Jernbanen. Hveen Boulevard CITY 2. Halland Boulevard. Sydvej. Kommuneplantillæg. Tillæg nr 20 til Kommuneplan Forslag

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Jernbanen. Hveen Boulevard CITY 2. Halland Boulevard. Sydvej. Kommuneplantillæg. Tillæg nr 20 til Kommuneplan Forslag"

Transkript

1 Jernbanen Halland Boulevard CITY 2 Hveen Boulevard Sydvej Kommuneplantillæg Tillæg nr 20 til Kommuneplan 2014 Forslag 1

2 Indhold Indledning 3 Redegørelse 6 Lovhjemmel 13 Retningslinje Rummelighed og rækkefølge Høje Taastrup By 14 Retningslinje 2.3 Stationsnært område og kerneområde i Høje Taastrup By 15 Retningslinje 2.4 Detailhandel i Høje Taastrup By 16 Ny rammebestemmelser, 2231, 2232, 2241, 2271, 2281, Retsvirkninger 25 Vedtagelsespåtegning 25 Bilagsliste Bilag 1: Oversigtskort Bilag 2: Retningslinjekort Rummelighed og rækkefølge i området for Kommuneplantillæg nr 20 Bilag 3: Retningslinjekort 2.3 Stationsnære områder og kerneområder i området for kommuneplantillæg nr 20 Bilag 4: Områdegrænse for rammeområder i Kommuneplantillæg nr 20 Bilag 5: Oversigt over nye rammer Bilag 6: Rammeområde 2231 Bilag 7: Rammeområde 2232 Bilag 8: Rammeområde 2241 Bilag 9: Rammeområde 2271 Bilag 10: Rammeområde 2281 Bilag 11: Rammeområde 2291 Kolofon December 2017 Høje-Taastrup Kommune Bygaden Taastrup

3 Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende periode ønskes en ændring i kommuneplanens indhold, skal der udarbejdes et tillæg til kommuneplanen. Den gældende Kommuneplan er Kommuneplan Byrådet har besluttet at udarbejde et tillæg til Kommuneplan 2014, for at give de overordnede planlægningsmæssige rammer for ramme- og detaillokalplaner, for byudviklingsprojektet, kaldet Høje Taastrup C. Kommuneplan 2014 er allerede på en række punkter forberedt for byudviklingsprojektet. Det aktuelle tillæg, nr. 20, rummer en række justeringer og ændringer, som følger af, at projektet er bearbejdet og konkretiseret siden vedtagelse af Kommuneplan Byudviklingen, som skal forbinde Høje Taastrup stationsområde med City2, vil rumme en række byggerier til boliger, erhverv, offentlige funktioner, samt en mindre andel detailhandel og servicefunktioner. Byudviklingsprojektet rummer desuden veje, stier og en park. I forbindelse med byudviklingsprojektet vil den overordnede vejstruktur blive justeret, og der bliver etableret en række nye lokale gader og stræder i den ny bydel til betjening af de nye byggerier. Bydelen forsynes med en central grøn og blå park med aktivitetsmuligheder og et justeret stiforløb, som vil binde stationsområdet sammen med City2. Visionen er, at udvikle de centrale dele af byen, så byen opleves som mere sammenhængende, tryg og mangfoldig. Samtidig er det Byrådets vision, at Byudviklingsprojektet skal understøtte og bidrage til at udvikle Høje Taastrup By s funktion som regionalt knudepunkt for handel, erhverv og trafik.

4 Historisk baggrund for Byudviklingsprojekt Høje Taastrup C Høje Taastrup By var oprindeligt planlagt som aflastningsområde for København og man forventede at området skulle rumme langt flere boliger og erhverv, end der er i dag. Da man anlagde City2 havde man store forventninger til udviklingen i bilismen i Storkøbenhavn. De regionale myndigheder reserverede derfor meget store arealer til vejanlæg både nord og syd for City2. Her blev Blekinge og Skåne Boulevarder udlagt i m bredde, med plads til 6 vejbaner hver vej. Oprindeligt var disse vejudlæg tænkt som en del af en regional vej, der skulle fortsætte til Roskilde for at aflaste Roskildevej, syd for jernbanen. Virkeligheden levede dog ikke helt op til de vilde fremtidsforventninger, men vejudlæggene lå som et vilkår for den fortsatte udvikling af byen. Høje Taastrup By voksede derfor op rundt om disse vejudlæg, som i dag udgør en funktionel barriere i byen, og som bidrager til at byen i dag opleves som usammenhængende. Langs vejene, på bagsiden af de omgivende bebyggelser har erhvervs- og boligområder samt City2, siden anlagt parkeringsområder, der yderligere bidrager til følelsen af bagsider ud mod byens centrale øst/vestgående sti langs Blekinge Boulevard. Den regionale vejmyndighed fastholdt Blekinge og Skåne Boulevard som overordnede regionale vejudlæg helt frem til seneste kommunalreform, hvor vejene blev overdraget til kommunen, og dermed blev klassificeret om til kommuneveje. Kommunalreformen gav dermed Byrådet mulighed for at udarbejde nye planer for de centrale dele af Høje Taastrup By.

5 I et samarbejde mellem Byrådet og ejeren af City2, blev der i 2011 udskrevet en arkitektkonkurrence (parallelopdrag). Målet var, at Byudviklingen skulle gennemføres i samarbejde mellem kommunen og de private parter, som har parkerings- og andre arealer ud mod Skåne og Blekinge Boulevarder. Der er siden arbejdet videre med det vindende projekt fra denne konkurrence, og allerede i 2012 vedtog Byrådet en helhedsplan, som efterfølgende er lagt til grund for kommuneplanen. Kommuneplan 2014 rummer derfor allerede på et overordnet niveau en del rammer for byudviklingsprojektet. Siden vedtagelsen af Kommuneplan 2014, er der arbejdet med at konkretisere og tilpasse projektet. Som led i dette har Byrådet vedtaget at øge projektets rummelighed til boliger fra 600 op til 1200 boliger, idet kommuneplanens samlede byggemuligheder i området ikke ændres. Og der er arbejdet videre med den præcise beliggenhed og udformning af veje, park, stiforløb, byggefelter og fordeling af byggerierne på forskellige anvendelser. Der er derfor behov for en række justeringer af Kommuneplanens hovedstruktur samt i rammebestemmelserne for lokalplanlægningen. Den eksisterende ramme i Kommuneplan 2014 for udvikling af detailhandel i området omfordeles på de nye rammer. Plan for byfortætning, Høje Taastrup C, jf. Arealdisponeringsplan, COBE nov Rød afgrænsning angiver område for ny lokalplan for byfortætning.

6 Redegørelse Områdets beliggenhed Området, omfattet af Kommuneplantillæg nr. 20, benævnes Høje Taastrup C. Området ligger i de centrale dele af Høje Taastrup By, på arealer mellem Hveen Boulevard i øst, Halland Boulevard i vest, samt Gadehavegårdsvej, til Skåne Boulevard i syd. Området er i sin helhed vist på bilag 1. Bilag 4-11 viser omfattede matrikler og nye rammeområder. Selve byudviklingsområdet er en mindre del af det samlede område for kommuneplantillægget. Tillægget rummer således en række mindre konsekvensjusteringer af afgrænsning mv. i de rammeområder, der omgiver byudviklingsprojektet. Formål med Kommuneplantillægget Kommuneplantillæg nr. 20 til Kommuneplan 2014 tilvejebringes for at fastlægge grundlaget for de lokalplaner, der skal udarbejdes for at byudviklingsprojektet kan realiseres. Som led heri justeres en række retningslinjer, udpegninger og rammebestemmelser i Kommuneplan 2014, som beskrevet nedenfor. Proces for planlægningen Byrådet har sat planlægningen i gang d. 15. nov og besluttet, at realisering af byudviklingsprojektet Høje Taastrup C kræver et tillæg til Kommuneplan Kommuneplantillægget tilvejebringes uden at der er truffet beslutning herom i en planstrategi. Jf. Planlovens bestemmelser om kommuneplanlægning er der derfor fra d. 14. februar til d. 14. marts 2017 indkaldt forslag og ideer til planlægningen fra myndigheder og offentlighed. I høringsperioden er der afholdt et velbesøgt borgermøde med orientering og debat om planerne, og der er modtaget i alt 23 skriftlige høringssvar, med tilsammen 84 ideer, forslag, spørgsmål og bekymringspunkter. Planog Miljøudvalget, samt Teknisk udvalg, er orienteret om høringssvarene juni 2017, og om hvordan de vil blive brugt i det videre arbejde. Høringssvarene er forelagt sammen med forslag til Kommuneplantillæg nr. 20. Med baggrund i høringssvarene er følgende punkter undersøgt nærmere i forbindelse med den videre planlægning: 1. En samlet trafikplan for Høje Taastrup By, hvor en række forskellige projekters samlede påvirkning af trafikken, og løsninger for trafikstruktur og trafikafvikling belyses. 2. En plan for konkrete trafikale løsninger som gennemføres som led i Høje Taastrup C projektet, herunder plan for trafikafvikling og rækkefølge for anlæg og omlægninger af veje. 3. En belysning af lys/skygge, samt vindforhold i forbindelse med høje bygninger i byudviklingsprojektet. 4. En belysning af de miljømæssige konsekvenser af de foreslåede trafikale ændringer, eks. støjforhold i forhold til både ny og eksisterende bebyggelse. Høringssvar samt ovenstående analyser har dannet grundlag for en revideret Arealdisponeringsplan, nov. 2017, for byudviklingsprojektet.

7 Miljøvurdering af planforslag Efter reglerne i Miljøvurderingsloven Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 448 af ) skal der foretages en miljøvurdering af planer, der enten må antages at kunne få væsentlig indvirkning på miljøet, potentielt kan påvirke et internationalt naturbeskyttelsesområde, eller som er opført i bilag 1 og 2 til loven. Kommunen har vurderet, at planerne skal miljøvurderes efter denne lovgivning. Kommunen har i samarbejde med bygherre besluttet sideløbende hermed at gennemføre en vurdering af projektet, en såkaldt miljøkonsekvensvurdering (tidl. VVM-redegørelse), som supplerer ovennævnte miljøvurdering af plangrundlaget. Reglerne herom findes ligeledes i ovenstående i lovbekendtgørelse nr. 448 af 10/05/2017. Det skyldes, at byudviklingsprojekt og anlægsprojekter samlet set er så store projekter, at bygherren har vurderet at de på et tidspunkt under realiseringen ville udløse krav om en samlet miljørapport (VVM), uanset at dette ikke er en pligt fra projektets start. Hensigten er således at der allerede ved projektets planlægning kan foretages en samlet vurdering af planerne og de miljømæssige forhold, og dermed undgå at et senere krav om VVM vil ændre i planer og realiseringsmuligheder for projektet. Vurderingen af virkningerne på miljøet foretages derfor for både planlægning og anlæg: Den samlede Miljøvurdering af planlægningen dækker således: Kommuneplantillæg nr. 20, Rammelokalplan nr med tilhørende lokalplan, detaillokalplan nr. 2.34, samt vejlokalplan nr for overordnede veje. Vurderingen dækker også det konkrete byudviklingsprojekt. Indledende er der udarbejdet en afgrænsningsrapport om hvilke emner, der bør indgå i miljøvurderingen. Der er fra d. 22. august til d. 5. september 2017 foretaget en høring om emner til VVM og miljøvurdering. Høringen har givet anledning til 8 høringssvar og Høje-Taastrup Kommune har på den baggrund vurderet at der i VVM og miljøvurdering lægges særligt vægt på at vurdere disse potentielt væsentlige miljøpåvirkninger: Biologisk mangfoldighed og fauna og flora, 3-område Befolkningen, rekreative forhold, veje, adgangsforhold og støj Menneskers sundhed Vand, grundvand og overfladevand Landskab Kumulative virkninger, trafik og støj Forbruget af primære råstoffer og en vurdering af mulighederne for afværgeforanstaltninger i forhold til udnyttelse af den primære råstofressource. Fx en vurdering af hvorledes overskudsjord genereret i forbindelse med projektet kan genanvendes i projektet og hvorledes der i projektet kan indgå sekundære råstoffer. Anvendelse af overskudsjord genereret i forbindelse med projektet vil betyde at CO2 udledning ved transport vil reduceres. Dette gælder både ved transport af overskudsjorden væk fra projektområdet og transport af råstoffer til området. Analyser og vurderinger af disse forhold er derfor beskrevet i den miljørapport/vvm, der behandles og sendes i høring sammen med

8 kommuneplantillæg og lokalplaner. Dette sker jf. reglerne i Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter. Pga. byudviklingsprojektets karakter og den store afstand fra Høje Taastrup C til nærmeste internationale naturbeskyttelsesområde, vurderes det, at kommuneplantillægget ikke vil kunne påvirke internationale naturbeskyttelsesområder. Der er derfor ikke udarbejdet en konsekvensvurdering på dette område. Der er desuden udarbejdet udkast til en VVM-tilladelse, som sendes i høring sammen med planforslag og miljøvurdering/vvm. Med baggrund i høringssvar tages der ved den endelige behandling af planerne samtidig stilling til indholdet i den VVM-tilladelse, der skal udstedes til projektet. Projektet må ikke påbegyndes, før Høje-Taastrup Kommune har meddelt VVM-tilladelse på baggrund af den udførte miljørapport/vvm. Kommuneplantillægget i forhold til den statslige planlægning De overordnede statslige rammer, Fingerplan 2017, fastlægger regler om at kommunerne ved udvikling i de centrale dele af byerne, tættest på jernbanestationerne, skal søge at indpasse flere byggemuligheder, og skabe rammer for at der kan bygges højere, tættere og mere bymæssigt. Hensigten med de statslige regler i Fingerplanen er dels, at undgå at der skal inddrages nye landzonearealer i Storkøbenhavn til byvækst, og dels at understøtte en bæredygtig byvækst, understøtte kollektiv trafik og undgå yderligere trafikal trængsel i storbyregionen, ved at koncentrere bebyggelse og intensive byfunktioner i områder indenfor gangafstand omkring jernbanestationerne. Kommuneplan 2014 understøtter allerede disse statslige interesser, og har på en række punkter allerede indarbejdet forudsætninger for byudviklingsprojektet Høje Taastrup C. I forbindelse med den nærmere planlægning for realisering af projektet har der dog vist sig behov for at justere kommuneplanens bestemmelser på en række punkter. Det vurderes at kommuneplantillægget understøtter intentionerne i Fingerplan 2017 for fortætning i de stationsnære områder og kerneområder.

9 Kommuneplantillæggets indhold Kommuneplantillæg nr. 20 rummer følgende ændringer i kommuneplan 2014: Ændringer i kommuneplanens hovedstruktur Retningslinjer og udpegninger i kommuneplanens hovedstruktur, for: 1. Rækkefølge og rummelighed, retningslinje Kommuneplantillæg nr. 20 ændrer retningslinjetabel 1.2.3, så der gives mulighed for at lokalplanlægge for byggemuligheder på i alt etagemeter i område 2.7. Den samlede rummelighed ændres ikke i forhold til det, der allerede er planlagt med Kommuneplan Fordelingen mellem forskellige anvendelser justeres dog, idet boligrummeligheden sættes op fra 600 til 1200 boliger, og rummeligheden til andre anvendelser sættes ned, således: Område 2.7 i retningslinjetabel Anvendelse Samlet rummelighed (etagemeter) jf. kommuneplantillæg nr 20 Liberale erhverv Detailhandel Øvrige centerformål Produktion/industriformål 0 Boliger I alt Med det aktuelle forslag til Arealdisponeringsplan, samt lokalplan 2.30 vil der blive udnyttet op til etagemeter af denne rummelighed. Det er planen at projektet realiseres over en års periode. I forbindelse med tidligere planlægning for NærHeden i Hedehusene er boligrummeligheden i denne byudvikling nedjusteret med 1200 boliger i forhold til den rummelighed, der ligger i Kommuneplan Der er derfor allerede med Kommuneplan 2014 redegjort for den boligrummelighed, som kommuneplantillægget rummer. Rummeligheden for detailhandel i Høje Taastrup C nedjusteres til m², og samtidig gives der mulighed for i alt etagemeter ny detailhandel ved City2 jf. bemærkningerne om detailhandel. Den samlede rummelighed til detailhandel i område 2.7 justeres således ned fra til etagemeter. Rækkefølgeplanen opdateres som følge af disse ændringer. Det vurderes at disse justeringer og omrokeringer ligger inden for den samlede ramme til udbygning og udvikling i Kommuneplan 2014, og der er derfor ingen nye konsekvenser for detailhandelens udvikling som følge af kommuneplantillægget. Endelig fastlægges supplerende retningslinje om at udviklingen skal ske jf. vilkårene i den medfølgende VVM-tilladelse. 2. Afgrænsning af det stationsnære kerneområde og stationsnære område i Høje Taastrup By. Retningslinje 2.3. Det stationsnære kerneområde udvides mod øst og sydøst. Det er fundet hensigtsmæssigt at planlægge for høj og tæt erhvervsbebyggelse i

10 området tættest på Hveen Boulevard, idet dette giver den bedste bymæssige kvalitet, blandt andet i form af bolig-liv og tryghed i den centrale del af området, samt god afskærmning mod vejstøj fra Hveen Boulevard for projektets centrale boligbebyggelse og park. Ændringen følger ny afgrænsning af rammeområde 2232 mod øst/sydøst. Erhvervsbebyggelsen får dermed god tilgængelighed i forhold til Høje Taastrup station som trafikknudepunkt for kollektiv trafik, samt god synlighed og adgang i forhold til overordnede vejnet. Samtidig justeres ift. matrikulær afgrænsning for det stationsnære område, op mod Hveen Boulevard, så grænserne følger matrikel og ny grænse for rammeområde 2232 mod øst/sydøst. 3. Rammen for udvikling af detailhandel i enkelte områder i Høje Taastrup By. Retningslinje 2.4. Rammen for byudviklingsområdet, ramme 2232, nedjusteres til m² som følge af konkretisering af projektet, og samtidig opjusteres rammen for City2, ramme 2281, til m² ny bebyggelse. Der gives således mulighed for at planlægge for et antal såkaldte større Boxbutikker til udvalgsvarer med mere i et område syd for den eksisterende centerbygning/city2. Den samlede ramme fastlagt i Kommuneplan 2014 for udvikling af detailhandel i Høje Taastrup By ændres ikke. Op- og nedjusteringer er således udtryk for en justeret udmøntning af den samlede ramme, og en omrokering af muligheden for større udvalgsvarebutikker fra den tidligere ramme 2230 til den ny ramme Som led i omrokeringen af ramme, nedjusteres den reserveramme, som i Kommuneplan 2014 er afsat til kommuneplantillæg i Høje Taastrup by. Ændringen er dermed dækket af tidligere detailhandelsundersøgelse og redegørelse, som er udført i forbindelse med Kommuneplan Ændringer i kommuneplanens rammeområder og rammebestemmelser Ny ramme 2232 for Høje Taastrup C Tillægget fastlægger en ny ramme 2232 for byudviklingsprojektet Høje Taastrup C. Den nye ramme opstår ved at afgrænsningen af de omgivende rammer nr. 2230, 2240, 2270, 2280 og 2290 justeres. Disse erstattes således af nye rammer nr. 2231, 2241, 2271, 2281 samt Rammebestemmelserne for Byudviklingsområdet samt for City2 justeres i overensstemmelse med projektet, samt ovenstående ændringer i hovedstrukturen. Afgrænsning af de nye rammeområder ses på Bilag Nye rammeområder 2231, 2241, 2271 og 2291 Ny rammebestemmelser for områderne 2231, 2241, 2271 og Med tillægget afløses de hidtil gældende afgrænsninger og bestemmelser for kommuneplanens rammeområde 2230, 2240, 2270 og Afgrænsningerne i disse rammeområder justeres og ændres, mens rammebestemmelserne og anvendelsen forbliver de samme med enkelte små-justeringer i teksten. Tillæggets rammebestemmelser for ovennævnte områder erstatter således bestemmelserne for disse områder i Kommuneplan 2014.

11 Rammeområde 2231 ændres til stationsnært kerneområde, idet den del af rammen, som var stationsnært område udgår af rammen. Nyt Rammeområde 2281 Rammen erstatter tidligere ramme For rammeområde 2281 ændres både afgrænsning og bestemmelser i forhold til det hidtidige rammeområde Hvad angår afgrænsningen mod nord justeres ramme 2281 iht. ny ramme I syd justeres rammen således, at der i ramme 2281 indgår den nordøstligste bid af rammeområde 2240, som hermed overgår til anvendelsen Centerformål. Tillægget afløser den hidtil gældende afgrænsning for den nordøstligste del af kommuneplanens rammeområde 2240 og afgrænsning samt anvendelse i den nordligste del af rammeområde Hvad angår bestemmelserne i den eksisterende ramme 2280 ændres de således i forbindelse med vedtagelse af ny ramme 2281, som erstatter 2280: Detailhandel: Ny ramme justeres således, at Ramme til udvikling af detailhandelen ud over eksisterende bygningsmasse er: m². Maksimale butiksstørrelser: dagligvarer: m², udvalgsvarer m², idet der dog kan planlægges for 2 udvalgsvarebutikker på op til m² til såkaldte Box-butikker til udvalgsvarer med mere i et område syd for den eksisterende centerbygning. Anvendelse: Ændres fra Butikker, kontorer og offentlige formål til Detailhandelscenter, kontorer og offentlige formål samt benzintank og parkeringshuse. Bebyggelsesomfang: Præciseres til: Ud over eksisterende bebyggelse, kan der planlægges for i alt m² ny bebyggelse. Opholdsareal: mindst 10 % af etageareal ændres til: Det præcise omfang af opholdsarealer fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Parkering: Ændres fra Der skal udlægges et areal svarende til mindst 1 parkeringsplads pr. 25 m² nettoetageareal til butikker og andre kundeorienterede erhverv og mindst 1 parkeringsplads pr. 50 m² til anden anvendelse til Krav til parkering fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Rammeområde 2232 Afgrænsningen af det nye rammeområde 2232 ses på Bilag 5 og 7. Tillægget afløser hidtil gældende bestemmelser for de dele af rammeområde 2290, 2230, 2270 og 2280, som ligger inden for ny ramme Bestemmelser for det nye rammeområde 2232 er: Stationsnærhed: Stationsnært kerneområde. Detailhandel: Delvis i bymidte. Ramme til udvikling af detailhandelen m² inden for bymidten. Maksimale butiksstørrelser: dagligvarer m², udvalgsvarer m². Anvendelse: Centerformål, herunder anvendelse som integreret byområde med boliger, kontor- og servicevirksomheder, restaurationsvirksomheder, kulturelle samt offentlige formål, detailhandel og lignende. Inden for området kan der etableres en park, med et anlæg til håndtering af regnvand, samt regnvandsbassiner. I parken kan der etableres anlæg til rekreative og kulturelle aktiviteter, samt

12 aktiviteter inden for detailhandel, eksempelvis i form af en markedsplads. Bebyggelsesomfang: Samlet brutto bebyggelsesomfang for hele ramme 2232 er op til etagemeter. Inden for rammen fastlægges byggeretten for de enkelte storparceller i efterfølgende lokalplaner. Opholdsareal: Opholdsarealer svarende til en passende andel af etagearealet, idet kravet til friarealer dels opfyldes på den enkelte storparcel, på terræn, altaner og taghaver, og dels ved at bydelens park ligger i tæt tilknytning til bebyggelsen. Kravet til park og opholdsarealer fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Parkering: Centerformål (kontorerhverv o.l.): Mindst 1 pr. 100 m². Parkering etableres på egen grund. For boliger (rækkehuse og punkthuse) etableres parkering på egen storparcel, mindst 1 pr. 175 m². Højder: Varierende, min. 2 max. 16 etager. Den nye afgrænsning af rammeområderne og fulde rammetekst fremgår nedenfor + bilag 5 til 11. Vurdering af ændringer Med kommuneplantillæg 20 ændres der ikke på kommuneplanens samlede rummelighed, eller på den samlede udviklingsmulighed for detailhandel i Høje Taastrup By. der justeres og flyttes rummelighed mellem de enkelte anvendelseskategorier og delområder. Endelig rykkes der lidt rundt på udviklingsmulighederne i Kommuneplan 2014 for detailhandel, fra en ramme til en anden. Det vurderes at de foreslåede ændringer i såvel rækkefølge og rummelighed, som detailhandel ikke kræver yderligere redegørelse. Det vurderes samtidig at de foreslåede justeringer af stationsnært kerneområde og stationsnært område, følger de nye afgrænsninger af rammerne og at de samlet set understøtter intentionerne i Fingerplanen om udnyttelse af arealer nær stationerne med en større tæthed af bebyggelse. Kommuneplan 2014 fastlægger for eksisterende rammeområde 2280; at der, som forbindelse til område 2230, er mulighed for udbygning mod nord - nordvest med henblik på at skabe bymæssig sammenhæng i et strøg mellem Høje Taastrup Bymidte og City 2. Tilsvarende står der i rammebestemmelser for eksisterende område 2230, at udbygning og fortætning skal ske med henblik på at skabe bymæssig sammenhæng i et strøg mellem Høje Taastrup Bymidte og City 2. De foreslåede ændringer i rammeområders afgrænsning og indhold udmønter hovedstruturens bestemmelser, med henblik på at muliggøre lokalplanlægning. Det vurderes derfor, at ændringerne understøtter intentionerne fastlagt i Kommuneplan Lokalplaner, der behandles sideløbende med Kommuneplantillæg nr. 20 er grundlag for realisering af byudviklingsprojektet. Sideløbende hermed behandles en lokalplan nr for vejstruktur i Høje Taastrup, som ligeledes er en forudsætning for realisering af byudviklingsprojektet. Det er vurderet, at denne lokalplan ikke kræver

13 ændringer i kommuneplanens udpegninger og retningslinjer. Lovhjemmel Efter reglerne i Lov om Planlægning (lovbekendtgørelse nr af 23. november 2015 med senere ændringer) fastsættes ændringer, som beskrevet i tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2014, for lokalplanlægning og administration, der tilvejebringes indenfor Kommuneplantillæggets område.

14 Retningslinje Rummelighed og rækkefølge for boliger og erhverv i Høje Taastrup By. Tabellen til retningslinje om rummelighed og rækkefølge til byudvikling justeres. Tabellen kan ses i Kommuneplan 2014 her: Ny felter for område 2.7 i tabel til retningslinje for rækkefølge i byudvikling erstatter ovennævnte skema i Kommuneplan 2014 for område 2.7 (ramme nr og 2281): Se bilag 2, retningslinjekort erstatter det eksisterende kort i området for Kommuneplantillæg nr. 20. Teksten i Retningslinje1.2.3 tilføjes: Høje Taastrup C Høje Taastrup C, rækkefølgetabellens område 2.7, kan realiseres i overensstemmelse med den tilhørende samlede Miljørapport (Miljøvurdering og miljøkonsekvensvurdering/vvm).

15 Retningslinje 2.3 Stationsnært område og kerneområde i Høje Taastrup By Udpegningen i retningslinjekort nr. 2.3 af det stationsnære område og kerneområde i Høje Taastrup By justeres. Afgrænsning af stationsnært kerneområde og konsekvensrettelse af det stationsnære område i Høje Taastrup By, ker så afgrænsningerne følger nyt rammeområde 2232 mod øst og sydøst. Udpegningen i Kommuneplan 2014 kan ses her: Nyt retningslinjekort nr 2.3 for afgrænsning af det stationsnære område og kerneområde i Høje Taastrup By kan ses i bilag 3. Kortet erstatter eksisterende retningslinjekort 2.3 i Kommuneplan 2014 for det område kommuneplantillægget dækker. Kommuneplantillæggets område er vist med perforeret streg

16 Retningslinje 2.4 Detailhandel i Høje Taastrup By. Tabellen til retningslinje 2.4 for detailhandel i Høje Taastrup By justeres. Tabellen kan ses i Kommuneplan 2014 her: Ny tabel til retningslinje 2.4 for detailhandel i Høje Taastrup erstatter den eksisterende tabel i Kommuneplan 2014 om udviklingsmuligheder for detailhandelen i Høje Taastrup By, inden for Kommuneplantillæggets område.

17 Nye rammebestemmelser for: Ramme 2231 Ny ramme 2232 Ramme 2241 Ramme 2271 Ramme 2281 Ramme 2291 Afgrænsning af de nye rammeområder fremgår af bilag Rammeområde 2231: Områdets anvendelse Bebyggelsens omfang Området anvendes til banegård med tilhørende parkering m.m., butikker, kontorer, boliger, offentlige formål og mindre, ikke generende fremstillingsvirksomhed. Bebyggelsesprocenten fastsættes til 100 for området som helhed. Opholdsarealer Parkering Stationsnærhed Detailhandel Der skal tilvejebringes et opholdsareal svarende til mindst 50% af boligetagearealet og 10% af erhvervsetagearealet. Der skal udlægges 1 parkeringsplads pr. 100 m² bolig, 25 m² detailhandel og 50 m² etageareal til andre funktioner, bl.a. kontor og liberalt erhverv. Stationsnært kerneområde Bymidte Detailhandelsudbygningen skal foregå i overensstemmelse med den generelle ramme for detailhandelsudbygningen i hele Høje Taastrup området. Der kan lokalplanlægges for butikker inden for den afsatte reserveramme gennem kommuneplantillæg. Til PlanDK Plannummer 2231 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifikt Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Banegårdsområdet Centerformål Bycenter Byzone Byzone Høje Taastrup by Bebyggelsesprocent 100 % Bebyggelsesprocent af den enkelte ejendom Max. etage 3 etager

18 Rammeområde 2232: Områdets anvendelse Området anvendes til centerformål, herunder anvendelse som integreret byområde med boliger, kontor- og servicevirksomheder, restaurationsvirksomheder, kulturelle samt offentlige formål, detailhandel og lignende. Inden for området kan der etableres en park, med et anlæg til håndtering af regnvand, samt regnvandsbassiner. I parken kan der etableres anlæg til rekreative og kulturelle aktiviteter, samt aktiviteter inden for detailhandel, eksempelvis i form af en markedsplads. Bebyggelsens omfang Samlet brutto bebyggelsesomfang for hele ramme 2232 er op til etagemeter, fordelt på ca etagemeter boliger (ca stk.), ca etagemeter centerformål (blandt andet kontorerhverv, liberale erhverv og servicefunktioner), ca etagemeter detailhandel og ca etagemeter offentlige funktioner. Opholdsarealer Parkering Opholdsarealer svarende til en passende andel af etagearealet, idet kravet til friarealer dels opfyldes på den enkelte storparcel, på terræn, altaner og taghaver, og dels ved at bydelens park ligger i tæt tilknytning til bebyggelsen. Krav til park og opholdsarealer fastlægges i efterfølgende lokalplaner. I forbindelse med lokalplanlægningen fastlægges krav til parkering for de enkelte storparceller. Minimumsnormer: Centerformål (kontorerhverv o.l.): Mindst 1 pr. 100 m². Parkering etableres på egen grund. For boliger (rækkehuse og punkthuse) etableres parkering på egen storparcel, mindst 1 pr. 175 m². Højder Stationsnærhed Varierende, min. 2 max. 16 etager Stationsnært kerneområde Detailhandel Bymidte (delvist) Ramme til udvikling af detailhandelen: m² inden for bymidten. Maksimale butiksstørrelser: dagligvarer m², udvalgsvarer m².

19 Til PlanDK Plannummer 2232 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifikt Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Bebyggelsesprocent Høje Taastrup C Centerformål Bycenter Byzone Byzone Høje Taastrup by Brutto 140 % for området under et Bebyggelsesprocent af den enkelte ejendom Max. etage Varierende, min. 2 max. 16 etager

20 Rammeområde 2241: Områdets anvendelse Bebyggelsens omfang Opholdsarealer Trafik Parkering Stationsnærhed Detailhandel Området anvendes til boligformål og offentlige formål, skole, børneinstitutioner m.v. Der skal reserveres arealer til boliger for særlige aldersgrupper (ungdomsboliger, ældreboliger e.l.). Der kan etableres et mindre lokalcenter. På hjørnet af Halland Boulevard og Sydvej kan der etableres en servicestation. Området opdeles i fire bydele. Bydelene adskilles af et grønt område/institutionsbælte, hvor der kan anlægges friarealer, skole med tilhørende idrætsfaciliteter og børneinstitutioner. I de fælles friarealer kan der indpasses nyttehaver til områdets beboere. Langs de omliggende veje fastlægges en afstandszone med skovagtig beplantning. Centralt i området udlægges en bygrønning. Boligbebyggelsen opføres dels som tæt-lav, og dels som etageboliger. Der kan desuden indplaceres parcelhuse i områdets sydlige del. Inden for området kan der i alt opføres ca boliger, heraf maks. ca. 500 etageboliger. Etageboliger skal i princippet opføres mod bygrønningen og i den syd-vestlige bydel. Bebyggelsesprocenten fastsættes til 40 for etageboliger og 30 for tæt-lav boligbebyggelse. Ved ejerboliger i tæt-lav bebyggelse må grundarealet (med byggeret) ikke være mindre end 300 m² Det samlede friareal skal for boligbebyggelsens udgøre mindst 100% af etagearealet. I området udlægges et særskilt bustracé. Det centrale grønne område gennemløbes fra øst til vest af en sti, der indgår i kommunens overordnede stisystem. Der skal udlægges et areal svarende til mindst 1,5 parkeringsplads pr. bolig. Ikke stationsnært Ikke udlagt som område for detailhandel.

21 Til PlanDK Plannummer Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifikt Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt 2241 Torstorp Boligområde Blandet boligområde Byzone Byzone Høje Taastrup by Bebyggelsesprocent 0 Bebyggelsesprocent af den enkelte ejendom Max. etage

22 Rammeområde 2271: Områdets anvendelse Bebyggelsens omfang Opholdsarealer Trafik Området anvendes til butikker, kontorer, helårsbeboelse, offentlige formål og mindre ikke generende fremstillingsvirksomheder. Der kan maksimalt opføres m² etageareal i området som helhed. Herunder op til: m² til boligformål og m² til erhverv og offentlige formål. Op til m² af disse kan indrettes til butikker, kundeorienterede cityerhverv, kultur- og foreningsformål og tilsvarende. Detailhandelsudbygningen af området skal foregå i overensstemmelse med kommuneplanens rammer for udbygning af detailhandlen i Høje Taastrup by. Bebyggelsen kan opføres i op til 5 etager. Dog kan enkelte dele af bebyggelsen opføres i op til 9 etager. Der skal tilvejebringes velbeliggende opholdsarealer til bebyggelse inden for området. Centralt i området udlægges en bydelspark/plads på mindst 7000 m². Parkens areal kan medregnes som opholdsareal for omgivende bebyggelse. Området passeres af kvarterveje og busgade. Området passeres af en overordnet øst-vest gående sti. Parkering Der skal udlægges et areal svarende til mindst 1 parkeringsplads pr. bolig, 1 parkeringsplads pr. 25 m² butiksareal og 1 parkeringsplads pr. 50 m² etageareal til andre formål. Stationsnærhed Detailhandel Stationsnært kerneområde Bymidte Til PlanDK Plannummer 2271 Plannavn Høje Taastrup By, etape 2 Anvendelse generelt Anvendelse specifikt Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Max. antal etager Centerformål Bycenter Byzone Byzone Høje Taastrup by 5 etager

23 Rammeområde 2281: Områdets anvendelse Området anvendes til regionalt detailhandelscenter, kontorer og offentlige formål, samt parkeringshuse. Syd for det regionale butikscenter kan der indpasses en benzintank i forbindelse med vej- og P arealer. Bebyggelsens omfang Ud over eksisterende bebyggelse, kan der planlægges for i alt m² ny bebyggelse til detailhandel. Opholdsarealer Omfang af opholdsarealer fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Parkering Stationsnærhed Detailhandel Krav til parkering fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Stationsnært område. Bymidte Ramme til udvikling af detailhandelen ud over eksisterende bygningsmasse: m². Maksimale butiksstørrelser: dagligvarer: m², udvalgsvarer m², idet der dog kan planlægges for 2 udvalgsvarebutikker over m² til såkaldte Box-butikker til udvalgsvarer med mere i et område syd for den eksisterende centerbygning. Til PlanDK Plannummer 2281 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifikt Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Bebyggelsesprocent Regionalt butikscenter og parkering Centerformål Bycenter Byzone Byzone Høje Taastrup by Eksisterende bebyggelse plus etagemeter ny bebyggelse Bebyggelsesprocent af den enkelte ejendom Max. etage Ingen bestemmelse

24 Rammeområde 2291: Områdets anvendelse Bebyggelsens omfang Området anvendes til kontor, forskning, rådgivning, undervisning samt mindre fremstillingsvirksomheder, parkeringshuse. Inden for området kan der indrettes to regnvandsbassiner til afvanding af området. Området skal udbygges efter en samlet plan. Bebyggelsen må ikke opføres i mere end tre etager. Byrådet kan dog, hvor særlige forhold taler for det, tillade større højder. Opholdsarealer Omfang af opholdsarealer fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Parkering Krav til parkering fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Stationsnærhed Stationsnært kerneområde - dog er matrikel 88 og 90 Høje-Taastrup by stationsnært område. Detailhandel Ikke udlagt som område for detailhandel. Til PlanDK Plannummer 2291 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifikt Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Girostrøget Erhvervsområde Kontor- og serviceerhverv Byzone Byzone Høje Taastrup by Bebyggelsesprocent 90 Max. Etage 3 etager

25 Retsvirkninger Byrådet kan inden for byzoner modsætte sig udstykning og bebyggelse, som er i strid med kommuneplanens rækkefølgebestemmelser. Jævnfør Planlovens 12, stk. 2. Byrådet kan inden for byzoner og sommerhusområder modsætte sig opførelse af bebyggelse eller ændret anvendelse af bebyggelse eller ubebyggede arealer, når bebyggelsen eller anvendelsen er i strid med bestemmelser i kommuneplanens rammedel. Jævnfør Planlovens 12, stk. 3. Det påhviler Byrådet at udarbejde et forslag til lokalplan, hvis en udstykning eller et byggearbejde er i overensstemmelse med kommuneplanen. Jævnfør Planlovens 13, stk. 3. Vedtagelsespåtegning I henhold til 11 i Lov om Planlægning vedtages tillæg nr. 20 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune. Høje-Taastrup Byråd den XX.XX Michael Ziegler borgmester / Jørgen Lerhard teknisk direktør

26

27

28

29

30

31

32

33

34

35

36

37 Redegørelsesbilag A Oversigt over ændringer i bestemmelser for rammeområder: Tabellen herunder redegør for ændringer i rammebestemmelserne. Rammeområde Kommuneplan Banegårdsområdet Del af 2230, 2270, 2280, 2290 Eksisterende bestemmelser, punkter, der ændres Stationsnærhed: Stationsnært kerneområde, og stationsnært område for Blekinge Boulevard øst for Postgade Forslag til nyt rammeområde Tillæg nr. 20 Ændring af de nævnte punkter 2231 Afgrænsning: Ændret Stationsnærhed: Stationsnært kerneområde Se nedenfor 2232 Afgrænsning: Nyt rammeområde Stationsnærhed: Stationsnært kerneområde. Detailhandel: Delvis i bymidte. Ramme til udvikling af detailhandelen m² inden for bymidten. Maksimale butiksstørrelser: dagligvarer m², udvalgsvarer m². Anvendelse: Centerformål, herunder anvendelse som integreret byområde med boliger, kontor- og servicevirksomheder, restaurationsvirksomheder, kulturelle samt offentlige formål, detailhandel og lignende. Inden for området kan der etableres en park, med et anlæg til håndtering af regnvand, samt regnvandsbassiner. I parken kan der etableres anlæg til rekreative og kulturelle aktiviteter, samt aktiviteter inden for detailhandel, eksempelvis i form af en markedsplads. Bebyggelsesomfang : Samlet brutto bebyggelsesprocent ca Bebyggelsesomfang for hele ramme 2232 er på op til etagemeter, fordelt på ca etagemeter boliger (ca stk.), ca centerformål (blandt andet kontorerhverv, liberale erhverv og servicefunktioner), ca m² detailhandel og ca m² offentlige funktioner. Inden for rammen fastlægges byggeretten for de enkelte storparceller i efterfølgende lokalplaner. Opholdsareal: Opholdsarealer svarende til en passende andel af etagearealet, idet

38 kravet til friarealer dels opfyldes på den enkelte storparcel, på terræn, altaner og taghaver, og dels ved at bydelens park ligger i tæt tilknytning til bebyggelsen. Krav til park og opholdsarealer fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Parkering: Centerformål (kontorerhverv o.l.): Mindst 1 pr. 100 m². Parkering etableres på egen grund. Boliger (kun rækkehuse og punkthuse): Parkering etableres på egen storparcel, mindst 1 pr. 175 m². Højder: Varierende, min. 2 max. 16 etager 2240 Torstorp 2241 Afgrænsning: Ændret 2270 Høje Taastrup By, etape Regionalt butikscenter og parkering 2290 Giro Strøget Detailhandel: Bymidte. Anvendelse: Butikker, kontorer og offentlige formål. Bebyggelsesomfang Butiksbygningen må ikke overstige et højdegrænseplan på kote 42(DVR90). Øvrig bebyggelse må ikke opføres med en højde over 8,5 m. Opholdsareal: mindst 10 % af etageareal. Parkering: Der skal udlægges et areal svarende til mindst 1 parkeringsplads pr. 25 m² nettoetageareal til butikker og andre kundeorienterede erhverv og mindst 1 parkeringsplads pr. 50 m² til anden anvendelse. Stationsnærhed: Stationsnært kerneområde -dog stationsnært område øst for Postgade Anvendelse: administration, forskning, rådgivning, 2271 Afgrænsning: Ændret 2281 Afgrænsning: Ændret Detailhandel: Bymidte. Ramme til udvikling af detailhandelen ud over eksisterende bygningsmasse: m². Maksimale butiksstørrelser: dagligvarer: m², udvalgsvarer: m², idet der dog kan planlægges for 2 udvalgsvarebutikker på op til m² til såkaldte Box-butikker til udvalgsvarer med mere i et område syd for den eksisterende centerbygning. Anvendelse: Detailhandel, regionalt center, kontorer og offentlige formål samt parkeringshuse. Syd for det regionale butikscenter kan der indpasses en benzintank i forbindelse med vej- og P arealer. Bebyggelsesomfang Ud over eksisterende bebyggelse, kan der planlægges for i alt m² ny bebyggelse Opholdsareal: Omfang af opholdsarealer fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Parkering: Krav til parkering fastlægges i efterfølgende lokalplaner Afgrænsning: Ændret Stationsnærhed: Stationsnært kerneområde dog er matrikel 88 og 90 Høje-Taastrup by stationsnært område Anvendelse: Kontor, forskning, rådgivning, undervisning samt mindre fremstillingsvirksomheder, parkeringshuse.

39 undervisning samt mindre fremstillingsvirksomh eder. Opholdsareal: Der skal tilvejebringes et opholdsareal svarende til mindst 100% af boligetagearealet og 20% af erhvervsetagearealet. Parkering: Der skal udlægges et areal svarende til mindst en parkeringsplads pr. 50 m² etageareal. Opholdsareal: Omfang af opholdsarealer fastlægges i efterfølgende lokalplaner. Parkering: Krav til parkering fastlægges i efterfølgende lokalplaner.

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 18 til Kommuneplan Forsla

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 18 til Kommuneplan Forsla Kommuneplantillæg Tillæg nr. 18 til Kommuneplan 2014 g Forsla Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Jour. nr.: 17/665 Dok.nr.: 8385-17 Dato: 25. jan. 2017 Indledning Kommuneplanen revideres hvert

Læs mere

år: 2018 Kommuneplantillæg

år: 2018 Kommuneplantillæg år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 29 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis Byrådet i

Læs mere

Blekinge Boulevard CITY 2. Eigtved Alle. Skåne Boulevard. Skåne Boulevard. år: Kommuneplantillæg

Blekinge Boulevard CITY 2. Eigtved Alle. Skåne Boulevard. Skåne Boulevard. år: Kommuneplantillæg Eigtved Alle Skåne Boulevard Høje Taastrup Boulevard Halland Boulevard Blekinge Boulevard CITY 2 Skåne Boulevard år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 28 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Høje-Taastrup Kommune

Læs mere

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 37 TIL KOMMUNEPLAN marts 2019

FORSLAG TIL TILLÆG NR. 37 TIL KOMMUNEPLAN marts 2019 FORSLAG TIL TILLÆG NR. 37 TIL KOMMUNEPLAN 2014 Kuldyssen Rugvænget marts 2019 Høje Taastrup V ej Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde

Læs mere

B æks tien. Område. Kommuneplantillæg

B æks tien. Område. Kommuneplantillæg H olbæ k moto pv e j K a ller u B æks tien Område 3831 r v e je n Kommuneplantillæg Tillæg nr 19 til Kommuneplan 2014 U Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

Kommuneplantillæg. Tillæg nr 34 til Kommuneplan Høje Taastrup Station. Blekinge Boulevard. Høje Taastrup Boulevard.

Kommuneplantillæg. Tillæg nr 34 til Kommuneplan Høje Taastrup Station. Blekinge Boulevard. Høje Taastrup Boulevard. Høje Taastrup Station Høje Taastrup Boulevard Berings Gade 2263 Halland Boulevard Blekinge Boulevard 2019 Kommuneplantillæg Tillæg nr 34 til Kommuneplan 2014 Tillæg nr. 34 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup

Læs mere

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 13 til Kommuneplan Forsla

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 13 til Kommuneplan Forsla Kommuneplantillæg Tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2014 g Forsla Indledning Redegørelse Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende periode ønskes ændringer i kommuneplanens indhold,

Læs mere

H ø r s kæ. tte n. a de. Kommuneplantillæg. Tillæg nr 12 til Kommuneplan 2014

H ø r s kæ. tte n. a de. Kommuneplantillæg. Tillæg nr 12 til Kommuneplan 2014 tte n 1043 Ho æ lb or Hørskætten ot km j ve en evej d l i k s Ro Ta Hov astru e dg p a de H ø r s kæ Kommuneplantillæg Tillæg nr 12 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Indledning Kommuneplanen revideres hvert

Læs mere

Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010

Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 Kommuneplantillæg Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Jour. nr.: 11/27377 Dok.nr. 2651188/11 Dato: 19.06.2012 Tillæg nr. 15 til Kommuneplan 2010 for Rønnevangscenteret

Læs mere

Høje Taastrup Rådhus. Høje Taastrup landsby. Kommuneplantillæg

Høje Taastrup Rådhus. Høje Taastrup landsby. Kommuneplantillæg Præstegårdsvej Rådhus Halland Boulevard landsby Bygaden Kommuneplantillæg Tillæg nr. 4 til Kommuneplan 2014 Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Jour. nr.: 14/7274 Dok.nr.: 63047/14 Dato: 20.05.2014

Læs mere

o ve s tru T aa A lle o rp h E lm e a rk V a lb e rp Ø st yve j år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 32 til Kommuneplan 2014

o ve s tru T aa A lle o rp h E lm e a rk V a lb e rp Ø st yve j år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 32 til Kommuneplan 2014 de dga o ve ph s tru T aa D en a rk A lle e rp lle E lm e V a lb yve j Ø st sa o rp h år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 32 til Kommuneplan 2014 a Fors l g Indledning Redegørelse Kommuneplanen revideres

Læs mere

Høje Taastrup rådhus. Kommuneplantillæg

Høje Taastrup rådhus. Kommuneplantillæg Høje Taastrup rådhus Præstegårdsvej Kommuneplantillæg Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2014 Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Jour. nr.: 14/9596 Dok.nr.: 86375/14 Dato: 2. maj 2014 Indledning Kommuneplanen

Læs mere

år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 31 til Kommuneplan 2014

år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 31 til Kommuneplan 2014 Kirkestie n Kirke stien Spangåvej Ve ær K d et år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 31 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Indledning Redegørelse Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

år: 2018 Kommuneplantillæg

år: 2018 Kommuneplantillæg år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 29 til Kommuneplan 2014 Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis Byrådet i den mellemliggende

Læs mere

Kommuneplantillæg Til æg nr. 10 til Kommuneplan 2014

Kommuneplantillæg Til æg nr. 10 til Kommuneplan 2014 Kommuneplantillæg Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2014 Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende periode ønskes en ændringer i kommuneplanens indhold, skal der udarbejdes

Læs mere

Kingosvej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 36 til Kommuneplan 2014

Kingosvej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 36 til Kommuneplan 2014 ev ej T aa s tr up Ho v ed gad e ild Ros k Kingosvej 1202 år: 2019 Kommuneplantillæg Tillæg nr 36 til Kommuneplan 2014 Tillæg nr. 36 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Redegørelse

Læs mere

Hovedgaden Charlotteager Charlottegå Hede hus dsvej hallen Jernbane Kommuneplantillæg

Hovedgaden Charlotteager Charlottegå Hede hus dsvej hallen Jernbane Kommuneplantillæg Hovedgaden Charlotteager Charlottegårdsvej Hedehus hallen Jernbane Kommuneplantillæg Tillæg nr. 6 til Kommuneplan 2014 Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 10 til Kommuneplan Forsla

Kommuneplantillæg. Tillæg nr. 10 til Kommuneplan Forsla Kommuneplantillæg Tillæg nr. 10 til Kommuneplan 2014 g Forsla Indledning Redegørelse Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende periode ønskes en ændringer i kommuneplanens

Læs mere

Holbækmotorvejen. Bondehøjvej. Ring 5. Roskildevej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 30 til Kommuneplan Forslag

Holbækmotorvejen. Bondehøjvej. Ring 5. Roskildevej. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 30 til Kommuneplan Forslag Holbækmotorvejen Bondehøjvej Ring 5 Roskildevej år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 30 til Kommuneplan 2014 Forslag Indledning Redegørelse Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis der i den mellemliggende

Læs mere

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup

Kommuneplantillæg nr Boligområde i Overmarken, Tommerup Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde i Overmarken, Tommerup Hvad er et kommuneplantillæg Et kommuneplantillæg er et tillæg til kommuneplanen. Kommuneplanens hovedformål er at regulere anvendelsen af

Læs mere

Høje Taastrup Station. Blekinge Boulevard. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 34 til Kommuneplan 2014

Høje Taastrup Station. Blekinge Boulevard. år: Kommuneplantillæg. Tillæg nr 34 til Kommuneplan 2014 Høje Taastrup Station Høje Taastrup Boulevard Berings Gade 2263 Halland Boulevard Blekinge Boulevard år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 34 til Kommuneplan 2014 a Fors l g Tillæg nr. 34 til Kommuneplan

Læs mere

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15

Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 04.01.C02 Centerområde ved Vesterhavsvej i Billum TILLÆG 15 Copyright: Geodatastyrelsen, COWI, Varde Kommune RAMMEOMRÅDE 04.01.C02 Mål: 1: KOMMUNEPLAN 2017 4.000 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag

Læs mere

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret

036 Centerområde i Lille Blødekvarteret 036 i Lille Blødekvarteret Status Forslag PlanID 3244876 Tillæg nr. 036 Plannavn i Lille Blødekvarteret VVM Kommuneplantillæg uden VVM Dato for offentliggørelse af forslag 7. december 2016 Høring start

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

år: 2018 Kommuneplantillæg

år: 2018 Kommuneplantillæg år: 2018 Kommuneplantillæg Tillæg nr 29 til Kommuneplan 2014 Tillæg nr. 29 til Kommuneplan 2014 for Høje-Taastrup Kommune Indledning Kommuneplanen revideres hvert fjerde år. Hvis Byrådet i den mellemliggende

Læs mere

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest

Forslag til. Kommuneplantillæg nr Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til Kommuneplantillæg nr. 25 - Boligområde ved Vestervangen i Tommerup Vest Forslag til kommuneplantillæg Forslag til tillæg nr. 25 til Kommuneplan 2013-2025 er fremlagt fra den xx.xx 2017 til

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st.

Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Ændring af rammeområde B4-13. Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016

KOMMUNEPLANTILLÆG. Ændring af rammeområde B4-13. Tillæg til Kommuneplan Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016 07 KOMMUNEPLANTILLÆG Ændring af rammeområde B4-13 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Forslag i høring: xx.måned - xx.måned 2016 Kommuneplantillæg nr.xx til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST FORSLAG til tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Høringsperiode: 30. juni til 8. september 2010 2 Luftfoto forside - Copyright Aiolos Luftfoto

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn

FORSLAG. Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan Rammer til offentlige formål på Lemvig Østhavn FORSLAG Tillæg nr. 11 til Lemvig Kommuneplan 2017-29 FORORD TIL KOMMUNEPLANTILLÆGGET Med nærværende kommuneplantillæg fastlægges rammer til offentlige formål på den nordlige del af Lemvig Østhavn. Forslag

Læs mere

Tillæg 40 til Kommuneplan Tæt-lav boliger og erhverv ved Skovboulevarden 6, Stevnstrup

Tillæg 40 til Kommuneplan Tæt-lav boliger og erhverv ved Skovboulevarden 6, Stevnstrup Tillæg 40 til Kommuneplan 2017 - Tæt-lav boliger og erhverv ved Skovboulevarden 6, Stevnstrup Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 27. august 2019 Høringsperiode start: 27. august 2019 Høringsperiode

Læs mere

Tillæg xx til kommuneplan - blandet bolig og erhvervsområde ved Dytmærsken. Status: Udkast

Tillæg xx til kommuneplan - blandet bolig og erhvervsområde ved Dytmærsken. Status: Udkast Tillæg xx til kommuneplan - blandet bolig og erhvervsområde ved Dytmærsken Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikraftrædelsesdato:

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune

Forslag til tillæg nr. 23. til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 23 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Sukkerkogeriet Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Forslag til lokalplan 98 er i høring

Forslag til lokalplan 98 er i høring Herlev Bygade 90 2730 Herlev 13. januar 2015 Journalnr. 163-2014-23143 Forslag til lokalplan 98 er i høring Kommunalbestyrelsen i Herlev Kommune har den 10. december 2014 vedtaget at sende forslag til

Læs mere

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ

Blåvandvej. Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF C06 ENKELTOMRÅDE C06 TIL BLÅVANDVEJ Blåvandvej Hvidbjerg Strandvej TILLÆG 24 UDVIDELSE AF 05.01.C06 TIL BLÅVANDVEJ ENKELTOMRÅDE 05.01.C06 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - MARTS 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Et forslag til dette kommuneplantillæg

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan

KOMMUNEPLANTILLÆG. Forslag. i høring: xx.xx - xx.xx 20xx. Ændring af rammeområde B Tillæg til Kommuneplan 03 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde B03-04 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.3 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx

Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx 02 KOMMUNEPLANTILLÆG Forslag i høring: xx.xx - xx.xx 20xx Ændring af rammeområde O-10 og BE-11 Tillæg til Kommuneplan 2013-2025 Kommuneplantillæg nr.2 til kommuneplan 2013-2025 for Egedal Kommune Kommuneplantillæggets

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6

Kommuneplantillæg nr. 6 Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Juni, 2019 2 Kommuneplantillæg nr. 6 Indholdsfortegnelse Hvad er en kommuneplan?...4 Retsvirkninger...4

Læs mere

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan

BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST. Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE NORGESGADE, IKAST Tillæg nr. 7 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 11. oktober 2010 Offentliggjort den 20. oktober 2010 2 Luftfoto forside - Copyright

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38

Kommuneplan for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til Tillæg nr. 38 Boligområde Engelstoftsgade Ændring af kommuneplanområde 0 Bymidten Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der

Læs mere

Tillæg nr. 2 til Furesø Kommuneplan 2013

Tillæg nr. 2 til Furesø Kommuneplan 2013 Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2013 - Butikker til særlig pladskrævende varer Furesø Kommuneplan 2013 blev vedtaget af Byrådet den 18.december 2013. I henhold til lov om planlægning, jf. lovbekendtgørelse

Læs mere

Forslag til lokalplan 98 med miljøvurdering samt tillæg 1

Forslag til lokalplan 98 med miljøvurdering samt tillæg 1 Forslag til lokalplan 98 med miljøvurdering samt tillæg 1 Forslag til lokalplan 98 for en bebyggelse med boliger og erhverv på Herlev Ringvej er sendt i offentlig høring fra den 16. december 2014 til den

Læs mere

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5

Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Forslag T I L L Æ G N R. 2 5 Tillæg nr 25 Hører til lokalplan nr. 1276 TIL VEJLE KOMMUNEPLAN 2017-2019 KOMMUNEPLAN 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget den 21. november 2018 Forslag

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade

Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade Kommuneplantillæg nr. 13 Boliger Dybbøl Bygade Ved kommuneplantillægget ændres en del af et offentligt grønt område til boligområde. I forbindelse med udarbejdelsen af forslag til kommuneplantillæg, er

Læs mere

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan

Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan Forslag til Boligområde ved Grundet Ringvej, Vejle til Kommuneplan 2017-2029 for Vejle Kommune og Trekantområdet Forslag vedtaget 19. december 2017 Forslag offentliggjort 13. december 2017 I høring 13.

Læs mere

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16

Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 23.02.O07 Område ved Ortenvej i Varde TILLÆG 16 RAMMEOMRÅDE 23.02.O07 KOMMUNEPLAN 2017 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til tillæg 16 til Kommuneplan 2017, Varde Kommune i

Læs mere

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord

Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg 13/2009 for Kanalvejsområdet nord Kgs. Lyngby 3.

Læs mere

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010.

Kommuneplantillæg Forslag. Juli 2010 FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI SEPTEMBER 2010. Kommuneplantillæg 9-2009 Juli 2010 Forslag FREMLAGT I OFFENTLIG HØRING I PERIODEN D. 14. JULI 2010-8. SEPTEMBER 2010. Forslag til Kommuneplantillæg 9-2009 for Haderslev Kommune. Udarbejdet af Haderslev

Læs mere

Jasonsminde. Hovedgaden. Kommuneplantillæg

Jasonsminde. Hovedgaden. Kommuneplantillæg Jernbanen Hedelandsvej Jasonsminde Hovedgaden Kommuneplantillæg Tillæg nr. 2 til Kommuneplan 2010 Tillæg 2 til Kommuneplan 2010 for Høje-Taastrup Kommune Teknik- og Miljøcenter Høje-Taastrup Kommune Bygaden

Læs mere

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35

Tillæg nr. 35. til Kommuneplan Rin.BE.1 og Rin.R.1. forslag. Tillæg nr. 35 til Kommuneplan 2013 Rin.BE.1 og Rin.R.1 forslag Offentlighedsperiode Tillægget er i 4 ugers offentlig høring fra den 11. september til 21. oktober 2018 Indsigelser, ændringsforslag eller bemærkninger

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11

Kommuneplan for Odense Kommune. Tillæg nr. 11 Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Tillæg nr. 11 Munkebjergvænget Ændring af kommuneplanområde 2 Hunderup Munkebjerg Nyborgvej/Rødegårdsvejkvarteret Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

j R o s ki Kommuneplantillæg

j R o s ki Kommuneplantillæg jen Bondehøjvej Holbækmotorve j ldeve R o s ki Kommuneplantillæg Tillæg nr 21 til Kommuneplan 2014 a Forsl g Forslag til Kommuneplantillæg nr 21 til Kommuneplan 2014 Indledning Kommuneplanen revideres

Læs mere

Forslag. Tillæg 7. - til Kommuneplan for Herlev Bymidte. Kortbilag

Forslag. Tillæg 7. - til Kommuneplan for Herlev Bymidte. Kortbilag Forslag Tillæg 7 - til Kommuneplan 2013-2025 for Herlev Bymidte Kortbilag Offentliggørelse Forslaget kan ses på Herlev Kommunes hjemmeside www.herlev.dk Forslaget er i høring fra den 17. januar til den

Læs mere

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan

ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST. Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan ETAGEBOLIGER & OFFENTLIGT FORMÅL, GRUNDTVIGSVEJ, IKAST Tillæg nr. 38 Ikast-Brande Kommuneplan 2009-2021 Endelig godkendt den 10. september 2012 Offentligt bekendtgjort den 19. september 2012 Udarbejdet

Læs mere

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE

TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN FOR ODENSE KOMMUNE TILLÆG NR. 24 TIL KOMMUNEPLAN 2013-2025 FOR ODENSE KOMMUNE STENFISKERKAJEN ÆNDRING AF KOMMUNEPLANOMRÅDE 1 SKIBHUSKVARTERET SKIBHUSENE VOLLSMOSE STIGE Ø HVAD ER EN KOMMUNEPLAN? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle

Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 7 for Kommuneplanramme 2.2.E.31 Erhvervsområde med enkeltstående dagligvarebutik ved Odensevej/Langesøvej, Skallebølle April, 2019 Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg

Læs mere

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN

TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN 1 TILLÆG TIL KOMMUNEPLANEN Tillæg nr. 22 til Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune Kommuneplantillægget omhandler rammeområde 15.07.01 ER i Kommuneplan 2013 for Aarhus Kommune. Rammeområde 15.07.01 ER er

Læs mere

Kommuneplantillæg 22/2009 for Kongevejen

Kommuneplantillæg 22/2009 for Kongevejen Kommuneplantillæg 22/2009 for Kongevejen 205-209 Status Forslag Plannavn Kommuneplantillæg 22/2009 for Kongevejen 205-209 bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Virum bydel 19. december

Læs mere

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan

Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan TILLÆG 11 Silkeborg Kommune offentliggør hermed tillæg 11 til Kommuneplan 2009-2020. Silkeborg Byråd har 27. februar 2012 vedtaget tillæg 11 til Silkeborg Kommuneplan 2009-2020. Tillægget er udarbejdet

Læs mere

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR NY ELLEBJERG METROSTATION

FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR NY ELLEBJERG METROSTATION FORSLAG TIL KOMMUNEPLANTILLÆG FOR NY ELLEBJERG METROSTATION Borgerrepræsentationen har den 18. maj 2017 besluttet at sende forslag til tillæg til Kommuneplan 2015 i offentlig høring. Høringen varer fra

Læs mere

Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22

Kommuneplantillæg 22. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 22 Randers Kommune Baggrund Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune, for et område i Over Hornbæk til idræts - og boligformål. Området ønskes anvendt til idræts-, rekreative- og

Læs mere

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret

Forslag til Kommuneplantillæg. Hyldagerkvarteret Forslag til Kommuneplantillæg 8 Hyldagerkvarteret + Indholdsfortegnelse Redegørelse...3 Forslag til kommuneplantillæg 8...3 Rammebestemmelser...3 Nationale interesser...4 Miljøvurdering...4 Det endelige

Læs mere

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD

STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD STENLØSE KOMMUNE KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 6 TIL KOMMUNEPLAN 2002-2012 RAMMEOMRÅDE 1B8 STENLØSE SYD Vedtaget af byrådet den. 28. april 2004 Indholdsfortegnelse: Indledning... 2 Udbygningen af Stenløse Syd...

Læs mere

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad

Tillæg nr. 37 til Kommuneplan for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 for et boligområde ved Eriksborg, 3. etape i Gødvad Silkeborg Kommune FORSLAG Tillæg nr. 37 til Kommuneplan 2017-2028 er i offentlig høring i perioden fra 1. april

Læs mere

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget

Tillæg 25 til Kommuneplan Centererhverv ved Messingvej. Status: Vedtaget Tillæg 25 til Kommuneplan 2017 - Centererhverv ved Messingvej Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 18. marts 2019 Høringsperiode start: 18. marts 2019 Høringsperiode slut: 15. april 2019

Læs mere

TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013 TILLÆG NR. 18 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE GL.E.2 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger nogle

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 53 Boliger Demantsvej Hvad er en kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal der for hver kommune foreligge en kommuneplan. Denne

Læs mere

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07

Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE B07 Forslag til tillæg 21 REVISION AF AREALUDLÆG I SIG ENKELTOMRÅDE 18.01.B07 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2013 - JULI 2016 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING Byrådet fremlægger hermed Forslag til Tillæg 21 til Kommuneplan

Læs mere

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget

Tillæg 28 til Kommuneplan Tradium, Vester Allé. Status: Vedtaget Tillæg 28 til Kommuneplan 2017 - Tradium, Vester Allé Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 19. december 2018 Høringsperiode start: 19. december 2018 Høringsperiode slut: 16. januar 2019

Læs mere

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens

Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens 30 2013 Boliger, Flintebakken, Horsens Boliger, Flintebakken, Horsens Status Kladde Kommuneplan id 1486324 Tillæg nummer 30 2013 Plannavn Gælder for hele kommunen? Formål Boliger, Flintebakken, Horsens

Læs mere

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13

Kommuneplantillæg 13. Randers Kommune. Kommuneplantillæg 13 Randers Kommune BAGGRUND Der udarbejdes et tillæg til Kommuneplan 2013 for Randers Kommune, for et nyt boligområde i Haslund. Området ønskes anvendt til boligformål i form af åben-lav og tæt-lav boligbebyggelse.

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st.

KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til. Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE TOMMERUP ST. Forslag til Kommuneplantillæg nr. 19 udvidelse af Centerområde Tommerup st. Indholdsfortegnelse KOMMUNEPLANTILLÆG NR. 19 UDVIDELSE AF CENTEROMRÅDE

Læs mere

Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade. Status: Vedtaget

Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade. Status: Vedtaget Tillæg 9 til kommuneplan - Etageboliger ved Fjordgade Status: Vedtaget Offentliggørelse af forslag start: 10. november 2017 Høringsperiode start: 10. november 2017 Høringsperiode slut: 22. december 2017

Læs mere

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013.

TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN. Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. TILLÆG NR. 19 TIL KOMMUNEPLAN 2011 INDRE NORDHAVN Vedtaget af Borgerrepræsentation den 28. november 2013. Center for Byudvikling, 12. december 2013. HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?? Kommuneplantillæg Kommuneplanen

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Forslag Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kgs. Lyngby 19. marts 2013 Høringen

Læs mere

039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge

039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge 039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge Status Forslag PlanID 3438204 Tillæg nr. 039 Plannavn VVM Gælder for hele kommunen? Formål for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge Kommuneplantillæg

Læs mere

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby

Tillæg 35 til Kommuneplan Boliger ved Rugvænget i Mejlby Tillæg 35 til Kommuneplan 2017 - Boliger ved Rugvænget i Mejlby Status: Forslag Offentliggørelse af forslag start: 26. marts 2019 Høringsperiode start: 26. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. april 2019

Læs mere

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 20. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 20 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Odense Offentlige Slagtehuse Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning

Læs mere

Udkast til standard rammebestemmelser

Udkast til standard rammebestemmelser Udkast til standard rammebestemmelser Ved udarbejdelse af rammebestemmelser for de enkelte rammeområder tages der fremover udgangspunkt i nedenstående standard rammebestemmelser. MEN standard bestemmelserne

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Vandværkshøjen, Jyderup

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG

Kommuneplantillæg nr. 6. for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Kommuneplantillæg nr. 6 for Kommuneplanramme 2.1.B.7 Boligområde - Troldebakken og Eventyrbakken, Aarup Marts, 2019 FORSLAG Offentlig høring Forslag til Kommuneplantillæg nr. 6 er i høring fra den xx.

Læs mere

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune

Tillæg nr. 28. til Kommuneplanen for Odense Kommune Tillæg nr. 28 til Kommuneplanen 2013-2025 for Odense Kommune Thomas B. Thriges Gade Ændring af kommuneplanområde 0 0 3 2 1 4 6 7 11 10 8 5 9 Hvad er en Kommuneplan? I henhold til lov om planlægning skal

Læs mere

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9

FORSLAG. Gilleleje. Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan /9 FORSLAG Gilleleje Boligområde Bavne Ager Tillæg nr. 14 til Kommuneplan 2013-25 1/9 Generel orientering Dette planforslag er udarbejdet af Gribskov Kommune. Planforslaget er godkendt til offentlig fremlæggelse

Læs mere

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1

KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 KOMMUNEPLANTILLÆG 13 til Kommuneplan 2013 for Furesø Kommune Ændring af den økologiske forbindelse Laanshøj Præstesø og kommuneplanramme 16B1 FORSLAG i offentlig høring fra den 5. december 2016 til den

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 8

Kommuneplantillæg nr. 8 Kommuneplantillæg nr. 8 Vandværkshøjen, Jyderup Status: Vedtaget Høringsperiode start: 27. november 2018 Høringsperiode slut: 31. januar 2019 Vedtagelsesdato: 10. april 2019 Ikrafttrædelsesdato: 2. maj

Læs mere

Kommuneplan for Odense Kommune

Kommuneplan for Odense Kommune Kommuneplan 2016-2028 for Odense Kommune Forslag til tillæg nr. 51 Bolig- og serviceområde ved Faaborgvej 39 Ændring af kommuneplanområde 7 Sandrum-Dalum-Elmelund Hvad er en kommuneplan? I henhold til

Læs mere

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017

TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 TILLÆG NR. 3 TIL KOMMUNEPLAN 2017 FOR RAMMEOMRÅDE UV.LS.B.6, UV.LS.T.1 og UV.LS.F.1 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i

Læs mere

TILLÆG NR. 20 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 20 TIL KOMMUNEPLAN 2013 TILLÆG NR. 20 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE SB.C.18 og SB.C.20 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger

Læs mere

7.1.40 Taarbæk Havn 619/746. Plannummer 7.1.40. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent af

7.1.40 Taarbæk Havn 619/746. Plannummer 7.1.40. Fremtidig zonestatus. Bebyggelsesprocent af 7.1.40 Taarbæk Havn Plannummer 7.1.40 Plannavn Anvendelse generelt Anvendelse specifik Fremtidig zonestatus Zonestatus Plandistrikt Taarbæk Havn Rekreativt område Lystbådehavn Taarbæk bydel Bebyggelsesprocent

Læs mere

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan

Kommuneplantillæg nr til Tønder Kommuneplan Kommuneplantillæg nr. 60-420 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Bymidten Agerskov TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø December 2017 2 Indhold VEJLEDNING HVAD ER ET KOMMUNEPLANTILLÆG?... 4 INDSIGELSER, BEMÆRKNINGER

Læs mere

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl.

TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN Birketinget 6 m.fl. Luftfoto TILLÆG NR. 22 TIL KOMMUNEPLAN 2015 Birketinget 6 m.fl. Vedtaget af Borgerrepræsentationen den 28.02.2019 Offentliggjort 07.03.2019 KOMMUNEPLANTILLÆG Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune

Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan for Holbæk Kommune Forslag til kommuneplantillæg nr. 5 til Kommuneplan 2013 2025 for Holbæk Kommune Nyt rammeområde og ændring af bymidteafgrænsning ved ny dagligvarebutik på Hovedgaden, Svinninge. Holbæk Kommune har den

Læs mere

TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE B04 OG BL03

TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE B04 OG BL03 TILLÆG NR. 9 OVERFØRSEL AF BOLIGOMRÅDE TIL BLANDET BOLIG- OG ERHVERVSOMRÅDE I SKOVLUND ENKELTOMRÅDERNE 19.01.B04 OG 19.01.BL03 VARDE KOMMUNE - KOMMUNEPLAN 2010-2022 - AUGUST 2012 VEJLEDNING OFFENTLIG HØRING

Læs mere

TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013

TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FORSLAG TIL TILLÆG NR. 15 TIL KOMMUNEPLAN 2013 FOR RAMMEOMRÅDE UL.B.11 HILLERØD KOMMUNE BY OG MILJØ Kommuneplantillæg Kommuneplanen indeholder en hovedstruktur for den fysiske udvikling i kommunen og fastlægger

Læs mere

Tillæg 16 til kommuneplan - Langå midt og station

Tillæg 16 til kommuneplan - Langå midt og station Tillæg 16 til kommuneplan - Langå midt og station Status: Udkast Offentliggørelse af forslag start: Høringsperiode start: Høringsperiode slut: Vedtagelsesdato: Ikraftrædelsesdato: Baggrund og formål Baggrund

Læs mere

039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge

039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge 039 for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge Status Forslag PlanID 3438204 Tillæg nr. 039 Plannavn VVM Dato for offentliggørelse af forslag for et udsigtspunkt ved Boulevarden i Vinge Kommuneplantillæg

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej

Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Status Plannavn bydel Dato for forslagets vedtagelse i kommunalbestyrelsen Vedtaget Kommuneplantillæg nr. 17 for Nørgaardsvej Kgs. Lyngby 19. marts 2013 Dato for

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021

Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Kommuneplantillæg nr. 05-520 til Tønder Kommuneplan 2009-2021 Område til boligformål Tingvej m.fl., Brøns 520.81.1 520.51.2 520.41.2 520.31.1 520.11.1 520.11.2 520.31.2 520.11.3 520.41.1 520.71.1 520.51.1

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 13

Kommuneplantillæg nr. 13 Kommuneplantillæg nr. 13 Boligområde v. Holbækvej, Jyderup Status: Forslag Høringsperiode start: 28. marts 2019 Høringsperiode slut: 23. maj 2019 Vedtagelsesdato: Ikrafttrædelsesdato: Boligområde v. Holbækvej,

Læs mere

B E K E N D T G Ø R E L S E

B E K E N D T G Ø R E L S E B E K E N D T G Ø R E L S E!"! #! " #$ % &! $ ' ( ( #% ( ( ')! (* "(+! ',( +! ( - ' #. ( ( /0 0 (0 1 0! ( %! & (2 3 ( * 1! ( &&& 02 Indsæt KOMMUNEPLANTILLÆG rammekort Vedtaget 22.12 2010 Maglevad Tillæg

Læs mere