Fredag kl : Åbning af politikkonferencen ved Sana Mahin Doost og valg af dirigenter:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Fredag kl : Åbning af politikkonferencen ved Sana Mahin Doost og valg af dirigenter:"

Transkript

1 Referat af DSF s politikkonference foråret 2017 D april Fredag kl : Åbning af politikkonferencen ved Sana Mahin Doost og valg af dirigenter: Kl Velkomsttale v. Formand Sana Mahin Doost Valg af dirigenter: Rasmus Markussen og Heidi Klokker er indstillet og valgt Valg af referenter. Frederik Bach og Sarah Momtaz er indstillet og valgt Velkomsttaler: Universitetsdirektør ved Roskilde Universitet, Peter Lauritzen Formand for Studenterrådet ved Roskilde Universitet, Phillip Backer Formalia: Dirigenter og referenter er valgt. Afstemning omkring programmet, det gøres nu. Det er vedtaget. Indkomne forslag skal indsendes til de deadlines der er vedtaget i programmet. Indkaldelse: Deadlines for indkaldelser er overholdt for politik konferencen. Alle krav vurderes overholdt. Mødet er gyldigt MO'er til stede Studentersamfundet ved Aalborg Universitet 20 stemmer Studenterrådet ved Aarhus Universitet 30 stemmer CBS Students 17 stemmer Polyteknisk Forening 12 stemmer Studenterrådet ved Københavns Universitet 32 stemmer Studenterrådet ved Roskilde Universitet 8 stemmer Arkitektskolen Aarhus 4 stemmer Syddanske Studerende 23 stemmer Det Kongelige Danske Musikkonservatorium 3 stemmer ITU 4 stemmer Mødet er beslutningsdygtigt Vedtagelse af forretningsorden: Der stilles forslag om nyt punkt, at man ikke indtager alkohol i mødesalen som nyt punkt 19.

2 Forretningsordenen er vedtaget Valg af stemmetællere: Niels Hvingelby, SRAU Iben Dich, S et - AAU Simon Mæng, S et - AAU Simon vil overtage for Iben søndag Valg af redaktionsudvalg: Sana er som formand af DSF født medlem Gro Sofie Holde SRKU, er valgt. Jeppe Ask Tofteskov CBS er valgt. Harald Gade Andersen DTU er valgt. Godkendelse af dagsorden: Programmet for politikkonferencen er godkendt som dagsorden Praktiske beskeder Evt : Præsentation af indkomne forslag og debat i plenum Politikpapir omkring finansiering: Mads Hareskov Jørgensen præsenterer udkast til politikpapir omkring finansiering. Et forsøg på at lave overordnede betragtninger omkring DSF s holdning til finansiering. En balance mellem overordnede principper og så det, at der kommenteres på nogle af de ting, der sker i dag. Debat i plenum: SRAU: Det har været en god proces, og godt at det blev taget op på sidste PK. Glade for fakta i papir for sig. Et godt papir. SRKU: Glade for papiret og processen. Vi vil gerne indføre nogle flere læsninger i papiret og fjerne konkrete referencer så papiret bliver mere tidsløst. S et: Enighed, en rigtig god proces. Mads har været i Aalborg hele to gange. Meget inkluderende proces. Vi er meget enige i selve papiret. Vi vil gerne drøfte holdninger og ikke ordlyd og detaljer. SRKU: Vil gerne ændre omkring STÅ taxametret. Vi vil gerne nedtone kritikken af STÅ taxametret da det er en bedre løsning end dem der har været foreslået.

3 SRRUC: Vi vil også rose processen. Vi stiller ikke så mange ÆF, da vi føler os godt inddraget. Vi finder måske på mindre ÆF, men ikke større indholdsmæssigt. Vi vil bruge krudt på at forsvare papiret mod ændringer. SRKU: Basismidlerne bliver i dag fordelt baseret på den forsknings mængde der lægges på de enkelte universiteter. Det vil vi gerne have at papiret nævner. CBSS: Vi vil også takke for god proces. Er glade for, hvordan det ser ud nu. Mht basismidler, så er det essentielt at der er forskel på universiteter, og der er nogle, der er mere underfinansierede end andre, hvorfor vi gerne vil bevare det, som der står skrevet nu. CBSS: Vi vil gerne slette dele af brugerbetalings afsnittet. Vi mener ikke at vi skal havde eksempler på hvem der har ret til ikke at have brugerbetaling. Ingen studerende i Danmark skal have brugerbetaling. SRKU: Vi er glade for afsnittet omkring brugerbetalingen. Det er vigtigt at adressere problemer SRKU: Mht. hvilke universiteter, der har lidt flere problemer end andre, så er vi bange for at pege fingre af de universiteter, der modtager lidt flere penge end andre - det betyder ikke, at vi har en masse penge. Vi har stadig problemer. Når vi har denne debat, må vi huske, at vi alle har problemer, og vi må ikke pege fingre af hinanden. Vi synes ikke at det er optimalt at kunne tage penge fra de andre universiteter. Men når pengene kommer - så står KU ikke først i køen. SRKU: Vi håber på en debat, hvor mange forskellige fra MO erne taler. Mht. et ÆF, der ikke findes endnu - at lave færdiggørelsesbonus på en fornuftig måde. Vi håber, I vil være positive. SRRUC: Vigtigt at gøre fordelingen af basismidlerne mere gennemsigtigt. SRRUC: Der er ingen grund til at gøre papir kortere bare for at gøre det. Man må gerne uddybe vigtige ting. SRKU: Besparelserne rammer alle universiteter og ikke kun de små universiteterne CBS: Vi synes at det er vigtigt at huske solidariteten i forhold til fordelingen af midler. Der er idag stor forskel på hvordan den økonomiske situation ser ud på landets universiteter. Der er nogle universiteter i danmark der allerede før besparelserne var helt nede og skrabe bunden i forhold til økonomien. CBSS: Omkring incitamenter: Vi er enige i det, der står nu. Hvad er den generelle anskuelse af incitamenter for DSF, altså hvad synes vi generelt? Derfor har vi lavet ÆF til at præcisere dette. DTU: Normalt ser man DTU som et af de rige universiteter, men vi er også pressede og må lukke fag og optage flere end der er plads til.

4 SRKU: Enig med CBSS, der er tale om et strukturelt problem, og derfor er det også vigtigt, at vi bliver enige om at stå sammen her i DSF. Vi må presse dem, der sidder på pengene. Vi skal bare have nogle penge. Punktum. AAU: Det er et strukturelt problem at der mangler penge, vi vil gerne have flere penge, men ikke på bekostning af andre universiteter. CBSS: Vi har snakket om incitamentsstrukturer og er uenige med papiret om at incitamentsstrukturer kun kan være negative. ITU: Tak for proceduren. Ift incitamentsordninger - de skal ikke altid ses i et negativt lys. Det kommer an på flere ting. RUC: STÅ taxametret rammer skævt da universiteter med mange humanister og andre på taxameter 1 bliver underfinansieret. Alle taxametrene er dog underfinansieret. CBSS: Vil gerne rose at det nævnes, at TAX1 er hårdt ramt. Taxameteret følger ikke med de uddannelser, der er. MUSIK: Åbent spørgsmål: Ift brugerbetaling, på MUSIK har vi brugerbetaling v. folk, der ikke er fra EØS-lande. Er der grund til at noget som dette ikke uddybes? FU: Der er ikke nogen grund til at det ikke er præciseret. FU: Opklarende: Da vi har en politikbeslutning fra Landsforum omkring internationale studerende, som specificerer, at vi er imod brugerbetaling, vil dette være DSF s holdning, med mindre man vedtager det modsatte i dette politikpapir, som står over politikbeslutninger. Forslag til ændringer af vedtægter LF (Gro) præsenterer forslag til ændringer til vedtægter. Debat i plenum: AU: Er positive AAU: Kun to ting: til valgfrihed i titler: vi kan ikke repræsentere vores studerende på dette punkt, så vi fritstiller deres delegerede. Vi kommer til at stille ÆF til ÆF omkring hemmelighed, og at en delegation kommer til at stemme samlet, så det ikke bliver hemmeligt for egen delegation. SRKU: Vi er glade for valgfriheden i titler. SYDDANSKE: Fine ændringsforslag. Ift valgfrihed i titler, så siger man jo formand i alle andre henseende. Men det er fint, at man kan vælge? SRKU: Vi stemmer for alle forslag. Vi er specielt glade for at politikbeslutninger får en udløbsdato.

5 Arkitekt: Afkræfter at de kan skabe forståelsesproblemer at kalde sig forkvinde. RUC: Vi er glade for at DSF går forrest i diskursændringen omkring titlerne. CBSS: Til valgfrihed i titler, det vil ikke skabe forståelsesproblemer, tror vi. Vi skal starte et sted, hvis vi vil ændre ting. DTU: Vi er glade for ÆF AAU: Vi er i Aalborg ret delte omkring titlerne. Vi mener at det er okay at folk selv vælger deres titel. Det er ukontroversielt og lad os diskutere politik i stedet for. AAU: Hvis man i stedet for at kalde titlen forperson men beholder formand og indføre forkvinde som mulighed bliver alle mænd og kvinder dækket. CBS: Lige nu lyder forkvinde måske mærkeligt, men hvis vi er med til at udbrede det, så bliver det forhåbentlig snart mere normalt. CBSS: Omkring politikbeslutninger: Fedt, at vi har en masse politikbeslutninger, men at der også givet plads til at LF i mellem PK er kan tages op til diskussion. Vigtigt at LF kan udvikle politik mellem politikkonferencer KU: Som kommentar til AAUs ÆF til ÆF: vi mener at præciseringen omkring hemmelige afstemninger burde lægges i forretningsordenen. SYDDANSKE: Det er jo fint, hvis man har et valg. Så vil vi hellere bruge tiden på at snakke om uddannelse AAU: Vil gerne sikre vores medlemsrettigheder, så det står i vedtægter frem for forretningsorden, da denne ikke ændres hele tiden- Lørdag 10.30: Opsamling på Det Forberedende Politikemne Meningen med SU: Første gruppe talte omkring de studerendes behov samt, hvorvidt det er hensigtsmæssigt for samfundet at have SU. Man skal have mulighed for at flytte hjemmefra, uafhængighed, lige mulighed for uddannelse, selvdisciplin, man skal både være studerende og en masse andre ting: forældre, funktionsnedsat osv. Mulighed for at deltage aktivt i samfund og foreningsliv. Social mobilitet: det skal handle om evner, interesse og lyst og ikke økonomiske formåen og socioøkonomisk baggrund SU skal give rum til at fordybe sig i uddannelsen, og sørge for at vi bliver dygtige og at kvaliteten bliver høj

6 Den personlige modning i det, at man får SU og bliver uafhængig (af sine forældre i hvert fald) Ja, vi har krav på SU - vi lever i et velfærdssamfund og i sidste ende, kommer det os alle og samfundet til gode. En investering (i fremtiden <3) Og hvad er alternativet? Skal vi gældsætte os (som i UK). Det er ikke særlig fedt. Man er stresset over penge, på arbejdsmarkedet siger man ja til vilkår, man ellers ikke ville have gjort. Man ender med at skulle gå på kompromis. Det er ikke godt for os alle - og heller ikke for samfundet. Størrelsen på SU-stipendiet: Der er mange offentlige ydelser, man skærer i med argumentet, at folk skal flytte sig fra det. Det omvendte gør sig dog gældende i spørgsmålet om SU. Vi skal have råd til bolig, sundhed (tandlæge, medicin osv), rammer og forudsætninger for at være et helt menneske. Mulighed for at have forsikring samt undervisningsmaterialer. Skal det nødvendigvis være hårdt at være på SU? Godtages denne præmis? Man siger, at studiet er et fuldtidsstudie - men du skal have tid til at have et studiejob ved siden af for at få enderne til at hænge sammen. Overvejelse omkring, hvad er det egentlig SU skal dække - overlevelse eller også livskvalitet? Det handler om, at SU en skal dække basisudgifter, hvorfor man må koble det til bolig og transport. Beløbet som sådan er derfor afhængigt af andre omstændigheder. SU-lån: som supplement til rimelig SU er en god ting. Men et lån i stedet for en ordentlig SU er bestemt ikke godt. Lån fører tit mange problemer med sig. Differentieret SU alt efter, hvor du bor i landet: SU afhængigt af udgifter virker som en god idé, dog virker det rodet at lade SU en være afhængig af, hvor folk bor. Det forventes at det har uhensigtsmæssige følger. Hvilket behov som studerende? Husleje og mad, og skal der være lidt ekstra? Differentiering: husleje - der er forskel på, om man læser i udkantsdanmark og de større byer. Man kan være heldig i Kbh, og være ganske uheldig i en anden by. Det er ikke så ligetil. I stedet kunne man håbe på bedre boligstøtte-system. Et gennemsigtigt system, tak. Hvor går grænsen? Hvilke byer? Og centrum eller forstand? Kollegie eller ejerlejlighed? Hvilket studie? Hvor mange udgifter til bøger fx. Skruen uden ende?? Hvor høj bør den være?? De faste udgifter dækkes ikke engang af SU en som det er nu. Så om ikke andet, kunne man hæve den tilsvarende til de studerendes faste udgifter. Man kunne lade SU en følge samfundets udvikling - når priser stiger, stiger SU en. Det er ikke en fest at være kontanthjælp, men man får dog færre penge på SU. Flere penge, tak. Skal huslejen ned? I stedet for at vi skal have flere penge, kunne vi tale om at få mere for de penge, vi får.

7 Vi får nok ikke så meget ud af at bede om mere SU. Vejledning i, hvordan man bedst bruger sine penge, kunne være fordelagtigt. SU en bliver brugt fornuftigt. Hvad er det reelle behov? Er det vigtigt med de øl? Do you want it - or need it? Hvor lang tids SU?: Hvad ville være en ideel verden? Og hvad ville være lidt være lidt mere realistisk? Vigtigt at man får minimum ét år ud over normeret tid, så man giver de studerende fleksibilitet. Det første år på uddannelsen skal ikke kræve SU-klip (forslag) Snakkede om at efteruddannelse skal være for alle. Man kunne afskaffe - eller forlænge - hurtigstartsbonus. Ift SU og ECTS-point. 30 er for lidt - og skulle man gøre det sådan, så skulle det hæves til 60. Noget med en art aktivitetskrav. Fribeløb: Grundlæggende er der god signalværdi i, at man skal være studerende først - og fuldtidsstuderende, dernæst kan man arbejde. Arbejder du for meget, er der så tid tilbage til at være studerende. Man må vælge SU en fra, hvis man insisterer på at arbejde en masse. Og hvis man tjener en masse penge, så har man måske ikke brug for SU en. Skal man hæve fribeløbet? Det var svært Der findes pensionsfradragsordninger, der kan hjælpe. Man kunne evt. lave alternative ordninger, der fx tog udgangspunkt i antal timer, og ikke løn, da dette ville komme studerende, der har meget høje lønninger til gode. Men kan dette skabe skævvridning, det bør man holde sig for øje. Grænsen for fribeløbet - det er en god ting, det er godt at have en grænse. Fokus på folk, der har brug for pengene. Det er en måde at få folk til at studere mere, og arbejde mindre. Burde man have en grænse for hvor mange timer, man burde arbejde som studerende. Spændende diskussion, hvor man ikke var helt enige. Hvor høj skal fribeløbet være? Der burde måske ikke være en grænse for folk, der er på orlov, dette burde være højere eller fjernes. Nogle mente dog, at dette var en god idé, så det ikke er helt så svært at komme tilbage til studiet. Fortjener vi SU? Det er en samfundsinvestering. Hvad skal SU dække? Lykke eller basisudgifter for at overleve. Der var ret stor uenighed. Fleste mente, at SU skulle være lidt højere. Skal beløbet hæves alt efter, hvor man bor? Information omkring, hvor man kan søge hjælp, hvis din lejlighed er for dyr. fagforeningsforståelse af af man skal følge reglerne og kræve rimelig husleje.

8 Politikpapir om Finansieringspolitik ÆF nummer Kommentarer Resultat ÆF 4 ÆF 9 ÆF 17 ÆF 35 ÆF til ÆF 10 ÆF til ÆF 21 ÆF 3 til ÆF 31 ÆF 1 ÆF 2 ÆF til ÆF 3 ÆF 3 ÆF 5 ÆF 6 ÆF 7 ÆF 8 Trukket ÆF 10 ÆF til ÆF 10 er indarbejdet ÆF 11 ÆF til ÆF 14 ÆF 12 Sideordnet med 13 og 14 ÆF 13 Sideordnet med 12 og 14 ÆF 14 Sideordnet med 12 og 13

9 ÆF til ÆF 15 ÆF 15 AU har bedt om følgende til referat: SRAU mener ikke at DSF principielt bør afskrive ideen om at finansielle incitamenter kan være gunstige. et ideologisk velmenende incitament kan dog stadig medføre risici, som man skal være opmærksom på, hvilket bør noteres i forbindelse med dette politikpapir. Sideordnet med ÆF 16 og 18, men ÆF 15 faldt ÆF 16 Sideordnet med 15 ÆF 18 Sideordnet med 15 ÆF 19 ÆF 20 ÆF 21 ÆF til ÆF 21 er indarbejdet ÆF til ÆF 22 ÆF 22 ÆF 23 ÆF til ÆF 25 ÆF 24 Sideordnet med 25 ÆF 25 Sideordnet med 24 ÆF 26 ÆF 2 til ÆF 27 ÆF 1 til ÆF 27 ÆF 27 ÆF til ÆF 30, men ÆF 27 faldt, men ÆF 27 faldt, men ÆF 30 faldt ÆF 29 Sideordnet med 28 og 30 ÆF 28 Sideordnet med 29 ÆF 30 Sideordnet med 29 ÆF 1 til ÆF 31 AAU vil have ført noget til, men ÆF 31 faldt

10 ref. De sender det ind ÆF 2 til ÆF 31 ÆF 31 ÆF 3 til ÆF 31 er indarbejdet ÆF 32 ÆF 33 Sideordnet med 34 ÆF 34 Sideordnet med 33 ÆF 36 Sideordnet med 37 og 38 ÆF 37 Sideordnet med 36 og 38 ÆF 38 Sideordnet med 36 og 37 ÆF 39 ÆF til ÆF 40 ÆF 40 Det samlede politik papir Papiret er vedtaget Generalforsamling Valg af dirigenter: Heidi Klokker og Rasmus Markussen er indstillet og valgt Valg af referenter Sarah Momtaz er indstillet og valgt. Generalforsamlingen er gyldig og rettidigt indkaldt. Forretningsordenen er vedtaget. MO er til stede Arkitektskolen 4 stemmer CBSS 17 stemmer PF 12 stemmer Musikkons 3 stemmer ITU 4 stemmer SRKU 32 stemmer SRRUC 8 stemmer Syddanske 6 stemmer (ankom efter første Pakke) AAU 20 stemmer

11 SRAU 30 stemmer Valg omkring ændringsforslag til vedtægtsændringer Forslag Kommentarer Resultat ÆF 1 Pakke 1 ÆF 2 Pakke 1 ÆF 3 Pakke 1 ÆF 4 Pakke 1 ÆF 5 Pakke 2 ÆF 6 Pakke 2 ÆF 7 Pakke 2 ÆF 8 Pakke 2 ÆF 9 Trukket fra Pakke 2 ÆF 10 Pakke 2 ÆF 11 Pakke 2 ÆF 12 Pakke 2 ÆF 13 Trækkes ud af Pakke 3 ÆF 14 ÆF 15 ÆF 16 Pakke 3 ÆF 17 Pakke 3 ÆF til ÆF 18 ÆF 18 ÆF 19 ÆF Evt Generalforsamling er afsluttet.

12

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet

Emil Outzen siger velkommen på vegne af Studenterrådet ved Aarhus Universitet Referat Politik Konferencen efteråret 2017 Åbning af Politik Konferencen Sana byder velkommen til Politik Konferencen Formalia Valg af dirigenter Forretningsudvalget indstiller Yasmin Davali og Valdemar

Læs mere

Referat af DSF s politikkonference foråret 2016 D april

Referat af DSF s politikkonference foråret 2016 D april Referat af DSF s politikkonference foråret 2016 D. 15-17 april Fredag kl. 16.06 Åbning af politikkonferencen ved Yasmin Davali og valg af dirigenter: Kl 16.06 Velkomsttale v. Formand Yasmin Davali Valg

Læs mere

Referat af DSF s politikkonference efteråret Fredag den 13. November 2015.

Referat af DSF s politikkonference efteråret Fredag den 13. November 2015. Referat af DSF s politikkonference efteråret 2015.11.13 Fredag den 13. November 2015. 16.07 16.12 Åbning af politikkonferencen og valg af dirigenter. Formand Yasmin Davali åbnede politikkonferencen (PK)

Læs mere

GUL: Vedtaget ÆF til ÆF, men hovedforslag faldet, hvormed det også falder

GUL: Vedtaget ÆF til ÆF, men hovedforslag faldet, hvormed det også falder Referat af DSF s politikkonference efterår 2018, 2.-4. november Forklaring af farvekoder benyttet i referat: GRØN: RØD: GUL: ÆF til ÆF, men hovedforslag faldet, hvormed det også falder Dag 1 Formalia Forkvinde

Læs mere

Referat af DSF s Politikkonference efteråret 2014

Referat af DSF s Politikkonference efteråret 2014 Referat af DSF s Politikkonference efteråret 2014 1. Åbning af konferencen og valg af dirigenter: Formand Jakob Ruggaard åbnede Politikkonferencen (PK) og ledte valget af dirigenter: Anders Ehlers og Pernille

Læs mere

Referat af politikkonference i Danske Studerendes Fællesråd Afholdt d. 16. april 2010 på Copenhagen Business School

Referat af politikkonference i Danske Studerendes Fællesråd Afholdt d. 16. april 2010 på Copenhagen Business School Referat af politikkonference i Danske Studerendes Fællesråd Afholdt d. 16. april 2010 på Copenhagen Business School Formalia Valg af dirigenter DSFs formand forslår at følgende indstilles til dirigenter:

Læs mere

DSF Politikkonference efterår 2011

DSF Politikkonference efterår 2011 DSF Politikkonference efterår 2011 Referat Fredag Formalia 1. Valg af dirigenter og referenter Dirigenter: Lena Scotte & Johanne Skriver Rettidig indkaldelse af politikkonferencen: Politikkonferencen er

Læs mere

Referat af DSF s Politikkonference forår 2015

Referat af DSF s Politikkonference forår 2015 Referat af DSF s Politikkonference forår 2015 1. Valg af dirigenter og referenter: Formand Yasmin Davali åbner Politikkonferencen (PK) og leder valget af dirigenter. Benjamin Bilde, Mads Melin og Mathilde

Læs mere

Referat af politikkonference i DSF 3.-5. april 2009 i Aalborg

Referat af politikkonference i DSF 3.-5. april 2009 i Aalborg Referat af politikkonference i DSF 3.-5. april 2009 i Aalborg Velkomst og åbning Formalia (kl.19.25 20.15) Indkaldelsesfristerne er overholdt inden for tidsrammerne af vedtægterne. Dermed er konferencen

Læs mere

Referat af DSF s Politikkonference efterår 2013

Referat af DSF s Politikkonference efterår 2013 Referat af DSF s Politikkonference efterår 2013 1. Åbning af konferencen og valg af dirigenter: Formand Jakob Ruggaard åbner konferencen og leder valget af dirigenter: Emilie Nayberg og Anders Ehlers er

Læs mere

Referat af Studentersamfundets Ordinære generalforsamling 2018

Referat af Studentersamfundets Ordinære generalforsamling 2018 Referat af Studentersamfundets Ordinære generalforsamling 2018 Dagsorden 21. marts, Kl 14:00 Badehusvej 9-13, Basis, Auditorie 3 1. Åbning og konstituering 2. Overrækkelse af legatet til: Årets Frivillige

Læs mere

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2

Bestyrelsesmøde. 7. september 2010 kl 16-20 på RUC. Dagsorden og bilag, 4. september 2010. Dagsorden 2 Bestyrelsesmøde 7. september 2010 kl 16-20 på RUC Dagsorden og bilag, 4. september 2010 Indhold Dagsorden 2 Referat af bestyrelsesmøde d. 10. august 2010 3 Bilag 1: Budget for efterårets kampagne 6 Dagsorden

Læs mere

FU-appendiks til konstituerende bestyrelsesmøde

FU-appendiks til konstituerende bestyrelsesmøde FU-appendiks til konstituerende bestyrelsesmøde Indhold FU-bilag fra d. 21. juni 2013... 1 FU-referat fra d. 21. juni 2013... 8 FU-bilag fra d. 26. juni 2013... 9 FU-referat fra d. 26. juni 2013... 18

Læs mere

REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE FORÅR 2013

REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE FORÅR 2013 REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE FORÅR 2013 1. ÅBNING AF DSF S POLITIKKONFERENCE OG VALG AF DIRIGENTER Jakob Ruggaard åbner politikkonferencen med ledelse af valget af dirigenterne jf. forretningsordnen

Læs mere

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.)

2. AU Career Arts hvem er de, og hvad kan vi som studerende bruge dem til? (15 min.) DAGSORDEN 22. maj 2014 kl. 17.15 Lokale 1485-235A, Artsrådsmøde (17.15-20.35) 1. Formalia (10 min. 17.15-17.25) 1.1 Godkendelse af dagsorden 1.2 Godkendelse af referat fra Artsrådsmødet d.25.marts 1.3

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD

VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD VEDTÆGTER FOR DANSKE STUDERENDES FÆLLESRÅD Navn 1 Organisationens navn er Danske Studerendes Fællesråd (DSF). DSF har hjemsted i København. Formål 2 DSF har til formål at fremme de studerende ved videregående

Læs mere

Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov.

Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov. Referat af Studenterrådets bestyrelsesmøde d. 7. nov. Bestyrelsesdeltagere: Heidi Lindberg Hadsund, Julie Dalsgaard, Drude Rohde (UB), Therese Cederberg Nielsen (UB+FU), Martin Schäfer (FS), Alan Kernahan,

Læs mere

Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014

Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014 Referat af Studenterrådets generalforsamling 22. november 2014 1. Velkomst til generalforsamlingen 2. Formalia a) Valg af dirigenter: Stefan Larsen og Jakob Ruggaard er valgt som dirigenter. b) Valg af

Læs mere

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz

Referat af ekstraordinært studienævnsmøde. Ekstraordinært studienævnsmøde. Forum. Møde afholdt: CSS, b. Sted: Susanne Stoltz Ø K O N O M I S K I N S T I T U T K Ø B E N H A V N S U N I V E R S I T ET Referat af ekstraordinært studienævnsmøde M Ø D E R E F E R A T 10. JUNI 2014 Forum Ekstraordinært studienævnsmøde STUDIE- OG

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl

Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl. 16-17 Indhold FORSLAG TIL DAGSORDEN 2 BEGÆRING 3 FORSLAG TIL FORRETNINGSORDEN 4 ÆNDRINGSFORSLAG TIL VEDTÆGTERNE 5 LOVUDVALGETS KOMMENTARER TIL ÆNDRINGSFORSLAG

Læs mere

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6

AntenneForeningen i Kolding Sydbanegade 4, st. tv. 6000 Kolding Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Tlf. 75 50 04 52 Side 1 af 6 Referat fra de ekstraordinære generalforsamlinger i AntenneForeningen i Kolding, AFiK, mandag den 1. oktober 2007 i auditoriet, KUC, Ågade 27. Ekstraordinær generalforsamling

Læs mere

Studentersamfundet - For alle studerende

Studentersamfundet - For alle studerende Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 16. december 2010 Møde i Uddannelsespolitisk Forum Den 13. december 2010 kl. 17.00 Lokale 407, Studenterhuset Revideret dagsorden 1.Formelt (B) [10 min] 2. SU (O)

Læs mere

Generalforsamlingen Dagsorden: Dato: Tid: Sted: Indkaldte: 27. september Kl Indskrivning fra kl

Generalforsamlingen Dagsorden: Dato: Tid: Sted: Indkaldte: 27. september Kl Indskrivning fra kl SOCIALJPÆDA000ERNE Ref.:HEM Dok.nr.: 4585619 Sag.nr.: 2018-SL2IINJ-16356 01-10-2018 Generalforsamlingen 2018 Dato: 27. september 2018 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl

Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl Fagudvalgsmøde d. 26. oktober 2012, kl. 14.15 16.00 temamøde om Studium Generale 1. Formalia Valg referent: Rasmus er valgt Ordstyrer: Sidsel er valgt Godkendelse af referat fra d. 12/10: Referatet er

Læs mere

ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk

ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Dansk ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Virksomhedsstudier og Dansk, har du

Læs mere

Referat af DSF politikkonference 6. 8. november 2009, Roskilde Universitet

Referat af DSF politikkonference 6. 8. november 2009, Roskilde Universitet Referat af DSF politikkonference 6. 8. november 2009, Roskilde Universitet Fredag d. 6. november 2009 - Formalia 1. Valg af dirigenter Forslået er: Begge er valgt Peter Dalby og Andreas Bacher Dirigenterne

Læs mere

Forslag til ændringer af dagsorden og forslag til ændringer af vedtægter skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage inden generalforsamlingen.

Forslag til ændringer af dagsorden og forslag til ændringer af vedtægter skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage inden generalforsamlingen. Generalforsamling 15. marts 2013 kl. 13.00 Bygning 1412, lokale 329 Forslag til ændringer af dagsorden og forslag til ændringer af vedtægter skal være bestyrelsen i hænde senest 14 dage inden generalforsamlingen.

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2

Bestyrelsesmøde. Dagsorden og bilag. Indhold 20-05-2009 18:00 21:30 RUC. Studenterrådet v. Roskilde Universitet. Dagsorden... 2 Bestyrelsesmøde Dagsorden og bilag 20-05-2009 18:00 21:30 RUC Studenterrådet v. Roskilde Universitet Indhold Dagsorden... 2 Bilag 1: Ranking hot or not!... 4 Bilag 2: DSF... 5 Bilag 3: Mødeplan... 6 Bilag

Læs mere

ADGANGSKRAV for Informatik og Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier

ADGANGSKRAV for Informatik og Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier ADGANGSKRAV for Informatik og Sundhedsfremme & Sundhedsstrategier CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig bacheloruddannelse

Læs mere

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K.

1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København K. Vedtægter for Interkulturelt Kvinderåd 1. Foreningens navn og adresse 1. Organisationens navn er Interkulturelt Kvinderåd. 2. Organisationens hjemsted er, Niels Hemmingsens Gade 10, 3., 1153 København

Læs mere

REFERAT FRA STUDENTERRÅDETS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING 1. DECEMBER 2017 KL. 10:00 18:00

REFERAT FRA STUDENTERRÅDETS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING 1. DECEMBER 2017 KL. 10:00 18:00 REFERAT FRA STUDENTERRÅDETS ORDINÆRE GENERALFORSAMLING 1. DECEMBER KL. :00 :00 1 1 0 1 1. ÅBNING AF MØDET, VELKOMST OG FORMALIA A) ÅBNING AF MØDET: MØDET ÅBNES AF FORMAND PHILLIP CRILLES BACHER B) VALG

Læs mere

FINANSIERINGSPOLITIK. Side 1 af 5

FINANSIERINGSPOLITIK. Side 1 af 5 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 FINANSIERINGSPOLITIK En ordentlig finansiering af vores uddannelsesinstitutioner er grundlaget for

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik

ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ADGANGSKRAV for Kemi og Matematik ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Kemi og Matematik, har du retskrav på at blive optaget

Læs mere

Dagsorden for Studenterhuset stiftende generalforsamling Onsdag d. 27. februar

Dagsorden for Studenterhuset stiftende generalforsamling Onsdag d. 27. februar Dagsorden for Studenterhuset stiftende generalforsamling Onsdag d. 27. februar Officiel generalforsamling 1. ANKOMST OG KAFFEOPFYLDNING 2 2. VELKOMST V. THEIS 2 3. ÅBNING AF GENERALFORSAMLINGEN 2 3.1.

Læs mere

Studerende og erhvervsarbejde

Studerende og erhvervsarbejde 1 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 2 3 EN SU TIL AT LEVE AF SU en er grundlaget for den lige adgang til uddannelse for alle, uanset opvækst og

Læs mere

ADGANGSKRAV for Matematisk fysisk modellering

ADGANGSKRAV for Matematisk fysisk modellering ADGANGSKRAV for Matematisk fysisk modellering CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Fysik og Matematik, har

Læs mere

ADGANGSKRAV for Fysik og Kemi

ADGANGSKRAV for Fysik og Kemi ADGANGSKRAV for Fysik og Kemi CAND.SCIENT. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Fysik

Læs mere

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier

ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier ADGANGSKRAV for Kommunikation og Globale studier CAND.COMM. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Kommunikation og Internationale

Læs mere

REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE EFTERÅR 2012

REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE EFTERÅR 2012 REFERAT AF DSF S POLITIKKONFERENCE EFTERÅR 2012 1. ÅBNING AF DSF S POLITIKKONFERENCE Torben Holm-Lauritzen åbner politikkonferencen med ledelse af valget af dirigenterne jf. forretningsordnen 1 David Salomonsen

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne]

REFERAT/ DAGSORDEN. 3. VIA-DSR møde Punkt 1. Valg af ordstyrer og referent. Deltagere [Navne] Gæster. Afbud [Navne] 3. VIA-DSR møde 2017 Sted: Campus Silkeborg Nattergalevej 1 8600 Silkeborg Lokale B172 Mødedato: 11. maj 2017 Kl. 16-19 Deltagere [Navne] Gæster Afbud [Navne] Forberedelse: Hvert Campus skal have skrevet

Læs mere

Generalforsamling i Foreningen Studenterhuset RUC

Generalforsamling i Foreningen Studenterhuset RUC Generalforsamling i Foreningen Studenterhuset RUC Indholdsfortegnelse Forslag til dagsorden Forretningsorden Bestyrelsens beretning Regnskab og budgetter Indkomne opstillingsgrundlag til bestyrelsen Ændringsforslag

Læs mere

Vedtægter for SAMRåd ved RUC

Vedtægter for SAMRåd ved RUC Vedtægter for SAMRåd ved RUC Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er SAMRåd. Foreningen har hjemsted på Roskilde Universitet. Artikel 2: Formål 2 Formål Stk. 1 Foreningen

Læs mere

Nej til SU-nedskæringer

Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Nej til SU-nedskæringer Regeringen har meldt ud, at der skal spares 2 mia. kr. på SU en og at studerende skal hurtigere igennem deres uddannelser. Det betyder, at den kommende SU-reform

Læs mere

Iværksætterundersøgelse, studerende, 2014. Sammenfatningsrapport

Iværksætterundersøgelse, studerende, 2014. Sammenfatningsrapport Iværksætterundersøgelse, studerende, 24 Sammenfatningsrapport Er du: Svarprocent: (N=447)Spørgsmålstype: Vælg en Mand 3 Kvinde 344 Svar i alt 447 4 Er du: 35 3 25 2 5 344 5 3 Mand Kvinde Hvor gammel er

Læs mere

Protokol i henhold til program og afstemningsmateriale. Camilla Gregersen bød velkommen og indstillede de tre dirigenter:

Protokol i henhold til program og afstemningsmateriale. Camilla Gregersen bød velkommen og indstillede de tre dirigenter: DM s kongres 2019 Protokol i henhold til program og afstemningsmateriale Valg af dirigenter mm. Camilla Gregersen bød velkommen og indstillede de tre dirigenter: Poul Kattler, DM-medlem Anders Ehlers Dam,

Læs mere

Dagsorden. 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden

Dagsorden. 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden Dagsorden 1) Formalia I. Valg af ordstyrer II. Valg af referent III. Godkendelse af dagsorden 2) Præsentation af bestyrelsen I. Bordrunde hvor alle præsentere sig 3) Gennemgang af fremgangsmåder I. Referentrollen

Læs mere

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent

REFERAT/ DAGSORDEN. VIA-DSR møde. Punkt 1. Valg af dirigent og referent VIA-DSR møde Sted: Studenthouse Ammunitionsvej 1 Viborg, Denmark Mødedato: 12. november 2016 Kl. 9-11 Deltagere, Næstformand Christopher Ammentorp, Sarah Kamstrup, Anders Andersen, Thai Fuglsang, Cristian

Læs mere

ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi

ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi ADGANGSKRAV for Datalogi og Psykologi CAND.SCIENT. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Datalogi

Læs mere

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet

Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 1 Et eksempel. Det kan være en god ide at vise en oversigt over det du vil tale om, men du sammensætter selv programmet 2 Find evt. et par gode billeder der passer til! Kort indledende præsentation 3 4

Læs mere

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015

Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 Velkommen til FORSA generalforsamling 2015 FORSA Generalforsamling 2015 (Kl. 16.15-18.00) Dagsorden Valg af dirigent og referent Bestyrelsens beretning Indkomne forslag Regnskab 2014 Kommentarer fra kritisk

Læs mere

ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi

ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi ADGANGSKRAV for Informatik og Psykologi CAND.SCIENT. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk-teknologisk eller Naturvidenskabelig

Læs mere

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde

Beboerforeningen Morbærhaven Dagsorden AB møde Afdelingsbestyrelsesmøde Tid og sted: Tor. 4. januar 2018 klokken 19:00 på beboerkontoret Kategorier for dagsordenspunkter Debat: Det primære i dette punkt er at skabe en debat. Orientering: Punktet er

Læs mere

FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet]

FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet] FU-appendiks til BM 11-13/01 [Skriv undertitlen på dokumentet] Indhold Dagsorden for FU-møde... 2 Dagsorden Januar BM 11. - 13 Januar... 3 Økonomi... 3 ES... 6 Referat af FU-møde d. 22. december 2012...

Læs mere

Uddybende Dagsorden. Møde i studentersamfundets bestyrelse

Uddybende Dagsorden. Møde i studentersamfundets bestyrelse Møde i studentersamfundets bestyrelse Den 4. februar 2014 klokken 17:00, Ridderlokalet/Wunderbar,. Ordinære medlemmer: Daniel Mose Thiilborg, Anne Kathrine Krushave, næstformand Kasper Gram, kasserer Philip

Læs mere

Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl

Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl Stiftende generalforsamling for Bioteknologiundervisere i Danmark (BiD). Rødkilde Gymnasium, 20 september 2018, kl. 16-17 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Præsentation af styregruppen

Læs mere

Referat af møde i Kemisk Studenterråd onsdag d. 26 april

Referat af møde i Kemisk Studenterråd onsdag d. 26 april Referat af møde i Kemisk Studenterråd onsdag d. 26 april Tilstedeværende: Cindy Knudsen Jesper Simonsen Kirsten Ørnsbjerg Jensen Lene Mosegaard Maria Riber-Hansen Markus Klinger Mette Schmøkel Stine Kristensen

Læs mere

Vedtægter for ST-rådet

Vedtægter for ST-rådet 0120321405 678977ÿÿ9ÿ 8222202820!"#$ %&'!( )*+,704!-.4)+7 020 Vedtægter for ST-rådet 1: Navn og hjemsted Foreningens navn er ST-rådet og har hjemsted på Aalborg universitets uddannelse Sundhedsteknologi/Biomedical

Læs mere

Analyse. Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser. 27. august 2015. Af Kristian Thor Jakobsen

Analyse. Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser. 27. august 2015. Af Kristian Thor Jakobsen Analyse 7. august 5 Unge bliver hurtigere færdige med deres lange videregående uddannelser Af Kristian Thor Jakobsen Med indførelsen af fremdriftsreformen på de lange videregående uddannelser er det tydeliggjort,

Læs mere

Velkommen som ung i Nykredit

Velkommen som ung i Nykredit Dig og dine penge Velkommen som ung i Nykredit Som ung i Nykredit har du en Ung Konto, som du kan beholde, indtil du fylder 36 år. Med den kan du få hjælp til at holde styr på økonomien, mens du er ung,

Læs mere

Journalistisk referat

Journalistisk referat Journalistisk referat Mødet i dag havde som hovedfokus at skabe overblik over de forskellige udvalg og deres arbejde, opdatere udvalgende, samt at diskutere strukturen for Studenterhuset herunder også

Læs mere

Studieundersøgelse, Sammenfatningsrapport

Studieundersøgelse, Sammenfatningsrapport Studieundersøgelse, 213 Sammenfatningsrapport Hvor gammel er du? Svarprocent: 98% (N=911)Spørgsmålstype: Vælg en 18 år 1 19 år 3 2 år 35 21 år 139 22 år 171 23 år 135 24 år 9 25 år 8 26 år 73 27 år 31

Læs mere

Forslag til vedtægtsændringer for Foreningen Ådalen Retræte

Forslag til vedtægtsændringer for Foreningen Ådalen Retræte Omstående gengives i et skema med tre kolonner foreningens Ådalen Retrætes vedtægter, som de blev vedtaget ved generalforsamlingen den 25. maj 2010. Ved vedtagelsen blev der protokolleret følgende under

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde d. 15. marts 2011

Referat af bestyrelsesmøde d. 15. marts 2011 25. marts 2011 Referat af bestyrelsesmøde d. 15. marts 2011 1. Formalia Til stede: Toke Høiland-Jørgensen (FS), Jakob Harboe (B), Tine Irming Lindskrog (SEK), Michael Tolentino Frederiksen (B-supp), Torben

Læs mere

ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Kommunikation

ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Kommunikation ADGANGSKRAV for Virksomhedsstudier og Kommunikation CAND.SOC. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Virksomhedsstudier

Læs mere

1. Formalia 1.1. Valg af ordstyrer Theis 1.2. Valg af referent Ronja

1. Formalia 1.1. Valg af ordstyrer Theis 1.2. Valg af referent Ronja RUC ers by Choice Referat af koordinationsmøde 20. juni 2011 Tilstede: Ronja, Theis, Michelle, Ena, Bjørn, Dion og Sandra Ikke til stede: Sally, Mathias, Jeppe, Karina og julie 1. Formalia 1.1. Valg af

Læs mere

Bilag 4 Transskription af interview med Anna

Bilag 4 Transskription af interview med Anna Bilag 4 Transskription af interview med Anna M: Først og fremmest kunne vi godt tænke os at få styr på nogle faktuelle ting såsom din alder bl.a.? A: Jamen, jeg er 25. M: Og din kæreste, hvor gammel er

Læs mere

Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl

Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl Ekstraordinær generalforsamling 17. august 2016 kl. 16-17 Indhold FORSLAG TIL DAGSORDEN 2 BEGÆRING 3 FORSLAG TIL FORRETNINGSORDEN 4 ÆNDRINGSFORSLAG TIL VEDTÆGTERNE 5 LOVUDVALGETS KOMMENTARER TIL ÆNDRINGSFORSLAG

Læs mere

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status

Den 27. september Kl Indskrivning fra kl Kreds Nordjyllands medlemmer og PLS ere med aktiv status SOCIAL] PÆDACOCERNE Dok.nr.: 3095302 Sag.nr.: 2016-SL2IINJ-13788 29-09-2016 Generalforsamlingen 2016 Dato: Den 27. september 2016 Tid: Sted: Kl. 15.30 21.00 Indskrivning fra kl. 14.30 Vejgaard Hallen,

Læs mere

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden

REFERAT. DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København. 1. Åbning af delegeretmødet. 2. Vedtagelse af forretningsorden REFERAT DUF delegeretmøde 4. december 2010 i CPH Conference i København 1. Åbning af delegeretmødet Martin Justesen bød velkommen til DUFs delegeretmøde 2010. 2. Vedtagelse af forretningsorden Martin Justesen

Læs mere

Dagsorden Landsrådsmøde 12 13. marts 2016

Dagsorden Landsrådsmøde 12 13. marts 2016 Dagsorden Landsrådsmøde 12 13. marts 2016 Location: Katrine, Margrethehåbsvej 75, 4000 Roskilde Lørdag d. 12. marts: 11:00 12:00 Ankomst Tilstede: Marie, Philip, Anemone og katrine. Lørdag: 12:00 12:15:

Læs mere

Undersøgelse om studiekultur. Sammenfatningsrapport

Undersøgelse om studiekultur. Sammenfatningsrapport Undersøgelse om studiekultur Sammenfatningsrapport Er du: Svarprocent: 97% (N=393)Spørgsmålstype: Vælg en Mand 94 Kvinde 299 Svar i alt 393 35 Er du: 3 25 2 15 299 1 5 94 Mand Kvinde Hvor gammel er du?

Læs mere

Referat fra Studenterrådets ordinære generalforsamling

Referat fra Studenterrådets ordinære generalforsamling Referat fra Studenterrådets ordinære generalforsamling 21. november 2015 kl. 12:00 18:30 Indhold REFERAT AF GENERALFORSAMLINGEN 2 2 Referat af Studenterrådets ordinære generalforsamling d. 21. november

Læs mere

2. Kort oplæg om universitetsstruktur (magt, intriger og mørke korridorer) v. Rasmus Markussen

2. Kort oplæg om universitetsstruktur (magt, intriger og mørke korridorer) v. Rasmus Markussen 23/09/12 15.52 Formalia Til stede: Sidsel Jelved Kennild, Thea Frederiksen, Rasmus Markussen, Simone Sefland Pedersen, Pernille Krüger Mertz, Louise Rognlein, Øjvind Fritjof Arnfred, Niels Christian, Lærke

Læs mere

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces

Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Indkaldelse til Fællesrådsmøde - Ordinært - Tema: Den faglige udviklingsproces Torsdag d.08.04 kl. 19.15-22.00 Studenternes Hus mødelokale 1 Der er til mødet følgende foreløbige dagsorden: 01 Formalia

Læs mere

ADGANGSKRAV for Historie og Dansk

ADGANGSKRAV for Historie og Dansk ADGANGSKRAV for Historie og Dansk CAND.MAG. Gældende pr. 1. september 2019 ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskravav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Historie og

Læs mere

Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion

Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion Referat Ekstraordinær generalforsamling Egense Sejlklub søndag den 5. marts 2017 vedr. vedtægtsændringer og eksklusion Formanden bød velkommen og takkede for fremmødet som talte 67 aktive medlemmer og

Læs mere

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende

For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Vedtægter For Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende Kapitel 1 Navn og medlemmer 1 Foreningens navn er Sammenslutningen af Danske Socialrådgiverstuderende, forkortet SDS. Stk. 2 Foreningens

Læs mere

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål.

Stk. 1. Som medlemmer optages enhver, som har lyst og vilje til at arbejde for foreningens formål. Vedtægter for Reality Bites Oktober 2016 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Reality Bites. Stk. 2. Foreningens hjemsted følger kassererens hjemadresse. 2. Formål Stk. 1. Foreningens formål

Læs mere

Studentersamfundet. Møde i studentersamfundets bestyrelse. - For alle studerende. Den 30. maj klokken 17.00, Kantinens lokale, Fibigerstræde 15.

Studentersamfundet. Møde i studentersamfundets bestyrelse. - For alle studerende. Den 30. maj klokken 17.00, Kantinens lokale, Fibigerstræde 15. Møde i studentersamfundets bestyrelse Den 30. maj klokken 17.00, Kantinens lokale,. Ordinære medlemmer: Milan Vestetergaard, Erik Lander, næstformand Kasper Gram, kasserer Anne Kathrine Krushave, bestyrelsesmedlem

Læs mere

Studentersamfundet. Møde i studentersamfundets bestyrelse. - For alle studerende. Den 10. maj kl. 17, Ridderlokalet Fibigerstræde 15.

Studentersamfundet. Møde i studentersamfundets bestyrelse. - For alle studerende. Den 10. maj kl. 17, Ridderlokalet Fibigerstræde 15. Møde i studentersamfundets bestyrelse Den 10. maj kl. 17, Ridderlokalet. Ordinære medlemmer: Lasse Rørbæk, formand (LR) Rasmus Lundgaard Christensen, næstformand (RL) Paw Leon Andersen, kasserer (PA) Andreas

Læs mere

ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie

ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie ADGANGSKRAV for Politik og administration og Historie CAND.SOC. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Samfundsvidenskabelig bacheloruddannelse på RUC i Politik og administration

Læs mere

Vi håber, du har lyst til at deltage for foreningen skal være for os alle!

Vi håber, du har lyst til at deltage for foreningen skal være for os alle! Aarhus den 24. februar 2013 Kære idéhistoriske alumne Der sker ting og sager i miljøet omkring Idéhistorie. En forening, der vedrører dig, ser snart dagens lys. Nærmere bestemt den 5. april, hvor vi afholder

Læs mere

H/F Grøndalsvænge Referat af generalforsamling d

H/F Grøndalsvænge Referat af generalforsamling d H/F Grøndalsvænge Referat af generalforsamling d. 17.3.2019 Taastrup d. 17.3.19 Til stede var have: 3, 5, 10, 11, 12, 13, 15, 16, 18, 20, 21, 23, 24, 26, 27, 33, 35, 38, 40 (19 haver i alt) Referent: Jacob,

Læs mere

Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF

Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF Uddannelsespolitisk Forum Aalborg, d. 6. maj 2009 Koncept for møde om kommunalpolitik i UPF Mødet vil finde sted d. 13 maj, 2009 i lokale 407 på studenterhuset. Tidspunktet for mødestart vil være klokken

Læs mere

Universitetsuddannelsernes kvalitet ifølge de studerende

Universitetsuddannelsernes kvalitet ifølge de studerende Universitetsuddannelsernes kvalitet ifølge de studerende Denne undersøgelse viser de danske universitetsstuderendes vurdering af deres uddannelse, dels hvor meget undervisning de får, dels kvaliteten af

Læs mere

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid

US AARH. Generelle oplysninger. Studie på Aarhus Universitet: Antropologi. Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid US AARH Generelle oplysninger Studie på Aarhus Universitet: Antropologi Navn på universitet i udlandet: Universidad Carlos III de Madrid Land: Spanien Periode: Fra: 16/1/12 Til: 23/5/12 Udvekslingsprogram:

Læs mere

ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Dansk

ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Dansk ADGANGSKRAV for Filosofi & Videnskabsteori og Dansk ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistiskbacheloruddannelse på RUC i Filosofi & Videnskabsteori og Dansk, har

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigentens otte typiske udfordringer på foreningens generalforsamling.................. 3 2 Guide Dirigentens

Læs mere

ADGANGSKRAV for Medicinalbiologi og Psykologi

ADGANGSKRAV for Medicinalbiologi og Psykologi ADGANGSKRAV for Medicinalbiologi og Psykologi ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Naturvidenskabeligbacheloruddannelse på RUC i Medicinalbiologi og Psykologi, har du

Læs mere

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015

telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 telefon +45 7731 0000 fax +45 7731 0101 e-mail info@ms.dk www.ms.dk 29-04-2015 Indkaldelse til Rådsmøde i Mellemfolkeligt Samvirke den 30. 31. maj 2015 Hermed indkaldes til det ordinære Rådsmøde i weekenden

Læs mere

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU)

Forretningsorden. Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Bilag 7 Forretningsorden Bestyrelsen IT-Universitetet i København (ITU) Nærværende forretningsorden tager udgangspunkt i ITUs interimvedtægter af 30. juni 2003 samt lov nummer 403 af 28. maj 2003 om universiteter

Læs mere

Pris og optag på HD-uddannelsen

Pris og optag på HD-uddannelsen FSR ANALYSE / DECEMBER 2017 og optag på HD-uddannelsen Indledning Hvert år undersøger FSR danske revisorer prisudviklingen på HD-uddannelsen. En udvidelse i år er, at analysen også ser på udviklingen i

Læs mere

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder

Ungeråd KBH - Forretningsorden. 1 - Kontakt og dialog mellem møder Ungeråd KBH - Forretningsorden 1 - Kontakt og dialog mellem møder 1.0 Kommunikation i Ungerådets arbejdsgrupper 1.1 Der nedsættes en koordinationsgruppe med repræsentanter fra arbejdsgrupperne, Talspersonerne

Læs mere

5.3: Øvelse i interview og farvekodning: Politisk portræt af en klassekammerat

5.3: Øvelse i interview og farvekodning: Politisk portræt af en klassekammerat 5.3: Øvelse i interview og farvekodning: Politisk portræt af en klassekammerat Formål Formålet er at give elever på C-niveau indsigt i, hvordan man arbejder med kvalitativ metode. Da der er mindre tid

Læs mere

ADGANGSKRAV for Psykologi og Virksomhedsstudier

ADGANGSKRAV for Psykologi og Virksomhedsstudier ADGANGSKRAV for Psykologi og Virksomhedsstudier CAND.MAG. ROSKILDE UNIVERSITET 1 1. Adgangskrav 1.1 Retskrav Har du gennemført en Humanistisk bacheloruddannelse på RUC i Psykologi og Virksomhedsstudier,

Læs mere

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk

- Generalforsamling afklaring og fordeling af opgaver Herunder to punkter: mobilisering og praktisk Referat for bestyrelsesmøde KaJ, medie- og journaliststuderende Dato: Søndag d. 14/02 klokken 15-18 Sted: DJ s lokaler på Fiskergade, Aarhus C Tilstede: Anders (skype), Mie, Philip, Daniel, Kristian, Freja,

Læs mere

Møde i Studentersamfundets bestyrelse

Møde i Studentersamfundets bestyrelse Møde i Studentersamfundets bestyrelse Den 17. Maj, 2017 klokken 16.30, Barbaren, Fibigerstræde 15. Ordinære medlemmer: Johannes Hellmers, Formand** Simon Mæng Tjørnehøj, Næstformand Lisa Kramme, Kasserer

Læs mere

Der stilles spørgsmål til om vores egen afholdelse af Politikkonference har en seperat konto for den gængse politikkonference-konto. Det har den ja.

Der stilles spørgsmål til om vores egen afholdelse af Politikkonference har en seperat konto for den gængse politikkonference-konto. Det har den ja. 1. Referat 1. Åbning og konstituering Formand Michael Vedel åbnede generalforsamlingen og bad om at få tilføjet et punkt på vegne af bestyrelsen om valg til formand, da Michael træder af som formand efter

Læs mere

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft,

Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, Beskæftigelsesudvalget 2017-18 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 300 Offentligt T A L E 29. januar 2018 Samrådstale om fattigdom som følge af kontanthjælpsloft, 225-timersregel og integrationsydelse

Læs mere

Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK

Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK Forslag 1. Forslag til kontingentstigning fra bestyrelsen i Letbaner.DK Bestyrelsen foreslår at kontingentet hæves fra nuværende 150 kr. til 200 kr. gældende fra og med 2019. Stigningen begrundes med generelle

Læs mere