10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Hostrupvej 21, 7860 Spøttrup. Udvidelse af ammekvægsbesætning

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Hostrupvej 21, 7860 Spøttrup. Udvidelse af ammekvægsbesætning"

Transkript

1 10-tilladelse til husdyrproduktionen på Hostrupvej 21, 7860 Spøttrup Udvidelse af ammekvægsbesætning v/ Søren Laursen, Hostrupvej 21, 7860 Spøttrup

2 Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (lbk. nr af 04. december 2009) og Miljøbeskyttelsesloven (lov nr. 358 af 6. juni 1991, jf. lovbekendtgørelse nr. 879 af 26/ ). Ansøger: Navn: Adresse: Søren Laursen Hostrupvej 21, 7860 Spøttrup Telefon: / Matr. Nr.: 1u mf. Lem by, Lem; 28 a mf. Hvidbjerg by, Hvidbjerg CVR-nummer: Vigtige datoer: Tilladelsen meddeles den 30. maj 2013 Klagefristen udløber den 27. juni 2013 Sagsbehandler: Trine Fomsgaard Kvalitetskontrol: Marianne Dyhrberg

3 Tilladelse til ændring af husdyrholdet Den foreliggende sag Søren Laursen har den 29. september 2011 ansøgt Skive Kommune om tilladelse til at udvide og ændre sammensætningen af ammekvægbesætningen. Der sker ingen bygningsmæssige ændringer. Ansøgning om udvidelsen af dyreholdet er omfattet af 10 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (husdyrbrugsloven). Husdyrhold, antal og produktionsniveau Nudrift Ansøgt Ammekøer over 600 kg 11 ~ 7,9 DE 20 ~ 14,3 DE Småkalve 0-6 mdr. 3 ~ 0,6 DE 5 ~ 1,2 DE Tyrekalve 5 ~ 0,8 DE 3 ~ 0,5 DE Ungtyre 5 ~ 1,2 DE 7 ~ 3 DE Kvier 6-27 mdr. 9 ~ 3,4 DE 16 ~ 7,8 DE Avlstyr over 400 kg 1 ~ 0,6 DE I ALT 14,87 DE 27,3 DE Tilladelse efter 10 Skive Kommune meddeler hermed tilladelse efter 10 i lov. nr af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug til udvidelse af dyreholdet Tilladelsen er meddelt på nedenstående vilkår og husdyrbruget skal fremover drives efter disse. Tilladelsen er givet på grundlag af den fremsendte ansøgning og oplysninger, der fremgår af denne tilladelse og vedlagte bilag til tilladelsen m.v. Tilladelsen er baseret på følgende lovgivning: Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (lbk. nr af 04/ ). Bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse mv. af husdyrbrug (bek. nr. 294 af 31/03/2009). Bekendtgørelse om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning, ensilage mv. (bek. nr af 19/ ).

4 Forhold til anden lovgivning Der gøres opmærksom på, at en tilladelse til husdyrproduktion til og med 75 DE efter reglerne i lov om miljøgodkendelse af husdyrbrug ikke fritager fra krav om tilladelse, godkendelse, dispensation m.v. efter anden lovgivning. Vilkår for drift af Hostrupvej Husdyrproduktion Det erhvervsmæssige dyrehold på Hostrupvej 21 må efter tilladelsen er taget i brug, ikke afvige fra nedenstående ansøgte årsproduktion: Ammekøer over 600 kg Småkalve 0-6 mdr. Tyrekalve Ungtyre Kvier 6-27 mdr. Avlstyr over 400 kg I ALT 20 ~ 14,3 DE 5 ~ 1,2 DE 3 ~ 0,5 DE 7 ~ 3 DE 16 ~ 7,8 DE 1 ~ 0,6 DE 27,3 DE 2. Udnyttelsesfrist Tilladelsen skal være taget i brug inden 2 år efter den er meddelt 3. Flue- og skadedyrsbekæmpelse Fluer, fluelarver, samt skadedyr (mus, rotter, mm) skal bekæmpes i overensstemmelse med retningslinjerne fra Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr, Skadedyrlaboratoriet. 4. Ryddelig Ejendommen skal så vidt muligt holdes ryddet. Tab af foder og halm skal fjernes. Foder skal opbevares, således det ikke giver anledning til tilhold af skadedyr.

5 Vurdering til baggrund for tilladelsen Skive Kommune har i nedenstående vurderet miljøpåvirkningen ved udvidelsen. Ansøger har bidraget med oplysninger om ejendommens miljøforhold i ansøgningsmaterialet. Udnyttelsesfristen Tidsfristen for at tage tilladelsen i brug er sat til 2 år. Det er en forudsætning for overholdelse af fristen, at den udnyttelse, der er påbegyndt inden udløbet af de 2 år, fortsættes og færdiggøres i et rimeligt tempo og normalt skal være afsluttet inden for et år efter fristens udløb. Det betyder også, at hvis tilladelsen ikke er fuldt udnyttet senest 3 år efter den er meddelt, så bortfalder den del af godkendelsen, der ikke er taget i brug og dermed vil den tilladte produktion blive nedskrevet tilsvarende. Bygninger Gødningsopbevaringsanlæg Dyrene går i løsdriftsstald på dybstrøelse. Der muges ud én gang årligt, hvor dybstrøelsen køres ud og pløjes ned. Natur Natur beskyttet efter naturbeskyttelseslovens 3: Naturbeskyttelseslovens 3 beskytter overdrev, heder, moser, enge, strandenge, strandsumpe, ferske enge, søer og vandløb mod ændringer i tilstanden. Beskyttelsen gælder for alle de beskyttede naturtyper bortset fra søer og vandløb, hvis de har en minimumsstørrelse på m 2 i sammenhængende areal. Arealer, der er mindre end m 2, er omfattet af beskyttelsen, hvis de indgår i en mosaik af naturtyper med et samlet areal på m 2. Beskyttelsen gælder for søer på 100 m 2 eller derover. De beskyttede vandløb er udpeget af de tidligere amtsråd og godkendt af Miljøministeren. Der er meget få naturarealer omfattet af naturbeskyttelseslovens 3. Ingen af disse arealer påvirkes i væsentlig grad af driften på de pågældende landbrugsarealer. Natur beskyttet efter husdyrlovens 7: De områder, der er omfattet af husdyrlovens 7, er særligt følsomme naturområder som højmoser, lobeliesøer, heder, overdrev og ammoniakfølsomme søer indenfor Natura 2000 områder. Heder og overdrev udenfor Natura 2000 områderne er kun omfattet af 7, hvis de er større end hhv. 10 og 2,5 ha. 7 arealer afkaster bufferzone I og II på hhv. 300 m og 1000 m, indenfor hvilke der gælder særlige regler mht. ammoniakemission.

6 Hostrupvej 21 ligger udenfor bufferzoner. Det vurderes derfor, at 7 naturtyper ikke vil blive negativt påvirket af udvidelsen. Habitatdirektivets bilag IV arter EU-landene har vedtaget fælles regler om at beskytte naturen. Medlemslandene skal dels udpege og forvalte bestemte naturområder (Natura 2000-netværket), dels beskytte bestemte arter. Den generelle beskyttelse skal bl.a. sikre arterne mod at blive slået ihjel, eller at deres levesteder beskadiges eller ødelægges. EF-domstolen har i flere domme understreget, at artsbeskyttelsen tillægges stor betydning for EU og skal fortolkes restriktivt. Beskyttelsen gælder de arter, der står på bilag IV i habitatdirektivet. Ca. 35 arter findes i Danmark. I de dele af Salling, hvor landbrugsarealerne indgår i driften på Hostrupvej 21, er registreret 7 af disse arter (Håndbog om dyrearter på habitatdirektivets bilag IV, Faglig rapport fra DMU nr. 635, 2007). Det drejer sig om flg. arter: Damflagermus Vandflagermus Sydflagermus Odder Markfirben Stor vandsalamander Spidssnudet frø Strandtudse Projektet vurderes ikke at få betydning for disse arter, da deres levesteder ikke berøres af driften. Lugt, støj og støv Der vil være en lugtpåvirkning af omgivelserne fra kvægproduktionen. Produktionsbygningerne på Hostrupvej 21 ligger ca. 130 meter fra nærmeste nabo. For at begrænse lugt-, støj- og støvgener, er der stillet vilkår om, at ejendommen skal holdes ryddelig. Der kan ligeledes forekomme lugt fra udbringning af husdyrgødning. Det forudsættes at udbringningen følger de gældende regler i Husdyrgødningsbekendtgørelsen. Der er derfor ikke anledning til at stille skærpede vilkår. Ejendommen ligger i det åbne land, som generelt betragtes som landbrugets erhvervsområde, og som bosiddende i det åbne land må der periodevis forventes lugt- støv- og støj påvirkninger. Fluer og skadedyr For at begrænse fluegener, er der stillet vilkår om at der skal ske fluebekæmpelse, samt at foder-og halmspil skal fjernes.

7 Retningslinjerne for flue- og skadedyrsbekæmpelse findes på Institut for Plantebeskyttelse og Skadedyr. Instituttet har en skadedyrsguide på deres hjemmeside: Transportveje Det ansøgte projekt vurderes ikke at få betydning for belastningen af vejnettet eller medføre øgede gener hos naboer i forhold til den nuværende drift. Til og frakørselsforholdene på ejendommen vurderes at være tilstrækkelige til det søgte projekt. Lokalisering Der sker ingen bygningsmæssige ændringer på Hostrupvej 21 i forbindelse med udvidelsen af dyreholdet. Umiddelbart sydvest for Hostrupvej 21, ligger et mindre område i landzone som er lokalplanlagt. Området ligger nærmere end 300 meter fra bedriftsudvidelsen, der er derfor svaret nej i felt 2 i ansøgningen. Området er udlagt til erhvervsformål (K. E. Møbler). Skive Kommune vurderer, at udvidelsen af dyreholdet på Hostrupvej 21, ikke vil øge generne for det lokalplanlagte område, væsentlig. Udbringningsarealer Der hører 20,2 ha til bedriften på Hostrupvej 21. De ejede arealer afvander gennem Trævel Å til Kås Bredning mens aftalearealerne afvander via Febæk til Kås Bredning. Oplandet til Kås bredning er et opland med faldende dyretryk. Der er foretaget en vurdering af nitrat og fosfor til overfladevand. Konklusionen herpå er at det ansøgte projekt i sig selv eller i kumulation med andre planer og projekter vil påvirke eller skade de habitat- og fuglebeskyttelses-områder, som ligger indenfor de pågældende kystvandsoplande, væsentligt. Hele oplandsvurderingen fremgår af bilag 3. Arealerne ligger i Nitratklasse 1. Nitratklasse 1 er dog undtaget i 10 tilladelser. Derfor skal der ikke yderligere beregninger herpå. Risikoarealer Udspredningsarealer, der skråner kraftigt ned mod søer og vandløb, udgør særlig risiko for fosforudledning til vandmiljøet via erosion og overfladeafstrømning. Skive kommune har vurderet at alle arealerne har en begrænset risiko for erosion og overfladeafstrømning, hvorfor der ikke stilles vilkår.

8 Bedste tilgængelige teknik Miljøstyrelsen har ikke defineret vejledende emissionsgrænseværdier for BAT-niveau for produktioner svarende til produktionen på Hostrupvej 21. Skive kommune vurderer generelt at produktioner på dybstrøelse er BAT uden inddragelse af yderligere virkemidler til nedbringelse af ammoniakfordampningen. BAT-teknologier som gyllekøling, syretilsætning og skrabere er ikke funktionsdygtige i en dybstrøelsesstald og derfor ikke vurderet for BAT i denne afgørelse. Samlet konklusion for projektets sandsynlige påvirkning af miljø og omgivelserne Det er vurderet ud fra ovenstående, at den planlagte ændring ved overholdelse af de stillede vilkår, ikke vil få en væsentlig indflydelse på miljø og omgivelser. Det vurderes, at ændringen er forenelig med omgivelsernes sårbarhed og kvalitet og at udvidelsen ikke væsentligt vil påvirke arter og naturtyper omfattet af international naturbeskyttelse eller EF-habitatdirektivets bilag IV.

9 Godkendelsens gyldighed Husdyrbruget må ikke udvides eller ændres bygnings- eller driftsmæssigt, herunder med hensyn til affaldsfrembringelsen, på en måde, der indebærer forøget forurening i forhold til det hermed tilladte, før udvidelsen eller ændringerne er godkendt af Skive Kommune. Hvis husdyrbruget ønskes ændret eller udvidet, skal Skive Kommune have meddelelse herom, inden ændringen eller udvidelsen foretages. Med hensyn til retsbeskyttelse af godkendelsen henvises til husdyrbruglovens 40. Tilsynsmyndigheden skal tage godkendelsen op til revurdering og om nødvendigt meddele påbud eller forbud hvis: - der er fremkommet nye oplysninger om forureningens skadelige virkning, - forureningen medfører miljømæssige skadevirkninger, der ikke kunne forudses ved godkendelsens meddelelse, - forureningen i øvrigt går ud over det, som blev lagt til grund ved godkendelsens meddelelse, - væsentlige ændringer i den bedste tilgængelige teknik skaber mulighed for en betydelig nedbringelse af emissionerne, uden at det medfører uforholdsmæssigt store omkostninger for husdyrbruget, - det af hensyn til driftssikkerheden i forbindelse med processen eller aktiviteten er påkrævet, at der anvendes andre teknikker, - der er fremkommet nye oplysninger om sikkerhedsmæssige forhold på virksomheder, der er omfattet af regler fastsat i medfør af Miljøbeskyttelseslovens 7 om risikobetonede processer m.v. Den første regelmæssige revurdering af godkendelsen til et 12 husdyrbrug skal foretages, når der er forløbet 8 år, efter at husdyrbruget er godkendt første gang. Tilsynsmyndigheden skal herefter tage godkendelsen op til revurdering mindst hver 10. år og om nødvendigt ændre vilkårene ved påbud. Vilkårene kan dog til enhver tid ændres for at forbedre husdyrbrugets kontrol med egen forurening eller for at opnå et mere hensigtsmæssigt tilsyn. Opmærksomheden henledes på, at denne godkendelse efter husdyrbrugloven og miljøbeskyttelsesloven ikke fritager husdyrbruget for de nødvendige tilladelser/anmeldelser i henhold til anden lovgivning. Skive Kommune skal som tilsynsmyndighed påse, at denne godkendelse og den øvrige miljølovgivning overholdes. Der skal derfor altid være adgang for de personer, der af Skive Kommune er bemyndiget til at føre tilsyn. Ejere af eller beboere på følgende adresser har fået udkast af godkendelsen i høring Hostrupvej 23, 7860 Spøttrup Hostrupvej 25, 7860 Spøttrup Hostrupvej 27, 7860 Spøttrup Hostrupvej 32, 7860 Spøttrup Hostrupvej 34, 7860 Spøttrup Pildam 1, 7860 Spøttrup Pildam 8, 7860 Spøttrup Der er ikke indkommet kommentarer i høringsperioden.

10 Klagevejledning og søgsmål Denne miljøgodkendelse er annonceret på Skive Kommunes hjemmeside, den dato den er meddelt. Godkendelsen kan påklages til Natur- og Miljøklagenævnet, Rentemestervej 8, 2400 København NV af ansøgeren, klageberettigede myndigheder og organisationer samt enhver, der har en væsentlig, individuel interesse i sagens udfald. Klagen skal være skriftlig, og stilet til Natur- og Miljøklagenævnet, men indsendes til Skive Kommune, Natur og Miljø, Rådhuspladsen 2, Postboks 509, 7800 Skive eller på mail til tek@skivekommune.dk. Klagefristen er 4 uger fra offentliggørelsen. Gebyr for klage Der er fastlagt et gebyr for at klage. Der henvises til Natur og Miljøklagenævnets hjemmeside. Når klagen er modtaget i Natur- og Miljøklagenævnet, fremsender Natur- og Miljøklagenævnet en opkrævning på gebyret. Natur- og Miljøklagenævnet fastsætter altid en frist på 14 dage til betaling af gebyret. Er gebyret ikke modtaget i Natur- og Miljøklagenævnet inden fristens udløb, afvises klagen. Ansøgeren vil ved klagefristens udløb få besked, hvis Skive Kommune modtager en klage. Husdyrbruget vil kunne udnytte miljøgodkendelsen i den tid Natur- og Miljøklagenævnet behandler en eventuel klage, med mindre nævnet bestemmer andet. Udnyttelse af godkendelsen kan dog kun ske under opfyldelse af vilkårene, som er fastsat i denne godkendelse og på eget ansvar. Søgsmål Søgsmål kan anlægges ved domstolene inden 6 måneder fra offentliggørelsen. Med venlig hilsen Trine Fomsgaard Cand. Scient Landskabsforvaltning Per Nørmark Andersen Teamleder

11 Bilag 1. Ansøgning om 10 tilladelse

12

13 Bilag 2. Udbringningsarealer Røde arealer er ejede arealer mens de gule arealer er aftalearealer.

14 Bilag 3. Overfladevandsvurdering Vurdering af nitrat og fosfor til overfladevand Inden et projekt kan godkendes skal der ifølge habitatbekendtgørelsens 7, stk. 1, foretages en vurdering af, om projektet i sig selv, eller i forbindelse med andre planer og projekter, kan påvirke et Natura 2000-område væsentligt. Ved vurderingen af om et projekt kan påvirke et Natura 2000 væsentligt, skal der ses på den eventuelle negative påvirkning projektet kan have på området og dens bevaringsmålsætning, habitatbekendtgørelsens 7, stk. 2. Hvis projektet vurderes at kunne skade området, kan der ikke meddeles tilladelse til det ansøgte. Hvis vurderingen derimod viser, at projektet ikke kan skade området, kan der meddeles godkendelse til det ansøgte. Husdyrbrugets påvirkninger på overfladevand vurderes indenfor de kystvandsoplande, som Limfjorden er opdelt i, jf. udkast til vandplanerne. Vurderingen foretages i henhold til Miljøstyrelsens vejledning 1 om vurdering af nitrat og fosfor til overfladevande. Miljøstyrelsens vejledning fastlægger afskæringskriterier for graden af påvirkning af nitratudvaskning til overfladevand. Et husdyrbrug vurderes ikke at medføre negativ påvirkning på overfladevande, herunder Natura 2000-områder samt yngle- eller rasteområder for beskyttede arter som følge af nitratudvaskning, såfremt afskæringskriterierne er overholdt. Principperne for vurdering af nitratens skadevirkning, overføres i Miljøstyrelsens vejledning, til også at gælde ved vurdering af påvirkningen af fosfor til overfladevande. Husdyrbruget og hovedparten af dets arealer ligger i kystvandsoplandet til Kaas Bredning, Venø Bugt og Sallingsund, og afvander via Febæk og Trævel Å. Kystvandsoplandet Kaas Bredning, Venø Bugt og Sallingsund indeholder habitatområde nr Venø og Venø Sund og fuglebeskyttelsesområde 40 - Venø, Venø Sund samt dele af habitatområde nr Agger Tange, Nissum Bredning, Skibsted Fjord og Agerø og fuglebeskyttelsesområde nr. 27 Glomstrup Vig, Agerø, Munkholm og Katholm Odde, Lindholm og Rotholme, habitatområde 32 Sønder Lem Vig og Geddal Strandenge og habitatområde nr. 31 Kås Hoved. Udpegningsgrundlag for Habitatområde nr. 55 Venø og Venø Sund Naturtyper: Lagune (1150), Bugt (1160), Rev (1170), Enårig strandengsvegetation (1310), Strandeng (1330), Klithede (2140), Tør hede (4030), Kalkoverdrev (6210) og Surt overdrev (6230). Arter: Stavsild (1103) og Spættet sæl (1365). Udpegningsgrundlag for Fuglebeskyttelsesområde nr. 40- Venø og Venø Sund 1 og

15 Klyde (A132), Dværgterne, Lysbuget Knortegås, Hvinand (A067), Toppet Skallesluger (A069) og Stor Skallesluger (A070). Udpegningsgrundlag for Habitatområde nr. 28 Agger Tange, Nissum Bredning, Skibsted Fjord og Agerø Naturtyper: Sandbanke (1110), Vadeflade (1140), Lagune (1150), Bugt (1160), Rev (1170), Strandvold med enårige planter (1210), Strandvold med flerårige planter (1220), Enårig strandengsvegetation (1310), Strandeng (1330), Forklit(2110), Hvid klit (2120), Grå/grøn klit (2130), Klithede (2140), Havtornklit (2160), Grårisklit (2170), Klitlavning (2190), Næringsrig sø (3150), Vandløb (3260), Tør hede (4030), Kalkoverdrev (6210) og Surt overdrev (6230), Hængesæk (7140), Kildevæld (7220), Rigkær (7230). Arter: Stavsild (1103), Stor vandsalamander (1166), Odder (1335), Spættet sæl (1365), Blank seglmos (1393) og Gul stenbræk (1528). Udpegningsgrundlag for Fuglebeskyttelsesområde nr. 27 Glomstrup Vig, Agerø, Munkholm og Katholm Odde, Lindholm og Rotholme Lysbuget Knortegås, Hvinand (A067), Toppet Skallesluger (A069), Klyde (A132), (A140) og Havterne. Hjejle Udpegningsgrundlag for Habitatområde nr. 32 Sønder Lem Vig og Geddal Strandenge Naturtyper: Lagune (1150), Strandenge (1330), Kransnålalge sø (3140), Næringsrig sø (3150), Vandløb (3260), Urtebræmme (6430) og Rigkær (7230). Arter: Odder (1355) Udpegningsgrundlag for Habitatområde nr. 31 Kås Hoved Naturtyper: Lagune (1150), Strandvold med flerårige planter (1220), Strandeng (1330), Brunvandet sø (3160), Kalkoverdrev (6210), Kildevæld (7220), Stilkege-krat (9190), Strandvold med enårige planter (1210), Kystklint (1230), Søbred med småurter (3130), Tør Hede (4030), Surt Overdrev (6230), Rigkær (7230) Elle- og askeskov (91E0) Arter: Stor Vandsalamander (1166), Odder (1355) Vurdering af projektet i kumulation med andre planer og projekter Ifølge Miljøstyrelsens fastlagte afskæringskriterium for påvirkning i kumulation med andre planer og projekter må antal dyreenheder i det aktuelle opland, hvor projektet agtes gennemført, ikke have været stigende siden 1. januar Hvis der er andre kilder til

16 udvaskning af næringsstoffer, der har givet anledning til en øget udvaskning fra det aktuelle opland siden 1. januar 2007, skal dette også inddrages i vurderingen. Ved vurderingen af om forudsætningerne for husdyrgodkendelseslovens beskyttelsesniveauer er opfyldt samt hvorvidt et projekt har en væsentlig påvirkning på et Natura-2000 område, skal der ses på udviklingen i antal dyreenheder indenfor et opland. Dette følger også af Miljøstyrelsens vejledning. Der kan være andre opgørelsesmetoder, som kan bruges, når denne vurdering skal foretages, men her mangler de værktøjer og den videnskabelige viden, som skal til, for at kunne konkludere noget ud fra data. Skive Kommune henholder sig derfor til Miljøstyrelsens vejledning, som giver et argumenteret fundament for at vurdere og konkludere ud fra data vedr. det samlede antal dyreenheder. Skive Kommune er besiddelse af to datasæt, som beskriver udviklingen i antallet af dyreenheder. Det ene er det datasæt, som Miljøstyrelsen har stillet til rådighed 2, som bygger på data fra CHR, og som siger noget om udviklingen i antallet af dyreenheder på anlægsniveau i perioden Det andet datasæt er bestilt af Limfjordsrådet og udarbejdet af Conterra 3. Her kombineres data fra CHR (Centralt HusdyrbrugsRegister) og GLR (Generelt LandbrugsRegister) med oplysninger fra gødningsregnskaberne, hvilket kan give et billede af, hvor husdyrgødningen fra de producerede dyreenheder rent faktisk udbringes, og der tages i dette datasæt også højde for eksport og import af husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning. Den måde Conterras data opgøres på gør dog, at der ikke er nyere tal til rådighed end tal fra Begge datasæt er opdelt efter de konkrete kystvandsoplande. Ifølge de rene CHR data er antallet af dyreenheder i perioden i kystvandsoplandet Kås bredning mm. faldet med 5,0 %. Data fra Conterra viser samme tendens i udviklingen i antallet af dyreenheder. Faldet i antallet af dyreenheder i perioden i oplandet Kås Bredning er her på 3,1 %. Skive Kommune finder således, at de to datasæt underbygger hinanden og giver et godt grundlag for at vurdere udviklingen i antallet af dyreenheder. I den kumulative betragtning og ved vurderingen af øvrige kilder til udvaskning af næringsstoffer giver tallene fra Conterra et godt grundlag for at vurdere eksport og import af husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning mellem de enkelte oplande, da alt dette er inddraget i tallene via oplysninger fra gødningsregnskaberne. Det kan dermed afvises, at transport af husdyrgødning og forarbejdet husdyrgødning mellem oplandene giver anledning til problemer i forhold til den kumulative påvirkning af vandområderne. Meddelte miljøgodkendelser og tilladelser som endnu ikke er taget i brug, men som stadig kan udnyttes, kan af gode grunde ikke være med i opgørelserne af udviklingen i antallet af dyreenheder. Det samme gælder nedlagte dyrehold, siden status i udviklingen sidst er opgjort Conterras datablad udleveres efter ønske ved henvendelse til kommunen.

17 Skive Kommune har endnu ikke det fulde overblik over, hvor mange godkendte dyreenheder i godkendelser og tilladelser, som endnu ikke er udnyttet indenfor de enkelte kystvandsoplande. Det vurderes, at de endnu uudnyttede godkendelser og tilladelser ikke at være af et sådant omfang, at det vil føre til en stigning i antallet af dyreenheder. Eventuelt nedlagte brug siden årsskiftet vil yderligere trække udviklingen i antallet af dyreenheder i nedadgående retning. Skive Kommune har ikke kendskab til, at der siden 2007 skulle være sket en øget belastning med næringsstoffer fra andre kilder i de tre kystvandsoplande. Afskæringskriteriet for projektets påvirkning i kumulation med andre planer og projekter vurderes således at være overholdt. Vurdering af projektets påvirkning i sig selv Limfjorden er opdelt i mere eller mindre adskilte bassiner. I sådanne fjorde vil det jf. DMU s rapport nr. 787 have en negativ effekt på miljøet, hvis næringsstoftilførslerne flyttes indad i fjorden. Det nævnes direkte i rapporten, at man ikke i Limfjorden bør flytte tilførsler fra de ydre dele af fjorden til de sydlige dele af fjorden. Kås Bredning mm. vurderes ikke at kunne karakteriseres som et lukket bassin. Ifølge Miljøstyrelsens fastlagte afskæringskriterium for påvirkning fra projektet i sig selv, må nitrat- og fosforudvaskningen fra det samlede husdyrbrug ikke overstige 5 % af den samlede udvaskning af hhv. nitrat og fosfor fra det aktuelle opland. Hvis udvaskningen sker til et vandområdet, der er karakteriseret som et lukket bassin må nitrat- og fosforudvaskningen fra det samlede husdyrbrug ikke overstige 1 % af den samlede udvaskning. Nedenstående beregninger er foretaget i henhold til Miljøstyrelsens vejledning. Da der her er tale om en 10 tilladelse, som ifølge Skive Kommunes vurdering ikke afvander direkte til et natura 2000 område, har kommunen ikke fundet det formålstjenstligt at bede ansøger om at sende ansøgningen ind gennem ansøgningssystemet for at få foretaget en nærmere beregning af nitratudvaskningen i Farm-N eller en nærmere beregning af det ansøgtes fosforoverskud. Skive Kommune har alligevel valgt at foretage en beregning i henhold til Miljøstyrelsens vejledning, da det samlede kystvandsopland indeholder dele af et natura 2000 område. Beregningen er foretaget ud fra en worst case betragtning, hvor udvaskningen fra rodzonen (fra husdyrgødning) er sat til 10 kg N/ha/år og fosforoverskuddet til 20 kg P/ha/år. Nitrat til Kås Bredning Oplandsberegning: Samlet opland Dyrket areal i oplandet (støtteareal 2009) Reduktionspotentiale for det samlede opland (det reduktionspotentiale, som dækker den største del af oplandet) ha ha % (middel: 63 %)

18 Standardudvaskning, sandjord:85 og lerjord: 46 kg N/ha/år Udvaskning fra dyrket opland (85 x 0,37*x ) Udvaskning fra udyrket opland, naturbidraget (10 x 0,37* x ) Udvaskning i alt fra oplandet 85 kg N/ha/år kg N/år kg N/år kg N/år Beregning på det ansøgtes totalbelastning: Reduktionspotentiale for udbringningsarealer 0 50 % (middel 25 %) Areal til udspredning (ejede og forpagtede arealer) Areal til udspredning (aftalearealer) Udvaskning fra rodzonen for ejede og forpagtede arealer (fra husdyrgødning) Udvaskning fra rodzonen for aftalearealer (fra husdyrgødning) Det ansøgtes samlede bidrag til kystvandet ((18,1x 15) x 75 %) + (5,3 x 15,0) x 75 %) 18,1 ha 5,3 ha 15 kg N/ha/år 15,0 kg N/ha/år 263,3 kg N/år Ansøgt N-bidrag af samlede N-bidrag til Kås Bredning 0,02 % *1 (25/100) = 0,75 Fosfor til Kås Bredning Oplandsberegning Areal til udspredning (ejede- og forpagtede arealer) Areal til udspredning (aftalearealer) Overskud per hektar (ejede- og forpagtede arealer) Overskud per hektar (aftalearealer) % forøgelse i godkendelsesperioden (ejede- og forpagtede arealer) 18,1 ha 5,3 ha 20,0 kg P/ha 20,0 kg P/ha 8,0 % % forøgelse i godkendelsesperioden (aftalearealer) 8,0 % Worst case udvaskning Worst case påvirkning fra husdyrbruget (ejede- og forpagtede arealer) Worst case påvirkning fra husdyrbruget (aftalearealer) Worst case påvirkning fra husdyrbruget (samlet) 1 kg P/ha 1,5 kg P 0,4 kg P 1,9 kg P Samlet belastning i oplandet** kg P

19 Oplandsberegning Husdyrbrugets del af påvirkningen 0,007 % ** Frem for at lave en opsplitning af kilderne til fosforudledning i oplandet, som der er lagt op til i Mst s vejledning, vurderer Skive Kommune, at det er mere pålideligt at anvende vandplanens tal for samlet P-udledning. Tallet for den samlede belastning i oplandet er fremkommet på følgende måde: - Stofafstrømning i tabel i Forslag til vandplan Hovedvandopland 1.2 Limfjorden, er angivet til kg P. - Oplandet til Kås Bredning udgør 7,8 % af Limfjordens samlede opland. - Som estimat for samlet belastning i oplandet til Kås Bredning, er taget 7,8 % af kg P. Nitrat og fosfor til Sønder Lem Vig Da husdyrbrugets ejede og forpagtede arealer afvander til Sønder Lem Vig, er der foretaget en nærmere vurdering af husdyrbrugets påvirkning på Sønder Lem Vig. Sønder Lem Vig er en tidligere fjordarm, der er afskåret fra Limfjorden med en dæmning med klapsluse, som beskytter søen mod indløb af saltvand fra fjorden ved højvande. Søen afvandes med en pumpe. Den åbne vandflade er på 241 ha. Søen har en rig bestand af kransnålalger, heraf er ru kransnål og busket kransnål ualmindelige i DK. Arterne findes kun i klarvandede, kalkrige søer. De gullistede arter nåle-sumpstrå og vedbend-vandranunkel forekommer også i søen. Søen kategoriseres som naturtypen Kalkrige søer og vandhuller med kransnålalger. Odderen lever og færdes formentlig i hele Limfjorden og tilgrænsende vandløb og søer. Sønderlem Vig har store uforstyrrede arealer med rørskov, pilekrat og formentlig en god fiskebestand. Det skønnes derfor, at vigen har en fast bestand af odder. Arten blev ifm. NOVANA-overvågningen i foråret 2004 eftersøgt på en station ved slusen ved udløbet af Sønderlem Vig til Limfjorden. Der blev i 2004 konstateret efterladenskaber fra Odder ifm. NOVANA-overvågningen. Skive Kommune har de sidste to år kørt et måleprogram ved Sønder Lem Vig og dennes tilløb. De faktiske målinger viser en gennemsnitlig indløbskoncentration på ca. 0,09 mg total P/l og en middelafstrømning fra oplandet på ca. 0,1 l/s/ha. Med et samlet opland på 9066 ha giver dette en gennemsnitlig udvaskning på ca. 0,3 kg P/ha/år, dvs. en totalbelastning af vigen på 2720 kg P/år. Ifølge udkast til vandplanen opfylder søen ikke målet om god økologisk tilstand, men der er ikke nogen planlagt indsats over for de eksterne tilførsler af næringsstoffer. Kendskabet til søen søges forbedret inden der tages stilling til en eventuel restaurering. Der er som ovenfor foretaget beregninger i henhold til Miljøstyrelsens vejledning for Sønder Lem Vig.

20 Nitrat til Sønder Lem Vig Oplandsberegning: Samlet opland Dyrket areal i oplandet (skønnet) ha ha Reduktionspotentiale for det samlede opland 0-50 % (middel 25 %) Standartudvaskning, sandjord Udvaskning fra dyrket opland Eks. Sønder Lem Vig (85 x 0,75*x areal) Udvaskning fra udyrket opland, naturbidraget 85 kg N/ha/år kg N/år N/år Eks. Sønder Lem Vig (10 x 0,75* x areal) Udvaskning i alt fra oplandet kg N/år Beregning på det ansøgtes totalbelastning: Reduktionspotentiale for udbringningsarealer 0-50 % (middel 25 %) Areal til udspredning (ejede og forpagtede arealer) Udvaskning fra rodzonen for ejede og forpagtede arealer (fra husdyrgødning) Det ansøgtes samlede bidrag til kystvandet (18,1 x 15,0) x 75 %) 18,1 ha 15,0 kg N/ha/år 203,6 kg N/år Ansøgt N-bidrag af samlede N-bidrag 0,05 % *1 (25(middel)/100) = 0,75 Fosfor til Sønder Lem Vig Oplandsberegning: Areal til udspredning (ejede- og forpagtede arealer) Overskud per hektar (ejede- og forpagtede arealer) 18,1 ha 20,0 kg P/ha % forøgelse i godkendelsesperioden (ejede- og forpagtede arealer) 8,0 % Worst case udvaskning Worst case påvirkning fra husdyrbruget (ejede- og forpagtede arealer) 1 kg P/ha 1,5 kg P

21 Samlet belastning i oplandet 2720 kg P* Husdyrbrugets del af påvirkningen 0,06 % * Beregnet ud fra arealafstrømningsmålinger i oplandet til Sønder Lem Vig. Husdyrbrugets arealer udgør en meget lille del af kystvandsoplandets samlede areal, og husdyrbrugets påvirkning af vandområdet udgør derfor langt under 5 % af den samlede nitratog fosforbelastning til kystvandsområdet. Der er ligeledes foretaget en beregning af husdyrbrugets belastning på Sønder Lem Vig, Også her holder husdyrbrugets belastning af områderne sig under 1 % af den samlede belastning. Afskæringskriteriet for projektets påvirkning i sig selv vurderes på baggrund af ovenstående at være overholdt. Konklusion Ved en samlet vurdering af udviklingen i antallet af dyreenheder og andre kilder til nitrat- og fosforbelastning i oplandene samt beregning af kvælstof- og fosforbelastningen (worst case) fra husdyrbrugets udbringningsarealer kan det jf. Miljøstyrelsens vejledning afvises, at det ansøgte projekt i sig selv eller i kumulation med andre planer og projekter vil påvirke eller skade de habitat- og fuglebeskyttelses-områder, som ligger indenfor de pågældende kystvandsoplande, væsentligt.

16 Miljøgodkendelse af Ågade 38 v/svend Nielsen, Ågade 38, 7860 Spøttrup.

16 Miljøgodkendelse af Ågade 38 v/svend Nielsen, Ågade 38, 7860 Spøttrup. 16 Miljøgodkendelse af Ågade 38 v/svend Nielsen, Ågade 38, 7860 Spøttrup. efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (LBK af nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 8. maj 2013. 1/28 Miljøgodkendelse

Læs mere

Arealgodkendelse af Lundgårdvej 5, 7860 Spøttrup v/ Johan Nielsen, Lundgårdvej 5, 7860 Spøttrup

Arealgodkendelse af Lundgårdvej 5, 7860 Spøttrup v/ Johan Nielsen, Lundgårdvej 5, 7860 Spøttrup Arealgodkendelse af v/ Johan Nielsen, efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lbk. nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 10. maj 2013. Godkendelse af virksomhed i henhold til Lov om miljøgodkendelse

Læs mere

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Søndervænget 80, 7870 Roslev. Ændring fra ammekvæg til malkekvæg

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Søndervænget 80, 7870 Roslev. Ændring fra ammekvæg til malkekvæg 10-tilladelse til husdyrproduktionen på Søndervænget 80, 7870 Roslev Ændring fra ammekvæg til malkekvæg v/ Jakob Justesen, Søndervænget 80, 7870 Roslev Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (lbk.

Læs mere

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev. Stor race kvier 7-26 mdr.

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev. Stor race kvier 7-26 mdr. 10-tilladelse til husdyrproduktionen på Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev Stor race kvier 7-26 mdr. v/ Frank Jessen, Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev Ansøger: Navn: Adresse: Frank Jessen Sejstrupvej 7a, 7840 Højslev

Læs mere

16 Miljøgodkendelse af Hovvej 30 v/kresten Kristensen, Hovvej 30, 7860 Spøttrup.

16 Miljøgodkendelse af Hovvej 30 v/kresten Kristensen, Hovvej 30, 7860 Spøttrup. 16 Miljøgodkendelse af Hovvej 30 v/kresten Kristensen, Hovvej 30, 7860 Spøttrup. efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (LBK af nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 6. juni 2013. Miljøgodkendelse

Læs mere

10-tilladelse til husdyrproduktionen på Stårupvej 24, 7840 Højslev

10-tilladelse til husdyrproduktionen på Stårupvej 24, 7840 Højslev 10-tilladelse til husdyrproduktionen på Stårupvej 24, 7840 Højslev v/ Lisbeth og Hans Ladefoged, Stårupvej 24, 7840 Højslev 1 Ansøger: Navn: Adresse: Lisbeth og Hans Ladefoged Stårupvej 24, 7840 Højslev

Læs mere

Arealgodkendelse af Bystedmøllevej 2, 7870 Roslev v/ Klausen Agro ApS, Bysted Møllevej 2, 7870 Roslev

Arealgodkendelse af Bystedmøllevej 2, 7870 Roslev v/ Klausen Agro ApS, Bysted Møllevej 2, 7870 Roslev Arealgodkendelse af Bystedmøllevej 2, 7870 Roslev v/ Klausen Agro ApS, Bysted Møllevej 2, 7870 Roslev efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt den 26. juni 2014. Godkendelse til udbringning

Læs mere

Hans Juel Nielsen Holstebrovej Spøttrup. Den 18. december 2014

Hans Juel Nielsen Holstebrovej Spøttrup. Den 18. december 2014 Hans Juel Nielsen Holstebrovej 440 7860 Spøttrup Den 18. december 2014 Afgørelse om ikke-vvm-pligt ved udbringning af biofiber på arealer tilhørende Holstebrovej 440, 7860 Spøttrup Ansøgt projekt Skive

Læs mere

10-tilladelse til husdyrproduktionen på Volsheden 10, 7860 Spøttrup

10-tilladelse til husdyrproduktionen på Volsheden 10, 7860 Spøttrup 10-tilladelse til husdyrproduktionen på Volsheden 10, 7860 Spøttrup Ændring af dyreholdet fra malkekvæg til ammekvægbesætning samt opførelse af tilbygning til stald Meddelt den 15. august 2014 v/ Karsten

Læs mere

efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr af 20. december 2006).

efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr af 20. december 2006). 16 Miljøgodkendelse af v/ Jørgen Dalsgaard,. efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr. 1572 af 20. december 2006). Meddelt den 21. juni 2013. Miljøgodkendelse til udbringning af husdyrgødning

Læs mere

16 Miljøgodkendelse. Grynderupvej 9, 7870 Roslev

16 Miljøgodkendelse. Grynderupvej 9, 7870 Roslev 16 Miljøgodkendelse af Grynderupvej 9, 7870 Roslev v/ Svend Gade efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 18. oktober 2013 Miljøgodkendelse til udbringning

Læs mere

16 Miljøgodkendelse af Vestergade 16B, 7860 Spøttrup v/jens Bønding, Vestergade 16B, 7860 Spøttrup.

16 Miljøgodkendelse af Vestergade 16B, 7860 Spøttrup v/jens Bønding, Vestergade 16B, 7860 Spøttrup. 16 Miljøgodkendelse af Vestergade 16B, 7860 Spøttrup v/jens Bønding, Vestergade 16B, 7860 Spøttrup. efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (LBK af nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 17.

Læs mere

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Jenlevej 9, 7870 Roslev. v/ Kaj Christensen

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Jenlevej 9, 7870 Roslev. v/ Kaj Christensen Tillæg til 12 miljøgodkendelse Jenlevej 9, 7870 Roslev. v/ Kaj Christensen efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 4. juli 2014

Læs mere

16 Miljøgodkendelse af. Toustrupvej 57, 7870 Roslev

16 Miljøgodkendelse af. Toustrupvej 57, 7870 Roslev 16 Miljøgodkendelse af Toustrupvej 57, 7870 Roslev v/ Hans Kurt Høgedal efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lovbkg. nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 17. september 2015 Miljøgodkendelse

Læs mere

Arealgodkendelse af Jenlevej 2, 7870 Roslev v/ Henning Østergaard, Jenlevej 2, 7870 Roslev

Arealgodkendelse af Jenlevej 2, 7870 Roslev v/ Henning Østergaard, Jenlevej 2, 7870 Roslev Arealgodkendelse af Jenlevej 2, 7870 Roslev v/ Henning Østergaard, Jenlevej 2, 7870 Roslev efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lbk. nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 20. august 2013.

Læs mere

16 miljøgodkendelse af. KK Agro, Sæbyvej 11B, 7870 Roslev

16 miljøgodkendelse af. KK Agro, Sæbyvej 11B, 7870 Roslev Miljøgodkendelse efter 16 16 miljøgodkendelse af KK Agro, Sæbyvej 11B, Roslev efter 16 i Lovbekendtgørelse nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 03.02.2017 Miljøgodkendelse

Læs mere

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Bådsgårdvej 55, 7840 Højslev. Etablering af ammekvægsbesætning

10-tilladelse til husdyrproduktionen på. Bådsgårdvej 55, 7840 Højslev. Etablering af ammekvægsbesætning 10-tilladelse til husdyrproduktionen på Bådsgårdvej 55, 7840 Højslev Etablering af ammekvægsbesætning v/ Jørgen Bundgård, Bådsgårdsvej 74, 7840 Højslev Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (lbk.

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Til Ikast-Brande Kommune Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Ikast-Brande Kommune har den 18. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med ansøgning Miljøgodkendelse

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse for Bøstrupvej 86, 7840 Højslev

Tillæg til miljøgodkendelse for Bøstrupvej 86, 7840 Højslev Tillæg til miljøgodkendelse for Bøstrupvej 86, 7840 Højslev efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 23. juli 2013 Tillægget

Læs mere

16 Miljøgodkendelse af Gl. Åstedvej 50 v/i/s Åsted Skovgård, Gl. Åstedvej 50, 7870 Roslev

16 Miljøgodkendelse af Gl. Åstedvej 50 v/i/s Åsted Skovgård, Gl. Åstedvej 50, 7870 Roslev 16 Miljøgodkendelse af Gl. Åstedvej 50 v/i/s Åsted Skovgård, efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (LBK af nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 9. august 2013 Miljøgodkendelse til udbringning

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse for Sejstrupvej 13, 7840 Ørum

Tillæg til miljøgodkendelse for Sejstrupvej 13, 7840 Ørum Tillæg til miljøgodkendelse for Sejstrupvej 13, 7840 Ørum v/frank Jessen, Sejstrupvej 13, 7840 Ørum, efter 12, stk. 3 i LBK nr. 1486 af 4. december 2009. Meddelt d. 9. september 2013 Tillæg til godkendelse

Læs mere

16 Miljøgodkendelse af. Mariesminde, Roslevvej 20, 7870 Roslev

16 Miljøgodkendelse af. Mariesminde, Roslevvej 20, 7870 Roslev 16 Miljøgodkendelse af Mariesminde, Roslevvej 20, 7870 Roslev v/ Hans Boel Østergaard efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 10. juli 2014 Miljøgodkendelse

Læs mere

Meddelt d. 21. december 2011

Meddelt d. 21. december 2011 Tillæg til miljøgodkendelse for Holmhuse 22, 7860 Spøttrup v/ Jens Gudike Fly Christensen, Tinghøjen 15, 7860 Spøttrup, efter 12, stk. 3 i LBK nr. 1486 af 4. december 2009. Meddelt d. 21. december 2011

Læs mere

16 miljøgodkendelse af. Goul Agro I/S, Dalgårdvej 11, 7860 Spøttrup

16 miljøgodkendelse af. Goul Agro I/S, Dalgårdvej 11, 7860 Spøttrup 16 miljøgodkendelse af Goul Agro I/S, Dalgårdvej 11, Spøttrup efter 16 i Lovbekendtgørelse nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 04.11.2016 Miljøgodkendelse til udbringning

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af kvægbruget beliggende Refshøjvej 67, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 5. februar 2014 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

0 2,5 kilometer Kertemindevej 250 arealgodkendelse Oversigtskort, alle arealer Bilag 1 Odense Kommune Nørregade 36-38, 5000 Odense C Tlf. 65512525 Initialer: tsan Dato: 03.12.2015 Beskyttede naturområder

Læs mere

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016

10 miljøtilladelse. af græssende kvæghold. Sønderskov. beliggende Sønderskovvej 9, Venø. meddelt den 14. september 2016 POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK 10 miljøtilladelse af græssende kvæghold Sønderskov beliggende Sønderskovvej 9, Venø meddelt den

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune Att.: Rikke Holm Sennels Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune har den 28. september 2015 anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med miljøgodkendelse

Læs mere

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Holmhuse 22, 7860 Spøttrup. v/ Jens Gudike Fly Christensen, Tinghøjen 15, 7860 Spøttrup

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Holmhuse 22, 7860 Spøttrup. v/ Jens Gudike Fly Christensen, Tinghøjen 15, 7860 Spøttrup Tillæg til 12 miljøgodkendelse Holmhuse 22, 7860 Spøttrup. v/ Jens Gudike Fly Christensen, Tinghøjen 15, 7860 Spøttrup efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse

Læs mere

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Hejlskovvej 14, 7840 Højslev.

Tillæg til 12 miljøgodkendelse Hejlskovvej 14, 7840 Højslev. Tillæg til 12 miljøgodkendelse Hejlskovvej 14, 7840 Højslev. v/rasmus B. Nielsen efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 15.

Læs mere

10-tilladelse til ændring af slagtekalveproduktion på Bærsholmvej 11, 7800 Skive

10-tilladelse til ændring af slagtekalveproduktion på Bærsholmvej 11, 7800 Skive 10-tilladelse til ændring af slagtekalveproduktion på Bærsholmvej 11, 7800 Skive 13. maj 2015 1 Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (lbk. nr. 1486 af 04. december 2009) og Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune

Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune Verden 1 7200 Grindsted Vurdering af udbringningsarealer i Vejle Kommune Billund Kommune har den 18. maj anmodet Vejle Kommune om en udtalelse i forbindelse med miljøgodkendelse af Bækgårdsvej

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev

Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev Tillæg til miljøgodkendelse for Ilbjergvej 17, 7870 Roslev efter 12, stk. 3 i Lovbekendtgørelse nr. 1486 af 4. december 2009 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug. Meddelt d. 24. februar 2014 Tillægget

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485

Afgørelse om ændring af dyrehold skift af dyretype Haveskovvej 2, 5932 Humble, CVR nr. 17128485 Mogens Elnegaard Haveskovvej 2 5932 Humble Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 21-04-2015

Læs mere

Du skal også sikre dig, at du har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder meddelelse om byggeanmeldelse.

Du skal også sikre dig, at du har alle nødvendige tilladelser eller godkendelser til dit projekt, herunder meddelelse om byggeanmeldelse. Jeppe Elmer Neergaard Pedersen Borgergade 74 9620 Ålestrup Teknik & Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Alle 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 87 87 Fax: 87 87 90 00 virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk Dato:

Læs mere

Jørgen Johannesen Hvidemosevej 2 Gl. Rønbjerg 7800 Skive Den 20. september 2013

Jørgen Johannesen Hvidemosevej 2 Gl. Rønbjerg 7800 Skive Den 20. september 2013 Jørgen Johannesen Hvidemosevej 2 Gl. Rønbjerg 7800 Skive mosegaarden7800@gmail.com Den 20. september 2013 Hvidemosevej 2 7800 Skive - Afgørelse - Anmeldeordning - 19 d - Skift i dyretype. Skive Kommune

Læs mere

16 Miljøgodkendelse af. Bækgård, Ågårdsholmvej 10, 7870 Roslev

16 Miljøgodkendelse af. Bækgård, Ågårdsholmvej 10, 7870 Roslev 16 Miljøgodkendelse af Bækgård, Ågårdsholmvej 10, 7870 Roslev v/ Erik Krogh Kristensen efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 13. juni 2014 Miljøgodkendelse

Læs mere

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG

UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Lars Andersen Gårdvej 4 4871 Horbelev CVR.nr. 75380356 05-08-2015 UDBRINGNING AF HUSDYRGØDNING ER IKKE GODKENDEL- SESPLIGTIG Guldborgsund Kommune har den 28. juni 2015 modtaget anmeldelse om udbringning

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Torupvej 27, 9700 Brønderslev #split# Torben Carton-Sørensen Torupvej 27 9700 Brønderslev Plan og Miljø Dato: 25-08-2015 Sags. nr.: 09.17.44-P19-5-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205 Ny Rådhusplads 1 9700 Brønderslev

Læs mere

16 Miljøgodkendelse af KK Mark ApS

16 Miljøgodkendelse af KK Mark ApS 16 Miljøgodkendelse af KK Mark ApS v/ C/O Jungetvej 35 efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lov nr. 1486 af 04/12/2009). Meddelt den 28. maj 2013 S E L D E Miljøgodkendelse til udbringning

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse

Læs mere

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr.

Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne på ejendommen matr.nr. 55a Svindinge By, Svindinge beliggende Huslodderne 10, 5853 Ørbæk, cvr. Teknik- og Miljøafdeling Henrik Dahlhede Huslodderne 10 5853 Ørbæk Dato: 11-09-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 6333 7159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/8549. Miljøgodkendelse af dyrkningsarealerne

Læs mere

Nedenstående ses Kerteminde Kommunes vurdering af og vilkår til arealerne.

Nedenstående ses Kerteminde Kommunes vurdering af og vilkår til arealerne. Odense Kommune Att.: Tine Skyttegård Andreasen Sendt pr. mail Side1/5 Miljø- og Kulturforvaltning Hans Schacksvej 4 5300 Kerteminde Tlf.: 65 15 14 66 Fax: 65 15 14 99 Email: tbj@kerteminde.dk www.kerteminde.dk

Læs mere

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071

Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger. CVR.nr 29806071 Tillæg til miljøgodkendelse af smågriseproduktion Odensevej 156, 5400 Bogense. Ændring af bygninger CVR.nr 29806071 30. maj 2013 Miljøgodkendelse Baggrund Enghavegård ApS har den 21. september 2010 fået

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Teknik- og Miljøafdeling Bjørn Ø. Nielsen Vældegaard Sulkendrupvej 19 5800 Nyborg Dato: 03-07-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 08/1094. Vurdering af anmeldelse

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Tolstrupvej 68, 9320 Hjallerup #split# SVINEAVL - V/BRIAN MARTIN SØRENSEN V Thorupvej 19 9330 Dronninglund Plan og Miljø Dato: 03-05-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-4-16 Sagsbeh.: Lise Laursen Lokaltlf.: +4599455520 Ny Rådhusplads 1 9700

Læs mere

Peter Sørensen Gammel Hald Vej 31 Gl. Hald 7840 Højslev Den 10. juli 2013

Peter Sørensen Gammel Hald Vej 31 Gl. Hald 7840 Højslev Den 10. juli 2013 Peter Sørensen Gammel Hald Vej 31 Gl. Hald 7840 Højslev Peter_sorensen@teliamail.dk Den 10. juli 2013 Gammel Hald Vej 31 7840 Højslev - Udkast til afgørelse - Nabohøring - 19 d - Skift i dyretype. Skive

Læs mere

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016.

Tilladelsen er givet på grundlag af oplysningerne i din ansøgning af 24. februar 2016. Naturstyrelsen, Kronjylland Vasevej 7 8920 Randers NV Miljø og Teknik Plan Laksetorvet 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 plan@randers.dk www.randers.dk 11-04-2016 / 01.03.03-P16-34-16 Landzonetilladelse

Læs mere

Hjælp til husdyrgodkendelser

Hjælp til husdyrgodkendelser Dato: 14. januar 2015 Sagsbehandler: Therese Nissen, tgdn@dn.dk, 31 19 32 31 Hjælp til husdyrgodkendelser Start med: Hvornår er der klagefrist (hvis der ikke står en dato, er det 4 uger fra godkendelsesdato)?

Læs mere

10-tilladelse til genoptagelse af. husdyrproduktionen på. Vollingvej 5, 7860 Spøttrup

10-tilladelse til genoptagelse af. husdyrproduktionen på. Vollingvej 5, 7860 Spøttrup 10-tilladelse til genoptagelse af husdyrproduktionen på Vollingvej 5, 7860 Spøttrup 12. marts 2015 1 Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (lbk. nr. 1486 af 04. december 2009) og Miljøbeskyttelsesloven

Læs mere

Tilladelse til dyrehold samt dispensation fra afstandskrav - Præstevej 70, 3200 Helsinge

Tilladelse til dyrehold samt dispensation fra afstandskrav - Præstevej 70, 3200 Helsinge Sag: 09.17.01-G01-1-18 25. september 2018 Tilladelse til dyrehold samt dispensation fra afstandskrav - Præstevej 70, 3200 Helsinge Gribskov Kommune har d. 12. september 2018 modtaget en anmeldelse af etablering

Læs mere

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE

TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE TILLADELSE TIL SKIFT I DYRETYPE efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Ammekvæg Agerholmvej 4, 7700 Thisted 13. december 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Skabelonnavn: DTO afgørelse, version 1 Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af skift

Læs mere

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste.

Produktionen på ejendommen må maximalt være 56,6 DE i heste. Teknik og Miljø Virksomhedsmiljø Prinsens Allé 5 8800 Viborg Tlf.: 87 87 56 09 HANDEL MED HESTE JOHN BYRIALSEN Vievej 24 8832 Skals virksomhedsmiljoe@viborg.dk www.viborg.dk 10 tilladelse til etablering/lovliggørelse

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt

Afgørelse om ikke godkendelsespligt POSTBOKS 19 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse af udvidelse af dyrehold i eksisterende stalde

Læs mere

Skift i dyretype. Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse. Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016

Skift i dyretype. Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse. Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016 Skift i dyretype Efter 31 i bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug Kvægbrug Vorupørvej 253, 7700 Thisted 23. marts 2016 Generelle forhold Anmeldelse efter 31 i Bekendtgørelse om

Læs mere

Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk. Den 26. februar 2013

Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk. Den 26. februar 2013 Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk Den 26. februar 2013 Bærsholmvej 23 7800 Skive - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 19 f. Skive Kommune har den

Læs mere

Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk. Den 9. oktober 2014

Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk. Den 9. oktober 2014 Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk Den 9. oktober 2014 Andrupvej 9, 7860 Spøttrup - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 32 - Uden

Læs mere

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.:

Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens Have 15, 5762 V. Skerninge, CVR nr.: Torben Styrbæk Larsen Fruens Have 11, 5762 V. Skerninge. Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse efter anmeldelse efter 19f, Fruens

Læs mere

John Kristensen Fiskbækvej 16 Nørre Ørum 7840 Højslev Den 20. marts 2013

John Kristensen Fiskbækvej 16 Nørre Ørum 7840 Højslev Den 20. marts 2013 John Kristensen Fiskbækvej 16 Nørre Ørum 7840 Højslev hkkristensen@jubii.dk Den 20. marts 2013 Fiskbækvej 16 7840 Højslev - Afgørelse - 19 d - Skift i dyretype - 2013 Skive Kommune har den 20. februar

Læs mere

Lars Klausen Lisedalvej Skive. Den 30. januar 2013

Lars Klausen Lisedalvej Skive. Den 30. januar 2013 Lars Klausen Lisedalvej 30 7800 Skive Lisedal@dlgtele.dk Den 30. januar 2013 Lisedalvej 30 7800 Skive - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 19 f. Skive Kommune har den13. december 2012

Læs mere

At staldene som oplyst står i åben forbindelse med hinanden og dermed kan betragtes som ét staldafsnit.

At staldene som oplyst står i åben forbindelse med hinanden og dermed kan betragtes som ét staldafsnit. Jens Møller Nedre Vej 77 8930 Randers NØ Miljø og Teknik Natur og Miljø Laksetorvet 1 8900 Randers C Telefon +45 8915 1515 Direkte 89151745 Peter.Kruse@randers.dk www.randers.dk 01-08-2017 / 09.17.44-P19-7-17

Læs mere

Benny Skovbo Engelstvej 1 Engelst 7884 Fur Den 8. december 2014

Benny Skovbo Engelstvej 1 Engelst 7884 Fur Den 8. december 2014 Benny Skovbo Engelstvej 1 Engelst 7884 Fur Bennyoglene@email.dk Den 8. december 2014 Engelstvej 1 7884 Fur - Anmeldelse 31 Skift i dyretype afgørelse Skive Kommune har den 13. november 2014 modtaget anmeldelse

Læs mere

Teknik- og Miljøafdeling

Teknik- og Miljøafdeling Søgyden Teknik- og Miljøafdeling Jan Hansen Søgyden 15 5540 Ullerslev Dato: 16-06-2008 Sagsbehandler: Bo Clausen Direkte tlf: 63337159 E-mail: bcl@nyborg.dk Sagsid.: 07/6805. Miljøtilladelse til ændring

Læs mere

Jan Hørby Gammel Hald Vej 10 Gl. Hald 7840 Højslev Den 7. januar 2013

Jan Hørby Gammel Hald Vej 10 Gl. Hald 7840 Højslev Den 7. januar 2013 Jan Hørby Gammel Hald Vej 10 Gl. Hald 7840 Højslev jan_hoerby@snmail.dk Den 7. januar 2013 Gammel Hald Vej 10 7840 Højslev - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 19 f. Skive Kommune har

Læs mere

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig

Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Offentliggørelse af ansøgning om miljøgodkendelse i forbindelse med udvidelse af svinebruget beliggende Fugdalvej 8, 7250 Hejnsvig Billund Kommune modtog den 2. november 2016 en ansøgning om miljøgodkendelse

Læs mere

Idasminde I/S Jørgen Clemmensen Kirkebakken Højslev Den 18. september 2014

Idasminde I/S Jørgen Clemmensen Kirkebakken Højslev Den 18. september 2014 Idasminde I/S Jørgen Clemmensen Kirkebakken 10 7840 Højslev fam.clemmensen@hotmail.dk Den 18. september 2014 Gamskærvej 1 7840 Højslev - Afgørelse - Anmeldelse 31 Skift i dyretype Skive Kommune har den

Læs mere

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde efter 32 på

Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde efter 32 på POSTBOKS 19 ØSTERGADE 11-15 7600 STRUER T: 96 84 84 84 F: 96 84 81 09 E: STRUER@STRUER.DK WWW.STRUER.DK Afgørelse om ikke godkendelsespligt ved anmeldelse om udvidelse af antal dyr i eksisterende stalde

Læs mere

Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31. Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4.

Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31. Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4. Anmeldelse af skift i dyretype efter bekendtgørelse om tilladelse og godkendelse m.v. af husdyrbrug 31 Ashøjvej 10, 7760 Hurup 4. marts 2016 Anmeldelse efter 17 stk. 3 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af

Læs mere

Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder)

Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Udfyldning af skema til ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Tilladelsesordningen Etablering, udvidelse eller ændring af husdyrbrug for mere end 15 DE og op til 75 DE

Læs mere

Billund Kommunes vurdering

Billund Kommunes vurdering Ingolf Elvin Moff Vinding Bækgårdsvej 4 7200 Grindsted Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Bækgårdsvej 4, 7200 Grindsted Billund Kommune har den 17. juni 2014 modtaget

Læs mere

I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev Den 3. december 2014

I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev Den 3. december 2014 I/S Skovgaard Yttrupvej 9 Yttrup 7870 Roslev leneogib@gmail.com Den 3. december 2014 Yttrupvej 9 7870 Roslev - Afgørelse om udvidelse af dyrehold - Anmeldeordningen 32 - uden nabohøring Skive Kommune har

Læs mere

Svend Erik Bak Lægdsgårdsvej Ikast 25. februar 2016 Anmeldelse af skift i dyretype, Lægdsgårdsvej 6, 7430 Ikast

Svend Erik Bak Lægdsgårdsvej Ikast 25. februar 2016 Anmeldelse af skift i dyretype, Lægdsgårdsvej 6, 7430 Ikast Svend Erik Bak Lægdsgårdsvej 6 7430 Ikast 25. februar 2016 Anmeldelse af skift i dyretype, Lægdsgårdsvej 6, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har onsdag den 24. februar 2016, modtaget en anmeldelse efter

Læs mere

Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive Den 9. april 2013

Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive Den 9. april 2013 Kaj Bugge Bærsholmvej 23 Bærsholm 7800 Skive sdr.bersholm@mail.tele.dk Den 9. april 2013 Bærsholmvej 23 7800 Skive - Afgørelse - 19 d - Skift i dyretype. Skive Kommune har den 6. februar 2013 modtaget

Læs mere

Afgørelse om ændring af dyrehold på ejendommene Kædebyvej 28, 5932 Humble.

Afgørelse om ændring af dyrehold på ejendommene Kædebyvej 28, 5932 Humble. Bjarne Larsen Kædebyvej 28 5932 Humble Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 17-02-2016 J. nr. 16/1084 Ref:

Læs mere

Notat. Baggrund for fastsættelse af beskyttelsesniveauerne

Notat. Baggrund for fastsættelse af beskyttelsesniveauerne Notat Erhverv J.nr. Ref. Den 15. december 2009 I dette notat gøres der rede for, hvorfor overholdelse af husdyrgodkendelseslovens beskyttelsesniveauer normalt betyder, at projektets påvirkning ligger under

Læs mere

Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for. Lindegård Havrelandsvej 17, Søndbjerg 7790 Thyholm Meddelt d. 12. april 2018 PLAN OG MILJØ

Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for. Lindegård Havrelandsvej 17, Søndbjerg 7790 Thyholm Meddelt d. 12. april 2018 PLAN OG MILJØ POSTBOKS 10 T: 96 84 84 84 WWW.STRUER.DK ØSTERGADE 11-15 F: 96 84 81 09 7600 STRUER E: STRUER@STRUER.DK Frafald af krav om revurdering af 12 miljøgodkendelsen for Lindegård Havrelandsvej 17, Søndbjerg

Læs mere

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme

Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme Morten Dyrehauge Christiansen Tingvejen 443 7200 Grindsted Endelig afgørelse vedr. anmeldt skift i dyretype på ejendommen beliggende Møbjergvej 107, 7260 Sdr. Omme Billund Kommune har den 16. juni 2015

Læs mere

Michael Bisgård Furvej Skive Den 26. september 2014

Michael Bisgård Furvej Skive Den 26. september 2014 Michael Bisgård Furvej 31 7800 Skive bisgard@live.dk Den 26. september 2014 Furvej 31 7800 Skive - Anmeldelse 31 - Afgørelse - Skift i dyretype Skive Kommune har den 18. september 2014 modtaget de sidste

Læs mere

16 Miljøgodkendelse af. Agro Seeds ApS

16 Miljøgodkendelse af. Agro Seeds ApS 16 Miljøgodkendelse af Agro Seeds ApS c/o Ågårdsholmvej 24, 7870 Roslev efter 16 i Lov om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug (Lovbkg. nr. 868 af 03/07/2015). Meddelt den 20. januar 2016 Miljøgodkendelse

Læs mere

Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10

Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10 Fosforafsnittet i tillæg til miljøgodkendelse af Gl. Bane 10 1.1 Fosfor til overfladevand - vandløb, søer og kystvande Hovedparten af fosfortab fra landbrugsarealer sker fra kuperede marker i omdrift langs

Læs mere

Jan Have Rettrup Kærvej Skive Den 28. oktober 2014

Jan Have Rettrup Kærvej Skive Den 28. oktober 2014 Jan Have Rettrup Kærvej 21 7800 Skive have@post5.tele.dk Den 28. oktober 2014 Næsbækvej 4 7860 Spøttrup - Anmeldelse 31 - Skift i dyretype - Afgørelse - uden nabo høring. Skive Kommune har den 23. oktober

Læs mere

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for ændring af dyrehold skift af dyretype Rifbjerg Udflytter 11, 5900 Rudkøbing, CVR nr.

Afgørelse om ikke-godkendelsespligt for ændring af dyrehold skift af dyretype Rifbjerg Udflytter 11, 5900 Rudkøbing, CVR nr. Tania Almgren Rifbjerg Udflytter 11 5900 Rudkøbing Mail: toftegaarden.jan@gmail.com Læring og Vækst Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk

Læs mere

Jens Mortensen Højskolevej 2 Oddense 7860 Spøttrup Den 5. juli 2013

Jens Mortensen Højskolevej 2 Oddense 7860 Spøttrup Den 5. juli 2013 Jens Mortensen Højskolevej 2 Oddense 7860 Spøttrup lonejensmo@mail.dk Den 5. juli 2013 Højskolevej 2 7860 Spøttrup - Afgørelse - 19 d - Skift i dyretype. Skive Kommune har den 13. juni 2013 modtaget anmeldelse

Læs mere

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Dorfvej 42, 9330 Dronninglund

Tilladelse til skift mellem dyretype i eksisterende stalde på Dorfvej 42, 9330 Dronninglund #split# Per Vestergaard Gingsholmvej 3 9330 Dronninglund Kopi sendt til LandboNord, att. Karoline Holst Plan og Miljø Dato: 21-01-2016 Sags. nr.: 09.17.44-P19-10-15 Sagsbeh.: Martin Engsig Lokaltlf.: +4599455205

Læs mere

Udvidelse af kvægproduktion på Gl. Ålborgvej Møldrup i Møldrup

Udvidelse af kvægproduktion på Gl. Ålborgvej Møldrup i Møldrup Udvidelse af kvægproduktion på Gl. Ålborgvej 201 9632 Møldrup i Møldrup Tillæg nr. 12 til Regionplan 2005 Viborg Amtsråd November 2006 J. nr. 8-52-6-2-12-05 Regionplantillæg nr. 12 til Regionplan 2005

Læs mere

Ivan Skov Viborgvej 123 Dommerby 7800 Skive calinaskov@fiberpost.dk. Den 17. juni 2013

Ivan Skov Viborgvej 123 Dommerby 7800 Skive calinaskov@fiberpost.dk. Den 17. juni 2013 Ivan Skov Viborgvej 123 Dommerby 7800 Skive calinaskov@fiberpost.dk Den 17. juni 2013 Viborgvej 123 7800 Skive - Afgørelse - 19 d - Skift i dyretype. Skive Kommune har den 22. april & 21. maj 2013 modtaget

Læs mere

Frank Jessen Sejstrupvej 13 Nr. Ørum 7840 Højslev. Den 11. marts 2013

Frank Jessen Sejstrupvej 13 Nr. Ørum 7840 Højslev. Den 11. marts 2013 Frank Jessen Sejstrupvej 13 Nr. Ørum 7840 Højslev Den 11. marts 2013 Sejstrupvej 13 7840 Højslev - Afgørelse - 19 d - Skift i dyretype. Skive Kommune har den 28. januar 2013 modtaget anmeldelse efter 19

Læs mere

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr

Afgørelse om udvidelse af dyrehold (fulde stalde) Bjergvej 8, 5900 Rudkøbing. CVR nr p.nr og CHR nr Bjerggården I/S Bjergvej 8 Illebølle 5900 Rudkøbing Infrastruktur Fredensvej 1 5900 Rudkøbing Tlf. 63 51 60 00 Fax 63 51 60 01 E-mail: infra@langelandkommune.dk www.langelandkommune.dk 03-03-2016 J. nr.

Læs mere

Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder)

Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Miljø- og Planlægningsudvalget L 55 - Bilag 8 Offentligt Ansøgning om tilladelse til husdyrproduktion (maximalt 75 dyreenheder) Det bekræftes, at de fremsendte oplysninger og kort er i overensstemmelse

Læs mere

Notat. om nitratmodellen i relation til husdyrbrug 1. INDLEDNING

Notat. om nitratmodellen i relation til husdyrbrug 1. INDLEDNING J.nr.: 7510479 SFS/STTA Notat om nitratmodellen i relation til husdyrbrug 1. INDLEDNING Miljøstyrelsen har bedt mig vurdere, om der i overensstemmelse med artikel 6, stk. 3 i Rådets direktiv af 21. maj

Læs mere

Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup Den 9. oktober 2014

Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup Den 9. oktober 2014 Gårdejer Jens Gudiksen Vestergaard Andrupvej 9 Oddense 7860 Spøttrup gudiksen@fiberpost.dk Den 9. oktober 2014 Andrupvej 9 7860 Spøttrup - Anmeldelse 31 - Skift i dyretype - Afgørelse - Uden nabo høring.

Læs mere

Per Mortensen Saugstrupvej 4 Oddense 7860 Spøttrup Den 12. marts 2015

Per Mortensen Saugstrupvej 4 Oddense 7860 Spøttrup Den 12. marts 2015 Per Mortensen Saugstrupvej 4 Oddense 7860 Spøttrup permortensen@privat.dk Den 12. marts 2015 Saugstrupvej 4 7860 Spøttrup - Anmeldelse 31 Skift i dyretype Afgørelse Skive Kommune har den 20. januar 2015

Læs mere

Bilag til notat om Miljøklagenævnets praksis i sager om miljøgodkendelser af husdyrbrug af 6. juli 2009

Bilag til notat om Miljøklagenævnets praksis i sager om miljøgodkendelser af husdyrbrug af 6. juli 2009 Notits Erhverv J.nr. Ref. LOG & HKJ Den 6. juli 2009 Bilag til notat om Miljøklagenævnets praksis i sager om miljøgodkendelser af husdyrbrug af 6. juli 2009 Miljøklagenævnet henviser i en række afgørelser

Læs mere

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad

Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej Dybvad Revurdering af miljøgodkendelse af svinebruget Badskærvej 60 9352 Dybvad I medfør af Lovbekg. nr. 442 af 13. maj 2016 om miljøgodkendelse m.v. af husdyrbrug Dato for gyldighed 29-08-2016 * INDHOLDSFORTEGNELSE

Læs mere

Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej Ikast 14. september 2015

Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej Ikast 14. september 2015 Jonas Stenholdt Vestergaard Vester Isen Vej 18 7430 Ikast 14. september 2015 Anmeldelse af skift i dyretype, Langelundvej 1, 7430 Ikast Ikast-Brande Kommune har den 7. september 2015 modtaget en anmeldelse

Læs mere

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn

Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Bo Saxdorff Brinkmann Brænderupvej 12 5892 Gudbjerg Sydfyn Miljø og Teknik Svendborgvej 135 5762 Vester Skerninge Tlf. 62 23 30 00 mt@svendborg.dk www.svendborg.dk Afgørelse om ikke godkendelsespligt for

Læs mere

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro

Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro Kvægbrug på Engvej 238, 9440 Aabybro 1 Offentliggørelse 20. januar 2009 Tilladelse til ændring af husdyrbruget på ejendommen Martin Olsen har ansøgt om en 10 tilladelse på adressen Engvej 238, 9440 Aabybro.

Læs mere

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Hvarregaardsvej 3, 9510 Arden

Afgørelse vedr. anmeldelse efter godkendelsesbekendtgørelsens 31 på ejendommen Hvarregaardsvej 3, 9510 Arden Kurt Jensen Lundgaard Hedevej 36 Lundgaard 9510 Arden Natur og Miljø Postadresse: Nordre Kajgade 1 9500 Hobro Tlf. 97 11 30 00 raadhus@mariagerfjord.dk www.mariagerfjord.dk Journalnummer: 09.17.44-P19-2-14

Læs mere

Skema 1. Dyrehold på husdyrbruget før og efter anmeldelse Dyretype Nudrift Anmeldt drift Antal dyr DE Antal dyr DE Kvier, tung race 6-28 mdr.

Skema 1. Dyrehold på husdyrbruget før og efter anmeldelse Dyretype Nudrift Anmeldt drift Antal dyr DE Antal dyr DE Kvier, tung race 6-28 mdr. THORKILD OG CHR FRIIS HANSEN Borbjerg Byvej 2 7500 Holstebro Dato: 09-06-2015 Sagsnr.: 09.17.44-P19-18-13 Henv. til: Allan E. Clausen Natur og Miljø Direkte tlf.: 96 11 78 20 Afdeling tlf.: 96 11 75 57

Læs mere