Lov om webtilgængelighed web og apps for alle

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Lov om webtilgængelighed web og apps for alle"

Transkript

1 Spørgsmål og svar Lov om webtilgængelighed web og apps for alle Webtilgængelighed bliver et lovkrav for offentlige websteder og mobilapplikationer. Loven træder i kraft den 23. september Lovens formelle navn er: Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer (LOV nr. 692 af 08/06/2018). Find den gældende version af loven på retsinformation.dk her Når vi i det følgende taler om offentlige myndigheder, henviser vi til offentlige organer, herunder offentligretlige organer. Hold dig opdateret på digst.dk/tilgængelig og tilmeld dig vores nyhedsbrev om webtilgængelighed Hvad har du ansvar for og hvornår? Hvornår træder loven i kraft? Loven træder i kraft 23. september 2018 og bliver implementeret i faser. Det betyder, at nye og ældre websteder skal overholde lovens krav på forskellige tidspunkter. Mobilapplikationer har sin helt egen deadline. Hvilken deadline gælder for din myndigheds websted eller mobilapp? Nye websteder (websteder, der bliver offentliggjort efter 23. september 2018) skal overholde lovens krav fra 23. september 2019 Ældre websteder (websteder, der er offentliggjort før 23. september 2018) skal overholde lovens krav fra 23. september 2020 Mobilapplikationer (apps) skal overholde lovens krav fra 23. juni Hvad har din myndighed ansvar for? Den enkelte offentlige myndighed har ansvaret for, at egne websteder og apps overholder kravene i loven. Hvis der ligger indhold fra tredjepart på din myndigheds websted, som ikke er finansieret, udviklet eller under kontrol af dig selv, har myndigheden ikke ansvar for tilgængeligheden. Hvem er omfattet af loven? Hvem skal overholde loven? Loven gælder alle offentlige myndigheder, herunder offentligretlige organer.

2 2 af 5 Hvad er et offentligretligt organ? Et offentligretligt organ er et organ, der er oprettet specielt for at imødekomme almenhedens behov, der ikke har industriel eller kommerciel karakter. Organet skal være en juridisk person, og driften af organet skal kontrolleres på én af tre måder: Hovedparten af driften finansieres af staten, regionale eller kommunale myndigheder eller andre offentligretlige organer Driften er underlagt kontrol fra staten, lokale myndigheder eller andre offentligretlige organer Mere end halvdelen af medlemmerne i administrations-, ledelses- eller tilsynsorganet udpeges af staten, lokale myndigheder eller offentligretlige organer. Hvilke institutioner og organer er undtaget fra loven? Public service-medietjenesteudbydere og NGO er samt visse private skoler og privatinstitutioner er undtaget fra loven. Læs mere om hvilke institutioner og organer, der er undtaget, i lovens 1 stk Indhold på websteder og i mobilapplikationer Er der typer af indhold på webstedet, der ikke skal overholde lovens krav? Det korte svar er ja. Der findes indholdstyper, der er undtaget kravene om webtilgængelighed ( 1, stk. 5 i loven). Undtagelserne skyldes typisk, at indholdet er vanskeligt at gøre tilgængeligt med den nuværende teknologi eller er uden for myndighedens kontrol. Undtagelserne er: Dokumenter (typisk i PDF- eller Word format) som er offentliggjort før 23. september 2018 og som ikke er nødvendige for aktive administrative processer (læs mere under punktet PDF-filer og andre dokumenter). Video og audio, som er offentliggjort før 23. september Live video og audio. Hvis medierne bliver bevaret på webstedet efter livefremstillingen, skal de efterfølgende gøres tilgængelige. Kort og korttjenester. Er kortet til navigationsbrug, skal væsentlige oplysninger gives på en tilgængelig måde, for eksempel myndighedens adresse. Tredjepartsindhold, der ikke er finansieret, udviklet eller på anden måde er under kontrol af myndigheden. Reproduktioner af genstande fra kulturhistoriske samlinger. Indhold på intra- og ekstranet, som er offentliggjort før 23. september 2019, indtil disse revideres væsentligt. Indhold på websteder og i mobilapplikationer, der fungerer som arkiver, som hverken er opdateret eller redigeret efter den 23. september PDF-filer og andre dokumenter Hvad gælder for dokumenter og hvornår? PDF-filer og andre dokumenter, som er publiceret på din myndigheds websted efter 23. september 2018, skal være tilgængelige, når dit websted bliver omfattet af loven (læs mere om hvornår det sker under punktet Hvilken deadline gælder for din myndigheds websted?).

3 3 af 5 PDF-filer og andre dokumenter, som er publiceret før 23. september 2018, skal kun overholde lovens krav om webtilgængelighed, hvis de er nødvendige for aktive administrative processer. Det kan for eksempel være dokumenter, der vejleder i brugen af en selvbetjeningsløsning eller dokumenter, som indgår i selvbetjeningsløsningen. Tilgængelighedserklæringen Skal min myndighed dokumentere webstedets tilgængelighed? Ja, det er myndighedens eget ansvar at den offentliggjorte tilgængelighedserklæring løbende holdes opdateret. Loven kræver, at myndigheden skal lave en detaljeret, udtømmende og klar tilgængelighedserklæring. Erklæringen skal offentliggøres i et tilgængeligt format på webstedet senest fra den dato, hvor webstedet er omfattet af loven (september 2019 eller 2020 afhængigt af webstedets publiceringsdato). Erklæringen skal løbende føres ajour. Hvad skal tilgængelighedserklæringen indeholde? Der bliver lavet en fælles skabelon i EU for, hvad erklæringen skal indeholde. Det ligger endnu ikke endeligt fast, hvordan tilgængelighedserklæringen skal udformes. Vi forventer en afklaring af dette i løbet af efteråret 2018 og kommunikerer dette på digst.dk/tilgængelig og via Digitaliseringsstyrelsens særlige nyhedsbrev om webtilgængelighed. På nuværende tidspunkt ligger det dog fast, at tilgængelighedserklæringen skal indeholde: Et link eller lignende, så brugeren kan kontakte den offentlige myndighed. Et link eller lignende, så brugeren kan kontakte Digitaliseringsstyrelsen, hvis ikke der er kommet et tilfredsstillende svar fra myndigheden. Hvad er nyt? I 2008 indgik staten, regionerne og kommunerne en aftale om, at offentlige myndigheders websteder skulle overholde de såkaldte WCAG-standarder for webtilgængelighed. I forhold til den hidtidige aftale er det nye i loven, at: offentligretlige organer er omfattet mobilapplikationer skal være tilgængelige WCAG 2.0 er opdateret til WCAG 2.1 der skal være en tilgængelighedserklæring på den offentlige myndigheds websted, hvor borgere kan rapportere om utilgængeligt indhold reglerne træder i kraft på forskellige tidspunkter for nye og gamle websteder samt for mobilapplikationer og intranet Digitaliseringsstyrelsen monitorerer og fører tilsyn med tilgængeligheden af offentlige websteder og apps Hvad nu, hvis jeg vurderer, at det er en uforholdsmæssig stor byrde at overholde loven? Ifølge lovens 3 stk. 2, så kan en myndighed undlade at overholde specifikke tilgængelighedskrav, hvis den vurderer, at kravene vil være en uforholdsmæssig stor byrde. Manglende ressourcer, tid eller viden bliver ikke betragtet som en uforholdsmæssig stor byrde.

4 4 af 5 Om webtilgængelighed generelt Hvad er webtilgængelighed? Webtilgængelighed handler om de principper og teknikker, man skal følge, når man udvikler websteder, apps og andre tekniske løsninger, så de kan bruges af alle, herunder brugere med handicap. Der er fire overordnede principper i loven om webtilgængelighed. Principperne er: Opfattelig, anvendelig, forståelig og robust. De kommer fra standarden WCAG 2.1, og de dækker for eksempel over: At billeder gøres opfattelige for skærmlæserprogrammer ved at tekstliggøre billederne At webstedet er anvendeligt for brugere, der bruger tastatur og ikke mus At en digital selvbetjeningsløsning er forståelig ved at tilbyde fejlforslag og instruktioner ved indtastning af fejl At webstedet er robust ved at benytte kodning korrekt, så brugerens værktøjer kan fortolke dem ensartet. Hvem har gavn af, at websteder og apps bliver mere tilgængelige? Det gavner alle brugere, at websteder og apps er tilgængelige. Men selvfølgelig gavner det i særlig grad mennesker med forskellige grader af handicap. Det gælder for eksempel blinde, farveblinde eller motorisk handicappede. Om selve loven Hvad er formålet med loven? Loven skal sikre, at flest mulige borgere kan bruge offentlige myndigheders websteder og apps. Det gælder ikke mindst borgere med handicap. Hvad er baggrunden for loven? Baggrunden for loven er det såkaldte webdirektiv, EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV (EU) 2016/2102 af 26. oktober 2016 om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer. Standarderne hvad gælder? Hvorfor er WCAG standarden ikke nævnt i loven? Loven henviser til den europæiske standard EN Det er en standard for indkøb af tilgængelige it-løsninger, og heri indgår WCAG. Hvad gælder for videoer? Liveudsendelse af videoer behøver ikke at have undertekster m.m. Men bliver videoerne efterfølgende udgivet eller genudsendt på myndigheders websteder og applikationer, skal de gøres tilgængelige inden 14 arbejdsdage fra datoen for den oprindelige udsendelse. Vær dog opmærksom på, at videoer, der fungerer som alternativ til tekst, ikke behøver blive gjort tilgængelige.

5 5 af 5 Hvad gælder for apps? Loven gælder både websteder OG mobilapplikationer (apps). Det vil sige apps, som er udformet og udviklet af eller på vegne af offentlige myndigheder til brug for den brede offentlighed på mobile enheder såsom smartphones og tablets. De skal ligeledes være tilgængelige og følge principperne om tilgængelighed: Opfattelig, anvendelig, forståelig og robust. Hvad gælder for løsninger bag log-in? Selvbetjeningsløsninger skal også leve op til kravene om tilgængelighed. Når Digitaliseringsstyrelsen skal føre tilsyn med selvbetjeningsløsninger, kan det kræve log-in med NemID. Digitaliseringsstyrelsen vil i den forbindelse føre tilsyn på en måde, der er så fleksibel som muligt for alle parter. Adgang til testmiljøer, præ-produktion og lignende alternativer vil ofte være tilstrækkeligt. Værktøjer hvordan og hvor? Hvordan gør man websteder og apps mere tilgængelige? I dag findes forskellige værktøjer, der kan lette arbejdet med tilgængelighed, eksempelvis: YouTubes værktøj til semi-automatisk tekstning af videoer. Microsoft Offices mulighed for at teste tilgængelighed af dokumenter fra Office 2010 og frem. Acrobat Pro og AxesPDF, som kan gøre PDF-dokumenter webtilgængelige. Vi forventer, at udviklingen af værktøjer til at lette arbejdet med tilgængelighed vil være tiltagende i de kommende år. Det sker i takt med den globale tilslutning til krav om webtilgængelighed i national lovgivning, fx i Canada, USA og EU-medlemsstaterne.

Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer 1)

Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer 1) LOV nr 692 af 08/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 21. februar 2019 Ministerium: Finansministeriet Journalnummer: Finansmin., Digitaliseringsstyrelsen, j.nr. 2016-1277 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand

(EØS-relevant tekst) Artikel 1. Genstand 12.10.2018 L 256/103 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2018/1523 af 11. oktober 2018 om fastlæggelse af en standardtilgængelighedserklæring i henhold til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv

Læs mere

Forslag. Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer 1)

Forslag. Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer 1) Lovforslag nr. L 126 Folketinget 2017-18 Fremsat den 11. januar 2018 af ministeren for offentlig innovation (Sophie Løhde) Forslag til Lov om tilgængelighed af offentlige organers websteder og mobilapplikationer

Læs mere

Digitaliseringsstyrelsen Landgreven København K Danmark. Sendt til med kopi til

Digitaliseringsstyrelsen Landgreven København K Danmark. Sendt til med kopi til Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4 1017 København K Danmark Sendt til pghou@digst.dk med kopi til mbeje@digst.dk W I L D E R S P L A D S 8 K 1 4 0 3 K Ø BENHAVN K T E L E F O N 3 2 6 9 8 8 8 8 D I R

Læs mere

Kommenteret høringsnotat

Kommenteret høringsnotat Kommenteret høringsnotat 8. januar 2018 BDK/Peter Gylden Houmann Høringsnotat med kommentarer vedrørende udkast til forslag til lov om tilgængelighed af offentlige myndigheders websteder og mobilapplikationer

Læs mere

29. januar 2014 kl. 9.00 15.30

29. januar 2014 kl. 9.00 15.30 ITS inviterer til informationsdag 29. januar 2014 kl. 9.00 15.30 Over det seneste år, har ITS sat en række nye it-ydelser i søen. Informationsmødet er en mulighed for at få et samlet overblik over de nye

Læs mere

BILAG. til. Kommissionens gennemførelsesafgørelse

BILAG. til. Kommissionens gennemførelsesafgørelse EUROPA- KOMMISSION Bruxelles, den 11.10.2018 C(2018) 6560 final ANNEX 1 BILAG til Kommissionens gennemførelsesafgørelse om fastlæggelse af en monitoreringsmetode og ordninger for medlemsstaternes rapportering

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. juli 2016 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. juli 2016 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 6. juli 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2012/0340 (COD) 9389/16 TELECOM 89 CONSOM 117 MI 374 CODEC 728 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER

Læs mere

BILAG. til. Kommissionens gennemførelsesafgørelse

BILAG. til. Kommissionens gennemførelsesafgørelse EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 11.10.2018 C(2018) 6560 final ANNEX 2 BILAG til Kommissionens gennemførelsesafgørelse om fastlæggelse af en monitoreringsmetode og ordninger for medlemsstaternes rapportering

Læs mere

Lantmännens databeskyttelsespolitik og information om cookies

Lantmännens databeskyttelsespolitik og information om cookies 1(6) Lantmännens databeskyttelsespolitik og information om cookies Indledning Lantmännen ekonomisk förening og Aspen behandler personoplysninger om dem, der besøger og bruger vores websteder, mobilapps

Læs mere

ÆNDRINGSFORSLAG 11-45

ÆNDRINGSFORSLAG 11-45 EUROPA-PARLAMENTET 2009-2014 Kultur- og Uddannelsesudvalget 2012/0340(COD) 6.9.2013 ÆNDRINGSFORSLAG 11-45 Udkast til udtalelse Zoltán Bagó (PE513.263v01-00) Tilgængeligheden af offentlige organers websteder

Læs mere

Lever pdf-dokumentet op til tilgængelighedskravene?

Lever pdf-dokumentet op til tilgængelighedskravene? Lever pdf-dokumentet op til tilgængelighedskravene? Denne vejledning fortæller, hvordan du med værktøjet PAC 3, som Regionen stiller til rådighed, kan tjekke om en pdf-fil lever op til de vigtigste af

Læs mere

1. Hvordan vi indsamler og opbevarer personoplysninger

1. Hvordan vi indsamler og opbevarer personoplysninger WAVINS ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER OG COOKIES Vi beskytter dine oplysninger og giver dig fuld gennemsigtighed og kontrol over dem Dette er erklæringen om personoplysninger og cookies for webstedet http://dk.wavin.com/

Læs mere

Digital forvaltning. - ikke kun persondataret

Digital forvaltning. - ikke kun persondataret Digital forvaltning - ikke kun persondataret Menuen Hvad er digital forvaltning & eksempler fra praksis Forvaltningsret by design Forvaltningsretlig konsekvensanalyse Vejledningspligt som eksempel og helt

Læs mere

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365

10 gode grunde. - derfor skal du vælge Office365 10 gode grunde - derfor skal du vælge Office365 1. Bedre samarbejde på tværs af lokationer En stor del af arbejdsstyrken tilbringer i dag langt mere tid væk fra deres kontor end hidtil. Dine ansatte kan

Læs mere

9464/16 dr/tm/la/hsm 1 DG E 2B

9464/16 dr/tm/la/hsm 1 DG E 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. maj 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2012/0340 (COD) 9464/16 NOTE fra: til: Generalsekretariatet for Rådet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet TELECOM

Læs mere

Bilag 1. Handleplan 2019 og 2020 for Teknik- og Miljøområdet. TMU 6. marts 2019

Bilag 1. Handleplan 2019 og 2020 for Teknik- og Miljøområdet. TMU 6. marts 2019 Bilag 1. Handleplan 2019 og 2020 for Teknik- og Miljøområdet TMU 6. marts 2019 Handleplan 2019 og 2020 for Teknik- og Miljøområdet I det nedenstående er beskrevet indsatserne for Teknik- og Miljøområdet

Læs mere

Introduktion til Digital Post. Februar 2016

Introduktion til Digital Post. Februar 2016 Introduktion til Digital Post Februar 2016 Hvem skal læse dokumentet? Vejledningen er relevant for dig, hvis du har brug for en introduktion til Administrationsportalen i Digital Post og hvad der skal

Læs mere

Telefon Allerød

Telefon Allerød Nyheder i Microsoft Dynamics NAV 2016 Microsoft har frigivet Microsoft Dynamics NAV 2016 den 5. oktober 2015. Den nye version rummer både ny funktionalitet og forbedringer. I dette factsheet nævner vi

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 14. september 2017 (OR. en) 11563/17 API 95 INF 139 JUR 376 LOVGIVNINGSMÆSSIGE RETSAKTER OG ANDRE INSTRUMENTER Vedr.: RÅDETS AFGØRELSE om Rådets åbne datapolitik

Læs mere

FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER

FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER FØR DU TESTER TILGÆNGELIGHED PÅ HJEMMESIDER VEJLEDNING Vejledning til tilgængelighedstest Digitaliseringsstyrelsen 2012 Design: www.kopilot.dk 1 Før du tester tilgængelighed på hjemmesider Det er ofte

Læs mere

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger

Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Fortrolighedspolitik og erklæring om personoplysninger Beskyttelse af dine data er vigtig for ScanDis, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos ScanDis bestræber vi os derfor på at

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne om Digital Post OPDATERET VERSION August 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne om overgangen til obligatorisk Digital

Læs mere

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016

DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 www.taarnbybib.dk DIGITAL LÆRING - KURSER FORÅR 2016 TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKER VELKOMMEN TIL TÅRNBY KOMMUNEBIBLIOTEKERS KURSER 2 Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER

FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER FORTROLIGHEDSPOLITIK OG ERKLÆRING OM PERSONOPLYSNINGER Beskyttelse af dine data er vigtig for Instrulog A/S, og det er vigtigt for os, at du fortsat har tillid til os. Hos Instrulog A/S bestræber vi os

Læs mere

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 1-2014. fra det offentlige til FAKTAARK

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 1-2014. fra det offentlige til FAKTAARK FAKTAARK DIGITAL POST fra det offentlige til BORGERNE VERSION 1-2014 Indholdsfortegnelse FAKTAARK... 1 DIGITAL POST... 1 fra det offentlige... 1 til... 1 BORGERNE... 1 VERSION 1-2014... 1 DIGITAL POST

Læs mere

Afsnitstyper Susanne V. Andersen

Afsnitstyper Susanne V. Andersen Webbyggeren som videndelingsværktøj Afsnitstyper Susanne V. Andersen Webbyggeren som videndelingsværktøj 2005 Programdatateket 1. oplag, november 2005 ISBN 87-984429-5-3 Forfatter: Susanne V. Andersen

Læs mere

Det nye opgaveværktøj i itslearning september 2017

Det nye opgaveværktøj i itslearning september 2017 Det nye opgaveværktøj i itslearning september 2017 Muligheden for at oprette kommentarfiler er nu tilbage i opgaveværktøjet (pr. 8.9. 2017). Nedenfor er muligheden beskrevet. Beskrivelsen erstatter min

Læs mere

Privacy Policy Statement Privatlivspolitik

Privacy Policy Statement Privatlivspolitik Privacy Policy Statement Privatlivspolitik Indledning: itn vision aps og dens datterselskaber (itn sales2go, itn bizz mv.) respekterer de enkeltes privatliv. Denne erklæring om beskyttelse af personlige

Læs mere

HVAD DU BØR VIDE OM ELEKTRONISKE PUBLIKATIONER PÅ NETTET. Nye regler for net-publikationers tilgængelighed

HVAD DU BØR VIDE OM ELEKTRONISKE PUBLIKATIONER PÅ NETTET. Nye regler for net-publikationers tilgængelighed HVAD DU BØR VIDE OM ELEKTRONISKE PUBLIKATIONER PÅ NETTET Nye regler for net-publikationers tilgængelighed Net-publikationer skal være tilgængelige Mere end 600.000 danskere har ét eller flere handicap,

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.3.2019 C(2019) 1866 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 12.3.2019 om ændring af delegeret forordning (EU) 2018/273 for så vidt angår indførsel af

Læs mere

Kulturministeriets it-arkitekturpolitik

Kulturministeriets it-arkitekturpolitik Kulturministeriets Kulturministeriets Januar 2012 Udgivet af Kulturministeriet Udarbejdet af Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V www.kulturstyrelsen.dk post@kulturstyrelsen.dk Kulturministeriets

Læs mere

1.1 Vi kan indsamle og opbevare følgende oplysninger fra og om dig, hvis du interagerer med os gennem webstedet:

1.1 Vi kan indsamle og opbevare følgende oplysninger fra og om dig, hvis du interagerer med os gennem webstedet: FLAVORS - PRIVATLIVSPOLITIK Ikrafttrædelsesdato: 01/10/2014 Denne privatlivspolitik beskriver, hvorledes Flavors IVS, Flensborggade 6 Kld. 1669 København V. ("Flavors", "os", "vores", og "vi") indsamler,

Læs mere

Introduktion til NemSMS. August 2019

Introduktion til NemSMS. August 2019 Introduktion til NemSMS August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Introduktionen er relevant, hvis du vil danne dig et overblik over NemSMS, eller hvis din myndighed vil anvende NemSMS er, så påmindelser

Læs mere

Præsentation af Aula. Juni 2018

Præsentation af Aula. Juni 2018 Præsentation af Aula Juni 2018 Indhold af præsentation Hvorfor Aula? Alle kan bruge Aula Den lokale skole Teknologi og tilgængelighed Datasikkerhed Tidsplan for Aula Hvorfor Aula? Fra sommeren 2019 bliver

Læs mere

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 3-2014. fra det offentlige til. Opdateret 3-11-2014 FAKTAARK

FAKTAARK DIGITAL POST BORGERNE VERSION 3-2014. fra det offentlige til. Opdateret 3-11-2014 FAKTAARK FAKTAARK DIGITAL POST fra det offentlige til BORGERNE VERSION 3-2014 Opdateret 3-11-2014 Indholdsfortegnelse DIGITAL POST FRA DET OFFENTLIGE... 3 Lov om Digital Post i 2014... 3 Automatisk tilmelding...

Læs mere

Gemmer I på skjulte data i Office-filer? Vejledning om risici ved skjulte data i Office-filer

Gemmer I på skjulte data i Office-filer? Vejledning om risici ved skjulte data i Office-filer > Gemmer I på skjulte data i Office-filer? Vejledning om risici ved skjulte data i Office-filer Publikationen kan hentes på It- & Telestyrelsens Hjemmeside: http://www.itst.dk Udgivet af: IT- & Telestyrelsen

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 12. januar 2017 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014

Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014 Referat netværksmøde for e-dok nøglepersoner, HEV 18. Nov 2014 Dagsorden 1. Indsamling af ønsker til e-dok. Afd bør samle op ift egne kommentarer til e-dok 2. Merete Jensen, tværfaglig e-dok koordinator

Læs mere

Formidlingsaktiviteter hidtil

Formidlingsaktiviteter hidtil Dagsorden Formidlingsaktiviteter hidtil Baggrund Krav til ansøgningsindgangene pr. 1. december 2014 Ændringer i applikationerne Ansøgerindgangene fra virk.dk Forbedringer pr. 1. december 2014 Forventede

Læs mere

Intro til Client Management

Intro til Client Management Intro til Client Management Den digitale arbejdsplads Neisa Denmark A/S info@neisa.dk Baldersbuen 40 2640 Hedehusene www.neisa.dk Tlf.: +45 4657 0333 CVR nr.: 78731311 1 Digitalisering og Disruption...

Læs mere

INFOMØDE OM DIGITAL POST FOR IT- UNDERVISERE

INFOMØDE OM DIGITAL POST FOR IT- UNDERVISERE INFOMØDE OM DIGITAL POST FOR IT- UNDERVISERE HVAD ER DIGITAL POST? Digital Post er en fællesoffentlig postkasse, som alle offentlige myndigheder kan sende digital post til Med edag3 (1. november 2010)

Læs mere

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst)

AFGØRELSER. (EØS-relevant tekst) L 289/18 5.11.2015 AFGØRELSER KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/1984 af 3. november 2015 om fastlæggelse af vilkår, formater og procedurer for anmeldelser i henhold til artikel 9, stk. 5,

Læs mere

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV. om ændring af

KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER. Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV. om ændring af KOMMISSIONEN FOR DE EUROPÆISKE FÆLLESSKABER Bruxelles, den 22.12.2006 KOM(2006) 916 endelig 2006/0300 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS DIREKTIV om ændring af direktiv 2002/87/EF om supplerende

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 3.2.2017 C(2017) 477 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 3.2.2017 om ændring af delegeret forordning (EU) nr. 1062/2014 af 4. august 2014 om det arbejdsprogram

Læs mere

En miniguide til. nyhedsbreve. skab intern afklaring af behov, setup og mål. Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver

En miniguide til. nyhedsbreve. skab intern afklaring af behov, setup og mål. Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver En miniguide til nyhedsbreve skab intern afklaring af behov, setup og mål Af Rasmus Thau Riddersholm, rådgiver 2 Intro! E-mailmarketing er ikke død.! Har man indblik i marketingkanaler på tværs, ved man,

Læs mere

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post

Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post Budskaber kommunikation til borgerne af Digital Post 23. marts 2014 Formål Dette notat fastlægger budskaberne til brug for kommunikationen til borgerne af overgangen til obligatorisk Digital Post for borgerne

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 24.11.2016 C(2016) 7495 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 24.11.2016 om ændring af Kommissionens delegerede forordning (EU) 2016/1675 om supplering

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 6.11.2018 C(2018) 7151 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 6.11.2018 om ændring af bilag II til delegeret forordning (EU) nr. 1062/2014 om det arbejdsprogram

Læs mere

Startvejledning. Søg Find Websteder, Personer eller Filer. Opret et websted eller nyhedsindlæg

Startvejledning. Søg Find Websteder, Personer eller Filer. Opret et websted eller nyhedsindlæg Startvejledning Du kan gøre mere, uanset hvor du er, med sikker adgang, deling og fillagring. Log på med dit Office 365-abonnement, og vælg SharePoint fra appstarteren. Søg Find Websteder, Personer eller

Læs mere

Y s MEN INTERNATIONAL. Region Danmark

Y s MEN INTERNATIONAL. Region Danmark Y s MEN INTERNATIONAL Region Danmark 10 42654 PERSONOPLYSNINGER Det forekommer vel helt naturligt, at det er personen selv, som er ejer af sine egne oplysninger og data. Som eksempler på personlige data

Læs mere

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over

Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 15. juli 2015 Praktisk information hvis du overvejer optagelse til handel på et reguleret marked og offentligt udbud af værdipapirer over 5.000.000 euro I dette notat er samlet praktisk information om

Læs mere

Academy pakke 1 Online kurser

Academy pakke 1 Online kurser Academy pakke 1 Online kurser Med Academy pakke 1 får du ubegrænset adgang til alle vores online kurser inden for Office 365. Anvender I Office 365 i din virksomhed, ved du også, at fildeling og samarbejdet

Læs mere

Hvordan starter man ActivBoard op og tilslutter PC mv... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til ActivBoard?... 4

Hvordan starter man ActivBoard op og tilslutter PC mv... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til ActivBoard?... 4 ACTIVBOARD Table of Contents Hvordan starter man op og tilslutter PC mv.... 3 Hvordan tilslutter jeg min bærbare PC til?... 4 Promethean s i samspil med andre programmer... 6 Samspil med Office pakken

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 17.6.2016 L 160/23 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/959 af 17. maj 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for markedssonderinger for så vidt angår de systemer og indberetningsmodeller,

Læs mere

GROUPON DANMARK - ERKLÆRING OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER

GROUPON DANMARK - ERKLÆRING OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER GROUPON DANMARK - ERKLÆRING OM BEHANDLING AF PERSONOPLYSNINGER Ikrafttrædelsesdato: 13.06.2014 Denne erklæring om behandling af personoplysninger ("erklæring om behandling af personoplysninger) beskriver,

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 30.6.2016 L 173/47 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2016/1055 af 29. juni 2016 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for så vidt angår de tekniske metoder til passende offentliggørelse

Læs mere

Digital læring - Kurser efterår 2015

Digital læring - Kurser efterår 2015 www.taarnbybib.dk Digital læring - Kurser efterår 2015 Tårnby Kommunebiblioteker Velkommen til Tårnby Kommunebibliotekers kurser Vil du gerne lære om det nye Windows styresystem, se hvad en 3D-printer

Læs mere

Work Smarter med Office 365 Online kursus

Work Smarter med Office 365 Online kursus Work Smarter med Office 365 Online kursus På dette online kursus gennemgår vi en række af de apps, der indgår i Office 365. Du får en grundig indføring i programmernes værktøjer, hvordan de supplerer hinanden

Læs mere

Ansøgninger der modtages fra 1. december 2012 på sagsområderne nævnt ovenfor skal herefter behandles

Ansøgninger der modtages fra 1. december 2012 på sagsområderne nævnt ovenfor skal herefter behandles Notat Forvaltning: Byrådssekretariatet Dato: J.nr.: Br.nr.: 12. november 2012 Udfærdiget af: Ulla Marcus Vedrørende: Overgang til obligatorisk digital ansøgning fra 1. december 2012 Notatet sendes/sendt

Læs mere

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Juli 2018 Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen LAG-sekretariatet Slotsgade 1 4800 Nykøbing Falster Tlf. 3529 1000 / LAG Sekretariatet

Læs mere

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 14.3.2019 C(2019) 1997 final KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) / af 14.3.2019 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets direktiv (EU) 2015/2366

Læs mere

SLA SAMMENSLUTNINGEN AF LOKALARKIVER

SLA SAMMENSLUTNINGEN AF LOKALARKIVER Partnerskabsaftale Velux Fonden og Vejledning til ansøgning Hvem kan ansøge? Alle ordinære medlemmer af kan søge om penge fra Velux Fonden. Der kan søges som enkelt arkiv, arkivsamvirke, kreds eller som

Læs mere

Teknik og Miljøudvalget

Teknik og Miljøudvalget Teknik og Miljøudvalget Social- holdningsmæssig og kulturel tilgængelighed Handlingsmål: - Fokus på borgere med handicap og pårørende i det daglige på tværs af alle fagområder - Opfordrer i stillingsopslag

Læs mere

Dine personoplysninger vil blive indsamlet og håndteret af os med henblik på følgende formål:

Dine personoplysninger vil blive indsamlet og håndteret af os med henblik på følgende formål: Privatlivspolitik HumanizeR ApS forpligter sig til at beskytte og respektere dit privatliv. Denne Privatlivspolitik beskriver (sammen med andre dokumenter, som vi refererer til heri) hvilke personoplysninger,

Læs mere

(General Data Protection Regulation)

(General Data Protection Regulation) GDPR Information (General Data Protection Regulation) Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse... 1 Politik for beskyttelse af personlige oplysninger... 2 1. Generelt... 2 2. Ansvarlig for personlige oplysninger...

Læs mere

Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig.

Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig. Version 1.0: 18. maj 2018 Denne privatlivspolitik beskriver hvordan Axdata A/S (herefter vi, vores eller os ) behandler personoplysninger om dig. Vi respekterer dit privatliv. Uanset om du er en tilbagevendende

Læs mere

Helsinki, den 25. marts 2009 Dok.: MB/12/2008 endelig

Helsinki, den 25. marts 2009 Dok.: MB/12/2008 endelig Helsinki, den 25. marts 2009 Dok.: MB/12/2008 endelig BESLUTNING OM GENNEMFØRELSE AF EUROPA- PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING (EF) NR. 1049/2001 OM AKTINDSIGT I EUROPA-PARLAMENTETS, RÅDETS OG KOMMISSIONENS

Læs mere

Brug af digitale medier

Brug af digitale medier Brug af digitale medier Tønder Kommune bruger i vid udstrækning digitale medier både i den interne og den eksterne kommunikation. I de kommende år vil digitale medier få endnu større betydning både eksternt

Læs mere

Grundlæggende om IMI

Grundlæggende om IMI Grundlæggende om IMI 1. INDLEDNING 2 2. IMI I KORTE TRÆK 2 2.1. HVAD GÅR IMI-SYSTEMET UD PÅ? 2 2.2. HVORDAN FUNGERER IMI? 3 2.3. INGEN SPROGBARRIERER 3 2.4. HVEM GØR HVAD I IMI? 4 2.4.1. KOMPETENTE MYNDIGHEDER

Læs mere

1. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGERNE

1. INDSAMLING AF PERSONOPLYSNINGERNE Nærværende privatlivspolitik beskriver, hvordan de personoplysninger ( Personoplysningerne ), De har afgivet - og som CNH Industrial Danmark A/S ( vi, os, vores eller Selskabet ) har indsamlet via denne

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 12.2.2019 C(2019) 873 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 12.2.2019 om skabelonerne for "EF"-erklæringer og attester for jernbaneinteroperabilitetskomponenter

Læs mere

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014

Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 Retningslinjer Samarbejde mellem myndigheder i henhold til artikel 17 og 23 i forordning (EU) nr. 909/2014 28/03/2018 ESMA70-151-435 DA Indholdsfortegnelse 1 Anvendelsesområde... 2 2 Formål... 4 3 Compliance-

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Velkommen til. Vi har her i folderen samlet nogle vigtige oplysninger til jer om brugen af DayCare tjek- ind/ud- og informationssystem.

Velkommen til. Vi har her i folderen samlet nogle vigtige oplysninger til jer om brugen af DayCare tjek- ind/ud- og informationssystem. Velkommen til Vi har her i folderen samlet nogle vigtige oplysninger til jer om brugen af DayCare tjek- ind/ud- og informationssystem. Vi håber at disse informationer kan hjælpe jer godt i gang. Daginstitution

Læs mere

PDF/A. PDF/A for AFP-Brugergruppen. den 11. maj 2011 Sørup Herregård

PDF/A. PDF/A for AFP-Brugergruppen. den 11. maj 2011 Sørup Herregård PDF/A PDF/A for AFP-Brugergruppen den 11. maj 2011 Sørup Herregård PDF/A Præsentation Hvad er PDF/A Do s and Don ts Fordele ved PDF/A Hvordan danner man PDF/A Hvordan verificerer man at ens PDF/A er korrekt

Læs mere

BDO s digitale produkter

BDO s digitale produkter BDO s digitale produkter Altid med, altid opdateret Download vores app Mit BDO i App Store og Google Play og få adgang til: Login til Mit BDO BDO s guide Skat, moms og personalegoder Indscanning af bilag,

Læs mere

Oprette og distribuere lyd- og videofiler

Oprette og distribuere lyd- og videofiler Skab-Let mediefiler Brugervejledning Oprette og distribuere lyd- og videofiler Indhold Log ind på Skab-Let Lav en html side Indsæt Media dialogen Gemme en side Redigere dit materiale Denne brugervejledning

Læs mere

Din digitale samarbejdsplatform

Din digitale samarbejdsplatform Din digitale samarbejdsplatform Log på En digital løsning, der hjælper dig med at optimere din virksomhed Ét sted til kommunikation, dokumentation og finansiel indsigt DeloitteDirect er en digital samarbejdsplatform

Læs mere

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en)

Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en) Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 27. marts 2017 (OR. en) 7677/17 EF 61 ECOFIN 233 DELACT 62 FØLGESKRIVELSE fra: modtaget: 24. marts 2017 til: Komm. dok. nr.: Vedr.: Jordi AYET PUIGARNAU, direktør,

Læs mere

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 18. november 1999 *

DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 18. november 1999 * UNITRON SCANDINAVIA OG 3-S DOMSTOLENS DOM (Første Afdeling) 18. november 1999 * I sag C-275/98, angående en anmodning, som Klagenævnet for Udbud i medfør af EF-traktatens artikel 177 (nu artikel 234 EF)

Læs mere

14463/16 jn/js/hsm 1 DG B 1c

14463/16 jn/js/hsm 1 DG B 1c Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 18. november 2016 (OR. en) Interinstitutionel sag: 2015/0278 (COD) 14463/16 RAPPORT fra: til: formandskabet De Faste Repræsentanters Komité/Rådet SOC 711 MI

Læs mere

Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S

Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S Privatlivspolitik for MV-Nordic A/S Denne Privatlivspolitik er gældende fra 25. maj 2018 1. Generelt 1.1 Denne Persondatapolitik er gældende for samtlige personlige oplysninger, du giver os og/eller som

Læs mere

Region Syddanmark ønsker at anskaffe og implementere et nyt intranet for alle medarbejdere i organisationen.

Region Syddanmark ønsker at anskaffe og implementere et nyt intranet for alle medarbejdere i organisationen. Nyt intranet til Region Syddanmark 1. Introduktion Region Syddanmark ønsker at anskaffe og implementere et nyt intranet for alle medarbejdere i organisationen. Dette dokument er et oplæg til dialog om

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 177/34 17.6.2014 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) Nr. 643/2014 af 16. juni 2014 om gennemførelsesmæssige tekniske standarder for rapportering om nationale bestemmelser af tilsynsmæssig karakter,

Læs mere

Lov om ændring af lov om ophavsret 1)

Lov om ændring af lov om ophavsret 1) LOV nr 719 af 08/06/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 12. august 2019 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j. nr. 17/03661 Senere ændringer til forskriften Ingen Lov om ændring af lov

Læs mere

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag

Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag Galleriet på mobilen Formidling af udstillinger, kunstværker og kunstnerne bag 2 Case: Galleri Christoffer Egelund September 2012 Scan QR-koden for at hente app en Galleriet på mobilen udvider rammerne

Læs mere

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING

Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 19.12.2017 COM(2017) 769 final 2017/0347 (COD) Forslag til EUROPA-PARLAMENTETS OG RÅDETS FORORDNING om ophævelse af Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr.

Læs mere

Velkommen til. Videregående pc-vejledning. Vores organisation

Velkommen til. Videregående pc-vejledning. Vores organisation 60+Bornholm Velkommen til Videregående pc-vejledning Vores organisation Vi er en del af 60+Bornholm vi er en klub under Faglige Seniorer, Bornholm vi vil hjælpe alle bornholmske ældre (60+) samt førtidspensionister

Læs mere

Agenda. Kort om Docpoint a/s. Passer Lasernet ind i en moderne IT-arkitektur?

Agenda. Kort om Docpoint a/s. Passer Lasernet ind i en moderne IT-arkitektur? Docpoint 2 Agenda Kort om Docpoint a/s Passer Lasernet ind i en moderne IT-arkitektur? Eksempel 1 Lasernet hos et forsikringsselskab med fokus på hvordan man løbende øger værdien af platformen. Eksempel

Læs mere

Orientering om nyt GuideDanmark Oktober 2011 / fl. Baggrund

Orientering om nyt GuideDanmark Oktober 2011 / fl. Baggrund Orientering om nyt GuideDanmark Oktober 2011 / fl VisitDenmark har indgået aftale med det norske firma tellus om en ny platform for GuideDanmark. tellus skal levere et nyt online opdateringssystem til

Læs mere

om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2

om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2 EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Retningslinjer om procedurer for klager over påståede overtrædelser af betalingstjenestedirektiv 2 1 1. Compliance- og indberetningsforpligtelser Guidelines Status for disse retningslinjer

Læs mere

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019

Vejledning om dybe links i Digital Post. August 2019 Vejledning om dybe links i Digital Post August 2019 Hvem skal anvende vejledningen? Vejledningen er relevant for dig, hvis du vil indsætte et link til myndighedens postkasse i Digital Post som kontaktoplysning

Læs mere

Microsoft Online Services

Microsoft Online Services udgivet: april 2011 Microsoft Online Services Microsoft Office 365 til mindre virksomheder og selvstændige (plan P1) De oplysninger, der er indeholdt i dette dokument, repræsenterer Microsoft Corporations

Læs mere

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin

KOM GODT I GANG MED. Desktop Mendeley Menuen er simpel og intuitiv. I Menuen Tools finder du web importer og MS Word plugin Mendeley er et program til håndtering af PDF er og referencer, som frit kan downloades fra internettet. Der er fri lagringskapacitet for en enkeltbruger op til en vis mængde data. Du kan hente programmet

Læs mere

Aktuelle dokumenter på forsiden forsøges opdateret så de senest gældende dokumenter vises.

Aktuelle dokumenter på forsiden forsøges opdateret så de senest gældende dokumenter vises. Skovlunde, 22. marts 2014 kl. 18:26 Foreningens referater, breve, billeder og dokumenter vil næsten altid blive vist korrekt, uanset hvilken browser der benyttes, men i hjemmesidens menuer kan der optræde

Læs mere

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE

Forslag til RÅDETS AFGØRELSE EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 2.3.2015 COM(2015) 76 final 2015/0040 (NLE) Forslag til RÅDETS AFGØRELSE om den holdning, som Den Europæiske Union skal indtage i det blandede udvalg, der er nedsat

Læs mere

Toshiba EasyGuard i brug:

Toshiba EasyGuard i brug: Toshiba EasyGuard: i brug Toshiba EasyGuard i brug: portégé m400 DEN ULTRABÆRBARE TABLET PC, DER KLARER DET HELE. Toshiba EasyGuard indeholder en række funktioner, der hjælper mobile erhvervskunder med

Læs mere

Velkommen til. Mit Børnehus. Mit Børnehus

Velkommen til. Mit Børnehus. Mit Børnehus Velkommen til Mit Børnehus Mit Børnehus Center for Skoler og Dagtilbud 2012 En dag i fritidshjemmet byder på mange sjove og spændende oplevelser - I Mit Børnehus kan I nu sammen, se billeder fra dagligdagen

Læs mere