Året var året, hvor Alice og Ansgar blev konfirmeret, og hvor vi måtte begynde at vænne os til,

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Året 2014 - var året, hvor Alice og Ansgar blev konfirmeret, og hvor vi måtte begynde at vænne os til,"

Transkript

1 Året var året, hvor Alice og Ansgar blev konfirmeret, og hvor vi måtte begynde at vænne os til, at der hele tiden er en af de tre små, som er væk. I august rejste Björn som den første et år til USA. Året 2014 var domineret af mange gode, spændende og vigtige oplevelser, som vi med glæde ser tilbage til. Alice og Ansgar blev konfirmeret i juni, Björn tog afsted til et udvekslingsår i USA, og Tanja og Jan kunne fejrer de første 20 år sammen i august. Vores andet hjemsted i Hornbæk fik vi indrettet og tilpasset, så det kunne bære præg af vores ideer og ønsker. Årets konfirmander i haven Det nye år var knap 10 timer gammel, før 4 friske medlemmer af familien var nede for at få deres nytårsbad i Kattegats kølige bølger. Da Christine ikke var så begejstret for tanken, tilbød hun os al den moralske støtte, vi havde behov for, samt at forevige situationen, så vi ikke glemte vores mod lige med samme. Derefter var der morgenmad og Gammel Dansk til alle, der havde behov. På gymnasiet, hvor Alice går, havde man i efteråret 2013 søgt elever, som havde interesse i en udveksling med en venskabsskole i Birmingham. Efter nogle test fik Alice chancen for at være med i programmet. Så i slutningen af januar havde vi en engelsk skolepige en uge på besøg, og i juni var Alice på genbesøg i Birmingham. Februar blev den sidste måned i historien om Jan s jobmæssige barn Volvo Auto Bank, som, efter at det ikke lykkedes for Ford at sælge banken til køberne af Volvo Personbiler, blev likvideret. Så nu er det desværre slut med firmabiler. Efter en hurtig afstemning i den kvindelige del af familien blev de enige om, at Tanja s næste bil skulle være en rød Fiat 500 Cabrio. Jan valgte blot at købe hans hidtidige Volvo, så han er forblevet loyal overfor mærket.

2 Still going strong Farmor har stadig fuld fart på og benytter enhver lejlighed til at invitere gæster. Da hun kun fyldte 98 år, kom Jan som eneste repræsentant for hans del af familien op og fejrede med. Nu hvor Farmor kun er 2 år fra de hundrede, blev alle gæsterne enige om at udstede et dødsforbud for de næste 2 år, så vi ikke går glib af den runde fest, som vil være den første 100 års fødselsdag i familien. Kagemestrene Alice & Tanja sørgede for lidt USA stemning til Björn s fødselsdag, idet de bagte en kage, som var formet som USA, og hvor røde lakridssnore udgjorde grænserne mellem de enkelte stater. Som forberedelse til deres konfirmation var Alice og Ansgar på lang weekend med kirken oppe i Gnadental Nådedalen. Det benyttede den resterende del af familien til et weekend ophold nede hos Christian og Christine i München. Her blev der tid til at se den nye del af det tekniske museum, samt at lære Christian s nye livsafsnitsdame at kende. Da vi gerne vil give vores børn et indtryk af de forskellige lande i Europa, valgte vi i begyndelsen af Påskeferien, at tage på en forlænget weekend til Amsterdam, hvor Alice specielt gerne ville se Anne Frank Museet. Gerne ville vi også havde besøgt Van Gogh Museet, men med strømmende regn og en uoverskuelig lang kø, må det vente.

3 Den 1. maj var vi sammen med Sissel, Gunnar, Pia, Hans-Henrik og Lis på en vandretur i Rheingau, hvor der hvert år i ugen omkring den 1. maj er Schlemmerwoche. Her er der mulighed for at besøge de mange vinbønder og smage deres lækre lokale retter, der bliver tilberedt af vinbonden selv og hans familie. Den 1. juni var den store dag for Alice og Ansgar, hvor venner fra nær og fjern var rejst til for at kunne fejre deres konfirmation. Vejrguderne var os nådig, så vi kunne starte festen i haven, inden vi skulle have konfirmationsmiddagen i vores stue. Tak til de mange som bidrog til dejlig fest, som kan blive et varigt minde for Alice og Ansgar. Jan s årlige sejltur gik i år i slutningen af juni til de danske havne omkring Fyn og omliggende øer. Turen startede i Kiel, hvorefter vi sejlede over Østersøen til Tåsinge, hvor vi fik en varm velkomst af Liselotte og Bent, som Jan ikke har set i mange år. De bød os på dansk smørrebrød og godt dansk øl i den lokale sejlklub. Bent faldt så godt ind i gruppen af de garvede sejler, at han næste år sejler med, som en del af gruppen. Tanja Grundet bankkrisen tilbage i 2008 har den Europæiske Centralbank overtaget ansvaret for alle store og vigtige banker i Europa. Da VR-Leasing er en del af en vigtig bank, er Tanja hårdt beskæftiget med at koordinere besvarelsen af alle de spørgsmål og analyser, der er krævet. Det ser hun som en dejlig udfordring, men det er et job, som koster megen tid. Selv om jobbet koster megen tid, er det også vigtigt for hende, at have tid til hendes børn, både når der skal hjælpes med lektier, eller når hun hygger sig om aftenen sammen med Ansgar og en god bog. Gerne giver hun også impulser til nye aktiviteter som f.eks theaterbesøg eller forskellige udflugter med familien. Sidst men ikke mindst, skal der også være lidt plads til hendes hobby med forskellige sportslige aktiviteter.

4 Jan Stadig i fuld vigøre både med hans erhversmæssige hobby bag fotografiapparaterne, hvor han efterhånden er blevet kendt som en rød hund i Bad Soden, men også administrationen af familien nutid og i fremtid. Da familien består af 5 børn fra 2 ægteskaber og med ejendomme i Danmark og Tyskland, var det vigtigt at børnene ikke kommer til at slås for meget om vores efterladenskaber, så sammen med en lokal advokat der var ved at få mange grå hår i hovedet fik han strikket et testamente sammen, som skulle kunne give ro på den front, da alle børnene allerede kender indholdet. Som ejendomsadministrator kom han heller ikke til at sove, da lejerne i Frankfurt sagde op og en ny lejer skulle findes. Samtidig startede forhandlingerne med den Amerikanske Ambassade om en ny forlængelse, hvor de bl.a. ønskede et nyt køkken det gamle var ca 30 år gammelt samt et par andre vedligeholdelsesting. Med hjælp af hans gamle studiekammerat Hans forløb det uden de store problemer. Alice Man mærker tydeligt at puberteten har sat sine spor. Hendes lyst til at gøre ting alene eller sammen med egne veninder og være alene på værelset samt bruge timer på toilettet er blevet vigtige elementer. Den urene hud, som kommer i den alder, bliver passet og plejet, så hun næsten ligner en nyminket skuespiller, når hun endeligt kommer ud af badeværelset. Lysten til at voltigerer er uændret vigtig for hende, så to gange om ugen er hun oppe på rideskolen. Efter impulser fra Facebook ville hun også give en Ice Bucket Challenge videre til andre i familien. Med fars kamera løbende kastede hun en spand med isvand og isklumper over hovedet. Det var vådt og koldt! Men desværre var der ingen i familien, der tog udfordringen op. Ansgar Udvikler sig mere og mere til den posetive side, men vi kan i den process ikke undgå at mærke, at puberteten står og banker på døren. I gymnasiet begynder det at fungere bedre og bedre så vi savner næsten indbydelserne fra skolen til samtaler. Karaktererne ligger i et godt mellemlag, så oprykningen til de næster klasser ser ud til at fungere uden problemer. Som det eneste af vores børn hænger han stadig ved musiken og sin trompet. Efter at han nu er kommet op i 8 klassen, kan han på grund af hans musiktalent som den yngste spille med i skolens Big-Band. Det er han meget stolt af. Om aftenen læser han gerne gode bøger sammen med Tanja, så de har med tiden fået tygget sig igennem mange udfordrene bøger.

5 Til hans fødselsdag havde han 5 venner med til Lasertag og hjemmelavede burgers. Desværre døde hans 3 kejserskorpioner i løbet af året, uden at vi helt kender grunden til det, mens de 2 gekkoer lever i bedste velgående. Björn Som den første af de 3 små er nu taget på et års udveksling til USA. Selv om vi er vandt til meget bureaukrati i Tyskland, var Amerikanerne næsten ved at slå rekorden med alle de informationer, de ville have herunder lægeundersøgelser, blodprøver og vacciner. Da alle disse var overstået, gik det videre med ansøgning om visa til USA. Og så ventede vi..., og så ventede vi på informationen om, hvor han skulle hen, og hvornår han skulle rejse. Da vi rejste til Hornbæk havde Björn så meget med i bagagen, at han næsten var forberedt på alt. Få dage efter ankomsten til Hornbæk kom så opringningen. Hans plejefamilie var fundet, de bor i Ellbridge i nærhede af Saracuse i staten New York og har selv 2 drenge og en hund. Da hans afrejsedag var inden vi havde planlagt at rejse tilbage, tilbød vi ham at rejse lidt før, så vi kunne følge ham til lufthavnen, men det afviste han, herefter måtte vi tage afsked med ham i Kastrup. Men da Christine også ville sige farvel til ham, kom hun op fra München, og tog imod ham i Frankfurt, hvorefter de hyggede sig i Bad Soden inden hun næste morgen tidligt fulgte ham til lufthavnen, hvorfra han skulle flyve til Chicago og videre til Saracuse, hvor han blev hentet af sin nye familie. Vi går ud fra, at det går ham godt, da han sjældent har tid til at Skype med os. Hans hjemrejse er planlagt til juni/juli Så bliver det spændende at se ham igen. Christian Nu er han kommet tilbage til det virkelige liv med masser af arbejde og rejser til forskellige dele af Europa. Desværre viste det sig, at det firma han startede i ikke helt kunne leve op til de forventninger, han havde efter ansættelsessamtalen, så derfor valgte han at prøve lykken i et andet firma indenfor internetbranchen, hvor han havde været før og kunne få en tidsbegrænset stilling. Som ældste søn i familien fik han i sommer lov til at øver sig i at passe hus og have, da der oppe på grunden i Hornbæk var et antal hyldebærtræer, der mente, at der var dem der skulle bestemme, hvor hvad skulle gro. Efter nogle dages arbejde og mere end 10 ture til genbrugeren, fik vi has på dem, så nu kan vi igen nyde de mange rhododendroner uden at skulle drukne i hyldebærsaft.

6 Christine Hendes uddannelse som landmålerassistent går fortsat godt, og hun bestod diverse prøver efter det første år, så nu er hun andenårselev og nyder godt af, at hun ikke mere er den yngste i firmaet, efter der er kommet nogle nye elever. I privatlivet går det dejligt, efter hun har fundet en ny ven, som hun er meget glad for, og som også er god til at støtte hende. Efter at hun i efteråret havde fået foretaget en mindre operation i lysken, skulle hun først have ro og passes. Her tog Michael, som han hedder, fri fra arbejdet, og tilbød hende hysly og varme i den periode. Som nævnt før glædede hun Björn ved at tilbringe den sidste dag i Europa sammen med ham. Senere på efteråret havde vi igen glæde af hendes besøg, da hun kombinerede lidt børnepasning med en uges ferie oppe hos os i Bad Soden. Til nytår for vi så endelig mulighed for at se Michael, da de begge kommer op til Hornbæk og bliver der en uges tid efter, at vi er rejst tilbage. Årets gang i Lidenlund Januar Inden vi rejste hjem var Maja flittig i køkkenet og inviterede på dansk æbleskiver og spisning. Derefter forlod vi Hornbæk, så de unge mennesker kunne udhvile sig lidt inden skolen startede igen. Den sidste uge af januar var så fyldt op med program omkring vores udvekslingsstudent fra England. Februar Af Christine og Christian havde vi fået et gavekort til en sjov italiensk/amerikansk restaurant i Frankfurt, som Tanja og Jan indløste til stor fornøjelse. Herefter var der fødselsdagsfest hos Bettina og sidst på måneden fejrede vi Björns fødselsdag. Et af hans ønsker var at få et gammeldags landgangsbrød til morgenmad, men måtte opgive inden han nåede frem til Nutellaen ude for enden.

7 Marts Vejrguderne er ikke altid til at stole på. Sidste år i marts fik vi et læs sne, og i år kunne vi allerede i begyndelsen af måneden tænde grillen for første gang og nyde aftensmaden oppe på balkonen. Senere på måneden var Jan oppe i Köln til afskedsfest med sine tidligere medarbejder. April I Påskeferien var vi et par dage i Amsterdam, hvor åbenbart Spies & Glistrup var på tapetet. Efterfølgende var Jan sammen med Alice og Ansgar på arbejdsferie i Hornbæk, Bl.a. som belønning fik Alice en lille chokomarengs til morgenmad, så hun havde kraft til dagens dont. Maj - Den 1. maj blev til en dejlig vandretur sammen med familien Jørgensen og Volkers i Rheingau, hvor vi nød en frokostpause hos en hyggelig vinbonde med et godt køkken. Senere på måneden var til stor familiefest hos Heidi og Paul. Heidi er Tanja s fars yngste søster. Juni Måneden blev en travl måned med mange aktiviteter på programmet. Den startede med konfirmationen af Alice & Ansgar, som vi fejrede hjemme med bordene smykket i forårsgrønne farver. Derefter var vi i over Pinsedagene i Eyba, hvor vi hvert andet år mødes med Tanja s mors familie, på et lille slot, som for mere end 100 år siden tilhørte hendes familie. Senere på måneden var Alice på en uges udveksling i Birmingham og til Sankt Hans tog Jan på den årlige sejltur. Denne gang var målet en rundrejse omkring Fyn og de sydfynske øer.

8 Juli og August Da vi havde et gammelt retsopgør med vores tidligere udlejere, var Jan i begyndelsen af juli i Helsingør samt på Barsehøj for at afstemme de sidste ting omkring det nye køkken. Den 8. august havde Tanja & Jan kendt hinanden i 20 år. I starten af August rejste vi på ferie til Hornbæk, hvor Tanja desværre måtte et par dage tilbage til jobbet. Den 17. august havde vi inviteret familien til den traditionelle søndagsfrokost denne gang med masser af regn, der medførte, at vi næsten hele tiden måtte gemme os inde i huset. Mændenes herrefrokost i København blev holdt nede i Kanalcafeen med smørrebrød samt øl og snaps, derefter var vi på besøg i Farmors mor s dåbskirke Holmens Kirke. Sidst på ferien blev Björn sendt afsted til USA over Frankfurt, hvor Christine tog imod ham.

9 September Alice beviste til hendes fødselsdag, at hun også kan bage, så hun bagte selv hendes egen fødselsdagskage, som hun stolt skar ud til familien. Senere var hun på klassefart i Berlin uden hendes nye handy, som hun inden havde forsøgt at tage undervandsbilleder med i badekarret, hvilket den ikke overlevede. Siden da hygger hun sig med Jans gamle Blackberry. Oktober Den første lange weekend i oktober 3. oktober er helligdag i Tyskland var vi sammen med Volkers og nogle af deres venner på de kendte steder i Bourgogne. Fra Bad Sodens venskabsby i Japan havde vi derefter en japaner en uge boende. Det var en stort oplevelse, da hans ordforråd udover japansk var ca 10 ord på engelsk. Efter Jan s fødselsdag, som vi fejrede oppe i Lodgen ved Opel Zoo, var vi en lille uge i Hornbæk, hvor Alice havde hendes veninde Tanja med. November Tanja var sammen med hendes søster Bettina en weekend på skønhedsfarm og på den sidste lørdag i måneden havde vi i den danske gruppe vores julefrokost, denne gang hos familien Jørgensen i Glashütten. I julemåneden december samler vi bare kræfter til juleferien i Hornbæk, hvor vi rejser op den 20. og bliver frem til den 2. januar. Nytåret fejrer vi sammen med Christine og hendes ven Michael. Til dem vi ikke ser før julen hermed en glædelig jul og på et snarligt gensyn i juleferien eller i løbet af det nye år. Sommeren 2015 i Hornbæk bliver i august. Vi kommer op til Hornbæk den 8. august og bliver frem til den 29. august. Familiefesten er planlagt til søndag den 16. august på Hyldevej 51 - så husk venligst, at sætte et "X" i kalenderen. Mange kærlige hilsener fra Alice, Ansgar, Björn, Christian, Christine, Tanja og Jan.

Året gang hos familien Boss Henrichsen, som det gik i Bad Soden, med alle dets glæder og oplevelser.

Året gang hos familien Boss Henrichsen, som det gik i Bad Soden, med alle dets glæder og oplevelser. Året gang hos familien Boss Henrichsen, som det gik i Bad Soden, med alle dets glæder og oplevelser. Kære Venner og Familie, Jan som Julemand uden at blive genkendt af Björn Året 2002 var i vores familie

Læs mere

Jan fejrer Fødselsdag i Bourgogne. Alice sminket som linse

Jan fejrer Fødselsdag i Bourgogne. Alice sminket som linse I året 2005 måtte vi efter diverse sygdomsforløb tage afsked fra Helmut, som dødede den 31. marts 2005. Gennem de sidste 23 år var Helmut en del af vores familie. Om den sjette sans hos min mor også denne

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. Maj-juni 2012. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 Maj-juni 2012 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn CPR-nummer

Læs mere

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her?

Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Hej Hvad hedder du? Hvor gammel er du? Hvem er vi? Hvem er du? Har du søskende? Ved du hvorfor du er her? Du er her i dette hus, fordi dine voksne har problemer, og det hjælper vi med at løse. Her i dette

Læs mere

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus

Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Juni-Juli 2008 Ry Skovmus Hallo Skovmus, så er det forår, kan I mærke at det kribler og krabler. Snart kan man bade uden at få lungebetændelse. Komme ud i teltene, og tænde bål, og side og hygge medens

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de?

Restaurant Petit. Før du læser bogen. Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? OPGAVER TIL Restaurant Petit NAVN: Før du læser bogen OPGAVE 1 Instruktion: Læs teksten på bagsiden af bogen. 1. Hvor er Jacob og Lone henne? 2. Hvad laver de? 3. Hvorfor tænker Lone på at rejse hjem?

Læs mere

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus.

Side 1. De tre tønder. historien om Sankt Nicolaus. Side 1 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus Side 2 Personer: Nicolaus Side 3 De tre tønder historien om Sankt Nicolaus 1 Nicolaus 4 2 Naboen 6 3 Tre poser guld 8 4 Mere guld 10 5 Gaden er tom 12 6

Læs mere

Forord. Julen 2005. Hej med jer!

Forord. Julen 2005. Hej med jer! Indhold Julen 2005. Forord 2 1. Historien om jul i Muserup Yderkær. 4 2. Venner af Muserup Yderkær. 7 3. Den mærkeligste dag på året. 9 4. I nødens stund. 11 5. Bedste hædres som heltenisse. 14 6. Den

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016

Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 2016 Sund og glad UGE 29 17/7-22/7 2016 Side 2 Sund og glad Vi har her på Livsstilshøjskolen haft rigtig gode erfaringer med sommerkurset Sund og glad igennem de sidste 4 år. Hvert år er der både nye og

Læs mere

Skole Hjem Nr. 189 December 2006

Skole Hjem Nr. 189 December 2006 Skole Hjem Nr. 189 December 2006 1 Afsked Det er ikke første gang og bliver måske heller ikke sidste gang i dette skoleår, at vi i Kontakt må skrive om afsked. Det skyldes hovedsagelig, at flere nu har

Læs mere

Nyhedsbrevet. Å r g a n g 1 4 - N r. 2 - F e b r u a r 2 0 0 8

Nyhedsbrevet. Å r g a n g 1 4 - N r. 2 - F e b r u a r 2 0 0 8 Nyhedsbrevet Å r g a n g 1 4 - N r. 2 - F e b r u a r 2 0 0 8 Fastelavn En god dag og endnu en rar oplevelse i Børne- og Familiehuset. Mange, store som Det skulle ske samtidig med at vi også fik nye skemaer.

Læs mere

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013

Nyhedsbrev. Hammerum, den 11. april 2013 Nyhedsbrev Hammerum, den 11. april 2013 Det er ved at være længe siden, I sidst har modtaget et nyhedsbrev, og derfor bliver dette i høj grad en opsummering af nogle af de aktiviteter, der har fundet sted

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Ferielukket i alle afdelinger

Ferielukket i alle afdelinger Fredagsbrev - uge 26-27. juni 2014 Bakkelandets friskole, børnehaver og vuggestue ønsker alle en rigtig god sommer. Nimdrupvej 2a 8740 Brædstrup 75753888 kontor@bakkelandets-friskole.dk www.bakkelandets-friskole.dk

Læs mere

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus

Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Værdi- mål- og handlingsgrundlag for det pædagogiske arbejde i Tappernøje Børnehus Et godt sted at være Tappernøje Børnehus skal være et godt sted at være. Gennem leg og målrettede aktiviteter skal vi

Læs mere

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid

Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Tæt forældresamarbejde gavner undervisning og fritid Af Orla Nielsen i samtale med Lena Isager I flere klasser på Beder skole støtter forældrene op om skole-hjemsamarbejdet og deltager i traditionsrige

Læs mere

AEU-2 QALLUNAATUT PIGINNAASANIK MISILITSINNEQ / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE AUGUST 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00

AEU-2 QALLUNAATUT PIGINNAASANIK MISILITSINNEQ / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE AUGUST 2015. Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00 AEU-2 QALLUNAATUT PIGINNAASANIK MISILITSINNEQ / DANSK FÆRDIGHEDSPRØVE AUGUST 2015 Piffissami nal. Ak/Tidspunkt.: 13.00 14.00 Ulloq misilitsiffik/dato: Den 11. august 2015 Ikiuutitut atorneqarsinnaasut

Læs mere

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune

Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Temadagen den 6. oktober 2012 For bofællesskaberne i Rødovre - og Hvidovre Kommune Indhold: Spørgsmål og svar fra dagen Side 3 10. Alle spørgsmål i samlet rækkefølge Side 11 Hjælpe spørgsmål til uddybning

Læs mere

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 -

Nyhedsbrev April. Sjov og fart. Dus Mellervang. Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk - 1 - Sjov og fart Dus Mellervang Frøstrupvej 4 9220 Aalborg Øst www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev April BEMÆRK DUS-avisen kan også ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder

Læs mere

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia

(VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng) Sofia 8.A, Esbjerg Real Skole 2.gennemskrivning, september 2008. Scene 1 Bedste veninder mandag. (VICTORIA(14) tager noget fra sin taske, & gemmer det på ryggen, hun sætter sig hen til SOFIA(14) på sin seng)

Læs mere

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde

Sommerskole. Sommerskole i Kirkeladen. En verden udenfor. Fællesskab på den fede måde Sommerskole En verden udenfor Fællesskab på den fede måde 2013 Sommerskole i Kirkeladen Kære sommerskoledeltagere. Efter en skøn uge i dejligt selskab, synes vi, at I skal vide, at det var skønt at være

Læs mere

Året 2008 blev desværre kendetegnet af flere dødsfald.

Året 2008 blev desværre kendetegnet af flere dødsfald. Året 2008 blev desværre kendetegnet af flere dødsfald. Vi måtte tage afsked med 2 familiemedlemmer samt vores børns Reservebedstefar Herr Binder, der døde i Februar. I juni fik Tanja`s far Jahnfried (79)

Læs mere

September 2010 11. Årgang Nr. 3

September 2010 11. Årgang Nr. 3 September 2010 11. Årgang Nr. 3 www.marna.dk Formanden har ordet Per Thomsen Hej allesammen i foreningen Marna.Sejlsæsonen er ved at gå på held og vi har sidste Mandagssejlads d. 25 okt. kl. 1830. Når

Læs mere

Opgaver til:»tak for turen!«

Opgaver til:»tak for turen!« Opgaver til:»tak for turen!«1. Hvad kan du se på bogens forside? 2. Hvad kan du læse på bogens bagside? 3. Hvad tror du bogen handler om? En invitation 1. Hvad hedder Lindas veninde? 2. Hvorfor ringer

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Modul 3 Læsning, Opgave 1

Modul 3 Læsning, Opgave 1 Modul 3 Læsning, Opgave 1 Instruktion: Tid: Læs spørgsmålet. Find svaret i teksten. Skriv et kort svar. 5 minutter. 1. Hvad tid lukker museet i januar? 2. Hvad koster entreen for børn? 3. Hvor længe varer

Læs mere

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044

Midtdjurs Friskole, Ramtenvej 14D, 8581 Nimtofte. E-mail: mdsf@midtdjursfriskole.dk Skole: 86398137 SFO: 86398044 UGEBREV nr. 23 uge 05 Årgang 6 Temauge I næste uge har vi temauge om farver. I må læse under lærernes indlæg, hvad der skal ske i løbet af ugen, men her er lidt praktiske informationer. Mandag er normal

Læs mere

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj

Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Pinsetræf 2016 på Bornholm 13. 16. maj Kom til Hullehavn Camping (5806) og nyd pinsen. Traditionen tro afholdes der Pinsetræf på Hullehavn Camping ved Svaneke. Turen går til Bornholm en ø, der har alt.

Læs mere

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt

Morgenmaden sådan cirka: Æg, bacon og pølser Forskellige slags brød Yoghurt Müsli Havregrød Frugt Mandag d. 26. september kl. 20:10 fløj 9.Q, og ankom i Finland kl. 22:40. Der skete ikke noget særligt på flyveturen, de fleste sad bare og snakkede eller hørte musik. Vi boede i hytter. Meget fine hytter.

Læs mere

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk

FAKTOR 29. Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK. Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk FAKTOR 29 Side 1 FAKTOR 29 Sommeravis 2013 HUSK HUSK HUSK Du kan finde vores husavis på adressen: www.fredericiah.dk Side 2 FAKTOR 29 RART AT VIDE OM AKTIVITETSHUSET: Åbningstider i værestedet: Tirsdag

Læs mere

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt

Hold Øje uge 25. Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Hold Øje uge 25 Sidste uge i dette skoleår nærmer sig med hastige skridt. Pedellerne arbejder med legepladsen uha det bliver godt Tigerne er ved at være færdige med deres afgangsprøver. I starten af denne

Læs mere

Dagbog fra Ramadan 2005

Dagbog fra Ramadan 2005 Dagbog fra Ramadan 2005 Af Astrid Fribo Så er det Ramadan, muslimernes fastemåned. Den måned, hvor muslimer over hele verden faster for at vise solidaritet med fattige og for at vise deres respekt for

Læs mere

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016

Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 Nyhedsbrev - Lotte Friis Marts 2016 2016 OL ÅR NU venter Rio 2015 ikke mit år. Mine forberedelse mod OL går rigtig godt. OL i Rio bliver mit tredje OL og det bliver uden tvivl mit sidste. Jeg glæder mig

Læs mere

Nyhedsbrev. Efteråret 2 0 1 5. Kære medlemmer og forældre. Aktiviteter: Fra Kontoret. Side 1

Nyhedsbrev. Efteråret 2 0 1 5. Kære medlemmer og forældre. Aktiviteter: Fra Kontoret. Side 1 Side 1 Nyhedsbrev Efteråret 2 0 1 5 Kære medlemmer og forældre. Efteråret er over os, og der begynder at være ro på hverdagen efter en hektisk start i fritids- og ungdomsklubben. Vi har været igennem en

Læs mere

Vejen til Noah og overdragelsen af ham!

Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Charlotte S. Sistrup, eneadoptant og mor til Noah Truong fra Vietnam fortæller sin historie Vejen til Noah og overdragelsen af ham! Den 29. august 2004 sendte jeg ansøgningspapirerne af sted til adoptionsafsnittet,

Læs mere

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo ---

Ferietur Slettestrand uge 30 2010 --- ooo 0 ooo --- Deltagere: Michelle, Marianne R, Pernille, Michael og Ove Personale: Rita, Karen og Kurt Mandag den 26. juli. Dagen begyndte tidligt med bad og morgenmad. Kurt pakkede bussen medens der blev spist morgenmad.

Læs mere

Aktiviteter med beboerne

Aktiviteter med beboerne Aktiviteter med beboerne I løbet af foråret er sket mange forskellige aktiviteter for beboerne i klynge 1. Nedenunder kommer et lille udpluk af de mange aktiviteter: Bowl n Fun i Viborg På beboernes husmøde

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2012 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg C Uanmeldt tilsynsbesøg aflagt 19.09.12 kl.16.50. Hvem har aflagt tilsynsbesøg

Læs mere

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011

Fælles info. Nyhedsbrev Fritterhøjen uge 12+13 2011 Fælles info Bevægelsesbane. Vi har haft bevægelses bane igen nu for 2. gang. Og allerede når vi skal noget for 2. gang er der nogle der siger, at det er kedeligt og det gider de ikke. Men det skulle de

Læs mere

Tanja er meget tilfreds med dette sundhedsflip, men klager lidt over, at Jan har tabt nogle af hans dejlige kilo.

Tanja er meget tilfreds med dette sundhedsflip, men klager lidt over, at Jan har tabt nogle af hans dejlige kilo. Året 2003 hos familien Boss Henrichsen i Bad Soden var et år med mange gode oplevelser, men også begivenheder der fik os til at tænke nærmere over livet. Begyndelsen på det nye år var posetivt præget af,

Læs mere

Kære Forældre. Personalesituationen: Nyt fra stuerne:

Kære Forældre. Personalesituationen: Nyt fra stuerne: Kære Forældre Så ser det ud til at foråret er ved lande. Det glæder vi os over. Det betyder vi har mulighed for at være mere udendørs og bl.a. nyde vores nye legeplads og ikke mindst vores bålsted. Særligt

Læs mere

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112

Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 1 Julesøndag I. Sct. Pauls kirke 30. december 2012 kl. 10.00. Salmer: 123/434/132/127//8/439/112/96 Uddelingssalme: se ovenfor: 112 Åbningshilsen Vi fejrer jul. Vi er i Julen. Vi fester. Igen. Jul betyder

Læs mere

Kvinden Med Barnet 1

Kvinden Med Barnet 1 Kvinden Med Barnet 1 Du blev født. Du voksede op. Du blev voksen, flyttede hjemmefra og så dig aldrig tilbage. Du fik dig en god uddannelse. Du blev forelsket, og I blev kærester. I var sammen i flere

Læs mere

Tanja s fødselsdag fejrede vi sammen med de danske venner i Bad Soden

Tanja s fødselsdag fejrede vi sammen med de danske venner i Bad Soden Året 2004 hos familien Boss Henrichsen i Bad Soden tog en ny vending, hvor Tanja måtte sige ja til et godt tilbud, men også et år, hvor Tanja s far s sygdom har præget familiens liv. Begyndelsen på det

Læs mere

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset

Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam. Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejlederog Værestedsteam Brugertilfredshedsundersøgelse af Huset Pædagogisk Vejleder- og Værestedsteam Køge Kommune 2016 Indholdsfortegnelse Indledning... 3 Om Huset og dets brugere... 4 Konklusion...

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Kærlig hilsen din SFO

Kærlig hilsen din SFO Kærlig hilsen din SFO Kære Forældre Lucia: Traditionen tro indbyder vi til Lucia fest i SFO. Det foregår torsdag d. 13. december fra kl. 15-16.30. Vi starter med gløgg og æbleskiver ude i klasserne. Kl.

Læs mere

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie.

Fredagsbrev uge 24. Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Fredagsbrev uge 24 Kære forældre Endnu en dejlig uge er gået, og vi nærmer os med hastige skridt den sidste uge før børnenes sommerferie. Onsdag havde vi besøg af børn, som starter på Udefriskolen efter

Læs mere

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65

BENNS Lægårdvej 86 7500 Holstebro Danmark Tlf. +45 65 65 65 65 På opdagelse i Dansk Vestindien 10 dage fra kr. 16.498,- pr. person Inkl. fly, hotel m.m. Der er mange øer man kan vælge at besøge i det Caribiske hav, så hvorfor skal det så lige være Dansk Vestindien?

Læs mere

Porsgaard. Nyhedsbrev

Porsgaard. Nyhedsbrev Porsgaard Nyhedsbrev Forår 2013 Dato Punkter af særlig interesse: Julehygge Juleafslutning Hygge 80ér fest Skiferie Skoletur Hvad sker i den nærmeste fremtid Julehygge Vi har lavet konfekt på Porsgaard

Læs mere

Ugebrev 45 Indskolingen 2014

Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Ugebrev 45 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære forældre til indskolingen. I skrivende stund er det ikke fredag endnu, men jeg er sikker på, at vi er mange, der har haft en dejlig Halloweenfest, når fredagen

Læs mere

Dukketeater til juleprogram.

Dukketeater til juleprogram. Dukketeater til juleprogram. Dukketeater 1: (Der er brug for to dukker, en frisk og glad drengedukke (dukke 1), der er spændt på at det er jul og en lidt fornuftig pigedukke (dukke 2), der ikke kommet

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af.

Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Dette bliver det sidste indlæg fra vores tid i Rumænien. Den sidste uge er gået, det er svært at forstå hvor de næsten 3 måneder blev af. Det har været nogle meget spændende, udfordrende og givende måneder,

Læs mere

Verdens bedste job med børn og troperejser

Verdens bedste job med børn og troperejser Verdens bedste job med børn og troperejser Vil du passe Felix 4,5 år og August 1,5 år og vil du med på et par længere rejser til Thailand, Malta og Dubai med alt betalt. Når vi er i Danmark, får du ofte

Læs mere

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014

Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nyhedsbrev Bredalsparkens Fritidscenter Juni 2014 Nu er det sommer Og hvor det herligt. Så er der gået en måned siden alle I nye begyndte i klubben og jeg oplever at I faldet godt til. Har du spørgsmål

Læs mere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere

Velkommen i. Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere 16 Velkommen i 16 Tegnet af Lindagil de splittergale tagnere Voldum Børnehave 2 15 Østervænget 1 8370 Hadsten Hej Vi vil gerne byde dig velkommen i Voldum Børnehave, vi glæder os meget til du starter her

Læs mere

Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier

Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier Slægtskabelser - relationer mellem børn i pleje, forældre, og plejeforældre Ph.d. Afhandling finansieret af RUC, Metropol og Børn & Familier idahammen@hotmail.com Program for formiddagen Lidt om undersøgelsen

Læs mere

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012

Monica Post 2.A. Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Udveksling med Ellowes Hall Sports College November 2012 Annas og min rejse begyndte på Odense Banegård d. 17. november kl. 8. Selv om det var tidligt, var humøret højt, da vi satte kursen mod Kastrup

Læs mere

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne.

Sort Hvid Spilpersoner. - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Sort Hvid Spilpersoner - Det er så disse spilpersoner, spillerne skal have efter 1. akt... når de har taget dråberne. Jheck' Han går sammen med Nathanael ud af kirken. De går og snakker. Imens han rammes

Læs mere

flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne et værelse værelset (1) værelser værelserne

flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne et værelse værelset (1) værelser værelserne 9 Min lejlighed 3 Substantiver III ental ubestemt en et ental ubestemt -en -et flertal ubestemt gruppe 1: (e)r gruppe 2: -e gruppe 3:? en altan altanen (1) altaner altanerne flertal bestemt gruppe 1: -erne

Læs mere

VELKOMMEN I MIT HJEM

VELKOMMEN I MIT HJEM VELKOMMEN I MIT HJEM Jeg hedder Mari-Louise og har arbejdet som dagplejer siden 2001. Var lige væk 8 måneder i 2008. Hvor jeg arbejdede i køkkenet hos Frømandskorpset i Kongsøre. Mit hjem, som udover mig

Læs mere

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk

Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Hovedgaden 15 - Vejrumbro - 8830 Tjele - Tlf. 8665 4455 - E: Info@VVfriskole.dk - I: www.vvfri.dk Nyhedsbrev uge 50-2013 Side 1-2 Side 3 Side 4-6 Side 6 LUCIA Nyt fra Troels Bedsteforældre julehyggedag

Læs mere

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt,

Læs mere

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde

SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST. Christiansminde SVENDBORG 2007 28. JULI 4. AUGUST Christiansminde Lørdag Regnvejr Luna kommer hjem fra 2 uger i Thailand og vi henter hende i lufthavnen ved halvottetiden. Hjemme hos Luna spiser vi morgenmad og snakker

Læs mere

Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York

Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York Den Danske Sømandskirke i New York Danish Seamen s Church in New York Første, anden, tredje. Støt Sømandskirken! Sømandskirkens første online auktion løber af stablen fra den 5. til den 17. juni her: http://www.biddingforgood.com/dskny

Læs mere

Sommerlejr og klubmesterskab 2013

Sommerlejr og klubmesterskab 2013 Sommerlejr og klubmesterskab 2013 Lørdag d. 14. september mødtes 15 ungdomssejlere samt trænere i sejlklubben med tunge tasker og store madpakker, klar til den årlige sommerlejr der i år var kombineret

Læs mere

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013

Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 CAFA Hovedvejen 3 4000 Roskilde Telefon 46 37 32 32 Web cafa.dk 11.marts 2013. Rapport vedr. uanmeldt tilsyn 2013 Institution/opholdssted Ungdomscentret Allégården Frederiksberg Allé 48, 1820 Frederiksberg

Læs mere

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie.

Og sådan blev det. Hver gang jeg gik i stå, hviskede Bamse en ny historie i øret på mig. Nu skal du få den første historie. Bamse hjælper Nogle gange, når jeg sidder ved mit skrivebord og kigger på gamle billeder, dukker der en masse historier frem. Historier fra dengang jeg var en lille dreng og boede på et mejeri sammen med

Læs mere

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG

EN E-BOG FRA MIG TIL DIG EN E-BOG FRA MIG TIL DIG 8 GYLDNE GENVEJE TIL MERE ALENETID UDEN DÅRLIG SAMVITTIGHED. Apropos børn, så har vi sammen smukke Aia på 6 år, charmerende Villads på 3 år og bedårende Vega på 1 år. 3 verdensstjerner

Læs mere

Afsluttende Kom/It projekt

Afsluttende Kom/It projekt Afsluttende Kom/It projekt Dokumenter indeholder: - Indledning - Formål - Problemformulering - Krav specifikation - Test specifikation - Spørgeskema undersøgelse Produkt: - Undervisningsmaterialet Tillæg:

Læs mere

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten.

Side 1. Jack og lygten. historien om græskarlygten. Side 1 Jack og lygten historien om græskarlygten Side 2 Personer: Jack Fanden Side 3 Jack og lygten historien om græskarlygten 1 En tom pung 4 2 Fanden 6 3 En mønt 8 4 Et år mere 10 5 Fanden kommer igen

Læs mere

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl

Øen der ikke vil dø. Teskt af Julie Hammer Lauridsen og Michala Rosendahl Foto af Michala Rosendahl Øen der ikke vil dø I Kattegat ligger Tunø og kæmper. Selvom befolkningstallet på øen har været stabilt de sidste ti år, er fremtiden usikker. For det er ikke nemt at lokke unge mennesker til en ø, hvor

Læs mere

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016

Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Sommerhilsen fra Solhverv Privatskole 2016 Nu er ferien for eleverne godt i gang, og det er derfor tid til at kigge lidt tilbage på det, der er sket siden sidste nyhedsbrev i julen. Flere elever på Solhverv

Læs mere

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd

Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Spørgsmål og svar til Lulu og det mystiske armbånd Kapitel 1 1. Hvem hjælper Lulu? Svar: Bob, side 4 2. Hvem tager støvlen på? Svar: Læsefidusen, side 5 3. Hvem siger: av! Av min tå! Svar: Læsefidusen

Læs mere

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 15,1-10

Prædiketeksten er læst fra kortrappen: Luk 15,1-10 1 3. søndag efter trinitatis I. Sct. Pauls kirke 16. juni 2013 kl. 10.00. Én konfirmation. Salmer: 402/12/436/289//492,v.1-3//v.4-6/439/725/15 Uddelingssalme: se ovenfor: 723 Åbningshilsen + I Faderens

Læs mere

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming

Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk. Friskolen i Lemming Friskolen i Lemming Lemming Bygade 2a 8632 Lemming 8685 9333 friskolenilemming@fibermail.dk www.friskolenilemming.dk Friskolen i Lemming Ugebrev 01/16 Lemming d. 8. januar 2016 Ugen der gik: Juleferie!

Læs mere

Snak penge med dit barn

Snak penge med dit barn Snak penge med dit barn Din forældreguide til dit barns privatøkonomi, herunder lommepenge, budget, opsparing og lån Kære forældre Du er en vigtig rollemodel, når det gælder dit barns økonomiske velvære.

Læs mere

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder.

Til efterårets oprykning sendte vi 6 spejdere til minigrenen. Heldigvis er der efterfølgende kommet nye mikrospejdere til så vi p.t. er 12 spejder. Mikro spejder 2014 I foråret 2015 havde vi besøg fra Waingunga stammen og havde et forlænget spejdermøde sammen med dem. Her lavede vi fælles aftenmad og havde mulighed på at hilse på hinanden. På årets

Læs mere

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6

UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 UGEBREV nr. 17 uge 50 Årgang 6 Tusind tak Til alle for en fantastisk hyggelig julefest i lørdags. Det var rart igen igen at opleve den gode stemning, når vi samles på friskolen for at fejre julen og hygge

Læs mere

Huset I Tveje Merløse

Huset I Tveje Merløse Huset I Tveje Merløse Rapport over Uanmeldt tilsyn 2011 Socialcentret 1 Indhold Beskrivelse af enheden: Lovgrundlag, rammer og vurderingstermonologi... 3 Navn og Adresse... 3 Ledelse... 3 Fysiske rammer,

Læs mere

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk

»Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk »Alle har ret til et fedt højskoleophold«drammelstrupvej 15 Tirstrup 8400 Ebeltoft Tlf. 87 52 91 20 www.djfh.dk post@djfh.dk Velkommen til Djurslands Folkehøjskole Jeg vil gerne byde dig velkommen på vores

Læs mere

Min morfar Min supermand

Min morfar Min supermand Dedikeret til min farmor og min far. Skrevet af Lilian Rask Andersen 2012. Manuskript doneret til Kræftens Bekæmpelse, i et håb om at bogen kan hjælpe familier og pårørende til at tale og græde sammen

Læs mere

Rejsebrev fra Færøerne

Rejsebrev fra Færøerne Rejsebrev fra Færøerne Hygge under aftensmaden. Side 1 af 6 Studerendes navn: Studienummer: E-mail.: Cathrine Dohn Jensen PS12414 1022065@ucn.dk Praktikperiode: 2. el. 3. Praktikperiode nr. 2. Praktik

Læs mere

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted

Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Praktik i finland (Jyväskylä) Beskrivelse af Rikke Anthonys praktiksted Jeg er i praktik på et plejehjem der hedder Luakon lähipalvelutalo. Det er et kommunalt plejehjem med beliggenhed i byen Jyväskylä.

Læs mere

Julehilsen fra gruppelederen

Julehilsen fra gruppelederen News Rådsklippen Julehilsen fra gruppelederen Så er året 2011 ved at være gået. Dog er spejderåret kun 4 måneder gammelt. Vi kan snart begynde at glæde os til den helt store spejderoplevelse, nemlig den

Læs mere

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL

NYT FRA PLADS TIL FORSKEL NYT FRA PLADS TIL FORSKEL Juni 2016 BJERGPOSTEN o Præsentation af PLADS TIL FORSKEL o Invitation til Sct. Hans o Familieaften på Borgen o Sommerferieaktiviteter Hvad er PLADS TIL FORSKEL og hvem er vi?

Læs mere

SOMMER hold øje 2014 - uge 26

SOMMER hold øje 2014 - uge 26 SOMMER hold øje 2014 - uge 26 Kære alle. Så er det slut med skoleåret 2013-2014. Vi glæder os nok ALLE til ferien, men inden længe glæder vi os også til igen at se vore venner og de andre bøffer. Så er

Læs mere

Året 2012 - blev et år hvor Farmor rigtigt kunne nyde, igen at have fået kontakt med begge hendes børn og

Året 2012 - blev et år hvor Farmor rigtigt kunne nyde, igen at have fået kontakt med begge hendes børn og Året 2012 - blev et år hvor Farmor rigtigt kunne nyde, igen at have fået kontakt med begge hendes børn og alle hendes børnebørn, men desværre igen et år, hvor vi helt uventet måtte tage afsked med en god

Læs mere

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED

LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED LÆR FOR LIVET et læringsprogram for anbragte børn TIL FORÆLDRE / PLEJEFORÆLDRE / ANBRINGELSESSTED 1 Det er meget, meget sjovere her end i min almindelige skole. Man leger med dansk i stedet for bare at

Læs mere

Jagttur den 16. maj 2012

Jagttur den 16. maj 2012 Jagttur den 16. maj 2012 Som så mange andre jægere var jeg også ude den 16. om morgenen. Det var godt nok tidligt. Uret ringede kl. 04.00 men op kom jeg og ud på reviret og så også tre små bukke, som ikke

Læs mere

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt.

Studienummer: 12309. Ditterosenberghansen@gmail.com. Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013. Institutionens kontakt e- mail og evt. Studerendes navn: Ditte Rosenberg Hansen Studienummer: 12309 E-mail.: Ditterosenberghansen@gmail.com Praktikperiode: 2. el. 3. 2 praktikperiode Praktik fra til: dd.mm.år: 01.02.2013-31.07.2013 Institutionens

Læs mere

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden

www.mellervangskolen.dk Dus Mellervang Børnerådsmøde i Pyramiden Børnerådsmøde i Pyramiden www.mellervangskolen.dk Nyhedsbrev Marts BEMÆRK DUS-avisen kan kun ses på Mellervangskolens hjemmeside under DUS, hvor alle månedens billeder ligeledes kan ses Læs om Stamtræer

Læs mere

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem.

Julemandens arv. Kapitel 23. Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Kapitel 23 Efter et kort øjeblik blev døren åbnet, og Frederikke Severinsen stod foran dem. Goddag og velkommen Hr. Branzoo sagde hun henvendt til Johnny. Hun vendte sig om mod Jenny med et spørgende blik.

Læs mere

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev

Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev Det giver dig mere indsigt Nyhedsbrev September 2011 Fredag den 30. fejres frivilligheden Politiker i praktik Røde Kors indsamlingen nærmer sig Cathrine Lindberg Bak Frivilligt PR-team klar til landsindsamlingen

Læs mere

Ugebrev 34 Indskolingen 2014

Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Ugebrev 34 Indskolingen 2014 Fælles info: Kære indskolingsforældre. Allerførst velkommen tilbage til jer alle efter en dejlig varm og solrig sommerferie, det er tydeligt, at børnene har nydt det, men alle

Læs mere