SOLAR INVERTERS Installationsvejledning FLX Series

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "SOLAR INVERTERS Installationsvejledning FLX Series www.danfoss.com/solar"

Transkript

1 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Installationsvejledning FLX Series

2 Sikkerhed og overensstemmel... Sikkerhed og overensstemmelse Typer af sikkerhedsmeddelelser Følgende symboler anvendes i dette dokument: FARE Angiver en potentielt farlig situation, som kan medføre dødsfald. ADVARSEL Angiver en potentielt farlig situation, som kan medføre dødsfald eller alvorlig personskade. FORSIGTIG Angiver en potentielt farlig situation, som kan medføre mindre eller moderat personskade. Det kan også anvendes til at advare mod usikre fremgangsmåder. Angiver vigtige oplysninger, herunder om situationer, som kan resultere i skader på udstyr eller ejendom. Generel sikkerhed Alle, der installerer og yder servicering i forbindelse med invertere, skal: Være uddannede og have erfaring med generelle retningslinjer for sikkerhed ved arbejde med elektrisk udstyr. Være bekendt med lokale krav, regler og bestemmelser for installationen. Før installation Kontrollér udstyr og emballage for skader. I tvivlstilfælde kontaktes leverandøren, før installation påbegyndes. FORSIGTIG Installation Følg de beskrevne trin i dette dokument af hensyn til optimal sikkerhed. Husk, at inverteren har to strømførende sider; PV-input og AC-nettet. ADVARSEL Afbrydelse af inverteren Før arbejdet med inverteren påbegyndes, afbrydes AC på hovedafbryderen og PV på PV-effektafbryderen. Kontrollér, at enheden ikke utilsigtet kan tilsluttes igen. Brug et voltmeter til at kontrollere, at enheden er afbrudt og spændingsfri. Inverteren kan stadig stå under meget høje og farlige spændingsniveauer, selvom den er koblet fra AC-net og solcellemoduler. Vent mindst 8 minutter efter afbrydelse fra net og solcellepaneler, før arbejdet fortsættes. Sikker frakobling af DC-strøm opnås ved afbrydelse af PVeffektafbryderen (1). L _01 / Rev.-dato:

3 Sikkerhed og overensstemmel... FORSIGTIG Vedligeholdelse og modificering Kun autoriseret personale har tilladelse til at modificere inverteren. Af hensyn til personsikkerheden må der kun anvendes originale reservedele fra leverandøren. Hvis der anvendes ikke-originale reservedele, kan overholdelsen af CE-retningslinjer for elektrisk sikkerhed, EMC og maskinsikkerhed ikke garanteres. Temperaturen på kølestativerne og komponenterne i inverteren kan overstige 70 C. Tag hensyn til risikoen for forbrændinger. Der forekommer DC-spændinger på op til V i PVsystemet, selv når inverteren er koblet fra AC-nettet. Fejl eller upassende brug kan medføre elektrisk lysbuedannelse. ADVARSEL PV-moduler genererer spænding, når de udsættes for lys. ADVARSEL Arbejd aldrig på inverteren, når DC og AC afbrydes. Kortslutningsstrømmen i solcellepanelerne er kun en smule højere end den maksimale driftsstrøm og afhænger af niveauet af indstråling. Overensstemmelse Der findes flere informationer i downloadområdet under og certificeringer. Se også 5 Tekniske data. CE-mærkning Dette symbol certificerer udstyrets overensstemmelse med kravene i de gældende EFdirektiver. L _01 / Rev.-dato:

4 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion Formålet med manualen Softwareversion Reservedele Udpakning Identifikation af inverter Installationsrækkefølge Returnering og bortskaffelse Returnering Bortskaffelse Oversigt over installationsområdet 6 2 Installation Miljø og godkendelser Montering af monteringspladen Montering af inverteren Sådan fjernes inverteren Adgang til installationsområdet AC-netforbindelse RS-485- eller Ethernet-forbindelser Valgmuligheder Lukning PV-tilslutning Beskyttelsesnormering for PV-moduler 14 3 Indledende opsætning og opstart Brugergrænseflade Driftstilstande Sikkerhedsniveau Forberedelse af masterinverter Manuel PV-konfiguration Display Indledende opsætning via display Slå PV-effektafbryder til Idriftsættelse Autotestprocedure Web interface Forberedelse af opsætning Opsætningsguide Web interface 27 L _01 / Rev.-dato:

5 Indholdsfortegnelse Visningerne Anlæg, Gruppe og Inverter Autotestprocedure 29 4 Service Fejlfinding Vedligeholdelse 33 5 Tekniske data Specifikationer Inverterspecifikationer Deratinggrænser Overensstemmelse Installationsbetingelser Kabelspecifikationer Momentspecifikationer Specifikationer for netkredsløb Specifikationer for Auxiliary interface RS-485- og Ethernetforbindelser 44 2 L _01 / Rev.-dato:

6 Introduktion 1Introduktion 1.1 Formålet med manualen 1 1 Installationsvejledningen indeholder de oplysninger, der er nødvendige for at kunne installere og idriftsætte FLXinverterserien. Yderligere tilgængelige ressourcer: Brugervejledning med de nødvendige oplysninger vedr. overvågning og idriftsætning af inverteren via displayet eller web interfacet. Designvejledning med de nødvendige oplysninger vedr. planlægning af brugen af inverteren i en bred vifte af solenergianlæg. CLX GM Quick Guide med de nødvendige oplysninger vedr. installation og opsætning af effektstyringen af FLX Pro inverteren, der anvender CLX GM-enheden. CLX Home Installationsmanual eller CLX Home GM, CLX Standard, CLX Standard GM Quick Guide med de nødvendige oplysninger vedr. installation og idriftsætning af overvågning af FLX-inverteren. Sensor Interface Installationsvejledning til Option vedr. installation og idriftsætning af sensor interface-optionen. Installationsvejledning til GSM Option Kit med de nødvendige oplysninger vedr. installation af GSMoptionen samt opsætning af dataupload eller meddelelser fra inverteren. PLA-optionsvejledning indeholder oplysninger om installation og konfiguration af PLA-optionen til tilslutning af radioripplestyringsmodtageren til inverteren. Installationsinstruktioner til blæser med de nødvendige oplysninger vedr. udskiftning af en blæser. Disse dokumenter findes i downloadområdet under og kan også fås hos leverandøren af solinverteren. Illustration 1.1 FLX Series Inverter Invertere i FLX-serien har følgende egenskaber: IP65-kabinet PV-effektafbryder Sunclix-stik til PV-input Manuel adgang via displayet med henblik på konfiguration og overvågning af inverteren. Tilknyttede servicefunktioner. Se designvejledningen til FLX-serien for at få flere oplysninger. Adgang via web interface med henblik på konfiguration og overvågning af inverteren. 1.2 Softwareversion Denne manual gælder for invertersoftware 2.05 og efterfølgende versioner. Gå til [Status inverter serienr. og SW ver. Inverter] via displayet eller web interfacet for at få vist softwareversionen. L _01 / Rev.-dato:

7 Introduktion 1 Softwareversionen på tidspunktet for udgivelsen af vejledningen er Oplysninger om den aktuelle softwareversion er tilgængelige på solar. 1.3 Reservedele Kontakt Danfoss for at få oplysninger om reservedele, reservedelsnumre og bestilling. 1.4 Udpakning Indhold: Inverter Monteringsplade Tilbehørspose, indeholdende: 3 monteringsskruer, 2 kabelforskruninger, 2 gummikopper, 1 jordingsskrue og 1 sikkerhedsetiket til brug i Frankrig. 4 til 6 Sunclix-stik afhængigt af antal MPPT'er til FLX Pro Installationsvejledning, pjeceformat Quick Guide, plakatformat Følgende elementer medfølger ikke: Sikkerhedsskruer, M5 x 8-12, valgfrit (fås ikke som produkt fra Danfoss) 1.5 Identifikation af inverter Illustration 1.2 Produktetiket Produktetiketten på siden af inverteren angiver: Invertertype Vigtige specifikationer Serienummer, der befinder sig under stregkoden, til identifikation af inverteren. 1.6 Installationsrækkefølge 1. Vær særlig opmærksom på 1.1 Typer af sikkerhedsmeddelelser. 2. Installer inverteren i henhold til 2.1 Miljø og godkendelser, 2.2 Montering af monteringspladen og 2.3 Montering af inverteren. 3. Åbn inverteren i henhold til 2.5 Adgang til installationsområdet. 4. Installer AC i henhold til 2.6 AC-netforbindelse. 5. Installer RS-485 eller Ethernet, hvis relevant, i henhold til 2.7 RS-485- eller Ethernet-forbindelser. 6. Installer Options, hvis relevant, i henhold til den installationsvejledning, der blev leveret sammen med din Option. 7. Luk inverteren i henhold til 2.5 Adgang til installationsområdet. 8. Installer PV i henhold til 2.10 PV-tilslutning. 9. Tænd for AC på hovedafbryderen. 10. Indstil sprog, mastertilstand, tid, dato, installeret PV-effekt, land og netindstilling: Ved opsætning via web interface, se 3.3 Web interface. Ved opsætning via displayet, se 3.2 Display. 11. Tænd PV ved at slå PV-effektafbryderen til. Se Tilslutning af PV. 12. Bekræft installationen ved at sammenligne med auto-detektionsresultatet i displayet, som beskrevet i 2.10 PV-tilslutning. 13. Inverteren er nu i drift. Ved installation og indstilling af flere FLX Pro invertere i en master/slave-konfiguration: Udfør trin 2-9 og 11 for hver enkelt inverter. Udfør trin 10 på den inverter, der er udset som master. Udfør trin Returnering og bortskaffelse Når en inverter udskiftes, kan den enten returneres til forhandleren eller direkte til Danfoss eller bortskaffes i overensstemmelse med lokale og nationale bestemmelser. Danfoss er stærkt engageret i sin politik vedrørende miljømæssig ansvarsbevidsthed og appellerer derfor til slutbrugere, der bortskaffer invertere, om at overholde 4 L _01 / Rev.-dato:

8 Introduktion lokal miljølovgivning og benytte sikre, ansvarlige bortskaffelsesmetoder Returnering 1 1 Ved returnering til Danfoss bør inverteren altid emballeres i den oprindelige emballage eller tilsvarende materiale. Hvis produktet returneres som følge af inverterfejl, bedes leverandøren af Danfoss-inverteren kontaktet. Kontakt venligst Danfoss hotline vedr. returforsendelse og nærmere oplysninger Bortskaffelse Når inverteren er udtjent, kan den returneres til forhandleren eller direkte til Danfoss eller bortskaffes i det pågældende land. Forsendelse til forhandleren eller Danfoss skal betales af afsenderen. Genanvendelse og bortskaffelse af inverteren skal ske i overensstemmelse med de regler og bestemmelser, der er gældende i det land, hvor inverteren bortskaffes. Alt emballagematerialet til inverteren kan genanvendes. L _01 / Rev.-dato:

9 Introduktion 1.8 Oversigt over installationsområdet 1 PELV (Kan berøres) 1 RS-485-grænseflade 2 Optionsplads A (kan bruges til GSM-optionen, valgfri sensorgrænseflade eller PLA-optionen) 3 Ethernet-interface 4 Optionsplads A (kan bruges til GSM-optionen, valgfri sensorgrænseflade eller PLA-optionen) Strømførende del 5 PV-tilslutningsområde 6 Kommunikationskort 7 AC-klemme Andet 8 Sikringsskrueposition 9 PV-effektafbryder 10 Sikringsskrueposition Illustration 1.3 Oversigt over installationsområdet 6 L _01 / Rev.-dato:

10 Installation 2 Installation 2.1 Miljø og godkendelser 2 2 Illustration 2.1 Undgå konstant strøm af vand Illustration 2.6 Monteres stående på en lodret overflade. En hældning på op til 10 grader er tilladt. Illustration 2.2 Undgå direkte sollys Illustration 2.7 Undgå støv og ammoniakgasser Når installationsstedet planlægges, skal det sikres, at inverterens produkt- og advarselsmærkater bliver ved med at være synlige. Yderligere oplysninger findes under 5 Tekniske data. Illustration 2.3 Sørg for korrekt luftstrømning Illustration 2.4 Sørg for korrekt luftstrømning Illustration 2.5 Monteres på ikke-antændelig overflade L _01 / Rev.-dato:

11 Installation 2.2 Montering af monteringspladen 2 Illustration 2.8 Sikkerhedsafstande Sørg for en sikkerhedsafstand på 620 mm, så der sikres tilstrækkelig luftstrømning. 8 L _01 / Rev.-dato:

12 2 2 Installation Illustration 2.10 Montering af monteringspladen Illustration 2.9 Monteringsplade Det er obligatorisk at benytte den monteringsplade, der leveres med inverteren. 2.3 Montering af inverteren FORSIGTIG Af hensyn til sikker håndtering af inverteren skal der altid være to personer til at bære enheden, eller der skal anvendes en passende transportvogn. Bær sikkerhedsstøvler. Procedure: Montering af monteringspladen: Monteres i det angivne miljø. Brug skruer og rawlplugs, der på sikker vis kan bære vægten af inverteren. Sørg for, at monteringspladen er korrekt justeret. Sørg for sikkerhedsafstand, når der installeres en eller flere invertere, så der sikres tilstrækkelig luftstrømning. Sikkerhedsafstande er angivet på Illustration 2.8 og på etiketten på monteringspladen. Det anbefales at montere flere invertere på en enkelt række. Kontakt leverandøren for at få retningslinjer, når invertere monteres i mere end én række. Sørg for tilstrækkeligt frirum foran med henblik på serviceadgang til inverteren.. 1. Løft inverteren. Find kærvene på siden af monteringspladen. Illustration 2.11 Anbringelse af inverteren L _01 / Rev.-dato:

13 Installation 2 2. Inverterens sideskruer anbringes ind mod kærvene i monteringspladen. 3. Skub inverteren som vist, så sideskruerne glider ind i de to nederste kærve og derefter de to øverste kærve. Se Illustration 2.12 og Illustration Illustration 2.12 Indsætning i kærve Tyverisikring (tilbehør) Fastgør inverteren som beskrevet i det følgende for at beskytte den mod tyveri: 1. Brug 2 sikkerhedsskruer, M5 x 8-12 (medfølger ikke). 2. Sæt skruerne i de forborede tyverisikringshuller (se Illustration 1.3), gennem monteringspladen og ind i væggen. 3. Stram skruerne. 2.4 Sådan fjernes inverteren Procedure: 1. Fjernelsen udføres i modsat rækkefølge af monteringen. 2. Løft inverteren. Der skal altid være to personer til at bære enheden. 3. Med et fast greb i den nederste del af inverteren løftes inverteren ud af kærvene i monteringspladen. 4. Løft inverteren fri af monteringspladen. 2.5 Adgang til installationsområdet FORSIGTIG Overhold ESD-sikkerhedsreglerne. Aflad enhver elektrostatisk ladning ved at røre ved det jordforbundne kabinet før håndtering af eventuelle elektroniske komponenter. Procedure: 1. Åbn frontlågen ved at løsne de to nederste frontskruer med en TX 20-skruetrækker. Skruerne kan ikke falde ud. 2. Løft frontlågen 180 grader. En magnet holder frontlågen åben. 3. Luk frontlågen ved at sænke den på plads og fastgøre de 2 frontskruer. Illustration 2.13 Detaljeret visning af indsætning i kærv 4. Kontrollér, at de fire sideskruer sidder sikkert fast i kærvene på monteringspladen. 5. Slip inverteren. 10 L _01 / Rev.-dato:

14 2 2 Installation Illustration 2.14 Løsn frontskruer og løft frontlågen Illustration 2.16 Afisolering af AC-kabel 2.6 AC-netforbindelse På AC-kablet fjernes isoleringsmaterialet på alle fem ledere. PE-kablet skal være længere end net- og nullederne. Se Illustration Illustration 2.17 AC-tilslutningsområde Illustration 2.15 Installationsområde L1, L2, L3 3 hovedledere N Nulleder PE1 Primær beskyttende jording PE2 Sekundær beskyttende jording 1. Kontrollér, at inverterens klassifikation passer til netspændingen. 2. Sørg for, at der er slukket på hovedafbryderen, og træf forholdsregler til at forhindre genindkobling. 3. Åbn frontlågen. L _01 / Rev.-dato:

15 Installation 2 4. Indsæt kablet gennem AC-forskruningen til klemmerækkerne. 5. Forbind de tre hovedledere (L1, L2, L3), nullederen (N) og den beskyttende jordledning (PE) til klemmerækken med de respektive markeringer. 6. Valgfrit: Udfør en ekstra PE-jordforbindelse i de sekundære PE-jordingspunkter. 7. Alle ledninger skal fastgøres korrekt med det rette moment. Se 5.6 Momentspecifikationer. FORSIGTIG Kontrollér, at al ledningsføring er korrekt. Tilslutning af en faseledning til den neutrale klemme kan forårsage permanent skade på inverteren. Stram alle skruerne og forskruningerne omhyggeligt. Dette produkt kan generere DC-strømme på mere end 6 ma i den eksternt jordede PE-ledning. Hvis der benyttes en fejlstrømsstyret beskyttelses- (RCD) eller overvågningsanordning (RCM) til beskyttelse imod direkte og indirekte kontakt, er det kun tilladt at benytte RCD eller RCM af type B på forsyningssiden af dette produkt. Hvis der anvendes en fejlstrømsanordning (RCD), skal den have en følsomhed på 300 ma for at undgå udløsning. IT-systemer understøttes ikke. Illustration 2.18 Indfør gennem kabelforskruninger Oplysninger om sikring og fejlstrømsenhed (RCD) findes under 5 Tekniske data. 2.7 RS-485- eller Ethernet-forbindelser Før RS-485- eller Ethernetkablerne forbindes, kontrolleres kravene under 5.9 RS-485- og Ethernetforbindelser. Procedure: 1. Undlad at fjerne RJ-45-stikket. 2. Før kablerne gennem bunden af inverteren via kabelforskruningerne. Se Illustration Forbind kablet med RS-485- eller Ethernetbøsningen. 4. Fastgør kablerne med kabelbindere for at sikre en langvarigt holdbar forbindelse. Se Illustration Illustration 2.19 Fastgør med kabelbindere Stram alle skruerne og forskruningerne omhyggeligt. 2.8 Valgmuligheder Se den respektive installationsvejledning for at få oplysninger om installation af optioner. Stram alle skruerne og forskruningerne omhyggeligt. 12 L _01 / Rev.-dato:

16 Installation 2.9 Lukning 1. Luk frontlågen til inverterens installationsområde. Fastgør de 2 frontskruer. 2. Tænd for AC-strømmen PV-tilslutning ADVARSEL PV-moduler genererer spænding, når de udsættes for lys. PV må IKKE tilsluttes til jord. 2 2 Illustration 2.21 Korrekt polarisering: Montering af Sunclix-stik på kabel 1. Mål DC-spændingen mellem solcellepanelets pluspol og jord (eller det grønne/gule jordingskabel). Den målte spænding skal være cirka nul. Hvis spændingen er konstant og ikke er nul, er der en isoleringsfejl et sted i solcellepanelet. 2. Lokaliser og afhjælp fejlen, før der fortsættes. Illustration 2.20 PV må ikke tilsluttes til jord Brug et egnet voltmeter, der kan måle op til V DC. 1. Monter Sunclix-stik (medfølger ikke) på PVkablerne, i henhold til Illustration Gentag denne procedure for alle paneler. Ujævn distribution af indgangseffekt på PV-inputs er tilladt, hvis: Den enkelte indgang ikke er overbelastet. Maksimalt tilladt belastning pr. indgang er W. Den maksimale kortslutningsstrøm for PV-modulerne ved STC (standardtestforhold) ikke overstiger 13,5 A pr. indgang. 2. Kontrollér polaritet og maksimumspænding på solcellepanelerne ved at måle PV-tomgangsspændingen. Se Illustration PV-tomgangsspændingen må ikke overstige V DC. Inverteren er beskyttet mod fejlpolarisering, og den genererer ingen strøm, før polariteten er korrekt. Fejlpolarisering skader hverken inverteren eller stikkene. L _01 / Rev.-dato:

17 Installation 2 FORSIGTIG PV-installation Ubenyttede PV-indgange må ikke kortsluttes Beskyttelsesnormering for PVmoduler Inverteren må kun benyttes sammen med PV-moduler af beskyttelsesklasse II, iht. IEC 61730, anvendelsesklasse A. Modulernes spændingsnormering skal være på mere end 480 V (typiske modulspændingsnormering er V). Dette forhindrer dog ikke anvendelse af strenge med lavere driftsspænding. Der må kun sluttes PV-moduler til inverteren. Andre energikilder er ikke tilladt. Illustration 2.22 DC-tilslutningsområde 1. På inverteren drejes PV-effektafbryderen til slukket position. 2. Forbind PV-kablerne ved hjælp af Sunclix-stik. Kontrollér korrekt polarisering, se Illustration Fastgør Sunclix-stikket på PV-kablet. Tilslut hvert enkelt PV-input i PV-tilslutningsområdet med et "klik". Illustration 2.23 Tilslut til PV-input 14 L _01 / Rev.-dato:

18 Indledende opsætning og ops... 3 Indledende opsætning og opstart 3.1 Brugergrænseflade Brugergrænsefladen består af: Lokalt display. Muliggør manuel opsætning af inverteren. Web interface. Muliggør adgang til flere invertere via Ethernet. Vælg et interface til opsætning og opstart af inverteren, enten via Display 3.2 Display Indledende opsætning via display eller Web interface 3.3 Web interface Web interface Undlad at berøre den anden grænseflade under opsætnings- og idriftsættelsesprocesserne. Adgangs- og menuoplysninger findes i brugervejledningen til FLX-serien Driftstilstande Inverteren har fire driftstilstande, der angives ved hjælp af lysdioder. Yderligere oplysninger om lysdioder (LED'er) findes i brugervejledningen til FLX-serien. Frakoblet net (lysdioder slukket) Hvis der ikke har været leveret strøm til AC-nettet i mere end 10 minutter, afbryder inverteren forbindelsen til nettet og lukker ned. "Frakoblet net - standby" er standardtilstanden om natten. "Ej på net - dvale" er nattilstanden med det laveste energiforbrug. Frakoblet net - standbytilstand (lysdioder slukket) Inverteren er ikke tilsluttet nettet. Bruger- og kommunikationsgrænsefladerne har stadig strømforsyning af hensyn til kommunikationsformål. Ikke på net - dvaletilstand (lysdioder slukket) Inverteren er ikke tilsluttet nettet. Bruger-, kommunikations- og option-grænseflader har ikke strømforsyning. Tilslutter (grøn LED blinker) Inverteren starter op, når PV-indgangsspændingen når 250 V. Inverteren udfører en række interne selvtests, herunder PV-autodetektering og måling af modstanden mellem solcellepanelerne og jord. Samtidig overvåger den også netparametrene. Når netparametrene har ligget inden for specifikationerne i det påkrævede tidsrum (afhænger af netindstilling), begynder inverteren at levere strøm til nettet. Tilkoblet net (grøn LED lyser) Inverteren er sluttet til nettet og leverer strøm til nettet. Inverteren afbryder, når: den registrerer unormale netforhold (afhængigt af netindstilling), eller der opstår en intern hændelse, eller der er utilstrækkelig tilgængelig PV-effekt (der er ikke leveret strøm til nettet i 10 minutter). Inverteren skifter herefter til tilslutningstilstand eller ikkenettilsluttet tilstand. Fejlsikker tilstand (rød lysdiode blinker) Hvis inverteren registrerer en fejl i interne kredsløb under selvtesten (i tilslutningstilstand) eller under drift, går inverteren i fejlsikker tilstand og afbryder forbindelsen til nettet. Inverteren forbliver i fejlsikker tilstand, indtil PVstrømmen har været fraværende i mindst 10 minutter, eller inverteren har været helt slukket (AC+PV) Sikkerhedsniveau Tre forhåndsdefinerede sikkerhedsniveauer fastsætter brugeradgang til menuer og valgmuligheder. Sikkerhedsniveauer: Niveau [0]: Generel adgang. Der kræves ikke password. Niveau [1]: Installatør eller servicetekniker. Der kræves password. Niveau [2]: Installatør eller servicetekniker. Der kræves udvidet password-adgang. I hele manualen gælder det, at [0], [1] eller [2] indsat efter menuposten angiver minimumssikkerhedsniveauet, der er påkrævet for at få adgang. Når man er logget på web interfacen som Admin, sker adgang på sikkerhedsniveau [0]. 3 3 L _01 / Rev.-dato:

19 Indledende opsætning og ops... 3 Adgang til niveau [1] og [2] kræver servicelogon, bestående af et bruger-id og et password. Servicelogon giver direkte adgang til et specifikt sikkerhedsniveau og gælder for hele den aktuelle dag. Servicelogon fås hos Danfoss. Få adgang til logon via displayet eller web interfacens logondialog. Når serviceopgaven er udført, logges der af under [Opsætning Sikkerhed]. Inverteren logger automatisk brugeren af efter 10 minutters inaktivitet. Sikkerhedsniveauerne er de samme på displayet og web interfacen. Et sikkerhedsniveau giver adgang til alle menuposter på samme niveau samt alle menuposter på et lavere sikkerhedsniveau Forberedelse af masterinverter Funktionen mastertilstand gør det muligt at udpege én inverter som masterinverter for inverternetværket. Masterinverteren har adgang til de andre invertere i netværket, hvilket muliggør: Kopiering af indstillinger og data til resten af netværket, hvilket gør idriftsættelse og datastyring nemmere. Strømstyring på anlægsniveau (styring af støttefunktioner). Dataindhentning fra netværket, til grafisk visning på web interface, upload til et data warehouse eller eksport til en pc. Før mastertilstand aktiveres, skal det kontrolleres, at følgende krav er overholdt: At der ikke findes andre masterinvertere i netværket. Ethernetforbindelse fra pc til inverterens RJ-45- grænseflade ved hjælp af et patch-kabel (netværkskabel cat5e, krydset eller med lige gennemgang). Se 2.7 RS-485- eller Ethernet-forbindelser. At der er installeretsensor interface-option med installerede sensorer, når der kræves sensordata. Placering tættest på routeren, i en "daisy chain"- netværkstopologi. Når mastertilstand er aktiveret, udføres en netværksscanning for at bekræfte, at alle slave-invertere er forbundet med masterinverteren. Indled scanningen ved at gå til [Opsætning Inverterindstillinger Mastertilstand Netværk] Manuel PV-konfiguration Indstil inverteren til manuel PV-konfiguration: Via displayet, sikkerhedsniveau 1, under [Opsætning Opsætningsoplysninger PVkonfiguration] Via web interfacen, sikkerhedsniveau 0, under [Inverterniveau: Opsætning Opsætningsoplysninger PV-konfiguration]. Når inverteren er indstillet til manuel PV-konfiguration, er auto-detektion derfor tilsidesat. For at indstille konfigurationen manuelt via displayet: 1. Tænd for AC for at starte inverteren. 2. Få installatør-passwordet fra leverandøren. Gå til [Opsætning Sikkerhed Password], og indtast password. 3. Tryk på [Tilbage]. Brug pilene for at navigere til [Opsætning Opsætningsoplysninger PVkonfiguration]. 4. Vælg manuel PV-konfigurationstilstand, under: [Opsætning Opsætningsoplysninger PVkonfiguration Tilstand: Manuel]. 5. Opsæt konfigurationen af PV-input, så den svarer til ledningsføringen, under: [Opsætning Opsætningsoplysninger PV-konfiguration]. PV-input 1: Individuel, Parallel eller Fra PV-input 2: Individuel, Parallel eller Fra PV-input 3: Individuel, Parallel eller Fra 3.2 Display Displayet aktiveres op til 10 sekunder efter opstart. Det integrerede display på inverterens front giver brugeren adgang til oplysninger om PV-systemet og inverteren. Displayet har to tilstande: 1. Normal: Displayet er i brug. 2. Strømbesparende: Efter 10 minutters inaktivitet i displayet slukkes displayets baggrundslys for at spare strøm. Genaktiver displayet ved at trykke på en tast. 16 L _01 / Rev.-dato:

20 Indledende opsætning og ops... Menustrukturen er inddelt i fire hovedsektioner: 1. Visning - viser en kort liste over information, skrivebeskyttet. 2. Status - viser aflæsninger af inverterparametre, skrivebeskyttet. 3. Log - viser registrerede data. 4. Opsætning - viser konfigurerbare parametre, læse/skrive. 3 3 Se følgende afsnit for at få mere detaljerede oplysninger Indledende opsætning via display Illustration 3.1 Oversigt over displayknapper og -funktioner Tast Funktion LED Visning 1/Visning 2 - F1 Når tasterne F1-F4 Skærm vælges, lyser lysdioden F2 Statusmenu over den pågældende F3 Produktionslogmenu tast F4 Opsætningsmenu Home Vend tilbage til skærmen med visninger OK Enter/vælg Pil op Et trin op/øg værdien Pil ned Et trin ned/mindsk værdien Pil til højre Flytter markøren til højre Pil til venstre Flytter markøren til venstre Tilbage Vend tilbage/fravælg On - grøn LED On/blinker = Tilkoblet net/tilslutter Alarm - rød lysdiode Blinker = Fejlsikker tilstand Inverteren er konfigureret som master. Dette ikon vises i øverste højre hjørne. Inverteren er en slave, der er tilsluttet en master. Dette ikon vises i øverste højre hjørne. Tabel 3.1 Oversigt over displayknapper og -funktioner Displayets kontrastniveau kan ændres ved tryk på pil op/pil ned, samtidig med at F1-knappen holdes nede. Inverteren leveres med et foruddefineret sæt af indstillinger for forskellige net. Alle netspecifikke grænser er lagret i inverteren og skal vælges ved installation. Det er altid muligt at få vist de anvendte netgrænser i displayet. Efter installation skal alle kabler kontrolleres, hvorefter inverteren skal lukkes. Tænd for AC på hovedafbryderen. IP-adressen fremgår af displayet under idriftsættelsen. Indstil sprog iht. anvisningerne i displayet. Dette valg har ingen indvirkning på inverterens driftsparametre og medfører ikke ændring af netindstilling. Illustration 3.2 Vælg sprog Ved indledende idriftsættelse er sproget indstillet til engelsk. Tryk på knappen [OK] for at ændre denne indstilling. Tryk på [ ] for at rulle nedad igennem sprogene. Vælg sprog ved at trykke på [OK]. L _01 / Rev.-dato:

21 Indledende opsætning og ops... Hvis standardsproget (engelsk) skal benyttes, er det blot nødvendigt at trykke to gange på knappen [OK] for at vælge og acceptere. Indstil datoen og det nøjagtige klokkeslæt. Inverteren anvender disse oplysninger til registrering. Hvis der ved et uheld indstilles forkert dato/klokkeslæt, skal dette korrigeres øjeblikkeligt i menuen for indstilling af dato og klokkeslæt [Opsætning Inverterindstillinger Indstil dato og klokkeslæt]. 3 Illustration 3.3 Mastertilstand Gå til menuen Inverterindstillinger [Opsætning Inverterindstillinger Mastertilstand] for at aktivere mastertilstand, og indstil mastertilstanden til Aktiveret. Illustration 3.5 Indstil dato Indstil dato iht. anvisningerne i displayet. Tryk på [OK] for at vælge. Tryk på [ ] for at rulle opad igennem tallene. Vælg ved at trykke på [OK]. Illustration 3.4 Indstilling af tid Indstil tid iht. anvisningerne i displayet. Tryk på [OK] for at vælge tal. Tryk på [ ] for at rulle opad igennem tallene. Vælg ved at trykke på [OK]. Uret benytter i 24-timers format. Inverteren tager selv højde for sommertid. Illustration 3.6 Installeret PV-effekt Indtast mængden af installeret PV-effekt for hvert enkelt PV-input. Når en gruppe PV-input er forbundet parallelt, 18 L _01 / Rev.-dato:

22 Indledende opsætning og ops... indtastes den gennemsnitlige installerede PV-effekt for hver enkelt PV-input, som vist i eksemplerne. PV-strengkonfiguration Eksempel 1: PV1, PV2 og PV3 er alle indstillet til individuel tilstand. Nominel installeret PV-effekt: PV 1: W PV 2: W PV 3: W Eksempel 2: PV1 og PV2 er indstillet til parallel tilstand og har en samlet installeret PV-effekt på 10 kw. PV3 er indstillet til individuel tilstand og har en nominel PV-effekt på 4 kw. Eksempel 3: PV1 og PV2 er indstillet til parallel tilstand og har en samlet installeret PV-effekt på 11 kw. PV3 er indstillet til [Off] (fra) og har ingen PV installeret. Tabel 3.2 Eksempler på installeret PV-effekt Indtast denne værdi for "Installeret PVeffekt" PV 1: W PV 2: W PV 3: W PV 1: W PV 2: W PV 3: W PV 1: W PV 2: W PV 3: 0 W Displayet viser nu "Vælg land". Indstillingen er "ikke defineret" ved indledende idriftsættelse. Tryk på [ ] for at rulle nedad igennem listen over indstillinger. Tryk på [OK] for at vælge den ønskede indstilling. Illustration 3.8 Vælg netindstilling Displayet viser nu "Vælg netindstilling". Netindstillingen er indstillet til "ikke defineret" ved indledende idriftsættelse. Tryk på [OK] for at vælge netindstilling. Tryk på [ ] for at rulle nedad igennem listen. Vælg netindstillingen for installationen ved at trykke på [OK]. Det er meget vigtigt at vælge den korrekte netindstilling. 3 3 Illustration 3.9 Bekræft valg af netindstilling Illustration 3.7 Vælg land Bekræft valget ved at vælge netindstillingen igen, og tryk på [OK]. Indstillingerne for den valgte netindstilling er nu aktiveret. ADVARSEL Korrekt valg af netindstilling er afgørende for overholdelse af lokale og nationale standarder. L _01 / Rev.-dato:

23 Indledende opsætning og ops... 3 Hvis de 2 netindstillingsvalg ikke stemmer overens, vil de blive annulleret, og det vil være nødvendigt at gentage dette trin. Hvis en forkert netindstilling ved et uheld accepteres ved første valg, er det blot nødvendigt at acceptere "Net: ikke defineret" i skærmbilledet til bekræftelse af netindstilling. Dette annullerer valget af netindstilling, og der kan herefter foretages et nyt valg. Adgang på sikkerhedsniveau 2 er givet i 5 timer efter færdiggørelse af opsætningen. Der skal logges ud, inden stedet forlades. Hvis der vælges en forkert netindstilling to gange, kan den ændres inden for 5 timer. Adgang på et højere niveau er mulig ved at låse konfigurationen og logge på igen ved hjælp af et 24-timers password. Kun autoriseret personale må konfigurere inverteren. Ændringer bliver logget, og Danfoss påtager sig intet ansvar for skader forårsaget af ændringer af inverterens konfiguration Slå PV-effektafbryder til Illustration 3.10 Slå PV-effektafbryderen til Idriftsættelse Inverteren starter automatisk, når der er tilstrækkelig solindstråling til rådighed. Idriftsættelsen tager nogle minutter. I dette tidsrum gennemfører inverteren en selvtest. Inverteren er beskyttet mod fejlpolarisering. Inverter genererer ingen effekt, før evt. fejlpolarisering er korrigeret Autotestprocedure Gå til [Opsætning Autotest] på displayet, og tryk på [OK]. 3.3 Web interface Disse retningslinjer beskriver web interfacet, som muliggør fjernadgang til inverteren. Se downloadområdet under for at få de nyeste retningslinjer. For alle tekstindtastninger understøtter softwaren tegn, der er kompatible med Unicode. Der må ikke anvendes mellemrum i inverternavn. For anlægs-, gruppe- og inverternavn, understøttes kun følgendetegn: Bogstaver abcdefghijklmnopqrstuvwxyz Versaler ABCDEFGHIJKLMNOPQRSTUVWXYZ Tal Specialtegn - _ Forberedelse af opsætning Sørg for, at følgende er klar, før opsætning indledes: Master inverter er udpeget og forberedt, se Forberedelse af masterinverter. Ethernetforbindelse fra pc til inverter er etableret, se også 2.7 RS-485- eller Ethernet-forbindelser Indledende opsætning via web interface FORSIGTIG Skift Web Serverlogon og password for masterinverteren med det samme for at opnå optimal sikkerhed ved oprettelse af forbindelse til internettet. Gå til [Opsætning Web Server Admin] for at ændre password. Opsætningssekvens 1. Sørg for, at masterinverteren er udpeget og forberedt, se Forberedelse af masterinverter. 2. På pc'en ventes, indtil Windows rapporterer begrænset tilslutning (hvis der ikke er en DHCP tilgængelig). Åbn internetbrowseren, og kontrollér, at pop-ups er aktiveret. 3. Indtast 1 af følgende valgmuligheder i adressefeltet: Ved bestemte netindstillinger kan der initialiseres en automatisk test af inverteren ved aktivering af proceduren for inverterautotest: 20 L _01 / Rev.-dato:

24 Indledende opsætning og ops... Under Windows XP og ældre versioner af Windows: hvor "inverternavn" er de sidste 10 cifre i serienummeret. Under Windows 7 og nyere versioner af Windows: IP-adressen fremgår i displayet. Det er ikke muligt at benytte installationsguiden under Windows 7 og Opsætningsguide Find serienummeret på produktetiketten, der er placeret på siden af inverterkabinettet. Se Illustration Logondialogen til web interfacet vises. 2. Indtast "admin" i felterne for bruger og password, og klik på "Log ind". 3. Ved indledende logon kører inverteren en opsætningsguide. 3 3 Trin 1 af 8: Displaysprog Vælg displaysprog. Standardsproget er engelsk. Dette valg definerer sproget i displayet, ikke netindstillingen. Illustration 3.11 Trin 1 af 8: Displaysprog Hvis sprogindstillingen skal ændres på et senere tidspunkt, kan det gøres under [Opsætning Opsætningsoplysninger]. Trin 2 af 8: Indstilling af master Klik på "Indstil som master" for at opsætte en masterinverter. Der køres en scanning for at identificere invertere i netværket. Et pop up-vindue viser de identificerede invertere. Klik på [OK] for at bekræfte, at det korrekte antal invertere er blevet fundet. L _01 / Rev.-dato:

25 Indledende opsætning og ops... 3 Illustration 3.12 Trin 2 af 8: Indstilling af master Denne indstilling kan ændres senere via [Inverterniveau: Opsætning Inverterindstillinger]. Trin 3 af 8: Klokkeslæt og dato Enter: Klokkeslæt i 24-timer format Dato Tidszone Nøjagtighed er vigtig, da dato og klokkeslæt anvendes til indlæsningsformål. Der tages automatisk højde for sommertid. Illustration 3.13 Trin 3 af 8: Klokkeslæt og dato Disse indstillinger kan ændres senere via [Inverterniveau: Opsætning Angiv dato og klokkeslæt]. Trin 4 af 8: Installeret effekt Indtast installeret PV-effekt for hvert enkelt PV-input. Værdierne for installeret PV-effekt anvendes til beregning af forholdsmæssig ydelse. Yderligere oplysninger fremgår af designvejledningen til FLX-serien. 22 L _01 / Rev.-dato:

26 3 3 Indledende opsætning og ops... FORSIGTIG Forkerte indstillinger kan have alvorlige konsekvenser for produktionseffektiviteten. Illustration 3.14 Trin 4 af 8: Installeret effekt Tilpas installeret effekt ved at gå til [Inverterniveau: Opsætning Kalibrering, Solcelle-panel]. Trin 5 af 8: Installationsland Vælg den indstilling, der svarer til placeringen af installationen. FORSIGTIG Korrekt valg er afgørende for overholdelse af lokale og nationale standarder. Illustration 3.15 Trin 5 af 8: Installationsland Trin 6 af 8: Netindstilling Vælg netindstillingen i overensstemmelse med installationslokaliteten. L _01 / Rev.-dato:

27 Indledende opsætning og ops... Standardindstillingen er [udefineret]. Vælg netindstillingen igen for at bekræfte. Indstillingen aktiveres øjeblikkeligt. 3 FORSIGTIG Korrekt valg er afgørende for overholdelse af lokale og nationale standarder. Illustration 3.16 Trin 6 af 8: Netkode Hvis den første indstilling og den bekræftende indstilling ikke stemmer overens, annulleres valget af netindstilling, og guiden starter forfra på trin 5. Hvis den oprindelige indstilling og den bekræftende indstilling stemmer overens, men ikke er korrekte, skal service kontaktes. Trin 7 af 8: Kopiering Dette trin er tilgængeligt for en masterinverter med tilsluttede slaver. Sådan kopieres indstillingerne fra trin 1-6 til andre invertere i samme netværk: Vælg invertere. Klik på [Kopiér]. 24 L _01 / Rev.-dato:

28 3 3 Indledende opsætning og ops... Hvis PV-konfiguration, installeret PV-effekt og PVmodulflade for slave-invertere i netværket ikke stemmer overens med indstillingerne for masteren, kopieres de ikke. Foretag opsætning af slave-inverterne individuelt. Illustration 3.17 Trin 7 af 8: Kopiering Trin 8 af 8: Idriftsættelse af inverter Guiden viser en oversigt over opsætningskonfigurationen. Klik på [Udført] for at starte inverteren. Idriftsættelse vil blive indledt, når solindstrålingen er tilstrækkelig. Idriftsættelsessekvensen, herunder selvtest, tager nogle få minutter. L _01 / Rev.-dato:

29 Indledende opsætning og ops... 3 Illustration 3.18 Trin 8 af 8: Idriftsættelse af inverter Hvis opsætningen på et senere tidspunkt skal ændres, kan der etableres adgang til inverteren via web interfacet eller displayet på inverterniveau. Navnet på inverteren kan tilpasses via [Inverterniveau: Opsætning Inverterindstillinger]. Mastertilstand kan aktiveres via [Inverterniveau: Opsætning Inverterindstillinger]. 26 L _01 / Rev.-dato:

30 3 3 Indledende opsætning og ops Web interface Web interface-oversigten er struktureret som følger. Illustration 3.19 Oversigt 1. Anlæggets navn: Viser det nuværende anlægsnavn: Klik på på anlæggets navn to for at få vist anlægsvisningen. Anlæggets navn kan ændres i [Opsætning Anlægsindstillinger]. 2. Gruppemenu: Viser grupper af invertere: Invertere bliver som standard en del af gruppe 1. Klik på et gruppenavn for at få vist gruppevisningen samt en liste over invertere i gruppen. Gruppenavnet kan ændres via [Opsætning Inverterindstillinger] i invertervisningen. 3. Gruppemedlemmer: Viser inverternavnene i den aktuelt valgte gruppe. Standardinverternavnet er baseret på serienummeret. Klik på et inverternavn for at få vist invertervisningen. Navnet på inverteren kan ændres via [Opsætning Inverterindstillinger] i invertervisningen. 4. Hovedmenu: Denne menu svarer til inverterdisplayets hovedmenu. 5. Undermenu: Undermenuen svarer til det aktuelt valgte emne i hovedmenuen. Alle undermenuemner, der hører under det pågældende hovedmenuemne, vises her. 6. Indholdsområde: Hovedmenuen og undermenuerne for web interfacet er identiske med menuerne i inverterens display. Indholdet af undermenuen, der vises her, svarer til den valgte undermenu: [Oversigt]. På visse sider ses en vandret menu af hensyn til bedre læsbarhed. 7. Sidefod: Valgmuligheder i sidefodens bjælke: Sprog: Åbner et pop up-vindue. Klik på landets flag for at ændre sproget i web L _01 / Rev.-dato:

31 Indledende opsætning og ops... 3 interfacet til det ønskede sprog for den aktive session. Kontakt: Åbner et pop up-vindue, der viser kontaktoplysningerne til Danfoss. Log ud: Åbner diaglogboksen log ind/log ud Visningerne Anlæg, Gruppe og Inverter Sikkerhedsniveau: Viser det aktuelle sikkerhedsniveau som forklaret i afsnittet Sikkerhedsniveauer. Indholdet af hovedmenuen ændres afhængigt af den visning, der netop er valgt: anlægget, en gruppe af invertere eller en individuel inverter. Oversigtsskærmbillederne for anlægsvisning, gruppevisning og invertervisning viser de samme overordnede statusoplysninger. Illustration 3.20 Overordnet status på anlæg 28 L _01 / Rev.-dato:

32 Indledende opsætning og ops... Emne Enhed Visning Beskrivelse Anlæg og Inverter gruppe Overordnet status på anlæg - x Rød: Anlægs PR <50 %, eller: Enhver inverter i netværket - i fejlsikker tilstand, eller - mangler fra scanningslisten, ingen kontakt med master Gul: Enhver inverter i netværket - med PR <70 %, eller - tilstanden Tilslutning eller Ej på net Grøn: Anlægs PR 70 %, og - alle invertere med PR 70 %, og - alle invertere i tilstanden På net x Rød: Inverters PR < 50 %, eller der er en fejl på inverteren Gul: Inverter PR mellem 51 % og 70 %, eller inverter i Tilslutningstilstand Grøn: Ingen fejl, og - inverters PR 70 %, og - inverter i tilstanden På nettet Nuværende produktion kw x x Energiproduktionsniveau i realtid Produktion i dag kwh x x Kumulativ produktion for dagen Samlet afkast Euro x x Kumulativt afkast indtjent siden første ibrugtagning Samlet CO2-besparelse kg x x Kumulativ CO2-besparelse siden første ibrugtagning Forholdsmæssig ydelse % x x Forholdsmæssig ydelse i realtid Samlet produktion kwh x x Kumulativ produktion siden første ibrugtagning Justering af effektbegrænsning % x Maksimum effektbegrænsning i % af nominel AC-udgangseffekt for inverter 3 3 Tabel 3.3 Oplysninger vist i anlægsvisning, oversigtsskærmbillede Til beregning af forholdsmæssig ydelse (PR, performance ratio) kræves en solindstrålingssensor, se [Opsætning Kalibrering] Autotestprocedure Ved bestemte netindstillinger kan der initialiseres en automatisk test af inverteren ved aktivering af proceduren for inverterautotest: Via web interfacen, gå til [Inverterniveau: Opsætning Opsætningsindstillinger Autotest], og klik på [Start Test]. L _01 / Rev.-dato:

33 Service 4Service Fejlfinding Denne vejledning indeholder tabeller med meddelelser, der vises i inverterens display, også kaldet hændelser. Tabellerne indeholder beskrivelser sammen med de foranstaltninger, der skal træffes, når en bestemt hændelse forekommer. Den komplette hændelsesliste findes i brugervejledningen til FLX-serien. Få vist hændelserne ved at gå til logmenuen, og se hændelseslogmenuen. Her vises den senest registrerede hændelse på inverteren samt en liste over de 20 seneste hændelser. Når inverteren skifter til tilstanden På nettet, ryddes den seneste hændelse og vises som 0. Hændelseskoden består af to elementer: gruppeklassifikationen og hændelses-id. Gruppeklassifikationen beskriver den generelle type af hændelse, mens hændelses-id anvendes til at identificere den specifikke hændelse. Tabel 4.1 er en oversigt over opbygningen af tabellerne med inverterhændelser, og hvordan de anvendes. Hændelsestype - ID Statusmeddelelse Beskrivelse Handling DNO Hotline PV 201 Tpower_high. Den indvendige temperatur i Kontrollér, at inverteren ikke er tildækket, og at blæserkanalen - x - inverteren er for høj. ikke er blokeret. Hvis ikke, skal installatøren kontaktes. Tabel 4.1 Sådan læses hændelsestabellerne Hændelsestype ID Display Beskrivelse Handling DNO Hotline PV Angiver, hvorvidt den seneste hændelse vedrører nettet, PV, interne fejl eller fejlsikker tilstand. Det specifikke hændelses-id. Tekst vist i display. Beskrivelse af hændelsen. Beskrivelse af, hvilke foranstaltninger der skal træffes, før andre parter kontaktes. Hvis den beskrevne handling ikke har diagnosticeret fejlen, kontaktes DNO, så der kan indhentes yderligere hjælp. Hvis den beskrevne handling ikke har diagnosticeret fejlen, kontaktes inverterhotline, så der kan indhentes yderligere hjælp. Hvis den beskrevne handling ikke har diagnosticeret fejlen, kontaktes PV-leverandøren, så der kan indhentes yderligere hjælp. Netrelaterede hændelser ID Statusmeddelelse Beskrivelse Handling DNO Hotline PV 1 6 Netspænding for lav. Kontakt installatøren, og oplys netfasespændingen. Kontrollér spænding og AC-installation, og hvis spændingen er nul, skal sikringerne kontrolleres. 7 9 Netspændingsgennemsnit over 10 min. for højt Netspænding for høj. Inverteren har detekteret en spændingsstigning på nettet. x - - Kontakt installatøren, og oplys netfasespændingen. Kontrollér, at installationen er korrekt i henhold til installationsvejledningen. Hvis installationen er korrekt, øges den gennemsnitlige spændingsgrænse i henhold til afsnittet Funktionssikkerhed. x - - Kontakt installatøren, og oplys netfasespændingen. Kontrollér spænding og AC-installation. x - - x - - Netfrekvens for lav eller for høj. Kontakt installatøren, og oplys netfrekvensen. x L _01 / Rev.-dato:

34 Service ID Statusmeddelelse Beskrivelse Handling DNO Hotline PV Tab af forsyningsnet. Fase-til-fasespændinger for lave. Kontakt installatøren, og oplys spændingen på alle tre faser. Kontrollér fase-til-fase-spændinger og AC-installationen. Tab af forsyningsnet, ROCOF uden for Hvis hændelsen finder sted flere gange om dagen, det fastlagte område. skal DNO kontaktes. DC-netstrøm for høj. Fejlstrømsovervågningsenheden (RCMU) har målt strøm på et for højt niveau. 40 AC-net ikke OK AC-nettet har været uden for det fastlagte område i mere end 10 minutter (frekvens og/eller spænding) PLA (effektniveau) under grænsen Netfrekvens for lav eller for høj Hvis dette forekommer flere gange om dagen, skal installatøren kontaktes. Installatør: Udfør netanalyse på stedet. Slå både DC og AC fra, og vent, indtil displayet slukkes. Tænd herefter for DC og AC, og hold øje med, om hændelsen forekommer igen. Hvis hændelsen gentages, skal installatøren kontaktes. Installatør: Visuel inspektion af alle PV-kabler og moduler. Kontakt installatøren, og oplys frekvens, softwareversion og netindstilling. Installatør: Kontrollér AC-installationen. Inverteren har registreret, at netspændingen Hvis denne hændelse rapporteres flere gange om har været under et bestemt dagen, skal installatøren kontaktes. niveau. Installatør: Udfør netanalyse på stedet. Inverteren afbryder forbindelsen til nettet, hvis PLA er under 3 % af den nominelle effekt. DC-netstrøm for højt (trin 2). 246 En nethændelse blev registreret, og inverteren blev standset af det redundante sikkerhedskredsløb. Kontakt DNO, og få oplyst status for aktiv effektbegrænsning (PLA). Kontakt installatøren, og oplys netfrekvensen. Kontrollér AC-installationen. Hvis dette forekommer flere gange om dagen, skal installatøren kontaktes. Installatør: Udfør netanalyse på stedet. En nethændelse blev registreret, og inverteren blev standset af det redundante sikkerhedskredsløb. Kontrollér hændelsesloggen. Hvis størstedelen af hændelserne er af type 246, skal serviceafdelingen kontaktes. Hvis dette ikke er tilfældet; vent 24 timer og kontrollér igen. x - - x x - - x - x - - x - - x - - x x Tabel 4.2 Netrelaterede hændelser PV-relaterede hændelser ID Statusmeddelelse Beskrivelse Handling DNO Hotline PV PV negativ Indgangsstrøm er negativ, polaritet forkert PV-strøm er for kraftig/venter. For mange PV-moduler tilsluttet parallelt. Bør kun forekomme på nyligt installerede systemer. Kontakt installatøren. Installatør: Kontrollér polaritet. Hvis korrekt; kontakt service. Kontakt installatøren. Installatør: Kontrollér antal parallelle strenge og strømnormeringer. Er strømgrænsen overskredet? Har inverteren derated på PVstrøm? Forbind strenge parallelt igen, installér evt. en inverter mere Fejl i PV-konfiguration Kontakt installatøren. Installatør: Kontakt service. - - x - x x - - x L _01 / Rev.-dato:

35 Service 4 ID Beskrivelse Handling DNO Hotline PV 115 PV-iso for lav Modstanden mellem jord og PV er for lav til, at inverteren kan starte. Dette tvinger inverteren til at foretage en ny måling efter 10 minutter. Foretag en visuel inspektion af alle PV-kabler og moduler, og se efter korrekt installation i henhold til installationsvejledningen. Hændelsen kan indikere, at jordforbindelsen mangler Forkert PV-polaritet Kontakt installatøren. Installatør: Kontakt service , PV-spænding for høj/venter PV-iso lav PV1, PV2, PV3, flere (relateret til 115) PV-spænding for høj. Kontakt installatøren. Installatør: Kontakt service. Kontrollér, at installation og udformning er i overensstemmelse med anbefalingerne i manualerne. - x x - x x - x x - x x Tabel 4.3 PV-relaterede hændelser Statusmeddelelse Interne hændelser ID Statusmeddelelse Beskrivelse Handling DNO Hotline PV Den indvendige temperatur i inverteren er for høj. Kontrollér, at inverteren ikke er tildækket, og at blæserkanalen ikke er blokeret. Hvis dette ikke er tilfældet, skal installatøren kontaktes. 209, 210 DC-busspænding for høj. Nulstil inverteren ved at afbryde DC og AC ved hjælp af kontakterne. Hvis hændelsen gentager sig, skal installatøren kontaktes. Installatør: Kontrollér den maksimale PV-spænding ved hjælp af displayet for at se, om den ligger over de fastsatte grænser. 211 Blæserhastighed Blæserhastigheden er for lav. lav 212 DC-bus balancetimeout Inverteren kunne ikke afbalancere DCbussen Intern fejl Spænding målt før og efter relæet afviger med mere end 20 V. Er inverterblæseren blokeret? Ja: Rengør blæseren. Nej: Kontakt installatøren. Kontakt installatøren. Installatør: Kontakt service. Kontakt installatøren. Installatør: Kontakt service Strømmen målt på AC-siden er for høj. Kontakt installatøren. Installatør: Kontakt service. 224 RCMU over grænse En ledning er ødelagt i RCMU. Kontakt installatøren. Installatør: Hvis selvtest mislykkes, skal servicepartneren kontaktes. - x - - x - - x - - x - - x - - x - - x Fejl i hukommelse/eeprom. Genstart inverteren. Hvis hændelsen - x - 241, 242, Intern kommunikationsfejl. gentager sig, skal installatøren kontaktes. - x Installatør: Kontakt service. 243, 244 Intern fejl. - x FSP plausabilitetsfejl Der er opstået en plausibilitetsfejl i funktionssikkerhedsprocessoren. Kontrollér hændelsesloggen for andre - x - 248, 251 Selvtest mislykkedes FSP fejlsikker tilstand Fejl i selvtesten. nethændelser (1-55), og følg retningslinjerne for disse hændelser. Hvis hændelsen fortsætter, skal installatøren kontaktes. - x Strømmen målt på AC-siden er for høj. Kontakt installatøren. Installatør: Kontakt service. - x - 32 L _01 / Rev.-dato:

Installationsvejledning PLA Option FLX series

Installationsvejledning PLA Option FLX series MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Installationsvejledning PLA Option FLX series www.danfoss.com/solar Sikkerhed og overensstemmel... Sikkerhed og overensstemmelse Typer af sikkerhedsmeddelelser

Læs mere

SMA Solar Technology AG. Solar Inverters GSM Option Kit. Installationsvejledning FLX series. www.sma.de

SMA Solar Technology AG. Solar Inverters GSM Option Kit. Installationsvejledning FLX series. www.sma.de SMA Solar Technology AG Solar Inverters GSM Option Kit Installationsvejledning FLX series www.sma.de Sikkerhed Sikkerhed Typer af sikkerhedsmeddelelser ADVARSEL Sikkerhedsinformationer, der er afgørende

Læs mere

Installationsvejledning GSM Option Kit FLX series

Installationsvejledning GSM Option Kit FLX series MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Installationsvejledning GSM Option Kit FLX series www.danfoss.com/solar Sikkerhed Sikkerhed Typer af sikkerhedsmeddelelser ADVARSEL Sikkerheds informationer,

Læs mere

Solar Inverters Sensor Interface Option

Solar Inverters Sensor Interface Option SMA Solar Technology AG Solar Inverters Sensor Interface Option Installationsvejledning FLX series www.sma.de Sikkerhed Sikkerhed Typer af sikkerhedsmeddelelser ADVARSEL Advarsler (med symbol) anvendes

Læs mere

TDC HomeBox VDSL. Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd

TDC HomeBox VDSL. Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd TDC HomeBox VDSL Installationsvejled ning til dig med telefoni og bredbånd 2 Udstyr fra TDC Følgende skal være i kassen, du har modtaget fra TDC: TDC HomeBox VDSL Installations vejled ning til dig med

Læs mere

Danfoss Solar Inverters TLX Series

Danfoss Solar Inverters TLX Series Danfoss Solar Inverters TLX Series Software Opdateringsguide Rev. date: 2013-05-22 L00410588-03_01 Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1. Introduktion 2 Introduktion 2 Ansvarsfraskrivelse 2 2. Krav

Læs mere

Brugervejledning FLX Series

Brugervejledning FLX Series MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Brugervejledning FLX Series www.danfoss.com/solar Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Oversigt over funktioner, masterfunktionen og grænseflader. 4 1.1

Læs mere

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter

Pakkens indhold. Ordliste. Powerline Adapter Powerline Adapter Bemærk venligst! Udsæt ikke Powerline Adapter for ekstreme temperaturer. Placér ikke adapteren i direkte sollys eller i nærheden af radiatorer eller andre varmekilder. Brug ikke Powerline

Læs mere

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0

Brugermanual for styreskab Master Chain 4.0 Fodermaskine 1: Manuel Brugermanual for styreskab 88.340 - DK INDHOLDSFORTEGNELSE INTRODUKTION Se side Styringens funktioner. 3 Styreskab, display og tastatur. 4-5 Hovedmenu oversigt. 6-7 Servicemenu oversigt.

Læs mere

28 Udvidede servicefunktioner

28 Udvidede servicefunktioner 8 Udvidede servicefunktioner Der er mulighed for udvidede servicefunktioner, f.eks. tilpasning af primærdata og ændring af tariftab ved brug af ekstern software. Landis+Gyrs serviceprogram MAP10, som udover

Læs mere

Din brugermanual HP PAVILION T200 http://da.yourpdfguides.com/dref/850721

Din brugermanual HP PAVILION T200 http://da.yourpdfguides.com/dref/850721 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i i brugermanualen (information, specifikationer, sikkerhedsråd,

Læs mere

Installationsvejledning Danfoss SolarApp

Installationsvejledning Danfoss SolarApp MAKING MODERN LIVING POSSIBLE SOLAR INVERTERS Installationsvejledning Danfoss SolarApp DLX Serie - Invertere med integreret ConnectSmart www.danfoss.com/solar Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1.

Læs mere

TDC HomeBox ADSL. Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik

TDC HomeBox ADSL. Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik TDC HomeBox ADSL Installationsvejled ning til dig med bredbåndstelefoni og alm. telefonstik Benyttes sammen med Windows XP styresystem. Version 6,0 Din TDC HomeBox er forsynet med muligheden Når du manuelt

Læs mere

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Magnetisk

Installationsmanual Trådløs Dørsensor Magnetisk Trådløs Dørsensor Magnetisk Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG... 2 UDPAKNING... 2 MONTERING... 3 INSTALLATION AF BATTERIER... 5 EFTER INSTALLATION AF BATTERIER... 5 TEST AF DØRSENSOREN... 6 RESET TIL

Læs mere

Bruger manual AGAM kontrolboks

Bruger manual AGAM kontrolboks Bruger manual AGAM kontrolboks Kontrol boks set- up Front tavle (dør) 1. LED : Indikerer hvilke funktioner der er tilsluttet. (Lys tændt = funktion tændt ; lys slukket = funktion slukket). #1- Hovedpumpe

Læs mere

S26 MOTOR Original brugermanual

S26 MOTOR Original brugermanual S26 MOTOR Original brugermanual Indhold 1. Indledning 1 2. Liste over nødvendigt værktøj 1 3. Sikkerhedspåbud 1 4. Motor montering 2 4.1. Instruktion før montering 2 4.2. Samling af skinne 3 4.3. Opsætning

Læs mere

MULTIFUNKTIONSTESTER K 6010A. El.NR: 63 98 720 067

MULTIFUNKTIONSTESTER K 6010A. El.NR: 63 98 720 067 MULTIFUNKTIONSTESTER K 6010A El.NR: 63 98 720 067 INDHOLDSFORTEGNELSE K6010A side 2 1. Sikker Test...3 2. Introduktion...3 3. Instrument Beskrivelse...4 3.1 Front Panel (fig. 1)...4 3.2 Test Terminaler

Læs mere

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning

Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift 2014 Manual til Dæk - 291 Nimalift.dk Manual, installations- og monteringsvejledning Nimalift.dk, Søgårdparken 20, 7250 Hejnsvig 2 FORSIKRING)OM)OVERENSSTEMMELSE)) Søgårdparken20 7250Hejnsvig

Læs mere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere

Alarmsystem. INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere 10034576 Alarmsystem INSTALLATIONSVEJLEDNING Kun for kvalificerede teknikere ADVARSEL! Producenten fralægger sig ethvert ansvar for og giver ingen garanti i forbindelse med fejl og fejlfunktioner, der

Læs mere

Datacard SR200 & SR300 Card Printers. Brugermanual

Datacard SR200 & SR300 Card Printers. Brugermanual Datacard SR200 & SR300 Card Printers Brugermanual Januar 2015 Brug af printeren SR200 & SR300 Forbrugsstoffer Ilægning af kort Isætning af farvebånd Isætning af retransfer film Tænde for printeren Kontrol

Læs mere

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless

Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Installationsmanual SuperSail Marine Alarm Marine Alarm Wireless Side 1 af 8 Indholdsfortegnelse... 1 1 PAKKENS INDHOLD... 3 2 INSTALLATION... 4 2.1 PLACERING... 4 2.2 FORBRUG... 4 2.3 12V TILSLUTNING...

Læs mere

1 System oversigt.. 3 1.1 Enheder... 3 1.2 Prioritering af signaler... 4

1 System oversigt.. 3 1.1 Enheder... 3 1.2 Prioritering af signaler... 4 Indholdsfortegnelse 1 System oversigt.. 3 1.1 Enheder... 3 1.2 Prioritering af signaler... 4 2 Installation 5 2.1 Kontrol Enhed. 5 2.1.1 Tilslutning af forsyning... 5 2.1.2 Tilslutning af højttalere...

Læs mere

LISA 2 System til faringsovervågning

LISA 2 System til faringsovervågning Indledning Du har netop anskaffet dig et unikt stykke værktøj til brug ved faringsovervågning. LISA 2 systemet er et interaktivt værktøj, som sikrer at medarbejdere i farestalden holder fokus på faringer

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE

BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE BRUGERVEJLEDNING UDENDØRS SIRENE Side 1 til den udendørssirene Introduktion Den udendørs sirene bruges som en ekstra sikkerhed, for at naboer kan høre og se, at der er gået en alarm og for at stresse en

Læs mere

Brugervejledning. Bedienungsanleitung. Guía del usuario. Notice d utilisation. Manuale d istruzioni. Gebruiksaanwijzing.

Brugervejledning. Bedienungsanleitung. Guía del usuario. Notice d utilisation. Manuale d istruzioni. Gebruiksaanwijzing. Bose 161 Speakers Owner s Guide Brugervejledning Bedienungsanleitung Guía del usuario Notice d utilisation Manuale d istruzioni Gebruiksaanwijzing Bruksanvisningen Her findes Opstilling.............................................

Læs mere

Danfoss Link Mobile Phone Butler

Danfoss Link Mobile Phone Butler MAKIG MODER LIVIG POSSIBLE Installationsvejledning varme.danfoss.dk Indholdsfortegnelse 1 Introduktion... 3 2 Installation... 3 3 Grænseflader... 4 4 Ledningsføring... 4 5 Sms-kommandoer... 5 6 Tekniske

Læs mere

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI

INSTALLATIONS GUIDE. Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI INSTALLATIONS GUIDE Air 4920 Trådløst access point FIBERBREDBÅND TV TELEFONI KÆRE KUNDE Med dette sæt trådløse access points får du et af markedets bedste produkter til at sikre optimal WiFi-dækning i

Læs mere

CML-V.2 / Solara Laderegulator

CML-V.2 / Solara Laderegulator CML-V.2 / Solara Laderegulator CID: 181802612 Phocos CML-Serien V.2: CML05, CML08, CML10, CML15, CML20 Solara: SR85TL, SR135TL, SR175TL, SR345TL, Laderegulator for solcellesystemer Brugsanvisning (dansk)

Læs mere

Din brugermanual ZANUSSI ZV230MR http://da.yourpdfguides.com/dref/665675

Din brugermanual ZANUSSI ZV230MR http://da.yourpdfguides.com/dref/665675 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i ZANUSSI ZV230MR i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Installationsvejledning

Installationsvejledning Kære kunde! Tak, fordi du har valgt dette kvalitetsprodukt fra ASKO. Vi håber, det lever op til dine forventninger, og at du får glæde af det i mange år. Skandinavisk design kombinerer rene linjer, brugsværdi

Læs mere

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Du har bestilt et nyt produkt hos TDC. I den forbindelse har du fået tilsendt en TDC HomeBox. TDC

Læs mere

Elma Macrotest G3 og Combitest 425 Quickguide

Elma Macrotest G3 og Combitest 425 Quickguide Dansk/Norsk 2 Index Instrumentbeskrivelse... 3 Overblik... 3 Generel beskrivelse... 4 Strømforsyning... 4 Prøveledninger... 5 Tænd instrumentet og foretag første opsætning... 5 Måling... 6 RPE Kontinuitetstest

Læs mere

PMR Radio Bruger Manual. electronic

PMR Radio Bruger Manual. electronic PMR Radio Bruger Manual electronic Antenne TOT: Tryk og Tal Knap Tryk og hold inde for at sende Tænd/Sluk Knap Tryk og hold inde, for at tænde eller slukke for PRM Radioen LCD Display Viser hvilke kanal

Læs mere

UniLock System 10. Manual til T550 Secure Radiomodtager og håndsender. Version 2.0 Revision 140220

UniLock System 10. Manual til T550 Secure Radiomodtager og håndsender. Version 2.0 Revision 140220 UniLock System 10 Manual til T550 Secure Radiomodtager og håndsender Projekt PRJ124 Version 2.0 Revision 140220 T550 Secure er en højsikker trådløs UHF-læser der benyttes, hvor det ønskes at oplåse på

Læs mere

Brugervejledning. TDC Trådløs. Oktober 2008

Brugervejledning. TDC Trådløs. Oktober 2008 Brugervejledning TDC Trådløs Oktober 2008 Brugervejledning TDC Trådløs I denne vejledning gennemgås tilslutning af accespunktet til standardrouter. Oplysninger om kassens indhold, manual, sikkerhedsanvisninger

Læs mere

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning

Windows Vista /Windows 7 Installationsvejledning Laserprinterserier Windows Vista / 7 Installationsvejledning Inden printeren tages i brug, skal hardwaret opsættes og driveren installeres. Læs venligst Hurtig installationsvejledning og denne Windows

Læs mere

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2.

CODY UNIVERSAL 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. CODY Universal 2, er afløseren for den gamle CODY 2. Den nye model har nogle gode fordele, nu kan man montere 2 enheder direkte på printet. Forskellige tastaturer (standart folie / metal, smal model /

Læs mere

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004

Side 1. Installationsvejledning for. systemet. Version 1 December 2004 Side 1 Installationsvejledning for µ-pc systemet µ-pc Version 1 December 2004 Side 2 µ-pc systemet µ-pc systemet er opbygget af moduler som vist på figur 1. Hvert modul består af en kasse med stikforbindelser,

Læs mere

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790

nüvi 3700-serien lynstartvejledning Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 nüvi 3700-serien lynstartvejledning til brug med disse nüvi-modeller: 3750, 3760, 3790 Marts 2011 190-01157-56 Rev. B Trykt i Taiwan Sådan kommer du i gang ADVARSEL Se guiden Vigtige oplysninger om sikkerhed

Læs mere

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p)

2 Tilbage ( ) 3 OK (OK) 4 Op (p) 60 Brugsanvisning Cardio 60 1 2 3 1 Lys / Tænd/Sluk( / ) 2 Tryk og hold på for at tænde for enheden. For at slukke for enheden, skal du holde knappen nede for at åben undermenuen, og bruger herefter op-

Læs mere

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091

Original betjeningsvejledning 3.2. Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4. Order No.: 00600-3-091 Original betjeningsvejledning 3.2 Læs den grundigt, før maskinen tages i brug! Version: 09/2011, v. 1.4 Order No.: 00600-3-091 2 KVALITET TIL PROFESSIONELLE Det må IKKE føles ubekvemt og overflødigt at

Læs mere

2014-05-05 version 15

2014-05-05 version 15 2014-05-05 version 15 MicroVent Indhold 1. Systemoversigt... 3 2. Generelle informationer... 4 3. Servicepunkt... 6 4. Forbindelsesdiagram LON-Bus og 230V... 7 5. Forbindelsesdiagram sensorer og styring...

Læs mere

Indstilling af trådløst netværk

Indstilling af trådløst netværk Indstilling af trådløst netværk uu Introduktion Der er to tilstande for trådløst LAN: infrastrukturtilstand til forbindelse gennem et adgangspunkt og ad hoc-tilstand til direkte forbindelse med en enhed,

Læs mere

Strømstyring Brugervejledning

Strømstyring Brugervejledning Strømstyring Brugervejledning Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Windows er et amerikansk-registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Produktbemærkning Denne brugervejledning

Læs mere

Installationsvejledning Danfoss Link Hydronic Controller

Installationsvejledning Danfoss Link Hydronic Controller MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Installationsvejledning Danfoss Link Hydronic Controller Danfoss heating solutions Indhold. Kvik-guide til installation.................................................. 4.

Læs mere

BRUGER VEJLEDNING BOLYGUARD SG 560 K. Model: SG560

BRUGER VEJLEDNING BOLYGUARD SG 560 K. Model: SG560 BRUGER VEJLEDNING BOLYGUARD SG 560 K Model: SG560 Tak fordi du har købt SG560K, Et digital vildt kamera, for bedst mulige udnyttelse af alle funktionerne i dette vildtkamera, skal du læse alle anvisningerne

Læs mere

CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul

CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul CAN BUS alarm, AK4625 Snapguide med oversigt over ledninger fra sirene og modul Denne snapguide er ikke en komplet monterings- eller brugeranvisning, men en oversigt over ledninger og funktioner. AK4625

Læs mere

Installationsvejledning Countertop ict220eg

Installationsvejledning Countertop ict220eg Installationsvejledning Countertop ict220eg Nets Denmark A/S. Energivej 1 DK-2750 Ballerup www.terminalshop.dk Doc. version 1.9 (2015-07-08). Software version 20.18. Vare nr.: R336-0119 1. Indledning Før

Læs mere

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk

Alarmsender. Brugervejledning. yderligere information på www.phonicear.dk Alarmsender DK Brugervejledning yderligere information på www.phonicear.dk indholdsfortegnelse DETECTs funktion.............................. 1 DETECT indstillinger............................ 2 DETECT

Læs mere

Din brugermanual KONICA MINOLTA DI1610 http://da.yourpdfguides.com/dref/589785

Din brugermanual KONICA MINOLTA DI1610 http://da.yourpdfguides.com/dref/589785 Du kan læse anbefalingerne i brugervejledningen, den tekniske guide eller i installationsguiden. Du finder svarene til alle dine spørgsmål i KONICA MINOLTA DI1610 i brugermanualen (information, specifikationer,

Læs mere

Solvarmemodul FM443/CMS 910. Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK

Solvarmemodul FM443/CMS 910. Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK Solvarmemodul FM443/CMS 910 Betjeningsvejledning 6 720 803 140 (2011/06) DK 2 1 Sikkerhed..................................... 3 1.1 Om denne vejledning............................ 3 1.2 Produktets anvendelse..........................

Læs mere

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005

Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Instruktionsmanual for TEK-ZW1005 Forsigtig: Læs venligst denne manual før du bruger produktet. Sikkerhedsadvarsel 1. Sørg for at bruge apparatet i overensstemmelse med hvad der står i denne manual, og

Læs mere

Powerline 500 WiFi Access Point XWN5001 Installationsvejledning

Powerline 500 WiFi Access Point XWN5001 Installationsvejledning Powerline 500 WiFi Access Point XWN5001 Installationsvejledning Teknisk support Tak, fordi du har valgt et NETGEAR produkt. Når du har installeret enheden, skal du finde serienummeret på etiketten på produktet

Læs mere

Indstilling af trådløst netværk

Indstilling af trådløst netværk Indstilling af trådløst netværk Modelnr. SP 212/SP 213 Serien Introduktion Der er to tilstande for trådløst LAN: infrastrukturtilstand til forbindelse gennem et adgangspunkt og ad hoc-tilstand til direkte

Læs mere

Beskrivelse af tryghedsalarmen

Beskrivelse af tryghedsalarmen Denne vejledning fungerer som en hurtig og nem brugervejledning på dansk, oversat af GSM Teknik ApS. Skal man bruge alle detaljer, henvises til den engelske vejledning, der medfølger i kassen. Beskrivelse

Læs mere

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120

BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 BLUETOOTH SPEAKER GSB 120 DA 2 8 + AUX IN DC IN 9 V A 3 5 OPSÆTNING OG SIKKERHED 5 RF eksponeringsadvarsel 5 Vigtige oplysninger og advarsler om batteri 6 OVERSIGT 6 Kompabilitet af Bluetooth-enhed 6 Knapper

Læs mere

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning

TDC HomeBox til dig med fastnet og bredbånd. Installationsvejledning til dig med fastnet og bredbånd Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt hos TDC. I den forbindelse har du fået tilsendt en. giver

Læs mere

TDC HomeBox til dig med bredbånd og bredbåndstelefoni. Installationsvejledning

TDC HomeBox til dig med bredbånd og bredbåndstelefoni. Installationsvejledning til dig med bredbånd og bredbåndstelefoni Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt hos. I den forbindelse har du fået tilsendt en.

Læs mere

Brugervejledning. Svejsemaskine OMISA. Type: 2160

Brugervejledning. Svejsemaskine OMISA. Type: 2160 Holm & Holm A/S. Svejsemaskine OMISA De tekniske data I denne brugervejledning er kun til generel information. Vi forbeholder os retten til at lave ændringer uden varsel. I tvivlstilfælde sammenholdes

Læs mere

Instalationsanvisning

Instalationsanvisning Instalationsanvisning DK UWT1682 1 Fabrikanten arbejder hele tiden på at videreudvikle alle typer og modeller. Vi beder derfor om forståelse for, at vi forbeholder os retten til ændringer af form, udstyr

Læs mere

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE TLX. Brugermanual. Three-phase 6k, 8k, 10k, 12.5k and 15k SOLAR INVERTERS

MAKING MODERN LIVING POSSIBLE TLX. Brugermanual. Three-phase 6k, 8k, 10k, 12.5k and 15k SOLAR INVERTERS MAKING MODERN LIVING POSSIBLE TLX Brugermanual Three-phase 6k, 8k, 10k, 12.5k and 15k SOLAR INVERTERS Indholdsfortegnelse Indholdsfortegnelse 1 Introduktion 2 1.1 Introduktion 2 1.2 Definition af driftstilstande

Læs mere

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer

L P. Komfort / Alarm system Installationsvejledning. Tekniske data, symbol forklaringer Tekniske data, symbol forklaringer Styreenhed Strømforsyning Strømforbrug Komponent teknik Temperatur område Sirene udgang Udgange Kanal 2 udgang Indbyggede relæer 12/24 Volt, minus til stel, polaritetsbeskyttet

Læs mere

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet!

Smartbox, 30-69001-8. Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! Smartbox, 0-6900-8 Brugermanual Montageanvisning Denne folder skal altid opbevares ved produktet! PDF 5956 / 0.0.2009 Indholdsfortegnelse:. ANVENDELSE...2 2. KOMPONENTLISTE.... TILSLUTNING AF SMARTBOX...4.

Læs mere

Netværkslicens, Læs mig

Netværkslicens, Læs mig Netværkslicens, Læs mig Corporate Office Trimble Navigation Limited Engineering and Construction Division 5475 Kellenburger Road Dayton, Ohio 45424-1099 USA Tlf.: +1-937-233-8921 Gratis opkald (i USA):

Læs mere

Copyright. Varemærker

Copyright. Varemærker Copyright 2015 Sanford, L.P. Alle rettigheder forbeholdes. Ingen del af dette dokument eller af softwaren må gengives eller overføres i nogen form eller på nogen måde, eller oversættes til et andet sprog,

Læs mere

Installationsvejledning til EX6100 WiFi Range-udvider

Installationsvejledning til EX6100 WiFi Range-udvider Installationsvejledning til EX6100 WiFi Range-udvider Sådan kommer du i gang Netgear WiFi Range-udvideren øger WiFi-netværkets rækkevidde ved at forstærke det eksisterende WiFi-signal og forbedre den generelle

Læs mere

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner.

Det er nødvendigt for brugeren at læse, forstå og følge vejledningens instruktioner. Tams Elektronik LD-G-3 / LD-W-3 (1) Lokomotivdekoder LD-G-3 / LD-W-3 i Märklin-Motorola format Denne oversættelse omfatter monterings- og anvendelsesvejledningerne til LD-G-3 / LD-W-3 dekoderen. Den originale

Læs mere

XXL-Rehab HD elektrisk kørestol Model: Jazzy Quantum 1650

XXL-Rehab HD elektrisk kørestol Model: Jazzy Quantum 1650 XXL-Rehab HD elektrisk kørestol Model: Jazzy Quantum 1650 Side 1 INDHOLDSFORTEGNELSE Side 0.0 Symboler 2 1.0 Indledning 2 2.0 Sikkerhed 3 3.0 Sædesystem 3 4.0 Montering 4 5.0 Tilpasninger/indstilling 4

Læs mere

Quick-guide til harddiskoptager

Quick-guide til harddiskoptager Quick-guide til harddiskoptager Beckersberg DVR400, Beckersberg DVR800 og Beckersberg DVR1600 Læs venligst quick-guiden grundigt, før du tager din Beckersberg harddiskoptager i brug. 1 Indholdsfortegnelse

Læs mere

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW

Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW Wireless Smoke Alarm FERION 5000 OW da Wireless Smoke Alarm Indholdsfortegnelse da 3 Indholdsfortegnelse 1 Graphics 4 2 Indledning 6 3 Montering 7 4 Radionetværk 9 5 Vedligeholdelse 13 6 Tekniske data

Læs mere

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31

Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400. Version: 2014-01-31 Amphora model : VK80 VK120 VK160 VK160S VK200 VK200S VK300 VK400 Version: 2014-01-31 Tak fordi du valgte et nyt vinskab fra Amphora. Bemærk at brugsanvisningen gælder for flere Amphora vinskabe. Illustrationer

Læs mere

Softwareinstallationsguide

Softwareinstallationsguide Softwareinstallationsguide Denne vejledning forklarer, hvordan du installerer software via USB eller en netværksforbindelse. Netværksforbindelse er ikke tilgængelig for følgende modeller SP 200/200S/203S/203SF/204SF.

Læs mere

BOXER SMARTBOX. Brugermanual

BOXER SMARTBOX. Brugermanual 1 BOXER SMARTBOX Brugermanual INDHOLD... FJERNBETJENING... 3 PRODUKT... 4 INSTALLATION... 5 ANVENDELSE.... 6 TV-GUIDE... 8 MANUAL TIL DIN BOXER SMARTBOX! I denne manual kan du læse om, hvordan du bruger

Læs mere

HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning

HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning HP 2400/2500 Ultra Light Docking-station Brugervejledning Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft er et amerikansk registreret varemærke tilhørende Microsoft Corporation. Oplysningerne

Læs mere

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32

Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32 Brugerhåndbog og installationsvejledning Styrecentral RV 24-24 / RV 24-32 Brandventilation Komfortventilation 24VDC max. 24/32A 2 aktuatorudgange 1 brandventilationsgruppe, 2 komfortgrupper Tilslutning

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6

BRUGERVEJLEDNING DK 45 KABEL CTEK COMFORT CONNECT KNAPPEN RESET FEJLLAMPE OPLADERKABEL STRØMLAMPE. CTEK COMFORT CONNECT eyelet M6 BRUGERVEJLEDNING TILLYKKE med købet af din nye professionelle switch mode-batterilader. Denne oplader indgår i en serie af professionelle opladere fra CTEK SWEDEN AB og repræsenterer den nyeste teknologi

Læs mere

DISPLAY SYMBOLER. Angiver at batterierne er afladet og skal skiftes. Klokketermostaten er slukket eller temperaturreguleringen er afbrudt.

DISPLAY SYMBOLER. Angiver at batterierne er afladet og skal skiftes. Klokketermostaten er slukket eller temperaturreguleringen er afbrudt. KLOKKETERMOSTATEN A B C D E F G H I L M N O P Oprydningsknappen.: Aktivering af midlertidig driftsstop. Ferieknappen.: Deaktivering af indkodet programperioder i en tidsperiode. Programknappen.: Åbning

Læs mere

Installationsvejledning ME401-2

Installationsvejledning ME401-2 Installationsvejledning ME401-2 Version 1.0, maj 2013 Praktiske råd 1. Gem vigtige numre S/N xxxxxx +xx xx xx xx xx S/N xxxxxx Serienummerets placering på enheden GSM-nummer og enhedens serienummer findes

Læs mere

NETGEAR Trek N300-rejserouter og Range-udvider. Installationsvejledning PR2000 NETGEAR. WiFi LAN USB USB. Reset. Power. Internet.

NETGEAR Trek N300-rejserouter og Range-udvider. Installationsvejledning PR2000 NETGEAR. WiFi LAN USB USB. Reset. Power. Internet. NETGEAR Trek N300-rejserouter og Range-udvider PR2000 Installationsvejledning NETGEAR Reset /LAN LAN USB WiFi Power USB Indhold Sådan kommer du i gang................................. 3 Opret forbindelse

Læs mere

Digital Video Recorder Brugermanual

Digital Video Recorder Brugermanual Digital Video Recorder Brugermanual Til analog og AHD systemer Dansk 1. Installer harddisk 4/8/16 kanals DVR Harddiskoptager - Manual / Quickguide Punkt 1: Punkt 2: Løsn skruerne og fjern låget fra DVR'en.

Læs mere

Advarsel om en potential fare, betjeningsvejledningen skal følges. Forsigtig! Farlig spænding. Fare for elektrisk stød.

Advarsel om en potential fare, betjeningsvejledningen skal følges. Forsigtig! Farlig spænding. Fare for elektrisk stød. DANSK: Indhold 1. Introduktion / Produktpakke 2. Sikkerhedsforanstaltninger 3. Fare for elektrisk stød og andre farer 4. Anvendelsesformål 5. Testerinformation 6. Forberedelse til test 7. Udførelse af

Læs mere

Manual til PRO DK180

Manual til PRO DK180 Manual til PRO DK180 Indhold Forord... 4 Alarmens generelle opbygning... 5 Placering af alarmen... 7 Oversigt over alarmen... 8 Tag alarmen i brug... 10 Programering af alarmen... 11 Indtastning af egen

Læs mere

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen

Brugervejledning - til internetbaseret datakommunikation med PBS ved hjælp af HTTP/S-løsningen Payment Business Services PBS A/S Lautrupbjerg 10 P.O. 500 DK 2750 Ballerup T +45 44 68 44 68 F +45 44 86 09 30 pbsmailservice@pbs.dk www.pbs.dk PBS-nr. 00010014 CVR-nr. 20016175 Brugervejledning - til

Læs mere

DCC digital dekoder til magnetiske produkter

DCC digital dekoder til magnetiske produkter Viessmann 5212 Digital Dekoder Dansk Brugervejledning DCC digital dekoder til magnetiske produkter med fire udgangsgrupper Indhold 1. Vigtige oplysninger... 2 2. Indledning / Egenskaber... 3 3. Montering...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL

BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL BRUGERVEJLEDNING CP-508LCD ALARMCENTRAL Ver 3.7 INDHOLDSFORTEGNELSE BETJENING... side 3 TIL- OG FRAKOBLING... side 4 TILKOBLING NIVEAU 1... side 5 TIL- OG FRAKOBLING NIVEAU 2... side 6 TIL- OG FRAKOBLING

Læs mere

Rev.1 November 2009. Betjenings vejledning for RD 7000 DL

Rev.1 November 2009. Betjenings vejledning for RD 7000 DL Rev.1 November 2009 Betjenings vejledning for RD 7000 DL Beskrivelse af RD 7000 Modtager Modtager RD 7000 15 12 10 11 12 18 19 20 21 22 RD 7000 funktioner 1 Tryk knapper. 2 LCD-display 3 Batteriklap 4

Læs mere

UniLock System 10. Manual til COM Server CV72. Version 1.0 Revision 020610

UniLock System 10. Manual til COM Server CV72. Version 1.0 Revision 020610 UniLock System 10 Manual til COM Server CV72 Projekt PRJ149 Version 1.0 Revision 020610 COM Server CV72 giver mulighed for at tilslutte RS485 direkte til et 10Mbps Ethernet. I stedet for at kommunikere

Læs mere

Navigation. Quick guide. Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2.

Navigation. Quick guide. Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2. Navigation Quick guide Den fulde vejledning findes på: www.asmarketing.dk > Diverse links (på forsiden) > igo primo version 1.2.1 Navigation og Multimedia System Start navigationen ved at trykke på Navigation

Læs mere

Brugervejledning til videokamera uden sensor

Brugervejledning til videokamera uden sensor Brugervejledning til videokamera uden sensor Tilslutning af videokamera Videokameraet er et IP-videokamera. Det tilsluttes som udgangspunkt trådløst til routeren, men kan også tilsluttes med et netværkskabel.

Læs mere

HomeBox til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni. Installationsvejledning

HomeBox til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni. Installationsvejledning til dig med bredbånd og enten fastnet eller bredbåndstelefoni Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt. I den forbindelse har du fået

Læs mere

Guide - Secvest IP FUAA10011

Guide - Secvest IP FUAA10011 Guide - Secvest IP FUAA10011 1 Indhold SECVEST IP - KOMPONENTER... 3 TILSLUTNING AF BATTERI OG STRØMFORSYNING... 4 PLACERING AF NØGLEKOMPONENTER... 5 INDKODNING AF DE TRÅDLØSE KOMPONENTER... 6 MENU 1 INDKODNING

Læs mere

01.09.2015/TS Vers.: 1.0/Rev.: Drift og vedligehold. af Gaia Solar-solcelleanlæg

01.09.2015/TS Vers.: 1.0/Rev.: Drift og vedligehold. af Gaia Solar-solcelleanlæg 01.09.2015/TS Vers.: 1.0/Rev.: Drift og vedligehold af Gaia Solar-solcelleanlæg Drift- og vedligeholdelsesmanual for solcelleanlæg Funktionsbeskrivelse... 3 Driftsvejledning... 3 Sikkerhed... 4 Start og

Læs mere

Oversigts billedet: Statistik siden:

Oversigts billedet: Statistik siden: 1 Tilslutning: Tilslut et nætværks kabel (medfølger ikke) fra serverens ethernet port til din router. Forbind derefter bus kablet til styringen, brun ledning til kl. 29, hvid ledning til kl. 30 Forbind

Læs mere

Vind og regnmelder WRA 501

Vind og regnmelder WRA 501 Vind og regnmelder WRA 501 Lad venligst denne vejledning Blive i centralen! MONTAGEVEJLEDNING Tekniske bilag og montagevejledning Side 1 af 15 1 Indholdsfortegnelse side 1 Indholdsfortegnelse... 2 1.1

Læs mere

Introduktion Konfiguration af HP-mus Batterier Udskiftning af batterierne Musens sensorteknologi Navigere i HP Kontrolcenter for mus

Introduktion Konfiguration af HP-mus Batterier Udskiftning af batterierne Musens sensorteknologi Navigere i HP Kontrolcenter for mus Introduktion Tillykke med dit køb af en HP-mus. Denne mus er den seneste i det store udvalg af ydre enheder til computere, som fremstilles af HP. Den er designet til at give dig den størst mulige komfort

Læs mere

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk Generelle sikkerhedsforanstaltninger Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1.1 Om dokumentationen Den oprindelige dokumentation

Læs mere

Installationsmanual Komplet Alarm

Installationsmanual Komplet Alarm Installationsmanual Komplet Alarm ID er for trådløse sensorer: Fjernbetjening: Bevægelsessensor: Vandsensor Landstrømsensor: Dørsensor: Temperatursensor: Side 1 af 5 Indholdsfortegnelse KOM GODT I GANG...

Læs mere

BRUGERVEJLEDNING KRM-1 og KRM-2

BRUGERVEJLEDNING KRM-1 og KRM-2 -1 og -2 V2.0 (05.11.2015) 1 (8) SENSORKONSTRUKTION. Elektronik. B. Øvre kabinet med tætning.. Nedre hus med tætning.. dapterplade med pakning. E. Optisk røgsensor. F. Gummibøsning (kun til isolerede eller

Læs mere

TDC HomeBox til dig med bredbånd via fiber. Installationsvejledning

TDC HomeBox til dig med bredbånd via fiber. Installationsvejledning til dig med bredbånd via fiber Installationsvejledning Velkommen til en verden af muligheder Indholdsfortegnelse Du har bestilt et nyt produkt hos. I den forbindelse har du fået tilsendt en. giver dig

Læs mere

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk

Generelle sikkerhedsforanstaltninger Dansk Dansk 1 1 Generelle sikkerhedsforanstaltninger 1.1 Om dokumentationen Den oprindelige dokumentation er skrevet på engelsk. Alle andre sprog er oversættelser. De forholdsregler, der er beskrevet i dette

Læs mere