1.1. SÅDAN ANVENDES VÆRKTØJET TIL EGENVURDERING. Værktøjet omfatter tre centrale processer inddelt i tre afsnit:

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "1.1. SÅDAN ANVENDES VÆRKTØJET TIL EGENVURDERING. Værktøjet omfatter tre centrale processer inddelt i tre afsnit:"

Transkript

1 Bilag SÅDAN ANVENDES VÆRKTØJET TIL EGENVURDERING Værktøjet omfatter tre centrale processer inddelt i tre afsnit: udvælgelse af ansøgere (ark 1 i regnearket) støttemodtagernes projektgennemførelse med fokus på offentlige indkøb og lønomkostninger (ark 2) forvaltningsmyndighedernes attestering af omkostninger og betalinger (ark 3). Hvert af disse tre afsnit, som indeholder de nummererede specifikke risici (SR1, SR2 osv.), indledes med en forside med alle specifikke risici, der er relevante for afsnittet. Forvaltningsmyndigheden bør endvidere vurdere risiciene for svig i forbindelse med de offentlige indkøbskontrakter, den forvalter direkte, f.eks. i forbindelse med indkøb af teknisk bistand (ark 4 om direkte indkøb). Hvis forvaltningsmyndigheden ikke foretager offentlige indkøb, der nødvendiggør en risikovurdering for svig, skal afsnit 4 ikke udfyldes. Bemærk: Kun de gule celler skal udfyldes af egenvurderingsteamet. RISIKOBESKRIVELSE Som en hjælp til teamet er der foruddefineret en række risici i værktøjet. Alle disse foruddefinerede risici skal vurderes af teamet. Hvis der identificeres flere risici, kan der indsættes flere rækker. Den komplette risikobeskrivelse findes på forsiden (afsnit 2 og 4) eller under den specifikke risiko (afsnit 1 og 3). Risikoreference En entydig risikoreference. Bogstaverne refererer til det afsnit, hvor risikoen er konstateret (SR = udvælgelse af støttemodtagere, IR = gennemførelse og tilsyn, CR = attestering og betaling, og PR = forvaltningsmyndighedens direkte indkøb), og tallet er en fortløbende identifikationsreference. Risikotitel

2 Risikobeskrivelse Hvem er involveret i risikoen? Oplysninger om de organer, hvor personer eller aktører, der er involveret i tilfælde af svig, befinder sig, f.eks. forvaltningsmyndighed, gennemførelsesorganer, attesteringsmyndighed, støttemodtagere eller tredjeparter. Er risikoen intern (inden for forvaltningsmyndigheden), ekstern eller resultatet af samordning? Oplysninger om, hvorvidt tilfældet af svig er internt (kun inden for forvaltningsmyndigheden), eksternt (kun inden for et organ uden for forvaltningsmyndigheden) eller et resultat af samordning (med et eller flere organer), angives her. 2. DE FEM HOVEDTRIN I EGENVURDERINGEN 2.1. Bruttorisiko Bruttorisiko refererer til risikoniveauet, inden der tages hensyn til effekten af nuværende eller planlagte kontroller. Kvantificeringen af en risiko består normalt af en kombination af risikoens "sandsynlighed" hvor sandsynligt er det, at hændelsen indtræffer, og risikoens "indvirkning" hvilke konsekvenser vil hændelsen få, finansielt og ikkefinansielt. For at sikre konsekvens i vurderingen skal der angives en tidshorisont for, hvornår sandsynligheden skal bestemmes. I dette tilfælde er det programmets syvårige periode. Risikoens indvirkning (BRUTTO) I rullemenuen skal risikovurderingsteamet vælge en værdi for risikoens indvirkning fra 1 til 4 ud fra den indvirkning, som risikoen ville have, hvis den indtraf, i overensstemmelse med følgende kriterier: Omdømme 1 Begrænset indvirkning Med hensyn til mål Yderligere forsinkelser af arbejde eller processer 2 Mindre indvirkning Færdiggørelse af operationelt mål 3 Væsentlig indvirkning, f.eks. fordi typen af svig er særlig alvorlig, eller fordi flere støttemodtagere er involveret 4 Formel forespørgsel fra interessenter, f.eks. parlamentet og/eller negativ omtale i medier Opnåelse af operationelt mål er i fare, eller det strategiske mål er Strategisk mål i fare

3 Risikoens sandsynlighed (BRUTTO) I rullemenuen skal risikovurderingsteamet vælge en værdi for risikoens sandsynlighed fra 1 til 4 ud fra sandsynligheden for, at risikoen vil indtræffe, i overensstemmelse med følgende kriterier: 1 Indtræffer næsten aldrig 2 Indtræffer sjældent 3 Indtræffer til tider 4 Indtræffer ofte Samlet risiko (BRUTTO) Denne celle beregnes automatisk ud fra indholdet i Risikoens indvirkning og Risikoens sandsynlighed. Risikoen klassificeres i henhold til det samlede resultat: 1-3 Acceptabel (Grøn) 4-6 Væsentlig (Orange) 8-16 Alvorlig (Rød) 2.2. Nuværende risikoreducerende kontroller Et vist antal foreslåede forebyggende kontroller er foruddefineret i værktøjet. Disse kontroller fungerer udelukkende som eksempler, og de kan slettes af vurderingsteamet, hvis de ikke findes. Der kan tilføjes flere rækker, hvis der er flere kontroller, som kan modvirke den identificerede risiko. En kontrol, der i øjeblikket er rettet mod en bestemt risiko, kan f.eks. også være relevant for andre risici. I sådanne tilfælde kan kontrollerne gentages flere gange. Processen kan forenkles ved at indsætte en enkel krydsreference til nuværende kontroller, der er beskrevet og/eller anført i beskrivelsen af f.eks. forvaltnings- og kontrolsystemet, forretningsprocesserne og vejledningerne. Kontrolreference En entydig kontrolreference. Tallene er tildelt hver enkelt risiko fortløbende. Kontroller for risikoen SR1 begynder f.eks. ved SC 1.1, kontroller for risiko IR2 begynder ved IC 2.1 osv. Denne celle skal kun udfyldes, når der tilføjes nye kontroller. Beskrivelse af kontrol Dokumenteres udførelsen af denne kontrol? Afprøver du regelmæssigt denne kontrol? Denne celle skal kun udfyldes, når der tilføjes nye kontroller. I rullemenuen skal risikovurderingsteamet angive "Ja" eller "Nej", afhængigt af om udførelsen af denne kontrol dokumenteres. Udførelsen kan f.eks. dokumenteres ved en underskrift, og kontrollen er dermed synlig. I rullemenuen skal risikovurderingsteamet angive "Ja" eller "Nej", afhængigt af om udførelsen af denne kontrol regelmæssigt afprøves. Den kan f.eks. afprøves ved en intern eller ekstern revision eller en anden form for tilsynssystem.

4 Hvor stor tillid har du til effektiviteten af denne kontrol? Effekten af kombinerede kontroller på risikoens INDVIRKNING under hensyntagen til tillidsniveauer. Effekten af kombinerede kontroller på risikoens SANDSYNLIGHED under hensyntagen til tillidsniveauer. Med udgangspunkt i svarene på disse to spørgsmål, skal risikovurderingsteamet angive, hvor stor tillid de har til, at kontrollen kan reducere den identificerede risiko (Høj, Medium eller Lav). Hvis kontrollen ikke er dokumenteret eller afprøvet, vil tillidsniveauet være lavt. Hvis kontrollen ikke er dokumenteret, kan den naturligvis ikke afprøves. angiver, i hvor høj grad de mener, at risikoens indvirkning er blevet reduceret af de iværksatte kontroller. Kontroller, der afslører svig, reducerer indvirkningen af svig, eftersom de påviser, at de interne kontrolmekanismer fungerer. angiver, i hvor høj grad de mener, at sandsynligheden for risikoen er blevet reduceret af de iværksatte kontroller. Kontroller, der afslører svig, reducerer kun indirekte sandsynligheden for svig.

5 2.3. Nettorisiko Nettorisiko henviser til risikoniveauet, efter der er taget hensyn til effekten af nuværende kontroller og deres effektivitet, dvs. situationen, som den er på nuværende tidspunkt. Risikopåvirkning (NETTO) kombinerede nuværende risikoreducerende kontroller fra indvirkningen af BRUTTO-risikoen. Dette resultat gennemgås ud fra følgende kriterier for at bekræfte, at vurderingen stadig er rimelig: Omdømme 1 Begrænset indvirkning Med hensyn til mål Yderligere forsinkelser af arbejde eller processer 2 Mindre indvirkning Færdiggørelse af operationelt mål 3 Væsentlig indvirkning, f.eks. fordi typen af svig er særlig alvorlig, eller fordi flere støttemodtagere er involveret 4 Formel forespørgsel fra interessenter, f.eks. parlamentet og/eller negativ omtale i medier Opnåelse af operationelt mål er i fare, eller det strategiske mål er Strategisk mål i fare Risikoens sandsynlighed (NETTO) kombinerede nuværende risikoreducerende kontroller fra indvirkningen af risikoens sandsynlighed (BRUTTO). Dette resultat gennemgås ud fra følgende kriterier for at bekræfte, at vurderingen stadig er rimelig: 1 Indtræffer næsten aldrig 2 Indtræffer sjældent 3 Indtræffer til tider 4 Indtræffer ofte Samlet risiko (NETTO) Denne celle beregnes automatisk ud fra indholdet i Risikoens indvirkning og Risikoens sandsynlighed. Risikoen klassificeres i henhold til det samlede resultat: 1-3 Acceptabel (Grøn) 4-6 Væsentlig (Orange) 8-16 Alvorlig (Rød)

6 2.4. Handlingsplan for iværksættelse af effektive og proportionale foranstaltninger til bekæmpelse af svig Planlagt supplerende kontrol Ansvarlig person Tidsfrist for gennemførelse Effekt af kombinerede planlagte supplerende kontroller af risikoens INDVIRKNING Effekt af kombinerede planlagte supplerende kontroller af risikoens SANDSYNLIGHED Her gives der en fuld beskrivelse af den planlagte kontrol og de effektive og proportionale foranstaltninger til bekæmpelse af svig. I vejledningens afsnit 5 beskrives de generelle principper for og metoder til bekæmpelse af svig. I bilag 2 beskrives de anbefalede risikoreducerende kontroller for hver enkelt identificeret risiko. Her anføres den ansvarlige person (eller rolle) for de planlagte kontroller. Denne person skal påtage sig ansvaret for kontrollen og indførelsen heraf og være ansvarlig for, at den fungerer effektivt. Her angives tidsfristen for gennemførelsen af den nye kontrol. Den ansvarlige person skal acceptere denne tidsfrist og være ansvarlig for indførelsen af den nye kontrol inden denne dato. angiver, i hvor høj grad de mener, at risikoens indvirkning vil blive reduceret af de planlagte kontroller. angiver, i hvor høj grad de mener, at risikoens sandsynlighed vil blive reduceret af de planlagte kontroller.

7 2.5. Målrisiko Målrisiko henviser til risikoniveauet, efter der er taget hensyn til effekten af nuværende og planlagte kontroller. Risikoens indvirkning (MÅL) kombinerede planlagte risikoreducerende kontroller fra indvirkningen af NETTO-risikoen. Dette resultat gennemgås ud fra følgende kriterier for at bekræfte, at vurderingen stadig er rimelig: Omdømme 1 Begrænset indvirkning Med hensyn til mål Yderligere forsinkelser af arbejde eller processer 2 Mindre indvirkning Færdiggørelse af operationelt mål 3 Væsentlig indvirkning, f.eks. fordi typen af svig er særlig alvorlig, eller fordi flere støttemodtagere er involveret 4 Formel forespørgsel fra interessenter, f.eks. parlamentet og/eller negativ omtale i medier Opnåelse af operationelt mål er i fare, eller det strategiske mål er Strategisk mål i fare Risikoens sandsynlighed (MÅL) kombinerede planlagte risikoreducerende kontroller fra risikoens sandsynlighed (BRUTTO). Dette resultat gennemgås ud fra følgende kriterier for at bekræfte, at vurderingen stadig er rimelig: 1 Indtræffer næsten aldrig 2 Indtræffer sjældent 3 Indtræffer til tider 4 Indtræffer ofte Samlet risiko (MÅL) Denne celle beregnes automatisk ud fra indholdet i Risikoens indvirkning og Risikoens sandsynlighed. Risikoen klassificeres i henhold til det samlede resultat: 1-3 Acceptabel (Grøn) 4-6 Væsentlig (Orange) 8-16 Alvorlig (Rød)

REVISIONSMYNDIGHED. Kontrol af forvaltningsmyndighedens overholdelse med artikel 125, stk. 4, litra c), vedrørende

REVISIONSMYNDIGHED. Kontrol af forvaltningsmyndighedens overholdelse med artikel 125, stk. 4, litra c), vedrørende REVISIONSMYNDIGHED Kontrol af forvaltningsmyndighedens overholdelse med artikel 125, stk. 4, litra c), vedrørende vurdering af risikoen for svig og effektiv og proportionale foranstaltninger til bekæmpelse

Læs mere

Risikovurdering for svig og effektive og proportionale foranstaltninger til bekæmpelse af svig

Risikovurdering for svig og effektive og proportionale foranstaltninger til bekæmpelse af svig EGESIF_14-0021-00 16/06/2014 EUROPA-KOMMISSIONEN GENERALDIREKTORAT De europæiske struktur- og investeringsfonde Vejledning for medlemsstater og programmyndigheder Risikovurdering for svig og effektive

Læs mere

Rsikostyring - Vejledning til risikolog

Rsikostyring - Vejledning til risikolog Rsikostyring - Vejledning til risikolog Vedr.: Emne: Universitetssygehuset i Køge Vejledning til Riskologgen Åboulevarden 21 Postbox 510 DK-8100 Aarhus C T: [+5] 871 00 Fra: Per Christensen / pch@bascon.dk

Læs mere

Vejledning til medlemsstaterne om udpegelsesproceduren

Vejledning til medlemsstaterne om udpegelsesproceduren EGESIF_14-0013-final 18-12-2014 EUROPA-KOMMISSIONEN De europæiske struktur- og investeringsfonde Vejledning til medlemsstaterne om udpegelsesproceduren ANSVARSFRASKRIVELSE "Dette er et arbejdsdokument

Læs mere

REVISIONSRAPPORT Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Børneattester

REVISIONSRAPPORT Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen. Børneattester 9. februar 2017 REVISIONSRAPPORT 2016 Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen MODTAGER Bjarne Winge Michael Baunsgaard Schreiber INTERN REVISION Jesper Andersen Solveig Petersen Indholdsfortegnelse

Læs mere

KOMMISSIONENS AFGØRELSE. af

KOMMISSIONENS AFGØRELSE. af EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.12.2011 K(2011) 9771 endelig KOMMISSIONENS AFGØRELSE af 22.12.2011 om godkendelse af retningslinjer for de principper, kriterier og vejledende satser, som skal anvendes,

Læs mere

Anbefalede risikoreducerende kontroller

Anbefalede risikoreducerende kontroller 1. UDVÆLGELSE AF ANSØGERE Overordnede kontroller Et sekundært panel gennemgår alle beslutninger eller et udvalg af de beslutninger, som evalueringspanelet træffer. Relevante kurser om etik og integritet,

Læs mere

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMAET

VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMAET VEJLEDNING TIL ANSØGNINGSSKEMAET "Kriterier og betingelser for ansøgninger vedrørende indkaldelse af forslag VP/1999/002" bør læses omhyggeligt, inden skemaet udfyldes. De betingelser, der fremgår af indkaldelsen

Læs mere

Vejledning om risikovurdering af IT-projekter

Vejledning om risikovurdering af IT-projekter Vejledning om risikovurdering af IT-projekter 1. Indledning Gennemførelsen af IT-projekter er forbundet med risiko. Nogle risici har institutionerne selv indflydelse på. Andre risici er det ikke muligt

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 15 Fælles europæisk udbudsdokument () Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 29.1.2015 2014/2124(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af budgettet for Støttekontoret for Kommunikation for regnskabsåret 2013

Læs mere

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER.

DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER. DET EUROPÆISKE INSTITUT FOR LIGESTILLING MELLEM MÆND OG KVINDER OG DEN EUROPÆISKE UNIONS AGENTUR FOR GRUNDLÆGGENDE RETTIGHEDER Samarbejdsaftale Indledning Den Europæiske Unions Agentur for Grundlæggende

Læs mere

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER

BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER BILAG 13 TIL KONTRAKT OM EOJ-SYSTEM RISIKORAPPORTERING SAMT PROAKTIVE HANDLINGER 1 INSTRUKTION TIL BESVARELSE AF BILAGET: Teksten i dette afsnit er ikke en del af Kontrakten og vil blive fjernet ved indgåelse

Læs mere

L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende HENSTILLINGER KOMMISSIONEN

L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende HENSTILLINGER KOMMISSIONEN L 120/20 Den Europæiske Unions Tidende 7.5.2008 HENSTILLINGER KOMMISSIONEN KOMMISSIONENS HENSTILLING af 6. maj 2008 om ekstern kvalitetssikring i forbindelse med lovpligtige revisorer og revisionsfirmaer,

Læs mere

Udtalelse nr. 6/2014

Udtalelse nr. 6/2014 Udtalelse nr. 6/2014 (artikel 325, TEUF) om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om ændring af forordning (EU, Euratom) nr. 883/2013 for så vidt angår etablering af en kontrolansvarlig

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 24.2.2015 DA L 51/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2015/288 af 17. december 2014 om supplerende bestemmelser til Europa-Parlamentets og Rådets

Læs mere

EU s UDGIFTER. Myter og fakta. Svindel overalt? Tab af milliarder? Kaotiske regnskaber?

EU s UDGIFTER. Myter og fakta. Svindel overalt? Tab af milliarder? Kaotiske regnskaber? EU s UDGIFTER Myter og fakta Svindel overalt? Tab af milliarder? Kaotiske regnskaber? Europa-Kommissionen Kort fortalt Påstandene på forsiden har meget lidt at gøre med virkeligheden. Nedenfor vil vi afkræftedemestudbredte

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af drifts- og sikkerhedshændelser m.v. for udbydere af betalingstjenester 1)

Bekendtgørelse om indberetning af drifts- og sikkerhedshændelser m.v. for udbydere af betalingstjenester 1) BEK nr 1428 af 03/12/2018 (Gældende) Udskriftsdato: 7. april 2019 Ministerium: Erhvervsministeriet Journalnummer: Erhvervsmin., Finanstilsynet j.nr. 1910-0026 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetkontroludvalget ARBEJDSDOKUMENT. Elementer af den økonomiske forvaltning i EU

EUROPA-PARLAMENTET. Budgetkontroludvalget ARBEJDSDOKUMENT. Elementer af den økonomiske forvaltning i EU EUROPA-PARLAMENTET 2004 ««««««««««««Budgetkontroludvalget 2009 7.9.2005 ARBEJDSDOKUMENT Elementer af den økonomiske forvaltning i EU Del II Delt forvaltning, delegationsrisiko og de nationale revisionsorganers

Læs mere

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET

RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET DA DA DA EUROPA-KOMMISSIONEN Bruxelles, den 30.7.2010 KOM(2010)411 endelig RAPPORT FRA KOMMISSIONEN TIL EUROPA-PARLAMENTET OG RÅDET om virkningerne af Europa-Parlamentets og Rådets afgørelser om ændring

Læs mere

. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten

. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten . spe. Bestemmelser der indarbejdes i Samarbejdsbilaget samt i Kontrakten Nedenstående er opdelt i to afsnit. Første afsnit indeholder bestemmelser, der forventes indarbejdet i Samarbejdsbilaget. Andet

Læs mere

Kommissorium for revisionsudvalg i DSB. 1. Formål. Revisionsudvalgets opgaver er følgende:

Kommissorium for revisionsudvalg i DSB. 1. Formål. Revisionsudvalgets opgaver er følgende: Kommissorium for revisionsudvalg i DSB 1. Formål Revisionsudvalgets opgaver er følgende: At underrette bestyrelsen om resultatet af den lovpligtige revision, herunder regnskabsaflæggelsesprocessen, at

Læs mere

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø)

Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Social- og Integrationsministeriet 15.25.11.30 Styrkelse af indsatsen over for krænkende børn mv. (St ind kræ bø) Ansøgning sendes til: Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk.

Læs mere

Bekendtgørelse om indberetning af drifts- og sikkerhedshændelser for udbydere af betalingstjenester 1

Bekendtgørelse om indberetning af drifts- og sikkerhedshændelser for udbydere af betalingstjenester 1 Bekendtgørelse om indberetning af drifts- og sikkerhedshændelser for udbydere af betalingstjenester 1 I medfør af 127, stk. 4, og 152, stk. 7, i lov nr. 652 af 8. juni 2017 om betalinger fastsættes: Kapitel

Læs mere

GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING

GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING GUIDE: PLANLÆGNING AF DIN REKRUTTERING God planlægning sparer tid Sat lidt på spidsen kan målet med en rekruttering koges ned til at finde den bedst egnede medarbejder til jobbet og så hurtigt som muligt.

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 9.8.2017 C(2017) 5518 final KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) / af 9.8.2017 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 615/2014 om gennemførelsesbestemmelser

Læs mere

SAMHØRIGHEDSPOLITIK 2014-2020

SAMHØRIGHEDSPOLITIK 2014-2020 FINANSIELLE INSTRUMENTER I SAMHØRIGHEDSPOLITIK 2014-2020 SAMHØRIGHEDSPOLITIK 2014-2020 Rådet for Den Europæiske Union godkendte formelt de nye regler og den nye lovgivning vedrørende næste runde af EU

Læs mere

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: Databehandleren. Virksomhed: OnlineFox CVR:

Databehandleraftale. Mellem. Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: Databehandleren. Virksomhed: OnlineFox CVR: Databehandleraftale Mellem Den dataansvarlige: Virksomhed: CVR: Adresse: Postnummer & By: Land: og Databehandleren Virksomhed: OnlineFox CVR: 38687794 Adresse: Pilagervej 32 Postnummer & By: 4200 Slagelse

Læs mere

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar.

Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Skemaet indeholder alle, til dato, offentliggjorte spørgsmål og svar. Spørgsmål og svar til udbud på levering af rottebekæmpelse Nummer Spørgsmål Svar Opdateret den 13.10.2016 1 2 Udbudsmaterialet punkt

Læs mere

Velkommen Gruppe SJ-1

Velkommen Gruppe SJ-1 Velkommen Gruppe SJ-1 Lasse Ahm Consult Tirsdag, den 17. marts 2015 21:05 1 Program Programmet ser således ud: Kl. 10.00 Velkomst ved Lasse Michael Ahm - Info om ændringer blandt medlemmerne Kl. 10.05

Læs mere

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II

17159/09 lv/av/an/aa/av/bh 1 DG C II RÅDET FOR DEN EUROPÆISKE UNION Bruxelles, den 7. december 2009 (15.12) (OR. en) 17159/09 RECH 449 COMPET 514 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet til: delegationerne Tidl. dok.

Læs mere

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave

Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Manual til Den Elektroniske Portefølje i Almen Medicin Tutorlægens udgave Til Tutorlægen Velkommen til den elektroniske portefølje. Den er blevet til i dialog mellem Dansk selskab for almen medicin og

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP

SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP RAPPORT FEBRUAR 2012 - 1 - SECOND OPINION RISIKOVURDERING FOR DNV, GØDSTRUP RAPPORT FEBRUAR 2012 Udgivelsesdato: 2. marts 2012 Revision: 1 Udarbejdet: af:

Læs mere

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes.

- - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra 2016 psykiske APV bearbejdes. HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR ANIS Udarbejdet 160830 Opdateret [dato] INDSATSOMRÅDE: - - Instituttet har valgt at have et overordnet tema for alle årene (2017, 2018 og 2019), hvor resultaterne fra

Læs mere

Prøvetyper pr. laboratorieafsnit

Prøvetyper pr. laboratorieafsnit Prøvetyper pr. laboratorieafsnit MADS MENU: KODER SYSTEMET PRØVETYPER PR LABORATORIEAFSNIT (E.1.5.) Revideret 19-08-2011 1 Introduktion I Prøvetyper pr. laboratorieafsnit oprettes prøvetyper og deres grundlæggende

Læs mere

Risikoledelse projektspecifikke erfaringer. Netværksdage om sygehusbyggeri 2. september 2015 Mille Kauffmann & Trine Juhl Nielsen

Risikoledelse projektspecifikke erfaringer. Netværksdage om sygehusbyggeri 2. september 2015 Mille Kauffmann & Trine Juhl Nielsen Risikoledelse projektspecifikke erfaringer Netværksdage om sygehusbyggeri 2. september 2015 Mille Kauffmann & Trine Juhl Nielsen Dagsorden 1. Rammer og organisering 2. Værdi, fokus og læring 3. Udfordringer

Læs mere

ANNEX BILAG. til. KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) [ / ] af XXX

ANNEX BILAG. til. KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) [ / ] af XXX EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 16.5.2018 C(2018) 2857 final ANNEX BILAG til KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) [ / ] af XXX om ændring af Kommissionens delegerede forordning (EU) nr. 1042/2014

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 14 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

Behandling af personoplysninger

Behandling af personoplysninger Behandling af personoplysninger Orientering til kunder om Zibo Athene A/S behandling af personoplysninger. Nærværende dokument er en information til dig som kunde hos Zibo Athene A/S (herefter Zibo Athene)

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Page 1 of 11 Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Del I: Oplysninger om udbudsproceduren og den ordregivende myndighed eller den ordregivende enhed Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer,

Læs mere

UDKAST TIL BETÆNKNING

UDKAST TIL BETÆNKNING EUROPA-PARLAMENTET 2014-2019 Budgetkontroludvalget 29.1.2015 2014/2081(DEC) UDKAST TIL BETÆNKNING om decharge for gennemførelsen af Den Europæiske Unions almindelige budget for regnskabsåret 2013, Sektion

Læs mere

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0598 Offentligt

Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0598 Offentligt Europaudvalget 2014 KOM (2014) 0598 Offentligt EUROPA- KOMMISSIONEN Bruxelles, den 22.9.2014 COM(2014) 598 final KOMMISSIONENS SVAR PÅ DEN EUROPÆISKE REVISIONSRETS UDKAST TIL ÅRSBERETNING FOR 2013 KAPITEL

Læs mere

Notat. Fåborg-Midtfyn Kommune Børne- og Unge Rådgivningen. Eksternt ledelsestilsyn med børn og unge sager

Notat. Fåborg-Midtfyn Kommune Børne- og Unge Rådgivningen. Eksternt ledelsestilsyn med børn og unge sager Notat Fåborg-Midtfyn Kommune Børne- og Unge Rådgivningen Eksternt ledelsestilsyn med børn og unge sager Maj måned 2010 Indholdsfortegnelse 1 INDLEDNING... 3 2 FORMÅL... 3 3 METODE... 3 3.1 Opstartsmøde...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE

BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE BRUGERVEJLEDNING FIONA ONLINE Indberetning til Nationalbankens betalingsbalance for erhvervsvirksomheder, forsikrings- og pensionsselskaber samt visse finansielle institutter Statistisk Afdeling Version

Læs mere

Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision

Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision Vejledning om funktionsbeskrivelse for intern revision Eksempel på funktionsbeskrivelse for intern revision Version 1.0 Indhold Forord... 3 Funktionsbeskrivelse for intern revision... 4 1. Arbejdets formål

Læs mere

Henrik Jensen Roskilde Universitet, OCG, CISSP, CISM, CRISC. 31 års it-mæssig erfaring, startede 1982 i PFA Pension som EDB-operatør

Henrik Jensen Roskilde Universitet, OCG, CISSP, CISM, CRISC. 31 års it-mæssig erfaring, startede 1982 i PFA Pension som EDB-operatør Dagsorden 1. Præsentation 2. Roskilde Universitet 3. Risikostyring - hvorfor? 4. Ledelsesopbakning 5. ISO27001 6. Forretningsorienteret risikostyring 7. It-teknisk sikkerhedsstyring 8. Hvordan bruges risikostyring

Læs mere

KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002

KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002 KRITERIER OG BETINGELSER FOR ANSØGNINGER VEDRØRENDE INDKALDELSE AF FORSLAG VP/1999/002 INDKALDELSE AF FORSLAG VEDRØRENDE STØTTE TIL TVÆRNATIONALE FORANSTALTNINGER TIL BEKÆMPELSE AF FORSKELSBEHANDLING AF

Læs mere

Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter

Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Finanstilsynet Johanne Daugaard Thomsen Århusgade 110 2100 København Ø Bekendtgørelse om risikomærkning af investeringsprodukter Finanstilsynet har den 26. oktober 2010 fremsendt udkast til bekendtgørelse

Læs mere

Vejledning i brug af Skolepenge

Vejledning i brug af Skolepenge Vejledning i brug af Skolepenge Velkommen til Skolepenge. Skolepenge er fremtidens kontantløse betalingssystem til skoler og uddannelsessteder. Skolepenge består af et Skolepenge kort, hvor der kan indsættes

Læs mere

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for December 2010

Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for December 2010 Notat til Statsrevisorerne om Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2009 December 2010 RIGSREVISORS FAKTUELLE NOTAT TIL STATSREVISORERNE 1 Den Europæiske Revisionsrets årsberetning for 2009 7.

Læs mere

Databehandleraftale (Skabelon fra Datatilsynet)

Databehandleraftale (Skabelon fra Datatilsynet) Databehandleraftale (Skabelon fra Datatilsynet) Mellem Den dataansvarlige: [Navn] CVR [CVR-nummer] [Adresse] [Postnummer og by] [Land] og Databehandleren [Navn] CVR [CVR-nummer] [Adresse] [Postnummer og

Læs mere

Notat om opfølgning på evalueringen af whistleblowerordningen (tilbagemelding til BOR)

Notat om opfølgning på evalueringen af whistleblowerordningen (tilbagemelding til BOR) KØBENHAVNS KOMMUNE Borgerrådgiveren NOTAT Til medlemmerne af Borgerrådgiverudvalget Notat om opfølgning på evalueringen af whistleblowerordningen (tilbagemelding til BOR) 22-01-2015 Sagsnr. 2014-0217319

Læs mere

14166/16 lma/lao/hm 1 DG G 2B

14166/16 lma/lao/hm 1 DG G 2B Rådet for Den Europæiske Union Bruxelles, den 8. november 2016 (OR. en) 14166/16 FISC 187 ECOFIN 1014 RESULTAT AF DRØFTELSERNE fra: Generalsekretariatet for Rådet dato: 8. november 2016 til: delegationerne

Læs mere

Retningslinje om risikovurdering

Retningslinje om risikovurdering Retningslinje om risikovurdering Anvendelsesområde Retningslinje om risikovurdering er udarbejdet i overensstemmelse med kravene i Europa- Parlamentets og Rådets forordning (EU) 2016/679 af 27. april 2016

Læs mere

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Nykøbing Katedralskole foretager den fornødne risikovurdering ved behandling af personoplysninger.

Formålet med denne retningslinje er at sikre, at Nykøbing Katedralskole foretager den fornødne risikovurdering ved behandling af personoplysninger. Risikovurdering Notat Emne: Retningslinje om risikovurdering Til: Fra: Danske Gymnasiers medlemsskoler Arbejdsgruppen for databeskyttelse Dato: 23. april 2018 Anvendelsesområde Retningslinje om risikovurdering

Læs mere

Denne publikation er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks København K Telefon dk

Denne publikation er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks København K Telefon dk Denne publikation er udarbejdet af Digitaliseringsstyrelsen Landgreven 4 Postboks 2193 1017 København K Telefon 33 92 52 00 digst@digst dk Design: Bgraphic Foto: Colourbox Elektronisk publikation: ISBN:

Læs mere

SAMHØRIGHEDSPOLITIK

SAMHØRIGHEDSPOLITIK SIKRING AF SAMHØRIGHEDSPOLITIKKENS SYNLIGHED: INFORMATIONS- OG KOMMUNIKATIONSREGLER 2014-2020 SAMHØRIGHEDSPOLITIK 2014-2020 Rådet for Den Europæiske Union godkendte formelt de nye regler og den nye lovgivning

Læs mere

REVISIONSRAPPORT Børne- og Ungdomsforvaltningen

REVISIONSRAPPORT Børne- og Ungdomsforvaltningen 2. maj 2017 REVISIONSRAPPORT 2016 Børne- og Ungdomsforvaltningen Opfølgning revisionsbemærkning 2015 Børneattester MODTAGER Tobias Børner Stax, BUF Steen Enemark Kildesgaard, BUF INTERN REVISION Jesper

Læs mere

Retningslinjer Regler og procedurer vedrørende CSD-deltageres misligholdelse

Retningslinjer Regler og procedurer vedrørende CSD-deltageres misligholdelse Retningslinjer Regler og procedurer vedrørende CSD-deltageres misligholdelse 08/06/2017 ESMA70-151-294 DA Indhold 1 Anvendelsesområde... 3 2 Definitioner... 4 3 Formål... 5 4 Overholdelses- og rapporteringsforpligtelser...

Læs mere

BC Light er udviklet af Faarup & Partners A/S og alle rettigheder tilhører Faarup & Partners A/S. Denne version samt tilhørende dokumentation er

BC Light er udviklet af Faarup & Partners A/S og alle rettigheder tilhører Faarup & Partners A/S. Denne version samt tilhørende dokumentation er - BC Light er udviklet af Faarup & Partners A/S og alle rettigheder tilhører Faarup & Partners A/S. Denne version samt tilhørende dokumentation er etableret for OPI-Lab, og aktørerne bag OPI-Lab erhverver

Læs mere

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

FRIST (Dato) 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU Library - ST Udarbejdet -06-28 Opdateret [dato] - Skabe tryghed om fremtiden 1 Vi afdækker/bliver bevidste om, hvad der skaber utryghed Leder + medarbejdere Ultimo

Læs mere

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019

INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 INDKALDELSE AF FORSLAG EAC/S19/2019 Monitorering og coaching gennem idræt af unge i risiko for radikalisering Denne indkaldelse af forslag har til formål at gennemføre det årlige arbejdsprogram for 2019

Læs mere

EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier

EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg EØSU s civilsamfundspris Erklæring på tro og love vedrørende udelukkelseskriterier og deltagelseskriterier Undertegnede [navnet på den person, der underskriver

Læs mere

Identificering og imødegåelse af farer og risici

Identificering og imødegåelse af farer og risici dato 05.11.2012 Side 1 af 5 Identificering og imødegåelse af farer og risici Formål: At sikre, at risici bliver vurderet og at der tages passende forholdsregler til at imødegå ulykker og andre arbejdsmiljøbelastninger.

Læs mere

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar

BERETNING. om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar C 417/160 DA Den Europæiske Unions Tidende 6.12.2017 BERETNING om årsregnskabet for Den Europæiske Unions Agentur for Net- og Informationssikkerhed for regnskabsåret 2016 med agenturets svar (2017/C 417/25)

Læs mere

Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner

Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner Ministeriet for Ligestilling og Kirke Pulje til fremme af mangfoldighed og flere mænd i daginstitutioner Ansøgning sendes med alm. post eller e-mail til: Ministeriet for Ligestilling og Kirke, Frederiksholms

Læs mere

Strategisk lederkommunikation

Strategisk lederkommunikation Strategisk lederkommunikation Introduktion til kommunikationsplanlægning Hvorfor skal jeg lave en kommunikationsplan? Med en kommunikationsplan kan du planlægge og styre din kommunikation, så sandsynligheden

Læs mere

Implementeringsvilkår for forretningspartnere, som skal være involveret i BSCI monitoreringsprocessen (producenter) 1

Implementeringsvilkår for forretningspartnere, som skal være involveret i BSCI monitoreringsprocessen (producenter) 1 Implementeringsvilkår for forretningspartnere, som skal være involveret i BSCI monitoreringsprocessen (producenter) 1 I. Indledning Til dette dokuments formål henviser producenter til den forretningspartner

Læs mere

Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at kende nogen der kender nogen?

Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper det at kende nogen der kender nogen? Hvad koster det at stå på ventelisten? Hvornår kan du skrive dit barn på ventelisten? Hvor lang er ventetiden? Er der to forskellige ventelister? Nogle får en bolig hurtigere end andre - hvorfor det? Hjælper

Læs mere

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret med organets svar

Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret med organets svar Beretning om årsregnskabet for Forvaltningsorganet for Forskning for regnskabsåret 2016 med organets svar 12, rue Alcide De Gasperi - L - 1615 Luxembourg T (+352) 4398 1 E eca-info@eca.europa.eu eca.europa.eu

Læs mere

Orientering til beskikkede bygningssagkyndige om brug af herev.dk

Orientering til beskikkede bygningssagkyndige om brug af herev.dk November 2009 Orientering til beskikkede bygningssagkyndige om brug af herev.dk Hjemmesiden www.herev.dk vedrører teknisk revision online i huseftersynsordningen. I denne orientering vises en række skærmbilleder

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8

Indholdsfortegnelse. Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse Koster det noget at oprette sig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan opretter jeg mig som bruger på ALTdanmark?... 2 Hvordan ændre jeg mit kodeord.... 3 Hvad hvis jeg har glemt mit

Læs mere

DKK s Dommerhistorik-/prognose program

DKK s Dommerhistorik-/prognose program DKK s Dommerhistorik-/prognose program Dommerhistorikprogrammet er et værktøj til planlægning af dommerpåsætningen på fremtidige udstillinger. Som det første skal udstillingen der skal laves prognose for

Læs mere

Susanne. Gertrud / Lone faciliterer. Arbejdsgruppe med BA og FA repræsentanter nedsættes til udarbejdelse af forslag

Susanne. Gertrud / Lone faciliterer. Arbejdsgruppe med BA og FA repræsentanter nedsættes til udarbejdelse af forslag HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR [AUL_BSS] Udarbejdet [30.06.2016] Opdateret [14.09.2016] - Bedre kommunikation Dette punkt er gentaget under Individuel anerkendelse, da dette tiltag besvarer begge behov.

Læs mere

Struktur på privatlivsimplikationsrapporten

Struktur på privatlivsimplikationsrapporten Struktur på privatlivsimplikationsrapporten Appendiks 6 Håndbog i: Privatlivsimplikationsanalyse IT og Telestyrelsen INDHOLDSFORTEGNELSE Struktur på rapport over privatlivsimplikationsanalysen... 3 Introduktion...

Læs mere

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD)

Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Fælles europæisk udbudsdokument (ESPD) Oplysninger om offentliggørelse For så vidt angår udbudsprocedurer, i forbindelse med hvilke der er offentliggjort en udbudsbekendtgørelse i Den Europæiske Unions

Læs mere

Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv

Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv www.pwc.dk Kultur og adfærd Skab tillid til virksomhedens største aktiv Medarbejderne er virksomhedens største aktiv og udgør samtidig dens største, potentielle risiko. En virksomheds kultur er defineret

Læs mere

Officielt navn: CVR-nummer: 2

Officielt navn: CVR-nummer: 2 Supplement til Den Europæiske Unions Tidende Oplysninger og onlineformularer: http://simap.ted.europa.eu Del I: Ordregivende enhed Vejledende periodisk bekendtgørelse forsyningsvirksomhed Direktiv 2014/25/EU

Læs mere

Organisatorisk og teknisk implementering af GDPR i Rigsarkivet. Fagligt forum 3. september 2019 Jan Dalsten Sørensen Rigsarkivet

Organisatorisk og teknisk implementering af GDPR i Rigsarkivet. Fagligt forum 3. september 2019 Jan Dalsten Sørensen Rigsarkivet Organisatorisk og teknisk implementering af GDPR i Rigsarkivet Fagligt forum 3. september 2019 Jan Dalsten Sørensen Rigsarkivet 1 1. Generelt om GDPR Indhold 2. Risikobaseret tilgang til informationssikkerhed

Læs mere

Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet

Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet 2 VELKOMMEN Opsamling på resultaterne v/greenet Evaluering af forløbet og analyserne v/virksomhederne Konklusioner på forløbet til Miljøstyrelsen v/greenet Hvordan kommer vi videre? Matchmaking: Parring

Læs mere

BILAG 1 [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS (SKABELON) EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. for. [Firmanavn Adresse Postnummer og by]

BILAG 1 [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS (SKABELON) EKSTERNE BEREDSKABSPLAN. for. [Firmanavn Adresse Postnummer og by] BILAG 1 (SKABELON) [X] KOMMUNES OG [X] POLITIS EKSTERNE BEREDSKABSPLAN for [Firmanavn Adresse Postnummer og by] Revideret [dd.mm.åååå] Planansvarlig:[.] Side 2 Indholdsfortegnelse 1. Virksomheden og processer...

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT. Udarbejdet Opdateret

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT. Udarbejdet Opdateret HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR AU IT Udarbejdet 24.08.20 Opdateret 29.08.20 I AU IT har vi, i den psykiske APV proces, valgt en ensartet proces, hvor alle teams har gennemgået samme forløb. Det betyder,

Læs mere

1. Introduktion til SoA Indhold og krav til SoA 4

1. Introduktion til SoA Indhold og krav til SoA 4 Indhold 1. Introduktion til SoA 3 2. Indhold og krav til SoA 4 3. Roller og proces 6 3.1 Dokumentejer og beslutningstager 6 3.2 Inputgivere 6 3.3 Godkender 6 4. Valg af sikringsforanstaltninger 8 4.1 Tilvalgte

Læs mere

Tro og love-erklæring vedrørende udelukkelses- og tildelingskriterier

Tro og love-erklæring vedrørende udelukkelses- og tildelingskriterier Tro og love-erklæring vedrørende udelukkelses- og tildelingskriterier Undertegnede [navnet på den person, der underskriver denne formular], der: (kun for fysiske personer) handler i eget navn ID- eller

Læs mere

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK DA Denne uofficielle udgave af adfærdskodeks for medlemmer af Styrelsesrådet er alene til orientering. B DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK ADFÆRDSKODEKS FOR MEDLEMMER AF STYRELSESRÅDET (2002/C 123/06) (OFT C

Læs mere

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011

Det nye husdyrgodkendelse.dk Sagsbehandlermodulet Fra ansøgning til godkendelse V. 1.0 28/4 2011 2. Sådan kommer du fra ansøgning til godkendelse Før du kan komme i gang med at arbejde på en miljøgodkendelse, skal du have åbnet den tilhørende ansøgning. Det gør du enten ved at indtaste skemanummer

Læs mere

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den

AARHUS UNIVERSITET HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY. Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK APV 2015-2016 FOR SCIENCE AND TECHNOLOGY Udarbejdet den 27. oktober 2016 Opdateret den INDSATSOMRÅDE: FOREBYGGELSE AF STRESS MÅL: At reducere antallet af medarbejdere der føler

Læs mere

Vejledning til medlemsstaterne om revision af regnskaber

Vejledning til medlemsstaterne om revision af regnskaber EGESIF_15_0016-02 final 05/02/2016 EUROPA-KOMMISSIONEN De europæiske struktur- og investeringsfonde Vejledning til medlemsstaterne om revision af regnskaber ERKLÆRING OM ANSVARSFRASKRIVELSE: Dette er et

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) L 185/6 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESFORORDNING (EU) 2015/1136 af 13. juli 2015 om ændring af gennemførelsesforordning (EU) nr. 402/2013 om den fælles sikkerhedsmetode til risikoevaluering og -vurdering

Læs mere

Vejledning til medlemsstaterne om forvaltningsverificeringer

Vejledning til medlemsstaterne om forvaltningsverificeringer EGESIF_14-0012_02 final 17/09/2015 EUROPA-KOMMISSIONEN De europæiske struktur- og investeringsfonde Vejledning til medlemsstaterne om forvaltningsverificeringer (Programmeringsperiode 2014-2020) ANSVARSFRASKRIVELSE:

Læs mere

DATABEHANDLERAFTALE. Omsorgsbemanding

DATABEHANDLERAFTALE. Omsorgsbemanding DATABEHANDLERAFTALE Omsorgsbemanding Nærværende databehandleraftale er indgået mellem Omsorgsbemanding, via Manningsmart IVS (CVR-nr.: 40217231) og brugeren af Omsorgsbemanding. Partnerne omtales i nærværende

Læs mere

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE

BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE FSR survey oktober 2012 BESTYRELSERNES SAMMENSÆTNING OG ARBEJDE www.fsr.dk FSR - danske revisorer er en brancheorganisation for godkendte revisorer i Danmark. Foreningen varetager revisorernes interesser

Læs mere

A8-0101/32. Dennis de Jong, Rina Ronja Kari, Pablo Iglesias Turrión, Martina Michels for GUE/NGL-Gruppen

A8-0101/32. Dennis de Jong, Rina Ronja Kari, Pablo Iglesias Turrión, Martina Michels for GUE/NGL-Gruppen 22.4.2015 A8-0101/32 32 Betragtning B B. der henviser til, at der i en situation, hvor ressourcerne er knappe, bør lægges øget vægt på nødvendigheden af at overholde budgetdisciplinen og anvende de finansielle

Læs mere

WinWinWeb Databehandleraftale. Databehandleraftale. Mellem. Den Dataansvarlige: Kunden. Databehandleren: WinWinWeb CVR:

WinWinWeb Databehandleraftale. Databehandleraftale. Mellem. Den Dataansvarlige: Kunden. Databehandleren: WinWinWeb CVR: Databehandleraftale Mellem Den Dataansvarlige: Kunden og Databehandleren: WinWinWeb CVR: 35 62 15 20 Odinsvej 9 2800 Kgs. Lyngby Danmark Side 1 af 12 1 Baggrund for databehandleraftalen 1. Denne aftale

Læs mere

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning

FORORD. De øvrige folder omhandler emnerne: Fastholdelse af medarbejderne Personalehåndbog Medarbejderudviklingssamtalen Uddannelsesplanlægning FORORD Denne lille guide om rekruttering er en af fem foldere der tilsammen dækker en større del af HR-området. Folderne er tænkt, dels som et værktøj og dels til inspiration til at arbejde struktureret

Læs mere

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU)

KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) L 53/14 KOMMISSIONENS GENNEMFØRELSESAFGØRELSE (EU) 2015/296 af 24. februar 2015 om fastlæggelse af de proceduremæssige ordninger for samarbejde mellem medlemsstaterne om elektronisk identifikation i henhold

Læs mere

Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn. Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning)

Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn. Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning) Tabulex Tilsyn - Det pædagogiske tilsyn Vejledning til tilsynsførende (Forvaltning) Indhold Tilsyn... 3 Om det pædagogiske tilsyn... 3 Log på og arbejdsgang... 4 Skabeloner... 5 Opret skabelon... 6 Navngiv

Læs mere

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER

(Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER 23.3.2018 L 81/1 II (Ikke-lovgivningsmæssige retsakter) FORORDNINGER KOMMISSIONENS DELEGEREDE FORORDNING (EU) 2018/480 af 4. december 2017 om supplerende regler til Europa-Parlamentets og Rådets forordning

Læs mere