Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 3 4 2014"

Transkript

1 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Transportministeren byder kinesiske entreprenører velkommen Et af Kinas store statsejede entreprenørselskaber, China Communication Construction Company (CCCC), skal byde ind på udbygningen af det danske tognet for Nordsø-milliarderne. Sådan lyder det fra transportminister Pia Olsen Dyhr, som i denne uge har præsenteret togprojektet for den kinesiske virksomhed. Adm. Direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, mener, at det er "blåøjet at tro, at det ikke vil ske med statspenge i ryggen", og han påpeger, at "det gavner ikke Danmark, hvis Finansministeriet igen ensidigt fokuserer på prisen". CCCC har haft problemer med andre byggerier i Europa og ifølge Lars Storr-Hansen har medlemsvirksomheder oplevet kinesiske konkurrenter tilbyde deres ansatte ringe arbejdsvilkår. Kilde: Artikel fra Børsen, 1. sektion, side 22, d. 22. januar 2014, af Pia Elers og Hakon Redder. Skepsis over for private aktører er væk Dansk Industri står bag en opinionsmåling, der indikerer, at den største skepsis over for private aktører er væk. For private virksomheder overtager i stigende grad offentlige opgaver via udbud og offentlige-private samarbejder. 75 procent af de over respondenter i undersøgelsen mener, at samarbejdet mellem den offentlige og den private sektor kan give mere kvalitet for pengene. Branchedirektøren i DI Service, Mette Rose Skaksen, kalder det en mærkbar ændring, og hun håber, det er udtryk for, at der er sket et stemningsskift herhjemme, når det kommer til private virksomheders indtog på felter, der tidligere var forbeholdt det offentlige. Kilde: Artikel fra Berlingske, 2. sektion, side 14 og 15, d. 22. januar 2014, af Nikolai Steensgaard.

2 Nuance søges til sociale klausuler Debat: Flemming Frederiksen, næstformand i DS Håndværk & Industri, skriver: Chefkonsulent i udbud og kontraktstyring i Odense Kommune, Cecilie Schwartz Førby, udtalte forleden i P4 Fyn, at Odense Kommune vil gøre brug af sociale klausuler, når de store byggeprojekter i kommunen - Thriges Gade, Letbanen og Nyt OUH - skal i offentligt udbud. Sociale klausuler kan være flere ting, men her hører jeg, at Odense Kommune i deres udbudspolitik vil prioritere virksomheder, der har lærlinge ansat, for at sikre så mange praktikpladser til de fynske unge som muligt. Kilde: Kronik fra Fyens Stiftstidende, side 21, d. 21 januar 2014, af Flemming Frederiksen, næstfmd., DS Håndværk Industri. Social dumping bliver bremset af nye EU-regler Debat: Lasse Quvang Rasmussen, Europa-Parlamentskandidat for Socialdemokraternes Region Midtjylland og DSU, skriver: Det KAN lade sig gøre at ændre EU's regler, så de passer bedre på vores danske model, og dermed bekæmpe social dumping igennem EU. Det så vi 15. januar, da Europa-Parlamentet vedtog nye udbudsregler. Det er den endelige blåstempling fra EU's side af, at vi faktisk godt må stille krav om ordentlige arbejdsvilkår og kædeansvar, når kommuner og regioner skal have udført opgaver af private virksomheder. Kilde: Kronik fra Århus Stiftstidende, side 15, d. 21 januar 2014, af Lasse Quvang Rasmussen, Europa-Parlamentskandidat for Socialdemokraternes Region Midtjylland og DSU. Nyt psykiatrihospital i Grejsdalen Der skal bygges et nyt psykiatrihospital i Grejsdalen ved Vejle Sygehus. Den nye afdeling skal rumme 99 døgnpladser og en akutmodtagelse til voksne patienter. Desuden etableres der et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium. Nu skal Region Syddanmark vælge mellem to tilbud på, hvem der skal løse den omfattende opgave. Tilbuddene kommer fra KPC og Team OPP (med blandt andre MT Højgaard og Deas). Den nye afdeling skal rumme 99 døgnpladser og en akutmodtagelse til voksne patienter. Desuden etableres der et børne- og ungdomspsykiatrisk ambulatorium. Regionens psykiatrianlægschef Torben Kyed Larsen, siger: Vi har fået to bud på opgaven, og dem skal politikerne vælge mellem på et af sine regionsrådsmøder i februar eller marts. Derefter kan man så forme detaljerne for byggeriet sammen med hovedentreprenøren. Vi havde ikke regnet med mere end to-tre tilbudsgivere, for det er jo en kæmpestor opgave.

3 Kilde: Artikel fra Jydske Vestkysten Vejen, 1. sektion, side 13, d. 18. januar 2014, af Jesper Sørensen. Rammeaftale om udlicitering med i forhandling Det er løn, der er i centrum, ved de kommende overenskomstforhandlinger for Privat Service, Hotel og Restauration. "Vi har en forventning om, at der kommer stigninger på både løn og genetillæg. Lønnen skal følge med leveomkostningerne," siger gruppeformand Tina Møller Madsen. Hun forklarer, at forhandlingsprocessen også vil handle om at sikre tryghed i ansættelsen, og så skal der udarbejdes en rammeaftale omkring udlicitering af opgaver. Der skal flere fuldtidsstillinger i faget også, mener hun. Kilde: Artikel fra Fagbladet 3F, 1. sektion, side 43, d. 17. januar 2014, af Marianne Troelsen Skou. Udlandet giver konkurrence Der foregår adskillige større danske anlægsprojekter lige i øjeblikket - og disse er ikke blot interessante i andedammen. Også udlandet begynder at bejle til opgaverne som entreprenører på nye supersygehuse, motorveje og andre store byggerier. Det betyder, at danske entreprenører skal gøre sig klar til international konkurrence. Et svagt punkt er de lave lønninger, som udenlandske arbejdsgivere kan slippe af sted med at give deres folk - her hjælper klausuler en del, men det er alligevel vigtigt for danske arbejdsgivere at manøvrere i markedet med øje på udlandet også. Kilde: Artikel fra Licitationen, 1. sektion, side 4, d. 17. januar 2014, af Redaktionen. Udbudsfri renovering kan spare dig for millioner Johan Schrøder, godsejer, sparede millioner ved at droppe udbud, da hans ejendom, Aggersvold Gods på Vestsjælland, skulle renoveres. Han mener, at udbud koster for meget, og at danske myndigheder har en langt skrappere fortolkning af EU-reglerne og af, hvornår der skal laves offentlige udbud i forhold til vores nabolande. "Dem, som gerne vil have offentlige ordrer, bruger utroligt mange ressourcer på at udregne tilbud. Når man så har vundet et offentligt udbud, viser det sig i ni ud af ti tilfælde, at der er ting, man ikke havde tænkt på, da man udbød projektet." De rådgivende ingeniører i Danmark, FRI, var sidste sommer ude med riven over for udbudsprocesser, som foreningen har beregnet årligt koster branchen 300 mio. kr. "Hele dette udbudsræs koster mindst 10 pct. af de samlede udgifter. De 10 pct. får vi ikke noget for. Pengene kommer ikke op af jorden, de skal tjenes," understreger

4 Kurt Palmquist, indehaver af den rådgivende ingeniørvirksomhed S.E. Brockhuus, der stod i spidsen for den ti år lange renovering af godset. Kilde: Artikel fra Børsen, 2. sektion, side 5, d. 16. januar 2013, af Thomas Ziegler. Danske håndværkere bygger sygehuset i Skejby De sociale klausuler - et krav til entreprenøren for at modvirke skævvridning - har virket. På byggepladsen i Skejby, hvor det nye supersygehus tager form, er højst 20 ud af 500 mand på pladsen udlændinge. Og på selve byggepladsen er byggechef Søren Overgaard godt tilfreds. Han ser ikke nogen fare for, at udlændinge på grund af de strenge klausuler ligefrem bliver holdt ude: "Det har vi ingen problemer med, og vi udbyder det også i EU-udbud, men vi har bare lavet nogle klausuler og nogle forhold, der sikrer, at det skal være ordentligt at være her. Det skal ikke være sådan, at bare fordi man kommer langvejs fra, kan man få nogle dårligere forhold, end hvad der ellers gælder her i Danmark," siger han. Kilde: Artikel fra Dr.dk, d. 16. januar 2014, af Villy Vestergaard. Udlændinge snupper danske jobs Eksperter spår, at udlændinge vil blive ansat i mange af de job, der bliver skabt ved de kommende danske megaprojekter som anlæggelse af supersygehuse, Femern Bælt-forbindelse og elektrificeringen af jernbanerne. Er der for lille et arbejdsudbud i Danmark i forhold til efterspørgslen, giver det et pres på lønningerne. Og kan de store ofte udenlandske koncerner, der får anlægs- og byggeopgaverne, ikke få dansk arbejdskraft, tager de selv arbejdskraften med udefra, siger administrerende direktør for Sund & Bælt Holding, Leo Larsen. Kilde: Artikel fra Berlingske Tidende, 2. sektion, side 6, d. 16 januar 2014, af Bent Højgaard Sørensen. Milliarder til togfond Togfonden til 28 milliarder kroner skal blandt andet elektrificere jernbanenettet til 8,7 milliarder kroner og en ny bro over Vejle Fjord til 4,3 milliarder kroner. Det er på tide, at Danmark får en elektrificeret jernbane, så vi i fremtiden får en mere effektiv og grøn togdrift, siger branchedirektør i DI Transport, Michael Svane. Beregninger fra Danske Anlægsentreprenører viser, at milliardinvesteringen vil skabe arbejdspladser i Danmark. Anlægsinvesteringer i denne skala vil have effekt i hele branchen lige fra anlægsbranchen til leverandører, siger Henrik Garver, adm. direktør i FRI - Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

5 Kilde: Artikel fra Licitationen, 1. sektion, side 2, d. 15. januar 2014, af Camilla Bergsagel Nielsen. Bygherreforeningen vil have fleksible udbudsregler Nu vil Bygherreforeningen forsøge at gøre de udbudsregler, der tvinger offentlige bygherrer til at gå meget stringent til opgaverne, mere fleksible. Men samtidig må systemet, der hindrer underhåndshandler, ikke sættes over styr, lyder det fra en tidligere projektdirektør i Region Hovedstaden. Bygherreforeningens direktør Henrik Bang påpeger, at når det lykkes at få bragt udbudsreglernes påvirkning ned i et fornuftigt leje, så vil det være vigtigt at få styrket bygherrernes kompetencer, så de kan høste fordelene af de nye friheder. Kilde: Artikel fra Licitationen, 1. sektion, side 5, d. 14. januar 2014, af Camilla Bergsagel Nielsen. Udbudsegnede opgaver for milliarder I en ny redegørelse peger Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på, at der er udbudsegnede opgaver for 288 milliarder kroner, der endnu ikke er udsat for åben konkurrence. Det bakker Dansk Erhverv op om og inviterer derfor kommuner, regioner og staten til dialog om at få realiseret de store gevinster. Det er et meget markant budskab fra konkurrencemyndighederne. Opgaver til 288 milliarder kroner er så ufatteligt stort et beløb, at det er helt uforståeligt, at der ikke bliver gjort mere for at se på potentialerne i øget offentligt-privat samarbejde, siger chef for offentlig-privat samarbejde i Dansk Erhverv, Jakob Scharff. Kilde: Artikel fra Danskerhverv.dk, d. 13. januar 2014, af Jakob Scharff. Der skal fokus på totaløkonomi igennem OPP-samarbejde Administrerende direktør i Wicotec Kirkebjerg, Bjørn H. Krarup, mener, at byggebranchen ønsker mere fokus på totaløkonomi, og en af de mest oplagte veje hertil er samarbejdet mellem offentlige og private aktører. Koncerndirektør i Kemp & Lauritzen, Allan Jørgensen, er enig med sin kollega fra Wicotec Kirkebjerg, når det kommer til fordelene ved OPP-samarbejdet. Dog er der nogle udfordringer, for de politiske rammer er mangelfulde i forhold til at tænke totaløkonomi ind i byggeriet og så mangler branchen store spillere, som kan være med til at drive OPP-samarbejdet frem. Kilde: Artikel fra Building-supply.dk, d. 13. januar 2014, af Stefan Buur Hansen.

6 Staten kan spare adskillige milliarder Hvis man i staten havde effektiviseret lige så meget, som kommunerne har gjort de sidste fire år, så ville færre være beskæftigede i den statslige del af den offentlige sektor. Personalereduktionen kan eventuelt. ske ved naturlig afgang. Man skal jo huske, at der er rigtig mange offentligt ansatte, som årligt forlader den offentlige sektor som følge af pensionering, jobskifte til det private med videre. Herudover ligger der effektiviseringsmuligheder gennem nedbringelse af administration, øget udlicitering, ligesom man kan overveje at sammenlægge ministerier mv., siger cheføkonom i Cepos, Mads Lundby Hansen. Kilde: Artikel fra Information, 1. sektion, side 7, d. 10. januar 2014, af CDA. Togudbud skader samfundet Topchefen i DSB fastslår, at det indebærer store risici, hvis man vælger at udlicitere, samtidig ønsker konkurrenter og politikere at få sendt endnu mere af togtrafikken i udbud. Man skal tænke sig grundigt om. Der er risiko for, at man ender med at nationalisere alle tabene og alle de svære opgaver og så falder for fristelsen og privatiserer de attraktive strækninger og alle godterne, siger Jesper Lok, DSB's adm. direktør. Kilde: Artikel fra Jyllands-Posten, side 1, d. 10. januar 2014, af Jesper Kongstad. Færre offentlige udbud vækker bekymring Debat: sundhedsordfører for Venstre, Sophie Løhde, skriver: Selvom det er gået stødt opad de sidste syv år med antallet af offentlige udbud, kunne man for nylig i Berlingske læse, at kurven tog et knæk nedad i Øget konkurrence om offentlige udbud er vigtig for at kunne levere serviceydelser af høj kvalitet til borgerne. Derfor vækker opbremsningen på dette område stor bekymring. "Den manglende konkurrenceudsættelse af de offentlige opgaver betyder ikke alene, at borgerne får mindre velfærd for pengene. Det betyder også, at verdens største offentlige sektor bliver mindre effektiv samtidig med, at samfundet går glip af vækst og nye arbejdspladser i det private. Det er en slags offentlig overbetaling af det offentlige, finansieret af landets skatteydere. Kilde: Kronik fra Berlingske, 1. sektion, side 31, d. 9. januar 2014, af Sophie Løhde, sundhedsordfører, MF (V).

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 11 12 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Udbudsmateriale skal være professionelt Hvis kritikken af, at udbudsmateriale i større projekter er mangelfuld

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 7 8 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 7 8 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 7 8 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Udlicitering af plejeopgaver i vente Det udbudsmateriale fra Finansministeriet, som Politiken er i besiddelse

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 9 10 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Store krav til dyre udbud Der er nok nogle firmaer, der sidder og ærgrer sig lidt over, at de ikke er blevet

Læs mere

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN

NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN 04/11 2013 NYT NYHEDSBREV FRA LO HOVEDSTADEN INDHOLD: Nyt nyhedsbrev fra LO Hovedstaden... 2 Regeringen vil styrke kontrolindsatsen mod social dumping... 3 Hvad vil din borgmesterkandidat gøre ved social

Læs mere

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE

Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE Beskæftigelsesudvalget 2013-14 BEU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 369 Offentligt T A L E Samråd i Beskæftigelsesudvalget den 14. maj 2014 kl. 8.00-9.20, alm. del, samrådsspørgsmål AE 6. maj 2014 J.nr.

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 5 6 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 5 6 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 5 6 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Kompliceret milliardudbud Licitation for Vejdirektoratets store vedligeholdsudbud, til en anslået værdi på

Læs mere

DI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov

DI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov 8. januar 2015 ANBR DI-2014-08011 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jakobsens Vej 35 2500 Valby Att. Signe Schmidt Brevet er sendt pr. e-mail til rzn@kfst.dk DI s høringssvar til udkast til forslag

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 13 14 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Økonom: Gerne mere udbud Der var glæde at spore hos cheføkonomen i den liberale tænketank Cepos, efter

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Lobbyopgave burde have været i udbud PR-bureauet Waterfront er sammen med Region Syddanmark blevet meldt

Læs mere

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S

F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S F A K T A O D E N S E M U S I K - O G T E A T E R H U S Odense Musik- og Teaterhus bliver et levende hus med fremragende scene- og konferencefaciliteter, Syddansk Musikkonservatorium og Skuespillerskole,

Læs mere

Multikulturelt arbejdsmiljø er en selvfølge. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING Lokale virksomheder med internationalt perspektiv

Multikulturelt arbejdsmiljø er en selvfølge. Sjælland & Øerne. FRA DIN LOKALAFDELING Lokale virksomheder med internationalt perspektiv LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF SJÆLLAND & ØERNE LOKALE NYHEDER FRA FØDEVAREFORBUNDET NNF LILLEBÆLT-FYN Sjælland & Øerne Samarbejdet på tværs af nationaliteter fungerer rigtig godt og giver generelt

Læs mere

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå.

Til deres beskrivelser af en byggebranche, der var gået fuldstændig i stå. Kære venner! For halvandet år siden det var dengang Lars Løkke var statsminister - modtog jeg et brev fra nogle murersvende. De prøvede at komme i kontakt med nogen inde på Christiansborg. De var dødtrætte

Læs mere

Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron

Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron Leo Larsen, adm. dir. Sund & Bælt Holding A/S Femern Bælt: Hvad har vi lært af Storebælt og Øresundsbron 8. januar 2009 Disposition Sund & Bælts opgaver Sammenligning af de faste forbindelser Organisation

Læs mere

Innovation og samarbejde i bygge- og ejendomsbranchen

Innovation og samarbejde i bygge- og ejendomsbranchen Innovation og samarbejde i bygge- og ejendomsbranchen Tirsdag den 17. november kl. 09.00-13.00 INDLÆGSHOLDERE Christian Listov-Saabye, Administrerende direktør, MOE A/S Christian Listov-Saabye har siden

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 27 32 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 27 32 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 27 32 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Kommunes udbudspolitik kritiseres Kalundborg Kommune kritiseres nu for deres udbudspolitik af Venstres

Læs mere

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag.

Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Villy Søvndals tale 1. Maj 2011 Hej med Jer alle sammen. Tak for invitationen til at tale her i Fælledparken. Det er fantastisk at være sammen med Jer på denne særlige dag. Første maj. En festdag, hvor

Læs mere

Jobfremgang på tværs af landet

Jobfremgang på tværs af landet 1K 2008 2K 2008 3K 2008 4K 2008 1K 2009 2K 2009 3K 2009 4K 2009 1K 2010 2K 2010 3K 2010 4K 2010 1K 2011 2K 2011 3K 2011 4K 2011 1K 2012 2K 2012 3K 2012 4K 2012 1K 2013 2K 2013 3K 2013 4K 2013 1K 2014 2K

Læs mere

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet:

INVESTER I ODENSE Følg Odenses udvikling på: Få løbende nyt om Odenses INFO byudviklingsprojekter i nyhedsbrevet: INVESTER I ODENSE ODENSE - Fra stor dansk by til dansk storby Odense er en by i rivende udvikling. Inden for de kommende 10-15 år vil investeringer for 24 mia. kr. transformere Odense fra stor dansk by

Læs mere

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os.

I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Kim Simonsen tale 1. maj Det talte ord gælder. I dag mindes vi de kampe, vi har kæmpet. Og vi taler om de kampe, der ligger foran os. Men måske skulle vi ikke kun kalde det en kampdag. Måske skal vi også

Læs mere

Indslaget er på hjemmesiden annonceret under overskriften: Flere ledige var ligefrem en forudsætning for dagpengereformen.

Indslaget er på hjemmesiden annonceret under overskriften: Flere ledige var ligefrem en forudsætning for dagpengereformen. Forudsætning for dagpengereformen. Det følgende er en afskrift af P1 Orientering, fredag den 2. november 2012, kl. 16.09 17.00. Det konkrete indslag blev bragt 16.44, jf. DR s hjemmeside. Indslaget er

Læs mere

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk

Indenfor fem til ti år kan det her erhverv være helt væk Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen - UgebrevetA4.dk 14-01-2016 22:00:42 LØNPRES Direktør: Indslusningsløn vil trække tæppet væk under transportbranchen Af Mathias Svane

Læs mere

Harald Børsting 1. maj 2014

Harald Børsting 1. maj 2014 Harald Børsting 1. maj 2014 Lokale taler: Helsingør, København, Køge og Roskilde I LO har vi 1 million lønmodtagere. Det er 1 million stemmer i debatten. I debatten om arbejdsløshed og beskæftigelsespolitik.

Læs mere

Højere kvalitet når private løser velfærdsopgaverne

Højere kvalitet når private løser velfærdsopgaverne Højere kvalitet når private løser velfærdsopgaverne AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE, CAND.SCIENT.POL OG VELFÆRDSPOLITISK FAGCHEF RASMUS LARSEN LINDBLOM, CAND.SCIENT.POL RESUMÉ Borgere har et valg mellem

Læs mere

EUROPAMESTER Flexicurity får arbejdsløse rekordhurtigt i job Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Tirsdag den 5.

EUROPAMESTER Flexicurity får arbejdsløse rekordhurtigt i job Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Tirsdag den 5. EUROPAMESTER Flexicurity får arbejdsløse rekordhurtigt i job Af Lærke Øland Frederiksen @LaerkeOeland Tirsdag den 5. april 2016, 05:00 Del: Vi kan takke vores fleksible arbejdsmarked for, at vi er så hurtige

Læs mere

Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse

Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse Regeringen 24. maj 2012 Kommissorium for trepartsforhandlinger om en stærkere dansk konkurrenceevne, vækst og øget jobskabelse Danmark har været hårdt ramt af det internationale økonomiske tilbageslag

Læs mere

OK? Privat børnepasning presser pædagogløn Af Freja Wedenborg Mandag den 18. april 2016, 05:00

OK? Privat børnepasning presser pædagogløn Af Freja Wedenborg Mandag den 18. april 2016, 05:00 OK? Privat børnepasning presser pædagogløn Af Freja Wedenborg Mandag den 18. april 2016, 05:00 Del: Stadig flere pædagoger og pædagogmedhjælpere arbejder uden overenskomst i private daginstitutioner med

Læs mere

Område: Regional Udvikling Afdeling: Strategi og analyse Dato: 16. juli 2009

Område: Regional Udvikling Afdeling: Strategi og analyse Dato: 16. juli 2009 Notat Kreative borgere i Region Syddanmark Borgerpanelet om innovation og kreativitet. Næsten 8 ud af 10 borgere synes, at de bruger deres kreative evner på jobbet. 18 procent er mest kreative uden for

Læs mere

Flygtninge er oftere selvstændige end danskere

Flygtninge er oftere selvstændige end danskere 21. marts 2016 ARTIKEL Af Kristian Stokholm Flygtninge er oftere selvstændige end danskere 11 procent af flygtninge i beskæftigelse er selvstændige, mens tallet for etniske danskere blot er 6 procent.

Læs mere

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice

DANSK BYGGERIS årsdag 2015. Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København. Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice DANSK BYGGERIS årsdag 2015 Onsdag den 29. april Tivoli Congress Center, København Dansk Byggeris årsdag sponsoreres af Byggeriets forsikringsservice 1 PROGRAM FREMTIDENS ARBEJDSMARKED Ordstyrer: Cecilie

Læs mere

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse KERTEMINDE Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på opgaven.

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny politistation i udbud som OPP En ny politistation i Holstebro til Midt og Vestjyllands politi er sendt

Læs mere

OVERVÅGNING? Læger og sygeplejersker skal spores med chip Af Cecilie Agertoft Mandag den 8. februar 2016, 05:00

OVERVÅGNING? Læger og sygeplejersker skal spores med chip Af Cecilie Agertoft Mandag den 8. februar 2016, 05:00 OVERVÅGNING? Læger og sygeplejersker skal spores med chip Af Cecilie Agertoft Mandag den 8. februar 2016, 05:00 Del: De nye supersygehuse skal være effektive. Derfor vil man indføre elektroniske systemer,

Læs mere

UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00

UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00 UDEN FOR JOBFESTEN Jobvækst går uden om 28 kommuner Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 25. maj 2016, 05:00 Del: Der er gang i økonomien i Danmark, og der bliver skabt en masse nye job. Men langt

Læs mere

Opgavedel A: Paratviden om økonomi

Opgavedel A: Paratviden om økonomi Prøve i økonomi Denne prøve består af en hel række delopgaver. Du skal besvarer så mange som muligt opgaven er lavet, så det helst ikke skulle være muligt at alle når at besvarer alle opgaver på den givne

Læs mere

Deltidsjob kan få seniorer til at udskyde pensionen

Deltidsjob kan få seniorer til at udskyde pensionen GLIDENDE OVERGANG Deltidsjob kan få seniorer til at udskyde pensionen Af Cecilie Agertoft Mathias Svane Kraft Mandag den 7. december 2015, 05:00 Del: 117 59 Et flertal af danskere mellem 55 og 62 år er

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 49 50 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Motorvej til 200 millioner i udbud I forbindelse med motorvejsprojektet mellem Holbæk og Kalundborg søger

Læs mere

Små og mellemstore virksomheders deltagelse i udbud

Små og mellemstore virksomheders deltagelse i udbud - 2013 Små og mellemstore virksomheders deltagelse i udbud Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jacobsens vej 35 2500 Valby Tlf. +45 41 71 50 00 E-mail: kfst@kfst.dk On-line ISBN 978-87-7029-529-1 Analysen

Læs mere

Bilag 3a Foreløbig oversigt over igangsatte eller planlagte initiativer hos Vækstforums parter

Bilag 3a Foreløbig oversigt over igangsatte eller planlagte initiativer hos Vækstforums parter Område: Regional Udvikling Udarbejdet af: Christian Nordbek Afdeling: Erhvervsudvikling og Udviklingsområder E-mail: christian.brincker.nordbek@regionsyddanmark.dk Journal nr.: Telefon: 76631902 Dato:

Læs mere

Kort om privathospitaler

Kort om privathospitaler Klik for at redigere i master Kort om privathospitaler September 2014 Hvorfor privathospitaler? Et sundhedsvæsen med mere konkurrence vil bidrage til at sikre højere kvalitet og patienttilfredshed og give

Læs mere

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45

Dagpengeaftale ligger på den flade hånd - UgebrevetA4.dk 20-10-2015 10:05:45 HURTIG AFTALE Dagpengeaftale ligger på den flade hånd Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Iver Houmark Andersen @IHoumark Tirsdag den 20. oktober 2015, 05:00 Del: Der er udsigt til hurtigt at kunne lande

Læs mere

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER

INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER 12/11 2013 INVESTERINGER SKABER ARBEJDSPLADSER INDHOLD: Fremtidens vækst går gennem bredbånd... 2 Højeste offentlige investeringer i 30 år... 3 Kan DI levere praktikpladserne?... 4 København: S, SF og

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 43 44 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 43 44 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 43 44 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Energinet.dk vil investere en milliard Energinet.dk vil frem mod 2018 investere en milliard kroner i et

Læs mere

Sjælland & Øerne. Fødevarearbejdsplads 2016. Bornholmerne går på 4-dages arbejdsuge. Mangel på bagerog slagterlærlinge TEMA:

Sjælland & Øerne. Fødevarearbejdsplads 2016. Bornholmerne går på 4-dages arbejdsuge. Mangel på bagerog slagterlærlinge TEMA: 4/2015 Sjælland & Øerne TEMA: Fødevarearbejdsplads 2016 Bekymringer på Danish Crown Rønne Bornholmerne går på 4-dages arbejdsuge Rift om ungdommen: Mangel på bagerog slagterlærlinge Henriks kommentar Fødevarearbejdsplads

Læs mere

INDBYDELSE. Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference

INDBYDELSE. Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu. Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference INDBYDELSE Vi byder velkommen til Beskæftigelsesrådets forårskonference Udfordringer i beskæftigelsespolitikken hvad gør vi lige nu Beskæftigelsesregion Syddanmark Det regionale Beskæftigelsesråd i Syddanmark

Læs mere

Lavere marginalskat kan skaffe Danmark flere

Lavere marginalskat kan skaffe Danmark flere Organisation for erhvervslivet 19. februar 2009 Lavere marginalskat kan skaffe Danmark flere højtuddannede AF CHEFKONSULENT MORTEN GRANZAU NIELSEN, MOGR@DI.DK OG ØKONOMISK KONSULENT TINA HONORÉ KONGSØ,

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 16 17 2015 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Kommuner skal tvinges til at sætte opgaver i udbud ifølge Venstre Hvis blå blok vinder det kommende folketingsvalg,

Læs mere

1. maj-tale LO-sekretær Marie-Louise Knuppert

1. maj-tale LO-sekretær Marie-Louise Knuppert 1. maj-tale LO-sekretær Marie-Louise Knuppert I dag er det vigtigt at huske, at 1. maj er arbejdernes internationale kampdag. I Danmark er 1. maj både en kampdag og en festdag! Men rundt om i verden ser

Læs mere

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse.

Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. /2IRUPDQG+DUDOG% UVWLQJ PDM Det stærkeste våben, vi har i LO-fagbevægelsen, er vores sammenhold. På arbejdspladsen, i fagforeningen og i hele vores bevægelse. Det er nemt at holde sammen i medgang. Det

Læs mere

TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00

TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00 TILSYN Arbejdstilsynet trues af massefyring - igen Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Onsdag den 26. august 2015, 05:00 Del: En stor del af Arbejdstilsynets aktiviteter har været baseret på midlertidige

Læs mere

Især industrien vil mangle faglærte

Især industrien vil mangle faglærte November 2013 Især industrien vil mangle faglærte Claus Rosenkrands Olsen, chefkonsulent i DI, Clo@di.dk Danske virksomheder har udsigt til massiv mangel på faglærte i løbet af få år. Nye tal fra DI viser,

Læs mere

Vi er også elektrikere!

Vi er også elektrikere! Vi sørger for Danmarks elektrikere Vi er også elektrikere! Der er en ting, der gør Dansk El-forbund til noget særligt. Vi beskæftiger os med dit fag. Faktisk har de fleste af os selv en baggrund som elektrikere.

Læs mere

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet

Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet 2015 Fælles fynsk beskæftigelsesstrategi vedr. bygge/anlægsområdet Baggrund Flere af de fynske byggerier er nu i gang. Den positive udvikling på de store byggepladser og bygge- og anlægsbranchen generelt

Læs mere

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00

OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 OUTLANDISH Tænketank: Udlændingestop ville koste 23 mia. om året Af Andreas Bay-Larsen @andreasbay Torsdag den 4. juni 2015, 05:00 Del: Danmark får brug for at hente 150.000 flere udlændinge ind på arbejdsmarkedet

Læs mere

Ejendomsdagene EJENDOMSDAGENE. - Risiko og rejsegilde

Ejendomsdagene EJENDOMSDAGENE. - Risiko og rejsegilde Ejendomsdagene - Risiko og rejsegilde Er du Platin-medlem af Estate More Club deltager du gratis på Ejendomsdagene 2016 - Læs mere om alle fordelene ved Estate More Club her - Risiko og rejsegilde Executive

Læs mere

Ungdomsgaranti til Alle!

Ungdomsgaranti til Alle! Ungdomsgaranti til Alle! DSU s bud på en målrettet og effektiv indsats mod ungdomsarbejdsløsheden Min søn på 19 år kender ikke begrebet ungdomsarbejdsløshed, og sådan skal det fortsat være. Det skal forblive

Læs mere

Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv.

Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv. Det offentliges rolle i forhold til sygefravær, kontanthjælp, førtidspension mv. Seminar i Arbejdsmarkedskommissionen Thomas Mølsted Jørgensen Juni 2008 1 Andelen af modtagere af sygedagpenge, der ender

Læs mere

NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER

NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER NYHEDSBREVET DANSKE REGIONER Nr 3. / 11. februar 2009 Dampfærgevej 22 Postboks 2593 2100 København Ø T 35 29 81 00 F 35 29 83 00 www.regioner.dk Økonomi Regioner kan skaffe 3000 arbejdspladser Hvis regeringen

Læs mere

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012

Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 Statsminister Helle Thorning-Schmidts tale 1. maj 2012 - Det talte ord gælder - Det bliver heldigvis 1. maj hvert år. For 1. maj er en dag, hvor vi samles for at vise at fællesskab og solidaritet er vigtigt.

Læs mere

Medarbejderudvikling øger optimismen

Medarbejderudvikling øger optimismen TREPART AMU skal tilpasses efterspørgslen Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Onsdag den 2. september 2015, 05:00 Del: Der er hårdt brug for uddannelser, der i højere grad matcher virksomhedernes behov, mener

Læs mere

Fakta om konkurrenceudsættelse 2014 STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE

Fakta om konkurrenceudsættelse 2014 STATUS PÅ KOMMUNERNES KONKURRENCEUDSÆTTELSE Fakta om konkurrenceudsættelse 2014 KØBENHAVN Konkurrence om opgaveløsningen konkurrenceudsættelse opnås ved, at kommunen sender opgaven i udbud. Private virksomheder og evt. kommunen selv byder ind på

Læs mere

VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00

VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00 VIDENSSAMFUND? På hver sjette arbejdsplads er der nul uddannelse Af Iver Houmark Andersen @IHoumark Onsdag den 16. december 2015, 05:00 Del: En undersøgelse blandt tillidsrepræsentanter hos 3F afslører,

Læs mere

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig

Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig Finansudvalget 2010-11 Aktstk. 76 Svar på 8 Spørgsmål 1 Offentligt INSPIRATIONSPUNKTER 7. februar 2011 Samrådsmøde den 8. februar 2011 om planerne vedr. risikovillig kapital Inspirationspunkter Jeg vil

Læs mere

Man må rose DA for at være præcise i deres forslag om at beskære overførselsindkomsterne. Men man skal bare være klar over konsekvenserne.

Man må rose DA for at være præcise i deres forslag om at beskære overførselsindkomsterne. Men man skal bare være klar over konsekvenserne. SÆNKELOFT Erhvervsråd: DA-reformer vil sende 50.000 ud i fattigdom Af Michael Bræmer @MichaelBraemer Mia Fanefjord Pedersen Onsdag den 17. juni 2015, 05:00 Del: DA vil få 85.000 flere i arbejde ved at

Læs mere

UDFLYTNING AF STATSLIGE ARBEJDS- PLADSER

UDFLYTNING AF STATSLIGE ARBEJDS- PLADSER UDFLYTNING AF STATSLIGE ARBEJDS- PLADSER Toprække UDFLYTNING SKAL STYRKE ARBEJDS- MARKEDET FOR HØJTUDDANNEDE UDEN FOR DE STORE BYER Den 27. januar besøgte 30 medlemmer af REG LAB Christiansborg til en

Læs mere

FRI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov

FRI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jakobsens Vej 35 2500 Valby Att. Signe Schmidt Ref.: HG/hg E-mail: hg@frinet.dk 7. januar 2015 Sendt pr. e-mail til rzn@kfst.dk FRI s høringssvar til udkast til

Læs mere

børn og ældre Milliardmarked for madservice i kommunerne Estimeret værdi af markedet for madservice i de danske kommuner

børn og ældre Milliardmarked for madservice i kommunerne Estimeret værdi af markedet for madservice i de danske kommuner Organisation for erhvervslivet September 2009 Kæmpe markedspotentiale i kommunal madservice til børn og ældre AF CHEFKONSULENT LISE WALBOM, LICW@DI.DK, CHEFKONSULENT PETER BAY KIRKEGAARD, PBKI@DI.DK og

Læs mere

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER]

FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] FORSIKRING & PENSIONS ÅRSMØDE DEN 7. MAJ 2015 [KUN DET TALTE ORD GÆLDER] [Indledning] Tak for invitationen til at komme her i dag. Og lad mig gå lige til sagen og tale lidt om socialisme. Jeg kan huske,

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 42 43 2015 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Små leverandører presset ud i kartelkaos Den lille danske rådgivervirksomhed Conmoto oplever en dybfølt

Læs mere

Beskæftigelsesregion Syddanmark ERHVERVSSTRUKTUREN I SYDDANMARK

Beskæftigelsesregion Syddanmark ERHVERVSSTRUKTUREN I SYDDANMARK Beskæftigelsesregion Syddanmark ERHVERVSSTRUKTUREN I SYDDANMARK April 2014 Erhvervsstrukturen i Syddanmark Indledning Analysen om erhvervsstrukturen i Syddanmark giver et overblik over den aktuelle erhvervs-

Læs mere

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup

LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup LO Rebild holdt storstilet 1. maj i Terndrup Terndrupcentrets torv var næsten ikke stort nok, så mange var mødt frem, da formanden for LO Rebild, Allan Busk, bød velkommen til de mange fremmødte. Men der

Læs mere

FØR STOPPER. Overvejelser før du stopper på arbejdsmarkedet

FØR STOPPER. Overvejelser før du stopper på arbejdsmarkedet FØR DU STOPPER Overvejelser før du stopper på arbejdsmarkedet Efter mange år som farmakonom på arbejdsmarkedet kommer der et tidspunkt, hvor du begynder at overveje, hvordan din afgang fra arbejdsmarkedet

Læs mere

Foreløbige bemærkninger til den kommende danske implementering af kontroldirektivet (udbud)

Foreløbige bemærkninger til den kommende danske implementering af kontroldirektivet (udbud) Konkurrencestyrelsen Center for offentlig konkurrence Att. Kontorchef Pia Ziegler Nyropsgade 30 1780 København V 10. september 2009 Foreløbige bemærkninger til den kommende danske implementering af kontroldirektivet

Læs mere

MiljøForum Fyn Byggeri indbyder til temamøde: - sparring med fynske byggeprojekter, der efterspørger miljøvenlige byggematerialer for 5-6 mia.kr.

MiljøForum Fyn Byggeri indbyder til temamøde: - sparring med fynske byggeprojekter, der efterspørger miljøvenlige byggematerialer for 5-6 mia.kr. INVITATION Maj 2016 Baggrund Der er mange bygge- og anlægsprojekter i støbeskeen, heraf en del fra offentlige bygherre, der ønsker fokus på miljøhensyn under projektering og opførelse. Medlemmernes forretningsmæssige

Læs mere

I særdeleshed savner vi kvantitative og kvalitative mål for den øgede virksomhedskontakt.

I særdeleshed savner vi kvantitative og kvalitative mål for den øgede virksomhedskontakt. Fredericia Kommune Arbejdsmarkedsafdelingen Gothersgade 7000 Fredericia Att: Mogens Bak Hansen 27. aug. 2013 Beskæftigelsesplan 2014 Høringssvar fra Fredericia Erhvervsforening Fredericia Erhvervsforening

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 41 42 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Dansk Erhverv er helt gal på den Organisationen Dansk Erhverv er på den forkerte kurs, når de i Børsen

Læs mere

Lizette Risgaard 1. maj 2014

Lizette Risgaard 1. maj 2014 Lizette Risgaard 1. maj 2014 God morgen. Dejligt at være her. Er I ved at komme i 1. maj-humør? Det håber jeg sandelig. For vi har meget at snakke om i dag. Der er på ingen måder blevet mindre brug for

Læs mere

ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder

ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE, MARKEDSCHEF JAKOB SCHARFF, KONSULENT MALENE JÆPELT OG MAKROØKONOMISK MEDARBEJDER KASPER LUND NØRGAARD

Læs mere

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder

Talepapir. Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt. 18. september 2015. Det talte ord gælder Finansudvalget 2014-15 (2. samling) FIU Alm.del endeligt svar på spørgsmål 132 Offentligt Talepapir 18. september 2015 Det talte ord gælder Indledende bemærkninger Jeg er blevet bedt om at redegøre for,

Læs mere

Bro kan give bagslag

Bro kan give bagslag Bro kan give bagslag En Kattegatforbindelse kan blive til fordel for hovedstadsområdet, mens Østjylland kan miste arbejdspladser, lyder advarslen fra flere eksperter. Dette er indledningen til en artikelserie

Læs mere

Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013

Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013 Tale til afslutningsdebatten Ellen Trane Nørby, politisk ordfører, Venstre 29. maj 2013 ----------------------- DET TALTE ORD GÆLDER -------------------------- Socialdemokraternes og SFs topfolk siger,

Læs mere

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00

OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 OPRYDNING Ny DA-direktør vil luge ud i sociale ydelser Af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Af Gitte Redder Mandag den 18. januar 2016, 05:00 Del: Der skal saneres i overførselsindkomsterne. Ydelserne skal

Læs mere

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00

HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 HVEDEBRØDSDAGE Vil Mette Frederiksen ændre dansk politik for evigt? Af Gitte Redder @GitteRedder Mandag den 29. juni 2015, 05:00 Del: Den nye smalle V-regering giver Socialdemokraternes nykronede leder,

Læs mere

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf.

Notat fra DFL. På vej mod ny hovedorganisation. Danske Forsikringsfunktionærers Landsforening www.dfl.dk dfl@dfl.dk Tlf. Juli 2015 / side 1 af 5 På vej mod ny hovedorganisation Følgende notat baseret på informationer, kommentarer og spørgsmål til Bente Sorgenfrey, formand for FTF, og Kent Petersen, næstformand for FTF og

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Prækvalifikation til psykiatri-sygehus i Vejle Det nye psykiatri-sygehus i Vejle skal opføres som OPP-projekt.

Læs mere

Aftale om flere praktikpladser i 2011

Aftale om flere praktikpladser i 2011 Aftale om flere praktikpladser i 2011 I 2009 indgik regeringen, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre en række praktikpladspakker om særlige indsatser på praktikpladsområdet med henblik

Læs mere

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET

ARBEJDSMARKEDSUDVALGET 2. GENERATION ARBEJDSMARKEDSUDVALGET INDLEDNING Ved udvalgsformand René Christensen Rammer og vision Med udspring i kommuneplanen og Byrådets visioner er det Arbejdsmarkedsudvalgets strategi for de kommende

Læs mere

HK-KLUBBEN. Er du blandt de langtidsfriske? Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD. Langtidsfrisk? Læs side 2

HK-KLUBBEN. Er du blandt de langtidsfriske? Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD. Langtidsfrisk? Læs side 2 Foto: Finn John Carlsson HK-KLUBBEN Regionshuset - Sjælland Blad no. 1-2014 INDHOLD Langtidsfrisk? Læs side 2 Er du en del af fællesskabet Håber på ny MED-aftale Husk din fødselsdag Elever på besøg Brittas

Læs mere

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning.

Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Referat fra generalforsamling i Træ og Møbelgruppen Torsdag den 7. februar 2013, 3F Midtjylland, Birk Centerpark 4, i Herning. Dagsorden: 1. Velkomst v/gruppeformand Hans Jessen 2. Godkendelse af forretningsorden

Læs mere

Udbud og problemstillinger i forhold til arbejdspladser i Danmark

Udbud og problemstillinger i forhold til arbejdspladser i Danmark Udbud og problemstillinger i forhold til arbejdspladser i Danmark Ole Helby Petersen Seniorforsker, ph.d. olhe@kora.dk Analyse og Forskning Analyse og Forskning Udfordringer i forhold til udbud og arbejdspladser

Læs mere

Udlændinge bliver væk fra danskkurser

Udlændinge bliver væk fra danskkurser 25. januar 2015 ARTIKEL Af David Elmer Udlændinge bliver væk fra danskkurser Flygtninge og familiesammenførte går i gennemsnit glip af mere end hver fjerde danskundervisnings-time, fordi de ikke møder

Læs mere

Et portræt af de 810.000 private investorer i de danske investeringsforeninger

Et portræt af de 810.000 private investorer i de danske investeringsforeninger Analyse februar 2012 Et portræt af de 810.000 private investorer i de danske investeringsforeninger Investering i forening er et alternativ til at spare direkte op i aktier og obligationer. Når investor

Læs mere

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015

Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Borgmester Uffe Jensens tale ved Nytårskur 2015 Odder Parkhotel, den 12. januar 2015 Velkomst Velkommen til nytårskur. Det er dejligt at se den store opbakning til den traditionsrige nytårskur i Odder

Læs mere

Klik for at redigere i master. Kort om privathospitaler

Klik for at redigere i master. Kort om privathospitaler Klik for at redigere i master Kort om privathospitaler Februar 2016 Hvorfor privathospitaler? Et sundhedsvæsen med mere konkurrence vil bidrage til at sikre højere kvalitet og patienttilfredshed og give

Læs mere

LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den 1. februar 2016, 06:00

LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den 1. februar 2016, 06:00 »Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«- UgebrevetA4.dk 31-01-2016 22:00:46 LUK OP»Gør vi flygtninge til klienter, vender de jo aldrig hjem«af Maria Jeppesen @MariaJeppesen Mandag den

Læs mere

Nyt fra Christiansborg

Nyt fra Christiansborg H-Consulting, Bastrupvej 141, 4100 Ringsted, tlf. 5764 3100 Nyt fra Christiansborg April 2016 Grænsekontrol forlænges Regeringen har besluttet at forlænge den midlertidige grænsekontrol frem til 3. maj

Læs mere

Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune.

Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune. Borgmesterens tale ved nytårskuren den 20. Januar 2014 Velkomst Velkommen til nytårskur. Og velkommen tilbage til Pakhuset, som igen danner rammen om den traditionsrige nytårskur her i Odder Kommune. Men

Læs mere

Generelt er der stor og positiv interesse for at Erhvervsakademi Sjælland udbyder en akademiuddannelse i EL installation.

Generelt er der stor og positiv interesse for at Erhvervsakademi Sjælland udbyder en akademiuddannelse i EL installation. DOKUMENTATION TIL ANSØGNING OM PRÆKVALIFICERING AF AKADEMIUDDANNELSE I EL-INSTALLATION Erhvervsakademi Sjælland udbyder i dag erhvervsakademiuddannelsen til EL installatør på Campus Nykøbing Falster. Der

Læs mere

IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00

IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00 IVÆRKSÆTTERI Mændene spæner fra de kvindelige iværksættere Af Ivan Mynster Onsdag den 30. marts 2016, 05:00 Del: I 2015 faldt andelen af nye kvindelige iværksættere til et nyt lavpunkt. Og dem, der prøver,

Læs mere

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion

Sådan går det i. svendborg. Kommune. beskæftigelsesregion Sådan går det i svendborg Kommune beskæftigelsesregion syddanmark Kære kommunalpolitiker i Svendborg Kommune Denne pjece giver et overblik over forskellige aspekter af udviklingen i Svendborg Kommune.

Læs mere

It-firma kritiserer kommune for at droppe udbud

It-firma kritiserer kommune for at droppe udbud It-firma kritiserer kommune for at droppe udbud Af Kristian Hansen, Publiceret d. 6. september 2011 kl. 09.00 i Computerworld Kommune valgte at annullere to it-udbud. Spild af vores tid, lyder det fra

Læs mere