Guide til brug af FSC s logo og labels

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Guide til brug af FSC s logo og labels"

Transkript

1 Guide til brug af FSC s logo og labels GUIDE TIL BRUG AF FSC S LOGO OG LABELS...1 FSC-LOGOET...2 BESKYTTEDE VAREMÆRKER...2 HUSK ALTID LICENSKODEN!...4 NYE REGLER FRA JANUAR FSC-MÆRKNING PÅ TO NIVEAUER...5 ON PRODUCT MÆRKNING...5 Krævede elementer...6 Sådan laver du dine labels FSCs brugerportal...7 Krav vedrørende brug af on-product mærkning...7 Krav vedrørende minimumsstørrelse:...8 Krav vedrørende luft omkring mærket...8 Mini-label...9 OFF PRODUCT MÆRKNING...10 Brug af navnet FSC i tekster...11 Download af off-product mærker...11 Regler for off-product mærkning...11 Stand alone logo...12 Krav om størrelse...12

2 NB: Denne guide må ikke distribueres uden kildehenvisning til FSC Danmark FSC-logoet FSC-mærket er en garanti for træ- og papirprodukter, der stammer fra bæredygtigt drevne skove, hvor både mennesker og dyr sikres ordentlige levevilkår. Beskyttede varemærker For at beskytte FSC-systemets troværdighed såvel som indehaverne af FSCcertifikater, er der opsat forskellige reglerne omkring brug af logoet og navnet FSC som skal overholdes. FSC har tre registrerede varemærker, som ikke må anvendes uden forudgående tilladelse. Hvis du overvejer at bruge vores varemærker på nogen måde, skal du først kontakte os. De tre varemærker er: 1. navnet FOREST STEWARDSHIP COUNCIL 2. initialerne FSC 3. flueben/træ-logoet Du må med andre ord ikke skrive eller vise, at et produkt er FSC-certificeret uden først at have en tilladelse gennem enten en certificering eller en logolicens. Når man anvender en af disse varemærker, skal det beskyttes med et symbol. FSC varemærkerne er beskyttet efter to forskellige systemer: eller TM. Hvilket symbol I skal vælge afhænger af, hvor i verden jeres produkter/materialer vil blive distribueret. Se den nedenstående oversigt. Fluebenet/træ-logoet skal altid være tilknytte et af de to symboler for at beskytte varemærket, mens de to andre varemærker kun skal være tilknyttet et symbol første gang varemærket anvendes.

3 c FSC Forest Stewardship Council Argentina Bolivia Brazilien Canada EU Mexico Schweiz USA TM Andre lande TM TM TM Flere lande med forskellige symbolkrav TM TM TM Global distribution TM TM TM Distribution ukendt TM TM TM

4 Husk altid licenskoden! Det er vigtigt, at I altid husker at bruge jeres unikke kode, hver gang I bruger FSCs logo. Det er den eneste måde, I kan vise, at I har tilladelse til at bruge logoet. Hvis I er certificeret, har I allerede en FSC licenskode. Licenskoden skal tilføjes alle steder, hvor I bruger FSC-varemærker. Du kan finde jeres egen licenskode på ved fx at søge på jeres firmanavn eller certificeringskode. Hvis I ikke er certificeret, men ønsker at anvende FSC s varemærker, skal I have en logolicens. Herigennem vil I også få jeres egen licenskode, som skal tilføjes alle de steder, hvor I bruger FSC s logo og varemærker. Gennem FSC s brugerportal kan du downloade FSC s logoer såvel som onprodukt- og off-product mærker, hvor jeres unikke licenskode automatisk er indsat. Dette er den nemmeste måde at bruge FSC-logoet, eftersom den downloadede fil indeholder alle krævede elementer og overholder alle regler automatisk. Bruger du den, skal du med andre ord ikke gøre andet end at sætte filen ind i dit dokument og sende det til godkendelse hos dit certificringsfirma eller hos FSC Danmark, hvis du har en logolicens. Nye regler fra januar 2010 Som noget nyt fra januar 2010 skal alle fremover ikke længere bruge deres certificeringskode i forbindelse med brug af logoet. I stedet har alle certificerede virksomheder og godkendte forhandlere fået en ny licenskode. Virksomheder certificeret efter januar 2010 vil automatisk være gået over på dette system, mens allerede certificerede virksomheder vil blive faset over på det nye system i forbindelse med deres auditering i løbet af 2010.

5 FSC-mærkning på to niveauer FSC skelner mellem to forskellige typer af mærkning: On-product er den mærkning, der sidder på produkterne. For at anvende denne mærkning, skal en virksomhed certificeres. Off-product er den mærkning, som bruges i reklameøjmed, fx i produktkataloger. For at anvende denne mærkning, skal en virksomhed have enten en certificering eller en logolicens (salgstilladelse). Reglerne for brug af FSC-logoerne er beskrevet i FSC's standard. Du kan downloade den formelle FSC standard samt FAQ på On product mærkning On-product mærkning er logoer, der sidder på et FSC-certificeret produkt. Det kan enten være direkte på produktet eller på produkternes emballage. For at kunne sætte FSC-mærket på et produkt, skal en virksomhed være FSCcertificeret. Det er kun certificeringsfirmaerne, der kan give jer login til FSC Certificate Holder Portal, hvor du kan producere logoer til on-product mærkning, og der er også jeres certificeringsfirma, der står for kontrollen af jeres brug af FSC s logo on-product Er din virksomhed derfor sporbarhedscertificeret (CoC) eller skovcertificeret (FM), er det jeres certificeringsfirma, der står for kontrollen af jeres brug af FSC's logo. Hvis du har spørgsmål til on product-logobrug, er det også dit certificeringsfirma, der skal svare på dem. Husk altid at få godkendt din logobrug hos dit certificeringsfirma, før du starter produktionen af dit produkt.

6 Tre forskellige on-product-kategorier Der findes tre forskellige on-product-kategorier. De fortæller, hvilken type FSC-produkt der er tale, om og viser også gennem en certificeringskode, hvem der har produceret det. Du kan downloade mærkerne igennem FSC s brugerportal: a) 100% - mærket for produkter, der indeholder 100% materiale fra FSC-certificerede skove b) Mix mærket for produkter, der indeholder en kombination af materiale fra FSC-certificerede skove, FSC controlled wood og/eller genbrugsfibre. c) Recycled mærket for produkter, der indeholder 100% FSCgenbrugsfibre. Krævede elementer De påkrævede elementer for standardmærker til produkter er: FSC logo Webadresse Labeltittel (100%, MIX eller genbrug) Labeltekst (med produkttype, hvis påkrævet) FSC licenskode I labels downloaded fra FSCs brugerportal er disse ting allerede indsat automatisk. Minilabel Hvis der ikke er plads til et standardmærke på produktet, kan I anvende en mini-label. Her er det ikke nødvendigt at medtage FSC s hjemmeside.

7 Sådan laver du dine labels FSCs brugerportal Når I er certificeret, får I et brugernavn og password igennem jeres certificeringsfirma, hvorefter I kan downloade de forskellige on-product mærker på hvor jeres unikke licenskode automatisk er indsat. For at finde produktmærket skal du vælge Generator new labels. For at finde den grafik, du har brug for, skal du bruge menuen til venstre. I systemet kan du skabe forskellige labeldesigns dvs. liggende/stående format, sprog, produkttype og farvekombination. Der er 4 standard farvekombinationer at vælge imellem: Hvid på grøn, grøn på hvid, sort på hvid, og hvid på sort. Derudover er det også muligt at anvende mærket i en transparent version og dermed placere mærket direkte på materialets egen baggrund. Det kræver dog, at baggrunden er ensfarvet eller med blød grafik (ikke forstyrrende mønstre eller billeder). Da de transparente versioner ikke er tilgængelige i systemet, skal du dog selv fremstille dem. Krav vedrørende brug af on-product mærkning I det følgende kan du se de forskellige krav omkring on-product mærkning. Vær sikker på, at du opfylder følgende: Der er nok luft omkring mærket Krav vedr. minimumsstørrelse Der er valgt korrekt produkttype Farver, proportioner, tekstombrydning mv. er uændret i logo og produktmærke.

8 Krav vedrørende minimumsstørrelse: FSC logoets boks skal være minimum 17 mm bredt eller 12 mm højt. Boksen rundt om logoet må ikke fjernes. Krav vedrørende luft omkring mærket Der skal være luft omkring mærket svarende til højden af bogstaverne FSC inde i mærket. I dette område må der ikke være tekst, billeder eller grafik. Området omkring mærket siger proportionalt med størrelsen på logoet og skal til enhver tid være identisk med størelsen på bogstaverne FSC inde i logoet.

9 Mini-label Hvis der ikke er plads til on-product standardmærket, kan I anvende en minilabel. Minilabelet skal være minimum 11 mm bredt eller 8 mm højt. Vælg produkttype Både til standardmærket og mini-label, skal du vælge produkttype i rullemenuen. Hvis du er i tvivl om, hvilken produkttype, der passer bedst til jeres produkt, så kontakt jeres certificeringsfirma eller FSC Danmark.

10 Off product mærkning Off-product er den mærkning, som bruges i forbindelse med markedsføring. For at anvende denne mærkning, skal en virksomhed have enten en certificering eller en logo-licens (salgstilladelse). Dvs. for at bruge FSCs logo skal man have en af disse to: - en certificering - hvilket giver ret til at sætte logo på FSC-certificerede produkter eller sælge certficerede produkter videre til en anden virksomhed. - en logolicens - hvilket giver ret til at reklamere med FSC-certificerede produkter og sælge dem til slutbrugere men ikke til andre virksomheder. En logolicens opnås ved at kontakte FSC Danmark, hvor man får sin egen logokode samt en logopakke. Dette koster et engangsbeløb på 1000 kr. Al logobrug skal godkendes af FSC Danmark. Når man som virksomhed gerne vil bruge FSC's navn eller logo i sin markedsføring af sine FSC-certificerede produkter, skal man følge reglerne for Off product mærkning. Off product mærkning kan eksempelvis være relevant på jeres hjemmeside brevpapir signatur annoncer firmabrochurer standard-faktura* (Kræver certificering) følgesedler* (Kræver certificering) produktkataloger bannere o.lign. til brug ved handelsmesser *Fakturer og følgesedler skal overholde de sædvanlige regler for off-product anvendelse af FSC s varemærker. Derudover skal I tilføje følgende tekst: Kun produkter, der er således angivet på dette dokument, er FSC-certificerede

11 Brug af navnet FSC i tekster Hvis I skal bruge varemærkerne FSC og Forrest stewardship council i forbindelse med markedsføring, f.eks i en pressemeddelelse eller en hjemmesidetekst, må I gerne gøre det uden samtidig at bruge FSCs logo. (Dette er ikke muligt i On-product mærkning). Download af off-product mærker Hvis I har et brugernavn og password, kan I downloade et standard off-product mærker fra FSC s brugerportal, hvor jeres unikke licenskode automatisk er indsat. (For logolicenshavere bliver dette indført ultimo 2010) Du finder off-product mærket ved at vælge Generator new promotional Regler for off-product mærkning Når I har downloadet et off-product mærke, må farver og placering af elementerne i det downloadede label ikke ændres. Du må gerne fjerne rammen omkring mærket, og du kan selv bestemme, om teksten under mærket (under den synlige eller usynlige ramme) skal indsættes på en, to eller tre linjer

12 Stand alone logo Når I bruger FSC-logoet off-product, findes der også den mulighed, at I anvender logoet som ses her. Dette kaldes stand-alone. Du finder logoet under Ressources i brugerportalen. Hvis du bruger logoet som stand alone, er det dit eget ansvar at huske at tilføje følgende elementer, som altid skal være til stede i samme dokument som logoet. Det behøver ikke nødvendigvis være i direkte forbindelse med logoet og kan eksempelvis være på en anden side, hvis dette giver mere mening. Husk altid at indsætte: Licenskode FSC-godkendt off-product tekst Derved er teksters placering og farve er mere fleksibel Krav om størrelse Lige meget om I anvender logoet stand-alone eller standard off-product mærket, gælder de samme krav om minimumsstørrelse, når I bruger det i markedsføring: FSC logoet skal måle mindst 1 cm i højden

Forest Stewardship Council FSC Danmark. Brugen af FSC s logo HVORFOR FSC? Presentation August 8, FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104

Forest Stewardship Council FSC Danmark. Brugen af FSC s logo HVORFOR FSC? Presentation August 8, FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Forest Stewardship Council Brugen af FSC s logo HVORFOR FSC? FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation August 8, 2012 1 Guidens begrænsninger Bemærk at denne guide kun omfatter de mest almindelige

Læs mere

ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER

ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER ON-PRODUCT MÆRKNING FOR CERTIFICEREDE VIRKSOMHEDER Hvad er on-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning. On-product mærker er logoer, der sidder på et FSC-certificeret

Læs mere

Off-product mærkning for certificerede virksomheder

Off-product mærkning for certificerede virksomheder Off-product mærkning for certificerede virksomheder Hvad er off-product mærkning? I FSC skelnes der mellem on-product mærkning og off-product mærkning for CoC-certificerede virksomheder. Off-product mærker

Læs mere

Guide til jeres brug af FSC -varemærker

Guide til jeres brug af FSC -varemærker Guide til jeres brug af FSC -varemærker Om denne guide Formålet med denne guide er at give hurtig hjælp og vejledning til de mest almindelige anvendelser af FSC s varemærker. Guiden dækker derfor ikke

Læs mere

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker

Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Retningslinjer for brugen af FSC varemærker Må vi bruge FSC s navn og logo? FSC-logoet, initialerne FSC og navnet Forest Stewardship Council er registrerede varemærker, hvorfor I ikke må anvende dem uden

Læs mere

Guide til jeres brug af FSC -varemærker

Guide til jeres brug af FSC -varemærker Guide til jeres brug af FSC -varemærker Dokumenter FSC Trademark Standarden (FSC-STD-50-001 V2-0) definerer krav for certifikatindehaveres brug af FSC s varemærker FSC-vejledninger Gratis online FSC-træningskursus

Læs mere

Brug af FSC og PEFC varemærker

Brug af FSC og PEFC varemærker Brug af FSC og PEFC varemærker Oversigt 1. Generelt om FSC og PEFC varemærker 2. On-product varemærkebrug 3. Off-product varemærkebrug - markedsføring 4. Generel godkendelse og labellingaftale 5. Forest

Læs mere

Om FSC -varemærker og denne guide

Om FSC -varemærker og denne guide Varemærkeguide til certificerede virksomheder April 2018 1 2 Om FSC -varemærker og denne guide At mærke produkter, markedsføre dem og promovere ens virksomhed med FSC s varemærker fremhæver den indsats

Læs mere

GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE

GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE GUIDE TIL FSC S LEVERANDØRDATABASE Del 1 - Verificering af leverandører og indkøbs- og leveringsdokumenter s. 1-6 Del 2 - Søgning efter FSC-certificerede leverandører s. 7-8 Del 1 - Verificering af leverandører

Læs mere

Hvad er varemærker? FSC 1. Forest Stewardship Council 2. FSC (initialer) 3. FSC logo et. PEFC 1. PEFC (initialer) 2. PEFC logo et

Hvad er varemærker? FSC 1. Forest Stewardship Council 2. FSC (initialer) 3. FSC logo et. PEFC 1. PEFC (initialer) 2. PEFC logo et Brug varemærkerne Hvad er varemærker? FSC 1. Forest Stewardship Council 2. FSC (initialer) 3. FSC logo et PEFC 1. PEFC (initialer) 2. PEFC logo et Formel godkendelse af logo brug FSC Al brug af FSC varemærke

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion Januar 2017 NEPCon Client Guide 20. januar 2017 1. Introduktion til denne guide VIGTIGT Denne guide er udviklet

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion November 2017 NEPCon Client Guide Maj 2018 Introduktion til denne guide VIGTIGT Denne guide er udviklet af NEPCon

Læs mere

Guide til outsourcing af FSC produktion

Guide til outsourcing af FSC produktion Guide til outsourcing af FSC produktion 1 NEPCon Guide til outsourcing af FSC produktion August 2012 NEPCon 29 juli 2012 1. Introduktion Outsourcing af produktionsprocesser er i fremvækst som følge af

Læs mere

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder

Inger Kærgaard. FSC -mærkede udgivelser. - papir fra ansvarlige kilder Inger Kærgaard FSC -mærkede udgivelser - papir fra ansvarlige kilder Hvorfor vælge FSC-mærket papir? FSC-mærket er verdens hurtigst voksende mærkningsordning til bæredygtigt træ og papir. Ved at købe og

Læs mere

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

FSC er den eneste globale træmærkningsordning, som sikrer, at der ikke bliver fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. FSC GØR EN FORSKEL Overalt i verden er ulovlig tømmerhugst og overudnyttelse af skovene et problem, der truer med at udrydde skovens dyr og planter. FSC gør noget ved problemerne. FSC er den eneste globale

Læs mere

Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav

Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav Gå-hjem-møde om FSC -certificering og EU-tømmerlovens Due Diligence -krav Dagens program 13.00-13.15: Kaffe og registrering 13.15-13.25: Velkomst ved 13.25-13.45: Introduktion til og FSC-ordningen 13.45-14:05:

Læs mere

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark

PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark PEFC Programme for the Endorsement of Forest Certification schemes Overblik over PEFC ressourcebasen Af Tanja Blindbæk Olsen, PEFC Danmark Støtter bæredygtig forvaltning af skove for mere information:

Læs mere

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering

Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering Værd at vide om FSC sporbarhedscertificering NEPCon InfoGuide nr.1 September 2012 Version Indhold Indhold... 2 Introduktion til denne guide... 3 1: Hvad er FSC sporbarhedscertificering?... 4 2: Hvem gør

Læs mere

BÆREDYGTIG EMBALLAGE

BÆREDYGTIG EMBALLAGE BÆREDYGTIG EMBALLAGE BÆREDYGTIGE LØSNINGER MED SCANLUX PACKAGING FOR BÅDE DIG OG MILJØET Vi har taget en beslutning om at sætte miljøet i fokus. Som kunde hos os har du derfor altid mulighed for at vælge

Læs mere

Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir

Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir Leverandørinformation: Aarhus Kommune vil sikre brugen af bæredygtigt træ og papir Aarhus Kommune stiller krav om, at alle træbaserede produkter skal have en lovlig og bæredygtig oprindelse. Denne brochure

Læs mere

FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR

FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR FSC markedets stærkeste værktøj til EUTR FSC-certificering som redskab til at opfylde EU-tømmerforordningens Due Diligence -krav Morten Husted Brodde, Rådgivning og kommunikation Non-profit-organisation,

Læs mere

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014

Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering. 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering 1 Kom godt i gang med FSC Chain of Custody certificering Oktober 2014 NEPCon guide Oktober 2014 Om denne guide Denne vejledning er til dig, der skal

Læs mere

FSC-certificering af skove i Danmark. Indhold

FSC-certificering af skove i Danmark. Indhold FSC-certificering af skove i Danmark Indhold Certificering af skove... 1 Hvad er fordelene ved certificering?... 2 FSC's principper og kriterier for ansvarlige skovforvaltning... 3 FSC's 10 grundprincipper...

Læs mere

Forest Stewardship Council. Strategi FSC Danmark

Forest Stewardship Council. Strategi FSC Danmark Forest Stewardship Council Strategi FSC Danmark Strategi for FSC Danmarks arbejde 2011-2015 1 Forest Stewardship Council 2 Introduktion til FSC Danmarks strategi FSC Danmarks Vision FSC Danmarks vision

Læs mere

FSC Toolkit. Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion

FSC Toolkit. Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion FSC Toolkit Guide til Gruppecertificering af Private Skovejere - Introduktion Photo: Martin Schwenninger Introduktion Guide til FSC Gruppecertificering Denne guide er en hjælp til ejere og driftsledere

Læs mere

Brugervejledning til FOKUSpartnere

Brugervejledning til FOKUSpartnere Indholdsfortegnelse LOGIN 3 GENERELT 3 BRUGERVEJLEDNING 4 VIRKSOMHEDSPROFIL 4 1) Virksomhedsnavn 6 2) Beskrivelse af virksomheden 6 3) Generel information 6 4) Yderligere information 6 5) Kontaktpersoner

Læs mere

BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN

BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN BÆREDYGTIGT TRÆ I DANMARK OG VERDEN En introduktion til FSC-certificeret træ HVORFOR FSC? FSC, A.C. All rights reserved FSC-SECR-0104 Presentation October 9, 2008 1 WWF VURDERER: 50% af alt træ fra congo

Læs mere

om fsc ugen & materialeoversigt

om fsc ugen & materialeoversigt F000208 om fsc ugen & materialeoversigt 2014 Koncept skal vise den danske forbruger, hvad er, og synliggøre hvor mange certificerede produkter, der allerede findes i de danske virksomheder og butikker.

Læs mere

Forest Stewardship Council

Forest Stewardship Council Forest Stewardship Council mellem Licensaftale for FSC-certificeringsordningen (1) FSC Global Development GmbH, Charles-de-Gaulle Strasse 5, 53113 Bonn, Tyskland, repræsenteret ved den administrerende

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

Værd at vide om FSC chain of custody certificering

Værd at vide om FSC chain of custody certificering Værd at vide om FSC chain of custody certificering NEPCon Info Guide Marts 2014 Indhold Indhold... 2 Introduktion til denne guide... 3 1: Hvad er FSC sporbarhedscertificering?... 4 2: Hvem gør hvad i FSC-systemet...

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INDHOLD PC...4 Mac...18 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med Chili Cloud

Læs mere

Bæredygtigt træ i den. danske byggebranche. og offentlige indkøb. Bæredygtigt træ i offentlige indkøb. og byggeri

Bæredygtigt træ i den. danske byggebranche. og offentlige indkøb. Bæredygtigt træ i offentlige indkøb. og byggeri Bæredygtigt træ i den Bæredygtigt træ i offentlige indkøb danske byggebranche og byggeri og offentlige indkøb Non-profit-organisation, der styrker FSC s brand og position Arbejder direkte med virksomheder,

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Er du INDHOLD PC...4 Mac...17 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget

Læs mere

Træpersienner. Byd naturens varme og skønhed indenfor. The Art of Window Styling

Træpersienner. Byd naturens varme og skønhed indenfor. The Art of Window Styling Træpersienner Byd naturens varme og skønhed indenfor The Art of Window Styling 2 Bambus Træpersienner Et fantastisk udvalg af farver og modeller Den nye Luxaflex træpersiennekollektion byder på et bredt

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC

INSTALLATIONS GUIDE. Waoo leveres af dit lokale energiselskab. Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC INSTALLATIONS GUIDE Online harddisk (Chili Cloud) TIL PC OG MAC Waoo leveres af dit lokale energiselskab INDHOLD PC...3 Mac...16 PC Sådan installerer du Chili Cloud på PC Åbn den mail du har modtaget med

Læs mere

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer

Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Quickguide til IDEP.web Industriens salg af varer Januar 2019 Denne guide beskriver kort, hvordan du kan indtaste data manuelt til Industriens salg af varer i IDEP.web. Hvis du har mange linjer, kan du

Læs mere

Quick Guide Mit Plandent

Quick Guide Mit Plandent Quick Guide Mit Plandent Indhold Hvad er Mit Plandent?... 2 Hvordan logger jeg ind på Mit Plandent?... 2 Hvad gør jeg, hvis jeg har glemt mit password?... 4 Hvordan finder jeg vores aftaler?... 5 Hvor

Læs mere

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift

Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Guide til brug af skiltning og logo for LAG og FLAG projekter og drift Juli 2018 Erhvervsstyrelsen Erhvervsstyrelsen LAG-sekretariatet Slotsgade 1 4800 Nykøbing Falster Tlf. 3529 1000 / LAG Sekretariatet

Læs mere

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning

Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning Rationel VinduesDesigner TM Brugervejledning indhold: introduktion Side 2 Funktionsliste Side 3 Få adgang til systemet Side 4 opload dine billeder Side 5 Sådan bruges systemet Side 6 Gem dine eksempler

Læs mere

Vejledning til Autodesk Subscription Center

Vejledning til Autodesk Subscription Center Vejledning til Autodesk Subscription Center Udarbejdet af NTI CADcenter A/S maj 2013 Gå ind på internetadressen: http://subscription.autodesk.com som ser således ud: - Tast dit brugernavn og adgangskode

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE.

BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. BRUGERVEJLEDNING TIL BRUG AF MC IKAST HJEMMESIDE. www.mcikast.dk På hjemmesiden kan du se alle de kommende ture både i indland og udland. Du kan også se de ture, som er kørt. Alle turene er placeret i

Læs mere

LEMAN / Præsentation

LEMAN / Præsentation LEMAN / Præsentation Velkommen til LEMAN Internet booking. Vi vil i det følgende gennemgå login, opsætning og indtastnings-muligheder. Systemet findes på http://booking.leman.dk eller via LEMAN s hjemmeside.

Læs mere

FSC-certificerede produkter fra SCA

FSC-certificerede produkter fra SCA FSC-certificerede produkter fra SCA Hvad er FSC? FSC (Forest Stewardship Council) er en uafhængig, international organisation, som støtter udvikling af miljømæssigt bæredygtige, socialt fordelagtige og

Læs mere

Særlige krav. Outsourcing / Multisite

Særlige krav. Outsourcing / Multisite Særlige krav Outsourcing / Multisite - Outsourcing - Certificering af flere sites (multisite) 2 of 14 Outsourcingkrav Den certificerede virksomhed skal opretholde juridisk ejerskab til varerne Der skal

Læs mere

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor!

2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! Forslag til Web kursus indhold. 1. Hvordan finder man vores side? 2. Gennemgå de offentligt tilgængelige sider. Hvad kan man finde hvor! 3. Gennemgå hvordan man bliver oprettet som medlem og får adgang

Læs mere

Brugervejledning til Foreningsportalen

Brugervejledning til Foreningsportalen Brugervejledning til Foreningsportalen 1. 1. Få adgang til foreningsportalen 2. Tilføjelse af spiller på hold til foreningen 3. Flytning af matcher 4. Indberette resultater På internet adressen: http://foreningsportalen.dgi.dk

Læs mere

FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse

FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse 1. Hvilken af følgende beskrivelser passer bedst på din virksomheds aktiviteter? NGO 1,8% 2 Trykkeri 12,6% 14 Producent 34,2% 38 Grossist/agent 27,0% 30 Detailhandel

Læs mere

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009

certificering oprettelse og anvendelse - april 2009 INDHOLD Firmanummer fra FEMsek Log ind første gang hos FEMsek Opret konsulenter hos FEMsek Opret certificeret firma i EK-Pro Indberetning med certificeret firma i EK-Pro Daglig indberetning med EK-pro

Læs mere

Instant Spam Control

Instant Spam Control Instant Spam Control - den nemme guide til jeres antispam-løsning Instant Spam Control er nemt at arbejde med eller lade arbejde for sig. 97% af al spam bliver automatisk sorteret fra. De sidste 3% kan

Læs mere

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel

Redaktørvejledning for www.bredstrup-pjedsted.dk Skriv en artikel Arbejdsgang - Skriv artiklens tekst - Gør billeder klar - Log-in på hjemmesiden - Opret ny artikel - Vælg kategori - Skriv overskrift - Indsæt tekst - Tilføj billeder - Gennemgå artiklens indstillinger

Læs mere

Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark

Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark Grønne indkøb i det private og offentlige Danmark Tendenser og fakta På den positive side Markedet for FSC og grønne produkter er i fremgang i Danmark. FSC Danmark i fremgang - vi bliver stærkere og større

Læs mere

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING

GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING GUIDE TIL OPRETTELSE AF SIDER OG INDHOLD I UMBRACO ONLINE BETJENING DANSKE BEDEMÆND august 2014 v1.4 1 P a g e INDHOLDSFORTEGNELSE Adgang... 3 Overordnet om Umbraco... 4 Højreklik muligheder i oversigten...

Læs mere

E U S Ø K O L O G I M Æ R K E

E U S Ø K O L O G I M Æ R K E EU S ØKOLOGIMÆRKE EU S ØKOLOGIMÆRKE INTRODUKTION To velkendte symboler danner grundlaget for EU-økologimærket: det europæiske flag EU s officielle symbol siden 1986 og et blad, der anvendes i en lang række

Læs mere

SecureAware Compliance Analysis Manual

SecureAware Compliance Analysis Manual SecureAware Compliance Analysis Manual Manualen beskriver brugen af SecureAware version 3 Dokument opdateret: november 2009 Om dette dokument Dette dokument er en vejledning i, hvordan du opretter compliance-checks.

Læs mere

FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse

FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse FSC - Tilfredsheds- og markedsundersøgelse 1. Hvilken af følgende beskrivelser passer bedst på din funktion i virksomheden? Direktør 30,2% 29 Miljømedarbejder 10,4% 10 Marketing- og/eller kommunikationsmedarbejder

Læs mere

Brugervejledning i oprettelse af login

Brugervejledning i oprettelse af login Brugervejledning i oprettelse af login Version april 2017 Denne brugervejledning er med det nye EU Login (version 8.08) Brugervejledningen er kun en vejledning i at benytte de forskellige funktioner i

Læs mere

Generalforsamling 2016

Generalforsamling 2016 FSC Danmark Generalforsamling 2016 Dagsorden for s generalforsamling den 10. maj 2016 Dagsorden jf. vedtægter 1. Valg af ordstyrer og referent 2. Godkendelse af indkaldelse til generalforsamling 3. Valg

Læs mere

Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste. i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011

Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste. i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011 1 0 Fortegnelser Samlet FSC/PEFC sporbarhedskravliste i henhold til FSC-STD-40-004V2 og PEFC ST 2002:2010 NEPCon februar 2011 1 1 Organisationen skal opretholde komplette og opdaterede fortegnelser som

Læs mere

Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015.

Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015. Vejledning til RKSK s VDI konsulent login løsning juni 2015. Den hidtidige login løsning via Citrix (login.rksk.dk) er lukket. Hvordan får man som konsulent adgang til RKSK s VDI Jumpstation? Ny bruger

Læs mere

E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE

E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE E-MÆRKETS MARKEDSFØRINGSPAKKE Velkommen til e-mærkets markedsføringspakke! Markedsføringspakken er skabt som en inspirationskilde til arbejdet med at fortælle om jeres engagement i e-mærket og den ekstra

Læs mere

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899

Tlf. +45 7027 1699 Fax + 45 7027 1899 Firmaordninger I firmaoversigten kan du holde styr på dit kundekartotek samt disses bookinger. Der kan desuden oprettes andre firmaer end dit eget. Herved kan der udbydes særlige ydelser på med egne arbejdstider.

Læs mere

OMTANKE FOR MILJØET. med døre fra JELD-WEN

OMTANKE FOR MILJØET. med døre fra JELD-WEN OMTANKE FOR MILJØET med døre fra JELD-WEN Menneske & natur "I dag er vi ansvarlige for i morgen" Jens Bach Mortensen, CEO JELD-WEN Europe Omhu for det vigtigste Vores liv: Vores nærmeste, vores hjem og

Læs mere

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold:

Manual til Wordpress. 1. Log ind på din Wordpress-side. Indhold: Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress: Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS

QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Brugernavn og password QUICK GUIDE TIL INDBERETNING AF WHEREABOUTS Log into ADAMS on the Internet Udleveres af din antidopingorganisation ved udtagelse til prioriteret testgruppe Brug evt Forgot password

Læs mere

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål

Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Svar på de mest almindelige Citrix spørgsmål Henrik Meyer og Ajâja Hyttel Oprettet: 24/6-13 Sidst revideret 14/5-14 h t t p s : / / c i t r i x. a a b n e t. d k Hvad er nyt i Citrix?... 2 Hvis du ikke

Læs mere

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress.

IsenTekst Indhold til Internettet. Manual til Wordpress. Manual til Wordpress Sådan opdaterer du din hjemmeside i Wordpress. Dette er en manual til de mest grundlæggende ting, så du selv kan redigere indholdet eller tilføje nyt på din hjemmeside. Guiden er skrevet

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet - for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester

Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Data import Excel Line til IDEP.web Udenrigshandel med tjenester Januar 2019 Denne guide beskriver, hvordan man importerer Excel Line filformatet til Udenrigshandel med tjenester i IDEP.web. Formatet kan

Læs mere

Write-N-Cite III til Word 2003

Write-N-Cite III til Word 2003 Write-N-Cite III til Word 2003 Indhold Installation på hospitalets computere... 2 Installation på privat computer... 2 Login på RefWorks i Word... 3 Indsæt referencer i et dokument... 4 Formater dokument

Læs mere

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37

09/03 2009 Version 1.4 Side 1 af 37 Login til DJAS Gå ind på adressen http://www.djas.dk I feltet Brugernavn skrives den e-mail adresse som brugeren er registeret med i systemet. I feltet Password skrives brugerens adgangskode. Ved at sætte

Læs mere

(1) SOIL ASSOCIATION CERTIFICATION LIMITED med registeret adresse på South Plaza Marlborough St, Bristol, BS1 3NX, United Kingdom

(1) SOIL ASSOCIATION CERTIFICATION LIMITED med registeret adresse på South Plaza Marlborough St, Bristol, BS1 3NX, United Kingdom SA Reference: MA DENNE AFTALE er indgået den XX. Måned 2015 MELLEM (1) SOIL ASSOCIATION CERTIFICATION LIMITED med registeret adresse på South Plaza Marlborough St, Bristol, BS1 3NX, United Kingdom ( Kontraktindehaver")

Læs mere

Samlet Quick-guide til ballerup.dk. Version 1 / september 2016

Samlet Quick-guide til ballerup.dk. Version 1 / september 2016 Samlet Quick-guide til ballerup.dk Version 1 / september 2016 Indholdsfortegnelse 1. Log på Side 3 2. Opret en ny side Side 4 3. Harmonika Side 9 4. Rediger indholdsside Side 13 5. Afpublisering af indhold

Læs mere

FSC Danmark generalforsamling 2015

FSC Danmark generalforsamling 2015 Forest Stewardship Council generalforsamling 2015 FSC, A.C. All rights reserved FSC F000208 Presentation June 22, 2015 1 FSC, A.C. All rights reserved FSC F000208 Forest Stewardship Council Generalforsamling

Læs mere

Planner4You: Pixi-guide

Planner4You: Pixi-guide 1 Indholdsfortegnelse Klik på en overskrift for at hoppe til det kapitel, du gerne vil læse. Indledning... 3 Forsiden... 4 Menulinjen... 4 Notifikationer... 5 Sagsaktiviteter... 6 Journal... 7 Journalen...

Læs mere

Velkommen til DK Beton s kundeportal

Velkommen til DK Beton s kundeportal Velkommen til DK Beton s kundeportal DK Beton har udviklet en kundeportal, hvor du som kunde kan finde de følgesedler der har relevans for dig. Du finder portalen på følgende adresse: https://portal.dkbeton.dk/

Læs mere

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti

81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti 81 81 % af af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti Sådan får får du du fat fat i dem i Byg Garanti er synlig i både tv, radio, i aviser og på internettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en

Læs mere

Vejledning A: Gruppeledere

Vejledning A: Gruppeledere Vejledning A: Gruppeledere I Introduktion II Opstart af en gruppeordning III Optagelse af nye medlemmer IV Gruppeledelse I Introduktion Denne vejledning støtter kommende gruppeledere i at etablere og lede

Læs mere

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide

Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Vejledning til brug af Y s Men s klubintranet administrator guide Systemet tilbyder klubberne i Y s Men Danmark at have et sted hvor de kan dele filer f.eks. Word, pdf, billeder mv. mellem de medlemmer

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk Superbrugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 11 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål

Læs mere

Kom godt i gang med Fronter

Kom godt i gang med Fronter 1 Kom godt i gang med Fronter. Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Kom godt i gang med Fronter Introduktion for studerende på diplomuddannelserne Sådan logger du på Først skal du hente dit

Læs mere

Vejledning i offentliggørelse af referater på Ekstranettet

Vejledning i offentliggørelse af referater på Ekstranettet Vejledning i offentliggørelse af referater på Ekstranettet Indhold Log ind på hjemmesiden... 1 Offentliggørelse af referat personfølsomme punkter... 1 Dagsorden:... 2 Dagsorden:... 2 PDF dokument... 3

Læs mere

Ændring og tilføjelse af kontaktperson. Din guide til ændring og tilføjelse af organisationens kontaktperson i Participant Portal

Ændring og tilføjelse af kontaktperson. Din guide til ændring og tilføjelse af organisationens kontaktperson i Participant Portal Ændring og tilføjelse af kontaktperson Din guide til ændring og tilføjelse af organisationens kontaktperson i Participant Portal Ændring af kontaktperson Din guide til ændring af organisationens kontaktperson

Læs mere

Designmanual for varemærket Nøglehullet

Designmanual for varemærket Nøglehullet Designmanual for varemærket Nøglehullet for færdigpakkede fødevarer samt generisk markedsføring Udgivet den 17.06.2009, og revideret den 25.06.2012 af Livsmedelsverket (Sverige), Fødevarestyrelsen (Danmark),

Læs mere

Brugermanual til vandværkshjemmeside. Opsætning af sider og menu er

Brugermanual til vandværkshjemmeside. Opsætning af sider og menu er Brugermanual til vandværkshjemmeside Opsætning af sider og menu er 1 Forside 3 Liste Tre sideopsætninger: 1 Forside 2 Standard 3 Liste 2 Underside Sideopsætninger Siden er opdelt i: Kolonner & Afsnit Alt

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre,

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Subscription

Vejledning til Autodesk Account - Subscription Vejledning til Autodesk Account - Subscription Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software, hvor du finder serienumre, tildeling

Læs mere

Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel.

Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel. Side : 1 Guide til administration af rejseprofiler hos VR Travel. Indhold Indledning 1 Adgang og login 2 Link 2 Adgang og login 2 Glemt adgangskode 2 Systemopbygning 4 Søg og vis rejseprofil 5 Søg 6 Vis

Læs mere

Vejledning til opbygning af hjemmesider

Vejledning til opbygning af hjemmesider Side 1 af 9 Vejledning til opbygning af hjemmesider Hvis du er inde på din klubs hjemmeside, fx på forsiden, kan du nu gå i gang med at redigere. For at få redigeringsværktøjet frem, skal du klikke på

Læs mere

Sådan opretter du et EXPORT certifikat i TRACES

Sådan opretter du et EXPORT certifikat i TRACES 16-04-2014 J.nr.: 2014-14-1119-00002/AJK Sådan opretter du et EXPORT certifikat i TRACES Log på TRACES Hvis du og din virksomhed/bedrift mv. ikke allerede er oprettet som henholdsvis bruger og organisation

Læs mere

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen

Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Brugervejledning til udfyldelse og udstedelse af Europass Mobilitetsbevis i Europass Mobilitetsdatabasen Europass Mobilitetsbevis skal udfyldes og udstedes i mobilitetsdatabasen: http://mobilitet.europass.dk/.

Læs mere

Write-N-Cite III til Word på Citrix

Write-N-Cite III til Word på Citrix Write-N-Cite III til Word på Citrix Indhold Installation på hospitalets computere... 2 Installation på privat computer... 2 Login på RefWorks i Word... 3 Indsæt referencer i et dokument... 4 Formater dokument

Læs mere

80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem

80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem 80 % af dine kunder vil have en håndværker med Byg Garanti! Sådan får du fat i dem Byg Garanti er synlig i tv, radio og på nettet Hvert år afvikler Dansk Byggeri en brandingkampagne for Byg Garanti. I

Læs mere

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver

Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Brugervejledning til Tildeling.dk brugere Tilbudsgiver Opdateret den 15. november 2017 Side 1 af 9 Indholdsfortegnelse 1 Formål... 3 2 Adgang... 3 3 Menu... 3 3.1 Opgaveliste... 4 3.1.1 Spørgsmål og svar...

Læs mere

DESIGN- MANUAL. Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.1 FEBRUAR 2017 SIDE 1

DESIGN- MANUAL. Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.1 FEBRUAR 2017 SIDE 1 DESIGN- MANUAL Dyrevelfærdsmærket VERSION 1.1 FEBRUAR 2017 SIDE 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 3 Introduktion Side 14 Produktlogoerne Frizone Side 4 Mærket er forbrugertestet Side 15 Produktlogoer hældning

Læs mere

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset

Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Vejledning til Autodesk Account - Autodesk Collection og Autodesk AutoCAD Toolset Denne vejledning beskriver, hvordan du logger på Autodesk Account samt de vigtigste funktioner, bl.a. download af software,

Læs mere

Manual til Dynamicweb Februar 2010

Manual til Dynamicweb Februar 2010 Manual til Dynamicweb Februar 2010 Login... 2 Skabeloner og formater... 3 Filarkivet... 4 Lav en PDF... 5 Opret en ny side... 7 Navngiv siden... 9 Aktiver siden... 9 Sorter sider... 9 Flyt siden... 11

Læs mere