REVISIONSAKITESELSKABET

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "REVISIONSAKITESELSKABET"

Transkript

1 REVISIONSAKITESELSKABET AFl/12^r-1962 A/S REG.NR VESTRE HAVNEPROMENADE AALBORG FAX & TLF Byrådet i Arden / Mrigerfjord Kommune Beretning om revision f Arden kommunens regnskb for året Vi hr foretget fsluttende revision f Arden Kommunes regnskb for året 2006 og hr den 26. mj 2007 fgivet følgende påtegning til det smlede regnskb: "Til byrådet i Mrigerfjord Kommune Vi hr revideret årsregnskbet for Arden Kommune for regnskbsåret 2006, omfttende regnskbsbemærkninger, nvendt regnskbsprksis, udgiftsbseret og omkostningsbseret drifts- og nlægsregnskb, blnce og noter. Årsregnskbet er udrbejdet i overensstemmelse med Budget- og regnskbssystem for kommuner. Ledelsens nsvr for årsregnskbet Arden Kommunes ledelse hr hft nsvret for t udrbejde og flægge et årsregnskb i overensstemmelse med Budget- og regnskbssystem for kommuner. Dette nsvr omftter udformning, implementering og opretholdelse f interne kontroller, der er relevnte for t udrbejde og flægge et årsregnskb, som giver et retvisende billede uden væsentlig fej l informtion, unset om fejlinformtionen skyldes besvigelser eller fejl, smt vlg og nvendelse f en hensigtsmæssig regnskbsprksis og udøvelse f regnskbsmæssige skøn, som er rimelige efter omstændighederne. Revisors nsvr og den udførte revision Vores nsvr er t udtrykke en konklusion om årsregnskbet på grundlg f vores revision. Vi hr udført vores revision efter god offentlig revisionsskik og i overensstemmelse med dnske revisionsstndrder. Disse stndrder kræver, t vi lever op til etiske krv smt plnlægger og udfører revisionen med henblik på t opnå høj grd f sikkerhed for, t årsregnskbet ikke indeholder væsentlig fejlinformtion. En revision omftter hndlinger for t opnå revisionsbevis for de beløb og oplysninger, der er nført i årsregnskbet. De vlgte hndlinger fhænger f revisors vurdering, herunder vurderingen f risikoen for væsentlig fej l informtion i årsregnskbet, unset om fej l informtionen skyldes besvigelser eller fejl. Ved risikovurderingen overvejer revisor interne kontroller, der er relevnte for kommunens udrbejdelse og flæggelse f et årsregnskb, der giver et retvisende billede, med henblik på t udforme revisionshndlinger, der er pssende efter omstændighederne. En revision omftter endvidere stillingtgen til, om den f kommunens ledelse nvendte regnskbsprksis er pssende, om de f ledelsen udøvede regnskbsmæssige skøn er rimelige smt en vurdering f den smlede præsenttion f årsregnskbet.

2 867 Det er vores opfttelse, t det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlg for vores konklusion. Revisionen hr ikke givet nledning til forbehold. Der henvises i øvrigt til de fsluttende revisionsberetninger vedrørende regnskb Konklusion Det er vores opfttelse, t årsregnskbet giver et retvisende billede f kommunens ktiver, pssiver og finnsielle stilling pr. 31. december 2006 smt f resulttet f kommunens ktiviteter for regnskbsåret 2006, og t regnskbet i øvrigt er flgt i overensstemmelse med Budget- og regnskbssystem for kommuner." Om den udførte revision fgiver vi denne beretning, som er opdelt i følgende hovedfsnit: 1. Generelt om formål, udførelse og frpportering 2. Smlet konklusion og eventuelle bemærkninger 3. Den løbende revision 4. Den fsluttende revision 5. Omkostningsregnskb og fysiske ktiver Bils: 6. Oversigt over fgivne beretninger vedrørende regnskbsår Oversigt over reviderede og påtegnede opgørelser, indberetninger, erklæringer rnv.

3 Generelt om formål, udførelse og rpportering 1.1 Formål Revisionen hr til formål t påse t regnskbet er rigtigt opstillet på grundlg f bogføringen Q t regnskb og årsberetning i sin helhed giver et retvisende billede f kommunens smlede økonomiske forvltning t de f Indenrigs- og Sundhedsministeriet fststte regler for regnskbsflæggelse er efterlevet t regnskbet er udrbejdet i overensstemmelse med gældende love og forskrifter smt Byrådets beslutninger t tilsynsmyndighedens godkendelse foreligger til dispositioner, hvor det er nødvendigt. t Byrådets og tilsynsmyndighedens fgørelser vedrørende eventuelle revisionsbemærkninger for tidligere år er igttget således, t disse forhold ikke giver nledning til yderligere bemærkninger. Revisionens formål er ikke t foretge undersøgelser med henblik på fsløring f besvigelser. Kun i tilfælde, hvor der under revisionen konstteres forhold, som kn vække mistnke om uregelmæssigheder, vil revisionen blive udvidet med henblik på en fklring f forholdene. Det mest effektive værn mod fejl (bevidste eller ubevidste) er hensigtsmæssige forretningsgnge, som sikrer en betryggende intern kontrol. Ansvret for, t der er etbleret de fornødne forretningsgnge påhviler kommunens dministrtive ledelse, økonomiudvlget og i sidste instns byrådet. Det er revisionens opgve t henlede byrådets opmærksomhed på mngler i forretningsgnge eller på mnglende efterlevelse herf. 1.2 Revisionens udførelse Vores revision omftter: Q finnsiel revision, som består i t efterprøve om regnskbet er rigtigt, det vil sige uden væsentlige fejl og mngler. Desuden vurderer vi, om de dispositioner, der er omfttet f regnskbsflæggelsen, er i overensstemmelse med meddelte bevillinger (bevillingskontrol), love og ndre forskrifter smt indgåede ftler og sædvnlig prksis (juridisk-kritisk kontrol) P økonomisk kritisk revision, hvor formålet er t vurdere, om de enkelte fdelinger, institutioner og medrbejdere nvender de tildelte midler på en økonomisk hensigtsmæssig måde (forvltningsrevision).

4 RvBioNsÅSræsELSKABÉT 869 Ved dsn finnsielle revision er prioriteringen f opgverne og revisionsområderne bestemt f vores vurdering f risikoen for, hvor fejl opstår, kombineret med den betydning (væsentlighed) eventuelle fejl vil hve. Disse vurderinger foretges dels i forbindelse med plnlægningen f revisionsåret og dels som en løbende proces ud fr erfringer indhentet ved den løbende revision f eksisterende forretningsgnge og det interne tilsyns- og kontrolmiljø. Ved den økonomisk kritiske revision vurderer vi på udvlgte områder, om opgveløsningen sker i overensstemmelse med de opstillede mål, og om der dministreres på en økonomisk hensigtsmæssig måde. Vi nvender i årets løb fortrinsvis systemrevision, som kombineres med substnsrevision (nlytisk og detilrevision) i større eller mindre omfng. Systemrevisionen hr til formål t efterprøve, om de interne kontroller (forretningsgnge) er hensigtsmæssigt og sikkert tilrettelgt og efterlevet. Det påhviler kommunens dministrtive ledelse og i sidste instns det politiske niveu, t der til værn mod fejl (bevidste eller ubevidste) er tilvejebrgt et godt internt kontrolmiljø. Det er revisionens opgve t henlede ledelsen og det politiske niveu på mngler i forretningsgnge eller på en mnglende efterlevelse herf. Til den fsluttende revision nvender vi fortrinsvis substnsrevision. Revisionen udføres i vid udstrækning ved regnskbsnlytiske undersøgelser, hvor det flgte regnskb og regnskbsforklringer gennemgås og vurderes i forholdt til budgetterede og bevilgede beløb og de forudsætninger, som ligger til grund herfor. Herunder foretges stikprøveudtgninger i fornødent omfng. Endvidere indgår fstemninger og efterprøvelse f forvltningens interne kontrolrutiner i forbindelse med regnskbsflæggelsen. Vi forudsætter generelt t nvende vores edb-nlyseværktøj "KommunlDtAnlyse" til regnskbsnlytiske undersøgelser og vurderinger, stikprøveudtgninger og efterprøvelse f kontoplnreltioner m.v.. Revisionen gennemføres i øvrigt i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik og bestemmelserne i Arden Kommunes revisionsregultiv. 1.3 Forvltningsrevisionen som en integreret løbende proces For t skbe det nødvendige revisionsbevis for regnskbers rigtighed finder vi det nødvendigt t foretge og nvende forskellige nlyser, nøgletl, udviklingstendenser, smmenligner smt vurderinger f forretningsgnge. Herved udføres utomtisk en del løbende forvltningsrevision som en integreret del f de normle revisionshndlinger. Revisionsresultterne kn således nyttiggøres i en bredere smmenhæng. Vurdering og efterprøvelse f forretningsgng er således efter vores generelle opfttelse smtidig med vurdering f de kontrolmæssige spekter udtryk for en løbende vurdering f om dministrtion og sgsbehndling foregår på en hensigtsmæssig måde. Forslg til ændringer/justeringer f forretningsgnge

5 AF 1/12 -"^F"'] 962 S7 fremsættes og ftles oftest i den løbende dilog med og rpportering til de dministrtive ledelsesniveuer. Anlyser, udvikling f hjælpeværktøjer og rådgivning, herunder tolkning f lovgivning, refusionsregler mv. kn også medføre, t der ændres prksis. Det kn i nogle tilfælde medføre, t fregninger, tilskud og refusioner effektueres i et ændret betlingsflow og -omfng. 1.4 Rpportering Revisionens indhold og resultter rpporteres i forskellig detljeringsgrd til såvel det dministrtive som det politiske niveu. Til det dministrtive niveu rpporteres løbende til de enkelte forvltninger og Institutioner. V: søger desuden, gennem en konstruktiv løbende dilog med kommunens medrbejdere om konkrete og generelle problemstillinger t medvirke til t forebygge, t der opstår væsentlige fejl, bl.. ved hensigtsmæssige rbejdsrutiner. Rpporteringen til Arden Byråd sker i form f beretninger. Eventuelle bemærkninger, som Byrådet skl tge stilling til og besvre over for tilsynsmyndigheder, vil fremgå under fsnittet "Smlet konklusion".

6 Smlet konklusion og eventuelle bemærkninger 2.1 Generelt Konklusionerne i nærværende beretning vedrører den overordnede og tværgående regnskbsflæggelse for de kommunle forvltningsområder. Konklusioner vedrørende den løbende revision er indrbejdet i denne beretning i det omfng de ikke indgår i tidligere fgivne beretninger, herunder beretning vedrørende revision udført på socile områder mv, med sttsrefusion, som er omfttet f særlige rpporteringskrv til ministerier og styrelser m.fl. Vi skl om årsregnskbet konkludere, t regnskbet er flgt på grundlg f bogføringen og i sin helhed nses t være retvisende. Ved frpporteringen til det dministrtive ledelsesniveu hr vi drøftet forskellige forhold og nbeflinger til t viderebringe i Mrigerfjord Kommune. Den udførte revision hr ikke givet nledning til bemærkninger, som skl besvres overfor tilsynsmyndigheden. Revisorerklæring I henhold til Erhvervs- og Selskbsstyrelsens bekendtgørelse skl vi erklære, t vi opfylder lovgivningens hbilitetsbestemmelser, og Q t vi under revisionen hr modtget lle de oplysninger, der er nmodet om. Alborg, den 29. juni 2007 AF 1/

7 Den løbende revision 3.1 Generelt Ved den løbende revision hr vi inden for de enkelte forvltninger undersøgt, om der er etbleret hensigtsmæssige og betryggende forretningsgnge, smt efterprøvet om de fungerer og efterleves som forudst i kommunens ksse- og regnskbsregultiv. Det vurderes endvidere om Byrådets og udvlgenes beslutninger vretges på en økonomisk hensigtsmæssig måde. Vi hr kontrolleret, om bogføringen er tilfredsstillende dokumenteret, om Indenrigs- og Sundhedsministeriets utoriserede konteringsregler følges, smt om indtægterne i størst mulig omfng kn dokumenteres ved egne kvitterings- og kontrolsystemer eller ved fstemning til eksterne oplysninger. 3.2 Beholdningseftersyn m.v. ved hovedkssen Vi hr foretget unmeldte beholdningseftersyn ved kommunens hovedksse, den 31. ugust 2006 og den 30. november Revision i forbindelse med eftersyn ved hovedkssen hr generelt omfttet følgende, nævnt i punktform: Kontrol f beholdningernes tilstedeværelse Kontrol f fstemning f øvrige likvide beholdninger Kontrol f fstemning f fejlkonto og ndre udvlgte sttuskonti Kontrol f, t bogholderiet udviser blnce Q Kontrol f, t rbejdsrutiner omkring kssefunktionen er tilrettelgt og fungerer betryggende Kontrol f et udsnit f bogførte bilg med henblik på t efterprøve, om bilgene er behndlet i overensstemmelse med reglerne i kommunens ksse- og regnskbsregultiv, og om Indenrigs- og Sundhedsministeriets utoriserede konteringsregler efterleves. Konklusion Det er vores vurdering, t dministrtion vedrørende kommunens beholdninger, sttuskonti mv. er betryggende. 3.3 Bilgsrevision og forretningsgnge - Webbetling Ved besøgene er revision f bilg generelt udført med udgngspunkt i udsøgninger i it-systemet KMD- WEBbetling til behndling f elektroniske bilg mv. Bilg, som udsøges heri, omftter såvel registreringer ved de centrle forvltninger på rådhuset som ved decentrle institutioner. Der revideres således også bilg ved de decentrle institutioner uden fysisk flæggelse f besøg. For udbetl ingsbilg, som ikke er leveret vi en godkendt opertør, men som lene er oprettet f en kommunl sgsbehndler, hr vi stikprøvevist efterprøvet, t der foreligger originle grundbilg. For dis-

8 RBYISIONSAÉTESELSKABÉT AF 1/12-"^ se og for øvrige posteringer er også efterprøve!, t der foretges korrekt kontering, ined særlig fokus på nvendelse f korrekte rter, bl.. f hensyn til momsordninger. Konklusion Der er ikke ved udførte bilgsrevision konstteret væsentlige fejl i konteringer eller uregelmæssigheder i nvendelsen f systemet. Vi hr dog følgende nbefling, som kn viderebringes til Mrigerfjord Kommune: Generelt foretges logning f lt, hvd en bruger foretger sig i WebBetling. Det er en styrke, når og hvis det efterfølgende bliver nødvendigt t fdække mulige uregelmæssigheder. Alligevel bør kommunen hve tilrettelgt sikre og synlige forretningsgnge, som forebygger misbrug. Dette nses især t være kritisk, hvor der mngler funktionsdskihelse - en såkldt "lt i én sgsbehndling", hvor l person lene kn oprette bilg, bogføre trnsktioner og foretge udbetlinger uden ndres forudgående eller efterfølgende godkendelse, og uden et systemtisk tilsyn, som muliggør en efterfølgende fdækning f fejl eller direkte misbrug.

9 REYISIONSAKTIESELSKABET AF 1/12 Klir' Besøg ved decentrle bogføringssteder Vi hr foretget revisionsbesøg ved: Heldgsskolen Besøget hr hft til formål t undersøge, vurdere og efterprøve en række forretningsgnge og forhold f økonomisk betydning for enhederne/institutionerne og kommunen. Revisionen hr tget udgngspunkt i følgende disposition: Kontnte beholdninger/indeståender i pengeinstitutter Budgetopfølgning Rutiner for bogføring, tilsyn og kontrol Kontering f bilg Opbevring f ikke kommunle midler Edb-sikkerhed Mærkning, registrering f let omsætteligt inventrregistrering Indkøb, edb-nvendelse og leje/lesing Andre forhold i henhold til Ksse- & Regnskbsregultivet Konklusion Besøget hr ikke givet nledning til bemærkninger, men enkelte nbeflinger, bl.. vedr. kontrol f lønforbrug.

10 Lønninger Vi hr foretget test f forretningsgnge vedrørende oprettelse og ændringer i lønsystemet. Til testen er udvlgt et ntl sger, som er oprettet i lønsystemet i Vi hr herunder efterprøvet: Om der foreligger fornøden dokumenttion i sgskterne Om der er indberettet korrekt til lønsystemet og udbetlt korrekt løn i henhold til overenskomst og ftler m.v. Vi hr endvidere revideret vederlg til folkevlgte og lønninger til personle med dgng til indberetning i lønsystemet smt til den dministrtive ledelse på rådhuset. Konklusion Det er vores opfttelse, t kommunen hvde etbleret betryggende forretningsgnge omkring dministrtionen f personsger og udbetling f diverse tillæg, som sikrer t gældende regler og overenskomster efterleves. 3.6 Socile regnskbsområder For de socile regnskbsområder er der fortget sgsrevision, som er krævet i specillovgivning. Om revisionen f de socile områder skl der i henhold til lovgivningen fgives særskilt beretning.

11 AF 1/12-"W^"" Den fsluttende revision 4.1 Regnskbsflæggelsen Vi hr påset, t det flgte regnskb er rigtigt opstillet på grundlg f bogføringen og hr vurderet, om regnskbsflæggelsen med oversigter, bilg og bemærkninger nses flgt i overensstemmelse med Byrådets retningslinjer og Indenrigs- og Sundhedsministeriets bestemmelser herfor. De tlmæssige smmenhænge til regnskbet fr de enkelte trnsktioner er kontrolleret ved brug f foreliggende regnskbsmterile smt ved behndling f økonomidt i vores PC-bserede nlyseværktøj. Det er påset, t regnskbets drifts-, nlægs og finnsierings indtægter og udgifter i l væsentlighed hr hjemmel i de givne bevillinger, og t de modtges eller fholdes i overensstemmelse med gældende love og bestemmelser, tilldelser mv. Der er for lle væsentlige forvltningsområder med udgifter og indtægter foretget regnskbsnlytisk revision suppleret med fstemninger og ndre relevnte kontrolrbejder. Mere tværgående er det påset, t der er foretget fstemning f de oplysninger, sorn er fgivet til Told & Skt om løn m.v., ligesom tilbgeholdt A-skt, Arbejdsmrkedsbidrg m.v. er påset fstemt og fregnet. Vi hr efterprøvet om opførte ktiver og pssiver i den finnsielle sttus er undergivet tilstrækkelig kontrol. For t kontrollere ktivernes tilstedeværelse og tilhørsforhold hr vi foretget revisionsmæssige undersøgelser dels ved løbende revision og dels ved den fsluttende revision. For øvrige ktiver, f.eks. fste ejendomme, mskiner, inventr, driftsmteriel mv. er det påset, om registrering sker i overensstemmelse med vedtgne regler herfor, herunder om Indenrigs- og sundhedsministeriets regler er efterlevet for registreringen f fysiske ktiver, som skl optges på kommunens smlede sttusblnce. Det er endvidere påset, om grntisti l lelser, væsentlige leje- og lesingftler, eventulrettigheder og pensionsforpligtigelser, som skl optges på kommunens smlede sttusblnce. Det er også påset, om Indenrigs- og Sundhedsministeriets regler om kommunernes likviditet/kssekredit, mellemregning med forsyningsvirksomhederne, låneoptgelse og meddelelse f grntier mv, er igttget. Vi hr endelig påset, t tidligere fremsendte revisionsberetninger er behndlet f Byrådet, og t eventuelle revisionsbemærkninger er igttget, herunder t berigtigelser er foretget i fornødent omfng.

12 87? 4.2 Specilregnskber I forbindelse med revisionen f årsregnskbet hr vi påtegnet en række Specilregnskber og opgørelser vedrørende regnskbsåret Disse er oplistet i bilg til beretningen. 4.3 Anbeflinger og ftler Som nævnt under hovedfsnittet "Smlet konklusion" hr den fsluttende revision givet nledning til drøftelser, nbeflinger og ftler med forvltningsledelsen. Herf kn fremdrges følgende: Henlæggelser og regnskbsflæggelsen for kommunle ældreboliger Det er noteret, t henlæggelser til vedligeholdelse m.v. f ældreboliger direkte hr påvirket den mellemregningskonti under funktion 9.59, gr. 61 med kreditposter for i lt kr. Der er - som i tidligere år - tle om nslåede beløb, som ikke er relteret til vedligeholdelsesplner. Det er i bekendtgørelse om drift f lmene boliger fstlgt regler, som også omftter ældreboliger. Bekendtgørelsen indeholder bl.. bestemmelser om henlæggelser og vedligeholdelse udrbejdelse f driftsbudget og lejefstsættelse beboerdemokrti og fholdelse f fdelingsmøder med hudgetfremlæggelse regnskbsudrbejdelse Vi hr nbeflet, t det sikres, t gældende regler på området fuldt ud kn efterleves i MrigerFjord Kommune. Momsforpligtelser vedrørende byggemodninger Kommunen hr i lighed med en del ndre kommuner udskudt tilbgebetlingen for frtrukket moms vedrørende en del byggemodninger indtil sidste grund i en udstykning er solgt. Det indebærer efter vores vurdering, t Arden Kommune ved udgngen f 2006 reelt bærer på en gældsforpligtelse, som ikke indgår i regnskbet. Indenrigs- og Sundhedsministeriet hr fr 2007 ændret reglerne om tilbgebetling f moms vedrørende byggemodninger således, t tilbgebetlingen ved etpevis slg f et nlæg, f.eks. byggegrunde, skl ske løbende eller mindst én gng årligt, således t refunderet købsmoms tilbgebetles for de dele f nlægget, der er etbleret i en periode på op til 5 år før slget

13 REVISIONSAKTffiSELSKABET AFI/12-V1W2 878 Vi hr nbeflet Mrigerjjord Kommune, t der ved kommende budgetrevisioner tges højde for de smlede forventede tilbgebetlinger i Tilbgebetlingerne vil således omftte kkumulerede opgørelser vedrørende tidligere år for smmenlægningskommuneme.

14 Omkostningsregnskb og fysiske ktiver Indenrigs- og Sundhedsministeriet (ISM) hr ngivet visse krv til et "omkostningsbseret" regnskb. Der skl flægges regnskb indeholdende; Anvendt regnskbsprksis, herunder om nvendelse f frihedsgrder og overgngsregler. Resulttopgørelse Blnce for kommunens smlede ktiver og pssiver Pengestrømsnlyse Omregningstbel som forklrer smmenhæng til udgiftsbserede regnskbsopgørelse. Anlægsoversigt/-note. Som udgngspunkt forudsættes, t der fordeles omkostninger i form f fskrivninger m.v., forskydninger på lesing- og pensionsforpligtelser til resulttopgørelsen. Kommunen hr i 2006 flgt det omkostningsbserede regnskb som en særskilt del f årsberetningen. Vi hr ydet teknisk bistnd til udrbejdelsen f de oversigter, som knytter sig hertil. Ved revisionen f årsregnskbet hr vi påset og vurderet S om den omkostningsbserede regnskbsflæggelse opfylder de formli, som ISM stiller S om det er opstillet på grundlg f bogføringen S om der er fornøden smmenhæng mellem bogføring og registreringer i nlægskrtoteket S om sttuskonti er fstemte i forhold til nlægskrtotek, opgørelser over omsætningsktiver og opgørelser over de særlige forpligtelser, som skl optges i blncen / om der er fornøden smmenhæng mellem nlægsnote, omsætningsktiver og særlige egenkpitlkonti vedrørende de fysiske ktiver. S om kommunens forvltninger i øvrigt hr foretget de nødvendige hndlinger for t sikre, t registrering f fysiske ktiver og flæggelse f et omkostningsbseret regnskb er sket på et veldokumenteret grundlg, og smtidig i overensstemmelse med det f ISM udmeldte, herunder vedrørende: tilgnge fgnge og indsmling, f oplysninger fr fgforvltningerne. Konklusion: Det er vores vurdering, t kommunen hr overholdt de formli, som er krævet vedrørende denne forrn for regnskbsflæggelse. Blncen er opstillet på grundlg f bogføringen. Dokumenttionen for optgne pensions- og lesingforpligtelser er konstteret til stede. Der er fremlgt dokumenttion for blncens fysiske nlægs- og omsætningsktiver. Hertil er det bemærket, t nlægsværdier for inventr er bogført med kr.for meget. Det skl igttges ved etblering f åbningsblncen 2007 for Mriger]] ord Kommune. Smlet er det dog vurderingen, t mterilet er f god kvlitet, og t de rene smmenhænge er sikret.

15 RBVISIONSAfrffiSELSKABÉT Oversigt over beretninger vedrørende regnskbsår 2006 Beretning Dto Beretning vedrørende regnskbsår 2006 om revision f det socile område smt øvrige områder med stts- og mtsrefusion senest 15. ugust Oversigt over reviderede og påtegnede opgørelser, indberetninger, erklæringer m.v. Q Endelig restfregning f sttsrefusion Endelig opgørelse over forbrugte midler til koordintionsudvlgene Anmodning om restfregning på sttsrefusion f integrtionsudgifter Sttsrefusion f Boligydelseslån og beboerindskudslån Indberetning vedrørende nedsættelse f den kommunle grundskyld f produktionsjord Indberetning vedrørende nedsættelse f den mtskommunle grundskyld f produktionsjord Slutfregning f mtskommunle ejendomssktter. Refusionsskem over udgifter til køb f forestillinger f børneteter og opsøgende teter Opgørelse til Indenrigs- og Sundhedsministeriet vedrørende momsrefusion Revisorttest vedr. "Rold Skov og Kulturcenter" Påtegning f regnskb for Leder+ Projekt "Rododendron og ktivitetsprk" Påtegning f regnskb vedr. projekt "Byer på sporet" Påtegning f regnskb vedrørende projekt Bostøtte til Sindslidende Påtegning f regnskb vedrørende indkøb f IT-udstyr til 3. klsse Arden Musikskole

Århus Kommune. Beretning nr. 6. (afsluttende beretning for året 2005)

Århus Kommune. Beretning nr. 6. (afsluttende beretning for året 2005) \J Århus Kommune Beretning nr. 6 Revision f årsregnskbet for 2005 (fsluttende beretning for året 2005) =U ERNST &YOUNG INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Generelt om formål, udførelse, rpportering mv...3 1.1 Formål

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

Revisionsregulativ for Odense Kommune

Revisionsregulativ for Odense Kommune Revisionsregulativ for Odense Kommune Den sagkyndige revision Revisionens virksomhed 1 ODENSE Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. ODENSE Kommunes afskedigelse

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse

REVISIONSREGULATIV. I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse REVISIONSREGULATIV 1. Den sagkyndige revision og revisionens virksomhed I henhold til 42 i lov om kommunernes styrelse har byrådet med tilsynsmyndighedens godkendelse antaget Deloitte & Touche Statsautoriseret

Læs mere

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE REVISIONSREGULATIV FOR HOLSTEBRO KOMMUNE Holstebro Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse og med statsforvaltningens godkendelse antaget PwC PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE

REVISIONSREGULATIV. for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE REVISIONSREGULATIV for VESTHIMMERLANDS KOMMUNE Den sagkyndige revision 1 Vesthimmerlands Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Vesthimmerlands Kommunes

Læs mere

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune

REVISIONSREGULATIV NORDDJURS KOMMUNE. for. Norddjurs Kommune REVISIONSREGULATIV for NORDDJURS KOMMUNE Norddjurs Kommune Den sagkyndige revision 1 Norddjurs Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Norddjurs Kommunes

Læs mere

AFTALE. Aftale mellem Bådteatret og Statens Kunstfonds ProjektstØtteudvalg for Scenekunst for perioden 1. juli?alg - 3O. juni 2O19

AFTALE. Aftale mellem Bådteatret og Statens Kunstfonds ProjektstØtteudvalg for Scenekunst for perioden 1. juli?alg - 3O. juni 2O19 -_-_" i ståt t{s xuilstfoild H-C- A!{OERS NS S'OULEVARD 2,/ 1553 KøAENHAVN 1j r {+{5}33?333 T3IWWIV.KUNST.DK AFTALE 1. mrts 16 Aftle mellem Bådtetret og Sttens Kunstfonds ProjektstØtteudvlg for Scenekunst

Læs mere

Revisionsregulativ. Den sagkyndige revision. Revisionens virksomhed. Revisionens formål. Revisionens område

Revisionsregulativ. Den sagkyndige revision. Revisionens virksomhed. Revisionens formål. Revisionens område REVISIONSREGULAT IV Revisionsreguliv Den sagkyndige revision virksomhed formål område Dragør Kommune skal have en sagkyndig revision, der skal være godkendt af tilsynsmyndigheden. Dragør Kommunes afskedigelse

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt af Byrådet:

SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt af Byrådet: SOLRØD KOMMUNE Revisionsregulativ Godkendt af Byrådet: Den 18. juni 2007 Den sagkyndige revision... 1 Revisionens virksomhed... 1 Revisionens formål... 1 Revisionens område... 1 Revisionens undersøgelsesadgang

Læs mere

Periodemeddelelse Q1 - Q3 2018

Periodemeddelelse Q1 - Q3 2018 Periodemeddelelse Q1 - Q3 2018 Hovedtl OVERBLIK Resultt før skt udgør 47,9 mio. kr. Bsisindtjeningen udgør 35,0 mio. kr. Netto gebyrer- og provisionsindtægter og ndre driftsindtægter udgør 66,6 mio. kr.

Læs mere

REVISIONSREGULATIV 1

REVISIONSREGULATIV 1 REVISIONSREGULATIV 1 For kontraktperioden der begynder 1. december 2014 1 Revisor Aalborg Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse antaget PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Exitforløb for kriminalitetstruede unge

Exitforløb for kriminalitetstruede unge Exitforløb for kriminlitetstruede unge Exit Nu tilbyder et exitforløb til kriminlitetstruede unge i lderen 15-29 år. Vi rbejder indenfor lovgivningen omkring fst kontktperson, efterværn, bostøtte og mentorstøtte

Læs mere

Periodemeddelelse 1. kvartal 2019

Periodemeddelelse 1. kvartal 2019 Periodemeddelelse 1. kvrtl 2019 Hovedtl OVERBLIK Resultt før skt udgør 17,7 mio. kr. Bsisindtjeningen udgør 13,4 mio. kr. Netto gebyrer- og provisionsindtægter og ndre driftsindtægter udgør 23,5 mio. kr.

Læs mere

Brønderslev Kommune. Revisionsbesøg i perioden november - december 2008 (løbende beretning for året 2008) Beretning nr. 4

Brønderslev Kommune. Revisionsbesøg i perioden november - december 2008 (løbende beretning for året 2008) Beretning nr. 4 Revisionsbesøg i perioden november - december 2008 (løbende beretning for året 2008) Indholdsfortegnelse 1. Beretning om revisionsbesøg i perioden november - december 2008 1 2. Samlet konklusion, herunder

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Periodemeddelelse Q1 - Q3 2017

Periodemeddelelse Q1 - Q3 2017 Periodemeddelelse Q1 - Q3 2017 Hovedtl Resultt før skt udgør 50,4 mio. kr. (37,6 mio. kr.) Bsisindtjeningen udgør 47,0 mio. kr. (33,7 mio. kr.) Netto gebyr- og provisionsindtægter og ndre driftsindtægter

Læs mere

Deloitte" Mission Afrika. Revisionsprotokollat til årsrapport 2012

Deloitte Mission Afrika. Revisionsprotokollat til årsrapport 2012 " Missin Afrik Revisinsprtkllt til årsrpprt 2012 Indhldsfrtegnelse Side 1. Revisin f årsregnskbet 1.1 Ä.rsregnskbet L2 Frhld f væsentlig betydning fr vurdering f årsregnskbet 1.2.1 Generelle it-kntrller

Læs mere

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven)

Holstebro Kommune. Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering. (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune CVR-nr. 29 18 99 27 Bilag 4 Revisionsberetning vedrørende Ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Vilkår for revisionsopgaven) Holstebro Kommune Revisionsberetning vedrørende

Læs mere

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013.

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. Punkt 2. Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. 2014-33603. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, Revisionsberetning

Læs mere

Vores fælles hukommelse

Vores fælles hukommelse Vores fælles hukommelse 1 2 3 4 5 Præmel side 2 Mission side 3 Vision side 3 Rigsrkivets strtegiske mål side 4 Arkiverne ringes i spil til flere side 4 Bidrg til effektivisering f den offentlige sektor

Læs mere

Periodemeddelelse 1. kvartal 2017

Periodemeddelelse 1. kvartal 2017 Periodemeddelelse 1. kvrtl 2017 Hovedtl Resultt før skt udgør 18,7 mio. kr. Bsisindtjeningen udgør 16,8 mio. kr. Netto gebyr- og provisionsindtægter og ndre driftsindtægter udgør 22,7 mio. kr. Netto rente-

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 2 Beretning vedrørende revisionen af årsregnskabet for 2016 Til bestyrelsen for Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2018 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2018 16.

Læs mere

Periodemeddelelse kvartal 2014

Periodemeddelelse kvartal 2014 Periodemeddelelse 1. - 3. kvrtl 2014 Hovedtl Tilfredsstillende resultt i Nordfyns Bnk efter 3. kvrtl 2014 Resultt før skt udgør 27,8 mio. kr. Netto rente- og gebyrindtægter stiger til 117,2 mio. kr. Bsisindtjeningen

Læs mere

Høringsnotat vedrørende forslag til Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg

Høringsnotat vedrørende forslag til Rammeplan for grundvandsbeskyttelse i Skanderborg Høringsnott vedrørende forslg til Rmmepln for grundvndsbeskyttelse i Sknderborg Kommune 2017-2025 Der vr ved høringsfristens udløb indkommet følgende bemærkninger/indsigelser til forslg til Rmmepln for

Læs mere

Periodemeddelelse kvartal 2016

Periodemeddelelse kvartal 2016 Periodemeddelelse 1. - 3. kvrtl 2016 Hovedtl Meget tilfredsstillende resultt i Nordfyns Bnk efter 3. kvrtl 2016 Resultt før skt udgør 37,6 mio. kr. Netto rente- og gebyrindtægter og ndre driftsindtægter

Læs mere

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen

22. maj 2006. Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af. Kunststyrelsen 22. maj 2006 Instruks om regnskab og revision for tilskud til drift administreret af Kunststyrelsen I medfør af Lov nr. 230 af 2. april 2003 om Kunstrådet samt Teaterloven, jf. LBK nr. 1003 af 29. november

Læs mere

Periodemeddelelse 1. kvartal 2016

Periodemeddelelse 1. kvartal 2016 Periodemeddelelse 1. kvrtl 2016 Hovedtl Resultt før skt udgør 11,4 mio. kr. Bsisindtjeningen udgør 10,7 mio. kr. og ligger i det estimerede intervl. Netto gebyr- og provisionsindtægter og ndre driftsindtægter

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2016 FLN Emne: Afsluttende revision af årsregnskabet 2016 Dato:

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds- og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2017 6.

Læs mere

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN

Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Ledelsesnotat Kommunenavn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2015 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2015 12.

Læs mere

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune

Revisionsregulativ. for. Københavns Kommune Revisionsregulativ for Københavns Kommune I medfør af 5, stk. 3, i Bekendtgørelse nr. 392 af 2. maj 2006 om kommunernes budget- og regnskabsvæsen, revision m.v. fastsættes: Kapitel 1 Indledning 1. Revisor

Læs mere

Den uafhængige revisors revisionspåtegning

Den uafhængige revisors revisionspåtegning Til Byrådet i Solrød Kommune Revisionspåtegning på årsregnskabet Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for Solrød Kommune for regnskabsåret 1. januar - 31. december 2017, jf. siderne 157 til 180 i

Læs mere

Den uafhængige revisors påtegning

Den uafhængige revisors påtegning Den uafhængige revisors påtegning Til Byrådet i Horsens Kommune Revisionspåtegning på regnskabet Konklusion Det er vores opfattelse, at regnskabet i alle væsentlige henseender er rigtigt, dvs. udarbejdet

Læs mere

Periodemeddelelse kvartal 2015

Periodemeddelelse kvartal 2015 Periodemeddelelse 1. - 3. kvrtl 2015 Hovedtl Tilfredsstillende resultt i Nordfyns Bnk efter 3. kvrtl 2015 Resultt før skt udgør 29,9 mio. kr. Netto rente- og gebyrindtægter og ndre driftsindtægter stiger

Læs mere

LIMFJORDSBROEN MELLEM AALBORG OG NØRRESUNDBY REGNSKAB

LIMFJORDSBROEN MELLEM AALBORG OG NØRRESUNDBY REGNSKAB LIMFJORDSBROEN MELLEM LBORG OG NØRRESUNDBY REGNSKB 1. januar - 31. december 2013 LIMFJORDSBROEN HOVEDKONTO Regnskab Budget fvigelse Forbrug 2013 2013 i procent SMLEDE INDTÆGTER 0 30.000-30.000 0 SMLEDE

Læs mere

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Ringstedvej 18 DK-4000 Roskilde CVR-nr. 20 22 26 70 ALBERTSLUND KOMMUNE Revisionsberetning nr. 23 LØBENDE REVISION

Læs mere

Periodemeddelelse 1. kvartal 2018

Periodemeddelelse 1. kvartal 2018 Periodemeddelelse 1. kvrtl 2018 Hovedtl OVERBLIK Resultt før skt udgør 29,5 mio. kr. Bsisindtjeningen udgør 15,8 mio. kr. Netto gebyrer- og provisionsindtægter og ndre driftsindtægter udgør 23,8 mio. kr.

Læs mere

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune Sundheds og Kulturforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Emne: Dato: Revision af årsregnskabet for 2014 18.

Læs mere

PERSONDATAPOLITIK FOR CAFÉ PARAPLYEN ODENSE

PERSONDATAPOLITIK FOR CAFÉ PARAPLYEN ODENSE PERSONDATAPOLITIK FOR CAFÉ PARAPLYEN ODENSE 1. Generelt Denne persondtpolitik ( politik ) er gældende for smtlige de oplysninger, som du giver til os, og/eller som vi indsmler om dig. Her kn du læse mere

Læs mere

Periodemeddelelse 1. kvartal 2014

Periodemeddelelse 1. kvartal 2014 Periodemeddelelse 1. kvrtl 2014 Hovedtl Resultt før skt udgør 12,3 mio. kr. Bsisindtjeningen udgør 12,5 mio. kr. og ligger ret præcist i det estimerede intervl Netto rente- og gebyrindtægter stiger til

Læs mere

Revisionsrapport Revision af vederlag for 2017

Revisionsrapport Revision af vederlag for 2017 Intern Revision Økonomiforvaltningen Att.: Adm. direktør - Peter Stensgaard Mørch Københavns Rådhus 1599 København V Revisionsrapport Revision af vederlag for 2017 Indledning Som led i den løbende revision

Læs mere

Tlf: CVR-nr

Tlf: CVR-nr Tlf: 46 37 30 33 roskilde@kr.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde RUDERSDAL KOMMUNE Beretning nr. 9 (side 183-192) Den løbende revision for regnskabsåret 2010 Delberetning

Læs mere

International økonomi

International økonomi Interntionl økonomi Indhold Interntionl økonomi... 1 Bilg I1 Oversigt over smmenhæng mellem kompetencer og kernestof i 3 skriftlige eksmensopgver i Interntionl økonomi A.... 2 Bilg I2 Genrer i IØ fr oplæg

Læs mere

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion

Løbende revision på de sociale områder med statsrefusion Tlf: 33 12 65 45 randers@bdo.dk www.bdo.dk BDO Kommunernes Revision Thors Bakke 3, 2. DK-8900 Randers SYDDJURS KOMMUNE Beretning nr. 20 (side 445 452) Delberetning for regnskabsår 2014 BDO Kommunernes

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE

DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE Beretning nr. 32 Revision af regnskabet for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 474.001 Side 1 Til bestyrelsen for Stentevang Børnehave

Læs mere

Revisionsrapport Revision af vederlag for 2018

Revisionsrapport Revision af vederlag for 2018 Økonomiforvaltningen Att.: Adm. direktør - Peter Stensgaard Mørch Københavns Rådhus Rådhuspladsen 1 1550 København V Revisionsrapport Revision af vederlag for 2018 Indledning Som led i den løbende revision

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS (side 7-15) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision

Læs mere

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning til Beskæftigelsesministeriet. Regnskabsåret 2006

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning til Beskæftigelsesministeriet. Regnskabsåret 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Vestsjællands Amt Revisionsberetning til Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

ÅRHUS KOMMUNE. Beretning nr. 1. (side 1-11) Tiltrædelsesberetning. BDO Kommunernes Revision Århus Kommune Aktieselskab Revisionsberetning nr.

ÅRHUS KOMMUNE. Beretning nr. 1. (side 1-11) Tiltrædelsesberetning. BDO Kommunernes Revision Århus Kommune Aktieselskab Revisionsberetning nr. ÅRHUS KOMMUNE Beretning nr. 1 (side 1-11) Indholdsfortegnelse Side 1 OPGAVER OG ANSVAR... 2 1.1 Ledelsens opgaver og ansvar...2 1.1.1 Registreringssystemer og formueforvaltning...2 1.1.2 Tilsigtede og

Læs mere

SVENDBORG MUSEUM. Revisionsprotokol. (side 16-26) Revision af årsregnskabet BDO Kommunernes Revision Birkemose Alle 31

SVENDBORG MUSEUM. Revisionsprotokol. (side 16-26) Revision af årsregnskabet BDO Kommunernes Revision Birkemose Alle 31 Birkemose Alle 31 6000 Kolding Tlf.: 3312 6545, Fax: 7583 2776 E-mail: kolding@kr.dk SVENDBORG MUSEUM Revisionsprotokol (side 16-26) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal

Læs mere

Mere end blot lektiehjælp. Få topkarakter i din SRP. 12: Hovedafsnittene i din SRP (Redegørelse, analyse, diskussion)

Mere end blot lektiehjælp. Få topkarakter i din SRP. 12: Hovedafsnittene i din SRP (Redegørelse, analyse, diskussion) Mere end lot lektiehjælp Få topkrkter i din SRP 12: Hovedfsnittene i din SRP (Redegørelse, nlyse, diskussion) Hjælp til SRP-opgven Sidste år hjlp vi 3.600 gymnsieelever med en edre krkter i deres SRP-opgve.

Læs mere

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning til Socialministeriet for 2006

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning til Socialministeriet for 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Vestsjællands Amt Revisionsberetning til Socialministeriet

Læs mere

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE

BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE BORNHOLMS REGIONSKOMMUNE Beretning om Kommunernes Revision A/S tiltrædelse pr. 1. januar 2007. Pag. 1-11 400.000 Side 1 Indholdsfortegnelse 1 Opgaver og ansvar................................................

Læs mere

()u. r-g. ro!-z o= Årsrappo rt 2OL4. x 'n\rj S CUR. CVR-n r. 280!2470. u z{ \; o. cyr:3234 4720 Tll:46325632 Fox 4632 5631

()u. r-g. ro!-z o= Årsrappo rt 2OL4. x 'n\rj S CUR. CVR-n r. 280!2470. u z{ \; o. cyr:3234 4720 Tll:46325632 Fox 4632 5631 M r Reviln AIS Regisiierede Revldier Ledrebrg Allå l3i 4 Rskilde cyr:3234 472 Tll:46325632 Fx 4632 5631 revisr@meirevisin.dk!ilww.merreviln.dk MfDfEM ÅT AANSKT NfVIOR[R F5K* r!-z = Ø9 >r () M; r-g OF E=

Læs mere

Hovedstadens Beredskab

Hovedstadens Beredskab www.pwc.dk BM01 2017 Bilag 1 pkt. 10 Hovedstadens Beredskab Beretning vedrørende ansvarsforhold, revisionens omfang og rapportering (Tiltrædelsesberetning) Pr. 1. september 2016 Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen.

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. NOTAT Økonomi & Service J.nr. 0411-00072 Den 11. maj 2017 Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. For revision af regnskaber på kr. 100.000 eller derover. Denne revisionsinstruks omfatter

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Provstegade 10, 2 sal 8900 Randers C CVR-nr. 29 79 40 30 Tlf.: 8642 7777, Fax: 86410076 www.kr.dk DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Protokollat nr. 49 (side 11 16) Revision af regnskabet

Læs mere

Dansk Træforening. Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008

Dansk Træforening. Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008 Dansk Træforening Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008 Kvæsthusgade 3 DK-1251 København K Tlf. (+45) 39 16 36 36 Fax (+45) 39 16 36 37 E-mail:copenhagen@n-c.dk Aalborg København

Læs mere

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område

Bekendtgørelse om regnskab og revision m.v. af regnskaber for modtagere af tilskud fra puljer under Social-, Børne- og Integrationsministeriets område Social- og Indenrigsudvalget 2015-16 SOU Alm.del Bilag 13 Offentligt BEK nr 97 af 27/01/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 7. oktober 2015 Ministerium: Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale

Læs mere

Retningslinier for udarbejdelse af dokumentation til brug for registrering efter bilag 8 i registreringsbekendtgørelsen 1

Retningslinier for udarbejdelse af dokumentation til brug for registrering efter bilag 8 i registreringsbekendtgørelsen 1 for udrejdelse f dokumenttion til rug for registrering efter ilg 8 i registreringsekendtgørelsen 1 Af nedenstående skemer fremgår, hvilke oplysninger Plntedirektortet hr rug for ved vurdering f, om virksomheden

Læs mere

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer.

Bevillinger under kr Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber. Kommune eller andre kommunale revisionsorganer. Notat Revisionsinstruks af januar 2016 for revision af projekttilskud Nærværende instruks omfatter revisionen af projektregnskaber for projekttilskud under Styrelsen for International Rekruttering og Integration.

Læs mere

Hafvårsrappoft for 1. halvår 2OL6

Hafvårsrappoft for 1. halvår 2OL6 Lr Bilg 813-4-5 BestyrelsesmØde nr. L3 17. ugust 216 Hfvårsrppft fr 1. hlvår 2OL6 Hvedstdens Letbne Denne h lvå rsrpprt mftter; Hvedstdens Letbne l/s Metrvej 5 23 Københvn S CVR-nr.3632499 Tlf: +45 3311

Læs mere

Klinik MiJoʼs priv3tlivspolitik forkl3rer hvilke inform3tioner vi inds3mler, og hv3d vi bruger dem til.

Klinik MiJoʼs priv3tlivspolitik forkl3rer hvilke inform3tioner vi inds3mler, og hv3d vi bruger dem til. Kære Klient, Klinik MiJoʼs priv3tlivspolitik forkl3rer hvilke inform3tioner vi inds3mler, og hv3d vi bruger dem til. Den korte... Kort fort3lt opbev3rer og deler vi ikke personlige helbredsd3t3 uden dit

Læs mere

FREDERIKSHAVN KOMMUNE

FREDERIKSHAVN KOMMUNE Tlf: 33 12 65 45 aalborg@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Visionsvej 51 DK-9000 Aalborg FREDERIKSHAVN KOMMUNE Beretning nr. 5 (side 108 117) Beretning om revisionsaftale BDO Kommunernes Revision,, en danskejet

Læs mere

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN

Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Ledelsesnotat Klient navn: Klient nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Ældre- og Handicapforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2014 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision af årsregnskabet

Læs mere

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008

VIBORG KOMMUNE. Beretning nr. 7. (side ) Revisionen af de sociale områder med statsrefusion Delberetning for regnskabsåret 2008 Fabrikvej 11 8800 Viborg VIBORG KOMMUNE Beretning nr. 7 (side 110-116) Delberetning for regnskabsåret 2008 BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision med næsten 60% af

Læs mere

DIREKTIV FOR VETERANCENTRETS FORVALTNING AF 1,5 MIO. KRONER PULJEN 2018

DIREKTIV FOR VETERANCENTRETS FORVALTNING AF 1,5 MIO. KRONER PULJEN 2018 DIREKTIV FOR VETERANCENTRETS FORVALTNING AF 1,5 MIO. KRONER PULJEN 2018 Bilag: Vilkår og betingelser for tildeling af tilskud fra Forsvaret, hertil ét underbilag. 1. FORMÅL Formålet med nærværende direktiv

Læs mere

Kirkhoff. Foreningen TV Møn CVR. nr Årsrapport for. Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR

Kirkhoff. Foreningen TV Møn CVR. nr Årsrapport for. Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR Foreningen TV Møn CVR. nr. 35 36 38 31 Årsrapport for 2017 Godkendt på foreningens generalforsamling den / 2018 Dirigent: Statsautoriseret Revisionsanpartsselskab CVR 30 35 10 02 Storegade 17 C 4780 Stege

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet Til forsiden af retsinformation.dk BEK nr 1701 af 21/12/2010 Gældende Offentliggørelsesdato: 29-12-2010 Kulturministeriet Vis mere... Senere ændringer til forskriften Lovgivning forskriften vedrører LOV

Læs mere

1. Organisationens revisor udpeges af organisationens kompetente forsamling. Revisionen udføres af en statsautoriseret eller registreret revisor.

1. Organisationens revisor udpeges af organisationens kompetente forsamling. Revisionen udføres af en statsautoriseret eller registreret revisor. Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med [partnerskabsorganisationens] forvaltning af tilskudsfinansierede aktiviteter i udviklingslande Nærværende instruks omfatter de revisionsopgaver,

Læs mere

UGESEDDEL 52. . Dette gøres nedenfor: > a LC

UGESEDDEL 52. . Dette gøres nedenfor: > a LC UGESEDDE 52 Opgve 1 Denne opgve er et mtemtisk eksempel på Ricrdo s én-fktor model, der præsenteres i Krugmn & Obstfeld kpitel 2 side 12-19. Denne model beskriver hndel som et udslg f komprtive fordele

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 3: Erklæring om offentlig revision 2016 Almen boligorganisation Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der giver et retvisende billede. Regnskab omfattet af

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for RO

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for RO DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for ROMU for regnskabsåret 1. januar til 31. december 2018,

Læs mere

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen.

Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. NOTAT Organisation & Jura J.nr. 0411-00072 Den 8. marts 2016 Revisionsinstruks for tilskud ydet af Miljøstyrelsen. For revision af regnskaber på kr. 100.000 eller derover. Denne revisionsinstruks omfatter

Læs mere

Periodemeddelelse kvt. 2013

Periodemeddelelse kvt. 2013 Periodemeddelelse 1. - 3. kvt. 2013 Hovedtl Tilfredsstillende resultt i Nordfyns Bnk efter 3. kvrtl 2013 Resultt før skt udgør 21,1 mio. kr. Netto rente- og gebyrindtægter stiger til 109,0 mio. kr. Bsisindtjeningen

Læs mere

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN

Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen. Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Ledelsesnotat Kunde navn: Kommune nr.: Indeks: Aalborg Kommune, Miljø- og Energiforvaltningen 851 Regnskabsår: Forberedt af: Gennemgået af: 2017 FLN Emne: Dato: Afsluttende revision Årsregnskab 2017 3.

Læs mere

Administrative retningslinjer (Puljeaftaler)

Administrative retningslinjer (Puljeaftaler) Administrative retningslinjer (Puljeaftaler) Bilag 5a Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med forvaltning af tilskudsfinansierede aktiviteter under puljeaftaler gældende for

Læs mere

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016

Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot. Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 Egedal og Frederikssund Kommuners Hjælpemiddeldepot I/S Revisionsprotokollat til årsregnskabet for 2016 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab, CVR-nr. 33 77 12 31 Strandvejen

Læs mere

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730.

RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730. RANDERS KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Delberetning for regnskabsåret 2007 730.000 Side 12 Indholdsfortegnelse 1 Indledning...................................................

Læs mere

www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor

www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor www.pwc.dk Ballerup Kommune Beretning om tiltrædelse som revisor Pr. 1. januar 2015 Indholdsfortegnelse 1. Tiltrædelse som revisor 3 1.1. Indledning 3 1.2. Opgaver og ansvar 3 1.2.1. Ledelsen 3 1.2.2.

Læs mere

Min Kompetencemappe. 1. Kort om mig selv Klik her for at indsætte billede. Navn: Adresse: Postnr:

Min Kompetencemappe. 1. Kort om mig selv Klik her for at indsætte billede. Navn: Adresse: Postnr: Min mppe 1. Kort om mig selv Klik her for t indsætte billede Nvn: Adresse: Postnr: By: Telefon nummer: Fødselsdto (dd-mm-åååå): Køn: Mnd Kvinde Mildresse: Kørekort: A: Motorcykel B: Personbil C: Lstbil

Læs mere

BilagØU_110321_pkt.06_01 HVIDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 2. (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010

BilagØU_110321_pkt.06_01 HVIDOVRE KOMMUNE. Beretning nr. 2. (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010 HVIDOVRE KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 11-23) Delberetning for regnskabsår 2010 Indholdsfortegnelse Side 1 INDLEDNING... 11 2 REGNSKABSFØRING OG INTERNE KONTROLLER... 12 2.1 Regulativ for økonomistyring...

Læs mere

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion

Region Syddanmark. Revisionsberetning for 2012 vedrørende sociale og beskæftigelsesrettede udgifter, der er omfattet af statsrefusion Statsautoriseret Revisionspartnerselskab CVR-nr. 33 96 35 56 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36102030 Telefax 36102040 www.deloitte.dk Region Syddanmark Revisionsberetning for 2012

Læs mere

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB

Dyssegårdskirken. Revisionsprotokollat af 14.08.13. Årsregnskab for 2012. vedrørende STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB Revisionsprotokollat af 14.08.13 vedrørende Årsregnskab for 2012 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige revisionsfirmaer

Læs mere

Administrative retningslinjer (miniprogrammer)

Administrative retningslinjer (miniprogrammer) Administrative retningslinjer (miniprogrammer) Instruks vedrørende udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med forvaltning af tilskud fra miniprogrammer gældende for enkeltprojekter på 200.000 kr.

Læs mere

Bilag 2. Revisionsregulativet med de foreslåede ændrede og udvidede bestemmelser markeret med rødt. UDKAST

Bilag 2. Revisionsregulativet med de foreslåede ændrede og udvidede bestemmelser markeret med rødt. UDKAST Bilag 2. Revisionsregulativet med de foreslåede ændrede og udvidede bestemmelser markeret med rødt. UDKAST Revisionsregulativ for Københavns Kommune 1 I medfør af 5, stk. 3, i Bekendtgørelse nr. 952 af

Læs mere

gudmandsen.net y = b x a Illustration 1: potensfunktioner i 5 forskellige grupper

gudmandsen.net y = b x a Illustration 1: potensfunktioner i 5 forskellige grupper gudmndsen.net Dette dokument er publiceret på http://www.gudmndsen.net/res/mt_vejl/. Ophvsret: Indholdet stilles til rådighed under Open Content License[http://opencontent.org/openpub/]. Kopiering, distribution

Læs mere

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008

Hvidovre Kommune. fjcewtfrhousf(wpers I. Bilag 3 til revisionsberetning: Lovpligtig redegørelse til. Regnskabsåret 2008 fjcewtfrhousf(wpers I PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen L 4700 Næstved www.pwc.dk E-mail: naestvedlpwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Hvidovre Kommune Bilag

Læs mere

Gårdbørnehaven i Tofte Spirevippen Skovhavevej 3A, Tofte 5400 Bogense Å R S R A P P O R T Institutionens 11.

Gårdbørnehaven i Tofte Spirevippen Skovhavevej 3A, Tofte 5400 Bogense Å R S R A P P O R T Institutionens 11. Gårdbørnehaven i Tofte Spirevippen Skovhavevej 3A, Tofte 5400 Bogense Å R S R A P P O R T 01.01.2007-31.12.2007 Institutionens 11. regnskabsår Indholdsfortegnelse Side Ledelsens påtegning... Revisionspåtegning...

Læs mere

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010

Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Dato: 12. september 2011 Brevid: 1477655 Administrationens kommentarer til revisionens afsluttende beretning for regnskab 2010 Indledning Regionen har modtaget den afsluttende revisionsberetning for 2010

Læs mere

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet

Bekendtgørelse om økonomiske og administrative forhold for modtagere af driftstilskud fra Kulturministeriet BEK nr 1701 af 21/12/2010 (Gældende) Udskriftsdato: 2. februar 2017 Ministerium: Kulturministeriet Journalnummer: Kulturmin., j.nr. 2010-028162 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse om

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Paradigme standard 1: Erklæring om offentlig revision 2016 - Kommune Fuldstændigt regnskab med generelt formål efter en begrebsramme, der ikke kan fraviges. Regnskab omfattet af bekendtgørelse om kommuners

Læs mere

Cirkulære om retningslinjer for Forsvarsministeriets Interne Revisions samarbejde med Fo...

Cirkulære om retningslinjer for Forsvarsministeriets Interne Revisions samarbejde med Fo... Side 1 af 5 Oversigt (indholdsfortegnelse) Kapitel 1 Organisation og administration Kapitel 2 Rapportering Kapitel 3 Planlægning Kapitel 4 Årsberetning Bilag CIR1H nr 9499 af 04/08/2010 Gældende Offentliggørelsesdato:

Læs mere

Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande

Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande Instruks vedr. udførelsen af revisionsopgaver i forbindelse med rammeorganisationers forvaltning af rammefinansierede aktiviteter i udviklingslande Nærværende instruks omfatter de revisionsopgaver, som

Læs mere

Revisionen skal omfatte alle regnskabsområder henhørende under regionsrådet, jf. lovens 28 stk. 2.

Revisionen skal omfatte alle regnskabsområder henhørende under regionsrådet, jf. lovens 28 stk. 2. Kontraktbilag 6 Region Syddanmark Revisionsregulativ for Region Syddanmark Indhold 1 Generelt 2 Opgavedeling mellem ledelse og revisor 3 Grundlaget for revisionsopgaven 4 Revisionens tilrettelæggelse og

Læs mere

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 46 37 30 33 CVR-nr. 29 79 40 30 roskilde@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 46 37 30 33 roskilde@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Ringstedvej 18, st. th. DK-4000 Roskilde RUDERSDAL KOMMUNE Beretning nr. 13 (side 291-302) Delberetning for regnskabsår 2012 BDO Kommunernes Revision,,

Læs mere