Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015"

Transkript

1 Edvard Thomsens Vej København S Telefon Fax njo@tbst.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 16. september 2015 Deltagere - Susanne Isaksen, Naviair - Jørgen Jessen, Dansk Erhverv - Thilde Waast, FPU - Tonny Henriksen, KDA - René Høgh Jensen, Billund Lufthavn - Kristian Duurhus, Københavns Lufthavne - Lars Andersen, SAS - Per Henriksen, DI - Peter Høgsberg, DANSAM - Dan Banja, Erhvervsflyvernes Sammenslutning - Lasse Heidemann, Konkurrence og forbrugerstyrelsen - Jesper Rasmussen, Trafik- og Byggestyrelsen - Keld Ludvigsen, Trafik- og Byggestyrelsen - Lise Aaen Kobberholm, Trafik- og Byggestyrelsen - Christian Thorhauge, Trafik- og Byggestyrelsen - Per Schmock, Trafik- og Byggestyrelsen - Niels Remmer, Trafik- og Byggestyrelsen - Dorthe Laursen, Trafik- og Byggestyrelsen - Mads Eklund, Trafik- og Byggestyrelsen - Nikolas Jørgensen, Trafik- og Byggestyrelsen (ref.) Dagsorden 1. Godkendelse af dagsordenen Dagsordenen blev godkendt uden bemærkninger. Side 1 (6)

2 2. Godkendelse af referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Referatet blev godkendt uden bemærkninger. 3. Aktuelle sager Jesper Rasmussen fortalte, at EASAs direktør, Patrick Ky, besøger Danmark den 12. november. Derfor flyttes det kommende møde i Branchepanelet til denne dag, så panelets medlemmer har mulighed for at tale med Ky. Per Henriksen oplyste, at det er vanskeligt, på den korte bane, at foretage ændringer af flymekanikeruddannelsen i retning af en mere modulopbygget uddannelse. Derfor vil DI og fagbundene, i regi af Industrien Uddannelser, iværksætte en analyse af uddannelsen med henblik på at få gennemført ændringer. Trafik- og Byggestyrelsen hilser initiativet velkomment, da det er styrelsen opfattelse, at løsningen på problemerne med flymekanikeruddannelsen skal findes mellem arbejdsmarkedets parter. Dan Banja ville gerne vide, hvorvidt flyvepladserne har ret til at kræve af selskaberne, at de skal kunne dokumentere deres medarbejderes beskæftigelse, uddannelse mv. i de forudgående 5 år før medarbejderne kan få ID-kort til en flyveplads. Lise Kobberholm kunne fortælle, at kravet om at tjek af personer, der skal udstyres med ID-kort, stammer fra de europæiske regler, og at det er flyvepladserne, der har ansvaret for at tjekket udføres. Der er imidlertid udviklet en praksis, hvor flyvepladserne beder selskaberne om at udføre tjekket. Trafik- og Byggestyrelsen vil fremsende en oversigt over regelværket til Erhvervsflyvernes Sammenslutning. Afslutningsvis gav DI udtryk for, at man ønsker en drøftelse af ICAOs klimadagsorden i branchepanelet. Emnet vil komme på dagsordenen til mødet den 12. november Status på implementeringen af konkurssikringsordningen Lasse Heidemann fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen forklarede, at styrelsen ikke på nuværende tidspunkt ved, hvor mange virksomheder, der har betalt bidraget til konkursdækning af flyrejser, da første opkrævning endnu ikke er forfalden. Endvidere blev det forklaret, at den relevante bekendtgørelse endnu ikke er offentliggjort, men at der er hjemmel i loven til at opkræve pengene. Side 2 (6)

3 Lars Andersen påpegede, at SAS er stærkt utilfredse med ordningen, som man mener, udgør en unødvendig stor administrativ byrde. SAS er særligt utilfredse med det forhold, at selskaberne skal betale et gebyr for passagerer med pakkerejser, som i forvejen er dækket af forsikring. Lasse Heidemann svarede, at de penge, som indbetales for pakkerejsepassagerer, returneres til pakkerejsearrangørerne, da disse bærer ansvaret. Lars Andersen svarede hertil, at penge, der er opkrævet hos flyselskaberne bør sendes tilbage hertil. 5. Fastsættelsen af safety-bidraget for 2016 Dorthe Laursen forklarede, at der årligt foretages en justering af safety-bidraget efter den i Luftfartsloven fastsatte reguleringsmekanisme. I 2016 nedjusteres safety-bidraget fra 6,25 kr. til 6,00 kr. pr. passager. Nedjusteringen skyldes en vækst i antallet af passagerer. Lars Andersen efterspurgte en oversigt over udviklingen i Trafik- og Byggestyrelsens satser på luftfartsområdet. Endvidere er SAS interesserede i at få indblik i, hvordan styrelsens omkostninger til tilsynsopgaven har udviklet sig. Trafik- og Byggestyrelsen vil på næste møde i panelet fremlægge gebyrtakster for 2016 samt nøgletal for udviklingen. Dan Banja ville vide om de seneste ressortændringer vil få indflydelse på styrelsens gebyrer. Hertil kunne Dorthe Laursen svare, at der er vandtætte skotter mellem gebyrerne på de forskellige områder, hvorfor de direkte omkostninger er upåvirket af ressortændringerne. En eventuel ændring i overheadomkostninger vil påvirke alle opgaver, også gebyrerne. 6. Orientering om Trafik- og Byggestyrelsens workshop om flyve- hviletidsreglerne Mads Eklund orienterede om Trafik- og Byggestyrelsens workshop om flyve- hviletidsreglerne, der fandt sted den 3. september 2015 med ca. 130 deltagere (præsentationen er vedhæftet). Det blev blandt andet fortalt, at Danmark har valgt at opt-oute på reglerne om in-flight rest, da den del af regelværket har markant betydning for selskaberne, der blandt andet skal ændre i deres flys layout. Endvidere blev det forklaret, at fatique-delen i regelsættet vil få en større betydning fremadrettet, hvilket hænger sammen med den generelle bevægelse mod mere performance-baseret tilgang, som man Side 3 (6)

4 ser i Europa. I forlængelse af dette blev der peget på, at flyvehviletidsreglerne ikke opstiller et mål for flyve-hviletid men en maxgrænse. Endelig blev det oplyst, at luftfartsmyndighederne i de nordiske lande samarbejder om implementeringen af regelværket. Endvidere at der afvikles en ny workshop om regelværket i EASA til november. Thilde Waast roste Trafik- og Byggestyrelsens arrangement. Det samme gjorde Dan Banja, der samtidig pegede på, at fortolkningen af reglerne hurtig bliver meget akademisk, og opfordrede til mere dialog mellem styrelsen og virksomhederne. Mads Eklund svarede, at styrelsen altid gerne vil indgå i en dialog med virksomhederne gerne inden virksomhederne fremsender materiale. 7. Status for tilsynet med security-området i 2015 Lise Kobberholm forklarede, at Kommissionen årligt angiver et støt stigende antal tilsynsdage, som Kommissionen mener, at de nationale myndigheder skal udføre. Styrelsens hidtidige tilsyn i år har overordnet set været positivt. Trafik- og Byggestyrelsen forventer, at Kommissionen vil udføre to inspektioner af danske lufthavne i år. Kommissionen besøgte i foråret en mindre lufthavn (Århus), og forventes, at besøge en stor lufthavn i efteråret. Peter Høgsberg oplevede, at EU-inspektørerne gik videre end deres beføjelser rækker og opfordrede styrelsen til at påtale sådanne forhold over for inspektørerne under inspektionerne, da lufthavnen ikke er i en position til at gøre det, mens man er under inspektion. Styrelsen nævnte, at lufthavnene gerne straks må gøre styrelsens repræsentant på inspektionen opmærksom på sådanne mulige overtrædelser af beføjelser. Lise Kobberholm oplyste, at Statsministeriets sikkerhedscirkulære er blevet revideret, hvilket blandt andet har som konsekvens, at sikkerhedsgodkendelser fremadrettet vil skulle fornys hvert 10. år. Dette vil også gælde nuværende sikkerhedsgodkendelser, som er udstedt for 10 år siden eller længere tid tilbage. Luftfartsbranchen tegner sig for knapt sikkerhedsgodkendelser. Trafik- og Byggestyrelsen overvejer i øjeblikket, hvorledes det ændrede cirkulære kan trædes igennem i praksis og vil i forbindelse hermed tage kontakt til repræsentanter fra branchen. En plan for håndtering Side 4 (6)

5 af fornyelser vil blive fremlagt på branchepanelet ved mødet i november. 8. Trafik- og Byggestyrelsen sikkerhedsrapport for civil luftfart 2014 Jesper Rasmussen gennemgik overordnet indholdet i Sikkerhedsrapporten for civil luftfart 2014 (præsentation er vedhæftet). Rapporten viser blandt andet, at dansk luftfart i 2014 levede op til sikkerhedsmålene for henholdsvis kommerciel lufttransport og øvrig luftfart. Lars Andersen forklarede, at SAS ikke mener, at det er rimeligt, at selskabet er det eneste selskab, hvor det specifikt nævnes, at selskabet har modtaget findings. Trafik- og Byggestyrelsen vil overveje, hvordan kapitlet om tilsynet med SAS skal udformes i rapporten for Offshore operationer med helikoptere - oprettelse af dialoggruppe mv. Per Schmock fortalte, at grundet en række hændelser med helikoptere over Nordsøen, vil Trafik- og Byggestyrelsen nedsætte et dialogforum, der skal drøfte offshore operationer med helikoptere. Det er styrelsens forventning, at der kan afvikles kick-off møde for dialoggruppen i Der var bred støtte og interesse blandt branchepanelets medlemmer for at deltage i dialoggruppen. Trafik- og Byggestyrelsen vil fremsende et udkast til et kommissorium for dialoggruppen til panelets medlemmer samt andre interesserede parter. I den forbindelse vil interesserede parter kunne tilmelde sig gruppen. 10.Mulighed for SMV'ere for at benytte hinandens risikoanalyser for flyvepladser Per Schmock forklarede, at Erhvervsflyvernes Sammenslutning på sidste møde i branchepanelet havde spurgt ind til, hvorvidt det vil være muligt for SMV ere, at benytte hinandens risikoanalyser. Kort fortalt forholder risikovurderinger sig meget specifikt til den enkelte virksomheds operationer, og er således ikke generiske. Med andre ord er det vanskeligt at forestille sig, at en konkret risikovurdering vil kunne benyttes af to forskellige operatører. Der kan dog være elementer og metodik, der kan genbruges. Trafik- og Byggestyrelsen opfordrer virksomhederne til at drøfte hinandens risikovurderinger med henblik på at hæve standarden i de enkelte vurderinger. Side 5 (6)

6 11.Status på Trafik- og Byggestyrelsens godkendelser og tilsyn - hvor langt er vi nået? Udestående udfordringer? Christian Thorhauge orienterede om Trafik- og Byggestyrelsens generelle tilsyn med dansk luftfart (præsentation er vedlagt som bilag). Herunder hvilke områder, som styrelsen har haft fokus på tidligere, samt de udfordringer, som styrelsen skal imødekomme i forbindelse med udrulningen af styrelsens tilsynsstrategi, der indebærer en bevægelse hen mod mere performance-baseret tilsyn. Jesper Rasmussen supplerede oplægget ved at forklare, at styrelsen har fokus på, at inspektørernes vejledning til virksomhederne ikke går hen og bliver decideret rådgivning, da dette skaber usikkerhed omkring den ansvarsdeling, der er mellem styrelsen og virksomhederne. Flere gave udtryk for, at det var meget vigtigt at styrelsen fortsat giver vejledning til branchen, også i konkrete tilfælde. 12. Eventuelt Intet at bemærke. 13. Næste møde: den 12. november, kl. 10:00 12:30 Grundet besøg fra Patrick Ky flyttes næste møde til den 12. november. Mødet den 10. november aflyses dermed. Side 6 (6)

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for luftfart den 12. november 2015 Deltagere - Patrick

Læs mere

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015

Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Møde i Branchepanelet for luftfart den 23. juni 2015 Deltagere Peter Høgsberg,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 11. februar 2016 Deltagere Lars Andersen, SAS Kristian

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 24 august 2016 Deltagere Kristian Durhuus,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780357 Fax 7262 6790 lavo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 27. april 2016 Deltagere Kristian

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72218800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart, den 26. oktober 2016 Referat Deltagere - Kristian

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780353 Fax 7262 6790 pali@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Luftfart den 17. marts 2015 Deltagere Susanne Isaksen,

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 3. december 2014 Deltagere

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar

Referat af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Branchepanelet for luftfart, den 20. februar 2014 Deltagere - Henrik Carstensen

Læs mere

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser:

Fordelen ved den nye ordning er, at den samlet set styrker dansk luftfarts rammebetingelser: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 afo@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Safety-bidrag Notat 1. Indledning Luftfartsudvalget anbefaler i sin rapport at ændre de

Læs mere

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014

Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 4178 0429 Fax 7262 6790 chjn@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat af møde i Branchepanelet for Luftfart, den 19. juni 2014 Deltagere

Læs mere

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011

Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den 6. december 2011 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41 78 0155 kax@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Dato 8. december 2011 Referat af mødet med branchepanelet for interoperabilitet og sikkerhed den

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer. og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. For Danmark:

Læs mere

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige

Til høringsparterne. Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 mmo@tbst.dk www.tbst.dk Høring over nye regler om trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladser Trafik-

Læs mere

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring.

Hermed fremsendes Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsens udkast til BL 9-25 om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol, 1. udgave, i høring. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Til høringsparterne Høring over udkast til BL 9-25 Hermed fremsendes Trafik-, Bygge-

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015

Referat fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk fra møde i Branchepanelet for Havne den 24. juni 2015 Deltagere Gitte Lillelund Bech, Danske

Læs mere

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v.

For Danmark: Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelser om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer og afgifter på luftfartsområdet m.v. 1. Indledning

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 308 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 308 Offentligt Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 308 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon +45 7221 8800 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed (security) i Grønland. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat 25. august 2016 TS31711-00001 Bekendtgørelse om forebyggelse af forbrydelser mod luftfartens sikkerhed

Læs mere

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1

Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Bestemmelser for Civil Luftfart BL 5-50 Bestemmelser om godkendelse af luftfartsforetagender til at udføre erhvervsmæssig lufttransport, som ikke er omfattet af EU-AIR-OPS 1 Udgave 5, 6. juni 2014 I medfør

Læs mere

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt

Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt Europaudvalget 2005 KOM (2005) 0579 Bilag 2 Offentligt Notat Dato J.nr. Sagsbeh. Org. enhed 13. december 2005 222-54 ANC, lokaltlf. 2 43 87 3. Kontor Grundnotat om Kommissionens forslag til Europa-Parlamentets

Læs mere

Modifikationer i forhold til den gældende lovtekst i Danmark er desuden vist i anordningsudkastet med ændringsmarkeringer.

Modifikationer i forhold til den gældende lovtekst i Danmark er desuden vist i anordningsudkastet med ændringsmarkeringer. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat om kgl. anordning for Grønland Dette notat danner baggrund for et udkast til kgl. anordning

Læs mere

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet

Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedrørende udkast til bekendtgørelse om godkendelse af køretøjer på

Læs mere

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser

Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72267094 Fax 7262 6790 kmo@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Proces for etablering af en ny lufthavn i Aarhus og forundersøgelser På et møde mellem transport-

Læs mere

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2012 KOM (2012) 0542 Bilag 1 Offentligt Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse Enhed: Sundhedsjura og lægemiddelpolitik Sagsbeh.: DEPCHO Sags nr.: 1407039 Dok. Nr.: 1599068 Dato: 11. december

Læs mere

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi

Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Medlemmerne af Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi Referat af møde nr. 6 i Studienævnet for Forretningsudvikling og Teknologi samt konstituerende møde Tid: 21. januar, kl. 13-15 Sted: 8002-2105

Læs mere

Anvendelsesområde og definitioner. Anvendelsesområde

Anvendelsesområde og definitioner. Anvendelsesområde Forslag til bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers områder og opkrævning af betalinger herfor I medfør af 57 a, stk. 5 og 6 og 149, stk. 10 i

Læs mere

Bestyrelsen. Østjyllands Brandvæsen Center for Miljø og Energi. Referat

Bestyrelsen. Østjyllands Brandvæsen Center for Miljø og Energi. Referat Østjyllands Brandvæsen Center for Miljø og Energi Referat Bestyrelsen 29-09-2016 09:15 29-09-2016 16:45 Dato: Tid: Sted: Deltagere: 29. september 2016 09:15-29-09-2016 16:45 Samsø Rådmand Kristian Würtz

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning

Høringsnotat. Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 cabi@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer på postområdet 1. Indledning Trafik- og Byggestyrelsen

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer i jernbaneinfrastrukturen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om ibrugtagningstilladelse for delsystemer

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om EU's CO 2 -kvoteregister og Det Danske Kyoto-register

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om EU's CO 2 -kvoteregister og Det Danske Kyoto-register Til høringsparterne se bilag 1 17. september 2013 Sag 2013-0034700 /SORHOU Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om EU's CO 2 -kvoteregister og Det Danske Kyoto-register Vedlagt fremsendes i høring udkast

Læs mere

10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset

10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset ALHOLM SKOLEN 10. maj 2007 Skolebestyrelsesmøde Tirsdag d. 15/5 2007 kl. 18.30 på lærerværelset Til stede: Mona,, Lise, Susanne C., Flemming, Kim, Pernille, Kasper, Viktor, Vagn, Lena, Vibeke og Sheila

Læs mere

Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark

Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark Europaudvalget 2008 KOM (2008) 0390 Bilag 3 Offentligt Statens Luftfartsvæsen Civil Aviation Administration - Denmark 22. september 2008 Supplerende grundnotat vedrørende forslag (KOM(2008) 390) fra Kommissionen

Læs mere

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 28. april Asylgade 22 Thisted

KVALIFICERET ARBEJDSKRAFT. Tovholdergruppemøde. Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark. Den 28. april Asylgade 22 Thisted Tovholdergruppemøde Kvalificeret Arbejdskraft Business Region North Denmark Den 28. april Asylgade 22 Thisted Deltagere Ole Bendix Hjørring Kommune Rikke B. Gundersen Frederikshavn Kommune Dennis Jensen

Læs mere

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet

Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige på jernbaneområdet Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen www.trafikstyrelsen.dk Høringsbrev Høring vedr. udkast til bekendtgørelse om godkendelse af assessorer og sagkyndige

Læs mere

Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport

Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport Bestemmelser for Civil Luftfart Bestemmelser om flyve- og hviletid for besætningsmedlemmer under erhvervsmæssig lufttransport Udgave 3, 15. november 2017 I medfør af 82 i luftfartsloven, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Høringsnotat. 1. Indledning

Høringsnotat. 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 raha@tbst.dk www.tbst.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers

Læs mere

Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers områder og opkrævning af betalinger herfor

Bekendtgørelse om godkendelse af og tilsyn med trafikledelsesordninger på offentlige flyvepladsers områder og opkrævning af betalinger herfor BEK nr 551 af 30/05/2016 (Gældende) Udskriftsdato: 24. december 2016 Ministerium: Transport- og Bygningsministeriet Journalnummer: Transport- og Bygningsmin., Trafik- og Byggestyrelsen, TS31200-162 Senere

Læs mere

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland)

Høring over udkast til bekendtgørelser om arbejdsmiljø i luftfartøjer (Kun ændringer for Færøerne og Grønland) Til: - Færøernes Landsstyre - Grønlands Selvstyre Cc: - Rigsombudsmanden for Færøerne - Rigsombudsmanden for Grønland Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk

Læs mere

1 Indledning Ordliste Regelgrundlag 5. 2 Opgavens omfang Beskrivelse af opgaven 6

1 Indledning Ordliste Regelgrundlag 5. 2 Opgavens omfang Beskrivelse af opgaven 6 Opgavebeskrivelse Konsulentbistand til sanering af lovgivning på lufttrafikstyrings- og luftfartstjenesteområdet (Air Traffic Management/Air Navigation Services) Juli 2016 2 Opgavebeskrivelse Indhold

Læs mere

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016.

TS Dato 20. april Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 72 21 88 00 Fax 72 62 67 90 TS111-00010 Referat for møde i Branchepanelet for jernbanesikkerhed og interoperabilitet den 19. april 2016 Deltagere 1. Benny

Læs mere

R E F E R A T. møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg. tirsdag den 20. april 2010 på Kold college

R E F E R A T. møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg. tirsdag den 20. april 2010 på Kold college Mejeribrugets UddannelsesUdvalg R E F E R A T af møde i Mejeribrugets UddannelsesUdvalg tirsdag den 20. april 2010 på Kold college I mødet deltog: Poul Erik Faarkrog Thomas Johansen Niels Lange Jørgensen

Læs mere

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt

Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt Referat af Entreprenørudvalgsmøde afholdt. 2.9.13 Deltagere: Allan Mørup - Elin Davidsen Lars Kjeldtoft Jørgen Nielsen - Kaj Bach Jensen Jens Otto Størup - Lars C Larsen - Jesper Jul Nielsen - Nicolai

Læs mere

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter:

Trafik- og Byggestyrelsen har den 13. september 2016 sendt følgende bestemmelser om luftfart (BL) i høring, hos de i bilag 1 nævnte høringsparter: Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk J. nr. TS30302-00084 J. nr. TS30302-00089 Høringsnotat BL der vedrører EU-forordning nr. 376/2014 om indberetning

Læs mere

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen.

Til stede ved mødet: Ole Busck, Henrik Pedersen, Lise Dahlgaard, Thomas Bak, Lars Bo Larsen, Michael Eriksen. Referat FSU TECH 2019 FSU-møde, 2. kvartal, 18. juni 2019 18-06-2019 13:00-18-06-2019 15:00 NOVI, Niels Jernes Vej 10, 9220 Aalborg Ø Punkt 1: Godkendelse af dagsorden (5 min) Til stede ved mødet: Ole

Læs mere

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2014-15 L 67 Bilag 11 Offentligt NOTAT 19. marts 2015 Høringsnotat vedrørende udkast til ændringsforslag til lovforslaget om ændring af lov om en rejsegarantifond (obligatorisk

Læs mere

Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer. August 2006

Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer. August 2006 Dansk luftfart 2015 - Muligheder og udfordringer August 2006 Oversigt Baggrund Workshop og scenarier Luftfartspolitisk strategi Side 2 Mål for projektet Få sat fokus på luftfarten og skabe et grundlag

Læs mere

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen

Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 bts@tbst.dk www.tbst.dk Høring over bekendtgørelse om havneforordningen Høringsbrev Indledning Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen sender hermed

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0207 Bilag 1 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0207 Bilag 1 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0207 Bilag 1 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780351 Fax 7262 6790 njo@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Grund- og nærhedsnotat

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE i Kongelig Dansk Aeroklub 26. november 2o15 Dato 26. november 2o15, klokken 16oo 2ooo Sted KDA-huset, Roskilde Fremmødt Hjalmar Nielsen, formand (HNi) Per Wistisen (PEW) Bonni

Læs mere

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse

Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Jernbanesession 10 Ny bekendtgørelse om krav til sikkerhedsledelsessystemer for virksomheder, der skal opnå sikkerhedscertifikat eller sikkerhedsgodkendelse Trafik- og Byggestyrelsens Sikkerhedskonference

Læs mere

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik. Referat

Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik. Referat Dato: 29. februar 2016 Initialer: kit Repræsentantskabsmøde i Sydtrafik Referat Tid: Fredag, den 26. februar 2016 kl. 11.00 12.00 Sted: Hotel Skibelund Krat, Skibelund Krat 4, 6600 Vejen Medlemmer: Jesper

Læs mere

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri

Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt. Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri (2. samling) FLF alm. del - Bilag 408 Offentligt Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri Den 1. september 2008 Sagsnr.: 39./. Vedlagt fremsendes

Læs mere

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt

Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Miljø- og Fødevareudvalget 2015-16 MOF Alm.del Bilag 53 Offentligt Folketingets Miljø- og Fødevareudvalg Den 23. oktober 2015 Sagsnummer: 2015-7673 MFVM 444./. Vedlagt fremsendes til udvalgets orientering

Læs mere

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia.

Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. Referat fra generalforsamlingen den 18. juni 2014, kl. 15:00 afholdt ved CDV i Fredericia. DAGSORDEN: Pkt. 1: Valg af dirigent Pkt. 2: Formandens beretning til debat og godkendelse v/formand Frank Johansen

Læs mere

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl

Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den 18. november 2015 kl Referat fra møde i Jagthundeudvalget Onsdag den kl. 18.00 22.00 Sted Ejby Hallen Halvej 5 5592 Ejby Mødedeltagere Administrationen Stig Egede Hansen, HB formand for Jagthundeudvalget Kirstein Henriksen,

Læs mere

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl

Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 julf@tbst.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Referat fra møde i Branchepanel for Havne den 9. november 2016 kl. 13.00-15.00 Deltagere Tilstede:

Læs mere

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017

Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Referat 4. MØDE D. 7. DECEMBER 2017 Tidsrum: 10-13.00 Sted: Erhvervsstyrelsen, 4. sal Langelinie Allé 17 2100 København Ø Referat 1 Velkomst og gensidig orientering siden sidst Mødet d. 7. december var

Læs mere

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013

Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jernbanen og EU-regler - status og vejen videre frem Sikkerhedskonferencen 31. oktober 2013 Jesper Rasmussen, vicedirektør Status: Jernbanesikkerheden er generelt høj i Danmark -Sikkerhedsrapport 2012

Læs mere

Fordi luftfartøjer bliver certificeret, inden de må flyve. Fordi luftfartssikkerheden konstant overvåges

Fordi luftfartøjer bliver certificeret, inden de må flyve. Fordi luftfartssikkerheden konstant overvåges Hvorfor er Fordi luftfartøjer bliver certificeret, inden de må flyve -- Hvert eneste luftfartøj, der produceres, bliver certificeret af luftfartssikkerhedsmyndighederne, inden det må flyve. Produktcertificeringen

Læs mere

Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart

Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 41780061 Fax 7221 8888 dla@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Gebyrreform for tilsyn med civil luftfart 1. Sammenfatning I forbindelse med den

Læs mere

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 1533 Offentligt

Europaudvalget EUU Alm.del Bilag 1533 Offentligt Europaudvalget 1999-00 EUU Alm.del Bilag 1533 Offentligt Modtaget via elektronisk post. Der tages forbehold for evt. fejl Europaudvalget (Alm. del - bilag 1539) miljøministerråd (Offentligt) Medlemmerne

Læs mere

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v.

Høringsnotat. Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer for busterminaler m.v. Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Notat Høringsnotat Bekendtgørelse om klageadgang og tilsyn med transportører og forvaltningsorganer

Læs mere

Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen.

Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen. REFERAT Generalforsamling IDA København 19. marts 2014, kl. 18.00 Ingeniørhuset, København 20. marts 2014 Fremmødte: 36 Velkomst Regionens formand Torben Ellgaard bød velkommen. 1. Valg af dirigent Ellen

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket Tid og sted: Fredag 9. marts 2012, fra kl. 9.00 til 12.00 efterfulgt af frokost og rundvisning Viborg Rådhus mødelokale M5, Prinsens Allé 5, 8800 Viborg Deltagere:

Læs mere

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 315 Offentligt

Transportudvalget TRU Alm.del Bilag 315 Offentligt Transportudvalget 2012-13 TRU Alm.del Bilag 315 Offentligt Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon TSEksternTlf Fax 7221 8888 TSEksternEmail www.trafikstyrelsen.dk Notat Sagsnr. TS3000710-00023

Læs mere

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009

Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur Referat fra møde i Det midlertidige udvalg om evaluering af den politiske struktur den 20. august 2009 Til stede: Regionsrådsmedlemmer: Bent

Læs mere

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs

DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs DAGSORDEN FOR BESTYRELSESMØDE 23. september 2015 kl. 9.00 hos Reno Djurs Dagsorden: 15-15 Regnskab for 2. kvartal 2015 16-15 Øget genanvendelse af dagrenovion via optisk sortering 17-15 Forslag om ændring

Læs mere

Referat Den 19. april 2018

Referat Den 19. april 2018 Glostrup, den 23. april 2018 Referat Den 19. april 2018 Mødeart: Mødested: FA09 Bestyrelsesmøde Stationsparken 24, 2.th., 2600 Glostrup Mødetid: kl. 18.00 Deltagere: Nikolaj Jørgensen Else Janhøj Palle

Læs mere

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1

Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 Bekendtgørelse om sikkerhedscertifikat til jernbanevirksomheder 1 I medfør af 21 h, stk. 1, 1. pkt., 21 u, stk. 8, og 24 c, stk. 24, og 26, stk. 1, 1.pkt., i lov om jernbane, jf. lovbekendtgørelse nr.

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. /

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til. KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. / KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Forslag til Bruxelles, C KOMMISSIONENS FORORDNING (EU) nr. / af [ ] om fastsættelse af tekniske krav og administrative procedurer vedrørende ikkeerhvervsmæssige

Læs mere

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef

Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn. Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Ny tilsynsstrategi og erfaringer fra tilsyn Oplæg v/lise Aaen Kobberholm, kontorchef Program 1. Orientering om SafeSeaNet 2. Trafik- og Byggestyrelsens risikobaserede tilsynsstrategi 3. Erfaringer fra

Læs mere

Hermed sendes udkast til bekendtgørelsen om gebyrer for vejtransportområdet i høring med frist for bemærkninger senest den 25.

Hermed sendes udkast til bekendtgørelsen om gebyrer for vejtransportområdet i høring med frist for bemærkninger senest den 25. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til bekendtgørelse om Trafik- og Byggestyrelsens gebyrer for vejtransportområdet

Læs mere

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014

24. februar 2014/ HO J.nr. 5.01 / 11-288. Referat fra møde i kontaktudvalget den 18. februar 2014 Taxinævnet i Region Hovedstaden Frederiksberg Rådhus Smallegade 1 2000 Frederiksberg Telefon 3821 2750 man-torsdag 09.00-12.00 - Fax 3821 2749 Eksp.tid: mandag og torsdag 9.00-17.00, tirs., ons., fredag

Læs mere

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning

Høringsnotat. til BL 9-25, Bestemmelser om servicemål for ventetid i sikkerhedskontrol, 1. Indledning Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@tbst.dk www.tbst.dk Høringsnotat Bestemmelser om servicemål for ventetider i sikkerhedskontrol 1. Indledning Trafik-, Bygge-

Læs mere

Referat af møde i Droneforum den 12. september Deltagere

Referat af møde i Droneforum den 12. september Deltagere Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7221 8888 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk af møde i Droneforum den 12. september 2013 Deltagere - Jimmy Arly Larsen Ehvervsflyvningens

Læs mere

Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening

Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening Nivåvænge grundejerforening Den 25. marts 2015 Referat af generalforsamling i Nivåvænge Grundejerforening Der blev afholdt ordinær generalforsamling torsdag den 12. marts 2015 klokken 19.00 i kantinen

Læs mere

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015

REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk REFERAT fra generalforsamling i Region IDA Østjylland Aarhus, d. 16. marts 2015 Fremmødte: Stemmeberettigede:

Læs mere

Din henvendelse om Region Syddanmark

Din henvendelse om Region Syddanmark Ankestyrelsens brev til et regionsrådsmedlem Din henvendelse om Region Syddanmark 12. juni 2018 Du har den 29. juli 2016 skrevet til Statsforvaltningen om fire beslutninger truffet af regionsrådsformanden

Læs mere

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane

Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn Jernbane Plan for Trafikstyrelsens sikkerhedstilsyn 2015 - Jernbane 30. januar 2015 Indledning I Trafikstyrelsen ønsker vi åbenhed omkring vores tilsynsaktiviteter. Derfor udgiver vi hvert år en plan for årets

Læs mere

Referat. Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Marianne Olsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2)

Referat. Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Marianne Olsen Suppleant til repræsentantskabet (afd. 2) Referat Den 28. august 2014 Mødeart: Organisationsbestyrelsesmøde Mødested: Selskabslokalet Afdeling: Lægeforeningens Boliger, afd. 1 og 2 Nyborggade 11, 1. sal 2100 København Ø Mødedato: 26. august 2014

Læs mere

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand)

referat Handicapråd 19. februar 2015 mødelokale sydfalster, rådhuset kl Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) referat Handicapråd 19. februar 2015 dato: sted: mødelokale sydfalster, rådhuset kl. 9.00 tidspunkt: DELTAGERE: Dorthe Jørgensen (rep. fra DH, formand) Anne-Lise Rossau Claus Petersen Afbud: Fremmødt SUPpLEANT

Læs mere

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG

NOTAT TIL FOLKETINGETS EUROPAUDVALG Europaudvalget 2010-11 EUU alm. del Bilag 564 Offentligt Indenrigs- og Sundhedsministeriet Enhed: Primær Sundhed Sagsbeh.: DEPMHE Sags nr.: 1109266 Dok. Nr.: 643094 Dato: 8. september 2011 NOTAT TIL FOLKETINGETS

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 19. september 2017 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2017/0182 (NLE) 11946/17 UD 195 CID 2 TRANS 349 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.:

Læs mere

Ekspeditionsgebyr på 100 kr. opskrevet til den oprindelige kontrolafgift på 750 kr. grundet for sen betaling.

Ekspeditionsgebyr på 100 kr. opskrevet til den oprindelige kontrolafgift på 750 kr. grundet for sen betaling. 1 AFGØRELSE FRA ANKENÆVNET FOR BUS, TOG OG METRO Journalnummer: 2013-0104 Klageren: XX 6440 Augustenborg Indklagede: Metroselskabet I/S v/metro Service A/S CVR: 21 26 38 34 Klagen vedrører: Ekspeditionsgebyr

Læs mere

VIGTIG JURIDISK OPLYSNING

VIGTIG JURIDISK OPLYSNING BESLUTNING OM KLASSIFIKATION AF DE TJENESTER, FOR HVILKE DER OPKRÆVES AFGIFTER (Beslutning truffet af bestyrelsen for Det Europæiske Kemikalieagentur) VIGTIG JURIDISK OPLYSNING Den danske udgave er en

Læs mere

Generalforsamling RIK 7. juni 2018

Generalforsamling RIK 7. juni 2018 Generalforsamling RIK 7. juni 2018 Generalforsamlingens dagsorden: 1. Valg af dirigent. 2. Formanden aflægger beretning. 3. Kassereren fremlægger: a. Det reviderede regnskab til godkendelse. b. Forslag

Læs mere

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune

Referat Ligestillingsudvalget for Jammerbugt Kommune Udviklingsafdelingen Toftevej 43 Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Poul Veje Pedersen Direkte 7257 7457 pvp@jammerbugt.dk 20. september 2012 Referat Ligestillingsudvalget

Læs mere

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region

Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Dagsorden for møde i kommunaldirektørnetværket i den midtjyske region Tid og sted: Fredag 21. august 2015, fra kl. 9.00 til 11.30 (11.00) med efterfølgende frokost Medborgerhuset i Silkeborg, Sal C, Bindslevs

Læs mere

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget

Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Anerkendelsesudvalget Tirsdag 29. april 2014, kl. 12.00-17.30. 17. juni 2014 Til stede

Læs mere

Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010

Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Referat Dato 10.03.2010 Referat af Branchepanelets møde den 3. marts 2010 Deltagere

Læs mere

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl Referat HB 02 Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl. 10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Anders Nielsen, Økonomiansvarlig

Læs mere

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor

REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor REFERAT Uddannelsesudvalgsmødet Administrationsbachelor Mødetidspunkt: Tirsdag den 7. februar 2017 kl. 13:30-15:30 Mødested: Referent Deltagere: Fraværende: Hobrovej 85, 9000 Aalborg - Lokale 5.k.22 Julie

Læs mere

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov

Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af ny jernbanelov Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon 7221 8800 Fax 7262 6790 info@trafikstyrelsen.dk www.trafikstyrelsen.dk Høringsnotat - ændringsbekendtgørelser vedrørende klageadgangen m.v., som følge af

Læs mere

Ved økonomiforhandlingerne mellem Regeringen og KL vil beredskabet indgå som fokusområde.

Ved økonomiforhandlingerne mellem Regeringen og KL vil beredskabet indgå som fokusområde. Østjyllands Brandvæsen Referat Bestyrelsen 26-04-2017 10:00 26-04-2017 12:00 Dato: Tid: Sted: Deltagere: Afbud: 26. april 2017 10:00-12:00 AffaldVarme Aarhus, Varmehuset, Bautavej 1, 8210 Aarhus V, lokale

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU

AARHUS UNIVERSITET REFERAT. Møde den: Ekstraordinært LSU Møde den: 04.02.2014 1510-410 Ekstraordinært LSU REFERAT Til stede: Frank Jensen (FRJ), Ib Johannsen (IBJ), Jeanette Dandanell (JDA), Niels Pind (PIND), Jens W. Clausen (JWC), Bente Olsen (BEO), Esben

Læs mere

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave.

- BL 7-14, Bestemmelser om procedurer for tale-radiokommunikation, - BL 7-100, Bestemmelser, der supplerer SERA-forordningen, 2 udgave. Til høringsparterne Edvard Thomsens Vej 14 2300 København S Telefon Fax 7262 6790 pers@tbst.dk www.tbst.dk Høring over udkast til BL-ændringer om lufttrafikregler og procedurer for tale-radiokommunikation

Læs mere

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl

Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl Referat af møde i VUF s bestyrelse mandag den 10. december kl. 8.00-10.00 Til stede: Thøger Johnsen, formand Vagn Bech, næstformand udpeget af Dansk Industri Andreas Kvist Bacher, medlem udpeget af Danske

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsreferat fra møde i Stiftsrådet Mandag den 24. januar 2011 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. For mødet var fastsat følgende dagsorden: 1. Godkendelse af

Læs mere

Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge

Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge Generalforsamling IDA Sjælland 25. marts 2014, Hotel Niels Juel, Køge REFERAT 26-03-2014 Fremmødte: 33 Stemmeberettigede: 27 Velkomst Formanden, Christian Kubel bød velkommen. 1. Valg af dirigent Ivan

Læs mere