Side 1 af november Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 16. november 2010

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Side 1 af 5 20. november 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 16. november 2010"

Transkript

1 Side 1 af november 2010 Fina Berger Værebrovej 86, st Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 16. november 2010 Til stede: Philip, Ulla, Karen, Malene, Kirsten, Fina, Robert, Sonja, Kim og Jesper Ad 1) Valg af ordstyrer og referent Kim blev valgt som ordstyrer, Jesper som referent. Ad 2) Oplæg om elbiler fra ChoosEV, der står for leasing og drift af elbiler og ladeanlæg De to oplægsholdere bød på en meget grundig gennemgang af hele komplekset omkring elbiler. I det følgende er langtfra anført alt fra oplægget, men hvad referenten har fundet mest centralt: ChooseEV står for etablering af ladestationer og infrastruktur. Virksomheden er etableret specifikt vedr. elbiler dvs. "elbilsoperatør". Elbiler kører endnu ikke så langt på en opladning, derfor er det vigtigt med en god infrastruktur ChoosEV er ejet af Syd Energi, SEAS-NVE og Sixt biludlejning Virksomheden har p.t. 15 medarbejdere (forventer at have 25 ved årsskiftet) Elbilen er ikke af ny dato. I 1890'erne var der flere elbiler end benzinbiler i New York! Transportsektoren løber løbsk energimæssigt! Af de ca. 50 mill. tons CO 2, der udledes i DK om året stammer de ca. 14 mill. tons fra transportsektoren og heraf 48 % fra privatbiler Virkningsgraden for en benzinbil er %, en brintbil %, en dieselbil 30 %, hybridbil % (såkaldte "plug-in" hybridbiler er dog mere effektive) og elbil % (resten går tabt som varme) Olien gør os afhængige af olieprisen, hvorimod alternativ energi ofte netop produceres som el - og f.eks. biobrændstoffer mest effektivt kan omsættes til el (og spildvarme som fjernvarme) - ligesom elbiler ikke er afhængige af en bestemt energikilde Elbiler kan udnytte overskudsstrøm fra vindmøller og forurener ikke lokalt Når elbiler lades om natten mellem kl. 23 og kl. 05, så er der overskudsenergi til at forsyne mere end 5 mill. elbiler (der er ca. 2 mill. biler i Danmark i dag) Der er behov for flere ladestationer/stikkontakter og et afregningssystem En havvindmølle på 3MW effekt giver ca MWh om året, hvilket kan forsyne omkring elbiler En landmølle på 2MW effekt yder 4000 MWh og kan forsyne omkring elbiler om året

2 Side 2 af november 2010 ChooseEV tilbyder familier at teste elbiler. Hvis Gladsaxe kommer med i ordningen, vil i alt 80 familier kunne deltage i Gladsaxe (10 familier, der låner en bil i 3 mdr. i løbet af en periode på 2 år) På landsplan er det tanken at få tilbagemelding fra 2400 familier om hvordan hverdagen med en elbil fungerer. Mange interessenter vil gerne vide mere En deltagende familie får i låneperioden: En elbil og et ladeanlæg (for at sikre korrekt strømforsyning og registrering af forbrug). En GPS i bilen måler hvornår, hvor og hvor hurtigt, der køres. ChoosEV skal have informationer om familien, arbejde og transportvaner I høje Tåstrup starter forsøget 4/12 Interesserede kan lægge sit ønske ind på Virksomheder og energileverandører skal sponsorere - de får til gengæld meget fin eksponering Vi skal måske genoverveje anvendelsen af bilen. Der er jo ikke meget fornuft i at en enkelt person kører alene i en stor bensinsluger til arbejde hver dag, hvis der kun er brug for dens fulde kapacitet få gange om året. Så kan man dagligt i stedet køre i en mindre (f.eks. el-)bil og leje en stor bil til de få ekstraordinære gøremål Ad 3) Godkendelse af referat fra fællesmøde 13. oktober Referatet blev godkendt. Ad 4) Godkendelse af dagsorden Godkendt (dagens plante og dyr udgik p.g.a. mange andre emner på dagsordenen). Ad 5) Næste møde(r) 25/1 Både fællesmøde og bestyrelsesmøde 2/3 Fællesmøde Ad 6) Resume fra konference om frivillighed i det fri Jesper refererede fra konferencen arrangeret af København kommune. Københavns kommune ville bl.a. gerne have svar på hvordan Københavnerne får mulighed for at blive en mere aktiv del af driften og udviklingen i de grønne og blå områder i København. Konferencen bød på oplæg ved flere inviterede parter og gav kommunen mange input med hjem. Følgende punkter er udvalgt af referenten: Bo Asmus Kjeldgaard indledte med at slå fast, at det ikke er tanken at frivillige skal gøre kommunens arbejde. Der er ønske om involvere borgere og frivillige initiativer i samspil med kommunens. Kommunens kendskab til frivillighed er beskedent. Derfor konferencen. Der er mange måder at være frivillig på, og der skal være plads til alle typer af frivillighed. Blandt andre indlæg: Driftsfasen er en udfordring ved mange frivillige projekter (det spændende er opbygningsfasen). Hvordan sikres f.eks. at projekter kører videre når kernepersoner/ildsjæle forlader projektet? Der er flere former for organisering af frivillige. I Helsinki f.eks. officielle frivillige med kontrakt med kommunen. I Göteborg, Sverige er der en hotline hvor borgere med interesse for frivilligt arbejde i det fri kan henvende sig.

3 Side 3 af november 2010 I Göteborg kender man også til driftskontakter med borgere og boligselskaber. I Helsinki, Finland har de en frivillighedsstrategi og en koordinator i teknisk forvaltning. Der er et netværk af "officielle" frivillige med "kontrakt" og forsikring samt kontaktpersoner i forvaltningen. I Helsinki, Finland havde der indledningsvis været påtrængende spørgsmål blandt medarbejderne (Kan hvem som helst være med til at drifte parken? nedprioriteres professionelt arbejde? ringer de hele tiden? tager det tid fra min fritid? hvad kan de frivillige bidrage med?). Et oplæg konkluderede at der er brug for strategi, eksempler og succeshistorier + inddragelse i drift som del af en helhed + tanke på ejerskab; "what's in it for me?". Flere oplægsholdere vendte tilbage til det vigtige spørgsmål om hvordan man skaber kontinuitet? I relation til inddragelse af frivillige blev der nævnt vigtigheden af at: Synliggøre problemstillingen, synliggøre problemstillingen igen, at fortælle den gode historie, at give indblik i, at man kan være en del af løsningen, at have døren åben, og at have forståelse for, at det ikke altid er kommunen, der sætter dagsordenen ;-) Nickolas Leyssac fra sekretariatet i Danmarks Naturfredningsforening gav følgende råd til, hvad man skal huske: Aktiviteter rekrutterer - det sociale fastholder Konkrete aktiviteter - tydeligt formål og program Opfordring, kaffe og kage Fællesskab Ejerskab En medvirkende årsag til at sætte fokus på frivilligt arbejde med konferencen kunne i øvrigt tænkes at være Københavns Kommune store udgifter til renholdelse af grønne områder for affald. Et større ejerskab i befolkningen f.eks. ved involvering af frivillige - kunne tænkes at reducere denne udgift. Bo Asmus Kjærgaard opsummerede en række punkter til sidst. Blandt de mere muntre var iagttagelsen af; at det er meget vigtigt med kaffe og kage og socialt samvær! Ad 7) Resume fra konferencen: En fattig natur i et rigt samfund - biodiversitet fra ord til handling. Blandt flere gode indlæg skal her kun nævnes punkter fra et enkelt: Konferencen blev indledt med et oplæg af professor Carsten Rahbek med titlen: Den danske natur og biodiversitet status, udfordringer og hvad kan der gøres? Den danske situation blev beskrevet: Lille land, lidt natur, men stor diversitet (ca arter) på grund af placeringen i en overlapszone mellem boreale, kontinentale og atlantiske arter. Mange af arterne ville imidlertid have haft det bedre i lande, vi nødigt vil sammenlignes med på miljøområdet. En lang række rapporter fastslår at der gøres en utilstrækkelig indsats, og at den detaljerede viden mangler.

4 Side 4 af november 2010 Der er dog ingen tvivl om, hvad de overordnede problemer er, og hvad der overordnet skal gøres, samt at man får meget for pengene. Om vi ønsker at have en rig natur i Danmark - og forsøge at leve op til EU's 2010 og 2020 biodiversitetsmål - er alene et spørgsmål om politisk vilje. Baggrunden for hvorfor det står så skidt til er kort sagt: Ensartethed (homogenisering) af dansk natur (ikke mindst p.g.a. "kvælstofdynen"). Mangel på data og viden Store vs små områder (opsplitningen af naturen) Invasive arter Klimaforandringer Den Danske indsats for biodiversiteten halter langt bagefter en række andre europæiske lande. Det forårsager bl.a. problemer at der er en fejlagtig dansk selvopfattelse og mangel på biologisk forståelse og faglig viden, men også at der sker en forveksling af klima-, miljø-, og naturforvaltning. Der blev også gået i rette med at ødelæggelse af natur ikke uden videre kan kompenseres ved erstatningsnatur eller information om naturen (f.eks. er gammel skov jo ikke umiddelbart til at erstatte). Med henvisning til at ros forpligter - så var der ros til miljøministeren for at have udtalt, at der skal fastlægges en række konkrete delmål, tidsfrister og indsatser, så vi kan sætte ind der, hvor det er nødvendigt, og så vi bedre kan måle fremgangen i biodiversiteten. På konferencen var der bl.a. også oplæg om forsøg på at prissætte biodiversitet, og hvordan EU's landbrugsstøtteordning kunne være brugt til at fremme biodiversitet. Ad 8) Seneste nyt fra grupperne Lejlighedsvis aktive Jesper viste billeder fra den vellykkede fælles indsats med lagerflytning. Havegruppen Karen fortalte om indsatsen med æblepresning i døvecenteret. Biodiversitetsgruppen Jesper fortalte om konferencen om biologisk mangfoldighed jf. tidligere. Gruppen til bekæmpelse af invasive plantearter Jesper og Malene fortalte kort om en kommende indsatsplan overfor kæmpe bjørneklo og Jesper nævnte relationen til konferencen om frivillighed i det fri og bekæmpelse af invasive plantearter. Ad 9) Seneste nyt på natur- og miljøområdet. Philip fortalte fra boligselskabsfronten om projektet Klimaklar for boligselskaberne. Philip og Jesper skal holde oplæg i den forbindelse.

5 Side 5 af november 2010 Kim orienterede om punkter på dagsordenen på Det Grønne Råds næste møde. Det omfatter bl.a.: Status på Agenda 21: Gennemførte aktiviteter i 2010 og planerne for 2011 v/miljøafdelingen Oplæg fra Dansk Ornitologisk Forening v/knud Flensted (Efterskrift: Udgår da Kurt er bortrejst) Handlingsplan for Naturplanen herunder orientering om plejeplaner Der er planer om at tematisere de fire møder i 2011 i.f.t. de planer kommunen arbejder med (natur, vandplaner, affald, beredskabsplan vedr. monsterregn etc.) Kim orienterede om udvalgte punkter på miljøudvalgets møde 18/11: Om forslag til kvalitetsstyringspolitik for 2011 dvs. for natur- og miljømyndighedsadministrationen. Systemet skal indeholde en politik, som udmøntes i en række mål på området. Om nye vedtægter og ejerforhold på vandforsynings- og rensningsområdet. Om sedimentoprensning i Kronquist Sø i Bagsværd, der er en af søerne der anvendes som forsinkelsesbassin for regnvand og hvorfra vandet ledes videre over Kortemosen og Langemosen og udledes mod vest i Tibberup Å. Nordvand har søgt dispensation til oprensning af søen, og der stilles heldigvis meget præcise krav dertil. Om kampagne om affaldsforebyggelse: Nej tak til reklamer. Om vedtagelse af affaldsregulativer, regulativ for erhvervsaffald og regulativ for husholdningsaffald. Kim fandt det bekymrende, hvis genanvendelse af miljøfarligt affald fra erhverv fremover skal foregå indenfor det almindelige ansvar under miljøbeskyttelsesloven og ikke efter nærmere præciserede rutiner. Om el-sparekampagne for medarbejdere Om plejeplan for Smør- og Fedtmosen , dvs. indstilling efter høringsperioden (LA21 biodiversitetsgruppen har afgivet høringssvar). Om forslag til Plejeplan for Radiomarken, der snart kommer i offentlig høring. Jesper henviste interesserede til at læse mere om forskellige natur- og miljøemner i ugens lokalaviser, der udkom 16/11: Om boligselskaber til dialogmøde om klimaindsats, om dåserydderen på Marielyst skole, om Oracle ansatte i samfundstjeneste med at fjerne kæmpe bjørneklo, om overrækkelse af diplomer til klimapiloter, der har inspireret villaejere til at spare på energien, om ulemper ved fyrværkeri og desværre en nekrolog for "Bille Ole", der i mange år har været en fast støtte for Daginstitutionernes Naturlejr på Radiomarken. Ad 10) Eventuelt Intet til dette punkt.

Side 1 af 6 18. marts 2011

Side 1 af 6 18. marts 2011 Side 1 af 6 18. marts 2011 Kim Christiansen Marienborg Allé 91 C 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 17. marts 2011 Til stede: Robert, Philip, Sonja, Dorte, Malene, Karen,

Læs mere

Side 1 af 5 3. august 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag 2. august 2010

Side 1 af 5 3. august 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag 2. august 2010 Side 1 af 5 3. august 2010 Karen Salonin Bondehavevej 158 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag 2. august 2010 Til stede: Birgit, Robert, Karen, Kirsten, Malene, Kim,

Læs mere

Side 1 af september Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 7. september 2010

Side 1 af september Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 7. september 2010 Side 1 af 5 22. september 2010 Malene Nielsen Rugtoften 13 B 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 7. september 2010 Til stede: Jane, Robert, Philip, Karen, Fina, Kim,

Læs mere

Side 1 af 4 1. juni 2012

Side 1 af 4 1. juni 2012 Side 1 af 4 1. juni 2012 Jesper Larsen Søborg Hovedgade 120, 1.tv. 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Torsdag 24. maj 2012 Til stede: Robert, Emil, Kim, Malene, Philip, Karen,

Læs mere

GLADSAXE MILJØ- OG ENERGIRÅD

GLADSAXE MILJØ- OG ENERGIRÅD GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen REFERAT for GLADSAXE MILJØ- OG ENERGIRÅD Torsdag den 03.09.2009, kl. 17.00-19.00 i grønt IDÈcenter Medlemmer Trine Henriksen - MB Mette Marie Schmidt MB Trine

Læs mere

Side 1 af 6 24. september 2009

Side 1 af 6 24. september 2009 Side 1 af 6 24. september 2009 Lise-Lotte Schmidt-Kallesøe Gladsaxe Kommune, Miljøkontoret Rosenkæret 39 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag den 21. september 2009 Til

Læs mere

Side 1 af 5 30. maj 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag den 27. maj 2010

Side 1 af 5 30. maj 2010. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag den 27. maj 2010 Side 1 af 5 30. maj 2010 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag den 27. maj 2010 Til stede: Robert, Philip, Malene,

Læs mere

Forvaltning af fremtidens natur i Danmark Biologisk mangfoldighed

Forvaltning af fremtidens natur i Danmark Biologisk mangfoldighed Biologisk mangfoldighed Carsten Rahbek Professor i Makroøkologi, Biologisk Institut, Københavns Universitet Forskningschef for Center for Makroøkologi og Evolution (http://www.macroecology.ku.dk/) Klimas

Læs mere

Referat. Det Grønne Råd. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen. for. Tirsdag den , kl i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1.

Referat. Det Grønne Råd. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen. for. Tirsdag den , kl i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Referat for Det Grønne Råd Tirsdag den 25.03.2014, kl. 17.00-18.45 i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1. Medlemmer Tom Vang Knudsen - MB Ole Skrald Rasmussen MB -

Læs mere

Side 1 af 6 23. februar 2009. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag den 26. januar 2009

Side 1 af 6 23. februar 2009. Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag den 26. januar 2009 Side 1 af 6 23. februar 2009 Kirsten Ilkjær Buddinge Hovedgade 101 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe mandag den 26. januar 2009 Mødet blev afholdt i grønt IDÉcenter. Til stede:

Læs mere

Side 1 af 6 1. november 2010

Side 1 af 6 1. november 2010 Side 1 af 6 1. november 2010 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 13. oktober 2010 Til stede: Torben, Sonja,

Læs mere

Side 1 af 6 18. maj 2008. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 5. maj 2009

Side 1 af 6 18. maj 2008. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 5. maj 2009 Side 1 af 6 18. maj 2008 Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 5. maj 2009 22 personer deltog i mødet, der indledtes med et foredrag om klimakommuner af Jens

Læs mere

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan

Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Forslag Plan 2011 for gennemførelse af Agenda 21 handlingsplan Agenda 21 handlingsplan 2009 for Furesø Kommune omfatter 34 initiativer inden for områderne klima, ressourcer, invasive arter og natur samt

Læs mere

Det Grønne Råd. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen REFERAT. fra. Tirsdag den 24.06.2014, kl. 17.00-19.30 i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1

Det Grønne Råd. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen REFERAT. fra. Tirsdag den 24.06.2014, kl. 17.00-19.30 i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1 GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen REFERAT fra Det Grønne Råd Tirsdag den 24.06.2014, kl. 17.00-19.30 i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1 Medlemmer Tom Vang Knudsen - MB Ole Skrald Rasmussen MB -

Læs mere

Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat.

Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat. Dato: torsdag 29. april 2010 16.00 Kære alle på min liste over bjørneklobekæmpere, Tak for et godt møde i mandags! - Dejligt, at aktive borgere vil fortsætte indsatsen mod de invasive planter. Hermed mødereferat.

Læs mere

Der er modtaget svar fra to borgere og fra Lokal Agenda 21 Gladsaxe.

Der er modtaget svar fra to borgere og fra Lokal Agenda 21 Gladsaxe. Notat: Miljøudvalget 31.10.2013 Pkt. 81, bilag 1 Katja Mesterton 01-10-2013 Høringssvar til CO 2 og Miljøplanen Bilag til Miljøudvalgets dagsorden CO 2 - og Miljøplanen har været i høring i perioden 7.

Læs mere

Side 1 af februar 2010

Side 1 af februar 2010 Side 1 af 5 22. februar 2010 Maria Bukhave Gladsaxe Kommune, Miljøkontoret Rosenkæret 39 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag den 17. februar 2010 Til stede: Elsebeth,

Læs mere

Det Grønne Råd Torsdag den , kl i grønt Idécenter

Det Grønne Råd Torsdag den , kl i grønt Idécenter GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Referat for Det Grønne Råd Torsdag den 27.08.2015, kl. 17.00-18.30 i grønt Idécenter Medlemmer Tom Vang Knudsen - MB Ole Skrald Rasmussen MB - afbud Eva Nielsen

Læs mere

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C.

Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Side 1/5 Referat fra 1. møde i det rådgivende udvalg for Den Danske Naturfond Afholdt: Tirsdag d. 20. okt. kl. 13.00 16.00 Sted: Den Danske Naturfond, Energiens Hus, Vodroffsvej 59, 1900 Fr.berg C. Til

Læs mere

Side 1 af 6 25. januar 2010

Side 1 af 6 25. januar 2010 Side 1 af 6 25. januar 2010 Maria Bukhave Gladsaxe Kommune, Miljøkontoret Rosenkæret 39 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag den 12. januar 2010 Til stede: Til stede:

Læs mere

Folket og forskerne i forening - Citizen science

Folket og forskerne i forening - Citizen science Folket og forskerne i forening - Citizen science Formål med Biodiversitet Nu : Skabe ny viden om naturens mangfoldighed i din kommune Vække undren og begejstring omkring naturen og kendskab til biodiversitet

Læs mere

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Dagsorden og referat Dato: 10. januar 2013 Tidspunkt: kl. 18.00 Hos: Susanne Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Agenda 1. Godkendelse af dagsorden og sidste

Læs mere

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. til

HVIDOVRE KOMMUNE. Dagsorden. til HVIDOVRE KOMMUNE Dagsorden fællesmøde Ejendoms- og Arealudvalget og Teknik- og Miljøudvalget onsdag den 6. maj 2009, kl. 17.30 i mødelokalet Kystagerparken, lokal 3667, Teknisk Forvaltning, Multihuset.

Læs mere

Miljøudvalget Møde nr :30

Miljøudvalget Møde nr :30 Dagsorden for Miljøudvalget Møde nr. 1 16.01.2014 16:30 Mødelokale 2607 Der serveres middag efter mødet Medlemmer Tilforordnede Tom Vang Knudsen Ole Skrald Rasmussen Eva Nielsen Susanne Palsig Trine Henriksen

Læs mere

Odense Bæredygtighedspris

Odense Bæredygtighedspris Odense Bæredygtighedspris Du indstiller initiativer til Odense Bæredygtighedspris ved at udfylde skemaerne herunder og sende filen til Torben Jarlstrøm Clausen, Odense Kommunes Bæredygtighedssekretariat

Læs mere

Side 1 af marts Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 26. marts 2019

Side 1 af marts Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 26. marts 2019 Side 1 af 5 29. marts 2019 Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 26. marts 2019 Til stede: Lillian, Jane, Fina, Karin, Kim, Emil, Ivan, Benedicte, Kirsten, Carl Ejnar, Katja,

Læs mere

Side 1 af 5 6. august 2011

Side 1 af 5 6. august 2011 Side 1 af 5 6. august 2011 Eva Larsen Bagsværdvej 225, 1.th. 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 4. august 2011 Til stede: Robert, Philip, Dorte, Lis, Karen, Jens,

Læs mere

Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab)

Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) INSTITUT FOR GEOVIDENSKAB OG NATURFORVALTNING KØBENHAVNS UNIVERSITET Fagligt planlægningsmøde mellem Miljøstyrelsen og Det Nationale Center for Skov, Landskab og Planlægning (Skov & Landskab) MØDEREFERAT

Læs mere

Side 1 af 6 1. juni 2011. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 17. maj 2011

Side 1 af 6 1. juni 2011. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 17. maj 2011 Side 1 af 6 1. juni 2011 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe 17. maj 2011 Årsmødet blev

Læs mere

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR

Dato: Sagsnr.: Dok. nr.: Direkte telefon: Initialer: SIKR Orienteringsreferat Dato: 25.04.2019 Sagsnr.: 2018-005133 Dok. nr.: 2018-005133-27 Direkte telefon: 2519 9369 Initialer: SIKR Sekretariat v/ Aalborg Vand A/S Stigsborg Brygge 5 9400 Nørresundby Referat

Læs mere

Side 1 af 7 23. juni 2011

Side 1 af 7 23. juni 2011 Side 1 af 7 23. juni 2011 Eva Larsen Bagsværdvej 225, 1.th. 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 21. juni 2011 Til stede: Jane, Dorte, Kirsten, Philip, Karen, Lis, Sonja,

Læs mere

Referat. Fælles Pårørenderådsmøde. Bostøtte og Botilbud Handicap/ Aktivitet, Uddannelse og Job. Favrskov Kommune. 8. september 2015.

Referat. Fælles Pårørenderådsmøde. Bostøtte og Botilbud Handicap/ Aktivitet, Uddannelse og Job. Favrskov Kommune. 8. september 2015. Referat Fælles Pårørenderådsmøde Bostøtte og Botilbud Handicap/ Aktivitet, Uddannelse og Job Favrskov Kommune 8. september 2015 Til stede: Jytte B. Sørensen Henny Rasmussen Anders Munk Nielsen Lisy Munk

Læs mere

1 Bilag 3. Green Cities: Gennemgang af forslag til nye mål

1 Bilag 3. Green Cities: Gennemgang af forslag til nye mål 1 Bilag 3 Green Cities: Gennemgang af forslag til nye mål På et seminar 7.-8. september 2011 har embedsværket i Green Cities kommunerne (inkl. observatør kommunerne Næstved og Aabenraa) produceret forslag

Læs mere

Plan for tilsyn med naturområder

Plan for tilsyn med naturområder Miljøudvalget 11.04.2011 Sag nr. 27, bilag 1 Plan for tilsyn med naturområder Sø i Høje Gladsaxe Parken 2011 J. nr. 01.05.00K07 Indholdsfortegnelse Indledning/Formål: Fejl! Bogmærke er ikke defineret.

Læs mere

Side 1 af 5 21. marts 2014

Side 1 af 5 21. marts 2014 Side 1 af 5 21. marts 2014 Malene Nielsen Rugtoften 13 B 2880 Bagsværd Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 18. marts 2014 Til stede: Malene, Robert, Jens, Kirsten, Philip,

Læs mere

REFERAT. for. Det Grønne Råd

REFERAT. for. Det Grønne Råd GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen REFERAT for Det Grønne Råd Torsdag den 28.08.2014, kl. 16.30 startede Rådet på ekskursion i Høje Gladsaxe Parken og hørte om VandPlus projektet v/bo Brøndum fra

Læs mere

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015

Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 TE/30.11.15 Opsamling på fællesmødet for IT-koordinatorer november 2015 Hotel Park Middelfart Viaduktvej 28 5500 Middelfart 2. november 2015 Velkomst og opfølgning på mødet i juni Tina og Kristian bød

Læs mere

Referat fra 22. bestyrelsesmøde Region Syddanmark Fredag den 1. maj 2009, kl. 08.30-12.00 i Munkebo

Referat fra 22. bestyrelsesmøde Region Syddanmark Fredag den 1. maj 2009, kl. 08.30-12.00 i Munkebo Tilstede: Brian Errebo-Jensen, Kirsten Thoke, Esther Skovhus, Helene Benfeldt, Søren Paasch Olsen, Thomas Wulff Bertelsen, Margit Lunde-Edlefsen, Tyge Sigsgård Larsen, Helle Bruun, Ulla Muldbjerg, Margrethe

Læs mere

Side 1 af 5 9. maj 2015. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 7. maj 2015

Side 1 af 5 9. maj 2015. Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 7. maj 2015 Side 1 af 5 9. maj 2015 Jens Juhl H/F Smørmosen, Bellisvej 122 Klausdalsbrovej 294 2730 Herlev Referat af Årsmøde med generalforsamling i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe torsdag 7. maj 2015 Årsmødet

Læs mere

KkN Bestyrelsesreferat 11.03 2013

KkN Bestyrelsesreferat 11.03 2013 KkN Bestyrelsesmøde torsdag den 11.03.2013 kl. 18:30 på Kastanievej 37, Fredensborg. Tilstede: Michael Aaby, Jacob Frisch, Tonny Jensen, Orit Magyar, Alexander Lindgreen Dagsorden Dagsorden... 1 1. Valg

Læs mere

AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl. 18.30. Referat

AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl. 18.30. Referat Halsnæs Boligselskab, Afdeling 2502 Lathyrusvej/Vinderød Enghavevej Formand Bjarne Nederby Jessen, Vinderød Enghavevej 73, 3300 Frederiksværk. AFDELINGS-BESTYRELSESMØDE. Tirsdag den 14. februar 2012 kl.

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde i boligorganisationen Møllevænget & Storgaarden tirsdag den 24. maj 2011 32 Referat vedr. ordinært bestyrelsesmøde i Møllevænget & Storgaarden Mødedato: Mødedeltagere:

Læs mere

Side 1 af 5 2. maj Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 24. marts 2019

Side 1 af 5 2. maj Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 24. marts 2019 Side 1 af 5 2. maj 2019 Referat af fællesmøde i Foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe onsdag 24. marts 2019 Til stede: Robert, Jens M., Fina, Kim, Ivan, Emil, Karen, Jens J., Kirsten, Alex, Katja, Carl

Læs mere

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014

Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Referat af Grønt Råds møde mandag den 27. januar 2014 Deltagere Peter Milan Petersen, Danmarks Naturfredningsforening Birgitte Garde, Dansk Ornitologisk Forening Frank Elm Jacobsen, Dansk Cyklist Forbund

Læs mere

Notat om borgerinddragelse

Notat om borgerinddragelse 13. maj Sagsbeh.:PS J.nr.: 00.15.10-G01-11-17 Vej Park og Miljø Notat om borgerinddragelse Som en del af arbejdet med at udforme en handlingsplan for, hvordan Frederiksberg skal integrere FNs verdensmål

Læs mere

Referat af møde i Teknik- og Miljøudvalget

Referat af møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Referat af møde i Teknik- og Miljøudvalget Referat åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Protokollen blev læst

Læs mere

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1

Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Referat Grønt Råd - Jammerbugt Kommune 28 maj 2008 kl. 9.30 Mødelokale 1 Dagsorden: Siden sidst.... 1 Driftsplan for de statslige arealer i Vendsyssel... 2 Handleplan for bekæmpelse af Bjørneklo... 3 Status

Læs mere

Referat Naturgruppen. Medlemmer:

Referat Naturgruppen. Medlemmer: Referat : Torsdag den 27. november 2014 Mødetidspunkt: Kl. 16:00 Sluttidspunkt: Kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 1, Mørdrupvej Bemærkninger: Julefrokost kl. 18. Medlemmer: Deltagere: Ebbe Kanneworff (Danmarks

Læs mere

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat

Det Grønne Råd, Skive Kommune. Referat Det Grønne Råd, Skive Kommune Referat Møde d. 24. november 2016 Mødet blev afholdt i Den Blå Diamant, Rådhuspladsen 2, 7800 Skive. Mødetidspunkt: 16.00-18.00 Deltagere: - Erik Preisler, Skive Idrætssamvirke

Læs mere

Fremtiden er bæredygtigt landbrug

Fremtiden er bæredygtigt landbrug Fremtiden er bæredygtigt landbrug Bæredygtighed i Fødevareproduktionen. Lokalt og globalt. Naturfaglig problemstilling - Vi, i vores rige del af Verden, er ved at drukne i madaffald og benytter en masse,

Læs mere

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe

Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Side 0 af 9 Grøn Guide i Gladsaxe og foreningen Lokal Agenda 21 i Gladsaxe Beretning for perioden 1. januar 2010-31. december 2010 Grøn Guide i Gladsaxe, Jesper Bjerring Larsen og Foreningen Lokal Agenda

Læs mere

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen

Limfjordsrådet. Limfjordsrådets planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen s planer for sekretariatsopgaven Poul Roesen Samarbejde mellem 18 Kommuner. Stiftende møde 4. juni 2007. Per 1. marts 2010 er også Vandoplandsstyregruppe. Limfjorden Oplandet til Limfjorden udgør ~1/6

Læs mere

Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland

Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland Notat om repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet Langeland Indledning. Kommunalbestyrelsen behandlede på sit møde den 11. marts 2013 en sag om fortsat repræsentation i bestyrelsen for Boligselskabet

Læs mere

Christian Ege, formand. Oplæg på TØF-seminar d. 23. september 2008

Christian Ege, formand. Oplæg på TØF-seminar d. 23. september 2008 Oplæg på TØF-seminar d. 23. september 2008 Mere brændstoføkonomiske biler Hybrid- og plug-in hybrid biler Elbiler Brintbiler? Biobrændstof? Bedre biler forudsætter øget brug af økonomiske virkemidler på

Læs mere

1. Der var ingen specielle kommentarer til referatet fra sidste møde den 24. oktober 2012.

1. Der var ingen specielle kommentarer til referatet fra sidste møde den 24. oktober 2012. Formand og sekretærmøde referat 4. april 2013 Til stede: Danmark: Jens Adamsen Finn Thøgersen Tid: 10:30-14:30 Sted: Vejdirektoratet København Finland: Matti Vehviläinen Mikko Leppänen Norge: Per Otto

Læs mere

CLEVER TEMA: Opladning

CLEVER TEMA: Opladning Kære elbilist Nu har du forhåbentlig gjort dig en række erfaringer med at køre i elbil vi er glade for, at du deler de erfaringer med os til fordel for projektet. I denne nyhedsmail vil vi gerne fortælle

Læs mere

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T

T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T D AG SORDEN 2011 T E K N I K - OG M I L J Ø U D V A L G E T Dato : 06-10-2011 Tidspunkt: Skriftlig høring Sted: KL s mission Varetage demokratisk styrede kommuners fælles interesser og være center for

Læs mere

Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug

Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug Udvikling i danske personbilers brændstofforbrug April 2011 3 Udvikling i danske personbilers Forord Forord Trafikstyrelsen har bl.a. til opgave at monitorere udviklingen i den danske personbilpark i

Læs mere

Evaluering af Grønt Råd

Evaluering af Grønt Råd Evaluering af Grønt Råd 2014-2017 Hvilken forening/interesseorganisation repræsenterer du? Grundejerforeningen Brandsbjerg Syd + Danmarks Naturfrednings Forening Dansk Ornitologisk Forening Glostrup Foreningsunion

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012

Referat bestyrelsesmøde fredag den 25. maj 2012 Bestyrelsen i Århus Skolelederforening mødtes fredag d. 25 maj 2012 På mødet var følgende blandt andet på dagsordenen: I forhold til den ny skolestruktur er det vigtigt at der bliver tale om en åben, hurtig

Læs mere

Hvornår man evt. i pressen udtaler sig om uenigheder i rådet

Hvornår man evt. i pressen udtaler sig om uenigheder i rådet REFERAT MØDE DEN 4. DECEMBER 2014 UDSATTERÅD Klik her for at angive tekst. Sekretariat og Udvikling 4. december 2014 2012-26484-67 Deltagere Navn Formand Lissie Kirk Anja Wickelgreen Carsten Jepsen Birgitte

Læs mere

Referat. for. Det Grønne Råd. Tirsdag den 26.11.2013, kl. 17.00-19.30 i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1.

Referat. for. Det Grønne Råd. Tirsdag den 26.11.2013, kl. 17.00-19.30 i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1. GLADSAXE KOMMUNE By- og Miljøforvaltningen Referat for Det Grønne Råd Tirsdag den 26.11.2013, kl. 17.00-19.30 i grønt IDÈcenter, Rådhus Allé 1. Trafik- og Teknikudvalget var inviteret til temadrøftelse

Læs mere

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi

gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi gladsaxe.dk Fælles om Gladsaxe Gladsaxe Kommunes medborgerskabsstrategi Forsidefoto: I 2018 har foreningen Lokal Agenda 21 med hjælp fra Gladsaxe Kommune startet et høslætlaug. Lauget slår med le en gang

Læs mere

Idéoplæg. Vennerslund Energi- og Naturpark

Idéoplæg. Vennerslund Energi- og Naturpark Idéoplæg Vennerslund Energi- og Naturpark 1 Baggrund I planstrategi 2018 for Guldborgsund Kommune Det rige hverdagsliv fremhæves, at Guldborgsund i de kommende år vil arbejde for at skabe gode rammer for

Læs mere

Bæredygtighedsstrategi og revision af klima og energipolitikken

Bæredygtighedsstrategi og revision af klima og energipolitikken Bæredygtighedsstrategi og revision af klima og energipolitikken Charlotte Vesterlund, Svendborg Kommune, klima og energikoordinator, charlotte.vesterlund@svendborg.dk Bæredygtighedsstrategi Skal udarbejdes

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Dagsorden åben Mødedato 25. februar 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale Formidlingscentret, Genbrugsstationen, Ørnegårdsvej Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Tre års efterslæb: Så meget forurener elbiler

Tre års efterslæb: Så meget forurener elbiler Tre års efterslæb: Så meget forurener elbiler Produktionen af batterier til elbiler forurener så meget, at det tager adskillige år at indhente en tilsvarende dieselbil i CO 2 -regnskabet Kan du klare dig

Læs mere

Fremtidens mål for SAB

Fremtidens mål for SAB . Fremtidens mål for SAB Første overordnede bud fra konferencen på BLOX 10. juni et godt afsæt der skal tilpasses, udbygges, nuanceres og kvalificeres hen over efteråret Konsulenter: Christian Berg Larsen

Læs mere

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 12. februar 2019 kl til på Allerslev Rådhus, lokale 2.

Referat af møde i Ældrerådet i Lejre Kommune tirsdag den 12. februar 2019 kl til på Allerslev Rådhus, lokale 2. 17. februar 2019. Referat af møde i tirsdag den 12. februar 2019 kl. 10.00 til 13.00 på Allerslev Rådhus, lokale 2. Deltagere: Det samlede Ældreråd: Bjarne Bang Christensen (BBC), Jeanette Dæhnfeldt (JD),

Læs mere

Naturkommuner Giv naturen plads

Naturkommuner Giv naturen plads Naturkommuner Giv naturen plads Ofte stillede spørgsmål 1. Hvad er formålet projektet? 2. Hvordan bliver man naturkommune? 3. Hvorfor er det vigtigt med en kommunal politik for natur og biodiversitet?

Læs mere

Vil du med til Start CAMP om:

Vil du med til Start CAMP om: Vil du med til Start CAMP om: Bæredygtig behandling af organisk dagrenovation på Sjælland? Hvad vil du have svar på for at kunne vælge jeres løsning, og hvem vil du gerne lave den sammen med? Roskilde,

Læs mere

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune

Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune Indsatsplan for bekæmpelse af kæmpe-bjørneklo i Ballerup Kommune 2017-2027 Forord Kæmpe-bjørneklo er den mest kendte af de invasive plantearter, hvilket desværre er et udtryk for, at den er vidt udbredt

Læs mere

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget

Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Teknik- og Miljøudvalget Mødetidspunkt 07-11-2017 17:00 Mødeafholdelse Udvalgsværelse D Indholdsfortegnelse Teknik- og Miljøudvalget 07-11-2017 17:00 1 (Åben) Opfølgning

Læs mere

41. Kl. 12.00-12.40 Besøg hos Popermo Forsikring g/s, C.F. Tietgens Boulevard 38, Odense SØ

41. Kl. 12.00-12.40 Besøg hos Popermo Forsikring g/s, C.F. Tietgens Boulevard 38, Odense SØ Assens Kommune, 1 af 5 Referat Klimaforum Tid fredag den 10. februar 2012 kl. 12:00 Sted Odense Afbud Indholdsfortegnelse: 41. Kl. 12.00-12.40 Besøg hos Popermo Forsikring g/s, C.F. Tietgens Boulevard

Læs mere

Klimaambassadørernes bidrag til 2030-panelets SDG-baseline

Klimaambassadørernes bidrag til 2030-panelets SDG-baseline Klimaambassadørernes bidrag til 2030-panelets SDG-baseline Opgaven fra 2030-panelet Klima Ambassadør Uddannelsen er et undervisningsforløb for københavnske 7. klasser. Uddannelsen inddrager eleverne i

Læs mere

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018

Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune. 2010. Formål og forretningsorden for Det Grønne Råd i Hjørring Kommune, 2018 (vedtaget af Byrådet i Hjørring xx.xx.2018) 1. Formål og arbejdsområde

Læs mere

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget

Dagsorden til møde i Økonomiudvalget GENTOFTE KOMMUNE Dagsorden til møde i Økonomiudvalget Mødetidspunkt 25-03-2019 18:00 Mødeafholdelse Rådssalen Indholdsfortegnelse Økonomiudvalget 25-03-2019 18:00 1 (Åben) Orientering om arbejdet i opgaveudvalget

Læs mere

Samlet Delmål 2018 Delmål 2019 Delmål 2020 Delmål 2021

Samlet Delmål 2018 Delmål 2019 Delmål 2020 Delmål 2021 Hvilket strategisk spor vedrører disse mål og indsatser: Spor 3: En tidssvarende organisationsstruktur og et stærkt frivilligt engagement Hvor er sporet forankret politisk og administrativt? Politisk:

Læs mere

Kommissorium. Bæredygtighedsstrategi

Kommissorium. Bæredygtighedsstrategi Kommissorium Bæredygtighedsstrategi 2020-24 November 2018 Formål: Bæredygtighedsstrategi 2020-24 afløser Bæredygtighedsstrategi 2016-20, som byrådet vedtog i foråret 2016 og som har haft stor betydning

Læs mere

Rødovregård fungerer godt som ramme, og er allerede blevet booket til næste år.

Rødovregård fungerer godt som ramme, og er allerede blevet booket til næste år. Referat af bestyrelsesmøde tirsdag d. 29. september, kl. 17.30 Tilstede: Afbud: Referent: Janne E. Andersen, Esther Haugaard, Yvette Larsen, Kirsten Torp, Jens Dalsgaard, Johnny Hundt, Bent Jensen, Ulla

Læs mere

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening

Bliv klimakommune. i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Bliv klimakommune i samarbejde med Danmarks Naturfredningsforening Det nytter at gøre noget lokalt. Du og din kommune kan gøre en positiv forskel for vores klima. Danmarks Naturfredningsforening kan hjælpe

Læs mere

Mødereferat: RKUmøde Emne: Møde nr. 1-2014 Dato: 05-02-2014. Deltagere: Gert William Knudsen (GWK) Afbud: 1 Valg af ordstyrer CC blev valgt

Mødereferat: RKUmøde Emne: Møde nr. 1-2014 Dato: 05-02-2014. Deltagere: Gert William Knudsen (GWK) Afbud: 1 Valg af ordstyrer CC blev valgt Mødereferat: RKUmøde Emne: Møde nr. 1-2014 Dato: 05-02-2014 Sted: Fraugdegaard Deltagere: Christian Christensen (CC) Annika Christiansen (AC) Frank Graversen (FG) Keld Kongsted Jensen (KKJ) Mette Urup

Læs mere

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid...

GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GOD ENERGI I SVENDBORG for en fossilfri fremtid... GO2GREEN Svendborg Kommune er partner i GO2Green. GO2Green er en nonprofitorganisation, som arbejder for den grønne omstilling. Organisationen finansieres

Læs mere

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet

Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra fælles med mellem Teknisk Udvalg og Klimarådet Referat fra møde Den 4. september 2018 kl. 19-21 MØDEDELTAGERE Fra Teknisk Udvalg deltog: Tina Tving Stauning Jørgen Bech (medlem af klimarådet)

Læs mere

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK

22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK 22 juni 2015 Frivillighedsrådets bemærkninger til forslag om NY SOCIALPOLITIK Til Social- og Arbejdsmarkedsudvalget, Viborg Kommune Frivillighedsrådet repræsenterer mere end 100 foreninger, der har det

Læs mere

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009

Bilag 3 til Dagsorden til møde i Klima- og Energipolitisk Udvalg torsdag den 4. juni 2009 Bilag 3. Første udkast til handlingsplaner Handlingsplan 1.1 ESCO Indsatsområde 1 Energimæssige optimeringer i kommunale ejendomme Handlingsplan 1.1 ESCO I fastsættes en målsætning om, at Greve Kommune

Læs mere

Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links

Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links Energi og miljø CO2 og Miljøplan Borgere Mål Handlinger grøntidécenter CO2-reduktion fra etageboliger Dialog ved byggetilladelser Trafik Links Erhverv Mål Handlinger KlimaKlar Virksomheder Dialog ved miljøtilsyn

Læs mere

BESTYRELSESMØDE. 14. november 2016 kl Grundejerforeningen Klokkergården. Deltagere: Sune, Rasmus, Bjørn & Maria. Afbud: Ole & Ala'a

BESTYRELSESMØDE. 14. november 2016 kl Grundejerforeningen Klokkergården. Deltagere: Sune, Rasmus, Bjørn & Maria. Afbud: Ole & Ala'a 14. november 2016 kl. 19.00 Deltagere: Sune, Rasmus, Bjørn & Maria Afbud: Ole & Ala'a Sted: Holbergsvej 32, 4180 Sorø BESTYRELSESMØDE Grundejerforeningen Klokkergården DAGSORDEN 1. Valg af ordstyrer &

Læs mere

Status for CO2-udledningen i Gladsaxe kommune 2010

Status for CO2-udledningen i Gladsaxe kommune 2010 Status for CO2udledningen i Gladsaxe kommune 2010 Miljøudvalget 19.09.2011 Sag nr. 68, bilag 1 1. Ændring af CO2 udledning for 2007 Udgangspunktet for Gladsaxe Kommunes målsætning om et 25 % reduktion

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Side 1 af juni 2012

Side 1 af juni 2012 Side 1 af 5 22. juni 2012 Kim Christiansen Marienborg Allé 91 C 2860 Søborg Referat af fællesmøde i Lokal Agenda 21 i Gladsaxe tirsdag 19. juni 2012 Til stede: Benedicte, Kim, Philip, Karen, Dorte, Richard,

Læs mere

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A

Ældrerådet. Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ældrerådet Referat af Ældrerådets møde mandag den 12. januar 2015 kl. 10.00 Rådhuset, Rådhusbuen 1, 4000 Roskilde, Mødelokale 3A Ann Marie Cordua X Jens T. Larsen X Anne Marie Kristensen X Kirsten Feld

Læs mere

Vi gør det nemt, trygt og sikkert at køre elbil

Vi gør det nemt, trygt og sikkert at køre elbil Vi gør det nemt, trygt og sikkert at køre elbil Side 2-12. oktober 2012 CLEVER A/S - Hvad er CLEVER CLEVER hed tidligere ChoosEV CLEVER blev etableret i oktober 2009 CLEVER ejes af Syd Energi og SEAS-NVE

Læs mere

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 04.10.2014

Landsbestyrelsen 2014 Bestyrelsesmøde d. 04.10.2014 1. Formelt Tilstedeværende: Valg af ordstyrer: Mødeleder Valg af referent: Godkendelse af dagsorden: Godkendelse af referat fra sidst Opfølgning på opgaver fra sidste møde Jesper Mølgaard, Marie Hauerslev,

Læs mere

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune

Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune Teknik og Miljø Indholdsfortegnelsen Grønt Regnskab for Slagelse Kommune o o Indledning Resultater o Hvad skal der ske i 2013 Hvad fortæller tallene Metodebeskrivelse Forbruget måles o o o o o o o Elforbrug

Læs mere

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi

UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Februar 2013 UDKAST: Frederiksbergs Frivillighedsstrategi Baggrund En attraktiv og aktiv by med aktive medborgere Frederiksberg Kommune og byen Frederiksberg har i udgangspunktet en stærk tradition for

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 24/ kl Ordstyrer: Tine

Skolebestyrelsesmøde. Onsdag den 24/ kl Ordstyrer: Tine Skolebestyrelsesmøde Onsdag den 24/10 2018 kl. 17.00 19.00 Ordstyrer: Tine Tilstede: Ali, Troels, Tine, Thomas, Charlotte, Kim, John, Anders, Fransk, Louise og Mette Fraværende: Stine Dagsorden: Dagsordenspunkt

Læs mere

Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013

Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013 Notat Dato 6. marts 2013 CH Side 1 af 5 Referat generalforsamling Sektionen for Selvstændige 1. marts 2013 Dagsorden 1. Valg af dirigent og referent 2. Formandens beretning v/ellen Hansen 3. Debat om vigtige

Læs mere

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup)

1. Godkendelse af referat fra sidste møde (dirigent bliver Per Seerup) Referat Klimarådets møde 17. august 2017 Deltagere: Bjørn Tving Stauning (Formand) Per Seerup (dirigent) Jens Ross Andersen Pelle Andersen-Harrild Ida Nielsen Jens Rolfgaard Søren Smidt-Jensen (referent)

Læs mere

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt.

Virkemiddelkataloget beskriver en række tiltag og deres CO2 reduktions effekt. 1 of 6 Bilag 4: Udvalg af virkemidler til opfyldelse målsætninger i Borgmesteraftalen Borgmesteraftalen omfatter kommunen som geografisk enhed og ved indgåelse af aftalen forpligtede kommunen sig til en

Læs mere