Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus Fraværende: Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Økonomirapport 2 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2 2 Beslutningsoplæg vedr. kvalitetsvurdering af Vendsyssel Kunstmuseum 5 3 Vendsyssel Kunstmuseum - Ansøgning om tilskud til energirenovering 7 4 Retningslinjer til folkeoplysende voksenundervisning Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger for Udbud af forpagtning af Højene Hallens cafeteria 16 7 Vedligeholdelse af Hjørring Hallerne - frigivelse af bevilling fra Multibane i Løkken frigivelse af bevilling 23 9 Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter

2 Side Ø Økonomirapport 2 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Resumé I henhold til principper for økonomistyring fremlægger administrationen Økonomirapport 2, der er en budgetopfølgning pr. 30. september Der forventes et samlet mindreforbrug på 1,700 mio. kr., som forventes overført til Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om Økonomirapport 2 kan godkendes og fremsendes til Byrådet. Sagsfremstilling Økonomirapport 2 er opgjort på baggrund af forbruget pr. 30. september 2017 og indeholder udover status på forbrug pr. 30. september også opgørelse af forventet regnskab på udvalgets område. Der forventes samlet et mindreforbrug på ca. 1,700 mio. kr. på udvalgets område, jf. bilag 1 "Økonomirapport 2 drift og anlæg". Det forventede mindre forbrug er primært begrundet i projekter og aktiviteter, der gennemføres på tværs af budgetår. Inden for udvalgets område er der dog forskydninger og afvigelser, der kommenteres særskilt i økonomirapporten. Der gøres i den forbindelse opmærksom på, at der er indarbejdet forslag til håndtering af forventet merforbrug på Hjørring Hallernes område, så der ikke akkumuleres merforbrug. Der foreslås således neutralisering af et akkumuleret merforbrug fra 2016 og 2017 på samlet ca. 2,500 mio. kr. for Hjørring Hallerne. Det forventede merforbrug kan neutraliseres uden ændringer i serviceniveau på andre områder. De bevillingsmæssige ændringer er uddybet i bilag 1. Udover forskydningerne vedr. haller er der ikke områder, der nødvendiggør omprioriteringer indenfor området. I forhold til aktiviteterne inden for udvalgets område bemærkes det, at der med økonomirapporten er lagt op til, at der igen i år foretages en forhøjelse af pointværdien på Folkeoplysningsområdet, så der udbetales ca. 0,500 mio. kr. yderligere i aktivitetstilskud. Derudover er der lagt op til, at der som følge af højt aktivitetsniveau på &-aktiviteterne på Vendsyssel Teater indarbejdes en regulering vedrørende forpagtningsafgiften på cafeen i form af forventet merindtægt på ca. 0,100-0,120 mio. kr. for Der er i øvrigt ikke driftsmæssige ændringer eller afvigelser, der giver behov for forklaringer eller korrektioner.

3 På anlægssiden er der et korrigeret budget på 11,154 mio. kr., hvoraf der er overført mindreforbrug fra tidligere år på 4,854 mio. kr. For 2017 er forventningen et samlet forbrug på 3,968 mio. kr., hvilket betyder et mindreforbrug på 7,186 mio. kr., hvoraf der er forslag om overførsel af hele beløbet til Det forventes i øvrigt, at alle anlægsmidler disponeres fuldt ud. Se uddybning i bilag 1 for bemærkninger og bilag 2 for cashflow. Side 3. Lovgrundlag Lov om kommunernes styrelse. Økonomi Der henvises til bilag for oversigt over bevillingsmæssige ændringer. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Økonomirapport 2 pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. 2. Cashflow - anlæg, pr. 30. september Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Økonomirapport 2 pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkendes, og at Økonomirapport 2 videresendes til Byrådet.

4 Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender Økonomirapporten som beskrevet i bilag 1. Side 4. Det anbefales, at der i den nye byrådsperiode arbejdes med opdatering af administrationsgrundlag og rammer for opgavevaretagelsen inden for Hjørring Hallernes område. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

5 Side P Beslutningsoplæg vedr. kvalitetsvurdering af Vendsyssel Kunstmuseum Resumé På baggrund af indledende drøftelse vedr. opfølgning på kvalitetsvurderingen af Vendsyssel Kunstmuseum er der udarbejdet beslutningsoplæg til ændring af museets vilkår. Der skal tages stilling til, om beslutningsoplægget kan godkendes. Sagsfremstilling Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget behandlede på deres møde 30. oktober 2017 opfølgning på kvalitetsvurdering af Vendsyssel Kunstmuseum. Det blev besluttet, at der skulle udarbejdes oplæg til tilførsel af økonomiske ressourcer fra på ca. 1,000 mio. kr. i 2018, og at punkterne i oplæg til indledende drøftelser gennemgås og eventuelt tilpasses, så de kan anvendes som grundlag for dialog med repræsentanter fra Kulturstyrelsen. Ud fra dette foreligger der nu et samlet beslutningsoplæg, der både beskriver mulighed for engangstilførsel af midler i 2018 samt forslag til handleplan, der indebærer, at der i første kvartal 2018 udarbejdes driftsaftale, der skal belyse en varig løsning af de udfordringer, der er omkring museets kvalitetsvurdering. For uddybning af baggrund henvises til sagsfremstilling fra 30. oktober jf. bilag 2 og beslutningsoplæg jf. bilag 1. Lovgrundlag Museumsloven. Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for museer. Krav og anbefalinger til statsanerkendte museer. Økonomi Der disponeres 1,190 mio. kr. i engangstilførsel til Vendsyssel Kunstmuseum med finansiering inden for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets ramme, jf. bilag 1.

6 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Side 6. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag 1. Beslutningsoplæg vedr. Vendsyssel Kunstmuseum som statsanerkendt museum. 2. Sagsfremstilling fra 30. oktober Direktionen indstiller, at handleplan for Vendsyssel Kunstmuseum godkendes som beskrevet i bilag 1, at der bevilges et engangsbeløb på 1,190 mio. kr. til udbetaling i 2018, jf. bilag 1, og at engangsbeløbet finansieres ved frigivelse af 0,970 mio. kr. finansieres fra projekt Rammebeløb vedligehold FKU-bygninger med 0,310 mio. kr., og fra projekt Rådighedsbeløb med 0,660 mio. kr. samt via driftsmidler inden for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område på samlet 0,220 mio. kr. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

7 Side Ø Vendsyssel Kunstmuseum - Ansøgning om tilskud til energirenovering Resumé Vendsyssel Kunstmuseum søger om tilskud på i alt 0,651 mio. kr. til energirenovering. Fritids-, Kultur og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, hvorvidt man vil anbefale Økonomiudvalget at bevilge tilskud fra Energirenoveringspuljen for selvejende institutioner i Hjørring. Kommune. Sagsfremstilling Vendsyssel Kunstmuseum søger om tilskud til energirenovering. Museets nuværende installationer er de oprindelige, som blev installeret ved ombygningen af Bechs Klædefabrik i 2002/2003. Bygningsarealet udgør ca m 2, hvoraf størsteparten består af oplyste udstillingsarealer. Bygningen er udstyret med central tilstandsstyring, så museet kan sikre ventilationsstyring, monitorering og lagring af driftshistorik. Siden ombygningen er der dog sket en rivende udvikling indenfor energibesparende teknologi, og museet ønsker derfor: Udskiftning af nuværende utidssvarende og energikrævende halogenspots med LED-spots i alle udstillingsarealer samt skift af gamle lysstofrør til energirør. Opgradering af ventilations- og CTS-anlæg med henblik på bedre udnyttelse og mere økonomisk styring af luft, varme og fugtighedsgrad i bygningskomplekset. I dag kører museets ventilation i alle døgnets timer. En energirenovering med opgradering af CTS-styringen vil give en bedre udnyttelse og mere økonomisk styring af ventilationen, alt efter konditioner som temperatur og fugtighedsgrad i rummene. Derudover er serveren ikke længere understøttet af Microsoft, og et nedbrud vil betyde nedlukning i en længere periode. Dernæst vil udskiftning af lyskilder til LED-belysning give store besparelser på det årlige el-forbrug.

8 Side 8. Konkret søger Vendsyssel Kunstmuseum tilskud til følgende: Aktivitet Beløb incl. moms Opgradering af Siemens CTS anlæg, hardware, server, el-arbejde og back-up Kr Skift af de ældste ventilationsmoduler Indkøb af LED energirør som erstatning for lysstofrør Indkøb af LED spots Demontering af eksisterende belysning Uforudsete udgifter I alt Energirenoveringen forventes at generere en samlet årlig besparelse på kr. Hertil kommer besparelse ved ændring af driftsformen på ventilationen. Denne er dog vanskelig at prissætte, da denne er afhængig af det fremtidige klima. Ved en kold vinter forventer det rådgivende ingeniørfirma en markant besparelse, mens en mild vinter vil betyde en mindre besparelse. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Styrelseslovens 40. Økonomi Beløbet kan finansieres som tilskud fra Energirenoveringspuljen for selvejende institutioner i. Puljen er i 2017 på i alt 2,000 mio. kr., og der resterer fortsat 2,000 mio. kr. i puljen. Imødekommelse af nærværende ansøgning vil betyde, at der vil være 1,350 mio. kr. tilbage i puljen. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

9 Bilag 1. Ansøgning om tilskud til energirenovering. Side 9. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet at imødekomme Vendsyssel Kunstmuseums ansøgning om tilskud til energirenovering med op til i alt 0,651 mio. kr. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler, at ansøgningen imødekommes. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

10 Side P Retningslinjer til folkeoplysende voksenundervisning 2018 Resumé Folkeoplysningsudvalget indstiller, at Byrådet godkender indstilling til "Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning med virkning fra Sagsfremstilling Det er bestemt i Folkeoplysningsloven, at der skal fastsættes en tilskudsmodel for tildeling af tilskud til folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjerne er dermed s regler for tilskud til voksenundervisning under Folkeoplysningsloven. Efter Folkeoplysningsloven ydes tilskud til: undervisning, studiekredse, foredragsvirksomhed, debatskabende arrangementer og aktiviteter tilrettelagt som fleksible tilrettelæggelsesformer. Tilskuddet er opdelt i to kategorier: Undervisning Aflønning af lærere, foredragsholdere og ledere. Det maksimale kommunale løntilskud er 1/3 til almen undervisning, studiekredse og foredrag. Til instrumental er det 5/7 og til handicapundervisning 8/9. 10% af tilskudstilsagnet skal anvendes til debatskabende arrangementer. De debatskabende arrangementer kan afregnes på andre udgiftstyper end lærerog lederløn. Foreningen kan anvende 40 % af det kommunale løntilskud på fleksible tilrettelæggelsesformer. Det kan bl.a. være åbne studiekredse, åbne studieværksteder, workshops, "spørg specialisten" samt IT-baseret fjernundervisning. De fleksible tilrettelæggelsesformer skal tilrettelægges i henhold til notat udarbejdet af Oplysningsforbundenes Fællesråd, Dansk Folkeoplysnings Samråd og KL.

11 Lokaler Der kan ydes tilskud på 75 % til leje af private lokaler, hvis det ikke er muligt at anvise egnede offentlige lokaler. Side 11. Folkeoplysningsudvalget vurderer de enkelte ansøgninger. (Der kræves gebyr for benyttelse af kommunale haller og gymnastiksale med henblik på at ligestille foreninger i kommunale lokaler og foreninger i privatejede lokaler). Lovgrundlag Folkeoplysningsloven, herunder bl.a. 11, stk. 1. Kommunalbestyrelsen skal som en del af retningslinjerne for den folkeoplysende voksenundervisning vedtage en tilskudsmodel ud fra lokale forhold. Grundlaget for beregningen af tilskudstilsagnet skal fremgå af retningslinjerne. Folkeoplysningsloven, herunder bl.a. kapitel 4 i loven, der omhandler den folkeoplysende voksenundervisning. Økonomi Retningslinjerne fastlægger fordeling af tilskud inden for den budgetlagte ramme. Med vedtagelsen af budget 2017 blev der foretaget en reduktion af den økonomiske ramme til voksenundervisning. Budgetrammen blev reduceret med ca. 45 % fra 2016 til Budgetrammen i 2017 er 1,016 mio. kr., og for 2018 er der budgetteret med en budgetramme på 1,200 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

12 Bilag 1. Retningslinjer for tilskud til undervisning. 2. Folkeoplysningspolitik Fritids-, og Kulturpolitik Side 12. Direktionen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet at retningslinjerne for voksenundervisning for 2017 videreføres uændret i Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler, at Byrådet godkender retningslinjerne. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

13 Side P Retningslinjer for tilskud til frivillige folkeoplysende foreninger for 2018 Resumé Folkeoplysningsudvalget indstiller, at Byrådet godkender udkast til "Retningslinjerne for tilskud til aktiviteter i frivillige folkeoplysende foreninger" for Sagsfremstilling Det er bestemt i Folkeoplysningsloven, at der skal fastsættes en tilskudsmodel for tildeling af tilskud til aktiviteter for børn og unge i frivillige folkeoplysende foreninger. Retningslinjerne er dermed s regler for tilskud til aktiviteter for børn og unge under Folkeoplysningsloven. Tilskudsmodellen omfatter: Aktiviteter i frivillige folkeoplysende foreninger, som f.eks. idræt, spejder, ungdomsklubber og hobbyforeninger. Efter nuværende tilskudsordning ydes: Aktivitetstilskud, kursustilskud og kørselstilskud. Lokaletilskud (hallejetilskud og tilskud til øvrige lokaler). Det foreslås, at følgende ændringer fra 2017 videreføres uændret i 2018: 1. Tilskud til børn og unge med særlige behov Der ydes tilskud til børn og unge med særlige behov. 2. Frister Den ekstra frist 1. september videreføres i Det betyder, at 1) Eksisterende foreninger får mulighed for at søge om tilskud til aktiviteter, som ikke var planlagt ved indsendelse af budgetmateriale ved fristen 15. oktober året før. 2) Nye foreninger får mulighed for at søge om aktivitetstilskud og lokaletilskud til nye aktiviteter.

14 3. Takster Ændres i henhold til Byrådets takstblad for henholdsvis svømmehaller, idrætshaller, træningssale og gymnastiksale, og i henhold til Folkeoplysningsbekendtgørelsens bestemmelse vedrørende takster for øvrige lokaler. Side 14. Herudover foreslås, at der på baggrund af Folkeoplysningsudvalgets beslutning 30. januar 2017 tilføjes: at foreninger får mulighed for, uden godkendelse, at anvende tilskud til bevilgede timer i sportshaller inden for de 11 selvejende haller, der er optaget i kommunens haltilskudsmodel. For de øvrige haller bibeholdes nuværende ordning, således at det bevilgede haltilskud specifikt anvendes i den hal, hvortil der er bevilget tilskud. Lovgrundlag Folkeoplysningsloven, herunder bl.a. 11, stk. 1. Kommunalbestyrelsen skal vedtage en tilskudsmodel ud fra lokale forhold. Grundlaget for beregningen af tilskudstilsagnet skal fremgå af modellen. Folkeoplysningsloven, herunder bl.a. kapitel 5 i loven, der omhandler det frivillige folkeoplysende foreningsarbejde. Økonomi Udgifter skal afholdes af den samlede ramme for Folkeoplysningsområdet. Budgetrammen for frivillige folkeoplysende foreninger er i 2017, 14,623 mio. kr. og for 2018 er der budgetteret med en ramme på 15,000 mio. kr. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Fritidsaktiviteterne har en væsentlig indflydelse på folkesundheden.

15 Bilag 1. Retningslinjer Folkeoplysende foreninger Fritids- og Kulturpolitik Folkeoplysningspolitik Side 15. Direktionen indstiller, at retningslinjerne for tilskud til aktiviteter for børn og unge for 2017 videreføres uændret i 2018, idet der dog foretages en regulering af taksterne, og foretages en tilføjelse, der giver foreninger mulighed for frit at anvende bevilget tilskud til sportshaller godkendt under haltilskudsmodellen. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler, at Byrådet godkender retningslinjerne. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

16 Side Ø Udbud af forpagtning af Højene Hallens cafeteria Resumé Der er udarbejdet materiale til udbud af forpagtning af Højene Hallens cafeteria. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til, om det vil godkende udbudsprocessen og udbudsvilkårene. Sagsfremstilling Der er udarbejdet materiale til udbud af forpagtning af Højene Hallens cafeteria. Materialet er udarbejdet med udgangspunkt i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets beslutning fra april 2016, om at cafeteriafunktionerne i Hjørring Hallerne skal konkurrenceudsættes med henblik på bortforpagtning. Der er to primære hensyn, der indgår i overvejelserne, om hvordan udbuddet kan tilrettelægges. Det ene hensyn er rettet mod at gøre det så attraktivt som muligt at byde ind på driften af cafeteriafunktionerne, og det andet hensyn er rettet mod, at udbudsprocessen og udbudsmaterialet også skal tage højde for, at cafeteriafunktionerne skal kunne forenes med og gerne understøtte de idræts- og fritidsaktiviteter, der er hovedformålet med de kommunale haller. Det har samtidig været et element i vurderingen, af hvordan udbudsprocessen skal forløbe, og at der for Højene Hallen er behov for en forholdsvis hurtig afklaring, da den nuværende aftale om drift af cafeteriet er ophørt. I forhold til udbud af Højene Hallens cafeteria er der udarbejdet konkret forslag til udbudsmateriale med beskrivelse af vilkår for forpagtning. Med udbudsmaterialet lægges der op til, at bortforpagtning træder i kraft pr. 1. december 2016, eller hurtigst muligt. Der er samtidig lagt vægt på, at forpagtningsaftalen indgås med vilkår om, at sortiment og åbningstider skal tilrettelægges, så Højene Hallens målgrupper med en høj grad af børn og unge tilgodeses. Udbuddet gennemføres desuden med vilkår om, at udvælgelse af forpagter sker ud fra en helhedsvurdering af de indkomne tilbud. Uddybning af vilkåret er beskrevet i bilag 1, side 5-6. Det foreslås, at udbudsprocessen for Højene Hallens cafeteria gennemføres ud fra følgende tidsplan:

17 14. november 2017 Offentliggørelse af udbudsmateriale. Side december 2017 Frist for afgivelse af tilbud. medio/ultimo januar 2018 Godkendelse af forpagtningsaftale i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Konkret mødedato vil først blive fastsat efter KV februar 2018 Forpagtningsaftale træder i kraft (Hvis det ikke er muligt til 1. februar, så snarest muligt derefter). Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Konkurrenceloven. Udbudsloven. Økonomi Forpagtningsafgiften fastlægges ud fra de indkomne bud, og udvælgelsen af forpagter vil blandt andet ske ud fra de årlige forpagtningsafgifter, der bydes ind med. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Der er tidligere truffet beslutning om, at cafeteriafunktionerne skal tilpasses, jf. godkendelse af administrationsgrundlag for Hjørring Hallerne. Der er således ikke nye personalemæssige konsekvenser ved beslutning om gennemførelse af udbud af forpagtning. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Der er i udbudsmaterialet gjort eksplicit opmærksom på, at der ved afgivelse af bud skal fremlægges overvejelser om varesortiment, pris og det sunde alternativ til traditionel cafeteriamad.

18 Bilag 1. Udbud af forpagtningsaftale for Højene Hallens cafeteria, november 2017 Side 18. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender og sender udbudsmaterialet for forpagtning af Højene Hallens cafeteria i udbud i den foreliggende form, og i henhold til den beskrevne tidsplan. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

19 Side Ø Vedligeholdelse af Hjørring Hallerne - frigivelse af bevilling fra 2016 Resumé Der er fra budget 2016 overført en restbevilling på 0,394 mio. kr. til vedligeholdelse af Hjørring Hallerne. Der er opstået nye behov for renoveringer og andre udbedringer, og administrationen har derfor udarbejdet forslag til disponering af restpuljen fra Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at frigive vedligeholdelsespuljen. Sagsfremstilling Som led i disponeringen af Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets anlægsramme har der været tilbageholdt et restbeløb på den ramme, der er afsat til vedligehold inden for Hjørring Hallerne. Der er nu behov for at frigive rammen til vedligeholdelsesopgaver, der udføres med udgangspunkt i tilgængelighed, sikkerhed og energioptimering, der er nødvendig for driften af bygninger og faciliteter. Der tages samtidig højde for, at brugen af Park Vendia-området hele tiden udvikler sig efter ibrugtagning, bl.a atletikstadion. Der anmodes om frigivelse af restpuljen til vedligehold fra 2016 til følgende formål. Forslag til disponering af restpuljen fra 2016: Forslag til arbejder Udskiftning af kul Udskiftning af kul i kulfiltrene, som er en del af vandbehandlingsanlægget i Vandhuset Park Vendia. Kullene i Vandhusets kulfiltre trænger til en udskiftning, da kullene har fungeret upåklageligt siden Vandhusets åbning i Kr

20 Renovering af kloranlæg Kloranlægget i klorrummet i Vandhuset Park Vendia er så småt begyndt at lække, hvorfor anlægget kræver en gennemgang og renovering. Desuden vil en snarlig renovering blive påkrævet, rent sikkerhedsmæssigt Udskiftning af dampgenerator Dampgeneratoren til dampsaunaen trænger til en snarlig udskiftning grundet slitage. Pumpe bundsugning Pumpen til manuel bundsugning af Vandhuset bassiner trænger til udskiftning grundet slitage. Picnicområde I forbindelse med at Vandsuset huser mange brugere af atletikstadion til deres pauser og madpakkespisning, vil Hjørring Hallerne i den forbindelse gerne etablere et selvstændigt område til dette brug. Der vil blive anlagt udvendig flisebelægning i forlængelse af Vandhusets nordende til opstilling af borde. Desuden vil der blive etableret et afskærmet område til borde og stole i den nordlige del af det indvendige gangareal. Dette for at aflaste Vandhusets cafèområde som primært er tiltænkt Vandhusets og Cafèens brugere. Bjergbyhallen Der mangler cykelstativer til Bjergbyhallens brugere Etablering af ny flisebelægning og nye cykelstativer op langs den nye bygning til fodboldomklædning Bagterphallen Ved den nye skydedør i Bagterphallen bliver der ved kraftige regnskyl presset eller blæst regnvand ind i gangarealet. Derfor ønskes der monteret et halvtag for Side 20.

21 at undgå vandindtrængning. Løbende tiltag i forhold til arbejdsmiljø, sikkerhed, energi og tilgængelighed Mindre vedligeholdelsesopgaver begrundet i sikkerhed og tilgængelighed. I alt Side Lovgrundlag Styrelsesloven 40. Økonomi Ved frigivelse af de genbevilgede midler fra 2016 til de anførte projekter, er alle midler i puljen disponeret. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger. Bilag Ingen.

22 Direktionen indstiller, at de oplistede arbejder, i henhold til listen i sagsfremstillingen, igangsættes, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,392 mio. kr., og at bevillingen finansieres ved frigivelse af restbevillingen på 0,392 mio. kr. til Hjørring Hallerne, vedligehold fra budget Side 22. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler indstillingen. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

23 Side P Multibane i Løkken frigivelse af bevilling Resumé Projektet vedr. multibane i Løkken er afsluttet, og der er fremsendt anmodning om udbetaling af den kommunale støtte på 0,252 mio. kr. Der skal tages stilling til, om man vil anbefale Byrådet at frigive anlægsmidlerne. Sagsfremstilling Fritids- Kultur og Bosætningsudvalget vedtog 10. november 2015 at bevilge et tilskud på 0,252 mio. kr. til multibaneprojektet i Løkken. Multibanen er nu etableret, og der er fremsendt regnskab og dokumentation for udførelsen. Projektets samlede økonomi er på 1,240 mio. kr., hvor foreningen selv har finansieret 0,690 mio. kr. og modtaget støtte på 0,550 mio. kr. inkl Hjørring Kommunes støtte. Administrationen vurderer, at projektet er udført i henhold til den givne bevilling. GVL Løkken Idrætsforening fortæller i forbindelse med anmodningen om udbetaling, at banen allerede bliver flittigt brugt af områdets børn. Som et af de mere specielle eksempler, der fortæller om multibanens mange muligheder, nævner GVL Løkken Idrætsforening, at de i efterårsferien forsøgte sig med en "hurtig impuls fodboldkamp". Kampen blev annonceret via facebook og 12 børn - både lokale og turister - mødte op til en rask fodboldkamp. Foreningen vil fremover lave sådanne små turneringer til glæde for både byens børn samt gæster i området. Der anmodes om udbetaling af det fulde støttebeløb på 0,252 mio. kr., der finansieres via de afsatte midler til multibaner og rådighedsbeløb indenfor Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område. Lovgrundlag Styrelsesloven 40.

24 Side 24. Økonomi Der frigives 0,252 mio. kr. inden for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets anlægsramme. Der er i forbindelse med opgørelsen af ØK2 samlet mindre puljebeløb, så puljerne kan afsluttes, og det foreslås derfor, at de 0,252 mio. kr. frigives fra følgende puljer, så de kan afsluttes. Der anbefales finansiering og frigivelse fra mindreforbrug fra afsluttet projekt SHI projekt Hjørring multiarena på 0,085 mio. kr., restbevilling på 0,038 mio. kr. på anlægsprojekt pulje til multibaner, og 0,129 mio. kr. fra anlægspuljen Rådighedsbeløb. Rådighedspuljen, oversigt Mio. kr. Rådighedsbeløb ,700 overført mindreforbrug fra ,390 bevilling i alt 3,090 Disponeret Tannisbugthallens tag -1,000 Toiletbygninger, Hjørring Stadion -0,300 Medfinansiering af Renovering af Hirtshals Stadion (Budget 2018) -1,000 Multibane Løkken -0,129 Rest i rådighedspuljen 0,661 Det bemærkes, at restbeløbet i rådighedspuljen er foreslået disponeret til tilførsel til Vendsyssel Kunstmuseum på dagsordenens punkt 4. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Ingen bemærkninger. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger.

25 Bilag 1-3 Billeder af multibane. Side 25. Direktionen indstiller, at Fritids, Kultur og Bosætningsudvalget anbefaler Byrådet at frigive midlerne, at der meddeles en anlægsudgiftsbevilling på 0,252 mio. kr. til multibane i Løkken, at bevillingen finansieres ved omrokering af mindreforbrug fra afsluttet projekt SHI projekt Hjørring multiarena på 0,085 mio. kr., og o ved frigivelse af restbevilling på 0,038 mio. kr. på anlægsprojekt pulje til multibaner, og o ved frigivelse af 0,129 mio. kr. fra anlægspuljen Rådighedsbeløb. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler indstillingen. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

26 A Side Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget - Orienteringspunkter 2017 Orientering fra formanden Om møde vedrørende Vendelbohus/Kulturforeningens bestyrelse. Om Speciel Olympics - Orientering om besøg. Orientering fra medlemmerne Børge Bech Om møde i Folkeoplysningsudvalget. Orientering fra By, Kultur og Erhverv Om møde med de selvejende haller og sportsturisme. Chefen for By, Kultur og Erhverv indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Beslutning Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget godkender indstillingen. Claus Mørkbak Højrup og Line Kraghede Jensen deltog ikke i mødet.

27 Side 27. Underskrifter Sven Bertelsen Børge Bech Michael Vajhøj Claus Mørkbak Højrup Line Kraghede Jensen Bjarne Mølgaard

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 222 - Rådhuset Claus Mørkbak Højrup, Henrik Kudahl,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet

Hjørring Kommune. Til Folkeoplysningsudvalget. Høring vedrørende mulige besparelser på Folkeoplysningsområdet Hjørring Kommune Til Folkeoplysningsudvalget Plan og Udvikling Springvandspladsen 5 9800 Hjørring Telefon 72 33 33 33 Fax 72 33 30 30 hjoerring@hjoerring.dk www.hjoerring.dk Høring vedrørende mulige besparelser

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-7-17 Dato: 01-11-2017 Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Gældende for 2016 1 Indhold Undervisningsordning 3 Ordningens mål er 3 Ordningen omfatter 3 Hvad er voksenundervisning

Læs mere

Retningslinjer. for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Gældende for Hovedområde 1

Retningslinjer. for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Gældende for Hovedområde 1 Retningslinjer for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Gældende for 201 1 Indhold Undervisningsordning 3 Ordningens mål er 3 Ordningen omfatter 3 Hvad er voksenundervisning

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Kommune Initialer: bhh Sag: 306-2012-16511 Dok.: 306-2012-286990 Oprettet: 28. november 2012 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende virksomhed i Odsherred Baggrund Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens

Læs mere

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1 Hjørring Kommune Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Gældende for 2015 Kommunal tilskudsordning til folkeoplysende voksenundervisning i h.t. "Lov om

Læs mere

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED

FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED KULTUR OG FRITID RETNINGSLINJER FOR TILSKUD TIL FOLKEOPLYSENDE VIRKSOMHED GODKENDT I BYRÅDET DEN 27. NOVEMBER 2012 1 BAGGRUND Byrådet fastsætter og fordeler jf. Folkeoplysningslovens 6 en årlig beløbsramme

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Henning Sigsgaard Henrik Kudahl Anders

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale 6 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter.

Dagsorden Folkeoplysningsudvalget onsdag den 17. december 2014. Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Dagsorden onsdag den 17. december 2014 Kl. 18:00 i Hvalsø Hallerne, Borgerstuen Der vil blive serveret juleplatter. Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 1 2. FOU - Orientering - December...

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget Folkeoplysningsudvalget Referat fra møde Onsdag den 21. november 2012 kl. 17.00 i F7 Mødet slut kl. 19.15 MØDEDELTAGERE Kristian Moberg (V) Alice Linning Annelise Hansen Kenneth Jensen (A) Ruth Rasmussen

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Gladsaxe Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Folkeoplysende Voksenundervisning godkendt i KB 201108 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 21:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 7 TIRSDAG DEN 11. DECEMBER 2007, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 11. december 2007 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 02. maj 2012 Lokale: Brønderslev Bibliotek, Pejsestuen Tidspunkt: Kl. 14:00-17:20 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Bemærkninger. Følgende sager behandles:

Bemærkninger. Følgende sager behandles: Side 1. Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bjarne

Læs mere

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune Godkendt i EKFU120814 (dok 480-2014-901417) 1 INDHOLD: Formål... 3 Hvem kan få tilskud... 3 Hvad ydes der tilskud til...

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019 Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet 2019 Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet

Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Indsamling af kommunale nøgletal på folkeoplysningsområdet Formålet med skemaet er at indsamle detaljerede oplysninger om tilskud, aktiviteter og deltagere i den folkeoplysende voksenundervisning og det

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3

Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Kultur- og Fritidsudvalg Referat Møde 7. december 2011 kl. 15:00 i mødelokale 3 Afbud fra/fraværende: Lars Møller Pedersen Mødet hævet kl.: 17.50 Pkt. Tekst Side 90 Orientering 1 91 Den Selvejende institution

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 18 ONSDAG DEN 17. JUNI 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 17. juni 2009 Side: 2 Fraværende: Pia Longet,

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1

Hjørring Kommune. Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven. Hovedområde 1 Hjørring Kommune Retningslinier for tilskud til undervisning m.v. under Folkeoplysningsloven Hovedområde 1 Fritid og Kultur 2009 Kommunal tilskudsordning til folkeoplysende voksenundervisning i h.t. "Lov

Læs mere

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine

Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Referat for Kultur- og fritidsudvalgets møde den 15. januar 2009 kl. 14:00 i Aars Gæstekantine Indholdsfortegnelse 001. Aars BMX Klub - foretræde om indkøb af Safe-gate 3 002. Dans for børn - workshop

Læs mere

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget.

Økonomiudvalgets møde 11. september 2000 Punkt 21: Anbefales godkendt af Kommunalbestyrelsen som indstillet af Kultur- og Fritidsudvalget. Pkt.nr. 27 Ny lov principiel afgørelse vedrørende lokaletilskud. 281516 Indstilling: Skole og Kulturforvaltningen indstiller: 1. at Kultur og Fritidsudvalget anbefaler Folkeoplysningsudvalgets indstilling

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:10 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune

Regler for tilskud til Folkeoplysende Voksenundervisning m.v. i Nordfyns Kommune 1. FORMÅL Bestemmelserne i dette regelsæt fastsætter reglerne for støtte til Folkeoplysende Voksenundervisning. Reglerne følger Folkeoplysningsloven jævnfør lovbekendtgørelse nr. 535 af 14. juni 2004,

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 8 TORSDAG DEN 28. FEBRUAR 2008, KL. 19.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 28. februar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Birgitte

Læs mere

Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Bosætning 0% Haller og bygninger mv. 29% Biblioteker 34%

Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret budget Bosætning 0% Haller og bygninger mv. 29% Biblioteker 34% HJØRRING KOMMUNE REGNSKAB Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Mio.kr. Budget Ompl. + Till.bev. + Gen.bev. Korrigeret Regnskab Afvigelse korrigeret Heraf overføres til 2017 Fritid og kultur 92,897 3,213

Læs mere

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR

REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR REFERAT FRA FOLKEOPLYSNINGSUDVALGETS MØDE DEN 23. APRIL 2007 KL. 17.00 I ADMINISTRATIONSBYGNINGEN LØGSTØR Indholdsfortegnelse 12. Tilskud til voksenundervisning 2007 3 13. Folkeoplysende voksenundervisning

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne

Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Selvforvaltningsaftale med Tune- og Karlslundehallerne Pkt. Gældende aftale: Forslag fra ny aftale: Bemærkninger til forslagene: Tekst med sort: Bemærkninger til Kultur- og Fritidsudvalgets møde den 3.

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 13 TIRSDAG DEN 7. OKTOBER 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 7. oktober 2008 Side: 2 Fraværende: Kurt

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Solrød Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen

Læs mere

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune

Regler. for. tilskud til aftenskoler i. Halsnæs Kommune Regler for tilskud til aftenskoler i Halsnæs Kommune Indholdsfortegnelse Afsnit Emne Side 1. Formål 2 2. Undervisningens omfang 2 3. Begrænsninger 2 4. Foreningskrav 3 5. Ansøgning og tilskudstilsagn 4

Læs mere

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv

Hjørring Kommune. Notat By, Kultur & Erhverv Hjørring Kommune Notat By, Kultur & Erhverv 31-08-2017 Side 1. Sag nr. 04.04.00-P00-4-15 Uddybende svar på de 6 spørgsmål i henvendelse fra Arbejdsgruppen for overdragelse af Højene Hallen fra kommunal

Læs mere

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015

Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 Regler for tilskud til voksenundervisning i Næstved Kommune gældende fra 1. januar 2015 1. Folkeoplysningsloven. Disse regler fastsættes efter lov om Folkeoplysning. 2. Undervisningens formål. Formålet

Læs mere

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune.

Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. U D K A S T Tilskudsmodel for folkeoplysende voksenundervisning i Randers Kommune. 1. Godkendelse af aftenskoler Folkeoplysningsudvalget (eller kommunalbestyrelsen) godkender folkeoplysende virksomhed,

Læs mere

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven

Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven Brøndby Kommune Børne-, Kultur- og Idrætsforvaltningen Retningslinier for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning og anvisning af lokaler i Brøndby Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven 1. Ansøgningsfrist

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16.15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 20 TIRSDAG DEN 8. DECEMBER 2009, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 8. december 2009 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget

DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget DRAGØR KOMMUNE Folkeoplysningsudvalget Retningslinier for tilskud m.m. til den folkeoplysende voksenundervisning i Dragør Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven gældende pr. 1. januar 2008 1 Formål

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget torsdag den 01. februar 2007 Referat fra møde i torsdag den 01. februar 2007 Mødet startede kl. 17:00 i Mødelokale 2, Lejre Indholdsfortegnelse 1. FOU - Valg af formand og næstformand... 1 2. FOU - Fastsættelse af mødedage og tidspunkt...

Læs mere

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE

LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget den 21-04-2010, s 1 LYNGBY-TAARBÆK KOMMUNE Kultur- og Fritidsudvalget PROTOKOL Onsdag den 21 april 2010 kl 08:30 afholder Kultur- og Fritidsudvalget møde i Byhistorisk Samling,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning

Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning KULTUR OG FRITID 30. november 2016 Retningslinjer for tilskud til voksenundervisning Disse tilskudsregler er gældende for godkendte foreninger i Frederikssund Kommune, der ønsker at søge om tilskud eller

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning Lov om støtte til Folkeoplysning Allerød Kommune Vedtaget i Folkeoplysningsudvalget den 2. december 2010, i forbindelse med budget 2011

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE FOLKEOPLYSNINGSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 9 TIRSDAG DEN 1. APRIL 2008, KL. 17.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Folkeoplysningsudvalget 1. april 2008 Side: 2 Fraværende: Pia Longet

Læs mere

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven

Folkeoplysende voksenundervisning. Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Folkeoplysende voksenundervisning Retningslinjer for tilskud i henhold til Folkeoplysningsloven Udkast 15.12.2016 Gældende fra 01.01.2008 Vedtaget af Kommunalbestyrelsen xx.xx.2017 Indhold INDLEDNING...3

Læs mere

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr.

Budgetopfølgning pr. 31. maj 2016 Erhvervs- og Kulturudvalget. Drift. Center for Kultur, Frivillighed & Borgerservice. Område/1.000 kr. Afvigelse mellem seneste skøn og korrigeret budget Ændring i forhold til seneste opfølgning 31/8 31/5 31/3 Forbrug pr. 31/5-2016 Korrigeret budget incl. overførsler Overførsler fra sidste finansår Afvigelse

Læs mere

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter

Tilskudsregler for folkeoplysende voksenundervisning og debatskabende aktiviteter 1. HVEM KAN FÅ TILSKUD Foreninger der er godkendt af Folkeoplysningsudvalget og som tilbyder folkeoplysende voksenundervisning er tilskudsberettiget og har adgang til lokaler. For at blive godkendt og

Læs mere

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven

Reviderede. retningslinier for. tilskud til foreninger. i henhold til. Folkeoplysningsloven Reviderede retningslinier for tilskud til foreninger i henhold til Folkeoplysningsloven 2008 1 Godkendelse af folkeoplysende foreninger...3 1.1 Der ydes tilskud til...3 1.2 Der ydes ikke tilskud til...3

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Ballerup Kommune i henhold til Folkeoplysningsloven. 1 Formål Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt i undervisningen,

Læs mere

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning.

Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. Retningslinjer for tilskud til folkeoplysende voksenundervisning i Hedensted Kommune i henhold til lov om støtte til folkeoplysning. 1 Formål. Formålet med folkeoplysende voksenundervisning er med udgangspunkt

Læs mere

Folkeoplysningsudvalget

Folkeoplysningsudvalget REFERAT Folkeoplysningsudvalget Mødedato: Tirsdag den 22-01-2008 Mødested: KFUM s klublokale, Kløvermarken 1, Haderslev Starttidspunkt: Kl. 18:00 Sluttidspunkt: Kl. 19:00 Afbud: Leif Pedersen i stedet

Læs mere

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget

Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Gentofte Kommune Dagsorden til møde i Folkeoplysningsudvalget Dagsorden åben Mødedato 10. december 2014 Mødetidspunkt 17.00 Mødelokale D Side 1 af 12 Indholdsfortegnelse Folkeoplysningsudvalget den 10.

Læs mere