En mission om freedom at work. En mission om freedom at work

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "En mission om freedom at work. En mission om freedom at work"

Transkript

1 Miljø & Kvalitet

2 Indhold 2 En mission om freedom at work 3 Materialer 4 Valg af leverandører 4 Bæredygtig træ 4 Overfl adebehandling af træ 4 Overfaldebehandling af metal 5 Kunststof 5 Elkomponenter 5 Bindemidler i møbelproduktion 5 Certifikater 6 ISO ISO OHSAS Dansk Møbelkontrol 9 Det miljøvenlige valg 10 Indeklima 10 Miljøgevisnt i dialog 10 Genbrug og livscyklusforløb 11 Transport 11 Bortskaffelse 11

3 En mission om freedom at work En mission om freedom at work Det er en kendsgerning, at møbler påvirker miljøet gennem deres livscyklus. Det gælder alt fra materialer og udvikling, over produktion, transport og montering - til brug, vedligeholdelse og bortskaffelse. I hver enkelt fase af et møbels livscyklus er det muligt at reducere møblets belastning på miljøet. I Duba-B8 arbejder vi konstant på at forbedre hver fase i et møbels liv. Vi har et begreb i Duba-B8, der betegner det, vi gerne vil levere til kunden: Freedom at work Freedom at work er et kompleks af de muligheder som vores indretningsløsninger giver vores kunder. Miljø og bæredygtighed er centrale elementer i freedom at work-fi losofi en så centrale, at vi har givet miljø og omverden en plads i vores mission: Duba-B8 s mission er at skabe freedom at work for......miljø og omverden vi tilbyder vores kunder løsninger, der designes med tanke for miljø og omverden gennem et møbeldesign, der sikrer produkterne en lang levetid. Vi skaber modulopbyggede, mobile og fl eksible møbelkoncepter, der kan suppleres, og dermed genbruges i nye indretninger i virksomheden. Sammen med vores kunder, fagfolk og arkitekter arbejder vi for at skabe møbelkoncepter og indretninger, der er bæredygtige og skånsomme for miljøet. 3 Vi stiller høje krav til vores møbler. For os er det ikke nok at opfylde lovkravene. Vi arbejder konstant på at fi nde de mest miljøvenlige alternativer uden, at dette fordyrer det slutprodukt, vi leverer til kunden. Vi gør det fordi vi mener, at vi som leverandør af arbejdspladser har et ansvar for miljø, arbejdsmiljø og klodens klima.

4 Materialer Valg af leverandører Vi stiller de samme høje krav til vores underleverandører, som vi gør til os selv. For at blive leverandør til Duba-B8 skal man kunne dokumentere komponenternes virkning på miljø og arbejdsmiljø. Vores leverandører udfylder derfor dokumentation for miljø-, kvalitets- og arbejdsmiljøforhold. Bæredygtigt træ Træ er et CO2-neutralt naturmateriale og en fornybar ressource. Affaldsprodukter af træ kan brændes og blive til energi uden at belaste klimaet. Træ er hovedbestanddelen i de møbler vi producerer i Duba-B8. Et bord består af et metalstel med elektronisk hæve-sænkesystem og en bordplade. Bordpladen kan være fremstillet i spånplade eller MDF-plade, som er belagt med fi ner, laminat eller linoleum. Et opbevaringsmøbel består af melaminplade eller spånplade belagt med fi nér eller MDF-plade, der er lakeret. Både spånplade, MDF og melaminplader er fremstillet af træ Vi køber vores spånplade og MDF-plade i Skandinavien spånpladen er Svanemærket, og træet til MDF-pladen skoves i et lokalt skovområde. 4 Vores melaminplade køber vi i Tyskland og en stor del af den spånplade, der bruges i en melaminplade er fremstillet af genbrugstræ spånpladen er efterfølgende belagt med en melaminoverfl ade. I vores standardsortiment bruger vi fi nér af ahorn, eg og bøg, og træerne til denne fi nér skoves i Europa. Disse producenter lever op til EU-lovgivningen om skovning og genplantningsprogrammer. Vi benytter os desuden af amerikansk valnød og kirsebær, som også skoves under regulerede forhold. Overfl adebehandling af træ Finerede møbler bliver overfl adebehandlet med lak for at opnå en holdbar og slidstærk overfl ade. På store fl ader foregår lakeringen med UV-lak, som er vandbaseret og den laktype med den laveste afgasning til miljøet. Til vores fi nerede opbevaringsserier bruger vi forlakeret kantfi - nér. Kantfi néren er lakeret med UV-lak. Den forlakerede kantfi - nér bruges på de komponenter, hvor det er muligt dvs. sider, mellembunde og hylder. For at opnå produkter med stor slidstyrke må nogle affasede bordkanter lakeres med syrehærdende lak, da disse kanter endnu ikke kan fremstilles i en styrkemæssigt tilfredsstillende kvalitet med vandbaserede lakker.

5 Materialer Overfladebehandling af metaldele Vores metalstel og øvrige metaldele er enten pulverlakerede eller satinforkromede. Når vores bordben forkromes, kræver vi af underleverandøren, at der ikke indgår tungmetaller i processen. Vi kræver ligeledes, at affedtningen forud for lakering eller forkromning foregår med vandbaserede affedtningsmidler. Kunststof På nogle bordtyper beskytter vi kanten med en liste af ABS (Acrylonitril butadien styren). Hvor styrke, funktion og design skal fremhæves bruger vi dele fremstillet af PS (Polystyren). PVC (Polyvinylchlorid) bruger vi i begrænset omfang. PVC er standard i de strømførende kabler i hæve-sænkefunktionen i vores borde. Alle tre plasttyper kan genanvendes og større plastemner er mærket med type, så sorteringen i forbindelse med bortskaffelse kan foretages korrekt. Elkomponenter Vi stiller krav til vores underleverandører om, at de elkomponenter, der bruges i vores produkter skal overholde RoHs-direktivet det betyder, at der ikke bruges tungmetaller i fremstillingen af disse produkter. Bindemidler i møbelproduktion For at binde træfi brene sammen i spånplader og MDF-plader anvendes der lim med et indhold af formaldehyd. De plader vi indkøber lever op til klasse E1 som er den standard, der gælder i Danmark. E1 siger, at plader til møbler højst må have et formaldehydindhold på 8 mg/100 g. Vores leverandør af melaminplader har indgået en frivillig aftale i brancheforeningen om at halvere indholdet af formaldehyd med virkning fra 1. januar 2009 til 4 mg/100g. 5 Formaldehyd fi ndes også i den lim vi bruger til at lime fi nér, laminat og linoleum fast på spånpladerne. Vores ureaformaldehydlim til pålimning af fi ner, laminat og linoleum indeholder mellem 0,12-0,18 % formaldehyd. Til sammenligning må konserveringsmidler til hudplejeprodukter indeholde op til 0,2 % formaldehyd.

6 Certifi kater - ISO Vi er certifi cerede efter ISO 9001-standarden for kvalitetsledelse. Kvalitetsstyring er for os en forudsætning for, at vi kan opfylde kundernes krav om en ensartet kvalitet. Hos os gælder det, at uanset om et møbelkoncept er en del af vores standardsortiment eller er skræddersyet til den enkelte kunde, er det omfattet af vores kvalitetssystem. Også levering, installation og service er omfattet af vores kvalitetssystem. Møblerne skal være klar til brug i det øjeblik, de bliver leveret, uden reklamationer og produktionstab for vores kunder. Gennem ISO 9001 arbejder vi procesorienteret med kvalitetsledelse og har hele tiden fokus på, hvor vi kan blive bedre. Ved at arbejde procesorienteret opnår vi et slutprodukt med en høj kvalitet, og det giver medarbejderne en håndværksmæssig tilfredsstillelse og stolthed over de produkter og ydelser, vi producerer og leverer. ISO 9001 certifi ceringen handler for os om at skabe tilfredshed gennem alle led: hos medarbejdere og slutbrugeren.

7 Certifi kater - ISO Med ISO forpligter vi os til at se kritisk på alle de områder, hvor vores aktiviteter udgør en miljømæssig belastning. Vores kunder er med denne certifi cering sikret, at vi har en struktureret og procesorienteret tilgang til vores miljømålsætninger. Vores målsætning er at nedsætte den samlede miljøbelastning i det enkelte møbels livscyklus. Det gør vi ved at anvende langtidsholdbare materialer, genbruge komponenter og gøre vores løsninger fl eksible, så de kan fremstilles af få komponenter og med mindst mulig spild. Vi vælger leverandører ud fra en helhedsbetragtning, hvor miljøhensyn vægtes højt. Og vi forholder os til de miljøpåvirkninger, vi skaber under produktion og levering og ser på, hvordan vi kan anvende tilgængelig teknologi og opnå den bedste udnyttelse af vores ressourcer. For at blive ISO certifi ceret skal man løbende opfylde en række kriterier: Miljøpolitik Planlægning Implementering og udførelse Kontrol og korrigerende handlinger Ledelsesgennemgang

8 Certifi kater - OHSAS Vi ser vores medarbejdere som en forudsætning for at kunne skabe freedom at work hos vores kunder. Vi har derfor valgt at arbejde struktureret med vores arbejdsmiljø gennem OHSAS certifi ceringen. OHSAS er et internationalt ledelsessystem indenfor arbejdsmiljø og sikkerhed, der sigter på at hjælpe virksomheder i bestræbelserne for at skabe et sundt og sikkert arbejdsmiljø. Arbejdsmiljøet er et område med en god lovregulering. Men som alle love, håndhæves de ofte først når ulykken er sket. Vi har derfor valgt en forebyggende tilgang til arbejdsmiljøet. For vi anser arbejdsmiljøet for at være en væsentlig faktor i bestræbelserne på skabe engagerede og motiverede medarbejdere. Vi mener, at et sundt og sikkert arbejdsmiljø skal komme fra medarbejderne selv, og derfor deltager medarbejderne i arbejdet med arbejdspladsvurderinger, nye maskinindkøb og indretning af arbejdspladsen.

9 Dansk Møbelkontrol 9 Duba-B8 er medlem af Dansk Møbelkontrol. Foreningens formål er at arbejde for produktion af kvalitetsmøbler i Danmark. Som medlem af Dansk Møbelkontrol forpligter vi os til at overholde en række miljø og kvalitetskrav. Disse krav er beskrevet i Teknisk Protokol, som udgives af Dansk Møbelkontrol. Teknisk protokol indeholder endvidere en oversigt over alle de relevante standarder, der fi ndes for møbler og inventar, bl.a. EU-standarderne. Via Dansk Møbelkontrol har vi et samarbejde med Teknologisk Institut, der tester vores møbler i henhold til de gældende standarder. Dansk Møbelkontrol afl ægger to kontrolbesøg om året. På disse kontrolbesøg gennemgås hele produktionsapperatet - fra komponenter til de færdige møbler.

10 Det miljøvenlige valg Indeklima Vi har gennemført en afgasningstest efter metoden for Dansk Indeklima Mærkning, DIM, Vi testede et opbevaringsmøbel i melamin og fi ner samt en bordplade i fi ner. Vores borde opnåede tidsværdier, der er dobbelt så gode som det DIM kræver. I testen klarede opbevaringsmøblerne sig tre gang så godt, som det kræves for at opnå indeklimamærkning. 0 Det miljøvenlige valg Selvom vores møbler generelt bliver produceret med miljøvenlighed for øje, sætter krav til sikkerhed og holdbarhed nogle begrænsninger for, hvor miljøneutrale vi kan lave vores møbler med den nuværende teknologi. Nogle kunder vil gerne vide hvilket produkt man skal vælge, hvis man gerne vil beskytte miljøet mest muligt. Vi har foretaget en miljøbelastningsvurdering af vores borde og fundet at et System-3000 bord i linoleum med ABS-kant og pulverlakeret stel er det mest miljøneutrale bord. Det gælder alle vores borde, at vælger man et bord med laminat eller linoleumsoverfl ade, undgår man helt at belaste miljøet med UV-lak, der indeholder små mængder opløsningsmiddel. Hvis man gerne vil undgå syrehærdende lak er en kant, der er lukket af med en liste i ABS at foretrække. Den mindste miljøbelastning ved valg af stel, opnår man ved at vælge et stel, der er pulverlakeret. Miljøgevinst i dialog Vi tror på, at den største gevinst for miljøet skabes i en dialog mellem vores kunder og os. Og som møbelproducent med tæt kontakt til slutbrugeren, direkte eller gennem vores partnere, har vi netop mulighed for at rådgive om det valg, der medfører den mindste miljøbelastning, Sammen med kunden kan vi skræddersy en løsning, der tilgodeser fl est mulige af de ønsker, som kunden måtte have.

11 Genbrug og livscyklus Transport Vi pakker vores møbler i trailere, så antallet af varekørsler bringes ned til et minimum. Vi emballerer for at sikre at varene kommer ubeskadigede frem til kunden, men holder brugen af emballage på det mindst mulige niveau. Ved store samlede leverancer emballerer vi slet ikke vores produkter. Vores borde fragtes usamlede til kunden og samles der. Dermed sparer vi emballage og kan fragte mere gods ved hver kørsel. Vi afregner fragt som en særskilt omkostning ved indretningen. Derved er vi med til at synliggøre den belastning det er for miljø og klima at fragte gods. Genbrug og livscyklusforløb Jo længere et møbels livscyklus er, jo mindre er miljøbelastningen. Vores møbler har generelt en lang holdbarhed. Alligevel sker det med tiden, at kontorindretningen ikke længere passer til de indretningsmæssige krav som skiftende tider stiller. De fl este komponenter kan genbruges i nye indretninger. Vores bordplader hviler på en patenteret bjælke, der gør at stel og bordplade kan skilles ad uden brug af værktøj. Det betyder, at stel og ben kan genbruges, hvis bordpladen skal udskiftes. I vores worx -bordserie kan bordpladen vendes og dermed holde dobbelt så lang tid som et almindeligt arbejdsbord. Løbende vedligeholdelse af møblerne forlænger holdbarheden og giver øget tilfredshed hos de daglige brugere. Vi tilbyder vores kunder en serviceaftale, hvor autoriserede Duba-B8 servicemontører vedligeholder, justerer og reparerer på stedet, hvis det skulle ske, at et møbel ikke længere fungerer som det skal. Løbende vedligeholdelse og et holdbart design er elementer, der giver møblerne et langt liv og dermed en mindsket miljøpåvirkning. 11 Bortskaffelse Ved bortskaffelse kan vores møbler opdeles i materialefraktioner. Træet bliver ved forbrænding til CO2-neutral energi. Metaldelene genbruges og elkomponenterne afl everes hos en godkendt modtagestation for elskrot. Resttræ fra produktionen bliver brugt til at opvarme Duba-B8 s administration, produktion og showroom i Bjerringbro. Dermed har vi helt eliminineret spild i træafdelingen.

12 Kontakt Danmark Duba-B8 A/S Bjerringbro Martin Bachs Vej 5 DK-8850 Bjerringbro Tlf Fax dubab8@dubab8.com Søborg Vandtårnsvej 62 DK Søborg Tlf Fax soeborg@dubab8.com Odense Svendborgvej 102 DK-5260 Odense S Tlf Fax odense@dubab8.com Norge Oslo Pilestredet 27, 2. etg. N-0164 Oslo, Norge Tlf Fax oslo@dubab8.com Svanemærket tryksag

- dit unikke byggekoncept JUNGET

- dit unikke byggekoncept JUNGET - dit unikke byggekoncept JUNGET Fakta om JUNGET i Hinnerup Projekt: Lager/udstilling, værkstedsbygning, højlager samt administrationsbygning i 3 etager med delvis kælder, Sigma 1-3, 8382 Hinnerup. Bebygget

Læs mere

- dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN

- dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN - dit unikke byggekoncept LOGISTIKPARKEN Fakta om Logistikparken Projekt: Lagerbygninger, terminaler og administrationsbyggeri Bebygget areal: Total: 106.000 m 2,, heraf 5000 m 2 kontorer 101.000 m 2 lager

Læs mere

- dit unikke byggekoncept BRØNDBY STADION

- dit unikke byggekoncept BRØNDBY STADION - dit unikke byggekoncept BRØNDBY STADION Fakta om BRØNDBY STADION, gymnasiebygning Projekt: Multifunktionelt byggeri omfattende undervisning, træning, repræsentative formål og administration mv. Bebygget

Læs mere

Som møbelproducent har vi lagt os op af det klassiske. Med fokus på de detaljer, der betyder noget i hverdagen.

Som møbelproducent har vi lagt os op af det klassiske. Med fokus på de detaljer, der betyder noget i hverdagen. m ø b l e r m a r t s 2 0 1 0 Design kan være lige så forskelligt som vi mennesker. Nogle foretrækker klassisk design, mens andre er til det smarte eller til at købe billigt og smide væk. Som møbelproducent

Læs mere

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING

KASPER SALTO 1967- DESIGN. MILJØ & TESTs BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING NAP Det er den danske designer Kasper Salto, der har designet NAP stolen til Fritz Hansen. NAP er en serie lette stole, armstole og barstole som er designet med henblik på optimal siddekomfort, uanset

Læs mere

have fokus på de krav og forventninger som vores kunder har til os som en ansvarsbevidst, professionel leverandør og producent

have fokus på de krav og forventninger som vores kunder har til os som en ansvarsbevidst, professionel leverandør og producent KVALITETS- OG MILJØPOLITIK Med forbrugernes ønsker som omdrejningspunkt vil vi i FUMAC A/S udvikle og markedsføre møbelløsninger, hvor funktionalitet, kvalitet og god form er forenet med markedets bedste

Læs mere

SIDEN 1973 DET PERFEKTE VALG. receptionsskranker. reoler mødeborde. Rumdelere

SIDEN 1973 DET PERFEKTE VALG. receptionsskranker. reoler mødeborde. Rumdelere SIDEN 1973 OFFICE serien DET PERFEKTE VALG receptionsskranker skriveborde skuffekabinetter reoler mødeborde konferenceborde højborde kantineborde Rumdelere garderober 50 B B PROJEKT OPSTART TEGNET AF A

Læs mere

AWARD WINNING FURNITURE

AWARD WINNING FURNITURE AWARD WINNING FURNITURE Miljø & Kvalitet 2 Kvalitets- og miljøpoli k FORMÅL: FUMAC A/S har en fastlagt kvalitets- og miljøpoli k, som lever op l både ISO standardernes, kundernes, myndighedernes og egne

Læs mere

VARME, LIV OG STEMNING

VARME, LIV OG STEMNING 2011 VARME, LIV OG STEMNING Levende ild er en smuk og romantisk opvarmning, der skaber varme, stemning og hygge. Det er en fantastisk oplevelse at sidde og betragte den levende ild i brændeovnen, mens

Læs mere

AT BYGGE MILJØRIGTIGT

AT BYGGE MILJØRIGTIGT AT BYGGE MILJØRIGTIGT En håndbog for dig, DER tænker på fremtiden INDHOLD AT TÆNKE PÅ MILJØET ER AT TÆNKE PÅ FREMTIDEN...03 MILJØMÆRKEDE MATERIALER GOD KVALITET...04 HOLDBART TRÆ TIL UDENDØRS BRUG...05

Læs mere

ARNE JACOBSEN 1902-1971

ARNE JACOBSEN 1902-1971 Serie 7 designet af Arne Jacobsen er langt den mest solgte stol i Fritz Hansens historie og måske i møbelhistorien. Den formpressede finérstol er en videreudvikling af den klassiske stol Myren. Den 4-benede

Læs mere

MØBELVIRKSOMHED ER BLEVET ENELEVERANDØR PÅ EN FÆLLESKOMMUNAL INDKØBSAFTALE

MØBELVIRKSOMHED ER BLEVET ENELEVERANDØR PÅ EN FÆLLESKOMMUNAL INDKØBSAFTALE BUSINESS 5 CASE MØBLER MØBELVIRKSOMHED ER BLEVET ENELEVERANDØR PÅ EN FÆLLESKOMMUNAL INDKØBSAFTALE GRØNNE INDKØB Et offentligt udbud med strenge miljø- og kvalitetskrav og ikke mindst dokumentationskrav

Læs mere

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN

NORDIC PLATFORMS KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN www.nordicplatform.dk S KOMPOSITDÆK REVOLUTIONERER STILLADSBRANCHEN AIRSTEPS er et nyudviklet stilladsdæk produceret i komposit af Nordic Platform. AIRSTEPS er utroligt stærke, lette og opfylder alle krav

Læs mere

lagersalg! ...så er muligheden her igen for at gøre et godt køb!

lagersalg! ...så er muligheden her igen for at gøre et godt køb! ...så er muligheden her igen for at gøre et godt køb! Præstegaard lagersalg tilbyder et varieret udvalg af gode tilbud på butiks inventar. Du kan spare helt op til. Tilbud gælder så længe lager haves.

Læs mere

Direktlaminat tilbyder spidskompetence inden for laminatbaserede komponenter og indretning.

Direktlaminat tilbyder spidskompetence inden for laminatbaserede komponenter og indretning. HOS OS FORMES IDÉER Direktlaminat tilbyder spidskompetence inden for laminatbaserede komponenter og indretning. F900 RETTE VINKLER ELLER AFRUNDEDE HJØRNER? Fleksibilitet og specialisering giver tilfredse

Læs mere

December2008 Freedomatwork-magazine Duba B8

December2008 Freedomatwork-magazine Duba B8 december2008 December2008 Freedomatwork-magazine Duba B8 Forsidefoto: Technolution, Foto: Hanne Fuglbjerg Billederne fra reportagen er venligst udlånt af Technolution Freedomatwork-magazine udgives af

Læs mere

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN

SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN SE FREMTIDEN GENNEM BÆREDYGTIGE VINDUER I SMUKT DANSK DESIGN TAG ANSVAR FOR FREMTIDEN Som forbrugere i dagens Danmark er vi så privilegerede at have muligheden for at gøre en stor forskel for miljøet.

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M9 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

Fundament. JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, og her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen.

Fundament. JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, og her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen. M Fundament JKF er grundlagt i 1957 i Als af smedemester Louis Nielsen, her ligger hovedfabrikken, som er moderselskab for JKF Gruppen. Virksomheden hed oprindeligt Jysk Knæ & Pladerørsfabrik et navn der

Læs mere

Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus.

Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus. Sapa kort og godt Sapa har omkring 13.000 medarbejdere i 30 lande. Alle med stort kundefokus. Kort oversigt over aktiviteter Ekstrudering Belgien Canada Danmark Frankrig Holland Italien Kina Litauen Valsning

Læs mere

Bluetop UDESKABE - diskret og praktisk opbevaring til dit udeliv

Bluetop UDESKABE - diskret og praktisk opbevaring til dit udeliv Bluetop UDESKABE - diskret og praktisk opbevaring til dit udeliv Design og funktion Med Bluetops udeskabe får du orden på dit uderum. Du undgår ting, der forstyrrer øjet, ting der flyder og pladsen der

Læs mere

Inspirationskatalog til moderne læringsmiljøer

Inspirationskatalog til moderne læringsmiljøer Inspirationskatalog til moderne læringsmiljøer Duba-B8 A/S er en dansk producent af kontormøbler og indretningsløsninger under Undervisningsministeriets korrdineringsaftale. Koordineringsaftalen giver

Læs mere

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører

45 år med tjek på luft. Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft Professionelle løsninger kræver professionelle leverandører 45 år med tjek på luft TCÅ Trykluft Centret A/S har i mere end 45 år været eksperter i trykluft, og vi leverer trykluftskompressorer

Læs mere

Totalleverandør af sprøjtestøbte plastemner

Totalleverandør af sprøjtestøbte plastemner Totalleverandør af sprøjtestøbte plastemner Specialist i sprøjtestøbte plastemner Fra udvikling til recycling Schoeller Plast blev grundlagt i 1966 og er specialiseret i sprøjtestøbte plastemner. Vi er

Læs mere

Bølgeplader i fibercement

Bølgeplader i fibercement Bølgeplader i fibercement En stærk løsning www.cembrit.dk Til klassisk eller moderne byggeri En ny generation Den nye generation af fiber cement bølgeplader fra Cembrit er fremstillet af naturlige, miljøvenlige

Læs mere

Postillonen og miljøet:

Postillonen og miljøet: Postillonen og miljøet: Postillonen er en virksomhed, som primært beskæftiger sig med kurértransport af stykgods. Vi udfører desuden transporter af levende vilde dyr, og vi udfører fast firmakørsel. Vi

Læs mere

Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard

Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard Flisningsdemo den 27. september 2007 hos Søren Enggaard Nordic Biomass havde den 27. september 2007 inviteret til demonstration af flishuggere til brug i energipil. Formålet var at få afprøvet nogle af

Læs mere

Danmarks Stærkeste hængsel

Danmarks Stærkeste hængsel Danmarks Stærkeste hængsel Stina Inventar har udviklet det stærkeste hængsel til dato. Vi har i samarbejde med R & D og en danske beslag producent, udviklet et stærkt hængsel til inventar med svær belastning.

Læs mere

Q40 ARBEJDSBORD. Design: Nordicroots Q40. Vejl. prisliste ekskl. moms - Danske kr.

Q40 ARBEJDSBORD. Design: Nordicroots Q40. Vejl. prisliste ekskl. moms - Danske kr. ARBEJDSBORD 2016 41 ARBEJDSBORD ARBEJDSBORD: Bordplader leveres i 23 mm MDF. bordplader leveres som standard med ret kant (Kantprofil 2), men kan mod tillæg bestilles med faset kant (Kantprofil 1). Pristillæg

Læs mere

WWW.PROTECTGLOBAL.COM. Vigtig brugerinformation

WWW.PROTECTGLOBAL.COM. Vigtig brugerinformation WWW.PROTECTGLOBAL.COM Vigtig brugerinformation 2 Indholdsfortegnelse Inden brug... Side 4 Betjening.... Side 5 Rengøring og vedligeholdelse.... Side 6 Med garanti et sikkert produkt.... Side 7 Lysdiodernes

Læs mere

Hiab Moffett Medbringertrucks

Hiab Moffett Medbringertrucks Hiab Moffett Medbringertrucks TEKNISKE OPLYSNINGER M4 Hiab Moffett medbringertrucks Lasthåndtering & leveringsløsninger Medbringertrucks er et vigtigt aktiv for succesfulde virksomheder i alle brancher

Læs mere

Erhvervsøkonomi Niveau A

Erhvervsøkonomi Niveau A Højere Handelseksamen Handelsskolernes enkeltfagsprøve maj 2006 06-0-1 Erhvervsøkonomi Niveau A Dette opgavesæt består af 4 dele, der indgår i bedømmelsen af den samlede opgavebesvarelse med følgende omtrentlige

Læs mere

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN. Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar.

FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN. Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar. FORSKELLEN LIGGER I DETALJEN Vigtigste konkurrencemæssige fordele ved LG Solar. FINANSIEL STYRKE HVORDAN ER DEN AKTUELLE SITUATION INDEN FOR SOLAR-INDUSTRIEN? Markedet for solarenergi ændrer sig væsentligt.

Læs mere

Kvalitetshåndbog. for. Kurt Jensen Maskinfabrik A/S

Kvalitetshåndbog. for. Kurt Jensen Maskinfabrik A/S Kvalitetshåndbog for Kurt Jensen Maskinfabrik A/S Side 1 af 9 0. Indholdsfortegnelse Kvalitetshåndbog 0. Indholdsfortegnelse 1 1. Forord og virksomhedsdata 2 2. Organisationsplan 5 3. Kvalitetsmålsætning

Læs mere

Pakkepostkasser til dig der handler på nettet. Vi passer godt på din post

Pakkepostkasser til dig der handler på nettet. Vi passer godt på din post Pakkepostkasser til dig der handler på nettet Vi passer godt på din post 1 En historie om dig... Pakkepostkassen er noget af det første, dine gæster, naboer og forbipasserende ser ved din bolig. Med sin

Læs mere

Serie[f] city. 2 Serie[f] city

Serie[f] city. 2 Serie[f] city Serie[f] city 2 Serie[f] city Serie[f] city Serie[f] city-borde er klassiske med rektangulære ben. Vi har placeret den smalleste del af benet højst oppe under pladen, hvilket giver et svævende udtryk.

Læs mere

BambusGulve. bæredygtige gulve

BambusGulve. bæredygtige gulve BambusGulve bæredygtige gulve www.cinas.dk/morom Få prøver tilsendt til din hoveddør Bestil på www.holseogwibroe.dk/prøver eller scan QR-koden og bestil direkte fra din smartphone Bambus Bambus er et produkt,

Læs mere

Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms. Prisliste Arkiv

Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms. Prisliste Arkiv Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms Prisliste Arkiv Altikon totalleverandør af kontormiljøer Om vores produkter Altikon tilbyder et unikt sortiment af møbler, opbevaringsløsninger samt tilbehør til

Læs mere

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI

DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI Glæden ved iskoldt drikkevand DRIKKEVANDSKØLERE MED GRØN SAMVITTIGHED OG SUND ØKONOMI HVILKE OVERVEJELSER SKAL MAN GØRE SIG... ØKONOMI - KVALITET - BÆREDYGTIGHED ØKONOMI: For KUVATEK er økonomi et spørgsmål

Læs mere

BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER

BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER BÆREDY RENGØ BÆREDYGTIGE RENGØRINGSPRODUKTER med certifikat En SPT-Certifi ceret leverandør forholder sig til kvalitet, miljø og økonomi. FAGLIG SPARRINGFAG PLIGTEN TIL AT HANDLE I FÆLLESSKAB Voksende

Læs mere

KASPER SALTO 1967- MILJØ & TESTS DESIGN BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING

KASPER SALTO 1967- MILJØ & TESTS DESIGN BESKRIVELSE GARANTI POLSTRING ICE STOL Ice stolen, som er designet af Kasper Salto, er den første stol fra Fritz Hansen, som er egnet til såvel indendørs som udendørs brug. Stolen og dens ryg, der minder om ribberne i et blad, forener

Læs mere

1. 80400/304 Skrivebord - 80487 Greb - 2. 80482 Reol - 80487 Greb - 3. 80483 Reol - 80487 Greb

1. 80400/304 Skrivebord - 80487 Greb - 2. 80482 Reol - 80487 Greb - 3. 80483 Reol - 80487 Greb et bredt sortiment 2. 3. 1. 1. 80400/304 Skrivebord - 80487 Greb - 2. 80482 Reol - 80487 Greb - 3. 80483 Reol - 80487 Greb møbler med værdi Farver 49 & uu Prima er en bred serie af møbler til hjemmekontoret

Læs mere

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil

BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil BRAMMING PLAST-INDUSTRI A/S Profil FOAM MAKES THE WORLD A SOFTER PLACE TO BE 2 Velkommen til BPI Bramming Plast-Industri A/S er den førende leverandør af avancerede kundetilpassede løsninger i skum. Vi

Læs mere

Side 1 / 7 Side 2 / 7 Side 3 / 7 Side 4 / 7 Side 5 / 7 Side 6 / 7 Side 7 / 7 Svendborg Kraftvarme Miljøberetning for 2012 1) Miljøpolitik Gældende for strategiplan 2010-20122012 og virksomhedsplan 2012-2013.

Læs mere

Arbejdsborde & garderobeskabe

Arbejdsborde & garderobeskabe Arbejdsborde & garderobeskabe CONSTRUCTOR Denne brochure viser udvalgte produkter som vi karakteriserer som arbejdspladsudstyr. Betydningen af ergonomisk rigtige hjælpemidler i arbejdet er stor bl.a. for

Læs mere

Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008

Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008 Projekt, produkter og aktuelt fra EFG Nr. 1/2008 case L Oréal, Stockholm produkt Nyheder 2008 reportage Let s create L Oréal Stockholm, Sverige L Oréal er en af verdens store kosmetikvirksomheder med varemærker

Læs mere

Lærerarbejdspladser. Temakursus 2013. v. Amalie Ferdinand

Lærerarbejdspladser. Temakursus 2013. v. Amalie Ferdinand Lærerarbejdspladser Temakursus 2013 v. Amalie Ferdinand Overskrifter Proces til indretning af arbejdspladser Krav til arbejdspladser Krav på pauser? Hjemmearbejdspladser APV Samarbejde mellem TR og AMR

Læs mere

Skoler og institutioner. Inventarbeskrivelse

Skoler og institutioner. Inventarbeskrivelse Skoler og institutioner Inventarbeskrivelse ST Skoleinventar A/S. Januar 201 201 ST Skoleinventar A/S INDHOLD 1.0 SKABE 1.1 Korpus 1.2 Hylder 1.3 Sokler 1. Tilsætning til skab 1.5 Lys E 2.0 LÅGER 2.1 Laminatlåger

Læs mere

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse

Comfort og design. Om Lindab. Comfort og design. Produktoversigt / symboler. Teori. Loftarmaturer. Loftarmaturer - synlige. Trykfordelingsbokse Comfort og design Om Lindab Comfort og design Produktoversigt / symboler Teori Loftarmaturer Loftarmaturer - synlige Trykfordelingsbokse Vægarmaturer Dyser Dysekanaler Riste Fortrængningsarmaturer VAV

Læs mere

SPILDOLIETANKE. ja, faktisk alle steder, hvor der er et behov for at opbevarer spildolie!

SPILDOLIETANKE. ja, faktisk alle steder, hvor der er et behov for at opbevarer spildolie! SPILDOLIETANKE KN Beholderfabrik og Harlequin spildolietanke er udviklet specielt til en sikker, og miljømæssigt ansvarlig sikret opbevaring af spildolie og smøremidler. De dobbeltvæggede tanke overholder

Læs mere

A WORLD OF HUMIDIFICATION

A WORLD OF HUMIDIFICATION A WORLD OF HUMIDIFICATION KOR R EKT LU F TF UGTIGH ED ER EN ESSENTI EL FAKTOR Luftfugtighed er et vigtigt parameter i de klimatiske forhold her på jorden. Naturen og klimaet iværksætter i sig selv en meget

Læs mere

Bordplader og ben Kombinationsborde

Bordplader og ben Kombinationsborde 36_015 Produktguide Bordplader og ben Kombinationsborde SIKKERHED Alle bordplader, benbukke, ben og understel er testet og godkendt til en maks. belastning på 50 kg. Hærdet glas skal behandles forsigtigt!

Læs mere

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu

Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk. Vinduer og døre i Træ/Alu Fabriksvej 4 6973 Ørnhøj Tlf. 97 38 45 00 tilbud@dana-vinduer.dk www.dana-vinduer.dk Godt dansk håndværk og ansvarlighed Vinduer og døre i Træ/Alu DANSK PRODUCEREde træ/alu vinduer og døre lever op til

Læs mere

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler

CUBE DESIGN. Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S. - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler CUBE DESIGN Vedligeholdelse af møbler fra Cube Design A/S - en guide til pleje og vedligeholdelse af møbler Sådan passer du bedst på dit Cube Design produkt Denne vejledning giver dig mulighed for at pleje

Læs mere

1. august 2009 Inkl. 25 % moms PRISLISTE

1. august 2009 Inkl. 25 % moms PRISLISTE 1. august 2009 Inkl. 25 % moms PRISLISTE Udvid, forny, suppler Lundia er møbler designet efter netop dine ønsker. Når du købler Lundia-møbler har du mulighed for at indrette reolen helt præsis, så den

Læs mere

FOREG REOLSYSTEMER ALT I SKØNNESTE ORDEN!

FOREG REOLSYSTEMER ALT I SKØNNESTE ORDEN! FOREG REOLSYSTEMER ALT I SKØNNESTE ORDEN! Så meget ORDEN skal der være. 2 Arkivalier skal kunne fi ndes hurtigt og sikkert. Derfor er overblik og klar struktur ikke kun et ønske, men en dagligdags nødvendighed.

Læs mere

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION. Loungemøbler Aalborg Universitet (AAU)

BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION. Loungemøbler Aalborg Universitet (AAU) BILAG 1 KRAVSPECIFIKATION Loungemøbler Aalborg Universitet (AAU) Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse 1. INSTRUKTION OG TERMINOLOGI... 3 2. GENERELLE KRAV.4 3. NORM- og KVALITETSKRAV... 5 4. POLSTERSKUM.6 5.

Læs mere

Er transportbranchen klar til 38 % stigning?

Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Er transportbranchen klar til 38 % stigning? Fremtidens transport bliver global og der bliver rigeligt af den. Alt tyder på at behovet for transport vil stige voldsomt frem til 2010 og videre ud i fremtiden

Læs mere

Vedligeholdelses Manual. www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601

Vedligeholdelses Manual. www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601 Vedligeholdelses Manual dk www.kompan.com Copyright KOMPAN A/S 201601 Tillykke med valget af dit KOMPAN INDOOR produkt Du har valgt et produkt af høj kvalitet, som vil modstå års problemfri brug ved korrekt

Læs mere

Indretning af skolen Kantine og opholdsrum

Indretning af skolen Kantine og opholdsrum Indretning af skolen Kantine og opholdsrum SONESSON INDRETNING kaffepause planlægge frikvarter lege mødes genvinde kræfterne Skolebordssæt Pausa Bord Pausa Endelig frikvarter... Såvel elever som lærere

Læs mere

paustian: MERA forstår vores forretning

paustian: MERA forstår vores forretning paustian: MERA forstår vores forretning Paustian er afhængig af et virksomhedssystem, der giver overblik og som er bygget af folk med forretningsforståelse og evne til at skræddersy de enkelte dele på

Læs mere

DESIGN. MILJØ & tests BESKRIVELSE GARANTI. udvidet GARANTI

DESIGN. MILJØ & tests BESKRIVELSE GARANTI. udvidet GARANTI SPACE Space serien er designet af den tyske designduo Jehs+Laub. Duoen er inspireret af menneskekroppen og naturens evne til at designe sig selv. Deres ambition er altid at gøre, hvad der er ligetil og

Læs mere

Ulønnet arbejde kan faktisk godt betale sig

Ulønnet arbejde kan faktisk godt betale sig Lidt smartere... Genbrug er smart. Vi får gavn af ting andre har givet, og det er til glæde for såvel giver som aftager. Genbrugsting skal skabe glæde hos nye ejere, og starte et nyt liv i nye omgivelser.

Læs mere

Klassisk Teak Siden 1996

Klassisk Teak Siden 1996 Klassisk Teak Siden 1996 2014 Teaktræets naturlige olier gør det meget anvendeligt på udsatte steder, samt resistent overfor mug og skadedyr. Teak er holdbart, selv når det ikke behandles med olie eller

Læs mere

Translyft SUPERLAV. løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X

Translyft SUPERLAV. løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X Translyft SUPERLAV løfteborde TUB 1000 X TUB 1000 TCB 1000 X NYHED Ekstra løftehøjde Med de nyudviklede superlave TUB 1000 X og TCB 1000 X har Translyft sat ny standard for løftehøjden på de superlave

Læs mere

Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt. KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se

Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt. KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se Et krystalklart valg for dig, der bygger grønt KOLJERN er en del af FOAMGLAS www.koljern.se Fundamenter, vægge, tage, dæk... Førende global teknologi til bæredygtigt byggeri. Den højeste miljømæssige ydelse

Læs mere

Arbejdspladsvurdering og trivselsundersøgelse 2010 VIA University College

Arbejdspladsvurdering og trivselsundersøgelse 2010 VIA University College Arbejdspladsvurdering og trivselsundersøgelse 200 VIA University College Afdelingsrapport for Medarbejdere afspændingspædagoguddannelsen i Randers Antal besvarelser: 9 Svarprocent VIA total 66,9% Rapporten

Læs mere

Stabilitet hele vejen rundt

Stabilitet hele vejen rundt Stabilitet hele vejen rundt Intelligent stabilitet - hele vejen rundt Maksimalt udbytte af din kraninvestering En lastbilmonteret kran er en stor investering, og jo mere du kan bruge den til, jo bedre

Læs mere

Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler

Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler Træ og møbler Afsluttende statusnotat for den særlige indsats i branchen for Træ og Møbler Arbejdstilsynet gennemfører i perioden 2011til og med 2015 særlige tilsynsindsatser med mere fokus på dialog og

Læs mere

møbelpakker Lysarmatur Ifö Option lysarmatur LED Spejlskab Ifö Option OSSN Indbygningsmodul Ifö indbygningscisterne Møbelpakke Ifö Sense 60 cm

møbelpakker Lysarmatur Ifö Option lysarmatur LED Spejlskab Ifö Option OSSN Indbygningsmodul Ifö indbygningscisterne Møbelpakke Ifö Sense 60 cm møbelpakker Lysarmatur Ifö Option lysarmatur LED Spejlskab Ifö Option OSSN Indbygningsmodul Ifö indbygningscisterne Møbelpakke Ifö Sense 60 cm Toilet Ifö Sign Ifö Sign 7322 Side 3 Skandinavisk design og

Læs mere

Arbejdets tilrettelæggelse

Arbejdets tilrettelæggelse Det er arbejdsgiveren, der har ansvaret for, at arbejdet bliver planlagt og tilrettelagt, så personalet kan udføre det sikkerheds- og sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Det kan arbejdsgiveren gøre ved

Læs mere

ELENA Tematiske workshop

ELENA Tematiske workshop Område: Bygningsafdeling Afdeling: ELENA Dato: 6. oktober 2014 E-mail: Birgitte.Bagge@rsyd.dk Telefon: 24631486 Program ELENA Tematiske workshop Intelligent Vejbelysning 01. oktober 2014 kl. 09:30-15:30

Læs mere

Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms. Prisliste Kontorstole

Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms. Prisliste Kontorstole Maj 2013 vejl. udsalgspris ekskl. moms Prisliste Kontorstole Altikon totalleverandør af kontormiljøer Om vores produkter Altikon tilbyder et unikt sortiment af møbler, opbevaringsløsninger samt tilbehør

Læs mere

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK

Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK www.ntf.dk Hygiejnisk modulafskærmning i rustfrit stål DK Competition-Line modulafskærmning i rustfrit stål hygiejnisk rumafskærmning Competition-Line er en serie af modulopbyggede maskinafskærmninger

Læs mere

Indstiksplade Med trækant... kr ,- Med MDF kant... kr ,-

Indstiksplade Med trækant... kr ,- Med MDF kant... kr ,- RM13 DINING TABLE Ønsker kunden at sætte sit helt eget præg på RM13 DINING TABLE er L160/180/200 x B80 x T2,5 cm L160/180/200 x B90 x T2,5 cm L160/180/200 x B100 x T2,5 cm Eg - massiv... kr. 12.883,- /

Læs mere

A Member of the Constructor Group GRENREOL. Justerbart lagersystem til langgods

A Member of the Constructor Group GRENREOL. Justerbart lagersystem til langgods A Member of the Constructor Group GRENREOL Justerbart lagersystem til langgods Grenreol: Justerbart lagersystem til langgods "Uanset om det er plasticrør, trævarer eller metalstænger - grenreoler er ideelt

Læs mere

Specielfremstillede hjælpemidler

Specielfremstillede hjælpemidler Specielfremstillede hjælpemidler - ALT kan lade sig gøre Side 2 Det sker ofte at man som terapeut står i en situation, hvor man bare har lyst til at give op. Man har prøvet alle de hjælpemidler man har

Læs mere

lille investering, stor effekt!

lille investering, stor effekt! kan du sælge mere? lille investering, stor effekt! Salg i krisetider handler bl.a. om at sælge mere til de kunder, der allerede kommer i butikken - og til dette formål er mersalgsskabende initiativer uundværlige.

Læs mere

Max bindemaskiner. www.tjep.dk

Max bindemaskiner. www.tjep.dk Max bindemaskiner stavsømpistol Anvendelsesmuligheder Gulvvarme I mange lande bruges bindemaskinen allerede i vid udstrækning til fastgørelse af gulvvarmerør på rionet. I Tyskland bruges denne teknik ofte

Læs mere

GL.KATTRUPVEJ 10 A 8751 GEDVED Tlf. 75 66 66 66 Fax. 75 66 66 60 www.eldrup-lavpris.dk

GL.KATTRUPVEJ 10 A 8751 GEDVED Tlf. 75 66 66 66 Fax. 75 66 66 60 www.eldrup-lavpris.dk INCL. 25% MOMS CEMBER 2015 KØKKEN / BAD / GARROBE - OG ELEMENTOVERSIGT GL.KATTRUPVEJ 10 A 81 GEDVED Tlf. 66 66 66 Fax. 66 66 www.eldrup-lavpris.dk K Ø K K E N E L E M E N T E R 102 102 UNRSKABE Underskab

Læs mere

Gyptone lofter 4.2 Funktion og egenskaber

Gyptone lofter 4.2 Funktion og egenskaber Gyptone lofter 4.2 Funktion og egenskaber Reflecting everyday life Funktion og egenskaber Bag alle Gyptoneprodukter ligger en lang række indbyggede egenskaber. Kombinationen af stærke egenskaber og de

Læs mere

TOTALLØSNINGER INDEN FOR GENANVENDELSE

TOTALLØSNINGER INDEN FOR GENANVENDELSE TOTALLØSNINGER INDEN FOR GENANVENDELSE IF RECYCLING A/S Det er IF Recycling A/S vision at tilbyde totalløsninger inden for genanvendelse af affald og salg af råstoffer. Hos os er udvikling af nye muligheder

Læs mere

Gyptone BIG Curve. Buede akustiske lofter der ikke begrænser kreativiteten. Buede hvælvede lofter uden synlige samlinger og skinnesystemer.

Gyptone BIG Curve. Buede akustiske lofter der ikke begrænser kreativiteten. Buede hvælvede lofter uden synlige samlinger og skinnesystemer. Gyptone BIG Curve Buede akustiske lofter der ikke begrænser kreativiteten Buede hvælvede lofter uden synlige samlinger og skinnesystemer. Gyptone BIG Curve leveres i standardmønstrene Line 6, Quatrro 41,

Læs mere

April 2009 Fordærvede fødevarer og fødevarer med farlige fremmedlegemer: Nyt lav energi røntgen system med hygiejnisk design er løsningen

April 2009 Fordærvede fødevarer og fødevarer med farlige fremmedlegemer: Nyt lav energi røntgen system med hygiejnisk design er løsningen April 2009 Fordærvede fødevarer og fødevarer med farlige fremmedlegemer: Nyt lav energi røntgen system med hygiejnisk design er løsningen Fødevare sikkerhed er et vidt begreb. Aktuelt er der særligt fokus

Læs mere

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562

TRAY. Installations vejledning. 1 TRAY VARMEVEKSLER. VANDENERGI M.A. Denmark ApS Email: mail@vandenergi.com Phone: +45 61653562 Installations vejledning. TRY TILLYKKE MED DIN NYE SMUKKE SHOWER TRY Tray er en af de mest økonomiske og interessante måder at spare energi og CO2. Tilbagebetalingstiden er kort. Ved at anvende Tray sparer

Læs mere

ESBJERG KOMMUNE INDKØBSPOLITIK. Esbjerg Kommunes INDKØBSPOLITIK 2015-2016

ESBJERG KOMMUNE INDKØBSPOLITIK. Esbjerg Kommunes INDKØBSPOLITIK 2015-2016 ESBJERG KOMMUNE INDKØBSPOLITIK Esbjerg Kommunes INDKØBSPOLITIK 2015-2016 INDKØBSPOLITIK I ESBJERG KOMMUNE Indholdsfortegnelse Grundlag for Indkøbspolitikken...3 Indkøbspolitikkens overordnede formål...4

Læs mere

CareLift. Brugervejledning. fra Pesoga

CareLift. Brugervejledning. fra Pesoga Brugervejledning CareLift fra Pesoga Visuel brugervejledning Udskiftelige rullebånd af lavfriktionsmateriale Pulverlakeret aluminium; sikrer en let og holdbar konstruktion - kan let rengøres Ergonomisk

Læs mere

Vi er specialister i at afgifte farligt affald

Vi er specialister i at afgifte farligt affald for a cleaner tomorrow Vi er specialister i at afgifte farligt affald PART OF THE EKOKEM GROUP NORD a/s Lindholmvej 3 DK-5800 Nyborg Kundeservice Tel +45 8031 7100 Fax +45 8031 7300 Mandag til torsdag

Læs mere

Kan I definere ekstra stærk stofkant?

Kan I definere ekstra stærk stofkant? Spørgsmål og svar Spørgsmål/svar i forbindelse med offentligt EU udbud vedr. møbler Der gøres opmærksom på, at spørgsmål og svar indgår som en del af udbudsmaterialet. Er der uoverensstemmelse mellem udbudsmaterialet

Læs mere

Bioplast og miljøet. Hvad er fup og hvad er fakta?

Bioplast og miljøet. Hvad er fup og hvad er fakta? Bioplast og miljøet Hvad er fup og hvad er fakta? Introduktion: Hvad er bioplast? Bioplast anvendes primært som betegnelse for polymerer fremstillet ud fra biologiske råvarer, fx majs. Den mest anvendte

Læs mere

DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ

DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ DIT BRUGTE IT KAN HJÆLPE BÅDE MENNESKER OG MILJØ VI GØR DIT BRUGTE IT-UDSTYR DOBBELT BÆREDYGTIGT Hvor ender din virksomheds brugte it-udstyr henne? Hos mange virksomheder ender gamle computere, smartphones,

Læs mere

Faktablad om bæredygtighed. StoLotusan K. Slutpuds med Lotus-effekt teknologi i kradsepudsstruktur. Produktbeskrivelse se teknisk datablad

Faktablad om bæredygtighed. StoLotusan K. Slutpuds med Lotus-effekt teknologi i kradsepudsstruktur. Produktbeskrivelse se teknisk datablad Slutpuds med Lotus-effekt teknologi i kradsepudsstruktur Produktbeskrivelse se teknisk datablad Data for bygningscertificering efter DGNB (version 2012) Kvalitetstrin (ENV 1.2) Maling og belægninger på

Læs mere

AKUSTIK. Membran. Enkel lyddæmpning. hurtig og enkelt direkte på gipspladen

AKUSTIK. Membran. Enkel lyddæmpning. hurtig og enkelt direkte på gipspladen AKUSTIK Membran Enkel lyddæmpning hurtig og enkelt direkte på gipspladen Akustik- Membran Forbedrer akustikken Minimal konstruktionstykkelse (inkl. gipsplade) < 15 mm Enkel montage Gyproc AkustikMembran

Læs mere

Techno Tool former fremtiden... Termoformværktøjer Blæseværktøjer Stanseværktøjer Prøveproduktion

Techno Tool former fremtiden... Termoformværktøjer Blæseværktøjer Stanseværktøjer Prøveproduktion Techno Tool former fremtiden... Termoformværktøjer Blæseværktøjer Stanseværktøjer Prøveproduktion Rådgivning/Projektstyring Hos Techno Tool sætter vi kunden i centrum, og vi bestræber os på at have et

Læs mere

Renrumsarmatur LCR. udviklet i samarbejde med den farmaceutiske industri

Renrumsarmatur LCR. udviklet i samarbejde med den farmaceutiske industri lindab ventilation Renrumsarmatur LCR udviklet i samarbejde med den farmaceutiske industri Et renrums kvalitet afhænger af de valgte komponenter og deres detaljer Når det gælder renrum, er det ikke nok,

Læs mere

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER.

REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. REN KRAFT. GRANULAT OPVASKEMASKINER TIL PROFESSIONELLE KØKKENER. 1 2 EN SKARP HJERNE FIK EN GENIAL IDÉ. Vores historie begyndte i 70 erne, da den første patentansøgning blev indleveret. Året efter var

Læs mere

Idékatalog for design af fødevareemballage som kan mindske madspildet. Helle Antvorskov, Teknologisk Institut

Idékatalog for design af fødevareemballage som kan mindske madspildet. Helle Antvorskov, Teknologisk Institut Idékatalog for design af fødevareemballage som kan mindske madspildet Helle Antvorskov, Teknologisk Institut Baggrund for projekt Forbrugerne har madspild på 100 kg om året pr. husstand (estimeret i 2012)

Læs mere

Skån naturen og spar penge. GENBRUGSMATERIALER FRA RGS 90 et bedre alternativ til råstoffer

Skån naturen og spar penge. GENBRUGSMATERIALER FRA RGS 90 et bedre alternativ til råstoffer Skån naturen og spar penge GENBRUGSMATERIALER FRA RGS 90 et bedre alternativ til råstoffer Genbrugsmaterialer er et bedre, mere rentabelt og miljørigtigt alternativ til traditionelle råstoffer LAD OS SPARE

Læs mere

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser

AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser AM-Rack Salgskatalog - inkluderet prisliste og detaljerede beskrivelser Væg racks Micro racks Gulv racks PC Væg racks PC Gulv racks Server racks Udnyt AM-Rack vores Din foretrukne erfaring leverandør til

Læs mere