KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L"

Transkript

1 1 KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L NR ÅRGANG MARTS 2019

2 2 Beretning fra Bestyrelsen. Tillidsrepræsentant Tonny Haurholm 2018 er gået og vi er allerede nu et godt stykke inde i Et år hvor der skal være folketingsvalg i Danmark, og politikkerne er allerede begyndt, at udstede det ene løfte efter det andet. Der skal bygges øer i Avedøre til fabriksområder og Nordhavnen skal udbygges. Kæmpe store projekter, som hvis de gennemføres kan give beskæftigelse til os som elektrikere. Ændringer på sundhedsområdet er også emner der bliver berørt i denne tid. Nedslidning og alder for hvornår man kan gå på pension, er igen blevet et emne. En ordning, som vi som elektrikere forhåbentligt kommer ind under, og dermed får mulighed for at trække os tilbage noget før. Min personlige mening er at 40 år på arbejdsmarked må være nok. Så derfor husk at stemme når tiden er inde. Men nu tilbage til min egentlige beretning. Jeg vil komme ind på flere ting, som bestyrelsen har haft på dagsordenen i 2018, men også komme med vores forventninger til Klubben. Et af de store opgaver som klubben har beskæftiget sig med i år, er sammenlægningen mellem klub 37 og klub KL. Endeligt er det lykkes og vi fungerer nu som en stor samlet klub. En klub, som er gået meget igennem, men er lykkes med at komme ud på den anden side som en styrket klub. Vi er nu blevet et hold, og jeg ser frem til de mange debatter i klubbestyrelsen, som er et udtryk for en klub i udvikling. Vi startede med at lave et møde med mindfulness på dagsordenen. Vi var spændt på hvordan i som elektrikere modtog det. Der var mange, som deltog i mødet, og nogle gav også udtryk for, at det måske ikke lige var noget for dem, men andre syntes det var et godt initiativ. Til et andet klubmøde kom vores direktør og fortalte lidt om, hvor vi var på vej hen, var også et godt indslag. Et møde hvor der var mange der deltog. Sidste års skovtur gik til Christiansborg, med efterfølgende frokost på kanal cafeen. Et godt arrangement, som festudvalget havde lavet. En enkelt kollega benyttede sig af, at det var en varm sommer og tog en tur i kanalen. Næste års skovtur går til Skjoldenæsholm, og jeg håber at der også igen i år vil være mange kollegaer, som deltager. (Se skovturs indbydelse længere nede.) Kongres Klubben har også deltaget i Dansk El forbunds kongres. Vi var mange fra klubben som var delegerede. Kongressen var en succes, set med Københavnske øjne, da mange af de forslag, som vi havde stillet, blev godkendt. Der blev sat flere midler af til at bekæmpe social dumping, arbejdsmiljø og EBA. Det blev også vedtaget, at lærlingearbejdet, herunder opstart af lærlinge klubber, skulle opprioriteres. Klubbestyrelsen har derfor besluttet, at sætte mere focus på vores lærlingearbejde.

3 3 Mangel på elektriker. Der er gang i byggeriet og manglen på kvalificeret arbejdskraft er aktuelt i vores branche. Flere afdelinger i firmaet klager over, at de ikke kan få nok mandskab. Det betyder, at KL har haft vikarer lejet ind. Det er en udvikling, som vi efter hånden ser mere og mere. Jeg håber, at man i fremtiden forsøger med at låne fra de afdelinger som har mindre at lave, og dermed nedbringer brugen af vikarer i KL. Kemp & Lauritzen. Kemp og Lauritzen er i en udvikling, med flere projekter i søen. Ordre til betaling system er sat i gang i flere afdelinger. Et projekt til styring af større entrepriser (End to End) er så småt ved at køre. Store projekter, som er nødvendige i det marked som vi befinder os i. En ny KL app har set lyset i Mange bruger den flittigt, og andre bruger den slet ikke. Nogle lægger billeder op fra deres hverdag. Alt sammen en app som binder os sammen. Samarbejdsudvalget. De lokale samarbejdsudvalg i KL afholder møder med jævne mellem rum. Referater fra disse vil blive lagt ud på app en og klik. En af de udfordringerne som udvalgene har haft i 2018, har været manglende opmøde fra A-siden og generelt for lidt tid til møderne. Afdelingscheffer, som ikke har meldt afbud, eller gør det meget sendt, er en udfordring, som skal gøres bedre i år. Der har været afholdt TR dag for alle TR er i firmaet. Et arrangement, hvor alle mødes og har en dag sammen med ledelsen. Vi talte blandt andet om, hvordan vi bruger hinanden. Alt i alt en god dag som bliver videreført fremover. Værktøj. En beretning uden at komme ind på værktøjsordningen ville ikke være en god beretning. Firmaet valgte i 2018, at nedlægge vores værktøjslager og føre alt værktøj over til Solar (nethire). En beslutning, som nok ikke var helt gennemtænkt. Ordningen blev sat i kraft fra starten af august Vi skulle nu ikke eje, men leje. Medarbejderne på værktøjs-laget blev opsagt og nogle blev overført til nethire. En proces, der nok kunne have været bedere. Virker ordningen nu med nethire?. Mit svar må nok være nej. Bestilling af værktøj til kollegaer er stadigt ikke helt på plads. Pris for leje af fælles værktøj herunder presværktøj er heller ikke helt på plads. Valg af akk. boreskruemaskiner og borhammer, er nu noget som vi ikke har indflydelse på. Hvordan vi i fremtiden får indflydelse på valg af værktøj og indkøb af maskiner er alt sammen noget som vi skal finde ud af. Et start sæt burde de forskellige afdelinger drøfte med deres AMR og TR. Da behovet er forskelligt afdelingerne imellem.

4 4 Lønforhandlingerne. Da der blev indgået en 2 årig aftale i 2018, skal vores grundløn stige med 4 kr. fra den 1/ Se din aftale på klubbens hjemmeside klub-kl.dk. Skulle din aftale ikke ligge der, kan du også finde din lokale TR og ringe ham op. Afdeling Entreprise. I min lokale afdeling har vi haft travlt i Sager som KMD data og Europa skolen blev afsluttet og nye sager som finger E i lufthavnen kom i gang. Bio 4 havde en lille arbejdsnedlæggelse pga. arbejdsforhold. Rigshospitalets nordfløj nærmede sig en afslutning og deraf flere kollegaer kom på sagen. Herlev Steril Central havde også et travlt år. En sag på Operahuset i sommer perioden gav også flere beskæftiget. Alt i alt et år med fart på. Derfor er det også med en smule vemod, at vi nu kan se ind på en periode hvor arbejdet i entreprise er nedadgående. Riget, Herlev steril, og lufthavnen forvendtes nedmandet fra omkring marts/april Nye sager til udførelse er i den grad manglende. Af større sager som skal udføres er eks Chr. Hansen og Helsingør Sundhedshus. Hvornår de sager skal bruge mandskab, er ikke samtidig med nedmandningen på de andre pladser. Entreprise øst mangler i den grad opgaver i Jeg forventer derfor, at der i entreprise skal afskediges nogle, andre skal forhåbentlig udlånes til andre afdelinger, og hvis det er muligt skal andre på efteruddannelse. En rigtigt kedelig udmelding når man skal lave beretning. Hvis jeg skal komme ind på organisationen i entreprise øst, kan jeg sige, at Claes Holbæk som var leder af mandskabet, har fundet andet arbejde. Martin Kramath som er vores nye afd. leder har taget over. Martin og jeg har indledt en møderække for at holde hinanden orienteret. Jeg ser frem til samarbejdet med Martin. Rune Kristensen, har jeg og Torben Mindegaard holdt møder med, angående vores arbejdstøj, og vi har været med til at indføre synligheds tøj i afdelingen. Rune er desuden leder for den afdeling, som skal klargøre de nye sager for os i den udførende afdeling.

5 5 Vi har også i afdelingen kommet frem til vores forslag til et værktøjs start sæt for nye kollegaer. Jeg forventer, at afholde et møde for entreprise øst elektriker i starten af April På mødet håber jeg, at kunne fortælle lidt mere og forhåbentligt noget bedere om arbejdssituationen i afdelingen. På dagsorden for mødet vil der også være valg af TR. (jeg ønsker naturligvis genvalg) Hvis arbejdssituationen ændres sig inden GF d vil jeg også informere der. Trods de triste udsigter ser jeg frem til et år som TR for entreprise øst. Jeg skal gøre mit for at hjælpe dem som har brug for det. Infrastruktur sektoren Tillidsrepræsentant Tom Kristensen 2018 har været endnu et travlt år set med Infrastruktur øjne, det er lykkedes os at få styrket alle afdelinger med nye friske kollegaer og masser af spændende opgaver. Der er også 2 afdelinger der er blevet lagt sammen for at trimme strukturen yderligere så frem over er der kun 3 afdelinger i sektoren 762, 763 & 765. Det lykkedes os at vinde rammeaftalen med Ørsted igen, så alle vores kollegaer på Ørsteds værker kan se frem til fortsat at skulle servicere Ørsted. Day 2015 aftalen kører for fuld kraft og beskæftiger en masse mennesker døgnet rundt, en anden afdeling der også har stor fremgang, er vores Højspændings afdeling som igen er ved at cementere sig i markedet. Da alle kom tilbage efter sommerferien, var der sket noget nyt, man havde fundet frem til at man skulle nedlægge værktøjslageret og i stedet for leje alt værktøj igennem Nethire/Solar, dette har givet en masse udfordringer i hverdagen og gør det stadig, så jeg ser frem til at dette bliver løst hurtigst muligt. Lønforhandlingen gik for en gangs skyld smertefrit, vi fik lavet en 2-årig aftale som trådte i kraft den 1/3-2018, dette er ikke sket i mange år, så vi kan se frem imod 2019 hvor vi ikke skal bruge tid og kræfter på en opslidende konflikt i forhold til lønforhandling i hvert fald :-) Klub K&L fusionerede i 2018 med klub 37(Hvidovre) så vi er nu en samlet klub i København for alle Kemp & Lauritzens elektrikere, der arbejdes på ny hjemmeside som bliver lettere at gå til, hvis du har glemt adressen, så kommer den her, her kan du altid finde datoer og andre relevante oplysninger. I løbet af året vil der igen være en del aktiviteter som klubben arrangerer og vi har brug for at netop DU deltager, da det også er din klub. Jeg ser frem til et travlt 2019 med alle mine gode kollegaer, Vi ses derude :-)

6 6 Teknikhus København Tillidsrepræsentant Peter Olsen Så er vores første år i klub KL gået, efter vi på generalforsamlingen i 18 besluttet at nedlægge Klub 37. Her et år efter er jeg ikke et øjeblik i tvivl om at det var den rigtige beslutning. Vi har fået adgang til et bredere udvalg af arrangementer, stor frihed til at gøre de ting vi har lyst til, og så til et billiger kontingent. For mig som tillidsrepræsentant har det styrket mit netværk med de øvrige tillidsrepræsentanter i Kbh. Af klubmøder i det forgangne år, er der to jeg med særlig glæde tænker tilbage på. Mindfulness og stegt flæsk var overskriften på fællesklubmødet i Hvidovre. Det var med stor usikkerhed at vi kastet os ud i projektet. Min frygt blev gjort til skamme, i gik til meditationen og snak om de bløde værdier med et åbent sind og godt humør, tak for det. Mødet for Lufthavnen, Slotsholmen og Hvidovre på Cafe Nielsen hvor HR-direktør Thomas Thorsøe var gæst, var en god eftermiddag hvor der blev diskuteret livligt, og direktøren fik et par sandheder han kunne gå hjem og tygge på. På baggrund af den konstruktive kritik, har han efterfølgende inviteret til møde omkring MUS-samtaler, og arbejdet med at forbedre dem er gået i gang. Ideen om at vi mødes som kollegaer, taler om arbejdsmiljø, faglige problemer og deler stort og småt, er en hjørnesten i det faglige arbejde, sådan har det altid været og sådan er det forsat. Tilslutningen vi har til klubmøderne er for lav. Hvis du har en ide til hvad jeg kan gøre bedre, så hold dig ikke tilbage. Husk at jeg elsker at blive inviteret ud, så hvis i har det mentale overskud til at høre på mig plapre løs om fagforening og den slags, kommer jeg med glæde på plads besøg, med et franskbrød under armen eller lidt til den tørre hals. I afdeling 421 er der igen kommet gang i butikken og nedgangen er vendt, og vi er blevet flere kollegaer. Desværre er der et par af de nye, der ikke er medlemmer af Dansk El-forbund. Det er noget lort at vi ikke længere er 100% organiseret, det er os andre der betaler gildet, og de køre på frihjul. Arbejdet med at få dem overbevist om det smukke i at vi alle er en del af fællesskabet er i fuld gang, og det skal nok lykkes. De problemer der har været i årets løb, er i det store hele blevet løst lokalt, og det virker som om at der er en oprigtig vilje fra ledelsen til samarbejde. Husk at møde op til generalforsamlingen og stem for det forslag vi har strikket sammen, om gave fra klubben til kollegaer på mærkedage. Tak for at i holder mig orienteret om hvad der rør sig rundt omkring, og jeg ser frem til endnu et år med fagligt arbejde, sammen med de absolut bedste kollegaer i hele Kemp og Lauritzen.

7 7 Lufthavn I Lufthavnen er der blevet valgt en ny TR Kenneth Taarnberg d Tillykke til ham, og held og lykke med arbejdet. Tak til Christian Schubert for han arbejde som TR. Ncore Tillidsrepræsentant Claus Tolstrup Vi startede året med lønforhandlinger, som for en gangs skyld, ikke trak ud. Alle afdelinger i Klub- KL lavede en fælles 2-årig aftale, som endte ud med kr.5,00 pr. 1/ og kr. 4,00 pr. 1/ på grundlønnen. Jeg må sige, at det var godt med et fælles resultat, eftersom det er det vi har arbejdet for i mange år, men Kemp & Lauritzen har ikke ville forhandle med os samlet. Det lykkedes endeligt i Arbejdsmæssigt har 2018 været endnu et travlt år, med nogle store sager. Riget, CPH finger E og Danske Bank bare for at nævne nogle få. Det har resulteret i mange nye kollegaer. I skal bydes velkommen her i Ncore. Jeg venter spændt på at se, hvad der kommer til at ske når Riget og Finger E er færdig her lige om lidt. Jeg har ikke kunne få af vide hvad vi har af større opgaver, men mon ikke der er nok at tage fat på. Vi er også i gang med at skulle vælge en ny arbejdsmiljørepræsentant, hvilket 2 kollegaer har valgt at stille op til. Det er Søren Schjerlund og Mia Bauer. I skal have held og lykke med valgkampen, og jeg ser frem til at se hvem der vinder valget. Til sidst vil jeg gerne komme med en opfordring til alle - kom til klubmøderne, som I gerne skulle modtage indkaldelse til på , og tag endelig en kollega med. Hvis I snakker med en kollega, som siger at han ikke modtager nogen , så kan man gå ind på klub-kl s hjemmeside på og opdatere sine personlige oplysninger, samt se en årskalender om hvad der er planlagt af aktiviteter. Pharma Hvidover Tillidsrepræsentant Flemming Henriksen 2018 har været et år med jævnt arbejde hvis man tog et gennemsnit. Hvis vi derimod ser på perioderne startede året meget stille hvor der ikke var meget at lave. Henover sommeren var der et par nedluk som gav lidt ekstra arbejde. Sidste kvartal af 2018 toppede det med meget overarbejde. Folk var lånt ind fra bl.a. entreprise og Pharma Kalundborg. Der blev ansat et par folk i perioden og 2 lærlinge er blevet udlært. Det er uvist om og hvornår der kommer nye lærlinge, eller om vi bliver en afdeling der blot tager i mod lærlinge fra andre afdelinger når de skal se noget nyt. Året har ikke budt på de store problemer, men vi skal dog vælge ny AMR da Nikolai Kingod er overgået til projektleder. Valget kommer til at foregår i marts måned og der skal vælges blandt alle fag i Pharma.

8 8 Amr. Beretning Arbejdsmiljø repræsentant Kristian Faurholt. Så er det igen blevet tid til årsberetningen sikkerhed og miljø blev igen et år hvor sikkerhed og miljøarbejdet blev sparket til hjørnet igen. Der blev så igen taget fat i arbejdsmiljøet i foråret hvor den nye HSE chef, Brian Hansen. Brian har sammen med ledelsen været med til at sætte det nye hold inden for HSE. Her er Per Larsen blevet ansat som HSE specialist i K&L øst, han varetager den del i K&L som vi i klubben er del af. HSE er ikke færdige med at rekruttere mandskab, men de er næsten i mål. HSE teamet har i den grad sat arbejdsmiljøet på dagsordenen. Valg af AMRer: Vi er gået fra en tidligere ledelse der ville minimere antallet af AMRer, til en ledelse der opruster AMRer. Vi er pt. ca. 33 AMRer og når alle er valgt når vi over 50 AMRer. Jeg ved godt at der har været nogle udfordringer med hvem der var valgt, mest på byggepladserne. Der har også været nogle udfordringer med at afholde valg i afdelingerne, der hvor der enten skulle være genvalg eller nyvalg, i nogle enkelte tilfælde grænser det sløseri. Jeg kan se i den nye organisation at der skal vælges nogle AMRer i afdelinger som før har været dækket af andre AMRer. Her kan jeg kun sige at hvis man gerne vil være med til løfte firmaet og arbejdsmiljøet, så er det bare og melde sig når der er valg, eller vente til næste gang så der bliver kampvalg. Arbejdsmiljøorganisation: Alle permanente AMRer har i januar været på AMR-dage, øst var i samlet i Kolding og vi var samlet i Kalundborg. Det var to rigtig gode dage i selvskab med Brian, Per og Linda fra HSE og vi var 10 AMRer. Her var programmet skruet rigtig godt sammen, der var mange gode ting vi som AMRer kunne tage med hjem. Vores arbejdsmiljøorganisation er blevet ændret en lille smule, de 4 regionsudvalget er blevet nedlagt, til fordel for 4 udvalg. Teknikhuse, entreprise, specialer og stabe. De 4 udvalg referere til HAMU. Jeg er helt sikker på at med den nye organisation bliver det mere strømlinet, til fordel for os alle Ulykker: 2018 blev ikke noget godt år hvis vi taler ulykker, her er frekvensen steget i forhold til Fra januar og 12 måneder bagud har vi haft 262 ulykker. Et eksempel er hvis man er fraværende i 10 dage så koster det med det hele ,- kr. Det må siges at være lidt skæmmende og stof til efterretning. K&L bruger 68 mill. kr. på sygeløn om året. Noget af stigningen skyldes øget fokus på at vi får alle ulykker anmeldt. Der har også været en del ulykker som kunne have været undgået, hvis der var blevet tænkt en tanke eller to, inden arbejdet blev påbegyndt. Her skal vi være bedre til at bruge en SJA (Sikker Job Analyse), som et nyttigt værktøj i bekæmpelsen imod ulykker. Her i 2019 vil vi begynde at se et fald i frekvensen i tråd med at der bliver lavet nogle tiltag. Det hele starter i uge 12 med en landsdækkende kampagne.

9 Der vil blive sat ind på flere områder. Alle i K&L skal være med til at gøre K&L til den sikreste arbejdsplads i branchen. Som noget nyt har alle AMRerne mulighed for at lave uheldsrapporter i K&L appen på testniveau, når testning er færdig vil alle kunne indrapportere nærved/tæt på observationer fra sin smartphone. Vi ikke særlig gode til at lave disse indberetninger, men jeg tror at når det er færdig udrullet vil der komme gang i antallet. Fravær: Vi har i K&L et større fravær end andre firmaer i branchen. K&L har rullet en kampagne ud der hedder 3,5%, vi skal få vores fravær ned på de 3,5% eller derunder. Ved vores lille seance i Kalundborg var der ikke mange der kendte til kampagnen 3,5%. Det skal K&L være bedre til at få budskabet helt ud til yderste led. Er man syg så er man syg, men vi har alle en opgave i at nedbringe vores sygefravær, som vores administrerende direktør siger vi har brug for alle. Jeg ved at der kommet skred i afholdelsen af syge/fraværssamtale. Jeg håber at disse samtaler vil bruges konstruktivt, så der bliver lavet en kortlægning og måske lavet nogle tiltag for den enkelte, som er med til at få nedbragt fraværet. Hvis man vil have en bisidder med, så er det bare at bede om det. Fremtiden: Jeg tror på at K&L er på vej til at være et firma hvor arbejdsmiljøet er i højsædet. Det er ikke noget vi når ved årets udgang, men vi er på en rejse og der vil gå nogle år endnu før vi er der. Jeg har en opfordring til alle, om at tage rigtig godt imod de kampagner der kommer fra uge 12. Venlig hilsen Kristian Faurholt 9

10 10 I grønt område kan løft normalt ske uden risiko for skade. I gult område er der risiko for belastning, og du må kun udføre løft, hvis der er optimale forhold til at gøre det. Om der er optimale forhold, bygger på et skøn. Som udgangspunkt skal du kunne foretage løftet i en fornuftig højde (mellem midt lår og albuehøjde), byrden skal være nem at håndtere, og der skal gå mindst to minutter mellem hvert løft. Bæring over to meter er ikke tilladt i det øverste af det gule område. I rødt område anses belastningen altid for sundhedsskadelig, og der må ikke ske løft. Hvor lang tid må man være i støj uden høreværn: 85 db(a) i 8 timer 88 db(a) i 4 timer 91 db(a) i 2 timer 94 db(a) i 1 time 97 db(a) i 30 minutter 100 db(a) i 15 minutter

11 11 Lærlinge Beretning Lærlinge repræsentant Ib Hesselholdt. Da vi ikke fik valgt en ny ungdomssekratær i2018, hænger i på mig et år endnu! Men så er det også slut. Firmaet har fået et nyt slogan `vi har de bedste lærlinge det kan vi jo som klub ikke modsætte os, vi har samme mål, men set fra vores vinkel er der milevidt til noget der ligner. K&L tegner fortsat kun et års kontrakter, håbet er at nogle lærlinge vil nøjes med at starte i K&L, for så at finde et nyt firma til restlæretiden, der er jo aldrig nogen der vil tage førsteårs lærling ved en delaftale mellem to virksomheder. Kun på denne måde vil vi få firmaet til at tegne fulde kontrakter. For de lærlinge der vælger at fortsætte i K&L laves der trods alt for 99% vedkommende en restlæreaftale. Lærlingeløninger er hos os kun det minimum som overenskomsten skriver, tænk hvis vi andre skulle gå for det minimum ca125 kr. Def laver lige nu en lønkampene hvor man vil prøve også at få hævet lærlingelønningerne, de firmaer som får noget til lærlingene vil blive fremhævet, altså ikke K&L. Hos os har vi nogle travle projektledere hvor nogle også har påtaget sig rollen som lærlingementor, i den perfekte verden ville det have været en flok svende som havde fået lidt tid til at holde kontakten med lærlingene, sådan en ordning findes hos el-con. De kalder deres bodyordning. Sådan nogle ser vi meget gerne brede sig til andre firmaer, jeg tror ikke vi får det hos os, så vi må få det bedste ud af vores ordning. Samarbejdet med firmaet! Ungdomssekretær p.t. mig Ib, er ved at blive accepteret af hr-afdelingen. Tidligere blev jeg kun inviteret med til svendegilderne, men pludselig da Olivia blev ansat kom jeg med på råd til et møde om de bedste lærlinge, de fik blandt andet `kend dine rettigheder `som er lærlingeoverenskomsten 17 skrevet på dansk med eksempler, på hvordan ok skal forstås, vi uddeler den på skolebesøget h1. Samt en lille folder om El-con hvordan de gør deres bodyordning, den havde de sjovt nok hørt om. Mødet foregik i en god tone fra alle partnere. Jeg håber det ikke var en enlig svale. Vi fik jo udlært vores lærlingeformand, så vi er på vej med hele to der skal varetage lærlinge-interessen. Den ene skal være mest i selve klubben, mens den anden er med i ungdomsarbejdet i def Kbh. Vi skal have hjælp fra lærlingeforeningen i Kbh.-afd. til opstart af en aktiv lærlingeklub hos os! Håber det lykkes i løbet af 2019.

12 Lærlingene er på landsplan blevet godt organiseret, de er helt oppe på 88% altså over 4000 medlemmer, Hos os er vi ca. 46 lærlinge og af dem er der 39 medlem af def. Vi ses på generalforsamlingen hilsen Ib Hesselholdt 12

13 13 Forslag til Generalforsamlingen. Forslag 1. Nedsættelse af festudvalg. Jf. Klub lovene. Forslag 2. Tilføjelse til klubloven (ny paragraf). Mærkedage I forbindelse med klubbens medlemmers mærkedage, sender klubben en hilsen, til en værdi af kr. 500,- under betingelse af at begivenheden offentliggøres samt minimum 2 år anciennitet i klubben. Ved mærkedage forstås 50, 60 og 70 års fødselsdag, 25, 40 og 50 års jubilæum, lærlinge der bliver udlært. Ved begravelse, længere tids sygdom samt pension/efterløn. kan klubben sende blomster. Motivation for forslag. Mulighed for tillidsrepræsentanten for at komme ud og hilse på kollegaer. Tale med de kollegaer der sjældent eller aldrig kommer til klubbens arrangementer så de også føler de får noget for deres kontingent. Gøre Klub K&L synlig og nærværende. Forslag 3. Afholdelse af Storklubmøder. Klub-kl forsøger med at afholde enkelte Storklubmøder på anden adresse end Tikøbgade. Motivation for forslag. For at give andre kollegaer en beder mulighed for at kunne deltage i Storklubmøderne forsøges der med at afholde møder uden for Def afd. Københavns lokaler i Tikøbgade.

14 14 Forslag 4. Klubben afholder et Klub arrangement på Lo-skolen, hvor dagsorden kunne se således ud. Fredag Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Ankomst, indkvartering og sandwich. Rundvisning på skolen såfremt der er ønske om dette. Velkomst og præsentation af program for dagen. Herunder lær hinanden at kende øvelse som følges op med afklaring af spørgsmål. Gruppeopgave om paratviden på overenskomst, sikkerhed, K&L, fagbevægelsen m.m. ALLE må gerne komme med spørgsmål til mig der kan bruges. Kaffe/kage pause Gruppeopgaven Besøg af en kendis. det kunne eksempelvis være Forbunds- ell. afdelingsformand. Det kunne også være en koncerndirektør. Afslutning Middag med hovedret og dessert. Nis P. spiller op til den røde sangbog i Mødestedet. Lørdag Der serveres morgenmad, men vi har ingen fællsaktiviteter, således kan kollegerne komme hurtigt hjem når det passer dem. Anslået pres for arrangement kr. pr. deltager. Det inkludere: Sandwich ved ankomst. Kaffe/the/kage 2 retters menu Morgenmad Fri bar øl, vand og vin. (spiritus for egen regning) Enkeltværelser. Udover dette er der udgift ,- til musik. Vi har tidligere haft held med at ansøge via fonden som kan dække en væsentlig del af udgifterne.

15 15 Regnskab. A.. Forslag til dagsordens punkt 4, indkomne forslag, skal være bestyrelsen i hænde senest d. 23/ Der vil fra kl være en bid brød og øl/vand Med venlig hilsen Tonny Haurholm mail.tha@kemp-lauritzen.dk Tlf

16 16 Klub skovtur 2019 lørdag den. 15. juni. Program: Kl Kl Kl Kl Kl Kl Kl Mødested Søndermarken (indgang v. Valby Langgade) der vil være morgenbrød og kaffe. Afgang med bus til Sporvejsmusset Ankomst til Sporvejsmusset Afgang til Chr. VI Overdrevskro Frokost på Chr. VI Overdrevskro Afgang til København Ankomst evt. ved Vesterport station så vi kan gå i Byhaven ved Pumpehuset Betaling og tilmelding senest den.23.maj til Ib Hesselholdt. Eller Mobil Pay på tlf Eller indbetaling på klub konto Pris 175 kr. for svende og 50 kr. for lærlinge Gamle drenge tilmelder gratis hos Johnny Kressner på sms / eller mail johnny@kressner.dk

17 17

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L 1 KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L NR. 1 35. ÅRGANG MARTS 2018 2 Beretning fra Klub-kl. Tillidsrepræsentant Tonny Haurholm Endnu engang er det blevet tid til at lave en beretning. En beretning,

Læs mere

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L NR. 1 25. ÅRGANG MARTS 2008 Lidt stemningsbilleder fra vores 125 års fest 14. december 2007 1 Beretninger for Elektrikerklubben hos Kemp & Lauritzen Ny Overenskomst

Læs mere

TOPMØDE SEPTEMBER NYBORG STRAND

TOPMØDE SEPTEMBER NYBORG STRAND TOPMØDE 2016 22. -23. SEPTEMBER 2016 - NYBORG STRAND TOPMØDE 2016 Du indbydes til topmøde for alle forbundets tillids- og arbejdsmiljørepræsentanter. Mødet afholdes den 22. 23. september 2016 på Hotel

Læs mere

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L NR. 1 30. ÅRGANG MARTS 2013 Lønforhandling 2012 Beretning fra elektrikerklubben. Lad mig starte beretningen med at stille spørgsmålet er krisen ovre? Nogle mener

Læs mere

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L 1 KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L NR. 1 34. ÅRGANG MARTS 2017 2 Beretning fra Klub-kl. Tillidsrepræsentant Tonny Haurholm Endnu en beretning om arbejdet i og omkring klub-kl. En beretning hvor

Læs mere

4/2018. Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI HAR DU FÅET NYT JOB? Succes med klubarbejdet. Opdater dine oplysninger

4/2018. Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI HAR DU FÅET NYT JOB? Succes med klubarbejdet. Opdater dine oplysninger 4/2018 Lillebælt-Fyn ARLA KORSVEJENS MEJERI Succes med klubarbejdet HAR DU FÅET NYT JOB? Opdater dine oplysninger Pauls leder Arbejdsgivernes fake news Igen har de borgerlige politikere stillet forslag

Læs mere

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L NR. 1 33. ÅRGANG MARTS 2016 Beretning fra Klub-kl. af Tonny Haurholm Så er tiden kommet til en ny beretning fra mig. En verden i forandring Jeg sidder i dag,

Læs mere

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune

Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Retningslinjer for personalereduktioner i forbindelse med besparelser i Odder Kommune Godkendt i Hovedudvalget den 22. april 2014 side 1 Baggrund og indledning. Nærværende er udarbejdet med baggrund i

Læs mere

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden

PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk. udviklet dig som person. ny viden 1 PÅ 3F UNGDOMSKURSER FÅR DU: udvidet dit netværk ny viden Som medlem af 3F og under 31 år er det gratis at deltage på kurserne, og vi betaler billigste offentlige transport. For at sikre at så mange forskellige

Læs mere

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves.

Det kan være meget op ad bakke at få noget ændret. Mod inkompetente mellemledere kæmper selv AMR forgæves. HH, 15. maj 2013 1582 arbejdsmiljørepræsentanter om hvervet som 3F AMR Hvordan er det at være arbejdsmiljørepræsentant på de mange forskellige virksomheder, hvad har AMR erne brug for og hvordan ser de

Læs mere

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016

METAL HOVEDSTADEN Ekstraordinær generalforsamling 1. november 2016 Side 1 Konstitueret formand Henrik Stilling bød velkommen til de 214 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Valg af dirigenter 2. Valg af ny formand 3. Orientering om kongressen AD 1. Valg af dirigenter Henrik

Læs mere

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017 DIN GUIDE TIL FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2017 1 SE HVAD DINE KOLLEGER I HELE LANDET FÅR I LØN! 2 DET HER SKAL DU VIDE! Blik- og Rørarbejderforbundet forhandler overenskomsterne på VVS- området,

Læs mere

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen

Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Referat fra Industrigruppens Generalforsamlingen Onsdag d. 25. marts 2015, kl. 17.00 UCH, Døesvej, 7500 Holstebro Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigenter 3. Valg af stemmeudvalg 4. Bestyrelsens beretning

Læs mere

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse

6. Handleplan arbejdsrelateret stress. Der skal medbringes udarbejdet og færdig handleplan på medarbejdernes input. Punkter til drøftelse Mødedato MED Udvalgsmøde for Plejeboligområdet dato 30. maj 2018 Mødested Deltager Lokale udsigten Sundhedshuset Funch (leder fmd), Michael Thrane(leder) Afbud Jane Rostock (Leder) Birgit Olsen(Humle)

Læs mere

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L

KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L KLAMPEN KLUBBLAD FOR ELEKTRIKERKLUBBEN K&L NR. 1 32. ÅRGANG MARTS 2015 Beretning fra Klub-kl. Tillidsrepræsentant Tonny Haurholm Endnu et år er gået, og tiden er igen inde til en beretning fra bestyrelsen.

Læs mere

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby

3.-5. november Camp Pårørende. Du er inviteret. 5 Dronningens Ferieby 3.-5. november 2017 Camp Pårørende 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Camp Pårørende Dronningens Ferieby Camp 3.-5. november 2017 Pårørende En weekend for dig, som er ægtefælle til eller kæreste med

Læs mere

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer

2/2017. Østjylland. Unge talenter til forbundet. OK 2017: Sådan kommer vi videre. Høj pensionsalder kræver bedre rammer 2/2017 Østjylland Unge talenter til forbundet OK 2017: Sådan kommer vi videre Høj pensionsalder kræver bedre rammer Flemmings leder Tilbagetrækningsalderen er stadig for høj Da det i slutningen af maj

Læs mere

det er dit valg, men det handler om at ha det godt

det er dit valg, men det handler om at ha det godt MEDLEM AF HK-UNGDOM? det er dit valg, men det handler om at ha det godt Varenr.: 447526 15.11.24 specialproduction.dk Weidekampsgade 8 9 København C Tlf.: 33 3 46 36 Fax: 33 3 46 99 E-mail: hk.ungdom@hk.dk

Læs mere

1/2018. Lillebælt-Fyn FÆLLESSKAB. Skal du være med i klubben? TRIANGELSAMARBEJDE : Tillidsrepræsentanter på besøg

1/2018. Lillebælt-Fyn FÆLLESSKAB. Skal du være med i klubben? TRIANGELSAMARBEJDE : Tillidsrepræsentanter på besøg 1/2018 Lillebælt-Fyn FÆLLESSKAB Skal du være med i klubben? TRIANGELSAMARBEJDE : Tillidsrepræsentanter på besøg Pauls leder Samarbejdspartner - eller hvad? Generalforsamling GF GF Det er snæversynet, når

Læs mere

Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011

Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011 Referat af faggruppelandsmødet for handicaphjælper i Kolding 2011 17. maj Kl. 10.00 10.45 Fælles velkomst: Karen Stær bød velkommen og fortalte lidt om: Forventninger til faggruppelandsmøde og præsentation

Læs mere

OPLÆG TIL KONTAKT FORLØBET MED NYVALGTE TR

OPLÆG TIL KONTAKT FORLØBET MED NYVALGTE TR OPLÆG TIL KONTAKT FORLØBET MED NYVALGTE TR INTRODUKTIONSFORLØB FOR NYE TILLIDSREPRÆSENTANTER SIDE: 2 Velkomstpakke til nyvalgt TR TRUS for nyvalgte Kom godt i gang (introdag) Opfølgning på TRUS for nyvalgte

Læs mere

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017

Esbjerg Cykle Motion. Bestyrelsens beretning for året 2017 Esbjerg Cykle Motion Bestyrelsens beretning for året 2017 Så gik der endnu et år, og vi skriver nu 2018, og det bliver forhåbentlig et godt år for ECM. er i øjeblikket 103 medlemmer. Vi 2017 har været

Læs mere

Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel!

Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel! Kære arbejdsmiljø repræsentant Tak, fordi du gør en forskel! Guide til nyvalgte arbejdsmiljørepræsentanter KÆRE ARBEJDSMILJØ REPRÆSENTANT Først og fremmest tillykke med valget som arbejdsmiljørepræsentant

Læs mere

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019

I dette nummer: Seniorklub Syd. Gode medlemstilbud: Program for 2019 Afdelingsformand Lissi Lund viser her, at FOA og herunder også FOA Sydsjælland nu overgår til digital post. 20. årgang, januar-februar 2019, nr. 1 I dette nummer: Formanden har ordet; - 2019 har fokus

Læs mere

Socialdemokratiet i Fredensborg

Socialdemokratiet i Fredensborg Den 9. august kl. 20.00 21.00, Medborgerhuset Egedal Dirigent: Lasse Lynæs Referent: Merete Brejl Deltagere:, Lasse, Jan, Peter, Jacob, Helge, Lars, Dorte L., Kirsten, Christian, Annett og Merete (referent)

Læs mere

fredag den 18. november 2016, kl. 9.00

fredag den 18. november 2016, kl. 9.00 Vejbygningssektionen Til repræsentanterne for Vejbygningssektionens medlemsvirksomheder 11. oktober 2016 J-nr.: 75804 / 2334943 Vejbygningssektionens generalforsamling 2016 Invitation til Vejbygningssektionens

Læs mere

GUIDE TIL LØNFORHANDLING. DET KUN FAIR med mere end peanuts

GUIDE TIL LØNFORHANDLING. DET KUN FAIR med mere end peanuts GUIDE TIL LØNFORHANDLING DANSK EL-FORBUND DET KUN FAIR med mere end peanuts Lønforhandling 2019 DU HAR DIT FORBUND I RYGGEN Lønforhandling kan være et af årets højdepunkter på både godt og ondt. Det kan

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser

Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser Referat af bestyrelsesmøde den 06. juni 2017 19 22 1. Åbent bestyrelsesmøde/ Forældrehenvendelser 19-1915 Ingen henvendelser 2. Godkendelse af dagsorden 2 forslag til evt. punkter 1.) Ny organisations

Læs mere

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009.

Men vi er her først og fremmest for at fortsætte ad den vej, som kongressen udstak i 2009. 1 Formand Bente Sorgenfreys mundtlige beretning: Vi tjener kassen - statskassen. Vi er samlet for at gøre en forskel. FTF s repræsentantskabsmøde 11. maj 2011 OBS: Det talte ord gælder. Naturligvis skal

Læs mere

3/2018. Østjylland FRA DANMARK TIL USA. Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE. Flere unge i Forbundet

3/2018. Østjylland FRA DANMARK TIL USA. Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE. Flere unge i Forbundet 3/2018 Østjylland FRA DANMARK TIL USA Forskel på fagforeninger UNGDOMSARBEJDE Flere unge i Forbundet Flemmings leder Plads til os alle. Plads til alle, der vil Sådan lyder en af sætningerne i arbejdersangen

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant 2 Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER.

Læs mere

Referat af samarbejdsudvalgsmøde d. 10. februar 2016

Referat af samarbejdsudvalgsmøde d. 10. februar 2016 Referat af samarbejdsudvalgsmøde d. 10. februar 2016 Internt dokument August 2016 Indholdsfortegnelse Deltagere......3 Dagsorden...3 1. Godkendelse fra sidste referat...4 2. Nyt fra udvalgene...4 3. Status

Læs mere

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant

Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Til dig der er ny arbejdsmiljørepræsentant Tillykke... med at du er blevet valgt som arbejdsmiljørepræsentant. Et hverv og en titel som vi normalt forkorter til AMR. OGSÅ TILLYKKE TIL DINE KOLLEGER. Nu

Læs mere

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden:

Herreklubben. Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober Dagsorden: Herreklubben Referat fra ORDINÆR GENERALFORSAMLING Lørdag den 27. oktober 2018. Dagsorden: 1. Valg af dirigent Finn Aagaard Andersen valgt 2. Bestyrelsens beretning Se bilag 1. Beretning godkendt 3. Fremlæggelse

Læs mere

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2018

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2018 DIN GUIDE TIL FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2018 1 SE HVAD DINE KOLLEGER I HELE LANDET FÅR I LØN! DET HER SKAL DU VIDE! Blik- og Rørarbejderforbundet forhandler overenskomsterne på VVS- området,

Læs mere

autoklubskoda.dk Klubblad nr Danmarks ældste skodaklub

autoklubskoda.dk Klubblad nr Danmarks ældste skodaklub autoklubskoda.dk Klubblad nr. 2 2016 Danmarks ældste skodaklub Informationer: Kontaktadresse hos autoklubskoda.dk www.autoklubskoda.dk Klublokale: Skoda i Køge, Tangmosevej 110, 4600 Køge Formand: Jens

Læs mere

Arbejdsmarkedsøvelser til 'Videre mod dansk'

Arbejdsmarkedsøvelser til 'Videre mod dansk' Arbejdsmarkedsøvelser til September 2014 Side 1 Invitationer, gæster og fester, s. 5-12 Invitation til Julefrokost Så er det tid til den årlige julefrokost. Denne gang foregår festen i vores lokaler på

Læs mere

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse!

Nyhedsbrev 24.5.13 Årgang 8 nr. 5. Nyhedsbrevet. Ekstraordinær generalforsamling. Tirsdag den 11. juni kl. 15.30. Kontingentnedsættelse! Årgang 8 nr. 5 Nu er der gået en måned siden konflikten sluttede med et lovovergreb. Jeg kan mærke, at jeg stadig er meget vred over den måde KL (kommunen) og regeringen har handlet på. Vi var til kongres

Læs mere

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub

FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN. FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub FÅ INDFLYDELSE PÅ ARBEJDSPLADSEN FAGLIG KLUB Sådan starter du en faglig klub INDHOLD 4 3 4 4 4 HVAD ER EN FAGLIG KLUB Hvorfor have en faglig klub? Sådan starter I en klub Stiftende klubmøde Dansk Metal

Læs mere

Referat af Metroklubmøde d.11/10 I BJMF Mølle Alle 26 Referart af Jakob

Referat af Metroklubmøde d.11/10 I BJMF Mølle Alle 26 Referart af Jakob Referat af Metroklubmøde d.11/10 I BJMF Mølle Alle 26 Referart af Jakob Dagsorden: 1) Ferie penge. 2) Jul. 3) Løn aftale. 4) Arbejdstid aftale. 5) Jan. 6) EVT. 1) Ferie Penge Noget tyder på at det er et

Læs mere

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen

Grundejerforeningen Fjordager og Fjordbakken. Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen MØDEREFERAT Emne: Afholdt Deltagere: Dagsorden Ordinær generalforsamling Søndag den 18. november 2012 kl. 14,30 på Færgekroen 30 personer til kaffebord, heraf 5 bestyrelsesmedlemmer og 2 børn 1. Valg af

Læs mere

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012

Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Formandens beretning på generalforsamlingen den 28. februar 2012 Tøj-sponsor: Velkomst: Velkommen til generalforsamling i HGC - Hammerum Gjellerup Cykel Klub foreningens 12. ordinære generalforsamling.

Læs mere

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend

Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Pårørende weekend 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby 28.-30. oktober 2016 Du er inviteret 5 Pårørendeweekend Dronningens Ferieby Pårørende weekend 28.-30. oktober 2016 En weekend for dig, som er ægtefælle

Læs mere

NYT FRA DET TVÆR- FAGLIGE SAMARBEJDE

NYT FRA DET TVÆR- FAGLIGE SAMARBEJDE 25/02 2015 NYT FRA DET TVÆR- FAGLIGE SAMARBEJDE INDHOLD: FPU og Serviceforbundet varsler konflikt mod Ryanair... 2 Konflikt mod Cura Pleje A/S... 3 Gennembrud for den danske model på Metrobyggeriet...

Læs mere

GNISTEN NR: 1. januar 2014 Årgang 39 Svendebjerghave

GNISTEN NR: 1. januar 2014 Årgang 39 Svendebjerghave GNISTEN NR: 1. januar 2014 Årgang 39 Svendebjerghave - 1 - TELEFONLISTE Plejehjemmets telefon nummer: 36 49 42 11 Når forbindelse er opnået kan lokal-nummeret tastes Sekretær Lokal 10 Bestyrer Lokal 11

Læs mere

Ung Frivillig Weekend

Ung Frivillig Weekend 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend 5 Dronningens Ferieby Du er inviteret 5 Dronningens Ferieby 29. september 1. oktober 2017 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend

Læs mere

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2019

FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2019 DIN GUIDE TIL FORHANDLING MERE I LØN OG BEDRE VILKÅR I 2019 1 SE HVAD DINE KOLLEGER I HELE LANDET FÅR I LØN! 2 DET HER SKAL DU VIDE Blik- og Rørarbejderforbundet forhandler overenskomsterne på VVS- området,

Læs mere

Referat fra Bestyrelsesmøde i VTK

Referat fra Bestyrelsesmøde i VTK Referat fra Bestyrelses i VTK Dato Tirsdag d. 07. januar 2014 Indkaldt af Sted Deltagere Fraværende Referent Palle (Sekretær) Hos Christina Christina () Formand Flemming (FL) Næstformand Rasmus (RA) Kasser

Læs mere

Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016.

Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016. Servicesektorens Generalforsamling den 16. marts 2016. BESTYRELSENS BERETNING 2015: Ja, så er det første år i servicesektoren FOA Vendsyssel gået, det er ikke helt til at forstå, men tiden løber hurtigt,

Læs mere

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015

Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Årsberetning, Ulvsborgens Venner 2015 Der er sket meget på og med Ulvsborg i 2015. Vi fik vores hus... Det har bidraget til et helt anderledes rigt foreningsliv end tidligere, og dog er det tydeligt at

Læs mere

Referat bestyrelsesmøde den kl F Kampmannsgade

Referat bestyrelsesmøde den kl F Kampmannsgade Referat bestyrelsesmøde den 13.06.2013 kl. 10.00 3F Kampmannsgade Emne Notat Ansvarlig 1 Referent Hanna 2 Godkendelse af dagsorden Godkendt 3 Referat - opfølgning - best. møde 21.03.13. 4 Kurser - Tilmeldinger

Læs mere

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen

Velkommen til de to nye medlemmer der er valgt til medarbejderrådet: Claus, valgt i Skovhjælperne Rebecca, valgt i Cafeladen Til: Viceværterne - Jim Køkken - Karina Montageværksted - Rene Maskinværksted - Tom Pakkehallen Mikael De Grønne Fingre Randi Skovhjælper Claus Grafisk - Søren Cafeladen - Rebecca Suppleant gæst: Toni

Læs mere

TR rolle og forventninger

TR rolle og forventninger TR rolle og forventninger Din rolle som TR Som tillidsrepræsentant er du en nøgleperson på din arbejdsplads. Du varetager medlemmernes interesser og er Danmarks Lærerforenings lokale repræsentant på skolen

Læs mere

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014

Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Referat af den ordinære generalforsamling for Team HK Køge den 26 februar 2014 Formanden v. Poul Henning byder velkommen og præsenterer bestyrelsen. Tilstede fra bestyrelsen er; Kenni Thunø, Torben Olsen,

Læs mere

Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster. Fredag den 28. oktober 2011, kl. 15.00 på Hotel Maribo Søpark

Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster. Fredag den 28. oktober 2011, kl. 15.00 på Hotel Maribo Søpark Generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster Fredag den 28. oktober 2011, kl. 15.00 på Hotel Maribo Søpark Indkaldelse til generalforsamling i Dansk Byggeri Lolland-Falster På vegne af bestyrelsen

Læs mere

Referat af ordinær generalforsamling 30. maj 2010

Referat af ordinær generalforsamling 30. maj 2010 Referat af ordinær generalforsamling 30. maj 2010 45 haver var repræsenteret på generalforsamlingen på pladsen, hvor formand Kurt Bisgaard (have 64) bød velkommen. Kurt anmodede om et øjebliks stilhed,

Læs mere

Ung Frivillig Weekend 2018

Ung Frivillig Weekend 2018 5.-7. oktober 2018 5 Dronningens Ferieby Ung Frivillig Weekend 2018 I frivillighedens tegn 5 Dronningens Ferieby 5.-7. oktober 2018 Ung Frivillig Weekend Ung Frivillig Weekend er en gratis weekend for

Læs mere

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016

Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Referat fra Points generalforsamling 21. april 2016 Startet kl. 20.25 afsluttet kl. 21.10. Der var 21 medlemmer der deltog, inklusiv medlemmerne i bestyrelsen. Valg af dirigent Per Larsen Beretninger Formand

Læs mere

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup.

Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Projekt/Tema Tid og sted Fordeler Generalforsamling Torsdag den 29. oktober 2015 kl. 17.00 i Werner (kantinen) Borupvang 9, i Ballerup. Medlemmer af Siemens Vinklub Dagsorden: 1. Valg af dirigent og referent

Læs mere

DET EFFEKTIVE MØDE E-BOG

DET EFFEKTIVE MØDE E-BOG DET EFFEKTIVE MØDE E-BOG 2 I Rezolto hjælper vi dig med at kortlægge din virksomheds udfordringer og giver dig værktøjerne til at skabe (den rette) forandring. INDLEDNING EFFEKTIVE MØDER Kedelige møder.

Læs mere

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014

Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 Referat fra ordinær generalforsamling i VKK lørdag d. 29. november 2014 1. Valg af dirigent. Freddy Christensen blev valgt til dirigent 2. Bestyrelsens beretning for det forgangne år. Formand Kenn P. Korsager

Læs mere

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens.

Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens. Referat fra Generalforsamlingen i BUF Horsens: Generalforsamlingen blev afholdt tirsdag d. 26. marts 2019 i Dagnæshallens cafeteria, sportsvænget 4, 8700 Horsens. I år blev generalforsamlingen indledt

Læs mere

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14

Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Skolebestyrelsens årsberetning på Strandgårdskolen for skoleåret 2013/14 Efter et turbulent år med lockouten i april 13, så glæder vi os til og ser frem til den nye Folkeskolereform, som skal træde i kraft

Læs mere

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN

REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN REFERAT FRA GENERALFORSAMLINGEN TORSDAG DEN 30. JANUAR. 2015. KL. 19.30 I JÆGERGÅRDEN Til stede var: Bestyrelsen undtaget Ib Nielsen der er sygemeldt. Der var afbud fra begge suppleanter Kristian Legaard

Læs mere

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner

Dansk El-Forbund København. Formål & Strategi samt Handlingsplaner 1 Dansk El-Forbund København Formål & Strategi samt Handlingsplaner 2 3 Forslag til vedtagelse på generalforsamlingen Plan for 2019-2022 Afdelingens formål Bemærkninger Egne kommentarer 1.0 Afdelingens

Læs mere

Medlemsblad nr. 1-2012

Medlemsblad nr. 1-2012 Medlemsblad nr. 1-2012 Indhold i dette blad Opstartsstævne m/indkaldelse til generalforsamling Midterstævne / Afriggerstævne Opråb fra bestyrelsen Kære alle Opstartsstævne 2012 Campingsæsonen skydes i

Læs mere

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen

Varenummer: Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Varenummer: 5504-5 Kurser på arbejdspladsen og i lokalafdelingen Få et skræddersyet kursus Når du er ude og se på tøj, er det ikke sikkert, at du kan finde noget i butikkerne, der passer. Vi er jo alle

Læs mere

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING

MAJ 2011 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING SFO ST O R A G ER G A A R D MAJ 2011 ST U E 2 28786021 ST U E 31 28786023 ST U E 4 28786024 PIGERNE VANDT GULD I IN ST IT IO N ER N ES HOCKEYTURNERING Hjemmeside: www.storagergaard.albertslund.dk Email:

Læs mere

Februar 2019 Kære medlemmer & Kolleger

Februar 2019 Kære medlemmer & Kolleger Februar 2019 Kære medlemmer & Kolleger Så er vi kommet godt ind i det nye år, vi passeret den magiske dato 3/2 samt afholdt vores årlige lokalgruppemøde, så her vil følge lidt nyhedsinfo fra jeres lokale

Læs mere

Lokalforhandlinger Tips og inspiration

Lokalforhandlinger Tips og inspiration Lokalforhandlinger Tips og inspiration 2014 Det handler om dit job, din økonomi og din hverdag Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det

Læs mere

LOVE OG VEDTÆGTER FOR SEMCO KLUB 20

LOVE OG VEDTÆGTER FOR SEMCO KLUB 20 LOVE OG VEDTÆGTER FOR SEMCO KLUB 20 1 af 5 1 Semco klub 20, har til formål at forbedre løn og arbejdsvilkår, samt at arbejde for, at de gældende overenskomst- og sikkerhedsbestemmelser overholdes og udnyttes

Læs mere

Referat fra møde i forretningsudvalget mandag d. 17. oktober 2016 kl i Vig

Referat fra møde i forretningsudvalget mandag d. 17. oktober 2016 kl i Vig FK Odsherred Forretningsudvalget Referat fra møde i forretningsudvalget mandag d. 17. oktober 2016 kl. 18.30 i Vig Tilstede: Torben Møller. Pia Sanggaard. Henrik Søborg. Lone Nielsen. Afbud fra Ole Larsen.

Læs mere

Side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation

Side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation StilladsInformation nr. 123 - juni 2017 Side 9 manden Af: Arne Iversen, StilladsInformation Navn: Bent Weuge Jessen Bopæl: esbjerg Alder: 48 Firma: Stiladsgruppen Esbjerg (SGE) Start i branchen: 2006 Stilladsuddannelse:

Læs mere

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad.

Endnu et år er gået i golfens tegn. Nu sidder vi her igen, til en hyggelig generalforsamling med efterfølgende god mad. REFERAT FRA GENERALFORSAMLING I DAMERNES TIRSDAGSKLUB 2012 LØRDAG DEN 29. september Kl. 13.30 PROGRAM: Kl. 13.30 Vi mødes ved greenfee huset Kl. 13.45 18 hullers match Kl. 17.00 Kaffe/Kage Kl. 18.00 Generalforsamling

Læs mere

Jeg jo ikke lige psykolog men

Jeg jo ikke lige psykolog men Jeg jo ikke lige psykolog men v/ Arbejds- og Organisationspsykolog Signe Ferrer-Larsen Drøft med sidemanden Hvorfor er denne workshop relevant for dig? Når det kommer til trivsel og psykisk arbejdsmiljø:

Læs mere

Deltagere: Jan, Gert, Inge Mette, Tove, Søren, Jette, Ruth, Anne Lise og birthe.

Deltagere: Jan, Gert, Inge Mette, Tove, Søren, Jette, Ruth, Anne Lise og birthe. Referat af bestyrelsesmødet d.17.sept 2018. Deltagere: Jan, Gert, Inge Mette, Tove, Søren, Jette, Ruth, Anne Lise og birthe. Afbud fra: Per, Bjarne og Tanja. Jan bød velkommen. Punkt 12 på dagsordenen

Læs mere

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG

Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Dansk EI-Forbund BERETNINGSFORSLAG Vedtaget på 31. kongres 2014, den 21. til 24. oktober 2014 BERETNINGSFORSLAG 1.0 Dansk El-Forbund i fremtiden Medlemmet i centrum Dansk El-Forbund skal i enhver opgave,

Læs mere

Bestyrelsen har brugt rigtig meget tid på medlemssituationen som der står noget om senere i beretningen.

Bestyrelsen har brugt rigtig meget tid på medlemssituationen som der står noget om senere i beretningen. Beretning 2016 Så er der gået endnu et år, siden jeg sidst skrev beretning forud for generalforsamlingen i EFK. Sommeren i år har været lidt blandet. Sidst på foråret fik vi nærmest hedebølge, så blev

Læs mere

Generalforsamling Dansk Byggeri Lolland-Falster. Fredag den 24. oktober 2014, kl. 15.00 På Hotel Maribo Søpark

Generalforsamling Dansk Byggeri Lolland-Falster. Fredag den 24. oktober 2014, kl. 15.00 På Hotel Maribo Søpark Generalforsamling Dansk Byggeri Lolland-Falster Fredag den 24. oktober 2014, kl. 15.00 På Hotel Maribo Søpark Invitation til den årlige generalforsamling På vegne af bestyrelsen for Dansk Byggeri Lolland-Falster

Læs mere

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub

LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub LÆRLINGE KLUB Sådan starter du en lærlingeklub FÅ INDFLYDELSE PÅ DIN PRAKTIKPLADS LÆRLINGEKLUB DANSK METAL 1 INDHOLD 3 Hvad er en lærlingeklub? 4 Sådan starter I 4 Det kan I lave i lærlingeklubben 5 Kontingent

Læs mere

Referat fra Generalforsamling 2013

Referat fra Generalforsamling 2013 Referat fra Generalforsamling 2013 Hovedstadens Jernbane-Idræt Sekretær: Claus A. Pedersen. hi.sekretaer@gmail.com Tid: 26. februar 2013. Sted: Klublokalerne, Gl. Ellebjerg station. Fremmødte: 20 fremmødte

Læs mere

I henhold til vedtægter, indkaldes du hermed til Generalforsamling. Langfredag 18. april 2014, kl

I henhold til vedtægter, indkaldes du hermed til Generalforsamling. Langfredag 18. april 2014, kl Frølunde Fed 23-03-2014 Til medlemmerne. I henhold til vedtægter, indkaldes du hermed til Generalforsamling Langfredag 18. april 2014, kl. 10.00 I klubhuset, Andevig 1a, Frølunde Fed. Kontingent kr. 100,00

Læs mere

Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen..

Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen.. Velkommen til det 6 nyhedsbrev fra HK Rådighedslønsforeningen.. Kære Rådighedslønnere Så er vi halvvejs henne i året og mange ting er sket syntes vi lever både i DSB og BaneDK i en tid hvor de holder os

Læs mere

Afdeling 12 - Katrineholmsalle

Afdeling 12 - Katrineholmsalle Afdeling 12 - Katrineholmsalle Afdelingsmøde Onsdag d. 6/9 2017 kl. 19.00 i fælleshuset. Tilstede: Stine K. Sørensen Formand Per Lykke-Øster næstformand og kasserer Merete Rosenberg bestyrelsesmedlem Flemming

Læs mere

4/2018. Østjylland TEMA. Nedslidning

4/2018. Østjylland TEMA. Nedslidning 4/2018 Østjylland TEMA Nedslidning Flemmings leder Politikerne har ansvaret for en værdig tilbagetrækning Siden 2006 har politikerne på Christiansborg vedtaget den ene reform efter den anden. Målet har

Læs mere

Medlemsblad nr

Medlemsblad nr Medlemsblad nr. 1-2013 Indhold i dette blad Årets stævner Opstartsstævnet / jubilæet Nyt fra bestyrelsen Husk at kontingentet skal være betalt senest 10 hverdage før generalforsamlingen. Følgende stævner

Læs mere

Referat nr. 41. Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens

Referat nr. 41. Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens Referat nr. 41 Referat fra LVA Seniorklubbens generalforsamling d. 21. oktober 2008, kl. 13.00 på Vitus Bering, Vejlevej 150, 8700 Horsens Formanden (Harry) bød velkommen til vores årlige generalforsamling.

Læs mere

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2014

Velkommen. Herreklubben Nivå Golf Klub. Generalforsamling 2014 Velkommen Herreklubben Nivå Golf Klub Generalforsamling 2014 NCC 2014-03-26 1 Agenda Velkomst & Indskrivning Generalforsamling Spisning NCC 2014-03-26 2 Dirigent / Beretning 1. Valg af dirigent 2. Beretning

Læs mere

LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration

LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration LOKALFORHANDLINGER Tips og inspiration 2015 Det handler om dit job, din økonomi og din hverdag Kontakt din kreds, hvis du og kollegerne ønsker gode råd og inspiration før lønforhandlinger. Måske vil det

Læs mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere

Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Program for 2. halvår af 2015 og lidt mere Oversigt over arrangementer i resten af 2015 mm. Torsdag den 25. juni 2015 tur til Vestkysten Den 13. 20 august 2015. Tur til Skotland Fredag den 2. oktober 2015.

Læs mere

Vi har hermed den glæde at invitere jer til skolens forældreweekend.

Vi har hermed den glæde at invitere jer til skolens forældreweekend. Vi har hermed den glæde at invitere jer til skolens forældreweekend. Som led i samarbejdet mellem skole og hjem, finder vi det spændende at møde jer forældre på en anden måde, end kun ved konsultationer

Læs mere

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt

Tips og ideer til dig som tillidsvalgt Tips og ideer til dig som tillidsvalgt - når du tager en snak med din kollega om medlemskab i Dansk Metal. 1 Denne guide giver dig lidt information om værdien af et fuldt medlemskab, men også lidt indsigt

Læs mere

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017

Nyhedsbrev. Gårslev Skole. Skoleåret Udgave: April 2017 Nyhedsbrev Gårslev Skole Skoleåret 2016-2017 Udgave: April 2017 Nyhedsbrev for Gårslev skole udsendes fem gange årligt August: I forbindelse med skolestart Marts/April: Op til påskeferien Oktober: Op til

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Ejendomsinspektørerne Faglig landsklub for ledere Upsalagade 20 B 2100 København Ø Tlf. 70 15 44 80 Mail: fagligpuls@forbundet.dk Referat fra bestyrelsesmøde Afholdt fredag den 17. januar 2014 i Kolding

Læs mere

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft

10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft 10 tips til at tiltrække og fastholde kvalificeret arbejdskraft af Hans Ussing Tip nr. 1 Få overblik over din arbejdskraft lige nu Gennemgå aldrene på dine medarbejdere og gruppér dem i følgende grupper:

Læs mere

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008

Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Referat af Vallensbæk Rulleskøjteklub bestyrelsesmøde 24/06.2008 Til stede: Henrik, Jesper, Pia, Leni,, Tina og Karin Vært: Leni og Børge Referent: Karin Emne Dialog Beslutning Ansvar Deadline Referat

Læs mere

Beretning. Regnskab. Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling.

Beretning. Regnskab. Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling. Beretning Formandens beretning afholdes mundtligt og udleveres på skrift efter ønske. Beretning fra faglig afdeling. Regnskab Faktiske udgifter for 2013 Arbejdsplan 2014 for Snedker- Tømrernes Brancheklub

Læs mere

FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL

FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL FORSLAG 6A MEDLEMSDEMOKRATI OG REPRÆSENTANTSKAB I FSL 4. NOVEMBER 2016 Forslag 6.A til repræsentantskabsmødet 4. november 2016: Medlemsdemokrati og repræsentantskab i FSL Indledning Gennem det sidste halvandet

Læs mere

Referat fra rollespilsforeningen Dragonfactorys ordinære generalforsamling

Referat fra rollespilsforeningen Dragonfactorys ordinære generalforsamling Referat fra rollespilsforeningen Dragonfactorys ordinære generalforsamling Den 9. februar 2017 kl. 19:00, Dragegården (Lystoftegaard), Gl. Skovlundevej 1, 2740 Skovlunde Tilstede: 15 stemmeberettigede,

Læs mere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere

Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Manual til at redigere på stafetforlivet.dk for holddeltagere Indhold Sådan tilmelder du dig et hold... 2 Sådan logger du ind på hjemmesiden... 4 Har du glemt dit kodeord?... 5 Sådan ser du oplysninger

Læs mere