Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt."

Transkript

1 Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne sige stor tak til sektorbestyrelsen, til afdelingsbestyrelsen, til de tillidsvalgte samt medlemmer for deres indsats og samarbejde i det forgangne år. Bestyrelsen og jeg vil gerne sige en stor tak til bestyrelsesmedlemmerne Christa Skov og Inger Andersen, for deres arbejde i bestyrelsen og FOA. De har valgt at gå efterløn. Vi vil ønske dem alt godt fremover. Bestyrelsen og jeg vil også sige stor tak til Jan Olsen, som har valgt ikke at genopstille til bestyrelsen. Vi siger tak for godt fagligt arbejde og ønsker ham alt godt fremover. Det har været et spændende år med mange udfordringer og beslutninger. Vi har bl.a. været gennem Ny strukturer i 2012 OK13 Udviklingssamtaler for FOAs tillidsvalgte Arbejdspladsbesøg 2012 De regionale samarbejder Velfærdsteknologi Konferencer/møder i 2012 løntilskudsordningen Pensams nye struktur og valg til forbrugergrupperne Forhandlinger 2012 Som led i den nye skolestrukturen i Vordingborg Kommune blev der forhandlet en ny forhåndsaftale for teknisk ledere og medarbejdere på skoleområdet. Den trådte i kraft pr På Karrebæksminde Broen er der ved at blive forhandlet en ny arbejdstidsaftale. Vinterordningen kører godt så den er implementeret i den nye aftale. Der er aftalt med Havnechef Jesper Møller Petersen at vi mødes mandag d. 26. november kl. 9 med henblik på en indgåelse af aftalen. Det er en meget god aftale, med rigtige mange gode elementer for vores medlemmer på Broen. På Guldborgsund Broen skal afløserne fastansættes, så der er vi i gang med forhandlinger i Guldborgsund Kommune. På Brandstationen i Vordingborg er de ved at se på en ny arbejdstidsaftale der skal forhandles på plads senere.

2 Herudover har der været bl.a. forhandlet for vores medlemmer såsom: Ansættelsesvilkår herunder arbejdstid Senioraftale Nye lønaftaler Fratrædelsesordninger Opsigelser Usaglige opsigelser Fremgangsmåder ved opsigelser m.m. Nye strukturer i 2012 og fremadrettet. På Byrådsmødet i februar 2012 besluttede Vordingborg Kommune en ny skolestruktur. Den skulle træde i kraft i august 2012 ved skoleåret 2012/2013. Denne nye skolestruktur betød at der blev forhandlet en ny forhåndsaftale på plads. Der var ingen der blev opsagt i denne nye struktur. Alle beholdt deres job, men alligevel for nogle medlemmer blev der en ny hverdag. På grund af den vedtagne struktur gik Vordingborg Kommune fra 12 til 5 teknisk serviceledere. Der var 7 der gik fra leder til medarbejder og 5 leder blev leder i en hel ny skolestruktur, der blev opdelt i 5 distrikter med flere skoler under sig. Da forhåndsaftalen var forhandlet blev de 7 medarbejder forhandlet på plads, dog med drøftelserne omkring den ene medarbejder. I skrivende stund er vi midt i forhandlingerne med Vordingborg Kommune for de 5 ledere. Vi forventer at forhandlingerne snart er afsluttet. Teten ligger på nuværende stund hos Vordingborg Kommune. I Næstved er der i budgetforliget for sat bl.a. fokus på Facility management på skoler og daginstitutioner. Der gennemføres et Facility management-projekt på primært skole og daginstitutionsområdet, hvor udgifterne til de sekundære ydelser på områderne. Det vil sige at vedligeholdelse af bygninger og de omkringliggende arealer nedbringes ved enten af at udbyde opgaverne eller oprettelse af et Centralt pedelkorps. Vi har skrevet brev til Næstved Kommunes Park og Vej, med en påmindelse om at de har glemt invitation af FOA Sydsjælland til drøftelse af dette. Næstved Kommune valgte i foråret 2012 at Næstved Svømmehal og Birkebjerg Varmtvandsbassin skulle virksomhedsoverdrages til Herlufholm Idrætscenter og Svømmehal. Sektoren skal på besøg og have en drøftelse med deres nye leder centerleder Philip Green. I Region Sjælland har politikerne på et budgetseminar blevet enige om at indføre serviceassistent koncept på alle regionens sygehus. Serviceassistenterne skal tilknyttes den enkelte afdeling, men fællesarealerne er der planer om

3 konkurrenceudsættelse/udlicitering. Der er sendt brev til Regionsrådets omkring deres beslutning. I det regionale samarbejder følger vi det meget tæt både med udsendelse af brev, nyhedsbreve samt fyraftensmøder. Region Sjælland har meddelt at Kontrakten med ISS omhandlende rengøring på Ringsted, Roskilde og Fakse Sygehuse udløber den 31/ uden mulighed for yderligere forlængelse. I konsekvens af serviceassistentprojektet har Region Sjælland meddelt ISS, at opgaverne pr. 1/ hjemtages for at kunne indgå i projektet. Opgaverne placeres, som øvrige interne serviceopgaver, organisatorisk i Koncernservice. Overenskomst 2013: Kravene på KL og RLTN område er udtaget og er sendt til OAO. De generelle krav bliver præsenteret for arbejdsgiveren i starten af november måned. De specielle krav bliver udtaget i løbet af november måned og præsenteret for arbejdsgiverne i starten af december måned. Herefter går forhandlingerne i gang. Planen er at alle overenskomster er færdige før 1. marts for derefter at blive sendt til afstemning blandt medlemmerne. Overenskomsterne træder i kraft pr. 1. april Nogle af de generelle krav er således. Periodelængde Løn Pension Arbejdstid Ferie Ansættelsesvilkår Barsel og omsorg Ledervilkår Seniorpolitik TR-vilkår m.v. Omstilling udlicitering

4 TR-aftalen version 2: Vi er i fuldt sving med at holde udviklingssamtaler med vores tillidsrepræsentanter, og det kommer til at ændre hele den måde, vi arbejder med vores tillidsvalgte på, det hele bliver forhåbentligt et kæmpe løft for alle, både for tillidsrepræsentanterne og for FOA Sydsjælland. En af målsætningerne i FOA Sydsjælland er, at de tillidsvalgte er klædt godt nok på til at kunne løse rigtig mange af dagligdagens faglige problemer. Medlemsdemokratiet og nærhedsprincippet skal være styrende, og medlemmerne skal være i centrum. Den enkelte tillidsrepræsentant spiller derfor en stadig større rolle, når der skal sikres gode og trygge forhold på FOA Sydsjællands arbejdspladser. Det er tillidsrepræsentanten, som kender arbejdspladsen, kollegerne og ledelsen bedst og dermed har de bedste forudsætninger for at kunne løse problemerne lokalt. I FOA Sydsjælland hilste vi det derfor velkomment, da TR-aftalen version 2 blev vedtaget i Hovedbestyrelsen. Her går hele øvelsen ud på, at FOA Sydsjællands tillidsvalgte rustes yderligere til at håndtere de faglige udfordringer på arbejdspladsen, både i forhold til overenskomst-spørgsmål og arbejdsmiljøet. Omdrejningspunktet i denne udvikling er de individuelle TR-samtaler, målrettet den enkelte tillidsrepræsentant. FOA Sydsjælland rummer en mangfoldighed af faggrupper og arbejdspladser, og det kan derfor være svært at finde to tillidsrepræsentanter, som har helt de samme betingelser på arbejdspladsen, og det skulle gerne afspejle sig i FOA Sydsjælland TR-arbejde. I samtalerne fastlægges det, hvad det vil sige at være TR; hvilke forventninger FOA Sydsjælland har til tillidsrepræsentanterne, og hvad de kan forvente af os. Det vil sige, at vi gennem aftalen får belyst rollefordelingen mellem den tillidsvalgte og FOA Sydsjælland og får lavet en plan for den videre udvikling og uddannelse. På den måde bliver kompetenceudviklingen både en rettighed og en pligt, som i sidste ende kommer medlemmerne til gode. FOA Sydsjælland har fra starten været meget ambitiøse omkring projektet, fordi resultatet i sidste ende vil være en opkvalificering af vores tillidsrepræsentanter og et kvalitetsløft for vores medlemmer. Når alle samtalerne er holdt, bliver det analyseret, hvilke behov, der er i TR-gruppen, og på den baggrund skal der så tilrettelægges uddannelse, målrettet den enkelte TR. FOA Sydsjælland går i gang med næste fase nemlig fase 3 i starten af december måned.

5 Arbejdspladsbesøg 2012: Igen i år har der været fokus på både arbejdspladsbesøg og skolebesøg. Der har været 2 kampagneuger vedr. arbejdspladsbesøg forår og efterår og på skolebesøg har der også her været 2 kampagneuger hhv. forår og efterår. Det vil være alle 4 sektorers arbejdspladser vi besøger. Det er en dejlig oplevelse at komme på arbejdspladsbesøg. Der er mange af vore medlemmer hvor det er første gang de hilser på fagforeningen. Vi tilbyder løntjek. Vi har lidt forskelligt materiale med samt en lille quiz, hvor man deltager i en lodtrækning i afdelingen og efter kampagneugen bliver alle quiz sendt i Forbundet, hvor der igen er mulighed for at vinde præmier. Det er altid godt at komme på arbejdspladsbesøg. Det er der vi møder medlemmer på deres hjemmebane nemlig på arbejdspladsen. Det er altid godt at få en fornemmelse af hvad der rør sig ude på arbejdspladserne. Det er netop i denne her uge- uge 46 - vi kører arbejdspladsbesøg. I år har vi i FOA Sydsjælland uddannet vores egne ildsjæle. Det har vi gjort her i slutningen af oktober måned. Arbejdspladsbesøgene i uge 46 er blevet planlagt på dette kursus. Der er givet mange gode eksempler på den gode historie. Regionale samarbejde: På tværs af de 8 afdelinger i Region Sjælland har vi et samarbejde med et Regionssekretariat, sektorfagudvalg hvor omdrejningspunktet er de regionsansatte og tillidsvalgte kun for regionen. Derudover er der samarbejde i både de regionale Teknik og Service samt Kost og Service sektorer. I det regionale kost og service og det regionale Teknik og Service holder vi ca. 6 årlige regionale møder i hver sektor. Her drøfter vi forskellige problemstillinger vi støder vi. Er der nogen der har lavet nogle gode aftaler andre kan gøre nytte af så drøfter vi dem og har vidensdeling på dette område. F.eks. har det generelt været et problem omkring at der kommer flere og flere i løntilskud indenfor vores områder. I flere og flere kommuner oprettes der teknisk service centre. Her møder det teknisk service personale ind og kører ud til deres områder herfra. Det gælder både skoleområdet og ældreområdet. Dette får vi gode drøftelser omkring. Det er vigtigt at have for øje, at der hvor der centraliseres, kan på længere sigt betyde reduktion af medarbejderstaben - afskedigelse af vores medlemmer og kolleger.

6 Vi oplever at medlemmer i fleksjob bliver indplaceret på grundløn og at specielt kommunerne ikke er villig til at forhandle højere løn hjem til dem. Her har vi mange diskussioner med arbejdsgiveren. Når vi støder på problemer og vi kan se at det er generelt i regionen så løfter vi ind til den centrale sektorbestyrelse og så bliver det politisk behandlet der. På teknik og service har der kun været afholdt 2 møder i år og de har ligget i starten af dette år i det første kvartal. Jeg har haft en snak med Claus Windfeld fra FOA1 omkring dette. Næste gang vi skal mødes skal vi snakke forventninger og mødekultur. Velfærds- og arbejdsteknologi: Velfærdsteknologi kommer i den offentlige debat ofte til at handle om superscannere, strålemaskiner eller den elektroniske sæl, som mange demente ældre er meget begejstret for. Men for os handler velfærdsteknologi mere om teknologi i forhold til bedre og lettere at kunne udføre vores arbejde. Vi skal således have fokus på, hvordan nye arbejdsteknologier kan hjælpe os i hverdagen. Vi skal se os selv som teknologibestyrere, der med den rette viden, inddragelse og uddannelse kan sørge for, at de nye arbejdsteknologier bliver brugt rigtigt. Arbejdsteknologien skal også bruges til at skabe et bedre arbejdsmiljø, hvor vi skaber mindre stressende og nedslidende arbejdsdag. Der er nogle store gevinster i forhold til det fysiske arbejdsmiljø og den faglige opgaveløsning, som kan inspirere til at indføre ny teknologi. Afdelingsbestyrelsen i FOA Sydsjælland besøgte en velfærdsteknologi laboratorium i Sønderjylland. Den umiddelbare konsekvens er, at der er færre ansatte end normalt på et sygehus i denne størrelse. Til gengæld er der nogle store gevinster i forhold til det fysiske arbejdsmiljø og den faglige opgaveløsning, som kan inspirere. Det er vores opgave uanset hvem arbejdsgiveren er - at sikre at vi medinddrages i beslutninger om at investere i teknologi, så udviklingen bliver til gavn for både arbejdspladsen og medarbejderne, der kan frigøres til nye og spændende opgaver. Der har været en undersøgelse fra FOA der viser at arbejdsmiljørepræsentanterne ikke bliver inddraget ved indførsel af ny teknologi. Det er meget vigtigt de bliver inddraget. Konferencer/møder i året der gik: I foråret blev der af flere omgange afholdt medlemsmøder for både Teknik og Service faggrupper og Kost og Service faggrupper i forhold til kravene til OK13. Faggruppelandsmøderne blev afholdt i foråret for begge sektorer.. Her var både OK13 og PenSam nogle af hovedpunkterne på landsmødet.

7 Det centrale Årsmøde for Kost og Service blev afholdt d. 6. november på Hotel Comwell i Kolding og det centrale årsmøde for Teknik og Service blev afholdt samme tid og sted som Kost og Service. Her deltager Birger, Stig og undertegnede. Løntilskudsordningen: I det sidste års tid har hele diskussionen om aktiveringen på det offentlige område fået en uheldig drejning. Vi oplever at der kommer flere og flere ind på vores områder. Der er nu oprettet over løntilskudsjob på det offentlige område og kun 7000 på det private område. Når vi følger udviklingen på både det teknisk service område og på kost og service området viser statistikken at antallet af løntilskudspersoner stiger og antallet af ordinære ansatte falder. Dette er helt uacceptabelt. Vi hverken vil eller kan acceptere denne udvikling. Både fra Afdelingen, sektoren og fra Forbundet bliver der arbejdet på at få stoppet denne udvikling i den måde løntilskudsjob bruges på indenfor det offentlige. Det er vores forventning, at den nye regering vil bidrage til en positiv udvikling. PenSam og den nye struktur. På baggrund af drøftelser i FOA om at ændre strukturen i FOA's pensionsordninger fra de daværende otte til nuværende fem pensionsordninger blev forbrugergrupperne i PenSam i forbindelse med årsmøderne i 2010 spurgt om deres holdning. Samlet set blev det tilkendegivet, at det kunne være en god idé at lade pensionsordningerne i PenSam følge FOA's fire sektorer suppleret med en pensionsordning For lederne. I oktober 2010 besluttede FOA's hovedbestyrelse, at der skulle arbejdes videre med at ændre de hidtidige otte pensionsordninger i PenSam Liv til fem pensionsordninger. Baggrunden for beslutningen var et ønske om at skabe større sammenhæng mellem de bagvedliggende Overenskomster og pensionsordningerne. Ændringen betyder, at de hidtidige otte forbrugergrupper skulle ændres til fem. I januar 2011 blev der indkaldt til et stort fællesmøde i forbrugergrupperne i P90 i Kolding. Formålet med dette møde var at få nedsat nogle udvalg, der kunne være med til at se på, hvordan fremtidens Forbrugergrupper kunne se ud. Valgene i den nye stuktur var i starten af dette år. Her i september og oktober 2012 har der været afholdt de første årsmøder i den nye struktur.

8 Der er meget at arbejde på. Der har været meget kritik i pressen. Det kan gøres bedre. I starten af oktober kom der endelig en god nyhed. Afkastet på 6,8 %. For de to pensionskoncepter i PenSam Liv, Tradition og Fleksion, fordeler det sig med henholdsvis 7,3 pct. i Tradition og 6,2 pct. i Fleksion. Et meget flot resultat. Dejligt at høre om det. Jeg håber at pressen vil tage det til sig og ikke kun fokusere på det negative. Disse resultater er meget vigtigt vi får bragt videre ud til vores bagland. Og lige nu vi gik og tænkte nu ikke flere skelletter i skabet hos PenSam, Ja så er de blevet politianmeldt af Finanstilsynet på grund af manglende udsendelser af årsopgørelser til medlemmer i 2008, 2009, 2010 og i Ja... Jobrotation: Jobrotation er et effektivt redskab til at skaffe flere og bedre hænder til kommunerne. Med et hug opkvalificeres den eksisterende arbejdskraft samtidig med, at der kommer nye hænder til. FOA Sydsjælland bruger allerede jobrotation til at sikre ansatte efteruddannelse. Samtidig giver jobrotationen de ledige mulighed for at blive fastansat. FOA ser den løbende opkvalificering af de ansatte som et vigtigt middel til at fastholde medarbejderne, samtidig med at nye sluses ind. Derudover vil den stigende ledighed føre til, at endnu flere ledige skal aktiveres. Men i stedet for blot at sende de ledige ud i mere eller mindre tilfældige aktiveringsprojekter, vil aktiveringen kunne bruges målrettet til rekruttering af ledige til FOAs fagområder. FOA opfordrer derfor kommunerne til at lave aftaler om en aktiv og målrettet rekrutteringsindsats. Jobcentrene har særlige muligheder for at støtte indsatser der er målrettet flaskehalse fagområder, hvor der mangler arbejdskraft. Nogle af de steder hvor FOAs fagområder er på listen, tilbyder FOA sammen med AOF eller anden aktør særligt tilrettelagte vejledningsforløb til ledige, som er interesseret i at arbejde på området. Der er områder hvor vi i FOA mener, der kan arbejdes målrettet på at styrke rekrutteringen: FOAs jobformidling Jobrotation Aktivering Flaskehalse

9 Visioner 2013: I takt med samfundet udvikler sig er vi også nødt til det. Vi skal have fokus på at der kommer ny teknologi til. Her skal vi være klædt på til at gå ind og tage disse opgaver. Vi skal ikke holde os tilbage når det om at tage teten. Vi kan godt og vi skal. Det kan sagtens være at der skal kompetenceudvikling og uddannelse til. Men tro mig hvis der er nogen der kender til jeres fagområder ja så er det altså jer. Vi skal have fokus på uddannelse og ikke mindst efteruddannelse. Serviceassistent uddannelsen og ejendomservicetekniker uddannelsen og badeassistentuddannelsen er alle erhvervsuddannelser, der er fuld gang i og i en rivende udvikling. Vi skal være med at sikre et godt arbejdsmiljø for vores medlemmer og kolleger ude på arbejdspladserne. Vi skal have fokus på APV erne. Der foregår rigtig mange gode projekter ude på vores arbejdspladser. Vi skal tage afsæt i de gode historier, vi skal vidensdele og derved sammen få skabt et godt sundt arbejdsmiljø for vores kolleger og medlemmer. Jeg håber arbejdsgiverne er færdige med deres budgettilpasninger, som jo betyder at mange af vores medlemmer bliver ramt af opsigelser. Vi synes at de varme hænder er der taget rigeligt af. Et godt råd til arbejdsgiverne er at de får fokus på deres administrationer m.m. næste gang der skal spares. Afslutning: Jeg vil gerne takke sektorbestyrelsen og de tillidsvalgte for godt samarbejde i det forgangne år. På bestyrelsens vegne vil jeg afslutte denne beretning for året Tak for ordet. D. 12. november Pia Heidi Nielsen Sektorformand i Teknik, Kost og Service i FOA Sydsjælland

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 17-11-2014. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2014. Sektorbestyrelsen vil gerne starte med at rette en tak til ledelsen her på Næstved Brand

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 23-11-2015. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2015. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 9-11-2016. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2016. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 25-11-2013. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne sige stor tak til sektorbestyrelsen, til afdelingsbestyrelsen,

Læs mere

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013.

Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. 1 Mundtlig beretning 2012 Fastholde og tiltrække flere medlemmer Det er vores store indsatsområde frem til generalforsamlingen 2013. Vi skal gøre fagforeningen attraktiv for de unge, der kommer ind på

Læs mere

FOA Lillebælt NYHEDSBREV NR

FOA Lillebælt NYHEDSBREV NR FOA Lillebælt NYHEDSBREV NR. 4-2011 TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN Statusberetningen til Teknik- og servicesektorens årsmøde den 9. november 2011 Ja så står vi her igen, et år går meget hurtigt. I sektorbestyrelsen

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017.

Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. Servicesektorens Generalforsamling den 21. marts 2017. BESTYRELSENS BERETNING 2016: Ja, så er der gået et år igen, det er ikke helt til at forstå, at det er et år siden, men tiden løber hurtigt. Det er

Læs mere

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner

NYHEDSBREV NR. 4 af december 2010 3F-medlemmer i regioner NYHEDSBREV NR. 4 af 3F-medlemmer i regioner læs i dette nummer OK11 Er der ekstraordinært ansatte på DIN arbejdsplads? Sne Sne Aktuelle kurser og temadage i foråret 2011 OK 11 - Udtagelse af tværgående

Læs mere

Sammen igennem krisen nye veje

Sammen igennem krisen nye veje Sammen igennem krisen nye veje Oversigt over spørgsmål i diskussionsoplæg til KTO s forhandlingskonference den 12. marts 2012 1. Brug for at gå nye veje Der er økonomisk krise og en meget stram økonomi

Læs mere

Værdighed i ældreplejen

Værdighed i ældreplejen SOCIAL-SUNDHED Værdighed i ældreplejen Sæt handling bag ordene Indhold Forord Værdighedspolitik i alle kommuner Snak om værdighed på arbejdspladsen Overvej om værdighedspolitik og ressourcer stemmer overens

Læs mere

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand OCIAL- OG SUNDHEDSPERSONALE UDEN GRUNDUDDANNELSE PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca.

Læs mere

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job

Særlige ansættelser. Tillidsvalgtes roller og opgaver. Fleks- job Særlige ansættelser Tillidsvalgtes roller og opgaver F O A F A G O G A R B E J D E Fleks- job Til dig som tillidsvalgt Formålet med denne pjece er at give dig et redskab til de opgaver du har, når din

Læs mere

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d

Årsberetning. For. Teknik, Kost og Service sektoren. d Årsberetning For Teknik, Kost og Service sektoren d. 13-11-2017. Endnu engang velkommen til sektorens årsmøde 2017. Der er nu gået 1 år siden sidste årsmøde. Jeg synes året er gået stærkt. Jeg vil gerne

Læs mere

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016

Målprogram for HK Kommunal Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram for HK Kommunal 2016-2020 Vedtaget ved HK Kommunals forbundssektorkongres den 31. januar til 2. februar 2016 Målprogram som styringsredskab HK Kommunals målprogram understøtter de fælles mål,

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 195.000 medlemmer

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl , i lokale 210, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 1/2013 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-13-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 22. januar 2013, kl. 08.00-12.00, i lokale 210, Østerport

Læs mere

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand SOCIAL- OG SUNDHEDSSEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... Langt de fleste social- og sundhedsassistenter og -hjælpere er medlemmer af FOA. FOA har ca. 200.000 medlemmer

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016.

Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016. Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016. BESTYRELSENS BERETNING 2015: Ja, så er det første år i servicesektoren FOA Vendsyssel gået, det er ikke helt til at forstå, men tiden løber hurtigt,

Læs mere

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN

SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN SAMARBEJDET MELLEM ARBEJDSMILJØ- REPRÆSENTANTEN TILLIDS- REPRÆSENTANTEN Folderen er tænkt som inspiration til at få sat fokus på samarbejdet mellem jer som arbejdsmiljørepræsentant (AMR) og tillidsrepræsentant

Læs mere

Handlingsplan 2011-12

Handlingsplan 2011-12 AF:\Sekretariatet\Bestyrelse\Handlingsplan 2011-12\Udkast til handlingsplan 2011-12.docx 22. juni 2011/MP Handlingsplan 2011-12 Medlemsstrategi Aktiv, systematisk og målrettet kampagne for rekruttering

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland

Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Side 1 Referat fra generalforsamling i Teknik og Service Sektoren, FOA Sjælland Afholdt onsdag den 15. marts 2017 kl. 17.00 21.00 i FOAs lokaler, Stenhusvej 35, 4300 Holbæk. Generalforsamlingen startede

Læs mere

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TIL NYE MEDLEMMER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... I FOA kan vi godt se forskel på de problemer, som brandmanden og pædagogmedhjælperen oplever i hverdagen. Vi ved også, at

Læs mere

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale

FORBUND. Stå stærkt som AMR. Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale FORBUND Stå stærkt som AMR Efter FOAs faglige AMR-uddannelse tilbyder FOA dig en samarbejdsaftale 2 FOA STÅ STÆRKT SOM AMR Indhold Sammen gør vi forskellen for arbejdsmiljøet 3 FOA giver dig 3 løfter 4

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Visionen for LO Hovedstaden

Visionen for LO Hovedstaden Politisk program 2014 2018 Visionen for LO Hovedstaden Tryghed velfærd demokrati udvikling miljø Vi vil maksimal politisk indflydelse, med fællesskabet i fokus. Vi vil i et stærkt fællesskab skabe resultater

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Dennis Kristensen Forbundsformand I FOA går vi på banen, når det handler om ulighed og fx forringede

Læs mere

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET

Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET KONGRES 2016 Strategi for faglig service og kvalitet VEDTAGET Indhold FOAs faglige service og kvalitet 3 Om strategien 4 FOAs tilgang til faglig service de 5 principper 6 1. Faglig service der viser handlekraft

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Serviceløft pjece UDS 06/04/05 23:51 Side 28 FOA Nordsjælland - adresser, telefon, e-mail og åbningstider FOA Nordsjælland Frederiksværksgade 10 3400 Hillerød Afdelingens tlf.nr. 46 97 33 90 Afdelingens

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage.

Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Formand Dorit Dühring har ordet på bestyreslen vegne. Så er det igen blevet tid til generalforsamling. Det er tid til at stoppe op og se tilbage. Hvad fik vi i hus og hvor er der stadig faglige udfordringer

Læs mere

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner 1 Dansk El-Forbund København Formål & Strategi samt Handlingsplaner 2 3 Forslag til vedtagelse på generalforsamlingen Plan for 2019-2022 Afdelingens formål Bemærkninger Egne kommentarer 1.0 Afdelingens

Læs mere

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E

Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E F O A F A G O G A R B E J D E VEDTAGET Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 4 Fælles om velfærd.................... 6 Faglig handlekraft....................

Læs mere

I 2018 skal de offentlige overenskomster forhandles. Kravene som allerede er kommet ind omhandler løn, uddannelse og bedre tryghed.

I 2018 skal de offentlige overenskomster forhandles. Kravene som allerede er kommet ind omhandler løn, uddannelse og bedre tryghed. Overenskomst Den private overenskomst for 2017 er bygget på rammerne af 4,5 %, dette giver ca. 2,- kr. mere i timen - både på minimalløns- og på normallønsområdet. En væsentlig ting er, at man har ret

Læs mere

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail:

Nordsjælland. Nyt fra afdelingen. Den 11. nov. Medlemsskaber der bør overflyttes... Lene Lindberg Formand i Foa Nordsjælland mail: Lene Lindberg Medlemsskaber der bør overflyttes... Jeg ser frem til en uge, hvor vi sætter medlemskab i fagforeningen på dagsorden. Vi kommer med et tilbud til de af jeres kollegaer, som står i Krifa eller

Læs mere

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på?

Jobrotation - sådan. Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Jobrotation - sådan Hvordan kommer man i gang med jobrotation? Hvilke regler gælder? Hvad skal man være opmærksom på? Nogle af disse spørgsmål kan du få svar på i denne pjece. Bliv klædt på som tillidsrepræsentant

Læs mere

Margit Vognsens oplæg til afstemning om FOA i bevægelse

Margit Vognsens oplæg til afstemning om FOA i bevægelse Margit Vognsens oplæg til afstemning om FOA i bevægelse På vej mod et nyt FOA Vi står midt i den vigtigste forandringsproces i FOAs historie. De resultater, vi har skabt i fagbevægelsen, opfattes i dag

Læs mere

Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3 Næstved

Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl FOA Sydsjælland Bataljonsvej 3 Næstved Pædagogisk Sektors årsmøde Onsdag den 9. november 2016 kl. 19.00 Bataljonsvej 3 Næstved 1. Velkomst Ved Ulla Mikkelsen 2. Valg af dirigent bestyrelsen indstiller Benny Kaad Benny Kaad blev valgt 3. Godkendelse

Læs mere

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18

HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 HK Kommunal skal snart forhandle nye overenskomster til OK18 Kære TR. Vi skal snart i gang med at forhandle nye overenskomster. Der er mange vigtige ting på dagsordenen: Hvor store lønstigninger skal vi

Læs mere

HK-klubben under regionshuset Beretning til generalforsamling, torsdag den 22 marts 2018

HK-klubben under regionshuset Beretning til generalforsamling, torsdag den 22 marts 2018 HK-klubben under regionshuset Beretning til generalforsamling, torsdag den 22 marts 2018 Indledning Jeg takker for ordet. Jeg skal på vegne af HK klubben under regionshuset afgive beretning om, bestyrelsens

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl i mødelokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 2/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde tirsdag den 25. februar 2014, kl. 08.30 i mødelokale 206, Østerport

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til

Indholdsfortegnelse. Side 1.. Velkomst fra formanden. Side 2.. Brug de tillidsvalgte. Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Velkommen til FOA 1 Indholdsfortegnelse Side 1.. Velkomst fra formanden Side 2.. Brug de tillidsvalgte Side 3.. Hvad kan du bruge FOA 1 til Side 4.. Valgte og ansatte i FOA 1 Side 5.. Valgte og ansatte

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Serviceløft pjece UDS 06/04/05 23:51 Side 28 FOA gør meget mere end at sikre gode overenskomster og at arbejde politisk for medlemmernes interesser. Når du er medlem af FOA, står vi også klar til at hjælpe

Læs mere

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg

Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl i lokale 206, Østerport 2, Aalborg Møde nr. 8/2014 Social- og sundhedssektoren FOA, Aalborg afdeling Rekv. nr.: 215/300051/9501-14-24-00 Referat fra ordinært bestyrelsesmøde mandag den 10. november 2014, kl. 08.30 i lokale 206, Østerport

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingen Når du er medlem af FOA...

FOA Social- og Sundhedsafdelingen Når du er medlem af FOA... FOA Social- og Sundhedsafdelingen F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din

Læs mere

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads

Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads F O A F A G O G A R B E J D E Undgå at falde i vandet sammen om en bedre arbejdsplads Som svømmebadsmedarbejder hører du til i FOA I FOA Fag og Arbejde mener vi, at det at være ansat som badeassistent

Læs mere

Styrk din platform som TR

Styrk din platform som TR FORBUND Styrk din platform som TR Efter endt grunduddannelse, tilbyder FOA dig en aftale Indhold Sammen gør vi forskellen 3 De 5 TR-løfter 4 Løfte 1: En aftale om dine TR-opgaver 4 Løfte 2: Information

Læs mere

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse

Til tillidsrepræsentanten. Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Til tillidsrepræsentanten F O A F A G O G A R B E J D E Velkommen på holdet! en pjece til dig, der skal starte på FOAs TR-grunduddannelse Velkommen på holdet! En pjece til dig, der skal starte på FOAs

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd

F O A F A G O G A R B E J D E. Råd til velfærd F O A F A G O G A R B E J D E Råd til velfærd FOAs mål 2013-2016 Indhold FOAs mål 2013-2016 Vi har råd til velfærd..................... 2 Fælles om velfærd.................... 3 Faglig handlekraft....................

Læs mere

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet

HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet HK Kommunal Århus Din medspiller på jobbet 1 Vi er til for dig Hver dag bliver HK Kommunal Århus kontaktet af mange medlemmer, der enten ringer, e-mailer eller møder op for at drøfte faglige eller personlige

Læs mere

Beretning generalforsamling pædagogisk sektor FOA Fag og Arbejde Frederikssund Afdeling

Beretning generalforsamling pædagogisk sektor FOA Fag og Arbejde Frederikssund Afdeling Beretning generalforsamling pædagogisk sektor FOA Fag og Arbejde Frederikssund Afdeling Generalforsamlingsperiode: 20. marts 2010 marts 2012. Så skal vi til det igen der er allerede gået 2 år siden vi

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

15. årgang - Februar nr. 1. Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved

15. årgang - Februar nr. 1. Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 15. årgang - Februar 2014 - nr. 1 Udgiver og postadresse: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, 4700 Næstved Områdekontorer: Vordingborg: Valdemarsgade 39,1. 4760 Vordingborg Fakse: Torvegade 6, 1. 4640 Fakse

Læs mere

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem

Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem Referat fra bestyrelseskonference i Pædagogisk sektor, Den 29. og 30.november, Skanderborg Vandrehjem REFERAT Emne: Uddybning af punkt Referat 1. Formalia: a. Velkomst b. Tilstede og afbud. c. Ordstyrer:

Læs mere

FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse

FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse FOA Social- og Sundhedsafdelingens Strategi for medlemsorganisering og fastholdelse Indledning: Vi har udarbejdet en strategi for: medlemsorganisering og fastholdelse, hvor der er blevet lagt vægt på en

Læs mere

Referat fra årsmøde 2013 i Pædagogisk Sektor

Referat fra årsmøde 2013 i Pædagogisk Sektor Referat fra årsmøde 2013 i Pædagogisk Sektor 20. november 2013 Dagsorden: 1. Velkomst Ulla bød velkomme og bestyrelsen indstillede Benny Kaad til dirigent. 2. Valg af dirigent Benny Kaad valgt 3. Godkendelse

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter Social- og sundhedspersonale uden grunduddannelse FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og

Læs mere

Udkast til Bestyrelsens skriftlige beretning 2013

Udkast til Bestyrelsens skriftlige beretning 2013 Udkast til Bestyrelsens skriftlige beretning 2013 Småt er godt I Danmark dyrker vi det nære, de små mennesker og velfærdsstaten. Dette udsagn har vi i FOA Mariagerfjord gjort end dyd ud af at efterleve

Læs mere

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand PÆDAGOGMEDHJÆLPERE OG PÆDAGOGISKE ASSISTENTER PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste pædagogmedhjælpere er medlem af FOA, som med ca. 200.000 medlemmer er langt den største

Læs mere

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand KOST- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... De fleste hus- og serviceassistenter i den offentlige sektor er medlem af FOA. Mange lignende grupper vælger det samme.

Læs mere

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS

Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS Dansk El-Forbund Østjylland INDSATS 2019-2022 Indsats 2019-2022 Indsatsområder: 1. Afdelingens mål for indsatsen i kongresperioden 2019-2022 2. Organiseringsindsatsen 3. Overenskomster og løn 4. Social

Læs mere

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR

TRIO. en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel AMR AMR TRIO en daglig aktionsstyrke for opgaveløsning og trivsel Introduktion til samarbejdet mellem leder, tillidsrepræsentant og arbejdsmiljørepræsentant Indhold 3 4 6 7 Forord: En daglig aktionsstyrke

Læs mere

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt.

Nordjylland. Dagsorden: 1. Velkomst Jesper bød velkommen til de fremmødte. 2. Valg af dirigent Helle Johansen. 3. Godkendelse af dagsorden Godkendt. Nordjylland Sektorbestyrelsesmøde, Social og sundhedsområdet Dato: 29. august 2017 Sted: FOA Nordjylland, Aalborg lokale Kronen Tid: kl. 09.00 15.00 FIUSYS: 9501-17-24-02 Deltagere: Helle Johansen, Maria

Læs mere

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS

VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS F O A f a g o g a r b e j d e VELKOMMEN PÅ DIN NYE ARBEJDSPLADS Vi er glade for at skulle være kollega med dig, mens du er ansat hos os. Vi håber, at du vil falde godt til på arbejdspladsen, og at du kan

Læs mere

Referat Faggruppelandsmøde

Referat Faggruppelandsmøde Referat Faggruppelandsmøde 5. og 6. april 2016 Tirsdag den 5. april 2016 1. Velkomst og præsentation kl. 10.00 10.15 Sektorformand Henning Hansen bød velkommen til faggruppelandsmødet. 2. Valg af mødeleder

Læs mere

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i.

Lockouten gav et sammenhold, som intet teambuildings kursus kunne have gjort bedre. Det sammenhold må vi prøve at holde fast i. Kære alle i kreds 3 Horsens den 31. maj 2013 Så er hverdagen ved at vende tilbage til skolerne. Alle har travlt med at nå at indhente forskellige gøremål og det bliver sikkert ikke helt godt igen, før

Læs mere

Fællesskab, fordele og faglig bistand

Fællesskab, fordele og faglig bistand SOCIAL-SUNDHED Fællesskab, fordele og faglig bistand FOA på 5 minutter FÆLLESSKAB, FORDELE OG FAGLIG BISTAND FOA 1 Citat Karen Stæhr Formand, Social- og Sundhedssektoren FOA er dit sikkerhedsnet. FOA forhandler

Læs mere

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren

KANTINELEDER. i Kost- og Servicesektoren F O A F A G O G A R B E J D E KANTINELEDER i Kost- og Servicesektoren Vil du have indflydelse på din overenskomst? Vil du være med til at udvikle dit fag? Føler du dig alene? Har du ordentlige fysiske

Læs mere

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET

EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET EN PROFESSION MED HØJ VÆRDI FOR SAMFUNDET DANSK SYGEPLEJERÅDS HOLDNINGER TIL SYGEPLEJERSKERS LØN- OG ARBEJDSVILKÅR En profession med høj værdi for samfundet Dansk Sygeplejeråds holdninger til sygeplejerskers

Læs mere

REGION SJÆLLANDS LIVSFASEPOLITIK

REGION SJÆLLANDS LIVSFASEPOLITIK REGION SJÆLLANDS LIVSFASEPOLITIK PROFESSIONELLE ARBEJDSMILJØER VI TAGER ANSVAR Odsherred Kalundborg Holbæk Lejre Roskilde Greve GENSIDIG RESPEKT Solrød Sorø Ringsted Køge Slagelse Stevns Næstved Faxe OMSORG

Læs mere

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m

k r av k ata l o g : d e t f o r h a n d l e r v i o m kravkatalog: det forhandler vi om Forord Det handler om tillid og anerkendelse Patient- og borgerinddragelse er en positiv dagsorden i social- og sundhedsvæsenet, som møder bred opbakning og involvering

Læs mere

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra de 3 sektorer - Lønstigninger for ansatte i kommuner og region. Formanden har ordet

I dette nummer: Medlemstilbud til dig: Nyt fra de 3 sektorer - Lønstigninger for ansatte i kommuner og region. Formanden har ordet 7. årgang, - november 2016 nr. 10 I dette nummer: Formanden har ordet Generalforsamling den 30. november 2016 Hvorfor spørger vi om dit Cpr-nr.? Velkommen i FOA Sydsjælland mød Birthe Nielsen Medlemstilbud

Læs mere

Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011

Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011 Referat fra Pædagogisk sektors ordinære generalforsamling den 24. oktober 2011 Dagsorden: 1. Formalia 2. Beretning a) Valg af dirigent. b) Godkendelse af dagsorden c) Godkendelse af forretningsorden d)

Læs mere

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA...

FOA Fag og Arbejde Svendborg Når du er medlem af FOA... FOA Fag og Arbejde Svendborg F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s.

Læs mere

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019 Afdelingsformand Lissi Lund viser her, at FOA og herunder også FOA Sydsjælland nu overgår til digital post. 20. årgang, januar-februar 2019, nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet; - 2019 har fokus

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar

I dette nummer: Gode medlemstilbud: Formanden har ordet; - Lysene tændes - År 2018 er ved at være gået - Lukkedage i december og januar Afdelingsformand Lissi Lund er kommet i julestemning, og her fotograferet med den flotte juledekoration, der er i receptionen i afdelingshuset på Bataljonsvej i Næstved 19. årgang, december 2018, nr. 6

Læs mere

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g

FOA: Teknik- og servicesektoren. Mundtlig bere t n i n g FOA: Teknik- og servicesektoren Mundtlig bere t n i n g Grafisk tilrettelæggelse af omslag: Joe Anderson Forsidefoto: Niels Åge Skovbo Layout og indhold: Teknik- og servicesektoren Oplag: 300 Tryk: FOAs

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden

Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor. Den 10. marts 2015 KL Bataljonsvej 3, 4700 Næstved. 1. Tilføjelser til dagsorden Referat fra Bestyrelsesmøde i Pædagogisk sektor Den 10. marts 2015 KL. 18.00 Bataljonsvej 3, 4700 Næstved 1. Tilføjelser til dagsorden Intet 2. Valg af referent Annette Bendix Sørensen 3. Overenskomst

Læs mere

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT

DIN TILLIDSREPRÆSENTANT DIN TILLIDSREPRÆSENTANT Tillidsrepræsentanten (TR) er talsperson for kollegerne, og den der står vagt om overenskomsten. En af de vigtigste opgaver for TR er derfor, som bindeled imellem ledelse og medarbejdere,

Læs mere

OK18 Det gode arbejdsliv

OK18 Det gode arbejdsliv OK18 Det gode arbejdsliv Baggrundstæppet for OK18 Det gode arbejdsliv HELE arbejdslivet og for ALLE socialrådgivere HB s politiske prioriteringer OK18-oplæg Baggrundstæppet OK17 OK-forhandling på private

Læs mere

OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER?

OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER? OK18 NÆRMER SIG - HVAD ER VIGTIGST FOR HK KOMMUNALS MEDLEMMER? VEJEN MOD DEN NYE OVERENSKOMST 2 / Starter efter sommerferien OK-kampagneuger fra 4.-15. september på mange arbejdspladser: HK Kommunal samler

Læs mere

Et tidssvarende lønsystem. arbejdspladser

Et tidssvarende lønsystem. arbejdspladser Et tidssvarende lønsystem til fremtidens arbejdspladser Større rum til lokal løn, der understøtter kerneopgaven Finansministeriet DECEMBER 2017 Et tidssvarende lønsystem til fremtidens arbejdspladser

Læs mere

Lederforeningen Lokalafdelingen

Lederforeningen Lokalafdelingen Lederforeningen Lokalafdelingen Vends Herreds Lærerkreds Nyhedsbrev 1 Februar 2005 OK 05 Lederdag og generalforsamling Fællesskrivelse tjenstlige sager Samarbejdsaftale mellem Vends Herreds Lærerkreds

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

Faggruppen for Handicaphjælpere

Faggruppen for Handicaphjælpere Faggruppen for Handicaphjælpere Tirsdag d. 15. maj Dagsorden: Kl. 10-12 1. Velkomst til faggruppelandsmødet Præsentationsrunde Præsentation og sidste nyt 2. Godkendelse af dagsorden og evt. forretningsorden

Læs mere

Danske Regioners arbejdsgiverpolitik

Danske Regioners arbejdsgiverpolitik 05-12-2014 Danske Regioners arbejdsgiverpolitik Danske Regioners vision som arbejdsgiverorganisation er at: Understøtte opgavevaretagelsen Danske Regioner vil skabe de bedste rammer for regionernes opgavevaretagelse

Læs mere

levende organisation samfundet Dansk Sygeplejeråds ogarbejdsvilkår

levende organisation samfundet Dansk Sygeplejeråds ogarbejdsvilkår EnEn profession levende organisation med høj værdi med et forstærkt samfundet demokrati Dansk Sygeplejeråds holdninger holdninger til til organisationens sygeplejerskers lønlivog ogarbejdsvilkår demokrati

Læs mere

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet

I dette nummer: Gode medlemstilbud til dig: Formanden har ordet 18. årgang, august_september 2017, nr. 4 I dette nummer: Formanden har ordet Ytringsfrihed eller ej! Mange tiltag i afdelingen, herunder ændrede arbejdsgange Velkommen i FOA Sydsjælland mød Pia Heidi Nielsen

Læs mere

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand

TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER. fællesskab fordele faglig bistand TEKNIK- OG SERVICESEKTOREN PÅ 5 MINUTTER fællesskab fordele faglig bistand Fællesskab... FOA er med sine 200.000 medlemmer i den offentlige sektor langt den største fagforening for tekniske servicemedarbejdere

Læs mere

FOA Horsens Når du er medlem af FOA...

FOA Horsens Når du er medlem af FOA... FOA Horsens F O A F A G O G A R B E J D E Når du er medlem af FOA... 11 løfter om den gode service, alle medlemmer af FOA skal have Vi tilbyder... at hjælpe dig med at tjekke din løn s. 6 at hjælpe og

Læs mere

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT

VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT VÆR MED I EN STÆRK FAGFORENING MELD DIG IND I HK STAT Fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter og it-medarbejdere HK Stat er en del af HK. Vi er fagforeningen for kontorfunktionærer, laboranter

Læs mere

Når du er medlem af FOA...

Når du er medlem af FOA... Faglig afdeling A-kassen E-mail: aalborg@foa.dk akas024@foa.dk Telefon: 46 97 31 31 46 97 31 90 Fax: 46 97 31 71 46 97 31 70 www.foa-aalborg.dk Telefon- og åbningstid i faglig afdeling og a-kassen: Mandag-onsdag

Læs mere

Diskussionsoplæg. Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked

Diskussionsoplæg. Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Diskussionsoplæg F O A F A G O G A R B E J D E Mine krav dine krav? Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Overenskomst 2007 Det private arbejdsmarked Mine krav Dine krav? Diskussionsoplæg ved forbundsformand

Læs mere

Stem om din nye overenskomst

Stem om din nye overenskomst OVERENSKOMST MELLEM 3F TRANSPORT OG ADV (DI) Stem om din nye overenskomst FOR ANSATTE PÅ VASKERIERNE 2017-2020 3F Transportgruppen forhandler din overenskomst STEM OG BESTEM Trygt arbejdsliv for fremtiden

Læs mere

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper

F O A F A G O G A R B E J D E. Det gør FOA for dig. som pædagogmedhjælper F O A F A G O G A R B E J D E Tekst: Britta Lundqvist. Foto: Biofoto/Johnny Madsen og Anders Tvevad. Layout: Joe Anderson og Maja Honoré. Tryk: FOA-tryk marts 2006. Det gør FOA for dig som pædagogmedhjælper

Læs mere

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre.

I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. I dag er det 1. maj dagen hvor fagbevægelsen fejrer Den Danske Model vores indflydelse og vores sejre. Vi skal huske at fejre både de store og de små sejre - som aldrig bliver nævnt i aviserne. Som for

Læs mere

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU

INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU INFORMATIONSPJECE OM RESULTATET AF FORHANDLINGERNE MELLEM FINANSMINISTERIET OG CFU 1 Indholdsfortegnelse 3 5 6 7 8 9 9 10 Overenskomstresultatet for 2015 Løn Minipension Styrket lokalt samarbejde Bedre

Læs mere

Gør en forskel for fællesskabet

Gør en forskel for fællesskabet Gør en forskel for fællesskabet for tillidsrepræsentanter i fagforeninger med OK-mærket. Hvorfor er OK-indsatsen vigtig? OK-indsatsen gør fællesskabet stærkere ikke bare på den enkelte arbejdsplads, men

Læs mere

Mine krav - dine krav

Mine krav - dine krav FORBUND Mine krav - dine krav Kommunal overenskomst 2018 Indhold Kære FOA-medlem 3 Løn mest til lavtlønnede og kvindefagene 4 Uddannelse og kompetencer 6 Pension og seniorvilkår 8 Et godt arbejdsliv 10

Læs mere

Velkommen på holdet!

Velkommen på holdet! F O A f a g o g a r b e j d e Velkommen på holdet! - En pjece til dig, der skal starte på FOAs grunduddannelse for tillidsrepræsentanter Læs om: At være tillidsrepræsentant TR-løftet Dine typiske opgaver

Læs mere

FOAs krav til OK15, vedtaget den

FOAs krav til OK15, vedtaget den FOAs krav til OK15, vedtaget den 21.10.2014 FOAs Hovedbestyrelse og repræsentanter for faggrupper har den 21. oktober 2014 vedtaget, hvilke krav FOA skal arbejde videre med overfor samarbejdsparterne i

Læs mere