FDFs hovedbestyrelse side 1/ 12

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "FDFs hovedbestyrelse side 1/ 12"

Transkript

1 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 12 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #5, 2015 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Mette La Cour Christina Gro Hansen Marianne Thisgaard HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk), Iben Konradi Nielsen (ikn), Allan Frank Walther (afw), Lars Pedersen (lp), Christian Skovsgaard Bjerre (csb), Per Albert Bergmann (pb), Amalie Kyndesen (ak), Marianne Thisgaard (th), Anne Katrine Sylvest (aks), Kim Koch Rasmussen (kkr), Ejner Bank Andreasen (eba) LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj) (til lørdag 15.00), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) (til lørdag 17.15) STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anders Flensburg Trankjær (aft), Christiane Lyng Rosenkjær (clr), Christina Gro Hansen (cgh), Sara Springborg, Mødedato: august 2015 Mødetid: Fredag til lørdag Sted: Beskrivelse: Limbjerggård, Sletten, 8680 Ry Dagsorden er tilgængelig på Leder.FDF.dk ugen op til mødet. Bilag til HB medlemmer tilstræbes lagt op i HB-gruppen ugen før. Program: Fredag HB møde. Velkomst v/ JKK (2,5) Slut Lørdag Morgenbuffet HB møde Inkl. Udvalgsformænd & Andagt v/ Marianne Andagt v/marianne Møde med udvalgsformænd Frokost HB møde med LLU HB møde (1) Kaffe HB møde (2,15) Aftensmad HB møde (1,05) Slut

2 FDFs hovedbestyrelse side 2/ 12 Dagsorden, HB-MØDE, august 2015 Vejledning Tid/min. Punkt/ansvar 1. Protokol 1.1 Referat fra sidste HB-møde Referat fra seneste 2 HB møder vedlagt som bilag. Hhv. fra maj & juni Behandles ikke. O 5 MFV Iab. 1.2 Fastsættelse af dagsorden 5 Eventuel optagelse af ekstra punkter. Afklaring af forberedelsesniveau til punkt Nyt punkt opatges under eventuelt: Skal HB have egen kredsbetegnelse? 1.3 Årshjul O 5 MFV HBs årshjul fremstilles i en opdateret version til orientering. Iab. 1.4 Siden sidst O 5 MS Generalen har indledningsvist op til 10 minutter til et eller flere orienterende nedslag på de væsentligste sager, der har fyldt i FDF siden sidste HB møde. Uffe Stephansen er stoppet som formand for Hardsyssel Efterskole, og har modtaget en tak. Han kvitterer for hilsenen. Pastor Krogsgaard takker HB for deltagelse i ordinationen og gave. 2. HB-dagsorden 2.1 Medlemsanalyse O 60 MFV HB præsenteres for en kvalitativ kredsanalyse gennemført i juni-juli 2015, som er holdt op imod en lang række kvantitative kreds-værdier på medlemstal og -udvikling. Præsentation og mulighed for afklarende spørgsmål. 280 har svaret på spørgeskemaet henover sommeren. Det er ikke alle kredse der indberetter i Carla, derfor er der to medlemstal vi kan anskue talmaterialet fra 1) godkendte medlemstal og 2) live medlemstal. Denne analyse bygger som noget nyt på live medlemstal. Nedslag fra gennemgangen: Gennemsnittet af medlemmer pr. kreds i Carla er stabilt. Store kredse ligger stabilt. Voksenmedlemstallet er også for nedadgående. Årsag er måske ny kontingentpraksis? Vi har flest tumlinge og pilte i FDF og optag i disse aldersgrupper.

3 FDFs hovedbestyrelse side 3/ 12 Den relativ gennemstrømning. Vi har endnu ikke flere indmeldte end udmeldte medlemmer. Færre seniorer melder sig ind i 2014 end LL året kan påvirke ift fastholdelse året før/efter en LL. Medlemslængde på udmeldte er stigende. Der er lidt flere mandlige ledere end kvindelige ledere i FDF. Gennemsnitsalderen falder på både indmeldte og udmeldte. Voksen/barn ratio. Vi bliver lidt flere voksne pr. barn henover tid. 2/3 er kredsleder alene 1/3 er to eller flere. Andel af aktive børneledere: % Tese: Der hvor der er mange børneledere, klarer de sig bedst medlemsmæssigt. Der findes en undersøgelse som museet på Jomsborg har lavet, den ser på kredsudvikling på lang sigt, den konkluderer, at vi går tilbage nu, fordi vi ikke lykkes med at starte nye kredse. Replikker fra drøftelsen: Voksen/barn ratio. Her bør vi arbejde på at sortere tanter og den slags fra. Det er tankevækkende, hvor højt antal voksne der ikke er børneledere. Hvad vil vi med rapporten. Hvad er KPI er, og hvad er driver e? Hvis skal kun bruge dette, hvis vi laver det. Vil vi fange tendenser, skal vi måske have kortere perspektiver. Ønske om at se tilfredshed med medlemstal op i mod reel medlemsudvikling. Overraskelse at så mange tumlinge og pilte melder sig ud? Imponerende meget data indsamlet på kort tid. Det var de samme spørgsmål, der blev stillet i Kredsen i centrum. Det her giver bedre respons og mere basis for handlinger. Gennemstrømningen er stor. Hvordan ser de andre ud? Er der nogen, vi kan lærer af? o Svar: Vi ligner samrådsorganisationerne. Dem der indmeldes og udmeldes samme år tæller ikke i DUF-sammenhæng. Kan vi blive ved med at tåle det, hvis den vokser. Man kunne gruppere de voksne, for at blive klogere på, hvem de er. Hvor mange er passive, aktive, pengeskabende osv. Har I en støttekreds? Opsætte motivationsmål for kredsene. Er I 60, bør I arbejde mod 75, for det, viser undersøgelser, er et sundt niveau. Det tager i snit 14 minutter for kredsledere at svare. Det er altså ikke en stor arbejdsbyrde, vi forventer at gentage øvelsen fremover. 2.2 FDFs fremtidige ståsted Opfølgning på drøftelsen fra HB mødet i juni. Debat med staben om ideer og tanker fra turen til Belgien. Punktet behandles både fredag aften og lørdag formiddag (pkt 2.6) D 40 JKK Replikker fra drøftelsen: Leg fylder meget i txt. Måske er vi farvet af vores besøg fra Belgien. Godt sammenskriv, der rammer ambitionen i FDF meget godt. Leg skal beskrives i bredest mulig forstand. Leg og glæde for ledere er også vigtig. Leg skal ikke sættes på formel. Leg og fantasi er bare leg og fantasi. Ros til teksten. Men leg kan ikke skabe frirum for måling, for en del leg handler om konkurrence, som en indbygget del. Mærkebeskrivelserne bør være mere legende i beskrivelsen af, hvordan man opnår eksempelvis Bål 3.

4 FDFs hovedbestyrelse side 4/ 12 Kan vi tydeliggøre at voksne også leger i FDF. Ang. den legende beklædning tankerne var allerede der, da den nye skjorte blev præsenteret. Mærkesystemet vurderes vigtigt for FDF-arbejdet for kredsene. Men aktiviteterne kan være mere legende. Vil vi akademisere legen, skal vi vide, hvorfor vi vil det. Vi mangler koblingen til at være noget for nogen som leder. Hvad betyder kompetencer og færdigheder? I FDF kan man være god til forskellige ting. Vi dræber ikke legen, bare fordi nogen akademiserer legen. Man opnår sociale kompetencer, hvis man er god til at lege. Leg og kompetencer er ikke nødvendigvis modsætninger, sådan står det nærmest i teksten. Det er trinene i mærkesystemet, der blev problematiseret. Forhåbentlig bruger lederne det, som det giver mening, og ikke som beskrevet. Leg bør være en del af FDF-uddannelsen. Hvad er leg? Vi skal passe på med at sige, at vi ikke må være gode til noget. Vi laver så meget forskelligt, at der altid er noget, man er god til. LLs definition af leg: kreativitet, spontanitet/udfoldelse og dannelse. Mærker er nogen steder blevet dogmatisk for aktivitet. Har du ikke mærket, må du ikke bruge dolk. 2.3 IT O 30 MFV Status på udviklingen og implementering af FDFs nye hjemmeside herunder de nye tjenester: nyhedsbrev, forum, tilmeldingssystem mv. Hjemmesiden er nu i luften det er første levering ud af to leverancer ift. fdf.dk. Andre databaser kommer, videoelement, søgefelt, nyheder, kursussystem mm. Kursussystem forventes klar i september måned. Budgettet bliver ikke overskredet mht. web. Frivillige er inddraget jf LM beslutning. - Ros til siden og folkene bag projektet. - Meget af det, der blev trukket frem i diverse workshops, er også det, vi nu ser. 2.4 Ejendomsstrategi Sletten D 45 PJ Præsentation og drøftelse af en tilpasset ejendomsstrategi for sletten. Peter J tog HB gennem et historisk / faktuelt slideshow: FDF købte det første stykke jord i 26/27, første bygning i 1939, 235 tønderland og 25 bygninger overnatningsdøgn. Nuværende ansatte: En pedel. Tre efterlønnere gør rent. To ansatte på timebasis som vagtbemanding. To tager sig af aktiviteter, og en mand er ansat i virksomhedspraktik. Bøgebjerg: belægning 40 % (gennemsnitlig belægning for dansk hotel er 45 %). Alle forbedringer i de kommende år: kr. To shelterpladser: 5 % og 30 %. Køjekredsen: 40 % Det er nemt alt er her i forvejen. 24 pladser. Laden: Mulig forbedringer kr. Her er endnu kun spande toiletter. Den svævende lejrplads: Lejes meget ud. 30 pladser. Limbjerggård: 42 % 66 køjepladser. Vedligehold kr. for hovedbygningen alene. Det ny Sletten: Indviet %. Sal kan rumme 180/250 mand. 119 køjepladser med hemse. Mulige forbedringer: kr. Overnatningshuse kr. gymnastiksal kr.

5 FDFs hovedbestyrelse side 5/ 12 Æblegården: kr. i mulighed forbedringer. 900 besøgende på museet i sommeren. Top tre aktiviteter: kano, kajak og GPS. Største kundegruppe: skole og uddannelsessteder. Vi må ikke bygge nyt steder, hvor der ikke er bygget. Lokalplanen siger også noget om, hvor der kan opføres primitive overnatningsmuligheder. Skoven drives af Hede Danmark. Skoven som kulisse, ikke som indtjeningsmulighed. Drøftelsen genoptages på HBs møde i november. 2.5 Tema: Implementering i FDF D 75 BSK Tema drøftelse med FDFs udvalgsformænd. BSK gav en oplæg om opfølgning og implementering. Hvordan kan vi sætte implementering i fokus? Replikker fra debatten: Vi kan ikke få alle med. Vi skal lave målgruppeanalyser. Hvem skal have hvad? Ting tager tid, når det handler om frivillige. Vi vil mange ting på en gang, vi skal kunne vælge ud. Det samme skal kommunikeres på flere måder igen og igen. Dem der skal implementere det, skal have en ansvarlighed/ejerskab for projektet/ideen. Legens Dag er et eksempel på, at vi ikke tager udgangspunkt i efterspørgsel eller et behov. Udvikling skal komme nede fra. Der er forskel i kompleksitet på at implementere sæsonplaner og Legens Dag. Vi skal måske beslutte, hvornår det er godt nok, når vi søsætter noget. FDFere er gode til at implementere noget. Vi kan komme ud til kredsene og sælge én ide af gangen, der matcher kredsen. Der er brug for præcisering af sprog. Man kan ikke tale om implementering på samme måde som en koncern. FDF-kredse er forskellig, og man kan ikke tale om en retlinet implementering, måske med en ny forbundsskjorte, men ikke med andre projekter. Vi bør bruge et andet ord. Det er problematisk at sige til frivillige, at de skal brænde lidt mindre, og få færre ideer. Måske skal de blive klogere på, hvem kredsene er, og opgaven skal fra start være kun at igangsætte tre ideer. Hvad motivere en frivillig? Ejerskab og frivillighed. De skal kunne gøre det, som det giver mest mening for dem. Der er måske ikke tid eller kapacitet i et udvalg til at bruge tid på implementeringen. Det bør forbundet tage sig af. Ambassadører ringe skal brede sig i vandet. Hvornår er det implementeret hvad måler vi det på? 2.6 Tema: FDFs fremtidige ståsted D 45 JKK Temadrøftelse med FDFs udvalgsformænd. Spejderne er rykket tættere sammen henover foråret og har købt en ø. FDF er ikke med, fordi vi ikke blev inviteret formelt, men også fordi det som spejder handler om at blive en god leder/børn leder børn er forskellig fra FDFs DNA. Vi har fokus på dannelse/voksne leder børn. Udefra ligner vi spejderne, derfor har hovedbestyrelsen talt om profilering og positionering i forhold til spejderne.

6 FDFs hovedbestyrelse side 6/ 12 Replikker fra debatten: Måske skal vi have mere legende tøj, men skjorten er et artefakt med værdi. Leg er centralt. Vi skal fokusere på aktiviteterne, og vi skal ikke hænge fast i fortiden. Dannelse må også være centralt i det med ståsted, og noget vi kan læne sig op ad. Er det tydeligt at vi er en legende organisation? Også når vi holder møder, hvis det er det vi vil? Er det blot for at finde ud af, hvad vi er, hvis vi ikke er spejdere. Eller er det virkelig det vi er. Nu taler en undervisningsminister og forældre om, at vi skal have almen dannelse tilbage i folkeskolen. Nu skal vi sørge for at komme med på vognen. Vi er gode til at fortælle om aktiviteter, men ikke det vi i virkeligheden er (ambition). Vi skal ikke skabe ledere, men verdens sejeste voksne. Hvorfor har vi en forbundsskjorte? For at udviske klasseforskelle. Det er det samme, der sker i legen. Man bliver en del af fællesskabet. Jeg er fortaler for samarbejde. Distancerer vi os for meget, ryger vi bagud af dansen. Er vi for bange for at miste vores identitet, hvis vi går ind i et samarbejde. Vi skal samarbejde dér, hvor det giver mening. Vi har vores ståsted, og skal kun samarbejde, dér, hvor det passer for os. Man bør se på ambitionen og gøre det synligt i den måde, vi organiserer os på. Fx landsmøde. Børn siger, at de går til spejder. Vi har altid været en legende organisation, vi skal bare gøre mere af det. Jeg kan godt se, at vi kan samarbejde med spejderne. Der går ikke noget af mig. Skal man så ikke købe ind på spejdernes værdier? De bedste erhvervsleder er spejder. Det kan jeg ikke genkende i FDF. De unge skal på banen i udviklingen af organisationen. Folk skal vælge at samarbejde med os, fordi vi står for det, vi står for. Vi skal ikke samarbejde med spejderne, fordi de har spurgt eller er tæt på. Vi skal være bedre til at tilkæmpe os taletid, så vi kan fortælle omverdenen, hvem vi er. Jeg har i mange år været spejderleder om tirsdagen, men jeg har det sidste halve år prøvet at bevæge mig væk fra det. Men jeg er i tvivl om, om vi er store nok, til at stå selv. Vi skal være autentiske, og vi er ikke autentiske, hvis vi siger vi er spejdere. Vi skal have ro på og følge vores ambition. Vi har tendens til at lukke os om os selv. Vi holder for eksempel kun HB-møde på FDFs centre. Vi skal være meget mere synlige også i det små på et HB-møde. Det hedder Ungdommens ø, og ikke Spejdernes ø, og måske er det ikke lige nu, men vi ender med at være en del af øen. Vedr. mulige forum i FDF for drøftelse og kommunikation: tilføjes: PLAN weekend forud for påsken, lederskole i landsdelene. Listen udvides. Det er vigtigt, at forskellige folk fra HB kommer ud og debattere det. Opsamling: Bliver legen for akademiseret i FDF? Hvordan være noget for nogen og ikke blot være noget? Hvordan skabe reelle frirum i FDF fra måling og kompetencer Hvordan ser vi kirkens betydning ift. fremtidens FDF? FDF og spejdersamarbejdet. En opblødning - måske er der ok, hvis FDF ved, hvem vi selv er, og samarbejder med spejderne.dk der hvor det giver mening for os - Kunne vi skrive dette ind? Hvordan ser vi i fremtiden på vores skjorte/uniform?

7 FDFs hovedbestyrelse side 7/ FDF LL2016 B 90 MK Præsentation af LLU og drøftelse om FDF landslejr 2016 og herunder lejrens temaer. HB skal godkende budget og prædikant samt opfølgning på HP12. Budget Det går godt med forhåndstilmeldingerne. Der er fremgang i andelen af kredse, der har pilte med. Organisationen er ved at være faldet på plads. Nogen opgaver er bare store. Forplejning, program og kommunikation, sidstnævnte er løst med en ansættelse. Der skal findes 32 borgmestre, der mangler ca. 10, opgaven er overskuelig, så det skal nok lykkes er tilmeldt landslejrkurset. Budgettet er lavet med udgangspunkt i deltagere, lidt konservativt. Deltagerprisen er differentieret ud fra landsdel. Vi vil allerede i efteråret overveje, hvordan vi kan bruge flere penge på, hvis der bliver flere deltagere. Det er udelukkende i forhold til a-regnskabet. Det er også fint allerede nu at overveje, hvad et eventuelt overskud skal bruges til. Replikker: - Jeg synes ikke at et evt. overskud skal gå til noget fedt for medarbejderne, men en fælles oplevelse for alle, der har betalt. - Hvorfor er deltagerpris/transportdiffusion ikke det samme som vores kurser? Det er det samme som øvrige arrangementer. - Medarbejderfest blev skabt for at sige tak til dem, der rydder op. Der skal holdledere også være velkomne. Det er svært at skaffe elektrikere til næste år, derfor er der en opgave i at nurse medarbejdere. Det ser kredse forhåbentlig også som deres opgave at gøre. Budgettet og deltagerpris blev godkendt. Samarbejdspartnere Leg skal være løftestang i vores fortælling om FDF. Hvem skal vi i dialog med, hvis landslejren skal gøre FDF mere kendt of sin legende tilgang. Mulige samarbejdspartnere, som HB skal tage stilling til: Lego Fonde DR Ramasjang Legeforskere Børnerådet lave en høring på legen omkring børns fritidsliv og legemuligheder. Gerlev Legepark To andre festivaler i kommunen. Sølund og Skanderborg Festival Skoleledertopmøde Kultur og fritidschefer? KL? Lokale kirker, præster, biskopper? Presse og kommunikation. Skal landslejren være mere end en aktivitet. Det kræver holdninger og budskaber. Hvad skal vi være kendt for i forhold til leg? Øvrige replikker: Vi skal godkende samarbejde med Lær for livet i dag. Det kunne også være interessant. Hvad er HBs opgave? Hvis vi fik en opgave, ville vi nedsætte et udvalg. Der er et opfølgningsudvalg, men det er måske mere kredsnær udvalg. Det er op ad bakke at ville sælge andre historier end 100 meter medister. Måske kunne vi, hvis vi kom med en kritisk udtalelse om eksempelvis folkeskolereformen. Måske kan et debatmøde på legen skabe nogle nye historier. Arbejdet herfra. En indsnævring er placeret. Det arbejder ansatte videre med. Vedr. valg af prædikant De tre indstillede blev godkendt til opfordring.

8 FDFs hovedbestyrelse side 8/ Ny tipslov O 15 MFV HB orienteres om processen med ændring af tipsloven og de eventuelle konsekvenser for FDF. På mødet deltager Jonas Maibom, FDFs repræsentant i DUFs styrelse. MFV sidder med i arbejdsgruppen. Vi er opmærksomme på, at samrådsorganisationerne ikke bliver stillet dårligere. Regelgruppen har åbnet op for at beskrive, hvordan et periodemedlemsskab ser ud. Det er meget interessant for FDF mfl. 2.9 HB og landsdelene O 15 BSK Kort opsamling på samarbejdsaftaler med landsdelene. HB-kontaktpersoner gav en status på udfærdigelse af samarbejdsaftalerne med landsdelene Udviklingsmål Fællesskab og relationer O 30 BSK Præsentation af handlingsplansmaterialet for relationer og fællesskaber i FDF. Replikker fra drøftelsen: Er mobning ikke et mindre problem på sommerlejr end i dagligdagen? Sanggaven kunne også kobles med Skolernes Sangdag. Forslag om at skrive landslejren ind i forhold til venner. Der er god kommunikation i dette. Det er tænkt mere internt end eksternt. I retningslinjer for kommunikation er vedtaget at det er udviklingsmål der er udgangspunkt for også ekstern kommunikation. Er der tænkt forkyndelse indover ledermødeindledning? Nyt udviklingsmål D 60 MS Første drøftelse i HB om den eller de kommende udviklingsmål for perioden , som skal drøfte og vedtages på LM2016. Replikker fra drøftelsen: Taler for FDFs fremtidige ståsted, der er rigeligt her. Er enig, men medlemsvækst bør vi kigge på. Vi kunne godt fortsætte med FDF i samarbejde, men med nogle andre samarbejder. Kan FDFs fremtidige ståsted bære et udviklingsmål? Det vil vise sig efter Midtvejsdebatten. Enig i, at vi skal holde fast i et af udviklingsmålene. Frygter, hvis medlemstallet skulle falde til under Alt forbundssekretærenes arbejde har fokus på at blive gode kredse, der tiltrækker medlemmer. Det vil være noget nyt at have fokus på at starte kredse. Fortaler for medlemsvækst som mål, med fokus på opstart. Vi skal kun have to mål i alt. Fortaler for, at FDF i samarbejde bevares. Forslag om unge og medbestemmelse som punkt, talentudviking.

9 FDFs hovedbestyrelse side 9/ Børneattester O 30 MFV Vedtagelse af den model FDF udruller ift. overgangen fra fysiske til elektroniske børneattester er myndighedernes skæringsdato. MFV motiverede bilaget: Efter overgangen er det stadig kredsene, der har ansvaret for at indhente børneattester. Forbehold omkring Nem-ID og Digital postkasse har vi ingen (nem) indflydelse på. Arkivering er en udfordring for forenings-danmark. Attester med CPR-nummer må ikke opbevares og skal fjernes fra digitale attester. Kommunale stikprøver skal evt. Kunne rekvireres også i forbundsmodellen. MFV anbefaler, at man fastholder, at ansvaret og tilføjer at udførslen placeres hos kredsene. Samt at forbundet øger indsatsen ift. at støtte/hjælpe kredse med dette - og kontrollerer / følger op betydeligt. DDS og KFUM-spejderne har valgt den centrale styring til orientering. HB havde en grundig drøftelse af modellernes fordele og ulemper. Om lovgivningen og om ansvaret (kredsen) og udførsel (kreds el forbund) med fordel skal adskilles? Der var synspunkter om at strække sig vidt ift. at aflaste byrden hos kredsene, men der var også modsatrettede synspunkter om fordelen ved at have ansvar og udførsel placeret i samme led. Dertil kom en risiko vurdering ift. forbundet om hvorvidt vi reelt kunne stå med et problem såfremt vi havde haft ansvaret for en udførende funktion som ikke fangede en attest? Fordele og ulemper blev afvejet. HB endte med at foretage en afstemning. Lars P havde planmæssigt forladt mødet. Afstemningen blev: 8 (kredsmodellen) 2 (forbundsmodellen) Kredsmodellen blev valgt. Forbundskontoret udarbejder proces og kommunikationsplan herfor Udvalg B 15 MS Godkendelse af kommissorium for legeudvalget. - Måske skal prioriteres at sætte ord på FDFs legesyn inden en landslejr. - Der er nogle samarbejdsflader i forhold til FDF i Samarbejde/skole, der måske skal tænkes ind. - Leg for voksne hvad tænker vi om det, bør måske skrives ind? - Måske skulle de tage på en studietur til Chiro. Kommissoriet blev godkendt. Oprettelsen af et nyt socialudvalg. Her er vi et andet sted. Her ville det være godt med en lidt ældre formand. - Betyder det at missionsprojekter skal kobles til et socialudvalg? - Missionsprojekter ligger under Internationaludvalg. Men de har mange opgaver, måske skal de være med i arbejdet med afsøgning af kommende projekter.

10 FDFs hovedbestyrelse side 10/ 12 - Måske vil det ikke få så meget opmærksomhed, fordi folk der sidder i udvalget har fokus på danske udsatte børn. - Giver det forvirring piller vi det ud? Der kan stå at man er i dialog med IU. - Er der brug for en afgrænsning. Hvad det ikke handler om? Oprettelse af socialudvalg blev godkendt Formål, værdier og ambition D 30 MS Første drøftelse af LM 2014 punktet om at skabe sammenhæng mellem FDFs formål, værdier og nye ambition. Umistelige ord: Formål: Mødet Ambition: Ståsted, frirum, fællesskab, legesyn Værdigrundlag: Kristen menneskesyn, leg, fællesskab, folkekirke, frivillighed, færdigheder (find det du er god til), rummelighed, kreativitet, fantasi, innovation, robusthed, selvværd. Børn, unge og voksne er del af det samme fællesskab. Blive til nogen ikke til noget. Være noget for nogen. - Jeg behøver ikke ordet færdigheder det er dækket under ordet lærer i ambitionen. - Vi skal ikke lade os begrænse af pladsen. Det må godt være lidt større og mere udfoldende. - Dannelse er et svært ord som en FDF-overskrift, men kan måske indgå? MS tager input med hjem og arbejder videre. Tidsplanen blev godkendt Naturvejlederprojekt O 15 PJ Præsentation af et nyt naturvejlederprojekt i FDF som skal forlænge tilskuddet til ansættelsen af vore naturvejledere i FDF. Hovedbestyrelsen blev præsenteret for tankerne bag projektet. Det er for at fastholde den friluftsvejleder, vi har Økonomi 2015 O 15 MFV Præsentation af 2K-2015 opfølgning. Herunder tilbagemelding fra henvendelse til FDFs revisor jf. HB møde juni AFW præsenterede budgetopfølgningen. 55 NORD har afleveret et fornuftigt halvårsregnskab, og det tegner til et lille samlet overskud. Men meget afhænger altså af 55 NORDs resultat. Regnskabsopfølgningen blev modtaget.

11 FDFs hovedbestyrelse side 11/ Økonomifølgegruppe O 15 MFV Orientering fra følgegruppen og fremlæggelse af en revideret plan. Det indstilles at ændre let i fremgangsmåden, så igangsætningen af temaerne i større grad initieres og behandles af FDFs ledelse evt. med deltagelse af HB medlemmer og/eller personer udefra. Et heldagsmøde med FDFs ledelse og Allan. Indstilling blev godkendt Projekt: Lær for livet B 5 MS Præsentation af og vedtagelse af udkast til samarbejdsaftale. Der er ikke noget i aftalen, der ikke har været drøftet i maj. Aftalen har ingen økonomiske konsekvenser. Samarbejdsaftalen er tiltrådt Retningslinjer for HBs deltagelse på arrangementer D 10 JKK Drøftelse af retningslinjer for HB medlemmers deltagelse på FDF arrangementer i sin HB egenskab, samt afklaring af behovet for tekst på dette område. - Vi har haft en snak om, at HB skal være synlige, så det var mere et spørgsmål, om HB har opgaver på landslejrkurset. Teksten tilføjes dokumentet for nye HB-medlemmer Forslag om studietur til Jubla i Schweiz B 5 MS IU har fremsendt forslag om studietur til Jubla i Schweiz for nogle HB-medlemmer. Det skal besluttes, om man ønsker at gå videre med dette. Der kunne være interessante elementer. Det vil hovedbestyrelsen gerne, hvis det kunne hænge sammen. IU får tilsagn om at arbejde videre med det. 3 Faste punkter 3.1 Ledelsesrapport O 10 MS Generalsekretæren fremstiller en ledelsesrapport til HB til orientering. Ønsker om at udviklingsmål får sit eget dagsordenspunkt. - Arbejdet med at finde skoleagenter er indstillet, da der ikke kunne findes nogen. I stedet startes et samarbejde med lederuddannelse. Måske kan der laves et samarbejde med instruktører her. - Formand for friluftsudvalget. Der er ikke fundet nogen. Vi prøver at sammensætte opgaven anderledes og mindre: Friluftsopgaver i forhold til ambition. - Jobbank? Der kommer et forslag til implementering på mødet i november.

12 FDFs hovedbestyrelse side 12/ FU referat O 5 MFV Fremstilling af FU referat fra 18. august Iab. 3.3 Næste møde D 5 MFV Opsamling på dette HB møde med nedslag på emner i bilag årshjulet mhp næste HB møde. Mulighed for aktiviteter for lederbørn på Midtvejsdebatten? 3.4 Eventuelt D 5 Skal hovedbestyrelsen have deres egen kredsbetegnelse? Retningslinjerne har været, at det var kredsbetegnelser og ikke alt muligt andet. Hovedbestyrelsen har mulighed for at få en repræsentationsskjorte og hovedbestyrelsesmærke, hvis de vil. Det skrives i dokumentet til nye HB-medlemmer. Henvendelse fra Ole Bent omkring leverance på skjorter, der altid er i rest ved sæsonstart. JKK har svaret ham. Der har været et møde med 55 NORDs bestyrelse. Henvendelser ang. drift henviser man direkte til Bjarne Miller. Et forslag: Hvis I deltager i Legens Dag, Seniorfestival eller Landslejrkursus, så post det på sociale medier, så man kan følge med.

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #5, 2015 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Mette La Cour Christina Gro Hansen Marianne Thisgaard HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Sara Springborg (ssp), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anna Vistesen (anv),

STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Sara Springborg (ssp), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anna Vistesen (anv), side 1/ 5 Møde for: Møde nr. HB #5, 2015 Vært: Simon Stagis Referent: Ledergruppen Andagt: Iben Konradi Nielsen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk), Iben Konradi Nielsen (ikn),

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk)

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) side 1/ Møde for: Mødedato: 4.-. marts 2016 Vært: Simon Fauerskov Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 18.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Allan Frank Walther Deltagere: HVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk),

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 20.-21. januar 2017 Vært: Lasse Nybo Mødetid: Fredag kl. 20.00 lørdag kl. 19.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lars Pedersen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 5.-6. maj 2017 Vært: Heidi Bak Nielsen Mødetid: fredag kl. 20.00lørdag ca. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Ejner Bank Andreasen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 30.-september 1. oktober Vært: Troels Henrik Mødetid: Fredag kl. 19.00 - lørdag kl. 21.00 Referent: Andagt: Deltagere: Christina

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk)

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) side 1/ 6 Møde for: Mødedato: 22.-23. januar Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: Start fredag.00 Slut lørdag.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Simon Fauerskov eltagere: HVEESTYRELSEN: Jonas Kolby

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #7, 214 Vært: Referent: Deltagere: Bitten Schjødt Kjær Morten Frouvne Vincentz HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk),

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 5 Møde for: Mødedato: mandag den 28. august 2017 Vært: Troels-Henrik alslev Krag Mødetid: 17.00-21.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Christian Skovsgaard jerre Deltagere: HVEDESTYRELSEN

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk),

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), side 1/ 5 Møde for: Mødedato: 20.-21. januar 2017 Vært: Lasse Nybo Mødetid: Fredag kl. 20.00 lørdag kl. 19.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lars Pedersen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby

Læs mere

Møde for FDFs hovedbestyrelse Maj 2016

Møde for FDFs hovedbestyrelse Maj 2016 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 20.-21. maj 2016 Vært: Sara Springborg Mødetid: Fredag kl. 20.00 - lørdag kl. 19.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Christian Skovsgaard Bjerre Deltagere:

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest Møde for: FFs hovedbestyrelse Mødedato: 3.-4. marts 2017 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Anne Katrine Sylvest eltagere: HVEESTYRELSEN

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. 5, september 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Christina Gro Hansen Christina Gro Hansen Christian Skovsgaard Bjerre HOVEDBESTYRELSEN:

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest

FDFs hovedbestyrelse. Anne Katrine Sylvest Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 3.-4. marts 2017 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Anne Katrine Sylvest Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 22.-23. januar Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: Start fredag 20.00 Slut lørdag 20.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Deltagere:

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 6 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. # 1 JAN 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Anna Vistesen Christina Gro Hansen Lars Pedersen HOVEDBESTYRELSEN: Jonas Kolby Laub

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #3, 2015 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Christiane Lyng Rosenkjaer Heidi Bak Nielsen Morten Skrubbeltrang HOVEDBESTYRELSEN:

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 26.-27. august 2016 Vært: Anna Vistesen Mødetid: Fredag kl. 19.00 - lørdag kl. 15.00 Referent: Andagt: Deltagere: Christina Gro Hansen

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk)

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk), Morten Krogsgaard (mk) side 1/ 6 Møde for: Mødedato: 4.-. marts 2016 Vært: Simon Fauerskov Mødetid: fredag kl. 20.00 lørdag kl. 18.30 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Allan Frank Walther Deltagere: HVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk)

LEDERGRUPPEN Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv) deltager lørdag, Peter Jeppesen (pj), Bitten Schjødt Kjær (bsk) side 1/ 7 Møde for: Mødedato: 5.-6. maj 2017 Vært: Heidi Bak Nielsen Mødetid: fredag kl. 20.00lørdag ca. 20.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Ejner Bank Andreasen Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN Jonas

Læs mere

Mødetid: Lørdag kl samt søndag

Mødetid: Lørdag kl samt søndag side 1/ 7 Møde for: Mødedato: 11. november 12. november Vært: TH Mødetid: Lørdag kl 19.00-20.15. samt søndag 09.00-16.00 Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Lørdag: AK Søndag: CSB Deltagere: HOVEDBESTYRELSEN

Læs mere

HBs ÅRSHJUL 2015-2016

HBs ÅRSHJUL 2015-2016 HBs ÅRSHJUL 2015-2016 Bilaget fremstilles på alle mæder og angiver større sager og processer som HB følger. Listen med status over opgaver som LM har pålagt HB vedligeholdes løbende i ledelsesrapporten

Læs mere

Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5

Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5 Landsforbundet FDF, hovedbestyrelsesmøde side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. 05-2011 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Morten Frouvne Morten Frouvne Jens Maibom Pedersen Preben Siggaard

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Mødedato: 28.-29. september 2018 Vært: Christina Gro Hansen Mødetid: Fredag kl. 20.00 22.00 Lørdag kl. 09.30 22.00 Referent: Christina Gro

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #5 NOV Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Christina Gro Hansen Christina Gro Hansen Christian Dias HOVEDBESTYRELSEN: Jonas Kolby

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #2, 2015 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Troels-Henrik B. Krag Morten Frouvne Vincentz Anne Katrine Sylvest HOVEDBESTYRELSEN

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 9 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. 4, august 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Simon Fauerskov Christina Gro Hansen Allan Frank Walther HOVEDBESTYRELSEN: Jonas

Læs mere

STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Sara Springborg (ssp), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anna Vistesen (anv),

STABEN Heidi bak Nielsen (hbn), Troels Henrik B. Krag (th), Sara Springborg (ssp), Mette la Cour (mlc), Simon Fauerskov (sfa), Anna Vistesen (anv), side 1/ 8 Møde for: Møde nr. H #5, 20 Vært: Simon Stagis Referent: Ledergruppen Andagt: Iben Konradi Nielsen eltagere: HVEESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk), Iben Konradi Nielsen (ikn), Allan

Læs mere

Christian S. Bjerre (udsat)

Christian S. Bjerre (udsat) side 1/ 6 Møde for: Mødedato: lørdag den 16. september Vært: erko Mødetid: 9.30 12.15 Referent: Morten Frouvne Vincentz Andagt: Christian S. jerre (udsat) eltagere: HVEESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B)

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 11

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 11 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 11 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. HB #1, 2015 Vært: Referent: Deltagere: Anna Vistesen Mette la Cour og Morten Frouvne Vincentz HOVEDBESTYRELSEN Jonas Kolby Laub Kristiansen

Læs mere

Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den januar 2019

Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den januar 2019 Type FDFs hovedbestyrelse side 1/ 5 Referat af møde i FDFs Hovedbestyrelse den 18.-19. januar 2019 Til stede Hovedbestyrelsen: Ansatte: Referat: Jonas Kolby Laub Kristiansen (JKK), Emil Gaarde (EG), Iben

Læs mere

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs Landsmøde 2014 14.-16. november 2014 på Hotel Nyborg Strand Om referatet Referatet er et beslutningsreferat. Punkterne i referatet afspejler ikke nødvendigvis

Læs mere

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7

FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 FDFs hovedbestyrelse side 1/ 7 Møde for: FDFs hovedbestyrelse Møde nr. # 2, marts 2014 Vært: Referent: Andagt: Deltagere: Mette la Cour Christina Gro Inger Mårup HOVEDBESTYRELSEN: Jonas Kolby Laub Kristiansen

Læs mere

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF

Udviklingsmål Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF Udviklingsmål 2016 2018 Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer i FDF FOTO BO LUDVIGSEN, RIEKE POPPE, THOMAS HEIE NIELSEN Strategier for FDF i samarbejde og Fællesskab og relationer

Læs mere

Evaluering af strategikoncept

Evaluering af strategikoncept Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) x Beslutningsbilag (B)

Læs mere

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj),

LEDERGRUPPEN: Morten Skrubbeltrang (ms), Morten Frouvne Vincentz (mfv), Peter Jeppesen (pj), side 1/ 9 Møde for: Møde nr. H #3, maj 2014 Vært: Troels-Henrik alslev Krag Referent: Christina Gro Hansen Andagt: Jens Maibom Pedersen Deltagere: HVEDESTYRELSEN: Jonas Kolby Laub Kristiansen (jkk), Iben

Læs mere

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer

HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 NYHED EFTER LUKKET BILAG. Udviklingsmål - Strategi Handlingsplaner Kommissorier Retningslinjer HB-møde: Januar 2014 Initialer: MS Bilags.nr.: 2.1.1.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) X Beslutningsbilag (V) X X NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE

GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1. Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE GRUNDLÆGGENDE LEDERUDDANNELSE UNG 1 Foto: Bernt Nielsen KURSUSMATERIALE INDLEDNING FDFs Grundlæggende lederuddannelse består af forskellige moduler, der er forsøgt tilpasset de forskellige målgrupper,

Læs mere

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde

Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF Mødebilag til Hovedbestyrelsesmøde Strategikoncept FDF har fire vigtige styringsredskaber for at sikre landsforbundets daglige drift samt sikre en ordentlig implementering af landsforbundets ambition og udviklingsmål. Disse styringsredskaber

Læs mere

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse

FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse STILLINGSOPSLAG FDF søger udviklingschef med ansvar for kredsudvikling, kredsstart og uddannelse Vi søger en dygtig leder, der kan være en central kulturbærer i en værdistærk organisation. Du kommer til

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere

Notat vedrørende: Rekruttering af frivillige og lønnede medarbejdere HB mødebilag side 1/ 5 HB-møde: Marts 2014 Initialer: PJ Bilagsnr.: 2.5.1 SÆT KRYDS ÅBENT FØR Orienteringsbilag (O) x Debat- og temabilag (D) X X Beslutningsbilag (B) ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG

Læs mere

FDF Handlingsplan 2009-2010

FDF Handlingsplan 2009-2010 FDF Handlingsplan 2009-2010 Baggrund for handlingsplanen FDFs Vision 2015: FDF er synligt, folkekirkeligt børne- og ungdomsarbejde med livsvigtige fællesskaber og meningsfyldte aktiviteter. Frivilligt

Læs mere

Brug af ansatte ressourcer

Brug af ansatte ressourcer SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.10 Ansvarlig: MS Brug af

Læs mere

Beretning for Landsdel 1 2011-2013

Beretning for Landsdel 1 2011-2013 Beretning for 2011-2013 To år er gået siden sidst og det er nu igen tid ti landsdelsmøde. Det betyder også, at det er tid til at se tilbage på de to år der er gået og beskrive hvad landsdelsledelsen har

Læs mere

Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1, 28. februar 2017

Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1, 28. februar 2017 Landsdelsmøde, FDF Landsdel 1, 28. februar 2017 Dagsorden 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Valg af stemmetællere 4. Godkendelse af dagsorden 5. Landsdelens beretning, Bilag 1 6. Regnskab 2015-2016,

Læs mere

Velkommen i FDF Særslev

Velkommen i FDF Særslev Velkommen i FDF Særslev Gode oplysninger til dine forældre om FDF Særslev Kort om FDF Frivilligt Drenge- og Pige-Forbund, FDF, er en af Danmarks største folkekirkelige børne- og ungdomsorganisationer med

Læs mere

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup,

Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, 25. oktober, 2014 Referat Repræsentantskabsmøde 2014 Tid: Lørdag d. 25. oktober 2014 kl. 13.00 17.30 Sted: Handicaporganisationernes Hus, Blekinge Boulevard 2, 2630 Taastrup, Dagsorden ifølge vedtægterne:

Læs mere

Forretningsorden

Forretningsorden Forretningsorden 2019-2020 Vedtaget af hovedbestyrelsen den 19. januar 2019 med ikrafttrædelse samme dato. 1. Hovedbestyrelsen 1.1 Opgaver og ansvar Hovedbestyrelsens opgave og ansvar er at varetage den

Læs mere

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole

Landsdelsmøde onsdag d. 7. marts på Kongeådalens Efterskole Så er det med at komme afsted til landsdelsmødet tag bare flere ledere fra kredsen med Landsdelsmøde : Landsdelsmødet er det forum, hvor vi i landsdelen lægger planerne for fremtiden i vores landsdel og

Læs mere

Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset

Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset Workshop Fortællingen om landslejren Landslejrkurset 18.- 20.9.2015 Denne workshop er udarbejdet af Leder og uddannelsesudvalget på Landslejren. I kan altid skrive til udvalget på LogUll2016@gmail.com

Læs mere

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen

Kredsen i centrum. - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Kredsen i centrum - en gennemgang af Din kreds! FDF.dk/kredsen Velkommen til Kredsen i centrum en gennemgang af din kreds. Med dette materiale får du oplægget til en debat i kredsen om seks udvalgte emner,

Læs mere

Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2014

Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2014 Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2014 Indholdsfortegnelse Side Oplysninger om fonden 3 Bestyrelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors påtegning 5 Bestyrelsesberetning 6 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Status på aktiviteter/projekter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation... 4 5. Status på udvalgsarbejde... 4 6. Nyt fra international... 4 7. Akutte

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side

Indholdsfortegnelse. Side Holger og Carla Tornøe s Fond Årsrapport 2015 Indholdsfortegnelse Side Oplysninger om fonden 3 Bestyrelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors påtegning 5 Bestyrelsesberetning 6 Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Dagsorden og bilag til landsdelsmøde i landsdel 8

Dagsorden og bilag til landsdelsmøde i landsdel 8 ! Dagsorden og bilag til landsdelsmøde i landsdel 8 Torsdag d. 26. Februar 2015 kl. 19-21:30 på Rysensteen Tilmelding: senest d. 19. februar HER Dagsorden 1. Valg af dirigent og ordstyrer 2. Godkendelse

Læs mere

Værktøj for FDF i samarbejde

Værktøj for FDF i samarbejde Værktøj for Værktøj til at komme godt i gang med samarbejde i kredsen med tre inspirationsfilm, valgseddel og illustreret handlingsplan. FDF vil styrke det lokale samarbejde med kirker, skoler og kommuner

Læs mere

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010]

Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Emne: Status på udvalg og projekter Skrevet af: RAP Dato: 04.03.2010 Side: 1 af 5 Status på landsforbundets udvalg og projekter [Marts 2010] Indholdsfortegnelse 1. Generelle bemærkninger...1 2. Status

Læs mere

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk

DL-møde. CISV Danmark Tlf.: (+45)33122478. 1266 København K www.cisv.dk DL-møde DL-møde... 1 1. Bordet rundt og status på aktiviteter... 3 2. Status på økonomi... 4 3. Status på LF... 4 4. Kommunikation.3 5. Status på udvalgsarbejde... 5 6. Nyt fra international... 5 7. Akutte

Læs mere

Strategi for fællesskab og relationer i FDF

Strategi for fællesskab og relationer i FDF Strategi for fællesskab og relationer i FDF Strategi for fællesskab og relationer i FDF FDF øger fokus på fællesskab og relationer mellem børn, unge og voksne. FDFs landsmøde 2014 har vedtaget to udviklingsmål.

Læs mere

Vi ønsker stadig at skabe et bredt favnende FDF, faktisk endnu bredere end vi tidligere har kendt det.

Vi ønsker stadig at skabe et bredt favnende FDF, faktisk endnu bredere end vi tidligere har kendt det. Indledning: Dette dokument er udarbejdet af styregruppen bag det tidligere benævnte projekt FDF version 2.0 og skal betragtes som et debatoplæg med henblik på at målrette og styrke FDFs strategiske arbejde.

Læs mere

Referatet er godkendt via mail. Dagsordenen sættes til godkendelse. a) Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde.

Referatet er godkendt via mail. Dagsordenen sættes til godkendelse. a) Forbundsformanden orienterer om aktuelle emner siden sidste møde. Referat af 20. forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 11. februar 2014 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36 17 72 00 Forretningsudvalget Navn Deltager Afbud Stig Møller,

Læs mere

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014

REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 REFERAT FRA LS-MØDE D. 16. MARTS 2014 Deltagere: Amalie, Simon, Mathias, Vibeke, Morten, Ilija, Henriette og Cecilie Afbud: Mieke og Christian Pkt. 1 Godkendelse af dagsorden Dagsorden blev godkendt Pkt.

Læs mere

AMBITIONEN VI DELER. Kredsen det lokale ståsted

AMBITIONEN VI DELER. Kredsen det lokale ståsted Denne øvelsesvejledning har til hensigt at hjælpe kredslederen på ledermødet til at oversætte og omsætte ambitionen, så kredsen forholder sig til ambitionen om at være det lokale ståsted. Af Lasse Nybo,

Læs mere

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent) Spejdernes bestyrelse Tirsdag d. 8. juni 2017 kl. 20.30-22.00 Sted: Skype REFERAT Deltagere: David Hansen, Julie Fink, Niels Dam (ordstyrer), Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling Birkbak & Thea Hass (referent)

Læs mere

Nyhedsbrev FDF Landsdel 3

Nyhedsbrev FDF Landsdel 3 Solen begynder at gløde. Mørket i verden har tabt. Lad os gå ud for at møde lyset Gud lige har skabt. Første vers af en smuk morgensalme, men måske også et udtryk for at vi går mod den lyse tid, vintermørket

Læs mere

Referat af Landsdelsmødet lørdag d. 17. marts 2007

Referat af Landsdelsmødet lørdag d. 17. marts 2007 Referat af Landsdelsmødet lørdag d. 17. marts 2007 Fremmødte Himmerland Nord: FDF Ellidshøj, FDF Romdrup-Klarup, FDF Storvorde-Sejlflod og FDF Sønderholm-Frejlev Limfjorden netværk: FDF Kærby, FDF Nørre

Læs mere

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1

Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat 3. Forretningsudvalgsmøde den 12. juni 2012 Side 1 Referat til 3. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 12. juni 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej 22 2650 Hvidovre 36

Læs mere

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19.

Referat Ældrerådet. Indkaldelse. Mødedato: 10. januar Tidspunkt: 08:30. Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Referat Mødedato: 10. januar 2019 Tidspunkt: 08:30 Mødenr.: Sted: M103 og M104 Gislev, Faaborgvej 19. Deltagere: Indkaldelse Henning Spangsberg Hanne Storm Poul Skrubbeltrang Palle Bjerre Anne D. Appe

Læs mere

FDF HAR FÅET EN AMBITION UNGDOMSREPRÆSENTANTER SATTE DAGSORDENEN GLÆDEN ER VIGTIG I FDF SLUT MED HALVE MÆRKER SVARET ER METAL

FDF HAR FÅET EN AMBITION UNGDOMSREPRÆSENTANTER SATTE DAGSORDENEN GLÆDEN ER VIGTIG I FDF SLUT MED HALVE MÆRKER SVARET ER METAL SÅ ER DU BLÅT KLÆDT PÅ UNGDOMSREPRÆSENTANTER SATTE DAGSORDENEN GLÆDEN ER VIGTIG I FDF GRATIS MEDLEMSKAB FOR 0-4 ÅRIGE SE DET NYE HB FDF HAR FÅET EN AMBITION SLUT MED HALVE MÆRKER SVARET ER METAL KAN MAN

Læs mere

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK).

Lars Mortensen (Friluftsrådet), Anne-Kathrine Østerby (KFUM-spejderne) og Jørgen Kvist (KFUM-KFUK). Referat fra Landssamrådsmøde d. 20. januar 2014 Mødested: DUI-LEG og VIRKE Mågevej 22 2650 Hvidovre Kl. 17.30 18.15 Kl. 18.15 21.30 Aftensmad Landssamrådsmøde Deltagere: Mads Faber Henriksen (DUI-LEG og

Læs mere

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015

Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 Referat fra landsdelsmøde d. 21/2-2015 1) Søren Rottbøll er valgt til dirigent Der er rettidigt indkaldt til landsdelsmødet 4 uger før. Ændringer til dagsorden: Under pkt. 8a ændres 12 til 11. Under pkt.

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe

Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Referat af bestyrelsesmøde i Bagsværd Gruppe Dato & Tid: Sted: Til: Tirsdag d. 2. december 2014 kl. 20:00 22:00 Sambo Bagsværd Gruppes Bestyrelse: Tilstede: Anders Theilgaard Madsen (Trops- og Gruppeleder)

Læs mere

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012

Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Referat for Landssamrådsmøde den 22. november 2012 Deltagere: Alice Linning (formand for Landssamrådet, Det Danske Spejderkorps), Mads Kolte-Olsen (Det Danske Spejderkorps), Nina Hanberg og Susanne Ravn

Læs mere

Projekt FDF Status og fremadrettet evaluering

Projekt FDF Status og fremadrettet evaluering HB-møde: Januar 2014 Initialer: PJ/PB/MH Bilags.nr.: 2.1.4 SÆT KRYDS X Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG HB-protokol (udfyldes

Læs mere

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic

Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic Referat fra mødet i GJUK s bestyrelse MANDAG DEN 26. JANUAR 2015 KL. 19,00 Afbud: Peter Munk-Pedersen og Irvin Beckovic 1.Referat fra møderne: a) Fællesmødet den 25.11.2014 b)bestyrelsesmødet den 20.10.2014

Læs mere

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres

Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres Inspiration til samarbejdet i forældrebestyrelser i dagtilbud i Gentofte Kommune Forældrebestyrelser har stor frihed til at tilrettelægge deres arbejde denne folder tjener som inspiration Inspiration til

Læs mere

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre.

Godkendt med tilføjelse af pkt. 17 om status på metaevalueringen af Spejdernes lejre. Spejdernes bestyrelse Fredag d. 3. november kl. 18.00 lørdag d. 4. november kl. 15.00 REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Julie Fink, Signe Lund Christensen, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk.

Kochs Skole: Der mangler stadig en nøglevagtsansvarlig på Kochs skole. Stole og bænk i boulderen: Rune står for stole og Jeppe står for bænk. Referat af bestyrelsesmøde Torsdag den 08.01.2004 Tilstede: Britta, Hans, Dieter, Tonny, Michael, Thomas og Jakob Afbud: René, Rune og Rikke. Referent: Michael Gennemgang af sidste referat / hængepartier

Læs mere

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl

Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl lørdag d. 16. september kl Spejdernes bestyrelse Fredag d. 15. september kl. 18.00 lørdag d. 16. september kl. 15.00 Sted: Brogården, Middelfart REFERAT Deltagere: David Hansen, Morten Junget, Stefan R. Hansen, Erik Friis, Erling

Læs mere

Udviklingsmål Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen.

Udviklingsmål Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen. Udviklingsmål 2018 2020 Strategier for Fællesskab og relationer, Fortællingen og Børn og unge i naturen. Kære kredsleder På landsmødet 2018 vedtog FDFs kredse tre nye udviklingsmål under overskrifterne

Læs mere

Unge i FDF et overblik

Unge i FDF et overblik SÆT KRYDS ÅBENT FØR ÅBENT EFTER NYHED EFTER LUKKET BILAG x Orienteringsbilag (O) Debat- og temabilag (D) Beslutningsbilag (B) HB-protokol (Udfyldes efter mødet) Bilagsnummer: 2.5 Ansvarlig: BSK LG: FU:

Læs mere

Er du klar til rislen ned af ryggen?

Er du klar til rislen ned af ryggen? Er du klar til rislen ned af ryggen? Lad os tage rejsen til Sletten Dette er Sletten stedet for landslejren Hvad er FDF Landslejr 2016? Kæmpe sommerlejr for 10.000 FDF ere Foregår hvert 5. år på Sletten

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde

Referat bestyrelsesmøde Referat bestyrelsesmøde Mødeleder: Ole Referent: Ann Donark-Jensen Dato: 18/02-2019 Varighed: Start kl. 19.00 Slut kl. Tilstedeværende: Ejnar, Asmus, Alex, Ole, John og Ann Fraværende: Louise Dagsordenspunkt:

Læs mere

Landsdelsledelsesmøde 7023

Landsdelsledelsesmøde 7023 Landsdelsledelsesmøde 7023 Dato: 25. maj 2011 Klokkeslæt: 18:00 Sted: Morten Larsen, Bondesager 9, 4220 Korsør Mødetype Ordinært Landsdelsledelsesmøde Møde indkaldt af Morten Larsen Mødeleder Morten Larsen

Læs mere

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen

Repræsentanter Navn Deltager Afbud. X Rasmus Kjeldsmark Jakobsen. X Frank Jensen. X Gitte Petersen. X Ivan Bøgh. X Karsten Carlo Hansen Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE Svanevej 22 2400 København NV Tlf. 36 17 72 00 www.dui.dk Referat 13. Hovedbestyrelsesmøde Dato: Lørdag 19/8-17 Tid: Kl. 10.40 12.23 Sted: Landsforbundet DUI-LEG og VIRKE

Læs mere

FDF Dronninglund har valgt at følge de vejledenderetningslinier for brug af sociale medier.

FDF Dronninglund har valgt at følge de vejledenderetningslinier for brug af sociale medier. På ganske kort tid er teknologi, der for blot få år siden virkede avanceret, blevet hvermandseje, og både voksne og børn kan med en smartphone tilgå hele verden. For FDF giver det mulighed for at lave

Læs mere

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat

Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat 29.11.2018 Brugerråd for Ishøj Fællesantenne Mødereferat Tid og sted Deltagere 3. november, kl. 10:00 14:00 Kulturhuset, Vejleåparken Brugerråd Wagn Jensen Bjarne Børgesen Martin Guldager Henrik Kjølberg

Læs mere

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1

Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat 1. Forretningsudvalgsmøde den 8. maj 2012 Side 1 Referat af 1. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 8. maj 2012 TID: Kl. 18.00 21.00 (Spisepause 18.00-18.30) STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

XXX : understregning af navn er tovholder på opgaven * : er kontaktperson i bestyrelsen Opgaverne i Vodskov FDF delt ud på følgende grupper:

XXX : understregning af navn er tovholder på opgaven * : er kontaktperson i bestyrelsen Opgaverne i Vodskov FDF delt ud på følgende grupper: XXX : understregning af navn er tovholder på opgaven * : er kontaktperson i bestyrelsen Opgaverne i Vodskov FDF delt ud på følgende grupper: Bestyrelsen Kredslederen Børneledere Øvrige = voksne i kredsen,

Læs mere

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand

Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand Landsmødereferat Beslutningsreferat af FDFs landsmøde 14. 16. november 2008 på Hotel Nyborg Strand Dette referat skal udsendes senest 2 måneder efter landsmødets afholdelse jf. forbundsvedtægt K, stk.

Læs mere

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden

Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Tidspunkt 7. april kl. 18.00 21.00 Århus Ungdommens Fællesråd Styrelsesmøde Dagsorden Sted ÅUF Sankt Nicolaus Gade 2, 8000 Aarhus C Indbudte Afbud Tilstede Ikke til Navn stede X Cecilie Hansen, formand

Læs mere

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl

Referat HB 02. Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl Referat HB 02 Lørdag den 31. oktober 2015 Hotel Scandic Odense Kl. 10.00 15.30 Deltagere René Toft, formand Jens Dall-Hansen, næstformand Kenneth Larsen, Elite- og Eventansvarlig Anders Nielsen, Økonomiansvarlig

Læs mere

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13.

12. Bordet rundt, herunder (såfremt der er nyt) orientering fra børneudvalg, ungdomsudvalg, seniorherrer, seniordamer 13. Til Fodbold bestyrelsen i HEI samt FU Hermed indkaldes der til bestyrelsesmøde mandag den 20. januar kl. 19.00. Mødet afholdes i Skæring hallen. Dagsorden: 1. Velkomst Fremtidig regnskabsfører Lene Laursen

Læs mere

Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1

Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1 Dagsorden 10. Forretningsudvalgsmøde den 19. marts 2013 Side 1 Indkaldelse og dagsorden til 10. Forretningsudvalgsmøde DATO: Tirsdag den 19. marts 2013 TID: Kl. 18.00 21.00 STED: Forbundskontoret Mågevej

Læs mere

Dagsorden og referat Skolebestyrelse

Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dagsorden og referat Skolebestyrelse Dato: Tirsdag d. 29.8 2017 Tid: Kl. 19 21.30 Sted: Stensagerskolen Mødedeltagere: Jørgen Krøigaard, Gitta Catalina, Søren Kronvang, Lise Jacobsen, Lene Bro, Jesper

Læs mere

Tid Tema Spørgsmål Beskrivelse Kommentar Del1 Hvorfor! 5min Forventningsafstemning

Tid Tema Spørgsmål Beskrivelse Kommentar Del1 Hvorfor! 5min Forventningsafstemning Dette oplæg er tænkt som inspiration til kursusholdere, der skal hjælpe ledere/kredsledere godt i gang med at bruge ung 1 & 2 materialet. Og derved gøre det nemmere og mere overskueligt for kredsene at

Læs mere