De nye markedsregler er beskrevet i pseudo-forskrifter og andre dokumenter. Hele samlingen af dokumenter kan findes under De nye markedsregler.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "De nye markedsregler er beskrevet i pseudo-forskrifter og andre dokumenter. Hele samlingen af dokumenter kan findes under De nye markedsregler."

Transkript

1 DataHub I sommeren 2009 startede vi på baggrund af Klima- og Energiminsiterens beslutning projektet i samarbejde med repræsentativt udvalgte aktører fra det danske elmarked. I April 2012 er det planen, at første version af Data- Hub'en går i luften. Kontaktpersoner hos Energinet.dk for de eksterne aktører I oktober måned skrev Energinet.dk et brev til hver enkelt aktør på elmarkedet med information om det videre projekt samt en række spørgsmål i forhold til aktørens deltagelse i projektet. Brevet ses som pdf-dokument ude til højre på siden. Her ligger desuden en oversigt over de kontaktpersoner, Energinet.dk har opstillet for henholdsvis netvirksomheder, elleverandører og balanceansvarlige. Udbudsmateriale til DataHub'en For at alle aktører i elmarkedet fra april 2012 er klar til at kunne kommunikere med DataHub'en, er en række tilpasninger i aktørernes it-systemer nødvendige. I menuen til venstre under De Nye Markedsregler findes de bilag i udbudsmaterialet til Data- Hub'en, som er relevante for at kunne foretage disse systemtilpasninger. De nye markeds- og kommunikationsregler Vi har frigivet de markeds- og kommunikationsregler, som skal gælde, når DataHub'en implementeres i det danske elmarked. De nye markedsregler er beskrevet i pseudo-forskrifter og andre dokumenter. Hele samlingen af dokumenter kan findes under De nye markedsregler. Energinet.dk har prækvalificeret 6 selskaber Energinet.dk modtog 16 anmodninger om prækvalifikation og har på baggrund af de i udbudsbekendtgørelsen angivne kriterier inviteret følgende seks tilbudsgivere til at afgive bud: - CSC Danmark A/S - KMD A/S - Logica Danmark A/S - NNIT A/S - PBS Holding A/S - Process Vision OY Flere af selskaberne har alliancer med underleverandører.

2 Udbuddet forventes at ske efter følgende overordnede tidsplan: 1 Annoncering af prækvalifikation Frist for spørgsmål til prækvalifikation 3 Frist for modtagelse af prækvalifikation kl. 12: kl. 12:00 4 Udsendelse af udbudsmateriale Orienteringsmøde for leverandørerne Frist for spørgsmål til udbudsmateriale 7 Aflevering af tilbud kl. 13: kl. 13:00 8 Forhandling af tilbud Udsendelse af revideret udbudsmateriale Aflevering af reviderede tilbud 11 Bestyrelsesmøde hos Energinet.dk med godkendelse af Business Case kl. 13: Leverandør valgt og kontrakt underskrevet Der forbeholdes ret til ændringer i tidsplanen.

3 DataHub-projektet Energinet.dk er af Klima- og Energiministeren blevet bedt om at etablere en DataHub til det danske elmarked. I sommeren 2009 startede vi på den baggrund projektet i samarbejde med repræsentativt udvalgte aktører fra det danske elmarked. April 2012 er det planen, at første version af DataHub'en går i luften. 18. maj 2010 Projektet er bemandet med en Styregruppe ledet af Energinet.dk med repræsentanter fra elmarkedet og Dansk Energi. Derudover er der en projektgruppe bestående af folk fra Energinet.dk samt 6 projektteams, der består af folk dels fra elmarkedets aktører og dels fra Energinet.dk. Bemandingen kan ses under punktet 'Om projektet' nederst til højre på siden. Vores principper for arbejdet med DataHub-projektet er: Udgangspunkt i de eksisterende regler Effektivisering og automatisering af processer og regler Færre bilaterale aftaler Fokus på de processer, hvor fejl opstår Hensyn til forbrugerne Hensyn til markedsudviklingen Hensyn til nordisk og europæisk harmonisering Markedsdesigngrupperne har medio april færdiggjort deres arbejde og afleveret pseudoforskrifterne H1, H2, D1 og bilag til C1. Dette danner grundlag for færdiggørelsen af EDI Guiden, pseudo-forskrift F samt kravspecifikationen til DataHub'en og Aktørtestsystemet. Udover dette arbejdes der i projektet med en model for samfakturering, samt hvad DataHub'en kan bidrage med på det punkt. Til dette er nedsat et særskilt projektteam, der arbejder med udgangspunkt i scenarie 3.2 for samfakturering, som det blev præsenteret på informationsmøderne i januar og februar. Samfakturering forventes ikke taget i drift med de øvrige funktioner i DataHub'en til april Ændring i udbudsprocessen Energinet.dk har i forbindelse med klargøring af udbudsmaterialet genovervejet vores muligheder og risici i forbindelse med anvendelse af SKI til DataHub-projektet. Usikkerheden omkring miniudbud i trin i forhold til udbudsdirektiverne, og den låste position der ligger i vægtningen af tildelingskriterierne ved anvendelse af SKI s rammeaftale har ført til, at vi fravælger et SKI-udbud. I stedet vil projektet blive udbudt efter Forsyningsvirksomhedsdirektivet, som udbud efter forhandling, med forventet prækvalifikationsannoncering i uge 20. Arbejdet med at forberede Energinet.dk's udbudsmateriale, pseudo-forskrifterne samt EDI Guiden er i fuld gang, og materialet forventes udsendt den 5. juli 2010 til de prækvalificerede leverandører. Elmarkedets aktører kan derefter forvente at blive kontaktet individuelt ang. de videre initiativer i projektet.

4 DataHub-projektet Energinet.dk er af Klima- og Energiministeren blevet bedt om at etablere en DataHub til det danske elmarked. I sommeren 2009 startede vi på den baggrund projektet i samarbejde med repræsentativt udvalgte aktører fra det danske elmarked. April 2012 er det planen, at første version af DataHub'en går i luften. 23. april 2010 Projektet er bemandet med en Styregruppe ledet af Energinet.dk med repræsentanter fra elmarkedet og Dansk Energi. Derudover er der en projektgruppe bestående af folk fra Energinet.dk samt 6 projektteams, der består af folk dels fra elmarkedets aktører og dels fra Energinet.dk. Bemandingen kan ses under punktet 'Om projektet' nederst til højre på siden. Vores principper for arbejdet med DataHub-projektet er: Udgangspunkt i de eksisterende regler Effektivisering og automatisering af processer og regler Færre bilaterale aftaler Fokus på de processer, hvor fejl opstår Hensyn til forbrugerne Hensyn til markedsudviklingen Hensyn til nordisk og europæisk harmonisering Markedsdesigngrupperne, Aktørkommunikation og Funktionalitet, har her medio april færdiggjort deres arbejde og afleveret pseudo-forskrifterne H1, H2, D1 og bilag til C1. Dette danner grundlag for færdiggørelsen af EDI Guiden, pseudo-forskrift F samt kravspecifikationen til Data- Hub'en og Aktørtestsystemet. Udover dette arbejdes der i projektet med en model for samfakturering, samt hvad DataHub'en kan bidrage med på det punkt. Her er der nedsat et særskilt projektteam med repræsentanter fra branchen, Dansk Energi samt Energinet.dk. Teamet tager udgangspunkt i scenarie 3.2 for samfakturering, som det blev præsenteret på informationsmøderne i januar og februar. Samfakturering forventes ikke taget i drift med de øvrige funktioner i DataHub'en til april For at få bistand til udvikling, testning, implementering og vedligehold af en DataHub anvender Energinet.dk et SKI-udbud på rammekontrakt 02.18, delaftale 'Erhverv'. Den 20. april 2010 blev der udsendt varslingsbrev om projektet til alle leverandører på denne delaftale. Varslingsbrevet og bilaget med projektbeskrivelsen kan ses nedenfor. Arbejdet med at forberede Energinet.dk's udbudsmateriale, pseudo-forskrifterne samt EDI Guiden er i fuld gang, og materialet forventes udsendt den 5. juli 2010 til de udvalgte leverandører. Elmarkedets aktører kan derefter forvente at blive kontaktet individuelt ang. de videre initiativer i projektet.

5 DataHub-projektet Energinet.dk er af Klima- og Energiministeren blevet bedt om at etablere en DataHub til det danske elmarked. I sommeren 2009 startede vi på den baggrund projektet i samarbejde med repræsentativt udvalgte aktører fra det danske elmarked. April 2012 er det planen, at første version af DataHub'en går i luften. 23. marts 2010 Projektet er bemandet med en Styregruppe ledet af Energinet.dk med repræsentanter fra elmarkedet og Dansk Energi. Derudover er der en projektgruppe bestående af folk fra Energinet.dk samt 5 projektteams, der består af folk dels fra elmarkedets aktører og dels fra Energinet.dk. Bemandingen kan ses under punktet 'Om projektet' nederst til højre på siden. Vores principper for arbejdet med DataHub-projektet er: Udgangspunkt i de eksisterende regler Effektivisering og automatisering af processer og regler Færre bilaterale aftaler Fokus på de processer, hvor fejl opstår Hensyn til forbrugerne Hensyn til markedsudviklingen Hensyn til nordisk og europæisk harmonisering Arbejdet med at forberede Energinet.dk's udbudsmateriale er i fuld gang, og materialet forventes udsendt den 5. juli Vi anvender et SKI-udbud på rammekontrakt 02.18, delaftale 'Erhverv'. I øjeblikket arbejder vi på undersøgelser af: Konsekvenserne ved et skifte af meddelelsesformat fra EDIFACT til XML Model for samfakturering og hvad DataHub'en kan bidrage med Hvad DataHub'en kan gøre for konceptet for el-biler Ved de 2 førstnævnte punkter er det væsentligt at få input fra branchen for at kunne vurdere konsekvenserne tilstrækkeligt. I forhold til meddelelsesformat er der foretaget en undersøgelse med interview af udvalgte aktører, og projektet er nu ved at beslutte den videre vej frem. I forhold til samfakturering er der nedsat et særskilt projektteam med repræsentanter fra branchen, Dansk Energi samt Energinet.dk. Teamet tager udgangspunkt i scenarie 3.2 for samfakturering, som det blev præsenteret på informationsmøderne i januar og februar. Samfakturering forventes ikke taget i drift med de øvrige funktioner i DataHub'en til april 2012.

6 DataHub-projektet - et pejlemærke til fremtidens elmarked Klima- og energiminister Connie Hedegaard har bedt Energinet.dk etablere et markedsregister til det danske elmarked. Vi har på den baggrund startet et projekt - DataHub - i samarbejde med repræsentativt udvalgte aktører fra det danske elmarked. Planen er, at første version af markedsregistret går i luften ved udgangen af oktober 2009 DataHub-løsningen skal bl.a. forenkle den nuværende data-trafik på elmarkedet, hvor markedsaktørerne kommunikerer bilateralt i et mange-til-mange forhold. Fremover forventer vi en enklere og mere fleksibel udveksling af data og informationer i et mange-til-en/en-til-mange forhold. Det giver mange nye og særdeles spændende perspektiver i tråd med de mange investeringer og løsninger, der implementeres i elselskaberne i disse år. Med den positive og konstruktive tilslutning, vi møder i sektoren, er vi overbeviste om, at der i løbet af de kommende to år vil blive frembragt en løsning, der vil vise sig at blive et pejlemærke både nationalt og måske også internationalt for energisektorerne. DataHub-projektet skal levere et markedsregister, der bl.a. opfylder disse klart udtrykte politiske visioner og mål: Forbedre og effektivisere konkurrencen på elmarkedet Gøre det nemmere for nye el-leverandører at komme ind på - og være aktive i - markedet Give forbrugerne lettere adgang til deres egne data Gøre det lettere for brugerne at skifte leverandør Give nem og effektiv adgang til forbrugsdata i et åbent digitalt format for forbrugere og aktører - uden separat betaling. Fremme forbrugernes aktive medvirken til at opnå energibesparelser

DataHub. Energinet.dk, Erritsø 28. oktober 2010. Dok.nr. 54360-10

DataHub. Energinet.dk, Erritsø 28. oktober 2010. Dok.nr. 54360-10 DataHub Energinet.dk, Erritsø 28. oktober 2010 1 DataHub Forprojekt status: De nye markedsregler & udbudsmateriale Forbrugeradgang til egne data Udbudsforretningen Implementeringsprojekt status: Tidsplan

Læs mere

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling

Medlemsstater - Tjenesteydelseskontrakt - Udbudsbekendtgørelse - Udbud efter forhandling 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:146924-2010:text:da:html DK-Fredericia: It-tjenester: rådgivning, programmeludvikling, internet og support 2010/S 97-146924

Læs mere

DataHub. Kraft i Vest. 27. September 2013. John Griem, Energinet.dk

DataHub. Kraft i Vest. 27. September 2013. John Griem, Energinet.dk DataHub Kraft i Vest 27. September 2013 John Griem, Energinet.dk Overblik Om Energinet.dk Baggrund for at lave en DataHub DataHub ens funktionalitet Engrosmodellen Fakta om Energinet.dk Selvstændig, offentlig

Læs mere

Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 - EDIkommunikation

Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 - EDIkommunikation Til Energitilsynet Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 - EDIkommunikation med DataHub'en i elmarkedet 31. januar 2012 HBK/LRP Energinet.dk skal i følge Energistyrelsens bekendtgørelse nr. 1085 af 20.

Læs mere

DataHub. Systemet bag Engrosmodellen. Signe Horn Rosted, Afdelingsleder, Detailmarkedsudvikling Energinet.dk 1

DataHub. Systemet bag Engrosmodellen. Signe Horn Rosted, Afdelingsleder, Detailmarkedsudvikling Energinet.dk 1 DataHub Systemet bag Engrosmodellen Signe Horn Rosted, Afdelingsleder, Detailmarkedsudvikling 31-03-2016 Energinet.dk 1 Om Energinet.dk 31-03-2016 Energinet.dk 2 Om Energinet.dk 31-03-2016 Energinet.dk

Læs mere

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway.

Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Udbudsbetingelser Nærværende dokument beskriver udbudsbetingelser vedrørende deltagelse i et begrænset udbud om afholdelse af konferencen ENAV underway. Opgaven udbydes formelt af: Søfartsstyrelsen Fjordvænget

Læs mere

Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 EDIkommunikation

Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 EDIkommunikation Til Energitilsynet Metodeanmeldelse af markedsforskrift F1 EDIkommunikation med DataHub i elmarkedet Juni 2014 HBK/ADA Energinet.dk skal ifølge Energistyrelsens bekendtgørelse nr. 1085 af 20. september

Læs mere

DataHub hvad er projektets formål?

DataHub hvad er projektets formål? DataHub hvad er projektets formål? Morten Braae Nielsen Afregningschef - El, Elmarked Telefon: +45 7622 4304 Mobil: +45 2333 8509 E-mail: mbn@energinet.dk 1 Problematikker i det danske detailmarked - der

Læs mere

ANNONCERING MADSERVICE

ANNONCERING MADSERVICE ANNONCERING MADSERVICE ODDER KOMMUNE 1. INDLEDNING I medfør af lovbekendtgørelse nr. 1410 af 7. december 2007 om indhentning af tilbud for visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (Tilbudsloven)

Læs mere

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg

Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38. Offentligt. Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2. Offentligt. Til Folketingets Finansudvalg Skatteudvalget SAU alm. del - Bilag 38 Offentligt Finansudvalget FIU alm. del - 9 Bilag 2 Offentligt j.nr. 06-014656 Dato : 21. november 2006 Til Folketingets Finansudvalg Hermed fremsendes statusrapport

Læs mere

Tilbudsbetingelser. for. CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen

Tilbudsbetingelser. for. CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen Tilbudsbetingelser for CSR i små og mellemstore virksomheder: Fra princip til praksis under team CSR v/erhvervsstyrelsen 1 1. ORIENTERING 1.1 Udbuddet Erhvervsstyrelsen udbyder hermed opgaven CSR i små

Læs mere

Udbud af kontrakt om nyt intranet til Femern A/S Prækvalifikation

Udbud af kontrakt om nyt intranet til Femern A/S Prækvalifikation 8. juli 2014 Udbud af kontrakt om nyt intranet til Prækvalifikation har til opgave at designe og planlægge en fast forbindelse mellem Danmark og Tyskland over Femern Bælt. er en del af det danske, statsejede

Læs mere

Guide til ESPD. - Udfyldelse

Guide til ESPD. - Udfyldelse Guide til ESPD - Udfyldelse 1. INDLEDNING Denne guide indeholder trin-for-trin vejledning til ESDP i forhold til de oplysninger i udbudsbekendtgørelsen, som erfaringsmæssigt giver anledning til en række

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 2: Retningslinjer for gennemførelse af Miniudbud Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 6 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1

Udbudsbetingelser. Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud 2014. Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand. Side1 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 4 4. Tidsplan for

Læs mere

FORELØBIG 6. AUGUST 2015

FORELØBIG 6. AUGUST 2015 SEPTEMBER 2015 VORDINGBORG KOMMUNE OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg APPENDIKS 3 Udbudsvilkår FORELØBIG 6. AUGUST 2015 2 INDHOLD 1 Indledning 4 2 Det endelige udbudsmateriale

Læs mere

ANNONCERING (Prækvalifikation) GENNEMFØRSEL AF HØRETESTS RIGSPOLITIET

ANNONCERING (Prækvalifikation) GENNEMFØRSEL AF HØRETESTS RIGSPOLITIET ANNONCERING (Prækvalifikation) GENNEMFØRSEL AF HØRETESTS RIGSPOLITIET 15. juni 2012 1 1. INDLEDNING Rigspolitiet påbegyndte i 2007 et høreovervågningsprogram af ansatte i Dansk Politi, som er særligt udsatte

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester. 1. Indledning. Oktober 2012 GEE/GEE

Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester. 1. Indledning. Oktober 2012 GEE/GEE Prækvalifikationsbetingelser for deltagelse i udbud af DK2 systemtjenester Oktober 2012 GEE/GEE 1. Indledning Som systemansvarlig for det overordnede danske transmissionsnet er Energinet.dk ansvarlige

Læs mere

Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1.

Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1. Til Netvirksomheder, elleverandører, balanceansvarlige og øvrige parter 1 Notat med høringssvar i forbindelse med høring af afsnit 5 i forskrift H1. 04. januar 2013 JOG/JOG Energinet.dk gennemførte en

Læs mere

Udbudsplan og betingelser

Udbudsplan og betingelser Projektnavn ESDH Sidst redigeret af Tina Malene Ørsted Sidst redigeret den 6. april 2010 Udbudsplan og betingelser SKI miniudbud i tre trin ESDH- system I dette materiale præsenteres de konkrete tildelingskriterier

Læs mere

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015.

Nationalt udbud: Udbudsbetingelser. Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015. Nationalt udbud: Kontrakt om bistand til informationsindsats om øget sikker adfærd på internettet 2015 Udbudsbetingelser Side 1 af 7 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4,

Læs mere

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859

Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Sagsnr.: 2014-32-134-00019 Dato:22-01-2015 Spørgsmål og svar til udbud vedrørende budgetsystem til Fødevarestyrelsen, jf. udbudsbekendtgørelse 2014/S 247-435859 Dato for spørgsmål Spørgsmål i anonymiseret

Læs mere

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser

Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Miljøstyrelsens Rammeaftale på affaldsfaglige konsulentydelser og -bistand Bilag 3a: Miniudbudsbetingelser Delaftale 5 Tværgående affaldsfaglige konsulentydelser Side 1 af 7 Indholdsfortegnelse 1. Indledning...

Læs mere

Næstved Kommune. UDBUD Parkeringshuse A & B. Orienteringsmøde DATO: HENNINGLARSENARCHITECTS ORBICON

Næstved Kommune. UDBUD Parkeringshuse A & B. Orienteringsmøde DATO: HENNINGLARSENARCHITECTS ORBICON Næstved Kommune UDBUD Parkeringshuse A & B Orienteringsmøde DATO: 01.08.2017 HENNINGLARSENARCHITECTS ORBICON DAGSORDEN - Præsentation bordet rundt - Orientering om processen - De væsentlige milepæle -

Læs mere

Anskaffelse og implementering. 7. april 2011

Anskaffelse og implementering. 7. april 2011 Anskaffelse og implementering 7. april 2011 Anskaffelse og implementering - hvordan kan implementering tænkes ind i anskaffelsesprocessen? Hvilken erfaring har Region Hovedstaden gjort i forbindelse med

Læs mere

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune

EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune EU-udbud - Indsamling af affald i Sønderborg Kommune Juni 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2054 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Tilbudsbetingelser. for. Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd

Tilbudsbetingelser. for. Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd Tilbudsbetingelser for Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning for digital velfærd 1 ORIENTERING 1.1 Udbuddet udbyder hermed opgaven Konsulentbistand vedr. tilstrækkelig bredbåndsdækning

Læs mere

Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Torsdag den 23. februar 2017 kl. 8-11, Christiansborg

Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Torsdag den 23. februar 2017 kl. 8-11, Christiansborg Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Torsdag den 23. februar 2017 kl. 8-11, Christiansborg Dagsorden Velkomst v/ kommunikationschef Søren Væver Udbudsmaterialets opbygning v/udbudskonsulent

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet

Betingelser for prækvalifikation. Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem. Aalborg Universitet Betingelser for prækvalifikation Kontrakt om levering af rejse- og udlægssystem Aalborg Universitet Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende myndighed 3 2. Indledning 3 3. Udbudsform 4 4. Egnethedsvurdering

Læs mere

Udbudsbilag B. Forhandlingsprocedure. Sagsnummer:

Udbudsbilag B. Forhandlingsprocedure. Sagsnummer: Udbudsbilag B Forhandlingsprocedure Sagsnummer: 1-23-4-72-1-16 Indhold 1 Indledning... 1 2 Strukturen i forhandlingsforløbet... 1 2.1 Indledende gennemgang af tilbuddene... 2 2.2 Forhandlingsmøde... 2

Læs mere

Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Onsdag den 11. januar 2017 kl , Christiansborg

Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Onsdag den 11. januar 2017 kl , Christiansborg Orienteringsmøde om udbud af nyt Politiker for en Dag Onsdag den 11. januar 2017 kl. 12-15, Christiansborg Dagsorden Velkomst v/ kommunikationschef Søren Væver Baggrunden for udbuddet v/projektleder Anne

Læs mere

Danmark-Valby: Rådgivning i forbindelse med virksomhedsudvikling 2017/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Valby: Rådgivning i forbindelse med virksomhedsudvikling 2017/S Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1 / 11 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:3379-2017:text:da:html Danmark-Valby: Rådgivning i forbindelse med virksomhedsudvikling 2017/S 003-003379 Udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde Udbud med forhandling iht. udbudsloven. 5. december 2018

Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde Udbud med forhandling iht. udbudsloven. 5. december 2018 Dansk Forening for Udbudsret Medlemsmøde Udbud med forhandling iht. udbudsloven 5. december 2018 Eftermiddagens program 16.00 16.10: Velkomst og intro til udbud med forhandling ved Martin Stæhr, Advokatfirmaet

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER

UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER Dato: 15. august 2013 J. nr.: 102794 UDBUDSBETINGELSER TIL PRÆKVALIFIKATION RAMMEAFTALE FOR ARKITEKT- OG INGENIØRYDELSER 1. Indledning og beskrivelse Boligorganisationen Tårnbyhuse ønsker at indgå rammeaftale

Læs mere

Prækvalifikation vedrørende leverance af ny informationsarkitektur, ny søgefunktion samt nyt design og layout til Ballerup.dk

Prækvalifikation vedrørende leverance af ny informationsarkitektur, ny søgefunktion samt nyt design og layout til Ballerup.dk UDVIKLING OG KOMMUNIKATION Dato: 28. august 2015 Tlf. dir.: 2069 1290 E-mail: akle@balk.dk Kontakt: Anne Sophie Kleding Sagsid: 85.11.00-P20-9-15 Prækvalifikation vedrørende leverance af ny informationsarkitektur,

Læs mere

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3

PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 7.3.2018 01 PRÆKVALIFIKATIONSBETINGELSER ALBERTSHØJ ETAPE 3 1. INDLEDNING På bygherrens vegne skal vi med henvisning til den offentliggjorte udbudsbekendtgørelse opfordre Dem til at søge om prækvalifikation

Læs mere

DK-Randers: Solcellemoduler 2013/S 086-145996. Udbudsbekendtgørelse. Varer

DK-Randers: Solcellemoduler 2013/S 086-145996. Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:145996-2013:text:da:html DK-Randers: Solcellemoduler 2013/S 086-145996 Udbudsbekendtgørelse Varer Direktiv 2004/18/EF

Læs mere

Udbud af logistikydelse til Region Midtjylland

Udbud af logistikydelse til Region Midtjylland Udbud af logistikydelse til Region Midtjylland Informationsmøde den 4. januar 2012 Partner, advokat Tina Braad Holst, Advokater Udbudsproces Annonceringsudbud i forhold til reglerne i tilbudsloven, afsnit

Læs mere

Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet

Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet December 2017 Indledning - skal slettes i forbindelse med brug af notatet Nærværende notat er et internt KOMBIT-dokument udarbejdet til brug i KOMBITs organisation og projekter. Der er således tale om

Læs mere

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen

Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Informationsmøde Prækvalifikation til FM Managementkonsulentaftalen Onsdag den 6. februar 2013 kl. 10:00 ved Søren Østergaard Pedersen (Moderniseringsstyrelsen), Rebecca Hoelgaard Preisler(Moderniseringsstyrelsen),

Læs mere

Copyright Informationen er leveret af UdbudsVagten. Rådgivning eller distribution af egne udbud/forespørgsler: borsen@udbudsvagten.

Copyright Informationen er leveret af UdbudsVagten. Rådgivning eller distribution af egne udbud/forespørgsler: borsen@udbudsvagten. Copyright Informationen er leveret af UdbudsVagten. Rådgivning eller distribution af egne udbud/forespørgsler: borsen@udbudsvagten.dk Overskrift DK-Horsens: Kontorartikler Dokumenttype 3- Udbud Frist for

Læs mere

Udbudsbetingelser. for Etablering, udvikling og drift af nationalt børnesite

Udbudsbetingelser. for Etablering, udvikling og drift af nationalt børnesite Devoteam Consulting A/S Lautrupsgade 13 DK-2100 Copenhagen Copenhagen, Denmark Tel +45 20 45 07 00 Fax +45 39 43 07 77 E-mail info@devoteam.dk www.devoteam.dk Udbudsbetingelser for Etablering, udvikling

Læs mere

Orienteringsmøde angående udbud af it-konsulentbistand

Orienteringsmøde angående udbud af it-konsulentbistand Side 1 Orienteringsmøde angående udbud af it-konsulentbistand Begrænset udbud af rammeaftale om it-konsulentbistand til udvikling, vedligehold, support og videreudvikling af Danmarks Miljøportals it-systemer,

Læs mere

Vurdering af tilbud. EU-udbudsbekendtgørelse nr. 2007/S 39-047838. Udgave til offentliggørelse. Bemærk: Prisoplysninger er udeladt.

Vurdering af tilbud. EU-udbudsbekendtgørelse nr. 2007/S 39-047838. Udgave til offentliggørelse. Bemærk: Prisoplysninger er udeladt. Vurdering af tilbud Udbud af kontrakt om udvikling, implementering og vedligeholdelse af it-system til understøttelse af arbejdsprocesser på beskæftigelses- og integrationsområdet EU-udbudsbekendtgørelse

Læs mere

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed

Indledning. Udbudsbetingelser. Baggrund og formål. Ordregivende myndighed Indledning Energistyrelsen indbyder hermed alle interesserede og kvalificerede leverandører til at ansøge om prækvalifikation til at afgive tilbud på kommunikationsydelser til Energistyrelsen. Baggrund

Læs mere

Orienteringsmøde angående udbud af it-konsulentbistand

Orienteringsmøde angående udbud af it-konsulentbistand Side 1 Orienteringsmøde angående udbud af it-konsulentbistand Begrænset udbud af rammeaftale om it-konsulentbistand til udvikling, vedligehold, support og videreudvikling af Danmarks Miljøportals it-systemer,

Læs mere

Udbud med forhandling

Udbud med forhandling Udbud med forhandling Muligheder og rammer Svend Bjerregaard, advokat (L), associeret partner, Holst, Advokater Anvendelsesområde 2 Udbud med forhandling kan anvendes i følgende tilfælde: 1. Ved bygge-

Læs mere

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET

1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET Sagsnr. 1-23-4-101-8-13 Spørgsmål og svar skema Prækvalifikation på udbud af kontormøbler til 4 regioner 1. Spørgsmål til PRÆKVALIFIKATIONSMATERIALET 1 Prækvalifikationsbilag 11. Det publicerede dokument

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017

UDBUDSBETINGELSER. for. Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 UDBUDSBETINGELSER for Udbud af batterier til høreapparater 2013-2017 2 1. DE ORDREGIVENDE MYNDIGHEDER Region Hovedstaden Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø Region Syddanmark

Læs mere

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud

Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3. Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte udbud Domstolsstyrelsen Sagsbeh. Dir.tlf. Mail joher@domstolsstyrelsen.dk 2013-8302-0001-19 Spørgsmål / svar dokument prækvalifikation Video3 Spørgsmål 1) Hermed anmodes om udbudsmateriale vedrørende ovennævnte

Læs mere

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013

Kontraktbilag 6. Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Kontraktbilag 6 Spørgsmål svar til udbudsmateriale pr. 8. maj 2013 Information fra ordregiver om rettelser i Region Midtjylland er blevet opmærksom på, udbudsmaterialet: at et afsnit omkring Betingelser

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser

Prækvalifikationsbetingelser Udbud af kontrakt vedrørende insulinpumper, CGM og forbrugsvarer Sagsnummer: 1-23-4-72-1-16 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 1 1.1 Generelt... 1 1.2 Baggrund for udbuddet... 1 1.3 Opdeling af kontrakten...

Læs mere

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97.

Udbudsbetingelser. vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. Udbudsbetingelser vedr. udbud af Ledsageordning for voksne med nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne i henhold til Lov om Social Service 97. 1. Indhold 2. Indledning... 3 3. Udbudsmaterialet... 3 4.

Læs mere

Fra udbud til tilbud Juraen og processen

Fra udbud til tilbud Juraen og processen Fra udbud til tilbud Juraen og processen v/ Betina Nørgaard, Manager Deloitte Consulting Slagelse og Køge 29. august og 5. september 2012 Agenda Formålet med udbudsreglerne De forskellige udbudsformer

Læs mere

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg

OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg OPS om etablering og teknisk drift af Vandhuset i Vordingborg Udbudsvilkår for deltagelse i konkurrencepræget dialog om OPS-aftale vedrørende Vandhuset på Panteren i Vordingborg 18. NOVEMBER 2015 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Tilbudsbetingelser. for. Operatøropgaven for Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion

Tilbudsbetingelser. for. Operatøropgaven for Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion Tilbudsbetingelser for Operatøropgaven for Erhvervspartnerskabet for avanceret produktion 1. ORIENTERING 1.1 Opgaven Erhvervsstyrelsen indhenter hermed tilbud på opgaven Operatør for Erhvervspartnerskabet

Læs mere

Introduktion til DataHub projekt

Introduktion til DataHub projekt Introduktion til DataHub projekt Rev. 1 6/4-2010 20/4-2010 DATE JGR MBN NAME REV. DESCRIPTION PREPARED CHECKED REVIEWED APPROVED 20203-10 Energinet.dk Doc. no. DATE NAME Dok. 20203/10, Sag 10/3365 1/11

Læs mere

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser

Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in. Udbudsbetingelser Udbud: Kontrakt om rådgivning og teknisk støtte vedrørende NemLog-in Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København K Telefon: 33 92

Læs mere

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand

Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Udbudsbetingelser Fysisk tolkning 2016-2017 Udbud af rammeaftale om varetagelse af tolkebistand Side1 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 2. Den ordregivende myndighed... 4 3. Udbudsmaterialet... 6

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0024431 (Erik P. Bentzen, Helle Bøjen Larsen, Lars Tolstrup) 4. november 2011 K E N D E L S E Telenor A/S (selv) mod Region Nordjylland (advokat Tina Braad, Aarhus) Ved

Læs mere

Bilag 1 Generelle vilkår for annonceringen

Bilag 1 Generelle vilkår for annonceringen Bilag 1 Generelle vilkår for annonceringen [1] Indholdsfortegnelse 1. Indledning...3 1.1. Generelt...3 1.2. Annonceringens bestanddele...3 1.3. Ordregiver...4 1.4. Kontaktperson...4 2. Kravspecifikation...5

Læs mere

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Beskæftigelsesmin., sagsnr. 2010-0003721 17. maj 2010 1. Indledning/generelle forhold 1.1. Konkurrenceudsat udbud Dette udbud gennemføres i henhold til afsnit 2 i

Læs mere

Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus

Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus 20.12.2012 Udbudsbetingelser Rammeaftaler vedrørende bygherrerådgivning til Arealudvikling Aarhus Sagsnr. 12/017983 1. Indledning Arealudvikling Aarhus hører under Aarhus Kommune og er knyttet til Teknik

Læs mere

Udbud af EPJ Er juraen en hindring? v/advokat Marianne Søgaard

Udbud af EPJ Er juraen en hindring? v/advokat Marianne Søgaard Udbud af EPJ Er juraen en hindring? v/advokat Marianne Søgaard Særlige udfordringer ved udbud af EPJ: Kompleks ydelse Ordregivers ønske om fleksibilitet Ordregivers ønske om leverandøruafhængighed Ordregivers

Læs mere

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4.

Nyt terminalprojekt på Banegårdspladsen i Herning. Prækvalifikation. 1. Bygherre. 2. Bygherrerådgiver. 3. Udbudsform. 4. Herning Kommune opfordrer herved investorer, totalentreprenører og konsortier til at søge prækvalifikation i forbindelse med et projekt for en ny busterminal samt helhedsplan for Banegårdspladsen i Herning.

Læs mere

Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD

Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD 1 Region Syddanmarks EPJ-Udbud EPJ SYD EPJ SYD Dagsorden: 1. Velkommen 2. Præsentationsrunde 3. Rammer for udbuddet 4. Tidsplan 5. Overblik særlige forhold vedr. udbudsmaterialet 6. Spørgsmål-svar-processen

Læs mere

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917.

Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware. Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Kontrakt om indkøb af Software Assurance og licenser til Oraclesoftware Udbudsbetingelser for offentligt udbud af rammekontrakt - 2015/S 201-363917. Indholdsfortegnelse 1. ORDREGIVER... 3 2. DE RETLIGE

Læs mere

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler

MINIGUIDE. Samarbejdet med projektgrupperne. Forpligtende aftaler MINIGUIDE Samarbejdet med rne Forpligtende aftaler 26082016 Miniguide om samarbejdet med r Om denne miniguide Denne miniguide skal give dig indblik i samarbejdet om de forpligtende aftaler, som kommunerne,

Læs mere

Region Syddanmark indbyder til prækvalifikation af tilbudsgivere i henhold til EU s udbudsdirektiv, direktiv nr. 2004/18/EF af 31. marts 2004.

Region Syddanmark indbyder til prækvalifikation af tilbudsgivere i henhold til EU s udbudsdirektiv, direktiv nr. 2004/18/EF af 31. marts 2004. Prækvalifikation af EU-udbud Indledende forureningsundersøgelser i henhold til Jordforureningsloven Regional Udvikling Kontaktperson: Rikke Sparsø Pedersen Jordforurening@regionsyddanmark.dk Direkte tlf.

Læs mere

DataHub Dialogmøde. 6. august 2012

DataHub Dialogmøde. 6. august 2012 DataHub Dialogmøde 6. august 2012 Dagsorden 1. Overordnet status 2. Aktørtest 3. Krydsende processer 4. Solceller 5. Dialog og Eventuelt DataHub planlægningsmøde 6. juni 2012 2 Status Udviklingen af DataHub

Læs mere

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling

Prækvalifikationsbetingelser. Aarhus Kommune. Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S Udbud med forhandling Prækvalifikationsbetingelser Udbudsbekendtgørelsens nummer: 2016/S 242-441803 Udbud med forhandling Aarhus Kommune Levering af uddannelsesrettede forløb for aktivitetsparate og uddannelsesparate unge -

Læs mere

Betingelser for prækvalifikation. Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring

Betingelser for prækvalifikation. Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Betingelser for prækvalifikation Udbud af foranalyse, levering, vedligeholdelse og videreudvikling af en løsning til identitets- og rettighedsstyring Aalborg Universitet Indholdsfortegnelse 1. Den ordregivende

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune

Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune Dato: 11. April 2011 Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål: Baggrund og formål 2. Projektbeskrivelse 3. Projektets organisering

Læs mere

Udvælgelse af Samarbejdspartner: kriterier, proces og tidsplan

Udvælgelse af Samarbejdspartner: kriterier, proces og tidsplan Udvælgelse af Samarbejdspartner: kriterier, proces og tidsplan Annonceringsmetode: Modsat traditionelt udbud, hvor der bl.a. stilles konkrete proceskrav til hvordan opgaven ønskes løst (leverandøraftaler),

Læs mere

A nnonce. Den 16. oktober 2013. Sags ID: 2013-06002. lwi@kl.dk Direkte 3370 3150 Mobil 2643 4614. Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S

A nnonce. Den 16. oktober 2013. Sags ID: 2013-06002. lwi@kl.dk Direkte 3370 3150 Mobil 2643 4614. Weidekampsgade 10 Postboks 3370 2300 København S A nnonce Udbud (annoncering efter tilbudsloven) af digitalisering af værktøjer til tidlig opsporing af sygdomstegn, underernæring og nedsat funktionsniveau hos den ældre medicinske patient apps til smartphone

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2012-0032537 (Poul Holm, Henrik Fausing) 9. januar 2013 K E N D E L S E Yding Gruppen A/S (advokat Jesper Håkonsson, Horsens) mod Aarhus Kommune (advokat Christian Nielsen,

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud

Digitaliseringsstyrelsen har annonceret nærværende opgave på www.udbud.dk samt www.digst.dk/udbud Udbud: Vedligeholdelse og support af Tjenesteudbyderpakke til NemID mobil medarbejdersignatur med lokal signaturserver Udbudsbetingelser 1. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven

Læs mere

Udbudsbrev Miniudbud

Udbudsbrev Miniudbud Bilag 4d: Skabelon til miniudbud (genåbning af konkurrencen) Udbudsbrev Miniudbud Miniudbud for udførelsen af konsulentopgaver primært under det nationale program for overvågning af vandmiljøet og naturen

Læs mere

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser

Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur. Udbudsbetingelser Udbud: Konsulentbistand til analyse af it-beredskab for offentlig kritisk it-infrastruktur Udbudsbetingelser 0. Den ordregivende myndighed Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4, Postboks 2193 1017 København

Læs mere

Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder

Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder Bilag I.A Tilslutningsaftale Øvrige ikke-kommunale Kunder Rammeaftale 50.85 Brændstof og fyringsolie Delaftale 2 Levering af Brændstof og fyringsolie Indholdsfortegnelse 1. Øvrige ikke-kommunale Kunders

Læs mere

Kontraktbilag 08 (præciseret)

Kontraktbilag 08 (præciseret) Kontraktbilag 08 (præciseret) Retningslinier for Miniudbud Rammekontrakt 02.23 Nærværende bilag er gældende fra 14. september2010. Bilaget erstatter tidligere Kontraktbilag 08 således at tildelinger foretaget

Læs mere

GODE RÅD TIL KØB AF RÅDGIVERYDELSER

GODE RÅD TIL KØB AF RÅDGIVERYDELSER GODE RÅD TIL KØB AF RÅDGIVERYDELSER Rådgiverbranchen oplever ofte, at det er unødigt ressourcekrævende at afgive tilbud til det offentlige. Det er et problem for branchen, men også for de offentlige indkøbere.

Læs mere

EU-udbud - Behandling af farligt affald

EU-udbud - Behandling af farligt affald EU-udbud - Behandling af farligt affald Maj 2017 Udgivelsesdato : Projekt : 2049 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Karc, Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING

Læs mere

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3

Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 Spørgsmål svar til prækvalifikation 3 1 Vedr.: III.1.1) Sikkerhedsstillelse og garantier, som forlanges: Kan det bekræftes at sikkerhedsstillelsen også kan afgives i form af en kontraktgaranti fra et kreditforsikringsselskab,

Læs mere

Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018. Mandag d. 17. august 2015 kl. 15

Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018. Mandag d. 17. august 2015 kl. 15 Velkommen til orienteringsmøde om rammeudbud for håndværkerydelser 2016-2018 Mandag d. 17. august 2015 kl. 15 Introduktion Leder for Ejendom, Vej & Park: Projektleder: Rådgiver (Rambøll): Erhvervskonsulent:

Læs mere

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke

I/S Amager Ressourcecenter. Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Sagsnr. 08/262 Dok.nr. 5338/15 Initialer ANJ I/S Amager Ressourcecenter Afhentning, transport, opbevaring og nyttiggørelse af råslagge fra ARC s nye forbrændingsanlæg, Amager Bakke Udbudsbetingelser for

Læs mere

Udbud Afsætning af A2 og A4 træ

Udbud Afsætning af A2 og A4 træ August 2017 Udgivelsesdato : 2. aug. 2017 Projekt : 2267 Dokument nr. : 10 Udarbejdet : Behs Kontrolleret : Twin Version : 1.0 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 ORIENTERING 2 1.1 Udbyder 2 1.2 Udbudsmaterialet

Læs mere

Nyhedsbrev Udbud

Nyhedsbrev Udbud Nyhedsbrev Udbud 30.11.2015 UDBUDSKALENDER: NU ÅBNES DEN FØRSTE LÅGE 30.11.2015 I anledningen af vedtagelsen af udbudsloven udsender vi en udbudskalender med fire låger. Denne gang stiller vi skarpt på

Læs mere

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner

Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Bilag 1 Notat vedrørende grundlæggende udbudsretlige emner Efter aftale med Børne- og Ungdomsforvaltningen (BUF) gennemgås hermed en række grundlæggende udbudsretlige emner, der vurderes at være væsentlige

Læs mere

DK-Aarhus: Medicinsk udstyr 2011/S Udbudsbekendtgørelse. Varer

DK-Aarhus: Medicinsk udstyr 2011/S Udbudsbekendtgørelse. Varer 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:319439-2011:text:da:html DK-Aarhus: Medicinsk udstyr 2011/S 196-319439 Udbudsbekendtgørelse Varer Del I: Ordregivende

Læs mere

Informationsmøde. Den 6. januar 2010, kl Vedrørende udbud med forhandling. Århus Billund Lufthavn (16. udbud)

Informationsmøde. Den 6. januar 2010, kl Vedrørende udbud med forhandling. Århus Billund Lufthavn (16. udbud) Informationsmøde Den 6. januar 2010, kl. 10.00 Vedrørende udbud med forhandling af Århus Billund Lufthavn (16. udbud) og Pendlerruten Silkeborg Århus Nord (19. udbud) Dagsorden - Den udbudte kørsel - Tidsplan:

Læs mere

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION:

LANGUAGE: NO_DOC_EXT: SOFTWARE VERSION: COUNTRY: PHONE: / NOTIFICATION TECHNICAL: NOTIFICATION PUBLICATION: LANGUAGE: DA CATEGORY: ORIG FORM: F02 VERSION: R2.0.9.S01 SENDER: ENOTICES CUSTOMER: ECAS_nbaherik NO_DOC_EXT: 2017-014988 SOFTWARE VERSION: 9.4.0 ORGANISATION: ENOTICES COUNTRY: EU PHONE: / E-mail: heba@advodan.dk

Læs mere

Udbudslovens potentiale udnyttes ikke

Udbudslovens potentiale udnyttes ikke Laura Svaneklink, chefkonsulent lans@di.dk JANUAR 2017 Bertil Egger Beck, konsulent beeb@di.dk Peter Beyer Østergaard, student pebo@di.dk Udbudslovens potentiale udnyttes ikke Kommuner og andre offentlige

Læs mere

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018

Konkurrencebetingelser Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand. 24. Januar 2018 Udvikling af planlægningsværktøj til beskrivelse af det terrænnære grundvand Indholdsfortegnelse 1 Udbudsform... 3 2 Prækvalifikation... 3 2.1 Ansøgningens indhold... 3 2.2 Spørgsmål... 4 2.3 Udvælgelse...

Læs mere

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk

Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN Udbudsbetingelser for stilladsarbejder på Roskilde Kraftvarmeværk KARA/NOVEREN I/S Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 2 2. Ordregiver... 2 3. Kontraktperiode... 3 4. Udbudsform og forhandlingsforløb...

Læs mere

Bilag 1. Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for. Professionshøjskolen VIA University College. Generelle vilkår for tilbudsafgivelse

Bilag 1. Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for. Professionshøjskolen VIA University College. Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Sags nr. U0001-8-10-10-13 Bilag 1 Udbudsmateriale vedr. revisionsopgave for Professionshøjskolen VIA University College Generelle vilkår for tilbudsafgivelse Side 1 Sags nr. U0001-8-10-10-13 VIA University

Læs mere

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a - 15 d annonceres følgende:

I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt støttede kontrakter (tilbudsloven) 15 a - 15 d annonceres følgende: DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 02.12.2013 Indkøb af testsystem Jens Ole Nielsen joni@vd.dk 7244 3035 ANNONCERING AF INDKØB I medfør af lov om indhentning af tilbud på visse offentlige og offentligt

Læs mere

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:94645-2015:text:da:html Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere