Udtræk af data for kommunens WEEE fra hhv. Affaldsdatasystemet (ADS) og Dansk Producent Ansvars-System (DPA-System).

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Udtræk af data for kommunens WEEE fra hhv. Affaldsdatasystemet (ADS) og Dansk Producent Ansvars-System (DPA-System)."

Transkript

1 Spørgsmål til kommuner omkring indsamling og indberetning af WEEE/EEE: Fysiske interviews/telefoninterviews Dette intereview er en del af Miljøstyrelsens projekt omkring kommunernes håndtering af elektronikaffald. Formålet med projektet er at kortlægge de forskellige strømme af WEEE som et grundlag for forslag til initiativer, der skal forbedre indsamling af WEEE og moniteringen af dette. Disse interveiws er fortrolige. Derfor vil oplysninger om evt. uhensigtsmæssigheder eller andet følsomt ikke kunne spores tilbage til det enkelte interview. Fortrolige oplysninger vil blive præsenteret i annonymiseret form i den videre formidling. Det er således kun projektteamet, der kender detaljerne omkring de enkelte interviews. Som forberedelse til dette interview er udsendt: Udtræk af data for kommunens WEEE fra hhv. Affaldsdatasystemet (ADS) og Dansk Producent Ansvars-System (DPA-System). Denne spørgeguide, så deltagerne kan orientere sig om hvilke spørgsmål, der vil blive stillet. Derudover bedes den/de interviewede om at finde egne data frem omkring håndtering af WEEE i kommunen, herunder: Mængder for de relevante WEEE fraktioner Hvem indsamler og hvem modtager kommunens mængder?

2 1) Kommunens navn: Den/de interviewedes navn(e): Mængder og klassificering 2) Hvilke WEEE/EEE produkttyper/affaldstyper har kommunen ansvar for? Hvordan klassificerer I de forskellige WEEE fraktioner? Hvor store mængder modtager I (ton/år)? Hvor detaljeret kan mængderne opgøres på enkeltfraktioner? Har I eksempler på vanskeligheder ved klassificering af WEEE fraktioner i de rigtige EAK koder? Hvordan stemmer data fra hhv. ADS og DPA-System overens med jeres egne data?

3 Ses der betydelig variation fra 2012 til 2013? Hvis ja: Er der en forklaring på dette (kommunens udlægning)? Indsamlingsordninger 3) Hvem modtager I WEEE fra? Virksomheder (hvilke), privatpersoner? Mængder fordelt på de enkelte affaldsproducenter (minimum skønnet fordeling mellem virksomheder/private). 4) Hvordan foregår aflevering fra slutbrugeren? Aflevering (f.eks. på genbrugsstation) Henteordning I (forklar, f.eks. spand eller pose på låget af beholder) Henteordning II (forklar, f.eks. storskrald) Henteordning III (forklar, f.eks. specielle ordninger for etageboliger) Brugeren skal være opsøgende (forklar) For hver ordning:

4 Hvem henter/indsamler og hvor køres det hen Har kommunen anvist modtager eller bestemmer indsamler/transportøren dette? Hvad er fordelingen mellem de forskellige afleverings/henteordninger? Hvilke ordninger kan anvendes af hhv. virksomheder og private? I hvilket omfang er håndteringen af WEEE udlagt til et affaldsselskab (hvilke)? Medfører de valgte ordninger eller indretningen af disse barrierer eller incitamenter ift. indsamlingen (eksempler)? 5) Kan I pege på andre aktører i kommunen (ud over den kommunale indsamling)?

5 Hvad er kilden til disse oplysninger? Hvor meget indsamler disse aktører (skøn) og hvilke fraktioner (skøn)? 6) Kender I til "alternative storskraldsordninger", f.eks. hvor uautoriserede personer kører indsamlingsruter igennem, når der er stillet ud til storskrald? Hvis ja: Hvor tit oplever I dette? Hvor store mængder skønner I at der er tale om? Hvilke fraktioner er mest eftertragtede? Tyveri og indbrud 7) Oplever I problemer med indbrud på f.eks. genbrugspladser, hvor der stjæles WEEE?

6 Hvis ja: Hvor tit oplever I dette? Hvor store mængder WEEE skønner I, at der er tale om? Hvilke WEEE fraktioner er mest eftertragtede? WEEE til genbrug 8) Indsamler I brugbart WEEE til salg i genbrugsbutikker, byttebutik eller lignende på jeres genbrugspladser? Hvis ja: Hvor længe har denne ordning været i brug? Hvor store mængder WEEE skønner I at der er tale om? Hvilke WEEE fraktioner er mest eftertragtede? WEEE eksport 9) Havnekommuner:

7 Har I specifikt kendskab til eksport (strømme ud af landet) af WEEE fra jeres kommune? Hvis ja: Hvor store mængder WEEE skønner I at der er tale om? Hvilke WEEE fraktioner er der tale om? Mængder der ikke afleveres til producentansvaret 10) Er der nogle af de indsamlede strømme, som ikke afleveres til producentansvaret (f.eks. kabelaffald, mobiltelefoner mm, der indsamles via genbrugsstationen eller storskrald og håndteres af operatøren)? Hvis ja: Hvor meget? Hvorfor (forklar)? Fejlsortering af WEEE 11) Har kommunen lavet undersøgelser af andre affaldsstrømmes indhold af WEEE (f.eks. WEEE i restaffald, storskrald, kommunejern mm.; sorteringsanalyse)? Hvad viser disse undersøgelser?

8 Hvilke andre fraktioner kan indeholde WEEE? Hvor meget WEEE skønnes at være i andre fraktioner?

9 Dataindberetning 12) Indberetning af data: Til ADS. Forklar procedure (hvordan og til hvem, indberetingstype, E&H koder samt EAK koder?). Til DPA. Forklar procedure. Giver dette forskelle i de indberettede data til hhv. ADS og DPA? Medfører procedurerne barrierer eller incitamenter ift. indberetningen (eksempler)? Er der nogle strømme, som ikke indberettes? F.eks. kabelaffald, mobiltelefoner, der indsamles via genbrugsstationen eller storskrald og håndteres af operatøren? Forslag til forbedring 13) Har I konkrete forslag til forbedring af håndtering og indberetning af data?

10 Barrierer og incitamenter? 14) Har I konkrete forslag til hvordan man kan forbedre indsamlingen af WEEE og dermed øge de mængder, der indsamles i de kommunale ordninger? Barrierer og incitamenter?

11 Spørgsmål til kommunale genbrugspladser omkring indsamling og indberetning af WEEE/EEE: Fysiske interviews/telefoninterviews Dette intereview er en del af Miljøstyrelsens projekt omkring kommunernes håndtering af elektronikaffald. Formålet med projektet er at kortlægge de forskellige strømme af WEEE som et grundlag for forslag til initiativer, der skal forbedre indsamling af WEEE og moniteringen af dette. Disse interveiws er fortrolige. Derfor vil oplysninger om evt. uhensigtsmæssigheder eller andet følsomt ikke kunne spores tilbage til det enkelte interview. Fortrolige oplysninger vil blive præsenteret i annonymiseret form i den videre formidling. Det er således kun projektteamet, der kender detaljerne omkring de enkelte interviews. Som forberedelse til dette interview er udsendt: Udtræk af data for kommunens WEEE fra hhv. Affaldsdatasystemet (ADS) og Dansk Producent Ansvars-System (DPA-System). Denne spørgeguide, så deltagerne kan orientere sig om hvilke spørgsmål, der vil blive stillet. Derudover bedes den/de interviewede om at finde egne data frem omkring håndtering af WEEE i kommunen, herunder: Mængder af de relevante WEEE fraktioner Hvem indsamler og hvem modtager kommunens mængder (særligt fokus på data der har med genbrugspladserne at gøre)?

12 1) Kommunens navn: Genbrugspladsens navn: Den/de interviewedes navn(e): Mængder og klassificering 2) Hvilke WEEE/EEE produkttyper/affaldstyper indsamles på kommunens genbrugspladser? Hvor store mængder modtager I (ton/år)? Hvordan stemmer data fra hhv. ADS og DPA-System overens med egne data? Ses der betydelig variation fra 2012 til 2013? Hvis ja: Er der en forklaring på dette (kommunens udlægning)?

13 3) Hvem modtager I WEEE fra? Virksomheder (hvilke), privatpersoner, indsamlere/transportører (f.eks. kommunale indsamlingsordninger)? Mængder fordelt på de enkelte producenter (minimum skønnet fordeling mellem virksomheder/private). Indsamlingsordninger 4) Hvordan foregår aflevering fra slutbrugeren? Aflevering på genbrugsstation (private og erhverv) Henteordning med aflevering på genbrugsstationen (forklar: ordning, transportør/indsamler) Hvad er fordelingen (mængder og fraktioner) mellem de forskellige ordninger? Hvordan klassificerer I de forskellige affaldsfraktioner?` I hvilket omfang er håndteringen af WEEE udlagt til et affaldsselskab?

14 Medfører de valgte ordninger eller indretningen af disse barrierer eller incitamenter ift. indsamlingen (eksempler)? 5) Kan I pege på andre aktører i kommunen (ud over den kommunale indsamling)? Hvad er kilden til disse oplysninger? Hvor meget indsamler disse aktører (skøn) og hvilke fraktioner (skøn)? 6) Kender I til "alternative storskraldsordninger", f.eks. hvor uautoriserede personer kører indsamlingsruter igennem, når der er stillet ud til storskrald? Hvis ja: Hvor tit oplever I dette? Hvor store mængder skønner I at der er tale om?

15 Hvilke fraktioner er mest eftertragtede? Tyveri og indbrud 7) Oplever I problemer med indbrud på f.eks. genbrugspladser, hvor der stjæles WEEE? Hvis ja: Hvor tit oplever I dette? Hvor store mængder WEEE skønner I, at der er tale om? Hvilke WEEE fraktioner er mest eftertragtede? WEEE til genbrug 8) Indsamler I brugbart WEEE til salg i genbrugsbutikker, byttebutik eller lignende på jeres genbrugspladser? Hvis ja: Hvor længe har denne ordning været i brug?

16 Hvor store mængder WEEE skønner I at der er tale om? Hvilke WEEE fraktioner er mest eftertragtede? Håndtering på genbrugspladserne 9) Forklar proceduren omkring WEEE fraktionerne på genbrugspladserne. Hvad sker der konkret? Hvordan håndteres det på pladserne? Hvor afleverer I jeres WEEE (bestemt af de kollektive ordninger)? Er der nogle af de indsamlede strømme, som ikke afleveres til producentansvaret (f.eks. kabelaffald, mobiltelefoner mm, der indsamles via genbrugsstationen eller storskrald og håndteres af operatøren)? Hvis ja, hvorfor? Fejlsorteringer 10) Har I undersøgt (eller har en fornemmelse af) hvor meget WEEE, der forekommer i andre

17 fraktioner (f.eks. WEEE i jern & metal, brændbart mm.; sorteringsanalyse)? Hvad viser disse undersøgelser? Hvor meget WEEE skønnes at være i andre fraktioner?

18 Dataindberetninger 11) Hvem indberetter data for genbrugspladserne? Hvis andre står for indberetningen: Hvilke data giver I videre? Hvis genbrugspladsen indberetter: Til ADS. Forklar procedure (hvordan og til hvem, indberetingstype, E&H koder samt EAK koder?). Til DPA. Forklar procedure. Giver dette forskelle i de indberettede data til hhv. ADS og DPA? Medfører procedurerne barrierer eller incitamenter ift. indberetningen (eksempler)?

19 Er der nogle strømme, som ikke indberettes? F.eks. kabelaffald, mobiltelefoner, der indsamles via genbrugsstationen eller storskrald og håndteres af operatøren? Forslag til forbedringer 12) Har I konkrete forslag til forbedring af håndtering og indberetning af data? Barrierer og incitamenter? 13) Har I konkrete forslag til hvordan man kan forbedre indsamlingen af WEEE og dermed øge de mængder, der indsamles i de kommunale ordninger? Barrierer og incitamenter?

20 Spørgsmål til detailhandel og grossister omkring indsamling og indberetning af WEEE/EEE: Telefoninterviews Dette intereview er en del af Miljøstyrelsens projekt omkring detailhandel og grossisters indsamling af elektronikaffald. Formålet med projektet er at kortlægge de forskellige strømme af WEEE som et grundlag for forslag til initiativer, der skal forbedre indsamling af WEEE og moniteringen af dette. Disse interveiws er fortrolige. Derfor vil oplysninger om evt. uhensigtsmæssigheder eller andet følsomt ikke kunne spores tilbage til det enkelte interview. Fortrolige oplysninger vil blive præsenteret i annonymiseret form i den videre formidling. Det er således kun projektteamet, der kender detaljerne omkring de enkelte interviews. Som forberedelse til dette interview er udsendt: Udtræk af data for den enkelte detailhandel eller grossist fra hhv. Affaldsdatasystemet (ADS) og Dansk Producent Ansvars-System (DPA-System). Denne spørgeguide, så deltagerne kan orientere sig om hvilke spørgsmål, der vil blive stillet. Derudover bedes den/de interviewede om at finde egne data frem omkring håndtering af WEEE, herunder: Mængder af de relevante WEEE fraktioner Hvem indsamler I fra (slutbrugere af EEE)? Hvem leverer til jer (enten direkte aflevering fra slutbrugere eller aflevering fra indsamlere/transportører, f.eks. national opsamling fra en detailkæde)? Hvem afsætter I til?

21 1) Virksomhedens navn: Den/de interviewedes navn(e): Mængder og klassificering 2) Hvem modtager I WEEE affald fra? Virksomheder (hvilke, evt. national opsamling fra detailkæde), privatpersoner? 3) Hvor store mængder modtager I (ton/år)? Fordelt på de enkelte affaldsproducenter nævnt i det foregående spørgsmål (minimum skønnet fordeling mellem virksomheder/private). Hvordan stemmer data fra hhv. ADS og DPA-System overens med jeres egne data? Ses der betydelig variation fra 2012 til 2013? Hvis ja: Er der en forklaring på dette (virksomhedens udlægning)?

22 4) Hvilke fraktioner er der tale om (fordeling per affaldsproducent)? Hvorledes klassificeres de forskellige WEEE fraktioner? Hvor detaljeret kan mængderne opgøres på enkeltfraktioner? Har I eksempler på vanskeligheder ved klassificering af WEEE fraktioner i de rigtige EAK koder? Indsamlingsordninger 5) Hvordan foregår afleveringen? Aflevering ved køb (detailhandel) Henteordning ved køb (forklar)

23 Brugeren skal være opsøgende (forklar) For hver ordning: Beskriv ordningen (tilbagetagningsordning). Hvem henter/indsamler og hvor køres det hen (har kommunen eller virksomheden anvist modtager eller bestemmer indsamler/transportøren dette)? Hvad er fordelingen mellem de forskellige afleverings/henteordninger? Hvilke ordninger kan anvendes af hhv. virksomheder og private? Medfører de valgte ordninger eller indretningen af disse barrierer eller incitamenter ift. indsamlingen? (eksempler?) WEEE til eksport 6) Eksporterer I WEEE/brugt EEE til brug i udlandet? Hvis ja: Mængder og fraktioner? Mængder, der ikke afleveres til producentansvaret

24 7) Er der noget af det indsamlede WEEE, som ikke afleveres til producentansvaret (f.eks. genbrug, eksport, bortskaffelse via jern&metal mm)? Hvis ja, hvor meget? Hvorfor/forklar Andre aktører 8) Kan I pege på andre aktører i kommunen (ud over den kommunale indsamling)? Hvilke aktører og afleverer de WEEE under producentansvaret? Hvad er kilden til disse oplysninger? Hvor meget indsamler disse aktører (skøn) og hvilke fraktioner (skøn)? Tyveri og indbrud 9) Oplever I problemer med indbrud, hvor der stjæles WEEE?

25 Hvis ja: Hvor tit oplever I dette? Hvor store mængder WEEE skønner I, at der er tale om? Hvilke WEEE fraktioner er mest eftertragtede?

26 Dataindberetning 10) Indberetning af data (hvis I indberetter): Til ADS. Forklar procedure (hvordan, til hvem, indberetingstype, E&H koder samt EAK koder?). Til DPA. Forklar procedure. Giver dette forskelle i de indberettede data til hhv. ADS og DPA? Medfører procedurerne barrierer eller incitamenter ift. indberetningen? Er der nogle strømme, som ikke indberettes (f.eks. gensalg som brugt EEE (i Danmark eller eksport)? 11) Har jeres fima-kæde en ensartet procedure for håndtering af WEEE og indberetning? Hvis ikke: Oplys venligst navn og kontakt-detaljer på jeres miljø-chef? Miljøchefen for gruppen af virksomheder skal efterfølgender interviewes. 12) Har I konkrete forslag til forbedring af håndtering og indberetning af data?

27 Barrierer og incitamenter? Forslag til forbedring 13) Har I konkrete forslag til hvordan man kan forbedre indsamlingen af WEEE og dermed øge de mængder, der indsamles i jeres ordninger? Barrierer og incitamenter?

28 Spørgsmål til indsamlere og transportører omkring indsamling og indberetning af WEEE/EEE: Telefoninterviews Dette intereview er en del af Miljøstyrelsens projekt omkring elektronikaffald hos indsamlere og transportører. Formålet med projektet er at kortlægge de forskellige strømme af WEEE som et grundlag for forslag til initiativer, der skal forbedre indsamling af WEEE og moniteringen af dette. Disse interveiws er fortrolige. Derfor vil oplysninger om evt. uhensigtsmæssigheder eller andet følsomt ikke kunne spores tilbage til det enkelte interview. Fortrolige oplysninger vil blive præsenteret i annonymiseret form i den videre formidling. Det er således kun projektteamet, der kender detaljerne omkring de enkelte interviews. Som forberedelse til dette interview er udsendt: Udtræk af data for den enkelte indsamler eller transportør fra hhv. Affaldsdatasystemet (ADS) og Dansk Producent Ansvars-System (DPA-System). Denne spørgeguide, så deltagerne kan orientere sig om hvilke spørgsmål, der vil blive stillet. Derudover bedes den/de interviewede om at finde egne data frem omkring håndtering af WEEE, herunder: Mængder af de relevante WEEE fraktioner Hvem indsamler deltagerens virksomhed fra og hvor afsættes det indsamlede WEEE?

29 1) Virksomhedens navn: Den/de interviewede navn(e): Mængder og klassificering 2) Hvem modtager I WEEE affald fra? Virksomheder (hvilke), privatpersoner? 3) Hvor store mængder modtager/transporterer I (ton/år)? Fordelt på de enkelte affaldsproducenter nævnt i det foregående spørgsmål (minimum skønnet fordeling mellem virksomheder/private). Hvordan stemmer data fra hhv. ADS og DPA-System overens med jeres egne data? Ses der betydelig variation fra 2012 til 2013? Hvis ja: Er der en forklaring på dette (virksomhedens udlægning)?

30 4) Hvilke fraktioner er der tale om (fordeling per affaldsproducent)? Hvorledes klassificerer I/affaldsproducenten de forskellige affaldsfraktioner? Hvor detaljeret kan mængderne opgøres på enkeltfraktioner? Har I eksempler på vanskeligheder ved klassificering af WEEE fraktioner i de rigtige EAK koder? Indsamlingsordninger 5) Hvordan foregår afleveringen/modtagelsen? Slutbrugeren afleverer hos indsamler/transportør (forklar) Henteordning (forklar) Brugeren skal være opsøgende (forklar) For hver ordning: Hvem hentes/indsamles WEEE hos, og hvor køres det hen (har kommunen eller virksomheden anvist modtager, eller bestemmer indsamler/transportøren dette)? Hvad er fordelingen mellem de forskellige afleverings-/henteordninger?

31 Hvilke ordninger kan anvendes af hhv. virksomheder og private? Medfører de valgte ordninger eller indretningen af disse barrierer eller incitamenter ift. indsamlingen (eksempler)? WEEE til eksport 6) Eksporterer I WEEE/brugt EEE til brug i udlandet? Hvis ja: Mængder og fraktioner? Mængder, der ikke afleveres til producentansvaret 7) Er der nogle af de indsamlede strømme, som ikke afleveres til producentansvaret (f.eks. som jern & metal, der indeholder WEEE, kabler )? Hvis ja, hvor meget? Hvorfor (forklar)? Indsamler I jern & metal (fraktion)?

32 Er der WEEE i denne fraktion (hvis ja, hvor stor en andel vil I skønne)? 8) Kan I pege på andre aktører i kommunen (ud over den kommunale indsamling)? Hvilke aktører og afleverer de WEEE under producentansvaret? Hvad er kilden til disse oplysninger? Hvor meget indsamler disse aktører (skøn) og hvilke fraktioner (skøn)? Tyveri og indbrud 9) Oplever I problemer med indbrud, hvor der stjæles WEEE? Hvis ja: Hvor tit oplever I dette? Hvor store mængder WEEE skønner I, at der er tale om? Hvilke WEEE fraktioner er mest eftertragtede?

33 Dataindberetning 11) Indberetning af data (hvis I indberetter): Til ADS. Forklar procedure (hvordan og til hvem, indberetingstype, E&H koder samt EAK koder?). Til DPA. Forklar procedure. Giver dette forskelle i de indberettede data til hhv. ADS og DPA? Medfører procedurerne barrierer eller incitamenter ift. indberetningen (eksempler)? Er der nogle strømme, som ikke indberettes (f.eks. gensalg som brugt EEE i Danmark eller eksport)? 12) Har jeres fima-kæde en ensartet procedure for håndtering af WEEE og indberetning? Hvis ikke: Oplys venligst navn og kontakt-detaljer på jeres miljø-chef? Miljøchefen for gruppen af virksomheder skal efterfølgender interviewes.

34 Forslag til forbedring 13) Har I konkrete forslag til forbedring af håndtering og indberetning af data? Barrierer og incitamenter? 14) Har I konkrete forslag til hvordan man kan forbedre indsamlingen af WEEE og dermed øge de mængder, der indsamles i jeres ordninger? Barrierer og incitamenter?

35 Spørgsmål til modtageanlæg og kollektive pladser omkring indsamling og indberetning af WEEE/EEE: Telefoninterviews Dette intereview er en del af Miljøstyrelsens projekt omkring elektronikaffald hos modtageanlæg, herunder de kollektive pladser. Formålet med projektet er at kortlægge de forskellige strømme af WEEE som et grundlag for forslag til initiativer, der skal forbedre indsamling af WEEE og moniteringen af dette. Disse interveiws er fortrolige. Derfor vil oplysninger om evt. uhensigtsmæssigheder eller andet følsomt ikke kunne spores tilbage til det enkelte interview. Fortrolige oplysninger vil blive præsenteret i annonymiseret form i den videre formidling. Det er således kun projektteamet, der kender detaljerne omkring de enkelte interviews. Som forberedelse til dette interview er udsendt: Udtræk af data for det enkelte modtageanlæg fra hhv. Affaldsdatasystemet (ADS) og Dansk Producent Ansvars-System (DPA-System). Denne spørgeguide, så deltagerne kan orientere sig om hvilke spørgsmål, der vil blive stillet. Derudover bedes den/de interviewede om at finde egne data frem omkring håndtering af WEEE, herunder: Mængder af de relevante WEEE fraktioner Hvem indsamler deltagerens virksomhed fra og hvor afsættes det indsamlede WEEE?

36 1) Virksomhedens navn: Kollektive pladser: Hvilken kollektiv ordning arbejder I for? Den/de interviewedes navn(e): Mængder og klassificering 2) Hvem modtager I WEEE affald fra? Virksomheder (hvilke), privatpersoner? 3) Hvor store mængder modtager I (ton/år)? Fordelt på de enkelte affaldsproducenter nævnt i det foregående spørgsmål (minimum skønnet fordeling mellem virksomheder/private). Hvordan stemmer data fra hhv. ADS og DPA-System overens med egne data? Ses der betydelig variation fra 2012 til 2013?

37 Hvis ja: Er der en forklaring på dette (virksomhedens udlægning)? 4) Hvilke fraktioner er der tale om (fordeling per affaldsproducent)? Hvordan klassificerer I forskellige affaldsfraktioner? Indsamlingsordninger 5) Hvordan foregår afleveringen/modtagelsen? Slutbrugeren afleverer hos modtageanlæg/kollektiv plads (forklar) Henteordning (forklar) Brugeren skal være opsøgende (forklar) For hver ordning: Hvem afleverer WEEE og hvor stammer det fra (affaldsproducent)? Hvad er fordelingen mellem de forskellige afleverings-/henteordninger?

38 Hvilke ordninger kan anvendes af hhv. virksomheder og private? Medfører de valgte ordninger eller indretningen af disse barrierer eller incitamenter ift. indsamlingen (eksempler)? Eksport WEEE 6) Eksporterer I WEEE/brugt EEE til brug i udlandet? Hvis ja: Mængder og fraktioner? Mængder, der ikke afleveres til producentansvaret 7) Er der nogle af de indsamlede strømme, som ikke afleveres til producentansvaret (f.eks. som jern & metal, der indeholder WEEE)? Hvis ja: Hvor meget? Hvorfor (forklar)?

39 Modtager I jern & metal (fraktion)? Er der WEEE i denne fraktion (hvis ja, hvor stor en andel vil I skønne)? 8) Kan I pege på andre aktører i kommunen (ud over den kommunale indsamling)? Hvilke aktører og afleverer de WEEE under producentansvaret? Hvad er kilden til disse oplysninger? Hvor meget indsamler disse aktører (skøn) og hvilke fraktioner (skøn)?

40 Tyveri og indbrud 9) Oplever I problemer med indbrud, hvor der stjæles WEEE? Hvis ja: Hvor tit oplever I dette? Hvor store mængder WEEE skønner I, at der er tale om? Hvilke WEEE fraktioner er mest eftertragtede?

41 Dataindberetning 10) Indberetning af data (hvis I indberetter): Til ADS. Forklar procedure (hvordan og til hvem, indberetingstype, E&H koder samt EAK koder?). Til DPA. Forklar procedure. Giver dette forskelle i de indberettede data til hhv. ADS og DPA? Medfører procedurerne barrierer eller incitamenter ift. indberetningen? Er der nogle strømme, som ikke indberettes (f.eks. gensalg som brugt EEE i Danmark eller eksport)? 11) Har jeres fima-kæde en ensartet procedure for håndtering af WEEE og indberetning? Hvis ikke: Oplys venligst navn og kontakt-detaljer på jeres miljø-chef? Miljøchefen for gruppen af virksomheder skal efterfølgender interviewes. Forslag til forbedringer

42 12) Har I konkrete forslag til forbedring af håndtering og indberetning af data? Barrierer og incitamenter? 13) Har I konkrete forslag til hvordan man kan forbedre indsamlingen af WEEE og dermed øge de mængder, der indsamles i jeres ordninger? Barrierer og incitamenter?

Hvad sker der med WEEE?

Hvad sker der med WEEE? Hvad sker der med WEEE? Affaldsdage 10. november 2017 Anne Harborg Larsen Cirkulær Økonomi & Affald Det vil jeg fortælle om Dialogproces om fremtidens producentansvar for WEEE Implementering af del2 af

Læs mere

Kortlægning af affaldsstrømme for elektronikaffald i 3 sektorer

Kortlægning af affaldsstrømme for elektronikaffald i 3 sektorer Bilag 4: Kravspecifikation delaftale 1 Kontraktsum: 1.300.000 Jord & Affald J.nr. MST-709-00032 Ref. ahl Den 12. februar 2015 Kortlægning af affaldsstrømme for elektronikaffald i 3 sektorer 1. Baggrund

Læs mere

Kommunens nuværende affaldsordninger

Kommunens nuværende affaldsordninger 7 Kommunens nuværende affaldsordninger Ordninger for private husstande Lejre Kommune er forpligtet til, at etablere indsamlingsordninger for affald fra private husstande. De private husstande er samtidig

Læs mere

Producentansvar for biler, batterier og elektronik

Producentansvar for biler, batterier og elektronik Producentansvar for biler, batterier og elektronik Producentansvar for biler, batterier og elektronik Anne Harborg Larsen Jord & Affald Det skal I høre om de næste 45 minutter Hvad er producentansvar?

Læs mere

Hvor bliver elektronikaffaldet

Hvor bliver elektronikaffaldet Hvor bliver elektronikaffaldet af? Overblik over affaldsstrømme samt værktøjskasse med initiativer til at få indsamlet og registreret mere elektronikaffald [Serietitel og årstal] Titel: Hvor bliver elektronikaffaldet

Læs mere

FEBRUAR 2015 MILJØSTYRELSEN

FEBRUAR 2015 MILJØSTYRELSEN FEBRUAR 2015 MILJØSTYRELSEN FORPROJEKT OM KOMMUNERS, DETAILHANDEL OG GROSSISTERS INDSAMLING AF ELEKTRONIKAFFALD, SAMT ELEKTRONIKAFFALD HOS MODTAGEANLÆG, INDSAMLERE OG TRANSPORTØRER KOMMUNEUDVÆLGELSE, FLOW-ANALYSER

Læs mere

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020

Tids- og aktivitetsoversigt Affaldsplan 2009-2020 Husholdninger Dagrenovation Information om sortering og om eksisterende ordninger En øget udsortering af genanvendelige materialer fra husholdningsaffald. Etablere affaldsøer i kolonihaver Optimere mulighederne

Læs mere

TILDELINGSORDNINGEN 2015

TILDELINGSORDNINGEN 2015 01-10-2015 TILDELINGSORDNINGEN 2015 INDSAMLING AF ELEKTRONIKAFFALD OG BATTERIER PÅ KOMMUNALE INDSAMLINGSSTEDER PR. 1. SEPTEMBER 2015 DPA-System beregner hvert år den mængde udtjent elektrisk udstyr som

Læs mere

Sikkerhedsstillelse (WEEE)

Sikkerhedsstillelse (WEEE) Sikkerhedsstillelse (WEEE) September 2015 I henhold til reglerne om producentansvar for affald fra elektriske og elektroniske produkter (EEprodukter) beskriver dette dokument principperne for sikkerhedsstillelse

Læs mere

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND

Affald fra husholdninger ALBERTSLUND Affald fra husholdninger 2014 ALBERTSLUND Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Indbyggertal pr. 1. januar. Indirekte

Indbyggertal pr. 1. januar. Indirekte Notat Notat til Dialogforum Jord & Affald J.nr. MST-7034-00001 Ref. pehem/ jehni/lived Den 29. september 2011 Kommunernes indberetninger af omkostninger til indsamling af udtjente bærbare batterier og

Læs mere

Kapitel 2 Definitioner

Kapitel 2 Definitioner 1 Bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet I medfør af 7 b, 44, stk. 1 og 4-6, 45, stk. 2, 5 og 7, 45 a, 45 d, stk. 1 og 2, 46 a, stk. 1-3, 46 b, stk. 1 og 2, 47, stk. 2 og 3, 48, stk. 4, 8 og 9, 50 d, stk.

Læs mere

Brugerrettigheder ved administration af data for kommunale indsamlingssteder i DPA-Systems register

Brugerrettigheder ved administration af data for kommunale indsamlingssteder i DPA-Systems register November 2014 Brugerrettigheder ved administration af data for kommunale indsamlingssteder i DPA-Systems register DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de

Læs mere

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet

Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission mulig Da ordbogen blev udvidet Mission Mulig, værdiagent, værdibeholder og værdiselskab. Renosyd fik sat dagsordenen, da den nye indsamlingsordning skulle træde i kraft i 2012 Noget af det vigtigste

Læs mere

ADS Affaldsdatasystemet d. 7. december 2016

ADS Affaldsdatasystemet d. 7. december 2016 ADS Affaldsdatasystemet d. 7. december 2016 DAKOFA Kursus i affaldsjura Johan Vestergaard Paulsen Hvad kan det bruges til? På landsplan: Planlægning, fremskrivning, politikudvikling For kommuner: Planlægning

Læs mere

Best practice for indsamling af batterier i kommunerne

Best practice for indsamling af batterier i kommunerne Best practice for indsamling af batterier i kommunerne Grundlag for videndeling mellem kommunerne om indsamling af bærbare batterier Miljøprojekt nr. 1577, 2014 Titel: Best practice for indsamling af batterier

Læs mere

KORTLÆGNING & PROGNOSE

KORTLÆGNING & PROGNOSE 2014 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE 2 FORORD I forbindelse med udarbejdelsen af den kommunale affaldshåndteringsplan 2014-2024 er denne kortlægnings- og prognoserapport udarbejdet. Affaldsbekendtgørelsens

Læs mere

Tildelingsordningen (WEEE/BAT)

Tildelingsordningen (WEEE/BAT) December 2014 Tildelingsordningen (WEEE/BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens regler

Læs mere

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling.

4. At mindre etageejendomme tilbydes bokse til opsamling af farligt affald og småt elektronikaffald. Boksene tømmes efter bestilling. Notat til indsamling af elektronikaffald og farligt affald Bygge, Plan og Miljø (BPM) har gennemført et forsøg med indsamling af småt elektronik i beholdere fra ca. 90 ejendomme. Desuden er der gennemført

Læs mere

Disposition. Hvilke krav stiller det nye WEEE- direktiv? Implementering i Danmark. Miljøstyrelsen v/søren Freil og Lis Vedel

Disposition. Hvilke krav stiller det nye WEEE- direktiv? Implementering i Danmark. Miljøstyrelsen v/søren Freil og Lis Vedel Nye WEEEregler og -krav Miljøstyrelsen v/søren Freil og Lis Vedel Dakofa-konference den 12. marts 2012 Disposition Hvilke krav stiller det nye WEEE- direktiv? Implementering i Danmark Ny y elektronikaffaldsbekendtgørelse

Læs mere

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper:

Storskraldsordningen omfatter to forskellige ordninger, målrettet de forskellige boligtyper: GLADSAXE KOMMUNE Forsyningsafdelingen Bilag 2 - Udbud af storskrald NOTAT Dato: 25. september 2015 Af: Lenette Møller Jensen, Anja Hoff Hansen og Malene Matthison-Hansen Introduktion og lovgrundlag Gladsaxe

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag Kortlægning af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport... 3 3 Husholdningsaffald...

Læs mere

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget

U dvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2013 U dvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillings område 10.26. 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2013 har der været en stabil bortskaffelse af alle former for affald

Læs mere

Tildelingsordningen tildelingskriterier

Tildelingsordningen tildelingskriterier November 2018 Tildelingsordningen tildelingskriterier DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens

Læs mere

Når du har bestået indsamlerprøven, får du automatisk tilsendt dit indsamlerbevis [link til indsamlerprøven]

Når du har bestået indsamlerprøven, får du automatisk tilsendt dit indsamlerbevis [link til indsamlerprøven] Indsamleruddannelsen Velkommen til indsamleruddannelsen. Her på siderne kan du læse det, du skal vide for at kunne bestå indsamlerprøven og opnå dit indsamlerbevis. Virksomheder som pr. 1. januar 2015

Læs mere

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder

AFFALDSPLAN Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 KORTLÆGNING af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund...3 2 Datakilder...3 2.1 Husholdningsaffald...3 2.2 Erhvervsaffald...3 2.3 Import og eksport...3 3 Husholdningsaffald...4

Læs mere

Affaldsplanværktøj. Jord & Affald Den 19. august 2015 VEJLEDNING. 1 http://www2.mst.dk/udgiv/publikationer/2013/01/978-87-92903-80-8.

Affaldsplanværktøj. Jord & Affald Den 19. august 2015 VEJLEDNING. 1 http://www2.mst.dk/udgiv/publikationer/2013/01/978-87-92903-80-8. VEJLEDNING Jord & Affald Den 19. august 2015 Affaldsplanværktøj Et værktøj for kommuner til beregning af genanvendelsesprocenten samt estimering af potentialer og aktuelle indsamlingseffektiviteter for

Læs mere

INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING

INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING INDSAMLING AF SMÅ- ELEKTRONIK FORSLAG TIL AFHENTNINGSORDNING DECEMBER 2014 Indsamling af småelektronik Indholdsfortegnelse 2 Indholdsfortegnelse 1 Indledning... 3 2 Lovgivningen... 5 2.1 Elektronikaffald...

Læs mere

ANBEFALINGER FRA PARTNERSKAB FOR INDSAMLING AF ELEKTRONIKAFFALD

ANBEFALINGER FRA PARTNERSKAB FOR INDSAMLING AF ELEKTRONIKAFFALD ANBEFALINGER FRA PARTNERSKAB FOR INDSAMLING AF ELEKTRONIKAFFALD GenvindingsIndustrien Association of Danish Recycling Industries BAGGRUND OM PARTNERSKABET Partnerskabet er 3-årigt og har løbet i perioden

Læs mere

Individuel producents indsamling af elskrot (WEEE)

Individuel producents indsamling af elskrot (WEEE) November 2014 Individuel producents indsamling af elskrot (WEEE) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens

Læs mere

KL s høringssvar til bekendtgørelse om batterier og akkumulatorer og udtjente batterier og akkumulatorer

KL s høringssvar til bekendtgørelse om batterier og akkumulatorer og udtjente batterier og akkumulatorer Miljøstyrelsen Strandgade 29 1401 København K Att: joaff@mst.dk KL s høringssvar til bekendtgørelse om batterier og akkumulatorer og udtjente batterier og akkumulatorer KL har modtaget ovennævnte bekendtgørelse

Læs mere

Bedre brug af affaldsdatasystemet og affaldsregisteret

Bedre brug af affaldsdatasystemet og affaldsregisteret 23. juni 2014 Bedre brug af affaldsdatasystemet og affaldsregisteret Del I Velkommen Del 1 Affaldsdatasystemet og praktisk gennemgang af standardrapporterne Præsentation og formål Indhold AFFALDSDATASYSTEMET

Læs mere

Høringssvar fra KL om elektronikskrotbekendtgørelsen

Høringssvar fra KL om elektronikskrotbekendtgørelsen Miljøstyrelsen joaff@mst.dk Høringssvar fra KL om elektronikskrotbekendtgørelsen KL har modtaget ovennævnte forslag i høring, og vi skal på den baggrund udtale følgende med forbehold for, at vi kan komme

Læs mere

Bilag 1. Øget genanvendelse i bringeordninger. Baggrund. 27. november 2014

Bilag 1. Øget genanvendelse i bringeordninger. Baggrund. 27. november 2014 27. november 2014 Bilag 1 Øget genanvendelse i bringeordninger Baggrund I Reno Djurs opland er der i dag en velfungerende indsamlingsordning for papir og pap, hvor alle husstande har en særskilt beholder

Læs mere

Notat om Miljøstyrelses lovforslag til implementering af batteridirektivet

Notat om Miljøstyrelses lovforslag til implementering af batteridirektivet Miljø- og Planlægningsudvalget (2. samling) MPU alm. del - Bilag 105 Offentligt Notat om Miljøstyrelses lovforslag til implementering af batteridirektivet Notatet uddyber RenoSams bemærkninger til lovforslag

Læs mere

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår

Bilag 7. 2. Afhentningsvilkår 6. februar 2014. 27 Nr. 130. Bilag 7 Retningslinjer for samarbejdet mellem producenter samt kommunalbestyrelserne ved indsamling af elektrisk og elektronisk udstyr fra de kommunale indsamlingssteder Reglerne

Læs mere

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser.

Først beskrives den nuværende situation på Djursland, herunder økonomien ved afsætning af affaldet fra de nuværende kuber til flasker/glas/dåser. NOTAT Dato: 2. marts 2016 Til: Fra: Bestyrelsen Administrationen Muligheder for optimering af bringeordninger (kuber) 1 Indledning Dette notat beskriver overordnet resultaterne af forsøgsprojektet med

Læs mere

Kommunernes indberetning for 2009 af omkostninger til indsamling af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer

Kommunernes indberetning for 2009 af omkostninger til indsamling af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer Kommunernes indberetning for 2009 af omkostninger til indsamling af udtjente bærbare batterier og akkumulatorer Dialogforums introduktion til Miljøstyrelsens notat Dialogforum består af repræsentanter

Læs mere

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 20. december 2012. Bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet 1) 17. december 2012. Nr. 1306.

Lovtidende A. 2012 Udgivet den 20. december 2012. Bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet 1) 17. december 2012. Nr. 1306. Lovtidende A 2012 Udgivet den 20. december 2012 17. december 2012. Nr. 1306. Bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet 1) I medfør af 45 a, 46 a, stk. 1 og 2, 48, stk. 4 og 8, 73, 80, stk. 1, 88, 89 b, 92

Læs mere

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget

Udvalg Teknik- og Miljøudvalget REGNSKAB 2012 Udvalg Teknik- og Miljøudvalget Bevillingsområde 10.26 Renovation mv. Udvalgets sammenfatning og vurdering I 2012 har der været kontinuerlig bortskaffelse af alle former for affald fra borgere

Læs mere

Tildelingsordningen (WEEE/BAT)

Tildelingsordningen (WEEE/BAT) Marts 2017 Tildelingsordningen (WEEE/BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens regler

Læs mere

Batterirapport. - en del af byen

Batterirapport. - en del af byen Batterirapport 2015 1 - en del af byen Indhold Forord... 3 Aktiviteter i 2015... 4 Kommunernes egne ordninger... 5 Indsamlingsresultater i 2015... 6 Økonomi... 8 Planlagte aktiviteter i 2016... 9 2 Forord

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 ALBERTSLUND KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Oversigt over forsøgsområder

Oversigt over forsøgsområder Affaldsforsøget Bedre sortering i større samlede bebyggelser Oversigt over forsøgsområder Fællesbilag Bilag 1 til alle delrapporter TIL GAVN FOR KLIMA OG MILJØ FORSØG 2015 AFFALD OG GENBRUG Bilag 1 Oversigt

Læs mere

AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB

AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB AFALDSFRI SKOLE OPSAMLING OG EVALUERING AF TESTFORLØB Affaldsfri skole - indsamling og sorteringsløsninger Opsamling og evaluering af testforløb Forord Som en del af Københavns Kommunes Ressource- og Affaldsplan

Læs mere

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune

Idekatalog. Idekatalog til affaldsplan 2005 Pandrup Kommune - et idékatalog Idekatalog Vi er nu nået godt halvvejs i arbejdet med den nye affaldsplan. Indtil nu er der arbejdet med at gøre status over, hvilke ordninger vi tilbyder brugerne, mængden af affald, der

Læs mere

1. Præsentation af Hillerød Forsyning

1. Præsentation af Hillerød Forsyning Agenda 1. Præsentation af Hillerød Forsyning 2. Affaldshåndtering i Hillerød Kommune Ved affaldsplanlægger og projektleder Kasper Damsgaard Thomsen Præsentation af Hillerød Forsyning Hillerød Forsyning

Læs mere

Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune

Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune Affald fra husholdninger 2011 Ballerup Kommune 1 Indholdsfortegnelse 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 3 Fraktioner og behandlingsformer... 8 4 Ordninger... 12 5 Affaldsmængder pr. indbygger og husstand...

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 HALSNÆS KOMMUNE INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013

AFFALDSPLAN KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 AFFALDSPLAN 2015 2024 KORTLÆGNING & PROGNOSE BILAG 1 AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for

Læs mere

Status 2013 for Affald

Status 2013 for Affald 2013 for Affald I 2013 har Teknik- og miljøudvalget truffet store beslutninger på affaldsområdet i Ballerup Kommune. Den ene er et forsøg med et helt nyt affaldssystem, hvor der i 2014 igangsættes forsøg

Læs mere

Høring over ændringer til bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet

Høring over ændringer til bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet Miljøstyrelsen Johan Vestergaard Paulsen jovpa@mst.dk Høring over ændringer til bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet Dansk Affaldsforening takker for at have modtaget ændringsforslaget i høring. Der er

Læs mere

AFFALDSPLAN

AFFALDSPLAN AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder Ishøj Kommune 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder

FORSLAG TIL AFFALDSPLAN Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder FORSLAG TIL AFFALDSPLAN 2019-2030 Bilag 1 Kortlægning af affaldsmængder 1 Indhold 1 Formål og baggrund... 3 2 Datakilder... 3 2.1 Husholdningsaffald... 3 2.2 Erhvervsaffald... 3 2.3 Import og eksport...

Læs mere

Bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet 1)

Bekendtgørelse om Affaldsdatasystemet 1) BEK nr 1306 af 17/12/2012 (Gældende) Udskriftsdato: 27. januar 2017 Ministerium: Miljø- og Fødevareministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7779-00224 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Affalds- og ressourceplan 2015-2024. Bilag 1-6. Planforslag i offentlig høring fra 11. marts til 15. maj 2015

Affalds- og ressourceplan 2015-2024. Bilag 1-6. Planforslag i offentlig høring fra 11. marts til 15. maj 2015 Affalds- og ressourceplan 2015-2024. Bilag 1-6 Planforslag i offentlig høring fra 11. marts til 15. maj 2015 side 2 Affald og Genbrug www.skidtergodt.dk affaldsplan@roskilde.dk tlf. 46313788 Layout: Annabir.dk

Læs mere

Miljøstyrelsen har den 22. november 2017 sendt udkast til ændring af bekendtgørelse nr. 130 af 6. februar i høring (herefter blot udkastet ).

Miljøstyrelsen har den 22. november 2017 sendt udkast til ændring af bekendtgørelse nr. 130 af 6. februar i høring (herefter blot udkastet ). Miljø- og Fødevareministeriet Miljøstyrelsen Cirkulær Økonomi og Affald Haraldsgade 53 2100 København Ø Brevet sendes alene elektronisk. Høring af ændring af bekendtgørelse om at bringe elektrisk og elektronisk

Læs mere

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4

Indholdsfortegnelse. 1. Forord... 3. 2. Læsevejledning... 4. 3. Opsamling... 4. 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Læsevejledning... 4 3. Opsamling... 4 3.1 Affaldskortlægning 2009... 4 3.2 Supplerende data-2013 vedrørende kommunale indsamlingsordninger... 5 3.2.1 Genanvendelsesprocent

Læs mere

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013

VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 VELKOMMEN TIL MØDE OM AFFALDSPLAN 2014 TIRSDAG D. 14. MAJ 2013 Program 18.00-18.15 Velkomst og præsentation 18.15-18.45 Orientering om rammerne for den nye affaldsplan 18.45-19.15 Præsentation af tankerne

Læs mere

Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT)

Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT) November 2014 Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med

Læs mere

Notat. Indhold. Affaldsfraktioner i Danmark. Dato: 4. december Version: 5

Notat. Indhold. Affaldsfraktioner i Danmark. Dato: 4. december Version: 5 Notat Projekt: Affaldsfraktioner i Danmark Dato: 4. december 2014 Version: 5 Udarbejdet af: Incentive Indhold 1 Opsummering 2 1.1 Indledning 2 1.2 Samlede resultater 3 1.3 Resultater for servicevirksomheder

Læs mere

Tildelingsordningen beregningsprincipper (WEEE)

Tildelingsordningen beregningsprincipper (WEEE) Marts 2017 Tildelingsordningen beregningsprincipper (WEEE) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens

Læs mere

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse

Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse Regulativ for erhvervsaffald Brønderslev Kommune Indholdsfortegnelse 1 Formål.......................................................... 2 2 Lovgrundlag..................................................

Læs mere

Direkte genbrug Nordforbrænding

Direkte genbrug Nordforbrænding Direkte genbrug Nordforbrænding Affaldskontoret ApS maj 2014 Direkte genbrug Affaldskontoret er af Nordforbrænding blevet anmodet om at opstille en tids- og handleplan, samt tilhørende økonomi for et forsøg

Læs mere

Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015

Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015 Bilag 4. Opfølgende interviews i Brøndby Strand Nord sep/okt 2015 AFRAPPORTERING Baggrund Efter implementering af ny villaordning med øget affaldssortering i Brøndby Kommune i 2014 (plast, papir, glas,

Læs mere

Kommunen mindede virksomheden om at

Kommunen mindede virksomheden om at Helsingør Jern og Metalhandel ApS Att.: Jesper Olsen Info@hjmrecycling.dk flindt@miljodk.dk Center for Teknik Miljø og Klima Natur og Miljø Mørdrupvej 15 3060 Espergærde Tlf. 4928 2454 mka55@helsingor.dk

Læs mere

Affald fra husholdninger GLOSTRUP

Affald fra husholdninger GLOSTRUP Affald fra husholdninger 2014 GLOSTRUP Kommune INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via genbrugsstationer...

Læs mere

Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport

Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport Affaldsplan 2009-2020 Kortlægningsrapport Kortlægning og prognoser Furesø Kommune, Affaldsplan 2009 2012, kortlægningsrapport 2 Indholdsfortegnelse 1. Forord... 3 2. Opfyldelse af mål fra Affaldsplan 2005-2008...

Læs mere

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk

Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400 mail@silkeborgforsyning.dk www.silkeborgforsyning.dk !!"#$ Silkeborg Forsyning a/s Tietgenvej 3 8600 Silkeborg Telefon: 8920 6400

Læs mere

Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT)

Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT) November 2018 Ændringer/tilføjelser til indberettede data (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med

Læs mere

Sikkerhedsstillelse (WEEE)

Sikkerhedsstillelse (WEEE) Sikkerhedsstillelse (WEEE) Oktober 2016 I henhold til reglerne om producentansvar for affald fra elektriske og elektroniske produkter (EEprodukter) beskriver dette dokument principperne for sikkerhedsstillelse

Læs mere

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007.

Indstilling. Ændring af storskraldsordningen i Århus Kommune. Til Århus Byråd via Magistraten. Teknik og Miljø. Den 30. august 2007. Indstilling Til Århus Byråd via Magistraten Teknik og Miljø Den 30. august 2007 AffaldVarme Århus Teknik og Miljø Århus Kommune 1. Resume Byrådet har besluttet, at skraldespandene skal væk fra fortovet

Læs mere

Administrativ procedure for kommunikation i forbindelse med tildelingsordningen (WEEE, BAT)

Administrativ procedure for kommunikation i forbindelse med tildelingsordningen (WEEE, BAT) December 2014 Administrativ procedure for kommunikation i forbindelse med tildelingsordningen (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative

Læs mere

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1)

Forslag. Lov om ændring af lov om miljøbeskyttelse 1) 2013/1 LSF 73 (Gældende) Udskriftsdato: 21. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7041-00013 Fremsat den 14. november 2013 af miljøministeren (Ida

Læs mere

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 SAMLERAPPORT VESTFORBRÆNDING

AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 SAMLERAPPORT VESTFORBRÆNDING AFFALD FRA HUSHOLDNINGER 2013 SAMLERAPPORT VESTFORBRÆNDING INDHOLDSFORTEGNELSE 1 Sammenfatning... 3 2 Metode... 5 Kilder... 5 Særligt om nogle fraktioner... 5 Fordelingsnøgler for affald indsamlet via

Læs mere

MATERIELSPECIFIKATIONER

MATERIELSPECIFIKATIONER MATERIELSPECIFIKATIONER TILDELINGSPERIODEN 1. SEPTEMBER 2014 TIL 31. AUGUST 2015: OPSAMLINGSMATERIEL TIL INDSAMLING AF ELEKTRONIKAFFALD OG BATTERIER Dette dokument indeholder de kollektive producentordningers

Læs mere

Hvor bliver elektronikaffaldet af?

Hvor bliver elektronikaffaldet af? Hvor bliver elektronikaffaldet af? Overblik over affaldsstrømme samt værktøjskasse med initiativer til at få indsamlet og registreret mere elektronikaffald Miljøprojekt nr. 1547, 2014 Titel: Hvor bliver

Læs mere

Ny regulativ tekst Gammel tekst

Ny regulativ tekst Gammel tekst Ny regulativ tekst Gammel tekst Regulativændringer 2015 Husholdningsaffaldsregulativ Blå tekst er nye rettelser Indførelse af boligforeningsordning for farligt affald Indførelse af boligforeningso rdning

Læs mere

Affaldsplan for Slagelse Kommune 2014-2024 Bilag 4: Tidsplaner. Godkendt af Slagelse Byråd den 15. september 2014

Affaldsplan for Slagelse Kommune 2014-2024 Bilag 4: Tidsplaner. Godkendt af Slagelse Byråd den 15. september 2014 Affaldsplan for Slagelse Kommune 2014-2024 Bilag 4: Tidsplaner Godkendt af Slagelse Byråd den 15. september 2014 Tidsplan, husholdninger fejlsorterede materialer i dagrenovatationen Information om sortering

Læs mere

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser

Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Bilag 6: Planens samlede driftsomkostninger og anskaffelser Affaldshåndteringsplanens fokusområder Alle tal er i 1.000 kr. Alle tal med * er internt forbrug indeholdt i nuværende organisation. (1) Note

Læs mere

NYHEDSBREV AFFALDSDATASYSTEMET OG AFFALDSREGISTERET (December 2012)

NYHEDSBREV AFFALDSDATASYSTEMET OG AFFALDSREGISTERET (December 2012) NYHEDSBREV AFFALDSDATASYSTEMET OG AFFALDSREGISTERET (December 2012) Beskrivelse af ændringer i ADS Den 19. november opdaterede vi Affaldsdatasystemet. Opdateringen har rettet nogle fejl og har forbedret

Læs mere

4 Styrket samarbejde om affaldsforebyggelse kordinering af mål og midler 5 Pap og papir identificering af optimal indsamlingsmetode

4 Styrket samarbejde om affaldsforebyggelse kordinering af mål og midler 5 Pap og papir identificering af optimal indsamlingsmetode Til: Miljø-, Teknik- og Erhvervsudvalget Kopi til: Byrådet Fra: Center for Drift og Teknik Status for realisering af Furesø Kommunes Affaldsplan 2009-2020 Furesø Kommunens Affaldsplan 2009 2020 blev udarbejdet

Læs mere

Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT)

Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT) November 2014 Ophør/fusioner af virksomheder (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative opgaver, som er forbundet med miljølovgivningens

Læs mere

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece!

Sortér dit affald. Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Sortér dit affald Vi kan genbruge det meste af dit affald, hvis du sorterer det rigtigt. Se, hvordan du gør i denne pjece! Det tager kun et øjeblik at sortere dit affald, men det har stor betydning for

Læs mere

Bekendtgørelse om at bringe elektrisk og elektronisk udstyr i omsætning samt håndtering af affald af elektrisk og elektronisk udstyr 1)

Bekendtgørelse om at bringe elektrisk og elektronisk udstyr i omsætning samt håndtering af affald af elektrisk og elektronisk udstyr 1) BEK nr 130 af 06/02/2014 (Gældende) Udskriftsdato: 24. juni 2016 Ministerium: Miljøministeriet Journalnummer: Miljømin., Miljøstyrelsen, j.nr. MST-7041-00016 Senere ændringer til forskriften Ingen Bekendtgørelse

Læs mere

Batterirapport. - en del af byen

Batterirapport. - en del af byen Batterirapport 2017 1 - en del af byen Indhold Forord...3 Aktiviteter i 2017...4 Kommunernes egne ordninger...5 Indsamlingsresultater i 2017...6 Økonomi...8 Planlagte aktiviteter i 2018...9 2 Forord Velkommen

Læs mere

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK

Affaldsplan Udkast til høring af affaldsplan UNMK Affaldsplan 2015-2024 Udkast til høring af affaldsplan UNMK 17.2.2015 Affaldsplan 2015-2024 Affaldsbekendtgørelsen fastsætter, at kommunerne skal udarbejde en affaldsplan for håndtering af affald. Planperioden

Læs mere

EVALUERING AF LEJRE KOMMUNES AFFALDSORDNINGER DECEMBER 2008

EVALUERING AF LEJRE KOMMUNES AFFALDSORDNINGER DECEMBER 2008 EVALUERING AF LEJRE KOMMUNES AFFALDSORDNINGER DECEMBER 2008 Q/markedsanalyse Låsbygade 65 6000 Kolding Tlf. 75 50 39 60 Indholdsfortegnelse Forord...3 1. Sammenfatning...4 1.1. Dagrenovation...4 1.2. Hjemmekompostering...4

Læs mere

Høringsnotat ændring af elektronikaffaldsbekendtgørelsen

Høringsnotat ændring af elektronikaffaldsbekendtgørelsen NOTAT Jord & Affald J.nr. 7779-00149 Ref. Mekba Den 18. november 2011 Høringsnotat ændring af elektronikaffaldsbekendtgørelsen Miljøstyrelsen sendte den 18. oktober 2011 udkast til ændret bekendtgørelse

Læs mere

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald

Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Oktober 2015 5. info Vi har brug for DIN hjælp til at sortere affald Hvordan sorterer din nabo? Kære beboer i Lærkeparken Vores pilotprojekt Affald er ressourcer, der skal genanvendes er stadig godt i

Læs mere

Administrativ procedure for kommunikation i forbindelse med tildelingsordningen (WEEE, BAT)

Administrativ procedure for kommunikation i forbindelse med tildelingsordningen (WEEE, BAT) Januar 2017 Administrativ procedure for kommunikation i forbindelse med tildelingsordningen (WEEE, BAT) DPA-System er en forkortelse for Dansk Producent Ansvarssystem. DPA-System varetager de administrative

Læs mere

Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020

Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020 Page 1 of 49 Sorø Kommunes affaldsplan 2010-2020 Bilag 1 Page 2 of 49 Page 3 of 49 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 2.1 Husholdninger 2.1.1 Dagrenovation 2.1.2 Papir og pap 2.1.3 Glas 2.1.4 Emballageaffald:

Læs mere

Affaldsplan 2009-2012

Affaldsplan 2009-2012 Randers Kommune Affaldsplan 2009-2012 Bilag 1 1 Affaldsplanens opbygning 2 Planopslag 3 Planopslag 3.1 Husholdninger 3.1.1 Dagrenovation 3.1.2 Emballageaffald glas/papir/pap 3.1.3 Emballageaffald plast

Læs mere

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering... Regulativ for jord Holbæk Kommune Gældende fra 28.6 2012 Indhold 1. Formål... 2 2. Gyldigheds- og anvendelsesområde... 2 3. Lovgrundlag og definitioner... 2 4. Definitioner... 3 5. Områdeklassificering...

Læs mere

Bilagsrapport 6: Analyse af batterier fra husholdninger i Århus Kommune

Bilagsrapport 6: Analyse af batterier fra husholdninger i Århus Kommune Bilagsrapport 6: Analyse af batterier fra husholdninger i Århus Kommune 16. juli, 2007 Lotte Fjelsted Institut for Miljø & Ressourcer Danmarks Tekniske Universitet Indhold 1 BAGGRUND... 2 2 ANALYSE...

Læs mere

23-08-2010 Marius Pedersen A/S 1

23-08-2010 Marius Pedersen A/S 1 Dakofa konference d. 24.8.2010 2010 Genanvendelse af erhvervsaffald i det nye, frie marked Status og muligheder Salgs- og marketingdirektør Jeanett Vikkelsøe Marius Pedersen A/S 23-08-2010 Marius Pedersen

Læs mere

Bekendtgørelse om affald

Bekendtgørelse om affald Fornyet høring over tilmeldeordning for virksomhedernes adgang til genbrugspladser samt nye gebyrbestemmelser Bekendtgørelse om affald. Etablering af og krav til visse ordninger for virksomheder 39. Kommunalbestyrelsen

Læs mere

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart

Præsentation. Udviklingsplan 2011-2013. Middelfart Kommune Renovationsvæsenet. Virksomhedens navn. Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Præsentation Virksomhedens navn Middelfart Kommune Renovationsvæsenet Adresse Fynsvej 100 5500 Middelfart Telefonnummer E-mail adresse Antal pladser eller antal elever Personalenormering Budgetramme i

Læs mere

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE

Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Ny affaldsløsning BRØNDBY KOMMUNE Velkommen til Skraldetanterne dine nye affaldsbeholdere Brøndby Kommune gør det nu lettere for dig at sortere dit affald, så det kan blive genbrugt. Derfor får alle med

Læs mere

Refleksioner over konsekvenser af ny definition på MSW og beregning af genanvendelsesprocenter

Refleksioner over konsekvenser af ny definition på MSW og beregning af genanvendelsesprocenter Refleksioner over konsekvenser af ny definition på MSW og beregning af genanvendelsesprocenter v/henrik Wejdling, AffaldPlus DAKOFAs konference 20.03.18 Husholdningsaffald Definition Gældende Nye Ingen

Læs mere