KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER"

Transkript

1 Bilag 4-1 til FB KVALITETSSTYRING VED LANDNINGSBANEENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som svarer til kravene i "DS/ISO Kvalitetsstyringssystemer. Krav ved udvikling/konstruktion, produktion og service". Entreprenøren skal indenfor rammerne af. sit kvalitetsstyringssystem opstille, overvåge og vedligeholde en kvalitetsplan tilpasset entreprisen. Kvalitetsplanen skal beskrive de kvalitetssikringsaktiviteter, der skal til for at opfylde kravene i afsnit 2. Kvalitetsplanen skal dække alle leverede ydelser, alle dele og alle konstruktionsaktiviteter for entreprisen, herunder også midlertidige konstruktioner og udstyr, der har indflydelse på kvaliteten af det færdige arbejde eller, som har væsentlig indflydelse på entreprisens fremdrift. Kvalitetsplanen kan baseres på eksisterende procedurer hos entreprenøren i den udstrækning, de er egnede for denne entreprise. Det skal af oversigten over procedurerne fremgå om disse tidligere har været anvendt eller om de er nyudviklede til opgaven. Tilbudsbilag Den med tilbudet vedlagte redegørelse for entreprenørens kvalitetsstyringssystem skal indeholde følgende: - en beskrivelse af entreprenørens eksisterende kvalitetstyringssystem, herunder eventuelle fravigelser fra DS/ISO en kommenteret indholdsfortegnelse til kvalitetsplanen - en beskrivelse af den planlagte entrepriseorganisation herunder nøglepersoners navne og kvalifikationer - en liste over planlagte leverandører og underentreprenører - en fortegnelse over de påtænkte administrative procedurer, metodebeskrivelser samt specifikke arbejdsprocedurer

2 Bilag 4-l. side 2. Tidsfrister Kvalitetsplanen skal forelægges bygherren til godkendelse senest 15 arbejdsdage efter entrepriseaftalens indgåelse. Intet arbejde må påbegyndes før denne godkendelse foreligger, med mindre andet er aftalt. Kvalitetsplaner for underentreprenører og leverandører skal, med mindre andet er aftalt, fremsendes til bygherrens orientering senest 15 arbejdsdage før igangsætning af aktiviteter hos disse. Metodebeskrivelser skal forelægges bygherren til gennemgang senest 15 arbejdsdage efter entrepriseaftalens indgåelse, med mindre andet er aftalt. Arbejdsprocedurer skal forelægges bygherren til gennemgang senest 15 arbejdsdage forud for igangsætning af aktiviteter, hvortil de skal anvendes. Entreprenørens kontrolplan incl. kontrolprocedurer, opstillet på basis af entreprisens arbejdsbeskrivelse og udbudskontrolplåner skal forelægges bygherren til gennemgang senest 15 arbejdsdage før igangsætning af aktiviteter, hvortil de skal anvendes. Entreprenøren skal påregne 10 arbejdsdage til bygherrens behandling af ovennævnte planer, procedurer og beskrivelser. Ændringer og godkendelser Kvalitetsplanen skal løbende holdes ajour. Ændringer skal snarest muligt forelægges bygherren til godkendelse. Alt materiale, som fremsendes til bygherrens gennemgang, skal forinden være godkendt af entreprenøren. Godkendelsen skal fremgå af materialet ved navn på den pågældende ansvarlige, som har godkendt dette. Hvis det fremsendte materiale afviger fra kontraktens krav, skal entreprenøren skriftligt meddele på hvilke punkter materialet afviger. Bygherren skal have adgang "til at vurdere og efterprøve entreprenørens kvalitetsstyringssystem herunder også underentreprenørers og leverandørers. Bygherrens projektmateriaie Krav til omfang af kvalitetskontrollen fremgår af udbudskontrolplaner, SÅ og øvrigt projektmateriale, herunder normer og standarder. Udbudskontrolplaner indeholder: - Hvad der skal kontrolleres og hvor (kontrolpunkter) - Hvordan kontrollen skal ske (kontrolmetoder) - Hvornår der skal kontrolleres og hvor ofte (kontrolomfang)

3 Bilag 4-1, side 3. Kriterier for godkendelse (acceptkriterier) Krav til dokumentation Angivelse af hvornår tilsynet skal tilkaldes ved start af aktiviteter og for at overvåge udførelse af kontrol 2. KRAV TIL DE ENKELTE ELEMENTER IKVALITETSPLANEN Introduktion Formål med kvalitetsplanen og hvilken entreprise den dækker skal angives. Der skal angives en fordelingsliste over, hvem der har planen. Kvalitetspianens opbygning og opdatering skal beskrives. Organisation og ansvar Der skal være indeholdt en funktionsbeskrivelse samt beskrivelse af ansvar, beføjelser og samspil i organisationen i forbindelse med opgavens planlægning, gennemførelse og udførelse af kvalitetssikringen. Der skal etableres en kvalitetsstyringsfunktion, der er uafhængig af entrepriseorganisationen. Kvalitetsstyringsfunktionen skal have beføjelse til og ansvar for på ledelsens vegne at overvåge, at kvalitetsplanen følges af entreprenørens entrepriseorganisation i overensstemmelse med nærværende beskrivelse. Entreprenørens kvalitetsstyringsfunktion skal have direkte adgang til firmaets ledelse. Møder, der er nødvendige for at styre og koordinere entreprisen skal identificeres og planlægges. Der skal lægges en fast mødeplan, hvori formål, hyppighed og faste deltagere identificeres. Rutiner for fordeling af referater og for aftalte handlinger skal beskrives. Nøglepersoners kvalifikationer skal indgå som bilag til kvalitetsplanen. Entreprenøren skal etablere og opretholde en effektiv kommunikation og koordination, for at sikre, at entreprisen gennemføres i overensstemmelse med entrepriseaftalen. Kvalitetsplanen skal beskrive, hvordan grænseflader til berørte parter, herunder andre entrepriser, myndigheder, mv. styres.

4 Bilag 4-1, side 4. Styring af eventuelle projekteringsopgaver I kvalitetsplanen skal indgå procedurer for styring af eventuelle projekteringsopgaver. incl midlertidige konstruktioner, som indgår i entreprisen. Procedurerne skal beskrive planlægning, gennemførelse, kontrolaktiviteter, dokumentation, myndighedsbehandling og godkendelse af projekteringsopgaver. Der skal udarbejdes en aktivitetsliste og tidsplan for eventuelle projekteringsopgaver samt beskrivelse af koordinering med bygherren og andre parter. Entreprenøren afleverer - hvor anden tidsfrist ikke er angivet - mindst 15 arbejdsdage før den pågældende konstruktion eller metode ifølge aktivitetsplanen skal påbegyndes, 2 eksemplarer af de tilsvarende beregninger, projekttegninger, særlige arbejdsbeskrivelser mv, mærket "foreløbig" til stikprøvevis gennemgang hos bygherren. Til bygherrens brug under udførelsen leverer entreprenøren 2 sæt i papirform af de endelige og evt. senere reviderede udgaver af tegninger og særlige arbejdsbeskrivelser. Dokumentstyring I kvalitetsplanen skal indgå en beskrivelse af entreprenørens system for identifikation, udarbejdelse, kontrol, godkendelse, fordeling, ajourføring og arkivering af alle relevante dokumenter udarbejdet af entreprenøren. Kvalitetsplanen skal ligeledes beskrive behandlingen af forældede dokumenter. Der skal udarbejdes en overskuelig dokumentstyringsplan, hvoraf det fremgår, af hvem og hvornår dokumenterne udarbejdes, kontrolleres og godkendes, samt til hvem de fordeles. Dokumentstyringsplanen skal løbende holdes ajour og fremsendes til bygherren. En ajourført oversigt i papirform over gældende dokumenter skal til stadighed være tilgængelig på entreprenørens arbejdssteder samt hos bygherrens tilsyn. En kopi af samtlige for entreprisens udførelse gældende ajourførte dokumenter skal altid forefindes i papirform på entreprenørens kontor på arbejdspladsen, og bygherren og dennes tilsyn skal have adgang til disse. Styring af eventuelle underentreprenører og leverancer Kvalitetsplanen skal indeholde en opdateret oversigt over entreprenører og leverandører, samt dokumentation for deres kvalifikationer og evne til at løse opgaven.

5 Bilag 4-1, side 5. I kvalitetsplanen skal indgå en beskrivelse af entreprenørens system til sikring af at indkøbte dele og arbejdsydelser er i overensstemmelse med de specificerede krav. Styring af eventuelle bygherreleverancer Såfremt der indgår bygherreleverancer i entreprisen, skal kvalitetsplanen indeholde en procedure for modtagekontrol og sikker håndtering af disse. Identifikation og sporbarhed Hvor der i SA er krævet sporbarhed, skal kvalitetsplanen indeholde procedurer for entydig identifikation gennem alle produktionsled. Styring af arbejdets udførelse Kvalitetsplanen skal indeholde metodebeskrivelser for arbejdets udførelse og arbejdsprocedurer. Heraf skal fremgå kriterier for det foreskrevne arbejdes tilfredsstillende afslutning samt kvalifikationskrav til materiel og medarbejdere. Inspektion og prøvning (kontrolplaner) Entreprenøren skal for hver arbejdstype inden for hvert fagområde udarbejde kontrolplaner, der på basis af arbejdsbeskrivelser, udbudskontrolplaner og entreprisens øvrige kvalitetskrav, herunder normer og standarder, entydigt og overskueligt redegør for kontrolpunkter, kontrolmetoder, kontrolomfang, kontrolansvarlige, acceptkriterier og dokumentationsform. Entreprenøren skal i kvalitetsplanen beskrive systemet for udarbejdelse, kontrol, godkendelse og opfølgning af kontrolplanerne. Den enkelte kontrolplan skal omfatte såvel modtageproces som slutkontrol samt udtagning af prøver. Såfremt en kontrol eller prøvning viser, at arbejdet ikke er udført i henhold til entrepriseaftalen skal entreprenøren straks uopfordret omgøre eller udbedre det pågældende arbejde, så det bringes i overensstemmelse med entrepriseaftalen. Hvor arbejder er omgjort eller udbedret, skal der foretages ny kontrol eller prøvning i.h.t. ovenstående bestemmelser. Såfremt omfanget af kontroller eller prøvninger, der ikke opfylder kravene i entrepriseaftalen, antager et uforholdsmæssigt stort antal, kan bygherren som et led i entreprenørens ydelse forlange antallet af prøver forøget. Kvalitetsplanen skal indeholde afleveringsprocedurer samt procedure for gennemførelse af eftersyn ved afhjælpningsperiodens udløb.

6 Bilag 4-1, side 6. Inspektions-, måle,- og prøvningsudstyr Kvalitetsplanen skal indeholde en liste over anvendt inspektions,- måle, - og prøvningsudstyr, herunder laboratoriefaciliteter, samt dokumentation for at udstyret er funktionsdygtigt og måler korrekt. Inspektions,- og prøvningsstatus I kvalitetsplanen skal indgå procedurer for sikker identifikation af status for produkter og ydelser, således at det entydigt fremgår, hvorvidt disse er kontrollerede, afprøvede, godkendte eller kasserede. Styring af afvigelser Procedure vedrørende konstaterede afvigelser fra specificerede krav samt procedure for behandling af afvigelser og gennemførelse af ændringer skal indgå i kvalitetsplanen. Beskrivelse af metode til afhjælpning af den enkelte afvigelse skal forelægges tilsynet til accept ved en afvigerapport. Korrigerende handlinger I kvalitetsplanen skal indgå procedure for korrigerende handlinger. Kvalitetsplanen skal indeholde redegørelse for hvorledes arbejde, der ikke er i overensstemmelse med de specificerede krav, mærkes og behandles, så de fejlbehæftede dele ikke uforvarende anvendes, eller der ikke uforvarende arbejdes videre på forkert udført arbejde. Håndtering og opbevaring af materialer og komponenter I kvalitetsplanen skal indgå procedure for håndtering og opbevaring af materialer og komponenter. Registreringer vedrørende kvalitet I kvalitetsplanen skal indgå en procedure for registreringer vedrørende kvalitet. Alle registreringer vedrørende kvalitet samles i en KS-journal hos entreprenøren tilgængelig for bygherren, og der skal løbende leveres en kopi af disse til bygherren i et omfang som anført i arbejdsbeskrivelser og udbudskontrolplaner. Et arbejde betragtes først som afsluttet, når den i arbejdsbeskrivelser og entreprenørens kontrolplaner foreskrevne dokumentation vedrørende kvalitet er komplet og

7 Bilag 4-1. side 7. afleveret til bygherren. Entreprenøren skal herudover til bygherren levere entydig dokumentation af det udførte arbejde ("som udført"-dokumentation) ved den i SA/udbudskontrolplanen krævede dokumentation. Endvidere skal entreprenøren levere eventuelle i SA krævede drifts - og vedligeholdsmanualer. Kvalitetsaudit Kvalitetsplanen skal indeholde en plan for intern efterprøvning af kvalitetsplanens anvendelse og tilstrækkelighed, såvel i alle dele af entreprenørens organisation, som hos leverandører og underentreprenører. Bygherren skal have adgang til auditrapporter, som betragtes som registrering af kvalitet. Bygherren har ret til selv at foretage audit hos entreprenøren. 3. PROJEKTGENNEMGANG Entreprenøren og eventuelle underentreprenører skal deltage i én projektgennemgang inden udførelse af entreprisen starter. Bygherren indkalder med 10 arbejdsdages varsel til projektgennemgang - bilagt dagsorden for denne gennemgang. Projektgennemgang foregår i den by, hvor entreprisen udføres. Projektgennemgang har til formål, at bygherren og entreprenøren sammen gennemgår relevant projektmateriale, udførelses metoder, krav til kvalitetskontrol, eventuelt samarbejde med andre entreprenører mv, så eventuelle spørgsmål vedrørende udførelse af entreprisen kan afklares på det tidspunkt. Inden deltagelse i projektgennemgang skal entreprenøren have gennemgået den del af udbudsmaterialet, der er relevant for udførelse af den pågældende entreprise. 4. AkTIVITETSTART Ved start på udførelse af en aktivitet skal entreprenøren: - sikre at kontrolplaner i det krævede omfang og indhold har været forelagt bygherren med den krævede tidsfrist - sikre at det relevante dokumentationsmateriale (kontrol- og checkskemaer) foreligger - sikre, at hans personale er fagligt kompetente - sikre, at det personale, der skal udføre det pågældende arbejde, har det nødvendige projektmateriale

8 Bilag 4-1, side 8. sikre, at hans personale har fornøden tid og udstyr til at udføre arbejdet kontraktligt i sædvanlig, god kvalitet kontrollere, at projektmaterialet er det senest gældende vedrørende udførelse af den aktuelle aktivitet sikre, at de byggevarer, der leveres til byggeriet, er i overensstemmelse med projektmaterialet Entreprenøren skal i god tid advicere tilsynet for tilstedeværelse ved aktivitetsstart som anført i udbudskontrolplanen.

9 Bilag 4-2 til FB KVALITETSSTYRING VED VEJ - OG BYGNINGSENTREPRISER 1. INDLEDNING Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem opstille, overvåge og vedligeholde en kvalitetsplan tilpasset entreprisen. Kvalitetsplanen skal beskrive de kvalitetssikringsaktiviteter, der skal til for at opfylde kravene i afsnit 2. Kvalitetsplanen skal dække alle leverede ydelser, alle dele og alle konstruktionsaktiviteter for entreprisen, herunder også midlertidige konstruktioner og udstyr, der har indflydelse på kvaliteten af det færdige arbejde eller, som har væsentlig indflydelse på entreprisens fremdrift. Kvalitetsplanen kan baseres på eksisterende procedurer hos entreprenøren i den udstrækning, de er egnede for denne entreprise. Det skal af oversigten over procedurerne fremgå om disse tidligere har været anvendt eller om de er nyudviklede til opgaven. Tilbudsbilag Den med tilbudet vedlagte redegørelse for entreprenørens kvalitetsstyringssystem skal indeholde følgende: - en beskrivelse af entreprenørens eksisterende kvalitetsstyringssystem. - en kommenteret indholdsfortegnelse til kvalitetsplanen - en beskrivelse af den planlagte entrepriseorganisation herunder nøglepersoners navne og kvalifikationer - en liste over planlagte leverandører og underentreprenører - en fortegnelse over de påtænkte administrative procedurer, metodebeskrivelser samt specifikke arbejdsprocedurer Tidsfrister Kvalitetsplanen skal forelægges bygherren til godkendelse senest 15 arbejdsdage efter entrepriseaftalens indgåelse. Intet arbejde må påbegyndes før denne godkendelse

10 Bilag 4-2, side 2. foreligger, med mindre andet er aftalt. Arbejdsprocedurer skal forelægges bygherren til gennemgang senest 15 arbejdsdage forud for igangsætning af aktiviteter, hvortil de skal anvendes. Entreprenørens kontrolplan incl. kontrolprocedurer, opstillet på basis af entreprisens arbejdsbeskrivelse og udbudskontrolplaner skal forelægges bygherren til gennemgang senest 15 arbejdsdage før igangsætning af aktiviteter, hvortil de skal anvendes. Entreprenøren skal påregne 10 arbejdsdage til bygherrens behandling af ovennævnte planer, procedurer og beskrivelser. Ændringer og godkendelser Kvalitetsplanen skal løbende holdes ajour. Ændringer skal snarest muligt forelægges bygherren til godkendelse. Alt materiale, som fremsendes til bygherrens gennemgang, skal forinden være godkendt af entreprenøren. Godkendelsen skal fremgå af materialet ved navn på den pågældende ansvarlige, som har godkendt dette. Hvis det fremsendte materiale afviger fra kontraktens krav, skal entreprenøren skriftligt meddele på hvilke punkter materialet afviger. Bygherren skal have adgang til at vurdere og efterprøve entreprenørens kvalitetsstyringssystem herunder også underentreprenørers og leverandørers. Bygherrens projektmateriale Krav til omfang af kvalitetskontrollen fremgår af udbudskontrolplaner, SA og øvrigt projektmateriale, herunder normer og standarder. Udbudskontrolplaner indeholder: - Hvad der skal kontrolleres og hvor (Kontrolpunkter) - Hvordan kontrollen skal ske (Kontrolmetoder) - Hvornår der skal kontrolleres og hvor ofte (Kontrolomfang) - Kriterier for godkendelse (Acceptkriterier) - Krav til dokumentation - Angivelse af hvornår tilsynet skal tilkaldes ved start af aktiviteter og for at overvåge udførelse af kontrol

11 Bilag 4-2, side KRAV TIL DE ENKELTE ELEMENTER I KVALITETSPLANEN Introduktion Formål med kvalitetsplanen og hvilken entreprise den dækker skal angives. Der skal angives en fordelingsliste over, hvem der har planen. Kvalitetsplanens opbygning og opdatering skal beskrives. Organisation og ansvar Der skal være indeholdt en funktionsbeskrivelse samt beskrivelse af ansvar, beføjelser og samspil i organisationen i forbindelse med opgavens planlægning, gennemførelse og udførelse af kvalitetsikringen. Møder, der er nødvendige for at styre og koordinere entreprisen skal identificeres og planlægges. Der skal lægges en fast mødeplan, hvori formål, hyppighed og faste deltagere identificeres. Rutiner for fordeling af referater og for aftalte handlinger skal beskrives. Nøglepersoners kvalifikationer skal indgå som bilag til kvalitetsplanen. Entreprenøren skal etablere og opretholde en effektiv kommunikation og koordination, for at sikre, at entreprisen gennemføres i overensstemmelse med entrepriseaftalen. Kvalitetsplanen skal beskrive, hvordan grænseflader til berørte parter, herunder andre entrepriser, myndigheder, mv, styres. Dokumentstyring I kvalitetsplanen skal indgå en beskrivelse af entreprenørens system for identifikation, udarbejdelse, kontrol, godkendelse, fordeling, ajourføring og arkivering af alle relevante dokumenter udarbejdet af entreprenøren. Kvalitetsplanen skal ligeledes beskrive behandlingen af forældede dokumenter. En kopi af samtlige for entreprisens udførelse gældende ajourførte dokumenter skal altid forefindes i papirform på entreprenørens kontor på arbejdspladsen, og bygherren og dennes tilsyn skal have adgang til disse. Styring af eventuelle underentreprenører og leverancer Kvalitetsplanen skal indeholde en opdateret oversigt over entreprenører og leverandører, samt dokumentation for deres kvalifikationer og evne til at løse opgaven. Kvalitetsplanen skal indeholde en opdateret oversigt over entreprenører og

12 Bilag 4-2, side 4. leverandører, samt dokumentation for deres kvalifikationer og evne til at løse opgaven. Styring af eventuelle bygherreleverancer Såfremt der indgår bygherre leverancer i entreprisen, skal kvalitetsplanen indeholde en procedure for modtagekontrol og sikker håndtering af disse. Styring af arbejdets udførelse Kvalitetsplanen skal indeholde metodebeskrivelser for arbejdets udførelse og arbejdsprocedurer. Heraf skal fremgå kriterier for det foreskrevne arbejdes tilfredsstillende afslutning samt kvalifikationskrav til materiel og medarbejdere. Inspektion og prøvning (kontrolplaner) Entreprenøren skal for hver arbejdstype inden for hvert fagområde udarbejde kontrolplaner, der på basis af arbejdsbeskrivelser, udbudskontrolplaner og entreprisens øvrige kvalitetskrav, herunder normer og standarder, entydigt og overskueligt redegør for kontrolpunkter, kontrolmetoder, kontrolomfang, kontrolansvarlige, acceptkriterier og dokumentationsform. Entreprenøren skal i kvalitetsplanen beskrive systemet for udarbejdelse, kontrol, godkendelse og opfølgning af kontrolplanerne. Den enkelte kontrolplan skal omfatte såvel modtageproces som slutkontrol samt udtagning af prøver. Såfremt en kontrol eller prøvning viser, at arbejdet ikke er udført i henhold til entrepriseaftalen skal entreprenøren straks uopfordret omgøre eller udbedre det pågældende arbejde, så det bringes i overenstemmelse med entrepriseaftalen. Hvor arbejder er omgjort eller udbedret, skal der foretages ny kontrol eller prøvning i.h.t. ovenstående bestemmelser. Såfremt omfanget af kontroller eller prøvninger, der ikke opfylder kravene i entrepriseaftalen, antager et uforholdsmæssigt stort antal, kan bygherren som et led i entreprenørens ydelse forlange antallet af prøver forøget. Kvalitetsplanen skal indeholde afleveringsprocedurer samt procedure for gennemførelse af eftersyn ved afhjælpningsperiodens udløb. Inspektions-, måle,- og prøvningsudstyr Kvalitetsplanen skal indeholde en liste over anvendt inspektions,- måle, - og prøvningsudstyr, herunder laboratoriefaciliteter, samt dokumentation for at udstyret er funktionsdygtigt og måler korrekt.

13 Bilag 4-2, side 5. Inspektions,- og prøvningsstatus I kvalitetsplanen skal indgå procedurer for sikker identifikation af status tor produkter og ydelser, således at det entydigt fremgår, hvorvidt disse er kontrollerede, afprøvede, godkendte eller kasserede. Styring af afvigelser Procedure vedrørende konstaterede afvigelser fra specificerede krav samt procedure for behandling af afvigelser og gennemførelse af ændringer skal indgå i kvalitetsplanen. Beskrivelse af metode til afhjælpning af den enkelte afvigelse skal forelægges tilsynet til accept ved en afvigerapport. Korrigerende handlinger I kvalitetsplanen skal indgå procedure for korrigerende handlinger. Kvalitetsplanen skal indeholde redegørelse for hvorledes arbejde, der ikke er i overensstemmelse med de specificerede krav, mærkes og behandles, så de fejlbehæftede dele ikke uforvarende anvendes, eller der ikke uforvarende arbejdes videre på forkert udført arbejde. Håndtering og opbevaring af materialer og komponenter I kvalitetsplanen skal indgå procedure for håndtering og opbevaring af materialer og komponenter. Registreringer vedrørende kvalitet I kvalitetsplanen skal indgå en procedure for registreringer vedrørende kvalitet. Alle registreringer vedrørende kvalitet samles i en KS-journal hos entreprenøren tilgængelig for bygherren, og der skal løbende leveres en kopi af disse til bygherren i et omfang som anført i arbejdsbeskrivelser og udbudskontrolplaner. Et arbejde betragtes først som afsluttet, når den i arbejdsbeskrivelser og entreprenørens kontrolplaner foreskrevne dokumentation vedrørende kvalitet er komplet og afleveret til bygherren.

14 Bilag 4-2, side PROJEKTGENNEMGANG Entreprenøren og eventuelle underentreprenører skal deltage i én projektgennemgang inden udførelse af entreprisen starter. Bygherren indkalder med 10 arbejdsdages varsel til projektgennemgang - bilagt dagsorden for denne gennemgang. Projektgennemgang foregår i den by, hvor entreprisen udføres. Projektgennemgang har til formål, at bygherren og entreprenøren sammen gennemgår relevant projektmateriale, udførelsesmetoder, krav til kvalitetskontrol, eventuelt samarbejde med andre entreprenører mv, så eventuelle spørgsmål vedrørende udførelse af entreprisen kan afklares på det tidspunkt. Inden deltagelse i projektgennemgang skal entreprenøren have gennemgået den del af udbudsmaterialet, der er relevant for udførelse af den pågældende entreprise. 4. AKTTVITETSTART Ved start på udførelse af en aktivitet skal entreprenøren: - sikre at kontrolplaner i det krævede omfang og indhold har været forelagt bygherren med den krævede tidsfrist - sikre at det relevante dokumentationsmateriale (kontrol- og checkskemaer) foreligger - sikre, at hans personale er fagligt kompetente - sikre, at det personale, der skal udføre det pågældende arbejde, har det nødvendige projektmateriale - sikre, at hans personale har fornøden tid og udstyr til at udføre arbejdet kontraktligt i sædvanlig, god kvalitet - kontrollere, at projektmaterialet er det senest gældende vedr udførelse af den aktuelle aktivitet - sikre, at de byggevarer, der leveres til byggeriet, er i overensstemmelse med projektmaterialet Entreprenøren skal i god tid advicere tilsynet for tilstedeværelse ved aktivitetsstart som anført i udbudskontrolplanen.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav.

Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. 1 Bilag 1 Kvalitetsstyring. 1. Indledning. Generelt Entreprenøren skal følge et kvalitetsstyringssystem, som lever op til de i dette bilag anførte krav. Entreprenøren skal indenfor rammerne af sit kvalitetsstyringssystem

Læs mere

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser

Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole. TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dragør Kommune Om- og udbygning af St. Magleby Skole TOTALENTREPRISE Administrative bestemmelser Dato: 15.03.2013 Side: 2 af 7 Indholdsfortegnelse 1. INDLEDNING... 3 2. AFHOLDELSE AF MØDER... 3 3.1 Bygherremøder

Læs mere

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER 1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION Byggesag: Bygherre: Entreprise:

Læs mere

Element - Produktion

Element - Produktion Element - Produktion 1 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER Byggesag: Bygherre: Entreprise: Firma: Virksomhedens interne organisation

Læs mere

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER 1 KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION 2 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 3 KONTROLPLANER 4 VEDLIGEHOLDELSE 5 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER KVALITETSSIKRING PRÆKVALIFIKATION Byggesag: Bygherre: Entreprise:

Læs mere

Dokumentfortegnelse

Dokumentfortegnelse Bilag 0.3 1210.27 Dokumentfortegnelse Udarb. af: Version: Dokument ID Udarb. af Kontrol af Godkendt af Fordeling Arkivnummer Nummer Version Dato Navn / Titel Initialer Initialer Initialer Firma / Initialer

Læs mere

KAP. 7. KVALITETSSTYRING. Byggesagsbeskrivelse Kapitel : 7. Kvalitetsstyring Kap.-side : af 6 Dato : Rev. :

KAP. 7. KVALITETSSTYRING. Byggesagsbeskrivelse Kapitel : 7. Kvalitetsstyring Kap.-side : af 6 Dato : Rev. : Kvalitetsstyring Kap.side : 7. 1 af 6 KAP. 7. KVALITETSSTYRING Kvalitetsstyring Kap.side : 7. 2 af 6 7.1 Generelt Entreprenøren skal kvalitetssikre sit arbejde, jf By og Boligstyrelsens bekendtgørelse

Læs mere

Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger.

Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger. Virksomheden. Firmaet G + Fundering blev grundlagt i 2003 af Helge Rossen. Firmaet beskæftiger sig med grundforstærkning bla. andet pælefundering, byggegruber samt efterfundering af eksisterende bygninger.

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser. AD-DV.R002 Rammeaftale om administration af særtransporter Rammeaftale om administration af særtransporter 2017-2020 Januar 2017 Side 1 af 8 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 2 2 Generelt... 3 3 Planlægning af rådgivningsydelsen...

Læs mere

KVALITETSLEDELSESKRAV TIL ENTREPRENØREN - TOTALENTREPRISE

KVALITETSLEDELSESKRAV TIL ENTREPRENØREN - TOTALENTREPRISE KVALITETSLEDELSESKRAV TIL ENTREPRENØREN - TOTALENTREPRISE BILAG TIL SAB - STYRING OG SAMARBEJDE Indholdsfortegnelse 1. ENTREPRENØRENS KVALITETSLEDELSE... 2 1.1 Generelt... 2 2. ENTREPRISENS KVALITETSLEDELSESSTRUKTUR...

Læs mere

KVALITESSIKRINGSHÅNDBOG

KVALITESSIKRINGSHÅNDBOG KVALITESSIKRINGSHÅNDBOG Byggesag: Sags nr.: Sags beskrivelse: Hoved/Totalentreprisen, incl. alle underliggende fagentrepriser Kvalitetssikringshåndbog for Nisgaard + Christoffersen A/S & samarbejdspartnere

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser

Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Rammeaftale om rådgivning vedrørende drift og vedligehold af store bygværker 2017 2020 August 2016 Side 2 af 9 Kvalitetsledelseskrav til rådgiverydelser Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Generelt...

Læs mere

Kvalitetssikringshåndbog for

Kvalitetssikringshåndbog for Virksomhed: Kvalitetssikringshåndbog for Byggesag: Ordre nr.: Entreprise: Udførelsesperiode: Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. Sagsidentifikation... 3 1.1 Byggesag... 3 1.2 Byggesagsorganisation... 3

Læs mere

KVALITETSSIKRING SAGSBESTEMT KVALITETSHÅNDBOG

KVALITETSSIKRING SAGSBESTEMT KVALITETSHÅNDBOG Firma: Murerfirma Niels Bugge ApS Kertemindevej 66 8900 Randers KVALITETSSIKRING SAGSBESTEMT KVALITETSHÅNDBOG Byggesag: 10431 - Randers Lilleskole Revision: 1 Bygherre: Randers Lille skole Entreprise:

Læs mere

KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER

KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER Element Produktion 1 SAGSBESTEMT KVALITETSSIKRINGSHÅNDBOG 2 KONTROLPLANER 3 VEDLIGEHOLDELSE 4 PLASTLOMME TIL ARKITEKTTEGNINGER Byggesag: Bygherre: Entreprise: Firma: Virksomhedens interne organisation

Læs mere

KVALITETSSIKRING SAMT

KVALITETSSIKRING SAMT Sag: DTL KS-håndbog Udgave nr.: 1. Dato: Februar 2003 KVALITETSSIKRING SAMT MILJØ- OG ARBEJDSMILJØSTYRING SAGSBESTEMT HÅNDBOG FOR (VIRKSOMHEDSNAVN) MINDRE HÅNDVÆRKSVIRKSOMHEDER Bygherre: Entreprise: 1.

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Generelt Alle fagområder. Revision: 2014-07-01

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Generelt Alle fagområder. Revision: 2014-07-01 Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2014-07-01 Indholdsfortegnelse 0.1 Indledning... 3 0.2 Generelle principper... 3 0.2.1 : Omfang og anvendelse... 3 0.2.1.1 Omfang:... 3 0.2.1.2 EMC (Electromagnetic

Læs mere

Håndbog for styring af kvalitet og arbejdsmiljø

Håndbog for styring af kvalitet og arbejdsmiljø Håndbog for styring af kvalitet og arbejdsmiljø Virksomhed: Adresse: Mikaellauridsen.dk - Entreprise Frydenlunds alle 8210 Aarhus V Dato: 02.03.15 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse...

Læs mere

Kvalitetsledelsessystem for

Kvalitetsledelsessystem for Kvalitetsledelsessystem for Virksomhedens navn Entreprenør Ivan Bastrup Jakobsen Adresse Lindtorpvej 1 Postnr. og by 7600 Struer Eksemplar nr.: 1 LDM Kontrolinstans ApS Porschevej 3, 1. DK-7100 Vejle Tlf.

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til totalentrepriser

Kvalitetsledelseskrav til totalentrepriser Kvalitetsledelseskrav til totalentrepriser Totalentreprise 6717.002 Gødstrup - Snejbjerg Holstebromotorvejen Aulum - Snejbjerg Vej- og broarbejder Revision 1 Bilag til SAB styring og samarbejde November

Læs mere

Kvalitetssikringshåndbog for

Kvalitetssikringshåndbog for Virksomhed: Mikaellauridsen.dk Kloak Aps Kvalitetssikringshåndbog for Byggesag: Havneholmen Ordre nr.: 123456789 Entreprise: Kloak Udførelsesperiode: 24.01.14 31.01.14 Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Bilag 10 Kvalitetsstyring

Bilag 10 Kvalitetsstyring Bilag 10 Kvalitetsstyring Side 1 af 6 Bilag 10 Kvalitetsstyring Leverandøren skal anvende og dokumentere sit kvalitetssikringssystem. Hvis kvalitetssikringen ikke indeholder de nedenfor beskrevne opgaver,

Læs mere

Kvalitetsledelseskrav til totalentrepriser

Kvalitetsledelseskrav til totalentrepriser Kvalitetsledelseskrav til totalentrepriser Totalentreprise 6714.002 Måbjerg - Mejrup Vej- og broarbejder Holstebromotorvejen Holstebro N- Aulum August 2015 Bilag til SAB styring og samarbejde KVALITETSLEDELSESKRAV

Læs mere

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010

ENTREPRISE 1210.77. Signalarbejder UDBUDSKONTROLPLANER. Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 1210.77 Signalarbejder Frederikssundmotorvejen >>> Motorring 4 - Motorring 3 JUNI 2010 Signalanlæg ved vestlig rampekryds på Jyllingevej 1210.77 Forord til udbudskontrolplaner

Læs mere

Dette kvalitetsstyringsprogram tager sigte på at forebygge svigt med deraf følgende skader under opførelsen af byggeopgaven.

Dette kvalitetsstyringsprogram tager sigte på at forebygge svigt med deraf følgende skader under opførelsen af byggeopgaven. 1 Forord: Dette kvalitetsstyringsprogram tager sigte på at forebygge svigt med deraf følgende skader under opførelsen af byggeopgaven. Endvidere giver kvalitetsstyringsprogrammet beskrivelse af, hvordan

Læs mere

Kvalitetssikringshåndbog

Kvalitetssikringshåndbog Kvalitetssikringshåndbog Jysk ApS Holmgårdsvej 9 7900 Nykøbing M Jysk ApS INDHOLDSFORTEGNELSE 1. SAGSINFORMATION 2. INTERN BYGGESAGSORGANISATION - ANSVARSFORDELING 3. KVALITETSSTYRINGSSYSTEMET 4. PROJEKTGENNEMGANG

Læs mere

Håndbog. Plan for Kvalitet. Drift. Virksomhedens navn

Håndbog. Plan for Kvalitet. Drift. Virksomhedens navn Håndbog Plan for Kvalitet Drift Virksomhedens navn Danske Anlægsgartnere 2003 Plan for Kvalitet Danske Anlægsgartnere Denne plan for kvalitet beskriver virksomhedens kvalitetsstyring Virksomhedens navn

Læs mere

Eksempel på indholdsfortegnelse i en kvalitetsplan

Eksempel på indholdsfortegnelse i en kvalitetsplan Bilag Bilag 1: indholdsfortegnelse i en kvalitetsplan...5 Bilag 2: staderapport forud for Før-gennemgang...6 Bilag 3: dagsorden til Før-gennemgang...7 Bilag 4: checkliste/godkendelse af Før-gennemgang.............................................

Læs mere

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Kvalitetssikringshåndbog Dato: 29-10-2013 13:53

Projekt: Skolen i bymidten Semesterprojekt: 7B - E2013 Dokument: Kvalitetssikringshåndbog Dato: 29-10-2013 13:53 1 af 9 Kvalitetssikringshåndbog for Byggesag: Skolen i bymidten Ordre nr.: E2013-001 Entreprise: Udførelsesperiode: Underentreprise xx-xx-2012 - xx-xx-2012 2 af 9 Indholdsfortegnelse 1. Sagsidentifikation

Læs mere

Intern audit Procedure nr.: 4.5.5

Intern audit Procedure nr.: 4.5.5 afsnit 4.5.5 Sidst rettet 01 09 2013 Side 1 af 5 Intern audit Dette er et kontrolleret dokument, som opdateres løbende. Den elektroniske version er den til enhver tid gældende. Indholdsfortegnelse 1 Formål

Læs mere

Renovering af Prinsesse Margrethe Skolen i Upernavik

Renovering af Prinsesse Margrethe Skolen i Upernavik SB Avannaata Kommunia Renovering af Prinsesse Margrethe Skolen i Upernavik Særlige Betingelser for Arbejdet 19.07.2018 Masanti A/S - Postboks 344-3952 Ilulissat tlf. +299 946378 mail tko@masanti.gl Masanti

Læs mere

Legepladscertificeringen

Legepladscertificeringen Side 1 af 6 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Legepladscertificeringens formål og grundlag... 2 1.1. Formål.... 2 1.2. Organisation... 2 1.3. Certificeringsgrundlag og kontrolomfang... 2 1.4. Vilkår og ansvarsforhold...

Læs mere

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges.

Entreprenører skal sikre, at alle nødvendige myndighedsforskrifter i forhold til nedrivning, deponering samt nye byggearbejder følges. Arbejdsbeskrivelse Side : 1/6 Dato : 11.12.2015 FÆLLESBETINGELSER BYGGEPLADS Generelt Samtlige ydelser i forbindelse med indretning, drift og afvikling af byggeplads skal være indeholdt i entreprisen,

Læs mere

Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C

Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C KLS systemet er certificeret af Byggeriets Kvalitetskontrol Håndbog Kvalitetsledelsessystem for autoriseret virksomhed på kloakinstallationsområdet Dronningensgade 25, 1. sal 5000 Odense C Friis Kloakmester

Læs mere

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018

Svendborg Kommune, Miljø, Klima og Teknik Kørebaneafmærkning 2015-2018 1 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Aftalegrundlaget. 2 2. Kontraktperiode. 2 3. Fast pris og dennes betaling. 2 4. Dokumenter 2 5. Omfang af og ændringer i entreprisens omfang. 3 6. Fejl i projektet. 3 7. Regnefejl

Læs mere

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Marts 2019 IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN Indgår som bilag til Rådgiveraftalen og kan anvendes, uanset om der er tale om totalrådgivning eller delt rådgivning IKT-YDELSESBESKRIVELSE FOR IKT-LEDEREN

Læs mere

I denne vejledning gennemgås de opgaver og minimumskrav, der er knyttet til den certificerede brandrådgivers virke.

I denne vejledning gennemgås de opgaver og minimumskrav, der er knyttet til den certificerede brandrådgivers virke. Udkast til vejledning til certificeret brandrådgivers virke for byggeri i brandklasse 2 KAP 34 545-551 Certificeret brandrådgivers virke I denne vejledning beskrives den certificerede brandrådgivers virke

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder

Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder BEK nr 169 af 15/03/2004 Gældende Offentliggørelsesdato: 30-03-2004 Økonomi- og Erhvervsministeriet Vis mere... Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Bilag 1 Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

OLE JEPSEN A/S CVR-NR. 29135983... 7

OLE JEPSEN A/S CVR-NR. 29135983... 7 OLE JEPSEN A/S CVR-NR. 29135983... 7 UNDERRAMMEAFTALE 009_OLE JEPSEN A/S CVR-NR. 29135983: RAMMEAFTALE 2013-1115.02/TOTALENTREPRISE/A:TÆT_LAV/D1 HOVEDSTADEN/DELRAMMEAFTALE A01/(9:10)... 7 Bilag 15: INFO

Læs mere

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt

TÅRNBYFORSYNING Vand A/S. Rammeaftale om Vandledningsarbejder Koncept til kontrakt TÅRNBYFORSYNING Vand A/S Rammeaftale om Vandledningsarbejder 2015-2017 Koncept til kontrakt 2015-07-30 1 Indholdsfortegnelse 1. PARTERNE... 3 2. AFTALEN... 3 3. AFTALEGRUNDLAG... 3 4. ENTREPRENØRENS YDELSER...

Læs mere

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE

Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE Særlige Betingelser (SB) Side 1 af 6 Særlige Betingelser INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1. AFTALEGRUNDLAGET... 2 2. KONTRAKTPERIODE... 2 3. FAST PRIS OG DENNES BETALING... 2 4. DOKUMENTER... 2 5. OVERDRAGELSE

Læs mere

Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual

Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok E Telefon 48 20 50 00 Direkte Fax 48 20 57 99 Region Hovedstadens CVR/SE-nr: 29190623 Dato: 4. februar 2014 Bilag 3 Kvalitetsstyring 1 Grundlag Det lovmæssige

Læs mere

ENTREPRISEKONTRAKT. Byggesagen. Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør

ENTREPRISEKONTRAKT. Byggesagen. Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Byggesagen Økonomi & Ejendomme Skt. Anna Gade 5A 3000 Helsingør Acadre nr 17/1 Sags nr.:17/1 Dato:xx.xx.2017. Vers.: 01 Projektleder: flp ENTREPRISEKONTRAKT SIDE 1 Mellem Helsingør Kommune Center for Økonomi

Læs mere

Kvalitetssikring. Dræn på græsplæne, flisebelægninger, faldsand på legepladser. Tønder Grundskole, Holmevej 2,6270 Tønder. 18.

Kvalitetssikring. Dræn på græsplæne, flisebelægninger, faldsand på legepladser. Tønder Grundskole, Holmevej 2,6270 Tønder. 18. Kvalitetssikring Dræn på græsplæne, flisebelægninger, faldsand på legepladser Tønder Grundskole, Holmevej 2,6270 Tønder 18. juni 2013 TØNDER KOMMUNE Kongevej 57 6270 Tønder Tlf.74 92 92 92 Mail: toender@toender.dk

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning

Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning Ydelsesbeskrivelse for Totalrådgivning A1. Krav til totalrådgiveren Deltagelse i alle projekterings-, bygherre- & byggeudvalgsmøder. Totalrådgiveren indkalder til alle projekteringsmøder og bygherremøder.

Læs mere

Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. BILAG F SAMARBEJDSFORM APRIL Side 1

Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. BILAG F SAMARBEJDSFORM APRIL Side 1 Dette Bilag udgør Bilag F til Partnerskabs- og Driftsaftalen. SAMARBEJDSFORM BILAG F APRIL 2019 Side 1 Aalborg Havn A/S Udbud af Drift af grønne områder og havneservice i: Østhavnen, Oliehavne, Aalborg

Læs mere

Gasreglementets afsnit C-10. Bestemmelser om gasleverandører

Gasreglementets afsnit C-10. Bestemmelser om gasleverandører Gasreglementets afsnit C-10 Bestemmelser om gasleverandører Januar 1994 Forord Forord Gasreglementets afsnit C-10 er fortsat i henhold til 15, 17 og 19 stk. 2 i lov nr. 250 af 8. juni 1978 om gasinstallationer

Læs mere

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive

Infoblad. ISO/TS 16949 - Automotive Side 1 af 5 ISO/TS 16949 - Automotive Standarden ISO/TS 16949 indeholder særlige krav gældende for bilindustrien og for relevante reservedelsvirksomheder. Standardens struktur er opbygget som strukturen

Læs mere

Autorisationsloven (afsnit 5 i lovmappe)

Autorisationsloven (afsnit 5 i lovmappe) Kvalitetssikring Autorisationsloven (afsnit 5 i lovmappe) Lov nr. 401 af 28. april 2014 med senere ændringer Definerer områderne for autorisationskrævende arbejde Loven indeholder Krav for opnåelse af

Læs mere

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev

Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring Udbudsbrev Sagsnr. 13.050 Dok. Navn Udbudsbrev Version A Dato 2018.05.15 Rev. - Udarbejdet JH Kontrol ES Godkendt ES 1 Frederikshavn Kommune Gl. Skagen, Kystsikring

Læs mere

Fællesbetingelser Side : 1/7 Dato :

Fællesbetingelser Side : 1/7 Dato : Fællesbetingelser Side : 1/7 BYGGEPLADS Generelt Samtlige ydelser i forbindelse med indretning, drift og afvikling af byggeplads skal være indeholdt i entreprisen, med mindre det specifikt fremgår, at

Læs mere

Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder. Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006

Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder. Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006 Vejledning til kvalitetsstyringssystemer i Fyrværkerivirksomheder Sikkerhedsstyrelsen 4. maj 2006 INDHOLDSFORTEGNELSE Indholdsfortegnelse...1 Indledning...2 Krav til kvalitetsstyringssystemet...2 Etablering

Læs mere

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm

Entreprise Beplantning. Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm Udbudskontrolplaner Entreprise 6770.50 Beplantning Holstebro Vejle >>> Riis Ølholm NOVEMBER 2011 UKP Indhold 6770.50 Udbudskontrolplaner Strækning: Holstebro - Vejle 6770 Riis - Ølholm Entreprise: 6770.50

Læs mere

BvB information 2011. Indsamling af dokumentation til BvB. Dokumentationsmaterialet

BvB information 2011. Indsamling af dokumentation til BvB. Dokumentationsmaterialet BvB information 2011 dokumentation til BvB Indsamling af dokumentation til BvB Dokumentationsmaterialet Byggeskadefonden vedrørende Bygningsfornyelse Ny Kongensgade 15, 1472 København K Telefon 82 32 24

Læs mere

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012

UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700. Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej. Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UDBUDSKONTROLPLANER ENTREPRISE 6620.700 Signalanlæg Østre Ringvej/Oslovej Herning - Århus >>> Funder - Hårup AUGUST 2012 UKP Indhold 6620 700 Udbudskontrolplaner Entreprenøren skal udarbejde en kontrolplan

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser November 2012 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Gribvand

Læs mere

Procedure for Intern Audit - Retningsliniernes punkt 15. Indholdsfortegnelse. 4.1 Grundlag 2

Procedure for Intern Audit - Retningsliniernes punkt 15. Indholdsfortegnelse. 4.1 Grundlag 2 Indholdsfortegnelse Navn: Procedure for Intern Audit 1. Formål 2 2. Gyldighedsområde 2 3. Definitioner 2 4. Grundlag 4.1 Grundlag 2 5. Ansvar 2 6. Fremgangsmåde 6.1 Auditplan 3 6.2 Planlægning af SKS-Audit

Læs mere

Dokumentation for myndighedsgodkendelse af slutdeponeringen af slam

Dokumentation for myndighedsgodkendelse af slutdeponeringen af slam Til tilbudsgiverne COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11 Telefax 45 97 22 12 wwwcowidk Dato 19 november 2012 Vor ref A021505-218 JHH/MOHT Udbudsbrev - Tømning af slambede på Helsinge

Læs mere

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN

Særlige bestemmelser for DS-certificering af tæthedsmåling gennemført DS/SBC efter DS/EN Certificering af virksomheder 0 Indledning Denne SBC er udarbejdet med henblik på DS-certificering af tæthedsmåling af bygninger gennemført efter DS/EN 13829 anneks A.3 1 Forudsætninger for certificering

Læs mere

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Generelt Alle fagområder. Revision:

Hospitalsenheden Horsens. Teknisk afdeling. Tekniske Standarder. Generelt Alle fagområder. Revision: Teknisk afdeling Tekniske Standarder Revision: 2017-06-01 Indholdsfortegnelse 0.1 Indledning... 3 0.2 Generelle principper... 3 0.2.1 : Omfang og anvendelse... 3 0.2.1.1 Omfang:... 3 0.2.1.2 EMC (Electromagnetic

Læs mere

Begreber i forbindelse med kvalitetssikring

Begreber i forbindelse med kvalitetssikring Begreber i forbindelse med kvalitetssikring Hvorfor kvalitetssikring HVAD ER KVALITET? Procesgranskning og kvalitetssikring 4 KVALITET KAN F.EKS. DEFINERES SOM: GRAD AF OPFYLDELSE AF FORVENTNINGER Bliver

Læs mere

Information om DANAK-akkreditering til

Information om DANAK-akkreditering til Information om DANAK-akkreditering til Prøvning Kalibrering Medicinsk undersøgelse Certificering af referencematerialer Præstationsprøvning Akkrediteringsforløbet trin for trin December 2010 DANAK Dyregårdsvej

Læs mere

Sven Mortensen VVS A/S. Kvalitetshåndbog

Sven Mortensen VVS A/S. Kvalitetshåndbog Kvalitetshåndbog Virksomhedsbeskrivelse Beskrivelse af kvalitetsledelsessystemet Ishøj oktober 2017 Christian Jeppesen Side: 2 af 7 1. Virksomhedsbeskrivelse 1.1 Virksomhedsdata [Note: indsæt data for

Læs mere

Grundlag for tjenesteyders tilbud og projekteringsarbejdets udførelse

Grundlag for tjenesteyders tilbud og projekteringsarbejdets udførelse Vordingborg Kommune Side 1 af 5 Almindelige bestemmelser Denne SBV er supplerende, særlige betingelser til "Almindelige betingelser for teknisk rådgivning og bistand, ABR 89". Alle dokumenter i nærværende

Læs mere

Arkitekt M.A.A. Jesper Staun Langelunden 1 2990 Nivå Telefon 4556 6500 - www.jesperstaun.dk - arkitekt@jesperstaun.dk

Arkitekt M.A.A. Jesper Staun Langelunden 1 2990 Nivå Telefon 4556 6500 - www.jesperstaun.dk - arkitekt@jesperstaun.dk Arkitekt M.A.A. Jesper Staun Langelunden 1 2990 Nivå Telefon 4556 6500 - www.jesperstaun.dk - arkitekt@jesperstaun.dk Nivå den 121214 Ydelser og faseforløb. Sådan kan det se ud: Jesper Stauns ydelser grupperes

Læs mere

TOTALENTREPRISER: BEDØMMELSE AF ENTREPRISENS FÆLLES KVALITETSPLAN OG PARTSPECIFIK KVALITETSPLAN FOR PROJEKTERING.

TOTALENTREPRISER: BEDØMMELSE AF ENTREPRISENS FÆLLES KVALITETSPLAN OG PARTSPECIFIK KVALITETSPLAN FOR PROJEKTERING. DATO DOKUMENT SAGSBEHANDLER MAIL TELEFON 29. juli 2013 13/15323-1 Anne Marie Flensted/DHH amf@vd.dk 72442332 INSTRUKTION TOTALENTREPRISER: BEDØMMELSE AF ENTREPRISENS FÆLLES KVALITETSPLAN OG PARTSPECIFIK

Læs mere

Udkast til. Kapitel 1. Kvalitetsledelsessystemet

Udkast til. Kapitel 1. Kvalitetsledelsessystemet Udkast til Bekendtgørelse om kvalitetsledelsessystemer for autoriserede virksomheder på el-, vvs- og kloakinstallationsområdet og for virksomheder med virksomhedsgodkendelse på gasområdet I medfør af 20,

Læs mere

Kvalitetssikring af myndighedsprojekter

Kvalitetssikring af myndighedsprojekter NOTAT Kvalitetssikring af myndighedsprojekter Dette notat beskriver kvalitetssikringen af myndighedsprojekter, der gennemføres i samarbejde mellem Energistyrelsen og SBi i regi af aftalen mellem Energistyrelsen

Læs mere

BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016

BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 BEK nr 545 af 30/05/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Erhvervs- og Vækstministeriet Journalnummer: Erhvervs- og Vækstmin., Sikkerhedsstyrelsen, j.nr. 715-10-00005 Senere ændringer

Læs mere

Leverandørens løsningsbeskrivelse

Leverandørens løsningsbeskrivelse Leverandørens løsningsbeskrivelse Uddannelse af energikonsulenter og BedreBolig-rådgivere Bilag 3 Indholdsfortegnelse 1. Indledning... 3 1.1 Formål med dokumentet... 3 1.2 Dokumentets opbygning... 3 1.3

Læs mere

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger

Information om. Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Information om Certificering af indbrudshæmmende produkter til skalsikring af bygninger Certificering af indbrudshæmmende produkter beregnet til indbygning som skalsikring af bygninger. Dancert-sekretariat:

Læs mere

Entreprise H

Entreprise H er Entreprise H370.02.76 Signalentreprise H370 Herning - Varde >>> H370.02 maj 2012 Tilbud og kontrakt Løbe nr Reference Hvor skal kontrolleres Hvordan skal kontrolleres kontrolleres Acceptkriterium Krav

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOELApS

Kvalitetshåndbog. for. Smedefirmaet. MOELApS Kvalitetshåndbog for Smedefirmaet Stålkonstruktioner, Trapper, gelændere, porte, Låger, hegn, altaner, m.m. Veludført arbejde giver personlig tilfredsstillelse Side 1af 8 Udarb.:PH Godk.:LH Dato: 09-01-2013

Læs mere

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen

SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen SÆRLIGE BETINGELSER vedr. Renovering af vvs-anlæg på Nuussuaq skolen 10-05-2016 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Orientering om opgaven... side 1 2. Arbejdsgrundlag... side 1 3. Udbudsbetingelser mv.... side 1 4.

Læs mere

Emnehæfte. Kvalitetssikring af afløbsinstallationer. Kloakrørlæggeruddannelsen

Emnehæfte. Kvalitetssikring af afløbsinstallationer. Kloakrørlæggeruddannelsen Efteruddannelsesudvalget for bygge/anlæg og industri (BAI) Emnehæfte Kvalitetssikring af afløbsinstallationer Kloakrørlæggeruddannelsen Undervisningsministeriet. 12. september 2006. Materialet er udviklet

Læs mere

Entreprenørfirmaet Jørgen Skov ApS Faurholtvej 17 7430 Ikast

Entreprenørfirmaet Jørgen Skov ApS Faurholtvej 17 7430 Ikast KS håndbog rev. 02 November 2010 Håndbog for Kvalitetsstyringssystem Entreprenørfirmaet Jørgen Skov ApS Faurholtvej 17 7430 Ikast Autoriseret kloakmestervirksomhed, som drives med en ansat teknisk ansvarlig

Læs mere

Screening af systemdokumentationen. 11/8 2009 Skanderborg Kommune

Screening af systemdokumentationen. 11/8 2009 Skanderborg Kommune Screening af systemdokumentationen 11/8 2009 Skanderborg Kommune Auditteam: Ledende auditor Kim Hammersholt Hansen Underskrift: Formål: Vurdering af overensstemmelse og implementering af systemet i forhold

Læs mere

Bilag 20 TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 ABT 93

Bilag 20 TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 ABT 93 Bilag 20 Advokatpartnerselskab Skt. Clemens Stræde 7 Postboks 623 8000 Aarhus C info@clemenslaw.dk www.clemenslaw.dk TILFØJELSER OG FRAVIGELSER TIL ABT 93 Tlf. 87 32 12 50 Fax 86 12 50 12 CVR-nr. 32 67

Læs mere

Byggestyring. Byggeprocessen fra start til slut. Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? BYGGERÅDGIVNING. Landbrugets -SÅ ER DU SIKKER

Byggestyring. Byggeprocessen fra start til slut. Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? BYGGERÅDGIVNING. Landbrugets -SÅ ER DU SIKKER Byggeprocessen fra start til slut Hvordan bliver jeg en tilfreds bygherre? Tidsplan for byggeriet Ide Skitse Myndighedsbehandling Økono mi Skitse Teg ning Licitati on Byggeperiode Hvordan bliver jeg en

Læs mere

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren )

ENTREPRISEAFTALE. Fonden Amager Bakke CVR nr c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej København S (herefter Bygherren ) ENTREPRISEAFTALE mellem Fonden Amager Bakke CVR nr. 37 23 43 38 c/o I/S Amager Ressourcecenter Kraftværksvej 31 2300 København S (herefter Bygherren ) og [Entreprenør navn] [CVR. nr.] [Adresse] [Adresse]

Læs mere

Styring og samarbejde (SAB)

Styring og samarbejde (SAB) Styring og samarbejde (SAB) H05010.75 Belysningsentreprise H050 Kolding - Frøslev H05010 Ny TSA 65b; syd for Kolding E45 September 2016 SÆRLIGE ARBEJDSBESKRIVELSER (SAB) Styring og samarbejde 1. Alment

Læs mere

Nyt hus. Eller ombygning af det gamle

Nyt hus. Eller ombygning af det gamle Nyt hus Eller ombygning af det gamle Før Efter Når planen om nyt hus, eller ombygning af det gamle, trænger sig på, er der mange ting der skal tages stilling til: Hvor stort? Hvor dyrt? Hvordan skal det

Læs mere

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer

HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer HØRING: Bekendtgørelse om kvalitetssikring af byggearbejder i alment byggeri m.v. og ombygninger efter lov om byfornyelse og udvikling af byer I medfør af 113 og 160 i lov om almene boliger m.v., 25, stk.

Læs mere

Kvalitetshåndbog for. Kvalitetshåndbogen er: Indsendt den : Underskrift direktør / indehaver:

Kvalitetshåndbog for. Kvalitetshåndbogen er: Indsendt den : Underskrift direktør / indehaver: Kvalitetshåndbog for Kvalitetshåndbogen er: Indsendt den : Underskrift direktør / indehaver: 1 0. Indholdsfortegnelse procedurer Formålet med denne oversigt er at give et overblik over kvalitetsmanualens

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE

UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE 30025 BIRKEDALSVEJ 27, PRØVESTENEN UDBUDSBETINGELSER NYINDRETNING TAGETAGE Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 07.04.2017 Indhold Side : 2/6 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling...

Læs mere

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYYGERI, STRANDVEJEN 131A BYGNINGSDELSBESKRIVELSE OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise 09. Inventar Bygningsdelsbeskrivelse Dateret: 12.06.2018 rev 00 Bygningsdelsbeskrivelse Side : 1/6

Læs mere

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN

UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN NYBYGGERI, STRANDVEJEN 131A UDBUDSBETINGELSER OPFØRELSE AF NY VILLA PÅ STRANDVEJEN Totalentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 12.06.2018 Udbudsbetingelser Side : 2/7 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser...

Læs mere

UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE

UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE AKTIVITETSCENTRET HAMLET UDBUDSBETINGELER UDSKIFTNING AF VINDUER OG DØRE Fagentreprise Udbudsbetingelser Dateret: 07.06.2017 Indhold: 1. Omfang... 3 1.1 Betingelser... 3 1.2 Tildeling... 5 1.3 Aflevering

Læs mere

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg

Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Gribvand Spildevand A/S Tømning af slambede på Helsinge Renseanlæg Særlige betingelser Marts 2014 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon +45 5640 0000 wwwcowidk Gribvand Spildevand A/S Tømning

Læs mere

Kravspecifikation KRAVSPECIFIKATION DOKUMENTATION TEKNISK SPECIFIKATION

Kravspecifikation KRAVSPECIFIKATION DOKUMENTATION TEKNISK SPECIFIKATION Kravspecifikation KRAVSPECIFIKATION DOKUMENTATION TEKNISK SPECIFIKATION Version Forfatter: NN Dato: 20/04/2016 1. Formål... 3 2.1 Før den enkelte arbejdsopgave påbegyndes... 3 2.2 Under udførelse af arbejdsopgaverne...

Læs mere

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af

VEJLEDNING. om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af GÆLDENDE FRA DECEMBER 2017 VEJLEDNING om kvalitetsstyringssystemer ved virksomhedsgodkendelse til indførsel og/eller fremstilling af fyrværkeri eller andre pyrotekniske artikler. Indhold INDLEDNING...

Læs mere

Rammeaftale mellem. X Forsyning og. (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden

Rammeaftale mellem. X Forsyning og. (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden Rammeaftale mellem X Forsyning og (Entreprenør) Rammeaftale om udførelse af NO-DIG arbejder for X Forsyning i perioden 2017 2018 (Måned) (År) Udgivelsesdato: 15. September 2016 Paradigma for kontrakt Side

Læs mere

Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual

Region Hovedstadens Kvalitetsfonds Byggeprojekter Paradigme for Styringsmanual Kongens Vænge 2 3400 Hillerød Opgang Blok E Telefon 48 20 50 00 Direkte Fax 48 20 57 99 Region Hovedstadens CVR/SE-nr: 29190623 Dato: 4. februar 2014 Bilag 4 Arbejdsmiljø, sikkerhed og sundhed 1 Grundlag

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK

Kvalitetshåndbog. for SMEMEK Kvalitetshåndbog for SMEMEK Side 1 af 8 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord 2 2. Organisationsplan 3 3. Kvalitetsmålsætning 4 4. Kvalitetspolitik 4 5. Leveringsformåen

Læs mere

Havnens Fiskebod Holding aps. Vodskovvej 110, Gennem Bakkerne 52

Havnens Fiskebod Holding aps. Vodskovvej 110, Gennem Bakkerne 52 Indholdsfortegnelse Side : 1/9 Indholdsfortegnelse... 1 1. Orientering... 2 1.1 Generelt... 2 2. Omfang... 3 2.2 Bygningsdele... 3 2.3 Projektering... 3 2.4 Byggeplads... 3 2.5 Sikkerhed og sundhed...

Læs mere

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk

Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk Tønder Kommune kunstgræsbaner i Tønder, Toftlund og Skærbæk HOVEDENTREPRISE UDBUDSBREV-UDBUDSBETINGELSER Maj 2018 Bygherre Tønder Kommune Wegners Plads 2 6270 Tønder Rådgiver Orbicon A/S Gasværksvej 4

Læs mere

EKSEMPLER PÅ VISUALISERINGER AF UDVALGTE AB18 / ABR18-BESTEMMELSER

EKSEMPLER PÅ VISUALISERINGER AF UDVALGTE AB18 / ABR18-BESTEMMELSER EKSEMPLER PÅ VISUALISERINGER AF UDVALGTE AB18 / ABR18-BESTEMMELSER For at understøtte forståelsen og implementeringen af de nye AB/ABR-bestemmelser har vi i samarbejde med byggeriets brancheorganisationer

Læs mere