Borgermøde 6/

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Borgermøde 6/"

Transkript

1 Borgermøde 6/ Velkomst Jesper Larsen, Forsvarsministeriet Status flystøjsberegninger Per Pugholm Olsen, Forsvarsministeriet Demonstrationsflyvning Henrik Raatræ Lundstein, Kampflyprogrammet Miljøkonsekvensvurdering Hans Jørgen Høyer, Ejendomsstyrelsen Spørgsmål Jesper Larsen, Forsvarsministeriet

2 Flystøjsberegninger Hovedbudskaber Forsvarsministeriet arbejder fortsat på at kunne præsentere de endelige flystøjsberegninger og kompensationsmodellen. Dato for nyt borgermøde vil blive meddelt i starten af Demonstrationsflyvningen Gennemføres forventeligt i uge 21 i I vil kunne læse mere information på Kampflyprogrammet afholder orienteringsmøde om demonstrationsflyvningen den 30. januar 2019 på Flyvestation Skrydstrup. Miljøkonsekvensvurdering Høring af afgrænsningsrapporten gennemført (4 svar modtaget). Der arbejdes aktuelt på miljøkonsekvensvurderingen, hvor der i sommeren 2019 gennemføres en offentlig høring.

3 Status flystøjsberegninger Per Pugholm Olsen, Forsvarsministeriet

4 Flystøjsberegninger og kompensationsordning Forsvarsministeriet arbejder fortsat på flystøjsberegninger og kompensationsmodel. Vi vil bl.a. fremlægge: Flystøjsberegninger der viser det fulde støjbillede. Sammenlignelige flystøjsberegninger mellem F-16 og F-35. Flystøjsberegninger for både gennemsnitsstøj og maksimalstøj. Forudsætninger for flystøjsberegningerne. Kompensationsordning baseres forventeligt på støjsikring eller tilbud om frivilligt opkøb alt efter omfang af støjbelastning.

5 Arbejdet med flystøjsberegningerne Arbejdet med at finde den rigtige balance mellem flyvesikkerhed, operative behov og hensynet til flystøj er komplekst. Før sommerferien blev forudsætningerne for flystøjsberegningerne udarbejdet. (antal flyoperationer fordelt på flytyper, flytrafikkens årsfordeling, flyveprofiler etc.). Opbygning af beregningsmodel på baggrund af forudsætningerne for flystøjsberegningerne. Foreløbigt resultat af flystøjsberegningerne i september måned. Justering af flyveprofiler, idet vores resultater indikerede, at lydudbredelsen er mindre, hvis der tages af med efterbrænder. Nye foreløbige flystøjsberegninger i oktober måned på baggrund af justerede flyveprofiler. Test af justerede flyveprofiler i simulator i november måned. Testen viste behov for at korrigere de hidtil anvendte flyveprofiler, hvorfor der er behov for en genberegning af flystøjsberegningerne.

6 Opdateret tidslinje (forventet) Støjberegninger Miljøkonsekvensvurdering Anlægslov Byggemodning Byggeri af Hangarkompleks Høring af afgrænsning af miljøkonsekvensvurdering (gennemført) Præsentation af støjberegninger og kompensationsmodel Høring af miljøkonsekvensvurdering Høring af anlægslov

7 Input fra Haderslev Kommune og naboer

8 Henvendelse fra Haderslev Kommune 31. oktober 2018 At forhold omkring ekspropriation - og eventuel overtagelsespligt for omkringliggende og berørte ejendomme håndteres inden for rammerne af lov om fremgangsmåden ved ekspropriation vedrørende fast ejendom. Hvorved rammerne for ekspropriationer fremgår af anlægsloven og metoden til værdifastsættelse af arealer der eksproprieres underlægges ekspropriationskommissionens vurdering. Ingen naboer eksproprieres mod deres vilje. I Forsvarsministeriets aktuelle arbejde med kompensationsmodel ses bl.a. på støjsikring eller tilbud om frivilligt opkøb alt efter omfang af støjbelastning. Det undersøges bl.a. hvordan en uvildig prisfastsættelse kan finde sted og om værdifastsættelsen kan underlægges ekspropriationskommissionens vurdering.

9 Henvendelse fra Haderslev Kommune (fortsat) At alle forhold omkring nuværende og kommende støj bliver reguleret i anlægsloven. I forberedelsen af anlægsloven arbejdes der på, at alle forhold omkring den nuværende og fremtidige støj reguleres i loven. At anlægsloven for Flyvestation Skrydstrup og F-35-fly tager stilling til om kompetencen med hensyn til planlægning, VVM, miljøforhold og efterfølgende tilsyn henlægges til staten, hvilket anbefales. Forsvarsministeriet har endnu ikke taget stilling til dette spørgsmål, men der vil i anlægsloven tydeligt fremgå hvem der har kompetencen.

10 Gruppen for flystøj omkring Fighter Wing Skrydstrup 7. november 2018 Støjsikring af huse hvor støjen indenfor overskrider bygningsreglementers grænseværdi på 33 db(a) med lukket vinduer Flystøj beregnes jf. Miljøstyrelsens vejledning om støj fra flyvepladser med tilhørende udendørs grænseværdier. Der lægges forventeligt op til støjsikring for de mest udsatte boliger, og støjsikringen vil reducere støjen indendørs. De nærmere vilkår og omfanget af støjsikring er noget af det, som vi fortsat arbejder med. Værdiforringelse af boliger Værdiforringelse af boliger indgår som tema i miljøkonsekvensvurderingen, hvor resultatet forventes sendt i høring i maj 2019.

11 Spørgsmål

12 Demonstrationsflyvning Henrik Raatræ Lundstein, Kampflyprogrammet

13 Formål og baggrund Formålet med flyvningen er at give mulighed for at høre og opleve, hvordan et F-35 kampfly lyder sammenlignet med et F-16 kampfly. Demonstrationsflyvningen er ikke en videnskabelig test og vil ikke have indflydelse på de igangværende flystøjsberegninger i forbindelse med anlægsloven eller kompensationsmodeller. En lignende F-35 demonstrationsflyvning er foretaget i Holland, hvor virksomheden Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR) ydede konsulentbistand i planlægningen, gennemførelsen og analysen af de hollandske flyvninger. (Den hollandske rapport findes på under fanen nyt kampfly ). Forsvaret har skrevet kontrakt med NLR, og planlægningen af demonstrationsflyvningen er i gang.

14 Aktuel status Danmark er i dialog med andre F-35 partnere om støtte, da de danske F- 35 fly først begynder at ankomme til Flyvestation Skrydstrup i Positiv tilbagemelding fra Norge om støtte til demonstrationsflyvningen. Demonstrationsflyvningen planlægges afviklet i uge 21 i 2019 (i perioden maj). De flyveruter der anvendes i flystøjsberegningerne vil indgå i planlægningen af selve demonstrationsflyvningen. Muligt omfang af støtte afklares i øjeblikket med Norge (hensyn til norske implementeringsplaner).

15 Hvad er demonstrationsflyvningen Mulighed for at opleve støj fra begge flytyper ved, at de flyver den samme rute kort tid efter hinanden. Flyene vil gennemføre forskellige fra- og anflyvningsprofiler fra og til Flyvestation Skrydstrup. De anvendte flyveruter skal give et repræsentativt indblik i, hvilke flyveruter der forventes anvendt i fremtiden med F-35. Der opsættes måleudstyr (mikrofoner) for at understøtte demonstrationsflyvningens undersøgelsesresultater.

16 Hvor flyver F-35 og F-16 flyene

17 Hvor flyver F-35 og F-16 flyene Mere information vedrørende flyverute og starttidspunkt vil løbende opdateres på hjemmesiden frem mod demonstrationsflyvningen. Hjemmesiden åbnes 10. december Der vil være et landkort med den planlagte flyverute og cirka overflyvningstider. Kortet vil løbende blive opdateret.

18 Borgerinddragelse Under gennemførelsen af flyvningen er der mulighed for anonymt at beskrive oplevelser af støjen fra kampflyene. Undersøgelsen finder sted via et spørgeskema på internettet under selve flyvningen. Hvis man ønsker at deltage, skal man tilmelde sig på inden flyvningen gennemføres. Til analysen har NLR brug for en placering af husstanden, der har svaret på undersøgelsen. Derfor ønskes by- og vejnavn oplyst ved tilmeldingen.

19 Borgerinddragelse Eksempel på et spørgsmål med tilhørende svarmuligheder. Hvordan oplevede du lyden af det netop forbipasserende fly i forhold til hvordan du til hverdag oplever lyden af F-16 flyene Blødere o o o o o Hårdere Lavere o o o o o Højere Svagere vibration o o o o o Stærkere vibration

20 Opsætning af måleudstyr Der opsættes et antal mikrofoner i nærområdet for at understøtte resultaterne af demonstrationsflyvningen. Der inviteres til arbejdsmøde på Flyvestation Skrydstrup den 30. januar kl Separat invitation til arbejdsmødet sendes via den 4. januar. Tilmelding er nødvendig. På arbejdsmødet skal vi i fællesskab få bestemt hvor mikrofonerne præcist skal stå. Alle er velkomne, men nok mest relevant for nærområdet.

21 Analyse og tilbagemelding Der vil være indsigt i resultaterne. Kort tid (dage) efter demonstrationsflyvningen vil de indledende resultater blive vist på NLR s endelige rapport med resultaterne vil blive offentliggjort på måneder efter gennemførelsen af demonstrationsflyvningen.

22 Hjemmesiden åbnes 10. december 2018.

23 Hjemmesiden åbnes 10. december 2018.

24 Status anskaffelse af flystøjsovervågningssystem Der er foretaget en indledende markedsundersøgelse. Det kommende køb af systemet følger almindelige procedurer, når det offentlige skal foretage et indkøb. I dette tilfælde er prisen så høj, at det skal i offentligt udbud. Systemet skal indeholde både faste og mobile måleenheder (mikrofoner), der kan opstilles på og omkring Flyvestation Skrydstrup. Systemet forventes at blive implementeret

25 Spørgsmål

26 Miljøkonsekvensvurdering Hans Jørgen Høyer, Ejendomsstyrelsen

27 Miljøkonsekvensvurdering - Indhold En beskrivelse af projektet med oplysninger om projektets placering, udformning, dimensioner og andre relevante særkender. En beskrivelse af projektets forventede væsentlige indvirkninger på miljøet. En beskrivelse af projektets særkender eller de foranstaltninger, der påtænkes truffet for at undgå, forebygge eller begrænse og om muligt neutralisere forventede væsentlige skadelige indvirkninger på miljøet. 27

28 Afgrænsningsrapporten for miljøkonsekvensvurderingen Omfang og metoder er blevet fastlagt i afgrænsningsrapporten, som har været i offentlig høring og myndighedshøring. Der er modtaget tre offentlige høringssvar, der omfattede følgende problemstillinger: Støj Luft Materielle goder Landskab Arbejdsmiljø Haderslev kommune har afgivet et omfattende myndighedssvar med input på en række områder, herunder støj, natur, jord, grundvand, overfladevand, spildevand, luft, klima. Den endelige afgrænsningsrapport med høringssvarene er tilgængelig: På Fighter Wing Skrydstrup s hjemmeside under fanen Støj fra Flyvestation Skrydstrup. På Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse s hjemmeside under fanen Nyt Kampfly. 28

29 Uddrag offentligt høringssvar støj Bjergvangs grundejerforening ønsker specifik støjrapport vedrørende driftsfasen for F- 35 kampfly for den sydvestlige del af Skrydstrup by, Bjergvang og Møllebakken som er meget belastet af flystøj fra F-16. Der vil blive fremlagt en støjrapport, der vil indeholde støjzoner opdelt efter intervaller i db belastning, hvor de enkelte boligers placering vil fremgå. Den nuværende støj føles meget generende. Der er db, når flyene letter. Den fremtidige flystøj vil blive vurderet i forbindelse med resultatet af flystøjsberegninger for F-35. Når flyene står og varmer op og der rangeres rundt er der en del støj mellem db. Den fremtidige terminalstøj vil blive vurderet i forbindelse med resultatet af terminalstøjsberegninger for F-35. Redningshelikopteren larmer temmelig meget, og når den nærmer sig kan man mærke vibrationer. Støjen fra helikopteren medtages i flystøjsberegningerne

30 Uddrag offentligt høringssvar luft Nabo mener, at der i perioder opleves meget generende lugt af flybrændstof, når flyene varmer op og der afprøves motorer. Dette vurderes i miljøkonsekvensvurderingens afsnit om luftforurening. Uddrag offentligt høringssvar materielle goder Bjergvangs Grundejerforening mener, at der skal laves en konkret vurdering af boligmarkedet af området Bjergvang og Møllebakken og de økonomiske konsekvenser for boligejerne. I miljøkonsekvensvurderingen indgår en vurdering af boligmarkedet på baggrund af generelle parametre f.eks. boliger indenfor en bestemt støjzone. Vurderingen udføres ikke for enkeltboliger. Der opleves meget larmende overflyvninger i lav højde af små træningsfly og F-16. Ved disse overflyvninger bliver køerne bange og begynder at løbe rundt. I miljøkonsekvensvurderingen indgår ligeledes en undersøgelse af påvirkning fra støj på produktionshusdyr, som udarbejdes af Aarhus Universitet. Undersøgelsen er baseret på eksisterende litteratur på området.

31 Uddrag offentligt høringssvar landskab Nabo mener, at det er meget beklageligt, at man har fældet de fleste af træerne på flyvestationen. Træerne er fældet af hensyn til flysikkerheden. Retablering af beplantning vil skulle ske udenfor hegnet på privat grund af hensyn til flysikkerheden. Uddrag offentligt høringssvar arbejdsmiljø (ikke emne i afgrænsningsrapporten) Nabo er meget bekymret for arbejdsmiljøet for dem selv og deres 3 medarbejdere. Arbejdsmiljø vurderes ikke særskilt i miljøkonsekvensvurderingen. Arbejdsmiljølovgivningen opererer med en støjgrænse på støjbelastning (LAeq) på 85 db middelstøj over en 8 timers arbejdsdag.

32 Miljøkonsekvensvurdering Afgrænsning efter endt høring Miljøfaktorer Problemafgrænsning/fokus Metode Datagrundlag Befolkning og Datablade og støjberegning menneskers sundhed Biologisk mangfoldighed, flora og fauna Jordarealer/ jordbund Støjpåvirkning fra kampfly (flystøj samt terminalstøj) Generelle støjgener fra anlægstrafik Påvirkning af udpegningsgrundlaget for Natura 2000 Støjpåvirkning ift. øvrig fauna (bilag IV arter) Påvirkning på evt. ammoniak følsom skov Håndtering af jordmængder Evt. håndtering af forurenet jord Støjberegning for kampfly for flystøj samt terminalstøj Beskrivelse af støj fra tung transport Analyse omkring støjpåvirkning af børn Analyse omkring støjpåvirkning af fauna Resultater fra Natura 2000 væsentlighedsvurdering Kvalitativ vurdering af N- deposition Besigtigelse af potentiel ammoniak-følsom skov Kvalitativ og kvantitativ vurdering Eksisterende viden om påvirkning af støj på børn Viden om effekter af støj på fauna Data om betydning af N-deposition/ tålegrænser Danmarks Miljøportal Region Syddanmarks forureningsdatabase Forsvarsministeriets forureningsdatabase Vand Nedsivning til grundvand Kvalitativ vurdering Kendskab/data om indhold af miljøfremmede stoffer i overfladevand Luftforurening Lokal påvirkning af Kvalitativ vurdering Datablade for F-35 kampfly luftkvaliteten fra nye flytyper Materielle Ændringer i Analyse omkring støjpåvirkning Eksisterende viden om påvirkning af støj på goder ejendomsværdier af ejendomspriser ejendomspriser Adfærdsændringer hos Analyse omkring støjpåvirkning Eksisterende viden om påvirkning af støj på husdyr af husdyr husdyr Arkæologi Fortidsfund under jorden Kvalitativ vurdering Arkivalsk kontrol fra Museum Sønderjylland Visuelle forhold (landskab) Visuelle ændringer, herunder ny bebyggelse Museets kendskab til området Visualiseringer Kortblade og ortofotos Visualiseringer fra området 32

33 Miljøkonsekvensvurdering - Tidsplan Afgrænsningsrapport høringsperiode afsluttet AUG SEP OKT NOV DEC JAN FEB MAR APR MAJ JUN JUL AUG SEP Udarbejdelse af miljøkonsekvensrapport Høring af miljøkonsekvensrapporten Behandling af indsigelser fra høringen Medio maj Medio juni 2019 Medio juni Ultimo august 2019 Miljøkonsekvensrapporten færdiggøres Ultimo august Ultimo september

34 Byggeri og byggemodning

35 Flytning af F-16 fra ESK 730 til ESK 727 Fra årsskiftet 2018/2019 flyttes F-16 fra eskadrille 730 til eskadrille 727 område, hvor de vil operere fra indtil udfasningen. Der udarbejdes tillige terminalstøjberegninger for alle aktiviteter ved Flyvestation Skrydstrup, inkl. eskadrille 727 området, i 1. halvår af Den nuværende miljøgodkendelse fra 1999 indeholder grænseværdier for terminalstøj se næste slide.

36 Nuværende miljøgodkendelse fra 1999

37 13 udpegede beregningspunkter

38 Byggemodning og byggeri Byggemodning gennemføres fortsat i perioden primo 2019 til medio 2020 og omhandler i hovedtræk: Arkæologiske forundersøgelser. Fjernelse af eksisterende bygninger og anlæg. Fjernelse af blød bund og forureninger. Fremføring af forsyninger (vand, strøm, kloak og varme). Etablering af byggeplads med skure, hegn, belysning og veje. Etablering af ny adgangsvej til byggepladsen i syd. Etablering af midlertidigt jorddepot. Byggeriet gennemføres i perioden medio 2020 til medio 2023 og omhandler den komplette etablering af F-35 komplekset.

39 Byggeplads og adgangsvej

40 Spørgsmål

41 Flystøjsberegninger Hovedbudskaber Forsvarsministeriet arbejder fortsat på at kunne præsentere de endelige flystøjsberegninger og kompensationsmodellen. Dato for nyt borgermøde vil blive meddelt i starten af Demonstrationsflyvningen Gennemføres forventeligt i uge 21 i I vil kunne læse mere information på Kampflyprogrammet afholder orienteringsmøde om demonstrationsflyvningen den 30. januar 2019 på Flyvestation Skrydstrup. Miljøkonsekvensvurdering Høring af afgrænsningsrapporten gennemført (4 svar modtaget). Der arbejdes aktuelt på miljøkonsekvensvurderingen, hvor der i sommeren 2019 gennemføres en offentlig høring.

42 Spørgsmål

43 Næste borgermøde

Hovedbudskaber. Beregning af flystøj. Ekspropriation og kompensation - flystøj. Miljøkonsekvensvurdering

Hovedbudskaber. Beregning af flystøj. Ekspropriation og kompensation - flystøj. Miljøkonsekvensvurdering Borgermøde 7/6-2018 Velkomst Hovedbudskaber Flystøj Ekspropriation og kompensation Miljøkonsekvensvurdering Internationalt træningscenter Spørgsmål Næste borgermøde Hovedbudskaber Beregning af flystøj

Læs mere

Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger.

Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger. A.1 Myndighedshøring Der fremkom 2 høringssvar: Et fra Erhvervsministeriet og et fra Haderslev Kommune. Erhvervsministeriet havde ikke nogen bemærkninger. Haderslev Kommune havde følgende bemærkninger:

Læs mere

Velkomst Indledning F-35 F-16 Spørgsmål Næste borgermøde

Velkomst Indledning F-35 F-16 Spørgsmål Næste borgermøde Borgermøde 1/3-2018 Velkomst Indledning F-35 Terminalstøj - Flytning af F-35-hangarkompleks Flystøj Øget åbenhed og dialog Indvirkning på miljø F-16 Støjgener Spørgsmål Næste borgermøde Det kommende F-35-hangarkompleks

Læs mere

VELKOMMEN F-35 DEMONSTRATIONSFLYVNING

VELKOMMEN F-35 DEMONSTRATIONSFLYVNING VELKOMMEN F-35 DEMONSTRATIONSFLYVNING 30. JANUAR 2019 OVERSIGT 19:00-19:20: 19:20-19:45: 19:45-20:00: 20:00-20:45: 20:45-21:00: Velkomst & baggrund Aktuel status & udeståender Flyveprofiler. Indlæg ved

Læs mere

F-35 BORGERMØDE. Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017

F-35 BORGERMØDE. Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017 F-35 BORGERMØDE Forsvarsministeriet, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse og Haderslev Kommune November 2017 Koncernstyringsdirektør Per Pugholm Olsen, Forsvarsministeriet Der er truffet politisk

Læs mere

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning 1 FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR ÆNDRINGER OG UDVIDELSER PÅ FLYVESTATION SKRYDSTRUP ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40

Læs mere

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget. Samråd N, O, P F-35 og flystøjberegninger

DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget. Samråd N, O, P F-35 og flystøjberegninger Forsvarsudvalget 2017-18 FOU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 115 Offentligt DET TALTE ORD GÆLDER Forsvarsudvalget Samråd N, O, P F-35 og flystøjberegninger Taleseddel Spørgsmålene er stillet efter ønske

Læs mere

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning Offentlighedsfase 3

MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP INDHOLD. 1 Indledning. 1 Indledning Offentlighedsfase 3 FORSVARSMINISTERIETS EJENDOMSSTYRELSE MILJØKONSEKVENSVURDERING FOR UDVIDELSE AF FLYVESTATION SKRYDSTRUP ADRESSE COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk

Læs mere

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Ved Casper Toftholm, Byg- og planchef og Troels Wissing, Planlægger Dagsorden - Præsentation af deltagere v/ Casper Toftholm (5 min) - Opfølgning på idéfasen Hvad

Læs mere

2 Natur Projektet ligger inden for skovbyggelinje der skal redegøres for hvad man vil fortage i forhold til denne.

2 Natur Projektet ligger inden for skovbyggelinje der skal redegøres for hvad man vil fortage i forhold til denne. Haderslev Kommune Teknik og Miljø Simmerstedvej 1A, 1. 6100 Haderslev www.haderslev.dk Dir. tlf. 74342132 chba@haderslev.dk 30-05-2018 Sagsbehandler: Christel Banke Til FES-Miljø, att. Katrine Sølgaard

Læs mere

Velkommen til godt naboskabsmøde

Velkommen til godt naboskabsmøde Fighter Wing Skrydstrup Velkommen til godt naboskabsmøde Uffe GUS Holstener oberst Chef for Fighter Wing Skrydstrup Agenda Velkomst Præsentation af medarbejdere F-16 operationer på FW Skrydstrup Terminalstøj

Læs mere

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail:

Afgrænsning af VVM. Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf / mail: Afgrænsning af VVM Jøncksvej i Rødby Havn 29. AUGUST 2018 Lone Reiff, seniorkonsulent Civilingeniør Tlf. 2373 9697 / mail: LKR@niras.dk Indholdet Skarp afgrænsning ved miljøkonsekvensvurdering af mindre

Læs mere

Indkaldelse af idéer og forslag. FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg

Indkaldelse af idéer og forslag. FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg Indkaldelse af idéer og forslag FDO olielager ved Statoil Refining Denmark, Kalundborg Oktober 2011 Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering af Virkninger på Miljøet. VVM-reglerne for anlæg på

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019

Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene. Sammenfattende redegørelse. Februar 2019 Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg for bro mellem NærHeden og Hedehusene Sammenfattende redegørelse Februar 2019 1 Indhold 1. Indledning... 3 2. Offentlig høring af planforslagene... 3 2.1

Læs mere

Oversigt over Forsvarsministeriets behandling af høringssvar til miljøkonsekvensvurderingen Der er i alt 16 høringssvar:

Oversigt over Forsvarsministeriets behandling af høringssvar til miljøkonsekvensvurderingen Der er i alt 16 høringssvar: 24. oktober 2019 Oversigt over Forsvarsministeriets behandling af høringssvar til miljøkonsekvensvurderingen Der er i alt 16 høringssvar: Nr. 1 høringssvar fra nabo om brændstofhåndtering Nr. 2 høringssvar

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg.

A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning x Ikke relevant idet der er tale om et udendørs anlæg. A) Befolkning og sundhed Indendørs støjpåvirkning idet der er tale om et udendørs anlæg. Sundhedstilstand Svage grupper (f.eks. handicappede) Friluftsliv/rekreative interesser Planen vil medvirke til at

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev

Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev Ny motorvej Give- Billund-E20-Haderslev VVM-undersøgelse Borgermøde d. 8 juni 2017 Christiansfeld Dagsorden for borgermødet Velkomst Borgmester Jørn Pedersen, Kolding Kommune Borgmester Hans Peter Geil,

Læs mere

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads Bornholms Regionskommune Screening vedr. evt. miljøvurdering af planer for vindmøller ved Krashave Forsiden skal altid udfyldes. De øvrige sider er hjælpeværktøj til brug for udfyldelse af forsiden. Navn

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for kommuneplantillæg 2017.11 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 ) Herlev Kommune Dato Marts 2016 Projektbeskrivelse Udarbejdelse af tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2010 2019.

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering

HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV. Afsender Høringssvarets indhold Emner Forvaltningens vurdering HVIDBOG FOR LOKALPLAN NR. 187 HELIPORT V. ÆRTEBJERGVEJ SYD FOR LYDERSLEV Emner/kategorisering af høringssvarenes indhold T: Tidshorisont / tidsbegrænsning A: Adgangsforhold/vej S: Støjgener F: Flyveruter/flyvetider/antal

Læs mere

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019

BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP. Knabstrup Hallen, 24. april 2019 BORGERMØDE OM PLANFORSLAG TIL BIOGASANLÆG VED SNÆVRE VEST, SAMT ERHVERVSOMRÅDE SYD FOR REGSTRUP Knabstrup Hallen, 24. april 2019 Dagsorden for mødet 1. Kort om processen indtil nu og fremadrettet ved leder

Læs mere

Mulighed for international rutetrafik i Roskilde Lufthavn. Debatoplæg

Mulighed for international rutetrafik i Roskilde Lufthavn. Debatoplæg Mulighed for international rutetrafik i Roskilde Lufthavn Debatoplæg VVM og miljøgodkendelse Roskilde Lufthavn blev anlagt i 1973, efter en Folketingsbeslutning fra 1969, med det formål at fungere som

Læs mere

1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel. Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten

1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel. Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten Københavns Kommune Frederiksberg Kommune 1. høring om Kalvebod Skybrudstunnel Høring om afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten december 2018 Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune ønsker at høre,

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3B til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3B til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018

Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Aarhus S - Aarhus N. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen. Informationspjece - september 2018 Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus S - Aarhus N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Informationspjece - september 2018 VVM-undersøgelse af udbygning af E45 Østjyske Motorvej fra

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver:

Dette dokument behandler en lang række miljømæssige perspektiver: Sammenfattende redegørelse af miljørapport i forbindelse med lokalplan nr. 52.E1.1 med tillæg nr. 49 til Herning Kommuneplan 2013-2024 for et erhvervsområde ved Haunstrup Hovedgade, Haunstrup I forbindelse

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag

Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag Forudgående offentlig høring indkaldelse af ideer og forslag VVM for udvikling af Kvickly-grunden i Horsens til byområde for butikker og boliger mv. 1. Hvad er VVM? Forkortelsen VVM står for Vurdering

Læs mere

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune

Tillæg nr. 3A til Kommuneplan for Viborg Kommune Tillæg nr. 3A til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune Retningslinjer og rammebestemmelser for et vindmølleområde ved Kirkebækvej sydøst for Romlund Rammeområde 04.VM.07_T3 Forslag Tillæggets område

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Debatoplæg. VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune. Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen

Debatoplæg. VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune. Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Miljø- og Fødevareministeriet Naturstyrelsen Debatoplæg VVM-redegørelse for testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune Debatoplæg Testvindmølle ved Husumvej, Drantum, Ikast-Brande Kommune

Læs mere

Hillerødmotorvejens forlængelse

Hillerødmotorvejens forlængelse Hillerødmotorvejens forlængelse Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelsen Informationspjece - juni 2017 VVM-undersøgelse af Hillerødmotorvejens forlængelse I denne pjece kan du læse om baggrund,

Læs mere

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev

Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Ny motorvej Give-Billund- E20-Haderslev Indkaldelse af forslag og idéer til VVM-undersøgelse Juni 2017 Ny motorvej på strækning fra Give til Haderslev Med aftale mellem regeringen (V, LA og K), S, DF,

Læs mere

MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED - NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG

MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED - NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG MENNESKERS SUNDHED NYE TEMAER I VVM-SAMMENHÆNG BEFOLKNING OG MENNESKERS SUNDHED VVM-direktiv 2014/52/EU Mennesker Befolkning og menneskers sundhed Implementering af VVM-direktivet i dansk lovgivning i

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2

STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS INDHOLD. 1 Indledning 2 TØNDER KOMMUNE STØJ FRA HELIKOPTERFLYVEPLADS ADRESSE COWI A/S Vestre Stationsvej 7 5000 Odense C TLF +45 56 40 00 00 FAX +45 56 40 99 99 WWW cowi.dk TEKNISK NOTAT INDHOLD 1 Indledning 2 2 Beregningsforudsætninger

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Butik ved Nørregade 35-37 Dato Juni 2015 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Inge Hansen Læservejledning: Lov

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

1 Ikke-teknisk resumé

1 Ikke-teknisk resumé Forsvarsudvalget 2018-19 (2. samling) FOU Alm.del - Bilag 2 Offentligt 1 Ikke-teknisk resumé Dette ikke-tekniske resumé skitserer de væsentligste påvirkninger som følge af ændringerne på Flyvestation Skrydstrup

Læs mere

Lokalplan nr

Lokalplan nr Lokalplan nr. 04-010-0001 Tillæg nr. 1 til lokalplan nr. 147 Kvaglund i Esbjerg Kolonihaveområderne Hedelund og Kvaglund Forslag af 20. jan. 2014 Baggrund for lokalplanændringen: Forslag til lokalplan

Læs mere

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby

Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby Oplæg til debat om vindmøller syd for Låsby SPF WIND Denmark ApS har søgt Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune om, at opføre tre vindmøller syd for Låsby.

Læs mere

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) NOTAT Miljøscreening for Planstrategi 19 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) LÆSEVEJLEDNING Lovgivning Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Miljøvurdering af et kommuneplantillæg med VVM? Ved Gert Johansen Hvornår skal et VVM-tillæg miljøvurderes Udgangspunktet er at VVM-tillægget er et tillæg til kommuneplanen. At det sætter rammer (retningslinjer)

Læs mere

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012

BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN SAKSKØBING-RØDBYHAVN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 BORGERMØDE OPGRADERING AF SYDMOTORVEJEN MARIBO HALLERNE, 13. MARTS 2012 PROGRAM 19.00 Velkomst Lolland Kommunes borgmester Stig Vestergaard 19.10 Introduktion Ulrik Larsen, Vejdirektoratet 19.15 Præsentation

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2 - SMV tillæg til spildevandsplan ændret tidsplan NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering

Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering Planlægning for produktionsvirksomheder lov om miljøvurdering Natur & miljø 2017, Kolding. Martin Holm Jensen Miljøstyrelsen En kort introduktion til nyt lovgrundlag Ny lov om miljøvurdering af planer

Læs mere

SMV-screening af planer og programmer

SMV-screening af planer og programmer Generelle oplysninger Navn på plan Tillæg 5 til Spildevandsplan 2012-2020: Opdatering af spildevandsplan og tidsplan for Gammel Stevns Dato for screeningen Januar 2015 Screenet af AnniJJ, Heidkjae, SteRoe,

Læs mere

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller

Vindmøller ved Bredlund. Oplæg til debat. Planlægning for to 150 m høje vindmøller Vindmøller ved Bredlund Oplæg til debat Planlægning for to 150 m høje vindmøller Juni 2015 Oplæg til debat om vindmøller ved Bredlund Møllerne visualiseret fra nordøst fra Godrumvej. SFP WIND Denmark ApS

Læs mere

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet

VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede. DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet VVM-undersøgelse Næstved-Rønnede DN Næstved, 8. oktober 2015 Lene Nøhr Michelsen og Ulrik Larsen, Vejdirektoratet Projekt fra idé til færdigt anlæg Rute 54 Trafikale problemstillinger Årsdøgntrafik: ca.

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING

HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING Til Hørsholm Kommune Dokumenttype Notat Dato Marts 2017 HØRSHOLM KOMMUNE FORSLAG TIL VANDFORSY- NINGSPLAN 2017 SMV-SCREENING HØRSHOLM KOMMUNE SMV-SCREENING Revision 0 Dato 2017-03-01 Udarbejdet af LSC

Læs mere

Vindmøller syd for Østrup

Vindmøller syd for Østrup Vindmøller syd for Østrup Indkaldelse af idéer og synspunkter Jammerbugt Kommune planlægger nu for opstilling af vindmøller ved Østrup mellem Saltum og Pandrup. Den nye møllepark får 6 vindmøller med totalhøjder

Læs mere

Opsamling på borgermøde den 24. juni 2019 om ansøgning til landzonetilladelse til flyvning med veteranfly

Opsamling på borgermøde den 24. juni 2019 om ansøgning til landzonetilladelse til flyvning med veteranfly Opsamling på borgermøde den 24. juni 2019 om ansøgning til landzonetilladelse til flyvning med veteranfly Den 24. juni 2019 kl. 17 19 holdt Furesø Kommune i samarbejde med Værløse Flyhistoriske Hangar

Læs mere

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer NOTAT Miljøscreening i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 029 Dato: 5. oktober 2009 Sagsbehandler: jrhan J.nr.: 017684-2008 Dok. nr.: 454708 LÆSEVEJLEDNING

Læs mere

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge

Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Følgegruppe for Universitetssygehus Køge Ved Casper Toftholm, Byg- og planchef, Troels Wissing, Byplanlægger og Thomas Meier, Trafikplanlægger Dagsorden - Præsentation af dagsorden v/ Casper Toftholm (5

Læs mere

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15 06-11-2017 Screening for af lokalplan 08.15 Sagsnr. 01.02.05-P16-119-17 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.15 for Aldi i Hundested Dato november

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

Ny bane Hovedgård-Hasselager

Ny bane Hovedgård-Hasselager Ny bane Hovedgård-Hasselager Aarhus Kommune Solbjerghallen, 18. januar 2018 Aftenens program Kl. 19.00 ca. 22.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger Pause med mulighed for besøg i spørgehjørner

Læs mere

Scoping. Ved Gert Johansen

Scoping. Ved Gert Johansen Scoping Ved Gert Johansen Forskellen på scoping og screening Screening er en sorteringsproces væsentligt? - må anlægget antages at kunne påvirke miljøet Scoping er en fastlæggelse af hvilke miljøvurderinger,

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Skrydstrup den Til forsvarsministeriet Vedr. høringssvar til miljøkonsekvensvurdering. Pkt. 3.3 Det bør undersøges bedre hvordan flystøj fra

Skrydstrup den Til forsvarsministeriet Vedr. høringssvar til miljøkonsekvensvurdering. Pkt. 3.3 Det bør undersøges bedre hvordan flystøj fra Skrydstrup den 29.8.2019 Til forsvarsministeriet Vedr. høringssvar til miljøkonsekvensvurdering. Pkt. 3.3 Det bør undersøges bedre hvordan flystøj fra F35 har indflydelse på huspriserne i området for Flyvestation

Læs mere

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg

Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatoplæg Vindmøller ved Aunsbjerg Debatperiode i 4 uger: Fra mandag den 5. januar 2015 til mandag den 2. februar 2015. Oplæg til debat om vindmøller ved Aunsbjerg Ecopartner Aps. og lodsejer Holger Preetzmann

Læs mere

Afgørelse om at to ændringer til projekt om udvidelse af Haderup omfartsvej ikke er VVM-pligtigt

Afgørelse om at to ændringer til projekt om udvidelse af Haderup omfartsvej ikke er VVM-pligtigt Banedanmark Amerikas plads 2100 København Ø Sendt elektronisk til: agjo@vd.dk Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 01 78 Fax 7262 6790 bts@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Afgørelse

Læs mere

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé

VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé VVM i forbindelse med revision af miljøgodkendelse til LEO Pharma A/S samt produktion af Ingenol Mebutate Del 3: Ikke teknisk resumé Del 1: Forslag til kommuneplantillæg Del 2: VVM-redegørelse Del 3:Ikke

Læs mere

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde

Kommuneplan Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde. Rammeområde Kommuneplan 2017-2029 Tillæg nr. 3 for område 1.B.43 Boligområde ved Kildegade Rammeområde November 2017 INDLEDNING Med tillæg nr. 3 til Kommuneplan 2017-2029 udlægges rammeområde 1.B.43 for at muliggøre

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere

Infomøde for Stadionvej

Infomøde for Stadionvej ODENSE LETBANE 1 Infomøde for Stadionvej LETBANEN I BYBILLEDET v/ Dorthe Harbo Andersen, By- og Kulturforvaltningen LEDNINGSFLYTNING v/ Lars Scheuer, Odense Letbane TRAFIK OG PARKERING v/ Stig Langsager,

Læs mere

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune

VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune Rådhusparken 2 2600 Glostrup www.glostrup.dk miljo.teknik@glostrup.dk Tlf: 4323 6100 VVM Screening af indsatsplan for grundvandsbeskyttelse i Glostrup Kommune 25-03-2019 18/5824 1. Introduktion Glostrup

Læs mere

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen

Aarhus N - Randers N. Udbygning af E45 Østjyske Motorvej. Borgermøder. Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Udbygning af E45 Østjyske Motorvej Aarhus N - Randers N Indkaldelse af idéer og forslag til VVM-undersøgelsen Borgermøder Onsdag den 20. juni 2018 Randers Torsdag den 21. juni 2018 Hadsten Se tid og sted

Læs mere

Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje

Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje Miljøkonsekvensvurdering for ny vej mellem Græsted og Gilleleje Afgrænsningsrapport Indhold 1 Indledning 1 2 Foreløbig projektbeskrivelse 2 2.1 Linjeføring 2 3 Afgrænsning og miljøvurdering 3 3.1 Afgrænsning

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Høvsøre. Udvidelse af det nationale testcenter for store prototypevindmøller i. Planlægning og byudvikling. Indkaldelse til ideer og forslag

Høvsøre. Udvidelse af det nationale testcenter for store prototypevindmøller i. Planlægning og byudvikling. Indkaldelse til ideer og forslag Indkaldelse til ideer og forslag Udvidelse af det nationale testcenter for store prototypevindmøller i Høvsøre Marts 2017 Planlægning og byudvikling Indledning Danmark skal også i fremtiden være konkurrencedygtig

Læs mere

Skema til projektafgrænsning

Skema til projektafgrænsning Skema til projektafgrænsning Projektets navn: Kommuneplantillæg for klimatilpasning Projektansvarlig: TRI (Rune) Miljøvurdering er påbegyndt:25. juni 2017 Miljøvurdering er afsluttet: 30. august 2017 Kommuneplantillægget

Læs mere

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232

Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Dansk Vindenergi ApS Brændskovvej 15, 9382 Tylstrup, Tlf 98262122, Fax 98262123, www.dansk-vindenergi.dk, CVR-nr. 20238232 Frederikshavn Kommune Att.: Lene Morthensen Rådhus Alle 100 9900 Frederikshavn

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening iht. Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til Lokalplan nr. 391 og Tillæg nr. 59 til Kommuneplan 2013-2025 Ringkøbing- Skjern Kommune for et område til erhvervsformål ved Tøstrupvej,

Læs mere

Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus

Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus Elektrificering og Hastighedsopgradering Fredericia Aarhus Aarhus Kommune Borgermøde i Ceres Park og Arena d. 29. maj 2017 Dagens program Kl. 19.00 ca. 21.00 Præsentation af projektet og dets lokale påvirkninger

Læs mere

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup

Borgermøde Haderup Omfartsvej. 1. oktober 2014 i Haderup Borgermøde Haderup Omfartsvej 1. oktober 2014 i Haderup Dagsorden for mødet 19.00-19.15 Velkomst og indledning Finn Stengel Petersen, formand for Teknik- og Miljøudvalget i Herning Kommune Karsten Kirk

Læs mere

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan

Tillæg nr. 22 til Herning Kommuneplan Forslag til Tillæg nr. 22 til Rammeområde 79.T7 Teknisk anlæg Svæveflyvecenter Arnborg Fremlægges fra 1. oktober 2014 til 26. november 2014 (begge dage incl.) Om kommuneplantillægget Et kommuneplantillæg

Læs mere

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1)

Bekendtgørelse om vurdering af virkning på miljøet (VVM) ved projekter om etablering m.v. af elproduktionsanlæg på havet 1) BEK nr 68 af 26/01/2012 (Historisk) Udskriftsdato: 25. november 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima-, Energi- og Bygningsmin., Energistyrelsen, j.nr. 2203/1190-0033

Læs mere

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte

DEBATOPLÆG. Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte DEBATOPLÆG Indkaldelse af ideer og forslag til planlægning og miljøkonsekvensrapport for Herlev Bymidte Høringsperiode fra den 11. oktober 2018 til den 1. november 2018 Hjo rte spr ing Herlev Rin Herlev

Læs mere

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade

LOKALPLAN Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade LOKALPLAN 0-855 Boliger i den nordlige del af Thomas B. Thriges Gade Her skal ikke være fotos af marker, hegn o.lign, men gerne skråfotos, illustrationer eller fotos af eksisterende byggeri (Husk der er

Læs mere

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup

Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013. Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup Virksomheder J.nr. MST-1272-01203 Ref. clben Den 7. juni 2013 Støjhandlingsplan 2013 for Københavns Lufthavn, Kastrup 0. Indledning Støjhandlingsplanen er baseret på støjkortlægningen fra 2006. Miljøstyrelsen

Læs mere

Ny planlægning for centerområdet ved Kåremagervej, Brande. Borgermøde den 29. september 2017

Ny planlægning for centerområdet ved Kåremagervej, Brande. Borgermøde den 29. september 2017 Ny planlægning for centerområdet ved Kåremagervej, Brande Borgermøde den 29. september 2017 Program Velkomst v/henrik Engedahl, formand for Teknik- og Miljøudvalget Planprocessen v/lilian Ebbesen, Planafdelingen

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET. Til Fødevarestyrelsen

AARHUS UNIVERSITET. Til Fødevarestyrelsen Til Fødevarestyrelsen Revideret besvarelse på bestillingen: Velfærdsmæssige konsekvenser i husdyrbesætninger som følge af øgede støjniveauer ved brug af F-35- kampfly. Fødevarestyrelsen (FVST) har i bestilling

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

Afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten for præhospitalets helikopterlandingsplads nord for Holstebro

Afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten for præhospitalets helikopterlandingsplads nord for Holstebro Idéoplæg Afgrænsning af miljøkonsekvensrapporten for præhospitalets helikopterlandingsplads nord for Holstebro Holstebro Kommune Høringsfrist den 5. juli 2018 Juni 2018 Hvad er en miljøkonsekvensrapport?

Læs mere

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013

BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 BORGERMØDE HADERUP OMFARTSVEJ HADERUP 26. SEPTEMBER 2013 DAGSORDEN FOR MØDET 19.00-19.10 Velkomst og indledning Byrådsmedlem Christen Dam Larsen, Herning Kommune Planlægningschef Birgitte Henriksen, Vejdirektoratet

Læs mere