Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. november 2017 i Domus Medica

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. november 2017 i Domus Medica"

Transkript

1 Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 16. november 2017 i Domus Medica Deltagere: Tove Lorenzen (TL), Mette Holland-Fischer (MHF), Mette Yde Matthisen (MYM), Pierre Schydlowsky (PS), Oliver Hendricks (OH) Annette Schlemmer (AS), Niels Lomborg (NL), Kasper Søltoft Larsen (KSL), Jens Møller Rasmussen (JMR), René Østgaard (RØ) og Linda Edslev (LE) fra Fællessekretariatet. Referent: Linda Edslev Dagsordenen: 1. Godkendelse af dagsordenen 2. Godkendelse af referatet fra mødet den 25. august Nyt fra formanden a) SEB-prisen b) Henvendelse fra LIF c) Henvendelse fra Ældre- og Sundhedsministeriet d) orientering om verserende sager 4. Hjemmesidegennemgang 5. UL-uddannelse i DRS regi, gennemgang af uddannelsen samt ansøgning om midler 6. Årsmødet inkl. Diverse priser 7. Generalforsamling poster 8. Registreringskoder for nye præparater 9. NBV-status 10. Policy paper cannabis 11. Policy paper uddannelse af reumatologiske sygeplejersker der varetager delegerede opgaver 12. Samarbejde med industrien besøgspolitik 13. Biobanken 14. Danbio indikatorer SOP er mm. 15. Opslag i sundhedsdata 16. Tandlægebehandling til patienter der skal i biologisk behandling 17. EULAR-kampagne 18. Eventuelt.

2 Ad. 1 Godkendelse af dagsorden: Dagsordenen blev godkendt med en lidt ændrede rækkefølge Ad. 2 Godkendelse af referatet fra den 25. august 2017: Referatet blev godkendt med en enkelt rettelse. Afsnittet omkring forsknings- /rejseprisen slettes. Ad. 3 Nyt fra formanden: a) SEB-prisen: LVS har indkaldt kandidater til Codans/SEB Hæderspris. Hædersprisen uddeles til en anerkendt forsker, der har ydet en særlig indsats inden for sundhedsvidenskabelig forskning. Forskellige kandidater blev nævnt og bestyrelsen besluttede, at indstille Bent Deleuran. b) Henvendelse fra LIF: LIF har inviteret DRS til en drøftelse af de udfordringer og de nye regionale tiltag vedrørende regionernes principbeslutning om lægemiddelindustriens fremtidige involvering i lægernes efteruddannelse, da det er LIF s vurdering at beslutningerne kan have stor negativ indvirkning på det fremtidige samarbejde på regionernes hospitaler. Bestyrelsen besluttede, at LIF vil blive inviteret til bestyrelsesmødet i januar måned (MHF) skriver til LIF. c) Henvendelse fra Ældre- og Sundhedsministeriet: Gigtforeningen har anmodet om foretræde for Sundheds- og Ældreudvalget, da Gigtforeningen ønsker at gøre udvalget opmærksom på det store oversete sygdomsområde i forhold til langvarige smerter i muskler og led. I den sammenhæng har Sundheds- og Ældreministeriet udbedt sig kommentarer til Gigtforeningens anmodning. Bestyrelsen gennemgik Gigtforeningens materiale og der var en længere dialog i forhold hvilke kommentarer der bør vægtes i besvarelsen. Bestyrelsen præciserede, at DRS meget gerne vil støtte op omkring Gigtforeningens henvendelse og DRS er meget interesseret i at der skabes fokus og politisk bevågenhed på hele det reumatologiske område og især på de mange kroniske patienter, der skal leve med smerter i muskler og led.

3 I kommentarerne til Ældre- og Sundhedsministeriet vil DRS bl.a. påpege følgende: Økonomi midler til forskning De manglende understøttende tilbud i regionalt og kommunalt regi. Den store geografiske ulighed i smertebehandlingstilbud DRS vil endvidere nævne, at selskabet ikke vil anbefale, at der udskrive medicinsk cannabis til denne gruppe af patienter, før der foreligger evidens for effekt og tilstrækkelig viden om bivirkninger. d) orientering om verserende sager: Kort status i forhold til den pædiatrisk reumatologisk database, som skal være en del Danbio. (MHF) oplyste, at platformen i forhold til sikkerhed er identisk med Danbios. Der skal være en særskilt fane med nye diagnosegrupper rettet mod børn og et overlapningsskema når de unge fylder 18 år. Adgangsmuligheder såsom NemID eller lignende blev nævnt. Der skal være en behandlingsdatabase og en kvalitetsdatabase. Økonomisk ansøgning er sendt til Danbio og det forventes, at databasen kan implementeres for kr. og at der yderligere skal bruges over de næste 3 år. Det blev nævnt, at der også skal være adgang for andre faggrupper, eksempelvis tandlæger. Ad. 4 - hjemmesidegennemgang Hjemmesiden blev gennemgået og der fremkom mange ændringsforslag både i forhold til nye menuer, nye genveje og større ændringer. Bestyrelsen har tidligere besluttet, at hjemmesiden skal opdateres til en nyere version, da hjemmesidens tekniske del ikke er tidssvarende. (LE) undersøger, hvornår det er muligt, at (RØ) og (LE) kan blive introduceret til den nye tekniske version. Ad. 5 UL-uddannelsen i DRS regi: UL-gruppen har sendt en ansøgning til DRS vedrørende midler til udvikling og til opstartsfasen af DRS ultralydsuddannelse. UL-gruppen har ansøgt om kr. Midlerne skal bruges til udvikling af kursusprogram, afholdelse af ultralydskurser og udvikling af undervisningsmateriale. Bestyrelsen besluttede, at imødekomme ansøgningen og at midlerne skal tages fra EULAR-midlerne. Der afholdes snarest et informationsmøde, hvor uddannelsesprogrammet vil blive gennemgået og DRS håber, at alle afdelingerne vil være repræsenteret på mødet. Økonomien er endnu ikke på plads og DRS mener, at det bør være muligt for afdelingerne at bidrage økonomisk til uddannelsen.

4 (MYM) gjorde opmærksom på, at gruppen skal huske MEFU i forhold til uddannelsesaktiviteterne. Ad. - 6 årsmødet: (MYM) informerede. Det sidste detaljer og årsmødeprogrammet er nu på plads, (LE) oplyste, at der kun var 32 personer, som havde tilmeldt sig mødet. Der bliver løbende reklameret for årsmøde i nyhedsbrevene. (MYM) vil gerne være medvirkende til, at de inviterede internationale foredragsholdere kan få god oplevelse, når de er på visit i Danmark. Det blev i øvrigt nævnt, at der mangler dommere til poster-konkurrencen. (MHF) informerede kort om forskningsprisen og (MHF) nævnte, at prisen ikke kan genvindes indenfor den 3-årige periode, hvor prisen er blevet bevilliget. Ad. - 7 genforsamlingen poster: Da (MHF) fratræder som formand for DRS, skal det findes en ny formand. (OH) vil gerne påtage sig hvervet som formand. Udvalgenes sammensætning og udvalgenes formandsposter vil blive gennemgået senere. Da der er mange punkter mange punkter og opgaver der skal afklares i forhold til generalforsamlingen, besluttede bestyrelsen, at der skal afholdes endnu et bestyrelsesmøde. Mødet holdes den 26. februar 2018 i Domus Medica. Ad. 8 - Registreringskoder for nye præparater: (OH) har ønsket punktet på dagsordenen, da der er forskellige præparater, som ikke har selvstændige DRG-registreringskoder. (MYM) informerede om at der var blevet stillet spørgsmål vedrørende de manglende koder i forhold til høringsmaterialet. Det forventes, at der vil være en afklaring af høringsmaterialet i løbet af år Ad. 9 - BV-status: (AS) informerede om NBV en for RA og gjorde opmærksom på, at høringsfasen afsluttes den 29. november og RA-NBV en præsenteres på medlemsmødet den

5 30. november Medlemsmødet holdes på Frederiksberg Hospital. Det er hensigten, at NBV erne skal revideres hvert 4. år og at grupperne derfor skal mødes igen. Som det tidligere har været nævnt, er der mange omkostninger forbundet med at udarbejdelsen af NBV erne. Bestyrelsen besluttede, at punktet skal tages op på generalforsamlingen, da det bør være en drift-opgave og dermed overlægerne som skal argumentere for vigtigheden af NBV erne og dermed også budgettere NBV-omkostningerne i den daglige drift. Ad Policy paper cannabis: Information vedrørende sundhedsstyrelsens forsøgsordning med medicinsk cannabis. Som det fremgår af bilagsmaterialet til bestyrelsesmødet vil der pr.1. januar træde en 4-årige forsøgsordning med medicinsk Cannabis i kraft. Forsøgsordningen vil omfatte behandling med cannabisholdige produkter, som ikke er godkendte lægemidler eller magistrelt fremstillet på apotek. Da der er tale om behandling med ikke godkendte lægemidler, eksisterer der ikke den omfattende information og dokumentation for medicinsk cannabis, som det er tilfældet ved godkendte lægemidler. Læger har således ikke et tilsvarende grundlag for vurdering af mulig behandling med medicinsk cannabis. Bestyrelsen har i den forbindelse udarbejdet policy paper, hvor DRS som videnskabeligt har konkluderet, at det ikke er relevant at behandle med cannabis på nedennævnte sygdomsområder og DRS har endvidere konkluderet, at der ikke udskrives recepter på cannabis nedennævnte patientgrupper. Generaliserede smerter i bevægeapparatet, herunder fibromyalgi Inflammatoriske ledsygdomme (kronisk leddegigt, psoriasisgigt og rygsøjlegigt) Degenerative ledsygdomme (slidgigt - herunder rygsmerter afledt deraf) Smerter ved osteoporose (knogleskørhed)

6 Dansk Reumatologisk Selskab kan således ikke anbefale, at der udskrives recepter på cannabis produkter til ovennævnte patientgrupper - eller på anden måde tages ansvar for behandling hermed. Ad Policy paper uddannelse af reumatologiske sygeplejersker der varetager delegerede opgaver: Som (AS) nævnte på sidste bestyrelsesmøde er der flere og flere opgaver, som lægerne tidligere har varetaget, der overdrages til sygeplejerskerne. Det er dermed meget nødvendigt, at man fra DRS side har fokus på uddannelsen af de reumatologiske sygeplejersker og at man på sigt inddrager sygeplejerskerne i forhold til de mindre behandlingsvejledninger. I den sammenhæng har (AS) udarbejdet policy paper, som detaljeret redegør for lægernes problemstilling i, hvis der ikke sker en uddelegering af de lægelige opgaver. (AS) har opridset de mange forudsætninger for sygeplejerskernes uddannelse, skitseret hvorledes uddannelsen kan sammensættes og nævnt hvad den uddannelsesgivende afdeling skal sikre. Bestyrelsen roste oplægget og det blev besluttet, at bestyrelsen skal kommentere oplægget og at punktet skal behandles på bestyrelsesmødet den 16. januar (AS) og (MYM) vil efterfølgende tage initiativ til et møde med Helle Laustrup og Helles sygeplejerske. Ad Samarbejde med industrien besøgspolitik Bestyrelsen er af den opfattelse, at der fortsat skal samarbejdes med industrien, når der er åbenhed og tillid i samarbejdet. Bestyrelsen tog ikke stilling til en såkaldt besøgspolitik. Ad Biobanken: Anne Gitte Loft var inviteret til mødet. Anne Gitte Loft gennemgik og forklarede de mange komplicerede vilkår og regelsæt vedrørende Danbios opbygning, strukturer og ejerskabet. (MHF) takkede Anne Gitte Loft for hendes omfattende gennemgang. Det blev nævnt, at formanden for forskningsudvalget bør indgå som repræsentant i styregruppen. Ad Danbio indikatorer SOP er mm.: Bilag vedrørende udarbejdelse af SOP er i Danbio var udsendt sammen med bestyrelsesmaterialet. Se referatet fra bestyrelsesmødet den 25. august 2017, hvor der fremkom konkrete spørgsmål omkring 2 specifikke SOP ere. Ad. 15 Opslag i sundhedsdata:

7 (OH) informerede. Regionen er begyndt at tage direkte kontakt til patienterne som konsekvens af rutinemæssige opslag i sundhedsdata. Regionen skriver blandt andet i henvendelsen til patienterne, at det er kun læger, som behandler dig, der må læse i din journal og regionen skriver endvidere hvis en læge derimod har læst din journal eller dine laboratoriesvar, uden at du har været i behandling hos den pågældende læge, bør du kontakt Praksis afdelingen i Regionen (OH) påpegede, at det vanskeliggør behandlingen af patienterne, da der ofte er situationer, hvor lægen ikke er kontaktlægen, men alligevel er med i behandlingen af patienten. (OH) skriver til Lægeforeningen da sagen er af meget principiel karakter og sagen er medvirkende til en mistænkeliggørelse af lægerne og andre faggrupper. (OH) nævnte endvidere, at (OH) i juli måned 2017 har rettet forespørgsel til regionen i forhold til registreringskoder for JAK-hæmmer Regionens lægemiddelkonsulent har svaret, at der ikke findes procedurekoder for behandling med de to nye JAK-hæmmer. Bestyrelsen mente, at man i den slags situationer bør tage kontakt til den ledende overlæge på afdelingen. Ad. 16 Tandlægebehandling til patienter der skal i biologisk behandling: Intet til referat. Ad. 17 EULAR-kampagne: Punktet blev ikke behandlet grundet tidsnød. Ad. 18. Eventuelt: Intet at bemærk. Referent: Linda Edslev

Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 25. august i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 25. august i Domus Medica Referat fra bestyrelsesmøde afholdt den 25. august i Domus Medica Deltagere: Tove Lorenzen (TL), Mette Holland-Fischer (MHF), Mette Yde Matthisen (MYM), Pierre Schydlowsky (PS), Oliver Hendricks (OH) Annette

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet den 27. oktober 2016 i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmødet den 27. oktober 2016 i Domus Medica Referat fra bestyrelsesmødet den 27. oktober 2016 i Domus Medica Deltagere: Bestyrelsen: Tove Lorenzen (TL), Mette Holland-Fischer (MHF), Mette Yde Matthisen (MYM), Jens Møller Rasmussen (JMR), Pierre

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmødet afholdt den 23. november 2018 i Domus Medica.

Referat fra bestyrelsesmødet afholdt den 23. november 2018 i Domus Medica. Referat fra bestyrelsesmødet afholdt den 23. november 2018 i Domus Medica. Deltagere: Mette HF, Mette Y, Annette, Tove, Pierre, Kasper, Henrik, Jane, Dzenan, Lars Erik, Oliver, Henrik, og Linda fra Fællessekretariatet

Læs mere

Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database

Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database Vedtægter for DANBIO Dansk Reumatologisk Database Vedtaget af DANBIOs styregruppe: 22.02.2019 1 Databasens navn er DANBIO Dansk Reumatologisk Database Styregruppen er ansvarlig for udformningen af og indholdet

Læs mere

Nyheder fra Dansk Reumatologisk Selskab - nyhedsbrev 16. februar 2018

Nyheder fra Dansk Reumatologisk Selskab - nyhedsbrev 16. februar 2018 Nyheder fra Dansk Reumatologisk Selskab - nyhedsbrev 16. februar 2018 Nyheder fra Dansk Reumatologisk Selskab Kære DRS-medlem Der indkaldes hermed til generalforsamling i DRS fredag den 20/4 2018 kl. 16.15-18.00

Læs mere

Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 6. marts 2015 i Charlottehaven på Østerbro.

Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 6. marts 2015 i Charlottehaven på Østerbro. Dansk Neurokirur Dansk Neurokirurgisk Selskab Marts 2015 Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 6. marts 2015 i Charlottehaven på Østerbro. Dagsordenen: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Tirsdag d. 25. oktober 2011 kl. 09.00 11.30 og 13.00 14.00 Hotel Radisson Blu Scandinavia, mødelokale Directors Referat final Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet:

Læs mere

Dansk Neurokirurgisk Selskab

Dansk Neurokirurgisk Selskab Dansk Neurokirurgisk Selskab Marts 2016 Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 11. marts 2016 i Charlottehaven på Østerbro. Dagsordenen: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af referatet

Læs mere

Dansk Neurokirurgisk Selskab

Dansk Neurokirurgisk Selskab Dansk Neurokirurgisk Selskab Marts 2017 Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 10. marts 2017 i Charlottehaven på Østerbro. Dagsordenen: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse af referatet

Læs mere

Referat af generalforsamling i Dansk Reumatologisk Selskab

Referat af generalforsamling i Dansk Reumatologisk Selskab Referat af generalforsamling i Dansk Reumatologisk Selskab Den 20. april 2018. Comwell Hotel, Middelfart Ved Tove Lorenzen. 1. Valg af dirigent Ulrich Fredberg blev valgt med applaus og erklærede generalforsamlingen

Læs mere

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen

Tirsdag den 29. maj 2018, kl Domus Medica, Salonen 06.06.18 Tirsdag den 29. maj 2018, kl. 10.15-15.15 Domus Medica, Salonen Referat Til stede: Anette Hygum, Henrik Larsen, Merete Paludan, Mette Hallas, Kristoffer Marsaa, Jette Pærregaard, Per Sjøgren og

Læs mere

Referat af generalforsamling i Dansk Reumatologisk Selskab

Referat af generalforsamling i Dansk Reumatologisk Selskab Referat af generalforsamling i Dansk Reumatologisk Selskab Den 31. marts 2017. Hotel Svendborg. Svendborg Ved Tove Lorenzen. Godkendt af bestyrelsen 1. Valg af dirigent Ulrich Fredberg blev valgt med applaus

Læs mere

Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 28. marts 2014 i Charlottehaven på Østerbro.

Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 28. marts 2014 i Charlottehaven på Østerbro. Dansk Neurokirur Dansk Neurokirurgisk Selskab April 2014 Referat af DNKS generalforsamling afholdt den 28. marts 2014 i Charlottehaven på Østerbro. Dagsordenen: 1. Valg af dirigent og referent 2. Godkendelse

Læs mere

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014

Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 17-02-2014 Sag nr. 14/488 Dokumentnr. 6013/14 Thomas Birk Andersen Tel. 35 29 82 70 Referat af 15. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 30. januar 2014 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1.

Referat af møde i Rådet for Lægelig Videreuddannelse ved OUH Torsdag den 18. september Mødelokale 14, Kløvervænget 8, 1. Afdeling: Udviklingsstaben Udarbejdet af: Christine Dichmann Journal nr.: 2-07-00123-2007 E-mail: christine.dichmann@ouh.regionsyddanmark.dk Dato: 29. september 2008 Telefon: 6541 3808 Referat af møde

Læs mere

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012

Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 22-05-2012 Referat af 8. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 8. maj 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand), Jørgen Schøler Kristensen (næstformand),

Læs mere

De to stoffer man typisk taler om i forbindelse med medicinsk cannabis er:

De to stoffer man typisk taler om i forbindelse med medicinsk cannabis er: 1. Hvad er cannabis? Cannabis, også kaldet hash, pot, marihuana mv. - kommer ofte fra planten Cannabis sativa. Cannabis indeholder mange forskellige aktive stoffer(cannabinoider). De to stoffer man typisk

Læs mere

Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl (efterfølgende møde med DPBO kl )

Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl (efterfølgende møde med DPBO kl ) Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Mandag d. 12. juni 2017 kl. 10.00-15.45 (efterfølgende møde med DPBO kl. 16.00) Sted: Deltagere: Domus Medica Kristianiagade 12 2100 København Ø Anne Marie

Læs mere

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012

Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 14-11-2012 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 9. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) tirsdag den 30. oktober 2012 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling (formand),

Læs mere

Apoteket må sælge medicin med cannabis til personer med en recept på medicinen fra lægen.

Apoteket må sælge medicin med cannabis til personer med en recept på medicinen fra lægen. 1. Hvad er cannabis? Cannabis, også kaldet hash, pot, marihuana mv. - kommer ofte fra planten Cannabis sativa. Cannabis indeholder mange forskellige aktive stoffer(cannabinoider). De to stoffer man typisk

Læs mere

Afbud: Det blev besluttet, at fastholde alle specialerapportens anbefalinger for så vidt angår specialerne inden for fysioterapi.

Afbud: Det blev besluttet, at fastholde alle specialerapportens anbefalinger for så vidt angår specialerne inden for fysioterapi. Referat af bestyrelsesseminariet i Dansk Selskab for Fysioterapi Dato for møde: 25.-27 februar 2016 For referat: Janus Pill Christensen Sted: Severinkursuscenter Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Mandag den 19. september 2011 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Mandag den 19. september 2011 kl. 09.00-12.00 Hotel Hilton, Kastrup, mødelokale Jorden Referat (Final) Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Benn Duus (BD),

Læs mere

Branchegruppen for Life Sciences

Branchegruppen for Life Sciences Den 1. juli 2014 Nyhedsbrev Branchegruppen for Life Sciences Nye regler for samarbejde (tilknytning og modtagelse af økonomiske fordele) mellem sundhedspersoner og lægemiddel- og medicoindustrien samt

Læs mere

Kommissorium for udarbejdelse af national klinisk retningslinje for udredning og behandling af patienter med generaliserede smerter i bevægeapparatet

Kommissorium for udarbejdelse af national klinisk retningslinje for udredning og behandling af patienter med generaliserede smerter i bevægeapparatet KOMMISSORIUM Kommissorium for udarbejdelse af national klinisk retningslinje for udredning og behandling af patienter med generaliserede smerter i bevægeapparatet Baggrund og formål Håndtering af patienter

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl i Domus Medica Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 29. august kl. 12.00 i Domus Medica Til stede: Mogens Hüttel (formand), Lars Bønløkke, Annette Frölich, Jørgen Lassen, Anne Thomassen,

Læs mere

Referat 8. December 2018, Nimb, Tivoli. 2. Meddelelser a. Inspektørordning: i. Kandidater: diskuteres og spørges af BS medlemmer

Referat 8. December 2018, Nimb, Tivoli. 2. Meddelelser a. Inspektørordning: i. Kandidater: diskuteres og spørges af BS medlemmer Til Stede: Henning Glerup (HG) Lone Madsen (LM) Gerda Elisabeth Villadsen (GV) Peter Holland-Fischer (PHF) Erika Belard (EB) Inge Nordgaard-Lassen (IN) Annete Dam Fialla (ADF) Referat 8. December 2018,

Læs mere

FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland

FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland FAQ om aftalen mellem Lif og Region Sjælland Baggrund og formål Den 1. december 2018 trådte samarbejdsaftalen SamarbejdsaftalenKlikHer mellem Lif og Region Sjælland i kraft, som regulerer samarbejdet om

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 27. april kl på Comwell Hotel i Kolding

Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 27. april kl på Comwell Hotel i Kolding Referat fra bestyrelsesmøde i Foreningen af Pensionerede Læger torsdag den 27. april kl. 12.00 på Comwell Hotel i Kolding Til stede: Jørgen Lassen (formand), Jørgen Kleener, Annette Frölich, Mogens Hüttel,

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling

Referat af ordinær generalforsamling Referat af ordinær generalforsamling Faggruppeklubben Social og Sundhedshjælpere og Hjemmehjælpere Tirsdag den 26. februar 2013 Dagsorden: 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af forretningsorden 3. Valg

Læs mere

Generelle kommentarer

Generelle kommentarer Lægemiddelstyrelsen Axel Heides Gade 1 2300 København S E-mail: smov@dkma.dk Høringssvar vedr. vejledning om lægers behandling af patienter med medicinsk cannabis omfattet af forsøgsordningen Danske Patienter

Læs mere

Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig.

Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig. 2. VÆRDIGRUNDLAG En forståelse af mennesket som en helhed af

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 02/12/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 21. januar 2016, kl. 18.30-20.30. For referat: Sted: Video - LifeSize Deltagere: Bente Andersen, Bjarne Rittig-Rasmussen, Anette Spence, Hans Stryger

Læs mere

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning

2. Kort gennemgang af referat af mødet den 23. september 2013 mhp. eventuel opfølgning Sekretariatet SFR Klinisk Onkologi REFERAT Møde i: Sundhedsfagligt Råd Klinisk Onkologi Dato: Mandag den 9. december 2013 Kl.: 14.00-16.00 Sted: Nordsjællands Hospital, Hillerød, Indgang 50 A, Det Grønne

Læs mere

LIF FAQ om aftalen med Region Syddanmark

LIF FAQ om aftalen med Region Syddanmark LIF FAQ om aftalen med Region Syddanmark Baggrund Den 1. juni 2018 trådte en aftale i kraft mellem Lif og Region Syddanmark, som regulerer samarbejdet om efteruddannelse mellem lægemiddelvirksomheder og

Læs mere

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011

Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 02-12-2011 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 54388/11 Thomas Birk Andersen Tel. 24 47 35 75 Referat af 6. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) onsdag den 9. november 2011 E-mail: tad@regioner.dk

Læs mere

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013

Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 05-07-2013 Sag nr. 09/1736 Dokumentnr. 48418/12 Referat af 12. møde i Rådet for Anvendelse af Dyr Sygehusmedicin (RADS) afholdt torsdag den 20. juni 2013 Tilstedeværende medlemmer af RADS Svend Hartling

Læs mere

FAQ. Lif FAQ om aftalen med Region Syddanmark

FAQ. Lif FAQ om aftalen med Region Syddanmark F Lif F om aftalen med Region Syddanmark Baggrund Den 1. juni 2018 trådte en aftale i kraft mellem Lif og Region Syddanmark, som regulerer samarbejdet om efteruddannelse mellem lægemiddelvirksomheder og

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde nr /12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl Sted: Central Åderupvej

Referat fra bestyrelsesmøde nr /12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl Sted: Central Åderupvej Referat fra bestyrelsesmøde nr. 6-2011/12 Tid: Tirsdag den 1. november 2011 kl. 19 00-21 00 Sted: Central Åderupvej Tilstede: Lindy Nymark Christensen, Kristoffer Petersen, Lars Fischer og Peter Frederiksen

Læs mere

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010

Produktionsskoleforeningen Bestyrelsesmøde den 21. juni 2010 Nr. 4/2010 Mødedeltagere: Lennart Damsbo-Andersen, Gert Møller, Jens Kronborg, Martin Taarup, Oluf Brandt, André Gremaud og Verner Ljung. Afbud: Anne Knudsen, Fritze Tillisch og Stig Samson Naur Referat 1. Godkendelse

Læs mere

1. Velkommen og intro

1. Velkommen og intro Referat for møde: Bestyrelsesmøde i Dansk Selskab for Fysioterapi For referat: Anders Lorentzen Dato for møde: 10. oktober 2018 Sted: Odeon, Odense Deltagere: Lars Henrik Larsen Afbud: Rasmus Gormsen Hansen

Læs mere

Annette Hansen Andreas Højring Birgitte Hansen Bjørn Christau Eva Westphal Hanne Slott Jensen Henrik Røgind Inge Sørensen.

Annette Hansen Andreas Højring Birgitte Hansen Bjørn Christau Eva Westphal Hanne Slott Jensen Henrik Røgind Inge Sørensen. Møde i: SFR Reumatologi Dato: 6. februar 2013 Kl.: 8.00-10.00 Sted: Gentofte Hospital, Administrationsbygningen, 1. sal, Mødelokale 4 Deltagere: Lars Juhl Petersen Jesper Nørregaard Annette Hansen Andreas

Læs mere

Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer

Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer Referat Bestyrelsesmøde 6. Juni 2017 Formateret: Indrykning: Første linje: 1,27 cm 1. Velkomst og godkendelse af referat samt dagsorden Ingen kommentarer 2. Meddelelser 1. LVS i. Spørgeskema vedrørende

Læs mere

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl

IFU SeniorKlub. Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl IFU SeniorKlub Referat fra generalforsamling hos IFU den 22. april 2015, kl. 15.00 Formanden bød velkommen til dagens generalforsamling og konstaterede at dagsordenen er i overensstemmelse med vedtægternes

Læs mere

Referat: Bestyrelsesmøde

Referat: Bestyrelsesmøde Referat: Bestyrelsesmøde Dato: 16. januar kl. 17.30 Sted: IKC Idrættens Hus - Brøndby Deltagere: Bestyrelsen + Tina Jensen Afbud: Tina og Camilla referent Marianne Ipsen, IKC 1. Godkendelse af dagsordenen

Læs mere

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl

REFERAT. 7. februar Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie. 24. januar 2014 kl REFERAT Kulturstyrelsen H. C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 3373 3373 Telefax 3391 7741 post@kulturstyrelsen.dk www.kulturstyrelsen.dk 7. februar 2014 Møde i Museumsudvalget for Kunsthistorie

Læs mere

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt.

Referat. 1. Godkendelse af dagsorden Dagsordenen blev godkendt. Referat Møde: Bestyrelsesmøde i BUP-DK Tidspunkt: Fredag d. 6. april 2018 kl. 10.00-16.00 Sted: Deltagere: Referent: Børne- og Ungdomspsykiatrisk Regionscenter Skovagervej 2 8240 Risskov Mødelokale 12,

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. december 2014

Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat fra FU-møde 15. december 2014 Referat af FU-møde 15. december 2014, kl. 9.00-17.30, Bispebjerg Hospital Til stede: Mogens Grønvold, Lene Jørgensen, Henrik Larsen, Anne Nissen, Birgit Villadsen

Læs mere

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren

Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Region Syddanmark Sagsnr. 13/31059 Tværsektoriel vejledning om anbefalede arbejdsgange i forbindelse med implementering af Fælles Medicinkort (FMK) på sygehuse og i praksissektoren Indholdsfortegnelse.....Side

Læs mere

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato, 20. september 2018 kl

DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE. Dato, 20. september 2018 kl DANSK ORTOPÆDISK SELSKAB BESTYRELSESMØDE Dato, 20. september 2018 kl. 09.30 Domus Medica, Kristianiagade, salonen, stueetagen REFERAT Deltagere fra bestyrelsen samt sekretariatet: Morten Schultz Larsen

Læs mere

Da disse to grupper af patienter ikke umiddelbart kan sammenlignes, har vi valgt at præsentere indikatormålingeme separat for hver gruppe.

Da disse to grupper af patienter ikke umiddelbart kan sammenlignes, har vi valgt at præsentere indikatormålingeme separat for hver gruppe. Sundhedsudvalget 2010-11 SUU alm. del Bilag 374 Offentligt C ' -C t D A N B I O ^i DANSK REUMATOLOGISK DATABASE Juli 2010 Til alle med interesse for behandling af patienter med kronisk leddegigt. Hermed

Læs mere

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen

REFERAT. Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara Topsøe-Jensen, Geir Sveaass, Mikael Fock, Kasper Daugaard Poulsen 10. februar 2014 Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg for scenekunst Møde 2 Mødedato: 23. januar 2014 Tidspunkt: Kl. 10.30 16.30 Sted: Lokale 8 REFERAT Til stede fra udvalget: Ditte Maria Bjerg, Sara

Læs mere

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00

Referat. Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl til 12.00 Referat Udvalg: PASS Dato: Tirsdag den 23. februar 2016 kl. 10.00 til 12.00 Tilstede Joan Prahl, FOA, formand Ursula Dybmose, KL, næstformand Anne-Dorthe Sørensen, Danske Regioner Jette Hovedskov, Danske

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune

Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune 1 April 2011 Retningslinjer for Centerrådene for botilbuddene ved de socialpsykiatriske centre i Københavns Kommune Disse retningslinjer tager afsæt i den gældende pårørendepolitik for borgere med sindslidelser

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde. Torsdag den 15. april 2010 kl Domus Medica

Referat af bestyrelsesmøde. Torsdag den 15. april 2010 kl Domus Medica Godkendt 07-10-2010 Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 15. april 2010 kl. 16.00 Domus Medica Til stede: Thomas Gjørup (TG), Torben Østergård (TØ) (forlod mødet kl. 18.20), Hanne Jørsboe (HJ), Mette

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Sundheds- og Ældreudvalget den 30. maj 2017] Samråd om manglende overholdelse af reglerne om maksimale ventetider

TALEPAPIR Det talte ord gælder [Sundheds- og Ældreudvalget den 30. maj 2017] Samråd om manglende overholdelse af reglerne om maksimale ventetider Sundheds- og Ældreudvalget 2016-17 SUU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 938 Offentligt Sundheds- og Ældreministeriet Enhed: SPOLD Sagsbeh.: AJU Koordineret med: SST/STPS Sagsnr.: 1700655 Dok. nr.: 285771

Læs mere

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva)

Henrik Vinther Jensen, TDC (TDC) Kaj Simonsen (Forenede Danske Antenneanlæg) Jacob Davidsen, Vindeby Vandforsyning (Danva) Dansk Ledningsejerforum - Fællesudvalget Referat af mødet den 9. februar 2010 Ref: HS Dato: 05. marts 2010 Til stede: Afbud fra: Carl-Vilhelm Rasmussen, NRGI (Dansk Energi) Bjarne H Jensen, Naturgas Midt-Nord

Læs mere

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift

Beslutningsprotokollat - Stiftsrådet i Københavns stift Beslutningsprotokol fra møde i Stiftsrådet Onsdag den 22. maj 2013 kl. 16.30 20.00 i Helligåndshuset, Valkendorfsgade 23, 1151 København K. Der forelå afbud fra: Torben Larsen Anders Gadegaard For mødet

Læs mere

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød

Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød Referat af Generalforsamling i SIND-Nordsjælland Kreds torsdag, den 29. marts 2012 kl. 19:15 i SIND huset, Milnersvej 13 B, 3400 Hillerød a. Valg af dirigent, stemmetællere og referent.... 2 b. Kredsbestyrelsens

Læs mere

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2014

FORHANDLINGSPROTOKOL ALBOA BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 26. NOVEMBER 2014 Tilstede: Poul Ankersen Michael Korsholm Ole Østergaard Lone Terkildsen Tonny Mikkelsen Troels Munthe Kim S. Jensen Peter Andersen Niels Skov Nielsen Administrationschef Jens Løkke Møller Direktør John

Læs mere

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø.

Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg. Tid 25. maj 2018, kl Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Dokument: Neutral titel Møde Sundhedsdirektørernes Forretningsudvalg Tid 25. maj 2018, kl. 09.30-11.30 Sted Regionshuset, Niels Bohrs Vej 30, 9220 Aalborg Ø. Deltagere Leif Serup (Hjørring Kommune) Formand

Læs mere

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST

REFERAT EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST EKSTRAORDINÆR GENERALFORSAMLING G/F FASANVÆNGET TORSDAG D. 1. DECEMBER 2016 KL. 19.00 PÅ KOKKEDAL SKOLE VEST GRUNDEJERFORENINGEN FASANVÆNGET 2980 KOKKEDAL REFERAT Deltagere/stemmer Til stede fra Bestyrelsen

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014

Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Referat af bestyrelsesmøde i Danmarks 3R-Center den 24. august 2014 Dagsorden 1. Godkendelse af dagsorden 2. Diverse orienteringer fra Sekretariatet 3. Fondsmidler 2015 4. Fondsmidler 2014 5. Symposium

Læs mere

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4.

Forberedelsesudvalget. UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4. B E S L U T N I N G E R REGION HOVEDSTADEN Forberedelsesudvalget UNDERUDVALG VEDR. SUNDHED Tirsdag den 29. august 2006 Kl. 17.00 Amtsgården i Hillerød, mødelokale 23 Møde nr. 4 Medlemmer: Vibeke Rosdahl

Læs mere

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation.

Region Hovedstaden. Som regionsbestyrelsesmedlem har du et særligt ansvar for at repræsentere faget og din organisation. VELKOMMEN Kære Regionsbestyrelsesmedlem Tillykke med valget som medlem af Radiograf Rådets regionsbestyrelse i Region Hovedstaden, og velkommen til arbejdet i Radiograf Rådet. Du er valgt for en treårig

Læs mere

FAQ. Lif FAQ om aftalen med Region Syddanmark

FAQ. Lif FAQ om aftalen med Region Syddanmark F Lif F om aftalen med Region Syddanmark Baggrund Den 1. juni 2018 trådte en aftale i kraft mellem Lif og Region Syddanmark, som regulerer samarbejdet om efteruddannelse mellem lægemiddelvirksomheder og

Læs mere

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15

1. Godkendelse af referatet fra BM 18/08/15 Dagsorden for møde i: Bestyrelsen for Dato for møde: 16. september 2015, kl. 13.45-16.00. For referat: Janus Pill Christensen Sted: Videokonference via LifeSize. Deltagere: Martin B. Josefsen, Bente Andersen,

Læs mere

Bestyrelsen, (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning:

Bestyrelsen,   (efter tilretning af eventuelle bemærkninger) Dagsordenspunkt: Beslutning/behandling: Opfølgning: Referat Bestyrelsesmøde Dato 14. marts 2017, kl. 19.00 Deltagere Afbud fra Referent Sted Fordeling Næste møde(r) Allan Anders Bente Glenn Hans Christian Heidi Henning Linda Niels Sonja Stig Bjarne Christine

Læs mere

Forretningsorden for Det Regionale Specialuddannelsesråd. For Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje. i Region Syddanmark

Forretningsorden for Det Regionale Specialuddannelsesråd. For Specialuddannelsen for sygeplejersker i intensiv sygepleje. i Region Syddanmark Forretningsorden for Det Regionale Specialuddannelsesråd For i Region Syddanmark 2. udgave, 2. oplag godkendt i DRS den 24. august 2000 3. udgave 2. oplag godkendt i DRS den 5.februar 2009 1 Lovmæssig

Læs mere

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København

Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Referat Anerkendelsesordningen for statikere Anerkendelsesudvalget Tirsdag 3. februar 2015, kl. 13.00-17.30 Ingeniørhuset, København Anerkendelsesudvalget: Henrik Mørup (formand), Niels-Jørgen Aagaard

Læs mere

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank

Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank N O T A T UDKAST 13-12-2012 Sag nr. 09/880 Dokumentnr. 53925/12 Maj-Britt Juhl Poulsen/Kristian Koch Enstrøm Tel. 35 29 81 17 E-mail: mjp@regioner.dk Referat af styregruppemøde i Dansk CancerBiobank Tidspunkt:

Læs mere

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren

Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Dagsorden og referat Dato: 10. januar 2013 Tidspunkt: kl. 18.00 Hos: Susanne Deltagere: Annette, Kim, Mads, Søren, Hasse, Susanne Afbud: Bente Referent: Søren Agenda 1. Godkendelse af dagsorden og sidste

Læs mere

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28.

FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR AUGUST 2008 REFERAT. Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. Referat - Side 1 FAGLIGT NETVÆRK FOR SEKSUEL SUNDHED BESTYRELSESMØDE NR.3 28. AUGUST 2008 REFERAT Referat fra møde nr. 3 Torsdag d. 28. august 2008 Deltagere: Bjarne Rasmussen, Frederiksberg Sundhedscenter,

Læs mere

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget

Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Ingeniørforeningen, IDA Kalvebod Brygge 31-33 DK-1780 København V +45 33 18 48 48 ida@ida.dk ida.dk Referat af møde i Statikeranerkendelsesudvalget Tirsdag den 4. oktober 2011 kl. 12.45-16.15. 1. december

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl

Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den kl Referat af bestyrelsesmøde i Fynskredsen, på Fangel Kro den 13.12.2017 kl. 14.30 Afbud: Pkt. 1. Godkendelse af dagsorden Godkendt Pkt. 2. Godkendelse af referat Godkendt Pkt. 3. Velkomst til Jette Suppleant

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

Referat fra FU-møde 15. september 2014

Referat fra FU-møde 15. september 2014 Referat fra FU-møde 15. september 2014 Referat FU-møde 15.09.14, Bispebjerg Hospital, København, kl. 11.00-16.00 Tilstede: Anne, Henrik, Birgit, Mogens og Tina (referent). Afbud fra Lene. 1. Økonomi (herunder

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica

Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica Dato: 30. januar 2009 J.nr. 2007-12842/115764 Referat fra bestyrelsesmøde torsdag den 22. januar 2009 i Domus Medica Tilstede: Afbud: J. Michael Hasenkam, Hans Kirkegaard, Ulla Breth Knudsen, Niels Qvist,

Læs mere

Referat, FU-møde d. 27. juni 2011

Referat, FU-møde d. 27. juni 2011 Referat, FU-møde d. 27. juni 2011 Referat fra mødet i forretningsudvalget den 27/6 2011 i Vejle Til stede: Henrik Larsen, Mogens Grønvold, Birgit Villadsen, Mai-Britt Guldin, Marianne Mose Bentzen, Lene

Læs mere

Kræftens Bekæmpelse, Scleroseforeningen, Gigtforeningen, Danske Patienter, Epilepsiforeningen og Lægeforeningen

Kræftens Bekæmpelse, Scleroseforeningen, Gigtforeningen, Danske Patienter, Epilepsiforeningen og Lægeforeningen Notat Jr. /2015-2120 Emne: Til: Fra: En sikker model for forsøgsordning med medicinsk cannabis Folketingets Sundhedsudvalg Kræftens Bekæmpelse, Scleroseforeningen, Gigtforeningen, Danske Patienter, Epilepsiforeningen

Læs mere

Grundejerforeningen i Lodshaven

Grundejerforeningen i Lodshaven Dato 8. april 2007 Side 1 af 6 Referat fra generalforsamling 28. marts 2007 Mødested KAD i Karrebæksminde Referent: Per Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Bestyrelsens beretning 3. Overtagelse af fællesarealer

Læs mere

Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse

Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse Rigsrevisionens notat om beretning om hospitalslægers bibeskæftigelse April 2017 NOTAT TIL STATSREVISORERNE, JF. RIGSREVISORLOVENS 18, STK. 4 1 Vedrører: Statsrevisorernes beretning nr. 3/2016 om hospitalslægers

Læs mere

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen.

Formanden Finn Muus bød velkommen til generalforsamlingen. Trolle Advokatfirma Advokatpartnerselskab Vesterballevej 25, 2. Snoghøj 7000 Fredericia Advokat Jens Brusgaard j.nr. 13-024651F-SNP År 2019 den, 27. marts, kl. 19.00 afholdtes ordinær generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS)

Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) Vedtægter for Dansk Samfundsmedicinsk Selskab (DASAMS) 1 Navn og formål Selskabets navn er Dansk Samfundsmedicinsk Selskab og indgår som fraktion i Dansk Selskab for Folkesundhed (DSFF). Selskabets formål

Læs mere

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet

Kvartalsrapport fra 1. december 2009 til 31. marts 2010 fra akkrediteringsnævnet R E F E R A T Bestyrelsesmøde Sted: Sundhedsstyrelsen, mødelokale 502 Dato: 3. juni 2010 Tid: Kl. 9.30-12.00 (mødet afsluttes med frokost) Deltagere Jesper Fisker (formand) Jens Elkjær (næstformand) Lone

Læs mere

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange.

Behov for forbedringer. Introduktionen har begrænset værdi. Har begrænset værdi for uddannelsessøgende. læger. Ikke alle har personlige. gange. Inspektorrapport Inspektorernes vurdering af temaer Den skematiske rapport skal uddybes under konklusionen. Afkryds et felt i hver række Sygehus Afdeling Dato for besøg Helsingør Hospital Reumatologisk

Læs mere

Elektronisk kvalitetsredskab, forskningsdatabase og patientjournal.

Elektronisk kvalitetsredskab, forskningsdatabase og patientjournal. Elektronisk kvalitetsredskab, forskningsdatabase og patientjournal. Udfordringer og muligheder. Erfaringer fra DANBIO Dansk Reumatologisk Database Merete Lund Hetland, MD, PHD, DMSc, ass. professor The

Læs mere

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET

DET REGIONALE RÅD FOR LÆGERS VIDEREUDDANNELSE VIDEREUDDANNELSESREGION NORD VIDEREUDDANNELSESSEKRETARIATET Uddannelsesudvalg i klinisk mikrobiologi Dato Sagsbehandler E-mail Sagsnummer 21. september 2016 Rasmus Elgaard Petersen Rasmus.petersen@stab.rm.dk 1-30-72-8-15 Uddannelsesudvalgsmøde i Klinisk Mikrobiologi

Læs mere

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn

Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Havnebestyrelsen Vallensbæk Havn Referat 336-1/2007 Møde nr. : Dato: Tilstede: Fraværende m. afbud: Referent: 336-1/2007 Tirsdag den 24. april kl. 19.00 Vallensbæk Havn Steen Hansen, formand, Ulrik Klausen,

Læs mere

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014

Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 Referat fra Generalforsamling i Foreningsbutikken torsdag den 27 marts 2014 1. Valg af dirigent og referent 2. Fremlæggelse af medlemsopgørelse og registrering af fremmødte medlemmer 3. Bestyrelsens beretning

Læs mere

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9.

Sundhedsministerens redegørelse til Statsrevisorerne vedr. beretning 3/2016 om hospitalslægers bibeskæftigelse af den 9. Holbergsgade 6 DK-1057 København K Sundhedsministeren Statsrevisorernes Sekretariat Folketinget Christiansborg 1240 København K T +45 7226 9000 F +45 7226 9001 M sum@sum.dk W sum.dk Dato: 17. marts 2017

Læs mere

Retningslinjer for Centerrådene

Retningslinjer for Centerrådene Maj 2011 Retningslinjer for Centerrådene Gældende for bocentre/bosteder ved de Socialpsy- kiatriske centre i Københavns Kommune 1 Indhold Formål... 3 Centerrådets kompetencer... 4 Sammensætning af udvalget...

Læs mere

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig

Dagsorden punkt Aftaler Ansvarlig 1 Referat fra 21. ordinære møde i Dansk Sygeplejeselskabs Forskningsråd Mandag d. 28. april, 2014 kl. 10.00 16.00 Mødeleder Referent Afbud: Tove Lindhardt Elizabeth (ER) Ole Dagsorden 1. Godkendelse af

Læs mere

Forretningsorden for Landsudvalget for Specialuddannelsesråd ved Uddannelsen i Anæstesiologisk sygepleje

Forretningsorden for Landsudvalget for Specialuddannelsesråd ved Uddannelsen i Anæstesiologisk sygepleje Forretningsorden for Landsudvalget for Specialuddannelsesråd ved Uddannelsen i Anæstesiologisk sygepleje Side 1 af 5 1 Baggrund Specialuddannelsen for sygeplejersker i anæstesiologisk sygepleje er fastsat

Læs mere

Referat fra Seniorsektionens bestyrelsesmøde den kl 11-16, afholdt i Dansk Socialrådgiverforening, Toldbodgade 19B, København.

Referat fra Seniorsektionens bestyrelsesmøde den kl 11-16, afholdt i Dansk Socialrådgiverforening, Toldbodgade 19B, København. Notat Dato 20. september 2017 ch Side 1 af 6 Referat fra Seniorsektionens bestyrelsesmøde den 31.8.2017 kl 11-16, afholdt i Dansk Socialrådgiverforening, Toldbodgade 19B, København. Deltagere: Hele bestyrelsen:

Læs mere

Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017

Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017 Kreds Vest ordinær generalforsamling, 31. marts 2017 Bilag til pkt. 5a. Forslag fra bestyrelsen - Ændringsforslag til vedtægter for Kreds Vest Nuværende bestemmelse Forslag Bemærkninger 4. stk. 1. Kredsens

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. PTO s bestyrelse & forretningsudvalg F O R R E T N I N G S O R D E N for PTO s bestyrelse & forretningsudvalg Nedenstående reguleringsgrundlag for PTO s forretningsorden omfatter såvel forretningsudvalget (FU), som bestyrelsen. Under det

Læs mere

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015

Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Statutter for DCCGs onkologi-arbejdsgruppe Godkendt ved generalforsamling 20. maj 2015 Definition Onkologi-arbejdsgruppen er en lægefaglig, videnskabeligt understøttende arbejdsgruppe med reference til

Læs mere

Referat fra GENERALFORSAMLING

Referat fra GENERALFORSAMLING Referat fra GENERALFORSAMLING Lørdag d. 14.april 2018, kl. 13.00 1. Valg af dirigent: Bjarke Falck Sabroe fra DKKs dirigentliste blev valgt som dirigent. 2. Valg af referent: Bestyrelsen indstillede Mia

Læs mere

HB mødet 13. september 2017 pkt. 1.2 Opfølgning på referat fra HB mødet 9. maj 2017

HB mødet 13. september 2017 pkt. 1.2 Opfølgning på referat fra HB mødet 9. maj 2017 HB mødet 13. september 2017 pkt. 1.2 Opfølgning på referat fra HB mødet 9. maj 2017 Til: Fra: Birgitte Sindrup, Hanne Jacobsen, Rikke Svanterud Larsen, Irene Lund, Helle Søderberg, Christa Buch, Gitte

Læs mere