Supplerende Redegørelse fra Lars Olsen

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Supplerende Redegørelse fra Lars Olsen"

Transkript

1 Fra Lars Olsen Brødholtvej Jerslev Til Miljøankenævnet og Brønderslev Kommune David Mikkelsen Ny Rådhusplads Brønderslev mailadresse: sikkerpost@ dk Vedr. Klage over 12 godkendelse efter Husdyrloven til svinebedrift Fladkær, Krattetvej 67, 9740 Jerslev med påstand om opsættende virkning. Supplerende Redegørelse fra Lars Olsen Undertegnede skal hermed gøre indsigelse mod at Hr. Niels Adelstorp uden landzonetilladelse (efter Planloven) og uden byggetilladelse (efter Byggeloven) har påbegyndt en markant landskabsændrende terrænregulering som er ødelæggende i et regionalt naturområde. For undertegnede der driver en kulturel virksomhed, der er plansikret ved Lokalplan 1. i Brønderslev Kommune, er disse overtrædelser en direkte trussel mod vor eksistens. Indgrebene på naturen omkring Åsen Teater, som nu pågår, er ødelæggede for vores muligheder for at drive erhverv med at trække kulturturister og kunstnere fra mange lande til Aasen Teater. Undertegnede skal derfor anmode Miljøankenævnet om umiddelbart at stoppe alt videre arbejde mens ankesagen pågår. Placeringen af den planlagte stald mod øst i bakkerne i naturområdet Jyske Ås er en direkte trussel mod vores mulighed for at drive erhverv. Området repræsenterer som natur en af de skønneste herligheder i Midtvendsyssel.

2 En langstrakt skovomkranset bakkeformation slynger sig op mod en top og er som en miniature af bjergkæder i andre lande, et syn som er unikt og helt sit eget. På den måde er området naturmæssigt af en karat, der ikke står tilbage fra strandene ved Vestkysten. Alle vores gæster af henført over skønheden her. En svinestald i bakkerne vil fuldstændig ødelægge områdets jomfruelighed. Endnu flere svinebedrifter i samme driftselskab. 1. I klagen af 6. decembers første afsnit nævnes 2 ejendomme foruden Krattetvej 67, hvor der produceres svin. Til det kan føjes, at landmanden også i Jerslev driver en svinebesætning, som ligger på Risholmvej, 9740 Jerslev. 2 Den mystiske Hal: Foderladen. Tegningen af byggeriet på Krattevej 67 er ufuldstændigt opgjort i 12 Godkendelsens bilag 2 (den såkaldte situationsplan). Der mangler noget i helheden: En foderlade og to siloer er mærkeligt nok udeladt på tegningen af den samlede bedrift på Fladkær. Desuden er der en faktuel fejl: På tegningen er anført, at et transportabelt korntørringsanlæg er placeret i en maskinhal. I virkelighed befinder det sig et helt andet sted, nemlig I foderladen, en stor nyopført hal på ca. 600m2, sammen med husdyrgødning (såkaldte fiberfraktioner) fra bedriften. Her kommer historien om foderladen, som jeg vil bede Miljøankenævnet tage stilling til. Efter at have hørt rygter om noget byggeri på Krattetvej 67 får undertegnede, - dog først efter selv at have kontaktet Brønderslev Kommune, hvilket er kritisabelt da unedertegnede er hørringsberettiget - sagen tilsendt omkring 2. maj Det drejer sig om en lade og to kornsiloer, som angiveligt skal bygges på Fladkær.

3 Indsigelse mod projektet skal være sket inden d. 15 maj samme år. Den effektive høringsperiode er altså for undertegnede på knap 14 dage. Der anmeldes etablering af lade og to kornsiloer. (jf. brev om nabohøring d tilstilet Hanne Brus Storm). Siden viser det sig i dokumentet Afgørelse om etablering af lade og kornsiloer. Brønderslev Kommune den d. 26 maj tilstilet hr. Niels Adelstorp, at der ikke tale om en lade, som sprogligt ifølge Dansk Ordbog er defineret som en bygning med landmandens afgrøder, men derimod om en ca. 600 m2 stor hal til opbevaring af de faste fraktioner fra Gyllen. Desuden skal der i hallen iflg. samme skrivelse opbevares et korntørringsanlæg. Endvidere står der Egentlig vil en del af laden blive anvendt til opbevaring af maskinel der anvendes i forbindelse med transport af fiberfraktion til afhentning og lignende (jf. samme skrivelse). Hvad der menes hermed uddybes imidlertid ikke. Det forklares heller ikke, hvorfor en så stor bygning skal opføres til fraktioner der angiveligt skal borttransporteres i tankbil til biogasanlæg en gang om ugen. Hvad kan det så være for transportudstyr? og hvorfor denne store hal? Hr. Niels Adelstorp har til en nabo udtalt at han har anskaffet sig gyllesepareringsudstyr fra en landmand som ikke kunne bruge det, og at han har fået den ide at tørre tørstoffet i et korntørringsanlæg. Set i det lys får det hele mere mening. Hvis man nu forstiller sig at man tørrer fraktionerne fra gyllesepareringsudstyret (jf. maskinel til anvendelse i forbindelse med transport af fiberfraktion... ) i korntørreanlægget så kan de jo siden transporteres op i en af kornsiloerne, vel og mærke nu helt tørre, og så har vi jo pludselig en vare, som måske kan sælges til haveejere og lign....altså en produktionsenhed, og det kunne måske være vældig smart, men så er det j et problem, at det ikke er det der er søgt tilladelse til. Ifølge Brønderslev Kommunes postliste fra d er der således specifikt anført anmeldelse om opførelse af foderlade. Lige nu står den store maskinhal eller gødningsopvarigshal med transportrør, silo og korntørringsanlæg og venter på at komme igang med fabrikationen.

4 Men hvorfor forsøge at realisere en forrykt ide i et sårbart naturområde? og hvorfor har man forsøgt med alle midler at sløre kendsgerningerne med formuleringer om foderlade og tågede udsagn som maskinel der anvendes i forbindelse med transport af fiberfraktion til afhentning og lignende. Hvis man bygger en hal på 600m2 ved man vel hvad den skal bruges til? Der ankes over at: maskinhuset/foderladen og de to siloer ikke indgår i 12 redegørelsen, og at enhederne endvidere ikke er medtaget på den vedlagte situationsplan, som altså er udfuldstændig. Ganske vist er der tale om et byggeri, som nu er gennemført, men de indholdsmæssige dimensioner har i høj grad betydning for det samlede byggeri, altså burde det være inddraget. Undertegnede skal derfor anmode om, at Miljøankenævnet tager stilling til de opførte bygninger og deres anvendelse med henblik på den samlede 12 miljøvurdering. Undertegnede skal yderligere bede Miljøankenævnet tager stilling til, om det er forsvarligt, at et korntørringsanlæg placeres I en hal med gødning. Hvad ville der f.eks. ikke kunne ske, hvis gødning og korn blev blandet i samme anlæg og kornet så senere f.eks. blev anvendt til brød? Nordjyske Stifstidende bringer en historie d. 22. august 2008 om brand i et korntørringsanlæg på Krattetvej 67. Jeg skal anmode miljøklagenævnet om at få undersøgt omstændigheder ved branden, hvor der angiveligt var korn i anlægget og konkret få undersøgt: om der i pågældende korntørringsanlæg på noget tidspunkt har befundet sig husdyrgødning? Kunne branden eventuelt være en følge af en sådan sammenblanding? Undertegnede beder desuden Miljøankenævnet undersøge omstændighederne ved rådgivningen omkring den opførte hal, kornsiloer og korntørringsanlæg I forbindelse med godkendelse af 12 på Fladkær. Har Landbonord som konsulent for landmanden et ansvar for, at der fyldestgørende gøres rede for, hvad det angivne byggeri skal bruges til, og er det i orden i forhold til miljøpåvirkning i området, at Brønderslev Kommune forholder sig så mangelfuldt til indholdsbeskrivelsen? Hvis en produktion starter op fra det færdiggjorte anlæg, er der jo tale om et helt andet projekt og et helt andet lugtbillede. 3. Affaldsafbrænding i 3 beskyttet Sø. På side 14 i 12 godkendelsen beskrives de vilkår for affald, som gælder for Krattetvej 67 gældende fra godkendelsens ikrafttræden d. 2 december Her står bl.a. helt konkret: Affaldsfraktion - Opbevaring - Modtager, og fortsætter med at definere, hvor de enkelte ting skal opbevares og hvor det siden skal føres hen. Her lades ingen i tvivl, alt er beskrevet. Alligevel fortsætter Niels Adelstorp efter 2. december, hvor godkendelsen ellers er trådt i kraft, med at brænde affald i et nærtliggende sårbart mose- og hedeområde, beskyttet efter 3, som ligger m. syd for Fladkær. (se kort.)

5 B A C A. Beskyttet sø. Søen bliver mod vest brugt som fyldehul for træstubbe, rødder,plastik m.v. B. Afbrændingsplads med afbrænding af plastik, metalskrot, træpaller og andet affald. C. Beskyttet hede. Nu næsten uden lyng pga. det nærtliggende intensive landbrug. For 20 år siden var heden helt intakt.

6 Herunder er der billeder fra afbrænding i mosen.

7 Det første er et oversigtsbillede, hvor man ser mosen i baggrunden. Bemærk at der er en rulle metal i bunden af billedet. Den ser man også på billede 2. Videre kan man se, at afbrændingen på billede 2 og 3, er helt frisk. Det vil sige, at her er der nylig blevet brændt af. Billederne 2 og 3 er taget sen aften d. 28, hvorimod det første billede er taget d. 26 og her er der frost på billedet, altså er der sket afbrænding efter d. 26. Som det ses brændes oliedunke, metalskrot, spraydåser, plastik o.s.v. Altså farligt affald som bl.a. udvikler dioxinrester og vel og mærke I en beskyttet mose, og ved et beskyttet hedeoverdrev. Undertegnede gør med udgangspunkt I den ulovlige afbrænding I mosen syd for Fladkær indsigelse mod, at der gives 12 godkendelse til Svinebedriften Fladkær. Landmanden undsiger med sin adfærd alle de intentioner, der ligger bag Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (jvf. 1, Lov nr af 20/12/2006) Dokumentation for rørlagte vandløb, fjernelse af offermose, nivellering af bakke, fjernelse af sandgravsoverdrev med rævegrav, m.v. (jf. Klage fra undertegnede af 6. december 2008 punkt 3.) Det er undertegnedes opfattelse at landmanden i forhold til naturen og kulturarven omkring Fladkær og Kratgården som Niels Adelstorp også ejer har optrådt uansvansvarligt. Professor Esben Munk Sørensen, Aalborg Universitet har på mine vegne udfærdiget et notat til Brønderslev Kommune om disse forhold som der henvises til.

8 Kumulativ Lugtberegning. I fortsættelse af klage fra undertegnede af. 6. december, punkt 4. Klager anmoder om redegørelse for, om og eventuelt hvorledes ventilation gennem åbne vinduer i staldanlægget indgår i beregningen af lugtpåvirkning fra staldanlæg på Brødholtvej. Baggrunden er, at undertegnede har oplevet, af naboen på Brødholtvej 139 altid har vinduerne åbne i sin eksisterende svinestald om sommeren. Velsagtens for at afbøde dyreholdets varmegenerering. Konsekvensen er en stærk lugtgene oplevet på Brødholtvej Denne lugtpåvirkning er ikke at se vurderet i den foretagne kumulative lugtberegning af den ansøgte udvidelse. Spørgsmålene er derfor: 1. Er de foretagne beregninger af kumulativ lugtpåvirkning baseret på, at staldvinduer er lukkede om sommeren? 2. Hvis ja, og dette er stillet som vilkår til landmanden, hvad vil en faglig vurdering være i forhold til at sikre en tilfredsstillende temperatur for dyreholdet - og dermed for at landmanden vil kunne overholde dette vilkår? Forsuringsanlæg og lugtpåvirkning I den foretagede beregning af kumulativ lugtpåvirkning indgår ikke lugt fra det eksisterende forsuringsanlæg på Brødholtvej 139. Dette opleves at bidrage væsentligt til det samlede lugtbillede i området, hvorfor der anmodes om reviderede beregninger, hvori påvirkningen fra forsuringsanlæg indgår. Spørgsmålet er: 3. Hvad er den kumulative lugtpåvirkning med indregnet lugt fra forsuringsanlæg? Gylleopbevaring og kumulativ lugtpåvirkning. I beregningen indgår der ikke lugt fra gyllebeholderne. Der er imidlertid tale om meget store enheder, som afgiver lugt. Undertegnede og vore kursister har allerede oplevet lugtgener fra gyllebeholderne på Fladkær og Kratgården f.eks. i forbindelse med regnvejr/tordenvejr i sommerperioden. Der anmodes derfor om reviderede beregninger, hvori påvirkningen fra gyllebeholderne indgår. Spørgsmålet er: 4. Hvad er den kumulative lugtpåvirkning indregnet lugt fra gyllebeholderne?

9 Kumulativ lugtpåvirkning og nærområdet i Jyske Ås nord for Sterup - grise kontra umistelige kulturværdier. Det er iagttaget af undertegnede gennem 21 år i området, hvordan landskabet har ændret karakter. Således var lyng for 20 år siden en udbredt plante i overdrev rundt omkring i nærområdet. Dette har ændret sig og lyngen er i hastig tilbagegang. De senere år er der bygget mange store stalde heromkring. Antal dyreenheder som store gårde i nærområdet er registeret til: Østerstokbrovej dyrenheder, Tvedensvej dyreenheder, Tvedensvej dyreenheder, Hummelhedevej dyreenheder, Brødhoholtvej dyreenheder, og nu Kratgaarden med 500 dyreenheder. I skovområdet ved Hultbakke på Bondersholtvej ligger det definitivt sidste sammenhængende lyngområde her på egnen. En dejlig top som minder, om hvad Jyske Ås engang var ved Sterup med magre jorder. Jeg skal anmode Miljøankenævnet om at tage stilling til, om den nævnte sidste store lyngbakke skal forblive intakt eller om den skal brændes af i kvælstof fra de store gyllefarme. Her er det sidste udkald. Åsen Teater d Med venlig hilsen Lars Olsen, teaterleder, mag.scient.soc. Brødholtvej Jerslev.

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015)

Anmeldeordning (artiklen senest ændret november 2015) Miljøkonsulenten Aps Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Anmeldeordning (artiklen senest ændret november

Læs mere

Ny foderlade. Nye siloer. Tilladelse til opførelse af gastæt silo Glavendrupvej 10, 5450 Otterup

Ny foderlade. Nye siloer. Tilladelse til opførelse af gastæt silo Glavendrupvej 10, 5450 Otterup Ny foderlade Nye siloer Tilladelse til opførelse af gastæt silo Glavendrupvej 10, 5450 Otterup 15. maj 2014 Afgørelse vedr. opførelse kornsiloer og foderlade på ejendommen beliggende Glavendrupvej 10,

Læs mere

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: 19852709

Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd. CVR.nr.: 19852709 Anmeldelse af udvidelse af stalde pga. dyrevelfærd CVR.nr.: 19852709 Januar 2013 Indholdsfortegnelse ANMELDELSE AF UDVIDELSE AF STALDE PGA. DYREVELFÆRD... 4 BAGGRUND... 4 AFGØRELSE... 4 ØVRIGE BESTEMMELSER...

Læs mere

Vejledning om hestehold Version 1.1. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv

Vejledning om hestehold Version 1.1. Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Vejledning om hestehold Version 1.1 Udarbejdet af Kultur, Miljø & Erhverv Hurtige spørgsmål & svar nr 1 Spørgsmål Må jeg holde hest i byzone? Ja 2 Skal det anmeldes til kommunen hvis jeg har hestehold

Læs mere

J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014. Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v.

J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014. Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v. J.nr. MST-12411-00197 Ref. mehch Den 2. maj 2014 Høring af ændring af husdyrgødningsbekendtgørelsen (Ændrede omregningsfaktorer m.v.)./. Miljøstyrelsen sender herved udkast til ændringsbekendtgørelse af

Læs mere

Der er indkommet bemærkninger og indsigelser til udkast fra:

Der er indkommet bemærkninger og indsigelser til udkast fra: Bemærkninger og indsigelser fra omkringboende i forbindelse med høring af ansøgningsmaterialet og udkast til miljøgodkendelse til Sigerstedvej 16, 4100 Ringsted Der er indkommet bemærkninger og indsigelser

Læs mere

Kultur, Plan og Erhverv Afgørelse om ændring af dyreholdet på Horseskovvej 1, 5700 Svendborg. Afgørelse fra 30,8 DyreEnheder (DE), til 31,0 DE

Kultur, Plan og Erhverv Afgørelse om ændring af dyreholdet på Horseskovvej 1, 5700 Svendborg. Afgørelse fra 30,8 DyreEnheder (DE), til 31,0 DE Lars Stougaard Horseskovvej 10 5700 Svendborg Mail: lars-mosegaarden@hotmail.com Kultur, Plan og Erhverv Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 kulturogplan@svendborg.dk www.svendborg.dk

Læs mere

Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune:

Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune: Indsigelse mod vindmølleplanlægning for Jernbæk & Holsted N Til rette vedkommende i Vejen Kommune: Jeg skriver, da jeg er bekymret over kommunens plan om at opsætte vindmøller i Jernbæk og Holsted N. Som

Læs mere

KLAGE : Miljøgodkendelse af Risbækvej 5. Videresendes til Miljøklagenævnet af Vordingborg

KLAGE : Miljøgodkendelse af Risbækvej 5. Videresendes til Miljøklagenævnet af Vordingborg KLAGE : Miljøgodkendelse af Risbækvej 5. Videresendes til Miljøklagenævnet af Vordingborg Kommune: Miljø og Teknik Langebæk. Sendes som elektronisk post til Vordingborg Kommune inden d. 24-12-08 samt kopi

Læs mere

Oplæg i Sydvestjyske Fåreavler. Anmelderegler for afgræsning v. Thomas Løkkebø, Esbjerg Kommune

Oplæg i Sydvestjyske Fåreavler. Anmelderegler for afgræsning v. Thomas Løkkebø, Esbjerg Kommune Oplæg i Sydvestjyske Fåreavler Anmelderegler for afgræsning v. Thomas Løkkebø, Esbjerg Kommune Afgræsningsregler Reglerne er beskrevet i husdyrgodkendelsesbekendtgørelsen ( 35 og 36) og husdyrgødningsbekendtgørelsen

Læs mere

Forespørgselsnotat og bidrag til klage på vegne af Lars Olsen, Sterup.

Forespørgselsnotat og bidrag til klage på vegne af Lars Olsen, Sterup. Esben Munk Sørensen professor, landinspektør, PhD. Aalborg Universitet. Aalborg den 30. december 2008. Til Miljøankenævnet og til Brønderslev Kommune. Afdeling for Vand, Miljø og Natur. Ny Rådhusplads

Læs mere

Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing. Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing, CVR nr.: 11857191

Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing. Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing, CVR nr.: 11857191 Jørgen Pedersen Siø 12, 5900 Rudkøbing Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om udvidelse af dyrehold, Siø 12, 5900 Rudkøbing,

Læs mere

Billund Kommunes foreløbige vurdering

Billund Kommunes foreløbige vurdering Kurt Rungborg Mikkelsen Mejerivej 20 7250 Hejnsvig Sendt til din e-boks Afgørelse vedr. 27 anmeldelse for etablering af maskinhus på Mejerivej 20, 7250 Hejnsvig Dato: 6. juni 2016 Billund Kommune har den

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev

Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 24. februar 2014 Tillægget

Læs mere

Udvidelse af minkhaller pga. dyrevelfærd

Udvidelse af minkhaller pga. dyrevelfærd Udvidelse af minkhaller pga. dyrevelfærd Rugårdsvej 965, 5471 Søndersø Forfatter: Nordfyns Kommune Afgjort den 9. juli 2015 Dokument nr. 480-2015-211971 Sags nr. 480-2015-75793 Indhold Anmeldelse af udvidelse

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars - etablering af ensilageplads med udsprinkling af ensilagevand

Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars - etablering af ensilageplads med udsprinkling af ensilagevand 12 Lov nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug xx-xx 2014 Tillæg til miljøgodkendelse af husdyrbruget Skovlvejen 3 og 20, 9600 Aars - etablering af ensilageplads med udsprinkling

Læs mere

CLAUS NØRGAARD LINDE Birkildvej 8 7600 Struer. Miljøtilsyn på Birkildvej 8, 7600 Struer

CLAUS NØRGAARD LINDE Birkildvej 8 7600 Struer. Miljøtilsyn på Birkildvej 8, 7600 Struer 1 - - følgebrev til miljøtilsyn 2015 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 STRUER E: STRUER@STRUER.DK CLAUS NØRGAARD LINDE Miljøtilsyn på, Kommune har d. 16. december

Læs mere

Lars Staugaard Bertram Snogbæk Nederby 26. Afgørelse om ikke godkendelsespligtig etablering af to kornsiloer på Stenderup 5, 6400 Sønderborg

Lars Staugaard Bertram Snogbæk Nederby 26. Afgørelse om ikke godkendelsespligtig etablering af to kornsiloer på Stenderup 5, 6400 Sønderborg Lars Staugaard Bertram Snogbæk Nederby 26 6400 Sønderborg Afgørelse om ikke godkendelsespligtig etablering af to kornsiloer på Stenderup 5, 6400 Sønderborg Lars Staugaard Bertram har den 2. maj 2018 anmeldt

Læs mere

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune

Afgørelse i sagen om lokalplan for et nyt sommerhusområde ved Nørre Kettingskov i Sønderborg Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 E-mail: nkn@nkn.dk Web: www.nkn.dk CVR: 18210932 17. september 2008 NKN-33-01466 sni Afgørelse i sagen om lokalplan

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af en smågrisestald med foderlade og gyllebeholder i Stubbekøbing Kommune

Afgørelse i sagen om opførelse af en smågrisestald med foderlade og gyllebeholder i Stubbekøbing Kommune NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 21. november 2005 J.nr.: 03-31/350-0106 kpa Afgørelse i sagen

Læs mere

Sags nr.: 2014-026667 Bjæverskov D. 22.02.2015. Vi har en indsigelse / bemærkning til jeres fremsendte orientering / nabohøring.

Sags nr.: 2014-026667 Bjæverskov D. 22.02.2015. Vi har en indsigelse / bemærkning til jeres fremsendte orientering / nabohøring. Til. Køge kommune. Brian Christiansen - brian.christiansen@koege.dk Byggesagsbehandler Teknik- og Miljøforvaltningen Sags nr.: 2014-026667 Bjæverskov D. 22.02.2015 Vi har en indsigelse / bemærkning til

Læs mere

Nr. Afsender Datofor modtagelse

Nr. Afsender Datofor modtagelse Bilag nr. 4: Notat med behandling af høringssvar Forslag til lokalplan nr. 431 for en erhvervsvirksomhed ved Hovedgaden i Løgstrup samt forslag til tillæg nr. 13 til Kommuneplan 2013-2025 for Viborg Kommune

Læs mere

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste.

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste. Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 56 09 HANDEL MED HESTE JOHN BYRIALSEN Vievej 24 8832 Skals virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk 10 tilladelse til etablering/lovliggørelse

Læs mere

Tilsynsbrev Peter Refsgaard, Herning Kommune, har den 10. december 2015 været på miljøtilsyn på Krøjgårdvej 25, 7400 Herning.

Tilsynsbrev Peter Refsgaard, Herning Kommune, har den 10. december 2015 været på miljøtilsyn på Krøjgårdvej 25, 7400 Herning. TEKNIK OG MILJØ Kronholt Krøjgårdvej 25 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset, Torvet 7400 Herning Tlf.: 9628 2828 Lokal 9628 8058 peter.refsgaard@herning.dk www.herning.dk Sagsnummer: 09.17.60-K08-268-15

Læs mere

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven

Vedr. Vurdering af klage over screeningsafgørelse efter miljøvurderingsloven Notat Jens Flensborg Advokat Åboulevarden 49, 4. sal DK-8000 Aarhus C Telefon:+45 86 18 00 60 Telefax:+45 88 32 63 26 J.nr. 07-11601 - 5 jfl@energiogmiljo.dk www.energiogmiljo.dk CVR: 31 13 54 27 24. september

Læs mere

ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE

ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE ØGET SLAGTEVÆGT OG SAMMENHÆNG TIL MILJØGODKENDELSE NOTAT NR. 1345 Afregningsvægten hæves 2-4 kg/gris i 2014. Her beskrives konsekvens af øget slagtevægt og sammenhæng til tilladt produktionsomfang i forhold

Læs mere

TVÆRPOLITISK FORENING

TVÆRPOLITISK FORENING TVÆRPOLITISK FORENING Dragør Kommune Dragør, den 25. august 2013 dragoer@dragoer.dk Indsigelse mod Tillæg nr. 2 til Lokalplan 45 Tværpolitisk Forening skal hermed gøre indsigelse mod Tillæg nr. 2 til Lokalplan

Læs mere

VEJLEDNING OM HESTEHOLD

VEJLEDNING OM HESTEHOLD VEJLEDNING OM HESTEHOLD - til dig, der har mere end fire heste mest Miljøregler for indretning og drift af hestehold. Vejledningen er lavet af: Odder Kommune Miljøregler Når du har mere end fire heste

Læs mere

Afgørelse Landzonetilladelse

Afgørelse Landzonetilladelse Haderslev Golfklub v. Lars Seide Olesen Viggo Carstenssensvej 7 6100 Haderslev 19. maj 2014 Sagsident: 14/15349 Sagsbehandler: Keld Roed Haderslev Kommune Plan og Byg Simmerstedvej 1A 1.sal 6100 Haderslev

Læs mere

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2.

Det betyder, at der ikke skal udarbejdes en VVM-redegørelse for projektet. Afgørelsen er truffet i henhold til VVM-bekendtgørelsens 3, stk. 2. Kurt Nielsen Omfartsvejen 160 9490 Pandrup Omfartsvejen160@gmail.com Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257

Læs mere

Jeg modsætter mig lovliggørelse, da bygningen skæmmer landskabet. Bygningen bør gøres lovlig ved nedrivning.

Jeg modsætter mig lovliggørelse, da bygningen skæmmer landskabet. Bygningen bør gøres lovlig ved nedrivning. Hedensted Kommune Poul Daugaard Tjørnevej 6 Ørumvej 64 7171 Uldum 8721 Daugård mobil: 2613 5247 E-mail: pdp@paradis.dk byoglandskab@hedensted.dk Lene.Tingleff@Hedensted.dk 9. december 2015 Vedr. ansøgning

Læs mere

Kampagnetilsyn 2016 på Landbrug - opbevaring af ensilage og foder

Kampagnetilsyn 2016 på Landbrug - opbevaring af ensilage og foder Alex Andersen Smedagervej 39 6392 Bolderslev Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 73767676 Dato: 12-02-2016 Sagsnr.: 07/49477 Dokumentnr.: 24 Ejendom: 14451 Kontakt: Jørn Nissen Petersen Direkte tlf.:

Læs mere

Pressemeddelelse den 3. august 2012. Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland

Pressemeddelelse den 3. august 2012. Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland Pressemeddelelse den 3. august 2012 Hesteværnsag i Farsø i Nordjylland Der står 5 afmagrede heste hos en hesteejer i Farsø. Hesteejeren er blevet politianmeldt i sidste uge, og Preben Møller fra Aars politi

Læs mere

Der har været foretaget nabohøring og ingen af naboerne har givet bemærkninger til kommunens udkast til vurdering.

Der har været foretaget nabohøring og ingen af naboerne har givet bemærkninger til kommunens udkast til vurdering. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Christian Riis Sindberg Kallerupvej 5 Kallerup 7790 Thyholm Opførelse af kornsilo på ejendommen Kallerupvej

Læs mere

Sortemose Skov Grundejerforening Referat af 43. ordinære generalforsamling Tirsdag den 22. november 2005

Sortemose Skov Grundejerforening Referat af 43. ordinære generalforsamling Tirsdag den 22. november 2005 Referat af 43. ordinære generalforsamling 1. Valg af dirigent Formanden Bent Andersen (nr. 70) bød velkommen og optælling af de fremmødte viste, at 25 huse var repræsenteret ved generalforsamlingen, og

Læs mere

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i.

I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet har tilsendt jer materiale før mødet og dette vil jeg gerne have aktindsigt i. Til Københavns Kommune Lisbeth Huohvanainen Fra Palle Flebo-Hansen Dato 03.07.2014 Tak for tilsendte mail og referat. Samt også radio/nyhederne. I samme forbindelse ser jeg ifølge min note 1 - at Forbundet

Læs mere

Afgørelse i sagen om opførelse af to 11,5 m høje kornsiloer indenfor beskyttelseszonen omkring Alsted Kirke i Sorø Kommune.

Afgørelse i sagen om opførelse af to 11,5 m høje kornsiloer indenfor beskyttelseszonen omkring Alsted Kirke i Sorø Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 19. februar 2003 J.nr.: 97-132/300-0057 bol Afgørelse i sagen

Læs mere

Afgørelse om accept af udvidelse af dyreholdet i eksisterende stalde på husdyrbruget Sneum Kirkevej 9,

Afgørelse om accept af udvidelse af dyreholdet i eksisterende stalde på husdyrbruget Sneum Kirkevej 9, Gunnar Hansen Sneum Kirkevej 9 Torvegade 74. 6700 Esbjerg Dato 3. december 2013 Journal nr. 2013-26942 Sagsbehandler Thomas Løkkebø Telefon direkte 76 16 51 23 Afgørelse om accept af udvidelse af dyreholdet

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme i 2012, Del 1/3 Kommunenavn Aarhus Indledning (evt.) Hermed foreligger tilsynsberetningen for Aarhus Kommunes miljøindsats på landbrugsområdet i 2012. Det drejer sig

Læs mere

Kvægbrug på Over Søen 74, 9460 Brovst

Kvægbrug på Over Søen 74, 9460 Brovst Kvægbrug på Over Søen 74, 9460 Brovst Offentliggørelse 15. maj 2009 1 Tilladelse til ændring af husdyrbruget på ejendommen Over Søen 74. Ulrik Frost har ansøgt om en 10 tilladelse på adressen Over Søen

Læs mere

Frederik Sørensen Krarupvej 29 Hem 7800 Skive 97531022@dlgtele.dk. Den 9. september 2013

Frederik Sørensen Krarupvej 29 Hem 7800 Skive 97531022@dlgtele.dk. Den 9. september 2013 Frederik Sørensen Krarupvej 29 Hem 7800 Skive 97531022@dlgtele.dk Den 9. september 2013 Krarupvej 29 7800 Skive - Afgørelse - 19 g - Fuldestalde - Emissionsorienteret. Skive Kommune har den 8., 15. og

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af ny fodersilo og ændringer ved planlagte minkhaller på Pallisgårdvej 3, 7600 Struer.

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af ny fodersilo og ændringer ved planlagte minkhaller på Pallisgårdvej 3, 7600 Struer. POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK OLE NIELSEN Pallisgårdvej 3 7600 Struer Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved etablering af ny

Læs mere

ÅRSBERETNING 2015 FOR DN IKAST-BRANDE

ÅRSBERETNING 2015 FOR DN IKAST-BRANDE Medlemssituationen ÅRSBERETNING 2015 FOR DN IKAST-BRANDE Medlemstilbagegangen er aftaget i årets løb. Pr. 1. oktober et vort medlemstal opgjort til 562 mod 580 på samme tid i fjor, en tilbagegang på 18.

Læs mere

B2Wind Frank Olsen Enghavegårdvej 59 3400 Hillerød L A N D Z O N E T I L L A D E L S E

B2Wind Frank Olsen Enghavegårdvej 59 3400 Hillerød L A N D Z O N E T I L L A D E L S E B2Wind Frank Olsen Enghavegårdvej 59 3400 Hillerød L A N D Z O N E T I L L A D E L S E Til husstandsvindmølle på ejendommen Holmegårdsvej 1 A, St Lyngby, 3320 Skævinge, By og Miljø har behandlet din ansøgning

Læs mere

Dette er hovedindholdet i de indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte indsigelse.

Dette er hovedindholdet i de indkomne indsigelser og ændringsforslag. For den fulde ordlyd henvises til den enkelte indsigelse. Lokalplan 249 Gartneri og planteskole ved Kastrupvej, Haraldsted Bilag til Plan- og Boligudvalgsmødet den 25. oktober 2011 Indsigelser og forvaltningens bemærkninger Dette er hovedindholdet i de indkomne

Læs mere

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.

Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080. miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten. Martin Skovbo Hansen Cand.agro./agronom Ankjær 357, 8300 Odder Mobil: 2180 7080 miljoekonsulenten@gmail.com www.miljøkonsulenten.dk Et vindue er åbent - men kun i 2012 - for at få opjusteret den tilladte

Læs mere

Thorkil Foged Bærsholmvej 15 7800 Skive. t.foged@mail.dk. Den 22. oktober 2015

Thorkil Foged Bærsholmvej 15 7800 Skive. t.foged@mail.dk. Den 22. oktober 2015 Thorkil Foged Bærsholmvej 15 7800 Skive t.foged@mail.dk Den 22. oktober 2015 Bærsholmvej 15 7800 Skive - Anmeldeordningen 31 Skift i dyretype - ingen nabohøring. Skive Kommune har den 15. oktober 2015

Læs mere

Grundejerforeningen Hårbølle Strand

Grundejerforeningen Hårbølle Strand Grundejerforeningen Hårbølle Strand www.grfhs.dk e-mail: grfhs.post@gmail.com Mødereferat Den 09/02-2013 Emne: Besigtigelse af hegn på Baldersvej Tid: Onsdag den 24/10-2010 kl. 14.00. Sted: Baldersvej

Læs mere

Landzonetilladelse. Tilladelse til at opføre et halmfyr på ejendommen matr. nr. 8a, Dalby By, Kirke Helsinge, beliggende Fægangsvejen 4, 4281 Gørlev.

Landzonetilladelse. Tilladelse til at opføre et halmfyr på ejendommen matr. nr. 8a, Dalby By, Kirke Helsinge, beliggende Fægangsvejen 4, 4281 Gørlev. Returadresse: Postboks 50, 4400 Kalundborg TORNHØJGAARD ApS ATT: Pernille Graff Tybjergvej 20 4160 Herlufmagle DATO 3. oktober 2014 SAGS NR. 326-2014-119884 BETJE N D IG SELV Landzonetilladelse Tilladelse

Læs mere

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune

Statsforvaltningens brev til faglig organisation: Henvendelse vedrørende tjenstlig advarsel meddelt af Faaborg- Midtfyn Kommune Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt2016-25277 Forvaltningslovens regler om partshøring overholdt i forbindelse med tildeling af tjenstlig advarsel Statsforvaltningens brev til faglig organisation:

Læs mere

Afgørelse. i sagen om opførelse af en aftægtsbolig/medarbejderbolig. i Haslev Kommune.

Afgørelse. i sagen om opførelse af en aftægtsbolig/medarbejderbolig. i Haslev Kommune. NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk 12. februar 2003 J.nr.: 03-31/300-0024 Bol Afgørelse i sagen

Læs mere

Mercedes Alexandra Kampmann Byagerparken 60 4030 Tune. Opstilling af to minivindmøller Hastrupvej 4 Gadstrup er ikke VVM-pligtig

Mercedes Alexandra Kampmann Byagerparken 60 4030 Tune. Opstilling af to minivindmøller Hastrupvej 4 Gadstrup er ikke VVM-pligtig Mercedes Aleandra Kampmann Byagerparken 60 4030 Tune Plan og Udvikling Rådhusbuen 1 Postboks 100 4000 Roskilde Tlf.: 46 31 30 00 kommunen@roskilde.dk sikkerpost@roskilde.dk www.roskilde.dk Opstilling af

Læs mere

VVM-screening. Projekt for husstandsvindmølle, Løjenkærvej 16, 8300 Odder, matr. 10 a Løjenkær By, Astrup

VVM-screening. Projekt for husstandsvindmølle, Løjenkærvej 16, 8300 Odder, matr. 10 a Løjenkær By, Astrup VVM-screening i henhold til 3, stk. 1 og bilag 3 i bekendtgørelse nr. 1184 af 6. november 2014 om vurdering af visse offentlige og private anlægs virkning på miljøet (VVM) i medfør af lov om planlægning.

Læs mere

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4).

Udnyttelse af landzonetilladelsen Landzonetilladelsen må ikke udnyttes før klagefristens udløb (Planlovens 60, stk. 4). Bjarne Hansen Gøttrupvej 129 9690 Fjerritslev Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af halmlade. I/S Bdr. Pedersen Nørlundvej 51 7400 Herning

27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af halmlade. I/S Bdr. Pedersen Nørlundvej 51 7400 Herning Miljø og Klima Rådhuset Torvet 7400 Herning Tlf. 96 28 28 28 teknik@herning.dk www.herning.dk 27 afgørelse om ikke-godkendelsespligtig etablering af halmlade I/S Bdr. Pedersen Nørlundvej 51 7400 Herning

Læs mere

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden:

Tilsynet gav anledning til følgende bemærkninger til de miljømæssige forhold på virksomheden: Niels.orvad@mail.dk Frederikshavn Kommune Rådhus Allé 100 9900 Frederikshavn Tel.: +45 98 45 50 00 post@frederikshavn.dk www.frederikshavn.dk CVR-nr. 29189498 1. juli 2015 Center for Teknik og Miljø Sagsnummer:

Læs mere

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces.

Afgørelsen er ikke en tilladelse, men alene en afgørelse om, at projektet ikke skal igennem en VVM-proces. Teknik & Miljø Byggeri og Miljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Sjoerd og Martine Ydema Fårupvej 7 8840 Rødkærsbro byggeriogmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk (sendt til sjoerd.ydema@post.tele.dk)

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde

Læs mere

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013

Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning. 11.september 2013 Svend Bodholt Nielsen Resenborgvej 20 7400 Herning 11.september 2013 Anmeldelse af etablering af gyllebeholder - Resenborgvej 20, 7400 Herning Ikast-Brande Kommune har den 13. august 2013 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Langgaard Svineproduktion A/S v/ Bo Elgaard Dølbyvej 166 7800 Skive boelgaard@pc.dk. Den 14. januar 2014

Langgaard Svineproduktion A/S v/ Bo Elgaard Dølbyvej 166 7800 Skive boelgaard@pc.dk. Den 14. januar 2014 Langgaard Svineproduktion A/S v/ Bo Elgaard Dølbyvej 166 7800 Skive boelgaard@pc.dk Den 14. januar 2014 Dølbyvej 166 7800 Skive - Anmeldelse 31 - Skift i dyretypen - Afgørelse. Skive Kommune har den 12.

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift i dyretype

Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift i dyretype Afdeling: Byg og Miljø Dato: 02.05.2014 TEKNIK BYG OG OG MILJØ MILJØ Afgørelse om ikke godkendelsespligt Skift i dyretype Damkærvej 18 Homå 8500 Grenaa Efter 17, stk. 3 i lov om miljøgodkendelse m.v. af

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af en kornsilo på Alkeshavevej 3, 5853 Ørbæk. Cvr-nr.: 11171192

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt til etablering af en kornsilo på Alkeshavevej 3, 5853 Ørbæk. Cvr-nr.: 11171192 Teknik- og Miljøafdelingen Natur og Miljø Ole Sørensen Ferritslevvej 43 5853 Ørbæk Rådhuset, Torvet 1 5800 Nyborg Betjen dig selv på www.nyborg.dk Sagsansvarlig: Bo Clausen Tlf. 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk

Læs mere

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5).

Ansøger og ejer vil blive underrettet om evt. klage (Planlovens 60, stk. 5). Claus Rom Limfjordsgade 67, Gjøl 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Iben Hammeleff Direkte 7257 7323 ibh@jammerbugt.dk 01-10-2013

Læs mere

Kun et langt. Lokalopgør TEMA

Kun et langt. Lokalopgør TEMA TEMA Kun et langt indkast Lokalopgør Intensive nærkampe hører et ægte lokalopgør til. Og der blev da også gået til den i dagens opgør mellem Nr. Kongerslev og Kongerslev. 24 mellem venner og fjender Kongerslev

Læs mere

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3

Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Tilsyn med landbrug og pelsdyrfarme efter aftalen om minimumsfrekvenser, frem til 23. maj 2013, Del 1/3 Kommunenavn Holbæk Indledning (evt.) Indberetning er lavet ud fra de oplysninger som Holbæk Kommune

Læs mere

For at køre tilskudsrunden mere brugbar og have større mulighed for at kunne få pengene brugt vil jeg forslå 2 ændringer:

For at køre tilskudsrunden mere brugbar og have større mulighed for at kunne få pengene brugt vil jeg forslå 2 ændringer: Kære Natur Erhverv Hermed bemærkninger til høring af Bekendtgørelse om randzoner: For øjeblikket er der meget stille hos maskinhandlere. Der er dårlige betingelser på alle fronter i landbruget for tiden

Læs mere

Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder

Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Vejledning til udfyldning af skema for anmeldelse af husdyrhold op til og med 15 dyreenheder Anmeldelse Etablering, udvidelse eller ændring af staldanlæg og husdyrhold for erhvervsmæssigt dyrehold må ikke

Læs mere

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015

at stuehuset og udhuset opføres i overensstemmelse med situationsplan og facadetegninger dateret den 6. november 2015 JUUL EJENDOMME ÅRHUS ApS v/ Michael Juul (mail: michael@juulejendomme.dk) Adelgade 87 8660 Skanderborg Tilladelse efter planlovens 35 til opførelse af nyt stuehus og udhus Der meddeles hermed tilladelse

Læs mere

Landzonetilladelse. Gyllebeholder på planteavlsejendom

Landzonetilladelse. Gyllebeholder på planteavlsejendom Lars Sneverholt Frederiksen Dybvadvej 81 9740 Jerslev J Plan og Miljø Dato: 11-12-2014 J. nr.: 2014-0391 Sagsbeh.: Anne Marie Kjær Lokaltlf.: 9945 5144 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev Telefon 9945 4545

Læs mere

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 19. december 2013. kl. 15:30.

Klage skal være indgået til Jammerbugt Kommune senest den 19. december 2013. kl. 15:30. Henrik Højer Lundergaardsvej 8 9490 Pandrup Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk

Læs mere

Dato: J.nr.: Deres j.nr.: Sekretær: 31. marts 2014 30-20383 14/18335 Dorte Dudeck PEC/DOD Dir. tlf. 87282521 Email:dod@lmo.dk

Dato: J.nr.: Deres j.nr.: Sekretær: 31. marts 2014 30-20383 14/18335 Dorte Dudeck PEC/DOD Dir. tlf. 87282521 Email:dod@lmo.dk Juridisk Afdeling Asmildklostervej 11 8800 Viborg Viborg Kommune Prinsens Alle 5 8800 Viborg Att.: Byggeri - att. Vibeke B. Pedersen Dato: J.nr.: Deres j.nr.: Sekretær: 31. marts 2014 30-20383 14/18335

Læs mere

Landbrugets Byggeblade

Landbrugets Byggeblade Landbrugets Byggeblade Love og vedtægter Beregning af tilstrækkelig opbevaringskapacitet Skemasæt til beregning af tilstrækkelig opbevaringskapacitet af husdyrgødning Bygninger Teknik Miljø Arkivnr. 95.03-03

Læs mere

VVM-afgørelse. Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev. Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk

VVM-afgørelse. Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev. Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk Torben Clausen A/S Oksbølvej 14 6100 Haderslev Att: Helge Godtfeldt hg@torbenclausen.dk Haderslev Kommune Teknik- og Miljøservice Miljø og Industri Simmerstedvej 1A, 1 6100 Haderslev Tlf. 74 34 34 34 post@haderslev.dk

Læs mere

Aftale om strategiforløb vedr.: Bæredygtig udvikling af bedriften. For: XX landmand

Aftale om strategiforløb vedr.: Bæredygtig udvikling af bedriften. For: XX landmand Aftale om strategiforløb vedr.: Bæredygtig udvikling af bedriften For: XX landmand Resultat: Dit udbytte: Indhold: Resultatet er en situationsanalyse, og en vision og målsætning for udvikling af bedriften/virksomheden,

Læs mere

Tilladelsen er meddelt i henhold til 9, stk. 2 i Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur (BEK nr. 637 af 10. juni 2010).

Tilladelsen er meddelt i henhold til 9, stk. 2 i Bekendtgørelse om jordressourcens anvendelse til dyrkning og natur (BEK nr. 637 af 10. juni 2010). Margrete og Jens Drustrup Thomsen Hedevejen 15 Vester Hjermitslev 9700 Brønderslev Drustrup_thomsen@yahoo.dk Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.: 7257 7777 Fa: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk

Læs mere

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse.

Administrationen vil i den forbindelse gerne beklage overfor ejer, at ovenstående har givet anledning til en misforståelse. From: Anders Kjærved Sent: 11 Jun 2015 11:49:38 +0000 To: Erhvervs- Beskæftigelses- og Kulturudvalget Cc: Marianne Wedderkopp;Torben Præstegaard Jørgensen;Morten Refskou Subject: VS: VIGTIGT - vedr. udvalgsmøde

Læs mere

4. august 2011. Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten. Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten

4. august 2011. Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten. Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten 4. august 2011 Peter Juhl Friedriksen Felstedvej 39 6300 Gråsten Miljøtilsyn på husdyrbruget, Felstedvej 39, 6300 Gråsten Ved tilsyn den 25. maj 2011, gennemgik jeg miljøforholdene på din ejendom. I den

Læs mere

Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding. cp@vica.dk

Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding. cp@vica.dk Carsten og Victoria Burels Piihl Esbjergvej 316 6000 Kolding cp@vica.dk Landzonetilladelse til enfamiliehus med garage og udestue som erstatning for eksisterende bolig. By- og Udviklingsforvaltningen Plan

Læs mere

Lars Peter Hansen Nørballe Sønderborg. Afgørelse om anmeldelse efter dyrevelfærdsordningen på ejendommen Nørballe 8, 6400 Sønderborg

Lars Peter Hansen Nørballe Sønderborg. Afgørelse om anmeldelse efter dyrevelfærdsordningen på ejendommen Nørballe 8, 6400 Sønderborg Lars Peter Hansen Nørballe 8 6400 Sønderborg Afgørelse om anmeldelse efter dyrevelfærdsordningen på ejendommen Nørballe 8, 6400 Sønderborg Sønderborg Kommune har d. 10-04-2019 modtaget en anmeldelse om

Læs mere

Afgørelse i sagen om etablering af en husdyrproduktion på en ejendom på Tinnetgård i Give Kommune i Vejle Amt

Afgørelse i sagen om etablering af en husdyrproduktion på en ejendom på Tinnetgård i Give Kommune i Vejle Amt NATURKLAGENÆVNET Frederiksborggade 15, 1360 København K Tlf.: 3395 5700 Fax: 3395 5769 X.400: S=nkn; P=sdn; A=dk400; C=dk E-mail: nkn@nkn.dk Den 30. juni 2004 J.nr.: 03-33/600-0046 ssc Afgørelse i sagen

Læs mere

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse. Att. Gitte Lysehøj.

Landzonetilladelse. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse. Att. Gitte Lysehøj. Skel.dk Landinspektører Ndr. Stationsvej 14B 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Att. Gitte Lysehøj. Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse CVR

Læs mere

JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse

JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse JH Rådgivning A/S Parkvænget 25 4200 Slagelse Teknik og Miljø Byggeri Dahlsvej 3 4220 Korsør Tlf.: 58 57 36 00 teknik@slagelse.dk www.slagelse.dk Landzonetilladelse og dispensation fra naturbeskyttelseslovens

Læs mere

/ Jesper Bladt Stenderup Sønderborg

/ Jesper Bladt Stenderup Sønderborg 2933329717/28050 Jesper Bladt Stenderup 1 6400 Sønderborg Afgørelse om ikke godkendelsespligtig opstilling af fire mindre fodersiloer og omplacering af to eksisterende kornsiloer på Stenderup 1, 6400 Sønderborg

Læs mere

AFGØRELSE - IKKE GODKENDELSESPLIGT FOR ETABLERING AF KALVEHYTTER PÅ KVÆGBRUGET LILLE VEDBØLVEJ 6 6500 VOJENS

AFGØRELSE - IKKE GODKENDELSESPLIGT FOR ETABLERING AF KALVEHYTTER PÅ KVÆGBRUGET LILLE VEDBØLVEJ 6 6500 VOJENS AFGØRELSE - IKKE GODKENDELSESPLIGT FOR ETABLERING AF KALVEHYTTER PÅ KVÆGBRUGET LILLE VEDBØLVEJ 6 6500 VOJENS 12 stk. 3 Lov nr. 1486 af 4. december 2009 af lov om miljøgodkendelse mv. af husdyrbrug. 17.

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

From:Mogens Gundersen To:Post til KIB Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten

From:Mogens Gundersen To:Post til KIB Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten From:Mogens Gundersen Subject:Partshøring vedrørende Borupgårdscentret, Snekkersten Som en af de nærmeste naboer til det eksisterende samt kommende Borupgårdscenter som lyder godt. Men det bliver alt for

Læs mere

Se landzonetilladelsens vilkår på side 2.

Se landzonetilladelsens vilkår på side 2. Niels Skov Jensen Centralgårdsvej 90 9440 Aabybro Plan Toftevej 43, 9440 Aabybro Tlf.:72577777Fax:72578888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Ingerlise Eriksen Direkte 7257 7363 ile@jammerbugt.dk

Læs mere

Kommunen giver dig landzonetilladelse til opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte

Kommunen giver dig landzonetilladelse til opstilling af hønsehuse, kyllingehuse og telte Johanne Baden Schimming Lejrevej 52 A 4320 Lejre Lejre Kommune Center for Byg & Miljø Møllebjergvej 4 4330 Hvalsø Tlf. 46 46 46 46 www.lejre.dk Sagsbehandler: Chila Yunai Tlf. direkte: 4646 4939 E-mail:

Læs mere

Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget

Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget Tillæg 12 GODKENDELSE af husdyrbruget Høgslundvej 12 6270 Tønder INDHOLDSFORTEGNELSE 1 INDLEDNING...3 2 AFGØRELSE OM MILJØGODKENDELSE...4 3 VILKÅR...5 3.1. GRUNDFORHOLD...5 3.1.1. Generelle forhold...5

Læs mere

Gribskov Kommune har udarbejdet et regulativ for ikke erhvervsmæssigt dyrehold, som kan ses på kommunens hjemmeside.

Gribskov Kommune har udarbejdet et regulativ for ikke erhvervsmæssigt dyrehold, som kan ses på kommunens hjemmeside. Hvor må man holde hest? Heste hører til på landet. Det er ikke tilladt at holde heste i byzone og i sommerhusområder. I områder i landzone der ved lokalplan er udlagt til boligformål eller til blandet

Læs mere

Rammerne for fremtidens landbrug. Jørgen Korning Landdistriktchef

Rammerne for fremtidens landbrug. Jørgen Korning Landdistriktchef Rammerne for fremtidens landbrug Jørgen Korning Landdistriktchef Landdistriktchef på Videncentret for Landbrug 80 ha blandet skov, græs og ager med 19 anguskøer med opdræt Videns- og kompetenceklynge for

Læs mere

Danmark er et dejligt land. en radikal naturpolitik

Danmark er et dejligt land. en radikal naturpolitik Danmark er et dejligt land en radikal naturpolitik 2 Det Radikale Venstre, august 2004 Danmark er et dejligt land. Danmarks natur skal bevares og forbedres. Tilbagegangen i den biologiske mangfoldighed

Læs mere

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486

Tilladelse til byggeri på Sandmosevej 486 AMU Nordjylland Sofievej 61 9000 Ålborg Plan Lundbakvej 5, Pandrup Tlf.: 7257 7777 Fax: 7257 8888 raadhus@jammerbugt.dk www.jammerbugt.dk Lise Overby Nørgård Direkte 7257 7367 lio@jammerbugt.dk 09-07-2010

Læs mere

VIDEN vækst balance. forundringskasse. grisen. Landbrug & Fødevarer

VIDEN vækst balance. forundringskasse. grisen. Landbrug & Fødevarer VIDEN vækst balance forundringskasse grisen Landbrug & Fødevarer forundringskasse gris side 2 Klassen i stalden-flyer Landbrug & Fødevarer ønsker, at så mange lærere som muligt kender til de muligheder

Læs mere

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager

Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager BILAG 1 Gennemgang og vurdering af indkomne henvendelser i forbindelse med supplerende høring om ændring af Kommuneplan 2005 for et område på Østamager 1. E-mail af 16. marts 2006 fra Ulfeldt & Jauert,

Læs mere

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue.

Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. 1 Borgmester Peter Sørensen (S), tale ved Dyrskuet i Horsens 14. juni 2013 Jeg vil gerne indlede med at sige tak for invitationen til at tale her ved årets dyrskue. Det er en meget stor glæde for mig at

Læs mere

Jan Have Rettrup Kærvej 21 7800 Skive have@post5.tele.dk. Den 26. juni 2013

Jan Have Rettrup Kærvej 21 7800 Skive have@post5.tele.dk. Den 26. juni 2013 Jan Have Rettrup Kærvej 21 7800 Skive have@post5.tele.dk Den 26. juni 2013 Rettrup Kærvej 21 7860 Spøttrup - Afgørelse - Anmeldelse Kornsilo 19 Skive Kommune har optil den 21. maj 2013 modtaget anmeldelse

Læs mere

NR. 01 FAGINSTRUKS STALDINDRETNING OG HUSDYRGØDNING

NR. 01 FAGINSTRUKS STALDINDRETNING OG HUSDYRGØDNING FAGINSTRUKS NR. 01 Krav 1.7, 1.8, 1.9, 1.10, 1.11, 1.12, 1.13, 1.14, 1.15, 1.31, 1.32 Kontrolordning 5050_15 (Centralstøvsuger) Version juli, 2015 STALDINDRETNING OG HUSDYRGØDNING INDHOLD Faginstruks nr.

Læs mere