enstemmigt vedtaget. Herunder behandling af resolutionen. Kommentarer til beretningen: LOCKOUT ingen bemærkninger fra forsamlingen LOV 409/REFORM Marketta Smakkevej: Spørgsmål om, hvorvidt der er regler om arbejdspladserne på skolerne. Liselotte: Kredsen opfordrer TR og AMR til at stille arbejdsmiljømæssige krav til lederne i forbindelse med etablering af arbejdspladserne. Der er ikke lovkrav om, at hver lærer har sin egen arbejdsplads, men vi skal argumentere stærkt for, at det er det vi har behov for. DLF har udsendt et inspirationskatalog, der også ligger på HLF s hjemmeside. De arbejdsmiljømæssige lovkrav, fremgår af inspirationskataloget. HLF opfordrer til, at hver skole nedsætter et udvalg, som udarbejder forslag til hvordan arbejdspladserne skal indrettes på den pågældende afdeling. B&U udvalget har været på turné og kigget på skolernes indretning af arbejdspladser. Min udmelding til politikerne er, at vi forventer, at arbejdspladserne er færdige til 1. august. Så det har jeg en forventning om, at de når. Birthe, Nygaard: Hvad, hvis lederen kræver at vi arbejder i et klasseværelse? Liselotte: Der er ingen lovkrav om, at arbejdspladserne ikke må være i et klasseværelse. Men der er arbejdsmiljømæssige krav, som kan være svære at opfylde i et klasseværelse.

2 Stig Johansen Helsingør skole: Vores ledere afventer et svar fra Byrådet om, hvorvidt man kan bruge lockout midlerne til arbejdspladser. HLF har foreslået, at Lockout pengene skulle gå til videreuddannelse. Men de er røget til arbejdspladser. Det er vedtaget i Byrådet i mandags. Helsingør skole: Det kunne være rart med en fælles plan for, hvad vi gør, hvis pladserne ikke er færdige 1. august 2014 Elisabet Bühring, BUR: Jeg har læst at midlerne bliver brugt til inklusionskurser. Dvs. at de har brugt pengene 2 gange. Jens Palle, Kongevejen. Den understøttende undervisning udgør meget få timer. En klasse har fx kun 17 min. om dagen. Bl.a. frikvartererne bliver regnet som understøttende undervisning. Det er kun 0. og 1. klasse, der får noget ud af det. Tallene ligger på UVM s hjemmeside. Jeg har p.t. givet op mht. at udregne tallene for understøttende undervisning. Måske bliver det mindre i vores kommune, da vi har vejledende undervisningstal. Marketta, Smakkevej: Der er behov for opmærksomhed på, hvordan man honorerer TR erne og AMR erne til næste år. Det er vi meget opmærksomme på i Kredsen. TR og AMR skal have den nødvendige tid til arbejdet, jf. MED-aftalen. Vi vil drøfte med DS, at der skal være nogle rammevilkår til. Katrine, Egevænget: Jeg er bekymret over, at vi er så få til generalforsamlingen, set i lyset af lockouten. Det er vigtigt, at vi står sammen som fagforening. Marketta: Mange støtter op. Men mange er trætte og har travlt med at forberede sig til i morgen. KOMMUNALE FORHOLD: Ingen kommentarer fra forsamlingen. KREDSKONTOR OG MEDLEMSARRANGEMENT: Jens, Kongevejen:

3 Det var et godt arrangement med Anders Bondo. Det er godt, at fortsætte med lignende arrangementer. RESOLUTIONEN: Mette Bayer, Hellebækskolen: Ordet arbejdsglæde er et værdifuldt ord, som bør tilføjes. Teksten ændres jf. forslag. Elizabeth, Hellebækskolen: Vedr. videreuddannelse Jeg kunne tænke mig, at vi stiller spørgsmål til vores Uddannelseshus. Hvad vil de (vores arbejdsgiver) med os? Uddannelseshuset er lidt af en varm kartoffel. Uddannelseshuset vil fremover være under DS ressort, og dermed lidt nærmere os. Jeg har hørt røster om, at der igen kommer fælles 30 timer kurser. Vi er opmærksomme på forholdet, men tager det ikke med i resolutionen. Leif, Marienlyst: Når vi har MUS skal vi påpege, at vi vil have fagfaglige kurser. Således kommer det til at stå flere steder. Susanne, Tibberupskolen: Jeg vil opfordre TR erne til at spørge deres ledere om, hvilket kursus Uddannelseshuset er ved at planlægge. Lederne er blevet præsenteret for det af Jeanette Kjærgård. Marketta, Smakkevej: Er det en idé at nævne noget om AMR og TR i resolutionen? Vi har fokus på det, men tager det ikke med nu. Spørgsmål fra forsamlingen: Hvem bliver resolutionen helt præcist sendt til? Den sendes til Byrådet og til DS. Hvis den skal til skolebestyrelserne, skal det være gennem vores egne repræsentanter. Stig Johansen, Nordvest: Plejer vi at sende den til Dagbladet? Kredsstyrelsen kan overveje at brede den ud.

4 Merete Skov, Marienlyst: Står man ikke være ved sin resolution. Hvorfor skal den ikke sendes til skolebestyrelsen? Vi skal sikre, at der er et formål med at sende den ud, og at den ikke bliver opfattet som en provokation. Leif, Marienlyst: Vi får at vide i Skolebestyrelsen, at vi er fagpolitiske. Derfor tror jeg ikke, den vil gøre gavn i min Skolebestyrelse. Niels, Kongevejen: Er politikerne overhovedet klar over, hvad vores inklusionskurser er for noget? Det virker ikke sådan. Det lyder flot udadtil men er ikke noget værd. Stig, Nordvest.: Jeg er enig med Leif. Vores skolebestyrelse er klar over, hvad vi har været igennem. Vi inviterer politikerne på Kredskontoret. Børne- og uddannelsesformanden Christian Holm Donatzky har også besøgt os. Jeg gør min indflydelse gældende, hvor jeg kan. Resolutionen blev herefter enstemmigt vedtaget. 4. Regnskab Kasserer Merete Knuhtsen redegjorde for regnskabet Regnskabet ligger på hjemmesiden. Regnskabet blev enstemmigt godkendt, og kredsstyrelsen får decharge. 5. Budget, herunder fastsættelse af kontingent for det kommende kalenderår Kasserer Merete Knuhtsen redegjorde for budgettet Kassereren foreslår ingen kontingentforøgelse. Budgettet ligger på hjemmesiden. Forslaget og budgettet er godkendt. Spørgsmål fra forsamlingen: Hvornår forventes det, at kassekreditten er udlignet? Merete: Om år 6. Valg til kredsstyrelsen - alle nuværende kredsstyrelsesmedlemmer genopstiller. Vera Sandby Hansen er genvalgt som formand.

5 Merete Svalgaard Knuhtsen er genvalgt som kongresdelegeret og kredsstyrelsesmedlem. Merete Svalgaard Knuhtsen er genvalgt som kasserer. Liselotte Jørgensen Bak er genvalgt som kongresdelegeret og kredsstyrelsesmedlem. Mette Sigfusson er valgt som 1. suppleant til kongresdelegeret og kredsstyrelsesmedlem. Katja Gotlieb som 2. suppleant til kongresdelegeret og kredsstyrelsesmedlem. Susanne Lilleballe Bech som 3. suppleant til kongresdelegeret og kredsstyrelsesmedlem. Susanne Risom er genvalgt som kredsstyrelsesmedlem. Maja Rahner Gottlieb, Hornbæk, er valgt som 1.suppleant til kredsstyrelsen. Peter Berggreen 10-klasseskolen, er valgt som 2. suppleant til kredsstyrelsen. Elisabet Bühring, BUR, er valgt som 3. suppleant til kredsstyrelsen. Helle Schackinger og Jesper Petersen blev valgt som kritiske revisorer. Leif Nissen blev valgt som revisorsuppleant. 7. Eventuelt Vera takkede for valget på vegne af Kredsstyrelsen. Andreas afsluttede generalforsamlingen kl. 21:00 Underskrift: d. d. d. Brigitte Clausen Andreas Bang Vera Sandby Hansen

6 BILAG 1 - FORMANDENS MUNDTLIGE BERETNING 2014 Tålmodighed og is i maven. Straks ved starten af dette skole år, i august måned valgte man i Helsingør Kommune, Centeret med vores kommunaldirektør for bordenden, at gå i gang med at forberede indførelsen af de nye tider for folkeskolen, Reformen, jeg henviser til den skriftlige beretning. Specielt i arbejdsgruppen, der behandlede ledelse og samarbejde, må jeg indrømme, blev følelserne fra forårets konflikt genopfrisket. Det var noget svært at dele ledernes optimisme om Lov409 og reformens lyksaligheder. Det blev dog også klart, at lederne selv var udfordret af reformen og de ændrede vilkår vedr. arbejdstiden- og vi kan konstatere, at der stadig er en del løse ender i forhold til indholdet og planlægningen af det kommende skoleår. Hvor langt man er med planlægningen af næste skoleår er selvfølgelig forskelligt, men da det også først nu er blevet afgjort hvilken økonomisk ressourcemodel, der skal bruges, fornemmer jeg der nok kan blive rimelig travlt for alle her i foråret. Jeg har de tidligere år haft et indtryk af, hvordan det har set ud med beskæftigelsessituationen til det kommende skoleår på nuværende tidspunkt. I år har jeg ikke noget indtryk ud fra meldinger fra skolerne, men i forhold til pensionsberegninger og antallet af nyansættelser her i foråret, er der noget, der tyder på, at vi ikke står over for en fyringsrunde. Jeg har endnu hørt ikke hørt pålidelige udmeldinger om, hvornår noget er klar, men nok først i april! Vi ved ikke, hvordan timerne i den understøttende undervisning skal besættes, eller nok om indholdet til at vide, hvem der skal have opgaven. Ind i mellem hører man om sportsforeninger eller frivillige, der kunne tage over, men mit indtryk er at der ikke er kø fra den side. Det kommunale budget blev vedtaget med en 50/50 fordeling af den understøttende undervisning mellem lærere og pædagoger, men den endelig fordeling ligger hos skolelederen. Denne fordeling har selvfølgelig indflydelse på beskæftigelsessituationen. I mellem de faglige lokale repræsentanter, BUPL, FOA og os har vi indtil videre været enige om, at opgaven skal besættes med den, der har kvaliteterne til at løse opgaven. Det være sig i øvrigt også inden for specialområdet. Ingen aftaler: For os, i kredsstyrelsen var udgangspunktet fra start af og er stadig: LOV409 er gældende for arbejdstiden, og kan vi ikke få noget, der er bedre, så er loven vores værn og beskyttelse mod, at vi arbejder langt ud over hvad vi får løn for - og ikke mindst, kan holde til! Enhedslisten meldte klart ud fra start og opfordrede til, at der skulle indgås en arbejdstidsaftale med lærerforeningen, men havde ikke reel støtte til forslaget fra det øvrige byråd. Jeg skal ikke gøre mig klog på hvilke interne diskussioner, der har været i de forskellige partier, men noget tyder på, at der må være sket nogle misforståelser undervejs, da jeg er blevet mødt med, at det er de andre, der ikke vil være med, når jeg har haft lejlighed til at drøfte lærernes forhold og vores generelle arbejdssituation med

7 repræsentanter fra nogle af partierne. At der så er valgt nyt byråd har ikke gjort sagen mindre speget. Alt i alt er det end ikke blevet undersøgt om der kunne være forhold, der ved en konkret aftale kunne være til gavn for alle parter. Altså har der ikke ligget noget fornuft bag beslutningen, men flertallet i byrådet har blot parkeret deres beslutningskompetence hos KL. Vi HAR ikke nogle aftaler i sigte, men derfor kan vi godt drøfte indholdet af loven med vores center med henblik på, at der er en fælles forståelse af indholdet, og vi, HLF kan fremlægge de problemstillinger vi ser i forhold til, at lærerne kan lykkes med undervisningsopgaven, og i øvrigt få hverdagen til at hænge sammen. Der har fra dag 1 været meldt ud fra Centeret, at man gerne ville invitere HLF med til at drøfte de fremtidlige vilkår. Både i arbejdsgrupperne, og fra den fagpolitiske vinkel. Men det er ikke en forhandlingssituation, vi er i. Det betyder, at det i sidste ende er centeret, der alene udvælger og medtager de forslag, vi kommer med. Det kan være svært fra jeres side, ude på skolen at se forskellen, og det gav da også et vist røre, da det seneste ændrede administrationsgrundlag blev udsendt sidst i februar. Her var der medtaget udvalgte forslag fra HLF. Dette opfattede nogle medlemmer, som om det var alt, hvad vi havde fremført, eller at det var det, vi var tilfredse med. Forholdet var imidlertid, at centeret kun havde medtaget det, man fra centeret og skolelederne kunne acceptere, hvilket de i og for sig har ret til, fordi det er deres eget papir, men ikke særlig hensigtsmæssigt for os i forhold til opgaven med at holde god ro og orden på arbejdspladsen. Den samme forpligtelsen hviler på arbejdsgiver, og HLF har overfor Marianne Hoff (direktøren på området) fremført, at det nok er klogt, at vi fremtidigt får en snak om, hvordan udmeldinger, hvor HLF indgår, videreformidles. Det er klart, at vi er udfordret af de personalemæssige ændringer i centeret. Helt enkelt er vi ved at lære hinanden at kende, og det skal vi nok finde ud af. Jeg ser det som kredsstyrelsens fornemmeste opgave som medlemmernes repræsentant at fremstå som troværdig, engageret medspiller, for at bevare et gensidigt respektfuldt samarbejde med vores Center og skoleledere. Vi skal ikke male fanden unødig på væggen, men vi skal med ærlighed fremføre de bekymringer, vi hører fra medlemmerne sammen med de problemstillinger vores viden fra det fagpolitiske arbejde giver grundlag for. Det er det professionelle ansvar, vi skal bidrage med. En generel bekymring har været, hvordan der er mulighed for at forberede sig til undervisningen. Vi har mange gange, i flere situationer fremlagt nødvendigheden af at have en ordentlig planlagt undervisning. Vi har gentaget, tålmodigt gentaget at hvis man som lærer ikke er velforberedt, kan man ikke klare undervisningen. Man kan nok en enkelt gang køre en time på rygraden, men eleverne opdager hurtigt, om der er styr på undervisningen. Her har vi en dybere drøftelse til gode, om hvilke planer, der ligger for at tilgodese dette behov.

8 Der har været drøftelse om bruttotimetallet, altså hvad udgangspunktet er for årsnormen. Vi håber, at den seneste udmelding, som blev fremført i overværelse af borgmester og udvalgsformand fastholdes, så vi lander på 1924, som - i øvrigt - det øvrige arbejdsmarked! Der er en fortolkningsmulighed i lov409, som kunne give anledning til at hæve årsnormen til 1931,4, og det er gået lidt op og ned i vore drøftelser, men den seneste udmelding lød troværdig. Tidsregistreringen var noget af det første, vi drøftede med centeret. Det udsprang af den enorme lokale politiske interesse, der har, efter lockouten, været for at lærerne kan arbejde hjemme en noget pudsig drejning Måske gik det op nogen, at det koster at lave arbejdspladser! I har formentlig forstået forskellen mellem en aftale, en overenskomstmæssig aftale, og så de vilkår, der efter skolelederens egne præmisser tillades læreren. Vi har derfor været optaget af at få registreret den præsterede arbejdstid. Der har faktisk fra starten været lydhørhed over for dette behov, men hvordan det vil ske, er ikke fremlagt. Finder vi ikke en løsning på kredsniveau, formoder jeg, at man igennem MED-udvalget på skolerne får lavet en retningslinje for, hvordan det kan komme til at foregå. Vi har også drøftet muligheden for Flekstid, altså at der kan være mulighed for at møde tidligere eller senere inden for en ramme. Men det er klart, at den præsterede arbejdstid skal registreres. Derfor må vi som udgangspunkt holde os til Lov409, der beskriver at arbejdstiden registreres fra man møder til man igen forlader arbejdspladsen. Vi har også drøftet detaljeringsgraden af den pligtige opgaveoversigt med Centeret. Det vi nu har fået forelagt er, at man har tænkt sig,at den pulje på de ca. 165 timer, der ligger ud over den faste daglige arbejdstid, er fordelt på opgaver ved skoleårets start. Hvordan planlægningen reelt vil foregå, hvordan den enkelte lærer bliver inddraget, har vi ikke drøftet, men her kan det igen være i MED-systemet, der kan aftales nogle retningslinjer i. På de seneste møder har der været en skoleleder med til møderne med centeret. Det har vi selv opfordret til, da der er behov for på nuværende tidspunkt at kunne konkretisere lovstoffet til hverdagen på skolen. Det er ingen hemmelighed, at personaleudskiftningen i Centeret har medført, at der efterhånden ikke er personale, der kender til skolens hverdag. Og jeg vil i den sammenhæng rose vores nye centerchef, for at hente en erfaren skoleperson ind til centeret. Om vi bliver mere eller mindre enige om ting af den grund, skal jeg ikke kunne sige, men et betryggende udgangspunkt, at vi har en konkret erfaringsflade at dele synspunkter ud fra. Vi har stadig aftalte møder og drøftelser vedr. udmøntningen af Lov409, og det er mit indtryk, at man fra centerets side erkender, at samarbejdet med kredsen stadig har en betydelig rolle i forhold til samarbejdet med lærerne på skolerne. Det må være en selvfølge at nævne, at den kommende kredsstyrelse selvfølgelig skal have fokus på, hvordan der følges op på den kommunale trivselsundersøgelse. Lærernes trivsel hænger sammen med muligheden for at lave en god skole. Konkrete tiltag er der p.t ikke aftalt, det har man ikke

9 kunnet nå, men at have aftalte rammer at arbejde under og kende sine arbejdsvilkår f. eks gennem kendte rammer om arbejdstiden, kunne nok være et sted at starte! Her skal et afsnit vedr. arbejdspladser, og min udtalelse til borgmester og udvalgsformand være, at vi forventer arbejdspladserne er klar 1. august, nå vi kan vel nok klare det! Umiddelbart bliver vi ikke så påvirket på vores løndele, idet vi hele tiden har haft adskilt lokallønsmidlerne og de til arbejdstiden knyttede tillæg. Den lokale at forhåndsaftale er opsagt, hvor vi har erfaret at det skyldes hovedsaligt de aftaler, der Var tilknyttet tillidsrepræsentantopgaven. Vi har fået oplyst at centeret vil sende forslag til møderække i løbet af denne uge. MEDLEMSKURSET, fremtidig indflydelse. Det er ikke nyt, at vi skal tilpasse os nogle givne rammer. Det har altid været udgangspunktet, når arbejdet skal tilrettelægges eller aftales (den gang det var moderne!). Men der ligger en lockout, en hetz fra KL mod lærerne, en døv minister, en inklusionsopgave og lokalt en strukturændring, der gør, at man som lærer kan blive noget vel forpustet og kan være parat til tilnærmelsesvis at opgive det hele. Vi kan nok huske, Erik Fabrins ord om at lærerne skulle komme krybende på deres grædende knæ, lærerne bliver en god forretning, for de laver arbejdet alligevel og al den spændende undervisning der fremover skal være i folkeskolen, underforstået at det, vi indtil videre har lavet, ikke dur På medlemskurset i weekenden gav Camille Raymond i sit oplæg på Bagkanten af en konflikt (Camilla er psykolog med speciale inden for grupper) det råd, at man nu må gøre op med sig selv, om man vil blive eller gå, det er første step i en forandringsproces. Og vi ser allerede, at vi har kolleger, der er søgt væk, og set i forhold til antallet af pensionsberegninger er der en del kolleger, der er ved at gøre op med sig selv om man vil blive. Variationen på at blive, kan så også være, at man bliver med hovedet og ikke med hjertet: man bliver, fordi man er tvunget af økonomiske grunde. Men man bliver, man må acceptere et vilkår og lægge sin plan der fra. Set i lyset af et andet af Camillas budskaber som var, at reformen går ikke væk, men den bliver heller ikke som den ser ud nu Sådan er det med alle forandringer. Set i det lys, er jeg overbevist om, at vi på sigt - jeg gentager: på sigt - får den indflydelse, der er med til at vi får nogle arbejdsvilkår, der gør det muligt at lave en god undervisning. Der er endnu meget usikkerhed om, hvordan næste skoleår vil blive: vi er i den situation, at skolelederne har bolden til planlægningen og der sker ikke noget ved, vi trækker os lidt tilbage og ser, hvad der sker. Vi kan stille spørgsmål, vi kan stille mange spørgsmål, give os god tid, have is i maven. Skolen skal fungere, hvis der laves noget, der ikke

10 fungerer, skal det laves om, og tilpasses. Jeg er overbevist om, at vi på sigt igen vil være med til at sætte en dagsorden, som lærere og som forening. Det fremgå af lov 409, at lærerne skal have løbende kontakt med skolelederen vedr. arbejdstiden.. og jeg ser begrebet løbende i helt bogstavlig forstand, idet det bliver en kæmpe opgave at få arbejdstiden til at hænge sammen. Når jeg taler om at trække sig lidt tilbage, taler jeg ikke for vi skal læne os tilbage med korslagte arme, det får vi ikke noget ud af, men jeg vil opfordre til, at man giver sig selv lidt ro, og lægger ansvaret, hvor det skal ligge. Keld Fredens sagde på vort forrige medlemskursus, at det er i pauserne man finder løsninger For selvfølgelig skal vi deltage og give vores besyv med, når det er relevant. Der er brug for lærerne. Der kan ikke laves god skole, uden at lærerne er med. På medlemskurset gav Gordon Ørskov, han er formand for vores overenskomstudvalg i DLF, medlem af hovedstyrelsen og forretningsudvalget, - Gordon gav os nogle perspektiver for de kommende overenskomstforhandlinger. Der er store ting i spil. Hele den fagpolitiske bevægelse er udfordret af den politiske retning i forhold til velfærdsstat versus konkurrencestaten. Det individuelle perspektiv spiller stadig større rolle hos vores modpart, KL. Det er nok med en vis ærgrelse for KL, at Danmarks Lærerforening stadig hænger sammen. I hvert fald hører og læser vi stadig, at KL har brug for at så tvivl om fagforeningens rolle og specielt udstille os som bagstræberiske. Det er vi ikke: Vi er topprofessionelle! Lærerne har hele tiden været og er optaget af undervisningen og også elevernes ve og vel! Hvorfor blev vi lærere? Hvordan er det vi har det, når Viktor bryder læsekoden, når Louise forstår brøkregningen, eller vi forholder os til pubertetens oprør og usikkerhed. Vi har fokus på at undervisningen virker og elever får lært det, de skal. Vi ved, det er deres fremtid, det gælder. Det er den fælles opgave vi har i skolen. Derfor har lærerne holdt sammen, og det, skal vi arbejde for, varer ved! Vi har brug for hinanden i hverdagen, vi skal ikke konkurrere om mindste forberedelsestid, bedste klasser og højeste karakterer! Vi har brug for hinanden som kolleger, og vi skal støtte hinanden, så de udfordringer vi står med ikke bliver den enkelte lærers problem. Det er et fællesanliggende at klare inklusionsopgaven, det er et fællesanliggende, hvis forberedelsestiden ikke rækker, og det er et fællesanliggende, når der er knas i arbejdsmiljøet. Men vi er selvfølgelig også forskellige, og det er der også plads til. Vi finder vores fællesskab i professionen, Vi var på gade og stræder sidste forår. Vi sat uden for skolen, vores forening skulle knægtes. Det sammenhold, der blev vist der, er ikke kommet af sig selv. Vi kan kun præstere et værdifuldt sammenhold, når vi kan genkende os selv i vores forenings politikker og strategier. Derfor er det helt afgørende, at der fortsat er en tæt dialog mellem medlemmer og de fagpolitiske repræsentanter. Det starter i faglig klub, tillidsrepræsentanten og har brug for jeres opbakning, har

11 brug for at vide, hvad I mener, tag de nødvendige drøftelser, kom frem med jeres holdninger eller stil spørgsmål. Arbejdsmiljørepræsentanten er også en vigtig medspiller i hverdagen på skolen, arbejdsmiljørepræsentanten kan I også være med til at klæde på til at klare deres opgave. Vi har her de sidste uger trukket en del på medlemmerne, med 3 større arrangementer, medlemsmødet m. Anders Bondo, Medlemskurset, og nu i aften generalforsamlingen, men det er min vurdering på de tilbagemeldinger vi har fået, at det har været godt at få bekræftet, at vi har en forening, der tager medlemmerne alvorligt. En forening der er i tråd med det, der foregår i hverdagen. Som politisk valgte skal vi formidle foreningens politik, og skal foreningens politik være genkendelig og brugbar for medlemmerne, er det medlemmerne der må klæde politikerne på. Vi er, og skal være hinandens forudsætninger. Med disse ord overlader jeg den skriftlige og mundtlige beretning til generalforsamlingen.

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand

Valgindlæg. Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Valgindlæg Formandsvalg 2012 Vera Sandby Hansen genopstiller som kredsformand Arbejdstid, overenskomst, lokalløn, arbejdsmiljø, skoleudvikling, det kommunale budget beskæftigelsessituationen, foreningspolitikken

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

Midtvendsyssels Lærerkreds

Midtvendsyssels Lærerkreds Midtvendsyssels Lærerkreds VALG TIL KREDSSTYRELSEN Generalforsamling den 15.marts 2016 på Hotel Søparken, Aabybro På kredsens generalforsamling tirsdag den 15. marts 2016 skal der ifølge kredsens vedtægter

Læs mere

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening

Til Kredsstyrelsen. Referat: Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 27. maj 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1 Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes pædagogiske,

Læs mere

GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg. Spisning kl

GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg. Spisning kl GENERALFORSAMLING i Viborg Lærerkreds Onsdag den 8. marts 2018 kl. 19.00 BDO-Loungen, Tingvej 7, 8800 Viborg Spisning kl. 17.15 Valg til kredsstyrelsen KANDIDATER VIBORG LÆRERKREDS - GENERALFORSAMLING

Læs mere

GENERALFORSAMLING I ISHØJ LÆRERKREDS TORSDAG DEN 20 MARTS 2014 KL

GENERALFORSAMLING I ISHØJ LÆRERKREDS TORSDAG DEN 20 MARTS 2014 KL REFERAT AF ORDINÆR GENERALFORSAMLING DEN 20. MARTS 2014 GENERALFORSAMLING I ISHØJ LÆRERKREDS TORSDAG DEN 20 MARTS 2014 KL. 16.15 Punkt 1: Valg af dirigent valg af stemmetællere og godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 8. februar 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Niels erklærer under de givne regler at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig.

Niels erklærer under de givne regler at generalforsamlingen var lovligt indvarslet og beslutningsdygtig. Indkaldelse til ekstraordinær generalforsamling i Vejen Lærerkreds torsdag den 20. juni 2013 kl.17.00 på Kredskontoret Vejen lærerkreds, Nørregade 58B, 6600 Vejen Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Forretningsorden

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 12. december 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Afbud GG.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 12. december 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Afbud GG. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 14. december 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer

Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer Referat af KS-møde tirsdag den 16. januar 2018 kl. 12.15 på kredskontoret Til stede: Fraværende: Line, Kristoffer 16. januar 2018 Pkt. Emne DLF InSite (David) DLF InSite tilgås via stien: dlfinsite.dlf.org

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 16. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds

Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Generalforsamling i DLF - kreds 9, Vallensbæk Lærerkreds Tirsdag den 24. marts 2015 kl. 16.00 18.00 på Pilehaveskolen Derefter spisning for tilmeldte. Endelig dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Beretning.

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. juni 2018 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. juni 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skiveegnens Lærerforening den 3. marts 2016

Referat af generalforsamling i Skiveegnens Lærerforening den 3. marts 2016 Referat af generalforsamling i Skiveegnens Lærerforening den 3. marts 2016 Referat: - Velkomst ved formand Leif Primdal, dernæst fællessang: ( Der går gennem tiden. På klaver: Lene Bjerre Sørensen) Ad

Læs mere

Generalforsamling d. 23. april 2013

Generalforsamling d. 23. april 2013 Generalforsamling d. 23. april 2013 Det har været en lidt mærkelig oplevelse at skulle skrive dette års beretning, og jeg har prøvet at udskyde den så længe som muligt, for tidligere år er jeg kommet ind

Læs mere

Præsentation af kandidaterne til generalforsamlingen 2014 Særnummer af Medlemsinformation nr. 139 uge 9 2014

Præsentation af kandidaterne til generalforsamlingen 2014 Særnummer af Medlemsinformation nr. 139 uge 9 2014 Præsentation af kandidaterne til generalforsamlingen 2014 Særnummer af Medlemsinformation nr. 139 uge 9 2014 VALG AF FORMAND OG KONGRESDELEGERET VALG AF NÆSTFORMAND OG KONGRESDELEGERET Peter Hansen Absalon

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30 Aarhus, den 4. marts 2015 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 26. februar 2015 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 08.00 12.30 Referent: AK punkt 1 7/CI punkt 8 12 Fraværende: Mødeleder: Forkortelser: DRF og

Læs mere

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune.

Greve Lærerforening. Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER. Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. Greve Lærerforening Danmarks Lærerforening Kreds 43 VEDTÆGTER 1. Navn og hjemsted Kredsens navn er DLF Kreds 43 Greve Lærerforening. Den har hjemsted i Greve Kommune. 2. Formål Kredsens formål er at varetage

Læs mere

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt.

1. Godkendelse af referater fra den 17. juni og 12. august 2015 Referater fra den 17.juni og 12. august 2015 Referaterne blev godkendt. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 20. august 2015 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Valg til kredsstyrelsen

Valg til kredsstyrelsen Valg til kredsstyrelsen På de følgende sider præsenterer de medlemmer sig, der stiller op til kredsstyrelsen for perioden 1.4.2014 til 31.3.2016. Forslag til valgprocedure/rækkefølge Generalforsamling

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING

VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING VEDTÆGTER FOR AALBORG LÆRERFORENING 1 Kredsens navn er Aalborg Lærerforening. Den udgør kreds 153 af Danmarks Lærerforening og har hjemsted i Aalborg kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Helsingør Lærerforening

Helsingør Lærerforening Helsingør Lærerforening Nyhedsbrev 1 / September 2014 Arbejdspladserne de længe ventede Liselotte Bak Arbejdsmiljøansvarlig, HLF Som man har kunnet læse i dagspressen, er der stadigvæk ikke oprettet arbejdspladser

Læs mere

TR rolle og forventninger

TR rolle og forventninger TR rolle og forventninger Din rolle som TR Som tillidsrepræsentant er du en nøgleperson på din arbejdsplads. Du varetager medlemmernes interesser og er Danmarks Lærerforenings lokale repræsentant på skolen

Læs mere

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS.

REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN I DANSKE ØLDOMMERE, AFHOLDT DEN 29. OKTOBER I AARHUS. Generalforsamlingen startede kl. 11. Formanden Jens Christian Gam bød velkommen til de fremmødte. Tilstede var 2 fra

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS

VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS VEDTÆGTER FOR NÆSTVED LÆRERKREDS 1 NAVN. Stk. 1 Kredsen har navnet Næstved Lærerkreds og udgør kreds nr. 61 af Danmarks Lærerforening, omfattende Næstved Kommune. 2 FORMÅL Stk. 1 Kredsens formål er inden

Læs mere

ÅRSREGNSKAB 2015 - HLF

ÅRSREGNSKAB 2015 - HLF ÅRSREGNSKAB 2015 - HLF Ved Kasserer Merete Svalgaard Knuhtsen Generelt Regnskabet opdeles i indtægter og udgifter og er opdelt i et særskilt regnskab for driften og for Særlig Fond. Resultatet og egenkapitalen

Læs mere

Rikke Harboe Jensen. Vi har en stærk fagforening, sammen skal vi udvikle den, så vi i fremtiden opnår de bedst mulige resultater.

Rikke Harboe Jensen. Vi har en stærk fagforening, sammen skal vi udvikle den, så vi i fremtiden opnår de bedst mulige resultater. Navn: Skole: Stiller op som: Rikke Harboe Jensen Rønbækskolen Kredsformand Som lovet på sidste valggeneralforsamling, har vi i kredsstyrelsen diskuteret og arbejdet frem imod et generationsskifte. Sidste

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde

Referat af bestyrelsesmøde Ref.: HEM Dok.nr.: 5078303 Sag.nr.: 2019-SL211NJ-17170 24-06-2019 Referat af bestyrelsesmøde Dato: 24. juni 2019 Tid: 09.00 13.00 incl. frokost Sted: Skansevej 90b, 9400 Nørresundby Indkaldte: Peter, Lotte,

Læs mere

REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58

REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58 REFERAT AF Ordinært kredsstyrelsesmøde tirsdag den 22. april 2014 kl. 12.15 på Brøndbyvestervej 58 Den 10. februar 2015 Afbud: Referent: Thomas Mødeleder: Annemette Kontaktpersoner: Marianne O = Orientering

Læs mere

ValgNyt. Valg. d. 12. marts kl Marievangsskolen. Fra Slagelse Lærerkreds - kreds 54. Kandidaterne. Marts 2018

ValgNyt. Valg. d. 12. marts kl Marievangsskolen. Fra Slagelse Lærerkreds - kreds 54. Kandidaterne. Marts 2018 ValgNyt Valg d. 12. marts kl. 17 - Marievangsskolen Kandidaterne Side 1 af 7 Per Toft Haugaard Jeg stiller op som formand Jeg vil arbejde for, at den kommende overenskomst bliver udmøntet på en måde, så

Læs mere

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann.

Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Netværksmøde onsdag d. 10 dec. Valgt til ordstyrer: Hanne Hausmann. Velkomst ved Lis Jensen. Karen kommer kl. 10 og fortæller om trepartsforhandlingerne. PKT: godkendelse af referat fra sidste møde. TR-tillæg

Læs mere

Generalforsamling i Helsingør Lærerforening Kreds 35 Tirsdag d. 12. marts 2013 Referat 1. Valg af dirigent:

Generalforsamling i Helsingør Lærerforening Kreds 35 Tirsdag d. 12. marts 2013 Referat 1. Valg af dirigent: Generalforsamling i Helsingør Lærerforening Kreds 35 Tirsdag d. 12. marts 2013 Referat 1. Valg af dirigent: Dirigent: Andreas Bang Dirigenten konstaterede, at Generalforsamlingen var lovligt indkaldt,

Læs mere

Budget HLF Kasserer Merete Svalgaard Knuhtsen

Budget HLF Kasserer Merete Svalgaard Knuhtsen Budget 2016 - HLF Kasserer Merete Svalgaard Knuhtsen Som jeg netop har fremlagt er vores regnskaber under pres. Hovedårsagen er ganske enkelt, at vi mister medlemmer. Ikke fordi organisationsgraden forandre

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds Holbæk Lærerkreds Vedtægter for Holbæk Lærerkreds 1 Kredsens navn er Holbæk Lærerkreds, som udgør kreds 52 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Holbæk kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds Holbæk Lærerkreds Vedtægter for Holbæk Lærerkreds 1 Kredsens navn er Holbæk Lærerkreds, som udgør kreds 52 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Holbæk kommune. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. april 2016 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 6. april 2016 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 7. april 2016 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Vedtægter for Lærerkreds Nord

Vedtægter for Lærerkreds Nord Vedtægter for Lærerkreds Nord Kredsens navn og hjemsted 1 Kredsens navn er Lærerkreds Nord. Kredsen dækker Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Den udgør kreds 159 af Danmarks Lærerforening. Kredsens

Læs mere

Kandidater til bestyrelsen DET HANDLER OM DIN HVERDAG. 1. april 2014 31. marts 2016

Kandidater til bestyrelsen DET HANDLER OM DIN HVERDAG. 1. april 2014 31. marts 2016 Kandidater til bestyrelsen 1. april 2014 31. marts 2016 DET HANDLER OM DIN HVERDAG GENERALFORSAMLING ONSDAG DEN 12. MARTS KL. 17.30 TRE FALKE SKOLEN SØNDERJYLLANDS ALLÉ 4 2000 FREDERIKSBERG ANE SØEGAARD

Læs mere

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 18. februar 2015 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre.

Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den 18. februar 2015 kl på kredskontoret, Idrætsvej 73, 2650 Hvidovre. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 email: 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk 19. februar 2015 Til Kredsstyrelsen Referat af kredsstyrelsesmøde

Læs mere

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS)

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) 26. april 2013 kl. 15.00 18.20 på Dyssekilde Deltagere: Leif, Thorkild, Catalina, Ib, Elsebeth, Leif, Henny, MaiBritt, Leanne, Claudio, Birgitte,

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler

Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Referat fra Generalforsamling i EiD 31. marts 2014 kl. 16.00 i Djøfs lokaler Punkt: Dagsorden: 1 Valg af dirigent Referat: Dirigent Jannie Trabjerg Roskilde Tekniske Skole: Generalforsamlingen er lovligt

Læs mere

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011

Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 Referat af generalforsamling i Hørsholm Skakklub den 9. maj 2011 1. Valg af dirigent Palle Bratholm blev valgt til dirigent. Dirigenten konstaterede at indkaldelsen (som opslag og på hjemmesiden) var sket

Læs mere

Nyhedsbrev nr Særnummer om Generalforsamling

Nyhedsbrev nr Særnummer om Generalforsamling Nyhedsbrev nr. 2 2016 Særnummer om Generalforsamling Holbæk Lærerkreds afholder generalforsamling med valg til ny kredsstyrelse torsdag den 31. marts 2016 kl. 17 på Isefjordskolen, Holbæk Du kan stille

Læs mere

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status SOCIAL] PÆDACOCERNE Dok.nr.: 3095302 Sag.nr.: 2016-SL2IINJ-13788 29-09-2016 Generalforsamlingen 2016 Dato: Den 27. september 2016 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub INDHOLD 4 3 4 4 4 HVAD ER EN FAGLIG KLUB Hvorfor have en faglig klub? Sådan starter I en klub Stiftende klubmøde Dansk Metal

Læs mere

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds. Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015

Holbæk Lærerkreds. Vedtægter for Holbæk Lærerkreds. Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015 Holbæk Lærerkreds Vedtægter for Holbæk Lærerkreds Forslag til vedtægtsændring 01.04.2015 GUL skrift = nuværende ordlyd BLÅ skrift = forslag til ny ordlyd 1 Kredsens navn er Holbæk Lærerkreds, som udgør

Læs mere

Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18.

Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18. Vedtægter for Dansk Lærerforening i Sydslesvig e.v Inkl. ændringer og tilføjelser (markeret kursiv) Til generalforsamlingen den 18. marts 2019 Gældende vedtægt 1.0 Foreningens navn og sæde. 1.1 Foreningens

Læs mere

Grundejerforeningen Tornerosebugten

Grundejerforeningen Tornerosebugten Grundejerforeningen Tornerosebugten Ordinær generalforsamling søndag den 10-06-2012 i Odden Forsamlingshus Antal deltagere: ca. 20 (19 stemmeberettigede var repræsenteret, heraf 4 ved fuldmagt) Dagsorden

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. november 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Århus Lærerforening. Beslutningsreferat af den ordinære generalforsamling i Århus Læreiforening fredag den 17. marts 2017 DAGSORDEN:

Århus Lærerforening. Beslutningsreferat af den ordinære generalforsamling i Århus Læreiforening fredag den 17. marts 2017 DAGSORDEN: Århus Lærerforening Beslutningsreferat af den ordinære generalforsamling i Århus Læreiforening fredag den 17. marts 2017 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent.?a. Vedtagelse af forretningsorden. 2b. Valg af referent.?c.

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 2013

Referat fra Generalforsamling 2013 Referat fra Generalforsamling 2013 Hovedstadens Jernbane-Idræt Sekretær: Claus A. Pedersen. hi.sekretaer@gmail.com Tid: 26. februar 2013. Sted: Klublokalerne, Gl. Ellebjerg station. Fremmødte: 20 fremmødte

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 1. juni 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret

Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Introduktion for nye medlemmer Ferie og sygdom Husk datoer Info om Kredskontoret Nr. 2, Juni 2019 Sommerhilsen fra RLF Så kom varmen skyllende hen over Rødovre, og

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Albertslund Palle Larsen F58 blev valgt. Han konstateret at generalforsamlingen er lovlig indvarslet.

Albertslund Palle Larsen F58 blev valgt. Han konstateret at generalforsamlingen er lovlig indvarslet. Albertslund. 14-03-2005 Referat af ordinær generalforsamling 28. februar 2005 1. Valg af dirigent Palle Larsen F58 blev valgt. Han konstateret at generalforsamlingen er lovlig indvarslet. Fremmødt: 37

Læs mere

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune

Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune Administrationsgrundlag for folkeskolerne i Guldborgsund Kommune 2018-2019 Angiver grundlaget for fælles administration og forståelse af arbejdet med lærernes og børnehaveklasseledernes (efterfølgende

Læs mere

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00

Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 1 Ordinær generalforsamling 29. februar 2012 kl. 19.30-22.00 Dagsorden + referat Formanden Michael Thaarup byder velkommen til klubbens ordinære generalforsamling. Generalforsamlingen er Skagen Havkajakklubs

Læs mere

MEDLEMSNYT Generalforsamling 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84.

MEDLEMSNYT Generalforsamling 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. MEDLEMSNYT Generalforsamling 2016 Medlemsblad for Vestfyns Lærerkreds, kreds 84. GENERALFORSAMLING torsdag den 17. marts 2016, klokken 16.00 på Glamsbjergskolen, Kaj Nielsensvej 10, 5620 Glamsbjerg Foreløbig

Læs mere

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN PRAKTIKPLADS LÆRLINGEKLUB DANSK METAL 1 INDHOLD 3 Hvad er en lærlingeklub? 4 Sådan starter I 4 Det kan I lave i lærlingeklubben 5 Kontingent

Læs mere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere

Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Generalforsamling Varde Lærerkreds den 11. marts 2016 i Helle Hallen 55 deltagere Velkomst ved formanden Foreningssangen 1. Valg af dirigent og fastsættelse af forretningsorden 2. Beretning Helge Højstrup

Læs mere

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00

Mødereferat. Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015. Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00 Aarhus, den 10. marts 2015 Mødereferat Møde: Styrelsesmøde Dato: 5. marts 2015 Sted: ÅLF s mødelokale Kl.: 12.00 14.00 Referent: Fraværende: Mødeleder: Forkortelser: EE DRF FP Jesper Skorstengaard JWS,

Læs mere

Ishøj Lærerkreds KREDSVEDTÆGTER FONDSVEDTÆGTER

Ishøj Lærerkreds KREDSVEDTÆGTER FONDSVEDTÆGTER Ishøj Lærerkreds KREDSVEDTÆGTER og FONDSVEDTÆGTER 1 Ændret i april 2018 2 1 Kredsens navn er Ishøj Lærerkreds, og den udgør kreds 18 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Ishøj Kommune. 2 Kredsens

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 28 marts 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand Dagsorden

Læs mere

Vedtægter for Lærerkreds Nord

Vedtægter for Lærerkreds Nord Vedtægter for Lærerkreds Nord Kredsens navn og hjemsted 1 Kredsens navn er Lærerkreds Nord. Kredsen dækker Hjørring, Frederikshavn og Læsø kommuner. Den udgør kreds 159 af Danmarks Lærerforening. Kredsens

Læs mere

Informationsbrev nr. 3/13

Informationsbrev nr. 3/13 Udsendt december 2013 Kære medlem Lige om lidt er det jul, hvor familierne samles og hygger sig i juledagene. Det er for alle en god tid, hvor arbejdet træder i baggrunden, og familien og venner bliver

Læs mere

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3

SYTTEN INFO. Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED. Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 SYTTEN INFO Rødovre Lærerforenings medlemsblad Årgang 18 Nr. 2 Hent dit eget eksemplar på www.kreds17.dk DET ER RIGTIG GODT JEG VED, HVAD JEG IKKE VED Læs formandens jule og nytårshilsen på side 3 Ny strategi

Læs mere

Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK

Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK Forslag 1. Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK Bestyrelsen foreslår at kontingentet hæves fra nuværende 150 kr. til 200 kr. gældende fra og med 2019. Stigningen begrundes med generelle

Læs mere

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand

REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september Venlig hilsen. Lisbeth Schou Kredsformand Socialpædagogernes Landsforbund Kæpgårdsvej 2 A 4840 Nr. Alslev Telefon 7248 6500 Fax 7248 6510 Ref. J.nr. REFERAT AF KREDSBESTYRELSESMØDE D. 7. september 2017 Venlig hilsen Lisbeth Schou Kredsformand

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

( 11Å Århus Lærerforening

( 11Å Århus Lærerforening ( 11Å Århus Lærerforening Beslutningsreferat af den ordinære generalforsamling i Århus Lærerforening fredag den 11. marts 2016 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2a. Vedtagelse af forretningsorden. 2b. Valg

Læs mere

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter

Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29. Vedtægter Allerød - Hørsholm Lærerforening Kreds 29 Vedtægter 1. Navn Kredsens navn er Allerød - Hørsholm Lærerforening. Den udgør kreds 29 af Danmarks Lærerforening. Kredsens dækker Hørsholm Kommune og Allerød

Læs mere

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening.

Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Kerteminde den 15.08.2016 Referat af møde: mellem bestyrelsen i Kerteminde Helse-og Sportsforening og medlemmerne i Kerteminde Helse-og Sportsforening. Der var ikke nogen dagsorden, men aftenen forløb

Læs mere

Forslag til nye Vedtægter for Foreningen Sct. Hans erne. Som aftalt på Sct. Hans ernes generalforsamling den 12/3-2015 fremlægges vedtægtsændringerne

Forslag til nye Vedtægter for Foreningen Sct. Hans erne. Som aftalt på Sct. Hans ernes generalforsamling den 12/3-2015 fremlægges vedtægtsændringerne Forslag til nye Vedtægter for Foreningen Sct. Hans erne. Som aftalt på Sct. Hans ernes generalforsamling den 12/3-2015 fremlægges vedtægtsændringerne på foreningen hjemmeside til gennemsyn. Vedtægter for

Læs mere

STANDERSTRYGNING og generalforsamlinger

STANDERSTRYGNING og generalforsamlinger Søndag d. 16. november 2014 fra kl 11.45 inviteres til STANDERSTRYGNING og generalforsamlinger Kl. 11.45 Kl. 12.15 Kl. 12.30 Kl. 13.30 Generalforsamling for Mastehuslauget i klubhuset Standerstrygning

Læs mere

Budget HLF Kasserer Merete Svalgaard Knuhtsen

Budget HLF Kasserer Merete Svalgaard Knuhtsen Budget 2017 - HLF Kasserer Merete Svalgaard Knuhtsen 2016 var et år, hvor vi virkelig havde fokus på at begrænse vores driftsudgifter og det er lykkedes efter hensigten. På sidste år generalforsamling

Læs mere

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden.

Vi har holdt 5 bestyrelsesmøder i løbet af året, og referaterne er lagt ind på hjemmesiden. Generalforsamling i SAS løb og motion Onsdag den 10. februar 2010. Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Åbning af mødet og godkendelse af indkaldelsen 3. Valg af mødesekretær 4. Beretning 5. Regnskab 6. Fremlæggelse

Læs mere

Beslutningsreferat af den ordinære generalforsamling i Århus Lærerforening fredag den 16. marts 2012

Beslutningsreferat af den ordinære generalforsamling i Århus Lærerforening fredag den 16. marts 2012 Beslutningsreferat af den ordinære generalforsamling i Århus Lærerforening fredag den 16. marts 2012 DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent. 2a. Vedtagelse af forretningsorden. 2b. Valg af referent. 2c. Valg af

Læs mere

Formandens beretning 2015

Formandens beretning 2015 Formandens beretning 2015 Den skriftlige beretning er en fortælling om fortiden hvad der er sket. Den mundtlige beretning skal pege ind i fremtiden og de kommende opgaver. Men først OK 15. Det har været

Læs mere

Referat af generalforsamling i Skiveegnens Lærerforening den 5. marts 2015

Referat af generalforsamling i Skiveegnens Lærerforening den 5. marts 2015 Referat af generalforsamling i Skiveegnens Lærerforening den 5. marts 2015 Referat: - Velkomst ved formand Leif Primdal, dernæst fællessang: ( Der går gennem tiden. På klaver: Lene Bjerre Sørensen) Ad

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007

Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 Referat fra generalforsamlingen torsdag d. 27. september 2007 med følgende dagsorden uddelt d. 20. august 2007: 1. Velkomst. 2. Valg af dirigent. 3. Valg af referent. 4. Bestyrelsens beretning for regnskabsåret

Læs mere

Mundtlig beretning Lejre Lærerforening 2017

Mundtlig beretning Lejre Lærerforening 2017 Mundtlig beretning Lejre Lærerforening 2017 "Man har et standpunkt, til man får et ministerkontor" Ny minister 2016 har været rig på skolepolitiske udmeldinger.. Vores nye undervisningsminister Mette Riisager

Læs mere

Hvidovre Lærerforening

Hvidovre Lærerforening Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36 77 70 14 014@dlf.org dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 2. marts 2017 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag den

Læs mere

1 Kredsens navn er Vallensbæk Lærerkreds, og den udgør kreds 9 under DLF.

1 Kredsens navn er Vallensbæk Lærerkreds, og den udgør kreds 9 under DLF. VEDTÆGTER Vallensbæk Lærerkreds/ Kreds 9: 1 Kredsens navn er Vallensbæk Lærerkreds, og den udgør kreds 9 under DLF. 2 Kredsens formål er at varetage medlemmernes pædagogiske, økonomiske og tjenstlige interesser

Læs mere

2. Fastlæggelse af dagsorden Dagsordenen blev fastlagt. Kredskurset kom på som punkt 9b.

2. Fastlæggelse af dagsorden Dagsordenen blev fastlagt. Kredskurset kom på som punkt 9b. Hvidovre Lærerforening Danmarks Lærerforening kreds 14 Idrætsvej nr. 73, 2650 Hvidovre Tlf. 36777014 014@dlf.org www.dlfkreds14.dk Til Kredsstyrelsen 15. januar 2018 Referat af kredsstyrelsesmøde onsdag

Læs mere

Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen

Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen Skriftlig beretning 2019 Ved formand Ulla Erlandsen Sket i år 2018 et tilbageblik med punktnedslag på de væsentlige begivenheder, der har haft eller får betydning for lærernes arbejdsvilkår. OK 18 Efter

Læs mere

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde.

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. 1 Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. På de følgende sider er der en beskrivelse af, hvad vedtægterne kan/skal indeholde og kommentarer til de enkelte punkter.

Læs mere

Stiftende repræsentantskabsmøde. onsdag den 8. oktober 2014

Stiftende repræsentantskabsmøde. onsdag den 8. oktober 2014 Stiftende repræsentantskabsmøde onsdag den 8. oktober 2014 - 2 - Referat af stiftende repræsentantskabsmøde den 8. oktober 2014 1. Velkomst v. formand for KTO Anders Bondo Christensen og formand for Sundhedskartellet

Læs mere

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017 Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND APRIL 2017 Navn 1 Kredsens navn er: Djurs Lærerforening. Den udgør Kreds 134 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Læs mere

1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune.

1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune. VEDTÆGTER 1 Kredsens navn er Fredericia Lærerkreds den udgør kreds 112 af Danmarks Lærerforening. Kredsens hjemsted er Fredericia Kommune. 2 Kredsens formål er inden for kredsens område at varetage medlemmernes

Læs mere

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager

Hurup Skoles. Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Hurup Skoles Retningslinjer for håndtering af kritik og klager Dato 12-03-2014 Den vigtige samtale Dialogen med forældre er en vigtig del af hverdagen. Udgangspunktet for denne dialog bør altid være respekt

Læs mere

Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening

Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening Referat fra GF Årsmøde og generalforsamling i Selskab for Selskab for Specialpsykologer i Psykiatri og Børneog Ungdomspsykiatri under Dansk Psykolog Forening Fredag den 5. april 2019 1. Valg af referent:

Læs mere

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014

VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave 21.02.2014 VORDINGBORG KOMMUNE - SKOLER Forståelsespapir vedrørende arbejdstid på skoleområdet fra august 2014 udgave For at skabe tydelighed, tryghed og klarhed i denne forandringsproces har skoleledere, kommunen,

Læs mere

GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION

GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION 28. FEBRUAR 2018 GENERALFORSAMLING VALGPRÆSENTATION 18 PRÆSENTATION AF KANDIDATERNE TIL GENERALFORSAMLINGEN 2018 VALG AF FORMAND OG KONGRESDELEGERET Tina Svarre Hasselager Himmelev Skole Hvor der er vilje,

Læs mere

Vedtægter for Favrskov Lærerforening

Vedtægter for Favrskov Lærerforening Vedtægter for Favrskov Lærerforening 1 Hjemsted Kredsens navn er Favrskov Lærerforening. Den udgør kreds 137 af Danmarks Lærerforening. Kredsen har hjemsted i Favrskov kommune. 2 Formål Kredsens formål

Læs mere

Jeg genopstiller som kredsformand

Jeg genopstiller som kredsformand Heidi Yoma Rasmussen 47 år og uddannet fra Frederiksberg Seminarium i 2002. Lærer på Torstorp Skole 2002 11 og på Selsmoseskolen fra 2011 16. TR 2006-08 FU og arbejdsmiljøansvarlig siden 2008 Kasserer

Læs mere

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019

Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019 Vedtægter for Djurs Lærerforening KOLIND MARTS 2019 Navn 1 Kredsens navn er: Djurs Lærerforening. Den udgør Kreds 134 af Danmarks Lærerforening. Kredsen omfatter Norddjurs Kommune og Syddjurs Kommune.

Læs mere