RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar Delberetning for regnskabsåret

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "RANDERS KOMMUNE. Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007. Delberetning for regnskabsåret 2007 730."

Transkript

1 RANDERS KOMMUNE Beretning nr. 2 (side 12-26) Revision af kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007 Delberetning for regnskabsåret

2 Side 12 Indholdsfortegnelse 1 Indledning Åbningsbalancen pr. 1. januar Afgivelse af åbningsbalancen til revision Åbningsbalancens hovedtal Ledelsens regnskabserklæring Revisionspåtegning Revision af åbningsbalancen Generelt Kommunens regnskabspraksis Forretningsgange for udarbejdelse af åbningsbalancen Åbningsbalancens opbygning og indhold Anlægsaktiver, i alt 4.225,3 mio. kr Omsætningsaktiver (excl. likvide beholdninger), i alt 470,6 mio. kr Likvide beholdninger, i alt 138,9 mio. kr Egenkapital, i alt 2.509,5 mio. kr Hensatte forpligtelser, i alt 620,5 mio. kr Gældsforpligtelser, i alt 1.690,2 mio. kr Nettogæld vedrørende fonds, legater, deposita m.v., i alt 14,7 mio. kr.. 4 Opfølgning på tidligere revisionsbemærkninger Revisionens bemærkninger Side 13 Side 14 Side 14 Side 14 Side 14 Side 15 Side 17 Side 17 Side 17 Side 18 Side 19 Side 19 Side 22 Side 22 Side 22 Side 23 Side 23 Side 24 Side 25 Side 26

3 Side 13 Til Randers Byråd 1 Indledning I henhold til Lov om Kommunernes Styrelse og revisionsregulativet for Randers Kommune afgives hermed beretning om revisionen af åbningsbalancen pr. 1. januar Revisionen udføres ved stikprøver med det formål at vurdere og efterprøve, om interne forretningsgange og kontrolsystemer fungerer hensigtsmæssigt og betryggende. Endvidere vurderes og efterprøves det, om kommunens dispositioner vedrørende regnskabsmæssige forhold m.v. er i overensstemmelse med byrådets beslutninger, love og andre forskrifter samt indgåede aftaler og sædvanlig praksis. Om revisionens tilrettelæggelse og udførelse samt ledelsens og revisors opgaver og ansvar henvises i øvrigt til vores beretning om tiltrædelse pr. 1. januar 2007 (beretning nr. 1). Vi gør opmærksom på, at revisionen for regnskabsåret 2007 først er afsluttet, når vi har revideret årsregnskabet og har afgivet revisionsberetning herom.

4 Side 14 2 Åbningsbalancen pr. 1. januar Afgivelse af åbningsbalancen til revision Byrådet har den 20. december 2007 godkendt regnskabspraksis og åbningsbalance pr. 1. januar 2007 og efterfølgende overgivet den til revisionen. 2.2 Åbningsbalancens hovedtal Den reviderede åbningsbalance pr. 1. januar 2007 med tilhørende regnskabspraksis, oversigter samt noter og bemærkninger udviser følgende hovedtal: Balance Anlægsaktiver i alt Omsætningsaktiver i alt (excl. likvide beholdninger) Likvide beholdninger Egenkapital Hensatte forpligtelser Langfristede gældsforpligtelser Nettogæld vedrørende fonds, legater, deposita m.v. Kortfristede gældsforpligtelser Positive tal = tilgodehavender. Negative tal = egenkapital/gæld. Primo 2007 Mio. kr ,3 470,6 138, ,5-620, ,1-14,7-371,1 2.3 Ledelsens regnskabserklæring I forbindelse med revisionen af åbningsbalancen har borgmester og kommunaldirektør over for os afgivet en regnskabserklæring vedrørende åbningsbalancen for 2007.

5 Side Revisionspåtegning Vi har den 26. februar 2008 forsynet kommunens åbningsbalance pr. 1. januar 2007 med følgende revisionspåtegning: Uafhængig revisors erklæring til Randers Byråd Vi har revideret åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 for Randers Kommune, der er aflagt efter Velfærdsministeriets bestemmelser. Ledelsens ansvar for åbningsbalancen Byrådet har ansvaret for at udarbejde og aflægge en åbningsbalance, der giver et retvisende billede i overensstemmelse med gældende bestemmelser. Dette ansvar omfatter udformning, implementering og opretholdelse af interne kontroller, der er relevante for at udarbejde og aflægge en åbningsbalance, der giver et retvisende billede uden væsentlig fejlinformation, uanset om fejlinformationen skyldes besvigelser eller fejl samt valg og anvendelse af en hensigtsmæssig regnskabspraksis og udøvelse af regnskabsmæssige skøn, som er rimelige efter omstændighederne. Revisors ansvar og den udførte revision Vort ansvar er at udtrykke en konklusion om åbningsbalancen på grundlag af vor revision. Vi har udført vor revision i overensstemmelse med god offentlig revisionsskik, bestemmelserne i kommunens revisionsregulativ og danske revisionsstandarder. Disse standarder kræver, at vi lever op til etiske krav samt planlægger og udfører revisionen med henblik på at opnå høj grad af sikkerhed for, at åbningsbalancen ikke indeholder væsentlig fejlinformation. En revision omfatter handlinger for at opnå revisionsbevis for de beløb og oplysninger, der er anført i åbningsbalancen. De valgte handlinger afhænger af revisors vurdering, herunder vurderingen af risikoen for væsentlig fejlinformation i åbningsbalancen, uanset om fejlinformationen skyldes besvigelser eller fejl. Ved risikovurderingen overvejer revisor interne kontroller, der er relevante for kommunens udarbejdelse og aflæggelse af en åbningsbalance, der giver et retvisende billede, med henblik på at udforme revisionshandlinger, der er passende efter omstændighederne, men ikke med det formål at udtrykke en konklusion om effektiviteten af kommunens interne kontrol. En revision omfatter endvidere stillingtagen til, om den af byrådet anvendte regnskabspraksis er passende, om de af byrådet udøvede regnskabsmæssige skøn er rimelige samt en vurdering af den samlede præsentation af åbningsbalancen. Det er vor opfattelse, at det opnåede revisionsbevis er tilstrækkeligt og egnet som grundlag for vor konklusion.

6 Side 16 Revisionen har ikke givet anledning til forbehold. Der henvises til revisionsberetningen. Det er vor opfattelse, at åbningsbalancen giver et retvisende billede af kommunens aktiver, passiver og finansielle stilling pr. 1. januar 2007 i overensstemmelse med Velfærdsministeriets bestemmelser.

7 Side 17 3 Revision af åbningsbalancen 3.1 Generelt Den talmæssige korrekthed og sammenhængen mellem åbningsbalancen og de enkelte poster er kontrolleret ved brug af det foreliggende regnskabsmateriale. Vi har påset, om de opførte aktiver og passiver i balancen har været undergivet fornøden kontrol. Endvidere har vi undersøgt, om de forpligtelser, bl.a. garantiforpligtelser, eventualrettigheder og leasingaftaler, der os bekendt påhviler kommunen, er korrekt registreret. Vi har anvendt regnskabsanalytiske revisionsmetoder for at minimere den samlede revisionsrisiko. Via detailrevision har vi supplerende indhentet dokumentation for udvalgte enkeltposter i balancen og for lovligheden heraf. De typisk anvendte metoder har her været afstemninger, analyser af konti m.v., fysisk kontrol, efterregning, stikprøvevis kontrol af bilag samt gennemgang af skriftlige aftaler. 3.2 Kommunens regnskabspraksis Vi har foretaget en gennemgang af kommunens regnskabspraksis og vurderet den i forhold til de fastsatte krav og regler i Velfærdsministeriets regler m.v. Det er endvidere vurderet, hvorvidt regnskabspraksis er hensigtsmæssig, og således sikrer en korrekt registrering af kommunens aktiver og passiver m.v. Regnskabspraksis er efter vores opfattelse i overensstemmelse med Velfærdsministeriets regler. Det er generelt vor vurdering, at kommunens regnskabspraksis er hensigtsmæssig således, at kommunens aktiver og passiver registreres i henhold til gældende regler og giver et retvisende billede af kommunens finansielle stilling. Vi har dog konstateret, at de anvendte restlevetider på kloakforsyningsområdet ikke er i overensstemmelse med kommunens beskrevne regnskabspraksis for åbningsbalancen. I flere situationer anvender kommunen f.eks. en levetid for ledninger på 75 år, mens regnskabspraksis kun åbner op for anvendelse af en levetid på maksimalt 30 år.

8 Side 18 Vi har fået oplyst, at det har været kommunens hensigt, at Velfærdsministeriets levetidsregler skulle følges på alle områder, uanset om de ikke direkte er nævnt i kommunens regnskabspraksis. Vi har aftalt, at kommunens regnskabspraksis fremover også beskriver levetidsregler på kloakforsyningsområdet. I de følgende afsnit har vi efterprøvet, om konkrete og væsentlige dele af regnskabspraksis fungerer og er fulgt i praksis, ligesom de foretagne skøn og vurderinger er revideret. 3.3 Forretningsgange for udarbejdelse af åbningsbalancen Kommunens forretningsgange for konsolidering af åbningsbalancen er gennemgået. I denne gennemgang har vi vurderet, om kommunen i tilstrækkelig grad har sikret korrekt konsolidering af de sammenlagte kommuner, overtagne aktiver fra amter, delingskommuner, forsyningsvirksomheder m.v. Som et led heri har vi vurderet valgte procedurer, ansvarsplacering samt ledelsestilsyn og herunder anvendelsen af materialeplaner og andre styringssystemer. Det er vor opfattelse, at forretningsgangene for udarbejdelse af åbningsbalancen generelt har fungeret tilfredsstillende og bidraget til at sikre en korrekt og fuldstændig registrering af kommunens aktiver og passiver m.v. De fejl og mangler vi har konstateret i forbindelse med vores revision er alle aftalt rettet eller afklaret. Den udførte revision giver således ikke anledning til bemærkninger jfr. afsnit 5. Vi har konstateret enkelte beløbsmæssige fejl og klassifikationsfejl i kommunens åbningsbalance. Vi har nærmere redegjort for disse fejl i de efterfølgende afsnit. I de tilfælde, hvor der er tale om klassifikationsfejl påvirkes kommunens egenkapital ikke. Klassifikationsfejl har indflydelse på flere områder i åbningsbalancen. Af hensyn til læserne af denne beretning har vi valgt kun at redegøre for den enkelte fejl een gang i de efterfølgende afsnit således, at den ikke gentages under flere områder.

9 Side Åbningsbalancens opbygning og indhold Vi har undersøgt, om kommunens åbningsbalance er udarbejdet i overensstemmelse med formkravene i de gældende regler fra Velfærdsministeriet og at aktiver og passiver er indregnet i overensstemmelse med underliggende materiale og gældende regler i øvrigt. Det er vor opfattelse, at åbningsbalancen i al væsentlighed er aflagt i overensstemmelse med formkravene udmeldt af Velfærdsministeriet og indeholder de krævede oversigter og noter m.v. 3.5 Anlægsaktiver, i alt 4.225,3 mio. kr Materielle og immaterielle anlægsaktiver, i alt 3.919,6 mio. kr. Det er påset, at de opførte aktiver er registreret korrekt i åbningsbalancen og i overensstemmelse med anlægskartotekets oplysninger. Anlægskartotekets oplysninger er stikprøvevis kontrolleret, og der er herunder foretaget kontrol i forhold til aktivernes tilstedeværelse, kommunens ejendomsret, indregning og kommunens sikring af en fuldstændig registrering i henhold til gældende regler og kommunens regnskabspraksis. Det er vor vurdering, at materielle og immaterielle anlægsaktiver i alt væsentlighed er korrekt indregnet i åbningsbalancen. Vi har konstateret følgende fejl i åbningsbalancen: w Tekniske anlæg m.v. Der er netto optaget aktiver med i alt 9,3 mio. kr. for lidt. w Igangværende arbejder Der er optaget aktiver med i alt 15,0 mio. kr. for lidt. Det er aftalt, at der foretages de fornødne rettelser inden aflæggelsen af regnskabet for 2007.

10 Side 20 Vi skal herudover gøre opmærksom på følgende særlige forhold: Bygningers restlevetid Randers Kommune har generelt valgt at anvende den i henhold til reglerne og kommunens regnskabspraksis maksimale levetid på 30 år for skoler, daginstitutioner, ældreboliger m.v. Vi har været i yderligere dialog med kommunen om baggrunden for dette valg, da der som udgangspunkt burde være foretaget en mere individuel vurdering af restlevetiden for bygninger, da den vedligeholdelsesmæssige standard kan variere for især ældre bygninger og dermed også den estimerede restlevetid. Vi har fået oplyst, w at kommunens bygninger vurderes at være i en rimelig god vedligeholdelsesstand og der er ingen grund til at antage, at de ikke vil kunne holde den maksimale levetid w at indenfor den korte tid der var til rådighed, var det ikke muligt for bygningsafdelingen at foretage en individuel gennemgang af samtlige bygninger med henblik på at fastsætte restlevetiden w at bygningsafdelingen er i gang med gennemgå kommunens bygninger med henblik på fastsættelse af behovet for fremtidig vedligeholdelse m.v. Vi skal henstille, at kommunen i forbindelse med bygningsgennemgangen er opmærksom, hvorvidt der er enkelte af de omtalte bygninger, som skal optages med en restlevetid på mindre end 30 år. Optagelse af værdier på kloakforsyningsområdet Vi har konstateret, w at de optagne aktiver i åbningsbalancen ikke er ensartet behandlet for aktiver af samme tekniske stand og alder w at bygninger anskaffet før 1. januar 1999 umiddelbart ikke er værdisat korrekt ved anvendelse af ejendomsværdi pr. 1. januar Vi har fået oplyst, at området forventes udskilt i et selvstændigt selskab pr. 1. januar Der er nedsat en arbejdsgruppe vedrørende processen med udskillelsen, som skal foretage en nøje gennemgang af området herunder værdiansættelsesprincipper. Gennemgangen af området i 2008 kan således give anledning til værdimæssige korrektioner.

11 Side Finansielle anlægsaktiver, i alt 305,8 mio. kr. Det er påset, at de opførte aktiver er registreret i overensstemmelse med underliggende materiale og indregnet i overensstemmelse med gældende regler. Det er herunder påset, at w tilgodehavenderne er registreret til nominel værdi w kommunens indskud i Landsbyggefonden er nulstillet w forsyningsvirksomhedernes mellemregninger er korrekt opdelt og konsolideret w aktier, andelsbeviser og ejerandele i 60-selskaber er indregnet i forhold til kommunens ejerandel af selskaberne. Det er vor vurdering, at finansielle anlægsaktiver i al væsentlighed er korrekt optaget i åbningsbalancen. Vi har konstateret følgende fejl i åbningsbalancen: w Kommunens ejerandel i I/S Fællesforbrændingen skønsmæssigt er optaget med i alt ca. 1,8 mio. kr. for lidt w Der er optaget 0,4 mio. kr. for meget vedrørende ejerandele fra den endelige efterregulering af delingsopgørelsen for Langå Kommune og Sønderhald Kommune w Manglende optagelse af udlån i henhold til Lov om boligstøtte med 4,1 mio. kr. w For meget optaget mellemregning (gæld) vedrørende forsyningsområdet på 3,1 mio. kr. Det er aftalt, at fejlene rettes inden aflæggelsen af årsregnskabet for Herudover har vi konstateret, at tilbagebetalingspligtig hjælp er fejlagtigt registreret som tilgodehavende i betalingskontrol (omsætningsaktiv). Det er aftalt, at disse tilgodehavender i forbindelse med aflæggelsen af årsregnskabet for 2007 registreres samlet som langfristet tilgodehavende (finansiel anlægsaktiv) og at der i forbindelse hermed foretages nedskrivning af forventet tab på disse tilgodehavender i henhold til reglerne i Budget- og regnskabssystemet for kommuner.

12 Side Omsætningsaktiver (excl. likvide beholdninger), i alt 470,6 mio. kr. Det er påset, at kommunens varebeholdninger og fysiske aktiver til salg er registreret og indregnet i åbningsbalancen i overensstemmelse med kommunens registreringer, regnskabspraksis og regnskabsmæssige skøn. Der er stikprøvevis foretaget kontrol af korrekt indregning af de kortfristede tilgodehavender i henhold til underliggende specifikationer. Det er vor vurdering, at omsætningsaktiver i al væsentlighed er korrekt optaget i åbningsbalancen. Vi har konstateret følgende fejl i åbningsbalancen: w For meget optaget tilgodehavende vedrørende FBS på 0,9 mio. kr. w For lidt optaget tilgodehavende vedrørende Langå Kommune på 0,1 mio. kr. Det er aftalt, at fejlene rettes inden aflæggelsen af årsregnskabet for Likvide beholdninger, i alt 138,9 mio. kr. Det er kontrolleret, at alle likvide aktiver omfattende kontantbeholdninger, beholdninger i pengeinstitutter og obligationsbeholdninger er korrekt optaget i åbningsbalancen. Der er så vidt muligt foretaget kontrol til ekstern dokumentation. Det er vor vurdering, at de likvide beholdninger er korrekt optaget. 3.8 Egenkapital, i alt 2.509,5 mio. kr. Vi har påset, at kommunen har afstemt og specificeret egenkapitalen, og vi har herunder gennemgået de foretagne korrektioner og væsentlige ændringer.

13 Side 23 Det er vor opfattelse, at egenkapitalen er fordelt, registreret og klassificeret korrekt i henhold til Budget- og regnskabssystemets regler. De fejl vi har konstateret ved vores revision er ubetydelige i forhold til den samlede egenkapital. 3.9 Hensatte forpligtelser, i alt 620,5 mio. kr. Vi har påset, at kommunens pensionsforpligtelse er opgjort i overensstemmelse med gældende bestemmelser. Det er vor vurdering, at kommunens pensionsforpligtelse i al væsentlighed er opgjort i overensstemmelse med gældende bestemmelser. Vi har konstateret følgende fejl i pensionsforpligtelsen i åbningsbalancen: w Der er ikke beregnet en forpligtelse vedrørende lærere i den lukkede gruppe. På baggrund af vores erfaring fra en anden sammenlignelig kommune vurderer vi skønsmæssigt en yderligere forpligtelse på ca. 25,0 mio. kr. w Der er ikke i alle situationer beregnet pension til tidligere borgmestre. På baggrund af vores erfaring vurderer vi en yderligere forpligtelse på ca. 1,0 mio. kr. Det er aftalt, at fejlene rettes inden aflæggelsen af årsregnskabet for Gældsforpligtelser, i alt 1.690,2 mio. kr. Vi har undersøgt om de forpligtelser, der os bekendt påhviler kommunen, er korrekt registreret, klassificeret og eventuelt kursreguleret. Kontrollen er så vidt muligt foretaget til eksternt dokumentationsmateriale. Vi har endvidere påset, om forpligtelser vedrørende leasing er korrekt indregnet i balancen. Det er vor vurdering, at gældsforpligtelserne i al væsentlighed er korrekt optaget i åbningsbalancen.

14 Side 24 Vi har konstateret følgende fejl i åbningsbalancen: w Der er optaget i alt 0,2 mio. kr. for lidt vedrørende kortfristede gældsforpligtelser fra den endelige efterregulering af delingsopgørelsen for Langå Kommune og Sønderhald Kommune. Det er aftalt, at fejlene rettes inden udarbejdelse af årsregnskabet for Vi har konstateret følgende forhold uden betydning for egenkapitalen og de samlede gældsforpligtelser: w Overtagne byggekreditter på i alt 13,4 mio. kr. fra efterregulering af delingsaftalen for Århus Amt og Langå Kommune er klassificeret som langfristet gæld. Gældsforpligtelserne skal klassificeres som kortfristet gæld i åbningsbalancen. Det er aftalt, at fejlene rettes inden aflæggelsen af årsregnskabet for Nettogæld vedrørende fonds, legater, deposita m.v., i alt 14,7 mio. kr. Det er kontrolleret, at kommunen har optaget legater, fonde m.v. i overensstemmelse med den underliggende dokumentation. Kommunens nettogæld vurderes i al væsentlig hed korrekt registreret i kommunens åbningsbalance. Vi har konstateret følgende fejl i åbningsbalancen: w Der er optaget i alt 0,9 mio. kr. for lidt fra den endelige efterregulering af delingsopgørelsen for Langå Kommune og Sønderhald Kommune. Det er aftalt, at fejlene rettes inden udarbejdelse af årsregnskabet for 2007.

15 Side 25 4 Opfølgning på tidligere revisionsbemærkninger Ved revisionen af åbningsbalancen er der foretaget en opfølgning på relevante bemærkninger afgivet til de tidligere kommuner Randers, Purhus, Nørhald, Langå, Sønderhald og Mariager. Vi har herunder foretaget en gennemgang af kommunens afgørelser med hensyn til fremsatte bemærkninger og efterlevelse af eventuelle berigtigelser. Vi har konstateret, at kommunen har været opmærksom på de afgivne bemærkninger til de tidligere kommuner således, at væsentlige fejl og mangler er søgt rettet i forbindelse med udarbejdelse af åbningsbalancen.

16 Side 26 5 Revisionens bemærkninger Den udførte revision har ikke givet anledning til bemærkninger. Randers, den 26. februar 2008 BDO KOMMUNERNES REVISION (Fremsendt via mail forsynet med digital signatur) Niels. J. Buhl / Ole Nielsen Landsdelschef Chefrevisor

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK

FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK FORBEREDELSESUDVALGET FOR REGION SYDDANMARK Beretning nr. 1 Årsregnskab for 2006 Afsluttende beretning 108.300 Til Regionsrådet for Region Syddanmark Kommunernes Revision (KR) har afsluttet revisionen

Læs mere

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse

i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse Gladsaxe Kommune Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 i!l ERNST &YOUNG Indholdsfortegnelse 1. Revision af åbningsbalancen pr. l. januar 2007 l 1.1 Revisorerklæring om åbningsbalancen

Læs mere

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007

ODENSE KOMMUNE. ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 ODENSE KOMMUNE ÅBNINGSBALANCE pr. 1. januar 2007 INDHOLD Påtegninger Ledelsens påtegning 3 Revisionspåtegning 4 Regnskabspraksis Anvendt regnskabspraksis ved udarbejdelse af åbningsbalance pr. 1/1 2007

Læs mere

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2008/2009. (4.

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2008/2009. (4. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34 Studstrup, 8541 Skødstrup Årsrapport for 2008/2009 (4. regnskabsår) Vedtaget på andelsboligforeningens ordinære generalforsamling, den / 2009 dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Egedal Fjernvarme A/S. Vurderingsberetning med tilhørende åbningsbalance

Egedal Fjernvarme A/S. Vurderingsberetning med tilhørende åbningsbalance Egedal Fjernvarme A/S Vurderingsberetning med tilhørende åbningsbalance pr. 1. januar 2013 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Bestyrelsens underskrifter 1 Vurderingsberetning afgivet af uafhængig revisor

Læs mere

GARNINDKØBSFORENINGEN AF 1998. CVR.nr. 20 83 12 78 ÅRSRAPPORT 2011

GARNINDKØBSFORENINGEN AF 1998. CVR.nr. 20 83 12 78 ÅRSRAPPORT 2011 GARNINDKØBSFORENINGEN AF 1998 CVR.nr. 20 83 12 78 ÅRSRAPPORT 2011 INDHOLD Side Ledelsesberetning Foreningsoplysninger 2 Bestyrelsens beretning 3 Påtegninger Bestyrelsens påtegning 4 Erklæring afgivet af

Læs mere

Ejerforeningen Brunevangen

Ejerforeningen Brunevangen Brunevang 92 2610 Rødovre REVISION AF ÅRSRAPPORTEN 2009 Vi har afsluttet revisionen af årsrapporten for 2009. Årsrapporten udviser følgende resultat, aktiver og egenkapital: Årets resultat... -150 Aktiver

Læs mere

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den

ØKONOMIAFDELINGEN SOLRØD KOMMUNE. Revisionsregulativ. Godkendt den SOLRØD KOMMUNE ØKONOMIAFDELINGEN Revisionsregulativ Godkendt den Indholdsfortegnelse Generelt... 2 Den sagkyndige revision... 2 Revisionens virksomhed... 2 Revisionens formål... 2 Revisionens område...

Læs mere

Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr. 32251897 ÅRSRAPPORT FOR 2013

Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr. 32251897 ÅRSRAPPORT FOR 2013 Allan Nielsen Finn Diederichsen Registrerede revisorer CVR-nr. 27 49 24 87 Aabenraavej 1A 6100 Haderslev Telefon: 7453 4220 mail@rnd-partner.dk www.rnd-partner.dk Sønderjyllands Dyreværnsforening CVR-nr.

Læs mere

KYSTBESKYTTELSESLAGET HOSTRUP STRAND

KYSTBESKYTTELSESLAGET HOSTRUP STRAND KYSTBESKYTTELSESLAGET HOSTRUP STRAND ÅRSREGNSKAB 2012 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Oplysninger om Kystbeskyttelseslaget... 1 Bestyrelsens regnskabserklæring... 2 Den uafhængige revisors påtegning... 3 Anvendt

Læs mere

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016

TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 TREKANTOMRÅDETS BRANDVÆSEN I/S REVISIONSBERETNING NR. 1 SIDE 1-5 VEDRØRENDE ÅRSREGNSKABET 2016 CVR-NR. 37 24 29 85 INDHOLDSFORTEGNELSE SIDE 1 IDENTIFIKATION AF DET REVIDEREDE ÅRSREGNSKAB FOR 2016... 1

Læs mere

Rødskebølle Skydebaneforening. Bodøvej Svendborg

Rødskebølle Skydebaneforening. Bodøvej Svendborg Rødskebølle Skydebaneforening Bodøvej 22 5700 Svendborg Årsrapport for perioden 1. januar 31. december 2016 2 Bestyrelsens erklæring: Bestyrelsen har dags dato aflagt årsregnskab for år 2016 for Rødskebølle

Læs mere

RSMplus. A.m.b.A. i likvidation. FØVLlNG BRUGSFORENING I LIKVIDATION. CVR nr. 59340417. Afsluttende likvidationsregnskab for perioden.

RSMplus. A.m.b.A. i likvidation. FØVLlNG BRUGSFORENING I LIKVIDATION. CVR nr. 59340417. Afsluttende likvidationsregnskab for perioden. RSMplus FØVLlNG BRUGSFORENING I LIKVIDATION A.m.b.A. i likvidation CVR nr. 59340417 Arsrapport 2011 Afsluttende likvidationsregnskab for perioden 01.01.2011 til 18.12.2011 2 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger

Læs mere

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013.

Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. Punkt 2. Revisionsberetning nr. 38 vedrørende årsregnskabet 2013. 2014-33603. Familie- og Beskæftigelsesforvaltningen indstiller, at Familie- og Socialudvalget indstiller, at byrådet godkender, Revisionsberetning

Læs mere

Kollegiet Glanshatten Lejlighed 1-24 Resultatopgørelse 2007 og 2008 Status 31.12.2008

Kollegiet Glanshatten Lejlighed 1-24 Resultatopgørelse 2007 og 2008 Status 31.12.2008 Kollegiet Glanshatten Lejlighed 1-24 Resultatopgørelse 2007 og 2008 Status 31.12.2008 Indholdsfortegnelse Side Ledelsespåtegning Revisionspåtegning Foreningsoplysninger Ledelsesberetning Anvendt regnskabspraksis

Læs mere

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 odense@bdo.dk www.bdo.dk

Tlf: 33 12 65 45 CVR-nr. 29 79 40 30 odense@bdo.dk www.bdo.dk Tlf: 33 12 65 45 odense@bdo.dk BDO Kommunernes Revision Fælledvej 1 DK-5100 Odense C FYNBUS Beretning nr. 9 (side 134-145) BDO Kommunernes Revision,, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er

Læs mere

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007

Region Syddanmark Beretning om revision af åbningsbalancen pr. 1. januar 2007 Deloitte Statsautoriseret Revisionsaktieselskab CVR-nr. 24 21 37 14 Weidekampsgade 6 Postboks 1600 0900 København C Telefon 36 10 20 30 Telefax 36 10 20 40 www.deloitte.dk Region Syddanmark Beretning om

Læs mere

Roskilde Grundejerforening

Roskilde Grundejerforening Roskilde Grundejerforening Årsrapport 2010 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning... 2 Revisionspåtegning... 3-4 Ledelsesberetning Ledelsesberetning og anvendt regnskabspraksis... 5 Årsregnskab

Læs mere

REVISORHuSET. Hals Antenneforening. www.revisorhusethals.dk * info@revisorhusethals.dk * Tværgade 3 * 9370 Hals * Tlf: 98 75 02 44 * Fax: 98 75 02 66

REVISORHuSET. Hals Antenneforening. www.revisorhusethals.dk * info@revisorhusethals.dk * Tværgade 3 * 9370 Hals * Tlf: 98 75 02 44 * Fax: 98 75 02 66 ~ REVISORHuSET Hals Antenneforening Årsregnskab 2011 www.revisorhusethals.dk * info@revisorhusethals.dk * Tværgade 3 * 9370 Hals * Tlf: 98 75 02 44 * Fax: 98 75 02 66 Hals Antenneforening INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bestyrelsen har dags dato aflagt årsregnskab for 2009 for Vorup Vandværk I/S.

Bestyrelsen har dags dato aflagt årsregnskab for 2009 for Vorup Vandværk I/S. Ledelsespåtegning: Bestyrelsen har dags dato aflagt årsregnskab for 2009 for Vorup Vandværk I/S. Årsregnkabet er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Vi anser den valgte regnskabspraksis som

Læs mere

Gjesing Fritidsskole Skanderborgkredsen. Herschendsgavevej 18 8660 Skanderborg. Årsrapport 1. januar 2006 til 31. december 2006

Gjesing Fritidsskole Skanderborgkredsen. Herschendsgavevej 18 8660 Skanderborg. Årsrapport 1. januar 2006 til 31. december 2006 Gjesing Fritidsskole Skanderborgkredsen Herschendsgavevej 18 8660 Skanderborg Årsrapport 1. januar 2006 til 31. december 2006 Dansk Revision Telefon: +45 8936 1212 Frederiksberg Frederiksværk Hadsten Hillerød

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE

DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE DEN SELVEJENDE INSTITUTION STENTEVANG BØRNEHAVE Beretning nr. 32 Revision af regnskabet for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 474.001 Side 1 Til bestyrelsen for Stentevang Børnehave

Læs mere

Andelsboligforeningen Lundingsgade 10

Andelsboligforeningen Lundingsgade 10 Lundingsgade 10, 8000 Århus C Årsrapport for 2009 (4. regnskabsår) Vedtaget på andelsboligforeningens ordinære generalforsamling, den / 2010 dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelsespåtegning... 3 Den uafhængige

Læs mere

LISELEJE HAVN AMBA c/o Børge V. Rasmussen Topsvinget Melby

LISELEJE HAVN AMBA c/o Børge V. Rasmussen Topsvinget Melby LISELEJE HAVN AMBA c/o Børge V. Rasmussen Topsvinget 11 3370 Melby Årsrapport for året 2007/2008 LISELEJE HAVN AMBA INDHOLDSFORTEGNELSE Oplysninger om Liseleje Havn Amba 1 Side Bestyrelsens erklæring 2

Læs mere

Roskilde Grundejerforening

Roskilde Grundejerforening Roskilde Grundejerforening Årsrapport 2009 Indholdsfortegnelse Side Påtegninger Ledelsespåtegning... 2 Revisionspåtegning... 3-4 Ledelsesberetning Ledelsesberetning og anvendt regnskabspraksis... 5 Årsregnskab

Læs mere

Tlf:

Tlf: FYNBUS Beretning nr. 11 (side 157 165) Beretning for regnskabsåret 2016, en danskejet revisions- og rådgivningsvirksomhed, er medlem af BDO International Limited - et UK-baseret selskab med begrænset hæftelse

Læs mere

Den uafhængige revisors påtegning Kritiske revisorer Resultatopgørelse for Balance pr

Den uafhængige revisors påtegning Kritiske revisorer Resultatopgørelse for Balance pr - 1 - Den uafhængige revisors påtegning... 1 Kritiske revisorer... 3 Resultatopgørelse for 2009... 4 Balance pr. 31.12.2009... 5 Balance pr. 31.12.2009... 6 Ungdomsringens Budget 2011... 7 Noter... 9 Vi

Læs mere

Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon

Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon Årsrapport 2008 for Handels Aps Panoptikon CVR-nr 22 59 04 13, Vesterbrogade 5, 1502 København V Handels ApS Panoptikon Beretning for 2008 Selskabet indgår korttidskontrakter med forskellige ferieudbydere,

Læs mere

DEN DANSKE MARITIME FOND

DEN DANSKE MARITIME FOND DEN DANSKE MARITIME FOND Årsrapporten er fremlagt og godkendt af bestyrelsen den 29. marts 2010 (dirigent) CVR-nr. 28 89 38 25 Årsrapport 2009 AMALIEGADE 33 B * DK - 1256 KØBENHAVN K * TLF.: +45 77 40

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014 - - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2014 30. marts 2015 Dette regnskab indeholder 11 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning

Læs mere

Vindenergi Danmark amba

Vindenergi Danmark amba Vindenergi Danmark amba ÅRSRAPPORT 2009 I HOVEDTAL 10. regnskabsår Registreret Revisionsaktieselskab HuRup Rolighedsvej 7 7760 Hurup Tlf. 9795 1711 Fax 9795 3249 CVR-nr. 2883 9200 hurup@revisionlimfjord.dk

Læs mere

K/S Fabriksparken 38, Glostrup. Jens Baggesens Vej 90 N, 8200 Aarhus. Årsrapport for

K/S Fabriksparken 38, Glostrup. Jens Baggesens Vej 90 N, 8200 Aarhus. Årsrapport for K/S Fabriksparken 38, Glostrup Jens Baggesens Vej 90 N, 8200 Aarhus Årsrapport for 2015 CVR-nr. 24 20 33 44 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26. maj 2016.

Læs mere

Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2008.

Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2008. Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2008. Indholdsfortegnelse. Publicistklubben: Revisionspåtegninger... 1-2 Anvendt

Læs mere

Aalborg-Nørresundby Antenneforening CVR-nr. 17 10 02 03

Aalborg-Nørresundby Antenneforening CVR-nr. 17 10 02 03 Aalborg-Nørresundby Antenneforening CVR-nr. 17 10 02 03 Årsrapport for 2010 STATSAUTORISERET REVISIONSPARTNERSELSKAB BEIERHOLM medlem af HLB International - et verdensomspændende netværk af uafhængige

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN. Årsregnskab marts 2012 Dette regnskab indeholder 11 sider

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN. Årsregnskab marts 2012 Dette regnskab indeholder 11 sider - - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Årsregnskab 2011 29. marts 2012 Dette regnskab indeholder 11 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger 2 Ledelsespåtegning 2 Revisionspåtegning 3 Ledelsesberetning

Læs mere

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS

KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS Provstegade 10, 2. 8900 Randers C Tlf.: 8642 7777, Fax: 8641 0076 E-mail: randers@kr.dk KULTURHISTORISK MUSEUM RANDERS (side 7-15) BDO Kommunernes Revision Vi er Danmarks største udbyder af kommunal revision

Læs mere

REVISIONSREGULATIV 1

REVISIONSREGULATIV 1 REVISIONSREGULATIV 1 For kontraktperioden der begynder 1. december 2014 1 Revisor Aalborg Byråd har i henhold til 42 i Lov om kommunernes styrelse antaget PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab

Læs mere

Roskilde Sprogcenter. Maglehøjen Roskilde

Roskilde Sprogcenter. Maglehøjen Roskilde Roskilde Sprogcenter Maglehøjen 6 4000 Roskilde Årsrapport 2009 Indholdsfortegnelse Side Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors påtegning 4 Anvendt regnskabspraksis 6 Resultatopgørelse for året 1.

Læs mere

Andelsselskabet. Bønsvig - Stavreby Vandværk. 4720 Præstø -------------- Regnskab for året 2009/2010 samt Budget 2010/2011

Andelsselskabet. Bønsvig - Stavreby Vandværk. 4720 Præstø -------------- Regnskab for året 2009/2010 samt Budget 2010/2011 Andelsselskabet Bønsvig - Stavreby Vandværk 4720 Præstø -------------- Regnskab for året 2009/2010 samt Budget 2010/2011 Godkendt på selskabets ordinære generalforsamling, afholdt den 19. september 2010

Læs mere

Højslev Nr. Søby Fjernvarmeværk a.m.b.a. Rolighedsvej 6 7840 Højslev. Årsrapport 1. juni 2008 til 31. maj 2009. CVR. nr. 18849518

Højslev Nr. Søby Fjernvarmeværk a.m.b.a. Rolighedsvej 6 7840 Højslev. Årsrapport 1. juni 2008 til 31. maj 2009. CVR. nr. 18849518 Højslev Nr. Søby Fjernvarmeværk a.m.b.a. Rolighedsvej 6 7840 Højslev Årsrapport 1. juni 2008 til 31. maj 2009 CVR. nr. 18849518 Godkendt på selskabets generalforsamling, den / 2009 Dirigent Dansk Revision

Læs mere

DANSKE BYGGEØKONOMER ÅRSREGNSKAB 1/1 30/6 2013 27. REGNSKABSÅR

DANSKE BYGGEØKONOMER ÅRSREGNSKAB 1/1 30/6 2013 27. REGNSKABSÅR Tlf: 39 15 52 00 koebenhavn@bdo.dk www.bdo.dk BDO Havneholmen 29 DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 DANSKE BYGGEØKONOMER ÅRSREGNSKAB 1/1 30/6 27. REGNSKABSÅR CVR-NR. 16 14 77 37 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Bagsværd Grundejerforening Årsrapport for 2007.

Bagsværd Grundejerforening Årsrapport for 2007. Bagsværd Grundejerforening. -------------------------------------- Årsrapport for 2007. Ledelsespåtegning. Side 1. Bestyrelsen har dags dato aflagt årsrapporten for tiden 1. januar 31. december 2007 for

Læs mere

Solrød Strands Strandrenselaug. Årsrapport for tiden fra lauget stiftelse 17. maj december 2010

Solrød Strands Strandrenselaug. Årsrapport for tiden fra lauget stiftelse 17. maj december 2010 Solrød Strands Strandrenselaug Årsrapport for tiden fra lauget stiftelse 17. maj - 31. december 2010 1 Påtegninger Ledelsespåtegning Bestyrelsen har dags dato aflagt årsrapporten for tiden 17. maj - 31.

Læs mere

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S

Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi I/S CVR-nr. 35 43 35 89 Revisionsberetning nr. 2 Beretning vedrørende revisionen af årsregnskabet for 2016 Til bestyrelsen for Center for Hjælpemidler og Velfærdsteknologi

Læs mere

OMEGA BYG ApS. Årsrapport 1. august juli Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/02/2015

OMEGA BYG ApS. Årsrapport 1. august juli Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/02/2015 OMEGA BYG ApS Årsrapport 1. august 2013-31. juli 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 04/02/2015 Carsten Thomsen Dirigent Side 2 af 12 Indhold Virksomhedsoplysninger

Læs mere

Grundejerforeningen Sophienlund

Grundejerforeningen Sophienlund CVR nr. 32902480 Årsrapport 1. januar - 31. december 2014 Forelagt og vedtaget på generalforsamlingen den: Dirigent: INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors påtegning 3 Oplysninger

Læs mere

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune

Bilag. Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Den 26. november 2007. Århus Kommune Bilag Den 26. november 2007 Bilag 2: Redegørelse for etablering af åbningsbalancen (Primokorrektioner) Århus Kommune Økonomisk Afdeling Borgmesterens Afdeling I forbindelse med aflæggelsen af åbningsbalancen

Læs mere

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB

DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Provstegade 10, 2 sal 8900 Randers C CVR-nr. 29 79 40 30 Tlf.: 8642 7777, Fax: 86410076 www.kr.dk DEN SELVEJENDE INSTITUTION GALTEN JUNIOR- OG UNGDOMSKLUB Protokollat nr. 49 (side 11 16) Revision af regnskabet

Læs mere

Resultatopgørelse for 2015

Resultatopgørelse for 2015 Resultatopgørelse for 2015 Provisioner 6.066.832 4.626 Administrationstilskud m.v. 1.617.191 1.644 Kontingenter 541.978 538 Regulering medlemsindskud 219.900 162 Transportregnskab 146.726 73 Indtægter

Læs mere

Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT

Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT Biografforeningen Sofarækken ÅRSRAPPORT 2014 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på den ordinære generalforsamling den 15/3 2015. Dirigent INDHOLD Side Ledelsespåtegning... 3 Revisionspåtegning... 4 Ledelsesberetning...

Læs mere

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26, 8541 Skødstrup. Årsrapport for perioden 1/7 2006 30/6 2007

Andelsboligforeningen Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26, 8541 Skødstrup. Årsrapport for perioden 1/7 2006 30/6 2007 Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26, 8541 Skødstrup Årsrapport for perioden 1/7 2006 30/6 2007 (2. regnskabsår) Indholdsfortegnelse Side Ledelsens årsberetning og påtegning... 2 Den uafhængige revisors

Læs mere

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006

RINGSTED KOMMUNE. Revisionsberetning nr. 159. Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 RINGSTED KOMMUNE Revisionsberetning nr. 159 Revisionen af regnskabet for Historiens Hus, Ringsted Museum og Arkiv for året 2006 Afsluttende beretning for regnskabsåret 2006 329.000 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning til Beskæftigelsesministeriet. Regnskabsåret 2006

Vestsjællands Amt. Revisionsberetning til Beskæftigelsesministeriet. Regnskabsåret 2006 PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionsaktieselskab Toldbuen 1 4700 Næstved E-mail: naestved@pwc.dk Telefon 55 75 86 86 Telefax 55 75 87 87 Vestsjællands Amt Revisionsberetning til Beskæftigelsesministeriet

Læs mere

Bestyrelsen har dags dato aflagt årsrapporten for 2008 for Bjerge Strands Vandværk a.m.b.a.

Bestyrelsen har dags dato aflagt årsrapporten for 2008 for Bjerge Strands Vandværk a.m.b.a. Ledelsespåtegning Bestyrelsen har dags dato aflagt årsrapporten for 2008 for Bjerge Strands Vandværk a.m.b.a. Årsrapporten er aflagt i overensstemmelse med årsregnskabsloven. Vi anser den valgte regnskabspraksis

Læs mere

Grundejerforeningen Svaneparken

Grundejerforeningen Svaneparken Grundejerforeningen Svaneparken Årsrapport for 2010 Revisionsfirmaet Flemming Bølling Johansen Side 1 Indholdsfortegnelse Side Foreningsoplysninger... 2. Bestyrelsens regnskabspåtegning... 3. Revisors

Læs mere

Grundejerforeningen Asmild Dige og Eng

Grundejerforeningen Asmild Dige og Eng Grundejerforeningen Asmild Dige og Eng Årsrapport for 2012 Nærværende årsrapport er godkendt på foreningens generalforsamling Den / 2013 Dirigent Indholdsfortegnelse side Foreningsoplysninger 3 Ledelsespåtegning

Læs mere

ABCD KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks Århus C

ABCD KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks Århus C KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Bruun's Galleri Værkmestergade 25 Postboks 330 8100 Århus C Telefon 86 76 46 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk Åbningsbalance pr. 1. januar 2009 MANKO:

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR nr. 53 28 98 19 Årsregnskab 2015 16. marts 2016 Dette regnskab indeholder 12 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger

Læs mere

fjcewtfrhousf(pers ri

fjcewtfrhousf(pers ri fjcewtfrhousf(pers ri PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revísíonsaktieselskab Vesterballevej 27 7000 Fredericia www.pwc.dk Telefon 7921 2700 Telefax 79 21 27 OL GF TrekantOmrådet CVR-nr. 13 58 61

Læs mere

Resultatopgørelse for 2012

Resultatopgørelse for 2012 Resultatopgørelse for 2012 Provisioner 4.722.385 4.340 Administrationstilskud m.v. 1.895.002 1.581 Kontingenter 512.404 492 Regulering medlemsindskud 166.100 130 Transportregnskab -36.358-61 Indtægter

Læs mere

Diernæs Strands Vandværk a.m.b.a. 6100 Haderslev CVR-nr. 34 75 53 29 ÅRSRAPPORT 2014

Diernæs Strands Vandværk a.m.b.a. 6100 Haderslev CVR-nr. 34 75 53 29 ÅRSRAPPORT 2014 Allan Nielsen Finn Diederichsen Registrerede revisorer CVR-nr. 27 49 24 87 Aabenraavej 1A 6100 Haderslev Telefon: 7453 4220 mail@rnd-partner.dk www.rnd-partner.dk Diernæs Strands Vandværk a.m.b.a. 6100

Læs mere

Thorsø Vandværk I/S CVR-nr

Thorsø Vandværk I/S CVR-nr Thorsø Vandværk I/S Administration: EnergiMidt A/S Thorsølundvej 46 Tietgensvej 2-4 8881 Thorsø 8600 Silkeborg Telefon 87 22 89 38 Thorsø Vandværk I/S CVR-nr. 23 41 88 19 Årsrapport 2008 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Den Lokale Aktionsgruppe I Middelfart Kommune. Årsrapport for 2014 (Aktionsgruppens 7. regnskabsår)

Den Lokale Aktionsgruppe I Middelfart Kommune. Årsrapport for 2014 (Aktionsgruppens 7. regnskabsår) Den Lokale Aktionsgruppe I Middelfart Kommune Årsrapport for 2014 (Aktionsgruppens 7. regnskabsår) Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 26. marts 2015 Dirigent:

Læs mere

VEJLAUGET SVANEPARKEN I EBBERØD. Årsrapport 2011

VEJLAUGET SVANEPARKEN I EBBERØD. Årsrapport 2011 VEJLAUGET SVANEPARKEN I EBBERØD CVR-nr. 33 33 55 39 Godkendt på den ordinære generalforsamling den / 2012 Dirigent 1 INDHOLDSFORTEGNELSE: BESTYRELSENS PÅTEGNING ------------------------------------------

Læs mere

BROVST VAND A.M.B.A. CVR-NR ÅRSRAPPORT 2010 Aars Dyrskuevej 9 DK-9600 Aars Tlf

BROVST VAND A.M.B.A. CVR-NR ÅRSRAPPORT 2010 Aars Dyrskuevej 9 DK-9600 Aars Tlf BROVST VAND A.M.B.A. CVR-NR. 31 44 11 37 ÅRSRAPPORT 2010 www.n-c.dk CVR.nr. 29442789 Aalborg Hasseris Bymidte 6 Postboks 9 DK-9100 Aalborg Tlf. 98 18 33 33 e-mail: aalborg@n-c.dk København Kvæsthusgade

Læs mere

KiteBoarding Danmark. Årsrapport 2008. Årsrapporten er godkendt på foreningens ordinære generalforsamling, den / Dirigent

KiteBoarding Danmark. Årsrapport 2008. Årsrapporten er godkendt på foreningens ordinære generalforsamling, den / Dirigent KiteBoarding Danmark Årsrapport 2008 Årsrapporten er godkendt på foreningens ordinære generalforsamling, den / Dirigent Indhold Ledelsespåtegning 3 Den uafhængige revisors påtegning 4 Foreningsoplysninger

Læs mere

Årsregnskab for 2014

Årsregnskab for 2014 TEL.: +45 3945 U200 BHA STATSAUTORISERET REVISION A/S : FAX : +45 3945 U202 TUBÜRGVEJ 32, 0K-2Q00 HELLERUP I CVR : 1B 9679 01 BHA-REVISION.DK REVISION Sandgårdens Grundejerforening Årsregnskab for 2014

Læs mere

HIGH CLASS RACING ApS

HIGH CLASS RACING ApS HIGH CLASS RACING ApS Følfodvej 3 9310 Vodskov Årsrapport 1. juli 2016-30. juni 2017 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 06/12/2017 Søren Fjorback Dirigent

Læs mere

Langå Vandværk AMBA Industridalen Langå. Årsrapport 1. januar 2009 til 31. december CVR-nr

Langå Vandværk AMBA Industridalen Langå. Årsrapport 1. januar 2009 til 31. december CVR-nr Langå Vandværk AMBA Industridalen 6 8870 Langå Årsrapport 1. januar 2009 til 31. december 2009 CVR-nr. 26635152 Indholdsfortegnelse Virksomhedsoplysninger 3 Ledelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors

Læs mere

Glim Vandværk A.M.B.A Helvigmaglevej 3, Glim 4000 Roskilde ÅRSRAPPORT 2014

Glim Vandværk A.M.B.A Helvigmaglevej 3, Glim 4000 Roskilde ÅRSRAPPORT 2014 Glim Vandværk A.M.B.A Helvigmaglevej 3, Glim 4000 Roskilde ÅRSRAPPORT 2014 INDHOLDFORTEGNELSE Selskabsoplysninger 3 Påtegning Ledelsespåtegning 4 Den uafhængige revisors erklæring 5-6 Årsregnskab 1/1 2014

Læs mere

Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2007.

Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2007. Den Danske Publicistklub, Strandvejen 203, 2900 Hellerup. CVR nr. 78 99 47 11 ------------------------ Regnskab for året 2007. Indholdsfortegnelse. Publicistklubben: Revisionspåtegninger... 1-2 Resultatopgørelse...

Læs mere

Fusionsredegørelse. Fusionsbalance pr 1. januar 2014

Fusionsredegørelse. Fusionsbalance pr 1. januar 2014 Fusionsredegørelse Fusionsbalance pr 1. januar 2014 for fusionen imellem Ganløse Nordre Vandværk A.m.b.a Ganløse Søndre Vandværk A.m.b.a Ganløse Vandværk A.m.b.a. under stiftelse med Ganløse Vandværk som

Læs mere

Ledelsespåtegning... 1. Den uafhængige revisor påtegning... 2-3. Ledelsesberetningen... 4. Anvendt regnskabspraksis... 5-6. Resultatopgørelse...

Ledelsespåtegning... 1. Den uafhængige revisor påtegning... 2-3. Ledelsesberetningen... 4. Anvendt regnskabspraksis... 5-6. Resultatopgørelse... Indholdsfortegnelse Ledelsespåtegning............................................... 1 Den uafhængige revisor påtegning................................... 2-3 Ledelsesberetningen..............................................

Læs mere

Erhvervsforum Roskilde. Årsrapport

Erhvervsforum Roskilde. Årsrapport Erhvervsforum Roskilde Årsrapport 2010 INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger Ledelsespåtegning 1 Den uafhængige revisors påtegning 2 Foreningsoplysninger Oplysninger om foreningen 3 Årsregnskab 1. januar - 31.

Læs mere

Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K

Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K Kønig & Partnere Advokatfirma I/S Amaliegade 22, 1., 1256 København K CVR-nr. 26 43 86 32 Årsrapport 2015 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den 25. april 2016.

Læs mere

Gjesing Fritidsskole Skanderborgkredsen. Herschendsgavevej 18 8660 Skanderborg. Årsrapport 1. januar 2007 til 31. december 2007

Gjesing Fritidsskole Skanderborgkredsen. Herschendsgavevej 18 8660 Skanderborg. Årsrapport 1. januar 2007 til 31. december 2007 Gjesing Fritidsskole Skanderborgkredsen Herschendsgavevej 18 8660 Skanderborg Årsrapport 1. januar 2007 til 31. december 2007 Dansk Revision Telefon: +45 8936 1212 Aalborg Billund Esbjerg Frederikssund

Læs mere

(31-10-2012) Elin Christophersen - Udkast årsrapport 2011 (1).pdf Side 1

(31-10-2012) Elin Christophersen - Udkast årsrapport 2011 (1).pdf Side 1 (31-10-2012) Elin Christophersen - Udkast årsrapport 2011 (1).pdf Side 1 Bjørnø Vandværk A.M.B.A. Bjørnø 7, 5600 Faaborg CVR-nr. 20 65 09 31 Årsrapport 01.01.2011-31.12.2011 13. regnskabsår (31-10-2012)

Læs mere

Grundejerforeningen Sophienlund

Grundejerforeningen Sophienlund CVR nr. 32902480 Årsrapport 1. januar - 31. december 2015 Forelagt og vedtaget på generalforsamlingen den: Dirigent: INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors påtegning 3 Oplysninger

Læs mere

Helle Revisionskontor

Helle Revisionskontor Helle Revisionskontor Statsautoriseret revisionsanpartsselskab Fåborgvej 92 Telefon 75 19 68 88 6753 Agerbæk pj@hellerevision.dk FANØ KUNSTMUSEUM Nord Land 5, Sønderho 6720 Fanø ÅRSRAPPORT 2015 Fanø Kunstmuseum

Læs mere

PADBORG FJERNVARME A.M.B.A. Haraldsdalvej 11 B, Padborg

PADBORG FJERNVARME A.M.B.A. Haraldsdalvej 11 B, Padborg PADBORG FJERNVARME A.M.B.A. Haraldsdalvej 11 B, Padborg Årsrapport for tiden 1. juni 2009-31. maj 2010 1. INDHOLDSFORTEGNELSE Påtegninger Ledelsespåtegning 2 Den uafhængige revisors påtegning 3 Side Ledelsesberetning

Læs mere

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for RO

DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for RO DEN UAFHÆNGIGE REVISORS REVISIONSPÅTEGNING Til bestyrelsen i ROMU REVISIONSPÅTEGNING PÅ ÅRSREGNSKABET Konklusion Vi har revideret årsregnskabet for ROMU for regnskabsåret 1. januar til 31. december 2018,

Læs mere

Fynsland. Lokalsamfund i Faaborg-Midtfyn Kommune ------------------ ------------------ ÅRSRAPPORT FOR 2013. 8. regnskabsår. 526/7/25pl CVR 33 60 45 56

Fynsland. Lokalsamfund i Faaborg-Midtfyn Kommune ------------------ ------------------ ÅRSRAPPORT FOR 2013. 8. regnskabsår. 526/7/25pl CVR 33 60 45 56 Fynsland Lokalsamfund i Faaborg-Midtfyn Kommune ------------------ CVR 33 60 45 56 ------------------ ÅRSRAPPORT FOR 2013 8. regnskabsår 526/7/25pl INDHOLDSFORTEGNELSE Foreningsoplysninger... 1 Ledelsespåtegning...

Læs mere

SKALBORG SPORTSKLUB ÅRSREGNSSKAB FOR ÅRET

SKALBORG SPORTSKLUB ÅRSREGNSSKAB FOR ÅRET SKALBORG SPORTSKLUB ÅRSREGNSSKAB FOR ÅRET 2011 Skalborg Sportsklub 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsespåtegning 2 De uafhængige revisorers påtegning 3 Resultatopgørelse for tiden 1. januar - 31. december

Læs mere

Dansk Træforening. Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008

Dansk Træforening. Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008 Dansk Træforening Revisionsprotokol af 5/5 2009 vedrørende årsrapporten for 2008 Kvæsthusgade 3 DK-1251 København K Tlf. (+45) 39 16 36 36 Fax (+45) 39 16 36 37 E-mail:copenhagen@n-c.dk Aalborg København

Læs mere

Årsregnskab for

Årsregnskab for 0 Ejerforeningen Matr. nr. 2165, Udenbys Klædebo Kvarter Skt. Hans Gade 4-4 A 2200 København N ------------------------------- Årsregnskab for 2011 ------------------------------- 1 Indhold ------------

Læs mere

ABF Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2009/2010. (5. regnskabsår)

ABF Digesvalen. Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup. Årsrapport for 2009/2010. (5. regnskabsår) Digesvalevej 2-6, 10-12, 16-22, 26-28, 34, Studstrup, 8541 Skødstrup Årsrapport for 2009/2010 (5. regnskabsår) Vedtaget på andelsboligforeningens ordinære generalforsamling, den / 2010 dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN

DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN - - - DANSK BRYGMESTER FORENING HJÆLPEFONDEN Ny Carlsberg Vej 100, 1799 København V. CVR nr. 11 62 99 97 Årsregnskab 2016 14. marts 2017 Dette regnskab indeholder 13 sider Indholdsfortegnelse Påtegninger

Læs mere

pwc Genvej til Udvikling Revisionsprotokollat af 12. juli 2012 vedrørende regnskabet for perioden i. januar - 31. december 2011 (side 103-106)

pwc Genvej til Udvikling Revisionsprotokollat af 12. juli 2012 vedrørende regnskabet for perioden i. januar - 31. december 2011 (side 103-106) pwc Genvej til Udvikling Revisionsprotokollat af 12. juli 2012 vedrørende regnskabet for perioden i. januar - 31. december 2011 (side 103-106) PricewaterhouseCoopers Statsautoriseret Revisionspartnerselskab,

Læs mere

AlmenNet Årsregnskab 2013

AlmenNet Årsregnskab 2013 AlmenNet Årsregnskab 2013 Sekretariat: BL - Danmarks Almene Boliger Indhold Side Hovedtal 3 Årsberetning 4 Revisionspåtegning 5 Anvendt regnskabspraksis 7 Resultatopgørelse 8 Balance 9 Side 3 4 års hovedtal

Læs mere

ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED. EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT PR. 31. DECEMBER 2013 (afd )

ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED. EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT PR. 31. DECEMBER 2013 (afd ) Tlf: 39 15 52 00 koebenhavn@bdo.dk www.bdo.dk BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab Havneholmen 29 DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 ANDELSBOLIGFORENINGEN AF 1941 RINGSTED EKSTRAKT AF REVISIONSPROTOKOLLAT

Læs mere

VARMECENTRALEN ØRNESÆDET ÅRSRAPPORT

VARMECENTRALEN ØRNESÆDET ÅRSRAPPORT Tlf: 39 15 52 00 BDO Statsautoriseret revisionsaktieselskab koebenhavn@bdo.dk Havneholmen 29 www.bdo.dk DK-1561 København V CVR-nr. 20 22 26 70 VARMECENTRALEN ØRNESÆDET ÅRSRAPPORT 2010 1 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

LAG Ikast-Brande. Årsrapport

LAG Ikast-Brande. Årsrapport LAG Ikast-Brande CVR-nr. 30 78 85 24 Årsrapport 2013 7. regnskabsår INDHOLDSFORTEGNELSE Side Ledelsesberetning og -påtegning 2 Den uafhængige revisors erklæring 3 Anvendt regnskabspraksis 4 Resultatopgørelse

Læs mere

Sports College Gladsaxe. Årsrapport 2009/10. CVR-nr r001 CW SSB doc

Sports College Gladsaxe. Årsrapport 2009/10. CVR-nr r001 CW SSB doc KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab AUDIT Borups Allé 177 Postboks 250 2000 Frederiksberg Telefon 38 18 30 00 Telefax 72 29 30 30 www.kpmg.dk KPMG Statsautoriseret Revisionspartnerselskab Medlem

Læs mere

Aabenraa Selvhjælpscenter CVR-nr: 25 55 81 62

Aabenraa Selvhjælpscenter CVR-nr: 25 55 81 62 Aabenraa Selvhjælpscenter CVR-nr: 25 55 81 62 Intern årsrapport 1/1-31/12 2011 Indholdsfortegnelse Side Institutionsoplysninger... 3 Ledelsespåtegning... 4 Den uafhængige revisors påtegning... 5 Daglig

Læs mere

Helle Revisionskontor Statsautoriseret rcvisionsanpartsselskab Fåborgvej Agerbæk

Helle Revisionskontor Statsautoriseret rcvisionsanpartsselskab Fåborgvej Agerbæk Helle Revisionskontor Statsautoriseret rcvisionsanpartsselskab Fåborgvej 92 6753 Agerbæk Telefon 75 19 68 88 pj@hellerevision.dk FANØ KUNSTMUSEUM Nord Land 5, Sønderho 6720 Fanø ÅRSRAPPORT 2015 Indholdsfortegnelse

Læs mere

ABF Fremtiden 3. serie

ABF Fremtiden 3. serie Lundbyesgade 3-5, 8000 Århus C Årsrapport for 2009 Vedtaget på andelsboligforeningens ordinære generalforsamling, den / 2010 dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE Ledelsespåtegning... 3 Den uafhængige revisors

Læs mere

Nordborg Golfbane Årsrapport for 2011

Nordborg Golfbane Årsrapport for 2011 Nordborg Golfbane Årsrapport for 2011 CVR-nr. 16 50 7199 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på selskabets ordinære generalforsamling den / 2012 Dirigent Indholdsfortegnelse Påtegninger Ledelsespåtegning

Læs mere

Drøsselbjerg Strands Grundejerforening ÅRSRAPPORT 2007/2008

Drøsselbjerg Strands Grundejerforening ÅRSRAPPORT 2007/2008 Drøsselbjerg Strands Grundejerforening ÅRSRAPPORT 2007/2008 Årsrapporten er fremlagt og godkendt på grundejerforeningens ordinære generalforsamling den 24. august 2008 Dirigent INDHOLDSFORTEGNELSE Side

Læs mere

Nødebo Vandværk A.M.B.A. Åbningsbalance Handelsværdier Saldo

Nødebo Vandværk A.M.B.A. Åbningsbalance Handelsværdier Saldo Anlægsaktiver Grund og bygning, offentlig ejendomsværdi Forsyningsnettet Driftsinventar Værdipapirer, dagskurs Anlægsaktier i alt Åbningsbalance 1.1.2010 Handelsværdier Saldo 1.1.2010 500.000 2.586.791

Læs mere