Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser"

Transkript

1 Bilag 1: Screening Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser (Jf. lovbek. nr. 448 af 10. maj 2017 med senere ændringer). Screening af: Plan / program: Dato indkommet: 15. oktober 2018 Screening foretaget af: Materiale til rådighed for screeningen: Lokalplan nr. 414 med tilhørende Kommuneplantillæg nr. 13 til Syddjurs Kommuneplan 2016: Rekreativt område til Djurs Sommerland Feriepark ved Nimtofte Mille Maria Louise Rasch Udkast til lokalplanforslag nr. 414, samt udkast til forslag til Kommuneplantillæg nr. 13 til Syddjurs Kommuneplan Sags.nr. 18/44974 Lokalplanområdet er beliggende i den nordlige del af Syddjurs Kommune - ca. 1 kilometer fra Nimtoftes bygrænse. Lokalplanen udgør ca. 21 ha. og omfatter et areal i tilknytning til den nuværende forlystelsespark Djurs Sommerland. Lokalplanen omfatter matr. nr. 63 Løvenholm Hgd., Nimtofte; samt del af 46 c og del af 46 f Løvenholm Hgd, Nimtofte. Lokalplanen giver mulighed for etablering af en feriepark i form af et feriecenter og en campingplads, herunder overnatningsfaciliteter i form af hotel med værelser samt sammenbyggede og fritliggende hotelenheder (hytter), pladser til campingvogne, autocampere, telte og campinghytter. Kort beskrivelse af planen: Ferieparken omfatter desuden anvendelse til receptioner, spisesteder, personalefaciliteter, lager og depoter, indendørs og udendørs legeområder, kiosker, salgssteder med fx souvenirs, butik med dagligvarer til ferieparkens forsyning, samt servicebygning til campingpladsen. Der må desuden indenfor området ske anvendelse til en bolig for portner, bestyrer eller anden ansat i virksomheden. Der må indenfor lokalplanområdet etableres maksimalt m² bruttoetageareal. Der må maksimalt etableres 450 hotelenheder og 300 campingenheder. Ejerforhold: Kommuneplantillægget justerer afgrænsningen af den gældende kommuneplanramme, således at kommuneplanrammen fremover er sammenfaldende med lokalplanens afgrænsning. Desuden justeres den specifikke anvendelse, således at der opnås en fleksibilitet i placeringen af campingpladsen indenfor området. Ejes af Djurs Sommerland A/S

2 Planlægningsgrundlag Zonestatus: Nuværende zonestatus: Landzone. Fremtidig zonestatus: Landzone. Anvendelse til rekreativt formål. Gældende lokalplan der erstattes af lokalplan nr. 414: Ingen Gældende kommuneplanramme der erstattes med KP-tillæg 13: Lokalplanen ligger indenfor kommuneplanens ramme nr R10, der udlægger arealet til rekreativt område i form af feriecenter, samt ramme for lokalplanlægning nr R12, der udlægger arealet til rekreativt område i form af forlystelsespark. Kommuneplanramme nr R10 og R12 får efter kommuneplantillæggets endelige vedtagelse nr R13, henholdsvis R14. 0-Alternativ: Hvis planerne ikke gennemføres, vil lokalplanområdet formentlig fortsat anvendes til skov og plantage.

3 Retsgrundlag for beslutning vedrørende miljøvurdering Vurderingen foretages i forhold til 8 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr. 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg:

4 Lokalplan:

5 Screeningsskema Skemaet indeholder de anmeldte oplysninger om lokalplanforslaget og kommuneplantillægget samt Syddjurs Kommunes (myndighedens) eventuelle bemærkninger til disse oplysninger. Farvekodeforklaring: Farverne rød og grøn angiver, hvorvidt det pågældende tema kan antages at kunne medføre, at projektet vurderes at kunne påvirke miljøet væsentligt og dermed være VVM-pligtigt. Rød angiver en stor sandsynlighed for VVM-pligt og grøn en minimal sandsynlighed for VVM-pligt. Miljøparameter Negativ påvirkning Neutral påvirkning Positiv påvirkning Ikke relevant Anmeldte oplysninger Myndighedens vurdering Befolkning og sundhed Støjpåvirkning X Ferieparken etableres som en særskilt park i tilknytning til Djurs sommerland. Der er ikke tilknyttet forlystelser til ferieparken og den administreres efter gældende støjgrænser. Det er vurderingen, at etablering af ferieparken ikke vil ændre på det samlede støjbillede. Der vil ikke være forlystelser tilknyttet med ferieparken og trafikken forventes ikke at øges markant. Sundhedstilstand X Lokalplanen giver muligheder for etablering af feriepark og campingplads. Svage grupper (f.eks. handicappede) X Lokalplanen forventes ikke, at medføre væsentlige ændringer for svage grupper. Friluftsliv/rekreative interesser X Lokalplanen giver muligheder for etablering af feriepark og camping- Det er vurderingen, at anvendelse til feriepark og campingplads med dertilhørende legeområder afleder aktivitet. Lokalplanområdet indrettes så intern trafik begrænses. Gæster i området skal således overvejende bevæge sig til fods.

6 Begrænsninger og gener overfor befolkningen Biologisk mangfoldighed plads med dertilhørende friluftsliv/rekreative interesser. X Se Trafik. Dyreliv X Lokalplanens område omfatter arealer der i dag anvendes til skov og plantage. Eventuelt dyreliv indenfor lokalplanens område må således forventes, at blive påvirket i nogen grad. Planteliv X Lokalplanens område omfatter arealer Beskyttede dyre- og plantearter X Der er ikke registreret bilag IV arter der i dag anvendes til skov og plantage. indenfor området. Skoven er ung og forarmet og det forventes ikke at der er særlige arter af dyr i området ved skoven. Der er store skovområder i nærheden, og det forventes at eventuelle dyr vil anvende disse i stedet. Anvendelsen til feriepark og campingplads vurderes derfor ikke at medføre at dyrelivet påvirkes negativt. Der forventes ikke at være en væsentlig ændring i trafik hvorfor dette ikke vurderes at påvirke områdets dyreliv. Realisering af lokalplanen vil betyde en udtynding i skov og plantage med den deraf formodentlige ændring i vegetationen. Skoven er ung og forarmet og primært bestående af nåletræsplantage. Der er 3 vandhuller indenfor det lokalplanlagte område. Vandhullerne er skyggede og ikke egnede lokaliteter for bilag IV arter som for eksempel Stor vandsalamander. International natur/fuglebeskyttelsesområder, EU habitatområder, Natura 2000 områder X Nærmeste Natura 2000-område er Eldrup Skov, søer og moser i Løvenholm Skov, som ligger ca. 3 km nord-vest fra lokalplanområdet. Områdets udpegningsgrundlag omfatter en række lysåbne naturtyper samt 10 skovtyper og 5 søtyper. Syddjurs Kommune vurderer, at planen i sig selv eller i sammenhæng med andre planer ikke vil påvirke Natura 2000-området.

7 Spredningskorridorer, barrierer X Der findes ingen registrerede spredningskorridorer, barriere indenfor lokalplanområdet. Naturbeskyttelse (NBL 3-arealer) X Der findes indenfor lokalplanområdet 3 vandhuller, som er omfattet af Naturbeskyttelseslovens 3 (særlige naturtyper) I forbindelse med lokalplanen ønskes der ansøgt om muligheden for dispensation fra naturbeskyttelsesloven til nedlæggelse af vandhullerne. Lokalplanen giver mulighed for, at der kan etableres nye vandhuller/søer og der vil som en del af dispensationen blive stillet krav om, at nye vandhuller/søer skal være etableret inden nedlæggelse af de eksisterende vandhuller/søer. Nedlæggelsen af 3 beskyttet natur vil ske i forbindelse med etableringen af nye vandhuller der vil være lysåbne og dermed mere egnede som lokalitet for arter herunder bilag IV arter og projektet forventes således ikke at have negativ indflydelse på den beskyttede naturtype. NBL 3 vandløb X Der findes ingen NBL 3 vandløb indenfor lokalplanområdet. Strandbeskyttelseslinie (NBL 15) X Der findes ingen strandbeskyttelseslinie indenfor lokalplanområdet. Å- og søbeskyttelseslinie (NBL 16) X Der findes ingen å- og søbeskyttelseslinie indenfor lokalplanområdet. Skovbyggelinie (NBL 17) X Den overvejende del af lokalplanområdet er omfattet af skovbyggelinje. Der skal meddeles en dispensation fra skovbyggelinjen for etablering af en feriepark. Dispensationen er en forudsætning for områdets anvendelse. Det vurderes positivt, at det nye byggeri er placeret i sammenhæng med den eksisterende forlystelsespark, hvor skovbyggelinjen er ophævet.

8 Skov og skovrejsning X Der er hverken ønske om skovrejsning eller skovrejsning uønsket indenfor lokalplanområdet. Fredskov X Der er ikke registreret fredskov indenfor lokalplanens område. Fredning X Der findes ingen fredninger indenfor lokalplanområdet. Beskyttelseshensyn i anlægsfasen X Landskab og jordbund Værdifulde landskaber (kommuneplanens landskabsinteresseområder og landskabskarakterplanen). X Det nære landskab omkring Djurs Sommerland er ikke udpeget som bevaringsværdigt, eller andet beskyttelseskrævende landskab. Imidlertid indeholder planens forvaltningsstrategi blandt andet et mål om at De rekreative arealer i tilknytning til Djurs Sommerland bør fortsat holdes ikke-synlige fra de omgivende landskaber. Med lokalplanen bestemmes det, at der skal etableres og vedligeholdes en afskærmende beplantning, hvor ferieparken grænser op til det åbne land. Der er fastlagt en minimumsbredde for plantebælterne, og det bestemmes med lokalplanen, at disse plantebælter skal fremstå tætte og dækkende på alle årstider. Geologiske interesser X Lokalplanområdet er ikke udpeget med specifik geologisk bevaringsværdi. Lysforurening X Lokalplanen fastlægger bestemmelser som skal mindske påvirkningen fra belysning i området. Lokalplanen fastlægger bestemmelser der sikrer, at der kun må anvendes nedadrettet belysning fx i form af pullert armaturer.

9 Jordforurening X Der er ikke kendskab til jordforurening indenfor området. Naturgenopretning X Området er ikke omfattet af områder til naturgenopretning Landskabsfredning X Der findes ingen fredninger indenfor lokalplanområdet. Terrænændring/jordhåndtering X Bortskaffelse af overskudsjord skal ske i overensstemmelse med Syddjurs Kommunes Regulativ for Jordstyring. Vand Udledning, overfladevand til recipient X Der vil blive stillet vilkår om håndtering af overfladevand for lokalplanområdet. Det påtænkes, at der udarbejdes en samlet vandforvaltningsstrategi for ferieparken, herunder rensning ved ved udledning af overfladevand til Sorte Å skal der ske en rensning og forsinkelse, som anført i gældende lovgivning. Dette er en forudsætning og håndteres i en eventuel udledningstilladelse. nedsivning og eventuel udledning til Sorte Å. Det forventes imidlertid, at overfladevand kan håndteres ved nedsivning, under hensyntagen til grundvandsressourcen. Evt. fysisk påvirkning af vandløb X Forventes ikke relevant. Miljøfremmede stoffer/næringsstoffer X Forventes ikke relevant. Spildevand X Lokalplanområdet skal spildevandskloakeres. Udledningen af husspildevand fra ferieparken skal således ledes til offentligt spildevandsanlæg. Området vil indgå i den kommende Spildevandsplan for Syddjurs Kommune Spildevandsplanen skal bl.a. afklare indsats i forhold til de allerede tilstede- Spildevandet skal ledes fra området og pumpes til Fornæs renseanlæg hvor det håndteres efter gældende regler. I forbindelse med revisionen af spildevandsplanen indgår spildevandet i vurderingen af kapacitetsforhold m.v.

10 værende kapacitetsproblemer i Nimtofte, bl.a. ved Stationsvej. Nærmeste vandværk/vandindvinding X Nærmeste vandværk er Djurs Sommerlands eget vandværk. Dertil kommer en drikkevandsboring på hovedvejen 95, der er nærmeste private indvindingsboring. Arealet er endvidere indvindingsopland til Koed-Sundby Vandværk. Grundvandsinteresser X Lokalplanområdet er kortlagt som OSD (Område med Særlige Drikkevandsinteresser). En del af lokalplanområdet er udlagt til følsomt indvindingsopland (FI) og til indsatsområde(io). Størstedelen af planområdet har staten udpeget som følsom indvindingsopland for nitrat og sprøjtemidler og indsatsområde for nitrat og sprøjtemidler. Jf 8 i bekendtgørelse om indsatsprogrammer for vandområdedistrikter skal Kommunalbestyrelsen ved administration af lovgivningen forebygge forringelse af tilstanden for overfladevandområder og grundvandsforekomster. Kommunen skal sikre, at opfyldelse af de miljømål, der er fastlagt i bekendtgørelse om miljømål for overfladevandområder og grundvandsforekomster, ikke forhindres. Målsætningen for grundvandsforekomsterne i lokalplanområdet er kemisk og kvantitativ god tilstand. Planområdet/projektet er beliggende i et område, der er Staten er udpeget til område med særlige drikkevandsinteresser (OSD). I størstedelen af planområdet har staten udpeget følsom indvindingsområde for nitrat og sprøjtemidler og indsatsområde for nitrat og for sprøjtemidler. Endvidere er området indvindingsopland til Koed-Sundby Vandværk. Endelig ligger der private indvindingsboringer indenfor 300 meter fra planområdet. Til orientering kan oplyses, at der ligger en vand-

11 boring på Hovedvejen 95, Nimtofte, DGU nr Endvidere har Djurs Sommerland to vandboringer DGU nr og DGU nr beliggende på matr. nr. 46e Løvenholm Hgd., Nimtofte I indsatsområderne skal Syddjurs Kommune udarbejde en indsatsplan, som skal sikre, at grundvandet beskyttes. Et indsatsområde er som udgangspunkt et området, der i statens grundvandskortlægning betegnes som et område med stor sårbarhed. I forhold til grundvandet og den kommende indsatsplanlægning er det derfor væsentligt, at nedsivning af spildevand enten etableres uden for indsatsområderne, eller at der inden for disse områder træffes særlige foranstaltninger i forbindelse med meddelelse af en nedsivningstilladelse, da der er stor sårbarhed. Her til skal nævnes, at evt. nedsivning af spildevand som udgangspunkt skal ske i en afstand på minimum 300 meter fra de private indvindingsboringer. Tagvand kan nedsives i en afstand på minimum 25 meter fra indvindingsboringer. Driften af projektet skal tilrettelægges, således at brugen af evt. gødning og sprøjtemidler, undlades inden for indsatsområderne. Endvidere bør der ikke etableres oplag af olie og kemikalier inden for indsatsområderne.

12 En arealanvendelse som feriebolig eller campingplads kan placeres inden for indsatsområderne, når ovennævnte forhold sikres. Luft Luftforening (støv, NOx, CO 2 og SO 2, X Forventes ikke relevant. lugtgener) Emissioner fra trafik til området X Der forventes ikke væsentlig øget trafik som følge af lokalplanen, idet de besøgende i ferieparken overvejende også Der vurderes ikke at ske en væsentlig øgning af trafik og dertil knyttede emissioner, der vil kunne påvirke området. er besøgende til forlystelsesparken. Støj Støj (anlæg/drift), støjbegrænsende foranstaltninger X Ferieparken betragtes som en integreret del af Djurs Sommerland forlystelsespark. Ferieparken administreres således ikke efter særskilte støjgrænser, men efter gældende støjgrænser for forlystelsesparken. Det er vurderingen, at etablering af ferieparken ikke vil ændre på den samlede støjkortlægning i negativ retning. Derimod forventes ny bygningsmasse at kunne reducere støj fra parken hvis den placeres mellem beboelsen og forlystelserne. Samtidig forventes trafikken i området ikke at blive øget væsentligt. Vibrationer X Forventes ikke relevant. Trafik X Der forventes ikke væsentlig øget trafik som følge af lokalplanen, idet de besøgende i ferieparken overvejende også er besøgende til forlystelsesparken. Dog forventes der en anderledes fordeling af trafikken til sommerlandet idet overnattende gæster vil have mulighed for at komme til og fra området udenfor spidsbelastede perioder. Der vurderes ikke at ske en væsentlig øget trafikmængde. Dog forventes der en ændret trafik idet der forventes at flere overnatter og dermed ikke kører frem og tilbage samme dag hvilket kan tage trykket af de spidsbelastede perioder. Samtidig forventes fordelingen af trafikken at være anderledes med etableringen af ferieparken. Det vurderes at vejnettet er dimensioneret til at aftage en lettere øget trafikmængde.

13 Ved indkørsel til ferieparken kan det forventes, at der vil blive stillet krav om, at der etableres kanaliseret kryds med højre- og venstresvingsbaner Trafikafvikling/belastning X -do- Trafiksikkerhed X Intern kørsel begrænses. Lokalplanen sikrer, at der etableres chikaner, som minimum hvor stier krydser veje. Det vurderes, at trafik til området kan håndteres mere trafiksikkert med ovenstående løsning vedrørende indkørsel til lokalplanområdet, samt udformning af veje og stier. Risiko for ulykker X -do- Det vurderes, at ovenstående løsning vil forbedre trafiksikkerheden. Klima Temperatur / vandstand / mikroklima X Ikke relevant Materielle goder Landdistrikternes udviklingsvilkår X Der skabes nye arbejdspladser og indtjeningsmuligheder i landdistrikt. Djurs Sommerland agter at etablere egne butikker, herunder dagligvarebutik. Kulturarv Fortidsminder og arkæologiske værdier, fortidsmindebeskyttelseszone (NBL 18 / X Der er ikke registreret fredede fortidsminder indenfor lokalplanens område. Beskyttede diger (NBL 29) X Der er ikke registreret beskyttede diger i lokalplanområdet. Arkitektonisk værdi X Den eksisterende ejendom Hovedvejen 95 indenfor lokalplanområdet er opført i 1976 og er derfor ikke udpeget som bevaringsværdig.

14 Fredede / bevaringsværdige X -do- Bygninger (Kommuneatlas). Kirker, kirkebyggelinie m.m. X Ikke relevant. (NBL 19 samt Provst Exner Fredninger og kommuneplanens kirkeindsigtsområder). Ressourcer og affald Arealforbrug X Den eksisterende lokalplan omfattede ca. 21 ha. Energiforbrug (anlæg / drift) X Det forventes, at ferieparken udvikles med moderne teknik således at energiforbruget mindskes mest muligt. Det forventes, at ferieparkens åbningssæson er sammenfaldende med forlystelsesparkens dvs. fra ca. 1. april til ca. 1. november hvorved behovet for lys, varme mm. vil være mindre end hvis det også havde åbent i vinterhalvåret. Produkter, materialer, råstoffer, genanvendelse X Ikke relevant Der er både vurderet på indvirkninger i anlægsfasen, og når planerne er realiseret. Især de indvirkninger som planforslagene har på næromgivelserne, men også de indvirkninger nærområdet har på realiseringen af planforslagene. Kriterier for bestemmelse af den sandsynlige betydning af den indvirkning på miljøet, der er omhandlet i 10, jf lovens bilag 3: 1) Planernes og programmernes karakteristika, idet der navnlig tages hensyn til: i hvilket omfang planen eller programmet kan danne grundlag for projekter og andre aktiviteter med hensyn til beliggenhed, art, størrelse og driftsbetingelser eller ved tildeling af midler, i hvilket omfang planen har indflydelse på andre planer eller programmer, herunder også planer og programmer, som indgår i et hierarki, planens eller programmets relevans for integreringen af miljøhensyn specielt med henblik på at fremme bæredygtig udvikling, miljøproblemer af relevans for planen eller programmet planens eller programmets relevans for gennemførelsen af anden miljølovgivning, der stammer fra en EUretsakt (f.eks. planer og programmer i forbindelse med affaldshåndtering eller vandbeskyttelse).

15 2) Kendetegn ved indvirkningen og det område, som kan blive berørt, idet der navnlig tages hensyn til: indvirkningens sandsynlighed, varighed, hyppighed og reversibilitet indvirkningens kumulative karakter indvirkningens grænseoverskridende karakter faren for menneskers sundhed og miljøet (f.eks. på grund af ulykker) indvirkningens størrelsesorden og rumlige udstrækning (det geografiske område og størrelsen af den befolkning, som kan blive berørt) værdien og sårbarheden af det område, som kan blive berørt som følge af: særlige karakteristiske naturtræk eller kulturarv overskridelse af miljøkvalitetsnormer eller -grænseværdier intensiv arealudnyttelse indvirkningen på områder eller landskaber, som har en anerkendt beskyttelsesstatus på nationalt plan, fællesskabsplan eller internationalt plan. Myndighedens konklusion Giver resultatet af screeningen anledning til at antage, at det anmeldte projekt vil kunne påvirke miljøet væsentligt, således, at der er krav om udarbejdelse af en Miljøvurdering? x Syddjurs Kommune har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer screenet ovennævnte lokalplan og tillæg til kommuneplan i forhold til de kriterier, der fremgår af lovens bilag 3, samt i forhold til lovens brede miljøbegreb. Det er Syddjurs Kommunes vurdering, at de anmeldte planer/programmer ikke vil kunne medføre væsentlige negative påvirkninger af miljøet. Planerne er ikke Miljøvurderingspligtige. Kommunens afgørelser om, at lokalplanen og kommuneplantillægget ikke skal miljøvurderes, kan påklages. Klagevejledning findes i følgebrevet.

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013

Kirsten Coolidge. Kommune plan 2013 1 of 5 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Kommuneplantillæg nr. 20

Læs mere

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 396 med Kommuneplantillæg

Læs mere

Planlægningsgrundlag Zonestatus: Nuværende og fremtidig zonestatus: Byzone

Planlægningsgrundlag Zonestatus: Nuværende og fremtidig zonestatus: Byzone Bilag 1: Screening Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser (Jf. lovbek. nr. 448 af 10. maj 2017 med senere ændringer). Screening af: Plan / program: Lokalplan nr. 421 med tilhørende

Læs mere

Randi Sandholm. Lokalplanforslaget

Randi Sandholm. Lokalplanforslaget 1 of 5 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 397 med Kommuneplantillæg

Læs mere

Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser

Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser Bilag 1: Screening Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser (Jf. lovbek. nr. 1225 af 25. september 2018 med senere ændringer). Screening af: Plan / program: Lokalplan nr. 427 Område til

Læs mere

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven

Udkast til screening efter miljøvurderingsloven Negativ påvirkning Neutral påvirkning Positiv påvirkning Ikke relevant Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening efter miljøvurderingsloven

Screening efter miljøvurderingsloven Screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 425 af 18. maj 2016 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 403 for den gamle maltfabrik

Læs mere

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7

Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA 30. november 2016 Forslag til lokalplan 2.10 og tillæg til kommuneplan nr. 7 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige

Læs mere

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6

Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 MILJØVURDERING AF PLANER - SCREENINGSSKEMA xx april 2016 Lokalplanforslag 7.14 og Kommuneplantillæg nr. 6 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder

Læs mere

1 of 7. Lokalplan nr. 394 for et område til Camping i Nødager (MC Touring) LEA/

1 of 7. Lokalplan nr. 394 for et område til Camping i Nødager (MC Touring) LEA/ 1 of 7 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 394 for et

Læs mere

1 of 6. Lokalplan nr. 392 for område til boligformål ved Århusvej i Ugelbølle. (Møllerens Hus) med Kommuneplantillæg nr. 15.

1 of 6. Lokalplan nr. 392 for område til boligformål ved Århusvej i Ugelbølle. (Møllerens Hus) med Kommuneplantillæg nr. 15. 1 of 6 Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Lovbekendtgørelse nr. 316 af 5. maj 2004 om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Lokalplan nr. 392 for område

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Kommuneplantillæg nr. 8 Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et lokalplanforslag

Læs mere

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ

Beskrivelse af rev. Ikke relevant. indvirkning. indvirkning Neutral. Negativ Udarbejdet af mn661 19.12.2016 Plan nr.: lokalplan nr. 5 Tekst: Ophævelse af del af lokalplan nr. 5 Skema status Dato Udfyldt/rev. af Beskrivelse af rev. Bygherre A Team Plan B 19.12.2016 Mn661 Miljøvurderingsgruppen

Læs mere

Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser

Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser Bilag 1: Screening Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser (Jf. lovbek. nr. 448 af 10. maj 2017 med senere ændringer). Screening af: Plan / program: Lalplan nr. 410 med tilhørende kommuneplantillæg

Læs mere

I Vejen Kommune er der, i samarbejde med nabokommuner, udarbejdet handleplaner for følgende områder:

I Vejen Kommune er der, i samarbejde med nabokommuner, udarbejdet handleplaner for følgende områder: NATUR OG LANDSKAB - TEKNIK & MILJØ Natur og Landskab - Teknik & Miljø Dato: 23. februar 2017 Sagsnr.: 16/7797 Kontaktperson: Inge Lise Møller Jensen Dir. tlf.: 7996 6266 E-mail: ilmj@vejen.dk Strategisk

Læs mere

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13.

Opførelsen af ny bebyggelse med tilhørende anlæg kræver, at der tilvejebringes en lokalplan i henhold til Planlovens 13. Screening af Forslag til Lokalplan 137 Rækkehuse på Fortvej. I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige

Læs mere

Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs kommuneplan 2016

Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af kommuneplantillæg nr. 14 til Syddjurs kommuneplan 2016 Plan, udvikling og mobilitet, Syddjurs Kommune 02-03-2018 Lundbergsvej 2 Sagsnummer.: 18/2628 8400 Ebeltoft Sagstype: KLE: 01.16.04 Att: Randi Sandholm Sagsbehandler: Mille Rasch Tlf.: 87 53 57 84 Afgørelse

Læs mere

Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af Forslag til lokalplan nr. 418 med Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 til Syddjurs kommuneplan 2016.

Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af Forslag til lokalplan nr. 418 med Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 til Syddjurs kommuneplan 2016. Syddjurs Kommune 20-08-2018 Plan Udvikling og Mobilitet Sagsnummer.: 18/34420 Sagstype: KLE: 01.16.04 Sagsbehandler: Lars Dyhrberg Bruun Tlf.: 87 53 54 10 Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af Forslag

Læs mere

Screening af Vandforsyningsplan

Screening af Vandforsyningsplan Screening af Vandforsyningsplan 2019-2028 I henhold til Miljøvurderingsloven 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges rammer for fremtidige anlægstilladelser til projekter, der kan

Læs mere

Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt

Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt Syddjurs Kommune 15.3-2018 Plan og Mobilitet Sagsnummer.: 18/1823 Att. Andreas Frej Rasmussen Sagstype: KLE: 01.16.04 Sagsbehandler: Trine-Lee Wincentz Jensen Tlf.: 87 53 54 10 Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt

Læs mere

Kommuneplantillæg vedrørende etablering af 60 m høj vindmølle ved Bale. Rikke Bøgeskov Hyttel / Susanne Kornvig

Kommuneplantillæg vedrørende etablering af 60 m høj vindmølle ved Bale. Rikke Bøgeskov Hyttel / Susanne Kornvig Udkast til screening efter miljøvurderingsloven (Bekendtgørelse nr. 939 af 3. juli 2013 af lov om miljøvurdering af planer og programmer m. senere ændringer). Plan / program: Kommuneplantillæg vedrørende

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Lokalplan nr. 900.3160 L09 og kommuneplantillæg nr. 15 Kontor/team: Sagsbehandler: Team Plan og Erhvervsudvikling

Læs mere

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus

Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Syddjurs Kommune Plan & Byg Ebeltoft Rådhus Afgørelse om ikke miljøvurderingspligt af Kommuneplantillæg 7 for Syddjurs Klimatilpasningsplan 2014. Afgørelse På baggrund af oplysninger i Bilag 1 afgør Natur

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4

Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 019 Overførelse af ejendom fra sommerhusområde S 6.1 til fritidsområde LF 6.4 Dato: april

Læs mere

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018

Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Bilag 1 Screeningsskema Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 14. maj 2018 Lokalplan 1.78 Vandværk i Ishøj Landsby Ishøj Kommune har igangsat udarbejdelsen af et

Læs mere

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer.

Område Arealet er på ca. 0,4 ha. Arealet ligger i byzone, men bruges i dag til juletræer. SCREENING FOR MILJØVURDERING Ophævelse af lokalplan nr. 3.6 Baggrund og formål Det eksisterende erhvervsareal i Ravnkilde er ved at være solgt. Der er dog et markareal vest og nord for det eksisterende

Læs mere

Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt af Lokalplan 399 og kommuneplantillæg 21 for et blandet bolig- og erhvervsområde i Rønde

Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt af Lokalplan 399 og kommuneplantillæg 21 for et blandet bolig- og erhvervsområde i Rønde Syddjurs Kommune Plan, Byg & Udvikling Ebeltoft Rådhus Afgørelse om ikke-miljøvurderingspligt af Lokalplan 399 og kommuneplantillæg 21 for et blandet bolig- og erhvervsområde i Rønde Afgørelse På baggrund

Læs mere

Afgørelse om miljøvurderingspligt af Forslag til lokalplan nr. 419 med Forslag til kommuneplantillæg nr. 16 til Syddjurs kommuneplan 2016.

Afgørelse om miljøvurderingspligt af Forslag til lokalplan nr. 419 med Forslag til kommuneplantillæg nr. 16 til Syddjurs kommuneplan 2016. Syddjurs Kommune Plan og Udvikling 16-01-2019 Sagsnummer.: 19/1883 Sagstype: KLE: 01.16.04 Sagsbehandler: Lars Dyhrberg Bruun Tlf.: 87 53 54 10 Afgørelse om miljøvurderingspligt af Forslag til lokalplan

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat. Rammeplan for indsatsplanlægning. Indsatsplan for Løkken Vandværk Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Rammeplan for indsatsplanlægning og Indsatsplan for Løkken Vandværk Kontor/team: Vand og Jord Sagsbehandler: BPJ, JCRR Sags.nr.: 09.08.24-P16-1-14

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil BILAG 9 - SCREENING FOR MILJØVURDERING Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der

Læs mere

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017)

NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 001 for lokalcenter i nordøstlige del af Hovedgaden i

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: 913.413-L2 og kommuneplantillæg Sags.nr.: 9..4-K8-1-15 nr. 36 Kontor/team: Team Plan og Erhvervsudvikling Sagsbehandler:

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder

Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Skema A Screening af Forslag til tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune Plan: Tillæg nr. 21 til Spildevandsplan 2008-2012 for Haderslev Kommune, Kloakerede områder Planens overordnende

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 13.6 og forslag Kommuneplantillæg 8 - Blokland 2017 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 faktorer) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer (inkl. Agenda 21 ) Herlev Kommune Dato Marts 2016 Projektbeskrivelse Udarbejdelse af tillæg nr. 5 til spildevandsplan 2010 2019.

Læs mere

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg nr. 007 for Færgevej 61 i Frederikssund Dato: 19. december

Læs mere

Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune,

Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune, Bilag 1: Miljøscreeningsskema for udkast til Vandforsyningsplan for Frederiksberg Kommune, 2018 2028 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) 1 skal Frederiksberg

Læs mere

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan

Screeningsafgørelse af Aabenraa Kommunes Spildevandsplan Kultur, Plan & Fritid Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 23-10-2018 Sagsnr.: 16/31364 Kontakt: Kim Lyster Hansen Direkte tlf.: 7376 7277 E-mail: klh@aabenraa.dk Screeningsafgørelse af Aabenraa

Læs mere

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p

1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 - Tillæg til spildevandsplan - ændret tidsplan for p 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 2 - SMV tillæg til spildevandsplan ændret tidsplan NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017

Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby Dato: 06. oktober 2017 NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Kommuneplantillæg 002 for bevaringsværdige bygninger og kulturmiljøer i Skibby

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer og

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 3 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt: Lokalplan 07.36 og Kommuneplantillæg nr. 12 Dato:December 2012 Deltagere ved screeningsmøde:jørgen krog og Mette Vestergaard

Læs mere

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4

Miljøscreening af. Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 af Måned, Årstal Kommuneplantillæg nr. 4 Januar, 2019 Oversigtskort Oversigtskort. Blå markering viser kommuneplanramme 2.1.E.9. Det med rød streg angivne område er den del, der oprettes en ny kommuneplanramme

Læs mere

Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P

Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 110 for Park Teatret Dato: 18. januar 2018 Sagsbehandler: rburv

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017

SCREENING FOR MILJØVURDERING. Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017 SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag Lokalplan 4.12 og Forslag Kommuneplantillæg 9 Vestskoven Gymnasium 2017 + 1 Screening for miljøvurdering I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ

SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ SOLRØD KOMMUNE TEKNIK OG MILJØ Til berørte myndigheder Den 3. marts 2017 Ref. srlr Miljøscreening af Høring I henhold til 3 i Lov om miljøvurdering af planer og programmer (LBK nr. 1533 af 10. december

Læs mere

Ansvarlig sagsbehandler

Ansvarlig sagsbehandler Beskrivelse af planforslag Klimatilpasningsplanen består af en baggrundsrapport og en decideret tillæg til Kommuneplan 2013. Begge dele skal miljøvurderes i forhold til lovgivningen omkring miljøvurdering

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Forslag til Tillæg 1 til Lokalplan 53 for erhvervsområdet ved Ullerup Skovvej Dato 19. marts 2014 Deltagere ved screeningsmøde

Læs mere

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering.

Planen vurderes, på baggrund af nedenstående miljøscreening, ikke at være omfattet af krav om miljøvurdering. Kultur, Miljø & Erhverv Miljø Skelbækvej 2 6200 Aabenraa Tlf.: 7376 7676 Dato: 12. juli 2018 Sagsnr.: 18/6729 Kontakt: Tobias Knudsen Direkte tlf.: 7376 7359 E-mail: tbkn@aabenraa.dk Screeningsafgørelse

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.82 for Frederiksværk Lystbådehavn Dato oktober 2018 Deltagere ved screeningsmøde Inge Hansen Læservejledning:

Læs mere

FORSLAG. Tillæg nr. 6. Fremlagt i perioden fra 9. november 2010 til 5. januar Mariagerfjord Kommuneplan

FORSLAG. Tillæg nr. 6. Fremlagt i perioden fra 9. november 2010 til 5. januar Mariagerfjord Kommuneplan FORSLAG Fremlagt i perioden fra 9. november 2010 til 5. januar 2011 Tillæg nr. 6 Mariagerfjord Kommuneplan 2009-21 Mariagerfjord Kommuneplan 2009-121 - Tillæg nr. 6 Dette kommuneplantillæg udlægger et

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Kommuneplantillæg nr. 1 for Hundested bymidte Dato 6. august 2015 Deltagere ved screeningsmøde: Inha og pvme Læservejledning:

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. UDKAST Miljøscreening af regnvandsbassin ved Teglværksvej Nørre Snede Nord - Tillæg nr. 8 til Ikast Brande Kommunes Spildevandsplan 2010-2021 Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 936 af 03-07-2013

Læs mere

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan

Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan Screening af Forslag til Tillæg 4 til Kommuneplan 2014 og Forslag til Lokalplan 138 I henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer 1 er der pligt til at miljøvurdere planer, hvor der fastlægges

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Forslag til tillæg 1 til Lokalplan 65 Dato: 14. marts 2011 Deltagere ved screeningsmøde Mette Vestergaard

Læs mere

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST

Miljøscreeningsskema. Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr UDKAST UDKAST Miljøscreeningsskema Tjekliste til miljøvurdering af forslag til lokalplan nr. 2016-03 Odsherred Kommune har i samarbejde med Lejerbo udarbejdet en plan for en boligbebyggelse på ejendommen teglværkskrogen

Læs mere

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM)

Miljøscreening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) screening - i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) Herlev Kommune, Stab for By og Udvikling Dato Den 28. august 2018. Projektbeskrivelse Skybrudsplan

Læs mere

Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering

Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering Afgørelse om Screeningspligt og Screening af planer og programmer efter lov om miljøvurdering Navn på plan: Kommuneplantematillæg for Byudvikling og Fritidsformål Sagsbehandler: Randi Vuust Skall og Casper

Læs mere

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring

Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring SCREENING FOR MILJØVURDERING Forslag til tillæg nr. 31 til Kommuneplan 2013 Forslag til lokalplan nr. 307 Administrationsbygning på Rafns Alle i Støvring Baggrund og formål Formålet med planerne er at

Læs mere

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne.

Det skal fremgå af tillægget, at der er foretaget en screening og hvad konklusionen er af denne. Tillæg til Ikast-Brande Kommunes spildevandsplan 2010-2021 Screening i henhold til miljøvurderingsloven af Tillæg nr. 13 Porten til Ikast Hjertet 1. Baggrund Screeningen er gennemført for at undersøge

Læs mere

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan.

Det vurderes endvidere, at anlægget af genbrugspladsen drejer sig om anvendelsen af et mindre område på lokalt plan. Miljøscreening af Affaldsplan 2014-24 Affaldsplanen er omfattet af Bekendtgørelse af lov om miljøvurdering af planer og programmer nr. 936 af 3. juli 2013, idet den indeholder en ombygning af kommunens

Læs mere

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser.

potentielle naturområder, økologiske forbindelser og potentielle økologiske forbindelser. Teknik og Miljø Rådhuset Torvet 1 5800 Nyborg SCREENING (FORUNDERSØGELSE) FOR MILJØVURDERING AF kommuneplantillæg nr. 11 for Grønt Danmarkskort i Nyborg Kommune Tlf. 6333 7000 Fa. 6333 7001 kommune@nyborg.dk

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan for Allegade Nord Dato oktober 2014 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 04.76 for Allegade Nord Dato oktober 2014 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen Krog og Mette Skafte Vestergaard

Læs mere

Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P

Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017 Sagsbehandler: ejjep J.nr.: P NOTAT Miljøscreening Lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (LBK nr 448 af 10/05/2017) Lokalplan nr. 117 for ny dagligvarebutik i Skibby nord Dato: 30. oktober 2017

Læs mere

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk

Sagsnr P Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk 19-09-2017 Sagsnr. 01.02.05-P16-116-17 Plan og Byg Rådhuspladsen 1, 3300 Frederiksværk.. Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.14

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde

Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Miljøscreening af forslag til lokalplan nr. 3.39 for en bolig på Gl. Strandvej 197 i Espergærde Lokalplanens indvirkning på miljøområdet er vurderet i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15

Screening for miljøvurdering af lokalplan 08.15 06-11-2017 Screening for af lokalplan 08.15 Sagsnr. 01.02.05-P16-119-17 Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.15 for Aldi i Hundested Dato november

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Tillæg nr. 1 til lokalplan 01.32 Dato 19.10.11 Deltagere ved screeningsmøde INHA, MESV, JKRO, PILW Læservejledning:

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 08.7 for Skansevej Dato marts 2013 Deltagere ved screeningsmøde Jørgen krog Læservejledning: Lov om af planer

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer. Projekt Lokalplan 09.7 Dato Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 09.7 Dato 26.06.2019 Deltagere ved screenings møde Mette Skafte Vestergaard Emilie Falk Barkved Læservejledning:

Læs mere

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune

Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan for Skanderborg Kommune Screening for miljøvurdering af tillæg nr. 14 til spildevandsplan 2009-2018 for Skanderborg Kommune Udført af Tue Skov og Marcus Tranbjerg Dato: 20-03-2014 Indhold 1 Indledning og baggrund 3 2 Planens

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screeningsafgørelse om miljøvurderingspligt Lokalplanforslag nr. 657 I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer og af konkrete projekter (VVM) (Lov nr. 448

Læs mere

Forslag til kommuneplantillæg nr. 015 Dato: 14-01-2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: 01.02.15-P16-15

Forslag til kommuneplantillæg nr. 015 Dato: 14-01-2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: 01.02.15-P16-15 NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til kommuneplantillæg nr. 015 Dato: 14-01-2015 Sagsbehandler: Mkchr J.nr.: 01.02.15-P16-15 LÆSEVEJLEDNING Lov om

Læs mere

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst

Screening. Afgørelse om miljøvurdering. Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst Screening Afgørelse om miljøvurdering Plan for grundvandsbeskyttelse - Bedsted Lø, Kisbæk og Øster Højst TØNDER KOMMUNE Teknik og Miljø 14. maj 2018 SCREENINGSSKEMA I henhold til 8 i lov om miljøvurdering

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen

Miljøvurdering af planer og programmer. Ved Gert Johansen Miljøvurdering af planer og programmer Ved Gert Johansen Loven og direktivet Lov om miljøvurdering af planer og programmer bek. nr. 936 af 24. september 2009 Gennemfører direktiv 2001/42/EF om vurdering

Læs mere

Screening vedvarende energi

Screening vedvarende energi Dato: 5. januar 2017 qweqwe Screening vedvarende energi Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Kommuneplan 2013 vedvarende energikilder ved boliger

Læs mere

Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser

Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser Bilag 1: Screening Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser (Jf. lovbek. nr. 448 af 10. maj 2017 med senere ændringer). Screening af: Plan / program: Lokalplan nr. 420 med tilhørende

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 16 til spildevandsplan 2010 2020 Udarbejdet den 18. oktober 2017 S c r e e n i n g f o r m i l j ø v u r d e r i n g S i d e 2 I N D H O L D S F

Læs mere

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård

Miljøscreening af forslag til lokalplan for sommerhusområdet ved Avlegård Miljøscreening af forslag til lokalplan 555.09 for sommerhusområdet ved Avlegård Januar 2019 Side 1 af 12 Generel orientering Denne miljøscreening er udarbejdet af Gribskov Kommune i samarbejde med Avlegårds

Læs mere

SCREENING FOR MILJØVURDERING

SCREENING FOR MILJØVURDERING Bilag 1 SCREENING FOR MILJØVURDERING Indsatsplan for indsatsområdet omkring Guldbæk og Øster Hornum En plan for beskyttelse af drikkevandet Baggrund og formål Indsatsplanen for Guldbæk og Øster Hornum

Læs mere

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan

Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan Forhold relevant (væsentligt) Forhold relevant (uvæsentligt) Forhold ikke relevant Miljøscreening af forslag til tillæg nr. 2 til Helsingør Kommunes spildevandsplan 2012-2026. Tillægget til spildevandsplanens

Læs mere

Screeningen er gennemført for at afklare, hvorvidt nedlæggelsen af DuPonts interne renseanlæg, kan føre til væsentlige påvirkninger på miljøet.

Screeningen er gennemført for at afklare, hvorvidt nedlæggelsen af DuPonts interne renseanlæg, kan føre til væsentlige påvirkninger på miljøet. Bilag 2b: Miljøscreening af tillæg 5 (Dupont) til Spildevandsplanen for Billund Kommune 2011-2018 Byg & Plan, den 21/12/16 Billund Kommune har i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser

Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser Bilag 1: Screening Anmeldeskema og vurdering Screening af planers/programmers miljømæssige konsekvenser (Jf. lovbek. nr. 448 af 10. maj 2017 med senere ændringer). Screening af: Plan / program: Lokalplan

Læs mere

Screening af forslag til Lokalplan 126 for Idrætsområde på Vestamager i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Screening af forslag til Lokalplan 126 for Idrætsområde på Vestamager i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Screening af forslag til Lokalplan 126 for Idrætsområde på Vestamager i henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer Lovgrundlag: I henhold til lov om miljøvurdering af planer og programmer

Læs mere

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil

Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Tjekliste Miljøvurdering af spildevandsplan eller tillæg dertil Læsevejledning Offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer, der kan få en væsentligt indvirkning på miljøet,

Læs mere

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer

Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Miljøscreening i henhold til Lov om af planer og programmer Halsnæs Kommune Projekt Lokalplan 06.32 for en tæt-lav bebyggelse på Tårnvænget Dato december 2017 Deltagere ved screeningsmøde Mette Skafte

Læs mere

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat

Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Miljøvurdering af planer og programmer - screeningsnotat Lokalplan/kommuneplantillæg nr.: Svanelundsvej ny boligbebyggelse Kontor/team: Team Plan Sagsbehandler: Tonni Hansen og Erhvervsudvikling Sags.nr.:

Læs mere

MILJØVURDERING AF PLANER - TJEKLISTE 26. marts 2015

MILJØVURDERING AF PLANER - TJEKLISTE 26. marts 2015 MILJØVURDERING AF PLANER - TJEKLISTE 26. marts 2015 Læsevejledning Lov om miljøvurdering af planer og programmer indebærer, at offentlige myndigheder skal foretage en miljøvurdering af planer og programmer,

Læs mere

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning.

Afgørelsen om ikke at gennemføre en miljøvurdering skal offentliggøres af myndigheden med begrundelsen herfor og medfølgende klagevejledning. Miljøscreening af regnvandsbassin ved rundkørslen Nørre Snede Nord Tillæg nr. 8 til Ikast-Brande Spildevandsplan 2010-2021. Planen er omfattet af 3 i lovbekendtgørelse nr. 939 af 03-07-2013 om miljøvurdering

Læs mere

Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt tilhørende kommuneplantillæg nr. 2

Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt tilhørende kommuneplantillæg nr. 2 BORGER OG ERHVERV Screening for miljøvurdering Dato: 17. maj 2018 Sagsb.: evleg/malpe Sagsnr.: 17/44493 Dir.tlf.: 72362507 E-mail: plan@holb.dk Forslag til lokalplan 20.22, bålhytte på Munkholmøen samt

Læs mere

Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02.

Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02. NOTAT Miljøscreening i henhold til Lov om miljøvurdering af planer og programmer Forslag til lokalplan nr. 091 for udstykning af ejendom på Jerichausvej Dato: 15. februar 2016 Sagsbehandler: mfels J.nr.:01.02.05-P16-14-15

Læs mere

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt

Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Miljøvurdering af lokalplan Screening afgørelse om miljøvurderingspligt Forslag til kommuneplantillæg nr. 15 og lokalplanforslag nr. 629 Planens indhold Den eksisterende lokalplan, nr. 58 Gadstrup Erhvervspark,

Læs mere

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads

Planlægning for opstilling af 3 stk. V52 850 KW Vestas vindmøller ved Nørregård nord for Klemensker med tilhørende adgangsvej og service-/vendeplads Bornholms Regionskommune Screening vedr. evt. miljøvurdering af planer for vindmøller ved Krashave Forsiden skal altid udfyldes. De øvrige sider er hjælpeværktøj til brug for udfyldelse af forsiden. Navn

Læs mere

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer

Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer By og Landskab, Plan Dato: 31. oktober 2013 Sagsnr.: Dok.id.: Sagsbeh.: aso / moho Tjekliste til miljøvurdering af planer eller programmer Det udfyldte skema bruges til at afgøre, om der er tale om en

Læs mere

SMV-screening af planer og programmer

SMV-screening af planer og programmer Generelle oplysninger Navn på plan Tillæg 5 til Spildevandsplan 2012-2020: Opdatering af spildevandsplan og tidsplan for Gammel Stevns Dato for screeningen Januar 2015 Screenet af AnniJJ, Heidkjae, SteRoe,

Læs mere

Screening for miljøvurdering af:

Screening for miljøvurdering af: Screening for miljøvurdering af: Forslag til tillæg nr. 10 til spildevandsplan 2010 2020 Det justerede betalingsprincip ESØ 90 I/S Udarbejdet den 27. oktober 2014 Screening for miljøvurdering Side 2 INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser

Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af planens/programmets miljømæssige konsekvenser Screening af: Planstrategi 2019 Kort beskrivelse af planen: Planstrategi 2019 er udarbejdet med henblik på at beskrive, hvilke områder, emner

Læs mere