Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden"

Transkript

1 Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - Claus Andersen, Sweco A/S - David Meyer, FRI - Kim Schwartzlose, MOE A/S - Jes Hansen, WSP A/S - Johan Stranddorf, Atkins Danmark A/S - Peter Hostrup Rasmussen, COWI A/S - Rune Petersen, MOE A/S - Ulrik Ryssel Albertsen, FRI Ref.: DM/dm dm@frinet.dk 27. november 2018 Øvrige deltagere: Henrik Garver, FRI (punkt 3) Referat for: Møde: FRI s infrastrukturudvalg Dato og tid: Mandag den 4. december 2017 klokken Sted: Afbud fra: Industriens Hus, Ambition 5 Ulrik Ryssel Albertsen, FRI 1. Velkomst og introduktion Der blev afholdt en introduktionsrunde i udvalget i forbindelse med at Claus Andersen fra Sweco blev budt velkommen. Har en længere fortid i Sweco og har en baggrund inden for havne. 2. Godkendelse af referat og dagsorden Der var ingen kommentarer til referat og dagsorden.

2 Side 2 af 6 3. Scenarier for infrastruktur FRI har fået udarbejdet en rapport med scenarier for fremtidens forsyningssektor og er ved at få lavet en tilsvarende rapport med scenarier for fremtidens byggeri. Det er bestyrelsens ønske, at der efterfølgende laves en rapport med scenarier for fremtidens infrastruktur og urban planning. Henrik Garver fortalte om erfaringer fra den tidligere scenarierapport, som har været med til at åbne en række døre. Man har taget udgangspunkt i en række megatrends, som man forventer vil have afgørende betydning for hvordan sektoren udvikler sig. Rapporten skal kunne bruges af FRI politisk, men skal også give virksomhederne et billede af hvor sektoren kunne bevæge sig hen. Det er vigtigt at rapporten har bredt ejerskab, hvorfor virksomhederne i udvalget bør være repræsenteret i en følgegruppe, således at rapporten kan fremstå som et samlet budskab fra branchen. Scenarierapporterne er et resultat af FRI s strategi om at få flere hulemøder med politikere og øvrige interessenter frem for den brede samfundsmæssige synlighed. Det kræver dog, at man kan bringe noget nyt med på bordet, for at få en mere direkte adgang til politikerne. I forhold til infrastruktur og urban planning vil den primære målgruppe være det offentlige, i form af Ministeriet, styrelser og kommuner. Det blev påpeget, at det også relevant at tænke OPP interessenter ind, når det handler om infrastruktur. Det kunne eksempelvis være de større pensionskasser. Når man ser på mulige scenarier er det vigtigt, at være opmærksom på de store internationale virksomheder, der udvikler løsninger inden for transport og mobilitet, da de vil påvirke udviklingen i Danmark. Det blev fastslået, at udvalgets umiddelbare opgave er at beskrive en overordnet ramme for den opgave, som FRI efterfølgende skal byde ud. Man diskuterede i den forbindelse mulige megatrends og aktører med udgangspunkt i hvilke udviklinger man kan/skal forsøge at styre og hvilke, man skal lade passe sig selv. Det blev nævnt, at rapporten om byggeri arbejder med en matrix, der rangerer megatrends efter betydning og usikkerhed, hvilke man også kunne vælge at gøre med infrastruktur og urban planning. Megatrends Urbanisering Teknologi Ressourcemangel Aktører Teknologigiganter Politikere Brugere Finansieringskilder (politikere/opp) - økonomisk prioritering (infrastruktur vs. andre sektorer) Det blev også påpeget, at infrastruktur og urban planning ikke nødvendigvis en retvisende titel og at man også burde overveje at tage mere højde for mobilitet.

3 Side 3 af 6 Det blev besluttet, at David sender et opdrag, som udvalget kommenterer med henblik på at lave udbudsmateriale. Der blev også nedsat en arbejdsgruppe, som skal bringes i spil, hvis der vurderes at være behov for det. Den består af Anders Borregaard, Johan Stranddorf, Peter Aarkrog og David Meyer. 4. Markedsudvikling Udvalget diskuterede markedssituationen det blev nævnt, at EKJ havde vundet Storstrømsbroen sammen med et Italiensk konsortium. Man havde generelt haft gode erfaring ift. samarbejde med italienere. Udvalget oplever, at flere store opgaver har interesse for internationale konsortier. Mange danske entreprenører har travlt og byder sig ikke til på alle opgaver. Udvalget drøfte kort situationen på Ring 3 letbanen, hvor man afventer en afgørelse. Man kom også omkring Femern Belt projektet, hvor der var en oplevelse af, at det er svært som dansk rådgiver at komme til fadet i forhold til landlandlæg på den tyske side, da det kræver en godkendelse, der er svær at opnå. Man oplever dog generelt travlhed. Der er ikke mange store projekter i pipeline på bane, men alligevel kommer der løbende opgaver på området. Der er generelt også travlt på det kommunale område. Ser man flere år frem i tiden, er der dog stor usikkerhed omkring ordresituationen. FRI havde haft møde med den danske ambassade i Beijing omkring det Belt & Road initiativet. De ønskede at få en fornemmelse af danske rådgiveres interesse og muligheder for at arbejde på projekter, der indgår i Belt & Road initiativet. COWI har haft nogle opgaver, men de andre virksomheder har ikke været involveret endnu. Det er svært for virksomhederne at lave konkrete businesscases, da der stort usikkerhed omkring projekterne. Der skal afholdes en konference i DI den 1. februar om Belt & Road. Det blev aftalt, at David sender materiale om konferencen til udvalget, når det er tilgængeligt. Udvalget oplever også stadig, at vejdirektoratet byder ind på tilsyn af kommunale veje. FRI vil bringe dette op på næste møde med Jens Holmboe. Derudover vil Kim Schwartzlose nævne det for Jens Holmboe til Vejforum. 5. Årsmøde 2018 Breakout session om infrastruktur I forbindelse med FRI s Årsmøde 2018 skal der planlægges en session med fokus på infrastruktur. Der er afsat 50 minutter og tanken er, at der findes to relevante oplægsholdere. Udvalget drøftede mulige emner til sessionen og det blev også foreslået, at hente inspirations i Vejforums program. Følgende emner blev bragt i spil: BIM inspirationer fra England. Det er truffet en overordnet beslutning om implementering af BIM. Vejdirektoratet og/eller Banedanmark omkring DDA struktur og fremtid Mere fokus på totalentrepriser og hvad det betyder for markedet. Indlæg fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Vejdirektoratet eller Banedanmark

4 Side 4 af 6 I Norge er der udbudt opgaver med krav om BIM niveau 4-5. Mange prækvalificerede virksomheder kunne ikke leve op til dette krav. Hvad er de danske ambitioner? Indlæg fra Transport-, Bygnings- og Boligministeriet, Vejdirektoratet eller Banedanmark Udvalget blev desuden bedt om at tænke over yderligere emner. 6. National mobilitetsplan Udvalget havde fået tilsendt den seneste version af notatet om en mobilitetsplan. Arbejdsgruppen havde fravalg ideen om at udarbejde en egentlig mobilitetsplan, da man vurderede, at det ville kræve for mange ressourcer. I stedet valgte man at komme med branchens bud på, hvad en mobilitetsplan bør indeholde, når politikerne forhåbentligt beslutter sig for at få udarbejdet en. Der var en diskussion af koblingen mellem en scenarie rapport for infrastruktur og urban planning og udvalgets arbejde med input til en mobilitetsplan. Det blev vurderet, at scenarierapporten ville være et oplagt fundament for arbejdet med mobilitetsplanen. Da modtagerne af scenarierapporten og mobilitetsplanen i store træk ville være de samme mente udvalget, at det ville skabe for meget forvirring, hvis man publicerede begge inden for kort tid. Da scenarierapporten er bestyrelsens prioritering valgte man derfor, at arbejdet med mobilitetsplanen skulle lægges på vågeblus. Udvalget mente dog, at det nuværende notat efter en opdatering ville kunne bruges som inspiration til scenarierapporten. Det bør derfor vedlægges, når FRI laver et udbud af scenarierapporten. Det blev aftalt, at arbejdsgruppen bestående af Peter Aarkrog, Kim Schwartzlose, Anders Borregaard og David Meyer skal mødes til en opsamling, når notatet er blevet tilpasset de indkomne kommentarer. DI har også besluttet, at arbejde for at der skal implementeres en masterplan for infrastruktur i Danmark. Udvalget ønskede at kende status på dette arbejde. David kunne berette, at Anne Christensen fra DI Transport ville skifte arbejde til en anden funktion i DI ved årsskiftet. Dette ville givetvis forsinke DI s arbejde. Peter Hostrup Rasmussen ville undersøge, om referatet, eller dele af det, fra mødet i DI kunne sendes til udvalget. 7. Opfølgning på møde med Banedanmark og Vejdirektoratet Der blev refereret fra FRI s møder med Banedanmark og Vejdirektoratet. På mødet med Banedanmark havde det stået klart, at de er meget engageret i arbejdet med Det Digitale Anlæg og helt indforstået med, at bygherrerne skal tage en mere aktiv rolle i at drive udviklingen. Man diskuterede også samarbejde og udbud og Banedanmark er meget åbne i forhold til diskutere alternative former for udbud. FRI blev opfordret til at komme med input. Vejdirektoratet havde samme åbne holdning til at diskutere udbud og opfordrede ligeledes FRI til at komme med deres bud på, hvordan rådgivningsopgaver kunne udbydes på en mere hensigtsmæssige måde. FRI havde også drøftet det forhold, at Vejdirektoratet konkurrerer med det private marked om en række opgaver på det kommunale område.

5 Side 5 af 6 Jens Holmboe havde fastslået, at man ikke ønskede at løse opgaver, der kunne løses af det private marked. Udvalget drøftede opfordringen om at komme med input til udbudsprocessen. Det stod dog klart, at det er en større udfordring, da der ikke nødvendigvis er enighed blandt virksomhederne om, hvad der måtte være en bedre model. Desuden var det sparsomt med nye forslag. Der var dog enighed om, at man som bygherrerne som minimum kunne være mere konsekvente i anvendelsen af to-kuvert systemet. 8. Emner til møde med ny Direktør for Danske Anlægsentreprenører FRI har haft et møde med Henrik Friis, den nye direktør for Danske Anlægsentrenører. Han vil meget gerne komme forbi til et udvalgsmøde i løbet af 2018 og drøfte fremtidigt samarbejde. Man kunne også berette, at Danske Anlægsentreprenører vil skifte navn til Dansk Infrastruktur. Man mente, at det ville være oplagt at invitere Henrik Friis på sidste møde inden sommerferien eller første møde efter. Følgende emner blev foreslået til en dagsorden: Forsat DDA samarbejde Teknologisk udvikling i branchen Stop-go investeringer Det blev også besluttet, at drøftelsen skulle tages op igen på et kommende møde. 9. Udvalgsmøder i 2018 Man besluttede at fastholde modellen med fem årlige møder af tre timers varighed. David fremsender en doodle. 10. Eventuelt Udvalget diskuterede nogle udbud med meget strenge betingelser i forhold til ansvarsbegrænsning og dagsbod. Man blev opfordret til at rette henvendelse til Ulla Sassarsson fra FRI, da hun vil kunne rette henvendelse til de respektive bygherrer på vegne af branchen. Man drøftede også hvordan de nye AB og ABR aftalesæt vil komme til at påvirke branchen. Det er forhåbningen, at bygherrerne vil bruge de nye aftalesæt som de er og ikke tilføje alverdens yderligere betingelser, som situationen er nu. Udvalget ønskede at vide, hvilke aktører, foruden FRI, der sidder med i forhandlingerne. Medlemmer af AB-udvalget: Tidl. klima-, energi og bygningsminister Boligselskabernes Landsforening Bygherreforeningen Bygningsstyrelsen Dansk Byggeri

6 Side 6 af 6 DANSKE ARK Danske Regioner Dansk Industri Foreningen af Rådgivende Ingeniører (FRI) Håndværksrådet Kommunernes Landsforening Kooperationen TEKNIQ Vejdirektoratet Voldgiftsnævnet for bygge- og anlægsvirksomhed (VBA) Ingeniøren Man oplever som sådan ikke ublu konkurrence, men man indgår til tider i samarbejde med managementkonsulenter, når de skal bruge teknisk kompetencer. 11. Middag på Höst Årets udvalgsmiddag blev afholdt på Höst, Nørre Farigmagsgade 41.

Dagsorden for: Møde: FRI s infrastrukturudvalg Dato og tid: Mandag den 5. februar 2018 klokken Sted: Afbud fra:

Dagsorden for: Møde: FRI s infrastrukturudvalg Dato og tid: Mandag den 5. februar 2018 klokken Sted: Afbud fra: Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - Claus Andersen, Sweco A/S - David Meyer, FRI - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Afbud fra: Michael Bindseil, COWI, Johan Stranddorf, Atkins Danmark A/S

Afbud fra: Michael Bindseil, COWI, Johan Stranddorf, Atkins Danmark A/S Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - David Meyer, FRI - Jørgen Thomsen, Sweco A/S - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Referat for: 1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Markedsudvikling. Infrastrukturudvalget

Referat for: 1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Markedsudvikling. Infrastrukturudvalget Til: Infrastrukturudvalget - Jens Sandager Jensen, COWI A/S (Formand) - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - David Meyer, FRI - Jørgen Thomsen, Sweco A/S - Kim Schwartzlose, MOE A/S - Johan Stranddorf, Atkins

Læs mere

Der var en kort introduktion af Peter Hostrup Rasmussen, der har overtaget pladsen i udvalget fra Michael Bindseil.

Der var en kort introduktion af Peter Hostrup Rasmussen, der har overtaget pladsen i udvalget fra Michael Bindseil. Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - David Meyer, FRI - Jørgen Thomsen, Sweco A/S - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

1. Velkomst NB indledte med at byde divisionsdirektør i Rambøll for Energy Systems Tina Kramer Kristensen velkommen.

1. Velkomst NB indledte med at byde divisionsdirektør i Rambøll for Energy Systems Tina Kramer Kristensen velkommen. Energiudvalg Niels Bahnsen, NIRAS (formand) Árni Jakobsen, SMJ Christian N. Jacobsen, Sweco Danmark (YP) Hakon Mosbech, COWI Henrik Rosenberg, Balslev Jesper Andreasen, MOE Tina Kramer Kristensen, Rambøll

Læs mere

Afbud: Henrik Rosenberg, Balslev Jan Møller Hansen, M&E Engineering Rune Reid Thranegaard, Sweco Danmark

Afbud: Henrik Rosenberg, Balslev Jan Møller Hansen, M&E Engineering Rune Reid Thranegaard, Sweco Danmark Niels Bahnsen, NIRAS (formand) Árni Jakobsen, SMJ Christian N. Jacobsen, Sweco Danmark (YP) Hakon Mosbech, COWI Henrik Rosenberg, Balslev Jan Møller Hansen, M&E Engineering Jesper Andreasen, MOE Rune Reid

Læs mere

Katalog over tilvalgsbestemmelser for incitamenter i bygge- og anlægsvirksomhed (APP Incitamenter) 1)

Katalog over tilvalgsbestemmelser for incitamenter i bygge- og anlægsvirksomhed (APP Incitamenter) 1) VEJ nr 9028 af 10/01/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 4. februar 2019 Ministerium: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet Journalnummer: Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, j.nr. BS0601-00001 Senere ændringer

Læs mere

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN FRI ÅRSMØDE 2017 DAGENS PROGRAM Kl. 13.40-13.50: Velkomst ved FRI's formand Carsten Toft Boesen Kl. 13.50-14.10: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt Kl. 14.10-14.40: Märtha Rehnberg,

Læs mere

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden

Poul Dreyer, 3F Carsten Dahl Petersen, DE Johan Hakman, DE Solvej Knoth, IU (referent) Dagsorden Referat fra udvalgsmøde i Udviklingsudvalg for Energi og Forsyning Onsdag den 14. december kl. 10.00 12.30 hos Industriens Uddannelser, Vesterbrogade 6D, 4. sal, 1780 København V Deltagere: Christine Bernt

Læs mere

Suppleanter Henrik Rudfeld (HR), Kommunernes Landsforening Preben Meinecke-Søes (PM), TEKNIQ Sekretariat (SEK)

Suppleanter Henrik Rudfeld (HR), Kommunernes Landsforening Preben Meinecke-Søes (PM), TEKNIQ Sekretariat (SEK) REFERAT Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Dato 1. september 2015 Møde nr. 2 i AB-udvalget Dato: Mandag den 8. juni 2015 Tid: Kl. 14.30-17.30

Læs mere

FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING

FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING FORVENTNINGER OG MULIGHEDER FOR FREMTIDENS VANDFORSYNING Præsentation ved Danske Vandværkers konference: Regulering af drikkevandet på Christiansborg den 21. februar 2018 KENDER I FRI? BRANCHEORGANISATION

Læs mere

Referat, Bestyrelsesmøde

Referat, Bestyrelsesmøde Referat, Bestyrelsesmøde Tid: 10. marts 2015 kl. 16:30-18:30 Sted: Forskerparken, mødelokale 2 Dagsorden 1. Velkomst, v/formanden 2. Underskrivning af referat fra bestyrelsesmødet den 11/11-14. Beslutning:

Læs mere

Åbne dialogmøder. Det effektive granskningsmøde ved brug af 3D modeller Fredericia

Åbne dialogmøder. Det effektive granskningsmøde ved brug af 3D modeller Fredericia Åbne dialogmøder Det effektive granskningsmøde ved brug af 3D modeller 03.10.2017 - Fredericia 1 Dagsorden Velkommen Formål med møderne BIM i Banedanmark Eksempel på granskningsmøde med brug af 3D En stemme

Læs mere

DANMARKS INFRASTRUKTUR RÅDGIVERNES SYNSPUNKT

DANMARKS INFRASTRUKTUR RÅDGIVERNES SYNSPUNKT Præsentation ved BaneBranchens årskonference 2011 Henrik Garver, Foreningen af Rådgivende Ingeniører DANMARKS INFRASTRUKTUR RÅDGIVERNES SYNSPUNKT Hvem er FRI? 400 Rådgivende Ingeniørvirksomheder 12.000

Læs mere

Øvrige deltagere: Ulrik Ryssel Albertsen, FRI Majbritt Juul, FRI Nils Høgsted, Danmarks Miljøportal Referat for:

Øvrige deltagere: Ulrik Ryssel Albertsen, FRI Majbritt Juul, FRI Nils Høgsted, Danmarks Miljøportal Referat for: Ref.: URA/ura E-mail: ura@frinet.dk 15. november 2018 Miljø- og Klimaudvalget Jens Brandt Bering, NIRAS A/S (Formand) Henrik Søgaard, Rambøll Danmark A/S Flemming Davidsen, Flemming Davidsen Anders H.

Læs mere

Åbne dialogmøder. 3D i fornyelsesprojekter

Åbne dialogmøder. 3D i fornyelsesprojekter Åbne dialogmøder 3D i fornyelsesprojekter 25.09.2017 1 Dagsorden Velkommen og rammesætning Kort status om brug af 3D og BIM i Banedanmark Eksempel på beregning af mængder i fornyelsesprojekter Diskussion

Læs mere

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi

DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi DANMARKS BEDSTE MEDLEMSSERVICE Dansk Byggeris strategi 2017-2018 1 FORORD Danmarks bedste medlemsservice er titlen på Dansk Byggeris nye strategi. Grunden til, at vi har valgt netop den titel, er fordi,

Læs mere

Dagsorden Byggeriudvalgsmøde 4/2018

Dagsorden Byggeriudvalgsmøde 4/2018 Til: Byggeriudvalget: Anders Kirk Christoffersen (AKC), Niras (formand) Bent Feddersen (BF), Rambøll (Rep - BFTF) Carsten Pietras (CP), Leif Hansen Bygherrerådgivning Danny Stentoft (DS), Rambøll Henrik

Læs mere

Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl.

Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl. Bygherrens ønsker til nyt aftalesystem input til revision af AB, ABT og ABR Medlemsmøde tirsdag den 27. marts kl. 15-18 i København Bygherreforeningen Borgergade 111 DK-1300 København K Telefon +45 7020

Læs mere

Referat Byggeriudvalg 4/2017: Til: Byggeriudvalget. Anders Kirk Christoffersen (AKC), Niras (formand) Rene Almind (RA), Tyréns

Referat Byggeriudvalg 4/2017: Til: Byggeriudvalget. Anders Kirk Christoffersen (AKC), Niras (formand) Rene Almind (RA), Tyréns Til: Byggeriudvalget Anders Kirk Christoffersen (AKC), Niras (formand) Rene Almind (RA), Tyréns Torsten Esbjørn (TE), Sweco Ref.: IME/mj E-mail: ime@frinet.dk 27. november 2018 Alex Fraenkel (AF), MOE

Læs mere

Temamøde om ydelsesbeskrivelserne 24. november 2009

Temamøde om ydelsesbeskrivelserne 24. november 2009 Temamøde om ydelsesbeskrivelserne 24. november 2009 På temamødet satte Bygherreforeningen spot på hullerne i ydelsesbeskrivelserne. Der var lagt op til en diskussion af, hvor de største huller er, hvad

Læs mere

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk

DI Rådgiverne. DI Rådgiverne. H.C. Andersens Boulevard København V raadgiverne.di.dk 12 H.C. Andersens Boulevard 18 1787 København V DIRaadgiverne@di.dk +45 3377 4601 raadgiverne.di.dk Dansk Industris branchefællesskab for rådgivervirksomheder Følg på LinkedIn Følg på Twitter Bestil s

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København

Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Referat af bestyrelsesmøde den 27. august 2014, København Til stede: Knud Henning Andersen, Ebbe Lilliendal, Lasse Breddam, Kurt Pedersen og Anne Wieth-Knudsen (referent) Afbud: Per Fruerled, Finn Pedersen

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014

REFERAT. Koordineringsgruppemøde. 28. november 2014 DATO KONTAKTPERSON MAIL 28-11-2014 Rasmus Fuglsang Jensen rfj@vd.dk REFERAT EMNE Koordineringsgruppemøde TIDSPUNKT 28. november 2014 STED DELTAGERE Videomøde: Femern A/S, København / Vejdirektoratet, Skanderborg

Læs mere

NU GÅR DET SNART LØS - AB 18 OG ABR 18

NU GÅR DET SNART LØS - AB 18 OG ABR 18 NU GÅR DET SNART LØS - AB 18 OG ABR 18 FRA 1. JANUAR 2019 KAN DET NYE AB-SYSTEM ANVENDES OG VISSE OFFENTLIGE BYGHERRER ER ENDDA FORPLIGTEDE HERTIL. HVAD SKAL BYGGERIETS PARTER VÆRE OPMÆRKSOMME PÅ I DEN

Læs mere

Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne

Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne Dato 1. november 2017 Sagsbehandler Marianne Worm Mail mwo@vd.dk Telefon +45 7244 3373 Dokument 12/09703-144 Side 1/5 Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne Møde i NVF s danske

Læs mere

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 16. JANUAR 2017

REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 16. JANUAR 2017 Dato: Ref.: REFERAT FRA BESTYRELSESMØDE I LEDERSEKTIONEN DEN 16. JANUAR 2017 Tid: 12.00-16.00 Sted: Birk Centerpark Indkaldte: Susanne Østergaard Tina Boel (Afbud) Bo Christensen Linda Nørgaard Peter Sandkvist

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted 18. juni 2019, kl. 17:00 19:30 Brohuset 28.06.19 Deltagere Brugerråd Bjarne Børgesen Henrik Kjølberg Preben Hansen Thomas Brokmann Jørgen Ole Mortensen

Læs mere

Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13

Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13 Udbud af byggeopgaver - en vejledning 146149-13 Forord I Varde Kommune har vi mange byggeprojekter, som vi ønsker at udbyde bredt, men også således, at Varde Kommune sikres den optimale kvalitet til den

Læs mere

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016

MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 MOD NYE LØSNINGER Dansk Byggeris Strategi 2014-2016 FORORD Dansk Byggeri har udarbejdet en ny strategi. Efter en lang periode med krise og tilpasninger ser vi nu fremad og fokuserer på udvikling. Derfor

Læs mere

Referat Hovedbestyrelsesmøde. Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05

Referat Hovedbestyrelsesmøde. Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Referat Hovedbestyrelsesmøde Dato: 22. oktober 2013 Tid: Kl. 13.00-15.00 Sted: KL-huset, Weidekampsgade 10, 2300 København S, Lokale S-05 Afbud: Lars Svenningsen Carsten Sand Nielsen Søren Steensen Punkter:

Læs mere

Notat om organisering af selvstændig forvaltningsmyndighed

Notat om organisering af selvstændig forvaltningsmyndighed 2.JUNI 2015 J.nr.: 7512557.SFS/JNO/JNNI Notat om organisering af selvstændig forvaltningsmyndighed l. INDLEDNING OG KONKLUSION I 2013 blev byggeriets parter og klima-, energi- og bygningsministeren enige

Læs mere

Referat fra 4. møde den 5. september 2013

Referat fra 4. møde den 5. september 2013 Arbejdsgruppemøde om Finansiering i Grøn Boligkontrakt 11. september 2013 J.nr. Ref JWA/HSK Side 1 Referat fra 4. møde den 5. september 2013 Formål med mødet Præsentationer fra aktører i markedet til inspiration

Læs mere

FRI s årsmøde Bygningsstyrelsens arbejde med byggeri, planlægning og renovering. Ved direktør Gyrithe Saltorp

FRI s årsmøde Bygningsstyrelsens arbejde med byggeri, planlægning og renovering. Ved direktør Gyrithe Saltorp FRI s årsmøde 2016 Bygningsstyrelsens arbejde med byggeri, planlægning og renovering Ved direktør Gyrithe Saltorp 1 1. Hvem er vi i Bygningsstyrelsen? 2. Rammevilkår pt. under forandring 3. Hvordan arbejder

Læs mere

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2

1. Godkendelse af referat og dagsorden Dagsordenens oprindelige punkt 3 rykkes op som nyt punkt 2 DB s Digitaliseringsudvalg Mandag den 6. december 2010 kl. 10.30 12.30 Hovedbiblioteket, Århus, Møllegade 1, 8000 Århus C lokale B på 2. sal Mødet startede ca. en time senere end planlagt pga. forsinket

Læs mere

Bygherrekompetencer - MODUL 2

Bygherrekompetencer - MODUL 2 Bygherrekompetencer - MODUL 2 Byggecentrum i Middelfart d. 26. 28. januar 2015 DAG 1 26. januar 2015 ØKONOMI + NØGLETAL Kl. Emner Lærer / oplæg Kl. 09.00 Kl. 09.30 Kl. 12.00 Kl. 12.45 Kl. 14.30 Registrering

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik Mødetidspunkt 05-09-2016 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 19:00 Tilstede:

Læs mere

Dagsorden. 8. januar Møde i Det Strategiske Panel (DSP) 27. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Dagsorden

Dagsorden. 8. januar Møde i Det Strategiske Panel (DSP) 27. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Dagsorden Dagsorden Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 8. januar 2014 Møde i Det Strategiske Panel (DSP)

Læs mere

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden. Til drøftelse: Torsdag den 10. marts 2016 kl Konferencelokalet

REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden. Til drøftelse: Torsdag den 10. marts 2016 kl Konferencelokalet REFERAT Skolebestyrelsesmøde Dagsorden Torsdag den 10. marts 2016 kl. 17.30-20.00 Konferencelokalet Møde nr. 19 Indkaldte: Christian Riise, Kari Astrid Thynebjerg, Michael Blomsterberg, Steen Bundgaard,

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Lokale 6.01, VIA Campus Horsens, VBI-park, C. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 20. september 2018 kl. 15:30-18:30

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl

Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april. Kl Referat bestyrelsesmøde tirsdag d.24 april Kl.18.00-21.00 1. Godkendelse af referat fra sidste møde Der er ingen bemærkninger til sidste referat 2. Bemærkninger til dagsordenen Mortens punkt under eventuelt

Læs mere

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper.

4. Drøftelse af initiativer på workshoppen 23. februar. Der blev på workshoppen genereret 28 projektideer, som blev samlet i 12 hovedgrupper. 21. maj 2014 Bilag 6.2 Mobilitetsprojekter Referat af møde vedr. den nordjyske mobilitetsstrategi 12. maj 2015. Deltagere Christian Bjerg, Aalborg Kommune - chb-teknik@aalborg.dk 9931 2105 Christian Roslev,

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: - Referat af mødet den 10. september 2013

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: - Referat af mødet den 10. september 2013 Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Referat af mødet den 10. september 2013 Ref: HS Dato: 12. sept. 2013 Til stede: Fmd. Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord (Naturgas) Else Bjerring Højbjerg, AffaldVarme

Læs mere

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen.

Referat. Koordinationsgruppen for DDB. Møde den 2. februar 2016, kl i Kulturstyrelsen. Referat 22. februar 2016 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 2. februar 2016, kl. 10.15-15.15 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Helle Kolind Mikkelsen,

Læs mere

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand.

I henhold til 22 i Lov om kommunernes styrelse vælger udvalgene selv deres formand. Dagsorden Dato: 07-01-2014 15:00:00 Udvalg: Miljø- og Planudvalget Sted: Mødelokale 8, Skanderborg 1 Valg af formand Sagsnr.: 14/32 Miljø- og Planudvalget er nedsat i henhold til Styrelsesvedtægten for

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

Netværksmøde/Kolding D. 23.10.2013

Netværksmøde/Kolding D. 23.10.2013 Netværksmøde/Kolding D. 23.10.2013 I bydes velkommen af: Projektkonsulent Niels Bech Christiansen Projektkonsulent Leo Ebbesen Petersen Projektleder Lars Friis Christensen Status på projektet Processen

Læs mere

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden

Fra Ældresagen: Kai Nørrung, Ældresagens sygehusudvalg Region Hovedstaden Patientinddragelsesudvalget Tværsektoriel udvikling PROTOKOL Møde i: Patientinddragelsesudvalget Dato: 26. august 2015 Kl.: 16.00-18.00 Sted: Regionsgården, Kongens Vænge 2, Hillerød, lokale H 5 Kongens

Læs mere

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden

Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning. Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden Til: Faglig Følgegruppe for Genoptræning Referat af møde i Faglig følgegruppe for genoptræning torsdag den 22. maj. Dagsorden 1. Velkommen, kort introduktion til mødet. 2. Elektronisk kommunikation Faglig

Læs mere

REFERAT. Øvrige deltagere på mødet: Udviklingschef PC Ballerup Louise Bangsgaard Leder af CVI Allan Lohmann Patientlogistiskchef Jacob Bille Krogh

REFERAT. Øvrige deltagere på mødet: Udviklingschef PC Ballerup Louise Bangsgaard Leder af CVI Allan Lohmann Patientlogistiskchef Jacob Bille Krogh Økonomi- og Planlægningsafdelingen REFERAT Møde i: Forum for standardiserede og effektive arbejdsgange (FSEA) Dato: Tirsdag 30.10.2018 Kl.: 08.00-10.00 Sted: Kristineberg 3, mødelokale 0.08 Deltagere:

Læs mere

VELKOMMEN TIL FRI BRANCHETOPMØDET Helnan Marselis Hotel Aarhus Onsdag den 11. oktober 2017

VELKOMMEN TIL FRI BRANCHETOPMØDET Helnan Marselis Hotel Aarhus Onsdag den 11. oktober 2017 VELKOMMEN TIL FRI BRANCHETOPMØDET 2017 Helnan Marselis Hotel Aarhus Onsdag den 11. oktober 2017 PROGRAM 14.00 Velkommen v/carsten Toft Boesen, formand i FRI 14.10 FRI s Forsyningsscenarier 2035 v/jens

Læs mere

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13.

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13. Til Fodbold bestyrelsen i HEI samt FU Hermed indkaldes der til bestyrelsesmøde mandag den 20. januar kl. 19.00. Mødet afholdes i Skæring hallen. Dagsorden: 1. Velkomst Fremtidig regnskabsfører Lene Laursen

Læs mere

10:00 Velkomst og dagens program Anette Kold 10:15 Team TRANSFORM: Præsentation af første bud på udviklingsplan

10:00 Velkomst og dagens program Anette Kold 10:15 Team TRANSFORM: Præsentation af første bud på udviklingsplan &!"#$%$ 10:00 Velkomst og dagens program Anette Kold 10:15 Team TRANSFORM: Præsentation af første bud på udviklingsplan 25 min oplæg 10 min spørgsmål og kommentarer 10:50 Hold 2 - Team ADEPT: Præsentation

Læs mere

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00

Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Den 29. september 2004 THC/ld Referat fra styregruppemøde hos CSC Scandihealth, den 02.09.04, kl. 10.00-14.00 Dagsorden 1. Velkomst og baggrund for mødet 2. Præsentation af deltagerne 3. Gennemgang af

Læs mere

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik

Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik GENTOFTE KOMMUNE Referat af møde i Opgaveudvalg for ny idræts- og bevægelsespolitik Mødetidspunkt 31-01-2017 19:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse G Protokollen blev læst og mødet hævet kl.: 21:15 Tilstede:

Læs mere

Konference den 9. januar Bæredygtige betonkonstruktioner med stålfibre

Konference den 9. januar Bæredygtige betonkonstruktioner med stålfibre Konference den 9. januar 2014 Bæredygtige betonkonstruktioner med stålfibre Stålfiberbeton-konsortiet 2010-2013 Medfinansieret af: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående uddannelser Parter

Læs mere

Brøndby den 4. oktober 2018

Brøndby den 4. oktober 2018 Brøndby den 4. oktober 2018 Referat af dommerudvalgsmøde nr. 1 2018-2019 Mandag den 24. september 2018 kl. 17.00 i Odense Deltagere: Jørgen Svane (JS), Henrik Mouritsen (MOU), Jesper Kirkholm (JK), Kim

Læs mere

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet.

2.1 Meddelelser fra formanden Kirsten Feld orienterede om pjecer fra Slagelse Ældreråd, som også er tilsendt til Ældrerådet. Ældrerådet Dato 27.04.2015 Referat af Ældrerådets møde mandag den 4. maj 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 2A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X

Læs mere

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft.

Referat. Gentænk borgerindragelse. Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft. Referat Gentænk borgerinddragelse Gentænk borgerindragelse Torsdag den 19. januar 2017 Kl. 16:00 Konferencerummet Ebeltoft Lundbergsvej 2, 8400 Ebeltoft Medlemmer Christian Haubuf (A) Ole Bollesen (A)

Læs mere

AB 18 og ledelsesrollen

AB 18 og ledelsesrollen AB 18 og ledelsesrollen ABudvalget Formand Lone Fønss Schrøder Entreprenørsiden: Dansk Byggeri, Dansk Industri, Håndværksrådet, Tekniq og Kooperationen. Rådgiversiden Danske Ark og Foreningen af Rådgivende

Læs mere

REFERAT. Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder

REFERAT. Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder REFERAT Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder RUNDBORD D. 10. MAJ 2017 Fremme af ansvarlige globale værdikæder Sted: Rambøll, Hannemanns Allé 53, 2300 København S Tidspunkt:

Læs mere

De nye markedsregler er beskrevet i pseudo-forskrifter og andre dokumenter. Hele samlingen af dokumenter kan findes under De nye markedsregler.

De nye markedsregler er beskrevet i pseudo-forskrifter og andre dokumenter. Hele samlingen af dokumenter kan findes under De nye markedsregler. DataHub I sommeren 2009 startede vi på baggrund af Klima- og Energiminsiterens beslutning projektet i samarbejde med repræsentativt udvalgte aktører fra det danske elmarked. I April 2012 er det planen,

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010

Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010 Referat fra stiftende generalforsamling - Lørdag d. 8/5 2010 Burkinagruppen blev stiftet lørdag den 8. maj 2010 i Stavtrup ved Århus. 19 voksne og 8 børn deltog i stiftelsen af foreningen. Efter velkomst

Læs mere

Revision af AB-systemet. Ythat? - oplæg sendt i høring 02 februar høringsfrist 21 marts klar til brug i maj 2018

Revision af AB-systemet. Ythat? - oplæg sendt i høring 02 februar høringsfrist 21 marts klar til brug i maj 2018 Revision af AB-systemet Ythat? - oplæg sendt i høring 02 februar 2018 - høringsfrist 21 marts 2018 - klar til brug i maj 2018 1 Revision af AB-systemet AB-udvalget I marts 2015 nedsatte daværende klima-

Læs mere

Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Temamøde om Ydelsesbeskrivelser for Bygherrerådgivning maj 2013

Foreningen af Rådgivende Ingeniører. Temamøde om Ydelsesbeskrivelser for Bygherrerådgivning maj 2013 Temamøde om Ydelsesbeskrivelser for Bygherrerådgivning 2013 29. maj 2013 PROGRAM: 14.00 Velkomst og introduktion. 14.15 Introduktion til ydelsesbeskrivelserne for Bygherrerådgivning Niels Christian Toppenberg,

Læs mere

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering

1. Velkomst, præsentation af dagsorden & kort orientering Balleskolen Skolebestyrelsesmøde Mandag den 30. april 2018 klokken 19.00-22.00 Sted: Kontoret - Pyramiden Mødeleder: Susanne Gade Clausen (formand) Ordstyrer: Jacob Vestersager Engdal Dagsordensansvarlige:

Læs mere

Tina Povlsen Henrik Hansen Mette Østergaard

Tina Povlsen Henrik Hansen Mette Østergaard BESTYRELSESSEMINAR Referat for møde i: Bestyrelsesseminar i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Tina Povlsen/Mette Østergaard Dato for møde: Fra torsdag den 12. februar kl. 17.30 til lørdag den

Læs mere

Referat af Spildevandskomiteens ordinære plenarmøde. Onsdag den 8. maj 2019 kl i Ingeniørhuset, IDA, Kalvebod Brygge 33-35, København V

Referat af Spildevandskomiteens ordinære plenarmøde. Onsdag den 8. maj 2019 kl i Ingeniørhuset, IDA, Kalvebod Brygge 33-35, København V Udvalg Spildevandskomiteen FU Referat af Spildevandskomiteens ordinære plenarmøde Onsdag den 8. maj 2019 kl. 10.00 i Ingeniørhuset, IDA, Kalvebod Brygge 33-35, København V Følgende deltog i plenarmødet:

Læs mere

DET DIGITALE ANLÆG BRANCHESAMARBEJDE

DET DIGITALE ANLÆG BRANCHESAMARBEJDE DET DIGITALE ANLÆG BRANCHESAMARBEJDE BIM DIGITALT ANLÆG Rasmus Lynge Fuglsang Anlæg og Drift divisionen Vejdesign Vejdirektoratets interne digitale anlægsprojekt Branchesamarbejdets Digitale anlæg BIM

Læs mere

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS)

Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) Referat Generalforsamling Landsforeningen for Økosamfund (LØS) 26. april 2013 kl. 15.00 18.20 på Dyssekilde Deltagere: Leif, Thorkild, Catalina, Ib, Elsebeth, Leif, Henny, MaiBritt, Leanne, Claudio, Birgitte,

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler

Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Referat af Dags dato: 06.02. 2014 Skrevet af: Lars Afdelingsbestyrelsesmøde i FOA s lokaler Torsdag den 6. februar fra 9.00-15.30, morgenmad fra 8.30-9.00 Tilstede: Ulla Gram, Per Brobæk Madsen, Lone Smedegaard,

Læs mere

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer.

1. Velkommen til de nye styregruppemedlemmer ESH bød velkommen til de nye styregruppemedlemmer. Deltagere: ESB-netværkets styregruppe o Heidi B. Nielsen, CELF (HBN) o Mia Rasmussen, Aarhus Tech (MR) o Yvonne Andersen, Syddansk Erhvervsskole (YA) o Signe Gylling, VUC Nordsjælland (SGY) o Sanne Sandal,

Læs mere

Lukket punkt - Projekt

Lukket punkt - Projekt Byrådet, 29-05-2012 Side 1 Lukket punkt - Projekt DIJMHA / 12/4570 Lukket sag Sagsfremstilling Kultur og Fritid og Rambøll afholdt den 6. februar 2012 licitation på byggeriet af SkateCity. 3 virksomheder

Læs mere

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering

Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Journal nr.: Dato: Møde i Følgegruppe for Genoptræning og Rehabilitering Tidspunkt: Den 8. december 2017, kl. 11.30 14.30 Sted: Teglgårdsparken 26, mødelokale 203 Deltagere: Susanne Lauth, sygeplejefaglig

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Fredag d. 4. maj 2018 kl. 18.00 lørdag d. 5. maj kl. 16.00 Nyborg Strand REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 1. november 2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 22. oktober 2018, kl. 17:00 19:00 Ishøj Rådhus Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale).

Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). REFERAT Møde i Sundhedsudvalget Dato: Onsdag den 19. april 2017 kl. 10 til 12. Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, stuen, lokale 125 (Ældrerådets eget lokale). Til stede: Hanne Simonsen (formand), Anne

Læs mere

Leverandør til Banebranchen. Tivoli Hotel d. 21 Maj 2013

Leverandør til Banebranchen. Tivoli Hotel d. 21 Maj 2013 Leverandør til Banebranchen Tivoli Hotel d. 21 Maj 2013 Danmark Adm. Direktør Per Bredesgaard Samt formand i Interessegruppe for Jernbaneentreprenører under Dansk Byggeri 2 Interessegruppe for Jernbaneentreprenører

Læs mere

InnoBYG er. udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN!

InnoBYG er. udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN! InnoBYG er udvikling & innovation & bæredygtighed & netværk i BYGGEBRANCHEN! Om InnoBYG Byggebranchens innovationsnetværk Samler branchen på tværs af faglighed Videndeling, netværk og udvikling i branchen

Læs mere

AB 18 APP 18 ALMINDELIGE BETINGELSER I BYGGE- OG ANLÆGSVIRKSOMHED

AB 18 APP 18 ALMINDELIGE BETINGELSER I BYGGE- OG ANLÆGSVIRKSOMHED AB 18 APP 18 ALMINDELIGE BETINGELSER I BYGGE- OG ANLÆGSVIRKSOMHED 1 HØST GEVINSTERNE AF DET NYE AFTALESYSTEM SOM BYGHERRE Bygherreforeningen har fra 2015 til 2018 repræsenteret bygherrernes interesser

Læs mere

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg

Referat af møde i Danske Underviserorganisationers Samråds forretningsudvalg 1 Danske Underviserorganisationers Samråd Sekretariatet Vandkunsten 12 1467 København K Telefon 33 11 30 88 Telefax 33 69 63 33 Telefontid Mandag - torsdag 8.30 16 Fredag 8.30 15 Til DUS forretningsudvalg

Læs mere

Klimaplan 2016-2020 behandler 4 fokusområder: Bæredygtig energi Grøn transport Fremtidens industri Bæredygtigt byggeri

Klimaplan 2016-2020 behandler 4 fokusområder: Bæredygtig energi Grøn transport Fremtidens industri Bæredygtigt byggeri Ny klimaplan Aarhus Kommune skal have en ny klimaplan, der sætter rammen for arbejdet med den grønne omstilling i de kommende år. Det er stor opgave, der kræver, at alle løfter i flok. Derfor er du og

Læs mere

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015.

Formanden orienterede om seminaret Bliv klogere på DDB d. 24. marts 2015. Referat 125. marts 2015 DDB sekretariatet Koordinationsgruppen for DDB Møde den 17. marts 2015, kl. 10.30-15.30 i Kulturstyrelsen. Deltagere: Bente Nielsen, Bodil Have, Erik Barfoed, Flemming Munch, Helle

Læs mere

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 18: Drøftelse af bestyrelsens organisering

Dagsordenen blev godkendt med tilføjelse af pkt. 18: Drøftelse af bestyrelsens organisering Spejdernes bestyrelse Mandag d. 12. marts 2018 kl. 14.00-19.00 Holmen, Salen REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak,

Læs mere

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk

DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk DANSKE FYSIOTERAPEUTER Region Midtjylland Mindegade 10, 1. sal 8000 Århus C Tlf.: 86 18 36 66 E-mail: midtjylland@fysio.dk Dagsorden Regionsbestyrelsesmøde Tidspunkt: Torsdag d. 19. august 2010 kl. 14-19.00

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14.

Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren på psykiatriområdet onsdag d. 14. Regionshuset Viborg Psykiatri- og Socialstaben Skottenborg 26 DK-8800 Viborg Tel. +45 8728 4003 www.regionmidtjylland.dk Referat af møde i underudvalget vedrørende ny teknologi og samarbejde med praksissektoren

Læs mere

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg

Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om sikkerhed for udførelse af elektriske anlæg Sikkerhedsstyrelsen Nørregade 63 6700 Esbjerg Att. Mette Thomsen Sendt pr. e-mail til: sik@sik.dk 15. maj 2019 J-nr.: 447559 / 2634172 Høringssvar vedrørende bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse

Læs mere

Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol

Det Lokale Beskæftigelsesråd Beslutningsprotokol Det Lokale Beskæftigelsesråd sprotokol 10-11-2014 14:00 Rådhuset -Lokale C224 Afbud fra: Erik Amstrup Rohde Jens Christian Pedersen Jens Ejnar Mikkelsen Torben Vilsgaard Silkeborg Kommune Søvej 1 8600

Læs mere

Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K

Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K Spejdernes bestyrelse Mandag d. 26. juni 2017 kl. 17.00-21.00 Sted: Salen (Mødehuset 1. sal), Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 Kbh. K REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink,

Læs mere

Det gode udbud men hvad med samarbejdet bagefter? Foto og arkitekter for projektet for Cykelslangen: DISSING+WEITLING architecture

Det gode udbud men hvad med samarbejdet bagefter? Foto og arkitekter for projektet for Cykelslangen: DISSING+WEITLING architecture Det gode udbud men hvad med samarbejdet bagefter? Foto og arkitekter for projektet for Cykelslangen: DISSING+WEITLING architecture 1 Hvem er vi? > Lene Ahlmann-Ohlsen Direktør > Jan Aagaard Ythat? Rådgivende

Læs mere

NYE AB-REGLER HVAD ER ÆNDRET?

NYE AB-REGLER HVAD ER ÆNDRET? NYE AB-REGLER HVAD ER ÆNDRET? 5. december 2018 GARANTIPERIODER 1 HUSKER DU 2 HVORFOR NYE REGLER? Udvalget hovedformål Ønskelisten Følge med udviklingen i branchen Fremtidssikring af reglerne Fremme produktivitet

Læs mere

FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT

FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT FORRETNINGSUDVALGET: FORRETNINGSUDVALGET FU/4 den 6. juni 2012 REFERAT Stig Glent-Madsen (SGM), formand Bent Nicolajsen (BN), næstformand Jan Østergaard Bertelsen (JØB) Bent Lexner (BL) Birgit Buddegård

Læs mere