Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret"

Transkript

1 Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:45 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus Fraværende: John Robert Larsen Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Regnskaber for selvejende haller Temadrøftelse 4 3 EXIT af Pilevænget 4, Hirtshals 6 4 Landsbyklynger 8 5 Grafisk Værksted - ledelsesberetning og regnskab for Udbud af cafédriften i Vendsyssel Teater og Oplevelseshus 14 7 Eventuelt 17

2 Side Ø Regnskaber for selvejende haller 2014 Resumé Der foreligger regnskaber 2014 fra de selvejende haller til Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets orientering. Sagsfremstilling Der foreligger regnskaber 2014 fra de selvejende haller til Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets orientering. Fritids-, Kultur og Bosætningsudvalget forelægges regnskaberne til orientering i henhold til at der udbetales driftstilskud til de selvejende haller. Der er i 2014 udbetalt 10,2 mio. kr. i driftstilskud til 9 selvejende haller. Tårshallen blev 1.juli 2014 selvejende og indgår ikke i driftstilskudsmodellen for 2014, idet der er lavet en særskilt afregning omkring Tårshallen i forbindelse med overgangen til selvejende. Tårshallen har afleveret regnskab for 2. halvår Astrup Sønderskovhallen og Vrejlev Hæstruphallen indgår fra 2014 i tilskudsmodellen med 1/3 af det beregnede tilskud i henhold til beslutning om at indfase disse 2 haller i tilskudsmodellen over 3 år fra 2014 til Institutionernes driftsresultater er positive, men der skal henledes opmærksomhed på at Løkken Idrætscenter i 2014 har haft en normal drift, men haft ekstraordinære udgifter vedr. rørskade på 0,450 mio.kr og nogle tekniske ændringer m.m. der medfører underskuddet i Løkken Idrætscenter meddeler administrationen at man pr. september 2015 har positivt driftsresultat, også i forhold til budget Der henvises til Løkken Idrætscenters regnskab De selvejende haller er vidt forskellige institutioner i forhold til institutionernes faciliteter, driftsorganisation og driftsaktiviteter, hvilket kan ses af de enkelte hallers regnskaber, der er vedhæftet som bilag. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten.

3 Økonomi De selvejende haller har i 2014 haft følgende indtægter fra Hjørring Kommune vedr. driftstilskud, lokaletilskud og skolernes køb af timer i svømmehaller, idrætshaller, træningssale og øvrige lokaler. Hjørring Kommune Side Driftstilskud via tilskudsrammen til selvejende haller på 10,2 mio. kr. 2. Hjørring Kommune udbetaler lokaletilskud til de folkeoplysende foreningers leje af timer i svømmehaller, idrætshaller, træningssale og øvrige lokaler. Der er i alt udbetalt 70 % lokaletilskud til de folkeoplysende foreninger i 2014 på 3,9 mio. kr. De folkeoplysende foreningers egenbetaling er på 1,7 mio. kr. 3. Hjørring Kommunes skolers køb af timer i de selvejende svømmehaller, idrætshaller og træningssale har i 2014 været på 3,0 mio. kr. De selvejende haller har således en samlet indtægt via Hjørring Kommune på 17,1 mio. kr. i Tårshallen er i 2014 driftet som kommunal 1.halvår og som selvejende 2.halvår med en samlet driftsramme på 1,0 mio. kr. Tårshallens driftsramme på 1,0 mio. kr. er fra 2015 fordelt til de 3 ovenforstående rammebeløb. De enkelte indtægtsområder er udspecificeret i bilag " Oversigt driftstilskud, lokaletilskud og skolers køb af timer i selvejende haller." Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Oversigt driftstilskud, lokaletilskud og skolers køb af timer i selvejende haller. 2. Regnskaber fra de selvejende haller. Plan- og Udviklingschefen indstiller, at orienteringen om regnskaberne tages til efterretning Beslutning Orienteringen tages til efterretning. John Robert Larsen deltog ikke i mødet.

4 Side P Temadrøftelse Resumé Der afsættes som aftalt på mødet i Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget tid af til temadrøftelse. Sagsfremstilling Med udgangspunkt i den foreløbige plan for temadrøftelser bliver der til mødet d. 6. oktober lagt op til følgende temadrøftelser: 1. Bosætning, hvor temadrøftelsen indledes med et kort statusoplæg fra forvaltningen. 2. Forankring og organisering for de store anlægsprojekter i overgangen til drift. Der fokuseres på Vendsyssel Teater- og Oplevelseshus og Stadion. Kommunaldirektøren deltager i denne del af temadrøftelsen, som derfor placeres i tidsrummet fra kl Lovgrundlag Økonomi Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. PLUS Fritids- og Kulturpolitikken.

5 Plan- og Udviklingschefen indstiller, at temaerne drøftes Hjørring Kommune Side 5. Beslutning Udvalget drøftede temaerne. John Robert Larsen deltog ikke i mødet.

6 Side Ø EXIT af Pilevænget 4, Hirtshals Resumé Pilevænget 4, Hirtshals indstilles til EXIT, da lokalhistorisk arkiv er flyttet til Rådhuset i Hirtshals. Sagsfremstilling Pilevænget 4, Hirtshals indstilles til EXIT, da lokalhistorisk arkiv er flyttet til Rådhuset i Hirtshals. Pilevænget 4 i Hirtshals har huset lokalhistorisk arkiv. Bygningen er på 137m² og med et grundareal på 1210 m². I henhold til samling og sammenhold er lokalhistorisk arkiv flyttet til Rådhuset i Hirtshals. Flytningen af lokalhistorisk arkiv fra Pilevænget 4 til rådhuset i Hirtshals har medført en flytteudgift på kr. Lovgrundlag Ingen bemærkninger Økonomi Pilevænget er en ejendom der kan udbydes til salg ved EXIT. Der har været en netto flytteomkostning på kr. For ejendommen er der et årligt driftsbudget 2015 på kr. Driftsrammen overføres til Exit, sektor administrativ organisation under " Økonomiudvalget " og afregning vedr fremgår af følgende opgørelse: Driftsramme 2015 Flytteomkostning 2015 Forbrug pr Restbeløb til tomgang kr kr kr kr.

7 Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Hjørring Kommune Side 7. Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Plan- og Udviklingschefen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget overdrager ejendommen til Exit at Økonomiudvalget beslutter at bygning med grund udbydes til salg at driftsrammen på kr. overgår til "Exit sektor administration organisation under Økonomiudvalget", og at flytteudgiften på kr. finansieres af dette rammebeløb i 2015 Beslutning Indstillingen godkendes. John Robert Larsen deltog ikke i mødet.

8 Side A Landsbyklynger Resumé RealDania og DGI gennemfører i samarbejde et pilotprojekt omkring landsbyklynger. Hjørring Kommune har fået tilbudt at deltage i projektet med en klynge. Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal drøfte sagen. Sagsfremstilling RealDania og DGI gennemfører i samarbejde et pilotprojekt omkring landsbyklynger. Udgangspunktet for projektet er en hypotese om, at man ved at samle ressourcerne i en klyngestruktur med færre fysiske rammer men af høj kvalitet kan styrke fællesskabet og livet i landsbyerne samtidig med, at den kommunale service og drift optimeres. I projektet gennemføres en forundersøgelse (afsluttes med udgivelsen af en hvidbog i september/oktober 2015) og 4-5 pilotprojekter. Målet er blandt andet at undersøge, om landsbyklynger er en bæredygtig tilpasningsmodel i forhold til at sammentænke funktioner på tværs af landsbyer i yderområdekommuner og landdistrikter. Hjørring Kommune inviteres (sammen med Syddjurs, Ringkøbing-Skjern, Faaborg Midtfyn og Vordingborg kommuner) til at deltage i projektet. I PLUS15 er det beskrevet, at Hjørring Kommune skal arbejde med byernes roller og tænke i samspil, herunder for eksempel nye bysamarbejdsformer som landsbyklynger. Der er ligeledes fokus på bosætning, og Hjørring Kommunes erfaringer fra projektet forventes at kunne bidrage i kommunens arbejde med bosætningsstrategi og handlingsplan. Projektet spiller godt sammen med Hjørring Kommunes landdistriktsstrategi, der bl.a. har som mål at udbygge netværk mellem lokalområderne og udbygge lokalområdernes samspil med kommunen. Begrebet landsbyklynger har i flere sammenhænge været drøftet i kommunens landdistriktsarbejde, og pilotprojektet giver god mulighed for at afdække, hvad begrebet kan indeholde og for at udvikle og afprøve en model for landsbyklynger.

9 Deltagelse i projektet forventes at bidrage med ny viden, der kan understøtte en fortsat udvikling af projektet Samling og Sammenhold, ligesom Hjørring Kommunes erfaringer fra Samling og Sammenhold vurderes at kunne bidrage positivt til det samlede projekts resultater. Hjørring Kommune Side 9. Projektet er faseinddelt og indeholder for pilotprojekternes vedkommende: Fase 1: Opstart og planlægning af det lokale projekt Fase 2: Dataindsamling og kommunikation Fase 3: Udarbejdelse af idékatalog Fase 4: Beskrivelse af indsatsområder Fase 5: Udarbejdelse af udviklingsplan for klyngesamarbejdet Projektet har i udgangspunktet en meget stram tidsplan (med planlagt afslutning i 1. kvartal 2016). Administrationen har været i dialog med såvel DGI som Real- Dania, der oplyser, at det er muligt at forlænge projektperioden. Det er administrationens vurdering, at Hjørring Kommunes deltagelse i projektet kan bibringe kommunen ny viden og erfaringer i, om der skal arbejdes videre med landsbyklyngebegrebet i kommunen. Kommunens deltagelse er afhængig af, at der er lokalbyer/landsbyer, der har ønske om at deltage i projektet. Administrationen foreslår, at udvælgelsen af eventuelle deltagere til projektet sker i Landsbyforum. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi Projektets samlede budget for forsøgsprojektet, der gennemføres i Hjørring Kommune, er kr. til sekretariatsbistand, konsulentbistand, analyser, kommunikation, netværksaktiviteter m.m. Heraf finaniseres kr. af Real- Dania mens Hjørring Kommune skal finansiere kr. Hjørring Kommune skal endvidere bidrage til projektet ved deltagelse i en række faglige arrangementer og ved, at en medarbejder deltager i projektets styregruppe og er bindeled mellem kommune og projekt. Hjørring Kommunes bidrag til projektet finansieres fra af sektor landdistriktet, ramme til udviklingsaktiviteter.

10 Side 10. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Ingen bemærkninger Bilag 1. Projektbeskrivelse - Landsbyklynger. Plan- og Udviklingschefen indstiller, at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget drøfter Hjørring Kommunes eventuelle deltagelse i projektet "Landsbyklynger" at Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget meddeler Teknik- og Miljøudvalget, at Fritids- Kultur- og Bosætningsudvalget anbefaler: o at Hjørring Kommune deltager i projektet under forudsætning af, at der er landsbyer/lokalbyer, der har interesse i at deltage o at udvælgelsen af, hvem der skal deltage, foregår i Landsbyforum Beslutning Indstillingen godkendes. John Robert Larsen deltog ikke i mødet.

11 Side P Grafisk Værksted - ledelsesberetning og regnskab for 2014 Resumé Grafisk Værksted har fremsendt regnskab, ledelsesberetning og revisionsprotokol for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal behandle den fremsendte årsrapport. Sagsfremstilling Af det fremsendte regnskab for Grafisk Værksted fremgår det, at værkstedet i 2014 har givet et underskud på kr. Ledelsen for værkstedet har oplyst, at det store underskud bl.a. skyldes, at værkstedets trykker og bogholder er fratrådt. Det har betydet ekstraordinære udgifter. Trykkerens fratrædelse har betydet et lavt aktivitetsniveau. Der er indgået en aftale med en ny trykker, der ansættes lejlighedsvis efter behov i kortere perioder. Bogføringen varetages eksternt. Den store turbulens omkring Grafisk Værksted og den nye bemanding har ligeledes betydet en forsinket afslutning af årsregnskabet. Der arbejdes målrettet på en forøgelse af salget af litografier. Det oplyses ligeledes, at der arbejdes på flere eksterne udstillinger og et tættere samarbejde med uddannelsesinstitutioner. Værkstedet drives hovedsageligt af frivillig arbejdskraft. Regnskab Med underskuddet i 2014 på kr. er værkstedet egenkapital blevet negativ. Egenkapitalen var ultimo 2014 på minus kr. Der er sket en betydelig reduktion af salget af litografier og rammer fra kr. i 2013 til kr. i Et fald på 33 %.

12 Indtægten ved legater og lignende tilskud er faldet fra i 2013 til kr. i Grafisk Værksted likviditet er under et voldsomt pres. Regnskabet er aflagt på baggrund af fortsat drift. Hjørring Kommune har ikke modtaget et budget for driften i Hjørring Kommune Side 12. Fremtiden Tilskuddet fra Hjørring Kommune på kr. pr. år til Grafisk Værksted bortfalder ved udgangen af 2017 i henhold til politisk beslutning. Ledelsen af Grafisk Værksted arbejder for at institutionen er selvfinansierende ved udgangen af Fokuspunkter Grundlaget for tilskuddet til Grafisk Værksted er en række fokuspunkter, der tidligere har været forelagt Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Fokuspunkterne er: A. Grafisk Værksted skal tilbyde arrangementer målrettet til børn og unge, der skaber en forståelse af grafisk produktion og fremstilling af litografier. B. Der skal være offentlig adgang til værkstedet. C. Grafisk Værksted skal igangsætte aktiviteter, der særligt retter sig imod turister. D. Der skal afholdes offentlige arrangementer med fri adgang for borgerne, hvor de kan opleve kunstnere og trykkere i funktion. E. Grafisk Værksted skal deltage i de store fællesarrangementer, der iværksættes eller støttes af Hjørring Kommune. Det gælder f.eks. arrangementer som Hjørring Live og Kulturnatten m.fl. Det er forvaltningens vurdering, at Grafisk Værksted opfylder fokuspunkterne i et vist omfang. Enkelte af fokuspunkterne opfyldes kun delvist. Det skyldes, at værkstedet hovedsageligt drives af frivillig arbejdskraft. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Økonomi

13 Side 13. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag 1. Revisionsprotokol 2014, s , Foreningen Det Grafiske Værksted. 2. Årsrapport 2014, Foreningen Det Grafiske Værksted. Plan- og Udviklingschefen indstiller, at Grafisk Værksteds årsrapport tages til efterretning Beslutning Fritids- Kultur og Bosætningsudvalget har behandlet foreningens 2014 regnskab, og vil gerne se et budget, et kvartalsregnskab for kvartal 2015 samt en handleplan for på udvalgets møde 30. november. John Robert Larsen deltog ikke i mødet.

14 Side Ø Udbud af cafédriften i Vendsyssel Teater og Oplevelseshus Resumé På baggrund af Byrådets beslutning den 17. september 2015 om konkurrenceudsættelse af cafédriften i Vendsyssel Teater- og Oplevelseshus fremsendes udbudsprocessen og udbudsmaterialet til godkendelse af Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Sagsfremstilling Byrådet godkendte på sit møde den 17. september 2015, at forpagtningen af cafédriften i Vendsyssel Teater- og Oplevelseshus konkurrenceudsættes. Samtidig blev det godkendt, at endelig udbudsproces og udbudsmateriale godkendes af Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget. Bortforpagtningen er ikke omfattet af EU-udbudsreglerne, da der er tale om en bilag IIB-ydelse, og gennemføres derfor som en konkurrenceudsættelse for at sikre, at bortforpagtningen sker på markedsvilkår og dermed ikke er konkurrenceforvridende og kan komme i strid med kommunalfuldmagten og/eller konkurrenceloven 11a. For at sikre gennemsigtigheds- og ligebehandlingsprincippet offentliggøres materialet på kommunens udbudsplatform Mercell, og der oplyses om dette på kommunens hjemmeside. Alle, der kan opfylde de beskrevne udvælgelseskriterier kan således komme i betragtning. Udvælgelseskriterierne er beskrevet i "Udbudsbetingelser" og omfatter følgende hovedkategorier: 1. Erklæring om, at tilbudsgiver ikke har ubetalt forfalden gæld til det offentlige. 2. Erfaring og økonomi i relation til cafédrift. 3. Bevilling - sandsynliggørelse af, at tilbudsgiver kan opnå de fornødne bevillinger. Tilbudsgiver vil herefter blive vurderet på følgende 2 parameter: 1. Forpagtningsafgift 2. Oplæg til cafédrift

15 Tilbudsgiverne skal således bl.a. konkurrere på forpagtningsafgiften. Da Huset endnu ikke er i drift, er det ikke på nuværende tidspunkt muligt at estimere omsætningsmulighederne i cafeen. Derfor fremgår det af udbudsbetingelserne, at tilbudsgiverne skal konkurrere på en procentsats af omsætningen. Hjørring Kommune Side 15. Det er i udbudsbetingelserne anført, at Hjørring Kommunes ambition med Vendsyssel Teater- og Oplevelseshus er, at der i Huset kan skabes et miljø, hvor folk ikke blot kommer for at deltage i arrangementer, aktiviteter og lign., men også bliver et samlingssted for byens borgere. I den forbindelse anses cafeen at have en særlig rolle i forhold til at kunne medvirke til at skabe liv i huset. Cafeen skal derfor drives under hensyntagen til Husets profil og med henblik på bedst muligt at betjene brugerne af Huset. Forpagter skal således til enhver tid være opmærksom på og bidrage til den integrerede funktion, det ønskes at cafeen får for Huset. Under punktet "oplæg til cafédrift" skal tilbudsgiver derfor bl.a. anføre, hvorledes man vil løse følgende: Hvorledes Forpagter vil leve op til målsætningen om, at cafeen skal være en integreret del af Huset. Hvorledes Forpagter vil imødekomme kundegrundlaget i Huset i henhold til menu og prisniveau. Hvorledes Forpagter vil bidrage til at skabe et livligt miljø i Huset - herunder fremsætte forsalg til cafeens åbningstider. Der vil blive givet separat point for tilbudsgivers besvarelse af de 2 parametre, som derefter sammenlægges til en samlet score, hvor "Forpagtningsafgift" vil vægte 40 % og "Oplæg til cafédrift" vil vægte 60 %. Den forventede tidsplan for processen: Den 9. oktober 2015: Offentliggørelse af udbudsmaterialet. Den 13. november 2015: Tilbudsfrist. Den november 2015: Gennemgang af tilbud. Efter gennemgangen af tilbuddene udarbejdes forslag til antagelse af forpagter, som vil blive forelagt til politisk behandling. Lovgrundlag Kommunalfuldmagten. Konkurrenceloven.

16 Side 16. Økonomi Forpagtningsafgiftens størrelse kendes ikke på nuværende tidpunkt, men vil blive anført i forbindelse med sagen om antagelse af forpagter. Personalemæssige (herunder arbejdsmiljømæssige) konsekvenser Miljø- og sundhedsmæssige konsekvenser Bilag A. Udbudsbetingelser. 1. Bilag 1 til udbudsbetingelser (plantegning). 2. Bilag 2 til udbudsbetingelser (plan af hele stueetagen). 3. Bilag 3 til udbudsbetingelser (tegning - køkken og barområde). 4. Bilag 4 til udbudsbetingelser (køkkentegning med inventaroversigt). 5. Bilag 5 til udbudsbetingelser (skitse af caféområde). 6. Bilag 6 til udbudsbetingelser (tilbudsskema). 7. Bilag 7 til udbudsbetingelser (tro og loveerklæring). 8. Bilag 8 til udbudsbetingelser (forpagtningsaftale). Plan- og Udviklingschefen indstiller, at udbudsprocessen og udbudsmaterialet godkendes Beslutning Indstillingen godkendes, idet det præciseres, at navnet på cafeen skal have tilknytning til husets drift og godkendes af Fritids- Kultur og Bosætningsudvalget. John Robert Larsen deltog ikke i mødet.

17 Side A Eventuelt Beslutning Forvaltningen orienterede om forløbet omkring istandsættelse af rampe og redningshus i Løkken. Udvalget vil gerne have Orientering fra Formanden, fra medlemmerne og fra forvaltningen på dagsordenen som faste punkter. John Robert Larsen deltog ikke i mødet.

18 Side 18. Underskrifter Sven Bertelsen John Robert Larsen Line Kraghede Jensen Børge Bech Michael Vajhøj Henrik Jørgensen Claus Mørkbak Højrup

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 13:30 Mødested: Elektronisk møde Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 17:15 Mødested: Mødelokale

Læs mere

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution

3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution 04.04.00-P00-4-15 3. Principbeslutning omkring Højenehallen som selvejende institution Resumé Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget skal tage stilling til Højenehallen som selvejende institution, og

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Vendsyssel Teater Fraværende:

Læs mere

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016

Landsbyklynger. Pilotprojektet 2015-2016 Landsbyklynger Pilotprojektet 2015-2016 Baggrund I en situation hvor ændrede erhvervsmæssige og demografiske strukturer i yderområderne øger presset på tilpasning af den kommunale servicestruktur, er det

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben tillægsdagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Kim

Læs mere

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 - Rådhuset Henrik Kudahl, Kirsten Højrup, Heidi

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: 20.01.05-P20-1-15

Læs mere

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.45 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 18.00 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Børge Bech, Claus Højrup,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:40 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15.30 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 17:00 Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 222, 2. sal, Hjørring

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1aknud/dagsorden/preview.html Side 1 af 9 Indkaldelse Søren Smalbro Carsten Andersen Mogens Bjerre Laila Zielke Børge Bech Kim Bach Michael Engbjerg Side 2 af 9 01.11.00-P20-6-17 8. Proces for realisering af indsatsen "Samspil mellem

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 19:40 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben tillægsdagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. 20:00 Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Referat - Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:45 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende:

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:45 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget

Ekstraordinært møde i Kultur- og Erhvervsudvalget Sidenr. 315 Ekstraordinært møde i Referat Mødedato: 17. marts 2011 Mødetidspunkt: 11:00 Sluttidspunkt: 12:10 Mødelokale: Fraværende: Havestuen, Rådhuset Bjarne Juel Møller GODKENDELSE AF FORSLAG TIL DAGSORDENEN:

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Referat Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åben dagsorden Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale 049 Fraværende: 01.11.00-P00-1-14

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 17:25 Mødested: Rådhuset, mødelokale

Læs mere

Følgende sager behandles:

Følgende sager behandles: Referat - Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:00 Mødet afsluttet: kl. 18:15 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben dagsorden Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Dana Cup Academi, Børge

Læs mere

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Ekstraordinært møde Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 17:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Hjørring

Læs mere

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat tillægsdagsorden Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 19.15 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122 1. sal Claus Mørkbak Højrup,

Læs mere

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Udvalget for strategisk by- og landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:00 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Mødelokale 049, Stuen,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Elektronisk møde Fraværende: Følgende sager

Læs mere

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html

file://fil-adm-02/programdata$/sbsys/temp/d1nikba/dagsorden/preview.html Side 1 af 8 Indkaldelse Mai-Britt Beith Jensen Ivan Leth Børge Bech Line Kraghede Jensen John Robert Larsen Tim Jensen Helmuth Zickert Erik Vadsager Sven Bertelsen Dan Andersen Louise Bilde Hvelplund Vibeke

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 10:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret

Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Åbent tillægsreferat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:20 Mødested: Mødelokale 122,

Læs mere

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service

Referat Arbejdsmarkedsudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Referat Arbejdsmarkedsudvalget 2014-2017 Arbejdsmarkedsforvaltningen, Administration & Service Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 11:00 Mødested: Mødelokale

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: Bemærkninger Følgende

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Springvandspladsen 5 Fraværende: 09.08.24-P16-1-11

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30.

Den samlede status for udvalgets område er gengivet nedenfor i tabel 1 og uddybes efterfølgende for de enkelte områder. Forbrug pr. 30. Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-22-16 Dato: 07-11-2016 Økonomirapport pr. 30. september 2016 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:50 Mødested:

Læs mere

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben tillægsdagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet 4. marts 2019 Side 1. Mødedato: 4. marts 2019 Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. 10:30 Mødested: R-428 Fraværende: Lene Smidstrup og Mogens

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Helhedstilbuddet,

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 16:30 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214

åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 åbent møde for Folkeoplysningsudvalgets møde den 16. februar 2011 kl. 17:00 i Løgstør 214 Indholdsfortegnelse 001. Til orientering - Kommunale haller i Aars - evt. ny organisering 3 002. Til orientering

Læs mere

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Mødedato: 10. september 2019 Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Side 1. Åben dagsorden Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Åben referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:00 Mødested: Fraværende: Bemærkninger Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-329 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2018-2021 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:30 Mødet afsluttet: kl. 17:30 Mødested: Mødelokale 469, 4. sal, Hjørring Rådhus Fraværende:

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der viser vejen for, hvordan kommunens fritids- og kulturliv skal

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: R-122 Fraværende: Bemærkninger Følgende sager behandles: Pkt. Tekst Side 1 Godkendelse

Læs mere

Beregning af tilskud haltilskudsmodel - selvejende haller Beregning i henhold til indberetning fra regnskab 2017 Tilskud

Beregning af tilskud haltilskudsmodel - selvejende haller Beregning i henhold til indberetning fra regnskab 2017 Tilskud Beregning af tilskud 2019 - haltilskudsmodel - selvejende haller Beregning i henhold til indberetning fra regnskab 2017 Grundtilskud Tilskud til Tilskud til Tilskud Tilskud Loft Endeligt lån forbrugsafgifter

Læs mere

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben referat Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:00 Mødet afsluttet: kl. 11:35 Mødested: R-329 - Høringsmøde Budget Fraværende: Bodil Kjær Bemærkninger

Læs mere

Kultur- og Fritidsudvalget

Kultur- og Fritidsudvalget Kultur- og Fritidsudvalget Referat 9. november 2017 kl. 08:15 Udvalgsværelse 1 Indkaldelse Hanne Agersnap Finn Riber Rasmussen Søren P. Rasmussen Henrik Bang Ib Carlsen Mette Schmidt Olsen Dorthe la Cour

Læs mere

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat 17, stk. 4 - By- og Landdistriktsudvikling Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:00 Mødet afsluttet: kl. 17:45 Mødested: Mødelokale 049,

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16.15 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret

Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Åben dagsorden Hjørring Byråd Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 18:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Hjørring Rådhus, Torvet 6 Fraværende: 01.02.20-Ø34-1-12 10. Fastsættelse af

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:20 Mødested: Femhøje Idrætscenter, Lokale 6 Fraværende:

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2018-2021 Side 1. SÆH-sekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 10:40 Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE

ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE ERHVERVS- OG FRITIDSUDVALGET FOR NORDFYNS KOMMUNE REFERAT FRA MØDE NR. 15 TORSDAG DEN 24. JANUAR 2008, KL. 16.00 PÅ OTTERUP RÅDHUS, MØDELOKALE 5 Erhvervs- og Fritidsudvalget 24. januar 2008 Side: 2 Fraværende:

Læs mere

Kulturudvalget

Kulturudvalget - 3. Budgetforslag 2014-2017 Sagsnr.: 13/16079 Sagsansvarlig: Rasmus Gade SAGSFREMSTILLING Ved Kulturudvalgets sidste behandling af budgetforslag 2014-2017 drøftes følgende emner: - Forslag til driftsbudget

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat - Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 15:45 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ekstraordinært møde - Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret

Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget Borgmesterkontoret Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. 13.30 Mødested: Ekstraordinært - Politikerloungen,

Læs mere

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen

Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget Børne- og Undervisningsforvaltningen Åben referat Børne-, Fritids- og Undervisningsudvalget 2018-2021 Børne- og Undervisningsforvaltningen Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:10 Mødested:

Læs mere

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål:

Forud for borgmesterens deltagelse i mødet bedes medlemmerne overveje følgende spørgsmål: Referat af mødet i Udvalget for Kultur og Fritid den 3. januar 2012 kl. 15:00 i Mariager Rådhus, Fjordgade 5, Mariager - Mødelokale 4 Jens Riise Dalgaard deltog fra kl. 15.40 og pkt. 2. Mødet sluttede

Læs mere

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Åbent referat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 1130 Mødested: Hjørring Rådhus - Lokale

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:00 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet

Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget Teknik- & Miljøsekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Åbent tillægsreferat Teknik- og Miljøudvalget 2014-2017 Teknik- & Miljøsekretariatet Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:30 Mødet afsluttet: kl. 12:00 Mødested: Hjørring Rådhus -

Læs mere

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Ældrerådet SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 09:30 Mødet afsluttet: kl. 11:30 Mødested: Centralkøkkenet - M. P. Koefoeds Vej 1, 9800 Hjørring Fraværende:

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 329 Fraværende: Bemærkninger

Læs mere

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008

Referat fra møde i Folkeoplysningsudvalget onsdag den 21. maj 2008 Referat fra møde i onsdag den 21. maj 2008 Mødet startede kl. 19:00 i Mødelokale 2, Lejre Jesper Kejlhof Peter Walsøe Lena Holm Jensen Indholdsfortegnelse 1. FOU - Godkendelse af dagsorden... 3 2. FOU

Læs mere

Sbsys dagsorden preview

Sbsys dagsorden preview Side 1 af 6 04.21.05-P20-1-10 4. Byens Hus i Vrensted - status og frigivelse af bevilling Resumé Der foreligger en status på projektet Byens Hus i Vrensted og Økonomiudvalget skal tage stilling til bevilling

Læs mere

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur

Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Referat Fritids- og Folkeoplysningsudvalget Fritid og Kultur Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 16:30 Mødet afsluttet: kl. 18:20 Mødested: Fraværende: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring Rådhus Anders

Læs mere

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol

Fritids- og Kulturudvalget. Beslutningsprotokol Fritids- og Kulturudvalget Beslutningsprotokol Dato: 06. september 2012 Lokale: 219, Brønderslev Rådhus Tidspunkt: Kl. 15:00-16:30 Eskild Sloth Andersen, Formand (A) Hildo Rasmussen (A) Bodil Nielsen (F)

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 15:00 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal Hjørring Rådhus

Læs mere

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret

Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Borgmesterkontoret Åbent referat Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. 16:10 Mødested: Mødelokale 122, 1.

Læs mere

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde

REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl Ekstraordinært møde REFERAT Udvalget for Kultur og Fritid Onsdag d. 23. maj 2007 Internt mødelokale, Biblioteket - kl. 08.00. Ekstraordinært møde 1. Meddelelser 2. Ansøgning fra Musikteatret Holstebro om tilskud til udvidelse

Læs mere

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben dagsorden Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 12:30 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Codanhus, mødelokale A Fraværende: Følgende

Læs mere

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger:

REFERAT. Voksenudvalget. Mødedato: Tirsdag den Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: REFERAT Voksenudvalget Mødedato: Tirsdag den 20-11-2007 Mødested: Mødelokale Øst Starttidspunkt: Kl. 16:45 Sluttidspunkt: Kl. 17:45 Afbud: Fraværende: Bemærkninger: Voksenudvalget, 20-11-2007 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget

Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Vision 2020 Aktiviteterne på Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalgets område er alle omfattet af Vision 2020, der skal vise vejen for, hvordan kommunens fritids-

Læs mere

Referat af Åben dagsorden

Referat af Åben dagsorden Referat af Åben dagsorden Økonomiudvalget 2014-2017 Borgmesterkontoret Hjørring Kommune Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 14:00 Mødet afsluttet: kl. 14:50 Mødested: Mødelokale 122, 1. sal, Hjørring

Læs mere

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet

Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget SÆH-sekretariatet Åben referat Sundheds-, Ældre- og Handicapudvalget 2014-2017 SÆH-sekretariatet Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 13:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Rådhuset, Lokale 319 Fraværende: Peter Duetoft

Læs mere

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne

Driftsaftale. mellem. Faxe Kommune. den selvejende institution Faxe Hallerne Driftsaftale mellem Faxe Kommune og den selvejende institution Faxe Hallerne FH juli 2013 Side 1 af 7 Aftalens indhold 1 Parterne 2 Aftalen og bilag 3 Formål 4 Bygninger/lokaler mv. 5 Tildeling og fordeling

Læs mere

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning

Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Åben dagsorden Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget 2018-2021 Arbejdsmarkedsforvaltningen - Økonomi og Planlægning Side 1. Mødedato: Mødet påbegyndt: kl. 08:00 Mødet afsluttet: kl. Mødested: Ungesekretariatet,

Læs mere

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter)

Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet. (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Referat fra mødet i Folkeoplysningsrådet (Indeholder åbne dagsordenspunkter) Mødedato: Onsdag den 4. marts 2015 Mødested: Mødelokale 620 Gothersgade 20, 7000 Fredericia Mødetidspunkt: Kl. 17:00-19:00 Medlemmer:

Læs mere

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget

Forbrug pr. 30. sept. Korrigeret budget Hjørring Kommune Sag: 00.30.14-Ø00-7-17 Dato: 01-11-2017 Økonomirapport pr. 30. september 2017 for Fritids-, Kultur- og Bosætningsudvalget Der foreligger økonomirapport for perioden 1. januar-30. september

Læs mere