Kapitel 1: StatsRådets Formål 1 Rådets navn er StatsRådet, og det er hjemmehørende på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Kapitel 1: StatsRådets Formål 1 Rådets navn er StatsRådet, og det er hjemmehørende på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet."

Transkript

1 StatsRådets vedtægt Kapitel 1: StatsRådets Formål 1 Rådets navn er StatsRådet, og det er hjemmehørende på Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. 2 StatsRådet er den officielle repræsentation af de studerende ved Institut for Statskundskab, Aarhus Universitet. 3 StatsRådet er et lokalt fagråd i Studenterrådet ved Aarhus Universitet og lader sig repræsentere i Fællesrådet. 4 StatsRådet ved Institut for Statskundskab har til opgave at virke til gavn for de studerende ved Institut for Statskundskab, og at varetage de studerende ved Institut for Statskundskabs fælles faglige, økonomiske og sociale interesser. 5 StatsRådet arbejder uafhængigt af politiske, økonomiske og ideologiske interesser. Kapitel 2: StatsRådets struktur 6 StatsRådet består af 19 ordinære medlemmer valgt af de studerende ved Institut for Statskundskab. Der kan dog jf. 27 stk. 4 tages forbehold for antallet af medlemmer i StatsRådet. Valget af StatsRådets medlemmer skal foregå efter den i Appendiks A nævnte procedure. 7 Der afholdes valg til StatsRådet hvert år i september eller oktober. 8 StatsRådet nedsætter på sit konstituerende møde et forretningsudvalg. Forretningsudvalget er ansvarligt for den daglige ledelse af StatsRådet.

2 Kapitel 3: Konstituering. 9 Første StatsRådsmøde efter valget til StatsRådet er det konstituerende møde. Indkaldelse til mødet og ledelsen af dette foretages af StatsRådssekretæren. Ved indkaldelsen følger StatsRådets vedtægt. Dagsorden for det konstituerende møde skal mindst indeholde følgende punkter: 1) Godkendelse af dagsorden. 2) Nedsættelse af forretningsudvalg Jf. 8. 3) Valg af to StatsRåds-revisorer. 4) Valg af to StatsRåds-revisorsuppleanter. 5) Valg af Fællesrådsdelegation. 6) Valg af suppleanter til Fællesrådsdelegationen. 7) Eventuelt. Personvalgene sker efter reglerne i StatsRådet kan løbende nedsætte udvalg og arbejdsgrupper. Udvalg og arbejdsgrupper under StatsRådet kan bestå af medlemmer af StatsRådet såvel som ikkemedlemmer. StatsRådet fastsætter de nærmere regler for arbejdsgrundlaget for de nedsatte udvalg og arbejdsgrupper, herunder kommissorium og kompetencetildeling. Kapitel 4: Forretningsudvalget 11 StatsRådet fastlægger den politiske kompetence for forretningsudvalget, som udarbejder en arbejdsplan for det kommende StatsRådsår til godkendelse i Statsrådet. 12 Forretningsudvalget udgøres af tre medlemmer af StatsRådet. Valg af forretningsudvalgets medlemmer foregår på StatsRådets konstituerende møde efter den i 33 nævnte procedure. Ved et forretningsudvalgsmedlems forfald er StatsRådet ansvarligt for at indsupplere forretningsudvalget.

3 13 Forretningsudvalget skal repræsentere de studerende over for institutledelsen og skal således fungere som bindeled mellem instituttet og instituttets studerende. Kapitel 5: StatsRådssekretærens funktioner 14 StatsRådssekretæren ansættes af forretningsudvalget for en periode af ét år. StatsRådsekretæren kan genansættes efter endt periode. Ved StatsRådssekretrens forfald er forretningsudvalget ansvarlig for at ansætte en ny. Ansættelsen af StatsRådssekretæren sker ved offentligt opslag efter hver endt periode. 15 StatsRådssekretæren er sekretær for StatsRådet og forvalter StatsRådets daglige drift efter de af StatsRådet vedtagne retningslinjer. StatsRådssekretæren tager referat af StatsRådsmøderne. StatsRådssekretæren varetager jf. 17 en kasserers funktioner over for StatsRådet. StatsRådssekretæren har pligt til at deltage i forretningsudvalgsmøder, såfremt forretningsudvalget ønsker det. 16 StatsRådssekretæren har mødepligt til StatsRådsmøderne. Ved StatsRådssekretærens fravær udpeges et StatsRådsmedlem til at overtage dennes funktioner på mødet. Kapitel 6: StatsRådets økonomiske forvaltning 17 Forretningsudvalget meddeler StatsRådssekretæren ved dennes tiltræden prokura, og StatsRådssekretæren tegner således StatsRådet økonomisk udadtil, og varetager en kasserers funktioner over for StatsRådet.

4 18 Regnskabsåret går fra 1. oktober til 30. september. Regnskabet skal revideres og forelægges StatsRådet til godkendelse ved regnskabsårets afslutning. Revision af regnskabet foretages af StatsRådsrevisorerne, som jævnfør 9 stk. 2 vælges på det konstituerende møde. StatsRådsrevisorerne kan til enhver tid forlange regnskabet udleveret til revision. 19 Forretningsudvalget er ansvarlig for at udarbejde et budget. StatsRådssekretæren er forpligtet til at assistere forretningsudvalget ved udarbejdelsen af budgettet. Budgettet skal godkendes af StatsRådet. Budgetforslag kan stilles af alle medlemmer af StatsRådet. StatsRådssekretæren kan dispensere fra det samlede budget med op til 1000 kr. Større afvigelser kræver StatsRådets godkendelse. StatsRådssekretæren kan vælge også at sende dispensationer på under 1000 kr. til beslutning i StatsRådet. 20 Ved StatsRådssekretærens afgang er StatsRådsrevisorerne ansvarlige for at foretage kasseftersyn. Kapitel 7: Ordinære og ekstraordinære møder 21 Ordinære møder afholdes normalt en gang hver 3. uge på et fast tidspunkt besluttet på det konstituerende StatsRådsmøde. StatsRådet kan vælge at dispensere fra stk. 1. Ved ordinære møder har StatsRådssekretæren pligt til at udarbejde forslag til dagsordenen StatsRådssekretæren skal senest fem dage inden pågældende møde meddele dagsordenen til medlemmerne pr. mail og offentliggøre dagsordenen på StatsRådets opslagstavle og hjemmeside.

5 22 Ekstraordinære møder afholdes, når StatsRådssekretæren eller forretningsudvalget finder det fornødent. Ekstraordinært møde skal afholdes, når mindst 1/3 af StatsRådets ordinære medlemmer har forlangt dette. Indkaldelse til ekstraordinært møde skal ske med mindst 24 timers varsel. Samtidig med indkaldelse til ekstraordinært møde giver StatsRådssekretæren de enkelte medlemmer meddelelse om dagsordenen. Kapitel 8 Beslutningsreferat 23 StatsRådets beslutninger og informationer til StatsRådet optages i et beslutningsreferat, der forelægges til godkendelse på næste ordinære møde. Et eksemplar af beslutningsreferatet skal bekendtgøres medlemmerne således, at referatet senest fem dage inden næste ordinære StatsRådsmøde udarbejdes og bilægges dette mødes dagsorden. 24 Ethvert medlem kan forlange sin afvigende mening ført til referat. Såfremt StatsRådssekretæren af arbejdsmæssige grunde finder dette ønskeligt, kan denne forlange, at det pågældende medlem i stedet supplerer referatet med en kort redegørelse. StatsRådssekretæren fastsætter frist og form for indlevering af en sådan redegørelse. Kapitel 9: Beslutningsdygtighed og suppleanter, 25 Rådet er beslutningsdygtigt, når mindst halvdelen af de ordinære medlemmer eller disses suppleanter er til stede jf. Appendiks A. 26 Ønsker et medlem at udtræde af StatsRådet, meddeles det skriftligt til StatsRådssekretæren. Såfremt en person er fraværende til to på hinanden følgende møder uden afbud eller til tre på hinanden følgende møder med afbud, har forretningsudvalget pligt til at kontakte den pågældende med henblik på at undersøge, hvorvidt vedkommende ønsker at opretholde sit mandat.

6 Såfremt et medlem efter proceduren i stk. 2 stadig er fraværende på det efterfølgende møde i StatsRådet, har forretningsudvalget mandat til at fratage det pågældende medlem sit mandat i StatsRådet. 27 Ved et ordinært medlems forfald indtræder 1. suppleanten i StatsRådet. En suppleant, indkaldt på den i stk. 1 nævnte måde, optræder på lige fod med ordinære medlemmer. Er der ingen suppleanter på opstillingslisten fra generalforsamlingen, kan StatsRådet løbende indsupplere medlemmer, der ikke har været opstillet på generalforsamlingen. Er det ikke muligt at stille en suppleant nedskrives StatsRådets medlemstal med 1 i det indeværende StatsRådsår. Kapitel 10: Sagernes behandling 28 StatsRådet tager ved mødets begyndelse stilling til den forelagte dagsorden. Her kan der optages nye dagsordenspunkter. Beslutning i sager, der ikke som selvstændige punkter har været optaget på den på forhånd meddelte dagsorden til ordinære StatsRådsmøder, kan kun træffes, såfremt der opnås 2/3 flertal herfor. StatsRådet kan beslutte at fravige den i dagsordenen angivne rækkefølge for sagernes behandling. 29 Enhver studerende ved Institut for Statskundskab kan deltage på StatsRådsmøder med taleret. Såfremt StatsRådet skal tage stilling til givne personers engagement, kan mødet lukkes for de pågældende personer, hvis ét af de tilstedeværende StatsRådsmedlemmer ønsker det. Kapitel 11: Afstemning og valg 30 Skønner et medlem af StatsRådet, at en sags udfald er så utvivlsomt, at en afstemning vil være overflødig, formuleres dette med angivelse af den opfattelse, denne har med hensyn til sagens afgørelse. Dersom intet medlem herefter forlanger afstemning, kan ordstyreren erklære sagen for afgjort uden afstemning.

7 31 Afstemning sker ved håndsoprækning. Skriftlig afstemning afholdes, såfremt et medlem af StatsRådet begærer dette. 32 Beslutninger træffes ved simpelt flertal blandt de af de stemmeberettigede afgivne stemmer, medmindre andet er fastsat i nærværende vedtægt. Er der kun fremsat ét forslag, er dette vedtaget, når der er flertal for forslaget blandt de afgivne stemmer. Er der fremsat to sideordnede forslag, er det forslag, der ved afstemningen har opnået flertal blandt de afgivne stemmer, vedtaget. Er der fremsat flere end to sideordnede forslag, skal afstemningen foregå over flere omgange på tilsvarende måde som angivet i 33 stk. 2 for valg og indstilling af personer. Stk. 5 Afstemning om ændringsforslag skal foretages før afstemningen om hovedforslaget. 33 Alle valg og indstillinger af personer foregår skriftligt. Ved valg og indstilling af personer, hvor der kun skal vælges eller indstilles én person, anvendes følgende procedure: Der kan kun stemmes på én kandidat. Den kandidat, der opnår et absolut flertal af de afgivne stemmer er valgt. Opnår ingen kandidater et absolut flertal i første runde stemmes på ny, dog således, at der i anden runde kun kan stemmes på de to kandidater, der i første runde har opnået flest stemmer. Den kandidat, der i anden runde opnår flertal er valgt. Opnås der også stemmelighed i anden runde mellem de samme kandidater trækkes lod mellem dem. Ved valg og indstillinger af personer, hvor der skal vælges eller indstilles flere end én person anvendes følgende procedure: Hver af de stemmeberettigede har et antal stemmer svarende til det antal kandidater, der skal vælges, minus 1, dog kun én stemme pr. kandidat. De kandidater, der opnår flest stemmer er valgt. Ved stemmelighed mellem to eller flere kandidater stemmes igen på samme måde som beskrevet i 33 stk. 2.

8 Ved valg og indstillinger, hvor de valgte/indstillede skal prioriteres, anvendes ovenstående procedure, således at den kandidat, der har opnået flest stemmer, er valgt som nummer et, den kandidat, der har opnået næstflest stemmer som nummer to og så fremdeles. Ved stemmelighed mellem to eller flere kandidater stemmes igen på samme måde som beskrevet i 33 stk. 2. Stk. 5 Ved alle personvalg gælder det, at kandidaterne er valgt uden afstemning, såfremt der kun er opstillet et antal kandidater svarende til det antal, der skal vælges. Kapitel 12: StatsRådsrepræsentanter i råd og nævn uden for StatsRådet 34 De i StatsRådet indvalgte studienævns- og akademisk rådsrepræsentanter skal afholde åbne formøder til møderne i Studienævnet og Akademisk Råd. Møderne kan dog lukkes ved personsager og drøftelse af lukkede punkter på dagsordenen. 35 Fællesrådsdelegationen repræsenterer StatsRådet i Fællesrådet. StatsRådets mandattal i Fællesrådet fastsættes af proceduren i Studenterrådets statut. På det konstituerende møde i StatsRådet vælger StatsRådet det antal fællesrådsrepræsentanter, der tildeles efter Studenterrådets statut. Herefter vælges op til 10 suppleanter for fællesrådsrepræsentanterne. Ved valg af fællesrådsrepræsentanter og suppleanter anvendes den i 33 beskrevne valgprocedure. StatsRådets mandater i Fællesrådet fordeles ligeligt på de valgte fællesrådsrepræsentanter. Kapitel 13: Ikrafttræden og ændring af vedtægter. 36 Denne vedtægt træder i kraft per 1. september 2012, hvor det tidligere Politisk Koordinerende Udvalg (PKU) i samarbejde med StatsRådssekretæren er ansvarlig for indkaldelse til første generalforsamling i StatsRådet. I overgangsperioden fra den tidlige vedtægt til den nærværende vedtægt er det det tidligere Politisk Koordinerende Udvalg (PKU) og StatsRådssekretæren, der er ansvarlig for den daglige drift af Statsrådet. 37 Ændringsforslag til StatsRådets vedtægt skal senest syv dage inden mødet, hvor forslagene ønskes behandlet sendes til StatsRådssekretæren.

9 Ændringsforslag til StatsRådets vedtægt offetliggøres pr. mail til medlemmerne senest fem dage inden mødet, hvor de ønskes behandlet. De enkelte ændringsforslag kan vedtages med almindeligt flertal, medens de samlede ændrede vedtægter skal vedtages med 2/3 flertal på to på hinanden følgende beslutningsdygtige StatsRådsmøder. Der kan på mødet stilles ændringsforslag til ændringsforslag. Stk. 5 Ændringer i appendikset til nærværende vedtægt følger den samme procedure som ændringer til vedtægten. Stk. 6 Stavefejl, grammatiske fejl og fejl i henvisninger ved nærværende vedtægt og de tilhørende appendikser rettes uden anvendelse af reglerne for vedtægtsændringer i de tilfælde, hvor der ikke ændres substantielt i nærværende vedtægt med tilhørende appendikser. Rettelsen skal forelægges StatsRådet, hvor ethvert medlem kan kræve det til afstemning, hvis der foreligger tvivl om, hvad konsekvensen er af rettelsen. Nærværende vedtægt er vedtaget af Statsrådet og underskrevet af Politisk Koordinerende Udvalg (PKU) og StatRådssekretæren på vegne af Statsrådet den 12. april 2012 Jonas Gejl Pedersen Medlem af PKU Sarah Junge Medlem af PKU Christian P. Bay-Andersen Medlem af PKU Thor Fris Jespersgaard StatsRådssekretær

10 Appendiks A Valg til StatsRådet Valget udskrives af StatsRådssekretæren. Ved valgets udskrivelse udpeges to stemmetællere. Stemmetællerne må ikke være opstillet til StatsRådet ved det pågældende valg.1 Ved valgets udskrivelse orienteres Fællesrådets valgobservatør. Stk.1.2 Valget skal udskrives med mindst tre ugers varsel ved hjælp af mails og opslag på Institut for Statskundskab, hvorpå tid, sted, procedure og dagsorden er angivet..3 Dagsordenen skal minimum indeholde 1. Valg af dirigent 2. Godkendelse af dagsorden 3. Forretningsudvalgets beretning 4. Behandling af ændringsforslag til vedtægter 5. Valg af StatsRådsrepræsentanter og suppleanter 6. Eventuelt For at opstille som kandidat til StatsRådet, skal man melde sit kandidatur ved generalforsamlingen eller skriftligt til StatsRådssekretæren senest dagen før generalforsamlingens afholdelse..1 Fredsvalg kan afholdes, hvis der i alt er opstillet 19 kandidater eller mindre..2 Afstemningen skal foregå hemmeligt og skriftligt. Hertil udarbejder StatsRådssekretæren en stemmeseddel.3 Alle studerende på Institut for Statskundskab har stemmeret ved valget til StatsRådet. Ved valgets afholdelse skal man fremvise sit årskort for at få sin stemmeret..4 Optællingen af stemmerne skal foretages af de valgte stemmetællere under opsyn af Fællesrådets valgobservatører. Stemmeproceduren er som foreskrevet i De 19 kandidater, der får flest stemmer er valgt til StatsRådet stk. 3.2 Rækkefølgen på de 19 StatsRådsmedlemmer skal ikke prioriteres..3 Opstillede kandidater, der ikke bliver valgt til StatsRådet fungerer som suppleanter. Deres stemmetal afgør suppleanternes prioriterede rækkefølge.

11 StatsRådsekretæren orienterer skriftligt Fællesrådet om valgets resultat. Appendiks B Opstilling på StatsRådslisten til råd og nævn uden for StatsRådet Kun medlemmer af StatsRådet kan stille op på StatsRådslisten. Opstilling på StatsRådslisten til råd og nævn uden for StatsRådet sker på det konstituerende møde..1 En kandidat, der ønsker at opstille på StatsRådslisten skal meddele sit kandidatur på det konstituerende møde eller skriftligt til StatsRådssekretæren senest dagen før det konstituerende mødes afholdelse..2 Alle med mandat i StatsRådet har stemmeret ved valget af kandidater til StatsRådslisten..3 Optællingen af stemmerne skal foretages af de valgte stemmetællere under opsyn af Fællesrådets valgobservatører. Stemmeproceduren er som foreskrevet i Antallet af stemmer bestemmer den prioriterede rækkefølge på de opstillede kandidater på StatsRådslisten. StatsRådssekretæren er ansvarlig for at indlevere StatsRådslistens opstillinger til valg til råd og nævn uden for StatsRådet.

Statut for Oeconrådet Aarhus Universitet

Statut for Oeconrådet Aarhus Universitet Statut for Oeconrådet Aarhus Universitet Statut for Oeconrådet, Aarhus Universitet Side 1 af 7 Statut for Oeconrådet ved Aarhus Universitet Kapitel 1: Tilknytningsforhold 1. Oeconrådet er et studenterpolitisk

Læs mere

Vedtægter for SAMRåd ved RUC

Vedtægter for SAMRåd ved RUC Vedtægter for SAMRåd ved RUC Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er SAMRåd. Foreningen har hjemsted på Roskilde Universitet. Artikel 2: Formål 2 Formål Stk. 1 Foreningen

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterrådet Metropol Ved Professionshøjskolen Metropol (Godkendt på Studenterrådet Metropols stiftende generalforsamling d. 8. oktober 2009, senest ændret på ordinær generalforsamling

Læs mere

Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet

Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet Nærværende standardforretningsorden er udarbejdet i henhold til vedtægtens 3, stk. 3, nr. 4 og regulerer de formelle rammer for

Læs mere

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede.

VEDTÆGTER. Beslutning om optagelse af medlemmer tages af repræsentantskabet med 2/3 flertal af alle stemmeberettigede. VEDTÆGTER 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Patienter. Foreningens hjemsted er København. 2 Formål Danske Patienters formål er: At sikre patienter bedst mulige vilkår i behandlingssystemet.

Læs mere

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol

Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Vedtægter for Studenterforum Metropol ved Professionshøjskolen Metropol Studenterforum Metropol Afdeling for studenterpolitisk aktivitet Sigurdsgade 26 2200 København N www.phmetropol.dk Godkendt på Studenterforum

Læs mere

Forretningsorden for Studienævnet for Engelsk og Amerikanske Studier

Forretningsorden for Studienævnet for Engelsk og Amerikanske Studier Forretningsorden for Studienævnet for Engelsk og Amerikanske Studier Studienævnets møder. 1. Studienævnet udøver sin virksomhed i møder. Rutinesager kan dog afgøres ved skriftlig behandling, hvis alle

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Medicin ved Syddansk Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Medicin ved Syddansk Universitet Forretningsorden for Studienævn for Medicin ved Syddansk Universitet Nærværende forretningsorden er udarbejdet i henhold til Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet,

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk ungdomsraad@haderslev.dk Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd 1 Organisering af arbejdet i Ungdomsrådet

Læs mere

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001

FORRETNINGSORDEN. for. bestyrelsen. for I/S NORDFORBRÆNDING. 6. december 2001 FORRETNINGSORDEN for bestyrelsen for I/S NORDFORBRÆNDING 6. december 2001 Side 1 Indhold Bestyrelsens konstituering... 3 Bestyrelsens møder... 3 Udsendelse af dagsorden... 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Audiologi

Forretningsorden for Studienævn for Audiologi Forretningsorden for Studienævn for Audiologi Studienævnets møder 1. Studienævnet udøver sin virksomhed i møder. Rutinesager kan dog afgøres ved skriftlig behandling, hvis alle organets medlemmer tiltræder

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland

Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Forretningsorden for bestyrelsen ved Professionshøjskolen University College Nordjylland Dokumentdato: 27.03.2008 Dokumentansvarlig: MIC 1 Konstituering Bestyrelsen består af 14 medlemmer, der udpeges

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet Forretningsorden for Studienævn for Farmaci ved Syddansk Universitet Nærværende forretningsorden er udarbejdet i henhold til Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet,

Læs mere

Jnr Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København

Jnr Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København Jnr 02-0288 Standardforretningsorden for studienævn ved Copenhagen Business School Handelshøjskolen i København I henhold til 6, stk. 3, nr. 9) i Vedtægt for Copenhagen Business School / Handelshøjskolen

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 5.-6. november 2016. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening for

Læs mere

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET

30. maj 2005 AT/lt J.nr / STANDARDFORRETNINGSORDEN FOR KOLLEGIALE ORGANER VED AALBORG UNIVERSITET Ledelsessekretariatet Fredrik Bajers Vej 5 Postboks 159 9100 Aalborg Tlf. 9635 8080 Fax 9815 2201 www.aau.dk Anne Tonboe Sekretariatschef Tlf. 9635 9495 at@adm.aau.dk 30. maj 2005 AT/lt J.nr. 2005-003/01-0002

Læs mere

Vedtægter for Indre Mission i Herlev.

Vedtægter for Indre Mission i Herlev. Indre Mission i Herlev Bethania Herlevgårdsvej 28 2730 Herlev Vedtægter for Indre Mission i Herlev. 1 Navn og hjemsted. 1.1 Indre Mission i Herlev er en forening, der driver sit arbejde ud fra Missionshuset

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014

Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 Forretningsorden for Studienævn Medicin November 2014 I henhold til Standardforretningsorden for Kollegiale Organer ved Aalborg Universitet og Universitetets Vedtægt fastsættes herved følgende forretningsorden

Læs mere

Standardforretningsorden for kollegiale organer

Standardforretningsorden for kollegiale organer Rektorsekretariatet Dokument dato: 30/5 2005 Dokumentansvarlig: Bettina Thomsen/ Signe Hernvig Senest revideret: 30/5 2005 Senest revideret af: Anne Tonboe Dato for næste revision: Medio 2018 Godkendt

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering.

Forretningsorden for bestyrelsen ved Det kongelige Danske Kunstakademis Skoler for Arkitektur, Design og Konservering. Philip de Langes Allé 10 Tlf. 3268 6000 1435 København K Fax 3268 6111 Danmark info@kadk.dk Journalnr.: 002380 Enhed: Ledelsessekretariatet 15. august 2011 Initialer: MM Forretningsorden for bestyrelsen

Læs mere

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt

Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt Nyborg, d. 18. marts. 2016 j.nr. 16-004i/FK/ng Vedtægter for Landsorganisationen Dansk Skoleidræt 1 Navn Landsorganisationens navn er Dansk Skoleidræt. 2 Formål Dansk Skoleidræt har med skolen som ramme

Læs mere

Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Danmarks Farmaceutiske Universitet

Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Danmarks Farmaceutiske Universitet Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Danmarks Farmaceutiske Universitet Bestyrelsen for Danmarks Farmaceutiske Universitet har den 17. november 2004 vedtaget følgende standardforretningsorden

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR STUDIENÆVN FOR MARKEDS- OG LEDELSESANTROPOLOGI, ØKONOMI, MATEMATIK-ØKONOMI OG MILJØ- OG RESSOURCE MANAGEMENT

FORRETNINGSORDEN FOR STUDIENÆVN FOR MARKEDS- OG LEDELSESANTROPOLOGI, ØKONOMI, MATEMATIK-ØKONOMI OG MILJØ- OG RESSOURCE MANAGEMENT FORRETNINGSORDEN FOR STUDIENÆVN FOR MARKEDS- OG LEDELSESANTROPOLOGI, ØKONOMI, MATEMATIK-ØKONOMI OG MILJØ- OG RESSOURCE MANAGEMENT Denne forretningsorden er udarbejdet i henhold til Vedtægt for SDU 2016

Læs mere

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd

Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd Haderslev Ungdomsråd Haderslev Kommune Haderslev Ungdomsråd 6100 Haderslev haderslevungdomsraad.dk ungdomsraad@haderslev.dk Forretningsorden for Haderslev Ungdomsråd 1 Organisering af arbejdet i Ungdomsrådet

Læs mere

1. UDKAST. Forretningsorden for Akademisk Råd ved Danmarks Farmaceutiske Universitet

1. UDKAST. Forretningsorden for Akademisk Råd ved Danmarks Farmaceutiske Universitet 1. UDKAST Forretningsorden for Akademisk Råd ved Danmarks Farmaceutiske Universitet I overensstemmelse med 12, stk. 7 i Vedtægt for Danmarks Farmaceutiske Universitet har Akademisk Råd den xxxxxx vedtaget

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KREDS 37. Danmarks Lærerforening

VEDTÆGTER FOR KREDS 37. Danmarks Lærerforening 1.1 Vedtægter for Kreds 37 VEDTÆGTER FOR KREDS 37 Danmarks Lærerforening 19. januar 2015 Side 1 af 5 1.1 Kredsens navn er Fjordkredsen. Hjemstedskommunen er Frederikssund. Den udgør kreds 37 af Danmarks

Læs mere

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016

SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 SANDs vedtægter pr. 29. marts 2016 1. Navn og adresse: SAND De hjemløses landsorganisation Sundholmsvej 34, st. 2300 København S 2. Formål: SANDs formål er at modvirke årsagerne til og virkningerne af

Læs mere

Forretningsorden for Ringsted Byråd

Forretningsorden for Ringsted Byråd Forretningsorden for Ringsted Byråd Byrådets møder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jfr. 10 i lov om kommunernes styrelse. Stk. 2.

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed

VEDTÆGTER. for. Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed VEDTÆGTER for Osteoporoseforeningen / Landsforeningen mod Knogleskørhed Vedtaget på repræsentantskabets ordinære møde den 26. maj 1998 og med ændringsforslag vedtaget på senere repræsentantskabsmøder -

Læs mere

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn

F O R R E T N I N G S O R D E N. for. Det Juridiske Fagstudienævn F O R R E T N I N G S O R D E N for Det Juridiske Fagstudienævn Udarbejdet inden for rammerne af den standardforretningsorden for studienævn, som rektor har fastsat, jf. vedtægt for Aarhus Universitet

Læs mere

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse

Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse Standardvedtægt for Epilepsiforeningens kredse 1 Navn Kredsens navn er: Epilepsiforeningen Kredsen er stiftet den under navnet: Kredsens geografiske område er kommuner Kredse under Epilepsiforeningen er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SØNDERLEV VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR SØNDERLEV VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR SØNDERLEV VANDVÆRK A.m.b.a. 1 Selskabet, der er stiftet den 1/1-2009, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Sønderlev Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hjørring

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012

Vedtægter. Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 Vedtægter Vedtaget på generalforsamlingen, den 6. marts 2012 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Landboforeningen Odder - Skanderborg Foreningens hjemsted er Odder kommune. Foreningen er dannet ved

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Studenterrådet ved Roskilde Universitet (forkortet SR eller SR -RUC). Organisationen

Læs mere

Studentermenigheden i København

Studentermenigheden i København Studentermenigheden i København Vedtægt af 19. april 2017 Side 1 af 15 1 Grundlag 2 Formål 3 Ordinær Generalforsamling 4 Ekstraordinær Generalforsamling 5 Bestyrelsen 6 Bestyrelsens præsidium 7 Bestyrelsesmøder

Læs mere

Vedtægter. Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den Vedtægter for foreningen. Single Rock Café Herning.

Vedtægter. Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den Vedtægter for foreningen. Single Rock Café Herning. Vedtægter Vedtægter for Single Rock Café, Herning - Vedtaget den 14.3.2014 Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart

Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 Vedtægter for Enhedslisten Middelfart 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten Middelfart. Foreningen

Læs mere

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år.

1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på 3 år. 25. februar 2011 J.nr. 2011-4001-01 MD Forretningsorden for Universitetsdirektørudvalget Formandskab 1 Universitetsdirektørudvalget vælger ud af sin midte en formand og en næstformand for en periode på

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. Frederikssund Lærerkreds. Danmarks Lærerforening

VEDTÆGTER FOR. Frederikssund Lærerkreds. Danmarks Lærerforening VEDTÆGTER FOR Frederikssund Lærerkreds Danmarks Lærerforening Kreds 37 Side 1 af 5 Kredsens navn er Frederikssund Lærerkreds. Hjemstedskommunen er Frederikssund. Den udgør kreds 37 af Danmarks Lærerforening.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NYBØL VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR NYBØL VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR NYBØL VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Nybøl Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Sønderborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet Akademisk Råds sammensætning og ledelse 1. Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet består pr. 1. januar 2017 af

Læs mere

Holbæk Kommune. Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune

Holbæk Kommune. Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune Holbæk Kommune Forretningsorden for byrådet i Holbæk Kommune Byrådsmøder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede døre, jf. 10 i lov om kommunernes

Læs mere

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening

Vedtægter. for. Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening Vedtægter for Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er Øksenmølle-Fuglslev Grundejerforening. Grundejerforeningen har hjemsted i Syddjurs Kommune. 2. Formål Grundejerforeningens

Læs mere

Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december Forslag til forretningsorden for Køge Byråd

Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december Forslag til forretningsorden for Køge Byråd Byrådsperioden 1. januar 2018 til 31. december 2021 Forslag til forretningsorden for Køge Byråd 2018-2021 Forretningsorden for Køge Byråd Byrådets møder 1. Byrådets møder er offentlige. Byrådet kan dog

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Borgerlige Jurister

Vedtægter for Foreningen for Borgerlige Jurister Vedtægter for Foreningen for Borgerlige Jurister Navn og hjemsted 1. Foreningens navn er Foreningen for Borgerlige Jurister på Aarhus Universitet, i daglig tale forkortet FBJ. Stk. 2. Foreningens hjemsted

Læs mere

Vedtægter for Foreningen Studenterhuset RUC

Vedtægter for Foreningen Studenterhuset RUC Vedtægter for Foreningen Studenterhuset RUC Godkendt af den ordinære generalforsamling torsdag d. 28. november 2013 Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Foreningen Studenterhuset

Læs mere

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning

Vedtægter for. Indre Mission i Herning. Indre Mission i Herning Vedtægter for Indre Mission i Herning Indre Mission i Herning VEDTÆGTER FOR INDRE MISSION I HERNING 1 navn og hjemsted 1.1 Samfundets navn er Indre Mission i Herning, kaldet IM Herning. 1.2 Samfundets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR AGERBÆK VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Agerbæk Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Varde Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet

Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Vedtægter for Studenterrådet ved Roskilde Universitet Artikel 1: Navn og hjemsted 1 Navn og hjemsted Organisationens navn er Studenterrådet ved Roskilde Universitet (forkortet SR eller SR-RUC). Organisationen

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d

Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d Vedtægter for Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole Godkendt på stiftende generalforsamling d. 14-04-2018 Navn og formål 1 Organisationens navn er: Studenterrådet ved Københavns Professionshøjskole

Læs mere

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR JÆGERSPRIS VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Jægerspris Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Frederikssund Kommune. 1 FORMÅL 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD

Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Vedtægter for DANSKE ÆLDRERÅD Navn Foreningens navn er DANSKE ÆLDRERÅD. 1 Hjemstedet er København, Danmark. Medlemskreds Som medlemmer kan optages alle ældreråd i Danmark, der er valgt i henhold til gældende

Læs mere

VEDTÆGTER FOR GREVE LANDSBY VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR GREVE LANDSBY VANDVÆRK 2004 VEDTÆGTER FOR GREVE LANDSBY VANDVÆRK Lillegade 11, 2670 Greve 1 1 navn og hjemsted Selskabet, der er stiftet 19. februar 1937, er et andelsselskab, hvis navn er Greve Landsby Vandværk Selskabet har

Læs mere

VEDT,If,GTER FOR SÆRSLEV-IMMMERSLEV VANDVÆRK. For enhver af selskabets forpligtelser hæfter medlemmerne personligt, subsidiært og solidarisk.

VEDT,If,GTER FOR SÆRSLEV-IMMMERSLEV VANDVÆRK. For enhver af selskabets forpligtelser hæfter medlemmerne personligt, subsidiært og solidarisk. VEDT,If,GTER FOR SÆRSLEV-IMMMERSLEV VANDVÆRK $ I navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab, hvis navn er Særslev-Hemmerslev Vandværk. Selskabet har hjemsted i Nordfyns Kommune. $ 2 formål Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR ØSTER LINDET VANDVÆRK Selskabet, der er stiftet den 22. november 1938, er et andelsselskab, hvis navn er Øster lindet Vandværk. Selskabet har hjemsted i Vejen Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

Forretningsorden for Studienævn for Psykologi ved Syddansk Universitet

Forretningsorden for Studienævn for Psykologi ved Syddansk Universitet Forretningsorden for Studienævn for Psykologi ved Syddansk Universitet Nærværende forretningsorden er udarbejdet i henhold til Standardforretningsorden for de kollegiale organer ved Syddansk Universitet,

Læs mere

Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune

Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune Vedtægter for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune 1 Navn Foreningens navn er: Vælgerforening for Borgerlisten i Jammerbugt Kommune Foren ingens hjemsted: Jammerbugt kommune 2 Formål Foreningens formål er

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR LIME VANDVÆRK A.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Lime Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Syddjurs Kommune. 1 formål 2 Selskabets formål er i

Læs mere

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet

Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet Vedtægter for personaleforeningen for ansatte på Roskilde Universitet 1 Foreningens navn Foreningens navn er RUC on. 2 Foreningens formål Stk. 1 Foreningens formål er, igennem selskabeligt samvær og fælles

Læs mere

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening

Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening Vedtægter for Roskilde Universitets Alumneforening DATO/REFERENCE 28. september 2012 JOURNALNUMMER Foreningens navn og hjemsted. 1. Foreningens navn er Roskilde Universitets Alumneforening The Alumni Society

Læs mere

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune

Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Forretningsorden for Ældrerådet i Aarhus Kommune Gældende fra 7. feb. 2017 Denne forretningsorden er forankret i Ældrerådets Vedtægt 7 stk. 1. 1 Konstituering: Stk. 1. Ældrerådet konstituerer sig med formand,

Læs mere

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne.

SKK s formål er at arbejde for medlemmernes lokale faglige, økonomiske og tjenstlige interesser og styrke sammenholdet mellem medlemmerne. VEDTÆGTER Den 26.03.14 1 Navn Navnet er SKK Skolelederforeningen, Københavns Kommune. Stk.2 Medlemmer er ledere ansat i Københavns Kommune, omfattet af Overenskomst for ledere m.fl. inden for undervisningsområdet,

Læs mere

Vedtægter for Aarhus Sejlklub

Vedtægter for Aarhus Sejlklub Vedtægter for Aarhus Sejlklub 1. Sejlklubbens navn og hjemsted. 1. Klubbens navn er Aarhus Sejlklub og dens hjemsted er Aarhus Kommune; som international betegnelse anvendes Aarhus Sailing Club. 2. Klubbens

Læs mere

VEDTÆGT FOR V. HJERMITSLEV VANDVÆRK

VEDTÆGT FOR V. HJERMITSLEV VANDVÆRK VEDTÆGT FOR V. HJERMITSLEV VANDVÆRK VEDTÆGTER Ved indmeldelse udleveres vedtægter, regulativ og gældende takstblad. 1 Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er V.

Læs mere

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum.

2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber i Tingbjerg-Husum. Seniorbofællesskab Tingbjerg-Husum Vedtægter for Seniorbofællesskabsforeningen xx forslag til GF 16.7.17 1 Foreningens navn er xx. 2 Foreningen er knyttet til indsatsen for at etablere et eller flere seniorbofællesskaber

Læs mere

Vedtægter for Danske Mediestuderende

Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtægter for Danske Mediestuderende Vedtaget på seminaret d. 24. - 25. november 2018. 1 Formål Stk. 1: Navn Foreningens navn er Danske Mediestuderende. Stk. 2: Formål Foreningen er en samarbejdsforening

Læs mere

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste

Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter fo foreningen *Gentofte vågetjeneste Vedtægter for foreningen "Gentofte vågetjeneste" 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er "Gentofte vågetjeneste". Stk. 2. Foreningens hjemsted er

Læs mere

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016]

Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] Vedtægter for Oxfam IBIS Udkast til vedtægtsændringer 2015 til Generalforsamling 16.12.15 [Vedtaget på Generalforsamling for IBIS den xx dato 2016] 1. Navn Stk. 1. Organisationens danske navn er Oxfam

Læs mere

Forslag VEDTÆGTER FOR BOLDERSLEV VANDVÆRK a.m.b.a.

Forslag VEDTÆGTER FOR BOLDERSLEV VANDVÆRK a.m.b.a. Forslag VEDTÆGTER FOR BOLDERSLEV VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Bolderslev Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Aabenraa Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet.

Vedtægter for Spejderne i Ringsted. 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. Vedtægter for Spejderne i Ringsted 1: NAVN OG HJEMSTED Foreningens fulde og officielle navn er Spejderne i Ringsted - i daglig tale Samrådet. 2: FORMÅL Samrådets formål er at varetage de tilsluttede enheders

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Skærbæk Vandværk, Lillebælt A.m.b.A.

VEDTÆGTER FOR Skærbæk Vandværk, Lillebælt A.m.b.A. VEDTÆGTER FOR Skærbæk Vandværk, Lillebælt A.m.b.A. 1 Selskabet, der er stiftet den 17. marts 2009 eller når vedtagelse med fornødent stemmetal er opnået på en efterfølgende ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Vedtægter for Foerlev vandværk

Vedtægter for Foerlev vandværk 1 Vedtægter for Foerlev vandværk navn og hjemsted 1 Selskabet er et interessentskab, hvis navn er Foerlev Vandværk. Selskabet har hjemsted i Skanderborg Kommune. formål 2 Selskabets formål er i overensstemmelse

Læs mere

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen.

Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen. Sagsfremstilling til møde i Viby Gymnasium og HF s bestyrelse den 1. marts 2007 Punkt. 3 Dagsordenspunkt: Forretningsorden for bestyrelsen. Sagsfremstilling: Bestyrelsens forretningsorden fastsættes i

Læs mere

Vedtægter. Hadsund Vandværk

Vedtægter. Hadsund Vandværk Vedtægter for Hadsund Vandværk a.m.b.a. 1 Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Hadsund Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Mariagerfjord Kommune. 2

Læs mere

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet

Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet Vedtægter for Broholmerselskabet 1. Navn og hjemsted. Stk. 1. Selskabets navn er Broholmerselskabet (herefter kaldt Selskabet). Selskabet er stiftet 20.4.1979. Stk. 2. Selskabets hjemsted er formandens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DALE KORSVEJ VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR DALE KORSVEJ VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR DALE KORSVEJ VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Dale Korsvej Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Helsingør Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten-København

Vedtægter for Enhedslisten-København Vedtægter for Senest revideret ved generalforsamlingen 2018 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Enhedslisten - De Rød-Grønne - København. Som kort navn kan anvendes. Foreningens område er Københavns

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter

Fløng-Hedehusene Idræts Vedtægter 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Fløng-Hedehusene Idræt, forkortet FHI. FHI er hjemmehørende i Høje-Taastrup Kommune. FHI s lokalområde er Hedehusene og Fløng. 2. Formål. FHI vil styrke medlemmers

Læs mere

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler Vedtægter 1 Forstanderkredsens navn og adresse Forstanderkredsens navn er Forstanderkredsen for Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Læs mere

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune.

Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. Vedtægter for CBS Sport Frederiksberg, 27. oktober 2015 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Copenhagen Business School Sport (CBS Sport). CBS Sports hjemsted er Frederiksberg Kommune. 2 Formål CBS Sport

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Andelsselskabet RØRBÆK VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR Andelsselskabet RØRBÆK VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR Andelsselskabet RØRBÆK VANDVÆRK 1 Selskabet, der er stiftet i 1933, er et andelsselskab, hvis navn er Rørbæk Vandværk. Selskabet har hjemsted i Guldborgsund Kommune. 2 Formål Selskabets formål

Læs mere

Forretningsorden. For. Kommunalbestyrelsen. i Lejre Kommune

Forretningsorden. For. Kommunalbestyrelsen. i Lejre Kommune Forretningsorden For Kommunalbestyrelsen i Lejre Kommune Kommunalbestyrelsens møder. 1. Kommunalbestyrelsens møder er offentlige. Kommunalbestyrelsen kan dog bestemme, at enkelte sager behandles for lukkede

Læs mere

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben.

Tillidsrepræsentanter og suppleanter valgt jfr. 11 bliver automatisk medlemmer af klubben. Vedtægter 1. Navn og tilhørsforhold Stk.1. Klubbens navn er AC TAP klubben ved Aarhus Universitet. Klubben har hjemsted ved Aarhus Universitet. 2. Medlemskab af organisation og formål Klubben er en arbejdspladsklub

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HJORTDAL VANDVÆRK

VEDTÆGTER FOR HJORTDAL VANDVÆRK VEDTÆGTER FOR HJORTDAL VANDVÆRK 1 Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab hvis navn er Hjortdal Vandværk. Selskabet har hjemsted i Jammerbugt Kommune. 2 Formål Selskabets formål er i overensstemmelse

Læs mere

Standardvedtægter andelsselskab

Standardvedtægter andelsselskab Standardvedtægter andelsselskab Vedtægter for 1 Selskabet, der er stiftet den, er et andelsselskab, hvis navn er Selskabet har hjemsted i Kommune. 2 Formål Selskabets formål er i overensstemmelse med den

Læs mere

Standardvedtægter for a.m.b.a (andelsselskab med begrænset ansvar)

Standardvedtægter for a.m.b.a (andelsselskab med begrænset ansvar) Standardvedtægter for a.m.b.a (andelsselskab med begrænset ansvar) Vedtægter for 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er: Selskabet har hjemsted i Ringkøbing- Skjern_ Kommune.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a. VEDTÆGTER FOR Rubjerg Vandværk A.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Rubjerg Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Hjørring Kommune. formål 2 Selskabets formål

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ONSILD VANDVÆRK a.m.b.a. (Andelsselskab med begrænset ansvar)

VEDTÆGTER FOR ONSILD VANDVÆRK a.m.b.a. (Andelsselskab med begrænset ansvar) Forslag til VEDTÆGTER FOR ONSILD VANDVÆRK a.m.b.a. (Andelsselskab med begrænset ansvar) 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Onsild Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted

Læs mere

Dale Korsvej Vandværk I/S Afholder Ekstraordinær generalforsamling Torsdag d. 11 august 2016 kl.18:30 På vandværket, Aggebogårdsvej 21, 3080 Tikøb

Dale Korsvej Vandværk I/S Afholder Ekstraordinær generalforsamling Torsdag d. 11 august 2016 kl.18:30 På vandværket, Aggebogårdsvej 21, 3080 Tikøb Dale Korsvej Vandværk I/S Afholder Ekstraordinær generalforsamling Torsdag d. 11 august 2016 kl.18:30 På vandværket, Aggebogårdsvej 21, 3080 Tikøb Da var ikke deltagere nok til generalforsamlingen til

Læs mere

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg

Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Vedtægter For Indre Missions Unge I Viborg Indholdsfortegnelse 1 Navn...2 2 Formål...2 3 Tilhørsforhold...2 4 Aktiviteter...2 5 Bidragyderkreds...2 6 Generalforsamling...2 7 Ekstraordinær generalforsamling...3

Læs mere

Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a.

Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. Bestyrelsens forslag til ændring af vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. Vedtægt for Asserbo Vandværk a.m.b.a. 1. Navn og hjemsted Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar (a.m.b.a.), hvis navn

Læs mere

Indhold. Zealand Business College Næstved vedtægter 2011/2012. FORORD Disse vedtægter er tilpasset efter Elevrådsbekendtgørelsen af 31. maj 1991.

Indhold. Zealand Business College Næstved vedtægter 2011/2012. FORORD Disse vedtægter er tilpasset efter Elevrådsbekendtgørelsen af 31. maj 1991. FORORD Disse vedtægter er tilpasset efter Elevrådsbekendtgørelsen af 31. maj 1991. Indhold Kapitel 1 Navn & formål Kapitel 2 Størrelse og sammensætning Kapitel 3 Elevrådet Kapitel 4 Valg Kapitel 5 Formandskabet

Læs mere

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening

VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening VEDTÆGTER for Fyens Stifts Menighedsrådsforening Fyens Stifts Menighedsrådsforening Foreningens navn og formål 1. Fyens Stifts Menighedsrådsforening ( i det følgende kaldet foreningen ) virker i tilslutning

Læs mere

VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR NDR. HVAM VANDVÆRK a.m.b.a. Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Ndr. Hvam Vandværk A.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Silkeborg Kommune. 1 formål 2 Selskabets

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. OVER-JERSTAL VANDVÆRK a.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR. OVER-JERSTAL VANDVÆRK a.m.b.a. VEDTÆGTER FOR OVER-JERSTAL VANDVÆRK a.m.b.a. 1 Selskabet er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Over-Jerstal Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Haderslev Kommune. FORMÅL 2 Selskabets

Læs mere

Vedtægter for Viby Vandværk a.m.b.a. formål. medlemmer. medlemmernes rettigheder. medlemmernes forpligtelser og hæftelser i øvrigt

Vedtægter for Viby Vandværk a.m.b.a. formål. medlemmer. medlemmernes rettigheder. medlemmernes forpligtelser og hæftelser i øvrigt Vedtægter for Viby Vandværk a.m.b.a Selskabet, der er stiftet i 1908, er et andelsselskab med begrænset ansvar, hvis navn er Viby Vandværk a.m.b.a. Selskabet har hjemsted i Roskilde Kommune. 1 formål Selskabets

Læs mere