HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER"

Transkript

1 HÅNDSYET FODTØJ TIL FØLSOMME FØDDER

2 2 Velkommen til Sahvas specialister Hos Sahva har vi branchens dygtigste team af specialister, der står klar til at hjælpe dig. Med stor erfaring og den nyeste scanningsteknologi analyserer vi din fod og gangfunktion professionelt og vurderer, hvordan du kan blive bedre gående. Og med solidt håndværk og Nordens mest avancerede produktionsmetode designer og fremstiller vi håndsyede sko og specialtilpassede indlæg, der passer som fod i hose til netop dig. Resultatet er bevægelsesfrihed og velvære,- sko der passer, støtter perfekt og giver dig en markant bedre bevægelsesfrihed. Med Sahvas fodtøj bliver du godt gående. Stil krav Når det handler om din livskvalitet og sundhed, skal du ikke gå på kompromis. Hos Sahva sætter vi en ære i altid at levere god service og professionel vejledning, og at vores fodtøj fungerer efter hensigten. Vores behandlere arbejder ud fra en bred faglig viden som favner det kliniske, det håndværksmæssige og det æstetiske. Vi lytter til dig og sætter os grundigt ind i dine behov og ønsker om funktion og design. Så stil gerne krav til os. Store krav. Vi er parate til at indfri dine forventninger. Fra fodaftryk til håndsyede sko Denne pjece giver dig indblik i processen, - lige fra dit første møde med behandleren til du modtager det færdige produkt. Lad dig også inspirere af de mange muligheder du har for valg af design og farver til dit nye fodtøj. Mette Minke, produktchef og Uffe Bruun, chefskomagermester En uddannelse til forskel Alle vores behandlere har målrettede uddannelser som ortopædiske skomagere, bandagister, fysioterapeuter og fodterapeuter.

3 OPLEV EN UNIK FØLELSE AF PERFEKT PASFORM FORMET & FREMSTILLET TIL DINE FØDDER 3 Jeg får lavet håndsyet fodtøj hos Sahva, da jeg har slidgigt, nedsunken forfod og har Sjögrens syndrom. Det betyder alt for mig, at få håndsyet fodtøj. Det er hele mit eksistensgrundlag, Til daglig står jeg i en butik og er aktiv med mange gåture. Uden mine håndsyede sko ville jeg ikke kunne arbejde eller have en velfungerende hverdag. Der er heldigvis sket meget i udviklingen af håndsyet fodtøj. Designet og kvaliteten er blevet bedre og jeg bliver inddraget i processen hvor jeg får kompetent råd og vejledning. Lene Madsen, butiksansat Kunde hos Sahva siden 2001, København Det vigtigste for mig som ortopædisk skomager er, at lave fodtøj der fungerer. Jeg ser dagligt hvor meget velfungerende fodtøj betyder for vores kunder, der på den ene eller anden måde har problemer med deres fødder. Livskvalitet, arbejdsdygtighed og selvstændighed i hverdagen afhænger for dem af fodtøj, der gør dem mobile. Robert Madsen, skomagermester Ansat hos Sahva siden 1988, Sønderborg

4 4 Hjælp os med at opfylde dine ønsker Du kan med fordel gøre dig tanker omkring hvilken type fodtøj du har brug for, og hvordan det skal se ud, før din første aftale på klinikken. Har du behov for en støvle eller en sandal? Foretrækker du ruskind, nubuck eller glat læder? Hvilken farve skal fodtøjet være? Ved på forhånd at overveje disse spørgsmål, kan du forberede dig på dit møde med skomageren. Skomageren vil da med udgangspunkt i dine ønsker og behov vejlede omkring valg af model. Bliv inspireret af denne brochure og se et udvalg af modeller på under individuelt fremstillede produkter.

5 5 Materialevalg.

6 6 UNIKT FODTØJ TIL UNIKKE FØDDER Hos Sahva har vi en lang historie inden for håndsyet fodtøj. Vi har derfor en stor viden og mange ressourcer som kommer dig til gode. Kombinationen af kliniske kompetencer og håndværksmæssige færdigheder sikrer, at vi fremstiller håndsyet fodtøj, der er lige så unikt som dine fødder. Skomageren har til opgave at designe en æstetisk og faglig helhedsløsning på baggrund af dine behov og præferencer. Dette gøres typisk i løbet af 3 konsultationer. 1. Måltagning Kundesamtale inkl. fod -og behovsanalyse Valg af sko, model, skindtype og farve Scanning af fod eller gipsning til efterfølgende scanning 2. Plastprøve Plastprøve - test af sko på kunde Eventuel tilpasning af læst 3.Udlevering Afprøvning af sko Justering om nødvendigt Information om pleje og brug

7 1. Måltagning 7 Læg trygt dine fødder i vores hænder Når du træder ind ad døren hos Sahva vil en af vores dygtige skomagere tage imod dig. Skomageren foretager en nøje klinisk undersøgelse af dine fødder hvor form, bevægelighed, gangafvikling og eventuelle sår og fejlstillinger vil blive analyseret. Denne helhedsvurdering ligger til grund for skomagerens videre vejledning i forløbet. Flot design møder faglig forsvarlighed Valg af model, skind, sål og lukning træffes i fællesskab ud fra en dialog imellem dig og din skomager. Jo mere afklaret du er omkring dine ønsker og behov, desto bedre grundlag har skomageren for at skabe et produkt, der lever op til dine forventninger. Sahva skomageren præsenterer dig for et sortiment passende til dit behov. Moderne teknologi giver fodtøj der passer Hos Sahva bruger vi 3D scanninger; enten direkte af dine fødder eller på baggrund af en gipsafstøbning. Det giver et nøjagtigt billede og dermed sikkerhed for en pasform, der er optimal til netop dig. Ud fra scanningerne fremstilles skolæster, der er unikke modeller af dine fødder. Dit håndsyede fodtøj fremstilles på baggrund af disse læster, så pasformen bliver optimal for dine fødder. Skomageren har nu samlet al den information omkring dig og dine fødder, der skal til for at udforme læsterne. Du vil blive indkaldt til en prøve af en gennemsigtig plastsko = plastprøve, formet over de unikke læster.

8 8 2. Plastprøve Passer plastprøve, passer fodtøj Fra måltagning til prøve går der almindeligvis 4-5 uger. I løbet af denne tid bliver læst og plastprøve fremstillet. Når du kaldes ind til prøve skal plastprøverne vurderes på dine fødder. Skomageren kan igennem plastprøven se hvordan det undgås at fodtøjet trykker, eller hvor der er for meget plads. Plastprøverne skal afprøves i såvel siddende som stående stilling, da kroppens vægtbelastning kan give anledning til forandringer i fødderne. På baggrund af denne prøve foretages rettelser og justeringer af dine læster, som dit håndsyede fodtøj efterfølgende opbygges over. 3D scanninger; enten direkte af dine fødder eller på baggrund af en gipsafstøbning. Det giver et nøjagtigt billede og dermed sikkerhed for en pasform, der er optimal til netop dig. Skomageren foretager en nøje klinisk undersøgelse af dine fødder hvor form, bevægelighed, gangafvikling og eventuelle sår og fejlstillinger vil blive analyseret.

9 9 Prøvning af plastprøve. Sahva sikrer, at stilfuld mode går hånd i hånd med individuel udformning. Plastprøver over læst.

10 10 3. Udlevering Det færdige fodtøj Fra prøve til udlevering går der almindeligvis 5-6 uger. I løbet af denne tid fremstilles dit håndsyede fodtøj over dine unikke læster efter skomagerens nøje anvisninger. Du får besked så snart dit håndsyede fodtøj er klart, hvor du indkaldes til udlevering. Ved udleveringen vil skomageren kontrollere den endelige pasform og du får dit håndsyede fodtøj med hjem, hvor efter du gradvist kan begynde at bruge fodtøjet i dagligdagen. Skomageren besvarer de spørgsmål du måtte have og informerer dig omkring, hvordan du bedst tager dit fodtøj i brug, samt pleje og vedligeholdelse af dit håndsyede fodtøj.

11 11

12 12 GODT GÅENDE OG STÅENDE MED HÅNDSYET FODTØJ De følgende sider går i dybden med begreber inden for håndsyet fodtøj. Læs videre for at lære hvordan vi skaber en håndsyet løsning til dig og dine fødder. Gænge Bedre gangfunktion og øget mobilitet Gængefunktion sikrer, at fodens afrulning sker med reduceret belastning af forfoden. Den kontrollerede afvikling gør, at foden belastes mindre og mobiliteten øges. Gænge er særlig egnet, hvis du har stivopererede led i foden eller er plaget af ledsmerter i foden som ved gigt. Hælkappe Støtte og beskyttelse til fødder og ankler En stabil hælkappe er essentiel i at fastholde foden i dens optimale stilling således, at funktionaliteten udnyttes uden at skabe fejlstillinger i led eller overbelastning af strukturer. Hælkappens funktion er, at støtte og beskytte fod og ankel samt hindre at unødig slitage forplanter sig i bevægeapparatet. Hælkappen er af særlig betydning når din fod falder sammen i en fejlstilling, hvilket eksempelvis kan være tilfældet ved hypermobilitet.

13 13 Polstring Hælkappe Gænge Indlægssål Forhøjelse Det er skomagerens fornemste opgave at sikre dine fødder optimal støtte, korrektion og plads samtidig med, at skoene fremtræder flotte.

14 14 Forhøjelse Mindre slitage på din krop Det kræver ekstra energi og udsætter kroppen for uhensigtsmæssig slidtage, når man går på ulige lange ben. Ved at placere forhøjelsen indvendigt i fodtøjet, skabes en elegant og diskret løsning som afhjælper den anatomiske problematik, og samtidig er faglig optimal. Forhøjelse er nødvendig hvis du har ulige benlængder, eksempelvis som følge af hofteprotese eller lårbensbrud. Polstring og plads Forebyggelse af sår og beskyttelse af dine fødder Hvis der er fejlstillinger i dine fødder, kan de give anledning til uhensigtsmæssige tryk og/eller gnidninger inde i skoen under gang. I sådanne tilfælde vil skomageren polstre disse områder eller skabe ekstra plads inde i skoene. Dette sikrer komfort og forebygger dannelsen af sår. Udsatte områder kan typisk være tæer, hæle, vrist med videre. Polstring og plads kan være særlig relevant for dig som har diabetes, nedsat følelse i foden eller ved leddeformiteter. Individuel opbygning af læster Flot design og perfekt pasform Dine fødder har ikke har samme længde, bredde eller form. For at sikre rette pasform vil skomageren derfor definere hver fods specifikke mål i de unikke læster. Dette betyder, at leddeformiteter som eksempelvis knyster og hammertæer, kan få den krævede plads, men også kamufleres i det endelige design af fodtøjet. Dette er af særlig vigtighed ved cavus eller charcot fødder, og ved hammertæer eller knyster.

15 PÅ GLADE OG SUNDE FØDDER HELE DAGEN 15

16 16 ALLE FØLSOMME FØDDER HAR RET TIL PROFESSIONEL STØTTE Individuelt fremstillede indlæg En vigtig faktor i det håndsyede fodtøj er de individuelt fremstillede fodindlæg, der har til formål at korrigere, understøtte og aflaste foden. Udfra sit høje faglige niveau og mangeårige erfaring bestemmer skomageren materialehårdhed, pelotteplacering og svangløftshøjde, så dine fødder får den optimale støtte og komfort. Gennem indlæggene finjusteres det håndsyede fodtøj med henblik på at skabe de optimale rammer. Indlæggene tilpasses som det sidste i dit håndsyede fodtøj.

17 17 Svangløft Pelotte

18 18 Pelotte Reduktion af smerte og øget komfort En pelotte er en dråbeformet eller tværgående forhøjelse i indlægget der kan hjælpe til at korrigere fejlstillinger i tæernes grundled. Smerter og fejlbelastning af fodens strukturer kan opstå hvis forfoden er faldet sammen. Med en pelotte støttes forfoden i en anatomisk korrekt position samtidig med at knoglehovederne aflastes. Det er skomagerens vurdering om netop du har brug for pelotter. Pelotter gør sig særligt gældende ved nedsunken forfod. Svangløft Korrekt fodstilling der forbedrer din mobilitet Svangløftet karakteriseres ved en øget højde i indlæggets svangområde. Herved støttes strukturerne i mellemfoden. Hvis muskulaturen og ligamenterne i foden ikke formår at holde svangen i en anatomisk korrekt stilling, bliver mange af mellemfodens små knogler kilet fast. Dette kan give anledning til smerter og yderligere fejlstillinger i resten af foden, og nedsætte fodens mobilitet. Et svangløft i indlægget kan hjælpe med at kompensere for den manglende muskulkraft eller ligamenters manglende styrke, ved at korrigere fejlstillingen. Et svangløft er særligt påkrævet hvis fodens svang har tendens til at vælte, når du står eller går. Materialehårdhed Den rigtige støtte på rette sted Skomageren vælger materialehårdhed på baggrund af fodens problematikker og den vægt som fødderne skal bære. Jo mere støtte fodens knoglestrukturer behøver, desto hårdere skal indlægsmaterialet oftest være. Jo større behov der er for aflastning og komfort, desto blødere er materialet dog stadig i forhold til den aktuelle kropsvægt. Skomageren gør brug af sin store faglige indsigt og designer et indlæg der støtter og aflaster din fod på de rette steder. Ofte er der behov for en kombination af støtte og aflastning.

19 BLIV GODT GÅENDE MED INDIVIDUELT FREMSTILLEDE INDLÆG 19

20 RING T IL SAH VA 711 Det koster ikke noget at få en snak om dine fødder men det kan meget vel blive en af dine bedste investeringer Ring til en af Sahvas klinikker og bestil tid til en uforpligtende snak med vores dygtige skomagere eller øvrige fodspecialister. Dine fødder vil elske dig for det. Vi er specialister i kroppens bevægelighed og med ekspertviden og moderne teknologi behandler, lindrer og forebygger vi de små og store skavanker, en aktiv tilværelse medfører. Og vi er her ene og alene for at hjælpe dig videre - uanset hvem, hvad og hvor du er i livet Tlf

INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ

INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ INFORMATION OM DIABETES & FODTØJ 02 Når det handler om livskvalitet... Diabetes er i dag den hyppigste årsag til blindhed og amputation, og det er derfor vigtigt hele tiden at være opmærksom på de forandringer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ

BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ BRUGERVEJLEDNING ORTOPÆDISK FODTØJ Ortopædisk fodtøj Denne pjece er en skriftlig vejledning om dit nye ortopædiske fodtøj, som du har modtaget efter lægelig ordination. Pjecen skal supplere den mundtlige

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ

BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ BRUGERVEJLEDNING HÅNDSYET FODTØJ Håndsyet ortopædisk fodtøj Denne pjece er en skriftlig vejledning om dit nye ortopædiske fodtøj, som du har modtaget efter lægelig ordination. Pjecen skal supplere den

Læs mere

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj

Fakta om gigt Rigtigt gigtfodtøj GIGT & FØDDER Gigt i fødderne Gigt kan gøre tilværelsen besværlig, men det behøver livet ikke at blive ringere af. Ofte drejer det sig om at gribe tingene lidt anderledes an. Den moderne behandling af

Læs mere

INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG

INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG INFORMATION OM SIKKERHEDSFODTØJ MED INDLÆG Det er vigtigt, at du bruger det rette sikkerhedsfodtøj, når du arbejder. På dit arbejde bruger du din krop aktivt mange timer om dagen. Det belaster både fødder,

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG BRUGERVEJLEDNING INDLÆG Denne folder supplerer den vejledning, du har fået af Sahvas personale i forbindelse med bestilling og brug af dine indlæg. Vi håber, at du får glæde af dine nye indlæg. Når du

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG

BRUGERVEJLEDNING INDLÆG BRUGERVEJLEDNING INDLÆG Indledning Tillykke med dit nye indlæg fra Sahva! Denne pjece er en skriftlig vejledning om dine nye fodindlæg. Pjecen skal supplere den mundtlige vejledning, du har fået af Sahvas

Læs mere

A-kursus i fod & ankelkirurgi

A-kursus i fod & ankelkirurgi A-kursus i fod & ankelkirurgi Ortopædisk fodtøj & Ortoser Brugbare ordinationer Hvidovre Hospital 26. 27. september 2011 Ortopædisk fodtøj & Ortoser Brugbare ordinationer Ortopædisk fodtøj Fodindlæg Konservative

Læs mere

INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER

INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER INFORMATION OM KOMPRESSIONSSTRØMPER 02 Der kan være mange grunde til, at du skal bruge kompressionsstrømper, og der kan opstå mange spørgsmål til både behandlingsforløbet og strømperne. Hvordan virker

Læs mere

Ankel fod ortoser (AFO)

Ankel fod ortoser (AFO) Ankel fod ortoser (AFO) Generelle informationer Ankel Fod ortoser (AFO) er et af de mest brugte hjælpemidler inden for ortopædien. Denne AFO guide er tænkt som et lille opslagsværk, der kan give et overblik

Læs mere

Følsomme fødder.

Følsomme fødder. Følsomme fødder www.new-feet.com NYHED - X-LIGHT Denne brochure viser kun et mindre udvalg af fodtøj fra New Feet. Se mere på www.new-feet.com X-LIGHT gummisål giver ekstra høj komfort Vi har taget ny

Læs mere

Følsomme fødder. www.new-feet.com

Følsomme fødder. www.new-feet.com Følsomme fødder www.new-feet.com Denne brochure viser kun et mindre udvalg af fodtøj fra New Feet. Se mere på www.new-feet.com Ny letvægtssål Den nye letvægtssål er lavet i EVA. Sålens volume og den indbyggede

Læs mere

Tjubang Sko Forår / Sommer 2015 katalog

Tjubang Sko Forår / Sommer 2015 katalog Tjubang Sko Forår / Sommer 2015 katalog Velkommen til Tjubang Sko, og tak for du tager dig tid til at kigge i vores katalog. Vi har gennem de sidste 15 år designet og forhandlet Arauto RAP, i daglig tale

Læs mere

Følsomme Fødder DESIGNED IN DENMARK PRODUCED IN EU. www.green-comfort-medical.com

Følsomme Fødder DESIGNED IN DENMARK PRODUCED IN EU. www.green-comfort-medical.com Følsomme Fødder DESIGNED IN DENMARK PRODUCED IN EU www.green-comfort-medical.com M2097 Sort, lilla, rødt eller silver kalveskind M5107 Sort, brunt, lilla, rødt eller silver kalveskind. Se også forsiden

Læs mere

AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S. Sko der hjælper

AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S. Sko der hjælper 13:59 Side 1 AROS KOMMUNIKATION AROS KOMMUNIKATION A/S Sko der hjælper 14.13 13:59 Side 2 510-0 Som bruger af ortopædisk fodtøj ved man, hvad der betyder mest, når behovet for ortopædiske sko eller støvler

Læs mere

Små fødder. Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og. de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte,

Små fødder. Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og. de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte, BØRN & FØDDER Små fødder Børn er søde og har nogle dejlige, bløde, søde små fødder og de er værd at passe på. Børnenes fødder er så fine og perfekte, fordi de ikke er pakket ind i sko. Dette er de indtil

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus)

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om skæv storetå (hallux valgus) Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk De indledende undersøgelser på Københavns Privathospital har vist, at du har udviklet

Læs mere

Sundhedstjenesten. Styrk dit barns fødder. Rigtig god fornøjelse. www.sundhedstjenesten-egedal.dk. Udendørs aktiviteter: Husk altid de gode sko.

Sundhedstjenesten. Styrk dit barns fødder. Rigtig god fornøjelse. www.sundhedstjenesten-egedal.dk. Udendørs aktiviteter: Husk altid de gode sko. Udendørs aktiviteter: Husk altid de gode sko. Det styrker knæene at køre på løbehjul, hvor der selvfølgelig skiftes ben ind imellem. Styrk dit barns fødder Det styrker knæene at cykle- gerne lidt op af

Læs mere

Bilag 5 Kravspecifikation UDKAST Kravspecifikation. Levering af ortopædisk fortøj mv. til visiterede borgere

Bilag 5 Kravspecifikation UDKAST Kravspecifikation. Levering af ortopædisk fortøj mv. til visiterede borgere Bilag 5 Kravspecifikation UDKAST 18-11-2016 Kravspecifikation Levering af ortopædisk fortøj mv. til visiterede borgere 1. Levering af hjælpemidler til borgere Leverandøren skal levere ortopædisk fodtøj

Læs mere

Fødder og sportsskader

Fødder og sportsskader IDRÆT & FØDDER Fødder og sportsskader Fødderne er ofte årsagen til skader Rigtig mange skader hænger sammen med den måde, du belaster din fødder på. Forskningen og erfaringen har vist, at mange af disse

Læs mere

ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT?

ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT? ER DU VORES NYE BANDAGISTKANDIDAT? 1 2 Er du vores nye bandagistkandidat? Har du drive, engagement og øje for kvalitet? Vil du være med på forreste række, når der skabes nye og innovative løsninger, der

Læs mere

Vær god ved dine fødder det betaler sig

Vær god ved dine fødder det betaler sig En almindelig person går mere end 2 ½ gange rundt om jorden i løbet af livet. Derfor er det vigtigt, at fødderne fungerer godt, og som resten af kroppen skal fødderne trænes og holdes ved lige. Her får

Læs mere

Har du Diabetes så pas på dine fødder

Har du Diabetes så pas på dine fødder DIABETES & FØDDER Har du Diabetes så pas på dine fødder Diabetes mellitus er en kronisk sygdom. Der er mange følgesygdomme i forbindelse med diabetes, bl.a. bindevævsforandringer, neuropati (nedsat følesans)

Læs mere

Produktsortiment Sport. Den ultimative fodkomfort

Produktsortiment Sport. Den ultimative fodkomfort Produktsortiment Sport Den ultimative fodkomfort Med mere end 35 års erfaring indenfor sportsmedicin og fodsundhed, har Foot Science hjulpet mange folk af med ømhed og smerter i både fod, knæ, akillessene,

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE NEDSUNKEN FORFOD 1 Smerter som følge af nedsunken forfod er et hyppigt problem, som kommer med alderen. Hjælper indlæg og specialsko ikke, kan vi tilbyde en operation, som

Læs mere

Testet til vands, til lands og i luften

Testet til vands, til lands og i luften Forår/Sommer 2013 Testet til vands, til lands og i luften De uovervindelige Skofus-helte I det rigtige fodtøj er børn uovervindelige Børn er parate til at overtage verden, hvis de får lov i hvert fald

Læs mere

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD

OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD OPERATION VED NEDSUNKEN FORFOD Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har udviklet nedsunken forfod i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe

Læs mere

Når fod og ankel gør ondt

Når fod og ankel gør ondt - hurtig og sikker behandling Dine fødder er dit fundament. Du går, sidder, står, eller løber hver dag - og oplever du smerter i fødder eller ankler, kan det være til stor gene. Nogle smerter går væk af

Læs mere

Aftalebilag 1. Kravspecifikation. I forbindelse med offentligt EU-udbud af Ortopædisk fodtøj Og ortopædiske fodindlæg. til

Aftalebilag 1. Kravspecifikation. I forbindelse med offentligt EU-udbud af Ortopædisk fodtøj Og ortopædiske fodindlæg. til Indkøbsfællesskab Nordsjælland Aftalebilag 1 Kravspecifikation I forbindelse med offentligt EU-udbud af Ortopædisk fodtøj Og ortopædiske fodindlæg til Allerød, Ballerup, Bornholm, Egedal, Fredensborg,

Læs mere

Operation for hammertå. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Operation for hammertå. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Operation for hammertå Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Operation for hammertå Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Fig. 1. Normal forfod som viser hallux valgus vinklen og intermetatarsal vinklen.

Fig. 1. Normal forfod som viser hallux valgus vinklen og intermetatarsal vinklen. Den smertende storetåknyst Hvad er en knyst? En knyst er et fremspring på en underliggende knogle. Årsagen til at knyster giver smerter er at bløddelsvævene udsættes for et tryk mellem knogle og fodtøj.

Læs mere

Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder.

Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder. DIABETES OG FØDDER Diabetes og fødder Som diabetiker er det vigtigt, at du holder ekstra øje med dine fødder. Som person med diabetes har du øget risiko for at få: Nedsat følesans (neuropati) Nedsat blodforsyning

Læs mere

Informationspjece til patienter med bristet akillessene.

Informationspjece til patienter med bristet akillessene. Akillessenen er den kraftigste sene i kroppen. Denne har stor betydning for stabilitet og bevægelse af foden. For at senen kan vokse sammen igen efter skaden, er det vigtigt at følge nedenstående retningslinjer.

Læs mere

www.sportspharma.dk INDLÆG TIL BØRN Specielt udviklet til fodboldstøvler.

www.sportspharma.dk INDLÆG TIL BØRN Specielt udviklet til fodboldstøvler. Produktkatalog INDLÆG TIL BØRN Formthotics Youth Dual Helt indlæg til børn. Giver optimal og naturlig støtte. Afhjælper smerter i barnets fødder, knæ og ben. Forbedrer barnets gangart og giver en god kropsholdning.

Læs mere

Sunde og smukke fødder

Sunde og smukke fødder Sunde og smukke fødder med grønne mini bolde (også kendt som Franklin Balls) af Lotte Paarup DEN INTELLIGENTE KROP Velkommen til dine fødder Bonus til hele kroppen Vi har det med at glemme fødderne vi

Læs mere

Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj

Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj Kravspecifikation: 12-by udbud på ortopædisk fodtøj 2009. Bilag 3 Kravspecifikation for Delkontrakt 1: Håndsyet ortopædisk fodtøj stid: Førstegangs bevilling max. 12 uger, efterfølgende max. 8 uger. Reparationer:

Læs mere

INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER

INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER INFORMATION OM APOPLEKSI & HJÆLPEMIDLER 02 Hvad er apopleksi? Alle kan blive ramt af apopleksi (slagtilfælde) unge som gamle. Apopleksi er en pludselig opstået neurologisk skade, der sker på grund af nedsat

Læs mere

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om hammertå

Viborg Privathospital - Patientinformation. Alt hvad du bør vide om hammertå Viborg Privathospital - Patientinformation Alt hvad du bør vide om hammertå Velkommen til Viborg Privathospital Denne vejledning er tænkt som en kort information om tilstanden, om den operative behandling

Læs mere

ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE

ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE 1 ÅRLIG FODSTATUS FOR DIABETIKERE Dato:... Diabetestype: Diabetes konstateret år:...... Navn:... CPR-nummer:... Fodterapeut:..... De med farve og * markerede felter har betydning for beregningen af risikogruppen

Læs mere

DU GÅR SKRIDT OM DAGEN I ARBEJDSTIDEN. SØRG FOR AT HVERT ENESTE ER SIKKERT OG BEHAGELIGT. FIND DEN RIGTIGE JALAS INDLÆGSSÅL TIL DIG.

DU GÅR SKRIDT OM DAGEN I ARBEJDSTIDEN. SØRG FOR AT HVERT ENESTE ER SIKKERT OG BEHAGELIGT. FIND DEN RIGTIGE JALAS INDLÆGSSÅL TIL DIG. DU GÅR 10 000 SKRIDT OM DAGEN I ARBEJDSTIDEN. SØRG FOR AT HVERT ENESTE ER SIKKERT OG BEHAGELIGT. FIND DEN RIGTIGE JALAS INDLÆGSSÅL TIL DIG. 6.4 km Så langt går den gennemsnitlige industriarbejder hver

Læs mere

Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv

Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv Vi skaber bevægelse - Proteser og ortoser til et aktivt liv Øget bevægelsesfrihed skaber livskvalitet I Bandagist-Centret arbejder vi for og med mennesker, der har nedsat funktionsevne i bevægeapparatet.

Læs mere

Sunde børnefødder. Hvornår skal man købe de første sko?

Sunde børnefødder. Hvornår skal man købe de første sko? Sunde børnefødder Det er vigtig at passe på sine børns fødder. I tiden inden barnet begynder at gå, bør fødderne have de bedste betingelser for at bevæge sig frit og naturligt. Dette gøres bedst i bare

Læs mere

Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3. AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7

Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3. AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7 Dropfodsguide (AFO) Indholdsfortegnelsen Generelle informationer og definitionen af en dropfod...3 Dropfodsbandage...5 AFO Præfabrikeret (standard dropfodsortoser)...7 Dropfodssimulator FES (funktionel

Læs mere

Spørgsmål og svar 3 10.02.2015

Spørgsmål og svar 3 10.02.2015 Spørgsmål og svar 3 10.02.2015 EU-udbud på ortopædisk fodtøj Nedenfor kan læses indkomne spørgsmål og svar: Spørgsmål er besvaret med orange skrift Spørgsmål til udbudsmaterialet: Spørgsmål 1: Kravspecifikation,

Læs mere

Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Ankelstabiliserende operation - brostrøm operation Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece

Læs mere

Verden ligger for dine fødder. Kvalitetssko der er udviklet til kvinder og mænd med fodproblemer

Verden ligger for dine fødder. Kvalitetssko der er udviklet til kvinder og mænd med fodproblemer Verden ligger for dine fødder Kvalitetssko der er udviklet til kvinder og mænd med fodproblemer Introduktion Kompromisløs kvalitet DJO Global er verdensførende inden for udvikling, fremstilling og distribution

Læs mere

Følsomme fødder. www.new-feet.com

Følsomme fødder. www.new-feet.com Følsomme fødder www.new-feet.com Ny sandal til aktive fødder Den nye 2-komponent sål giver en perfekt kombination af stabilitet, fleksibilitet og gribeevne. En perfekt sandal til travle hverdage og aktive

Læs mere

Frilægning af nerve på foden mortons neurom. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Frilægning af nerve på foden mortons neurom. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Frilægning af nerve på foden mortons neurom Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Frilægning af nerve på foden mortons neurom Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give

Læs mere

Bliv klogere på dine fødder

Bliv klogere på dine fødder Bliv klogere på dine fødder SAHVA ANALYSERER OVER 10.000 PAR FØDDER OM ÅRET, HVORNÅR SKAL VI SE PÅ DINE? Fødderne er placeret langt fra hovedet. Måske er det derfor, at mange mennesker ikke giver fødderne

Læs mere

Skæv storetå Chevron operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Skæv storetå Chevron operation. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå Chevron operation Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå Chevron operation Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information

Læs mere

Skæv storetå kellers. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Skæv storetå kellers. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå kellers Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Skæv storetå kellers Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle have

Læs mere

Danske Fysioterapeuter. Sunde fødder

Danske Fysioterapeuter.  Sunde fødder Danske Fysioterapeuter www.krop&fysik.dk Sunde fødder 2 www.krop-fysik.dk Fødder Dine fødder bærer dig gennem livet fra dine første usikre skridt til aftenens sidste dans. En sten i skoen Når det går godt,

Læs mere

Vi gør en forskel for alle, der bevæger sig

Vi gør en forskel for alle, der bevæger sig Vi gør en forskel for alle, der bevæger sig Vores navn leder tankerne hen på sport og idræt, men vi hjælper også alle med slidskader og belastningsskader i fødder, ben, hofter og ryg. Unge som gamle, elitesportsfolk

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE OPERATION FOR HAMMERTÆER 1 Der er mange årsager til, at man udvikler hammertå. Det kommer ofte med alderen, som led i forfodsnedfald. Op mod 20 % af os får problemer med årene.

Læs mere

Bates - fodtøj til hær og politi - alt fra uniformssko til håndlavede ørkenstøvler.

Bates - fodtøj til hær og politi - alt fra uniformssko til håndlavede ørkenstøvler. Bates - fodtøj til hær og politi - alt fra uniformssko til håndlavede ørkenstøvler. Dansk Erhvervsbeklædning aps. SE-nr. 34 04 62 63 Bates blev grundlagt i 1885 og har gennem tiden bl.a. leveret fodtøj

Læs mere

Overrivning af akillessenen

Overrivning af akillessenen Din akillessene er revet over, og derfor er din fod i en Walker-støvle med 3 kiler under hælen. Senen aflastes, når foden holdes helt strakt i spidsfod. Overrevet akillessene (foto: IK) Nyere undersøgelser

Læs mere

OPERATION FOR HAMMERTÆER

OPERATION FOR HAMMERTÆER OPERATION FOR HAMMERTÆER Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 De indledende undersøgelser hos Capio CFR har vist, at du har hammertæer i en grad, som vi kan tilbyde at afhjælpe med operation.

Læs mere

TIL EN AKTIV VINTER BAUERFEIND.COM. broschuere_winter_20151210_master_5_languages.indd 1 11.12.2015 11:23:49

TIL EN AKTIV VINTER BAUERFEIND.COM. broschuere_winter_20151210_master_5_languages.indd 1 11.12.2015 11:23:49 TIL EN AKTIV VINTER BAUERFEIND.COM broschuere_winter_20151210_master_5_languages.indd 1 11.12.2015 11:23:49 »KNÆBANDAGEN HAR GIVET MIG MULIG HEDEN FOR AT KOMME TILBAGE OP I BJERGENE«. Angelika Allmann

Læs mere

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD

PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD PATIENTINFORMATION VEDRØRENDE HULFOD 1 Hulfod er en tilstand, hvor foden har en unormal, høj svang med stejle mellemfodsknogler. Det betyder en fejlbelastning af såvel bagfod, mellemfod og forfod. Hulfod

Læs mere

Patientvejledning. Operation for skæv storetå. Hallux valgus

Patientvejledning. Operation for skæv storetå. Hallux valgus Patientvejledning Operation for skæv storetå Hallux valgus En skæv storetå og ømhed af knysten over storetåens grundled ses hyppigt. I mange tilfælde kan det behandles med en tilpasning af fodtøjet, hvis

Læs mere

Se iorshop.dk -gør hverdagen lettere

Se iorshop.dk -gør hverdagen lettere Sko Velcro. Udtagelig indersål. Udtagelige indersål. ½ Solidus Snørre. Udtagelige indersål. Læst W Varenr. 1044-K Kr. 699,95 Varenr. 9179-BE Kr. 799,95 Varenr. 470030 Kr. 1.499,95 38,40-42 37½-41 Kit Beige

Læs mere

Spinal stenose i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Spinal stenose i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Spinal stenose i lænden Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Spinal stenose i lænden Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

Høringsudkast Kvalitetsstandard Kropsbårne hjælpemidler Lov om social service 112

Høringsudkast Kvalitetsstandard Kropsbårne hjælpemidler Lov om social service 112 Høringsudkast Kvalitetsstandard Kropsbårne hjælpemidler Lov om social service 112 Pkt. 7 Pkt. 8. Ortopædiske fodindlæg og ortopædisk fodtøj forsåling/reparation/tilretning og skoforhøjelse 1 Hvem kan få

Læs mere

HOFTEALLOPLASTIK. Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1

HOFTEALLOPLASTIK. Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 HOFTEALLOPLASTIK Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk 1 EFTER OPERATIONEN De seneste års forskning har vist, at effektiv smertebehandling, tidlig mobilisering

Læs mere

Børn med bløde led 0-2 år

Børn med bløde led 0-2 år Børn med bløde led 0-2 år Fysioterapeuterne og ergoterapeuterne ved Tværfagligt center for børn og unge i Vejle Kommune. Hvad er bløde led. Alle børn er født bløde og bevægelige. Ved nogle børn ses det

Læs mere

DIN FODS OPBYGNING OG ANATOMI

DIN FODS OPBYGNING OG ANATOMI DIN FODS OPBYGNING OG ANATOMI Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk KØBENHAVN PRIVATHOSPITALS MISSION OG VISION SUPERSPECIALISME FORPLIGTER Missionen

Læs mere

Neuropati i benene kan være præget af smerter eller nedsat følelse. En komplikation til neuropati kan være fodsår diabetiske fodsår

Neuropati i benene kan være præget af smerter eller nedsat følelse. En komplikation til neuropati kan være fodsår diabetiske fodsår Neuropati i benene og Fodterapi Formål. At sikre tidlig opsporing og forebygge udvikling af Diabetiske fodsår på borgere med neuropati i ben og fødder Neuropati i benene kan være præget af smerter eller

Læs mere

Medical Surgical (MedSurg) Terapisko som sikrer stabilitet og aflastning. Indikationer: Post-operativt samt til alle former for sår.

Medical Surgical (MedSurg) Terapisko som sikrer stabilitet og aflastning. Indikationer: Post-operativt samt til alle former for sår. Behandlersko Forord Axel Madsen Health Care A/S er forhandler af Darco s professionelle produktserie inden for ortopædiske sko og aflastende tilbehør til forebyggelse, postoperativ behandling og som led

Læs mere

Udviklet af Dr. Bruno Gröbli / Schweiz. support energy point

Udviklet af Dr. Bruno Gröbli / Schweiz. support energy point Udviklet af support energy point Støttefunktion S.E.P. strømpen yder støtte til fodens svang i tværgående retning og indirekte på langs af svangen. Den støtter kun hvis, og hvor det er nødvendigt. Der

Læs mere

Brud på anklen. - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi

Brud på anklen. - konservativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Brud på anklen - konservativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Generel vejledning Det er blevet konstateret, at du har et brud i dit ankelled, som kræver behandling. Formålet

Læs mere

Formål. At sikre tidlig opsporing og forebygge udvikling af Diabetiske fodsår på borgere med neuropati i ben og fødder

Formål. At sikre tidlig opsporing og forebygge udvikling af Diabetiske fodsår på borgere med neuropati i ben og fødder Neuropati i benene og Fodterapi Formål. At sikre tidlig opsporing og forebygge udvikling af Diabetiske fodsår på borgere med neuropati i ben og fødder Neuropati i benene kan være præget af smerter eller

Læs mere

Platfod - coalitio. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1

Platfod - coalitio. Patientinformation. 15. august 2016 Version 1 Platfod - coalitio Patientinformation 15. august 2016 Version 1 Platfod - coalitio Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle have foretaget

Læs mere

Løberknæ. (Iliotibial band syndrom) Af Fysioterapeut dennis K. sjøgren

Løberknæ. (Iliotibial band syndrom) Af Fysioterapeut dennis K. sjøgren Løberknæ (Iliotibial band syndrom) Af Fysioterapeut dennis K. sjøgren Løberknæ er den hyppigste årsag til smerter på ydersiden af knæet hos løbere. Og er relateret til stramhed af det iliotibiale bånd,

Læs mere

Overrivning af achillessenen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit

Overrivning af achillessenen. -operativ behandling. Regionshospitalet Silkeborg. Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Overrivning af achillessenen -operativ behandling Regionshospitalet Silkeborg Center for Planlagt Kirurgi Kirurgisk Terapiafsnit Generel vejledning Overrivning af achillessenen Lægmuskulaturen samles

Læs mere

Når det handler om den rette positionering.

Når det handler om den rette positionering. P R O D U K T K A T A L O G Når det handler om den rette positionering. Josh Dueck Professionel paralympisk skiløber og bruger af Bodypoint Foto: Alain Sleigher Optimal støtte. Nogle gange betyder den

Læs mere

Arbejds- og sikkerhedsfodtøj til alle arbejdende fødder

Arbejds- og sikkerhedsfodtøj til alle arbejdende fødder Arbejds- og sikkerhedsfodtøj til alle arbejdende fødder SIKA DUNLOP KOLLEKTION 2013/2014 2 SIKA FOOTWEAR // KOLLEKTION 2013/2014 Markedets stærkeste mærker og sortiment Hos SIKA Footwear finder du sikkerhedssko

Læs mere

Patientvejledning. Smerter i forfod. nedsunken forfod

Patientvejledning. Smerter i forfod. nedsunken forfod Patientvejledning Smerter i forfod nedsunken forfod Der kan være mange årsager til, at du har smerter i forfoden. En hyppig årsag til smerter i forfoden er nedsunken forfod, som opstår med alderen. Årsager

Læs mere

Hvid ESD hyttesko S2 med sikkerhed

Hvid ESD hyttesko S2 med sikkerhed Hvid ESD hyttesko S2 med sikkerhed 3520 TOP WHITE hyttesko Str. 36-47 ESD hyttesko med alu tåværn, vandafvisende skaft og støddæmpende sål. Sålens konstruktion reducerer risiko for vridskader. ESD godkendt

Læs mere

Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus)

Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus) Opretning af skæv storetå (Hallux Valgus) Patientvejledning 009 PrivatHospitalet Danmark Velkommen Hos PrivatHospitalet Danmark kommer vores kunder altid i første række. Som kunde hos os oplever du en

Læs mere

Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler

Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler Sådan Vælger Du Dine Vandrestøvler I 5 overskuelige trin bliver du anvist en metode til at finde de støvler, som er rigtige for dig. Hvorfor skal du vælge vandrestøvler? Når folk tager på vandretur for

Læs mere

Diskusprolaps i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1

Diskusprolaps i lænden. Patientinformation. 4. november 2016 Version 1 Diskusprolaps i lænden Patientinformation 4. november 2016 Version 1 Diskusprolaps i lænden Patientinformation Kære Patient Hensigten med denne pjece er, at give dig grundig information om det at skulle

Læs mere

NÅR DU ER BLEVET OPERERET. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation.

NÅR DU ER BLEVET OPERERET. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. Formålet med denne pjece er at give dig anvisninger til, hvordan du træner efter en brystoperation. I den side, hvor du er blevet opereret, har muskler og sener i operationsområdet, omkring skulderleddet

Læs mere

Udvalg af siddepude sortiment. Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse

Udvalg af siddepude sortiment. Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse Udvalg af siddepude sortiment Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse Zibo Athene A/S Mere end blot et samarbejde... Hos Zibo Athene står vi altid klar til at hjælpe dig. Herunder finder du kontaktinformation

Læs mere

Ergonomi, sikkerhed og komfort

Ergonomi, sikkerhed og komfort Ergonomi, sikkerhed og komfort Fødderne skal holde til rigtig meget livet igennem. Derfor er det simpelthen en menneskeret, at gå i bekvemt, ergonomisk rigtigt fodtøj - ikke mindst på jobbet, hvor du faktisk

Læs mere

Fodstatus forebygger fodsår

Fodstatus forebygger fodsår Vi er nu nået til det 7. M i diabetes. Internationale undersøgelser viser, at regelmæssig fodterapi til diabetikere reducerer risikoen for fodsår og halverer risikoen for amputationer. Desværre fik i 2011

Læs mere

INFORMATION OM BØRN & HJÆLPEMIDLER

INFORMATION OM BØRN & HJÆLPEMIDLER INFORMATION OM BØRN & HJÆLPEMIDLER 02 Når et barn bliver født med et handicap eller kommer ud for noget, der påvirker kroppen, vender det op og ned på familiens liv. Det er naturligt, at der opstår en

Læs mere

Hospi t al senhed Mi dt. Ovl. Peter Hvidt. Fod- & Ankelsektor Viborg. A-kursus Århus Regi onshospi t al et Vi bor g

Hospi t al senhed Mi dt. Ovl. Peter Hvidt. Fod- & Ankelsektor Viborg. A-kursus Århus Regi onshospi t al et Vi bor g Hospi t al senhed Mi dt Ovl. Peter Hvidt Fod- & Ankelsektor Viborg A-kursus Århus 2018 Smertetilstande i forfoden. De små tæers patologi, udredning og mulige behandlinger - dvs. ondt i foden på 1 time.!

Læs mere

Anatomic formstøbt sæde

Anatomic formstøbt sæde - Få balance i kroppen Anatomic formstøbt sæde Anatomic formstøbt sæde har været grundstenen i Anatomic SITT siden starten af 1988. Vi har idag formet mere end 25.000 Anatomic formstøbte sæder, hvilket

Læs mere

DIN FODS OPBYGNING OG ANATOMI

DIN FODS OPBYGNING OG ANATOMI DIN FODS OPBYGNING OG ANATOMI Hellerup Lyngby Odense Aarhus Skørping Viborg 1 På Capio CFR s fodkirurgiske klinik har vi superspecialister i fod-og ankelkirurgi og i sportsskader i og omkring ankelleddet.

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bagog mellemfod. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bagog mellemfod. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i ankel, bagog mellemfod Stivgørende operation Smerter fra slidgigt i bagfoden og anklen kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke

Læs mere

manu Skinner og håndledsbandager tilpasset og tiltænkt det Skandinaviske marked

manu Skinner og håndledsbandager tilpasset og tiltænkt det Skandinaviske marked manu Skinner og sbandager tilpasset og tiltænkt det Skandinaviske marked Tankerne bag vores bandager Intentionerne og tankerne bag hele PROmanu serien er, at produkterne er tilpasset og tiltænkt det Skandinaviske

Læs mere

GODE RÅD. Når du lever med smerter ULYKKESPATIENTFORENINGEN.DK

GODE RÅD. Når du lever med smerter ULYKKESPATIENTFORENINGEN.DK GODE RÅD Når du lever med smerter ULYKKESPATIENTFORENINGEN.DK Et liv med kroniske smerter I en tværfaglig smertebehandling samarbejder forskellige faggrupper. Det kan være: Et liv med kroniske smerter

Læs mere

Udvalg af siddepude sortiment. Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse

Udvalg af siddepude sortiment. Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse Udvalg af siddepude sortiment Lejring Aflastning Tryksårsforebyggelse Zibo Athene A/S Mere end blot et samarbejde... Hos Zibo Athene står vi altid klar til at hjælpe dig. Herunder finder du kontaktinformation

Læs mere

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod. Stivgørende operation

Patientvejledning. Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod. Stivgørende operation Patientvejledning Slidgigt i ankel, bag- og mellemfod Stivgørende operation Smerter fra slidgigt i bagfoden og anklen kan i nogle tilfælde lindres ved indlæg og en korrektion af fodtøjet. Hvis dette ikke

Læs mere

Kroniske fod og ankel skader. Lars Konradsen, Idrætskirurgisk sektion, Ortopædkirurgisk afdeling, Bispebjerg Hospital

Kroniske fod og ankel skader. Lars Konradsen, Idrætskirurgisk sektion, Ortopædkirurgisk afdeling, Bispebjerg Hospital Kroniske fod og ankel skader Lars Konradsen, Idrætskirurgisk sektion, Ortopædkirurgisk afdeling, Bispebjerg Hospital Kompliceret dynamisk styring Koblet bevægeudslag Midtarsal ledlåsning Kompliceret

Læs mere

Hard-wearing safety shoes developed. for active work. where high demands comes first.

Hard-wearing safety shoes developed. for active work. where high demands comes first. Hard-wearing safety shoes developed for active work where high demands comes first. Sikkerhedssko L.Brador 760 En snøret lav sikkerhedssko udviklet til aktivt arbejde, hvor der stilles høje krav til komfort,

Læs mere

Patientvejledning. Smerter i forfod. nedsunken forfod

Patientvejledning. Smerter i forfod. nedsunken forfod Patientvejledning Smerter i forfod nedsunken forfod Der kan være mange årsager til, at du har smerter i forfoden. En hyppig årsag til smerter i forfoden er nedsunken forfod, som opstår med alderen. Årsager

Læs mere

SYGDOMME FODEN OG ANKLENS ANATOMI

SYGDOMME FODEN OG ANKLENS ANATOMI SYGDOMME FODEN OG ANKLENS ANATOMI Jægersborgvej 64-66B, 2800 Lyngby Telefon: 45 933 933 Telefax: 45 935 550 www.kbhprivat.dk FODENS ANATOMI Foden består af 26 knogler. 1 hælben (calcaneus), 1 rulleben

Læs mere

Rammeaftalebilag 1.1 Kravspecifikation udbud af Ortopædisk Fodtøj og Fodindlæg med tilhørende tilretninger og reparationer

Rammeaftalebilag 1.1 Kravspecifikation udbud af Ortopædisk Fodtøj og Fodindlæg med tilhørende tilretninger og reparationer Rammeaftalebilag 1.1 Kravspecifikation udbud af Ortopædisk Fodtøj og Fodindlæg med tilhørende tilretninger og reparationer Kravspecifikation Nærværende Rammeaftalebilag omhandler Ordregivers generelle

Læs mere