Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel. Kommune. Navn og adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer.

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel. Kommune. Navn og adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer."

Transkript

1 Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titlen på projektet. Kast og Grib (Kommunalt Alkohol og StofmisbrugsTeam - Glæde, Relation, Initiativ og Balance) Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Hjørring Navn og adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og adresse for den tilskudsansvarlige i projektet. Socialstyrelsen indsamler oplysninger om dig til brug for sagsbehandling af din ansøgning. Du har en række rettigheder i forhold til dine personoplysninger i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen. Du kan læse mere om vores persondatapolitik på Anette Stevn Jensen, asj@hjoerring.dk Organisationens navn og CVR-nummer Angiv her den ansøgende organisations navn og CVR-nummer. (Findes evt. på ). Børne- og Undervisningsforvaltningen, CVR: Ansøger type Vælg én fra listen. Kommune Projektets formål Beskriv kort projektets formål. Hvilket problem skal projektet løse for målgruppen, og hvilken forandring skal det medføre for målgruppen? Se afsnit om projektets formål i vejledningen. (Maks anslag inkl. mellemrum) Projektets formål er at udbrede individuelt tilpassede behandlingstilbud i Hjørring Kommune for børn og unge, der er belastede af opvækst i familier med stof- eller alkoholproblemer. Behandlingstilbuddet skal hjælpe målgruppen med at mestre de udfordringer, der følger af at opvokse tæt på personer med et misbrug. Indsatsen forventes derfor at kunne bidrage til, at målgruppen i højere grad mestrer eget liv - herunder trivsel, skole/uddannelse og arbejdsliv. Indsatsen forventes også at bidrage til, at målgruppen får skabt positive fremtidsvisioner, får skabt netværk, der bryder social isolation, samt at mindske risikoen for udvikling af psykiske lidelser bl.a. ved at fjerne eller mindske eventuelle følelser af skam/skyld. Projektets målgruppe Beskriv den målgruppe, der er omfattet af projektet, samt hvor mange borgere, der forventes at indgå i projektet. Beskriv endvidere, hvordan målgruppen rekrutteres, herunder evt. samarbejdsparter. Se afsnit om målgruppe og tildelingskriterier i vejledningen. (Maks anslag inkl. mellemrum)

2 Målgruppen er børn og unge i alderen 6-18 år, der bor eller har boet i familier, hvor en eller flere nære familiemedlemmer har et stof- eller alkoholmisbrug. Projektet forventes at hjælpe ca. 180 børn/unge i projektperioden. Målgruppen rekrutteres via en lang række samarbejdspartnere: Projektet vil opbygge et samarbejde med kommunens uddannelsesinstitutioner (Folkeskoler, friskoler, ungdomsuddannelser (STX, HHX, HTX, STU, EUC Nord og Hjørring Produktionsskole). Samarbejdet vil dels bestå i, at familiebehandlerne ca. en gang om måneden vil være tilgængelig for elever til en samtale med mulighed for rekruttering til tilbuddet. Disse møder vil også kunne gennemføres i samarbejde med en socialrådgiver. Derudover vil teamet deltage i lærermøder for at kunne klæde uddannelsesinstitutionernes (plus ungdomsklubledere m.fl) på til selv at kunne spotte børn/unge, der vil kunne have gavn af tilbuddet og hjælpe dem til at opsøge det. I Hjørring Kommune benyttes værktøjet Børnelinealen til at vurdere, om børn er i mistrivsel, og i så fald, hvilke muligheder der er for at hjælpe et barn. Her tænkes det, at Kast og Grib-teamet skal udvikle Børnelinealens beskrivelser, der relaterer sig specifikt til alkohol- og stofmisbrug for bedre at kunne klæde kommunens fagprofessionelle på til at opspore og hjælpe børn med denne type problematikker. Endvidere tænkes det, at de kommunale samarbejdspartnere skal klædes på til at kunne visitere eller henvise til tilbuddet. Fx. jobcenteret, syge-/dagpengeafdelingen, myndighedsafdelingen, misbrugscenteret og Team Godt du kom (et forebyggende indsatsteam under PPR, der via individuelle indsatser hjælper skoleelever i mistrivsel). Hjørring Kommune har også en afdeling af TUBA, der giver rådgivning til årige. Teamet ønsker at indlede et samarbejde med TUBA, hvor medarbejderne i TUBA gives kendskab til projektet - dels som supplement til deres eget tilbud, og dels som et projekt, de kan henvise mindre søskende til. Derudover vil projektet udvikle rekrutteringspjecer, der placeres på offentlige steder. Desuden vil teamet - udover i Hjørring By - afholde åben hus-møder i yderområder, der skønnes a t have en andel af borgere med socioøkonomiske problemstillinger. Hvordan opgøres antallet af brugere? Beskriv, hvordan I opgør antallet af borgere i projektet, dvs. systematikken i registreringen af borgerne. Det skal oplyses, hvor mange børn og unge der forventes, at tilbuddet omfatter, samt hvilke aldersgrupper tilbuddet retter sig imod. (Maks anslag inkl. mellemrum) Alle indsatser registreres i det lukkede fagsystem SB-SYS. Her noteres borgerkontakt anonymt i et skema med: Alder, køn, start- og slutdato, indsatstyper, eventuelle samarbejdspartnere, samt om barnet/den unge har modtaget anonym behandling, eller er blevet visiteret til indsatsen.

3 I projektets første år (2020) forventes ca. 30 børn/unge at deltage i indsatsen. Her koncentreres indsatsen i høj grad på rekrutteringsområdet. I takt med at kendskabet til projektet øges, og opgaverne vedr. udbredelse af kendskab til projektet mindskes, forventes indsatsen at kunne rumme flere børn/unge i de efterfølgende år: Hhv. ca. 40 børn i 2021, 55 børn i 2022 og 55 børn i Indsatsen retter sig mod børn/unge fra 6 til 18 år. Aktiviteter og tidsplan Beskriv de centrale aktiviteter, som gennemføres i projektperioden, herunder hvordan aktiviteterne bidrager til projektets formål og forventede resultater. (Maks anslag inkl. mellemrum) Kast og Grib skal primært være et rådgivnings- og behandlingstilbud til 6-18-årige børn/unge, der er belastede af en opvækst i en misbrugsfamilie. Som udgangspunkt er tilbuddet anonymt, med mindre der er særlige omstændigheder, der taler for en visitation fx. i tilfælde af behov for underretning, eller hvis søskende skal rekrutteres til tilbuddet. REKRUTTERING: Projektet har til hensigt at benytte en række forskellige strategier til rekruttering: Månedlig tilstedeværelse på skoler og uddannelsesinstitutioner, deltagelse i lærermøder og personalemøder (for fx. klubmedarbejdere), information om projektet til kommunale samarbejdspartnere, informationsmøder for samarbejdspartnere (jobcenteret, syge- /dagpengeafdelingen, myndighedsafdelingen, misbrugscenteret og Team Godt du kom), udarbejdelse af materialer fx. rekrutteringspjece og beskrivelser til Børnelinealen, samarbejde med Headspace og TUBA (Se forrige afsnit for uddybning). OPSTART: Uanset om barnet/den unge deltager som anonym eller visiteres fra en samarbejdspartner vil indsatsen for barnet/den unge altid have opstart inden for 14 dage. Der udarbejdes en konkret spørgeguide til forsamtalen. Barnet/den unge hjælpes til at udarbejde egne målsætninger, som løbende evalueres. Tidligt i forløbet udarbejdes en sikkerhedsplan for barnet/den unge. Desuden udvikles en ny pjece med formalia vedr. tavshedspligt mv, som gennemgås og udleveres til barnet/den unge. AKTIVITETER/INDSATSFORLØB: Det forventes, at de fleste indsatser vil starte som individuelle forløb, der for nogles vedkommende senere suppleres af eller overgår til at være deltagelse i et gruppeforløb. Hvert barn/unges forløb vil blive formet, så det tilpasses det enkelte barn/unges behov og ønsker. Gruppesammensætninger vil tage hensyn til alder og interesser. Der etableres ikke på forhånd givne aldersgrupper, gruppestørrelser eller lignende systemer, der kan begrænse muligheden for at tilpasse indsatsen til den enkelte. Når barnet/den unges behov er afklaret, sammensætter behandlerne et forløb, der løbende tilpasses, og som består af en eller flere af følgende aktiviteter tilpasset barnet/den unges alder, ønsker, kontekst og behov: SAMTALE/REFLEKSION:

4 Tilbuddets primære aktivitet er samtale med barnet/den unge og evt. dennes familie. Selve samtalen bygger på forskellige teoretiske tilgange: Via psykoeducation tales der om, hvordan et forbrug oparbejdes, samt hvordan det påvirker kroppen. Via livshistoriearbejde arbejdes der med en erkendelse af de belastninger, man har fået via sin opvækst, hvilken læring man kan trække ud af dette, samt hvilke andre strategier man kan bruge. Der opsættes mål og delmål. Via eksternalisering er der fokus på et sprogbrug, hvor misbruget gøres til problemet i stedet for personen, der har misbruget. Det skal medvirke til, at man kan forholde sig til misbruget som noget selvstændigt. (Denne metode gælder dog ikke i tilfælde, hvor barnet udsættes for vold, sexuelt misbrug e.l.). Via mentalisering lærer barnet/den unge at forstå egen og forældres adfærd ud fra den mentale tilstand, de er i. VISUELLE MODELLER: Samtalen suppleres med inddragelse af visuelle modeller. Det kan fx være vha. et genogram, der anskueliggør barnets/den unges netværk. Derudover benyttes en lang række andre visualiseringer af processer, følelsestilstande, misbrugets indflydelse på familien, familiesystemer, strukturelle skævheder i en familie mm. Modellernes formål er at tydeliggøre det emne, der tales om. SANSEARBEJDE (fx musik eller følelseskort): Sansearbejdet laves for at lære barnet/den unge at have fokus på egne følelser i stedet for andres. Derigennem er det målet, at barnet/den unge skal lære at mærke sig selv og sætte grænser for sig selv. LEG (samarbejdsøvelser/teamøvelser): Leg inddrages af flere grunde. Dels bruges det i familierettede forløb til at styrke fællesskabsfølelsen i familien og til at skabe glæde i afslutningen af en session, hvor emnet har været svært og alvorligt. Og dels bruges det til at facilitere en samtale fx i form af dialogspil. Leg kan også bruges til at genopfriske og normalisere, at det at lege har betydning, da det ofte er noget, der falder bort i et hjem, hvor misbrug er til stede. NETVÆRKSAKTIVITETER/GRUPPEFORLØB: Derudover tilbydes barnet/den unge, samt i nogle tilfælde barnet/den unges familie, at deltage i netværksaktiviteter. Disse sociale arrangementer har til formål at bryde den sociale isolation og vise barnet/den unge/familien, at de ikke står alene med denne type problemer. Netværksaktiviteterne tilpasses gruppens alder og behov og kan fx. bestå af fællesspisning og brætspilsaften med dialogspil eller at se en film med et misbrugsrelateret emne og diskutere den. Gruppeforløbene vil inddrage de samme aktiviteter, som de individuelle forløb, men har yderligere den styrke, at deltagerne får øje for, at de ikke står alene med den problematik, de har, samt giver dem en mulighed for at få et netværk af personer, man kan fortsætte med at have efter endt behandling. FORÆLDREINDDRAGELSE: Forældrene inddrages i den udstrækning, det giver mening for barnet/den unges egen proces. Det kan fx være i form af forældregrupper, der mødes to gange årligt. Projektet ønsker at have et skærpet fokus på, hvordan barnet/den unge kan blive set, mødt og forstået af forældre og det øvrige netværk. Barnet/den unge vil blive medinddraget i tilbagemeldinger til forældre for at skabe tillid og tryghed, hvilket gerne skal generere overskud til at være selvreflekterende og danne egne erfaringer og frisætte den unge fra konsekvenserne af forældrenes misbrug. Forældrene inddrages for at skabe fælles sprog og give dem oplevelsen af ikke at være tilsidesat, da dette kan resultere i, at de ellers vil danne egne slutninger. Hvis det ikke er muligt at inddrage forældre, kan andre nære personer komme på tale fx. andre familiemedlemmer, lærer eller nabo. Hjørring Kommune er geografisk spredt over et stort område. På nuværende tidspunkt tilbydes som udgangspunkt behandling i Hjørring By, hvilket kan udelukke nogle familier grundet

5 transportvanskeligheder. Projektet ønsker derfor at oprette satellittilbud (både individuelle forløb, gruppeforløb samt åbne møder i socioøkonomisk belastede områder. AFSLUTNING: Forløbet afsluttes med en individuel samtale og evaluering af den individuelle målsætning i sikkerhedsplanen, hvor barnet/den unge bl.a. informeres om de støttemuligheder, der foreligger efter endt forløb. Der udarbejdes en revideret sikkerhedsplan med oversigt over fremadrettede handlemuligheder. OPKVALIFICERING: I teamet indgår tre familiebehandlere, der pt. arbejder med familiebaseret alkoholbehandling for familier med børn og unge i alderen minus 9 måneder til 18 år. Det vil være nyt for dem at arbejde med børn/unge, der er belastede af en opvækst med stofmisbrug. Selvom der er store overlap i de behandlingstyper, der tilbydes til hhv. alkoholstofmisbrugsfamilier, vil der være behov for viden om problematikker, der er særlige for stofmisbrugere som fx kriminalitet, hvilken effekt de forskellige stoftyper har på krop, adfærd mm. Behandlerne har derfor behov for opkvalificering i form af to kursusdage til dette formål. En mulig oplægsholder kan være Henrik Rindom, der har specifik viden på dette område. Derudover vil inddragelse af en supervisor bruges til at skabe fælles viden og refleksioner omkring, hvordan de deltagende børn og unge støttes bedst muligt. TIDSPLAN: 2020: Januar - marts vil primært blive brugt til kontakt og information til nye samarbejdspartnere, udarbejdelse af materiale (rekrutteringspjece, formaliapjece mm), avisannoncer samt beskrivelser til Børnelinealen. Desuden opkvalificering af teamet. April - december: De første forløb sættes i gang. Tilstedeværelse og møder i skoler, uddannelsesinstitutioner og yderområder igangsættes. Opkvalificering af lærere ift. sporing mm. igangsættes. Gradvist igangsættes flere forløb : I takt med at kendskabet til tilbuddet udbredes, og nøglepersoner klædes på til at overtage dele af rekrutteringsarbejdet, igangsættes flere og flere forløb. Opfølgende samtaler Beskriv kort og præcist, hvordan det efter endt behandling vil være muligt for barnet eller den unge at vende tilbage for at få opfølgende samtaler efter en rum tid. Se afsnit om tildelingskriterier i vejledningen. (Maks anslag inkl. mellemrum) I forbindelse med den afsluttende samtale og evaluering af barnet/den unges målsætninger gennemgås barnet/den unges sikkerhedsplan. Her uddybes barnet/den unges muligheder efter forløbets afslutning. Mulighederne er flere: Barnet/den unge kan kontakte behandlerne telefonisk - enten for en kort henvendelse eller for at lave en aftale om opfølgende samtale. Derudover kan barnet/den unge deltage i netværksaktiviteter, som cafétilbud, fællesspisning, brætspilsaften e.l.

6 Udover den mundtlige gennemgang og de skriftlige informationer i sikkerhedsplanen, udvikles en lettilgængelig hjemmeside, hvor alle muligheder samt kontaktoplysninger er beskrevet. Metoder Beskriv, hvordan de metoder, der ønskes anvendt, er velegnede til målgruppen. Se afsnit om tildelingskriterier i vejledningen. (Maks anslag inkl. mellemrum) REKRUTTERING: På baggrund af inspirationskatalogets anbefaling ønsker projektet at udvide antallet af strategier, der tages i brug for at rekruttere målgruppen ift. den nuværende indsats. Det gøres bl.a. ved at tage direkte kontakt til større børn/unge på skoler/uddannelsesinstitutioner samt ved at oprette satellitgrupper i mindre byer. Endvidere er det et mål at inddrage ekstern hjælp til kommunikation og markedsføring for at sikre en høj kvalitet i den kommunikation, der udsendes. Der formuleres en rekrutteringsstrategi, der beskriver de forskellige tiltag og kanaler, der igangsættes. OPSTART: Forsamtalen, forventningsafstemning, det individuelt tilpassede forløb og de trygge, fysiske rammer medvirker til at skabe en god kontakt mellem barnet/den unge og behandleren. Formålet hermed er at skabe en tryg og tillidsfuld relation mellem barnet/den unge og behandleren, da det er en forudsætning for et vellykket forløb. Dermed læner indsatsen sig op af de ERFARINGER, der fremhæves i Socialstyrelsens inspirationskatalog. INDSATSER: Projektets vigtigste metode er EKSTERNALISERING, hvor misbruget anskues som problemet i stedet for personen. Eksternalisering giver problematikken et andet sprogbrug og giver dermed mulighed for at betragte misbruget udefra og forholde sig til det, som noget selvstændigt. Tilgangen bygger på Michael Whites narrative teori. Et andet gennemgående tema i behandlingen er et fokus på at reducere barnet/den unges følelse af skyld og skam. Derfor arbejdes der bl.a. med PSYKOEDUCATION, der giver barnet/den unge mulighed for at sætte ord på egne oplevelser og følelser. Psykoeducation og eksternalisering skal begge medvirke til at øge barnet/den unges FOKUS PÅ EGEN SITUATION, som er et af de syv kerneelementer i inspirationskataloget. Derudover baseres samtalerne på den teoretiske tilgang bag MENTALISERING, som skal give et fokus på, hvordan vi tilpasser vores handlinger til andres mentale tilstande og udvikle strategier hertil. I og med at hvert forløb tilpasses det enkelt barn/unges trivsel, behov og handlemuligheder i stedet for forældrenes misbrug, har grundstrukturen i projektet fokus på at have BARNET I CENTRUM, som er et af de syv kerneelementer, der fremhæves i inspirationskataloget. Med forsamtalen og

7 den individuelle målsætning og indsats anerkendes barnet/den unges behov og oplevelse af egen situation. LEG OG ØVELSER indgår som nogle af de aktiviteter, der kan inddrages i forløbet. Det tænkes især anvendt, når målgruppen er børn. Det skal medvirke til at give børnene en oplevelse af glæde og tryghed samtidig med, at det skal give dem et større kendskab til eget følelsesliv og en mulighed for at sætte ord på følelser gennem legen. Leg og øvelser er også et af kerneelementerne i kataloget. FOKUS PÅ NETVÆRK og OPLEVELSEN AF AT VÆRE EN DEL AF ET FÆLLESSKAB er endnu to kerneelementer, der er tænkt ind i projektets strategi. Dels giver deltagelsen i sociale aktiviteter barnet/den unge mulighed for at opbygge venskaber/relationer til andre børn/unge med samme baggrund. Og dels understøtter inddragelsen af forældre og evt. andre familiemedlemmer i aktiviteter, at familien ved, hvad der foregår, og dermed bedre kan medvirke til at understøtte barnets proces. TILLID OG TRYGHED I RAMMER OG RELATIONER fremmes af de trygge, fysiske rammer. Endvidere understøttes forudsigelighed af en genkendelig struktur bl.a. i form af en altid fast dagsorden. Den gensidige forventningsafstemning, der italesættes på formødet evalueres på hvert møde. Derudover får barnet/den unge udleveret et hæfte, hvor notater kan skrives, som kan genbesøges fra gang til gang. Det vil gennemsyre aktiviteterne, at der er fokus på RESSOURCER OG MULIGHEDER - som er inspirationskatalogets sidste kerneelement. Det kommer til syne ved, at behandlerne har en positiv og anerkendende tilgang til barnet/den unge og synliggør de små succeser løbende. Det tydeliggøres også ved, at de større børn/unge er med til at formulere egne målsætninger, som de støttes i at udføre. Endvidere kortlægges barnet/den unges handlemuligheder vha. et genogram i forbindelse med formødet. Aktiviteterne og tilgangen skal medvirke til, at barnet/den unge får øje på de ressourcer, der kan identificeres, som kan medvirke til at understøtte barnet/den unge i en positiv proces. AFSLUTNING: Ved det afsluttende møde synliggøres barnet/den unges udvikling, når der evalueres på den individuelle målsætning. Endvidere italesættes barnet/den unges fremtidige handlemuligheder, når der informeres om de tilbud, barnet/den unge har mulighed for at deltage i - fra både kommunale og frivillige organisationer fremadrettet. Samlet set vurderes det derfor, at projektet vil gøre brug af en lang række af de anbefalinger, der knytter sig til Socialstyrelsens inspirationskatalog, samt baserer sig på teoretiske tilgange, der skal klæde barnet/den unge på til at kunne mestre de udfordringer, der følger af opvæksten i en misbrugsfamilie.

8 Organisation og ledelse Beskriv projektets organisationsstruktur samt opgave- og ansvarsfordeling, herunder hvordan det sikres, at relevante ledelsesniveauer og relevante forvaltninger inddrages aktivt i projektet. Endvidere skal der redegøres for uddannelsesniveau hos behandlere og rådgivere. Se afsnit om tildelingskriterier i vejledningen. (Maks anslag inkl. mellemrum) Til projektet nedsættes en styregruppe bestående af: Centerleder for Center for Børn, Unge og Familier Leder af Familiehuset Kløvergården (hvor familiebehandlerne er organisatorisk placeret) Teamleder, Familieafdelingen Formålet med styregruppen er at sikre en ledelsesmæssig forankring i de relevante, kommunale forvaltninger via løbende indsigt og opfølgning i projektets indsatser på et overordnet niveau. Det daglige arbejde i projektet udføres af et team af tre familiebehandlere, som på nuværende tidspunkt arbejder med familieorienteret alkoholbehandling seks timer pr uge. Medarbejderne har stor erfaring med den teoretiske tilgang til målgruppen. Men det vil være nyt for dem at arbejde med: stofmisbrugsproblematikker, rådgivning af børn/unge uden familiedeltagelse, direkte rekruttering samt opkvalificering af medarbejdere hos samarbejdspartnere. De tre medarbejdere vil arbejde med projekt Kast og Grib tyve timer pr. uge. Den resterende tid arbejder de på Kløvergården med familiebehandling mm. De tre medarbejdere har følgende uddannelse: Familiebehandler 1: socialrådgiver og strukturel-systemisk familieterapeut med video home-uddannelse og spædbørnsterapi samt 1-årig uddannelse i familieorienteret alkoholbehandling ved Birgit Trembacz og Fried A. Hansen. Familiebehandler 2: Pædagog og strukturel-systemisk familieterapeut med video homeuddannelse samt 1-årig uddannelse i (FOAB) familieorienteret alkoholbehandling ved Birgit Trembacz og Fried A. Hansen. Har endvidere terapeutuddannelse i PMTO/evidensbaseret familietræningsprogram. Familiebehandler 3: Pædagog og 1-årig uddannelse i familieorienteret alkoholbehandling ved Birgit Trembacz og Fried A. Hansen. Øvrige medarbejdere i projektet: Leder af Familiehuset Kløvergården: Overordnet ansvar for projektet Projektleder - konsulent i Børne- og Undervisningsforvaltningen frikøbes 7 timer pr. uge ti l at varetage koordinerings-, evaluerings- og formidlingsopgaver i projektet. Sekretær - administrativ medarbejder på Kløvergården frikøbes 3 timer pr uge til at varetage administrative opgaver i projektet.

9 Samarbejde med andre kommuner eller frivillige og private organisationer Angiv herunder, om I samarbejder med andre kommuner eller frivillige og private organisationer om indsatsen. Ja Beskrivelse af samarbejde med andre kommuner eller frivillige og private organisationer Såfremt I samarbejder med andre kommuner eller frivillige og private organisationer omkring projektet, skal dette samarbejde beskrives herunder. D starter den frivillige organisation Headspace op i Hjørring Kommune - et åbent rådgivningstilbud til unge mellem Kast og Grib har en forventning om at etablere samarbejde med Headspace. Det kan være ift. at klæde de frivillige på mhp. denne målgruppes problematikker, samt mulighed for at lave fællesarrangementer (brætspilsaftener, filmaftener mm.) og evt. udnytte Headspaces lokaler, der ligger centralt placeret i Hjørring By og for nogle børn/unge i målgruppen vil blive et kendt og trygt værested. Da projektet endnu ikke er opstartet, er det ikke muligt at lave en decideret samarbejdsaftale på nuværende tidspunkt, men det tiltænkes gjort, så snart det er muligt. Den frivillige forening TUBA har en afdeling med anonym rådgivning og terapiforløb for årige unge i Hjørring Kommune. Kast og Grib-teamet ønsker at indlede et tættere samarbejde med TUBA, hvor man dels kan supplere hinandens tilbud ift. den fælles målgruppe, og dels samarbejder om at få yngre børn henvist til Kast og Grib - fx. yngre søskende til unge, der får hjælp i TUBA. Indsamling af data Bekræft herunder, at I vil bidrage til den samlede dataindsamling i forhold til projektet, herunder med oplysninger om antal indsatser, indsatsernes varighed, karakter og målgruppe. Ja Budget Udfyld budgetskemaet. Angiv udgifternes fordeling på året så realistisk som muligt. Skabelon for budgetskema findes på puljens side. Se Budget bilag Noter til budget Her kan du vedhæfte noter til budgettet. Nedenstående noter er forklarende for de enkelte poster i budgettet.docx

10 Budget bilag Udfyld budgetskemaet. Angiv udgifternes fordeling på året så realistisk som muligt. Skabelon for budgetskema findes på puljens side. Budget total: ,00 kr. Budget: 2020 Kommentar jan. feb. mar. apr. maj jun. jul. aug. sept. okt. nov. dec. Total Total Lønninger Løn til projektleder 7,4 time/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 1 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 2 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 3 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 4 Sekretær/administrati on 2.925,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 5 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Ekstern konsulenthonorar Konsulent1 Supervision 4.000,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Konsulent2 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent3 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent4 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent5 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Transport Offentlig transport 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Transport i egen bil 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr ,00 kr. Materialeanskaffelser Andet, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Indkøb af IT-udstyr Pc, ipad og mobil ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Aktiviteter Aktivitet 1, skal specificeres Fællesspisning gange årligt 4 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr ,00 kr. Aktivitet 2, skal specificeres Netværksmøder 40 gange årligt 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr ,00 kr. Aktivitet 3, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktivitet 4, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktivitet 5, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Øvrige Øvrige 1, skal specificeres Indkøb af legetøj 5.000,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 2, skal specificeres Administration, pjecer, mm 5.000,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 3, skal specificeres Annoncer ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 4, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Øvrige 5, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Lovpligtige forsikringer Ansvar 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Revison Revisor 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Total: ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr.

11 Budget: 2021 Kommentar jan. feb. mar. apr. maj jun. jul. aug. sept. okt. nov. dec. Total Total Lønninger Løn til projektleder 7,4 time/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 1 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 2 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 3 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 4 Sekretær/administrati on 2.925,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 5 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Ekstern konsulenthonorar Konsulent1 Supervision 4.000,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Konsulent2 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent3 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent4 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent5 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Transport Offentlig transport 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Transport i egen bil 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr ,00 kr. Materialeanskaffelser Andet, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Indkøb af IT-udstyr 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktiviteter Aktivitet 1, skal specificeres Fællesspisning gange årligt 4 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr ,00 kr. Aktivitet 2, skal specificeres Netværksmøder 40 gange årligt 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr ,00 kr. Aktivitet 3, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktivitet 4, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktivitet 5, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Øvrige Øvrige 1, skal specificeres Indkøb af legetøj 5.000,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 2, skal specificeres Administration, pjecer, mm 5.000,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 3, skal specificeres Annoncer ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 4, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Øvrige 5, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Lovpligtige forsikringer Ansvar 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Revison Revisor ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Total: ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Budget: 2022 Kommentar jan. feb. mar. apr. maj jun. jul. aug. sept. okt. nov. dec. Total Total Lønninger Løn til projektleder 7,4 time/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 1 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 2 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr.

12 Løn til medarbejder 3 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 4 Sekretær/administrati on 2.925,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 5 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Ekstern konsulenthonorar Konsulent1 Supervision 4.000,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Konsulent2 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent3 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent4 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent5 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Transport Offentlig transport 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Transport i egen bil 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr ,00 kr. Materialeanskaffelser Andet, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Indkøb af IT-udstyr 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktiviteter Aktivitet 1, skal specificeres Fællesspisning gange årligt 4 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr ,00 kr. Aktivitet 2, skal specificeres Netværksmøder 40 gange årligt 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr ,00 kr. Aktivitet 3, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktivitet 4, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktivitet 5, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Øvrige Øvrige 1, skal specificeres Indkøb af legetøj 5.000,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 2, skal specificeres Administration, pjecer, mm 5.000,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 3, skal specificeres Annoncer ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 4, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Øvrige 5, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Lovpligtige forsikringer Ansvar 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Revison Revisor ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Total: ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Budget: 2023 Kommentar jan. feb. mar. apr. maj jun. jul. aug. sept. okt. nov. dec. Total Total Lønninger Løn til projektleder 7,4 time/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 1 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 2 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 3 20 timer/uge ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 4 Sekretær/administrati on 2.925,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr. Løn til medarbejder 5 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Ekstern konsulenthonorar Konsulent1 Supervision 4.000,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Konsulent2 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent3 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Konsulent4 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr.

13 Konsulent5 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Transport Offentlig transport 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Transport i egen bil 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr. 990,00 kr ,00 kr. Materialeanskaffelser Andet, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Indkøb af IT-udstyr 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktiviteter Aktivitet 1, skal specificeres Fællesspisning gange årligt 4 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr ,00 kr. Aktivitet 2, skal specificeres Netværksmøder 40 gange årligt 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr. 667,00 kr ,00 kr. Aktivitet 3, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktivitet 4, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Aktivitet 5, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Øvrige Øvrige 1, skal specificeres Indkøb af legetøj 5.000,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 2, skal specificeres Administration, pjecer, mm 5.000,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 3, skal specificeres Annoncer ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Øvrige 4, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Øvrige 5, skal specificeres 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Lovpligtige forsikringer Ansvar 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. Revison Revisor Revision for 2022 og ,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr. 0,00 kr ,00 kr. Total: ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr ,00 kr.

Projektets plan for rekruttering af målgruppen

Projektets plan for rekruttering af målgruppen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen

Øvrige tilskud til projektet fra Socialstyrelsen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones.

forpligtige sig til nøje at følge metoden, dvs. de faglige forskrifter, manualer, standarder mv. fra Stepping Stones. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg fra listen. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn

Læs mere

Hvis der er indgået en partnerskabsaftale for projektet, kan den vedhæftes her.

Hvis der er indgået en partnerskabsaftale for projektet, kan den vedhæftes her. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug.

U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel U 18: Fælles inddragelse af unge og deres forældre for et aktiv liv uden misbrug. Kommune Vælg venligst fra listen. Hjørring Ansøger type Kommune Navn og e-mail

Læs mere

Skriv navn og adresse for den tilskudsansvarlige i projektet Sekretariatsleder, Morten Skjoldsøge

Skriv navn og  adresse for den tilskudsansvarlige i projektet Sekretariatsleder, Morten Skjoldsøge Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Aktive ældre i Egedal Kommune Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Egedal Ansøger type Vælg fra listen Kommune Navn og

Læs mere

Dokumentation af 1. kriterium: netværk mellem foreninger

Dokumentation af 1. kriterium: netværk mellem foreninger Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv projektets titel her Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg en ansøgergruppe fra boksen Navn og mail på tilskudsansvarlig Organisationens

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesskab og forældreskab på tværs i Hundige Nord Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mail adresse for den tilskudsansvarlige i projektet

Læs mere

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse

Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Midlertidige overgangsboliger i Herning Kommune for unge hjemløse Kommune Vælg venligst fra listen. Herning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Ejnar Tang

Læs mere

Som det fremgår af vejledningens punkt 7.2, skal frivilligcentrets vedtægter vedhæftes ansøgningen.

Som det fremgår af vejledningens punkt 7.2, skal frivilligcentrets vedtægter vedhæftes ansøgningen. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv projektets titel her Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Ansøger type Vælg en ansøgergruppe fra boksen Navn og mail på tilskudsansvarlig Organisationens

Læs mere

Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel Kommune. Ansøger type. Navn og adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer

Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel Kommune. Ansøger type. Navn og  adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Center for Rusmiddel og Forebyggelse 2014

Center for Rusmiddel og Forebyggelse 2014 SAMARBEJDSAFTALE MELLEM FAMILIEAFDELINGERNE, KOMMUNALE DAGBEHANDLINGSTILBUD I HOLSTEBRO, STRUER OG LEMVIG KOMMUNER OG Center for Rusmiddel og Forebyggelse Formål: Formålet med at lave en samarbejdsaftale

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Børne- og Socialministeriet Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade)

Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade) Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Fællesspisning og rejseklub i Fri-tid (borgere med erhvervet hjerneskade) Kommune Vælg venligst fra listen. Aalborg Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Fagcenter

Læs mere

Skriv titlen på projektet. Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug

Skriv titlen på projektet. Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titlen på projektet. Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Aalborg

Læs mere

Alkoholbehandling i Lænke-ambulatorierne

Alkoholbehandling i Lænke-ambulatorierne Alkoholbehandling i Lænke-ambulatorierne - til gavn for hele familien I Lænke-ambulatorierne ønsker vi at yde en sammenhængende og helhedsorienteret indsats overfor personer med alkoholproblemer. Derfor

Læs mere

Har højst 10 pct. af personalet på botilbuddet har en KRAPuddannelse?

Har højst 10 pct. af personalet på botilbuddet har en KRAPuddannelse? Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage

Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Ansøgningsskema for Pulje til styrket indsats for ordblinde og læse-, skrive- og regnesvage Finanslovskonto 17.46.41.30 Projektets navn: Projekt Læseløft Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Karin Holland, Direktør Velfærd og Sundhed. Mail: sskhol@horsens.dk

Karin Holland, Direktør Velfærd og Sundhed. Mail: sskhol@horsens.dk Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Overgangsboliger for unge hjemløse i Horsens Kommune Kommune Vælg venligst fra listen. Horsens Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Karin Holland, Direktør

Læs mere

Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug

Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug Konference: Every Child has the Right to 2nd International Young Carers Conference 29. 31. maj 2017 Malene Lund, konsulent,

Læs mere

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet

Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Bilag 1: Ansøgning til Socialministeriet Socialministeriet 15.74.15.50 Ansøgningsskema til puljen familier med børn med psykiske vanskeligheder Ansøgning sendes til: Socialministeriet, Tilskudskontoret,

Læs mere

Øvrige aktuelle tilskud til projektet fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold.

Øvrige aktuelle tilskud til projektet fra Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Psykiatri metodeudviklingsprojekt på Blå Kors Varmestue, Herning Kommune Vælg fra listen Herning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel Kommune. Ansøger type. Navn og adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer

Ansøgning. Projektets/aktivitetens titel Kommune. Ansøger type. Navn og  adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen

Her skrives navnet på den juridisk ansvarlige for ansøgningen. Der må kun anføres én person. Leif Gjørtz Christensen Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Styrket SKP-indsats til isolerede sindslidende Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Vælg fra listen. Viborg Ansøger type

Læs mere

Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug (FL

Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug (FL Glostrup Kommune Thomas Fuglsang KABS, Ledelse og Administration Bakken 3 2600 Glostrup Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller

Læs mere

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats

Indsatskatalog, Forebyggelse og Tidlig Indsats Åben anonym rådgivning for børn, unge og deres familier - 11 Alle børn, unge, familier og/eller deres netværk i Norddjurs Kommune. Kvalitetsmål At barnet, den unge og familien inddrages som ligeværdige

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via Tilskudsportalen https://tilskudsportal.socialstyrelsen.dk. For information om brug af Tilskudsportalen se under mappen Vejledninger på Tilskudsportalens

Læs mere

Nordre Strandvej 53 B, 3000 Helsingør Tel 20464441 trembacz@tdcadsl.dk www.trembacz.dk

Nordre Strandvej 53 B, 3000 Helsingør Tel 20464441 trembacz@tdcadsl.dk www.trembacz.dk trembacz.dk Cand. psych. Birgit Trembacz - Supervisor og specialist i psykoterapi samt forfattter Kursus i Par- og familieorienteret alkoholbehandling 28. maj til 25 september 2013 Nordsjællands Misbrugscenter

Læs mere

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019

Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge. Den 30. september 2019 Informationsmøde - Udvikling af forebyggende kommunale tilbud til psykisk sårbare unge Den 30. september 2019 Dagens program 1. Baggrund og formål med projektet 2. Hvad indebærer deltagelse i et modningsprojekt?

Læs mere

Inspirationskatalog. Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug

Inspirationskatalog. Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug Inspirationskatalog Behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug Indhold Indledning Kataloget indeholder følgende dele I dette inspirationskatalog kan du finde inspiration

Læs mere

Skriv navn og adresse for den tilskudsansvarlige i projektet. Karina Bradsted Svarrer, Unge- og Aktivitetschef,

Skriv navn og  adresse for den tilskudsansvarlige i projektet. Karina Bradsted Svarrer, Unge- og Aktivitetschef, Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Efterværn i den unges centrum Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? Kolding Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mailadresse

Læs mere

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling

Spørgeskema. Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Spørgeskema Til anvendelse i implementering af de nationale retningslinjer for den sociale stofmisbrugsbehandling Bred afdækning af praksis i den sociale stofmisbrugsbehandling med udgangspunkt i de nationale

Læs mere

Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug (FL

Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug (FL Århus Kommune Niels Schwartz Socialforvaltningen Værkmestergade 15. 8000 Århus C Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug

Læs mere

Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug (FL

Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug (FL Århus Kommune Niels Schwartz Socialforvaltningen Værkmestergade 15. 8000 Århus C Tilskud fra Socialstyrelsens ansøgningspulje til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug

Læs mere

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region

Støtte fra kommune i.h.t. 18 i lov om social service. Driftsoverenskomst eller -aftale med kommune/region Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Kommune Vælg venligst fra listen. Ansøger type Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Organisationens navn og CVR-nummer Her anføres den ansøgende organisations

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon,

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Socialstyrelsen Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen se under vejledninger på puljeportalens

Læs mere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere

Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Ansøgningsskema for Pulje til indsats for jobparate kontanthjælpsmodtagere Finanslovskonto 17.46.41.85 Projektets navn: Motivation som drivkraft til job Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn,

Læs mere

Ansøgning. Navn og adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer. Projektets/aktivitetens titel. Kommune.

Ansøgning. Navn og  adresse på tilskudsansvarlig. Organisationens navn og CVR-nummer. Projektets/aktivitetens titel. Kommune. Ansøgning Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig Skriv navn og e-mail adresse for den tilskudsansvarlige i projektet. Steen Bo Pedersen, gu63@sof.kk.dk. OBS: Efter aftale med Puljestyring d. 20. februar

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Ansøgningsskemaet skal udfyldes elektronisk via puljeportalen, https://tilskudsportal.sm.dk. For yderligere information om brug af puljeportalen

Læs mere

Pulje til dag- og aktiveringstilbud til yngre demente Ansøgningsfrist 1. november 2004

Pulje til dag- og aktiveringstilbud til yngre demente Ansøgningsfrist 1. november 2004 Socialministeriet Tilskudssekretariatet Holmens Kanal 22 Postboks 1059 1008 København K. DEMAKTIV Pulje til dag- og aktiveringstilbud til yngre demente Ansøgningsfrist 1. november 2004 1. Projektets/aktivitetens

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 Ansøgningsskema til puljen til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg Projektets/indsatsernes titel Skriv titel på projektet/indsatserne.

Læs mere

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år

Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Ansøgningsskema for Pulje til særlig indsats til ledige over 50 år Finanslovskonto 17.46.43.30 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Seniorvikar

Læs mere

Spørgsmål og svar fra informationsmøde om puljen: Udbredelse af behandlingsmodeller til unge med misbrug

Spørgsmål og svar fra informationsmøde om puljen: Udbredelse af behandlingsmodeller til unge med misbrug Spørgsmål og svar fra informationsmøde om puljen: Udbredelse af behandlingsmodeller til unge med misbrug Mødet blev afholdt den 4. maj 2016 i Odense Hvilket uddannelsesniveau skal behandlerne have? Medarbejderne

Læs mere

Vejledning om ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug

Vejledning om ansøgning om støtte fra ansøgningspuljen til behandlingstilbud til børn og unge fra familier med stof- eller alkoholmisbrug VEJ nr 9401 af 06/05/2019 (Gældende) Udskriftsdato: 9. maj 2019 Ministerium: Børne- og Socialministeriet Journalnummer: Børne- og Socialmin., Socialstyrelsen, j.nr. 2019-1767 Senere ændringer til forskriften

Læs mere

Mod en tidligere og mere effektiv indsats på området for udsatte børn og unge

Mod en tidligere og mere effektiv indsats på området for udsatte børn og unge Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Mod en tidligere og mere effektiv indsats på området for udsatte børn og unge Kommune Vælg venligst fra listen. Kolding Ansøger type Kommune Navn og e-mail adresse

Læs mere

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL

VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL VÆRKTØJ 4 UDVIKLING AF DATA- OG VIDENSDELINGSMODEL 1. Formål Dette værktøj kan hjælpe jer til at til at udvikle en samlet data- og vidensdelingsmodel for, hvordan I indsamler og opbevarer data, samt hvordan

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 23. oktober 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema

Skema 2: Projektbeskrivelsesskema Skema 2: Projektbeskrivelsesskema En særlig indsats for børn og unge som pårørende til borgere med psykiske lidelser 1. Projektets titel: Projekt Hånd i hånd - parallelle gruppeforløb til børn/unge og

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. 18. maj 2015 kl. 12 Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task

Læs mere

Budgetskema for den kommunale medfinansiering

Budgetskema for den kommunale medfinansiering Budgetskema for den kommunale medfinansiering BUDGETSKEMA FOR TILSKUD FRA PULJEN 15.26.2.1 Skemaet skal anvendes til udarbejdelse af budgettet for projektet. OBS! Data kan kun indtastes i de gule felter

Læs mere

OBS! Data kan kun indtastes i de gule felter. Budgetperiode: 1. oktober december 2020

OBS! Data kan kun indtastes i de gule felter. Budgetperiode: 1. oktober december 2020 BUDGETSKEMA FOR TILSKUD FRA PULJEN 15.75.6.1 - Modning af forebyggende metoder til psykisk sårbare unge Skemaet skal anvendes til udarbejdelse af budgettet for projektet. OBS! Data kan kun indtastes i

Læs mere

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1

Indsatskatalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 katalog til udmøntning af sundhedspolitikken Sammen om Sundhed 2012-2018 del 1 1 Oversigt over sundhedsindsatser til udvikling/udmøntning Forebyggelsespakke/ sundhedsområde Tobak Udvikling af målrettede

Læs mere

Introduktion. Konklusion & diskussion

Introduktion. Konklusion & diskussion Indhold Introduktion... 3 Konklusion & diskussion... 3 Antal og type underretninger... 4 Hvem underretter?... 6 Årsag til underretning... 8 Respons... 9 Responstid... 1 2 Introduktion Hvis en borger eller

Læs mere

Opkvalificering på transportområdet

Opkvalificering på transportområdet Ansøgningsskema for Pulje til opkvalificering på transportområdet Finanslovskonto 17.46.41.65 Projektets navn: Ansøger Kommune Projekt- og tilskudsansvarlig: (navn, adresse, telefon, e-mail) Opkvalificering

Læs mere

Odense Kommune er referencekommune, men indgår ikke i strategiforløb. Odense Kommune vil derimod indgå i rådgivningsforløb i efteråret 2016.

Odense Kommune er referencekommune, men indgår ikke i strategiforløb. Odense Kommune vil derimod indgå i rådgivningsforløb i efteråret 2016. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel: Ambitioner for udsatte børns udvikling og trivsel Kommune Odense Kommune. Ansøger type Vælges i det elektroniske ansøgningsskema. Navn og e-mail adresse på tilskudsansvarlig

Læs mere

Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning"

Orientering om Undervisningsministeriets Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning Punkt 6. Orientering om Undervisningsministeriets "Aktionsplan til forebyggelse og bekæmpelse af mobning" 2016-004962 Skoleforvaltningen fremsender til Skoleudvalgets orientering, Undervisningsministeriets"Aktionsplan

Læs mere

Special- rådgivningen

Special- rådgivningen Special- rådgivningen Råd- og vejledningsforløb til forældre til børn og unge med nedsat fysisk og psykisk funktionsevne jf. serviceloven 11 stk. 7 og 8. Hvad er specialrådgivningen? Formålet med dette

Læs mere

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft

Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Ansøgningsskema for Pulje til virksomhedsservice på områder der mangler arbejdskraft Finanslovskonto 17.46.41.60 Projektets navn: Virksomheden i centrum 2.0 Ansøger Kommune(r) Projekt- og tilskudsansvarlig:

Læs mere

Hvordan kan skolerne implementere

Hvordan kan skolerne implementere Hvordan kan skolerne implementere Der er mange vaner, rutiner og antagelser forbundet med forældresamarbejde i folkeskolen. For at skolerne kan lykkes med at øge samarbejdet med forældrene om elevernes

Læs mere

Emne: Udbredelse af behandlingstilbud til børn og unge under 25, der vokser op i misbrugsfamilier

Emne: Udbredelse af behandlingstilbud til børn og unge under 25, der vokser op i misbrugsfamilier Internt notatark Senior- og Socialforvaltningen Emne: Udbredelse af behandlingstilbud til børn og unge under 25, der vokser op i misbrugsfamilier Projektets formål: Kolding Kommune ønsker at videreudvikle

Læs mere

Beskrivelse af indhold Familieorienteret alkoholbehandling

Beskrivelse af indhold Familieorienteret alkoholbehandling Beskrivelse af indhold Familieorienteret alkoholbehandling Et-årigt kursusforløb i ni moduler à to dage fra 22. maj 2012 til 27. februar 2013 1. Modul - 22. og 23. maj 2012 Introduktion, definitioner og

Læs mere

Ind i uddannelse og ud af misbrug

Ind i uddannelse og ud af misbrug Ind i uddannelse og ud af misbrug Et kursustilbud til dig der vil have inspiration og redskaber til arbejdet med unge, der har problemer med rusmidler. Kurset er tilrettet indsatser i de unges hverdagsliv.

Læs mere

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk

FAMILIENETVÆRK. Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj. og Ishøj Kommune [SEPT. 2013] RødeKors.dk FAMILIENETVÆRK [SEPT. 2013] Samarbejdsaftale mellem Røde Kors-afdelingen i Ishøj og Ishøj Kommune RødeKors.dk INDHOLD 1 Data vedrørende samarbejdspart i kommunen... 3 2 Data vedrørende Røde Kors-afdelingen

Læs mere

T r i v s e l o g S u n d h e d. Misbrugspolitik. Juni 2010

T r i v s e l o g S u n d h e d. Misbrugspolitik. Juni 2010 T r i v s e l o g S u n d h e d Misbrugspolitik Juni 2010 Indholdsfortegnelse 1. Indledning og baggrund... 2 1.1. Indledning...2 1.2. Misbrugsområdet i Morsø Kommune...2 1.3. Kommunalreformens betydning

Læs mere

Opfølgning på Mønsterbryderudvalgets initiativ med socialrådgivere i daginstitutionerne pr. 1. april 2016

Opfølgning på Mønsterbryderudvalgets initiativ med socialrådgivere i daginstitutionerne pr. 1. april 2016 Notat Opfølgning på Mønsterbryderudvalgets initiativ med socialrådgivere i daginstitutionerne pr. 1. april 2016 Frederiksberg Kommune har i forlængelse af budgetforhandlingerne i efteråret 2014 truffet

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen Ansøgning om prækvalificering af indsatser med fokus på at mindske betydningen af social baggrund Foråret 2018 Introduktion Det

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Ansøgningsskema til pulje til demensegnet ombygning og indretning af plejecentre 2017 ( 16.65.43.40 Pulje til demensboliger) Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet. Lyddæmpende kunst Generelle

Læs mere

Statusrapport TUBA Stevns pr. februar 2016

Statusrapport TUBA Stevns pr. februar 2016 Statusrapport TUBA Stevns pr. februar 2016 I henhold til partnerskabsaftalen som er etableret mellem TUBA Stevns og Stevns Kommune, sender TUBA Stevns hermed statusrapport pr. februar 2016. TUBA Stevns

Læs mere

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE FAMILIE OG BESKÆFTIGELSES-FORVALTNINGEN UNGERÅDGIVNINGEN

TILSYNSRAPPORT AALBORG KOMMUNE FAMILIE OG BESKÆFTIGELSES-FORVALTNINGEN UNGERÅDGIVNINGEN TILSYNSRAPPORT FAMILIE OG BESKÆFTIGELSES-FORVALTNINGEN UNGERÅDGIVNINGEN Anmeldt socialfagligt tilsyn September 2018 1. TILSYNSRESULTAT 1.1 OVERORDNET VURDERING BDO har på vegne af Aalborg Kommune foretaget

Læs mere

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet

Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet Plan for en sammenhængende indsats overfor ungdomskriminalitet 1 Plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet. Som en del af den sammenhængende børnepolitik, har Vesthimmerlands Kommune

Læs mere

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole

Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper for God kommunikation og samarbejde på Ordrup Skole Principper Vi mødes i de forskellige fora, når det er relevant og efter behov. Som udgangspunkt afholder vi forældremøde og skole-hjemsamtale

Læs mere

Ansøgningsskema for puljen: Familieorienteret alkoholbehandling

Ansøgningsskema for puljen: Familieorienteret alkoholbehandling Ansøgningsskema for puljen: Familieorienteret alkoholbehandling Frist for indsendelse af ansøgning 18. august 2014 Skemaerne sendes til FOBS@sst.dk Mrk. Familieorienteret alkoholbehandling, Aalborg Kommune

Læs mere

Randers Krisecenter Aftalemål Januar 2019

Randers Krisecenter Aftalemål Januar 2019 Randers Krisecenter Aftalemål 2019-20 Januar 2019 1. Indledning Randers Byråd har besluttet, at der fra 1. januar 2007 skal indgås aftaler med alle arbejdspladser i Randers Kommune. De overordnede mål

Læs mere

Statusrapport for TUBA Stevns

Statusrapport for TUBA Stevns Stevns Kommune Center chef - Tina Mørk & Afsnitsleder - Thomas Jakobsgaard Statusrapport for TUBA Stevns Den 27. januar 2017 I TUBA er vi rigtig glade for at kunne tilbyde rådgivning og terapi, til børn

Læs mere

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder

Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Ansøgningsskema for Pulje til Fritidsjobambassadører til unge fra udsatte boligområder Finanslovskonto 17.49.24.20 Projektets navn: Fritidsjob i Skovparken / Munkebo Ansøger Kommune/Region/Organisation:

Læs mere

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge

Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge Netværksdannelse for forældre til psykisk syge børn og unge rådgivning, hjælp og støtte for familier til børn og unge med psykiske vanskeligheder Et 4-årigt projekt i Landforeningen BEDRE PSYKIATRI i perioden

Læs mere

Generelle oplysninger

Generelle oplysninger Side 1 Ansøgningsskema til puljen til etablering af særlige tilbud og indsatser til ældre, der normalt ikke benytter sig af de forebyggende hjemmebesøg Projektets/indsatsernes titel Skriv titel på projektet/indsatserne.

Læs mere

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats.

Projekt Mentorkorps. Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt Mentorkorps Ansøgning om midler til etablering af eksternt mentorkorps. Med fokus på en styrket kvalitativ, fleksibel og koordineret indsats. Projekt titel og kontaktoplysninger Titel Projekt Mentorkorps

Læs mere

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi

Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi Projektindstilling / uddybende projektbeskrivelse herunder økonomi I idéfasen udarbejdes en projektindstilling. Alle felter så udfyldes, men det vil ofte være af overordnet karakter. Den uddybende projektbeskrivelse

Læs mere

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen

Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem. Folkeskoledonationen Vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem Folkeskoledonationen 2017 Det følgende er en vejledning til A.P. Møller Fondens ansøgningssystem for Folkeskoledonationen. Fonden opslår specifikke ansøgningskriterier

Læs mere

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12

Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb. Ansøgningsfrist d. XX kl. 12 Social- og Indenrigsministeriet Socialstyrelsen Den Permanente Task Force på området udsatte børn og unge Vejledning til ansøgning om deltagelse i et længerevarende Task Force forløb Ansøgningsfrist d.

Læs mere

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011

Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk. 3. 26. juli 2011 Svendborg Kommune Børn og Unge Ramsherred 5 5700 Svendborg Tlf. 62 23 30 00 Fax. 62 20 62 72 Svendborg Kommunes plan for en sammenhængende indsats over for ungdomskriminalitet, jf. servicelovens 19, stk.

Læs mere

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder

Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Vejledning i at holde netværksmøder - Til medarbejdere, der arbejder med børn og unge i Høje-Taastrup Kommune Netværksmødet når familien og professionelle samarbejder Netværksmødet Denne vejledning er

Læs mere

Sagsnr Bilag 2: Business case. Dokumentnr Sagsbehandler Maja Helvig Haxthausen

Sagsnr Bilag 2: Business case. Dokumentnr Sagsbehandler Maja Helvig Haxthausen KØBENHAVNS KOMMUNE Socialforvaltningen Center for Politik NOTAT 19-05-2017 Bilag 2: Business case Satspuljeansøgning fra Socialforvaltningen i Københavns Kommune til puljen Mod en tidlig forebyggende og

Læs mere

Projektbeskrivelse af Opdag nye muligheder. Budget: 50.000 kr. Projektets navn. Projektets målgruppe: Hvem har gavn af indsatsen?

Projektbeskrivelse af Opdag nye muligheder. Budget: 50.000 kr. Projektets navn. Projektets målgruppe: Hvem har gavn af indsatsen? Projektbeskrivelse af Opdag nye muligheder Organisation: Sundhedsplejen, BBF, Skive Kommune Kontaktperson: Dagmar Møller Adresse: Brogårdsgade 10, 7800 Skive Tlf.: 99156190 / 40116687 Budget: 50.000 kr.

Læs mere

Barnet og Rusen 2014. Ann Sofie Kristiansen annsofiekk@gmail.com 24414076 Inge Kviesgaard ingekv@mail.dk 40622453 www.ingekviesgaard.

Barnet og Rusen 2014. Ann Sofie Kristiansen annsofiekk@gmail.com 24414076 Inge Kviesgaard ingekv@mail.dk 40622453 www.ingekviesgaard. Barnet og Rusen 2014 Ann Sofie Kristiansen annsofiekk@gmail.com 24414076 Inge Kviesgaard ingekv@mail.dk 40622453 www.ingekviesgaard.dk 1 Det gode tværfaglige samarbejde for at sikre kvalitet i indsatsen

Læs mere

Målgruppe... 3. Effekter... 3. Uddannelses- og kompetenceprofil hos medarbejderne... 3. Teoretisk Grundlag... 3. Metoder... 4. Empirisk grundlag...

Målgruppe... 3. Effekter... 3. Uddannelses- og kompetenceprofil hos medarbejderne... 3. Teoretisk Grundlag... 3. Metoder... 4. Empirisk grundlag... 1 Indhold Målgruppe... 3 Effekter... 3 Uddannelses- og kompetenceprofil hos medarbejderne... 3 Teoretisk Grundlag... 3 Metoder... 4 Empirisk grundlag... 4 Sparring... 5 Psykoedukation/konsulentfunktion...

Læs mere

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune

Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Vision og strategi for den sammenhængende børnepolitik i Norddjurs Kommune Børnesyn i Norddjurs Kommune Børn og unge i Norddjurs kommune Udgangspunktet for den sammenhængende børnepolitik er følgende børnesyn:

Læs mere

Gitte Bylov Larsen, Kontorchef i Mål- og Rammekontoret for Voksne, Socialforvaltningen i Københavns Kommune.

Gitte Bylov Larsen, Kontorchef i Mål- og Rammekontoret for Voksne, Socialforvaltningen i Københavns Kommune. Ansøgning Projektets/aktivitetens titel Skriv titel på projektet Etablering af socialt akuttilbud på Griffenfeldsgade, indre Nørrebro. Kommune I hvilken kommune har projektet postadresse? København Navn

Læs mere

SAMMENHÆNGENDE BORGERFORLØB INDSATSOMRÅDE: FØR-PSYKIATRI

SAMMENHÆNGENDE BORGERFORLØB INDSATSOMRÅDE: FØR-PSYKIATRI INDSATSOMRÅDE: FØR-PSYKIATRI Børn- og Ungeforvaltningen, forår 2019 Før-psykiatri Børn og unge i psykisk mistrivsel, hvor udfordringerne overstiger det, der kan løftes i et traditionelt kommunalt rådgivningstilbud,

Læs mere

Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre

Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre Vejledning til ansøgning for pulje vedr. sammenhængende indsatser imod ensomhed og mistrivsel hos ældre Generelt Ansøgningsskemaet indeholder 5 delskemaer: Skema 1: Generelle oplysninger om projektet Skema

Læs mere

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle

Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 1 Forløbskoordinator Psykiatrisk afdeling Vejle 2 Baggrund hvem er jeg Joan Damgaard, Sygeplejerske i psykiatrien i 25 år på sengeafsnit i Vejle 18 år som afdelingssygeplejerske Specialuddannelse i psykiatrisk

Læs mere

Vejledning til ansøgning:

Vejledning til ansøgning: Vejledning til ansøgning: Puljen for bedre mad til ældre i eget hjem Ansøgningsfrist: d. 1. juni 2017 kl.12.00 Ansøgningsskema sendes udfyldt og underskrevet til Sundheds- og Ældreministeriet sum@sum.dk

Læs mere

Sammenhængende Børnepolitik

Sammenhængende Børnepolitik Sammenhængende Børnepolitik Brønderslev Kommune 1. udgave 1.12.200 INDHOLDSFORTEGNELSE 1. Indledning 1.1. 1.2. 1.. 1.4. Baggrund Udarbejdelse og godkendelse Afgrænsning og sammenhæng til andre politikker

Læs mere

Politik til forebyggelse og opsporing af overgreb mod børn i de undertegnede private institutioner, som alle ligger i Kolding Kommune.

Politik til forebyggelse og opsporing af overgreb mod børn i de undertegnede private institutioner, som alle ligger i Kolding Kommune. Politik til forebyggelse og opsporing af overgreb mod børn i de undertegnede private institutioner, som alle ligger i Kolding Kommune. INDLEDNING I oktober 2013 kom der en lovgivningsændring, der kaldes

Læs mere