Kunstgræsbane ved boldklubben Hekla 1926

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kunstgræsbane ved boldklubben Hekla 1926"

Transkript

1 Kunstgræsbane ved boldklubben Hekla 1926 PROJEKTFORSLAG MOE A/S Niels Lützen landskabsarkitekter ApS

2 INDHOLD 1.0 Projektet og visionen 1.1 Historik 1.2 Miljøforhold 2.0 Overordnede forudsætninger 2.1 Placering og terrænbearbejdning 2.2 Boldbanens opbygning og indretning Indhegning Belysning Beplantning 3.0 Indledende arbejder 3.1 Rydningsarbejder Rydning af beplantning Flytning af eksist. bygning Rydning af topjord Terrænregulering 4.0 Stabilisering af lossepladsfyld 4.1 Stabilisering af dækkende jordlag Stabilgrus 5.0 Forsyningsforhold og dræning 6.0 Økonomi 7.0 Tidsplan FIG. 1 Luftfoto af området, der viser stier og vegetation i det område, hvor boldbanen skal ligge.

3 1.0 Projektet og Visionen Københavns Kommune har i foråret 2015 igangsat en forundersøgelse og forprojektering af en kunstgræsbane til til Boldklubben Hekla 1926 ved Artillerivej på Amager. Boldklubbern har ønsket sig en kunstgræsbane ligesom andre klubber i Sundby, og forudsætningen er, at banen skal være en 11 mands bane i minimumsmål med mulighed for opdeling i 2 stk. 7 mands baner. Rådgiverteamet bestående af ingeniørfirmaet Moe A/S og Niels Lützen landskabsarkitekter ApS, har fået til opgave at undersøge placering af boldbanen, de landskabelige konsekvenser og muligheder samt indretning og opbygning af selve banen, inklusive den detaljerede, tekniske opbygning af kunstgræsbanen. Boldbanen udgør ca m2 og skal indpasses harmonisk mht. beplantning og terrænbehandling i sammenhæng med de øvrige arealer i området. 1.1 Historik Det aktuelle område er en del af det tidligere opfyldte lossepladsområde på Amager Fælled. Området omkring Amager Fælled blev taget i brug som losseplads i år 1884 hvor den første renovationsstation er dokumenteret. Denne var beliggende på den nordlige del af Amager Fælled. Man stoppede officielt med at bruge fælleden som losseplads i 1971, men grundet problemer med indkøringen af Amager forbrændingen blev der deponeret affald frem til Der kan ikke fastslås en egentlig periode for anvendelsen af det aktuelle område som losseplads, men det vurderes ud fra historikken at den var i brug som losseplads i perioden 1950 til FIG. 2 Grunden består af ruderat og tæt krat

4 gaspumpestation boldbanens omrids skråningsfod grøft skråningsfod klubhus p-plads i grus FIG 3 Banen er her lagt ind på landinspektørgrundlaget, der viser skråningernes udstrækning, samt hvor begrænsede muligheder der er for at flytte på pladsen. Tegningen er ikke i fast mål.

5 Udførte boringer ved Hekla Park Forklaring 70 m N FIG. 4 Luftfoto af med indtegnede prøvefelter. 1.2 Miljøforhold Der er af MOE A/S i sommeren 2015 udført 15 Geo/miljøtekniske boringer, hvor der er udtaget prøver pr løbende meter. Prøverne viser som forventet forskellige typer af forurening i lossepladsfyldet. Jorden betegnes som klasse 4 jord (stærkt forurenet) med et varierende indhold af kulbrinter og tungmetaller. Det forurenede lag ligger fra ca. 1 til 4 m under terræn. De hydrauliske forhold i jorden/ lossepladsen vurderes ikke at blive ændret ved det aktuelle projekt. Lugtgener ved arbejdets udføres må forventes i et mindre omfang i forbindelse med den dybere grouting/stabilisering af lossepladsfyldet. På de følgende sider ses resultatet af de 14 prøver, der er taget i området i juli Prøven taget på skråningen mod Nokken viser, at der på den øverste del er tale om fyldjord med begrænset forurening, derfor forventes jorden at være egnet til indbygning under banen. I det følgende sider er vist 2 prøver, der er typiske for området. 1.3 Geotekniske forhold Af de geotekniske og miljøtekniske boringer fremgår, at det aktuelle område som forventet er præget af den underliggende losseplads. Således træffes fra terræn til ca. 0,5 á 1,0 m overjord, muldet. Herunder træffes stærkt vekslende fyldjord af henholdsvis ler, sandet og sand, leret, meget muldholdigt samt egentlig lossepladsfyld til 3,0 á 3,5 m under terræn. I dette niveau træffes den intakte jord i form af varierende sandlag over fastere moræneler.

6

7

8 1.4 Eksisterende forhold Området til kunstgræsbanen ligger nord for sportsklubbens klubhus, og det henligger i dag som ujævn ruderat med opvækst af bynke, græsser og japansk gyldenris samt enkelte buske. En sti i klippet græs fører til klubbens parkeringsplads nord for området, og og få trådte stier fører igennem, men ellers er området ubenyttet. Området afgrænses af en skråning med et op til 4 m højere terræn mod kolonihavebebyggelsen Nokken. Skråning og bagland er i 70 erne beplantet med kratplanter som tjørn, slåen, roser og vildæble, som nu er vokset sammen til et uigennemtrængeligt krat. I nordlige del er der etableret en indhegnet gaspumpestation. I den sydlige del afgrænses området af klubhus, omklædningssum og p-plads til Hekla Boldklub. Der er foretaget en landinspektøropmåling af hele grunden, som ligger til grund for projekteringen af boldbanen. 1.5 Ledningsoplysninger I området er registreret en række kabler, som forløber gennem området. Kablerne er beliggende primært i en øst vest gående retning i den nordlige del af området. Følgende kabler er registreret: HOFOR har en vandledning der der krydser i den nordlige del af området. TDC har et trace der løber gennem den nordlige del af området. Yousee har et trace der løber igennem den nordlige del af området. HOFOR har en spildevandsledning der ligger nord-syd retning ned gennem området, paral lelt med Artillerivej Dong har en naturgasledning der ligger gennem den nordlige del af området. Hofor har en fjernvarmeledning der ligger gennem den nordlige del af området. Der er i den estimerede anlægssum ikke afsat penge til eventuel omlægning af ledninger, idet projektet forudsættes lagt over eksisterende terrænniveau. I fornindelse med projektet, skal de respektive ledningsejere give tilladelse til terrænregulering omkring de observerede ledningstraceer. FIG. 5 Gaspumpestationen afgrænser banen mod nord, og gasledningen krydser banens nordøstlige hjørne

9 FIG. 6 Ledningsplan over området for den fremtidige boldbane. Forinden projektering skal ledningejerne høres om vilkårene for at etablere en boldbane ovenpå ledningstraceet. Tegningen er ikke i fast mål.

10 FIG 7 Tegning (730) 500 viser banens placering, udformning samt det nye, omgivende terræn. Tegningen er ikke i fast mål.

11 2.0 Overordnede forudsætninger De overordnede krav til projektet er at der skal etableres en 11-mands 3. generations kunstgræsbane. Banen skal opfylde kravene i Fifa star 1, Fifa Quuality concept may hvilket betyder at banen skal være minimum 94,5 x 61,2 m. Kunstgræsset skal have en bæreevne, så det kan sneryddes med standart materiel med max 0,5 kg/ cm2. Kunstgræsset skal være græsgrønt, opstribninger skal være hvide. Kunstgræsbanen skal laves med en sikkerhedszone på 2 meter på alle sider. Det skal sikres at der er plads til målene inden for sikkerhedszonen. Kunstgræsbanen skal afvandes til kloak. Afvanding/kloakering vil indgå som en del af projektet herunder indhentning af tilslutningstilladelse hos center for miljø i forbindelse med tilkobling til kloak. Vand skal ved regnskyl ledes effektivt væk fra banen, så der kan spilles på banen umiddelbart efter regnskyld. Der må ikke ligge vand på banen, dvs. der må ikke være opstuvning af vand eller vandpytter på banen på noget tidspunkt. Der skal etableres en grussti imellem parkeringsarealet og kunstgræsbanen. Stien skal dimensioneres til jævnlig transport med mindre traktor. Der er i projektet ikke taget højde for yderligere parkeringspladser i forbindelse med klubhus og træningsarealer. 2.1 Placering og terrænbearbejdning For at skabe plads til banen skal der graves af skråningerne vest for området. Afgravningen begrænses mest muligt, dels ved at forme skråningerne med hældning 1:2,5, dels ved at lægge boldbanens niveau så højt som muligt. Princippet fremgår af projektforslagets terrænsnit. Jordberegningen viser, at der skal afgraves og bortkøres m3 jord. For at hæve banen skal indbygges ca. 500 m3 jord. Stabilt bærelag Bundsikring Afretningsskærver Drænmåtte Kunstgræsbelægning Drænplade vinkles svagt og bagside åbnes over drænrende Flisebelægning 86 fald fra banemidte FIG 8 Principsnit af banens opbygning. Nøddesten Ø133 drænslange Plastmembran

12 Muldlaget er i øvrigt meget tyndt på området, her regnes med afrømning af gennemsnitligt 15 cm muld. Når der som her er tale om DBU s standardmål er der meget begrænset spillerum for placeringen, idet klubhus og gaspumpestation udgør en fast grænse i enderne, og grøften langs vejen samt skråning i vestsiden udgør kanterne begrænsning. Boldbanen placeres derfor som vist på tegningen, og konsekvensen er, at omklædningsrum, inkl. forsyninger, skal flyttes og genetableres længere mod syd. 2.2 Boldbanens opbygning og indretning Kunstgræsbanen anlægges som vist på tegningsmaterialet. Den omgives af en servicevej, der anlægges i stenmel. Mod Artillerivej plantes et levende hegn for at skærme for vinden. Banen gives et ensidigt fald på 8 o/oo mod øst til afvanding i vejgrøften. Banen drænes, og drænvandet ledes til grøften langs Artillerivej. Drænpladen kræver et ensidet fald på min. 8 promille mod øst. Græsturfen og underlaget opbygges som et FIFA** system der kan overholde tests på cycles. Drænpladen tilfører det samlede system shockabsorption, hvilket svarr til de systemer hvori der indgår 50 mm. strå. Kunstgræsset skal være med en fibertype som har rygrad spine således der skal tilbydes en punktforstærket fibertype, ikke med oval eller rombeformet tværsnit. FIG 9 Kunstgræsbane ved Leersø Park Alle, udført 2013 af Moe A/S + NL ApS. Hegnet er kun 4 m højt ved enderne, ellers er det 140 cm.

13 Derudover stilles følgende krav til kunstgræsset: Fibertype: Monofilament Fibertykkelse: Min.: 300 Micron Fibertæthed: Min.: 8000 stitches/m2. Total vægt: Min gr./m2. Banen optegnes med 11 mandsbane samt 2 stk. 7 mandsbaner, der markeres med målfelter og hvide hjørner, indfarvet i græsset. Bredden og længden af banen sikrer, at der er plads til at trække målet tilbage, når banestørelsen skiftes, eller når banen skal rengøres Indhegning Hele banen indhegnes med et 6 m højt, lakeret stålmåttehegn, der ikke afgiver væsentlige affaldsstoffer til jorden Belysning Banen belyses med 4 lysmaster på højde 16 m. De indstilles, så lyset koncentreres til banen område, og så lysforurening af omgivelser mindskes mest muligt. FIG 10 Hekla Park klubbens græsbane skærmes mod vinden af et tæt hegn, som fortsættes med nord langs den nye kunstgræsbane.

14 FIG 11 Tværsnit gennem boldbanen 2 steder, der viser nye og gamle skråninger, levende hegn mv. Tegningen er ikke i fast mål.

15

16 2.2.3 Beplantning I projektet etableres kratplantning på skråningen langs hele banen. Kratplantningen udføres i overensstemmelse med udviklingsplanens retningslinjer og vil primært bestå af - hvidtjørn - Crataegus monogyna - vildæble Malus sylvestris - alm. Røn Sorbus aucoparia - mirabel Prunus cerasifera - slåen Prunus spinosa - hyld Sambucus nigra Der udlægges 30 cm tykt muldlag til plantebed for kratbevoksning. Plantebede afdækkes med flis. Der kan anvendes flis fra træer ryddet på området. Med tiden vil selvsåede planter etablere sig og danne en mere spredt kratbevoksning svarende til den øvrige fælledbevoksning. På græsarealer sås en eng græsfrøblanding med græsser til magre jorde. 3.0 Indledende arbejder I forbindelse med etableringen af kunstgræsbanen påregnes følgende ydelser at indgå i arbejdet. 3.1 Rydningsarbejder Rydning af beplantning Beplantning, græs mv. ryddes og bortkøres til egnet modtager Flytning af eksisterende bygning For at tilvejebringe kravsspecifikationerne jvf afsnit 3.2 skal omklædningspavillonen over for klubhuset er placeret så den ligger i vejen for den kommende boldbane. Omklædningspavillonen flyttes derfor ned til placering vest for klubhuset. Denne ydelse omfatter blandt andet nye tilslutningsmuligheder for el, vand og afløb Etablering af byggeplads Der er ved opstilling af byggepladsen krav til opstilling af mandskabsvogn og toiletfaciliteter. Da der er tale om arbejde i område med forurening, herunder eventuel fourrening med kemikalier er det, er der yderligere krav til badefaciliteter. Dette kan enten tilvejebringes ved opstilles i af en skurvogn, eller alternativt kan faciliteterne i de eksisterende bygninger benyttes Rydning af topjord De øverste ca. 0,7 m topjord køres til egnet depot Terrænregulering Terrænet reguleres, jævnfør tegning (30) 500/fig. 7, således at der opnås en svag hældning i sydøstlig retning. Det ses at jordvolden mod vest skal reduceres. Den bortgravede jord påregnes brugt som tilfyldning af toplag over lossepladsfylden.

17 FIG 12 Princip for stabiliseringen af lossepladsfyldet ved såkaldt grouting. 4.0 Stabilisering/grouting af lossepladsfyld Inden cementstabilisering/grouting af de bærende jordlag igangsættes skal topjord fjernes og terrænet afstemmes så det passer med fremtidige niveauer. Stabiliseringen af lossepladsfyldet udføres som grouting af søjler for hver 5 x 5 m. Understøtningerne etableres ved en cementstabilisering/grouting ved brug af ALLU metoden. ALLU metoden er mixning af cementsuspension og jordfyld/lossepladsmaterialer således at en mixere ælter materialerne sammen, mens den køres op og ned, i den ønskede dybde. Jorden stabiliseres/groutes ved at der gennem mixerhovedet tilføres en suspension af cement mens jorden æltes. Inden for få dage hærder jorden op, og opnår derved en bedre bæreevne. Se princip på ovenstående figur. 4.1 Stabilisering af dækkende jordlag Overjorden stabiliseres i et lag af ca. 0,5 á 1 meter. Stabiliseringen kan ske med samme materiel som brugt til den dybere stabilisering Stabilgrus Oven på det stabiliserede lag lægges et lag af 0,2 á 0,5 m stabilgrus. 5.0 Forsyningsforhold og dræning Der udføres dræn/drænplade under hele banens areal. Drænet placeres således at det kun afvander/ afleder overfladevand. Hvis det er muligt drænes der direkte til grøften der er beliggende langs med Artillerivej, alternativt lægges der regnvandsledning til nærmeste kloak. Drænrør placeres i drænende grusmaterialer oven på den cementstabiliserede jord. De ligges i banens tværgående retning, i en afstand af 5 m fra center til center. Drænanlægget udføres så drænrørende kan spules løbende.

18 MOE A/S - Niels Lützen landskabsarkitekter ApS bygherre: Københavns Kommune sag: Hekla Park kunstgræsbane dato: emne: Overslag, anlægsomkostninger kr x moms 1.0 Byggeplads Rydnings- og jordarbejder Stabilisering af lossepladsfyld Etablering af kunstgræsbane Øvrige belægninger Møblering og hegning Afløbsarbejder og forsyning Elarbejder i terræn Plante- og græsarbejder Vedligholdelse i garantiår Uforudseelige udgifter 10% % moms Samlet pris: Økonomi Overslaget indeholder de ydelser, der har været drøftet på de indledende møder mellem Københavns Kommune, Hekla Park Boldklub og rådgiverne.

19 FIG 13 og 14 Fotos fra udførelsen af kunstgræsbanen ved Leersø Park Alle.

20 Tidsplan Hekla Park Uge: Tildeling af opgave X Projektforslag inkl. TMF's høring: Geotekniske og miljø boringer (Fase 1) Geoteknisk og miljø rapportering (Fase 1) Valg af metode (Fase 2) M Udarbejdelse af projekt/økonomioverslag (Fase 3) Rapportering (Fase 4) M KK udarbejder materiale til Fredningsnævnet M Fredningsnævnets behandlingsperiode Hovedprojekt inkl. TMF's høring (Fase 5) Entrepriseudbud Udførelse Tilsyn Indvielse MOE TMF Fredningsnævnet Entreprenør/leverandør M Milepæl FIG 12 Tidsplan for projektering, myndighedsbehandling, udbud og udførelse.

21 M M X

01102 Kunstgræsbane ved Hekla Park

01102 Kunstgræsbane ved Hekla Park BILAG 1 13.05.2015 01102 Kunstgræsbane ved Hekla Park Opgavebeskrivelse 13.05.2015 1. Opgavebeskrivelse... 2 2. Proces... 45 01102 Kunstgræsbane ved Hekla Park - Opgavebeskrivelse Side 1 af 6 1. Opgavebeskrivelse

Læs mere

NOTAT. Oluf Jørgensen A/S. Den 26. april 2016 VEDR.: OSTED IDRÆTSFORENING - KUNSTGRÆSBANE

NOTAT. Oluf Jørgensen A/S. Den 26. april 2016 VEDR.: OSTED IDRÆTSFORENING - KUNSTGRÆSBANE Oluf Jørgensen A/S Roskilde rådgivende ingeniørfirma Knudsvej 44c - 4000 Roskilde Tlf. 46 77 07 00 E-mail oj@oj-r.dk NOTAT Den 26. april 2016 VEDR.: OSTED IDRÆTSFORENING - KUNSTGRÆSBANE Generelle oplysninger:

Læs mere

Skanderborg Kommune. Ry Stadion PROJEKTOPLÆG FOR KUNSTGRÆSBANE. Gasværksvej Aalborg. Projektnummer

Skanderborg Kommune. Ry Stadion PROJEKTOPLÆG FOR KUNSTGRÆSBANE. Gasværksvej Aalborg. Projektnummer Skanderborg Kommune Ry Stadion PROJEKTOPLÆG FOR KUNSTGRÆSBANE Rekvirent Rådgiver Skanderborg Kommune Orbicon A/S Gasværksvej 4 9000 Aalborg Projektnummer 2131500059 Projektleder Claus Burgaard Udgivet

Læs mere

GHG2 26.09.2013 LANDSKABSPROJEKT

GHG2 26.09.2013 LANDSKABSPROJEKT GHG2 26.09.2013 LANDSKABSPROJEKT EKSISTERENDE FORHOLD OPTIONER OPTION 1= SPORTSBANE OPTION 2= MULTIBANE OPTION 3= INDGANG OPT 2 OPT 1 OPT 3 MATERIALER OPTION 1 KUNSTGRÆS MØRKEGRØN TYPE: SOM PÅ EKSISTERENDE

Læs mere

Lag 4: Gruslag og sandlag farvet rødbrunt

Lag 4: Gruslag og sandlag farvet rødbrunt Kort beskrivelse af hvad der kan ses af jordlagene i de fire huller: Hul 1. Lag 1: Muldlag, med rødder Lag 2: Tyndt sandlag, lyst Lag 3: Muldlag med rødder, se også billede 1.2. Lag 4: Gruslag og sandlag

Læs mere

Aabenraa Kommune. Ny vej ved Rise Plejehjem mellem Hærvejen og Rise Bygade. Projektforslag. Marts 2014

Aabenraa Kommune. Ny vej ved Rise Plejehjem mellem Hærvejen og Rise Bygade. Projektforslag. Marts 2014 Aabenraa Kommune Ny vej ved Rise Plejehjem mellem Hærvejen og Rise Bygade Projektforslag Marts 2014 Udgivelsesdato : Marts 2014 Projekt : 14.8400.34 Udarbejdet : Knud Sibbesen Kontrolleret : Ole Schacht

Læs mere

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 2/5 bips dokument id: 5.125 bips revision: 2.01 bips revisionsdato: 2015-12-22 Udarbejdet: SL Kontrolleret: JCC Godkendt: 4.1 Orientering

Læs mere

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde

FONDEN DET KONGELIGE OPFORSTRINGSHUS. Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde Arbejdsbeskrivelse for jordarbejde 4. Bygningsdelsbeskrivelser Side : 2/5 bips dokument id: 5.125 bips revision: 2.01 bips revisionsdato: 2015-12-22 Udarbejdet: SL Kontrolleret: JCC Godkendt: 4.1 Orientering

Læs mere

Notat I forbindelse med budgetlægningen

Notat I forbindelse med budgetlægningen Plan Dato: 04-08-2017 Sagsnr.: Sagsbehandler: Notat I forbindelse med budgetlægningen 2018-2021 Dato: 4. august 2017 Kopi til: Emne: De 5 Hald er Resumé Byrådet godkendte på møde den 17. juni 2015 (sagnr.

Læs mere

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb

Græs. Grus. Sand. Flisefødder. Klæb Græs Havefliserne kan lægges direkte på græs. Det er både en nem, hurtig og alsidig lægningsmetode. Ved at placere 20 mm flisen direkte på græsset sikrer du fleksibilitet og mobilitet. Denne metode er

Læs mere

Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape

Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape Aabenraa Kommune Dobbeltrettet cykelsti langs Haderslevvej ved Genner 2. etape Projektforslag Januar 2016 Udgivelsesdato : Januar 2016 Vores reference : 14.8400.38 Udarbejdet : Knud Sibbesen Kontrolleret

Læs mere

RIDEBANER. Fakta om ridebaner

RIDEBANER. Fakta om ridebaner Fakta om ridebaner Der findes mange meninger om og opskrifter på, hvordan man opbygger en ridebane. Mange faktorer spiller ind, når man skal vælge den helt rigtige opbygning. Jeg vil her i aften gennemgå

Læs mere

Nyborg, Sænkning af Storebæltsvej

Nyborg, Sænkning af Storebæltsvej Nyborg, Sænkning af Storebæltsvej Tekst Bygherre: DSB SALG Vejmyndighed: Nyborg Kommune Entreprenør: Per Aarsleff A/S Rådgiver: Carl Bro as Miljø: DGE Anlægsperiode: Juli 2004- juli 2005 Oversigtsbillede

Læs mere

Vordingborg Kommune, Kultur og Fritid KUNSTGRÆS-SPORTSPLÆNE, 2015 SPØRGSMÅL OG SVAR NR. 1. 5. december 2014

Vordingborg Kommune, Kultur og Fritid KUNSTGRÆS-SPORTSPLÆNE, 2015 SPØRGSMÅL OG SVAR NR. 1. 5. december 2014 Vordingborg Kommune, Kultur og Fritid KUNSTGRÆS-SPORTSPLÆNE, 2015 SPØRGSMÅL OG SVAR NR. 1 5. december 2014 Vordingborg Kommune, Kultur og Fritid Side 1 af 5 1 SPØRGSNÅL OG SVAR NR. 1 Vordingborg Kommune

Læs mere

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning

TEKNISK NOTAT. 1. Indledning TEKNISK NOTAT Projekt Ørumvej sideudvidelse og kantbaner Kunde Hedensted Kommune Notat nr. 01 Dato 2016-08-26 Til Hedensted kommune - Michael Laursen Fra Rambøll Søren Bach Jensen Kopi til - 1. Indledning

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009.

Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009. Rapport fra arkæologisk undersøgelse af Gundersted Kirkegårdsdige, Slet Herred, Aalborg Amt, d. 6. og 7. august 2009. J. 879/2009 Stednr. 12.07.02 Rapport ved museumsinspektør Hans Mikkelsen d. 27. november

Læs mere

Overslag m2-120mx160m kunstgræsbane Optimum 60 mm - SBR gummigranulat Guldborgsund kommune

Overslag m2-120mx160m kunstgræsbane Optimum 60 mm - SBR gummigranulat Guldborgsund kommune Overslag 19.200 m2-120mx160m kunstgræsbane Optimum 60 mm - SBR gummigranulat Guldborgsund kommune Udført : SportsTurf A/S Jan Lyngemark Direktør Dato: 7. april 2014 SportsTurf A/S Køjevænget 28 DK-2791

Læs mere

Overslag m2-110mx76m kunstgræsbane Optimum 60 mm - SBR gummigranulat Guldborgsund kommune

Overslag m2-110mx76m kunstgræsbane Optimum 60 mm - SBR gummigranulat Guldborgsund kommune Overslag 8.360 m2-110mx76m kunstgræsbane Optimum 60 mm - SBR gummigranulat Guldborgsund kommune Udført : SportsTurf A/S Jan Lyngemark Direktør Dato: 18. april 2014 SportsTurf A/S Køjevænget 28 DK-2791

Læs mere

Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5

Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5 Boldbanerne i Rødvig, Vemmetoftevej 5 Baggrund: De to boldbaner ved Multihuset i Rødvig har alvorlige problemer med afvandingen. Da Multihuset på Vemmetoftevej 5 blev bygget, blev al overskudsjord med

Læs mere

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen

Notat. Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge Boldklub i anlægsfasen Notat Granskoven 8 2600 Glostrup Danmark T +45 4348 6060 F www.grontmij.dk CVR-nr. 48233511 Elektrificering Køge Nord Næstved og en evt. hastighedsopgradering til 160 km/t Påvirkning af arealer ved Herfølge

Læs mere

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen

Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Forslag om fornyelse af asfalt i hele Grundejerforeningen Bestyrelsen har fået vurderet foreningens asfaltarealer. Vurderingen er, at den resterende levetid på vores asfalt arealer er kort. Hovedparten

Læs mere

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej

Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse. Vestre Strandvej. Østre Strandvej, kommunevej Notat Nordfyns Kommune ISTANDSÆTTELSE AF VEJE VED HASMARK STRAND Projektbeskrivelse 25. november 2015 Projekt nr. 222226 Dokument nr. 1217926148 Version 1 Udarbejdet af Kontrolleret af Godkendt af 1 INDLEDNING

Læs mere

1. Indholdsfortegnelse

1. Indholdsfortegnelse Kapitel : 1 Arbejdsbeskrivelse - Jordarbejde. Side : 1/7 1. Indholdsfortegnelse Dato : 01.04.2008 Rev. : 1. Indholdsfortegnelse 1. Indholdsfortegnelse... 1 3. Generelle specifikationer... 2 3.1. Referencer...

Læs mere

Version 1.0, d. 2012.08.07

Version 1.0, d. 2012.08.07 Side 1 af 6 OPLYSNINGER OM FORDELINGSLISTERNES POSITIONER Generelt Tilbudssummen er fordelt som angivet i de til tilbudslisten hørende fordelingslister. I det følgende meddeles supplerende oplysninger

Læs mere

HVISSINGEGRØFTEN D. 2 JULI 2018

HVISSINGEGRØFTEN D. 2 JULI 2018 HVISSINGEGRØFTEN D. 2 JULI 2018 STI, 4 M EKSISTERENDE FORHOLD - 2 ZONER GRØFT Idag fremstår rummet opdelt pga hegn. STI, 2 M STI, 2 M FREMTIDIG FORHOLD - ÅBENT FREMTIDIG FORHOLD - BEPLANTNINGSSEKTION Ved

Læs mere

Ringsted Kommune Vej- og Ejendomscenter Rønnedevej Ringsted

Ringsted Kommune Vej- og Ejendomscenter Rønnedevej Ringsted Ringsted Kommune Vej- og Ejendomscenter Rønnedevej 9 4100 Ringsted DATO 2019-01-23 SAG NR. 15266 REF. HSA/SK Att. Michael Lykke Paaske Anlægsoverslag - Etablering af kunstgræsbane på Benløse Idrætsplads

Læs mere

ANSØGNING OM TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL ETABLERING

ANSØGNING OM TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL ETABLERING Høje-Taastrup Kommune Teknik og Miljøcenter Bygaden 2 2630 Taastrup ANSØGNING OM TILLÆG TIL MILJØGODKENDELSE TIL ETABLERING DATO 7. juni 2017 AF RØJLEGRØFTEN NATURPARK, HAVETOFTEN 2, 2630 TAASTRUP På vegne

Læs mere

De ekstra arealer, der inddrages fra Benløseparken har vist sig nødvendige for at kunne overholde serviceniveauet.

De ekstra arealer, der inddrages fra Benløseparken har vist sig nødvendige for at kunne overholde serviceniveauet. BILAG 3 DET ALTERNATIVE PROJEKT Formålet med projektet er, at serviceniveauet for området bliver at opstuvning til terræn forekommer sjældnere end hvert 5. år i et fremtidigt klima samt at der kun sjældnere

Læs mere

TILLÆG TIL SALGSBETINGELSERNE FOR PROJEKTET UDSIGTEN TJÆRBY DIGE - DRONNINGBORG

TILLÆG TIL SALGSBETINGELSERNE FOR PROJEKTET UDSIGTEN TJÆRBY DIGE - DRONNINGBORG TILLÆG TIL SALGSBETINGELSERNE FOR PROJEKTET UDSIGTEN TJÆRBY DIGE - DRONNINGBORG TEKNISK SPECIFIKATIONER OM UDSTYKNING AF Tjærby Dige Lokalplan nr. 557 Indholdsfortegnelse. 1 INDHOLDSFORTEGNELSE... 2 2

Læs mere

Nye kunstgræsbaner i København

Nye kunstgræsbaner i København Kultur- og Fritidsforvaltningen Fejl! Ukendt betegnelse for dokumentegenskab. BUDGETNOTAT Nye kunstgræsbaner i København Baggrund Fodbolden fylder meget i det københavnske fritidsliv og er med til at skabe

Læs mere

Version 1.0, d. 2014.02.14

Version 1.0, d. 2014.02.14 Side 1 af 8 OPLYSNINGER OM FORDELINGSLISTERNES POSITIONER Generelt Tilbudssummen er fordelt som angivet i de til tilbudslisten hørende fordelingslister. I det følgende meddeles supplerende oplysninger

Læs mere

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014

Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Espergærde bypark - principper for den videre planlægning okt. 2014 Med udgangspunkt i de tre forslag til Espergærdes fremtidige udvikling og tegnestuen PK3 s skitseforslag til Espergærde bypark har vi

Læs mere

Restaurering i Simested Å ved Ålestrup

Restaurering i Simested Å ved Ålestrup Restaurering i Simested Å ved Ålestrup 1 Indhold Restaurering i Simested Å ved Ålestrup... 1 Indledning... 3 Udførelsen... 4 Bilag 1... 11 Detailprojekt for restaurering af Simested Å ved Ålestrup... 11

Læs mere

Projektbeskrivelse, solcelleanlæg ved Harre

Projektbeskrivelse, solcelleanlæg ved Harre Projektbeskrivelse, solcelleanlæg ved Harre Projektudvikler Vores Sol Ejendomsselskab, Gyngemose Parkvej 50, 2860 Søborg, ønsker at opstille et solcelleanlæg til strømproduktion nord for Harre på hele

Læs mere

Omlægning af Stenløse Å. Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS

Omlægning af Stenløse Å. Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS Omlægning af Stenløse Å Underføring under Frederikssundsvej. Tekniske forhold NOVAFOS 31. AUGUST 2018 Indhold 1 Indledning 3 2 Stedlige forhold og fremtidigt forløb af vandløb 3 2.1 Fremtidigt forløb af

Læs mere

Reno Djurs I/S Feldballe Genbrugsstation Anlægsoverslag for etablering

Reno Djurs I/S Feldballe Genbrugsstation Anlægsoverslag for etablering Samleside Reno Djurs I/S for etablering September 2012/NWB er er fremskrevet til 2. kvartal 2012 Tilbudsarbejder. 12.625.508 Supplerende enhedspriser. 66.650 Projektering og tilsyn. 499.350 Samlet anlægsoverslag,

Læs mere

Temadag om kirkegårde 3. september 2015. Fra tanke til handling! Indlæg ved Henning Looft

Temadag om kirkegårde 3. september 2015. Fra tanke til handling! Indlæg ved Henning Looft Temadag om kirkegårde 3. september 2015 Fra tanke til handling! Indlæg ved Henning Looft moos+looft landskabsarkitekter MDL www.moos-looft.dk Engen - en ny afdeling Engen og fortællegyngen Sønd Dagens

Læs mere

GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 2

GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 2 GEOTEKNISK UNDERSØGELSE NR. 2 Kunstgræsbane 1, Bankparken, 6270 Tønder Dato: 17. januar 2017 DMR-sagsnr.: 2017-0058 Version: 1 Geoteknik - Din rådgiver gør en forskel Ry 86 95 06 55 Slagelse 58 52 24 11

Læs mere

Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover

Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover Pleje og vedligeholdelsesplan for Vesthegnet mellem Dambakken og parkarealet ved Langedam nu og fremover Udarbejdet på baggrund af vurderingsrapporten; Dambakken, 3 og 6. aug. 2009 ved Marianne Lyhne.

Læs mere

Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt for etablering af kunstgræsanlæg og beachvolleybaner ved Ishøj Fritids- og Idrætscenter

Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt for etablering af kunstgræsanlæg og beachvolleybaner ved Ishøj Fritids- og Idrætscenter Center for Park, Vej og Miljø Ishøj Kommune Center for Kultur og Fritid Ishøj Store Torv 20 2635 Ishøj Sagsbehandler: Lone Annbritt Jacobsen Telefon: 43577777 Email: pvm@ishoj.dk Journal-nummer: 06.01.15-P19-2-17

Læs mere

FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE

FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE Bilag 6. FUNKTIONSBESKRIVELSE TIL UDBUDSMATERIALE NY VEJ, ROHOLMSPARKEN I ALBERTSLUND KOMMUNE Projektnavn Ny vej, Roholmsparken Projektnr. 1100036714 Modtager Albertslund Kommune Dokumenttype Beskrivelse

Læs mere

Udbudsforskrifter for Kalkstabilisering

Udbudsforskrifter for Kalkstabilisering Udbudsforskrifter for Kalkstabilisering Af civilingeniør Caroline Hejlesen, Vejdirektoratet, chh@vd.dk Resume Udbudsforskriften for kalkstabilisering omfatter råjorden består af lerjord med utilstrækkelige

Læs mere

Kunstgræsseminar. Allerød Idrætspark 18. September 2014

Kunstgræsseminar. Allerød Idrætspark 18. September 2014 Kunstgræsseminar Allerød Idrætspark 18. September 2014 Om os Jørgen Hegner Uddannet Teknikumingeniør fra Haslev Teknikum i 1992 med speciale i anlægsteknik, miljø og konstruktion. Ansat i Dines Jørgensen

Læs mere

VANDLØB VED LOUISENDAL

VANDLØB VED LOUISENDAL SKITSEPROJEKT: Natur og Miljø VANDLØB VED LOUISENDAL FÆLLEDVEJ 18, MARIAGER Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 06.02.11-K08-5-13

Læs mere

FOR M4. Februar Nybølle Ledøje INTENTIONSBESKRIVELSE. Harrestrup. Frederikssundmotorvejen. Egeskoven. Risby. Herstedøster.

FOR M4. Februar Nybølle Ledøje INTENTIONSBESKRIVELSE. Harrestrup. Frederikssundmotorvejen. Egeskoven. Risby. Herstedøster. Nybølle Ledøje INTENTIONSBESKRIVELSE FOR Frederikssundmotorvejen Februar 2016 FARUM HELSINGØR Albertslund O2 ØRESUND HOLBÆK E47 E20 STRÆKNINGEN Projektet omhandler en ca. 4,5 km lang vejstrækning som betegnes.

Læs mere

Dette notat omhandler forudsætninger for beregning af anlægsbudget i forbindelse med etablering af boligområde i Taulov Nord efter lokalplan 261.

Dette notat omhandler forudsætninger for beregning af anlægsbudget i forbindelse med etablering af boligområde i Taulov Nord efter lokalplan 261. FORUDSÆTNINGSNOTAT Projekt Byggemodning af LP 261 Kunde Fredericia Kommune Notat nr. 01 rev 02 Dato 28/02/2018 Til Jens Ole Andersen Fra Mads Linnet Kopi til - 1. Indledning Dette notat omhandler forudsætninger

Læs mere

ENTREPRISE H13.14.45. Støjskærm TILBUDSLISTE. H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012

ENTREPRISE H13.14.45. Støjskærm TILBUDSLISTE. H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012 ENTREPRISE H13.14.45 Støjskærm H13 København - Helsinge >>> Støjskærm ved Mørkhøjvej i Gladsaxe FEBRUAR 2012 TILBUDSGIVER: NAVN: ADRESSE: TILBUD - Samleside 1 TBL - H13.14.45 Nedenstående arbejder vedrørende

Læs mere

BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER

BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER INDLEDNING Denne vejledning er tænkt som en hjælp for bygherre og dennes rådgiver i byggemodningsprojekter. Den beskriver proceduren og hvem, der forestår de enkelte

Læs mere

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar /23133 Christian Tolderlund

DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar /23133 Christian Tolderlund DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 10. februar 2014 13/23133 Christian Tolderlund cto@vd.dk 7244 3731 Til samtlige modtagere af udbudsmateriale vedrørende udbud 1220.201 FREDERIKSSUNDSMOTORVEJENS

Læs mere

BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER

BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER BYGHERREVEJLEDNING - BYGGEMODNINGER INDLEDNING Denne vejledning er tænkt som en hjælp for bygherre og dennes rådgiver i byggemodningsprojekter. Den beskriver proceduren og hvem, der forestår de enkelte

Læs mere

Licitation afholdes fredag d. 27. september, i Mittarfeqarfiit hovedkontor Nuuk, Aqisseqarajooq, stueetage, anlægsafdeling kl

Licitation afholdes fredag d. 27. september, i Mittarfeqarfiit hovedkontor Nuuk, Aqisseqarajooq, stueetage, anlægsafdeling kl Nuuk, den 13.09.2019 Sag : Etablering af en ny FATO Helikopterflyveplads i Niaqornaarsuk Entreprise : Hovedentreprise Nedennævnte leverancer/ydelser skal udføres/leveres på følgende betingelser: Arbejderne

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE ØST FORSLAG. Skt. Hans Gade-karréen

FÆLLES GÅRDHAVE ØST FORSLAG. Skt. Hans Gade-karréen FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Skt. Hans Gade-karréen ØST Ravnsborggade 13-21C, Skt. Hans Gade 15-23, Skt. Hans Gade Passage 2-4 og 1-11, Fælledvej 14-18 samt Fælledvejens Passage 2-12 Teknik- og Miljøudvalget

Læs mere

Sikavej GRØNT KLIMATILPASSET BOLIGOMRÅDE ATTRAKTIVE BYGGEGRUNDE I HEDENSTED

Sikavej GRØNT KLIMATILPASSET BOLIGOMRÅDE ATTRAKTIVE BYGGEGRUNDE I HEDENSTED Sikavej GRØNT KLIMATILPASSET BOLIGOMRÅDE ATTRAKTIVE BYGGEGRUNDE I HEDENSTED ATTRAKTIVE BYGGEGRUNDE Sikavej er et nyt attraktivt boligområde i Hedensted, bestående af i alt 11 byggegrunde. Alt regnvand,

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-01721 Ref. DIBIV/LOPED Dato: 18. november 2015

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-01721 Ref. DIBIV/LOPED Dato: 18. november 2015 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-01721 Ref. DIBIV/LOPED Dato: 18. november 2015 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 15807830 Virksomhedstype

Læs mere

Entreprise H522.06.20

Entreprise H522.06.20 Tilbudsliste Entreprise H522.06.20 Jord- og belægningsarbejde H522 Ballerup Frederikssund - Kregme >>> H522.06 Stikrydsning på Ballerup Byvej juni 2012 Tilbudsgiver: navn: adresse: # Thomas Helsteds Vej

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE VEST FORSLAG. Skt. Hans Gade-karréen

FÆLLES GÅRDHAVE VEST FORSLAG. Skt. Hans Gade-karréen FORSLAG FÆLLES GÅRDHAVE Skt. Hans Gade-karréen VEST Ravnsborggade 5-7, Nørrebrogade 20-24 samt Fælledvej 2, 4 og 10 Teknik- og Miljøudvalget vedtog den 2. juni 2014 at sende dette forslag i høring. Frem

Læs mere

Notat. 1. Formål. Allingvej rørbassin - forundersøgelser. : Bo Bonnerup. Til. : Jacob Goth, Charlotte Krohn

Notat. 1. Formål. Allingvej rørbassin - forundersøgelser. : Bo Bonnerup. Til. : Jacob Goth, Charlotte Krohn Notat Allingvej rørbassin - forundersøgelser Projekt: Allingvej rørbassin Udfærdiget af: Jacob Goth, Charlotte Krohn Projektnummer: 30.5228.41 Dato: 16. maj, 2018 Projektleder: Bo Bonnerup Kontrolleret

Læs mere

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken

Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Projektbeskrivelse Klimasø ved Rønnebækken Der etableres to søer ved Rønnebækken, der skal oplagre vand om vinteren, og udlede vandet til Rønnebækken i tørre perioder om sommeren og efteråret. Udledningen

Læs mere

Sag nr.: Deres ref.: Slangerup, den 27. juni Tilbud

Sag nr.: Deres ref.: Slangerup, den 27. juni Tilbud Jordbundsundersøgelser Vejgeoteknik Boreteknik tekniske boringer Rådgivning Kontrol Kommunale Ejendomme Att.: Jasper Kammer Wittenkamp jkwit@frederikssund.dk Sag nr.: 16.2639 Deres ref.: Slangerup, den

Læs mere

Planmæssige forudsætninger for scenarier i Amager Fælled nord

Planmæssige forudsætninger for scenarier i Amager Fælled nord Planmæssige forudsætninger for scenarier i Amager Fælled nord Bilag 20 Forudsætningerne bygger på kommuneplanens generelle rammer, funktionsprogrammet, som lå til grund for startredegørelsen for arealet

Læs mere

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering

Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering Støbeanvisning og vigtige mål ved etablering 1 Skitse set fra oven A: bredden på udsparingen skal være 78,5 cm, dybden skal være 10,5 cm. B: længden på betondækket er afhængig af køretøjets længde, se

Læs mere

7. Udskiftning af forurenet jord i Remiseparken og Haveforeningen Langelandsvej Dok.nr.: 7631 Sagsid.: 14/14521

7. Udskiftning af forurenet jord i Remiseparken og Haveforeningen Langelandsvej Dok.nr.: 7631 Sagsid.: 14/14521 7. Udskiftning af forurenet jord i Remiseparken og Haveforeningen Langelandsvej Dok.nr.: 7631 Sagsid.: 14/14521 Åben sag Indledning Esbjerg Kommune købte remisegrunden af DSB i 2007, efter at alle jernbanespor

Læs mere

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende

Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Teknisk Meddelelse Sikkerhedsbærende Nr: 62 / 01.03.2014 SB Geotekniske regler knyttet til tværprofiler for ballasteret spor Banenormen BN1-6-4 Tværprofiler for ballasteret spor og tidligere versioner

Læs mere

TBL Grobshulevej - Jord og belægning Rev. 0. Odder Kommune Grobshulevej TILBUDSLISTE

TBL Grobshulevej - Jord og belægning Rev. 0. Odder Kommune Grobshulevej TILBUDSLISTE 01 ARBEJDSPLADS 01 01 ARBEJDSPLADS 01 01 01 Indretning, drift og rømning sum 1 01 01 02 Færdselsregulerende foranstaltninger til nærværende entreprise sum 1 Post 01.01 Total Hovedpost 01 Total 02 JORDARBEJDER

Læs mere

På baggrund af de indkomne høringssvar og forvaltningens ændringsforslag foreslås nedenstående ændringer:

På baggrund af de indkomne høringssvar og forvaltningens ændringsforslag foreslås nedenstående ændringer: Bilag 4 Forslag til ændringer ved endelig vedtagelse af forslag til lokalplan nr. 318 for et boligområde ved Vordevej og Villumhøj i Løgstrup samt Kommuneplan 2006 - Rammebestemmelser for Viborg Kommune

Læs mere

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej

Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Ny og eksisterende banes krydsning med Køgevej Den nye bane København Ringsted Notat vedr. økonomiske konsekvenser ved en forøget frihøjde for Køgevej Dato: 15.februar 2013 Versionshistorie 1 Ver. nr.

Læs mere

Tilbudsliste TBL H Jord- og belægningsarbejde

Tilbudsliste TBL H Jord- og belægningsarbejde Tilbudsliste TBL H42302.20 Jord- og belægningsarbejde H423 Ringvejen i Holstebro H42302 Stitilslutninger på Ringvejen September 2014 Tilbudsgiver Navn: Adresse: # LICITATION Vedrørende Jord- og belægningsarbejde

Læs mere

Plantetyper og plantevalg

Plantetyper og plantevalg Vejdirektoratet Thomas Helsteds Vej 11 Postboks 529 Århus, den 14. Sep. 2011 Plantearbejder, Ny motorvej mellem Brande og Give Beplantningen langs den nye motorvej spiller en stor rolle for trafikanterne.

Læs mere

Helhedsplanen: Hotspots mv. ifm. beboerinvolvering; indgår ikke i udbudsmateriale til funktionsudbud

Helhedsplanen: Hotspots mv. ifm. beboerinvolvering; indgår ikke i udbudsmateriale til funktionsudbud Sags nr. 110 04.04.2014 Budget / prisoverslag ved skitseforslag iht. kommentarer fra styregruppe ved endelig godkendelse af skitseforslag 02.04.2014 Uderum Mængde Enhed Enhedspris Pris Helhedsplanen: Hotspots

Læs mere

Notat. ON + PSL Arkitekter MØLLERENS HUS Vandforvaltningsstrategi 1 INDLEDNING

Notat. ON + PSL Arkitekter MØLLERENS HUS Vandforvaltningsstrategi 1 INDLEDNING Notat ON + PSL Arkitekter MØLLERENS HUS Vandforvaltningsstrategi REVISION A 17. april 2015 Projekt nr. 220946 Dokument nr. 1215412340 Version 4 Udarbejdet af JHKR Kontrolleret af LLKR Godkendt af DPI 1

Læs mere

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove

Grundejerforeningen Danas Park Husum. Tilstandsrapport for veje og fortove Ingholt Consult Rådgivende Ingeniørfirma ApS Christian X Alle 168 2800 Kongens Lyngby Tlf. 45880633 Fax 45880684 Grundejerforeningen Danas Park Husum Tilstandsrapport for veje og fortove Dato: 27.04.2012

Læs mere

Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner.

Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner. KØBENHAVNS KOMMUNE Kultur- og Fritidsforvaltningen Planlægning NOTAT Bilag 1 - Forslag til nye fodboldbaner i København Kataloget er en oversigt over områder, hvor der på sigt kan etableres nye fodboldbaner.

Læs mere

FÆLLES GÅRDHAVE Rødegårds karreen

FÆLLES GÅRDHAVE Rødegårds karreen BESLUTNING FÆLLES GÅRDHAVE Rødegårds karreen Øresundsvej 27 37, Rødegård 2 18, Lyongade 24 38, Spaniensgade 21 27 Borgerrepræsentationen har XX.YY.2012 godkendt Teknik- og Miljøforvaltningens byfornyelsesbeslutning

Læs mere

UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS

UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS UDVIDELSE-AF-LILLE-SCT.MIKKELSGADE-VED-BRÆNDERIGÅRDEN UDARBEJDET-FOR-VIBORG-KOMMUNE-AF-MØLLER&GRØNBORG-AS For at skabe en bedre trafikal løsning i det hårdt belastede kryds ved Lille Skt Mikkelsgade og

Læs mere

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej

Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Teknik og Miljø Dorthe Fogh Monrad November 2015 Teknisk bilag: Krav til ny bebyggelse på den nordvestlige del af stadiongrunden ved Sanatorievej Områdets bebyggelse skal fremtræde som tæt-lav/etage bebyggelse,

Læs mere

RYMARKSRUTEN Projektnr Projektforslag Beskrivelse

RYMARKSRUTEN Projektnr Projektforslag Beskrivelse RYMARKSRUTEN Projektnr. 01027 Projektforslag Beskrivelse 2013.01.25 Overordnet Cykelruten løber på eksisterende vejforløb af Rymarksvej fra Tuborgvej ned til busvendepladsen. Ved busvendepladsen føres

Læs mere

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse

Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Plejeplan for beplantningen i området ved Elbæk kolonihavehuse Oversigtskort Forhistorie om plejen og områdets udvikling Området for fældning- og plejeplanen illustreres af kortudsnittet herover og omfatter

Læs mere

Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: Rev.:

Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: Rev.: NOTAT Sagsnavn: E300X Åmarksvej bro nr. 17614 Sag nr.: 14-0134 Emne: Ansøgning om tilladelse til midlertidigt jorddepoter Udført/kontrol: PSJ/LTJ Nr.: 2 Dato: 2017-11-07 Rev.: 2018-01-25 Ansøgning om 19

Læs mere

RESUME. Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/ LIFE Raised Bogs

RESUME. Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/ LIFE Raised Bogs RESUME Hydrologisk forundersøgelse Gjesing Mose Norddjurs Kommune LIFE14 NAT/DK/000012 LIFE Raised Bogs 3. maj 2017 Indledning Norddjurs Kommune har anmodet rådgivningsfirmaet Bangsgaard & Paludan ApS

Læs mere

TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø. Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby

TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø. Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby TILLADELSE udarbejdet af mfjel, Plan, Vej og Miljø Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, Dalby Datablad Nedsivningstilladelse for overfladevand fra kunstgræsbane, jævnfør Bekendtgørelse

Læs mere

OBM2860 Grimmerhus, Middelfart sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 94.

OBM2860 Grimmerhus, Middelfart sogn, Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr Sb.nr. 94. , Vends herred, tidl. Odense amt. Sted nr. 08.07.1. Sb.nr. 94. KUAS nr. Beretning for forundersøgelse af areal udlagt til byggeri, udført af museumsinspektør d. 6. september 01 for Odense Bys Museer. Indholdsfortegnelse

Læs mere

Dansk Miljørådgivning A/S

Dansk Miljørådgivning A/S Dansk Miljørådgivning A/S Vognmand Filtenborg Nørrebro 70B 7900 Nykøbing M Att: Bjørn Filtenborg Sagsnr.: Dato: 2017-1124 3. august 2017 Risikovurdering vedr. indbygning af forurenet jord i støjvold beliggende

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå af en græsblanding,

Læs mere

Placeringen fremgår af bilag 2 og 3. - Region Sjælland, Alleen 15, 4180 Sorø naturmiljo@regionsjaelland.dk

Placeringen fremgår af bilag 2 og 3. - Region Sjælland, Alleen 15, 4180 Sorø naturmiljo@regionsjaelland.dk Harboes Bryggeri A/S Spegerborgvej 34 4230 Skælskør Att: Søren Malling sendt pr. mail sm@harboes.dk Teknik og Miljø Miljøafdelingen Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk

Læs mere

REGNVAND EKSEMPLER PÅ LOKAL AFLEDNING

REGNVAND EKSEMPLER PÅ LOKAL AFLEDNING REGNVAND EKSEMPLER PÅ LOKAL AFLEDNING LAR - en berigelse udearealerne! Marie Thing landskabsarkitekt Partner i Thing & brandt landskab aps for udfordiring for ro for leg frodighed OSLO - fornebu Vand byder

Læs mere

Lars Reiggelsen, Ejendomsmester, Kildevænget (afbud) Bestyrelse, Kildevænget

Lars Reiggelsen, Ejendomsmester, Kildevænget (afbud) Bestyrelse, Kildevænget REFERAT Projekt Kildevænget Projektnr. 3691400135 Møde Sted LAR gruppemøde 2, projekteringen Kildevænget Mødedato 08-12-2014 Kl. 17.00 Deltager: Dennis Schultz, Driftschef FA09 Lars Reiggelsen, Ejendomsmester,

Læs mere

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R

REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R REGNVANDSHÅNDTERING I LOKALPLANLÆGNING V/ M I E S Ø G A A R D R A S M U S S E N B Y P L A N L Æ G G E R BELLINGE FÆLLED BELLINGE FÆLLED Bæredygtighed Bydel 45 Ha Ca. 500 boliger åben/lav Tæt/lav Beliggende

Læs mere

Dansk Gas Forening ERFA Konference Gasledninger 1-2. november 2007 John Thorn 1. Gasledning

Dansk Gas Forening ERFA Konference Gasledninger 1-2. november 2007 John Thorn 1. Gasledning John Thorn 1 Gasledning John Thorn Ansat i HNG Funktionsleder kontrakter og økonomi Medlem af arbejdsudvalget for FLIS Medlem af brugergruppen for LER Formand for Dansk Ledningsejerforums faggruppe til

Læs mere

INDLEDNING OMRÅDETS PLACERING

INDLEDNING OMRÅDETS PLACERING INDLEDNING Allerød byråd har vedtaget at udarbejde denne lokalplan for et natur- og fritidsområde i Lynge på baggrund af en samlet arealanvendelses- og efterbehandlingsplan. Denne plan blev udarbejdet

Læs mere

PLANSILO Systembrochure

PLANSILO Systembrochure PLANSILO Systembrochure www.rc.dk Et stærkt system RC plansiloelementer er komplette silosystemer Med plansiloer fra RC Betonvarer fås et komplet fremtidssikret silosystem til landbrug og industri, hvor

Læs mere

Rapport fra arkæologisk undersøgelse på Nim kirkegård d. 30/8 2011

Rapport fra arkæologisk undersøgelse på Nim kirkegård d. 30/8 2011 Rapport fra arkæologisk undersøgelse på Nim kirkegård d. 30/8 2011 Nim sogn, Nim hrd., Aarhus amt., Stednr. 16.03.05 Rapport ved museumsinspektør Anders C. Christensen nov. 2011 J.nr. 602/2011 Indhold:

Læs mere

Samlet tilbudssum ekskl. moms dkr. Samlet udført for

Samlet tilbudssum ekskl. moms dkr. Samlet udført for Herning Kommune Cykelsti Vildbjergvej TILBUDSLISTE Undertegnede entreprenør tilbyder herved at udføre arbejdet med udførelse af cykelsti langs Vildbjergvej, herunder levering af samtlige materialer til

Læs mere

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup

Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Sydsjællands Golfklub Mogenstrup Målsætninger for banen. Sydsjællands Golfklub Mogenstrup er en parkbane. Banens forhindringer skal bestå af søer, vandløb, bunkers og løvfældende træer. Greens skal bestå

Læs mere

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne.

Baggrund. Nærværende rapport er rekvireret af Ejendomsmæglerfirmaet Home i Rønne på vegne af ejeren, Kuhre Autodele, Sandemandsvej 8, 3700 Rønne. Baggrund I forbindelse med overvejelse om salg af bygninger på grunden Sandemandsvej 8 i Rønne er der foretaget en undersøgelse af eventuelle forureninger på grunden. Formålet med nærværende rapport er

Læs mere

Andholm Grusgrav BILAG 1

Andholm Grusgrav BILAG 1 Andholm Grusgrav BILAG 1 Grave- og efterbehandlingsplan Udarbejdet for Nymølle Stenindustrier A/S af ENBICON Aps. I samarbejde med Malthas Tegnestue samt Pennen & Sværdet Bilag 1 Graveplan Der er for Andholm

Læs mere

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning.

BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE. I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. BYGGEMODNINGSREDEGØRELSE I. Forklaring til byggemodningsredegørelsen. II. III. IV. Udstykningsområdets beliggenhed og omfang. Vejanlæg inkl. belysning. Beplantningsanlæg. V. Kloakforsyning. VI. VII. VIII.

Læs mere

Ringsted Sport Center

Ringsted Sport Center Ringsted Sport Center Økonomi ved anlæg og rådgivning af udearealer, dato: 18.01.2019 1 BYGGEUDGIFT 1.1 Enterpriseudgifter 3.069.000 kr. 1.2 Byggepladsindretning og drift 4% 122.760 kr. 1.3 Vinterforanstaltninger

Læs mere

Antenne, bredbånd, telefoni: Stofa kr Fibia (beløbet er skønnet) kr Udgifter til IT kr

Antenne, bredbånd, telefoni: Stofa kr Fibia (beløbet er skønnet) kr Udgifter til IT kr Team Trafik 54 Parcelhusgrunde 1 Storgrund BYGGEMODNING. ( overslag ej fuldstændigt - de med grå markerede celler udestår ) Entreprenør: (A) Stamvej "Eskeskoven" kr 710.000 (B) Interne stier kr 1.305.000

Læs mere

Klimasikring ved Haveforeningen Engparken

Klimasikring ved Haveforeningen Engparken Klimasikring ved Haveforeningen Engparken Projektforslag Nov. 201 Udarbejdet af: Haveforeningen Engparken Bilag: 1 Oversigtsplan 1: 800 (A3) 2 Tværprofiler Odder Å st. 5500 5570 3 Tværprofiler Odder Å

Læs mere

Permeable befæstelser hvor går grænsen?

Permeable befæstelser hvor går grænsen? Permeable befæstelser hvor går grænsen? Indlæg ved Kim Falkenberg, IBF og Michael Brask, NCC Godt spørgsmål Men vi tør godt sikre 1000 l/sek/ha Vi har løsningen fra bund til top Fordi: - vi har udviklet

Læs mere