MUD. - Museernes Udgravningsdata. Referat, bestyrelsesmøde i MUD23. april 2009 kl :35. Afholdt på Odense Bys Museer

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "MUD. - Museernes Udgravningsdata. Referat, bestyrelsesmøde i MUD23. april 2009 kl :35. Afholdt på Odense Bys Museer"

Transkript

1 MUD - Museernes Udgravningsdata Referat, bestyrelsesmøde i MUD23. april 2009 kl :35. Afholdt på Odense Bys Museer Deltagende: Niels W., Carsten, Henrik, Mads, Hugo (ref., suppl.) Afbud: Otto Uldum, Palle Siemen; Morten Søvsø ( stående afbud ) 1) Godkendelse af dagsorden. OK 2) Valg af ordstyrer Carsten 3) Valg af referent Hugo 4) Godkendelse af referat med eventuelle bemærkninger fra sidste møde. Vi mangler den korte udgave af driftkontrakt på hjemmesiden (museernes forklaring til revision m.v.), Otto. 5) Status siden sidst. Der har været meget arbejde med udviklingen se pkt. 7. Driften har kørt glat og der har ikke været væsentlige driftforstyrrelser med undtagelse af en dag, hvor filserver hos Cowi ikke var tilgængelig fejlen blev hurtigt rettet. Det er lidt besværligt at lave passwords, der skal indeholde bogstaver, tal og en anden karakter. Der er meget få brugere på hjemmesiden og ikke mindst meget få indlæg på vores Forum. Vi opfordrer til at ønsker og problemer formuleres på FORUM! Universiteterne (Nu Århus) har fået en adgang til museet Test til brug i undervsiningen. Vi afventer spændt kopier af reflekterende opgaver. Der kan gives adgang til MUD-data (museumsvis) via web-services for fx Konserveringscentre forudsætningen er at adgangen styres via vores = MUDs Administrationsmodul. Implementeringen kan foreløbigt IKKE finansieres af MUD. Dette er godkendt procedure/holdning i bestyrelsen.

2 6) Økonomi. Årsregnskab for 2008 er udarbejdet til brug ved generalforsamlingen. Omdelt på mødet. Vi har brug for en revision før generalforsamlingen. Bestyrelsen er sindet at have godkendt regnskabet før generalforsamlingen, NÅR der foreligger en revisionspåtegning. Formanden påtegner som den sidste. Der bliver i kommende uge udsendt regninger for forbrug. 7) Orientering om udviklingsarbejde (dateringskoder, konvertering af Arkberet, Regin-modul) Udviklingsprojekter: Der er foretaget rettelser i Kampagnedata af hensyn til overensstemmelse med det nye Fund og fortidsminder. Anlægstyper er rettet og museerne har fået besked om det rettede. Det var svært at få KUAS til at læge sig helt fast på værdierne. Odense Bys Muser og Svendborg har projekt til konvertering af ArkBeret-data. Det anskueliggjorde en manglende overensstemmelse med KUAS nye dateringskoder. Det skulle blive rettet til d. 30. april 2009 (servicevindue). Derefter skulle konverteringen kunne løbe. Rettelsen er gennemgående i hele MUD (Alle lister har nu to koder som til og fra -datering. Det er perioder vi/brugeren vælger. Kun startværdien er påkrævet og repræsenterer et interval). Ved overførsel til REGIN(Museernes samlinger) bliver overført et interval i årstal og ikke det kvalificerede valg af arkæologiske perioder. DE bliver dog bevaret i MUD! Konverteringsmodulet ArkBeret -> MUD går i gang i maj-juni og vil formentlig medføre et servicevindue på et tidspunkt i løbet af sommeren. Eksportmodulet MUD->Regin igangsættes efter implementering af nye dateringsrutiner og formventes klart 18. september Da skulle data kunne overføres fra MUD til Museernes samlinger (primært genstandsoplysninger) det bliver et aktivt valg, som sker via dialogen Sagsdata. Der er givet en mindre tillægsbevilling fra KUAS på ca til at muliggøre at hver kampagne i MUD har en status for overførsel til Museernes Samlinger, samt at det generelle udviklingsarbejde blev dyrere end først antaget. Udvikling af et GIS-modul til MUD er i opstart og har bl.a. været drøftet på det seneste landmålermøde, hvor der blev set på de aktuelle opbevaringsformater for GIS på museerne. Det afdækkede et helt generelt problem med opbevaring og sikring af GISdata DET deler næsten alle arkæologisk arbejdende museer Allan Larsen fra OBM vil lave en samlende præsentation på det næste Arkælogiske GIS-forum sidst i maj. MUD vil tage kontakt med KUAS for at koordinere arbejdet med henblik på at kunne udnytte det store formidlingspotentiale i de nu meget store mængder GIS-data fra arkæologiske udgravninger. Der forskellige detailspørgsmål, der skal afklares i forbindelse med udvikling/kravspecifikation bl.a. samarbejdet med GIS (sagsarelaer og evt. andre anlæg/arealer)) i det nye FundOgFortidsminder. I MUD skal også tages stilling til funktionerne og mulighederne i praksis og i teorien. Bestyrelsen udtrykte stor beundring og anerkendelse af formandens store indsats i ovenstående arbejde.

3 8) Orientering ved Hugo om DAR s arbejde med stamtabeller. Processen er initieret af Det Faglige Arkæologiske Råd og er i gang. Det har vist sig svært at nå mod en konsensus om form og niveau, men Rådet har senest på årsmødet i april 2009 ved formanden udtrykt optimisme med hensyn på et udspil. 9) Generalforsamling. Afholdes mandag d kl. 15 i Sorø (i forbindelse med Arkæologisk GISforum). Med inkaldelse og dagsorden udsendes i morgen forretningsorden, forslag til vedtægtsændring til 9 ( generalforsamling afholdes i årets andet kvartal dette af hensyn til en mere fleksibel fastlæggelse/afholdelse). Dagsordenen skal indeholde: 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Orientering/årsberetning fra formanden (udsendes skriftligt og gives som mundtligt referat) 5. Regnskabsfremlæggelse og godkendelse 6. Indkomne forslag (indsendt skriftligt til bestyrelsen mindst 9 dage før generalforsamlingen og udsendt til medlemmerne). 7. Budgetfremlæggelse 8. Udviklingsstrategi 9. Vedtægtsændringer 10. Valg til bestyrelse 11. Valg af suppleant(er) 12. Evt. På valg er: Bestyrelsesmedlemmer: Carsten Risager (genopstiller); Otto Uldum(genopstiller); Niels W. (genopstiller). Stil gerne op et kampvalg er en smuk demokratisk tradition. Suppleanter: Palle Siemen (genopstiller ikke). Morten Søvsø (genopstiller ikke). Hugo Sørensen (genopstiller). Vi opfordrer til opstillere/bidragere (suppleanter har traditionelt deltaget AKTIVT i arbejdet!!) Der skal opstilles et skriftligt budget til fremlæggelse på generalforsamlingen. Henrik og Carsten (orientering af bestyrelsen). Fast drift og mindre tilpasninger/fejlrettelser større udviklingsudarbejde må vi søge finansieret på anden vis end via kontingenterne og det ordinære budget. Vedr. udviklingen fremover: Vi skal have opsamlet på de allerede opståede ønsker om revision, tilpasning og ekstramoduler/-funktioner. Vi bør indbyde til input og debat fra medlemmer og brugere. Vi indbyder til forslag om konkrete ønsker og også gerne til processen mod at få valgt og beskrevet. Meget gerne frivillige til at forestå dele af processen. Spørgsmål: Relationer genstand-genstand; rapportønsker; eksportønsker; stratigrafiske relationer; standarder for fx journalnumre (retrospektive problemer); forskningsbrug; andre veje til inddatering (mobiltelefon, PDA,??);???????

4 Vi overvejer en udviklingkonference og proces med første initiativ og møde i efteråret/vinteren Gode forslag til indlæg, emner m.v. modtages med tak. Koncentrationen skal meget gerne være hvad og hvordan skal version 2.0 opføre sig konkrete ønsker først og fremmest. 10) Møde med Aske om GIS-modul (ca 11.30) Herfra deltog Aske Butze (COWI + OBM) og Allan Larsen (OBM). Punktet skal afklare en række punkter vedr. en specifikation af en GIS-løsning til MUD. På seneste landmålermøde var der nogenlunde enighed om at 8-lagsmodellen i ArkDigi / ArkKort er anvendelig med enkelte modifikationer, bl.a. Muld(tykkelse) og en række ønsker om ekstra koder. Udgangspunktet for MUDsGIS bliver den endelige struktur i ArkDigi. Aske opsummerer kendte ønsker, sender til Aske, der kontrollerer og sender til MUD, evt. inkl. en begrundelse til de mindre indlysende punkter. Modellen er at modulet ArkDigi ligger i MUD (evt. som en option til version 2) den vil afløse en MapX-applikation på de enkelte museer. Skal beskrives i den samlede beskrivelse som en væsentlig forudsætning (bør fremgå som et selvstændigt afsnit). GIS-data skal korrigeres og evalueres og kan derefter lægges op /ind i MUD. Altså: MUD-GIS er en opbevaring og en visnings-funktion ikke et sted, hvor der redigeres data det foregår i GIS-program og i MUD! Aske gennemgik den tænkte brugerflade inkl. en kortvisningsflade. MU Der kanvises 20 og opbevares rigitgt mange niveauer i sagens 8 tabeller. Der bliver en søgefunktion. Baggrundskort kan vælges (efter hvad der er tilgængeligt formentlig må v benytte KUAS licensmuligheder). Alle anlæg med oplysninger fra MUD kan vises med de oplysninger andre vises uden eller evt. med noteoplysningen fra ArkDigi. Klienten får en eksportfunktion med søgning og eksport til GIS-formater til videre bearbejdning m.v. Vi ønsker skitseret en WMS-service med sagspunkter, felter og anlæg til brug for hvert museum (én adgang pr. museum). Evt. sagsarealer må trækkes fra FundOgFortidsminder. Eksportfunktionen begrænses til et udvalg med et maksimalt antal objekter for ikke at lægge systemet helt ned! Som alternativ kan udvikles en fuld-download-funktion pr. museum (enten efter forudgående bestilling med kørsel fx om natten og tilgængelighed i et afmålt tidsrum derefter). Alternativt med generering hver nat og en daglig mulighed for download. Vi har ikke umidelbart problemer med at der opereres med at MUD-drift og GIS-drift forudsættes at ligge hos samme udbyder, blot skal MUD som ejer have rettighederne til applikationerne i en form der kan flyttes til en anden udbyder. Specifikation af udvikling og licenser. COWI skal afkræves en specifikation af det aktuelle hostingniveau. (OBS: MUD skal sørge for at afkræve COWI en aktuel kodedokumentation løbende). MUD-GIS er OK-i-orden-navn. Projektionerne : Udgangspunkt er Kp2000-projektionerne for Jylland, Sjælland og Bornh. (Der er behov for at afklare og definere et MINDRE antal begrænsede projektioner, der kan indeholde GIS i nøjagtighed til 1-2mm for som minimum landområderne). Hvert

5 museum er tilknyttet én zone (vi tror å ca. 4-5). Projektionernes definitioner gøres tilgængelige på MUDs hjemmeside. Advarsel for data udenfor aktuelt ansvarsområde, men ikke udelukkende. Transformation foregår via de nyeste algoritmer fra KMS! Vi synes der skal være import og eksport til shp (Esri) og tab (MapInfo). Man skal ikke som udgangspunkt kunne se data fra andre museer det bør dog ikke udelukkes i udviklingen. Lagrækkefølge (ved præsentation på klienten). Felter bør vises nederst, derover lag, anlæg, fund, prøver og så punktdata. Ingen ændring af visning af stilarter i visningsklienten. Info-værktøj simpelt viser det øverste anlæg (niveauer kan slås til og fra). Ikke nødvendigt med link til sagen i MUD! Relationer skal ikke vises i klienten i ver. 1. Det er muligt at oprette et fundlag, hvor hvert x-nr har centrumkoordinat for det det anlæg de er relateret til det er dog ikke hensigtsmæssigt nu, hvor MUD har en mulighed for at indtaste koordinater i fundlisten (GIS derfra må man selv lave). Som det er nu kan der kun laves stedfæstelse af fund til visning ved at starte med de der er indmålt og så falde tilbage, men foreløbig synes vi ikke det er vigtigst! Det ER muligt at gøre dette selv til et fundlag (ArkKort). Tematisering nej. Det må man selv gøre i sit GIS. Ingen editering i klienten. Check af dobbeltnumereringer (a-nr- + nivea) ved indlæsning/opdatering ønskelig. Én konstruktionsliste er nok til eksport ( til evt. version 2: MUD laver én liste over hvilke hovedgrupper fra Anlægslisten der skal ignoreres ved generering af konstruktioner det må vente). En mulig funktion til tegninger af profiler i plant meter og opbevaring. Opdel efter kampagne, ja. Slettes data i MUD sker intet i GIS! Check ud for redigering ja. Model må skitseres. Størrelsesbegrænsning for eksport ja. 11) Evt. Næste møde fastlægges ved generalforsamling.

Dagsorden til MUD s generalforsamling Mandag d. 11. juni 2015, kl. 14.00 15:00 I foredragssalen på Moesgård

Dagsorden til MUD s generalforsamling Mandag d. 11. juni 2015, kl. 14.00 15:00 I foredragssalen på Moesgård Dagsorden til MUD s generalforsamling Mandag d. 11. juni 2015, kl. 14.00 15:00 I foredragssalen på Moesgård Generalforsamling afholdes traditionen tro samme dag som Arkæologisk GIS-forum. Indbydelse hertil

Læs mere

MUD Generalforsamling 2012

MUD Generalforsamling 2012 MUD Generalforsamling 2012 1. Valg af dirigent 2. Valg af referent 3. Godkendelse af dagsorden 4. Orientering/årsberetning fra formanden 5. Regnskabsfremlæggelse og godkendelse 6. Indkomne forslag 7. Forslag

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Moesgaard Museum, d. 10. april 2018 kl. 10:00 14:00

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Moesgaard Museum, d. 10. april 2018 kl. 10:00 14:00 Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Moesgaard Museum, d. 10. april 2018 kl. 10:00 14:00 Deltagere: Mads Leen Jensen (MLJ), fmd; Kaj Rasmussen(KFR), medl.; Kasper Wurr Stjernqvist (KWS), medl. og Hugo

Læs mere

Indkaldelse til MUD s generalforsamling onsdag

Indkaldelse til MUD s generalforsamling onsdag Sorø 16. maj 2011 udgravningsdata.dk Tlf: 578304063 Indkaldelse til MUD s generalforsamling onsdag d. 12. juni 2012 kl. 12.45 15:00 i Kirkesalen på Odense Bys Museer Generalforsamling holdes sammen med

Læs mere

Referat MUD s generalforsamling

Referat MUD s generalforsamling Referat MUD s generalforsamling Onsdag d. 7. juni 2018, kl. 11.00 12:00 I kirkesalen på Møntergården, Odense Bys Museer Odense 7. juni 2018 udgravningsdata.dk Tlf: 65 370 821 Generalforsamling afholdes

Læs mere

Referat fra bestyrelsesmøde i MUD Horsens d. 17. august 2011 kl. 09:30 12.30

Referat fra bestyrelsesmøde i MUD Horsens d. 17. august 2011 kl. 09:30 12.30 Referat fra bestyrelsesmøde i MUD Horsens d. 17. august 2011 kl. 09:30 12.30 Deltagere: Hugo Hvid Sørensen, fmd.; Frederik Callesen, medl., Henrik Skousen, kasserer; Mads Runge, medl. ; Kaj Rasmussen,

Læs mere

Indkaldelse til MUD s generalforsamling Onsdag d. 12. juni 2013, ca. kl På Museum Sønderjylland Arkæologi Haderslev

Indkaldelse til MUD s generalforsamling Onsdag d. 12. juni 2013, ca. kl På Museum Sønderjylland Arkæologi Haderslev Indkaldelse til MUD s generalforsamling Onsdag d. 12. juni 2013, ca. kl. 14.00 15.00 På Museum Sønderjylland Arkæologi Haderslev Haderslev 6. maj 2013 udgravningsdata.dk Tlf: 73 52 34 69 /24 60 78 53 Generalforsamling

Læs mere

Referat fra MUD-generalforsamling d. 16/6 2011 på Odense Bys Museer

Referat fra MUD-generalforsamling d. 16/6 2011 på Odense Bys Museer 1 Referat fra MUD-generalforsamling d. 16/6 2011 på Odense Bys Museer 1. Palle Østergaard Sørensen (Museet Færgegården) blev valgt til dirigent. Det blev konstateret, at generalforsamlingen var rettidigt

Læs mere

Nyhedsbrev marts 2014

Nyhedsbrev marts 2014 Nyhedsbrev marts 2014 Haderslev, 12. marts 2014 udgravningsdata.dk Tlf: 73 52 34 69/24 60 78 53 Det forgangne år har været et aktivt år for bestyrelsen i MUD. Der blev lagt sidste hånd på rettelserne til

Læs mere

Nyhedsbrev oktober 2014

Nyhedsbrev oktober 2014 Nyhedsbrev oktober 2014 Haderslev, 28. oktober 2014 udgravningsdata.dk Tlf: 73 52 34 69/24 60 78 53 Så er efteråret over os og det er tid til refleksion over årets hidtidige aktiviteter i MUD, samt fremtidige

Læs mere

Museernes UdgravningsData (MUD) En præsentation af systemet

Museernes UdgravningsData (MUD) En præsentation af systemet Museernes UdgravningsData (MUD) En præsentation af systemet MUD baserer sig på Odense Bys Museers system ArkData. ArkData er udviklet af Aske Butze fra Danmarks Tekniske Universitet med udgangspunkt i

Læs mere

Dagsorden til MUD s generalforsamling Onsdag d. 12. juni 2013, ca. kl På Museum Sønderjylland Arkæologi Haderslev

Dagsorden til MUD s generalforsamling Onsdag d. 12. juni 2013, ca. kl På Museum Sønderjylland Arkæologi Haderslev Dagsorden til MUD s generalforsamling Onsdag d. 12. juni 2013, ca. kl. 13.45 14.45 På Museum Sønderjylland Arkæologi Haderslev Haderslev 5. juni 2013 udgravningsdata.dk Tlf: 73 52 34 69 /24 60 78 53 Generalforsamling

Læs mere

Dagsorden og referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 21. august 2019 kl. 9:30 14:00

Dagsorden og referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 21. august 2019 kl. 9:30 14:00 Dagsorden og referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 21. august 2019 kl. 9:30 14:00 Deltagere: Mads Leen Jensen, fmd; Henrik Skousen, kasserer; Kaj Rasmussen, medl.; Hugo Hvid Sørensen,

Læs mere

Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30

Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30 Referat af bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 27. november 2012 kl. 09:15 13:30 Tilstede: Mads Leen Jensen, fmd; Henrik Skousen, kasserer; Hugo Hvid Sørensen, medl.; Frederik Callesen, medl.;

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Museum Vestsjælland, Sorø Museum, d. 1. oktober 2014 kl. 10:00 12:00

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Museum Vestsjælland, Sorø Museum, d. 1. oktober 2014 kl. 10:00 12:00 Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Museum Vestsjælland, Sorø Museum, d. 1. oktober 2014 kl. 10:00 12:00 Til stede: Mads Leen Jensen, fmd; Henrik Skousen, kasserer; Kristine Stub Precht, medl.; Kaj

Læs mere

Indholdsfortegnelse. Validering af journalnumre og genstandsnumre samt eksport til Regin. Museernes Udgravningsdata (MUD)

Indholdsfortegnelse. Validering af journalnumre og genstandsnumre samt eksport til Regin. Museernes Udgravningsdata (MUD) Museernes Udgravningsdata (MUD) Validering af journalnumre og genstandsnumre samt eksport til Regin Kravspecifikation og tilbud version 32 COWI A/S Parallelvej 2 2800 Kongens Lyngby Telefon 45 97 22 11

Læs mere

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 9. marts 2017 kl. 10:00 14:00

Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 9. marts 2017 kl. 10:00 14:00 Indkaldelse til bestyrelsesmøde i MUD, Odense Bys Museer, d. 9. marts 2017 kl. 10:00 14:00 Indkaldte: Mads Leen Jensen, fmd; Henrik Skousen, kasserer; Kristine Stub Precht, medl.; Kaj Rasmussen, medl.;

Læs mere

Vedtægter SIND Ungdom

Vedtægter SIND Ungdom Vedtægter SIND Ungdom 1 NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL Foreningens navn er SIND Ungdom. SIND Ungdoms hjemsted er København. SIND Ungdom er en selvstændig og landsdækkende ungdomsorganisation uden religiøse eller

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken

FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN. for. Grundejerforeningen Fjordparken D01644843 FORRETNINGSORDEN FOR BESTYRELSEN for Grundejerforeningen Fjordparken 1. Bestyrelsens møder, antal og indkaldelse. 1.1. Bestyrelsen holder mindst et møde pr. kvartal (ordinære bestyrelsesmøder).

Læs mere

GUIDE Udskrevet: 2019

GUIDE Udskrevet: 2019 GUIDE Dirigent på foreningens generalforsamling Udskrevet: 2019 Indhold Dirigent på foreningens generalforsamling........................................... 3 2 Guide Dirigent på foreningens generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for foreningen Alea

Vedtægter for foreningen Alea 1 - Navn og hjemsted Stk. 1 - Foreningens navn er Alea. Stk. 2 - Foreningen er hjemmehørende i Århus kommune. 2 - Foreningens formål Stk. 1 - Foreningen arbejder kulturelt og socialt for at udbrede kendskabet

Læs mere

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København

Vedtægter for foreningen Den Kreative Skole København for foreningen Den Kreative Skole København 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Den Kreative Skole København. Foreningen har hjemsted i Københavns Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere

Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Vedtægt for foreningen Danske Risikorådgivere Navn 1 Foreningens navn er Danske Risikorådgivere. Foreningen er stiftet den 17. april 2002. Formål 2 Foreningens formål er: a. at udbrede kendskabet til og

Læs mere

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening

Vedtægter for Nykøbing Sjælland Lokalhistoriske Forening Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn Lokalhistorisk Forening for Nykøbing Sjælland og omegn 1 Foreningens navn Foreningens navn er: Historisk selskab for Nykøbing Sjælland og omegn 2 Hjemsted

Læs mere

Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig.

Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig. 1. NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er Oplysningsforbundet May Day. Foreningens hjemsted er Danmark. Foreningen er partipolitisk uafhængig. 2. VÆRDIGRUNDLAG En forståelse af mennesket som en helhed af

Læs mere

VEDTÆGTER AALBORG KLATREKLUB stiftet 01.10.1991

VEDTÆGTER AALBORG KLATREKLUB stiftet 01.10.1991 VEDTÆGTER AALBORG KLATREKLUB stiftet 01.10.1991 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Aalborg Klatreklub, og dens hjemsted er Aalborg Kommune. 2 Formål Klubbens formål er at varetage klatring

Læs mere

Alle medlemmer er indkaldt via: Club Corvette Denmarks hjemmeside / Forum / CCD-Nyt 1-2015

Alle medlemmer er indkaldt via: Club Corvette Denmarks hjemmeside / Forum / CCD-Nyt 1-2015 Indkaldelse til ordinær generalforsamling i Club Corvette Denmark. Søndag d.12 april 2015 kl. 13:00 på Hotel Antvorskov Trafikcenter Alle 4, 4200 Slagelse Motorvejsafkørsel 39. www.hotelantvorskov.dk Alle

Læs mere

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE

VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE VEDTÆGTER FOR STØTTEFORENINGEN for KELLERS MINDE 1 Foreningen navn er Støtteforeningen for Kellers Minde. Foreningens hjemsted er H.O.Wildenskovsvej 10,7080 Børkop. 2 Foreningens formål er.: 1. at udbrede

Læs mere

Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning

Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning Vedtægter for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning VEDTÆGTER for Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er: Foreningen for Holistisk Planlagt Afgræsning

Læs mere

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018

Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling. Marts 2018 Vedtægter for Slagelse Lokalafdeling Marts 2018 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Slagelse lokalafdeling. I daglig tale anvendes betegnelsen Sind Slagelse.

Læs mere

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde.

Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. 1 Vedtægter Lokalforeningens vedtægter sætter rammerne for lokalforeningens arbejde. På de følgende sider er der en beskrivelse af, hvad vedtægterne kan/skal indeholde og kommentarer til de enkelte punkter.

Læs mere

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen

Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen Indhold Vedtægter for Elevforeningen ved Musik- & Teaterhøjskolen 1 Navn og hjemsted 2 Formål 3 Medlemskreds 4 Arrangementer 5 Bestyrelsens sammensætning og konstitution 6 Foreningens daglige drift 7 Bestyrelsesmøder.

Læs mere

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter

Klubben er en afdeling af Taastrup Idræts Klub ( TIK ) og derfor forpligtet af og har rettigheder i henhold til hovedforeningens vedtægter Gældende vedtægt 1 KLUBBENS NAVN Klubbens navn er TIK tennis med hjemsted i Høje- Taastrup kommune. 2 KLUBBENS FORMÅL Klubbens formål er at fremme interessen for tennissporten for alle aldersgrupper og

Læs mere

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning

Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Eksempel på foreningsvedtægter, der opfylder folkeoplysningslovens krav. Vedtægter for forening, der tilbyder folkeoplysende voksenundervisning Vedtægt for xxxx forening 1. Navn og hjemsted: Foreningens

Læs mere

IDAP manual Emission

IDAP manual Emission IDAP manual Emission Dato: 08-06-2005 16:32:35 Indhold INDHOLD... 1 1 EMISSION... 2 1.1 KURVER... 2 1.2 RAPPORTER... 5 1.3 DATA REDIGERING... 6 1.3.1 Masse redigering... 7 1.3.2 Enkelt redigering... 10

Læs mere

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven.

Have formuleret et formål med foreningsdannelsen, som fremgår af vedtægten. Tilbyde folkeoplysende virksomhed efter folkeoplysningsloven. Vejledning Vedtægter - Frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde Den 16. maj 2000 vedtog Folketinget lov om støtte til folkeoplysende voksenundervisning, frivilligt folkeoplysende foreningsarbejde og

Læs mere

2 Formål. 3 Organisation

2 Formål. 3 Organisation Forslag til ændringer til VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer Vedtægter af 22. maj 2017 Slettet og ændret tekst fremhævet med rødt: 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2

Læs mere

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER

FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER FORENINGEN KULTURHAVN GILLELEJES VENNER VEDTÆGTER 1 Navn og organisation Foreningens navn er: Kulturhavn Gillelejes Venner. Foreningen er stiftet af en kreds af frivillige og er en almennyttig forening

Læs mere

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl

FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl FOA Sydsjællands ordinære generalforsamling 28. november 2018 kl. 19.00 Sted: FOA Sydsjælland, Bataljonsvej 3, Næstved FOA Sydsjælland Ordinære Generalforsamling Den 28. november 2018 kl. 19.00 i FOA Sydsjælland,

Læs mere

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse.

generalforsamlingen ) 3. lokalafdelingsbestyrelsens beretning om lokalafdelingens virksomhed i det forløbne år fremlægges til debat og godkendelse. SIND Ringsted / Sorø Lokalafdelingsvedtægter 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1 lokalafdelingens navn er SIND, Ringsted / Sorø lokalafdelingen stk. 2 lokalafdelingens hjemsted er formandens

Læs mere

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole

Vedtægter for foreningen Risskov Kreative Skole for foreningen Risskov Kreative Skole 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Risskov Kreative Skole (Foreningen RiKS). Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for underafdelinger. Hammel Gymnastik Forening (Hammel GF)

Vedtægter for underafdelinger. Hammel Gymnastik Forening (Hammel GF) Vedtægter for underafdelinger Hammel Gymnastik Forening (Hammel GF) i Indholdsfortegnelse 1. Forrang... 3 2. Generalforsamling... 3 3. Ledelse... 4 4. Afstemning... 4 5. Dirigent... 5 6. Protokol... 5

Læs mere

Vedtægter for Langgarverne

Vedtægter for Langgarverne Vedtægter for Langgarverne 1 Navn. Foreningens navn er Langgarverne. Foreningens hjemsted er Hillerød Kommune. 2 Formål. Langgarvernes formål er at dyrke atletik, motionsløb og triathlon. Foreningen har

Læs mere

I teksten skrives REGIN, hver gang der menes REGIN og/eller Museernes Samlinger.

I teksten skrives REGIN, hver gang der menes REGIN og/eller Museernes Samlinger. MUD ->Regin I teksten skrives REGIN, hver gang der menes REGIN og/eller Museernes Samlinger. Denne version er opdateret til Administrationsmodul 1.0.0.23/24 (09- december 2011) Indhold Før du starter og

Læs mere

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune.

Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. Vedtægter for Hørsholm Rungsted løbeklub 1 Navn og hjemsted Foreningen Hørsholm Rungsted løbeklub er stiftet den 21. september 2011 og har hjemsted i Hørsholm kommune. 2 Formål Hørsholm Rungsted løbeklub

Læs mere

Sammenknytning af listedata fra MUD til tabel i MapInfo (SVM-eksempel)

Sammenknytning af listedata fra MUD til tabel i MapInfo (SVM-eksempel) Sammenknytning af listedata fra MUD til tabel i MapInfo (SVM-eksempel) Indhold Introduktion...1 Eksport og tilpasning af tabeldata MUD...1 Direkte til Excel...1 Via Rapport i Word-format til Excel...1

Læs mere

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Forstanderkredsen. for Produktionsskoler/Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler. Forstanderkredsen for danske Produktionsskoler / Produktionshøjskoler Vedtægter 1 Forstanderkredsens navn og adresse Forstanderkredsens navn er Forstanderkredsen for Produktionsskoler / Produktionshøjskoler.

Læs mere

Søernes Grundejerforening Tikøb Indkaldelse til ordinær Generalforsamling. Lørdag d , kl På Storesøvej 1 B, 3080 Tikøb.

Søernes Grundejerforening Tikøb Indkaldelse til ordinær Generalforsamling. Lørdag d , kl På Storesøvej 1 B, 3080 Tikøb. Søernes Grundejerforening Tikøb Indkaldelse til ordinær Generalforsamling. Lørdag d. 1-08-2015, kl. 10.30 På Storesøvej 1 B, 3080 Tikøb. Dagsorden på den ordinære generalforsamling er:. Pkt. 1. Pkt. 2.

Læs mere

Landsforeningen SIND. Vedtægter for. Roskilde-Lejre Lokalafdeling

Landsforeningen SIND. Vedtægter for.   Roskilde-Lejre Lokalafdeling Landsforeningen SIND www.sind.dk Vedtægter for Roskilde-Lejre Lokalafdeling Februar 2014 1 Navn, hjemsted og organisationstilknytning. Stk. 1. Lokalafdelingens navn er SIND, Roskilde - Lejre lokalafdeling.

Læs mere

Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole

Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Vedtægter for foreningen Solbakkens Fritidsskole Stiftet September 2013 Side 2 Side 11 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Solbakkens Fritidsskole, foreningen

Læs mere

Vedtægter for foreningen Alea

Vedtægter for foreningen Alea 1 - Navn og hjemsted Stk. 1 - Foreningens navn er Alea. Stk. 2 - Foreningen er hjemmehørende i Århus kommune. 2 - Foreningens formål Stk. 1 - Foreningen arbejder kulturelt og socialt for at udbrede kendskabet

Læs mere

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN

GREVE UNGDOMS BRANDVÆSEN 1 Navn Foreningens navn er, stiftet den 5. januar 2010. Foreningen har hjemsted i Greve Kommune. 2 Formål Foreningens formål er at fremme interessen for faget brandmand, til børn og unge, på en sikker,

Læs mere

Foreningen har hjemsted i Århus Kommune.

Foreningen har hjemsted i Århus Kommune. Vedtaget på den stiftende generalforsamling den 27. juni 2003 med ændringer fra den ekstraordinære generalforsamling den 30. september 2003. Senest ændret på generalforsamlingen d. 18. april 2012. Vedtægter

Læs mere

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS

Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS Indkaldelse til stiftende generalforsamling af DJUS Mandag den 14. maj kl. 19.00 i festsalen, Det Jødiske Hus. DAGSORDEN: 1. Valg af dirigent, ordstyrer og referent. 2. Behandling og godkendelse af vedtægter.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013

VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 VEDTÆGTER FOR ENHEDSLISTEN VARDE 2013 1. Navn og hjemsted. Foreningens navn er Enhedslisten Varde. Foreningen er en lokalafdeling af foreningen Enhedslisten De Rød-Grønne. Foreningens hjemsted er Varde

Læs mere

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE

BOGENSE HALLERNE. Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE BOGENSE HALLERNE Vedtægter DEN SELVEJENDE INSTITUTION BOGENSE HALLERNE Stiftet den 19. marts 2018 Bogense Hallerne Vedtægter for den Selvejende Institution BOGENSE HALLERNE. 1 Navn og hjemsted. Den Selvejende

Læs mere

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Værløse Dato: 12. april 2014. Steen, Lars, Anette, Ulla. Deltagere: Ikke mødt:

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Værløse Dato: 12. april 2014. Steen, Lars, Anette, Ulla. Deltagere: Ikke mødt: BESTYRELSESMØDE Sted: Værløse Dato: 12. april 2014 Deltagere: Steen, Lars, Anette, Ulla Ikke mødt: Afbud: Referent: Uffe Ulla Dagsorden 1.0 Valg af referent... 2 2.0 Kommentarer til sidste referat... 2

Læs mere

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark

VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark VEDTÆGTER for Landsorganisationen Frivilligcentre & Selvhjælp Danmark vedtaget på generalforsamlingen den 9. marts 2019 FriSe arbejder for at udvikle et stærkt og mangfoldigt civilsamfund, hvor alle har

Læs mere

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion.

Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Vedtægter for TISVILDE HEGN OK gældende pr. 16. 3. 2011 1 Navn og hjemsted Klubbens navn er TISVILDE HEGN OK. Klubben er medlem af Dansk Orienteringsforbund og Gribskov Kommunes Idrætsunion. Klubbens hjemsted

Læs mere

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted

Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Forretningsorden for bestyrelsen i LAG-Ringsted Konstituering og afholdelse af bestyrelsesmøder: 1 Umiddelbart efter afholdelse af en ordinær generalforsamling eller en ekstraordinær generalforsamling,

Læs mere

Vedtægter for bådelaget omkring havbåden Jammerbugt af Slettestrand

Vedtægter for bådelaget omkring havbåden Jammerbugt af Slettestrand Vedtægter for bådelaget omkring havbåden Jammerbugt af Slettestrand 1 Navn og hjemsted 1. Bådelaget Jammerbugt. 2. Bådelaget Jammerbugt har hjemsted i Slettestrand under organisationen Han Herred Havbåde.

Læs mere

Vedtægter for SmerteDanmark

Vedtægter for SmerteDanmark Vedtægter for SmerteDanmark Indhold Vedtægter for... 1 1 Navn og hjemsted... 2 2 Formål... 2 3 Medlemskab... 2 4 Organisation... 3 5 Bestyrelsens kompetence... 3 6 Generalforsamlingen... 3 7 Regnskab og

Læs mere

Studentermenigheden i København

Studentermenigheden i København Studentermenigheden i København Vedtægt af 19. april 2017 Side 1 af 15 1 Grundlag 2 Formål 3 Ordinær Generalforsamling 4 Ekstraordinær Generalforsamling 5 Bestyrelsen 6 Bestyrelsens præsidium 7 Bestyrelsesmøder

Læs mere

Vedtægter. for. Shin Shin Toitsu Aikido, Aarhus

Vedtægter. for. Shin Shin Toitsu Aikido, Aarhus Vedtægter for CVR: 34 78 02 42 v. Jan Wissing Spangaa, Vistoftparken 49, 8471 Sabro, Tel: +45 21832058 info@shinshintoitsu.dk - www.shinshintoitsu.dk ~ 1 ~ Vedtægter for Shin Shin Toitsu Aikido Aarhus

Læs mere

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL

VEDTÆGTER NAVN OG HJEMSTED FORMÅL VEDTÆGTER 1 NAVN OG HJEMSTED 1.1 Foreningens navn er: Trædballe - Uhrhøj Antenneforening. 1.2 Foreningens hjemsted er Vejle Kommune. 2 FORMÅL 2.1 Foreningens formål er at etablere, eje og drive fællesantenneanlæg

Læs mere

F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME

F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME F&F, SARA OG ANDRE VIDENDELINGSPLATFORME Underrubrik Kilde og evt. billedtekst placeres her. 18. April 2016 Temadag om arkæologiske samarbejder SLKS s rolle på det digitale område -set fra museumsloven

Læs mere

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl

Referat af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl af konstituerende bestyrelsesmøde i Vallensbæk Sejlklub den 3. april 2018 kl. 17.30 22.00 Sted: Deltagere: Gæster: Afbud: VSK klubhuset Christian Mørch, Peter Jensen, Christina Rasmussen, Ken Meinertsen,

Læs mere

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK

VEDTÆGTER. for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK VEDTÆGTER for FORENINGEN STATEN I HELE DANMARK Indholdsfortegnelse 1. Foreningens navn, hjemsted, virke og formål... 3 2. Medlemskab... 3 3. Bestyrelsen... 4 4. Årsmødet... 4 5. Udmeldelse og eksklusion...

Læs mere

Midtjysk Knallert Klub

Midtjysk Knallert Klub Midtjysk Knallert Klub PALLE GULDBRANDSEN LØRDAG DEN 17. FEBRUAR 2018 Vedtægter for Midtjysk Knallert Klub 1. NAVN OG STIFTELSE 1. Klubbens navn er - Midtjysk Knallert Klub (MFF ) Aktiv og er stiftet den

Læs mere

NORDIC MARINE THINK-TANK

NORDIC MARINE THINK-TANK Vedtægter 1 1. Navn, sammensætning og hjemsted 1. Tænketankens navn er Nordic Marine Think-Tank. 2. Tænketanken er et netværk af personer i de nordiske lande med erfaring i hav- og fiskerispørgsmål og

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SELSKAB FOR EVIDENSBASERET COACHING

VEDTÆGTER FOR SELSKAB FOR EVIDENSBASERET COACHING VEDTÆGTER FOR SELSKAB FOR EVIDENSBASERET COACHING NAVN OG AFGRÆNSNING 1. Selskabets navn er Selskab for Evidensbaseret Coaching af Dansk Psykolog Forening. Stk. 2. Selskabet er oprettet i medfør af love

Læs mere

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn

Vedtægt for. Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn Vedtægt for Den selvejende institution Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte kvinder og deres medfølgende børn 1. Navn og hjemsted Stk. 1. Navnet er Holstebro Krisecenter for krise- og voldsramte

Læs mere

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Havneholmen 22/Kbh V Dato: 6. april 2013

Dagsorden BESTYRELSESMØDE. Sted: Havneholmen 22/Kbh V Dato: 6. april 2013 BESTYRELSESMØDE Sted: Havneholmen 22/Kbh V Dato: 6. april 2013 Deltagere: Ikke mødt: Afbud: Referent: Mikkel Gundersen, Niels Kyhn, Steen Slot-Nielsen, Anette Svendsen, Lindis Mikkelsen Ingen Uffe Witt,

Læs mere

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd

Vedtægter for: Slagelse Kulturråd Vedtægter for: Slagelse Kulturråd 1. Foreningens navn er: Slagelse Kulturråd Foreningens Hjemsted er Slagelse kommune: Foreningens adresse er formandens. 2. Foreningens formål er: 1. At samle kulturelt

Læs mere

Elevrådets vedtægter

Elevrådets vedtægter Elevrådets vedtægter Indhold 1 Navn og formål... 2 2 Repræsentation... 2 3 Elevrådsrepræsentanter... 2 4: Organisation... 3 5 Udvalg... 3 6 Ordinære møderegler... 4 7 Forretningsorden... 5 8 Arbejdsopgaver...

Læs mere

Vedtægter. Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014

Vedtægter. Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014 Vedtægter Landsorganisationen 4H vedtaget november 2014 1 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er 4H. Foreningens medlemmer er organiseret i selvstændige klubber og danner derved landsorganisationen 4H.

Læs mere

Dagsorden 03/12-15: 1:Godkendelse af dagsorden. -Godkendt. 1.A: Valg af ordstyrer. - Jan Brix. 1.B: Valg af referent. - Bettina Lauritsen

Dagsorden 03/12-15: 1:Godkendelse af dagsorden. -Godkendt. 1.A: Valg af ordstyrer. - Jan Brix. 1.B: Valg af referent. - Bettina Lauritsen Bestyrelses møde Egense Sejlklub Den 03.12.15. kl. 18.00 Indkaldte: Egense sejlklubs bestyrelse: Erik Quist Andersen (EQA), Morten Svoger (MS), Kim Hansen (KH), Jan Brix (JB), Bettina Lauritsen(BL), Suppleanter:

Læs mere

Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15

Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15 Vedtægter For Herning Sportsforening á 2015, HSF15 1. Navn og hjemsted: Foreningens navn er Herning Sportsforening á 2015, HSF15. Foreningen har hjemsted i Herning Kommune. 2. Foreningens formål: Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR

VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR VEDTÆGTER FOR LANDSFORENINGEN FOR BYGNINGS- OG LANDSKABSKULTUR 1 Navn Organisationens navn er Landsforeningen for Bygnings- og Landskabskultur. 2 Hjemsted Landsforeningens hjemsted er adressen for Landsforeningens

Læs mere

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense.

Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/ Fangel Kro og Hotel v. Odense. Referat af ekstraordinær generalforsamling lørdag d. 26/1 2008 Fangel Kro og Hotel v. Odense. Der var 20 fremmødte medlemmer. Dagsorden: 1. Velkomst 2. Valg af dirigent 3. Afstemning om vedtægtsændringer,

Læs mere

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011. Forretningsorden for bestyrelsen i Andelsvandværket Helle Vest AMBA Forretningsordenens hjemmel Denne forretningsorden er oprettet i henhold til Andelsvandværket Helle Vests vedtægter af 22. februar 2011.

Læs mere

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Oktober 2015 Kapitel 1: Brugerklubbens navn og formål 1 Foreningens navn er Brugerklubben SBSYS (herefter benævnt Brugerklubben ). 2 Brugerklubben er et indkøbsfællesskab,

Læs mere

Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014

Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014 Odense Lærerforenings ordinære generalforsamling fredag den 14. marts 2014 **** Beslutningsreferat **** 1. Valg af dirigent Anne-Mette Jensen foreslog afdelingsleder i Danmarks Lærerforening, Palle Rom,

Læs mere

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland

Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland Vedtægter for KLF Netværk Vestsjælland 1. Netværkets navn Netværket er en selvstændig forening knyttet landsforeningen KLF, Kirk & Medier( Herefter KLF). Netværkets navn er KLF Netværk Vestsjælland. Netværkets

Læs mere

Nuværende: Selskabets navn er Psykologisk selskab for børnesagkyndige i familieretlige forhold

Nuværende: Selskabets navn er Psykologisk selskab for børnesagkyndige i familieretlige forhold Vedtægtsændringer, børnesagkyndigt selskab I samarbejde med psykologforeningens sekretariat har vi lavet et tjek af selskabets vedtægter, som på flere områder viser sig at være forældede eller forkerte

Læs mere

PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE

PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE PERSONALEFORENINGEN FOR NORDDJURS KOMMUNES RÅDHUSPERSONALE VEDTÆGTER Marts 2018 1 - FORENINGENS NAVN Foreningens navn er Personaleforeningen for Norddjurs Kommunes rådhuspersonale. 2 FORMÅL Foreningens

Læs mere

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling

Vedtægter. Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling Vedtægter Vedtaget på den ekstraordinære generalforsamling 2016-03-02 1 Navn og hjemsted Stk. 1 Foreningens navn er Allerød Cykle Klub (ACK). ACK er stiftet d. 26. oktober 1993 og har hjemsted i Allerød

Læs mere

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS

Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Vedtægter for Brugerklubben SBSYS Kapitel 1: Brugerklubbens navn og formål November 2006 Revideret oktober 2007 Revideret november 2008 Revideret maj 2009 1 Foreningens navn er Brugerklubben SBSYS (herefter

Læs mere

Vedtægter for Fransklærerforeningen

Vedtægter for Fransklærerforeningen Vedtægter for Fransklærerforeningen 1 Navn Foreningens navn er "Fransklærerforeningen" (Association des Professeurs de français du Danemark). 2 Formål Foreningens formål er at tjene undervisningen i fransk.

Læs mere

Andelsboligforeningen Frydenhøjparken

Andelsboligforeningen Frydenhøjparken R E F E R A T af bestyrelsesmøde i den 6. februar 2003 kl. 18:30 i Pavillonen ved Materielgården, Frydenhøjparken 23 A Deltagere Bestyrelsen: Kaj Stauning, Ken Gregor, Jørgen Frederiksen, June Hansen,

Læs mere

Vedtægter for KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn

Vedtægter for KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn 1 af 6 Vedtægter for KGGO Kørestolsbrugere og Gangbesværede i Gråsten og Omegn 1. NAVN OG HJEMSTED. Redigeret og vedtaget på generalforsamlingen den 1/3 2018 Foreningens navn er KGGO Kørestolsbruger og

Læs mere

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER.

22. maj 17 VEDTÆGTER FOR. Organisationen Danske Museer. 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 22. maj 17 VEDTÆGTER FOR Organisationen Danske Museer 1 Navn Organisationens navn er Organisationen DANSKE MUSEER. 2 Formål Organisationen er en interesseorganisation for danske museer og tilsvarende institutioner.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål.

VEDTÆGTER FOR. 3. MEDLEMMER. Som medlem kan optages enhver person, som kan tilslutte sig AFS Interkulturs formål. VEDTÆGTER FOR 1. NAVN. Foreningens navn er AFS Interkultur. 2. FORMÅL. Foreningen er en frivillig non-profit ungdomsudvekslingsorganisation, og dens formål er at arbejde for fred. Gennem interkulturel

Læs mere

Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø

Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø Vedtægter for Enhedslisten Esbjerg-Fanø 1 Navn og hjemsted stk. 1 Foreningens navn er Enhedslisten, de rød-grønne, i Esbjerg - Fanø, i daglig tale blot Enhedslisten Esbjerg - Fanø. stk. 2 Foreningen har

Læs mere

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning.

Resumé: Vedtægter for foreningen Single Rock Café Herning. VEDTÆGTER Resumé: Foreningen er ukommerciel, ejet af medlemmerne og gængs demokratisk. Hensigten er ikke at knække singlestatistikken, men at synliggøre den. Og i en tidssvarende form. Ordinær årlig generalforsamling

Læs mere

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr

Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark Februar 2016 pbr Vedtægter for foreningen Fortællere i Danmark 1. Navn, hjemsted, baggrund og formål Stk. 1: Foreningens navn er Fortællere i Danmark. Foreningens hjemsted er Odense. Fortællere i Danmark er en forening

Læs mere

Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus

Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus Vedtægter for Student Association at the Department of Information Studies, University of Aarhus Revideret: 3. november 2010 1 Foreningen Foreningen Student Association at the Department of Information

Læs mere

Vedtægter. for. Shin Shin Toitsu Aikido, Aarhus

Vedtægter. for. Shin Shin Toitsu Aikido, Aarhus Vedtægter for CVR: 34 78 02 42 v. Jan Wissing Spangaa, Vistoftparken 49, 8471 Sabro, Tel: +45 21832058 info@shinshintoitsu.dk - www.shinshintoitsu.dk ~ 1 ~ Vedtægter for Shin Shin Toitsu Aikido Aarhus

Læs mere

Vedtægter pr

Vedtægter pr Vedtægter pr. 04.03.2016 1 Foreningens navn er Stribgårdens Grundejerforening, og den er en upolitisk sammenslutning af grundejere på Stribgårdens jorder. 2 Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Vedtægter for Foreningen CCC

Vedtægter for Foreningen CCC Vedtægter for Foreningen CCC Indhold Navn og tilhørssted... 3 Formål... 3 Medlemskab... 3 Kontingent... 4 Bestyrelse... 5 Hæftelse... 6 Formue... 6 Regnskab og revision... 7 Generalforsamling... 7 Indkaldelse...

Læs mere