Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge"

Transkript

1 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Dansk Erhverv er helt gal på den Organisationen Dansk Erhverv er på den forkerte kurs, når de i Børsen skriver, at der er milliarder af kroner at spare ved at forøge konkurrenceudsættelsen. Det mener Dennis Kristensen, formand for FOA. Den kommende analyse fra Rådet for Offentligt Privat-Samarbejde viser, at der gennemføres kontrolbud i en forsvindende lille del af opgaverne. Det er næsten sikkert, at der er penge at tjene hos Dansk Erhverv ved en øget konkurrenceudsættelse. Samtidigt er det ifølge Dennis Kristensen meget usandsynligt, at samfundet som helhed vil drage nytte af det. Kilde: Kronik fra Børsen, side 2, d. 15. oktober 2014, af Dennis Kristensen, formand, FOA. Fagentreprise virker ikke til komplekse byggerier Mange store offentlige byggerier udbydes forkert. Det mener Hans Blinkilde, sektionsdirektør for NCC Construction Danmark A/S. Skurken er udbudsformen fagentreprise, som sammen med varianten storentreprise bliver benyttet i et stigende antal komplekse offentlige projekter. "Fagentreprisen er karakteriseret ved, at en bygherre hyrer en arkitekt og en ingeniør. De tegner et projekt, som ender med at blive udbudt til et større antal fagentreprenører. Fagentreprenørerne udfører præcis det, de har givet tilbud på - og intet andet. Rådgiverne sikrer, at arbejdet bliver udført som tegnet. Hvem der så tager sig af planlægning af byggeplads, sikkerhed, varetransporter, etc., svæver ofte i vinden," fortæller Hans Blinkilde. Kilde: Artikel fra Jyllands-Posten, 1. sektion, side 26, d. 15. oktober 2014, af Hans Blinkilde, sektionsdirektør, NCC Construction Danmark A/S.

2 Entreprenør fortæller om sin rolle i kartelsagen Entreprenørfirmaet Jakon A/S fra Ballerup er blandt de firmaer, som har modtaget bødeforlæg i sagen om det københavnske byggekartel. Direktør Stein Pettersen erkender nu at have udvekslet kalkulationsoplysninger med andre entreprenørfirmaer. "I perioden har vi i fem tilfælde udvekslet kalkulationsoplysninger med andre virksomheder i byggebranchen. Formålet har udelukkende været at undgå at stå i en situation, hvor vi ikke kunne afgive et tilbud ved licitationen og dermed risikere at stå i et dårligt lys hos vores bygherre eller rådgiver," udtaler Stein Pettersen. Kilde: Artikel fra Building-supply.dk, d. 14. oktober 2014, af Rasmus Gregersen. Enorm byggeordre i København vindes af nordjyde Den nordjyske entreprenør A. Enggaard A/S har formået at vinde en stor entreprise foran snuden på en række af branchens største spillere til et kontorprojekt ved Kalvebod Brygge i København. Aftalen har en værdi på 1,92 milliarder kroner og projektet er et 20-årigt OPP-projekt. A. Enggaard skal stå for alt fra projektering, opførelse og drift til vedligehold og finansiering. "Når den private OPP-leverandør [ ] også skal påtage sig et 20-årigt ansvar for bl.a. at drive, vedligeholde, rengøre og forsyne byggeriet med energi og varme, har OPP-leverandøren et incitament til at vælge de løsninger, der giver det bedste totaløkonomiske resultat," skriver projektdirektøren. Kilde: Artikel fra Børsen.dk, d. 13. oktober 2014, af Joachim Claushøj Bindslev. Energirigtigt OPP-byggeri på Bryggen Et nyt stort kontorbyggeri på Kalvebod Brygge er vundet af et konsortium bestående af blandt andre A. Enggaard. Byggeriet skal huse Trafikstyrelsen, Vejdirektoratet, Energistyrelsen og Banedanmark, som tilsammen har over ansatte. Det er Bygningsstyrelsen, der opfører kontorknudepunktet, der er et af de største OPP-projekter i Danmark til dato. Klima-, energi- og bygningsminister Rasmus Helveg Petersen (R) håber, at det kommende kontorhus på Kalvebod Brygge vil bane vej for flere energieffektive offentligprivate partnerskaber. "Kontorhuset på Kalvebod Brygge giver os mulighed for at gøre nye erfaringer med OPP-modellen. For det første skaber modellen økonomisk sammenhæng mellem anlægsudgifterne og den efterfølgende drift af bygningen", siger Rasmus Helveg Petersen (R). Kilde: Artikel fra Licitationen, side 3, d. 13. oktober 2014, af Liv Arnth Jørgensen.

3 Ny udbudslov på vej Erhvervs- og Vækstministeriet barsler med en ny udbudslov. Lovforslaget skal skabe de bedst mulige rammer for offentlig-privat samarbejde og udbud for såvel offentlige myndigheder og private virksomheder. Ved at gør det lettere at bruge reglerne skal udbudsloven gøre udbud billigere for både det offentlige og det private. Udbudsloven implementer EU's udbudsdirektiv og gør udbudsreglerne mere klare og fleksible. Udbudsloven tager bl.a. udgangspunkt i aftalen om kommunernes økonomi for 2013 mellem regeringen og KL. Regeringens udbudslovsudvalg arbejder på et udkast til en samlet udbudslov, og lovforslaget vil afspejle udvalgets arbejde. Kilde: Artikel fra Altinget.dk, d. 8. oktober 2014, af Jørgen Skadhede, Line Jenvall og Kim Rosenkilde Nielsen. Bygherreforeningen: Del bevismateriale Bygherreforeningen, der er interesseorganisation for professionelle bygherrer, opfordrer bagmandspolitiet til at dele efterforskningsmateriale med ofrene i sagen om det påståede københavnske byggekartel. Bagmandspolitiet ønsker at lukke sagen med udenretlige bøder, og det betyder, at ofrene vil få vanskeligt ved dokumentere deres tab. "Det er en tung bevisbyrde at løfte, specielt hvis myndighederne ikke er åbne om sagernes indhold," siger direktør i Bygherreforeningen Henrik Bang. Kilde: Artikel fra Jyllands-Posten, Erhverv, side 4, d. 8. oktober 2014, af Jesper Høberg og Camilla Bergsagel Nielsen. Ny udbudspolitik i Frederikshavn Frederikshavn Kommune står klar med en ny udbudspolitik. I fremtiden skal mindre håndværkeropgaver udbydes i rammeaftaler af fire års varighed. En rammeaftale er en aftale om udførelse af bygge- og anlægsopgaver af samme karakter i en given periode. "Det vil gøre det lettere for den enkelte håndværker at løse mindre kommunale bygge- og anlægsopgaver på fast basis, og rammeaftalerne vil gøre tildelingen af konkrete opgaver mere gennemsigtig," fortæller Peter Munk, afdelingsleder i Ejendomscenteret. Kilde: Artikel fra Building-supply.dk, d. 7. oktober 2014, af Nordjyske. Millionbøder udstedes i Byggekartelsag 25 byggefirmaer har fået millionbøder for kartelpraksis, men der ventes flere bøder udstedt, og sandsynligvis i tocifrede millionbeløb til enkelte virksomheder. "Jeg kan ikke udelukke, at vi kan komme op at tale om et

4 tocifret millionbeløb til en enkelt virksomhed, men... vi er ikke færdige med at efterforske sagerne endnu, siger Morten Niels Jakobsen, statsadvokat, og tilføjer Det er en stor sag, der viser en gennemgående praksis i denne branche. Kilde: Artikel fra Berlingske, side 7, d. 7. oktober 2014, af Mads Sixhøj. Stor sejr til lille jysk firma Fårup Betonindustri har med snilde sikret sig en af landets pt. største byggerier. Det drejer sig om udvidelsen af Skejby sygehus. Fårup Betonindustri fik opgaven med at levere og montere betonelementerne til den kommende akutmodtagelse og neurocenter. Hovedentreprenør Poul Pedersen A/S kender Fårup Betonindustri som en meget dygtig virksomhed. Derfor blev de budt med til bordet på byggefelt N4. Projektgruppen i DNU (Det Nye Universitetshospital i Aarhus), var skeptiske over for den lille underleverandør, men Søren Nøhr Rasmussen, direktør og partner i Poul Pedersen A/S, sagde god for den østjyske betonvirksomhed. Kilde: Artikel fra Licitationen, d. 6. oktober 2014, side 4, af Peter Kargaard. Budget for supersygehus følges tæt Sundhedsministeriet vurderer, at det nye supersygehus i Skejby ved Aarhus bliver dyrere end planlagt. Derfor er byggeriet sat under skærpet tilsyn. "Ministeriet fører tættere opfølgning med byggeriet, fordi det er det største af kvalitetsfondsprojekterne, og fordi det er i en kritisk fase," fortæller kontorchef i Sundhedsministeriet, Nanna Skovgaard. Der er flere gange blevet skåret i budgettet, og hvis det skal ske endnu engang, er det sidste udkald, da 70 procent af byggeriet ifølge Frank Skriver Mikkelsen, projektdirektør på sygehusbyggeriet, allerede er sendt i udbud. Kilde: Artikel fra Jyllands-Posten, 1. sektion, side 4-5, d. 4. oktober 2014, af Maria Dalhoff & Thomas Vibjerg. Styrelse: For lidt og for dårlig udenlandsk konkurrence Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vurderer, at dårlig konkurrence fra udlandet giver unødigt høje priser i byggeriet. "Danske byggetraditioner er anderledes end i udlandet. Der er en lang række branchestandarder, som gør det besværligt at byde for udenlandske virksomheder. Det er dyrt at tilpasse sig de danske byggetraditioner og handelsformer," udtaler kontorchef Jacob Schaumburg-Müller. Fra Dansk Byggeri lyder det, at udlandet fravælger mindre ordrer og kun byder ind på store danske bygge- og anlægsopgaver. Kilde: Artikel fra Building-supply.dk, d. 3. oktober 2014, af Lars Dalsgaard Adolfsen.

5 Nyt psykiatrisk hospital til Skejby Region Midtjylland får et nyt psykiatrisk hospital i Skejby i Det vindende konsortium, Team KPC, og Region Midtjylland har skrevet under på kontrakten, til trods for at en anden tilbudsgiver, Team OPP, har indbragt beslutningen om at give opgaven til Team KPC for Klagenævnet for Udbud. Byggeriet opføres som et OPP-projekt og værdien af kontrakten er tidligere oplyst til at være på 1,7 milliarder kroner. Kilde: Artikel fra Jyllands-Posten, 4. sektion, side 6, d. 2. oktober 2014, af Maria Dalhoff. Ingen grund til kritik af kommunale udbud Private firmaer løber stort set altid med opgaven, når kommuner gennemfører udbud. Kommunernes Landsforening (KL) kan derfor ikke genkende billedet, når Dansk Erhverv påstår, at der er tale om unfair konkurrence. Det siger KL s formand Martin Damm. "Tallene viser sort på hvidt, at når en opgave sendes i udbud, havner den så godt som altid på private hænder. Det er mig derfor helt ubegribeligt, hvordan nogen kan få den opfattelse, at unfair konkurrence afskærer private fra at vinde kommunale udbud," udtaler han og afviser samtidig, at der behov for nye regler på området. Kilde: Artikel fra Kl.dk (Kommunernes Landsforening), d. 1. oktober 2014, af Jonas Heltberg.

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 9 10 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Store krav til dyre udbud Der er nok nogle firmaer, der sidder og ærgrer sig lidt over, at de ikke er blevet

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 11 12 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 11 12 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Udbudsmateriale skal være professionelt Hvis kritikken af, at udbudsmateriale i større projekter er mangelfuld

Læs mere

Bygherrekompetencer - MODUL 2

Bygherrekompetencer - MODUL 2 Bygherrekompetencer - MODUL 2 Byggecentrum i Middelfart d. 26. 28. januar 2015 DAG 1 26. januar 2015 ØKONOMI + NØGLETAL Kl. Emner Lærer / oplæg Kl. 09.00 Kl. 09.30 Kl. 12.00 Kl. 12.45 Kl. 14.30 Registrering

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 7 og 8 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Lobbyopgave burde have været i udbud PR-bureauet Waterfront er sammen med Region Syddanmark blevet meldt

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 5 og 6 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny politistation i udbud som OPP En ny politistation i Holstebro til Midt og Vestjyllands politi er sendt

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 7 8 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 7 8 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 7 8 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Udlicitering af plejeopgaver i vente Det udbudsmateriale fra Finansministeriet, som Politiken er i besiddelse

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 42 43 2015 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Små leverandører presset ud i kartelkaos Den lille danske rådgivervirksomhed Conmoto oplever en dybfølt

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 27 32 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 27 32 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 27 32 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Kommunes udbudspolitik kritiseres Kalundborg Kommune kritiseres nu for deres udbudspolitik af Venstres

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 47 48 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Erfaringer med udlicitering skal bruges konstruktivt Er det en mulighed, at vi, ved at være på forkant

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 49 og 50 2012 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Prækvalifikation til psykiatri-sygehus i Vejle Det nye psykiatri-sygehus i Vejle skal opføres som OPP-projekt.

Læs mere

FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE?

FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE? KFST uafhængig konkurrencemyndighed VELFUNGERENDE MARKEDER 14 218 FORETRÆKKER KOMMUNER LOKALE HÅNDVÆRKERE? Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har gennemført en undersøgelse af udvalgte kommuners indkøb

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 23 og 24 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Danske entreprenører er blandt prækvalificerede metrokonsortier Blandt de prækvalificerede til anlægget

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 43 44 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 43 44 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 43 44 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Energinet.dk vil investere en milliard Energinet.dk vil frem mod 2018 investere en milliard kroner i et

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 13 14 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 13 14 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Økonom: Gerne mere udbud Der var glæde at spore hos cheføkonomen i den liberale tænketank Cepos, efter

Læs mere

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune

Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Side 1 af 5 Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver i Odder Kommune Udbud og tildeling følger reglerne i Tilbudsloven, Odder Kommunes indkøbspolitik samt gældende EU-regler. For bygge- og anlægsopgaver

Læs mere

SÅDAN BLEV DEN NYE UDBUDSLOV TIL PARTNER ANJA PIENING MEDLEM AF UDBUDSLOVSUDVALGET

SÅDAN BLEV DEN NYE UDBUDSLOV TIL PARTNER ANJA PIENING MEDLEM AF UDBUDSLOVSUDVALGET SÅDAN BLEV DEN NYE UDBUDSLOV TIL PARTNER ANJA PIENING MEDLEM AF UDBUDSLOVSUDVALGET 11. marts 2015 REJSEN HELT KORT Kommissorium fra Erhvervs- og Vækstministeriet der satte rammerne for arbejdet med udbudsloven,

Læs mere

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Entrepriseforum. - Nyheder om byggeri og entrepriseret. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Entrepriseforum - Nyheder om byggeri og entrepriseret Uge 17-18 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Velux lancerer digitalt vindue Vinduesfirmaet Velux er om få måneder klar med nye digitale

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 3 4 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 3 4 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 3 4 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Transportministeren byder kinesiske entreprenører velkommen Et af Kinas store statsejede entreprenørselskaber,

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 39 40 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Prækvalifikationen for udviklingen af Frederikssundbydelen Vinge er på plads MT Højgaard er prækvalificeret

Læs mere

Kommunens opgaver i praksis - Udbud fra Center for Ejendomme ny synlighed på www.holbaek.dk v/afd.leder Erik Justesen

Kommunens opgaver i praksis - Udbud fra Center for Ejendomme ny synlighed på www.holbaek.dk v/afd.leder Erik Justesen Kommunens opgaver i praksis - Udbud fra Center for Ejendomme ny synlighed på www.holbaek.dk v/afd.leder Erik Justesen Center for Ejendomme, Holbæk kommune 04.02.2012 kl. 15,40 Registreret vedligeholdelsesbehov

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 9 og

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 9 og Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 9 og 10 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny præhospital patientjournal Den nye præhospital patientjournal (PPJ), som er på vej til landets regioner,

Læs mere

FRI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov

FRI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jakobsens Vej 35 2500 Valby Att. Signe Schmidt Ref.: HG/hg E-mail: hg@frinet.dk 7. januar 2015 Sendt pr. e-mail til rzn@kfst.dk FRI s høringssvar til udkast til

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsarbejder er at sikre, at der skabes

Læs mere

Offentlig-Privat Partnerskab Sikkerhed for kvalitet og god økonomi

Offentlig-Privat Partnerskab Sikkerhed for kvalitet og god økonomi Offentlig-Privat Partnerskab Sikkerhed for kvalitet og god økonomi OPP-udbudsformen sikrer en god og tæt dialog om byggeriets udformning og kvalitet mellem den offentlige bestiller og det private OPP-selskab.

Læs mere

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver

Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver Forord Politik for udbud af Bygge- og anlægsopgaver danner rammen for de samlede udbud og af bygge- og anlægsopgaver i Vesthimmerlands Kommune og er således

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 3-4 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Det lokale erhvervsliv skal styrkes med indkøbsportal Langeland Kommune opretter ny indkøbsportal for at

Læs mere

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9.

nævnt heri, eller sag C-147/06 og C-148/06 SECAP SpA og Santorso, præmis Jf. sag C-95/10, Strong Seguranca, præmis 35. Dato: 9. Dato: 9. maj 2016 Sag: OK/JH Notat om hvorvidt udbudslovens 132, 148 og 160 finder analog anvendelse på indkøb omfattet af Lovbekendtgørelse nr. 1410 af 07/12/2007 (tilbudsloven). Resume Det er Konkurrence-

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 9-10 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Fusk og favorisering gav projekt til det forkerte firma Jørgen Aakjær, tidligere forretningsfører og direktør i Arkitektfirmaet Salling-

Læs mere

BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER

BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER BYRÅDET UDBUDSPOLITIK FOR BYGGE- OG ANLÆGSOPGAVER 1 Baggrund Odsherred Kommunes overordnede udbudsstrategi sætter fokus på, hvordan konkurrenceudsættelse kan øge kvaliteten og effektiviteten i kommunens

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 16 17 2015 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Kommuner skal tvinges til at sætte opgaver i udbud ifølge Venstre Hvis blå blok vinder det kommende folketingsvalg,

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 49 50 2016 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Motorvej til 200 millioner i udbud I forbindelse med motorvejsprojektet mellem Holbæk og Kalundborg søger

Læs mere

Forretningsmuligheder i det nye sygehusbyggeri

Forretningsmuligheder i det nye sygehusbyggeri Forretningsmuligheder i det nye sygehusbyggeri Storentreprenørens forventninger til underleverandører til konsortiedannelse til udbudsproces Hans Blinkilde, Sektionsdirektør NCC Construction Danmark A/S

Læs mere

Bygherrekompetencer - MODUL 2

Bygherrekompetencer - MODUL 2 Bygherrekompetencer - MODUL 2 Byggecentrum i Middelfart d. 25. 27. januar 2016 DAG 1 25. januar 2016 ØKONOMI + NØGLETAL Kl. Emner Lærer / oplæg Kl. 08.30 Kl. 09.30 Kl. 10.00 Kl. 12.15 Kl. 13.00 Kl. 13.45

Læs mere

Udbudsregler, krav og procedurer

Udbudsregler, krav og procedurer 23. august 2010 Udbudsregler, krav og procedurer - Lovgivning Tilbudsloven og Udbudsdirektivet - Entrepriseformer - Udbudsformer - Udvælgelseskriterier - tildelingskriterier Regler Tilbudsloven Hvad siger

Læs mere

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline

INDKØBSJURA 2014. Advokat hotline INDKØBSJURA 2014 Advokat hotline Spørgsmål 1 Ønsker rammekontraktbegreb belyst ud fra specifikke spørgsmål: En kontrakt, hvor sortimentet er fastlagt, alle priser er fastlagt, og kredsen af udbydere er

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 47-48 2013 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) EU-regler gennemhuller lærlingekrav Det er blevet gjort til en mærkesag for politikere fra både regeringspartier

Læs mere

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser

Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645. Udbudsbekendtgørelse. Tjenesteydelser 1/5 Denne bekendtgørelse på TED-webstedet: http://ted.europa.eu/udl?uri=ted:notice:94645-2015:text:da:html Danmark-Aarhus: Rengørings- og sanitetstjenester 2015/S 054-094645 Udbudsbekendtgørelse Tjenesteydelser

Læs mere

Den udbudsretlige udfordring ved partnering - og OPP. Marianne K. Larsen Konkurrencestyrelsen

Den udbudsretlige udfordring ved partnering - og OPP. Marianne K. Larsen Konkurrencestyrelsen Den udbudsretlige udfordring ved partnering - og OPP Marianne K. Larsen Konkurrencestyrelsen Oversigt Regelgrundlag Partnering som samarbejdsform Grænsefladen til OPP Typer af partneringsamarbejde Udfordringer

Læs mere

Struer Kommunes Udbudspolitik for bygge- og anlægsopgaver

Struer Kommunes Udbudspolitik for bygge- og anlægsopgaver Struer Kommunes Udbudspolitik for bygge- og anlægsopgaver 1. Procedurer for udbud og valg af rådgiver 2 1.1 Lovgivning 2 1.2 Rådgivningsydelser 2 1.2.1 Bygherrerådgivning 2 1.2.2 Projektering 3 1.2.3 Valg

Læs mere

Fra udbud til tilbud Juraen og processen

Fra udbud til tilbud Juraen og processen Fra udbud til tilbud Juraen og processen v/ Betina Nørgaard, Manager Deloitte Consulting Slagelse og Køge 29. august og 5. september 2012 Agenda Formålet med udbudsreglerne De forskellige udbudsformer

Læs mere

Værd at vide om udbud og offentlig-privat samarbejde

Værd at vide om udbud og offentlig-privat samarbejde Værd at vide om udbud og offentlig-privat samarbejde OPS 4/0407-1200-0011 /CLV Begrænset udbud Et begrænset udbud er en udbudsform, hvor man som leverandør skal prækvalificeres, før man kan komme med et

Læs mere

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver

Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt bygge- og anlægsopgaver Godkendt i kommunalbestyrelsen den 17. maj 2011 Formål Formålet med disse retningslinier for udbud af rådgivningsopgaver samt

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 17-18 2019 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Dansk byggeri mister milliarder på udbud I en leder skriver Licitationen: Det er fristende at fokusere på pris og enkel koordinering,

Læs mere

DANSKE ARK og FRI input til ny Udbudslov Tak for muligheden for at komme med input til en dansk Udbudslov.

DANSKE ARK og FRI input til ny Udbudslov Tak for muligheden for at komme med input til en dansk Udbudslov. Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Nyropsgade 30 1780 København V Att. Chefkonsulent Vibeke Ulf Dumrath vu@kfst.dk DANSKE ARK og FRI input til ny Udbudslov Tak for muligheden for at komme med input til

Læs mere

Helsingør Kommunes udbud. Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. Copyright 2004-2011 Aspose Pty Ltd.

Helsingør Kommunes udbud. Evaluation only. Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. Copyright 2004-2011 Aspose Pty Ltd. s udbud Created with Aspose.Slides for.net 3.5 Client Profile 5.2.0.0. 2004-2011 Aspose Pty Ltd. Oplægsholdere Karen Dilling, områdeleder 04. december 2013 Det lokale Beskæftigelsesråd Dagsorden Præsentation

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2013-0035912 (Kirsten Thorup, Jan Eske Schmidt) 21. marts 2014 K E N D E L S E Dansk Byggeri (advokat Henrik Fausing v/ advokat Christian B. Prophet-Rannow, København) mod

Læs mere

Aarhus Universitetshospital DNC-J109

Aarhus Universitetshospital DNC-J109 VersAKAM25-03-19 Aarhus Universitetshospital DNC-J109 Prækvalifikationsbetingelser REGION MIDTJYLLAND 12. APRIL 2019 Projekt nr.: Version 1.0 Revision A Udarbejdet af BIGM Kontrolleret af Godkendt af Indhold

Læs mere

Vejledning for udbud og indhentning af tilbud. Center for Park og Vej og Ejendomscenteret

Vejledning for udbud og indhentning af tilbud. Center for Park og Vej og Ejendomscenteret Vejledning for udbud og indhentning af tilbud Center for Park og Vej og Ejendomscenteret Indledning Denne vejledning har til formål at give svar på udbudsprocedurerne for bygge- og anlægsopgaver, samt

Læs mere

Bilag 1. Retningslinjer for konkurrenceudsættelse af byggeopgaver, valg af entrepriseform samt krav om sikkerhedsstillelse

Bilag 1. Retningslinjer for konkurrenceudsættelse af byggeopgaver, valg af entrepriseform samt krav om sikkerhedsstillelse Bilag 1 Retningslinjer for konkurrenceudsættelse af byggeopgaver, valg af entrepriseform samt krav om sikkerhedsstillelse Beslutninger Vedlagte oplæg indeholder en kort beskrivelse af reglerne for udvælgelse

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 25-26 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Otte skyldige i Atea sag Dom i Atea-sag fastslår, at man kan dømme nogen for at bestikke offentligt ansatte med andre folks penge.

Læs mere

U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING

U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING U D K A S T NOTAT OM UDBUD AF MULTIHAL 1 BAGGRUND OG PROBLEMSTILLING Frederikshavn Kommune indgik i 2011 en OPS-kontrakt med et konsortium bestående af MT Højgaard og DEAS om design, opførelse og efterfølgende

Læs mere

Udbudspolitik i Skive Kommune.

Udbudspolitik i Skive Kommune. Udbudspolitik i Skive Kommune www.skive.dk 1 INDLEDNING:... 2 2 UDBUDSLOVEN... 2 3 TILBUDSLOVEN... 2 4 STANDARD ARBEJDSKLAUSUL FOR SKIVE KOMMUNE... 3 4.1 Krav til ophold på arbejdspladsen, orientering

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge uge

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge uge Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 51 2016 uge 2 2017 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Ny udbudsrunde om vandkulturhus i Næstved Det er ikke lykkedes for Næstved Kommune at finde en

Læs mere

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014

Bygningsstyrelsen. Planlægning af byggeri i en politisk kontekst. Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 Bygningsstyrelsen Planlægning af byggeri i en politisk kontekst Kontorchef Anniken Kirsebom 23. september 2014 25-09-2014 1 Indhold Hvem er Bygningsstyrelsen? Fokusområder Planlægning af byggeri i en politisk

Læs mere

Sociale hensyn ved indkøb

Sociale hensyn ved indkøb Studiestræde 50, 1554 København V, Telefon 3376 2000, Fax 3376 2001, www.bl.dk, email bl@bl.dk 18. marts 2014 Sociale hensyn ved indkøb Udbud I forbindelse med boligorganisationernes indkøb af bygge- og

Læs mere

HØRSHOLM KOMMUNE CENTER FOR EJENDOMME. Udbudspolitik. Bygge- og anlægsopgaver. Sidst revideret: 8-9-15

HØRSHOLM KOMMUNE CENTER FOR EJENDOMME. Udbudspolitik. Bygge- og anlægsopgaver. Sidst revideret: 8-9-15 HØRSHOLM KOMMUNE CENTER FOR EJENDOMME Udbudspolitik Bygge- og anlægsopgaver Sidst revideret: 8-9-15 1 UDBUDSPOLITIK Indholdsfortegnelse HØRSHOLM KOMMUNE 1 1 FORMÅL 3 2 UDBUDSPOLITIK 4 2.1 Afgrænsning 5

Læs mere

Udbud af bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver i forbindelse med bygge- og anlægs

Udbud af bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver i forbindelse med bygge- og anlægs Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver Gældende fra: 15. november 2016 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune

Læs mere

Små virksomheders andel af offentlige

Små virksomheders andel af offentlige VELFUNGERENDE MARKEDER NR 26 19 Små virksomheders andel af offentlige I artiklen fremlægges nye data, som belyser små virksomheders andel af de offentlige opgaver, som sendes i EU-udbud. Analysen viser

Læs mere

Udgifter til ud-/tilbud

Udgifter til ud-/tilbud Udgifter til ud-/tilbud Den fælles interesse i at reducere transaktionsomkostningerne Af Jesper Nybo Andersen formand for Foreningen af Rådgivende Ingeniører 2000 2001 2002 2003 2004 2005 2006 2007 2008

Læs mere

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse

VEJLEDNING. Vejledning til konsortiedannelse VEJLEDNING Vejledning til konsortiedannelse 17082016 Vejledning til konsortiedannelse Indledning SKI udbyder rammeaftaler på vegne af det offentlige Danmark. Vores hovedopgave er at tilvejebringe rammeaftaler

Læs mere

Samarbejde, konsortier og netværk juridiske og økonomiske udfordringer

Samarbejde, konsortier og netværk juridiske og økonomiske udfordringer Samarbejde, konsortier og netværk juridiske og økonomiske udfordringer v/ Betina Nørgaard, Manager Deloitte Consulting Holmegaard, 15. marts 2012 Agenda Begrundelser for samarbejde Forskellige samarbejdsmodeller

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 17/01369 (Michael Ellehauge) 22. september 2017 K E N D E L S E Simonsen & Weel A/S (cand.jur. Martin Stæhr, Kgs. Lyngby) mod Region Midtjylland (advokat Tina Braad, Aarhus)

Læs mere

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi

Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017. Viden & Strategi R A P P O R T Strategi for konkurrenceudsættelse af driftsområder Ringkøbing-Skjern Kommune 2014-2017 Viden & Strategi Juni 2014 S i d e 2 1. Baggrund og formål med strategien for konkurrenceudsættelse

Læs mere

Bygherrekompetencer - MODUL 2

Bygherrekompetencer - MODUL 2 Bygherrekompetencer - MODUL 2 Byggecentrum i Middelfart DAG 1 5. december 2016 STRATEGIER + ØKONOMISTYRING NYT I UDBUDSLOV + RÅDGIVERYDELSER Kl. Emner Lærer / oplæg Kl. 08.30 Kl. 09.15 Kl. 10.00 Kl. 11.00

Læs mere

Konkurrencestyrelsen har den 10. november 2009 sendt forslag til lov om håndhævelse af udbudsregler mv. i offentlig høring.

Konkurrencestyrelsen har den 10. november 2009 sendt forslag til lov om håndhævelse af udbudsregler mv. i offentlig høring. 27. november 2009 mqf Konkurrencestyrelsen Att.: Carina Risvig Hansen Nyropsgade 30 1780 København V Konkurrencestyrelsen har den 10. november 2009 sendt forslag til lov om håndhævelse af udbudsregler

Læs mere

DI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov

DI s høringssvar til udkast til forslag til en ny dansk udbudslov 8. januar 2015 ANBR DI-2014-08011 Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen Carl Jakobsens Vej 35 2500 Valby Att. Signe Schmidt Brevet er sendt pr. e-mail til rzn@kfst.dk DI s høringssvar til udkast til forslag

Læs mere

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark)

Nyheder om udbud. Uge (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Nyheder om udbud Uge 17-18 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Tønders nye genbrugsplads skal skabes af fagentreprenører Fire af de seks fagentreprenører, der skal stå for bygningsarbejderne

Læs mere

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris.

K E N D E L S E. Der kunne bydes på en eller flere fagentrepriser. Tildelingskriteriet var laveste pris. Neqerooruteqartitsisarnermut Maalaaruteqartarfik Klagenævnet for Udbud (Thomas Trier Hansen) K E N D E L S E 10 boliger i Tasiilaq Sagens faktiske omstændigheder Ved udbudsskrivelse af 15. november 2011

Læs mere

Region Midtjylland. Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den samlede befolkning i Danmark

Region Midtjylland. Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den samlede befolkning i Danmark Indkøb & Medicoteknik i Region Midtjylland V/Afdelingschef Frank Neidhardt www.regionmidtjylland.dk Region Midtjylland Region Midtjylland har 1,28 millioner indbyggere Det svarer til 23 procent af den

Læs mere

DNU Udbudsstrategi. Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital i Aarhus

DNU Udbudsstrategi. Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S. Det Nye Universitetshospital i Aarhus DNU Udbudsstrategi Udbuds- og risikostyringskoordinator Birgitte Møller Rådgivergruppen DNU I/S Det Nye Universitetshospital i Aarhus Principper Juridisk grundlag - Entrepriserne udbydes i iht. EU udbudsdirektiv

Læs mere

Udbud af bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver i forbindelse med bygge- og anlægsopgaver

Udbud af bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver i forbindelse med bygge- og anlægsopgaver Norddjurs Kommune Økonomisk sekretariat Område: Retningslinjer for bygge- og anlægsopgaver samt rådgivningsopgaver Gældende fra: 15. november 2016 Ansvarlig: Økonomichefen Dækningsområde: Norddjurs Kommune

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret uge 45 og 46 2012 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Aabenraa sygehus omdannes Som en del af udvidelsen af Sygehus Sønderjylland Aabenraa, der fremover skal

Læs mere

Retningslinjer for udbud af rådgivningsydelser og bygge- og anlægsopgaver på det tekniske område Fanø Kommune Februar 2018.

Retningslinjer for udbud af rådgivningsydelser og bygge- og anlægsopgaver på det tekniske område Fanø Kommune Februar 2018. Fanø Kommune Retningslinjer for udbud af rådgivningsydelser og byggeog anlægsopgaver på det tekniske område 1 Indhold 1. Formål...3 2. Lovhjemmel...3 3. Rådgivningsydelser...3 4. Valg af rådgiver...4 5.

Læs mere

- 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune

- 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune - 1 - Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs Kommune - 2 - Indholdsfortegnelse Forord side 3 Udbudsregler for Bygge- og anlægsarbejder samt rådgiverydelser for Syddjurs

Læs mere

Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Den 22. september 2005

Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø. Den 22. september 2005 Erhvervs- og Byggestyrelsen Dahlerups Pakhus Langelinie Allé 17 2100 København Ø Den 22. september 2005 Vedr. Vejledning om brug af nøgletal i det statslige byggeri Håndværksrådet har modtaget Erhvervs-

Læs mere

Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger

Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger Udbud af drift og vedligehold af kommunens institutioner og bygninger J.nr.: 88.04.28.G00 Sagsnr.: 15/2253 BESLUTNING: BY-, ERHVERVS- OG PLANUDVALGET DEN 12-01- 2016 Ad. 1 Ændringsforslag fra Asger Larsen

Læs mere

Nyheder om byggeri og udbud

Nyheder om byggeri og udbud Nyheder om byggeri og udbud Uge 19-20 2018 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Danmark højeste boligprojekt skal bygges i Aarhus 250 specialister og eksperter skal lave forarbejdet til Danmarks højeste

Læs mere

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver

Politik for Bygge- og Anlægsopgaver 1 Politik for Bygge- og Anlægsopgaver Møde den hos Erhverv Væksthimmerland Side 1 2 Dagsorden: Indledning Præsentation af Politik for Bygge- og Anlægsopgaver ved Ole Helk og Jørgen Hansen Præsentation

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2011-0025762 (Kirsten Thorup, Niels Henriksen) 9. marts 2012 K E N D E L S E Delfin Vask A/S (advokat Bent Sommer, Kastrup) mod Gentofte Kommune (selv) Gentofte Kommune iværksatte

Læs mere

Partnering - erfaringer og fremtid

Partnering - erfaringer og fremtid Partnering - erfaringer og fremtid Februar 2004 Partneringarbejdsgruppen Arbejdsgruppen er nedsat i 2003 under Temagruppe 1: Byggeproces og Samarbejde i Byggeriets Evaluerings Center, og har som primære

Læs mere

Statsforvaltningen Storetorv Aabenraa TILSYNET

Statsforvaltningen Storetorv Aabenraa TILSYNET Regionshuset Viborg Statsforvaltningen Storetorv 10 6200 Aabenraa TILSYNET Regionssekretariatet Juridisk Enhed Skottenborg 26 Postboks 21 DK-8800 Viborg Tel. +45 7841 0000 kontakt@rm.dk www.rm.dk Spørgsmål

Læs mere

Kontrakt om realisering af Odense Musik- og Teaterhus (»OMT«).

Kontrakt om realisering af Odense Musik- og Teaterhus (»OMT«). Kontrakt om realisering af Odense Musik- og Teaterhus (»OMT«). Info Version 1 URL http://com.mercell.com/permalink/41766704.aspx Ekstern udbuds ID 368947-2013 Udbudstype Tildeling af kontrakt Dokumenttype

Læs mere

Retningslinjer for udbud i Morsø Kommune - bilag til Indkøbs- og udbudspolitik

Retningslinjer for udbud i Morsø Kommune - bilag til Indkøbs- og udbudspolitik Retningslinjer for udbud i Morsø Kommune - bilag til Indkøbs- og udbudspolitik Senest opdateret 04-01-2018 1 Indhold 1. Ordforklaring...3 2. Indledning...5 3. Udbudsprocessen fra A til Z...5 3.1. Udbudsplan...5

Læs mere

For at de begrænsede resurser kan udnyttes bedre, skal udliciteringskurven knækkes

For at de begrænsede resurser kan udnyttes bedre, skal udliciteringskurven knækkes For at de begrænsede resurser kan udnyttes bedre, skal udliciteringskurven knækkes 100 90 80 70 60 50 40 30 20 10 0 1990 1995 2000 2005 2010 DET ØKONOMISKE RÅD Udlicitering KONKURRENCESTYRELSEN Konkurrenceredegørelse

Læs mere

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 51 2013 uge 2 2014

Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret. Uge 51 2013 uge 2 2014 Nyheder om offentlige indkøb og udbudsret Uge 51 2013 uge 2 2014 (Nyhederne leveres af Retriever Danmark) Der skal mere til end privat produktivitet Produktivitetskommissionen kommer om kort tid med sine

Læs mere

OFFENTLIGT - PRIVAT SAMARBEJDE - Partnering på vejområdet inden for drift og vedligeholdelse

OFFENTLIGT - PRIVAT SAMARBEJDE - Partnering på vejområdet inden for drift og vedligeholdelse OFFENTLIGT - PRIVAT SAMARBEJDE - Partnering på vejområdet inden for drift og vedligeholdelse 2 PARTNERING FOKUS PÅ SAMARBEJDE Partnering er en samarbejdsform, der kan supplere et almindeligt udbud mellem

Læs mere

Den nye danske udbudslov 4. februar 2015

Den nye danske udbudslov 4. februar 2015 UDBUDSKONFERENCE Den nye danske udbudslov 4. februar 2015 Nyhed! Udkastet til den nye udbudslov er nu fremsat! Begrænset antal pladser tilbage. Mere end 160 er allerede tilmeldt! 1 TALERLISTE Morten Kroon

Læs mere

ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder

ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder ANALYSENOTAT Pris trumfer kvalitet i offentligt indkøb for milliarder AF CHEFKONSULENT MALTHE MUNKØE, MARKEDSCHEF JAKOB SCHARFF, KONSULENT MALENE JÆPELT OG MAKROØKONOMISK MEDARBEJDER KASPER LUND NØRGAARD

Læs mere

Udformning af og udfordringer ved forskellige kontraktformer. Ved partner Tina Braad og partner Torben Brøgger Tirsdag den 24.

Udformning af og udfordringer ved forskellige kontraktformer. Ved partner Tina Braad og partner Torben Brøgger Tirsdag den 24. Udformning af og udfordringer ved forskellige kontraktformer Ved partner Tina Braad og partner Torben Brøgger Tirsdag den 24. november 2015 Entreprisedagen 2 Parametre ved valg af kontraktform - udbudsstrategi

Læs mere

7 veje til en SMV-venlig udbudspolitik Håndværksrådets bud på en SMV-venlig kommunal udbuds- og indkøbspolitik

7 veje til en SMV-venlig udbudspolitik Håndværksrådets bud på en SMV-venlig kommunal udbuds- og indkøbspolitik 7 veje til en SMV-venlig udbudspolitik Håndværksrådets bud på en SMV-venlig kommunal udbuds- og indkøbspolitik Kommunerne er uden sammenligning Danmarks største indkøbere. Alligevel udbyder mange kommuner

Læs mere

GODE RÅD TIL KØB AF RÅDGIVERYDELSER

GODE RÅD TIL KØB AF RÅDGIVERYDELSER GODE RÅD TIL KØB AF RÅDGIVERYDELSER Rådgiverbranchen oplever ofte, at det er unødigt ressourcekrævende at afgive tilbud til det offentlige. Det er et problem for branchen, men også for de offentlige indkøbere.

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2008-0016742 (Niels Feilberg Jørgensen, Kaj Kjærsgaard, Kent Petersen) 16. december 2008 K E N D E L S E Elindco Byggefirma A/S (advokat Ole Bernt Hasling, Roskilde) mod Universitets-

Læs mere

Den nye danske udbudslov 4. februar 2015

Den nye danske udbudslov 4. februar 2015 UDBUDSKONFERENCE Den nye danske udbudslov 4. februar 2015 OBS! Konferencen afholdes kort efter lovforslaget er fremsat/ vedtaget. 1 TALERLISTE Morten Kroon Advokat og partner, Kammeradvokaten Ordstyrer

Læs mere

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009

Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 Klagenævnet for Udbud J.nr.: 2009-0019394 (Niels Feilberg Jørgensen, Erik Hammer, Melitta Keldebæk) 21. oktober 2009 K E N D E L S E Konsortiet Rindum Skole (advokat Jonas Valhøj Kleffel Nielsen, Randers)

Læs mere

Konference om opgaver for Søværnet og Marinehjemmeværnet

Konference om opgaver for Søværnet og Marinehjemmeværnet Konference om opgaver for Søværnet og Marinehjemmeværnet Advokat Erik Kjær-Hansen Søværnet udbyder en række maritime opgaver over de kommende år. Hvilke udbudsretlige muligheder og udfordringer giver det

Læs mere

FRI s årsmøde Bygningsstyrelsens arbejde med byggeri, planlægning og renovering. Ved direktør Gyrithe Saltorp

FRI s årsmøde Bygningsstyrelsens arbejde med byggeri, planlægning og renovering. Ved direktør Gyrithe Saltorp FRI s årsmøde 2016 Bygningsstyrelsens arbejde med byggeri, planlægning og renovering Ved direktør Gyrithe Saltorp 1 1. Hvem er vi i Bygningsstyrelsen? 2. Rammevilkår pt. under forandring 3. Hvordan arbejder

Læs mere

Notat. Samråd i social- og indenrigsudvalget vedrørende sygehusbyggerier som OPP

Notat. Samråd i social- og indenrigsudvalget vedrørende sygehusbyggerier som OPP Notat. Samråd i social- og indenrigsudvalget vedrørende sygehusbyggerier som OPP På baggrund af henvendelse fra Sundheds- og Ældreministeriet skal Region Syddanmark, på linje med de øvrige regioner, besvare

Læs mere

Udbuds- og indkøbspolitik

Udbuds- og indkøbspolitik Udbuds- og indkøbspolitik 2018-2022 Indledning Indkøb herunder udbud og kontraktstyring spiller en væsentlig rolle i forhold til Frederikssund Kommunes samlede økonomi. Frederikssund Kommune køber hvert

Læs mere

Nyhedsbrev Udbud

Nyhedsbrev Udbud Nyhedsbrev Udbud 11.03.2015 DER ER FORTSAT GRÆNSER FOR AKTINDSIGTEN 11.3.2015 Interne arbejdsdokumenter er fortsat undtaget fra krav om aktindsigt, og det ændres ikke, selvom der deltager eksterne eksperter

Læs mere

Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland

Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland Sygehus byggeprojekter i Region Sjælland Sygehusplan 2010-2020 Hovedsygehus i Køge Akutsygehuse i Holbæk, Slagelse og Nykøbing Falster. Specialsygehuse i Roskilde og Næstved Sygehusplan 2010 Sygehusbyggeri

Læs mere