Få et fuldstændigt rent hjem med denne effeektive rengøringsrutine

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Få et fuldstændigt rent hjem med denne effeektive rengøringsrutine"

Transkript

1 Få et fuldstændigt rent hjem med denne effeektive rengøringsrutine Organisering og gode rengøringsrutiner vil spare dig for en masse tid og gøre rengøringen mere overskuelig. Læs her, hvordan din rengøring kan blive mere grundig, så du kan få et skinnende rent hjem. En mere effeektiv rengøring Rengøring er måske ikke ligefrem din yndlingsbeskæftiigelse. Faktisk synes de fleste af os nok, at rengøring er en sur pligt, der bare skal overstås i en fart. Det kan desuden være svært at få presset rengøringen ind i en travl hverdag. Ikke desto mindre er rengøring en nødvendighed. Og helt ærlig talt; findes der en mere tilfredsstillende følelse, end at sættee sig i sofaen og nyde den et rengjort hjem? Følg disse gode råd, og rengøringen vil blive meget mere overskuelig. Hvilken rengøringstype er du? Det er en fordel at vide, hvilken type du er, så du kan planlægge ud fra det. Først og fremmest bør du finde ud af, om du foretrækker at kaste dig over én ugentlig hovedrengøring, eller om du hellere vil tage rengøringen i mindre bidder i løbet af ugen. Det kan også være en blanding, hvor du eksempelvis tager de mest basale og overskuelige ting i løbet af ugen, og tager en ugentlig tørn i weekenden med de resterende tidskrævende ting.

2 Skriv rengøringen i kalenderen Få et overblik over dine daglige gøremål og find tid til rengøringen. Det er her, at din rengøringstype kommer ind i billedet, og hvorvidt du skal have flere og kortere rengøringstidspunkter eller én ugentlig rengøringssession. Det kan være smart at skrive rengøringen ind i kalenderen, da du på den måde binder dig mere til aftialen. Samtidig skaber det overblik over din sparsomme tid, og du kan holde fri, når du har fri helt uden dårlig samvitteighed, der stresser dig. Lav en rengøringsrutine Du kan starte med at lave en liste, hvor du opstiller de opgaver, som du ønsker at få udført hver uge. Du vil nok opleve, at din liste hurtigt bliver lang. Udvælg derfor omhyggeligt, hvilke rengøringsopgaver der er mest nødvendige, og som er realistiske at nå for dig og din kalender. Hygiejnisk rengøring eller æstetisk rengøring? Har du svært ved at få presset rengøring ind i din kalender, kan du med fordel prioritere den hygiejniske rengøring fremfor den mere æstetiske rengøring. Hygiejnisk rengøring skal sikre, at der ikke er en direkte sundhedsfare. Det handler eksempelvis om udluftining samt rengøring af toilet og køkken. Æstetisk rengøring handler derimod om at få boligen til at fremstå ren og skinnende, uden nødvendigvis at have en sundhedsmæssig gevinst. Så er din tid ekstra dyrebar en periode, kan du med fordel nedprioritere den æstetiske rengøring. Du kan eksempelvis uden sundhedsskadelige problemer udskyde pudsning af vinduer. Få styr på rækkefølgen Hvis rengøringen skal klares hurtigt, er det vigtigt at få styr på, hvilken rækkefølge du gør tingene i. Rengøringsrutinen er altafgørende for effeektiviteten. Denne rækkefølge bør din rengøringsrutine følge. Start med at fjerne alle tæpper, plaider og lignende, så du kan komme til. Det vil forhindre støv i at hvirvle op på de aftiørrede flader, når du senere skal fjerne det for at komme til. Er det tid til at skiftie sengetøj, bør du af samme årsag også gøre dettee, inden du starter din rengøring. Start altid oppe og afslut nederst. Følger du ikke denne rækkefølge, vil det betyde, at du kan starte forfra. Støv fra den øverste hylde vil nemlig dale ned, når du tørrer den af. Det betyder derfor også, at det er en fordel at støvsuge og vaske gulve til sidst. Støv alle rum af først og støvsug så dereftier overalt. Tager du et rum ad gangen, vil du med stor sandsynlighed slæbe støv og skidt rundt mellem de beskidte og de rene rum og så kan du starte forfra igen. Afslut med at luftie ud. Det kan være fristende at luftie ud, imens du gør rent, men det kan resulterer i, at støvet hvirvler rundt og aldrig bliver indfanget af hverken klud eller moppe.

3 Smarte smutveje, der vil gøre rengøringen til en leg Du kan gøre rengøringsrutinen langt mere effeektiv og sjov med disse tricks. Sørg for at holde boligen ryddelig, så rengøringen er ligetil. Er du tidspresset, kan du fokusere på de mest udsattee rum eksempelvis køkken og toilet. Gentag rengøringsopgaverne i samme rækkefølge hver gang. Indlæring af opgaverne vil gøre rengøringen hurtigere gang for gang. Start med at påføre de rengøringsmidler, der skal sidde et stykke tid, og gå videre med en anden rengøringsopgave i mellemtiden. På den måde sparer du tid og effeektiverer din rengøringsrutine. Sæt musik på og dans dig gennem rengøringen så vil det med garanti blive sjovere. Gør rengøringen til en familieopgave. Tiden flyver afsted, når du er i godt selskab så få fat i en rengøringspartner. Gør det for eksempel til en leg for børnene og tag tid på hvem, der er hurtigst. Dettee skal du gøre hver dag: Rede sengen Gøre kaffeebryggeren ren Vaske op Tørre køkkenbord af, Vaske tøj Feje eller støvsuge køkkengulve Tørre badeværelsesfliser af eftier brug Tørre køkken- og badeværelsesvaske over Hver uge: Vaske køkken- og badeværelsesgulve Gøre sanitet i badeværelse helt rent Gøre spejle rene Støve møbler af Støvsuge gulve og møbler Skiftie sengetøj Smide gammelt mad ud Tørre køkkenmaskiner af

4 Gøre mikroovnen ren Hver måned: Støvsuge dørlister, gulvpaneler o.lign. Støve lamper af Støve persienner af Gøre opvaskemaskinen og vaskemaskinen rene Hver 3-6. måned: Gøre fryseren ren Vaske badeværelsesforhænget Gøre rent under og bag møbler Vaske puder og dyner Støvsuge madrasser Gøre ovnen ren 1. Du glemmer at bruge rengøringshandsker Rengøringsmidler kan være meget hårde for huden, og det er derfor rigtig dumt at droppe handskerne.samtidig bør man vaske sine handsker eftier endt rengøring. Hvis du har stået og arbejdet med skrappe rengøringsmidler som klorin eller eddike, er det vigtigt at gøre dem rene bageftier, akkurat som du ville vaske dine viskestykker eller karklude. Handskerne skal dog ikke i vaskemaskinen, men blot vaskes under rindende vand. Vask dine hænder i sæbe iført handskerne, ligesom du ville vaske hænder normalt, og læg dem til tørre, inden du pakker dem væk. 2. Du har ikke udstyret i orden Folk bruger de forkerte produkter til de steder, de er i tvivl om, og derfor opnår de ikke den ønskede virkning. Sørg for, at du ved, hvilke produkter der skal bruges til hvad, så du ikke hælder glaspudsrens i toiletteet og sprayer afkalker på TV-skærmen. 3. Du doserer rengøringsmidlerne forkert Det er vigtigt, at de forskellige rengøringsmidler bliver brugt eftier forskriftierne, hvis de skal have den ønskede effeekt.

5 For meget sæbe i vandet kan give fedtede overflader, og for meget pulver i vaskemaskinen kan bl.a. ses i form af små hvide klumper af vaskemidlet i tøjet eftier vask. Så dosér korrekt, så du ikke skal gøre dobbelt rent eller vaske mere end en gang - både for din egen, men også for miljøets skyld. Lade være med at sjuske med opvridningen af klude, når der arbejdes med rengøringsmidler. Vrid altid kluden godt op, så du undgår striber i vindueskarmen eller på andre overflader. 4. Du glemmer at give tingene tid Gør det nemt for dig selv og hæld ikke produkter i toiletteet, håndvasken eller badekarret for så at skrubbe løs med det samme. Hæld det i og lad det virke i 10 minutteers tid, inden du skrubber. Så sparer du dine kræftier og knofedt på unødvendig skrubben, da pletteer og snavs letteere tørres af, når rengøringsmidlet lige har siddet og virket et par minutteer. 5. Du arbejder uden strategi Ambitionerne kan være store, når hjemmet skal have en ordentlig omgang, men mange kommer oftie til at slå for stort brød op, end de kan bage. Lad eksempelvis være med at starte med at tømme alle skabene i hele huset på én gang. Husk, at indholdet også skal tilbage i skabene igen, og dettee tager oftie længere tid, fordi man altid kommer til at sidde og studere de glemte ting, man har i skabene. Vær tilfreds med det du når, så du ikke har dårlig samvitteighed over, at du ikke nåede hele huset på en gang. Et eller to rum af gangen kan være rigtig godt. Lidt er bedre end ingenting. 6. Du mangler en tidshorisont Det handler om at motivere sig selv på bedst mulig vis, så rengøringen ikke bliver en sur pligt. Lad være med at gå i gang med rengøring og oprydning, med mindre du ved cirka, hvornår du skal være færdig igen. For mange er rengøringen kedelig og irriterende et stykke arbejde, og det bliver kun mere trætteende, hvis man ikke har en tidshorisont. Hvis man har lagt en plan om, hvilke rum der skal ordnes, er man oftie ikke bare mere effeektiv, men det hele kommer også til at glide lidt nemmere. Husk dog at sørge for at planen er overskuelig.

6 Man kan nå meget på en halv time i et køkken, så sæt æggeuret og kom i sving. Inviter eventuelt kæresten, samboen eller børnene med og forklar dem, at når uret ringer, så er de færdige - og lad os se, hvem der kan nå mest. 7. Du glemmer støv, kroge og hjørner Støvsugede gulve mister hurtigt deres glans, hvis der stadig hænger spindelvæv i hjørnerne og støv i krogene. Folk glemmer oftie, at støv og skidt mange gange arbejder sig oppefra og ned, og så overser de at rengøre loftier, fjerne spindelvæv omkring lamperne og så videre. Tør de stor nullermænd ned på gulvet velvidende, at støvsugeren kommer på banen eftierfølgende - og gør det så til en del af rutinen at bruge støvsugerhovedet rundt i alle hjørnerne af loftiet samt andre steder, hvor der ellrs kunne være brug for det, mens du alligevel har støvsugeren fremme. Det tager kun 5 minutteer, men er oftie noget folk kun forbinder med den store forårsrengøring, hvilket er ærgeligt, for det er langt mere overskueligt end det lyder til at være. 8. Du springer oprydningen over Folk, der ikke rydder regelmæssigt op, kommer hurtigt til at føle, at rengøring er en komplet uoverskuelig opgave, både fordi de ikke kan finde deres rene karklude i al vasketøjet, men også fordi de ikke ser al støvet for bare rod. Gå lige en runde i hjemmet hver aftien, hvor du rydder op og luftier ud inden sengetid. Bare 5-10 minutteer kan gøre underværker. Sørger du for, at dit hjem er nogenlunde ryddet op, bliver du heller ikke taget på sengen, hvis der kommer uventede gæster. Manglende rengøring er ikke så synlig, så længe ens hjem er opryddet. Har du kun en halv time til rådighed, inden gæsterne kommer, så prioter at rydde op, tør hurtigt toiletteet og håndvasken af og pynt med lidt friske blomster og levende lys i stuen - så synes alle dit hjem er hyggeligt og pænt. Og når nøden er størst, så bare kast rodet ind i skabene eller ned i vasketøjskurvene - du kan altid rettee op på det, når gæsterne er gået. 9. Du glemmer køleskab, vaskemaskine og opvaskemaskine Folk har en tendens til at glemme hverdagens hjælpemidler som køleskab, vaskemaskine og opvaskemaskine. Det er oftie de maskiner, der gør vores beskidte ting rene for os, som vi selv glemmer at rengøre. Husk dem, for de skulle gerne holde længe og fortsat gøre tøjet og bestikket rent for os«, siger hun og råder folk til at rengøre doseringsskuffeen i vaskemaskinen ugentligt og sørge for, at opvaskemaskinen ikke er fuld af kalk i kanterne.

7 10. Du venter for længe med at komme snavset til livs Husk altid at forebygge snavs og lugte. Vent ikke til skaden ER sket, for så er problemet altid langt mere uoverskuelig. Vent ikke til afløbet er stoppet til og hæld jævnligt en liter kogende vand og lidt opvaskemiddel ned i håndvasken. Vent heller ikke på, at toiletteet har ulækre rande og urin fedtet godt ind i kummen - tag det løbende, hver uge, så sparer du både en masse tid samt penge på skrappere midler. Forebygning 1. Brug måtteer Køb nogle gode måtteer, der kan ligge i gangen. De er nemme at ryste og kan forhindre indslæb 2. Luft ud Det er en gammel klassiker, Jeg tror rigtig mange glemmer udluftiningen. Gør det om morgenen, hvor huset alligevel er koldt - og om eftiermiddagen, når man kommer hjem igen«, foreslår hun og fortæller, at udluftiningen er nødvendig i forhold til støv, fugtighed og rester af kemikalier fra eksempelvis rengøringsmidler eller møbler. Det er vigtigt, at hele familien er opmærksom på det - at man gør det til et fast ritual. 3. Skift sko Igen et gammelt råd, men som man især op til den kommende sommersæson bør være opmærksom på. Det handler om at minimere indslæbet i boligen. anbefaler, at man skiftier til et par indendørssko i stedet for- Først og fremmest er det vigtigt, at du fokuserer på opgaven, og at du ikke lader dig distrahere af en telefon, der ringer eller børn, der løber rundt og leger. Du kan eventuelt give børnene et par opgaver - de kan eksempelvis tørre fodpaneler af. Hvis børnene hjælper til, går rengøringen letteere og hurtigere. Inden begynder rengøringsarbejdet, er det en god ide at finde alle de redskaber frem, som du har brug for.

8 Det er desuden vigtigt at du rengør fra oven og arbejder dig dereftier ned mod gulvet. På den måde undgår du at eftierlade støv på de områder, du allerede har vasket. Ved at følge dettee råd, vil du opleve at alt skidtet ender på gulvet, hvor støvsugeren til sidst klarer arbejdet. 15 minutteer: Tørre støv af Brug en tør microfiberklud til at tørre støv af. En våd klud vil typisk eftierlade gimme striber, hvilket oftiest fører til mere arbejde. Brug kun den våde klud, hvis du skal fjerne pletteer på møblerne. 10 minutteer: Badeværelse Start med at sprøjte kalkfjerner i brusenichen og håndvasken. Rengør toiletteet og puds spejlet, mens kalkfjerneren virker. Brug en svamp og masser af vand til at fjerne kalkfjerneren. 8 minutteer: Køkken I køkkenet vil der være nogle pletteer, som kræver en fugtig klud. Rengør alle synlige overflader: borde, køkkenlåger, bordplade, køkkenmaskiner osv. 20 minutteer: Støvsugning Nu, hvor alle overflader i højden er rengjort, er det tid til at få gang i støvsugeren. Sørg for, at posen ikke er for fuld, før du begynder støvsugningen. Er posen fuld, vil du ende med blot at hvirvle støvet op uden at det bliver suget effeektivt ind i støvsugeren. Når du støvsuger, er det en god ide at starte ved de indre hjørner i rummet og slut i døråbningen. På den måde undgår du at trækket skidtet med rundt, hvor du lige har støvsuget. 7 minutteer: Pletteer på gulvet I stedet for at vaske gulvet i alle rum i hele huset, kan du nøjes med at fjerne synlige pletteer. Så længe du har støvsuget grundigt, kan du blot tage en fugtig klud med rundt og tørre af, hvor det er nødvendigt. Har du tid i overskud, kan det dog anbefales, at du prioriterer at vaske gulvet i køkkenet og på badeværelset, da det oftiest er her, gulvet bliver mest beskidt. OBS! Har du et meget stort hus, kan rengøringen selvsagt komme til at tage mere end én time.

RENGØRING. hos dig der er overfølsom

RENGØRING. hos dig der er overfølsom RENGØRING hos dig der er overfølsom FORORD Det er ikke muligt at rengøre sig ud af allergiske problemer, men rengøringen er vigtig, fordi den nedsætter støvmængden og dermed mængden af allergener og irritanter

Læs mere

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden

Kabinen. Sådan gør du: Værktøjet skal være i orden Kabinen Sådan gør du: Kabinen er et godt sted at starte når du vil gøre din bil ren, så kan den nemlig tørre, mens du vasker og polerer resten af bilen. Tørre! ja for der skal noget fugt til, for at få

Læs mere

Klargøring af lejemål ved fraflytning

Klargøring af lejemål ved fraflytning Klargøring af lejemål ved fraflytning 1 Huskeliste Det kan være stressende at flytte, og det er nemt at miste overblikket over, hvad der er rengjort og ordnet og hvad der mangler i forbindelse med en flytning.

Læs mere

Hovedrengøring sommer 2010

Hovedrengøring sommer 2010 Hovedrengøring sommer 2010 VARME TRAPPE Det forventes, at der ved hovedrengøringen mindst udføres følgende: 1. Spindelvæv i "lofterne" fjernes med en kost. 2. Vinduerne mod gården, som kan nås, vaskes

Læs mere

Ydelsesbeskrivelse. for. Praktisk hjælp

Ydelsesbeskrivelse. for. Praktisk hjælp Ydelsesbeskrivelse for Praktisk hjælp 2010 Forord...3 Visitation...3 Rengøring...4 Tøjvask...6 Indkøbsordning...7 Ydelser...8 Øvrige opgaver...8 Fleksibel hjemmehjælp...9 Forord Praktisk hjælp skal gives

Læs mere

1. Kontor, opvaskerum og mellemgang ved køkken (4 alumner) (Revideret 2. oktober 10) Godkendt 2. omgang. Tidspunkt Beskrivelse Godkendt Bemærkninger

1. Kontor, opvaskerum og mellemgang ved køkken (4 alumner) (Revideret 2. oktober 10) Godkendt 2. omgang. Tidspunkt Beskrivelse Godkendt Bemærkninger 1. Kontor, opvaskerum og mellemgang ved køkken (4 alumner) (Revideret 2. oktober 10) Tidspunkt Beskrivelse Godkendt Bemærkninger Opvaskerum 1 gang om ugen Vask gulv med grovrens, også under KEN og vasken

Læs mere

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Den store guide til Rengøring Køkken børneværelse

guide MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus sider Den store guide til Rengøring Køkken børneværelse MARTS 2011 - flere guider på bt.dk/plus guide 16 sider Den store guide til Rengøring Køkken stue Badeværelse børneværelse Ekspertens bedste råd 2 rengøring 3 Flere guides på bt.dk/plus Rent i hele huset

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

Sundt indeklima sådan gør du

Sundt indeklima sådan gør du Sundt indeklima sådan gør du Indeklimaet er vigtigt for din families sundhed Vi opholder os indendøre mange timer om dagen og derfor er indeklimaet vigtigt for vores sundhed. Rygning og fugt, men også

Læs mere

God ergonomi i rengøringsarbejdet

God ergonomi i rengøringsarbejdet TUP14 motivation og læringsudbytte God ergonomi i rengøringsarbejdet FOKUS PÅ TOSPROGEDE AMU KURSISTER Pas på kroppen når du arbejder! Mennesker arbejder med rengøring alle steder, også mange steder, hvor

Læs mere

Rengøring. guide DEN STORE GUIDE TIL. sider KØKKEN STUE BADEVÆRELSE BØRNEVÆRELSE EKSPERTENS BEDSTE RÅD

Rengøring. guide DEN STORE GUIDE TIL. sider KØKKEN STUE BADEVÆRELSE BØRNEVÆRELSE EKSPERTENS BEDSTE RÅD April 2013 - flere guider på bt.dk/plus og b.dk/plus guide 16 sider DEN STORE GUIDE TIL Rengøring KØKKEN STUE BADEVÆRELSE BØRNEVÆRELSE EKSPERTENS BEDSTE RÅD 2 rengøring Rent i hele huset INDHOLD I DETTE

Læs mere

Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PRAKTISK HJÆLP

Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PRAKTISK HJÆLP Morsø Kommune Social og Sundhed KVALITETSSTANDARD FOR PRAKTISK HJÆLP Revideret april 2015 Hvad er hjælpens lovgrundlag? Lov om Social Service 83 og 83 a. Hvilken hjælp er omfattet? Praktisk hjælp ud fra

Læs mere

Ingen Lette begrænsninger begrænsning

Ingen Lette begrænsninger begrænsning Sundhed & Omsorg Katalog over indsatsområder Indsatsområde: Vedligeholde/kompensere 2.1.1 Rengøring Indsats med henblik på at sikre/udføre rengøringsopgaver i borgerens hjem. Lovgrundlag Lov om Social

Læs mere

Den store rengøringsplan for efterårsferien

Den store rengøringsplan for efterårsferien 25,3 OZ / 750 ml BASERET PÅ Den store rengøringsplan for efterårsferien Med økologisk blomstervand Naturlige essentielle oiler fra Grapefrugt SUKKER PRODUCERET I DANMARK Så er vi klar til at skyde den

Læs mere

Information om beboerhuset Skæphøj

Information om beboerhuset Skæphøj Beboerhuset Skæphøj hører til afdeling 88 under Østjysk Bolig. I beboerhuset er der festsal samt gæsteværelse. Festsal og gæsteværelse kan lejes af beboere i Østjysk Bolig Ry afdelingerne, samt medlemmer

Læs mere

Kvalitetsstandard. Borgerens kvalitetsmål

Kvalitetsstandard. Borgerens kvalitetsmål Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard Praktiske opgaver Indsats med henblik på at sikre/udføre praktiske opgaver i borgerens hjem herunder indkøb Lovgrundlag Lov om Social Service 1, 83 og 95 Visitation

Læs mere

Børn og Pligter. (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme]

Børn og Pligter. (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme] Børn og Pligter (1 19 år) [Aldersinddelt guide over hvad du kan forvente dit barn kan derhjemme] Pligter er vigtige for dit barn Opdragelse et ord der sætter mange tanker i gang, både negative og positive.

Læs mere

Rengøring Giv os feedback! Hvor bliver der gjort rent?

Rengøring Giv os feedback! Hvor bliver der gjort rent? Om rengøring Her er de vigtigste punkter fra serviceområdet rengøring samlet, så du nemt og hurtigt kan danne dig et overblik over, hvad du kan forvente af rengøringen på din arbejdsplads 1 Rengøring I

Læs mere

FAKTA 4:1. Personlig hygiejne og rengøring. Personlig hygiejne og rengøring. Mad, hygiejne og mikroorganismer 2

FAKTA 4:1. Personlig hygiejne og rengøring. Personlig hygiejne og rengøring. Mad, hygiejne og mikroorganismer 2 Personlig hygiejne og rengøring FAKTA 4:1 Personlig hygiejne og rengøring Det er nødvendigt med en god personlig hygiejne og en god hygiejne i køkkenet, når du laver mad. Det er især vigtigt at vaske hænder

Læs mere

Sådan passer du på din lejlighed

Sådan passer du på din lejlighed Sådan passer du på din lejlighed Kære beboer Som beboer har du ansvaret for at passe godt på din lejlighed. Når du flytter, skal den være i samme stand, som da du flyttede ind (bortset fra almindeligt

Læs mere

EGEGÅRDEN Glædebjergvej 9, Skov Hastrup, 4330 Hvalsø

EGEGÅRDEN Glædebjergvej 9, Skov Hastrup, 4330 Hvalsø Opholdsstue (HÆNGER 2 STK) Stole stables (maksimum 6 pr. stabel, i gul stue) Borde klappes sammen og stilles langs væg (gul stue) Rumtermostater sættes på mellem 5 og 10 grader (ved dør mod sovesale) Indstil

Læs mere

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp rengøring. tøjvask indkøb

Kvalitetsstandard for praktisk hjælp rengøring. tøjvask indkøb Kvalitetsstandard for praktisk hjælp rengøring tøjvask indkøb Kvalitetsstandard for praktisk hjælp rengøring Hvad er s lovgrundlag Hvilket behov dækker Hvad er formålet med indgår i Servicelovens 83 Rengøring

Læs mere

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1

Ugeskema. 7 Det er lidt svært 1 Man må gå ud og sjippe Man må selv om hvornår man vil lave 1 Nogen gange er der for mange opgaver 1 Spørgeskema elever i. klasse Eleverne blev bedt om at skrive tre fordele og tre ulemper om hvert punkt. Det gik nemt med fordele, men en del elever havde svært ved at finde ulemper. Hvis eleverne ikke

Læs mere

Faaborg-Midtfyn Kommune. Personlig pleje. Ydelseskatalog 2015 ny

Faaborg-Midtfyn Kommune. Personlig pleje. Ydelseskatalog 2015 ny Faaborg-Midtfyn Kommune Personlig pleje Ydelseskatalog 2015 ny 1 Ydelseskataloget beskriver, hvad en borger kan modtage hjælp til jævnfør Faaborg Midtfyn Kommunes kvalitetsstandard. Ydelserne kombineres

Læs mere

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk

Hyppige pletter. Besma International Chem a/s 2014. Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret. www.besma.dk Hyppige pletter Besma Rengøringsmidler. Pletfjerner ISO 14001 miljøcertificeret www.besma.dk Hyppige pletter Indhold: 1. Fedt og olie pletter 2. Fugleklatter 3. Insekter på loftet 4. Jord og græs pletter

Læs mere

Hjemmehjælp. Randers Kommune SUNDHED OG ÆLDRE

Hjemmehjælp. Randers Kommune SUNDHED OG ÆLDRE Information INFORMATION AKTIVITETER fra Sundhed OG FRA TRÆNING og RANDERS ældre: KOMMUNE Hjemmehjælp Randers Kommune 1 SUNDHED OG ÆLDRE Hjemmehjælp Om denne pjece Randers Kommune tilbyder hjemmehjælp,

Læs mere

Kvalitetsstandard for Rengøring, indkøb og tøjvask. Samsø Kommune

Kvalitetsstandard for Rengøring, indkøb og tøjvask. Samsø Kommune Kvalitetsstandard for Rengøring, indkøb og tøjvask Samsø Kommune Hjemmeplejen April 2016 Kvalitetsstandard for rengøring, indkøb og tøjvask Denne pjece indeholder Kvalitetsstandarden for Samsø Kommunes

Læs mere

Pejsebrænde: Skal lejer selv fremskaffe. Der ligger ikke brænde til afbenyttelse, og vi sælger heller ikke brænde.

Pejsebrænde: Skal lejer selv fremskaffe. Der ligger ikke brænde til afbenyttelse, og vi sælger heller ikke brænde. Velkommen på Næsgården. Vi håber, at I må få et godt ophold i på lejren. Det er vort håb, at I vil hjælpe os med at bevare lejrområdet således, at det fortsat kan være attraktivt at komme her.derfor er

Læs mere

Praktisk hjælp efter servicelovens 83 Rengøring og tøjvask

Praktisk hjælp efter servicelovens 83 Rengøring og tøjvask Praktisk hjælp efter servicelovens 83 Rengøring og tøjvask Kvalitetsstandard Kvalitetsstandard for praktisk hjælp (rengøring og tøjvask) Denne kvalitetsstandard beskriver Sønderborg Kommunes serviceniveau

Læs mere

SÅDAN VEDLIGEHOLDER DU DIN NYE BOLIG TIPS OG GODE RÅD TIL DEN DAGLIGE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD

SÅDAN VEDLIGEHOLDER DU DIN NYE BOLIG TIPS OG GODE RÅD TIL DEN DAGLIGE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD SÅDAN VEDLIGEHOLDER DU DIN NYE BOLIG TIPS OG GODE RÅD TIL DEN DAGLIGE RENGØRING OG VEDLIGEHOLD 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Velkommen i din nye lejlighed 3 Vand, varme og sanitet 5 Sådan rengør du malede overflader

Læs mere

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine!

Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Lugter din opvaskemaskine? Er dine glas grimme? Vi giver dig løsningerne på dine problemer i denne guide med tips og tricks til din opvaskemaskine! Vi er Danmarks største online hvidevareforhandler. Spørg

Læs mere

TEKNISK KRAVSPECIFIKATION SKOLE. Programkoder

TEKNISK KRAVSPECIFIKATION SKOLE. Programkoder Rengøringsservice på skoler og SFO mv. i skal udføres i henhold til nedenstående kvalitetsbeskrivelser i form af rengøringssystemet programmeret rengøring. Hvert enkelt lokale er tildelt et program i form

Læs mere

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA

BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA BO SUNDT EN PJECE OM VEJEN TIL ET GODT INDEKLIMA HVORFOR HAVE ET GODT INDEKLIMA? FORDI VI MENNESKER OPHOLDER OS INDENDØRE 90 % AF TIDEN, OG INDEKLIMAET HAR DERFOR STOR BETYD- NING FOR VORES SUNDHED, KOMFORT

Læs mere

1. Hjælpens lovgrundlag. 71, 74 og 75 i lov om social service. 2. Behov, som hjælpen dækker

1. Hjælpens lovgrundlag. 71, 74 og 75 i lov om social service. 2. Behov, som hjælpen dækker 1. Hjælpens lovgrundlag 71, 74 og 75 i lov om social service 2. Behov, som hjælpen dækker Hjælp eller støtte til nødvendige praktiske opgaver i hjemmet 3. Formålet med hjælpen At renholde boligen i samarbejde

Læs mere

Vurdering af hygiejniske forhold

Vurdering af hygiejniske forhold Institution Vurdering af hygiejniske forhold Odden daginstitution Kontaktperson Marianne B. Lyngsøe Dato 19.03.2019 Barnets væresteder: Garderobe Delt i tørt og fugtigt område Vurdering udført af Anne

Læs mere

Rengøringsvejledninger

Rengøringsvejledninger og pleje af dit lakerede og oliebehandlede Pergo parketgulv Hvorfor? HOLDBAR BRUGERVENLIG EFFEKTIV Korrekt rengøring af gulvet sikrer, at det bliver vedligeholdt perfekt. Produkterne er blevet udviklet

Læs mere

Lejekontrakt for Nors Beboerhus Januar 2016 Stationsvej 39

Lejekontrakt for Nors Beboerhus Januar 2016 Stationsvej 39 Lejekontrakt for Nors Beboerhus Januar 2016 Stationsvej 39 Lejeperiode fra: / - 2 0 1 kl.: Lejeperiode til: / - 2 0 1 kl.: Informationer om lejer: Navn: Postnummer Adresse: By Telefon: Leje af: Mellem

Læs mere

Kvalitetsstandarder 2014. Praktisk hjælp (rengøring og tøjvask) - i boliger uden for plejehjem og botilbud

Kvalitetsstandarder 2014. Praktisk hjælp (rengøring og tøjvask) - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 2014 Praktisk hjælp (rengøring og tøjvask) - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandard for praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud Vi har udarbejdet

Læs mere

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING

VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING VEDLIGEHOLDELSESVEJLEDNING INDHOLDSFORTEGNELSE Møbler 01 Tekstiler 02 Skind 02 Bestik 03 Glas 03 Termokander 03 Støbejern (køkken) 04 Skærebrætter 04 Stearinlys 04 MØBLER LAKEREDE TRÆMØBLER - Ved daglig

Læs mere

Træning og støtte i dit hjem

Træning og støtte i dit hjem Kontakt Visitationen Ring på tlf. 7235 5630 Mandag-fredag kl. 10-12, torsdag kl. 10-13. Mail til: visitationen@furesoe.dk. Center for Social og Sundhed Træning og støtte i dit hjem Få støtte til at bevare

Læs mere

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder Praktisk hjælp x Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud x Kvalitetsstandarder 1 Indhold Rengøring og tøjvask - i eget hjem uden for plejehjem og botilbud... 3 Hvem kan få hjælp til rengøring

Læs mere

Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II

Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II Generelle retningslinjer for brug af fælleslejlighed i Plantagen I og II Disse laminerede dokumenter udleveres af bookingmaster sammen med nøglen og returneres igen, efter endt ophold i fælleslejligheden.

Læs mere

AQUA DANMARK EN NY VERDEN

AQUA DANMARK EN NY VERDEN AQUA DANMARK Leyco SOFT EN NY VERDEN GOD KAFFE MILJØET AT SPARE PENGE GOD KVALITET MINDRE RENGØRING ET RENT HJEM BLØDT TØJ 1 2 Leyco SOFT SERIEN Leyco SOFT har med sit innovative design, gjort det endnu

Læs mere

1400 Tank kapacitet l. 1,2 Maks. damptryk bar. 3 Vægt uden tilbehør. 3,4 Mål (L x B x H) mm. 360 x 190 x 290

1400 Tank kapacitet l. 1,2 Maks. damptryk bar. 3 Vægt uden tilbehør. 3,4 Mål (L x B x H) mm. 360 x 190 x 290 SC 1122 Med en damprenser sparer du ikke kun vand og rengøringsmidler, men også masser af tid. Du kan gøre de fleste rengøringsjobs på den halve tid med samme resultat, måske endda bedre. Da damprenseren

Læs mere

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet.

Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver i hjemmet. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i byrådet den 16.december 2014 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.1 RENGØRING GRUNDPAKKE, R1-pakke Hvem kan få hjælp Borgere der har behov for hjælp/støtte til rengøringsopgaver

Læs mere

Vurdering af hygiejniske forhold mv. i daginstitutioner i Gentofte Kommune

Vurdering af hygiejniske forhold mv. i daginstitutioner i Gentofte Kommune Vurdering af hygiejniske forhold mv. i daginstitutioner i Gentofte Kommune Dato for besøg: 181110 Institution: Jægerborg vuggestue og Børnehave Antal børn i alt: Vuggestuen 34 Børnehaven: 52 Leder: Ann

Læs mere

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt.

Væk med skimmelsvamp. sådan gør du. Sådan gør du. Tegn på skimmelsvamp: Tag kampen op: HUSK! Du bør lufte grundigt ud 3 x 15 minutter dagligt. Sådan gør du Tegn på skimmelsvamp: Væk med skimmelsvamp - når skimmelsvamp er væk sådan gør du Når skimmelsvamp er fjernet, er det vigtigt at støvsuge og afvaske grundigt, så du fjerner alt støv og skidt,

Læs mere

ET SUNDT SKYDEMILJØ 1

ET SUNDT SKYDEMILJØ 1 ET SUNDT SKYDEMILJØ 1 Indhold Indledning 3 Indretning af skydebaner 4 Ventilation 6 Rengøring 9 Husk at vaske hænder 10 Søg rådgivning, lån og tilskud 11 2 Indledning Skydebaneforeningen Danmark arbejder

Læs mere

KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand

KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand KVALITETSSTANDARD FOR Praktisk bistand August 2011 1 Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service 83 stk.1 nr. 2 Modtager af indsatsområderne Formål Hvad indeholder indsatsområdet Borgere, der på

Læs mere

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg

Regler for fælleshus. A/B Humlebjerg Regler for fælleshus A/B Humlebjerg Gældende fra (Vedtaget på generalforsamling) Side 1 af 8 Regler for anvendelse af fælleshuset Hvem er ansvarlig for anvendelse af fælleshuset? Det er til enhver tid

Læs mere

Rengøring. Hvorfor gør vi rent?

Rengøring. Hvorfor gør vi rent? Rengøring 1 2 Rengøring Hvorfor gør vi rent? a) Øge hygiejniske forhold, dvs. mindske antallet af mikroorganismer b) Mindske risiko for infektion og smitte afbryde smitteveje c) Vedligeholde indbo og bolig

Læs mere

Forudsætninger for rengøring - oprydning og klargøring

Forudsætninger for rengøring - oprydning og klargøring Forudsætninger for rengøring - oprydning og klargøring Generelt Oprydning og klargøring forud for rengøringsarbejdets udførelse er ikke en del af rengøringsaftalen. Det er derfor heller ikke leverandørens

Læs mere

Hygiejnepolitik Formål: Smitte:

Hygiejnepolitik Formål: Smitte: Hygiejnepolitik Formål: Formålet med at have en hygiejneplan er, at forebygge og begrænse smitsomme sygdomme blandt børn og personale. Vi ønsker ikke at skabe et sterilt hospitalsmiljø, derfor handler

Læs mere

Vurdering af hygiejniske forhold

Vurdering af hygiejniske forhold Institution Kontaktperson Dato 29.01.2019 Barnets væresteder: Garderobe Vurdering af hygiejniske forhold Fanø børnehave og vuggestue Anne Bak Delt i tørt og fugtigt område Vurdering udført af Anne Bak

Læs mere

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder PRAKTISK HJÆLP

xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder PRAKTISK HJÆLP xpraktisk hjælp Rengøring og tøjvask - i boliger uden for plejehjem og botilbud x Kvalitetsstandarder 1 Indhold Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud... 3 Hvem kan få hjælp til rengøring

Læs mere

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE DAMPRENSERE Helt rent uden kemi HOME & GARDEN DAMPRENSERE 6 DAMPRENSERE PT_LOREM IPSUM HVORDAN DOLOR SED VIRKER DE HELT RENT UDEN KEMI DAMP DRÆBER 99,99 % AF ALLE BAKTERIER* Hemmeligheden bag rengøring

Læs mere

God rengøring kommer ikke af sig selv

God rengøring kommer ikke af sig selv God rengøring kommer ikke af sig selv Udvikling af bedre hygiejne og rengøringsmetoder i daginstitutioner Rengøring har stor betydning for indeklimaet, hygiejnen og trivslen for både brugere og personale

Læs mere

Velkommen til Boparkens Festlokale

Velkommen til Boparkens Festlokale Velkommen til Boparkens Festlokale Vi håber, at I og jeres gæster får stor glæde af lokalet. For at gøre jeres oplevelse rigtig god, vil det være en god idé at medbringe følgende: - opvaskemiddel - toiletpapir

Læs mere

ERFA-GRUPPENS FORSLAG

ERFA-GRUPPENS FORSLAG ERFA-GRUPPENS FORSLAG TIL KVALITETSSTANDARD FOR LANGELAND KOMMUNE Praktisk bistand Rengøring Langeland Kommune Lovgrundlag Lov om Social Service 71 stk. 1, nr. 2 samt 73, 73a, 73a stk. 2 og 75. Lov om

Læs mere

VEJEN KOMMUNE INFORMERER

VEJEN KOMMUNE INFORMERER Hjemmehjælp VEJEN KOMMUNE INFORMERER - 2014 1 Lay out: Udvikling & Erhverv, Vejen Kommune Tekst: Social & Ældre, Vejen Kommune Tryk: Trykkeriet, Vejen Kommune Udgivet: August 2013 Rev.: Marts 2014 Formålet

Læs mere

Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer

Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer Mikroorganismer så som bakterier og virus kan sprede smitsomme sygdomme blandt personale og blandt borgere på plejecentrerne og i hjemmeplejen. DE smitter

Læs mere

VEJEN KOMMUNE INFORMERER

VEJEN KOMMUNE INFORMERER Hjemmehjælp VEJEN KOMMUNE INFORMERER - 2015 1 Lay out: Udvikling & Erhverv, Vejen Kommune Tekst: Social & Ældre, Vejen Kommune Tryk: Trykkeriet, Vejen Kommune Udgivet: August 2013 Rev.: April 2015 2 Indhold

Læs mere

GF HERSTEDLUND - HERSTEDHUS ORDENSREGLER / KRAV TIL OPRYDNING 2015

GF HERSTEDLUND - HERSTEDHUS ORDENSREGLER / KRAV TIL OPRYDNING 2015 GF HERSTEDLUND - HERSTEDHUS ORDENSREGLER / KRAV TIL OPRYDNING 2015 HERSTEDHUS er fælles ejendom for beboerne i Grundejer Foreningen Herstedlund (GFH), og huset er til fælles benyttelse og dermed et fælles

Læs mere

HERSTEDHUS PRAKTISK INFORMATION & HUSKESEDDEL

HERSTEDHUS PRAKTISK INFORMATION & HUSKESEDDEL HERSTEDHUS PRAKTISK INFORMATION & HUSKESEDDEL Her følger lidt praktiske informationer om Herstedhus du kan læse om affaldshåndtering, rengøringsudstyr, leje af ekstra stole osv. Emner er i alfabetisk rækkefølge.

Læs mere

Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer

Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer Generelle Infektionshygiejniske retningslinjer Mikroorganismer så som bakterier og virus kan sprede smitsomme sygdomme blandt personale og blandt borgere på plejecentrerne og i hjemmeplejen. DE smitter

Læs mere

Boligorganisationen Tårnbyhuse

Boligorganisationen Tårnbyhuse Boligorganisationen Tårnbyhuse Ordensreglement Lokalet udlejes primært til børnefødselsdage, juleafslutninger og andre mindre sammenkomster. Lokalet udlejes ikke til større fester. (Max 30 personer) Møblerne

Læs mere

xpraktisk hjælp UDKAST Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 2020 PRAKTISK HJÆLP

xpraktisk hjælp UDKAST Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud Kvalitetsstandarder 2020 PRAKTISK HJÆLP xpraktisk hjælp Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud x Kvalitetsstandarder 2020 1 UDKAST Indhold Praktisk hjælp i eget hjem uden for plejehjem og botilbud... 3 Hvem kan få hjælp til

Læs mere

Fælleshuset Færgely LEJEKONTRAKT

Fælleshuset Færgely LEJEKONTRAKT Fælleshuset Færgely LEJEKONTRAKT Navn: Adresse: Lejl.nr.: lejer Færgely fra den / kl. til den / kl. Antal deltagere i arrangementet (max. 32 personer): Jeg er indforstået med, at jeg personligt er ansvarlig

Læs mere

Vurdering af sundhedsforholdene Den Kommunale Sundhedstjeneste i Faaborg-Midtfyn Kommune Institution

Vurdering af sundhedsforholdene Den Kommunale Sundhedstjeneste i Faaborg-Midtfyn Kommune Institution Vurdering af sundhedsforholdene Den Kommunale Sundhedstjeneste i Faaborg-Midtfyn Kommune Institution Kontaktperson Dato Vurdering udført af Barnets væresteder: Garderobe Delt i tørt og fugtigt område Skab/garderobe

Læs mere

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY :

EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og desinficering Skib: MM / YYYY : EGENKONTROL - Rengøringsplan Anvisninger til rengøring og Skib: MM / YYYY : Opbevaringen Hyppighed Rengøringsmiddel Dørk fejes og Sæbevand (også hvor Grundig vask når nødvendigt der opbevares friske råvarer

Læs mere

Ekstern kvalitetskontrol af rengøring efter INSTA800

Ekstern kvalitetskontrol af rengøring efter INSTA800 Ekstern kvalitetskontrol af rengøring efter INSTA800 Kunde: Gladsaxe Kommune Hans Martin Pape Sted: Sofieskolen, Granvej 3 Tornehøjgård, Klausdalsbrovej 7, Nybrovej 333 Tidspunkt: Fredag, d. 9. December

Læs mere

Rengøringsservice. Vejledende krav til lokaler: AMU - rengøring EUD - serviceassistent

Rengøringsservice. Vejledende krav til lokaler: AMU - rengøring EUD - serviceassistent Side1 SUS Uddannelsesudvalget for rengøring og service September 2011 Rengøringsservice Vejledende krav til lokaler: AMU - rengøring EUD - serviceassistent Side2 Lokalernes formål Teori- og praktiklokalernes

Læs mere

God rengøring kommer ikke af sig selv

God rengøring kommer ikke af sig selv God rengøring kommer ikke af sig selv Udvikling af bedre hygiejne og rengøringsmetoder på ældreområdet Rengøring har stor betydning for indeklimaet, hygiejnen og trivslen for både borgere og personale

Læs mere

Kvalitetsstandard 2016. Praktisk hjælp - til borgere i eget hjem eller ældrebolig

Kvalitetsstandard 2016. Praktisk hjælp - til borgere i eget hjem eller ældrebolig Kvalitetsstandard 2016 Praktisk hjælp - til borgere i eget hjem eller ældrebolig Praktisk hjælp til borgere i eget hjem eller ældrebolig Vi har udarbejdet kvalitetsstandarder for praktisk hjælp, personlig

Læs mere

Gode råd der sælger din bolig

Gode råd der sælger din bolig Gode råd der sælger din bolig Giv dit hjem mere værdi Vi har lavet denne folder med boligtips til dig, så du nemt og overskueligt kan give dit hjem mere værdi inden fremvisning. På en fremvisning handler

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

AFSNIT 6: BADEVÆRELSE

AFSNIT 6: BADEVÆRELSE AFSNIT 6: BADEVÆRELSE Den 23.04.2018 47 Badeværelset i din lejlighed er en såkaldt badekabine, der leveres nøglefærdigt på byggepladsen og monteres samtidig med facader og vægge. Væggene er lavet af krydsarmeret

Læs mere

CENTRALSTØVSUGER EN REN OG SUND BOLIG

CENTRALSTØVSUGER EN REN OG SUND BOLIG CENTRALSTØVSUGER EN REN OG SUND BOLIG R R 3020 4090 Soveværelse 12.40 m² Forkant overlukning U.K. gipsskørt 2350mm 600 3020 3650 Værelse/kontor 11.10 m² Værelse3 10.20 m² Fransk dør 3020 1500 3020 80x80

Læs mere

Tips om insekter i hjemmet

Tips om insekter i hjemmet Tips om insekter i hjemmet Har du fået ubudne gæster i form af insekter i dit hjem, er rengøring på insekternes yndlingssteder ofte nok, og du kan gøre meget for at forebygge insektangreb. Mange af de

Læs mere

Udlejning af Fælleshuset Kirkevangen I&II

Udlejning af Fælleshuset Kirkevangen I&II Udlejning af Fælleshuset Kirkevangen I&II Ny prisliste og udlejningsregler for udlejning af fælleshuset Kirkevangen I&II Rytterkær 115 2765 Smørum 1 of 6 Prisliste priser gældende fra 1. januar 2018: Fredag

Læs mere

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være

Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland. Et rart sted at være INFORMATIONER Velkommen til Kostskolen i Sønderjylland Vi glæder os til at have dig som elev på vores kostskole. Her i mappen finder du nyttige informationer og husregler. Vi forventer at du overholder

Læs mere

Gode råd til rengøring i hjemmet

Gode råd til rengøring i hjemmet Gode råd til rengøring i hjemmet Aflast ryggen ved at bøje i knæene og støtte hånden på benet. Sid ned under arbejdet/ støt på lårene Generelle råd til rengøring i hjemmet Del rengøringen op og fordel

Læs mere

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017

Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Praktisk hjælp Kvalitetsstandard 2017 Hvad er praktisk hjælp? Praktisk hjælp er hjælp eller vejledning til rengøring, tøjvask, indkøb og skift af sengetøj. Hjælpen gives som hjælp til selvhjælp, og skal

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

Vejledning for ankomst og afrejse Hangar A

Vejledning for ankomst og afrejse Hangar A Vejledning for ankomst og afrejse Hangar A Opdateret 1. november 2013 Denne vejledning SKAL læses/bruges i forbindelse med besøg i Hangar A. Dokumentet ligger i Hangar A, men læs den inden du tager afsted

Læs mere

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOMELINE DAMPRENSERE

DAMPRENSERE. Helt rent uden kemi HOMELINE DAMPRENSERE DAMPRENSERE Helt rent uden kemi HOMELINE DAMPRENSERE 6 DAMRENSERE PT_LOREM IPSUM HVORDAN DOLOR VIRKER SED DE HELT RENT UDEN KEMI Hemmeligheden bag rengøring med damp er baseret på en kraftfuld kombination

Læs mere

Praktisk hjælp. Ydelsestype Praktisk hjælp (7, 8, 9) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83

Praktisk hjælp. Ydelsestype Praktisk hjælp (7, 8, 9) Ydelsens lovgrundlag. Serviceloven 83 Praktisk hjælp Ydelsestype Praktisk hjælp (7, 8, 9) Ydelsens Serviceloven 83 hjælpen efter Lov om social service er at fremme den enkeltes mulighed for at klare sig selv eller at lette den daglige tilværelse

Læs mere

Rengøring og vedligehold

Rengøring og vedligehold 1 Alment SLAGTERBOGEN Rengøring og vedligehold Man gør rent af mange grunde og der er vist endnu flere grunde for at slippe. I privatlivet kan man så skændes om det hele livet, men i arbejdslivet er det

Læs mere

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3

Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 April 2013 Gode råd om INDEKLIMAET i din bolig Brøndbyparken Afdeling 3 De fleste af os opholder os inden døre mere end 90 % af tiden. Derfor er indeklimaet meget vigtig for vores sundhed. Mange forskellige

Læs mere

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark

Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Rengøring skema G- Line Tattoo Danmark Take your cleaning and Hygiene standards to an entirely new level with the revolutionizing, three- step effect of Guardian Technology. G-Line Tattoo - Rengøringsskema

Læs mere

Borgeren vil modtage en rehabiliterende indsats, så der skabes tryghed for borgeren.

Borgeren vil modtage en rehabiliterende indsats, så der skabes tryghed for borgeren. Kvalitetsstandarder på ældreområdet Godkendt i Byrådet den 13.12.2016 VISITATIONSRETNINGSLINJER 2.1.2 RENGØRING UDVIDET, R2-pakke Personlig og praktisk hjælp ydes altid med det formål, at borgeren bliver

Læs mere

trilobite 2.0 støvsuger

trilobite 2.0 støvsuger trilobite 2.0 støvsuger electrolux trilobite 3 Vi introducerer det reneste kæledyr du nogensinde vil få. Da vi introducerede Trilobit en, verdens første selvkørende husholdningsstøvsuger i 2001, var det

Læs mere

Velkommen til dit nye hjem på Skovfyrvej

Velkommen til dit nye hjem på Skovfyrvej Velkommen til dit nye hjem på Skovfyrvej I denne lille folder har vi samlet de vigtigste råd og vejledninger. Indholdsfortegnelse Køkken og bad Rengøring Ventilation Vinduer og udvendige døre EL-måler

Læs mere

Dagsrytme for Unge / voksenhuset.

Dagsrytme for Unge / voksenhuset. Dagsrytme for Unge / voksenhuset. Velkommen i unge / voksenhuset Vi glæder os til samarbejdet, og beder dig læse følgende: Som vikar / ny kollega i Unge / Voksenhuset forventer vi, at du har haft 3 introduktionsvagter

Læs mere

Hvis du indretter din bolig rigtigt, kan du blive boende for altid. Se her, hvad du kan gøre.

Hvis du indretter din bolig rigtigt, kan du blive boende for altid. Se her, hvad du kan gøre. Indret din bolig til hele livet Hvis du indretter din bolig rigtigt, kan du blive boende for altid. Se her, hvad du kan gøre. Selv om der er lang tid til, at du får brug for det, kan det være en god idé

Læs mere

SPAR VAND - SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET

SPAR VAND - SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET SPAR VAND - SPAR PENGE SÅ SKÅNER DU OGSÅ MILJØET BADEVÆRELSET Badeværelset er det sted, hvor næsten to tredjedele af hjemmets vandforbrug foregår. Vi skyller ud i toilettet, tager varme bade om vinteren

Læs mere

Bilag: Borgerkommentarer

Bilag: Borgerkommentarer Behovstilfredshed Mener du, at du får den hjælp du har brug for? Hvis nej, hvorfor ikke: Det ville være dejligt hvis man fik pudset vinduer Ikke ok at sofaerne ikke støvsuges. Det er ikke tilstrækkeligt.

Læs mere

Vejledning for biografpassere

Vejledning for biografpassere Vejledning for biografpassere Biografpasser i Vig Bio Som biografpasser har du en vigtig funktion, fordi du er med til at sælge vores produkt, nemlig FILM. Du er med til at sørge for, at en biografforestilling

Læs mere

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg

Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenestens hygiejne- og indeklimabesøg Sundhedstjenesten har den 18. december 2014 for anden gang været på besøg i Gøngehuset, Område Bøllemosen. Ved besøget deltog daglig leder Mette Hulkvist

Læs mere

Vejledning ved fraflytning. Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig

Vejledning ved fraflytning. Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig Vejledning ved fraflytning Hvad skal du være opmærksom på, når du fraflytter din bolig Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse Det skal du vide, når du fraflytter din bolig..1 Gratis forsyn..1 Flyttesynet..1

Læs mere