REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 11. DECEMBER, 2018

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 11. DECEMBER, 2018"

Transkript

1 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 11. DECEMBER, 2018 Til stede: Palle Broman, Britta Riishede, Johan Brødsgaard, Erik Olesen, Malthe Elmstrøm Lauritsen, Victor Borch-Olsen, Mette Hosbond Kristensen og René Jensen. I mødet deltog uddannelsescheferne Brian Krog Christensen, Flemming Glerup, Jane Johansen og Peter Povlsen samt vicerektor Tina Riis Mikkelsen. Huno K. Jensen og Steffen Lange deltog ikke i mødet. 1. Siden sidst Silkeborg Gymnasium er udpeget som Team Danmark Uddannelsespartner (jf. bilag 1). Silkeborg Gymnasium er nu udpeget som Team Danmark Uddannelsespartner. Det giver en række fordele for skolen, herunder at vi kan indgå i netværk med de øvrige skoler i partnerskabet. Erik Olesen orienterede kort om den nye fraværsbekendtgørelse. De hidtidige muligheder for, at de enkelte gymnasier har kunnet tage de fornødne hensyn til eleverne i forbindelse med fraværsregistreringen, er nu fjernet. Som følge af EUD-forliget er der nu mulighed for at kommuner kan opnå en økonomisk bonus, hvis de placerer deres 10. klasser på erhvervsskolerne. Vores oplevelse er, at vi har et rigtig godt 10. klassecenter i Silkeborg Kommune i form af Ungdomsskolen. Vi har gennem årene dels haft mange gode samarbejder med Ungdomsskolen og dels aftaget mange uddannelsesparate elever fra skolen. Hvis disse elever ikke har råd til et efterskoleophold, som kunne være et alternativ til Ungdomsskolen, vil de fremover ikke kunne gå i 10. klasse i Silkeborg og modtage institutionsneutral vejledning, hvilket vil være unfair over for de elever, der ikke ønsker en erhvervsuddannelse.

2 2. Budget 2019 De årlige besparelser på 2% videreføres i de kommende år, og derfor budgetteres der i lighed med de seneste år med det mindst mulige overskud: 0,5 millioner kr., svarende til en overskudsgrad på ca. 0,4%, jf. vedlagte forslag (bilag 2). Der budgetteres med samlede indtægter på 120 millioner kr., hvoraf taxameterindtægten udgør 115 millioner kr. Der vil på mødet blive en nøjere gennemgang dels af budgetforslaget for 2018, dels af de forventede besparelser de kommende år. Der vedlægges en overslagsberegning af tilskuddene frem til (Bilag 3). Peter Povlsen redegjorde indledningsvist for, hvorledes vi overholder klasseloftet i vores 1gklasser. I starten af november (på det der kaldes tælledagen ) havde vi i alt 509 elever i vores 1.g-klasser. 11 af disse elever tæller ikke med i regnskabet, da de er enten omgængere eller udvekslingselever. Netto havde vi således 498 elever i 1g på tælledagen. For at overholde kravet om, at der i gennemsnit højst må være 28 elever i hver 1.g-klasse, må vi maksimalt have 504 elever i 1.g. Bestyrelsen godkendte, at vi overholder klasseloftet. Økonomien i 2018 er noget bedre end det var muligt at forudse da budgettet blev vedtaget. Dette skyldes først og fremmest større indtægter på grund af flere elever. Det har været muligt at fastholde en meget høj klassekvotient inden for klasseloftet. Dels har det været muligt løbende at fylde op i 1.g, dels har frafaldet været mindre end forudsat. Årets resultat forventedes ved budgetlægningen at blive ca kr., men grundet de nævnte årsager vil overskuddet for 2018 formentlig være ca. 1 million større end budgetteret. Det positive resultat indebærer, at vi ved planlægningen af lærernes arbejdsopgaver for skoleåret 2019/20 vil kunne anvende de samme vilkår som i år. Udsigterne fremadrettet er noget dystre grundet den fortsatte akkumulering af 2%- besparelserne. Fra politisk hold har der været flere forskellige udmeldinger om hvordan de kommende års besparelser kan iværksættes, men som det ser ud lige nu, at de yderligere besparelser bliver markante. Erik Olesen orienterede om, at vi vil gøre hvad vi kan, for at deltage i diskussionen med politikere om, hvorfor vi skal undgå yderlige besparelser på gymnasieområdet. Som det fremgår af dagsordenen budgetteres der også i 2019 med et overskud på ca kr., hvilket er den mindst mulige margin for at undgå underskud. Bestyrelsen vedtog budgettet for 2019.

3 3. Arbejdsklimaundersøgelse blandt lærerne Der er i november gennemført den obligatoriske arbejdsklimaundersøgelse (AKU) blandt lærerne. Lærerne er blevet bedt om at besvare en række spørgsmål under overskrifterne: Tilrettelæggelse af arbejdet Information og kommunikation Motivation og engagement Hensyn og omsorg Ledelse Kolleger Eleverne Trivsel Endelig er lærerne blevet spurgt om, hvordan de alt i alt er tilfredse med deres arbejde på Silkeborg Gymnasium. Her angiver 75%, at de i meget høj grad eller i høj grad er tilfredse. Samlet set er der således tale om et særdeles positivt resultat, men undersøgelsen vidner også om, at mange lærere i perioder oplever (for) stor arbejdsbelastning. Der vedlægges undersøgelsens resultater (bilag 4) og en sammenligning af resultaterne fra 2012, 2015 og 2018 (bilag 5). Flemming Glerup og Mette Hosbond Kristensen redegjorde for resultaterne af arbejdsklimaundersøgelsen blandt lærerne. Undersøgelsen viser, at lærerne generelt er meget tilfredse med deres arbejde på SG, og der er generelt stor sammenlignelighed til undersøgelserne i 2012 og Der er dog signaler i undersøgelsen, som vi skal være opmærksomme på. Der ses fx en afvigelse fra årene 2012/2015 til 2018 forhold til den oplevede arbejdsbelastning. Dette skyldes dels besparelser (både de besparelser, der er implementeret og frygten for de fremtidige besparelser). Derudover er der nogle strukturelle udfordringer netop nu. I skoleåret 2018/19 kan man således tale om, at lærerne arbejder i et krydspres mellem 2005-reformen og den nye reform, som blev implementeret i 1.g ved starten af sidste skoleår. Vi forventer, at de strukturelle sammenfald automatisk bliver mindre allerede fra næste skoleår, så lærernes oplevelse af ujævn arbejdsbelastning reduceres. Derudover nedsættes et udvalg, som skal vurdere, om der kan skabes et bedre sammenhængende årshjul for såvel elever som medarbejdere. Kommunikationsområdet er et andet område, som resultaterne viser, at vi skal have fokus på. I den fortsatte proces til behandling af arbejdsklimaundersøgelsen indgår dette område derfor også. Resultaterne af arbejdsklimaundersøgelsen behandles på et lærermøde den 19/12, og derefter arbejder AKU-udvalget, ledelsen og SU med den videre proces.

4 4. Det gode gymnasieliv I efteråret 2012 og 2015 afholdtes der en temadag med overskriften Det gode gymnasieliv, hvor klasserne kom med input til, hvordan det sociale og fysiske miljø på skolen kunne blive endnu bedre. Dagene resulterede i et væld af gode idéer, hvoraf mange efterfølgende er blevet realiseret, bl.a. aktivitetsdagen, studiecaféen, fakultetsfesterne, garderobeskabene og RadioSG. Den 23. november 2018 afholdtes en tilsvarende temadag, hvor eleverne først i stamklasserne og dernæst i bogstavfællesskaberne (grupper med ca. 28 elever på tværs af årgangene) skulle udarbejde nye idéer til bl.a. det fysiske og det sociale miljø. (Bilag 6). Resultatet blev et idékatalog med ca. 165 idéer. Dagen blev planlagt og afviklet i et samarbejde mellem ledelsen, innovationslærer Andreas Qvist og et ad hoc-udvalg med 16 elever (nedsat af elevrådet), og dette udvalg har efterfølgende udvalgt de fem bedste idéer, der bl.a. præmieres af Forældreforeningen med pengepræmier til et socialt arrangement i bogstavfællesskabet. Ledelsen har i samarbejde med elevrådets forretningsudvalg endvidere lagt en procesplan for implementeringen af ikke blot de fem bedste idéer, men også en række af de andre idéer fra idékataloget. Der vil på bestyrelsesmødet være en præsentation dels af denne procesplan, dels af hovedmønstrene i idékataloget. Victor Borch-Olsen og Flemming Glerup redegjorde for processen inden, under og efter afholdelse af elevernes temadag om, hvordan vi som skole kan skabe det bedst mulige gymnasieforløb for eleverne. Eleverne havde skabt 165 idéer beskrevet på 120 sider, så idérigdommen var stor. Victor og Flemming fortalte om de udvalgte idéer, som vi nu skal arbejde videre med, og de kunne konstatere, at eleverne havde bakket flot om temadagen i elevdemokratiets navn. 5. Evaluering af projekt synlig læring I tre skoleår i perioden er der gennemført et skoleudviklingsprojekt med fokus på lærersamarbejde om pædagogiske og didaktiske forhold. Der er gennemført en evaluering af projektet, og den viser bl.a.: at projektet har medvirket til øget samarbejde at faggrupperne har udgjort en god ramme for samarbejdet at projektet har givet anledning til afklarende drøftelser af de faglige mål samt udvikling af materialer og metoder til formidling af de faglige mål at der er udviklet og afprøvet en række feedback-metoder

5 at projektet har givet mulighed for at arbejde med væsentlige problemstillinger i forhold til udvikling af undervisning at projektafslutningen i form af gruppevis udarbejdelse af en artikel om et udviklingsarbejde har vækket en vis modstand i dele af lærergruppen Den samlede evaluering er vedlagt (bilag 7). Brian Krog Christensen orienterede om vores treårige helskoleprojekt under overskriften Projekt synlig læring. 6. Kapacitetsfastsættelse Bestyrelsen fastsætter årligt gymnasiets optagelseskapacitet. I indeværende skoleår er der 55 klasser fordelt med 19 klasser i 2.g og 18 klasser i hhv. 1. og 3.g. Det har hidtil været et omdrejningspunkt for kapacitetsfastsættelsen, at det skal være muligt at rumme alle ansøgere bosiddende i Silkeborg Kommune, der søger Silkeborg Gymnasium som første prioritet. Det samlede ansøgertal har de seneste 6 år været følgende: Ansøgertallet har således været nogenlunde konstant. Antal 16-årige i Silkeborg Kommune er svagt stigende og der vil perioden være flere end 1300 i hver årgang. De seneste seks år er alle primære ansøgere bosiddende i Silkeborg Kommune blevet optaget på Silkeborg Gymnasium. Det foreslås at optagelseskapaciteten for skoleåret fastsættes til 18 klasser. Erik Olesen redegjorde for baggrunden for at foreslå, at optagelseskapaciteten for fastsættes til 18 klasser. Bestyrelsen vedtog efterfølgende, at optagelseskapaciteten for fastsættes til 18 klasser.

6 7. Strategi for elevrekruttering Silkeborg Gymnasium har ikke en nedskrevet strategi for rekruttering af elever. Det har ikke i sig selv været et mål at opnå så højt et ansøgertal som muligt, men vi ønsker et ansøgertal, der er tilstrækkeligt stort til at kunne danne de 18 klasser, som skolen er udbygget til at rumme. Vi har lagt vægt på at have et godt omdømme ved at skabe et gymnasium med høj kvalitet målt på alle parametre: undervisningen, resultater, det sociale miljø, faciliteter, talenttilbud osv. Igennem 6.-klassebesøgene sikrer vi, at elever i grundskolen tidligt får et kendskab til Silkeborg Gymnasium, og dette følges op senere gennem brobygning, undervisningstilbud til 10.klasse og Åbent Hus. Endvidere inviteres grundskolens afgangsklasser til musical. Vi prioriterer samarbejdet med forældrene højt. Dette sker gennem Forældreforeningen, som støtter skolen på forskellig vis. Der udgives tre gange om året et nyhedsbrev Nyt fra Gymnasiet der sendes hjem til forældrene. Mht. egentlige reklamer er indsatsen beskeden. Der annonceres i Midtjyllands Avis især i forbindelse med Åbent Hus, og endvidere anvendes de sociale medier som platform for information om skolen. Der lægges op til en drøftelse af skolens rekrutteringsstrategi. Erik Olesen indledte punktet med et oplæg om skolens strategi for elevrekruttering. Under den efterfølgende drøftelse i bestyrelsen overvejedes en yderligere brug af sociale medier. Elevrepræsentanterne konstaterede, at de kommende elever kun i begrænset grad får deres information om fx SG via Facebook mv, og de unge i en by som Silkeborg hovedsagelig informeres om alt det andet end det faglige på de forskellige uddannelsesinstitutioner gennem mund-til-mundmetoden. Det er stadig vigtigt i rekrutteringsøjemed, at vi ikke vildleder eleverne i deres uddannelsesvalg, og det er stadig elevernes oplevelse af den gode skole, med alt hvad den indebærer af faglighed og fællesskab, der skal tiltrække de kommende elever. 8. Eventuelt I lyset af den seneste gallafest, hvor 1300 elever deltog, orienterede Flemming Glerup om hvordan skolens målrettede indsats gennem efterhånden flere år for at skabe en god festkultur blandt eleverne i den grad har båret frugt. Vi oplever, at markant færre elever drikker meget til festerne, og eleverne bakker meget aktivt op om den ændrede festkultur. Referat ved vicerektor Tina Riis Mikkelsen, den 13. december, 2018

7 Referatet godkendt: Steffen Lange Huno K. Jensen Britta Riishede Johan Brødsgaard Palle Broman Victor Borch-Olsen Malthe Elmstrøm Lauritsen Mette Hosbond Kristensen René Jensen Erik Olesen

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. DECEMBER, 2017

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. DECEMBER, 2017 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. DECEMBER, 2017 Til stede: Steffen Lange, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Malthe Elmstrøm Lauritsen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond Kristensen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 1. DECEMBER, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 1. DECEMBER, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 1. DECEMBER, 2015 Til stede: Steffen Lange, Teresa Jørgensen, Huno K. Jensen, Palle Broman, Erik Olesen, Thea Karoline Marx, Josefine Bastrup Jensen, Helle Risvig

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. DECEMBER, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. DECEMBER, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. DECEMBER, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Palle Broman, Teresa Jørgensen, Erik Olesen, Mathies Jæger Andresen og Mette Hosbond Kristensen. I mødet

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 6. JANUAR, 2015 Til stede: Palle Broman, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Thea Karoline Marx, Helle Risvig Nielsen. Afbud: Steffen Lange, Britta

Læs mere

1. ÅRSRAPPORT 2017 Med dagsorden fremsendtes følgende:

1. ÅRSRAPPORT 2017 Med dagsorden fremsendtes følgende: REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG 3. APRIL, 2018 Til stede: Steffen Lange, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Huno K. Jensen, Britta Riishede, Erik Olesen, Malthe Elmstrøm Lauritsen, Victor Carl Borch-Olsen,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 24. MARTS, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 24. MARTS, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 24. MARTS, 2015 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Helle Risvig Nielsen. Afbud: Palle Broman, Huno K. Jensen, Teresa

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI, 2018

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI, 2018 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 12. JUNI, 2018 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Johan Brødsgaard, Palle Broman, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Malthe Elmstrøm Lauritsen, Victor Borch-Olsen,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 29. SEPTEMBER, 2015 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Thea Karoline Marx, Josefine Bastrup Jensen, Helle Risvig

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 16. JUNI, 2015

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 16. JUNI, 2015 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 16. JUNI, 2015 Til stede: Steffen Lange, Huno K. Jensen, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Josefine Bastrup Jensen, Thea Karoline Marx, Mette Hosbond Kristensen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 5. APRIL, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 5. APRIL, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 5. APRIL, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Mette Hosbond Kristensen, Josefine Bastrup Jensen, Huno K. Jensen, Erik Olesen. Afbud: Palle Broman, Teresa

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 3. OKTOBER 2017

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 3. OKTOBER 2017 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 3. OKTOBER 2017 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Malthe Elmstrøm Lauritsen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 14. JUNI, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Josefine Bastrup Jensen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 5. OKT, 2016 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Palle Broman, Erik Olesen, Mathies Jæger Andresen, Mette Hosbond Kristensen og Helle Risvig Nielsen. I mødet

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 26. MARTS, 2014

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 26. MARTS, 2014 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 26. MARTS, 2014 DELTAGERE Til stede: Knud Erik Bang, Flemming Heiberg, Søren Kristensen, Huno K. Jensen, Anette Raaby, Helle Risvig Nielsen, Niels Ole Holck Andersen, Erik Olesen,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 30. SEPTEMBER, 2014

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 30. SEPTEMBER, 2014 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 30. SEPTEMBER, 2014 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Thea Karoline Marx, Helle Risvig

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 24. JUNI, 2014

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 24. JUNI, 2014 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 24. JUNI, 2014 Til stede: Steffen Lange, Huno K. Jensen, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Erik Olesen, Laurits Lykkeskov Gran, Thea Karoline Marx.

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 28. MARTS, 2017

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 28. MARTS, 2017 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE TIRSDAG DEN 28. MARTS, 2017 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Palle Broman, Teresa Jørgensen, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Mathies Jæger Andresen, Josefine Bastrup Jensen

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 9. DECEMBER, 2013

REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 9. DECEMBER, 2013 REFERAT AF BESTYRELSESMØDET 9. DECEMBER, 2013 DELTAGERE Til stede: Knud Erik Bang, Flemming Heiberg, Søren Kristensen, Huno K. Jensen, Helle Risvig Nielsen, Niels Ole Holck Andersen, Erik Olesen, Pi Maria

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet 18. marts, 2013

Referat af bestyrelsesmødet 18. marts, 2013 Referat af bestyrelsesmødet 18. marts, 2013 Deltagere Til stede: Knud Erik Bang, Flemming Heiberg, Søren Kristensen, Huno K. Jensen, Anette Raaby, Helle Risvig Nielsen, Erik Olesen, August Vigen Smolarz,

Læs mere

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 14. JUNI, 2017

REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 14. JUNI, 2017 REFERAT AF BESTYRELSESMØDE ONSDAG DEN 14. JUNI, 2017 Til stede: Steffen Lange, Britta Riishede, Teresa Jørgensen, Palle Broman, Huno K. Jensen, Erik Olesen, Malthe Elmstrøm Lauritsen, Mathies Jæger Andresen,

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts kl Dagsorden til møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 20. marts 2012. kl. 16.00 19.30. Afbud: Arne Kjær, Anne-Marie Illum, Patrick Strunge Andersen. Statsautoriseret revisor Allan Hess Andersen

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde torsdag d. 15. juni 2017 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft, Helle

Læs mere

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi

Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Bestyrelsesmøde på Århus Akademi Torsdag den 4. oktober2018, kl. 16.15-18.15 Mødelokale 318 (på 2. sal) Dagsorden Punkt 0. Underskrift på referat fra bestyrelsesmøde den 19.6.2018 Bilag 1. Referat fra

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium onsdag den 2. november 2016 kl. 16.00-19.00 Afbud: Lotte Thøgersen kom som meddelt senere til mødet. 1. Underskrivelse af referat fra mødet den 8. september

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2016-2017 30.09.2016 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro.

fredag den 16. september 2016 kl i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Bestyrelsen for VUC&hf Nordjylland den 30. september 2016 Godkendt referat af bestyrelsesmøde fredag den 16. september 2016 kl. 10-12 i afdelingen i Aabybro, Teknologiparken 1, 9440 Aabybro. Afbud: Palle

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018

Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018 Udkast Referat fra bestyrelsesmøde den 14. september 2018 Tilstede: Frank Christensen (FC), Benny Würtz (BW), Helle Rootzén (HR), Daniel E. Hansen (DEH), Jesper Lykkegaard (JL), Morten Eskildsen (ME),

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00.

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 26. marts kl. 16.00 19.00. Afbud: Torben Busk, Helle Lindkvist Kjeldsen. Statsautoriseret revisor Helle Lorenzen fra YE deltager ved punkt

Læs mere

Favrskov Gymnasiums organisationsstruktur

Favrskov Gymnasiums organisationsstruktur Favrskov Gymnasiums organisationsstruktur Ledelsen: Rektoratet (rektor og vicerektor): Bestyrelse og eksterne forhold, økonomi- og målstyring, personale/hr og elever, PR og SU Pædagogiske ledere F.eks.

Læs mere

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse

Opfølgningsplan. hhx. Frafald Overgang til videregående uddannelse Opfølgningsplan hhx Frafald Overgang til videregående uddannelse 2015 Opfølgningsplan Analyse Frafald Skolen har konstateret, at der har været et stort frafald for de seneste 3 årgange af HHX-elever. Der

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2018-2019 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres særligt

Læs mere

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

Protokol. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl Protokol for møde i bestyrelsen for 18.03.2019 kl. 16.00 kl. 19.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Karen Louise Erichsen Marcus Foget Bøjer Julie Valentin Lukassen Lars Kold Jensen Thomas Frost Andersen

Læs mere

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse

Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Referat Skanderborg den 28. september 2017 Mødeforum: Bestyrelsen for Skanderborg Odder Center for Uddannelse Dato/tid: Den 20. september 2017 kl. 16.45-18.15 Sted: Deltagere: Afbud: Referent: Hotel Ry

Læs mere

Protokol. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 26.05.2014 kl. 17.

Protokol. Thisted Gymnasium & HF-Kursus BESTYRELSEN. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus. 26.05.2014 kl. 17. Protokol for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium & HF-Kursus 26.05.2014 kl. 17.00 Medlemmer: Michael Storm Jytte Nielsen Johannes Balsby Krøyer Astrid Kær Rishøj Michael Aspegren Søndergaard Thomas

Læs mere

Referat 17. juni 2015

Referat 17. juni 2015 Referat 17. juni 2015 Dagsorden Sted: Stevnsgade, personalerummet, 16:30-19:00 Møder indkaldes med mindst 8 dages varsel. Dagsorden udsendes senest 4 dage inden mødet. Ønsker om punkter til dagsordenen

Læs mere

Basisrammen ( kr.) Inden for basisrammen er indgået aftale om mål i forhold til skolens strategiske indsatsområder.

Basisrammen ( kr.) Inden for basisrammen er indgået aftale om mål i forhold til skolens strategiske indsatsområder. Horsens, 14. juni 2018 Hermed opgørelse af resultatkontrakt indgået mellem Bestyrelsen for Horsens HF & VUC og rektor Dinna Balling 19. september 2017 for perioden 1.8.2017 til 31.7.2018. Skolens vægtede

Læs mere

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1:

Kommissorium. EUD 10 og EUDFlex. Stamoplysninger. Baggrund. Version af projektaftalen Version 1: Kommissorium EUD 10 og EUDFle Stamoplysninger Sagsnummer (SBSYS) 17.00.00 -A00-1-15 Version af projektaftalen Version 1: Tidsramme EUD10 og EUD Fle forventes at kunne starte op i skoleåret 2016/17. Projektbeskrivelsen

Læs mere

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium

Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 1. oktober 2015 Resultatlønsaftale mellem bestyrelsen og rektor på Ordrup Gymnasium 2015-2016 Basisrammen Indsatsområde A: Studieparathed med 10 % Mål: der er gjort en indsats for, at den generelle studieparathed

Læs mere

Rektors Resultatlønskontrakt 2015

Rektors Resultatlønskontrakt 2015 Rektors Resultatlønskontrakt 2015 I henhold til bemyndigelsesbrev fra Undervisningsministeriet af 27. juni 2013 indgås nedenstående resultatlønskontrakt med rektor Mogens Hansen. Samtidig bemyndiges rektor

Læs mere

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30)

Referat af møde i Alssundgymnasiets bestyrelse den 6. dec (kl. 17:00 19:30) Sønderborg d. 10. dec. 2018 Til bestyrelsen for Alssundgymnasiet Sønderborg: Jens Jørgen Nielsen, Linak (selvsupplerende) Claus Christensen, Broager skole Thomas Worm Larsen, Sønderborg Kommune Ib Christensen,

Læs mere

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L

B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L B E S T Y R E L S E S P R O T O K O L Bestyrelsesmøde nr. 6 18. juni 2015 Kl. 16.00 19.00 Campus Helsingør, Rasmus Knudsens Vej 9, 3000 Helsingør Rundvisning fra kl. 15.15 16.00 Spisning fra kl. 19.00

Læs mere

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer

Dagsorden: 1) Velkommen til de nye bestyrelsesmedlemmer Ane Brødsgaard og Line Dreyer Referat af bestyrelsens møde tirsdag den 29. marts 2011 Til stede: Afbud: Jan Halle (JH), Lone Ryg Olsen (LRO) Jonna Fonnesbæk Hansen (JF), Preben Sørensen (PS), Lars Ole Vestergaard (LOV), Nils Henrik

Læs mere

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Center for Policy NOTAT Til Børne- og Ungdomsudvalget Opfølgning på Kvalitetsrapport for folkeskolen 2015: Skoler med lavest andel af elever i ungdomsuddannelse

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde onsdag d. 11. december 2013 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup, Erik B. Hansen, Britta Magnussen,

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Tirsdag den 29. august 2013 Medlemmer af bestyrelsen: Svend Aage Koch-Christensen Fhv. adm. direktør Formand. Udpeget af DI Fyn Herdis Hanghøi Socialudvalgsformand

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 11. december kl. 16.00 19.30

Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 11. december kl. 16.00 19.30 Referat af møde i bestyrelsen ved Horsens Gymnasium torsdag den 11. december kl. 16.00 19.30 Afbud: Arne Kjær, Helle Lindkvist Kjeldsen, Lotte Thøgersen, Jakob Schow-Madsen. Lektor og lærernes tillidsrepræsentant

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2017 Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om

Læs mere

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler

Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Mål og principper for Samarbejde mellem skole og hjem på Funder og Kragelund skoler Vore værdier Med eleven i centrum sætter vi fokus på samarbejdet mellem skole og hjem, på Funder og Kragelund skoler.

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025).

STATUS MÅL. Flere skal fuldføre Flere skal fuldføre en erhvervsuddannelse (fuldførelsen skal stige til mindst 60 procent i 2020 og 67 procent i 2025). STRATEGI 2020 STATUS Strategi 2016 2020 udformes i en tid præget af mange forandringer på skolen og uddannelsesområdet. Erhvervsuddannelsesreformen (EUD-reformen) fra 2015 er under indfasning, den fremtidige

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09

Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09 Rektors resultatlønskontrakt for skoleåret 2008-09 Viby Gymnasium og HF Formål med kontrakten Følgende resultatkontrakt skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed i Viby Gymnasium og HFs opgavevaretagelse

Læs mere

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune

BØRN OG UNGE Aarhus Kommune Rådhuspladsen 2, 8000 Aarhus C Att.: Borgmesterens Afdeling Side 1 af 6 Børn og Unges svar på forespørgsel vedrørende implementering af folkeskolereformen Socialdemokraterne i Aarhus Byråd har 9. februar

Læs mere

Dagsorden til møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium torsdag den 2. februar 2017 kl

Dagsorden til møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium torsdag den 2. februar 2017 kl Dagsorden til møde i bestyrelsen for Horsens Gymnasium torsdag den 2. februar 2017 kl. 16.0019.00. Afbud: Arne Kjær Lektor Anne Toftild og lektor John Pedersen deltager under punkt 2 1. Underskrivelse

Læs mere

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017.

Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Evaluering af resultatkontrakt for direktør Inge Prip 1.1.2017 31.12.2017 - godkendt på bestyrelsesmødet den 23. marts 2017. Denne resultatlønskontrakt er indgået mellem Erhvervsskolens bestyrelse og direktør

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium kl kl PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 21.03.2016 kl. 19.00 kl. 21.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Magnus Riskjær Andreas Frost Andersen Lars Kold Jensen Thomas Frost

Læs mere

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ

MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej Odense NØ MULERNES LEGATSKOLE Gillestedvej 11 5240 Odense NØ Telefon: 66 10 26 42 - E-mail: mail@mulerne-gym.dk - www.mulerne-gym.dk Referat af møde i Bestyrelsen tirsdag den 24. september 2019 Til stede var: Hans

Læs mere

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret

Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret Resultatlønskontrakt for Anne Birgitte Klange for skoleåret 2017-2018 29.09.2017 Formål med kontrakten Resultatlønskontrakten skal fokusere på de indsatsområder, som bestyrelsen har valgt skal prioriteres

Læs mere

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat

Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Bestyrelsen ved Munkensdam Gymnasium Referat Mødedato: 27. november 2018 Mødested: Munkensdam Gymnasium (Møde1) Mødetidspunkt: kl. 16:00 Sluttidspunkt: kl. 18.00 Økonomichef Hans Hollensen deltog i mødet.

Læs mere

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Møde Dato Kl. Lokale

TØNDER DISTRIKTSSKOLE Møde Dato Kl. Lokale smøde Rasmussen,, Kim Vestergaard, Mikkelsen,, Jan Peter Jensen. 1. Godkendelse af referat fra sidste møde 2. Godkendelse af dagsorden 3. Meddelelser fra elevrådet Godkendt Godkendt Anders fra GR deltog:

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 45, onsdag den 21. september 2016 Afholdt på Rungsted Gymnasium, StadionaW 14 i Rungsted

Bestyrelsesmøde nr. 45, onsdag den 21. september 2016 Afholdt på Rungsted Gymnasium, StadionaW 14 i Rungsted Referat 26. september 2016 Bestyrelsesmøde nr. 45, onsdag den 21. september 2016 Afholdt på Rungsted Gymnasium, StadionaW 14 i Rungsted Til stede Isabella Wedendahl, Mogens Hansen, Henrik Tuxen, Kristian

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret. Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2016 Nye elementer er kursiveret Vejledning i sær målrettet de ikke - uddannelsesparate Med vedtagelsen af reform om Erhvervsuddannelserne skal vejledningen målrettes de unge,

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde

Referat fra bestyrelsesmøde Referat fra bestyrelsesmøde Mødedato: 31/3-2016 Starttidspunkt: 16.00 Sluttidspunkt: 18.00 Mødelokale: Deltagere: Fravær med afbud: U203 (Til venstre i aulaen) Hanne Fischer (HF), Kenneth Ladefoged (KL),

Læs mere

Holbæk By Skole Skolebestyrelsen

Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Skolebestyrelsen Skolebestyrelsen Holbæk By Skole Tidspunkt: Torsdag d. 11. januar 2018 kl. 17.15 19.15 Hvor: Afdeling Absalon, stort mødelokale Deltagere: Forældrerepræsentanter: Kathrine

Læs mere

Referat af bestyrelsesmødet 30. september, 2013

Referat af bestyrelsesmødet 30. september, 2013 Referat af bestyrelsesmødet 30. september, 2013 Deltagere Til stede: Knud Erik Bang, Flemming Heiberg, Søren Kristensen, Huno K. Jensen, Anette Raaby, Helle Risvig Nielsen, Niels Ole Holck Andersen, Erik

Læs mere

Bestyrelsesmøde nr. 41, onsdag den 28. oktober 2015 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes.

Bestyrelsesmøde nr. 41, onsdag den 28. oktober 2015 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted. Det indstilles, at referatet godkendes. Referat 2. november 2015 Bestyrelsesmøde nr. 41, onsdag den 28. oktober 2015 Afholdt på Rungsted Gymnasium, Stadionallé 14 i Rungsted Til stede Fraværende Referent Isabella Meyer, Mogens Hansen, Henrik

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl

Referat af bestyrelsesmøde onsdag d kl A A L B O R G K A T E D R A L S K O L E Sct. Jørgens Gade 5 DK-9100 Aalborg Telefon 96 31 37 70 E-mail: adm@katedralskolen.dk Referat af bestyrelsesmøde onsdag d. 13.9. 2018 kl. 16.30 19.00 Til stede:

Læs mere

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19

Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Rektors resultatlønskontrakt for 2018/19 Resultatlønskontrakten skal medvirke til at styrke åbenhed og gennemskuelighed på (SG) samt understøtte rektors indsats for at opnå de opstillede mål for skoleåret

Læs mere

Referat fra skolebestyrelsesmøde 14. januar 2015 kl. 17.30-19.00 Administrationsmødelokalet på 2. sal, fløj B via Paradisgården/Ny Carlsberg Vej

Referat fra skolebestyrelsesmøde 14. januar 2015 kl. 17.30-19.00 Administrationsmødelokalet på 2. sal, fløj B via Paradisgården/Ny Carlsberg Vej København V, den 14. januar 2015 Deltagere: Anette Dybdal Fenger formand (afbud) Henrik Mønsted Larsen næstformand Karen Grubbe forældrerepræsentant (afbud) Steffen Harpsøe forældrerepræsentant Catja Friis

Læs mere

Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17

Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17 Skolebestyrelsen Voel Skole 2016/17 Skolebestyrelsen består af: Forældrerepræsentanter: Vinni Hedegaard Frederiksen, Randi Mellergaard Baun, Jens Mogensen, Kristina Blom, Arne Hougaard, Jens Ole Futtrup

Læs mere

Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 24. august kl i personalerummet

Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 24. august kl i personalerummet Mødet afholdtes på Kirkevej torsdag den 24. august kl. 19.00-21.00 i personalerummet Mødedeltagere: Forældrerepræsentanter: Helene Egtved, Christina Laugesen, Grith Puggaard, René Bomholt, Thor Frølich

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Torsdag den 17. marts 2015 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Resultatlønskontrakt

Resultatlønskontrakt Resultatlønskontrakt 2017 2018 Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen har i et brev af 27. juni 2013 bemyndiget bestyrelsen til at indgå resultatlønskontrakt med institutionens leder. Rektor forhandler efterfølgende

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5, 9000 AALBORG TELEFON 9631 3770 Bestyrelsesmøde tirsdag d. 15. december 2015 kl. 16.30 19.00 Til stede: Søren Kristiansen, Poul Højmose Kristensen, Stinna Toft,

Læs mere

Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra Opdatering i september 2018

Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra Opdatering i september 2018 Opfølgning på evalueringen af 10. klasse fra 2017 Opdatering i september 2018 10. Klasse i tal opdatering med data for 2018 Tendensen fra 2017 fortsætter en stadig større andel af eleverne vælger erhvervsuddannelse

Læs mere

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning

Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret Baggrund og indledning Opgørelse af Aftale om resultatløn mellem bestyrelsen for Kolding Gymnasium og rektor Momme Mailund for skoleåret 2017-18 Baggrund og indledning Denne aftale er baseret på Ministeriet for Børn og Undervisnings

Læs mere

Skolebestyrelsesmøde nr. 16

Skolebestyrelsesmøde nr. 16 . Skolebestyrelsesmøde nr. 16 Onsdag d. 28. februar på afd. Jernløse 18.30-20.30 De næste møder Mandag d. 19/3 Kildebjerg torsdag d. 12/4 Knabstrup mandag d. 14/5 Undløse tirsdag d. 12/6 Jyderup DELTAGERE

Læs mere

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium

Bilag 1. Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Bilag 1 Indkaldelse til bestyrelsesmøde på Støvring Gymnasium Onsdag d. 8 juni kl. 16.00 ca. 17.30 Deltagere: Susan Vonsild, Kirsten Bundgaard, Leon Sebbelin, Adam Dam, Lærke 2a, Steen Madsen, Peter Hansen,

Læs mere

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE

ABSALONS SKOLE ROSKILDE KOMMUNE Referat af møde i skolebestyrelsen d. 30/10 2010 kl. 18.00 21.00 Deltagere: Birgitte West, Jesper Dauw, Hanne A. Brøndum, Lykke Bang Frederiksen, Thorleif Frøkjær, Martin Geysner, Jeppe Kobberø, Marianne

Læs mere

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium onsdag den 2. september 2015 kl. 16.00 19.00

Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium onsdag den 2. september 2015 kl. 16.00 19.00 Referat af møde i bestyrelsen på Horsens Gymnasium onsdag den 2. september 2015 kl. 16.00 19.00 Afbud: Ingen. Uddannelsesleder Hans Henrik Danielsen deltager under dagsordenens punkt 13 Administrativ leder

Læs mere

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016

Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Evaluering af resultatlønskontrakt for perioden 1. august 2015 til den 31. juli 2016 Kontraktens parter og gyldighedsperiode Resultatlønskontrakten er udarbejdet med baggrund i bemyndigelse fra Ministeriet

Læs mere

opfølgningsplan Afdeling (evt. uddannelsesområde): GYM

opfølgningsplan Afdeling (evt. uddannelsesområde): GYM opfølgningsplan 2018 Afdeling (evt. uddannelsesområde): GYM Opfølgningsplanens indsatsområder tager bl.a. afsæt i: ETU Løbende evalueringer Undervisningsevalueringer Virksomhedstilfredshedsmålinger Audit

Læs mere

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne

Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne www.eva.dk Teamsamarbejde på erhvervsuddannelserne HR-temadag 6. februar 2017 Camilla Hutters, område chef, Danmarks Evalueringsinstitut (EVA) Hvad er EVAs opgave? EVA s formål er at udforske og udvikle

Læs mere

Strategi Greve Gymnasium

Strategi Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium Strategi 2016-2021 Greve Gymnasium uddanner mennesker, der er rustet til videre studier, karriere og livet i mere bred forstand. Vi sætter læring i centrum og tror på,

Læs mere

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS AALBORG TELEFON TELEFAX

AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS AALBORG TELEFON TELEFAX AALBORG KATEDRALSKOLE SCT. JØRGENS GADE 5 POSTBOKS 556 9100 AALBORG TELEFON 9631 3770 TELEFAX 9813 0877 Bestyrelsesmøde onsdag d. 14. september 2011 kl. 16.30 19.00 Til stede: Hanne Kathrine Krogstrup,

Læs mere

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2015

Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i 2015 Evaluering af 1.g ernes første halva r pa Silkeborg Gymnasium i I det følgende sammenfattes resultatet af en evaluering af det første halve år på Silkeborg Gymnasium for 1.g-eleverne. Baseret på positive

Læs mere

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift.

1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af Fremlagt til underskrift. Referat af 1. ordinære bestyrelsesmøde i 2017-29-03-2017 1. Godkendelse af dagsorden 2. Godkendelse af referat af 23-02-2017. Fremlagt til underskrift. s- og drøftelsespunkter: 3. Fremlæggelse og godkendelse

Læs mere

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018

VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN 2018 VIRKSOMHEDSPLAN FOR UU SYDFYN Nye elementer er kursiveret Vejledning især målrettet de ikke uddannelsesparate fokus på udvikling af tiltag for de ikke uddannelsesparate UU Sydfyns vejeldning er med udgangspunkt

Læs mere

Bestyrelsesmøde Tid og sted: Mandag d. 10. december 2018 kl

Bestyrelsesmøde Tid og sted: Mandag d. 10. december 2018 kl Bestyrelsesmøde Tid og sted: Mandag d. 10. december 2018 kl. 16.00 18.00 Deltagere: Afbud: Peter Norman, Solveig Andersen, Hans Jørgen Rømer Andersen, Anne Ruge, Else Bock, Irene Nielsen, Lars L. Hansen,

Læs mere

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017

Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Referat fra møde i Midtfyns Gymnasiums bestyrelse Mandag den 13. marts 2017 Medlemmer af bestyrelsen: Claus Michelsen Professor, SDU Formand. Udpeget af Syddansk Universitet Helle Stryhn Uddannelseschef,

Læs mere

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder.

Kommissorium. Udarbejdet august Projektnavn. LP i skolerne. Projektperiode. August 2012 Juni StyregruppeformandProjektleder. Kommissorium Udarbejdet august 2012 Projektnavn LP i skolerne Projektperiode August 2012 Juni 2015 StyregruppeformandProjektleder Peder Hanghøj 1. Formål Formålet er at fastholde og styrke en gennemgående

Læs mere

Skolebestyrelsen. Møde tirsdag den 12. juni 2012 kl. 18.00. Sted: Mødelokalet Nivå Skole Vest. Dagsorden: Referat: X

Skolebestyrelsen. Møde tirsdag den 12. juni 2012 kl. 18.00. Sted: Mødelokalet Nivå Skole Vest. Dagsorden: Referat: X Møde tirsdag den 12. juni 2012 kl. 18.00 Sted: Mødelokalet Nivå Skole Vest Dagsorden: Referat: X Deltagere: Annemette Ottesen, Charlotte Kirkegaard, Dorthe Runge-Dalager, Flemming Sylvest Larsen, Morten

Læs mere

REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG DEN 4. DECEMBER KL i skolens mødelokale Solbjerg

REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG DEN 4. DECEMBER KL i skolens mødelokale Solbjerg ORDSTYRER: Viggo W. Schmidt REFERENT: Flemming Nielsen FRAVÆRENDE: Christina Lorenz REFERAT FRA SKOLEBESTYRELSESMØDE TORSDAG DEN 4. DECEMBER KL. 17.00-19.00 i skolens mødelokale Solbjerg Pkt. 21 Godkendelse

Læs mere

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre.

Målgruppen for den fremadrettede indsats, er børn og unge fra 5. til 10. klasse samt deres forældre. Social- og Sundhedsforvaltningen og Skole- og Kulturforvaltningen 2009 Indledning Formålet med at opdatere den eksisterende handleplan er at sikre, at indsatsten lever op til krav og forventninger, der

Læs mere

2i innovationsklassen og 2y karakterfri klasse & makkerklassen 1a

2i innovationsklassen og 2y karakterfri klasse & makkerklassen 1a 1 Fra forsøgsarbejde til praksis og handleplaner for skoleåret 2016-17 Resumé Sprogprojekt: Elevernes internationale kompetencer Projekt : I skoleåret 2015-16 har vi afsluttet vores fællessproglige projekt

Læs mere

Udmøntning aftale om resultatløn for skolens direktør for skoleåret 2016/2017

Udmøntning aftale om resultatløn for skolens direktør for skoleåret 2016/2017 Udmøntning aftale om resultatløn for skolens direktør for skoleåret 2016/2017 Status Resultat Basisrammen Bestyrelsen bestemmer, hvilke indsatsområder der skal indgå i basisrammen. Indsatsområderne skal

Læs mere

Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015

Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015 Referat af Bestyrelsesmøde d. 19. marts 2015 Til stede: Anton Svendsen, Dorthe Pedersen, Søren Damtoft, Rasmus Hoffmann-Hansen, Henrik Laybourn, Jacob Carlsson, Diana Stråsø Kjær, Mikkel Schultz og Peter

Læs mere

Bestyrelsesmøde 19.marts 2013 Kl. 16-19

Bestyrelsesmøde 19.marts 2013 Kl. 16-19 MG Maribo Gymnasium Bestyrelsesmøde 19.marts 2013 Kl. 1619 Deltagere: Hans Stige, Henrik Andreasen, Vibeke Grave, Tine Vinther Clausen, Ellen Sørensen, Leise Buhl Jensen, Wenche Melchiors, Lars Jørgensen

Læs mere

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00

PROTOKOL. for. møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium. 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 PROTOKOL for møde i bestyrelsen for Thisted Gymnasium 05.10.2015 kl. 16.00 kl. 18.00 Medlemmer: Jens Engelbrecht Mortensen Jytte Nielsen Troels Bansmann Camilla Dølrath Isaksen Lars Kold Jensen Thomas

Læs mere

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt

Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Målopfyldelse af rektors resultatlønskontrakt Nedenstående er et resumé af målopfyldelsen af den resultatlønskontrakt, der er indgået mellem bestyrelsen og rektor for skoleåret -2016. Indsatsområder A.

Læs mere