Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed"

Transkript

1 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomheden Sidst redigeret den 26. november 2009 GB/THAN Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed Rammeaftalen mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier på den ene side og Gentofte Bibliotekerne på den anden side fastlægger mål for Gentofte Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed i aftaleperioden og de vilkår, der politisk gives herfor. Denne rammeaftale gælder centralbiblioteksvirksomhed (folkebibliotekernes overbygningsfunktioner) i henhold til Lov om biblioteksvirksomhed, Lov nr. 340, af 17. maj 2000, Ifølge 11 indgår Kulturministeriet aftale om centralbiblioteksvirksomheden med den kommune, hvis folkebibliotek skal varetage denne funktion. Med hjemmel i finansloven varetager Styrelsen for Bibliotek og Medier forhandling og indgåelse af aftale om centralbiblioteksvirksomheden på vegne af Kulturministeriet. Aftalen konkretiseres i denne rammeaftale. Rammeaftalen er indgået efter forudgående høring af de relevante folkebiblioteker om de særlige behov og udfordringer, der bør tages højde for i kontrakten. Målene drøftes mindst én gang årligt i forbindelse med resultatopfølgningen. Hvert år i kontraktens løbetid skal rammeaftalen suppleres med en handleplan for året fra centralbibliotekets side. Kontrakten indeholder følgende opgaver: Kapitel 1: Centralbibliotekets Mission, vision og strategi Kapitel 2: Generelle opgaver Kapitel 3: Særlige opgaver Kapitel 4: Kørsel / sortering Kapitel 5: Understøttelse af national strategi Kapitel 6: Øvrige forpligtigelser Kapitel 7: Bevillinger knyttet til aftalen Kapitel 8: Kontraktforhold, resultatvurdering og revision Kapitel 1: Centralbibliotekets Mission, vision og strategi 1.1 Mission Centralbiblioteket virker som overcentral for folkebibliotekerne ved at søge at fremskaffe materiale, i det omgang folkebibliotekerne ikke selv råder over materialet. ( 9) Derudover har Centralbiblioteket opgaver der tager sigte på regional samordning inden

2 for et afgrænset geografisk område og på at styrke den faglige kompetence i bibliotekerne. ( 11, stk. 2) 1.2 Vision Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at fungere og udvikle sig fagligt og ressourcemæssigt samt initiere implementeringen af en national udviklingsstrategi i folkebibliotekerne. 1.3 Strategi Gentofte Centralbibliotek skal hurtigt og smidigt fremskaffe materiale, tilbyde administrative løsninger og kompetenceudvikling således at folkebibliotekerne i regionen gives mulighed for at fokusere på kerneopgaverne i borgerbetjeningen. Faglig udvikling og videndeling sker i et regionalt fællesskab hvor alle biblioteksvæsener uanset størrelse har mulighed for at bidrage til og drage nytte heraf. København og Frederiksberg kommune er nye partnere i forhold til Samordning og Kompetenceudvikling og skal derfor sikres en plads i fællesskabet så deres lokale kompetencer og udfordringer matches og samtidig kommer regionen til gode. Kapitel 2: Generelle opgaver og mål Overordnet er opgaven at sikre udbredelsen af den statslige strategi til sikring af, at alle borgere i landet har adgang til et moderne bibliotekstilbud. For de biblioteker som er optegnet i bilag 1 varetager centralbiblioteket følgende generelle overbygningsopgaver: 1. Materialeoverbygning 2. Samordning og rådgivning 3. Kompetenceudvikling 4. Fælles centralbibliotekssite 2.1 Materialeoverbygning Centralbibliotekets opgave er at anskaffe og vedligeholde en overbygningssamling af faste og elektroniske materialer, herunder bøger, tidsskrifter, lydbøger, cd er, dvd er, multimedier, e- bøger, elektroniske musik- og tekstlicenser og andre egnede materialer, der kan supplere folkebiblioteker med de materialer, som borgerne efterspørger. Der skal være en balanceret fordeling i indkøb af bøger og andre materialer til sikring af et rimeligt niveau for bogligt materiale. Centralbiblioteket understøtter og udvikler lånesamarbejdet. Aktiviteterne i materialeoverbygningen omfatter udvælgelse, anskaffelse, klargøring, katalogisering og vedligeholdelse.

3 Centralbiblioteket har i samarbejde med forhandlingsenheden for tekstlicenser til folkebibliotekerne til opgave at sikre adgang til og formidling af tekstlicenser. Desuden forventes det at centralbiblioteket følger udviklingen i nye medier. For ovenstående har centralbiblioteket følgende opgaver og mål: Mål Udvikle værktøjer og redskaber der sikrer at materialeoverbygningen fungerer smidigt i forhold til efterspørgsel, indkøb, synlighed og levering. - I partnerskab med forskningsbibliotekerne og de øvrige centralbiblioteker at udvikle og evaluere metoder ifbm. indkøb af overbygningsmaterialer. 2.2 Samordning og rådgivning Centralbiblioteket skaber forudsætningerne for fælles faglig idéudvikling, erfaringsudveksling og videndeling i betjeningsområdet gennem en struktureret, fleksibel og vedkommende mødevirksomhed for biblioteksledere og bibliotekspersonale. Centralbiblioteket sikrer endvidere, at der kan gennemføres fælles initiativer i regionen som f.eks. formidlingsaktiviteter, undersøgelser og benchmarking. Centralbiblioteket understøtter initiativer til nye samarbejder og tværkommunale samarbejdsaftaler, systemudvikling, samarbejde mellem folke- og forskningsbiblioteker og lignende aktiviteter. Centralbiblioteket stiller faglig viden og kompetencer til rådighed for bibliotekerne i betjeningsområdet og yder individuel rådgivning og sparring. Centralbiblioteket rådgiver, vejleder og koordinerer generelt i forhold til alle faglige spørgsmål samt i forhold til projekter, udviklingsopgaver, særlige indsatsområder og aktuelle biblioteksorganisatoriske udfordringer. For ovenstående har centralbiblioteket følgende opgaver og mål: Mål initiere og koordinere tvær-kommunale samarbejder og understøtte nye og stærkere partnerskaber med kendte og nært beslægtede partnere og arbejde i retning af mere utraditionelle samarbejder. - arbejde mod koordinerede markedsføringstiltag i regionen. 2.3 Kompetenceudvikling Centralbiblioteket understøtter, styrker og koordinerer bibliotekspersonalets faglige kompetenceudvikling i betjeningsområdet. Kompetenceudviklingsaktiviteterne tilbydes som kurser, temadage, seminarer, workshop eller lignende. Indholdet udvikles i dialog med bibliotekerne i betjeningsområdet, og ligger indenfor områderne: faglig opgradering, nye faglige områder, aktuelle metoder og værktøjer samt aktiviteter i forhold til særlige målgrupper og nye teknologier. Centralbiblioteket udvælger derudover i samarbejde med de øvrige centralbiblioteker og Styrelsen for Bibliotek og Medier årligt i kontraktperioden ét fælles indsatsområde, hvor alle folkebiblioteker i Danmark skal tilbydes kompetenceudviklingsaktiviteter.

4 For ovenstående har centralbiblioteket følgende opgaver og mål: Mål kompetenceudvikling ifbm. videreudvikling af traditionelle formidlingsformer og formidlingsindhold under hensyntagen til borgernes ændrede behov og de nye muligheder for anvendelse af digitale og sociale teknologier. - understøtte bibliotekslederne i CB-området i at imødegå strategiske udfordringer. - kompetenceudvikling ifbm. udvikling af forskellige typer af aktiviteter i forhold til læring med afsæt i kendte brugerbehov / brugerprofiler. 2.4 Fælles digital kommunikation og formidling Centralbibliotekerne varetager et fælles centralbibliotekssite, hvor centralbibliotekernes aktiviteter inden for materialeoverbygning, samordning og rådgivning samt kompetenceudvikling synliggøres og formidles. Kapitel 3: Særlige opgaver Centralbiblioteket varetager efter aftale med Styrelsen for Bibliotek og Medier følgende særlige overbygningsopgaver: 3.1 Musik i elektronisk form Centralbibliotekerne har i samarbejde med Statsbiblioteket forpligtelsen til at stille adgang til musiklicenser til rådighed for folkebiblioteker i Danmark med henblik på videreformidling til brugerne. Rådgivning og vejledning samt varetagelse af referencespørgsmål indgår i forpligtelsen. Opgaven omfatter udvikling af formidling af musik i elektronisk form. Centralbibliotekerne i Gentofte, Odense og Herning varetager koordinationen med Statsbiblioteket. For ovenstående har centralbiblioteket følgende opgaver og mål: Mål Netmusik.dk skal levere en unik service på markedet af "gratis musik" som bidrager med biblioteksfaglig musikformidling. 2. Netmusik.dk skal levere infrastruktur der giver mulighed for at indgå i nye partnerskaber og udvide mængde og repertoire for e-produkter. Kapitel 4: Kørsel / sortering Centralbiblioteket varetager al sortering på knudepunktet til den nationale og de regionale ruter.

5 Centralbiblioteket varetager ligeledes kontakt og afregning for deltagelse (kørsel og sortering) med de deltagende biblioteker, herunder også at tage imod ønsker om, ændringer i og opsigelse af deltagelse. Centralbiblioteket skal videresende disse ønsker i struktureret form til Landstrygeren samt orientere Styrelsen for Bibliotek og Medier herom. Centralbiblioteket opkræver betaling for de eventuelle ekstra to køredage for folkebiblioteker og betaling for uddannelsesbibliotekers deltagelse i kørsel og sortering. På baggrund af faktura fra Styrelsen for Bibliotek og Medier videresender centralbiblioteket kvartalsvis de indkrævede midler for kørslen. Fragten af materialerne varetages af Landstrygeren. Det er aftalt i kontrakten med Landstrygeren at parterne skal medvirke i opfyldelsen af nærværende kontrakt på en loyal og rimelig måde, der er egnet til at fremme samarbejdet og en smidig udførelse af de af kontrakten omfattede ydelser. (Kontrakt om kørselsordning for Biblioteksstyrelsen) Kapitel 5: Understøttelse af national strategi Centralbiblioteket er behjælpelig med at formidle nationale tiltag, politikker og opgaver mellem Styrelsen for Bibliotek og Medier og folkebibliotekerne. Centralbiblioteket fremmer nationale initiativer, deltager i udviklingen af overbygningsfunktionen og i udviklingen af det samarbejdende biblioteksvæsen. Kapitel 6: Øvrige forpligtigelser Centralbiblioteket er proaktiv i samarbejde og samarbejdsaftaler med Styrelsen for Bibliotek og Medier, andre overbygningsbiblioteker, centre for undervisningsmidler, forskningsbiblioteker, uddannelsesinstitutioner over folkeskoleniveau, museer, arkiver og andre institutioner. Centralbiblioteket deltager i møder med Styrelsen for Bibliotek og Medier om overbygningsfunktionerne samt andre relevante møder på landsplan. Centralbiblioteket medvirker til, at der blandt folkebibliotekerne bliver sat fokus på at forbedre de handicappedes tilgængelighed til bibliotekerne - såvel den fysiske tilgængelighed som adgangen til information og oplevelser i det hele taget bl.a. gennem målrettede ydelser og kompetenceudvikling i tilknytning til betjening af handicappede. Desuden formidles kommunal og statslig information og information om samfundsforhold i øvrigt.

6 Centralbiblioteket bør bestræbe sig på at stille videogrammer/dvd er til rådighed. Centralbiblioteket skal hvert år indberette statistiske oplysninger som skal indgå i den nationale biblioteksstatistik efter de seneste retningslinier fra Styrelsen for Bibliotek og Medier. Derudover kan Styrelsen for Bibliotek og Medier indhente statistiske oplysninger fra centralbiblioteket til brug for undersøgelser m.v. Kapitel 7: Bevillinger knyttet til aftalen Staten afholder udgiften til centralbiblioteksvirksomheden. Statens samlede bevilling til centralbibliotekerne fastsættes på de årlige finanslove. Styrelsen for Bibliotek og Medier fastsætter og udbetaler tilskuddet til centralbiblioteket ud fra aftalte objektive kriterier. Tilskuddet udbetales forud i månedsvise rater. Styrelsen for Bibliotek og Medier udarbejder årligt et tillæg til kontrakten alene omfattende økonomien og tilskuddet til centralbiblioteket. Centralbiblioteket opstiller på baggrund af Styrelsen for Bibliotek og mediers tillæg en årlig økonomioversigt for overbygningsopgaverne som bilag til kontrakten. Kontraktperiodens tilskud beregnes ud fra forslaget til finanslov det pågældende år, og størrelsen er udtryk for Styrelsen for Bibliotek og Mediers forventede tilskud til de omfattede aktiviteter i aftaleperioden på baggrund af de love og tilskudsregler, der er gældende ved aftaleindgåelsen. Styrelsen for Bibliotek og Medier tager forbehold for størrelsen af det endelige tilskud i forhold til den endelige vedtagelse af de årlige finanslove i kontraktperioden. Hvis Finansministeriet og Kulturministeriet, i forbindelse med den årlige forhandling om rammerne for finanslovforslaget, gennemfører dispositionsbegrænsninger eller regulære besparelser, der berører denne kontrakt, vil der ske en reduktion af tilskuddet. Reduktionen beregnes forholdsvis til besparelsen i finanslovsbevillingen. Tilskuddet til centralbiblioteksvirksomheden modsvares i resultatkontraktperioden af en kommunal finansiering af det folkebibliotek, som varetager centralbiblioteksvirksomheden. Hvis kommunen i aftaleperioden reducerer den kommunale egenfinansiering væsentligt skal dette umiddelbart meddeles Styrelsen for Bibliotek og Medier. Kapital 8: Kontraktforhold, resultatvurdering og revision

7 Kontrakten træder i kraft den 1. januar 2010 og løber indtil den 31. december 2013 hvor kontrakten ophører med mindre andet aftales. Efter enighed mellem parterne kan der føjes yderligere opgaver til kontrakten. Centralbiblioteket har pligt til løbende at orientere Styrelsen for Bibliotek og Medier om forhold af væsentlig relevans for kontraktforholdet. 8.1 Resultatvurdering og revision Centralbiblioteket skal sikre åbenhed og gennemsigtighed med hensyn til institutionens resultater og virksomhed. Som led heri rapporterer centralbiblioteket om opnåede resultater og opfyldelse af målene efter de til enhver tid gældende regler og retningslinjer herfor. Rapport og regnskab skal være Styrelsen for Bibliotek og Medier i hænde senest den 1. juni hvert år i kontraktens løbetid. Rapporteringen drøftes med Styrelsen for Bibliotek of Medier og danner grundlag for styrelsens resultatopfølgning ved et årligt virksomhedsmøde mellem centralbiblioteket og Styrelsen for Bibliotek og Medier. 8.2 Misligholdelse Hvis centralbiblioteket ikke overholder sine forpligtelser, herunder tilsidesætter sine forpligtelser vedrørende leverance af materialer og tjenesteydelser i henhold til kontrakten, kan Styrelsen for Bibliotek og Medier tilbageholde udbetaling af tilskudsmidler med øjeblikkelig varsel. Misligholdelse af kontrakten vil kunne få konsekvenser for de fremtidige aftaler om centralbiblioteksvirksomheden. 8.3 Opsigelse Opsigelse af aftalen vil kunne ske med virkning fra det første fulde finansår efter opsigelsen finder sted. Opsigelsen skal varsles minimum et halvt år inden næste 1. januar. København, den 2009 Styrelsen for Bibliotek og Medier XX, den 2009 XX Kommune

8 Bilag og tillæg til kontrakten Side 4 af 6 Oversigt over folkebibliotekerne i centralbibliotekets betjeningsområde Årlig handleplan fra centralbiblioteket Årligt tillæg til kontrakten alene omfattende økonomien og tilskuddet til centralbiblioteket fra Styrelsen for Bibliotek og Medier Årlig økonomioversigt/budget for overbygningsopgaverne fra centralbiblioteket

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019

Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 Rammeaftalen mellem Kulturstyrelsen på den ene side og Roskilde Kommune på den anden side fastlægger mål for Roskilde Biblioteks centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

NAM netværksmøde 18/11

NAM netværksmøde 18/11 NAM netværksmøde 18/11 Netværkets rammer og muligheder Ved Leder af Team CB og Projekter Christine Bruun Dagsorden Netværkets rammer og muligheder: Hvad tilbyder / leverer centralbiblioteket - kort intro

Læs mere

Samordning og rådgivning

Samordning og rådgivning Side 1 af 5 Gentofte Centralbibliotek - Handlingsplan 2015 Vision Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at fungere og udvikle sig fagligt og ressourcemæssigt

Læs mere

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek

Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 1 vers. 18.12. Handlingsplan 2014 for Gentofte Centralbibliotek 2.1 Materialeoverbygning Centralbibliotekerne indkøber i fællesskab al udenlandsk litteratur (dog undtagen tidsskrifter, subskriptioner,

Læs mere

Den Kompetente Region

Den Kompetente Region Den Kompetente Region Strategiarbejde for Roskildes Centralbiblioteksområde (Region Sjælland & Bornholm) 2010-2013 Centralbibliotekernes vision er at styrke de muligheder, folkebibliotekerne har for at

Læs mere

Materialeoverbygning

Materialeoverbygning Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2010 Fra 1. januar 2010 har Gentofte Bibliotekerne varetaget samtlige centralbiblioteksopgaver for hele Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner, incl.

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2012 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne

Læs mere

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009 Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 175 Offentligt NOTAT 26. marts 2007 J.nr.: 406-1 JHL / ROL Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning fra 2009 Indledning Den

Læs mere

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland

Kompetenceudvikling. Region Nordjylland. Aalborg Centralbibliotek. for bibliotekerne i Nordjylland Aalborg Centralbibliotek Kompetenceudvikling for bibliotekerne i Nordjylland Region Nordjylland AALBORG BIBLIOTEKERNE CENTRALBIBLIOTEK FOR NORDJYLLAND Side 2 Vi prioriterer den fælles kompetenceudvikling

Læs mere

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning.

Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning. Høringsparter 26. marts 2007 J. nr. 406-1 jth Høring om Biblioteksstyrelsens oplæg til reform af folkebibliotekernes overbygning. Statens kontrakt med centralbibliotekskommunerne udløber med udgangen af

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapport 2014 1. Grundlag Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed med seks centralbibliotekskommuner

Læs mere

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport

Gentofte Centralbibliotek. Resultatrapport Gentofte Centralbibliotek Resultatrapport 2014 Centralbiblioteket Gentofte Bibliotekerne er centralbibliotek for Region Hovedstaden, der består af 28 kommuner ekskl. Bornholms Kommune. Grundydelserne omfatter

Læs mere

Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015

Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015 Vejledning til centralbibliotekernes årsregnskab og resultatrapport 2015 1. Grundlag Slots- og Kulturstyrelsen har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

Målsætningerne opfyldes gennem centralbibliotekets forankring i det biblioteksfaglige miljø, der kobles med metodiske og processuelle kompetencer.

Målsætningerne opfyldes gennem centralbibliotekets forankring i det biblioteksfaglige miljø, der kobles med metodiske og processuelle kompetencer. Strategi for Gentofte Centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019 1. Rammesætning 1.1 Formål og mission Gentofte Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for

Læs mere

Rammeaftale for DDB-samarbejdet

Rammeaftale for DDB-samarbejdet August 2018 DDB Sekretariatet Rammeaftale for DDB-samarbejdet 2018-2019 NOTAT Indledning Rammeaftalen for DDB-samarbejdet fastlægger mål og prioriteringer for DDB-sekretariats virksomhed i aftaleperioden

Læs mere

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket:

1. Økonomisk ramme Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for biblioteket: RAMMEAFTALE Statsbiblioteket 2011-14 15. november 2010 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Statsbiblioteket på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Kapitel 1: Indledning

Kapitel 1: Indledning Kapitel 1: Indledning Kontrakten mellem Biblioteksstyrelsen og Gentofte Kommune fastlægger målsætningerne for Københavns Amts centralbiblioteksvirksomhed, herunder virksomhedens strategiske grundlag, udvikling,

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Gentofte CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Gentofte 5. april 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Nina From, SLKS Foto:

Læs mere

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen

Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Dialogmøde mellem bibliotekslederne i Herning CB-region og Slots- og Kulturstyrelsen Herning 17. juni 2019 Enhedschef Annette Bach, Specialkonsulent Kamma Kirk Sørensen, konsulent Signe Thomsen, SLKS Foto:

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2002 Beretning for Gentofte Centralbibliotek 2002. Gentofte Bibliotekernes målsætning og ambition er at udvikle centralbiblioteket som videns- og informationscenter,

Læs mere

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016

Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen. Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Biblioteksområdet i Slotsog Kulturstyrelsen Tine Vind, enhedschef for biblioteker, November 2016 Foto: Ferie Camp med Cirkus Panik, 2016 (Anne Roesen) Slots- og Kulturstyrelsen fusioneret 2016 af Kulturstyrelsen

Læs mere

Introduktion til Centralbiblioteket

Introduktion til Centralbiblioteket Introduktion til Centralbiblioteket Region Hovedstaden - Gentofte Centralbibliotek Thomas Angermann, Leder af Kultur & Bibliotek og CB-leder Bo Steengaard Christensen, CB-sekretær Rosa Andersen, bibliotekar

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2019 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018

HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 HANDLINGSPLAN Aalborg Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2018 Materialeoverbygning Opgaver Aalborg Bibliotekerne vil sikre en effektiv medieforsyning til regionens biblioteker og sikre effektive

Læs mere

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet.

Bibliotekets årsregnskab indsendes til Kulturstyrelsen efter revision og godkendelse i kommunen og med en kopi af revisionsprotokollatet. Vejledning til årsregnskab og resultatrapporten 2013 1. Grundlag Kulturstyrelsen, Biblioteker har med hjemmel i bibliotekslovens 11 indgået en rammeaftale med centralbibliotekskommunerne for perioden 2010-2013.

Læs mere

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development

UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development UDKAST TIL Samarbejdsaftale mellem Region Sjælland og Femern Belt Development 1. Parterne mellem Region Sjælland Alléen 15 4180 Sorø EAN-nr.: 5798002040609 Telefon: 70 15 50 00 E-mail: vaekstforum@regionsjaelland.dk

Læs mere

SAMARBEJDSAFTALE LEVERING AF LOKAL ERHVERVSSERVICE SAMT UDFØRELSE AF PRIORITEREDE UDVIKLINGSOPGAVER MELLEM SYDDJURS KOMMUNE <KONTRAKTHOLDER>

SAMARBEJDSAFTALE LEVERING AF LOKAL ERHVERVSSERVICE SAMT UDFØRELSE AF PRIORITEREDE UDVIKLINGSOPGAVER MELLEM SYDDJURS KOMMUNE <KONTRAKTHOLDER> 1 of 7 SAMARBEJDSAFTALE OM LEVERING AF LOKAL ERHVERVSSERVICE SAMT UDFØRELSE AF PRIORITEREDE UDVIKLINGSOPGAVER MELLEM SYDDJURS KOMMUNE OG Samarbejdsaftalens parter Samarbejdsaftalen er

Læs mere

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark.

Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. Marts 2013 Rammeaftale 2013-2016 for JazzDanmark 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstråds Musikudvalg og JazzDanmark. JazzDanmark er en selvejende institution,

Læs mere

Innovationsfonden, Region Midtjylland og. Væksthus Midtjylland

Innovationsfonden, Region Midtjylland og. Væksthus Midtjylland STRATEGISK SAMARBEJDSAFTALE MELLEM Innovationsfonden, Region Midtjylland og Væksthus Midtjylland Innovationsfonden Østergade 26a 1100 København K CVR: 29035695 Region Midtjylland Skottenborg 24 8800 Viborg

Læs mere

Beretning for CB-regnskab 2002

Beretning for CB-regnskab 2002 Odense Centralbiblioteks beretning for CB-R2002 Beretning for CB-regnskab 2002 Odense Centralbiblioteks overordnede målsætning for udviklingskontraktperioden 2002 var at videreudvikle de regionale støttefunktioner

Læs mere

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret.

overføres til Styrelsen for Forskning og Uddannelse. Forslaget medfører ikke merudgifter i finansåret. Aktstykke nr. 114 Folketinget 2018-19 Afgjort den 4. april 2019 114 Kulturministeriet. København, den 27. marts 2019. a Kulturministeriet anmoder om Finansudvalgets tilslutning til, at opgaver hidtil varetaget

Læs mere

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

RAMMEAFTALE. 26. oktober Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag RAMMEAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk 26. oktober 2017 Rammeaftale for Odense Symfoniorkester i 2017 1. Aftalens

Læs mere

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012

Marts 2009. Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Marts 2009 Danmarks Kunstbibliotek 2009-2012 Rammeaftalen mellem kulturministeren og departementet på den ene side og Danmarks Kunstbibliotek på den anden side fastlægger mål for bibliotekets virksomhed

Læs mere

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling

Rammeaftale. September Den Hirschsprungske Samling Rammeaftale September 2010 Den Hirschsprungske Samling 2010-2013 Rammeaftalen mellem kulturministeriet og departementet på den ene side og Den Hirschsprungske Samling på den anden side fastlægger mål for

Læs mere

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016

Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftale December 2012 Nota Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Nota på den anden side fastlægger

Læs mere

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2004

Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2004 Resultatrapport for Gentofte Centralbibliotek 2004 1 Beretning for Gentofte Centralbibliotek Gentofte Centralbiblioteks målsætning og ambition er, i et tæt samarbejde med brugerne, at fastholde centralbiblioteket

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Direktionssekretariatet: 5798007698386

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Kulturstyrelsen: Rammeaftale Juli 2013 Kulturstyrelsen 2013-2016 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Kulturstyrelsen på den anden side fastlægger mål for Kulturstyrelsens virksomhed

Læs mere

Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen

Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen Vejledning til ansøgning om driftstilskud fra DDB-puljen Maj 2015 1: Om vejledningen Denne vejledning gælder for driftstilskud fra Danskernes Digitale Biblioteks driftspulje (DDB s driftspulje) for ansøgningsåret

Læs mere

Interviewundersøgelse - Evaluering af centralbibliotekstrukturen 2006

Interviewundersøgelse - Evaluering af centralbibliotekstrukturen 2006 Interviewundersøgelse - Evaluering af centralbibliotekstrukturen 2006 Udført af Kursus- og konsulentafdelingen Danmarks Biblioteksskole Indholdsfortegnelse Introduktion... 2 Undersøgelsesmetode... 3 Hovedkonklusioner...

Læs mere

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014

Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 Bliv klogere på DDB temadag d. 29.10.2014 hvorfor DDB? hvad er DDB? økonomi organisation centralbibliotekernes rolle licenser, netbiblioteker og apps CMS hvorfor DDB? fælles udviklingskraft og udviklingsmiljø

Læs mere

BIBLIOTEKSSTYRELSEN. Lov om biblioteksvirksomhed

BIBLIOTEKSSTYRELSEN. Lov om biblioteksvirksomhed BIBLIOTEKSSTYRELSEN Lov om biblioteksvirksomhed BS BIBLIOTEKSSTYRELSEN Lov om biblioteksvirksomhed København 2000 Bibliotek, Børn og Kultur 1 Lov om biblioteksvirksomhed Redaktion: Ellen Warrer Bertelsen

Læs mere

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten

Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten Rammeaftale om det regionale spillested Fermaten 1. Aftaleparter Statens Kunstråds Musikudvalg, Herning Kommune og Foreningen Fermaten. 2. Aftaleperiode 1. januar 2013 til 31. december 2016. 3. Formål

Læs mere

AFTALE om adgang til salg via www.bibliotek.dk

AFTALE om adgang til salg via www.bibliotek.dk AFTALE om adgang til salg via www.bibliotek.dk 1. Parter Dansk BiblioteksCenter as Tempovej 7-11 2750 Ballerup (herefter DBC ) og ( herefter Forhandleren ) har dags dato indgået denne aftale (herefter

Læs mere

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet:

Der er for aftaleperioden aftalt følgende økonomiske rammer for Landbrugsmuseet: Rammeaftale Februar 2012 Dansk Landbrugsmuseum 2012-2015 Rammeaftalen mellem Kulturministeriet (departementet) på den ene side og Dansk Landbrugsmuseum på den anden side fastlægger mål for Landbrugsmuseets

Læs mere

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014

Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 Randers Bibliotek AFTALE 2015 2016 NOVEMBER 2014 1 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Københavns VUC. vedrørende. forberedende voksenundervisning (FVU)

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) Københavns VUC. vedrørende. forberedende voksenundervisning (FVU) mellem XX (driftsoverenskomstpart) og Københavns VUC vedrørende forberedende voksenundervisning (FVU) 1 Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag 1 og danner rammen om parternes

Læs mere

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 <

STRATEGI > fo r Ve jle l Bibliote Bibliot ke k rne 2011 2014 < STRATEGI > for Vejle Bibliotekerne 2011 2014< VISIONEN for Vejle Bibliotekerne DIGITALT OMRÅDE OPLEVELSER, INSPIRATION OG LÆRING VISION PROFESSIONEL UDVIKLING Visionen angiver retningen, vi skal gå, i

Læs mere

Nutidens folkebibliotek skal facilitere at borgerne kan udleve sig selv i styrket

Nutidens folkebibliotek skal facilitere at borgerne kan udleve sig selv i styrket Strategi for Herning Bibliotekernes centralbiblioteksvirksomhed 2016-2019, Brændstof til Bibliotekerne Indledning Digitalisering og medialiseringen af samfundet er det arkimediske punkt i det paradigmeskifte

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

BIBLIOTEKSSTYRELSEN. Lov om biblioteksvirksomhed

BIBLIOTEKSSTYRELSEN. Lov om biblioteksvirksomhed BIBLIOTEKSSTYRELSEN Lov om biblioteksvirksomhed BS BIBLIOTEKSSTYRELSEN Lov om biblioteksvirksomhed København 2000 Bibliotek, Børn og Kultur 1 Lov om biblioteksvirksomhed Redaktion: Ellen Warrer Bertelsen

Læs mere

Budget ,9 0,8 0,8 0,8 0,8 0,7 0,8

Budget ,9 0,8 0,8 0,8 0,8 0,7 0,8 Udgiftsandel af de samlede nettodriftsudgifter i procent Budget 211,9,8,8,8,8,7,8 Herning,9 Holstebro,8 Horsens,8 Randers Silkeborg,8,8 Skive,7 Viborg,8,,1,2,3,4,5,6,7,8,9 1, Tabellen og figuren viser,

Læs mere

Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden:

Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden: CB-strategi Roskilde Centralbibliotek 2016-2019 Mission og Rammesætning Roskilde Centralbibliotek har i lighed med de 5 andre centralbiblioteker følgende lovbundne mission for centralbiblioteksvirksomheden:

Læs mere

Netværk for lånesamarbejde november Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11. DBC, Ballerup 8/11. Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen

Netværk for lånesamarbejde november Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11. DBC, Ballerup 8/11. Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen Netværk for lånesamarbejde november 2017 Kgl. Bibliotek Aarhus 7/11 DBC, Ballerup 8/11 Anders Cato Slots- og Kulturstyrelsen aca@slks.dk Slots- og Kulturstyrelsen Fusioneret i 2016 af Kulturstyrelsen og

Læs mere

Modeller til håndtering af regnskab 2012

Modeller til håndtering af regnskab 2012 Modeller til håndtering af regnskab 2012 6. maj 2013 / Af: Jonna Holmgaard Larsen 1. Registrering af ressourcebrug 2012 I rammeaftale for centralbiblioteksvirksomhed er det aftalt i kapitel 8.1 at centralbiblioteket

Læs mere

Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard

Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard Status fra Kulturstyrelsen Nye retningslinjer for fjernlån, kørselsordning, lovbiblioteker, ny ILL standard FORFRAs Fjernlånskonference 31. maj 2013 Leif Andresen Chefkonsulent - biblioteker: standarder

Læs mere

VEJLEDNING. November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed

VEJLEDNING. November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed VEJLEDNING Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk November 2017 (senest revideret marts 2018) Afrapportering vedr. centralbiblioteksvirksomhed

Læs mere

BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013

BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013 BY, LAND OG KULTUR KVALITETSAFTALE 2012-2013 Kvalitetsaftale 2012-2013 Indholdsfortegnelse AssensBibliotekerne - Kvalitetsaftale 2012-2013 1. Indledning......................................................................................2

Læs mere

PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK

PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK Fælles strategidag for biblioteksmedarbejdere, Munkebjerg Hotel, d. 6. september 2016 PEJLEMÆRKER FOR FREMTIDENS BIBLIOTEK Tine Vind, enhedschef for biblioteker, Slots- og Kulturstyrelsen Foto: Ferie Camp

Læs mere

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark

Hjørring Kommune. Bibliotekspolitik 2011-2014 for. Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Bibliotekspolitik 2011-2014 for Hjørring Kommune Folkebiblioteket uundværligt for at sikre fortsat velfærd i Danmark Når 1,3 mio. danskere har svage læse- og regnefærdigheder, og når ca. 2 mio. ikke har

Læs mere

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET

INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET INTRODUKTION TIL CENTRALBIBLIOTEKET Region Hovedstaden Gentofte Centralbibliotek Koordinator for Centralbiblioteket, Amalie Ørum Hansen CB-sekretær, Bo Steengaard Christensen HVAD ER ET CENTRALBIBLIOTEK

Læs mere

Rammeaftale mellem Direktoratet for Kriminalforsorgen og KL om biblioteksbetjening af arrester

Rammeaftale mellem Direktoratet for Kriminalforsorgen og KL om biblioteksbetjening af arrester Rammeaftale mellem Direktoratet for Kriminalforsorgen og KL om biblioteksbetjening af arrester Aftalegrundlag I henhold til biblioteksloven 6, stk 2 afholdes udgifter til biblioteksbetjening af statslige

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Center for Udvikling: 5798007698386

Læs mere

! " #$% &#% ' (% ' # )# *

!  #$% &#% ' (% ' # )# * ! " #$% &#% ' (% ' # )# *!+,% ) 31-05-2006 Kontaktmøde med folkebibliotekerne den 18. maj 2006 Dias 1 ) Statsbiblioteket vil være en markant aktør i vidensamfundet ved at skabe attraktive rum for forskning,

Læs mere

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13

Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Kontrakt om udførelse af erhvervsservice og erhvervsudviklingsaktiviteter i henhold til Lov om erhvervsfremme 12 og 13 Mellem Faxe Kommune Frederiksgade 9 4690 Haslev EAN-nr. Center for Udvikling: 5798007698386

Læs mere

Kontraktskabelon vedrørende kommuners køb og salg af pladser på tilbud indenfor rammeaftalen

Kontraktskabelon vedrørende kommuners køb og salg af pladser på tilbud indenfor rammeaftalen 8. februar 2008 Kontraktskabelon vedrørende kommuners køb og salg af pladser på tilbud indenfor rammeaftalen Baggrunden for udarbejdelsen af denne kontraktskabelon er, at de regionale rammeaftaler 1 og

Læs mere

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013.

Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. U D K A S T December 2012 Rammeaftale for Turist- og Erhvervsforeningen Langeland og Langeland Kommune vedrørende udførelsen af lokal erhvervsservice og turismeservice i 2013. Bestiller-Udfører-Model.

Læs mere

Statens Center for Kompetenceudvikling (SCK)

Statens Center for Kompetenceudvikling (SCK) Cirkulære af 8. jun 2011 Perst.nr. 023-11 J.nr. 10-615-8 Cirkulære om aftale om Statens Center for Kompetenceudvikling (SCK) 2011 Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Ikrafttræden

Læs mere

Vejen Kommunes Biblioteker

Vejen Kommunes Biblioteker Vejen Kommunes Biblioteker Drifts- og Afdelingschef Institutionsleder Gyldigheden af aftalen bekræftes herved: Borgmester Direktør 1. Drifts- og udviklingsaftaler i Vejen Kommune Aftalestyring er en central

Læs mere

Bekendtgørelse om biblioteksvirksomhed

Bekendtgørelse om biblioteksvirksomhed Kulturudvalget KUU alm. del - Bilag 64 Offentlig Kulturministeriet Udkast af 812. decembernovember 2004 1 Bekendtgørelse om biblioteksvirksomhed I medfør af 4, 13, stk. 4, 20, stk. 6, 22, stk. 2, 23, stk.

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier

Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Samarbejdsaftale mellem Rådet for Etniske Minoriteter og Styrelsen for Bibliotek og Medier Juni 2008 Indledning Denne aftale er et katalog over samarbejdsmuligheder mellem Rådet for Etniske Minoriteter,

Læs mere

STRATEGISKE PERSPEKTIVER FOR BIBLIOTEKSSEKTOREN

STRATEGISKE PERSPEKTIVER FOR BIBLIOTEKSSEKTOREN STRATEGISKE PERSPEKTIVER FOR BIBLIOTEKSSEKTOREN Gentofte Hovedbibliotek 5.10. 2018 Oplæg ved Gitte Beha Smed, kst. enhedschef, Slots- og Kulturstyrelsen Foto: Gladsaxe Bibliotekerne, Photographic Nordic

Læs mere

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen

Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Hørsholm Bibliotek i Kulturhus Trommen Åbningstider: Alle dage kl. 8 22. Betjening man. fre. fra kl. 11-18 og lørdag 10-14 Folkebibliotekernes formål og virksomhed 1. Folkebibliotekernes formål er at fremme

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden RAMMEAFTALE Rammeaftale for det regionale spillested Det Musiske Hus for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune

Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune Dato: 11. April 2011 Samarbejdsaftale mellem DSB, Metroselskabet I/S, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune Indholdsfortegnelse 1. Formål: Baggrund og formål 2. Projektbeskrivelse 3. Projektets organisering

Læs mere

Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune

Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune Retningslinier for udviklings- og aktivitetspuljen for aftenskoler i Københavns Kommune Vedtaget af Borgerrepræsentationen 1. december 2011 Gældende fra 1. januar 2012 Retningslinier for udviklings- og

Læs mere

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen

Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen Organisation og kommissorier for Kulturmetropolen 2016-2019 1 Indholdsfortegnelse Organisationsdiagram... 3 Kulturmetropolens politikere KMP (politisk styregruppe)... 4 Kulturmetropolens kulturchefer KMK

Læs mere

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK

Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Aftale om kompetenceudvikling KOMPETENCEUDVIKLING.DK Indholdsfortegnelse Cirkulære Generelle bemærkninger... 3 Ikrafttræden mv.... 3 Aftale 1. Formål... 5 2. Anvendelsesområde... 5 3. Strategisk og systematisk

Læs mere

TDC ERHVERV RABATAFTALE

TDC ERHVERV RABATAFTALE TDC ERHVERV RABATAFTALE Marts 2017 1. Aftalens omfang TDC Erhverv Rabataftale ( Aftalen ) gælder i tillæg til den mellem TDC Erhverv og Kunden indgåede kontrakt for levering af de denne aftale omfattede

Læs mere

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden

Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden RAMMEAFTALE UDKAST Rammeaftale for det regionale spillested Studenterhuset for perioden 2017-2020 1. Aftalens formål og grundlag Denne 4-årige rammeaftale er indgået mellem Statens Kunstfonds Projektstøtteudvalg

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune.

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnenes Kontors og Esbjerg Kommune. Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution, Børnenes Kontors Daginstitution og Esbjerg Kommune

Læs mere

Oktober Svend Bjerregaard Advokat. Bilag B Udkast til managementaftale for investeringsselskabet. T

Oktober Svend Bjerregaard Advokat. Bilag B Udkast til managementaftale for investeringsselskabet. T Oktober 2011 Bilag B Udkast til managementaftale for investeringsselskabet Svend Bjerregaard Advokat sbj@holst-law.com T +45 8934 1159 J.nr. 040035-0004 SBJ/HAI Managementaftale Mellem Investeringsselskabet

Læs mere

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune

Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem den selvejende daginstitution Børnehuset Honningkrukken og Rudersdal Kommune Driftsoverenskomst mellem Rudersdal Kommune og bestyrelsen for Børnehuset Honningkrukken beliggende

Læs mere

Lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig

Lov om Sydslesvigudvalget og tilskudsordninger på undervisningsministerens område for det danske mindretal i Sydslesvig LOV nr 287 af 29/03/2010 (Historisk) Udskriftsdato: 3. juli 2017 Ministerium: Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling Journalnummer: Undervisningsmin., j.nr. 126.373.031 Senere ændringer til

Læs mere

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020

Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 Potentielle temaer for centralbibliotekets kompetenceudvikling 2020 På biblioteksledermødet den 4. oktober 2019 skal vi bruge en del af mødet på at arbejde med mulige temaer for centralbibliotekets kompetenceudviklingsindsats

Læs mere

Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse.

Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse. Standarddriftsoverenskomst mellem Odense Kommune og selvejende børnehuse. ----------------------------------------------------------------------------------------------- Driftsoverenskomst mellem Odense

Læs mere

Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler

Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Dato 09-11-2017 NCHO/NIVG/ELSD Sagsnr. 4-1010-336/1 Bilag 1. Oplæg til vejledning om sundhedskoordinationsudvalg og sundhedsaftaler Dette oplæg danner baggrund for arbejdsgruppens drøftelser på 2. workshop

Læs mere

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015

Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Strategi for Aalborg Bibliotekernes medietilbud i 2015 Mål og fokusområder 2015 Aalborg Bibliotekerne har fokus på, at udvikle bibliotekstilbuddet i takt med aktuelle tendenser i samfundet og medieudviklingen.

Læs mere

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes:

I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Bekendtgørelse om tilskud til grønne ildsjæle I medfør af tekstanmærkning nr. 106 til 23 i finansloven for 2014 fastsættes: Kapitel 1 Formål og område 1. Tilskud til fremme af grønne ildsjæle har til formål

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK-programmet

Bekendtgørelse om forretningsorden for bestyrelsen for Energiteknologisk Udviklings- og Demonstrationsprogram og Green Labs DK-programmet BEK nr 318 af 11/04/2011 (Gældende) Udskriftsdato: 8. februar 2017 Ministerium: Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet Journalnummer: Klima- og Energimin., Energistyrelsen, j.nr. 2004/1518-0001 Senere

Læs mere

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING

Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Dialogmøde INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING Velkommen v/rolf Hapel DDB-koordinationsgruppen Dagens program 10.00-10.15 Velkommen v/formand for koordinationsgruppen, Rolf Hapel 10.15-11.15 Hvad

Læs mere

Status fra Kulturstyrelsen

Status fra Kulturstyrelsen Netværk for lånesamarbejde 11. november 2014, Statsbiblioteket 13. november 2014, Roskilde Bibliotek Status fra Kulturstyrelsen Preben Aagaard Nielsen Specialkonsulent Biblioteker Netværk for lånesamarbejde

Læs mere

Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested

Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested Samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune og Bestyrelsen af den selvejende institution Muhabet om drift af aktivitets- og værested 1 Aftalens parter Der er indgået aftale mellem følgende parter om drift

Læs mere

Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Den selvejende institution Øhavsmuseet Faaborg.

Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Den selvejende institution Øhavsmuseet Faaborg. DRIFTSAFTALE Der indgås følgende driftsaftale mellem Faaborg-Midtfyn Kommune og Den selvejende institution Øhavsmuseet Faaborg. Den selvejende institution Øhavsmuseet Faaborg er omfattet af offentlighedsloven

Læs mere

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. ordblindeundervisning

Driftsoverenskomst. mellem. XX (driftsoverenskomstpart) TH. LANGS HF & VUC. vedrørende. ordblindeundervisning Driftsoverenskomst mellem XX (driftsoverenskomstpart) og vedrørende ordblindeundervisning Overenskomsten består af nærværende overenskomst med tilhørende bilag og danner rammen om parternes rettigheder

Læs mere

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden

Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden Aftale mellem Aalborg Kommune, Mariagerfjord Kommune, Rebild Kommune og Nordjyllands Historiske Museum for perioden 2013-2016 1 Aftalens formål: Formålet med denne aftale er med baggrund i samdriftsaftalen

Læs mere

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik

Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik Bekendtgørelse om Pulje til investeringer i kollektiv bustrafik I medfør af tekstanmærkning nr. 121 ad 28.53.02. på finanslov for finansåret 2017 fastsættes efter bemyndigelse: Anvendelsesområde 1. Ifølge

Læs mere

Gentofte Bibliotekerne. Centralbibliotek for København Amt

Gentofte Bibliotekerne. Centralbibliotek for København Amt Gentofte Bibliotekerne Centralbibliotek for København Amt Virksomhedsregnskab for år 2000 1 Indberetning af regnskab for centralbiblioteksvirksomheden for år 2000 Indledning Gentofte bibliotekerne varetager

Læs mere

Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde

Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde Bekendtgørelse om rammeaftaler m.v. på det sociale område og på det almene ældreboligområde I medfør af 6, stk. 4, og 108, stk. 5 og 6, i lov nr. 573 af 24. juni 2005 om social service og 185 b, stk. 5,

Læs mere

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag

UDVIKLINGSAFTALE. Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester i Aftalens formål og grundlag UDVIKLINGSAFTALE Slots- og Kulturstyrelsen H.C. Andersens Boulevard 2 1553 København V Telefon 33 95 42 00 post@slks.dk www.slks.dk Udviklingsaftale for Copenhagen Phil - hele Sjællands Symfoniorkester

Læs mere