Materialeoverbygning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Materialeoverbygning"

Transkript

1 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2010

2 Fra 1. januar 2010 har Gentofte Bibliotekerne varetaget samtlige centralbiblioteksopgaver for hele Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner, incl. Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune. Grundydelserne omfatter Materialeoverbygning, Samordning og rådgivning samt Kompetenceudvikling. Derudover har Gentofte, i samarbejde med andre biblioteker, varetaget en række centralbiblioteksopgaver for hele landet: Spoergolivia.dk, Musikbibliotek.dk, Bibliotekernes Netmusik, Elektroniske tekstlicenser, Kompetenceudvikling af bibliotekspersonalet samt Kørselsordning. Materialeoverbygning I 2010 udlånte centralbiblioteket materialer til andre biblioteker (excl. fornyelser). I forhold til 2009 er der tale om en stigning på 11,7% procent. Den store stigning tages som et udtryk for, at det ændrede materialeindkøb, som følge af den udvidede overbygningsfunktion, matcher regionens efterspørgsel. Centralbiblioteket har i 2010 udviklet et elektronisk redskab, en sladrehank, der er med til at målrette indkøbet. Sladrehanken orienterer centralbiblioteket om hvilke titler, regionens biblioteker bestiller udenom centralbiblioteket. I det omfang materialerne kan anskaffes, købes de. De anskaffede materialer har i 2010 i gennemsnit haft 4,3 udlån. 39% af budgettet til materialeoverbygningen er anvendt til indkøb af bøger. Tilfredshedsundersøgelsen for 2010 viser, at der er forskel på medierne, både hvad angår tilfredsheden med de anskaffede materialer og med tiden, der går, før det bestilte materiale modtages. Der er generelt mindst tilfredshed med DVD, musik, cd-rom og PS2, xbox m.m.. Dog er der inden for disse gruppe en meget stor svarprocent, der ligger i hverken/eller. Den samlede tilfredshed på materialeoverbygningen viser, at 83% er Meget tilfredse og Tilfredse. Centralbiblioteket har i 2010, sammen med de øvrige centralbiblioteker, deltaget i en benchmarkundersøgelse vedr. fremfinding, hvor det bl.a. blev undersøgt, hvor mange procent af bestillingerne, der ikke blev fremfundet ved første fremfinding. For Gentoftes vedkommende var tallet 10,8%, hvilket er det næstbedste tal i en undersøgelse, der spænder fra 8,6% til 25,6% af bestillingerne, der ikke bliver fundet ved første fremfinding. I forhold til tidligere undersøgelser har centralbiblioteket forbedret fremfindingsprocenten ved første fremfinding. Centralbiblioteket indkøbte i 2010 udenlandsk skønlitteratur og udenlandske børnebøger til 13 biblioteker i Hovedstadsregionen: Albertslund, Allerød, Fredensborg, Glostrup, Gribskov, Halsnæs, Herlev, Hillerød, Høje-Taastrup, Hørsholm, Ishøj, Tårnby og Vallensbæk.

3 Samordning og rådgivning Centralbiblioteket har iværksat et tværkommunalt samarbejde omkring biblioteksklubber, og samtlige 21 kommuner, der har deltaget i projektet har etableret en eller anden form for en biblioteksklub. Endvidere er der initieret et samarbejde omkring markedsføring af licenser i regionen, og centralbiblioteket har sammen med nogle af regionens biblioteker udarbejdet et forslag til koordinering af tværkommunalt materialevalg og indkøb. Bib forum Centralbiblioteket udgiver et biblioteksfagligt tidsskrift med regionale og generelle perspektiver fra biblioteksverdenen. En mini-tilfredshedsundersøgelse i 2009 viste stor tilfredshed med bladet samt et ønske om, at det fortsat skulle udkomme i papirform. I 2010 er der igangsat et samarbejdsprojekt omkring Temabåret markedsføring, hvor bibliotekerne i regionen sammen planlægger og koordinerer arrangementer og markedsføring af disse. Der har været henvendelser fra regionens biblioteker vedr. faglig rådgivning inden for licenser, kompetenceudvikling, ledelse, materialekøb, it-løsninger m.m. Kompetenceudvikling Centralbiblioteket sikrer kompetenceudviklingen i regionen ved at tilbyde og koordinere en række kurser og temadage. I 2010 har der været deltagere på i alt 38 kurser og temadage. Kurserne udvikles kontinuerligt ved at inddrage undervisningsønsker og undervisningskompetencer fra hele regionen. Fra 2010 er de faglige netværk ændret, så de understøtter behovene i Københavns og Frederiksberg kommuner. De tidligere netværk er ændret til Faglige udviklingsfora, hvor der arbejdes med udvalgte problemstillinger af relevans for bibliotekerne og med afsæt i rapporten: Folkebibliotekerne i vidensamfundet. I 2010 har der været tilbudt 6 udviklingsfora: Ting.dk og "Det Virtuelle Bibliotek" Litteraturen som lokomotiv for Biblioteksudvikling Nye målgrupper, herunder tweens Bibliotekerne som læringsrum Samarbejde og partnerskaber Borgerservice Baggrunden for de nye Udviklingsfora er, at give bibliotekerne mulighed for at arbejde målbevidst med egne problemstillinger i relation til de ændringer og udfordringer som bibliotekerne står foran. 123 deltagere har deltaget i de faglige udviklingsfora og alle regionens 28 biblioteker har været repræsenteret.

4 I forbindelse med kompetenceudviklingen har centralbiblioteket tillige drevet 5 netværk for mellemledere. I netværkene foregår der metodiske drøftelser af mellemledernes egne ledelsesmæssige udfordringer. Mellemleder-netværkene har haft 42 deltagere fra 23 biblioteker. Bibliotekslederne har afholdt 9 møder, hvor der bl.a. er behandlet emner som Kulturforbrug i forandring, Ledelse af selvledende medarbejdere, Folkebibliotekerne i videnssamfundet og Vision on fremtidens biblioteksrum. Desuden har bibliotekslederne været på et to-dages internat i Smygehus, hvor det overordnede tema var Ledelse i forandring. Kompetenceudvikling i netværk I samarbejde med IT & Telestyrelsen har der været afholdt Fællesmøde for alle digitale kontaktpersoner vedr. Nem Id og E-dag 3, og der er gennemført kurser for it-underviserne. Der er planlagt og gennemført en Kulturtræneruddannelse med 20 deltagere, heraf 7 fra Region Hovedstaden. Musik i elektronisk form Netmusik tilbød i 2010 landets biblioteker at tilkøbe muligheden for at streame musik via browseren. 59 biblioteker tilkøbte denne ekstra ydelse. I 2010 havde Netmusik således streamede tracks og 8,9 millioner downloads på landsplan. Download-servicen blev brugt af brugere fordelt på 98 kommuner mens streaming-servicen blev brugt af brugere fordelt på 59 kommuner. I 2010 fusionerede Netmusik og musikbibliotek.dk for at tilføre download-servicen biblioteksrelevant formidling. Ifbm. fusionen ændrede Netmusik navn til Bibzoom. Efter den vellykkede fusion den udtrådte Gentofte Centralbibliotek af Bibzoomkonsortiet som herefter består af centralbibliotekerne i Odense og Herning samt Statsbiblioteket. Redaktionansvaret for formidlingsdelen ophørte Elektroniske tekstlicenser Der er genforhandlet 50 licenser, heraf 14 danske og 36 udenlandske, og der er forhandlet aftaler på 7 nye produkter, heraf 3 danske. Der er tillige forhandlet fjernadgang til yderligere 2 danske produkter, Greens Online og Magnus. Desuden er der i perioden opnået resultater m.h.t. metadata fra flere store leverandører, således at de kan synliggøres via Brønden. I gennemsnit har hvert af landets biblioteker tegnet abonnement på 15 licenser. Der har i perioden løbende været kontakt med Deff-sekretariatet ligesom der har været afholdt et møde mellem de to licenskontorer. Der har været afholdt 4 møder med cb-licensgruppen, hvor emnerne har været Formidling, Licensguide.dk, Support og Kompetenceudvikling. Kørselsordningen.

5 Gentofte Bibliotekerne varetager den regionale kørselsordning for alle kommuner i centralbiblioteksområdet, og indgår som knudepunkt i den nationale kørselsordning. Der køres fem dage om ugen til folke- og forskningsbibliotekerne og to-tre dage til uddannelsesbibliotekerne. Antallet af uddannelsesbiblioteker er faldet både p.g.a. sammenlægninger af uddannelsesinstitutioner, men også fordi flere gymnasier har valgt kørselsordningen fra. Der afgår tre ruter fra Gentofte Knudepunkt, og der køres til i alt 60 biblioteker. Vurdering af årets faglige resultat 2010 var året, hvor København og Frederiksberg kommuner på alle områder blev en del af centralbiblioteksområdet. Der har i 2010 været et tæt samarbejde med de to biblioteker m.h.p. at tilpasse overbygningen, så den også matcher efterspørgslen i disse to store biblioteksvæsener. Tilbagemeldinger på Tilfredshedsundersøgelsen samt en stigning i interurbanudlån på 13.9% til København og Frederiksberg, ses som udtryk for, at det er lykkedes. Visionen om at centralbiblioteket skal styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at fungere og udvikle sig fagligt og ressourcemæssigt er opfyldt via de faglige og ledelsesmæssige udviklingsfora, og her igennem er det samtidig lykkedes at initiere implementeringerne af en national udviklingsstrategi i folkebibliotekerne. Der er stor tilslutning til de valgte indsatsområder, som hvert år besluttes på et Biblioteksledermøde. Tilfredshedsundersøgelsen viser generelt, at centralbiblioteket har en opgave i forhold til indkøb, formidling samt råd og vejledning af ikke-boglige materialer. Centralbiblioteket besøger, over en 4 års periode, alle regionens biblioteker. De første besøg ligger i sommeren 2011, og her vil der blive drøftet, hvordan centralbiblioteket kan støtte og udvikle bibliotekerne.. Tilfredshedsundersøgelsen vil indgå i centralbibliotekets interne arbejde med at udvikle centralbiblioteksvirksomheden, så den er i overensstemmelse med regionens ønsker. Vedr. kompetenceudvikling er der stor tilfredshed både hvad angår form, indhold, indflydelse på indhold samt kvaliteten af undervisningen, og den samlede score på Kompetenceudvikling er, at 92% er Meget tilfredse og Tilfredse. Samlet set er der inden for alle overbygningsområderne opnået et godt resultat i det forløbne år, og som også regnskabet viser, er centralbibliotekstilskuddet anvendt til de aftalte resultatmål. Lone Gladbo Kulturdirektør

6

7

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne

Læs mere

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport Gentofte Centralbibliotek Resultatrapport 2014 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne omfatter

Læs mere

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 1 vers. 18.12. Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 2.1 Materialeoverbygning Centralbibliotekerne indkøber i fællesskab al udenlandsk litteratur (dog undtagen tidsskrifter, subskriptioner,

Læs mere

Introduktion til Centralbiblioteket

Introduktion til Centralbiblioteket Introduktion til Centralbiblioteket Region Hovedstaden - Gentofte Centralbibliotek Thomas Angermann, Leder af Kultur & Bibliotek og CB-leder Bo Steengaard Christensen, CB-sekretær Rosa Andersen, bibliotekar

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002 Beretning for Gentofte Centralbibliotek 2002. Gentofte Bibliotekernes målsætning og ambition er at udvikle centralbiblioteket som videns- og informationscenter,

Læs mere

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen HVAD ER ET CENTRALBIBLIOTEK

Læs mere

Samordning og rådgivning

Samordning og rådgivning Side 1 af 5 Gentofte Centralbibliotek - Handlingsplan 2015 Vision Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at fungere og udvikle sig fagligt og ressourcemæssigt

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomheden 2010-2013 Sidst redigeret den 26. november 2009 GB/THAN Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2010-2013 Rammeaftalen mellem Styrelsen for Bibliotek og

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2004

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2004 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2004 1 Beretning for Gentofte Centralbibliotek Gentofte Centralbiblioteks målsætning og ambition er, i et tæt samarbejde med brugerne, at fastholde centralbiblioteket

Læs mere

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Den Kompetente Region

Den Kompetente Region Den Kompetente Region Strategiarbejde for Roskildes Centralbiblioteksområde (Region Sjælland & Bornholm) 2010-2013 Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at

Læs mere

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen 1. Albertslund Bibliotek 2.

Læs mere

NAM netværksmøde 18/11

NAM netværksmøde 18/11 NAM netværksmøde 18/11 Netværkets rammer og muligheder Ved Leder af Team CB og Projekter Christine Bruun Dagsorden Netværkets rammer og muligheder: Hvad tilbyder / leverer centralbiblioteket - kort intro

Læs mere

Beretning for CB-regnskab 2002

Beretning for CB-regnskab 2002 Odense Centralbiblioteks beretning for CB-R2002 Beretning for CB-regnskab 2002 Odense Centralbiblioteks overordnede målsætning for udviklingskontraktperioden 2002 var at videreudvikle de regionale støttefunktioner

Læs mere

Målsætningerne opfyldes gennem centralbibliotekets forankring i det biblioteksfaglige miljø, der kobles med metodiske og processuelle kompetencer.

Målsætningerne opfyldes gennem centralbibliotekets forankring i det biblioteksfaglige miljø, der kobles med metodiske og processuelle kompetencer. Strategi for Gentofte Centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 1. Rammesætning 1.1 Formål og mission Gentofte Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

! " #$% &#% ' (% ' # )# *

!  #$% &#% ' (% ' # )# * ! " #$% &#% ' (% ' # )# *!+,% ) 31-05-2006 Kontaktmøde med folkebibliotekerne den 18. maj 2006 Dias 1 ) Statsbiblioteket vil være en markant aktør i vidensamfundet ved at skabe attraktive rum for forskning,

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Gentofte 5. april 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Nina From, SLKS Foto:

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Herning 17. juni 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Signe Thomsen, SLKS Foto:

Læs mere

BibZoom.dk leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på BibZoom.dk.

BibZoom.dk leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på BibZoom.dk. Månedlig statistikrapport leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på. Rapporten indeholder forbrugstal og brugerantal for individuelle biblioteker, samt tal og grafer for

Læs mere

Månedlig statistikrapport

Månedlig statistikrapport Månedlig statistikrapport leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på. Rapporten indeholder forbrugstal og brugerantal for individuelle biblioteker, samt tal og grafer for

Læs mere

Månedlig statistikrapport

Månedlig statistikrapport Statistikrapport december 2010 Månedlig statistikrapport leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på. Rapporten indeholder forbrugstal og brugerantal for individuelle biblioteker,

Læs mere

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite BibZoom.dk BIBZOOM.DK MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER - SEPTEMBER 211 BIBZOOM.DK STATSBIBLIOTEKET VICTOR ALBECKS VEJ 1 8 AARHUS C Brug af websitet BibZoom.dk Besøg på BibZoom.dk Brugere Tidsforbrug pr.

Læs mere

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Mål og fokusområder 2015 Aalborg Bibliotekerne har fokus på, at udvikle bibliotekstilbuddet i takt med aktuelle tendenser i samfundet og medieudviklingen.

Læs mere

BibZoom.dk leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på BibZoom.dk.

BibZoom.dk leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på BibZoom.dk. Månedlig statistikrapport leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på. Rapporten indeholder forbrugstal og brugerantal for individuelle biblioteker, samt tal og grafer for

Læs mere

Gentofte Bibliotekerne. Centralbibliotek for København Amt

Gentofte Bibliotekerne. Centralbibliotek for København Amt Gentofte Bibliotekerne Centralbibliotek for København Amt Virksomhedsregnskab for år 2000 1 Indberetning af regnskab for centralbiblioteksvirksomheden for år 2000 Indledning Gentofte bibliotekerne varetager

Læs mere

Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde

Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde Bilag 1 data vedr. udviklingen i sager og økonomi på det specialiserede voksenområde Serviceudgifter til 85 (botilbudslignende), 107 og 108 Udgifterne er i løbende priser, hvorfor en svag stigning svarer

Læs mere

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite BibZoom.dk Brug af websitet BibZoom.dk Besøg på BibZoom.dk Brugere Tidsforbrug pr. besøg Sidevisninger Forbrug af produkter Musik-downloads Musik-streams Downloadende brugere Streamende brugere Akkumulerede

Læs mere

Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne

Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne September 2013 Kun hver anden virksomhed vil anbefale kommunerne i Region Hovedstaden Kun halvdelen af virksomhederne i Region Hovedstaden vil anbefale den kommune, de selv bor i til andre virksomheder.

Læs mere

Månedlig statistikrapport

Månedlig statistikrapport Statistikrapport oktober 21 Månedlig statistikrapport leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på. Rapporten indeholder forbrugstal og brugerantal for individuelle biblioteker,

Læs mere

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite BibZoom.dk BIBZOOM.DK MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER - OKTOBER 211 BIBZOOM.DK STATSBIBLIOTEKET VICTOR ALBECKS VEJ 1 8 AARHUS C Brug af websitet BibZoom.dk Besøg på BibZoom.dk Brugere Tidsforbrug pr. besøg

Læs mere

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite BibZoom.dk BIBZOOM.DK MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER - NOVEMBER 211 BIBZOOM.DK STATSBIBLIOTEKET VICTOR ALBECKS VEJ 1 8 AARHUS C Brug af websitet BibZoom.dk Besøg på BibZoom.dk Brugere Tidsforbrug pr.

Læs mere

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite BibZoom.dk BIBZOOM.DK MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER - DECEMBER 211 BIBZOOM.DK STATSBIBLIOTEKET VICTOR ALBECKS VEJ 1 8 AARHUS C Brug af websitet BibZoom.dk Besøg på BibZoom.dk Brugere Tidsforbrug pr.

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite BibZoom.dk BIBZOOM.DK MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER - FEBRUAR 211 BIBZOOM.DK STATSBIBLIOTEKET VICTOR ALBECKS VEJ 1 8 AARHUS C Brug af websitet BibZoom.dk Besøg på BibZoom.dk Brugere Tidsforbrug pr. besøg

Læs mere

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Hovedstadens område

Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse og puljen til uddannelsesløft i kommunerne i RAR- Hovedstadens område Baggrundsmateriale til dialog om strategier og mål for brugen af Den regionale uddannelsespulje Det regionale arbejdsmarkedsråd 1. maj 2017 Data om den regionale uddannelsespulje, 6 ugers jobrettet uddannelse

Læs mere

Nye organisations og institutionsmodeller

Nye organisations og institutionsmodeller Nye organisations og institutionsmodeller Temamøde Biblioteksledermødet d. 10. november 2011 Præsentation 1993 2005 områdeleder på Statsbiblioteket 2005 bibliotekschef i Vejle Forskelle/ligheder i udviklingen

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland Aalborg Centralbibliotek Kompetenceudvikling for bibliotekerne i Nordjylland Region Nordjylland AALBORG BIBLIOTEKERNE CENTRALBIBLIOTEK FOR NORDJYLLAND Side 2 Vi prioriterer den fælles kompetenceudvikling

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden

Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Sådan påvirker regeringens boligudspil husejerne i Region Hovedstaden Regeringens boligudspil vil have betydning for den bolig, boligejerne i Danmark skal betale. I denne oversigt præsenteres effekterne

Læs mere

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok

Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok September 2013 Hovedstadsregionens byrådspolitikere gør ikke nok Byrådene i hovedstadsregionen har ikke været gode nok til at lytte til erhvervslivet og træffe beslutninger, der fremmer den private beskæftigelse

Læs mere

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune

Velkommen til politisk dialogmøde. Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune Velkommen til politisk dialogmøde Ved Svend Erik Christiansen Formand for Sundhedsudvalget i Hørsholm Kommune Program 16.00-16.05 Velkomst 16.05-16.10 Sundhedsaftalen som politisk dokument 16.10-16.20

Læs mere

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser

Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Balancen mellem digitale og traditionelle biblioteksydelser Hvordan udvikler man bibliotekernes ydelser med den rette balance mellem de traditionelle og de nye biblioteksydelser? Hvordan får bibliotekerne

Læs mere

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek

Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Fra model til effekt metodisk konceptudvikling af det nye bibliotek Indledning I 2010 udgav Styrelsen for Bibliotek og Medier rapporten Folkebibliotekerne i vidensamfundet (FIVS). Rapporten præsenterer

Læs mere

RESULTATRAPPORT Side 1

RESULTATRAPPORT Side 1 RESULTATRAPPORT 2015 Side 1 ROSKILDE BIBLIOTEKERNE CENTRALBIBLIOTEKSVIRKSOMHEDEN 2015 Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale med centralbibliotekskommunerne for perioden

Læs mere

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus

Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde. 29. november 2011 Allerød Kulturhus Kultur Metropol Øresund Styregruppemøde 29. november 2011 Allerød Kulturhus Dagsorden 1. Velkomst 2. Deltagerkredsen i KMØ 2012-2015 3. Forhandling med Kulturministeriet 4. Projekter og økonomi 5. Evt.

Læs mere

Månedlig statistikrapport

Månedlig statistikrapport Månedlig statistikrapport leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på. Rapporten indeholder forbrugstal og brugerantal for individuelle biblioteker, samt tal og grafer for

Læs mere

Vækstbarometer. Greater Copenhagen. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Greater Copenhagen. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Greater Copenhagen Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Regionsældreråd Hovedstaden

Regionsældreråd Hovedstaden Regionsældreråd Hovedstaden Ændringsforslag til : VEDTÆGTER FOR REGIONSÆLDRERÅDET I HOVEDSTADSREGIONEN. Gældende vedtægter 1. Grundlag Regionsældrerådet er et ældrepolitisk samarbejdsforum for regionens

Læs mere

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget.

Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Kommunernes fordeling med hensyn til områdetillæg: Det er arbejdsstedets beliggenhed som har betydning for områdetillægget. Til Gruppe 0 henføres: Kommuner der ikke er henført til Gruppe 1-4. Til Gruppe

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 48 20 50 66 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk.

Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk. Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk. Rapporten indeholder tal for dels individuelle biblioteker, og dels

Læs mere

Det tættere samarbejde mellem centralbibliotekerne indbyrdes og med Kulturstyrelsen betød i 2012 en række koordinerede udviklingsinitiativer.

Det tættere samarbejde mellem centralbibliotekerne indbyrdes og med Kulturstyrelsen betød i 2012 en række koordinerede udviklingsinitiativer. Beretning 2012 Generelt Det tættere samarbejde mellem centralbibliotekerne indbyrdes og med Kulturstyrelsen betød i 2012 en række koordinerede udviklingsinitiativer. Centralbibliotekernes chefer og udviklingschefer

Læs mere

BØRNEHUS HOVEDSTADEN

BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BØRNEHUS HOVEDSTADEN BISTÅR KOMMUNERNE I REGION HOVEDSTADEN MED UDREDNING I SAGER OM OVERGREB MOD BØRN OG UNGE. Børnehuset skal benyttes som led i kommunens børnefaglige

Læs mere

Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk.

Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk. Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk. Rapporten indeholder tal for dels individuelle biblioteker, og dels

Læs mere

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler

Ledelsesoverblik. Sundhedsaftaler REGION HOVEDSTADEN CENTER FOR SUNDHED ENHED FOR TVÆRSEKTORIELT UDVIKLING Ledelsesoverblik Sundhedsaftaler Det somatiske område: Færdigbehandlede dage Periode januar til juni 2018 Særudgave af data omkring

Læs mere

Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter!

Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter! Få 30 % mere styr på det på kun 45 minutter! 1 Dogmeregler for mit oplæg: Maks. 22 slides. Ikke nævne DDB. Kortene på bordet. Mere refleksion end konklusion. 2 Min faglige DNA: Uddannet bibliotekar. Kommunikationschef

Læs mere

Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden

Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden Udbredelse af kommunikation mellem kommuner og private lægepraksis Region Hovedstaden Opdateret november 2016 Statistikken kommune/læge udbredelse viser, hvor udbredt elektronisk kommunikation er mellem

Læs mere

VEJLEDNING. November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed

VEJLEDNING. November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed VEJLEDNING Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite

BibZoom.dk. Support Supporthenvendelser Supporthenvendelser, emne Facebook-fans Sidevisninger på supportwebsite BibZoom.dk BIBZOOM.DK MÅNEDSSTATISTIK TIL BIBLIOTEKER - AUGUST 211 BIBZOOM.DK STATSBIBLIOTEKET VICTOR ALBECKS VEJ 1 8 AARHUS C Brug af websitet BibZoom.dk Besøg på BibZoom.dk Brugere Tidsforbrug pr. besøg

Læs mere

Biblioteksklub regionalt samarbejde. Biblioteksledermøde d. 7. november 2009 Gentofte Hovedbibliotek

Biblioteksklub regionalt samarbejde. Biblioteksledermøde d. 7. november 2009 Gentofte Hovedbibliotek Biblioteksklub regionalt samarbejde Biblioteksledermøde d. 7. november 2009 Gentofte Hovedbibliotek Biblioteksklub - baggrund Oplæg fra bibliotekslederne til erfagruppen (januar) Erfagruppen afdækning

Læs mere

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Arbejdskraft. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Arbejdskraft Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region Hovedstaden gennemfører

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for den erhvervsdrivende fond Væksthus Hovedstadsregionen 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Fondens navn er Den erhvervsdrivende fond Væksthus Hovedstadsregionen.

Læs mere

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011

Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen. Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 Styring og udvikling af det nære sundhedsvæsen Jan Trøjborg KKR- hovedstaden nov. 2011 En offensiv strategi for det nære sundhedsvæsen Få specialiserede sygehuse og hurtig udskrivning Demografi og kronikere

Læs mere

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning.

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning. Høringsparter 26. marts 2007 J. nr. 406-1 jth Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning. Statens kontrakt med centralbibliotekskommunerne udløber med udgangen af

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen

Vedtægter for. Væksthus Hovedstadsregionen Vedtægter for Væksthus Hovedstadsregionen juni 2010 Navn og hjemsted Stk. 1. Institutionens navn er Væksthus Hovedstadsregionen. Stk. 2. Fondens hjemsted er Københavns Kommune Stk. 3. Fonden er stiftet

Læs mere

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009 Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 175 Offentligt NOTAT 26. marts 2007 J.nr.: 406-1 JHL / ROL Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009 Indledning Den

Læs mere

Allerød biblioteker. Handlingsplaner 2012-2013. Endelig udgave 01/02/2012 1

Allerød biblioteker. Handlingsplaner 2012-2013. Endelig udgave 01/02/2012 1 Allerød biblioteker Handlingsplaner 2012-2013 Endelig udgave 01/02/2012 1 Allerød Biblioteker Handlingsplaner 2012 Tema: Åbne biblioteker s. 3 Handlingsplan for tema: Åbne biblioteker s. 4-7 Tema: Inspiration

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Modeller til håndtering af regnskab 2012

Modeller til håndtering af regnskab 2012 Modeller til håndtering af regnskab 2012 6. maj 2013 / Af: Jonna Holmgaard Larsen 1. Registrering af ressourcebrug 2012 I rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed er det aftalt i kapitel 8.1 at centralbiblioteket

Læs mere

Strategi. for bibzoom.dk. BibZoom.dk. Herning Bibliotekerne Odense Centralbibliotek Statsbiblioteket

Strategi. for bibzoom.dk. BibZoom.dk. Herning Bibliotekerne Odense Centralbibliotek Statsbiblioteket Strategi for bibzoom.dk 2011 - strategi 2011 side 2 Strategi for bibzoom.dk 2011 godkendt af ledelsen den 8. december 2010. Indhold Mission... 3 Vision... 3 Overordnet strategi... 3 Organisering... 3 Ledelsen

Læs mere

Ballerup Benchmark R juni 2016 Sagsbeh.: Cecilie Lin Jakobsen

Ballerup Benchmark R juni 2016 Sagsbeh.: Cecilie Lin Jakobsen Ballerup Benchmark R2015 7. juni 2016 Sagsbeh.: Cecilie Lin Jakobsen Email: ceja01@frederiksberg.dk J.nr.: 00.01.00-P05-3-16 Økonomi- og Adm Stab Sammenligning af udgifter på psykiatri- og voksenhandikapområdet

Læs mere

Sæt din kommune på landkortet

Sæt din kommune på landkortet Sæt din kommune på landkortet Copenhagen Capacity Nørregade 7B 1165 København K Tel: +45 33 22 02 22 www.copcap.com Projekt SPI er et samarbejde mellem kommuner i hovedstadsregionen og Copenhagen Capacity.

Læs mere

Klare mål for Statsbiblioteket 2009

Klare mål for Statsbiblioteket 2009 Klare mål for Statsbiblioteket 2009 tilfredsstillende Utilfredsstillende Biblioteket skal være åbent i den annoncerede åbningstid 99-100% 95-98% under 95% Hjemmesiden skal være oppe 24 timer i døgnet 99-100%

Læs mere

AALBORG BIBLIOTEKERNE. Centralbiblioteksberetning 2016

AALBORG BIBLIOTEKERNE. Centralbiblioteksberetning 2016 AALBORG BIBLIOTEKERNE Centralbiblioteksberetning 2016 1. Beretning 1. a Beskrivelse af økonomiske, ledelsesmæssige og faglige forhold i regionen I 2016 har Mariagerfjord Bibliotekerne og Biblioteket i

Læs mere

Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden:

Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden: CB-strategi Roskilde Centralbibliotek 2016-2019 Mission og Rammesætning Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden:

Læs mere

Temabåret Markedsføringssamarbejde

Temabåret Markedsføringssamarbejde Temabåret Markedsføringssamarbejde Konceptbeskrivelse På biblioteksledermødet den 4. december 2009 blev det på baggrund af oplæg fra erfagruppen for markedsføring besluttet at udfolde to markedsføringssamarbejder:

Læs mere

Indberetning af regnskab for centralbiblioteksvirksomheden for år 2001

Indberetning af regnskab for centralbiblioteksvirksomheden for år 2001 Indberetning af regnskab for centralbiblioteksvirksomheden for år 2001 1. Beretning. Beskrivelse af centralbiblioteksvirksomheden. Gentofte Bibliotekerne varetager i henhold til Biblioteksloven 9, 10,

Læs mere

SALG 2011. BibZoom.dk - Salgsmøde 2011

SALG 2011. BibZoom.dk - Salgsmøde 2011 BibZoom.dk - Salgsmøde 2011 Agenda BibZoom.dk strategi Bibzoom.dk 2011 Dialog Vision BibZoom.dk skal bidrage aktivt til at positionere de danske biblioteker som en innovativ, vigtig og serviceorienteret

Læs mere

Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk.

Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk. Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk. Rapporten indeholder tal for dels individuelle biblioteker, og dels

Læs mere

Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde

Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde Kommuner i hovedstadsregionen 2012 Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede socialområde INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

University College Nordjylland, Biblioteket Strategi 2010-2012

University College Nordjylland, Biblioteket Strategi 2010-2012 University College Nordjylland, Biblioteket Strategi 2010-2012 Indhold UVisionU... 2 UMissionU... 2 UOrganisationU... 2 UKonsolideringU... 3 UVisionens indsatsområder 2010-2012U... 4 U1. Adgang til relevant

Læs mere

Socialtilsyn Hovedstaden

Socialtilsyn Hovedstaden Socialtilsyn Hovedstaden Hovedkonklusioner fra årsrapport 2015 samt takster for 2017 Magistraten den 6. juni 2016 Disposition Årsrapport 2015 og takster 2017 Socialtilsyn Hovedstadens Årsrapport 2015 Årsrapporten

Læs mere

Fremtidens biblioteksstrategi. Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent

Fremtidens biblioteksstrategi. Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent Fremtidens biblioteksstrategi Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent Zombier eller biblioteksudviklere? - Bibliotekarer er zombier om 15 år: kassedamer, postbude og bibliotekarer er et uddøende folkefærd...

Læs mere

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 hvorfor DDB? hvad er DDB? økonomi organisation centralbibliotekernes rolle licenser, netbiblioteker og apps CMS hvorfor DDB? fælles udviklingskraft og udviklingsmiljø

Læs mere

Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk.

Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk. NY Månedlig statistikrapport netmusik.dk-support leverer månedligt denne statistikrapport til biblioteker som abonnerer på netmusik.dk. Rapporten indeholder tal for individuelle biblioteker, og tal og

Læs mere

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling

Lægedækningsundersøgelse for Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Lægedækningsundersøgelse for 2017 Center for Sundhed Enhed for Tværsektoriel Udvikling Regionen fastsætter hvert år lægedækningen for det kommende år. Som udgangspunkt for denne fastsættelse skal regionen

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

Nutidens folkebibliotek skal facilitere at borgerne kan udleve sig selv i styrket

Nutidens folkebibliotek skal facilitere at borgerne kan udleve sig selv i styrket Strategi for Herning Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019, Brændstof til Bibliotekerne Indledning Digitalisering og medialiseringen af samfundet er det arkimediske punkt i det paradigmeskifte

Læs mere

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde

Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Samarbejdsaftale for det mellemkommunale specialundervisningsområde Anbefalet i KKR Hovedstaden den 13. juni 2008 Indledning Den nuværende aftale vedr. specialundervisning omfatter skoleåret 2008/09 og

Læs mere

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi

Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet. Koncern Økonomi Til: Følgegruppen for økonomi og aktivitet Koncern Økonomi Dataenheden Kongens Vænge 2 DK - 3400 Hillerød Opgang Blok A Telefon 48 20 50 00 Direkte 40 13 30 23 Fax 48 20 57 99 Mail oekonomi@regionh.dk

Læs mere

Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde og specialundervisning 2013

Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde og specialundervisning 2013 Analyse af prisudviklingen på de takstbelagte tilbud på det specialiserede socialområde og specialundervisning 2013 Kommunerne i hovedstadsregionen April 2013 Fælleskommunalt sekretariat for det specialiserede

Læs mere

Ballerup Benchmark R juni 2015 Sagsbeh.: Cecilie Lin Jakobsen

Ballerup Benchmark R juni 2015 Sagsbeh.: Cecilie Lin Jakobsen Ballerup Benchmark R2014 1. juni 2015 Sagsbeh.: Cecilie Lin Jakobsen E-mail: ceja01@frederiksberg.dk J.nr.: 00.01.00-P05-2-15 Økonomi- og Adm Stab Sammenligning af udgifter på psykiatri- og voksenhandikapområdet

Læs mere

Vækstbarometer. Sund, kreativ, grøn og smart vækst. Region Hovedstaden

Vækstbarometer. Sund, kreativ, grøn og smart vækst. Region Hovedstaden Vækstbarometer Region Hovedstaden Sund, kreativ, grøn og smart vækst Region Hovedstadens Vækstbarometer er et repræsentativt panel af mere end 800 direktører for virksomheder i Region Hovedstaden. Region

Læs mere

Evaluering af klinik på modul 1. Efterår (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende

Evaluering af klinik på modul 1. Efterår (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende Evaluering af klinik på modul 1 Efterår 2015 (klinikperiode uge 39-40) DIA studerende 1 Indholdsfortegnelse Gennemførelsesoversigt... 3 Gennemførelsesoversigt primær... 3 Gennemførelsesoversigt for psykiatri...

Læs mere

KOMMUNAL MEDFINANSIERING

KOMMUNAL MEDFINANSIERING KOMMUNAL MEDFINANSIERING KKR Hovedstaden den 10. september 2018, Morten Mandøe, KL Adgang til data afgørende Deling af data på tværs af den offentlige sektor har stor betydning for indsatsen med at styrke

Læs mere

Vedtægter for. Væksthus Hovedstaden

Vedtægter for. Væksthus Hovedstaden Vedtægter for Væksthus Hovedstaden Rev. Oktober 2012 Navn og hjemsted Stk. 1. Institutionens navn er Væksthus Hovedstaden. Stk. 2. Fondens hjemsted er Region Hovedstaden Stk. 3. Fonden er stiftet af: Albertslund

Læs mere

Nøgletal fra 2018 på genoptræningsområdet

Nøgletal fra 2018 på genoptræningsområdet Nøgletal fra 218 på genoptræningsområdet KL publicerer for ottende gang en oversigt, der beskriver udviklingen af genoptræningsområdet efter sundhedsloven 14 dvs. borgere der udskrives fra sygehus med

Læs mere