Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax chjn@trafikstyrelsen.dk Referat Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014 Deltagere Henrik Carstensen Dansk Erhverv Kristian Durhuus CPH, Københavns Lufthavne Per Henriksen Dansk Industri, Dansk Luftfart Dan Banja Erhvervsflyvningens Sammenslutning Anders Madsen Kongelig Dansk Aeroklub Lars Andersen SAS Erik Jakobsen Karup Lufthavn Susanne Isaksen Naviair Kjeld Jørgensen Billund Lufthavn Asta Ostrowski Forbrugerrådet Jesper Rasmussen Trafikstyrelsen Per Schmock Trafikstyrelsen Christian Thorhauge Trafikstyrelsen Lise Aaen Kobberholm Trafikstyrelsen Theo Rabenberg Trafikstyrelsen Keld Ludvigsen Trafikstyrelsen Niels Remmer Trafikstyrelsen Susie Berthelsen Trafikstyrelsen Charlotte Jacobsen (ref.) Trafikstyrelsen 1. Velkomst Vicedirektør Jesper Rasmussen bød velkommen til det andet møde i Branchepanelet for Luftfart, og særlig velkommen til Asta Ostrowski fra Forbrugerrådet som deltog grundet de forbrugerrelaterede emner. Side 1 (7)

2 2. Revision af Kommissorium samt oversigt over ekspertdialogfora Ingen kommentarer til det reviderede kommissorium der hermed blev endelig godkendt. Der var dog ønske fra branchen om at få Arbejdsmiljørådet for luftfart, Luftrumsbrugere-møder samt Luftfartshandicap-gruppen med ind i oversigten over ekspertdialogfora. Oversigten vil blive tilpasset i overensstemmelse hermed. 3. Igangværende sager Trafikstyrelsen fremlagde to igangværende sager, hvor den første var TS s udstedelse af midlertidige flyvecertifikater indtil det endelige kommer. Ordningen er indført, og branchen orienteret ved hjælp af nyhedsbrev. Den anden sag der pågår, er at branchen ikke er blevet orienteret ved udsendelse af AIC. Hertil tilføjede TS, at der er udarbejdet en procedure til orientering af branchen ved udsendelse af AIC, såfremt man har tilmeldt sig ordningen. 4. Formidling af EU-regler Trafikstyrelsen redegjorde for den formidlingsvirksomhed der er i værksat med hensyn til EASA/EU møder og regler. Denne indebærer blandt andet udsendelse af kommenterede dagsordner for møder i EASA komiteen. Hertil kommer at styrelsen producerer kort nyhedstekst på hjemmeside når EASA offentliggør høringer om nye regler (NPA er) samt om EASA s endelige forslag til nye regler (Opinions), for derved at bidrage til større opmærksomhed som branchen har efterlyst. Endelig offentliggøres ved nyhedstekst når nye regler endelig er vedtaget som derudover lægges på styrelsens hjemmeside som det endelige regelsæt. Branchen kvitterede positivt for den ny praksis. Det blev forespurgt, hvorvidt samme formidling kunne etableres med hensyn til ICAO publikationer/regler. Hertil var at sige, at ICAO regler typisk implementeres via EU regulering efterfølgende, hvorfor behovet for umiddelbar formidling ikke var det samme som for EU regler. ICAO s hjemmeside var i øvrigt udførlig og offentlig tilgængelig og ICAO s publikationer kan erhverves af alle mod betaling. Allerede af den grund har styrelsen ikke mulighed for at etablere vederlagsfrie links til ICAO annekser mv. I særlige konkrete tilfælde vil der kunne bidrages med oplysninger. TS informerede om EASA s videre arbejde med et fornyet fokus på principper for og omfang af regulering. Den Side 2 (7)

3 ny ledelse i EASA har som målsætning at reducere tempoet i regelplanen i erkendelse af, at reguleringsvirksomheden har været too much, too complex and too fast. Herudover arbejdes der med en reguleringsmæssig forankring af principperne om risk- & trustbased approach. 5. Klageadgang på luftfartsområdet Efter ønske fra Branchepanelet var der til brug for mødet udarbejdet et kort notat om rammerne for klageadgang og omfang af klager på luftfartsområdet. Efter kort drøftelse var der enighed om, at der for tiden ikke er basis for oprettelse af et egentlig klagenævn. Det blev fremhævet, at det var væsentlig med en fælles forståelse omkring fortolkning af reglerne og en løbende dialog herom. Dette ville i sig selv bidrage til opretholdelse af et lavt niveau af klager. Der kunne dog være behov for et særligt fokus på klageomfanget på området for denied boarding samt fokus på, hvorvidt fungerer efter hensigten. Disse punkter drøftes på Branchepanelets næste møde. 6. Safety Management System (SMS) Med udgangspunkt i OPS informerede TS om, at SMS pr. 28. oktober skal være dokumenteret og implementeret i de respektive organisationer. TS pointerede, at indførelsen af SMS bliver en læringsproces for organisationen og at det kan tage helt op til 10 år før et endeligt system er effektivt. TS fremhævede vigtigheden af en dialogbaseret tilgang, herunder specielt omkring inspektioner og den efterfølgende dialog vedr. mulige findings. Branchen var enig heri. TS fremførte at ledelsesmæssig opbakning i virksomhederne er absolut meget vigtigt for en succesfuld implementering af SMS. Virksomhederne har selv det grundlæggende ansvar for at etablere et passende SMS og herefter overbevise Trafikstyrelsen om rigtigheden i dette valg. TS kunne samtidig informere om, at der fremadrettet vil være en øget rotation mellem inspektørerne, med henblik på at opnå større ensartethed i tilsynet, herunder også i forhold til SMS. SMS vil være et centralt emne på den kommende Sikkerhedskonference d. 18. november Side 3 (7)

4 7. Denied Boarding TS redegjorde indledningsvis for status i forhandlingerne om forslaget i Bruxelles. Det var ikke lykkedes for det græske formandskab at bringe sagen væsentlig videre. Der var fortsat en række juridiske problemstillinger, herunder også i forhold til luftselskaber fra tredje lande. Man skulle nok regne med, at området i en rum tid fremadrettet ville være underlagt den nugældende EU-forordning. På forespørgsel herom oplystes, at den danske holdning til forordningsforslaget var fortsat den der er fastlagt i rammenotat herom. Herudover blev orienteret om, at TS nu har hjemmel til at træffe afgørelser, modsat tidligere kun at fremkomme med udtalelser. Dette indebærer i udgangspunkt, at når en klager får medhold, skal selskabet inden 4 uger udbetale kompensation. Det oplystes, at dette også gælder for udenlandske luftfartselskaber. TS kunne oplyse, at de første sager hvor selskaber ikke havde efterkommet TS s afgørelser var på vej til at blive politianmeldt. På forespørgsel herom var der tilslutning til, at styrelsen efter sommeren vil tage initiativ til at indkalde til et møde med relevante dele af branchen om, hvorledes styrket kommunikation om forenkling af oversigt over særlige omstændigheder der er kompensationsgivende, kan tilvejebringes. Endelig orienterede TS om at man på dette møde også vil i dialog med branchen om hvordan den samlede sagsbehandlingstid kan nedbringes. Disse emner vil muligvis optræde på dagsorden for næste møde i Branchepanelet. Aktion: TS indkalder til møde over sommeren for at gå i dialog med branchen om muligheden for at forenkle regler og nedbringe den samlede sagsbehandlingstid. 8. Performance Plan for Reference Periode 2 (RP 2) for dansksvensk FAB Trafikstyrelsen informerede om tilrettelæggelse af performanceplanen for den kommende referenceperiode. Der har været tale om en god proces, en række høringer var gennemført og planen var nu godkendt af FAB-Board. Planen ville nu blive oversendt til EU-kommissionen med forventet svar til efteråret. Der forventedes ingen sværdslag her. Der blev udtrykt overordnet tilfredshedshed med målsætningerne, men udtrykt bekymring mod prisudviklingen syd for grænsen. TS kunne oplyse, at en-route raten i Danmark vil falde 11 % og terminalraten for CPH vil falde 18 % i Trafikprognoser på 5 års sigt er usikre, og man vil foretage en revurdering i Hvad angik problemerne syd for grænsen blev det nævnt, at Tyskland og Frankrig Side 4 (7)

5 havde leveringsproblemer og at EU-kommissionen var opmærksom herpå. Danmark lever op til EU kravene. 9. Social dumping indenfor luftfart TS orienterede om de seneste drøftelser i Rådet for Dansk Luftfart om emnet. Herunder om de tre spor der var fastlagt. Disse er: 1) Et EUspor med henblik på at fremme en ensartet implementering, administration og fortolkning af EU-reglerne. 2) Vurdere om danske regler understøtter regelshopping. 3) Sætte fokus på, at der ikke sker en bevidst omgåelse af reglerne. Det var på dette grundlag besluttet, at arbejdsgruppen ville fortsætte sit arbejde. Der var ligeledes besluttet at etablere en følgegruppe bestående af repræsentanter fra Finland, Norge og Sverige, som allerede havde afholdt sit første møde med henblik på at udveksle erfaringer. Endvidere kunne det overvejes at tage kontakt til de hollandske myndigheder, idet Holland havde taget emnet op på det seneste transportministerrådsmøde. Endelig var der bred enighed omkring, at betegnelsen social dumpning ikke var retvisende og rettelig burde hedde regelshopping. 10. Implementering af LAGs fase 2 (Liquids, Aerosols, Gasses) TS orienterede om, at Kommissionen overvejer, hvorvidt der skal implementeres en LAGs fase 2, der vil betyde, at passagerer kan få lov til at medbringe vand i klare flasker mod at lufthavnene screener disse. TS havde deltaget i et arbejdsgruppemøde i maj måned, hvor man havde diskuteret, hvorvidt LAGs fase 1 var en succes eller ej. Kommissionen fremlagde på det møde en undersøgelse, der viste, at der ikke var nogen negativ effekt på flowet i lufthavnene. Undersøgelsen omfattede dog ikke en sommerferieperiode, der typisk er travl. TS fortalte, at dansk holdning på det kommende møde i AVSEC mødet var, at undersøgelsen burde omfatte en længere periode samt at en evt. implementering af LAGs fase 2 skulle vurderes ud fra den fordel, som passagerer får kontra den udgift, som lufthavnene skal bære. Branchen gav udtryk for, at de var meget store modstandere af en fase 2, idet lufthavnene ville få en meget stor udgift til køb af udstyr samt til yderligere forbrug af ressourcer til selve screeningen, som de anslår samlet vil koste mere end 100 millioner kroner. Derudover mente branchen ikke, at man fik mere sikkerhed for pengene. Branchen foreslog, at man slog fase 2 sammen med fase 3. Side 5 (7)

6 11. Styrelsens tilsynsaktivitet på security-området TS informerede kort om styrelsens tilsyn på security-området. TS har i 2013 brugt 207 manddage på tilsyn af i alt ca virksomheder (lufthavne, luftfartsselskaber, fragtagenter, cateringfirmaer, kendte kunder, kendte leverandører og transportører). TS fortalte, at frekvensen for tilsyn på lufthavnsområdet, er fastsat på baggrund af en risikomodel, der vurderer kriterier som: antal passagerer, trusselsniveau, security forhold og kompetencer, opbygning af lufthavn/kompleksitet, findings, gennemførelsesstandard og tilstedeværelsen af intern kvalitetskontrol m.m. TS fortalte, at der i 2013 havde været en del findings vedrørende kvaliteten af de manuelle personeftersyn og eftersyn af håndbagage. Endelig skal der mere fokus på kvalitetssikring og korrekt uddannelse af medarbejdere. 12. Implementering af Approved Training Organization (ATO) TS orienterede kort om processen for overgangen af Flight Training Organization (FTO) til Approved Training Organization (ATO). Deadline lå i første omgang d. 8. april 2014, men blev rykket frem til 8. juni Alle FTO/TRTO er er blevet godkendt inden fristudløb. Branchen ytrede en forvirring om implementeringstidspunktet for Reg. Fas er, som TS oplyste til 8. april 2015, medmindre EASA fremkommer med en udsættelse af fristen. Branchen gjorde opmærksom på den kæmpe opgaveløsning for frivillige organisationer det er, at overgå til ATO, hvilket TS var helt enig i. 13. Kommende møde Næste møde og dermed sidste møde for i år vil være d. 12. november kl. 10:30 13: Eventuelt ES bemærkede, at man havde noteret sig de nye procedurer for rundflyvning med helikoptere og gav i denne forbindelse udtryk for, at de var kommet på et uheldigt tidspunkt for branchen. TS tilkendegav at intentionen var at give branchen bedre vilkår, og at der vil blive indkaldt til et brugermøde i efteråret for at evaluere reglerne. Endvidere blev udtrykt utilfredshed for takstudviklingen i Roskilde Lufthavn og en manglede takstforhandlingskompetence for denne. CPH bemærkede hertil, at CPH/Roskilde var én virksomhed, hvilket faktisk var til god gavn for Roskilde Lufthavn. Side 6 (7)

7 BDL fremkom med ønske om at status for Tokyo konventionen kunne blive sat på dagsorden for næste møde i Branchepanelet. Side 7 (7)

Referat af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar

Referat af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar 2014 Deltagere - Henrik Carstensen

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december 2014 Deltagere

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Deltagere Lars Andersen, SAS Kristian

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Deltagere - Susanne

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780353 Fax 7262 6790 pali@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015 Deltagere Susanne Isaksen,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Deltagere Kristian Durhuus,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Deltagere Peter Høgsberg,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016 Referat Deltagere - Kristian

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016 Deltagere Kristian

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Orientering om status for implementering af EU certificering af flypersonale (Del-FCL)

Orientering om status for implementering af EU certificering af flypersonale (Del-FCL) Orientering om status for implementering af EU certificering af flypersonale (Del-FCL) December 2011 Udgivet af Trafikstyrelses Center for personcertificering København 2011. Del FCL 06DEC2011 Side 2 af

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser:

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 afo@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Safety-bidrag Notat 1. Indledning Luftfartsudvalget anbefaler i sin rapport at ændre de

Læs mere

Strategi og praksis for tilsyn med luftfartssikkerhed & security

Strategi og praksis for tilsyn med luftfartssikkerhed & security Strategi og praksis for tilsyn med luftfartssikkerhed & security Indsæt billede her 8,1 cm. højt x 16,3 cm. bredt Sikkerhedskonference - 31. oktober 2013 Dagsorden 1. Præsentation af Trafikstyrelsen strategi

Læs mere

Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden

Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden Erhvervsudvalget ERU alm. del - Bilag 253 Offentligt Finanstilsynet 8. juni 2007 Redegørelse vedrørende Finanstilsynets notat om udsteders pligt til at offentliggøre intern viden Den 20. april 2007 offentliggjorde

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 308 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 308 Offentligt Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 308 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 7221 8800 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Den Europæiske Unions Tidende L 91/7

Den Europæiske Unions Tidende L 91/7 3.4.2009 Den Europæiske Unions Tidende L 91/7 KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 272/2009 af 2. april 2009 om supplering af de fælles grundlæggende normer for civil luftfartssikkerhed som fastlagt i bilaget

Læs mere

Referat af møde i Droneforum den 12. september Deltagere

Referat af møde i Droneforum den 12. september Deltagere Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Droneforum den 12. september 2013 Deltagere - Jimmy Arly Larsen Ehvervsflyvningens

Læs mere

Dagsorden HUNDIGE BOLDKLUB

Dagsorden HUNDIGE BOLDKLUB Dagsorden HUNDIGE BOLDKLUB Mødeleder: Jan Referent: Henrik Dato: 04. November 2015 kl. 19:00 Tilstedeværende: Henrik, Jan, Stig, Kirsten og Peshko Punkt: Konklusion: Ansvarlig: Deadline: 1. Godkendelse

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget EUU alm. del - Bilag 69 Offentligt 08.11.2006 NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG om Kommissionens forordning for principper for god fremstillingspraksis for materialer og genstande bestemt

Læs mere

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft.

Vejledning. 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte den nye telelov 1 i kraft. Vejledning Februar 2012 Vejledning om tilsyn, rimelige anmodninger og alternativ tvistbillæggelse i forhold til den sektorspecifikke konkurrenceregulering på teleområdet 1 Indledning Den 25. maj 2011 trådte

Læs mere

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum

Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum 10. oktober 2012 Hovedpunktsreferat fra møde den 5. oktober 2012 i VULA-forum /timepe-erst Deltagere: Colt Telecom: John Frederiksen og Morten Føns Concepy: Stig Myken og Nicolai Lamborg Dong Energy Sales

Læs mere

Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig

Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Anbefaling og spørgsmål til luftfartsselskaber som følge af flyulykken i Frankrig Dato

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor

Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor 2009R0272 DA 21.03.2013 003.001 1 Dette dokument er et dokumentationsredskab, og institutionerne påtager sig intet ansvar herfor B KOMMISSIONENS FORORDNING (EF) Nr. 272/2009 af 2. april 2009 om supplering

Læs mere

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt

Retsudvalget REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt Retsudvalget 2013-14 REU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 1240 Offentligt Folketinget Retsudvalget Christiansborg 1240 København K Lovafdelingen Dato: 22. oktober 2014 Kontor: Forvaltningsretskontoret

Læs mere

Sikkerhedskonference 16. januar 2019

Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Erfaringer med sikkerhedsledelsessystem i en mindre organisation v. Christina Dideriksen, lufthavnschef, Bornholms Lufthavn Sikkerhedskonference 16. januar 2019 Hvad

Læs mere

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat

Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv. 24. april 2007 i Helsingfors, Finland. Kort referat EK-A 1/07 J.nr. 41012.15.001/07 13.06.2007 LDJ Møde i Embedsmandskomitéen for Arbejdsliv 24. april 2007 i Helsingfors, Finland Kort referat 1. Velkomst og godkendelse af dagsorden Den finske formand bød

Læs mere

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden

Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget. Til stede: Afbud fra: Dagsorden Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 21. april 2010 Ref: HS Dato: 6. maj 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 263 Offentligt

Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 263 Offentligt Transportudvalget 2014-15 TRU Alm.del Bilag 263 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 mmo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Redegørelse over ventetider

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem

Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem Statsforvaltningens brev af 10. februar 2009 til et byrådsmedlem 10-02- 2009 TILSYNET Du har som byrådsmedlem af Svendborg Byråd klaget over den proceduremæssige behandling af spørgsmålet om aflysning

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark

Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0390 Bilag 3 Offentligt Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark 22. september 2008 Supplerende grundnotat vedrørende forslag (KOM(2008) 390) fra Kommissionen

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. september 2008 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

HENVENDELSE FRA KONKURRENCERÅDET TIL TRANSPORTMINISTEREN OG ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET KONKURRENCELOVENS 2, STK. 5

HENVENDELSE FRA KONKURRENCERÅDET TIL TRANSPORTMINISTEREN OG ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTERIET KONKURRENCELOVENS 2, STK. 5 12-01 20122 4/0120-8901-1064 /MCR /AWI PUNKT 3 HENVENDELSE FRA KONKURRENCERÅDET TIL TRANSPORTMINISTEREN OG ERHVERVS- OG VÆKSTMINISTEREN EFTER KONKURRENCELOVENS 2, STK. 5 KONKURRENCE- OG FORBRUGERSTYRELSEN

Læs mere

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J

Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Referat Aarhus Uddannelsesråd Dato for referat: 30. oktober 2012 Mødedato: 23. oktober 2012 Sted: Børn og Unge, Grøndalsvej 2, Viby J Deltagere: Afbud: Referent: Kopi til: Medlemmer af Uddannelsesrådet

Læs mere

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave.

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til BL-ændringer om lufttrafikregler og procedurer for tale-radiokommunikation

Læs mere

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede

Referat. Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl til Tilstede Referat Udvalg: PASS Dato: Torsdag den 26. november 2015 kl. 10.00 til 12.00 Emne: Referat Tilstede Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Helle Stang Traasdahl, KL Lotte

Læs mere

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser På et møde mellem transport-

Læs mere

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt

Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget 2015-16 EFK Alm.del Bilag 224 Offentligt Grund- og nærhedsnotat til Folketingets Europaudvalg Dato 14. marts 2016 Forslag til afgørelse om indførelse af en mekanisme

Læs mere

Arbejdstidsdirektivet

Arbejdstidsdirektivet Arbejdstidsdirektivet Arbejdstid er igen på dagsordenen, og Europa-kommissionen vil formentlig offentliggøre nye forslag til Arbejdstidsdirektivet tidligt på året i 2015. Konsekvenserne for EPSU og dets

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mmo@tbst.dk www.tbst.dk Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladser Trafik-

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl Referat af bestyrelsesmøde i, på Fangel Kro den 20. april 2018 kl. 13.30 Afbud: Pkt. 1. Ingen Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Formanden orienterer Modtaget

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 28 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 14. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering notat

Læs mere

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl

Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag, den 15. september 2011 kl Til medlemmerne af Rådet for Specialpsykologuddannelsen! " 29. november 2011 Stine Whitehouse Stine.Whitehouse@stab.rm.dk 1-30-72-162-09 Referat fra 2. møde i Rådet for Specialpsykologuddannelsen Torsdag,

Læs mere

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005

December 2012. Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 Statsrevisorerne 2008-09 Beretning nr. 11 Rigsrevisors fortsatte notat nr. 3 af 19. november 2012 Offentligt Notat til Statsrevisorerne om beretning om bilsyn efter liberaliseringen i 2005 December 2012

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2016 Rådsmøde Alm. anl. Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2016 Rådsmøde 3484 - Alm. anl. Bilag 1 Offentligt UDENRIGSMINISTERIET EKN, sagsnr: 2016-22379 Center for Europa og Nordamerika Den 9. september 2016 Rådsmøde (almindelige anliggender) den

Læs mere

Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0611 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0611 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2009 KOM (2009) 0611 Bilag 2 Offentligt Udkast NOTAT DEPARTEMENTET Dato 27. november 2009 Dok.id J. nr. 120-29 Internationalt Kontor Grundnotat Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal.

Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Referat af Generalforsamling afholdt torsdag den 26. marts 2009 kl. 1930 i Dalby forsamlingshus lille sal. Dagsorden: 1: Valg af dirigent 2: Bestyrelsens beretning 3: Det reviderede regnskab forelægges

Læs mere

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål

Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål Erhvervsudvalget 2010-11 L 160 Bilag 6 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 2. maj 2011 10/05177-272 Talepapir til åbent samråd i ERU den 3. maj 2011 samrådsspørgsmål A af 6. april 2011 stillet af Benny Engelbrecht

Læs mere

Bestyrelsesmøde. Møde -referat Sted Start. 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00

Bestyrelsesmøde. Møde -referat Sted Start. 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00 Møde -referat Sted Start 20. august 2015 Mariebo-Møllen Kl. 13:00 Deltagere Niels Kruse, Karl Jørgensen, Lars Olsen, Per Carstens og Palle Rasmussen. Endvidere suppleant Rinda Faurskov og direktør Per

Læs mere

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning

Høringsnotat. BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat BL 6-08 om certifikater for betjening af radioanlæg i luftfartsradiotjeneste mm 1. Indledning Trafik-,

Læs mere

2. Sundhedsaftaler v. Ane Friis Bendix og Torben Laurén 3. Ibrugtagning af ref01 v. Jens Egsgaard 4. Status for / afrapportering fra

2. Sundhedsaftaler v. Ane Friis Bendix og Torben Laurén 3. Ibrugtagning af ref01 v. Jens Egsgaard 4. Status for / afrapportering fra Bispebjerg Hospital Frederiksberg Hospital Direktion Bispebjerg Bakke 23 2400 København NV Møde i: Samordningsudvalget ved Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler Dato: 27. maj 2014 Kl.: 14-16 Sted: Bispebjerg

Læs mere

R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri. I mødet deltog:

R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri. I mødet deltog: Mejeribrugets UddannelsesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg mandag den 16. september 2013 kl. 10.00 i Dansk Industri I mødet deltog: Poul Erik Faarkrog, NNF Lars Gram, Danske

Læs mere

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning

Høringsnotat. Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav til visse førere af køretøjer i vejtransport. 1. Indledning Høringsnotat Edvard Thomsens vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS2010000-00031 Dato 8. juli 2015 LC Ændring af bekendtgørelse om kvalifikationskrav

Læs mere

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016

Tilsynsrapport til offentliggørelse J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016 Tilsynsrapport til offentliggørelse Virksomheder J.nr. MST-1272-00647 Ref. clben/hecla Dato: 4. januar 2016 Tilsynsrapport Virksomhedens navn Virksomhedens adresse CVR nummer 14707204 Virksomhedstype Københavns

Læs mere

Øvrige deltagere: Fra Domea, driftschef Mikki Frandsen. Formand Jørgen Østergaard bød velkommen til mødet.

Øvrige deltagere: Fra Domea, driftschef Mikki Frandsen. Formand Jørgen Østergaard bød velkommen til mødet. Boligselskabet af 1964 i Hjørring Referat af organisationsbestyrelsesmøde, onsdag den 18. september 2013 kl. 15.00 i bestyrelseslokalet, St. Kirkestræde 17 B, 9800 Hjørring. Dagsorden: side 1 Godkendelse

Læs mere

Udtalelse nr. 7/2014

Udtalelse nr. 7/2014 Udtalelse nr. 7/2014 (artikel 287, stk. 4, andet afsnit, og artikel 322, stk. 2, TEUF) om forslag til Rådets forordning om ændring af forordning (EF, Euratom) nr. 1150/2000 om gennemførelse af afgørelse

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 26.6.2019 C(2019) 4548 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 26.6.2019 om ændring af Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2016/1629 om fastsættelse

Læs mere

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007

Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Referat fra møde i Portøruddannelsesnævnet onsdag den 7. november 2007 Til stede Erik Brouer, formand, Danske Regioner Karen Stæhr, næstformand, FOA FOA: Stig Ove Jensen Elias Pedersen Danske Regioner:

Læs mere

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando

Styrelsen har herudover modtaget høringssvar fra Erhvervsstyrelsens Team Effektiv Regulering (TER), Aalborg Lufthavn, Værnsfælles Forsvarskommando Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Ændring af BL 3-10, Bestemmelser om luftfartshindringer, hvor bilag 1 erstattes af et nyt bilag 1. Indledning

Læs mere

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 257 Offentligt

Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 257 Offentligt Europaudvalget 2013-14 EUU Alm.del Bilag 257 Offentligt G R UND- OG NÆ RHEDS NOT AT Den 7. februar 2013 Departementet: Ref. Stkj/svfri Sagsnummer: KOMMISSIONENS HENSTILLING om minimumsprincipper for efterforskning

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL. 19.00 PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST GRUNDEJERFORENINGEN FASANVÆNGET 2980 KOKKEDAL REFERAT Deltagere/stemmer Til stede fra Bestyrelsen

Læs mere

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03

RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 RIGSREVISIONEN København, den 5. maj 2003 RN B105/03 Notat til statsrevisorerne om den fortsatte udvikling i sagen om Undervisningsministeriets økonomiske og faglige styring på erhvervsskoleområdet (beretning

Læs mere

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring.

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-25 Hermed fremsendes Trafik-, Bygge-

Læs mere

Mødereferat. Mødeleder:

Mødereferat. Mødeleder: Mødereferat Mødeformål: Dansk Fuglekollisionskomité, møde 74 Sted: Trafikstyrelsen Mødedato og tid: Tirsdag den 24. maj 2011, kl. 10.15 Journal nr.: Deltagere: Mogens Hansen, KLH Kim Skriver, DANSAM Jens

Læs mere

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen.

3. Økonomiopfølgning 2012 Administrationschef Jens Otto Hundsdahl redegør på mødet for forårsopfølgningen. Dagsorden til VUC bestyrelsesmødet den 14. maj 2012, klokken 15.00 17.00 Mødet foregår i mødelokalet på VUC i Holstebro 1. Godkendelse af referat Der er ikke indkommet kommentarer til sidste referat 2.

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 116 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget ERU Alm.del Bilag 116 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2016-17 ERU Alm.del Bilag 116 Offentligt GRUND- OG NÆRHEDSNOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG 10. February 17 Meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet,

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K

Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade København K Udlændinge- og Integrationsministeriet Slotsholmsgade 10 1216 København K Gammeltorv 22 DK-1457 København K Tlf. +45 33 13 25 12 Fax +45 33 13 07 17 www.ombudsmanden.dk post@ombudsmanden.dk Personlig henvendelse:

Læs mere

TØF s LUFTFRAGTKONFERENCE BILLUND 7. FEBRUAR 2013. Luftfragtspeditørernes forberedelse til de nye regler!

TØF s LUFTFRAGTKONFERENCE BILLUND 7. FEBRUAR 2013. Luftfragtspeditørernes forberedelse til de nye regler! TØF s LUFTFRAGTKONFERENCE BILLUND 7. FEBRUAR 2013 Luftfragtspeditørernes forberedelse til de nye regler! Henrik Carstensen Administrerende direktør for Strait Air Transport A/S Formand for Danske Luftfragtspeditørers

Læs mere

Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013. 20. februar 2014 Sags nr.: 105.72J.271. Deltagere:

Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013. 20. februar 2014 Sags nr.: 105.72J.271. Deltagere: Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen Frederiksholms Kanal 25 1220 København K Tlf. 3392 5000 Fax 3392 5567 E-mail ktst@ktst.dk www.ktst.dk CVR nr. 29634750 Referat af revisornetværksmødet den 12. december 2013

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del Bilag 564 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: DEPMHE Sags nr.: 1109266 Dok. Nr.: 643094 Dato: 8. september 2011 NOTAT TIL FOLKETINGETS

Læs mere

Samrådsspørgsmål K, L og M om bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn, Kastrup. Samrådsspørgsmål

Samrådsspørgsmål K, L og M om bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn, Kastrup. Samrådsspørgsmål Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del endeligt svar på samrådsspørgsmål 77 Offentligt Samrådsspørgsmål K, L og M om bagagehåndteringen i Københavns Lufthavn, Kastrup Samrådsspørgsmål K,L og M Samrådsspørgsmål

Læs mere

Fokus Krav om whistleblower-ordninger i finansielle virksomheder

Fokus Krav om whistleblower-ordninger i finansielle virksomheder Kapitalmarked og finansielle virksomheder 27. september 2013 Fokus Krav om whistleblower-ordninger i finansielle virksomheder I dette nyhedsbrev sætter vi fokus på de kommende krav om indførelse af whistleblower-ordninger

Læs mere

Mødereferat. Mødedato og tid: Journal nr.: Mødeleder: Nils la Cour Dragheim. Referent: Vivian Sørensen, SLV

Mødereferat. Mødedato og tid: Journal nr.: Mødeleder: Nils la Cour Dragheim. Referent: Vivian Sørensen, SLV Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark Mødereferat Mødeformål: Dansk Fuglekollisionskomité, møde 70 Sted: Billund Lufthavn Mødedato og tid: Onsdag den 27. maj 2009, kl. 10.00 Journal

Læs mere

Trafikudvalget L 13 - Bilag 4 Offentligt

Trafikudvalget L 13 - Bilag 4 Offentligt Trafikudvalget L 13 - Bilag 4 Offentligt Supplerende grundnotat om Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om information til flypassagerer om det transporterende selskabs identitet

Læs mere

Udgave 1, 20. november 2013

Udgave 1, 20. november 2013 BEK nr 9287 af 20/11/2013 (Gældende) Udskriftsdato: 4. juli 2016 Ministerium: Transportministeriet Journalnummer: Trafikstyrelsen, j.nr. TS30302-00026 Senere ændringer til forskriften Ingen Bestemmelser

Læs mere

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen

Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Referat fra studienævnsmødet den 10. marts 2010 Tilstede: Lars Gelsing, Preben Sander Kristensen, John Kuada, Henrik Fladkjær, Erling Jensen, Poul G. Sørensen, Nanna Damgaard og Carsten Rune Jensen Afbud:

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt Notat Dato J.nr. Sagsbeh. Org. enhed 13. december 2005 222-54 ANC, lokaltlf. 2 43 87 3. Kontor Grundnotat om Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

ADDENDUM til UDKAST TIL PROTOKOL 1 for samling i Rådet (transport) mandag den 29. marts 1999 i Bruxelles

ADDENDUM til UDKAST TIL PROTOKOL 1 for samling i Rådet (transport) mandag den 29. marts 1999 i Bruxelles RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 3. maj 1999 (24.06) (OR. f) 7070/99 LIMITE PV/CONS 15 TRANS 75 ADDENDUM til UDKAST TIL PROTOKOL 1 for 2169. samling i Rådet (transport) mandag den 29. marts

Læs mere

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Referat

Viborg Ældreråd. Viborg Ældreråd. Referat Refer Mødedo: Onsdag den 13. juni 2012 Mødetidspunkt: 9:00 Sluttidspunkt: 12:00 Mødelokale: Medlemmer: Fraværende: Skovgården Skovgårdsvej 26 8800 Viborg Gunnar Villadsen, Leo Robert Larsen, Alfred Agergaard,

Læs mere

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne

Campus Bornholm. Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Referat fra HSU møde den 10. februar 2011 Tid: kl. 10.00-12.30 Sted: Konferencelokalet, Søborgstræde, 3700 Rønne Deltagere: Mads Kofod MK Susanne Würtz SW Torben Lassen TL Lene Dahn Winther LW Lars Vesløv

Læs mere

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20

E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Bestyrelsen PROTOKOL 9. møde i bestyrelsen 17. september 2009, kl. 10.00-13.20 E.ON Varme Danmark ApS Side 1 af 7 Sted: Tilstede: Øvrige deltagere: Afbud: Virksomhedens adresse Nørrelundvej 10, Herlev. Morten Skovgaard (næstformand, mødeleder), René Tuekær, Peter Hansen, Jan Blicher,

Læs mere

Udlændinge- og Integrationsudvalget (Omtryk Præcisering af bilag) UUI Alm.del Bilag 124 Offentligt

Udlændinge- og Integrationsudvalget (Omtryk Præcisering af bilag) UUI Alm.del Bilag 124 Offentligt Udlændinge- og Integrationsudvalget 2016-17 (Omtryk - 09-02-2017 - Præcisering af bilag) UUI Alm.del Bilag 124 Offentligt Ministeren Udlændinge- og Integrationsudvalget Folketinget Christiansborg 1240

Læs mere

I/S Veksø VANDVÆRK 3670 VEKSØ

I/S Veksø VANDVÆRK 3670 VEKSØ Generalforsamling mandag den 27. marts 2017 kl. 19, foreningslokalet i Multihallen i Veksø Dagsorden ifølge vedtægterne 1. Valg af dirigent 2. Formanden aflægger beretning om det forløbne år 3. Regnskab

Læs mere

Meddelelsen indeholder ikke umiddelbart forslag, der påvirker dansk ret.

Meddelelsen indeholder ikke umiddelbart forslag, der påvirker dansk ret. Skatteudvalget 2012-13 SAU alm. del Bilag 58 Offentligt Notat Grund- og nærhedsnotat om meddelelse fra Kommissionen til Europa-Parlamentet, Rådet, Det Europæiske og Sociale Udvalg og Regionsudvalget: Mod

Læs mere

Rejsekort Kundecenter v/metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21263834

Rejsekort Kundecenter v/metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21263834 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: -0246 Klageren: XX Indklagede: Rejsekort Kundecenter v/metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVRnummer: 21263834 Klagen vedrører: 20 kr. som

Læs mere

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune

Ministeren for Børn og Undervisning. Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K. Aarhus Kommune Ministeren for Børn og Undervisning Børne- og Undervisningsministeriet Frederiksholms Kanal 21 1220 København K Den 17. september 2012 Aarhus Kommune Ansøgning om dispensation vedrørende delvis fravalg

Læs mere

Notat. Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund. Til Folketingets Europaudvalg

Notat. Skatteudvalget SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt. 1. Resumé. 2. Baggrund. Til Folketingets Europaudvalg Skatteudvalget 2015-16 SAU Alm.del Bilag 100 Offentligt Notat Til Folketingets Europaudvalg 2. februar 2016 J.nr. 15-2917515 Moms, Afgifter og Told HMH Notat Hermed fremsendes notat vedrørende EU-Kommissionens

Læs mere

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016

Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 www.tbst.dk Referat Referat af møde i Branchepanel for Havne den 11. april 2016 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske Havne Jakob Svane, Danske

Læs mere

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE

TEKNISK ARBEJDSGRUPPE TAG/1.b TEKNISK ARBEJDSGRUPPE 27. juni 2017 J.nr. 2017-46 Ref. PBZ/TKJ Referat af møde i Tekniske Arbejdsgruppe d. 24.5.2017 Til stede: Dansk Energi, Naturgasselskaberne, Dansk Fjernvarme, Energi- og Olieforum

Læs mere

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet

Grundvandsrådet. 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF. Deltagere: Gæster: Afbud: Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet 6. februar 2008 Kl. 16:00 i Mødelokale, TF Deltagere: Grundvandsrådet Bo Jensen, Byrådet, Formand for Grundvandsrådet Benny Christensen, Byrådet Arne Hastrup Larsen, Danmarks Naturfredningsforening Hans-Kurt

Læs mere

UDTALELSE nr. 02/2006 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR

UDTALELSE nr. 02/2006 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR UDTALELSE nr. 02/2006 FRA DET EUROPÆISKE LUFTFARTSSIKKERHEDSAGENTUR om muligheden for at ændre artikel 7, stk. 3, litra c), i Kommissionens forordning (EF) nr. 2042/2003 om vedvarende luftdygtighed af

Læs mere

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A, jf. revisorlovens 43, stk. 3.

k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor A, jf. revisorlovens 43, stk. 3. Den 31. oktober 2013 blev i sag nr. 53/2013 Revisortilsynet mod registeret revisor A afsagt sålydende k e n d e l s e: Ved skrivelse af 14. februar 2013 har Revisortilsynet klaget over registreret revisor

Læs mere