Referat for: 1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Markedsudvikling. Infrastrukturudvalget

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat for: 1. Godkendelse af dagsorden og referat. 2. Markedsudvikling. Infrastrukturudvalget"

Transkript

1 Til: Infrastrukturudvalget - Jens Sandager Jensen, COWI A/S (Formand) - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - David Meyer, FRI - Jørgen Thomsen, Sweco A/S - Kim Schwartzlose, MOE A/S - Johan Stranddorf, Atkins Danmark A/S - Peter Aarkrog, Rambøll A/S - Rune Petersen, MOE A/S - Steen Kronborg Nielsen, Broconsult A/S - Ulrik Ryssel Albertsen, FRI Ref.: DMdm dm@frinet.dk 7. april 2016 Referat for: Møde: Infrastrukturudvalget Dato og tid: Tirsdag den 2. februar 2016 klokken 09:00 12:00 Sted: Afbud fra: Rambøll, Hannemanns Allé 53, København S Jørgen Thomsen, Sweco A/S 1. Godkendelse af dagsorden og referat Dagsorden og referat blev godkendt. 2. Markedsudvikling Generelt ser ordrebogen pæn ud, men udvalget ser med bekymring på fremtiden, hvor der forventes en mærkbar nedgang i investeringsniveauet på infrastruktur. Der ligger ikke meget i pipeline for Vejdirektoratet og Togfonden er presset på finansieringen grundet den lave oliepris. Kommunerne har et nogenlunde stabilt investeringsniveau, men det kan ikke opveje de faldende investeringen på i statsligt regi. Det forventes derfor, at virksomhederne vil være nødsaget til i højere grad at se mod udlandet. Her er særligt Norge og Sverige interessante markeder.

2 Side 2 af 5 Udvalget oplever at Banedanmark i stigende grad er begyndt at udbyde detailprojektering i fast pris. Man oplever også at Banedanmark i stigende grad er villighed til at indgå i dialog med rådgiverne, hvilket de skal have ros for. Udvalget drøftede også forsinkelsen af Ring 3 letbanen, der skyldes at ledningsejerne ikke omlægge ledninger forud for detailprojektering. Det forsinker projektet i op mod to år. Typisk plejer man at klare ledningsomlægning forud for projekterne. Hvis denne fremgangsmåde bliver dominerende, så kommer tidsplanerne for fremtidige projekter til at se helt anderledes ud. 3. State of the Nation 2016 David orienterede kort om status for State of the Nation 2016 og den nuværende tidsplan. FRI s ekspertudvalg fik den 25. januar tilsendt de foreløbige sektorkapitler til rapporten og er blevet bedt om at komme med deres kommentarer senest den 4. februar. Kommentarerne bedes modtaget skriftligt af hensyn til sammenfatning og videreformidling til Rambøll. Udvalget diskuterede den overordnede lanceringsstrategi for State of the Nation Grundet en pressede tidsplan for rapporten i forhold til at blive klar til FRI s Årsmøde, vil en del af promoveringsarbejdet også ske efter Årsmøde. Her vil man bl.a. tage udgangspunkt i enkelte sektorer og vinkle historier ud fra dem. FRI vil også have fokus på den overordnede klimatilpasningsproblematik, som går på tværs af sektorerne. Udvalget foreslog, at FRI bør forberede nogle budskaber til klimatilpasningsdagsordenen, så man er klar næste gang der er skybrud og/eller oversvømmelser. Udvalget påpegede, at man også skal huske de gode historier. Eksempelvis på statsvejene viser det sig jo, at langsigtede strategier for investeringer har en effekt, som det også fremgår af rapporten. Udvalget mente også, at det kunne være interessant, hvis man i State of the Nation kunne man sige noget om forrentningen af infrastrukturinvesteringerne. David ville give input videre til Rambøll. 4. Opfølgning på årets mærkesager Tredjepartskontrol Udvalget blev præsenteret for tal på de seneste nyheder fra FRI s nyhedsmail. Her fremgik det at lederen om tredjepartskontrol havde medført markant mere trafik på FRI s hjemmeside end nogen anden nyhed i de seks måneder som statistikken omfattede. Det er et godt udtryk for den interesse, som virksomhederne har vist for udvalgets arbejde. Vejledningen er blevet godt modtaget, men det viser sig også, at den til tider kan være svært at efterleve, hvilket fremhæver nogle af de udfordringer der har været på området. Udvalgets medlemmer blev opfordret til at dele nyheden om tredjepartskontrol internt i virksomhederne. Innovation

3 Side 3 af 5 Arbejdsgruppen har pt. et udkast til en skabelon for konklusionen til kommentering. Det forventes, at det resterende arbejde kan klares per mail. Udvalget så gerne, at man inkluderede nogle gode eksempler på rådgivernes innovation i arbejdet. Arbejdsgruppen bør også se på hvordan det endelige resultat skal kommunikeres. 5. Ph.D. om trafikstøj og miljø Udvalget blev orienteret om henvendelsen vedr. en ph.d. om trafikstøj og miljø. Interesserede virksomheder kan kontakte DTU direkte. 6. FRI s Generalforsamling og Årsmøde 2016 Udvalget diskuterede den kommende generalforsamling, hvor alle udvalgsformænd kort skal redegøre for deres arbejdet i deres respektive udvalg. Budskabet skal primært være fremadrettet, men kan også trække på projekter fra 2015 som eksempelvis tredjepartskontrol, hvor implementeringens processen vil pågå et godt stykke tid endnu. Programmet for Årsmødet blev også drøftet. Her er det overordnede tema State of the Nation 2016 og Transport- og Bygningsministeren forventes at deltage. Den endelige sammensætning af indlægsholdere og deltagere i det politiske debatpanel er endnu ikke fastlagt. Udvalget blev opfordret til at deltage i arrangementet. 7. Mærkesager for 2016 Bestyrelsen har valgt 3 mærkesager for De er Rekruttering, Indkøbsbureaukrati (transaktionsomkostninger) og State of the Nation. Udvalget besluttede at 2016 skulle have ét overordnet fokus, nemlig konsekvenserne af den nedprioritering af infrastrukturinvesteringer som sker i de kommende år. Udvalget vil have fokus på hvilke konsekvenser det får for samfundet og for branchen. Derudover vil man også have fokus på vigtigheden af en stabil pipeline, da den førte stop-go investeringspolitik er ødelæggende for branchen og heller ikke er optimalt i et samfundsøkonomisk perspektiv. Kan FRI gøre noget, for at klæde rådgiverne bedre på til at italesætte problemerne med nedskæringer på området, når de mødes med bygherrer mv.? Udvalget ville også se på mulighed for at lave en fælles dagsorden med andre aktører som f.eks. Danske Anlægsentreprenører. Udvalget ønskede at kende det budgetmæssige råderum for 2016, da en del af udvalgets midler er øremærket State of the Nation og Det Digitale Anlæg. Det resterende råderum er kr. for Der kan muligvis komme et tilbageløb fra øremærkningen til Det Digitale Anlæg, men det vil givetvis først ske sidst på året. Udvalget havde tidligere udvalgt de faldende infrastrukturinvesteringer, som den primære mærkesag for At nedprioritere infrastrukturen har omfattende konsekvenser og udvalget diskuterede mulige vinkler til at belyse dette problem. Værdien af infrastrukturen Hvis de faldende investeringer også medfører, at der bruges færre midler på vedligehold, så ender man med at udhule værdien af samfundets infrastruktur. Denne vinkel kan trække på State of the Nation rapporten. I forlængelse af diskussionen om vedligehold, så

4 Side 4 af 5 er asset management og bogføring af infrastrukturen på de offentlige (især kommunale) budgetter meget relevant. Samfundsmæssige konsekvenser ved udskydelse og aflysning af planlagte projekter At udskyde infrastrukturprojekter kan have omfattende konsekvenser og ikke kun for byggebranchen, selvom den naturligvis rammes ekstra hårdt. De problemer som investeringerne skulle afhjælpe, så som trængsel, lav mobilitet og CO2 udledning (primært den kollektive infrastruktur) vil stadig udgøre et stort samfundsmæssige problem. Derudover kan forsinkelsen af især større projekter sprede sig som ringe i vandet og påvirke andre projekter, hvilket typisk vil fordyre projekter og skabe yderligere forsinkelser. Dertil kommer en række sekundære effekter som omkostningerne ved forlængelse af vejarbejder sv. Beskæftigelseseffekten af infrastrukturprojekter Beskæftigelseseffekten af de store infrastrukturprojekter er relativt stor og har en samfundsmæssig værdi. Her er en stabil pipeline også vigtig for at virksomhederne kan planlægge deres udvikling optimalt og dermed byde ind på projekter med de bedste kompetencer. Sammenligning af investeringsniveauer Det kunne være relevant, at lave en sammenligningen af investeringerne i infrastrukturen i Danmark i forhold til vores nærmeste naboer. Særligt lande som Norge, Sverige, Tyskland og England kunne være relevante til en benchmarking, da det typisk er lande som Danmark sammenligner sig med på en række parametre. Investeringsniveauet kunne måles som andel af BNP eller per indbygger. Når der er lagt en strategi for hvordan man vil løfte denne dagsorden, så bør der tages kontakt til Danske Anlægsentreprenører og eventuelle andre interessenter, der kunne tænkes at støtte op om dette. 8. Eventuelt VEJ-EU Udvalget drøftede VEJ-EU og om deres uddannelsestilbud også skulle udvides til at omfatte eksempelvis baneområdet og klimatilpasning. Udvalget blev bedt om at tænke over, om der måtte være et behov og efterspørgsels efter dette. Hvis der er særlige emner, som måtte være relevante for et kursus, så må man også gerne byde ind med forslag. Der skal sendes et kursuskatalog rundt til udvalget samt et link til VEJ-EU hjemmesiden. Vejforum Der er evalueringsmøde torsdag den 4. februar. Kim vil gerne have mere fokus på det internationale aspekt, da man savner nyt input til branchen. Udvalget blev derfor spurgt, om de kender nogle gode indlægsholdere med et internationalt perspektiv. Derudover blev de også bedt om at komme med forslag til relevante emner til Vejforum.

5 Side 5 af 5 De nye udbudsregler blev foreslået om et muligt emne. De berør jo hele branchen og til december vil der givetvis allerede være nogle praktiske erfaringer med dem. 9. Møder i 2016 NIRAS er vært for mødet den 28. april klokken 09:00-12:00.

Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden

Referat for: 1. Velkomst og introduktion. 2. Godkendelse af referat og dagsorden Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - Claus Andersen, Sweco A/S - David Meyer, FRI - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Dagsorden for: Møde: FRI s infrastrukturudvalg Dato og tid: Mandag den 5. februar 2018 klokken Sted: Afbud fra:

Dagsorden for: Møde: FRI s infrastrukturudvalg Dato og tid: Mandag den 5. februar 2018 klokken Sted: Afbud fra: Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - Claus Andersen, Sweco A/S - David Meyer, FRI - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Afbud fra: Michael Bindseil, COWI, Johan Stranddorf, Atkins Danmark A/S

Afbud fra: Michael Bindseil, COWI, Johan Stranddorf, Atkins Danmark A/S Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - David Meyer, FRI - Jørgen Thomsen, Sweco A/S - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

Der var en kort introduktion af Peter Hostrup Rasmussen, der har overtaget pladsen i udvalget fra Michael Bindseil.

Der var en kort introduktion af Peter Hostrup Rasmussen, der har overtaget pladsen i udvalget fra Michael Bindseil. Til: Infrastrukturudvalget - Peter Aarkrog, Rambøll A/S (Formand) - Anders Borregaard, EKJ A/S - Carsten Heine Lund, NIRAS A/S - David Meyer, FRI - Jørgen Thomsen, Sweco A/S - Kim Schwartzlose, MOE A/S

Læs mere

VELKOMMEN TIL BRANCHETOPMØDE 2016

VELKOMMEN TIL BRANCHETOPMØDE 2016 VELKOMMEN TIL BRANCHETOPMØDE 2016 DAGENS PROGRAM 14.00-14.20: Velkommen og præsentation af FRI s State of the Nation 2016-rapport v. formand i FRI, Carsten Toft Boesen 14.20-14.50: Konjunkturerne i dansk

Læs mere

Afbud: Henrik Rosenberg, Balslev Jan Møller Hansen, M&E Engineering Rune Reid Thranegaard, Sweco Danmark

Afbud: Henrik Rosenberg, Balslev Jan Møller Hansen, M&E Engineering Rune Reid Thranegaard, Sweco Danmark Niels Bahnsen, NIRAS (formand) Árni Jakobsen, SMJ Christian N. Jacobsen, Sweco Danmark (YP) Hakon Mosbech, COWI Henrik Rosenberg, Balslev Jan Møller Hansen, M&E Engineering Jesper Andreasen, MOE Rune Reid

Læs mere

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt. 2.9.13 Deltagere: Allan Mørup - Elin Davidsen Lars Kjeldtoft Jørgen Nielsen - Kaj Bach Jensen Jens Otto Størup - Lars C Larsen - Jesper Jul Nielsen - Nicolai

Læs mere

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at:

Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af infrastrukturen i hovedstadsområdet fremgår det, at: NOTAT Dato J. nr. 15. august 2012 2012-2131 Beskrivelse af fælles projektbeskrivelser og vurderinger af løsningsforslag Af kommissorium for reduktion af trængsel og luftforurening samt modernisering af

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5.

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 3 på 5. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 10 Mødedato: 21. september 2017 Tidspunkt: Kl. 10.30-15.00 Sted: Lokale 3 på 5. sal REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Kim Herforth Nielsen (pkt.1-12),

Læs mere

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN

VELKOMST VED FRI'S FORMAND CARSTEN TOFT BOESEN FRI ÅRSMØDE 2017 DAGENS PROGRAM Kl. 13.40-13.50: Velkomst ved FRI's formand Carsten Toft Boesen Kl. 13.50-14.10: Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt Kl. 14.10-14.40: Märtha Rehnberg,

Læs mere

Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København

Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København Offentligt REFERAT Konstituerende møde i Anerkendelsesudvalget fredag den 12. oktober 2018 kl. 08:00 10:00 IDA Conference, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Aase Marie Hou, Niels-Jørgen

Læs mere

1. Velkomst NB indledte med at byde divisionsdirektør i Rambøll for Energy Systems Tina Kramer Kristensen velkommen.

1. Velkomst NB indledte med at byde divisionsdirektør i Rambøll for Energy Systems Tina Kramer Kristensen velkommen. Energiudvalg Niels Bahnsen, NIRAS (formand) Árni Jakobsen, SMJ Christian N. Jacobsen, Sweco Danmark (YP) Hakon Mosbech, COWI Henrik Rosenberg, Balslev Jesper Andreasen, MOE Tina Kramer Kristensen, Rambøll

Læs mere

Workshop: Anvendelse af samfundsøkonomisk metode i transportsektoren. Tidspunkt: Tirsdag den 27. august 2002, kl. 9.00-12.20

Workshop: Anvendelse af samfundsøkonomisk metode i transportsektoren. Tidspunkt: Tirsdag den 27. august 2002, kl. 9.00-12.20 Trafikministeriet Notat Workshop på Trafikdagene 2002 Dato J.nr. Sagsbeh. Org. enhed : 8. oktober 2002 : 106-49 : TLJ, lokaltelefon 24367 : Planlægningskontoret Workshop: Anvendelse af samfundsøkonomisk

Læs mere

DANMARKS INFRASTRUKTUR RÅDGIVERNES SYNSPUNKT

DANMARKS INFRASTRUKTUR RÅDGIVERNES SYNSPUNKT Præsentation ved BaneBranchens årskonference 2011 Henrik Garver, Foreningen af Rådgivende Ingeniører DANMARKS INFRASTRUKTUR RÅDGIVERNES SYNSPUNKT Hvem er FRI? 400 Rådgivende Ingeniørvirksomheder 12.000

Læs mere

REFERAT. Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder

REFERAT. Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder REFERAT Rundbord d. 10. maj 2017 om fremme af samfundsansvar i globale værdikæder RUNDBORD D. 10. MAJ 2017 Fremme af ansvarlige globale værdikæder Sted: Rambøll, Hannemanns Allé 53, 2300 København S Tidspunkt:

Læs mere

3. Hovedemne - Belægningstrender PHJ fremlagde oplæg til hvordan arbejdet med belægningstrender kan forløbe, se vedlagte præsentation Bilag A.

3. Hovedemne - Belægningstrender PHJ fremlagde oplæg til hvordan arbejdet med belægningstrender kan forløbe, se vedlagte præsentation Bilag A. 1 REFERAT EMNE NVF Belægninger DATO 7. februar 2013, 09.00 13.00 STED DELTAGERE Inreco, Europavej 24, 7000 Fredericia Marianne Würtz, Jan Lykke Hansen, Jette Bork, Claus Krøldrup Pedersen, Per Kristensen,

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: - Referat af mødet den 10. september 2013

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: - Referat af mødet den 10. september 2013 Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Referat af mødet den 10. september 2013 Ref: HS Dato: 12. sept. 2013 Til stede: Fmd. Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord (Naturgas) Else Bjerring Højbjerg, AffaldVarme

Læs mere

FRI Strategi 2018 FRI 2.0

FRI Strategi 2018 FRI 2.0 FRI Strategi 2018 FRI 2.0 Vision og Mission Vision FRI er den førende interesseorganisation for rådgiver- og ingeniørvirksomheder, der aktivt understøtter langsigtet udvikling, effektivisering og vækst

Læs mere

17. Infrastruktur digitalisering og transport

17. Infrastruktur digitalisering og transport 17. 17. Infrastruktur digitalisering og transport Infrastruktur Infrastruktur er en samlet betegnelse for de netværk, der binder samfundet sammen. En velfungerende infrastruktur er et vigtigt fundament

Læs mere

29-05-2014. Projektgruppemøde Allerødruten 19.05.2014

29-05-2014. Projektgruppemøde Allerødruten 19.05.2014 29-05-2014 Projektgruppemøde Allerødruten 19.05.2014 Til stede Thomas Gerulff, Gentofte Kommune Lars Tolboe, Gentofte Kommune Maria Ulrikke Pedersen, Allerød Kommune Jeppe Schmidt, Allerød Kommune Ulrik

Læs mere

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer

Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens initialer Vallensbæk Kommune Dag og år Formandens 29. august 2013 1 Referat DET LOKALE BESKÆFTIGELSESRÅD Vallensbæk/Ishøj Torsdag den 29.08. 2013 KL. 16.00 19.00 i lokale 068 Vallensbæk Rådhus Afbud: Jan Larsen,

Læs mere

Analyser om alternativer for Bispeengbuen

Analyser om alternativer for Bispeengbuen Opgavebeskrivelse: Analyser om alternativer for Bispeengbuen Baggrund Bispeengbuen skal omkring 2020 levetidsforlænges med 55 år. Men staten er åben overfor at drøfte en overdragelse af Bispeengbuen, da

Læs mere

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg

Direktionen. Torsdag 8. januar AKKC Europa Plads Aalborg Direktionen Torsdag 8. januar 2015 AKKC Europa Plads 4 9000 Aalborg 1 1. Dagsorden Dagsordenen er godkendt. 2 2. Status på udpegningerne Direktionen tager orienteringen om sammensætningen af ErhvervsForum

Læs mere

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer.

Styrelsen/ministeren har nu fastlagt datoer og bestemt modellen for den fremtidige fremdriftsbetingede SU-aktivitetskontrol. Mads orienterer. Møde den: 03.01.2016 1443-313 (Vært: Michael) VEST båndmøde REFERAT Deltagere: Lisette Prins (HE), Jesper Sølund Hansen (AR), Anne Christine Teglborg (FS/båndordfører), Eva Kvistgaard Arent (ST) og Esben

Læs mere

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi

Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Juni 2015 Høringssvar fra Danmarks Vækstråd om de vækst- og erhvervsrettede dele af Region Syddanmarks vækst- og udviklingsstrategi Baggrund Syddansk Vækstforum har udarbejdet udkast til de erhvervs- og

Læs mere

Opgavebeskrivelse og kravsspecifikation

Opgavebeskrivelse og kravsspecifikation Bilag 1 Opgavebeskrivelse og kravsspecifikation Analyse af forrentning og investeringer i vand- og spildevandssektoren Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Stormgade 2-6 1470 København K T: +45 3392

Læs mere

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund.

Gæst: Ny konsulent i afdelingen Løn&Ansættelse Nicolai Kempel Sigh hilste på TR-rådet og fortalte lidt om sin baggrund. Referat af møde i: Dato for møde: TR-rådet 14. marts 2017 For referat: Dato for referat: Karen Fischer-Nielsen 28. marts 2017 Deltagere: Kirsten Ægidius (KÆ), Kirsten Thoke (KT), Charlotte Larsen (CL),

Læs mere

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt.

Afbud fra Hanne Simonsen, Anne-Marie Bossen Arrøe deltager i Hanne Simonsens sted, samt Vera Eckhardt. DAGSORDEN Møde i Forretningsudvalget Dato: onsdag den 13. juni 2018 kl. 10-15 Sted: Sjællandsgade 40, Bygning I, lokale 102 Medlemmer: Kirsten Nissen (formand), Bente Ketty Hansen (næstformand), Hanne

Læs mere

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde d. 27. september 2012 kl hos Helene Bagger, Overdrevet 24, 8382 Hinnerup

FreelanceGruppen bestyrelsesmøde d. 27. september 2012 kl hos Helene Bagger, Overdrevet 24, 8382 Hinnerup FreelanceGruppen bestyrelsesmøde d. 27. september 2012 kl. 10-16 hos Helene Bagger, Overdrevet 24, 8382 Hinnerup Dagsorden Deltagelse: Referat fra sidste møde Godkendelse af dagsorden Iben Danielsen og

Læs mere

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV

Referat. Generalforsamling 2010 i BaneBranchen den 15. april. Deltagere: Louise Hopkinson, DNV Referat Generalforsamling 2010 i den 15. april Deltagere: Peter Sonne, (formand) Kenneth Juul Andersen, Banedanmark (dirigent) Esther Kristensen, KPMG (repræsentant for revisor) Bernd Schittenhelm (sekretær)

Læs mere

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus

Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Referat - bestyrelsesmøde i Dansk Atletik Forbund 24. 25. november 2010 i Århus Til stede: Lars Vermund (LV), Karsten Munkvad (KM), Bo Overgaard (BO), Gitte Melph (GM), Torben Dan Pedersen (TDP), Niels

Læs mere

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5

REFERAT. Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl Sted: Lokale 5 14. marts 2014 Statens Kunstfonds Bestyrelse Møde nr. 2 Mødedato: 11. marts 2014 Tidspunkt: Kl. 9.30-12.30 Sted: Lokale 5 REFERAT Til stede fra bestyrelsen: Gitte Ørskou (fmd.), Anne Lise Marstrand-Jørgensen,

Læs mere

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: Helle. 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt

Referat. Dansk Retriever Klub Region Midtjylland Regionsledelsen. 1. Valg af mødeleder: Helle. 2. Godkendelse af dagsorden: Godkendt Referat. Dato: 21.08.14. kl 18.00 22.00 Sted: Charlotte Axel, Gårsdalsvej 35, 8800 Viborg Tilstede: Jens Andersen, Charlotte Axel, Helle Engelsen, Kirsten Vestergaard, Jørgen Jørgensen og Claus Christensen.

Læs mere

Skabelon for handlingsplan 2012

Skabelon for handlingsplan 2012 Skabelon for handlingsplan 2012 Navn på aktivitetsområde Landsstyrelsen Formål med aktiviteten Landsstyrelsen er URK s øverste ledelse og vil således iværksætte og følge initiativer, som har bred betydning

Læs mere

Dagsorden. 8. januar Møde i Det Strategiske Panel (DSP) 27. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Dagsorden

Dagsorden. 8. januar Møde i Det Strategiske Panel (DSP) 27. november 2013, kl i Kulturstyrelsen. Dagsorden Dagsorden Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 8. januar 2014 Møde i Det Strategiske Panel (DSP)

Læs mere

Øvrige deltagere: Ulrik Ryssel Albertsen, FRI Majbritt Juul, FRI Nils Høgsted, Danmarks Miljøportal Referat for:

Øvrige deltagere: Ulrik Ryssel Albertsen, FRI Majbritt Juul, FRI Nils Høgsted, Danmarks Miljøportal Referat for: Ref.: URA/ura E-mail: ura@frinet.dk 15. november 2018 Miljø- og Klimaudvalget Jens Brandt Bering, NIRAS A/S (Formand) Henrik Søgaard, Rambøll Danmark A/S Flemming Davidsen, Flemming Davidsen Anders H.

Læs mere

Miljø- og klimaperspektivet i Infrastrukturkommissionens arbejde

Miljø- og klimaperspektivet i Infrastrukturkommissionens arbejde Miljø- og klimaperspektivet i s arbejde seminarium den 7 december i Helsingborg www.infrastrukturkommissionen.dk sammensætning og ramme Nedsat på baggrund af beslutning i den danske regering i august 2006

Læs mere

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017

- ØGET EKSPORT INNOVATION OG SAMARBEJDE. INVITATION Medlemsmøde RINGE, 22. NOVEMBER 2017 INVITATION Medlemsmøde INNOVATION OG SAMARBEJDE - ØGET EKSPORT RINGE, 22. NOVEMBER 2017 DBDH inviterer hermed medlemmer, kommende nye medlemmer og samarbejdspartnere til efterårets medlemsmøde den 22.

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 29. marts 2011 kl. 9.30-16. 2. maj 2011 Tilstede

Læs mere

Det mener DI Rådgiverne om udbud. Case Book: 10 eksempler på gode og mindre gode udbud

Det mener DI Rådgiverne om udbud. Case Book: 10 eksempler på gode og mindre gode udbud Det mener DI Rådgiverne om udbud Case Book: 10 eksempler på gode og mindre gode udbud Forord Rådgiverbranchen oplever, at det kan være svært at købe rådgiverydelser. Branchen oplever derfor ofte, at det

Læs mere

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00

FynBus bestyrelse. Referat for. Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde. Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 FynBus bestyrelse Referat for Tillægsdagsorden til bestyrelsesmøde Torsdag, den 22. januar 2015 kl. 16.00-18.00 Deltagere: Formand Morten Andersen, Nordfyn Næstformand Poul Andersen, Region Syddanmark

Læs mere

13.04 Godkendelse af budget og takstblad for 2020 v/direktøren

13.04 Godkendelse af budget og takstblad for 2020 v/direktøren Vedr. : Ordinært møde Referat den 13. møde 2019 Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Tirsdag den 24. september 2019 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Kristian Brøns Nielsen KBN Ole Anders

Læs mere

DRAGØR SKOLE. Møde 7. Møde i skolebestyrelsen på Dragør Skole mandag den 9. marts kl. 19. på Dragør Skole Syd. Til Stede:

DRAGØR SKOLE. Møde 7. Møde i skolebestyrelsen på Dragør Skole mandag den 9. marts kl. 19. på Dragør Skole Syd. Til Stede: Møde i skolebestyrelsen på Dragør Skole mandag den 9. marts kl. 19. på Dragør Skole Syd Møde 7 Skolebestyrelsesmødet Medlemmer: Forældrerepræsentanter: Steen Elkær-Hansen, Lene B. Clausen, Troels Kjær

Læs mere

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014

1. Hvad skal Naturvejlederforeningen kommunikere? (hvilke budskaber) 25. marts 2014 25. marts 2014 Kommunikationsplan for Naturvejlederforeningen - udkast Forslag til konkrete tiltag, der kan sættes i værk for at føre kommunikationsstrategien ud i livet. Nedenstående tiltag skal løbende

Læs mere

Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne

Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne Dato 1. november 2017 Sagsbehandler Marianne Worm Mail mwo@vd.dk Telefon +45 7244 3373 Dokument 12/09703-144 Side 1/5 Referat af mødet den 31. oktober 2017 i den danske NVF-afdeling Emne Møde i NVF s danske

Læs mere

Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl

Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl Referat af møde i ULA tirsdag d. 9. juni fra kl. 13.00-17.00 Til stede: Per Dahl (lokalklub 8), Thomas Vils Pedersen (lokalklub 16), Ole Busck (lokalklub 12), Niels Poulsen (lokalklub 13)) Olav Bertelsen

Læs mere

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010

Indstilling. Til Århus Byråd Via Magistraten. Teknik og Miljø. Trafik og Veje. Den 9. august 2010 Indstilling Til Århus Byråd Via Magistraten Teknik og Miljø Den 9. august 2010 Trafik og Veje Teknik og Miljø Århus Kommune Udarbejdelse af plan for langsigtede, kommunale investeringer i trafikinfrastruktur.

Læs mere

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2

B. Folkemøde: der orienteres om status på folkemødet Jf. bilag 1 og 2 Referat 1. Godkendelse af dagsorden Bemærk at mødet er berammet fra kl 10.00-13.30, hvorefter en del af bestyrelsen deltager i Uddannelsesforbundets høring i Fællessalen om ekspertgruppens anbefalinger.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl Referat af bestyrelsesmøde i, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl. 13.30 Afbud: Pkt. 1. Ingen Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Formanden orienterer Modtaget

Læs mere

08.02 Orientering og beslutning - Siden sidst v/direktøren

08.02 Orientering og beslutning - Siden sidst v/direktøren Vedr. : Ordinært møde Referat den 8. møde 2019 Sted : Viborg Fjernvarme, Håndværkervej 6, 8800 Viborg Tid : Tirsdag den 14. maj 2019 kl. 16.00-19.00 Deltagere : Kristian Brøns Nielsen KBN Ole Anders Petersen

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 4. oktober 2011 kl. 12.45-16.15. 1. december

Læs mere

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok.

Region Midtjylland Sundhed. Referat. fra møde i Koordinationsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. Region Midtjylland Sundhed Viborg, den 17. juni 2013 /KRIDRE Refer fra møde i Koordinionsudvalg for folkesundhedsområdet 6. juni 2013 kl. 13:00 Olof Palmes Allé 15 Lok. F3 Indholdsfortegnelse Pkt. Tekst

Læs mere

Dansk strategi for ITS

Dansk strategi for ITS Dansk strategi for ITS ITS udviklingsforum marts 2011 Indledning Trafikken er de senere årtier steget markant. På de overordnede veje er trafikken fordoblet de seneste 30 år, og den øgede trængsel på vejnettet

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden: Referat af mødet den 7. december 2009 Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 7. december 2009 Ref: HS Dato: 11. januar 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas

Læs mere

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl

Referat BMF. Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg KOMMUNALDIREKTØRFORUM FYN. 03. juli 2018 kl Referat BMF 03. juli 2018 kl. 12.30 14.30 Rådhuset i Faaborg Byrådssalen Mellemgade 15 Faaborg Sekretariat: Byregion Fyn Thomas Thume Nielsen thni@odense.dk tlf.nr. 30 66 16 28 Dagsorden 1. Generalforsamlingen

Læs mere

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74

REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 REFERAT AF Bestyrelsesmøde nr. 74 Deltagere: Søren Skaarup formand Carsten Jørgensen Næstformand Lars Mott Kasserer Hans Jørn Pallesen Bestyrelsesmedlem Thomas Szücs Bestyrelsesmedlem André Schneider Bestyrelsesmedlem

Læs mere

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Finansudvalget 2016-17 FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 229 Offentligt Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbølls talepapir Anledning Samråd i Finansudvalget Dato / tid 2. februar 2017

Læs mere

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30

BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 BESTYRELSESMØDE Torsdag den 26. marts 2015, kl. 9.30 Medlemmer af bestyrelsen: Afbud: Fraværende: Fra skolen: Jørn Vejgaard, Tage Hjortkjær, Karin Østerby, Michael Nederby, Erik Damborg, Kurt K. Nielsen,

Læs mere

Brøndby den 4. oktober 2018

Brøndby den 4. oktober 2018 Brøndby den 4. oktober 2018 Referat af dommerudvalgsmøde nr. 1 2018-2019 Mandag den 24. september 2018 kl. 17.00 i Odense Deltagere: Jørgen Svane (JS), Henrik Mouritsen (MOU), Jesper Kirkholm (JK), Kim

Læs mere

Regionalt barometer for Region Nordjylland, oktober 2013

Regionalt barometer for Region Nordjylland, oktober 2013 alt barometer for, oktober 2013 AF KONSULENT MALTHE MIKKEL MUNKØE CAND. SCIENT. POL., MA, MA Dansk økonomi blev ramt hårdt, da den økonomiske krise satte ind i 2008, og siden har danske økonomi oplevet

Læs mere

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk (

Eliteidrætsrådet Åben dagsorden. Punkt 1 Meddelelser. Beslutning. Published on Ballerup.dk ( Published on Ballerup.dk (https://ballerup.dk) Hjem > Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 Eliteidrætsrådet - 06-06-2018 06.06.2018 kl. 18:00 Mødecenter A, Lokale 3 på Ballerup Rådhus Deltagere Jesper Würtzen

Læs mere

Handlingsplan for den. Den Regionale Udviklingsplan

Handlingsplan for den. Den Regionale Udviklingsplan Handlingsplan for den regionale udviklingsplan Præsentation for Kommunekontaktrådet den 14. november 2008 Ved koncerndirektør Jens Chr. Sørensen Koncern Regional Udvikling Hovedstadsregionen i globalt

Læs mere

Scenarier for trafikvæksten: Landstrafikmodellens bud på betydningen af trends

Scenarier for trafikvæksten: Landstrafikmodellens bud på betydningen af trends Scenarier for trafikvæksten: Landstrafikmodellens bud på betydningen af trends På vej mod en fossilfri transportsektor Workshop, 22. november 213 Camilla Riff Brems cab@transport.dtu.dk Overordnede trends

Læs mere

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011

Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 Referat fra UIGs aktivitetsmøde 23. oktober 2011 UIG: Anne-Mette Lund (formand) AML, Marianne Hulgaard MHU, Ralf Petersen RPE, Henning Johansen HJO, Camilla Møntegaard (CMA) og Ditte Vadsgaard (DVA). Dirigent:

Læs mere

FRI s deltagelse i udvikling af Levels

FRI s deltagelse i udvikling af Levels Ref.: MJ/mj E-mail: mj@frinet.dk 20. februar 2019 FRI s deltagelse i udvikling af Levels Hvorfor skal FRI arbejde med udvikling af Level(s) FRI ønsker at indgå i arbejdet om udvikling af Level(s) for at

Læs mere

STATE OF THE NATION FRI Årsmøde 2016

STATE OF THE NATION FRI Årsmøde 2016 STATE OF THE NATION 2016 FRI Årsmøde 2016 DAGENS PROGRAM Program for årsmødet: Kl. 13.00-13.25: Velkomst ved FRI's formand Carsten Toft Boesen og præsentation af State of the Nation 2016 Kl. 13.25-13.55:

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum Fællesudvalget (FU) Ref: HS Referat af mødet den 3. maj 2011 Dato: 23. maj 2011 Til stede: Afbud fra: Fmd. Finn Bruus, KE (Dansk Fjernvarme) Næstfmd. Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t

Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom t Undertegnede har været revisor i NHF for den seneste periode 2018-2019 og har følgende bemærkninger det har krævet tid at få alt præsenteret, selvom tidsperspektivet er gået ud over den oprindelige dato

Læs mere

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi.

Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-, Energi-, og Naturstrategi. Allerød Kommune Natur og Miljø Allerød Rådhus Bjarkesvej 2 3450 Allerød Tlf: 48 100 100 kommunen@alleroed.dk www.alleroed.dk Kommissorium for 17, stk. 4 udvalg til udarbejdelse af Allerød Kommunes Miljø-,

Læs mere

Notat. Fremtidige opgaver og ressourcer i Ring 3 s Gravekontor

Notat. Fremtidige opgaver og ressourcer i Ring 3 s Gravekontor Notat Den 10. marts 2016 Journal nr. 163-2015-52156 Dokument nr. 163-2016-33083 Til Fra Ring 3 s Gravekontor Fremtidige opgaver og ressourcer i Ring 3 s Gravekontor 1. Baggrund Hovedstadens Letbane (HL)

Læs mere

DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskab 2015 (Se bilag 1) 4. Vedtægtsændringer 5. Handlingsplan 6. Kontingent 7.

DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskab 2015 (Se bilag 1) 4. Vedtægtsændringer 5. Handlingsplan 6. Kontingent 7. DAGSORDEN 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Regnskab 2015 (Se bilag 1) 4. Vedtægtsændringer 5. Handlingsplan 6. Kontingent 7. Budget 2016 (Se bilag 2) 8. Valg af bestyrelsesmedlemmer 9.

Læs mere

Dagsorden. Dagsorden for regionsbestyrelsesmøde 7.- 8. oktober. Fredag. Regionsbestyrelsen Midtjylland 7.-8. oktober 2011

Dagsorden. Dagsorden for regionsbestyrelsesmøde 7.- 8. oktober. Fredag. Regionsbestyrelsen Midtjylland 7.-8. oktober 2011 Dagsorden Dagsorden for møde i: Dato for møde: Regionsbestyrelsen Midtjylland 7.-8. oktober 2011 For referat: Dorthe G. Thomsen Sted: Danhostel: Vinkelvej 26, 8800 Viborg. Deltagere: [Fulde navn efterfulgt

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt.

Dagsorden: Referat: 1. Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt. Møde den: 1. november 2017 LSU AU HR Referat Til stede: Ledelsesrepræsentanter: Anne Lindholm Behnk Medarbejderrepræsentanter: Astrid V. H. Svendsen, Hanne Kaiser, Lene Fransen, Lizzi Edlich Referent:

Læs mere

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej

Jyske Banks kommentarer: Finansrådets anbefalinger om god selskabsledelse ja/nej Nærværende lovpligtige redegørelse for virksomhedsledelse er en del af Jyske Banks årsrapport 2013. Redegørelsen er ikke omfattet af revisionspåtegningen af årsrapporten. Finansrådets anbefalinger om god

Læs mere

Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen

Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen Store virksomheders betydning for den danske økonomi og potentialet ved at flere virksomheder vokser sig store. Erhvervsstyrelsen 1 Sammenfatning Formålet med denne analyse er at vise store virksomheders

Læs mere

Aarhus Rådhus d. 6. april 2017 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune

Aarhus Rådhus d. 6. april 2017 kl i værelse 426. TEKNIK OG MILJØ Ledelsessekretariatet Aarhus Kommune Aarhus Rådhus d. kl. 15.00 i værelse 426 Mødedeltagere: Arne Nielsen (AN), Harlev Fællesråd Flemming Larsen (FL), Lystrup-Elsted-Elev Fællesråd Johannes Raben-Beck (JRB), Vejlby-Risskov Fællesråd Klaus

Læs mere

17-09-2009. Findes klimaænderinger?

17-09-2009. Findes klimaænderinger? Kloakker og mere vand fra oven, fra neden og fra begge sider Findes klimaændringer? Hvad dimensionerer vi egentlig for? Hvorfor mere vand?! Hvornår skal vi tilpasse os? Hvilke muligheder har vi som samfund?

Læs mere

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg

Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Europaudvalget 2019 Rådsmøde 3713 - transport, tele og energi Bilag 1 Offentligt Samlenotat til Folketingets Europaudvalg Dato 5. september 2019 Rådsmøde (energi) den 24. september 2019 Dagsorden Side

Læs mere

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet

Sundhedsudvalget. Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00. Referat fra ordinært møde Louiselund. Følgende sager behandles på mødet Sundhedsudvalget Referat fra ordinært møde Louiselund Torsdag 01.11.2012 kl. 18:00 Følgende sager behandles på mødet Side Meddelelser 2 Forebyggelsespakker: Opsamling på workshop d. 1. november 2012 3

Læs mere

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen

Møde i Uddannelsesudvalget for Bioanalytikeruddannelsen :\Sekretær-Institut for Teknologi\Bioanalytikeruddannelsen\BIO - Uddannelsesudvalg\2015\1. juni\150710 Referat af uddannelsesudvalgsmøde på Bioanalytikeruddannelsen 01.06.2015 Dato & tid 1. juni 2015 kl.

Læs mere

Referet styringsdialogmøde 2016

Referet styringsdialogmøde 2016 Referet styringsdialogmøde 2016 med Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte den 21. november 2016 kl. 13 udvalgsværelse A Deltagere Fra Foreningen for opførelse af billige boliger i Gentofte

Læs mere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere

INDKALDELSE/ REFERAT. Gør tanke til handling VIA University College. Møde i Bestyrelsen. Deltagere Gør tanke til handling VIA University College Møde i Bestyrelsen Mødested Lokale 6.01, VIA Campus Horsens, VBI-park, C. M. Østergaardsvej 4, 8700 Horsens Mødetidspunkt Den 20. september 2018 kl. 15:30-18:30

Læs mere

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København

Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Godkendt REFERAT Statikeranerkendelsesudvalget tirsdag den 20. marts 2018 kl. 12:00 16:15 IDA Mødecenter, København Fra Statikeranerkendelsesudvalget deltog: Henrik Mørup, Jeppe Jönsson, Aase Marie Hou,

Læs mere

Vejens konstruktion. Tid: Sted: Scandic hotel, Lappeenranta. Formænd og sekretærmøde referat 03. møde

Vejens konstruktion. Tid: Sted: Scandic hotel, Lappeenranta. Formænd og sekretærmøde referat 03. møde Formænd og sekretærmøde referat 03. møde 2009-07.06. Tid: 15.00-16.30 Sted: Scandic hotel, Lappeenranta Indkaldte: Danmark: Mads Jegsen Jens Adamsen Finland: Matti Vehviläinen Mikko Leppanen Island: Sigursteinsson

Læs mere

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse

Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Referat Uddannelsesudvalg Bioanalyse Mødedato: 05. oktober 2017 Starttidspunkt: Kl. 11.00 Sluttidspunkt: Kl. 13.00 Mødested: Lokale: B0.38 Deltagere: Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, 4000 Roskilde

Læs mere

Afdelingsbestyrelsesmøde, Glostrup Vestergård, Glostrup Ejendomsselskab, 30. september 2014, kl , Sportsvej 10, 2600 Glostrup

Afdelingsbestyrelsesmøde, Glostrup Vestergård, Glostrup Ejendomsselskab, 30. september 2014, kl , Sportsvej 10, 2600 Glostrup Referat Glostrup Ejendomsselskab Møde den 30. september 2014 Udsendt den 2. oktober 2014 Afdelingsbestyrelsesmøde, Glostrup Vestergård, Glostrup Ejendomsselskab, 30. september 2014, kl. 18.00, Sportsvej

Læs mere

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl

Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl Referat af møde i IMADAs Undervisningsudvalg Fredag, den 20. april 2018 kl. 10.15-12.00 Deltagere: Jessica Carter (JC), Yuri Goegebeur (YG), Arthur Zimek (AZ), Hans Christian Petersen (HCP), Daniel Merkle

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

- Drøftelse og identifikation af organisatoriske udfordringer i Dansk Folkehjælp, blev drøftet.

- Drøftelse og identifikation af organisatoriske udfordringer i Dansk Folkehjælp, blev drøftet. Internt notat Til: Bestyrelsen Fra: DL Journal nr.: GR,2 Vedr.: Referat bestyrelsesmøde 18. 19. november 2018 Sted: Hovedkontoret, Brovejen 4, 4800 Nykøbing F. DAGSORDEN LØRDAG Pkt. A. Organisationens

Læs mere

Tina Povlsen Henrik Hansen Mette Østergaard

Tina Povlsen Henrik Hansen Mette Østergaard BESTYRELSESSEMINAR Referat for møde i: Bestyrelsesseminar i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Tina Povlsen/Mette Østergaard Dato for møde: Fra torsdag den 12. februar kl. 17.30 til lørdag den

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl Mødelokale: 1453/513 IKS Institutforum Møde d. 11. december 2012 kl. 13.00-16.00 Mødelokale: 1453/513 REFERAT Til stede: Bjarke Paarup, Peter Lodberg, Else Marie Wiberg, Birte Poulsen, Armin Geertz, Felix Riede, Stine Knudsen,

Læs mere

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS

Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl i EPOS Dato: 4. april 2006 J. nr.: 7.01.02 Sagsbehandler: kol Referat af møde i Fagligt Udvalg for Hospitalsteknisk Assistentuddannelse Den 30. marts kl. 10 12. i EPOS Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2.

Læs mere

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S

Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Principper for sammenlægning af anlægsselskabet Aarhus Letbane I/S og drifts- og infrastrukturselskabet Aarhus Letbane Drift I/S Baggrund og forudsætninger Aarhus Letbane I/S blev stiftet i 2012 med baggrund

Læs mere

Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017

Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017 Landbrugsstyrelsen Kundetilfredshedsundersøgelse 2017 Rapport RAMBØLL 19-12-2017 Indhold 3 Indledning Kort om undersøgelsen samt indledning 4 Overordnede konklusioner Udvikling siden 2013 og 2015, på tværs

Læs mere

Leverandør til Banebranchen. Tivoli Hotel d. 21 Maj 2013

Leverandør til Banebranchen. Tivoli Hotel d. 21 Maj 2013 Leverandør til Banebranchen Tivoli Hotel d. 21 Maj 2013 Danmark Adm. Direktør Per Bredesgaard Samt formand i Interessegruppe for Jernbaneentreprenører under Dansk Byggeri 2 Interessegruppe for Jernbaneentreprenører

Læs mere

Der burde nedsættes et nationalt transportudvalg

Der burde nedsættes et nationalt transportudvalg DEBATINDLÆG 02.05.2018 KL. 06:00 Der burde nedsættes et nationalt transportudvalg Når først store nationale infrastrukturprojekter er blevet præsenteret af politiker ne, er de meget svære at få stoppet

Læs mere