Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Interview gruppe 2. Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt?"

Transkript

1 Interview gruppe 2 Interviewperson 1: Hvad hedder i? Eleverne: Anna, Fatima, Lukas Interviewperson 1: Hvor gamle er i? Eleverne: 15, 16, 15. Interviewperson 1: Jeg ved ikke hvor meget i lige har hørt, men vi kommer nede fra Roskilde Universitet, hvor vi skriver et projekt om hvordan det er at gå i skole. Og derfor er det rigtig vigtig at vi snakker med nogen som går i skole, så vi kan bruge det i vores projekt, og se det fra jeres side også. Så vi har nogle spørgsmål, som handler lidt om hvordan det er at generelt at går i skole, hvordan er fagene, hvordan er lærerne, hvordan det er i klassen. Og sådan nogle forskellige ting. (pauserum) Okay? Og alt hvad i har på hjertet, det skal i bare sige, ik? Tema 1- Hvordan er det at gå i skole generelt? Interviewperson 1: Så jeg vil bare starte med at spørge jer, om i godt kan lide at gå i skole? Eleverne: Ja Interviewperson 1: Sådan generelt kan i godt lide at gå i skole? Fatima: Ja Anna: Ja Interviewperson 1: Hvordan kan det være i godt kan lide at gå i skole? Hvad er det der er godt ved at gå i skole? Fatima: Jeg tror nok mest det er klassekammeraterne. Og så hvis man har gode lærer, så bliver man også gladere for at komme i skole. Lukas: Ja, det lidt det samme. Venner det gør, gør rigtig meget, også lærerne gør at man får lyst til at komme her. Interviewperson 1: Så det er socialt, det dejligt at gå i skole Hva, hvad med timerne når i har undervisning? Synes i deltager i timerne? Hvordan deltager i, timerne? Fatima: Ehm, det kommer an på hvilke nogen timer vi har. Interviewperson 1: Ja, hvad for nogen timer? Deltager i f.eks. meget i, og hvad for nogen timer deltager i f.eks. ikke så meget i? Anna: Altså vi deltager nok i de fag vi ikke kan finde ud af.

2 Fatima: Matematik og fysik, det hænger lidt over hovedet på en, altså man prøver at følge med så godt man kan. Interviewperson 1: Hvordan er det så at have matematik eller fysik, hvis man er dig (hendvendt til Fatima)? Fatima: Nårh altså, det kan godt være at nogen af tingene er lidt svært, men altså, men man har jo klassekammerater, man kan spørge, og sidemakker, så jeg prøver at følge med så godt jeg kan. Interviewperson 1: Så man kan spørge sin sidemakker? Fatima: Ja. Interviewperson 1: Hvordan er det så, jeg hopper lige ned til det næste. Hvordan er fællesskabet i jeres klasse? Hvis i sådan skulle Lukas: Det er meget bedre end det har været. Synes i ikke? Fatima: Jo. Lukas: Det er bedre end det har været. Anna: Ja, meget bedre. Fatima: Ja. Imellem trinet var vi sådan helt splittede, og så var der/ kom vi til alle mulig møder med lærerne. Og nu er vi sådan bedre venner. Interviewperson 1: Har det betydet noget for jeres sådan undervisning og det? At i kunne mærke at i sådan kommer fra at være splittede til at i er blevet et stærkere fællesskab? Lukas: Ja, det ved jeg ikke jeg synes klart det har hjulpet på gruppearbejdet. Anna: Gør det også sjovere i timerne. Interviewperson 1: Så man får måske mere lyst til at deltage, når man er en del af klassen. Fordi man ikke føler at man bliver lukket ude, eller det er for dumt det man siger. Fatima: Ja. Interviewperson 1: Okay, så nævnte du noget om at man kan spørge sin sidemand, hvis der er noget man sådan ikke lige forstår, er det noget i bruger meget i timerne? Fatima: Ja, vi arbejder meget med sidemakkere. Så det er vigtigt hvis man kan snakke med alle, og få hjælp af sin sidemakker, når man har brug for hjælp. Interviewperson 2: Synes i det er nemmere at snakke med jeres sidemand, end hvis det er i skal snakke med jeres lærer f.eks.? Anna: Altså, hvis vi bare lige skal spørge om noget, som vi er lidt i tvivl om, så er det jo meget lettere at spørge den der sidder lige ved siden af.

3 Interviewperson 2: Ja, fordi man måske, enten selv kunne forklare det bedre til en anden eller den person er bedre til at forklare det til en? Fatima: Ja, både og. Anna: Man kan forklare det på en anden måde en læren. Interviewperson 2: Føler i at læren, sådan taler jeres sprog, så i kan følge med og være en del af det? Eller bliver det nogen gange sådan lidt fjernt? Lukas: Nej, jeg synes de gør meget ud af, for at vi forstår det.. de siger til os. Også hvis der er nogen som ikke forstår det, så prøver de at forklare det på en anden måde. Det synes jeg de gør ret meget ud af, faktisk. Tema 2 fag og indhold Interviewperson 1: Ja, hvilke nogen fag synes i er interessante og gode fag? Fatima: Ehm, jeg kan godt lide engelsk, faktisk, og dansk. Eller samfundsfag. Interviewperson 1: Ja, hvordan kan det være du godt kan lide de fag? Fatima: Fordi jeg tror jeg bedre kan følge med, og jeg kan også rigtig godt lide lærerne, dem vi har i de fag. Interviewperson 1: Ja, hvad med jer andre? Lukas: Jeg synes, jeg synes også samfundsfag er ret spændende, fordi det fører tit til en debat og så noget, og det kan jeg godt lide. Interviewperson 1: Ja, så der er en debat i klassen. Lukas: Mmh, Ja. Interviewperson 1: Okay, ja. Hvad med dig? (Anna). Anna: Også fordi vi har fået samfundsfag her i ottende klasse, eller sidste år. Så det er også nyere end de andre fag, og lidt mere spændende. Også kan jeg også godt lide dansk og matematik. Interviewperson 2: Ja, okay. Når i har sådan en debat i klassen, deltager de fleste så? Fatima: Jaa, der er måske nogle af pigerne som er lidt stille, men ellers så får læreren dem til at snakke. Interviewperson 2: Så det er simpelthen læreren der siger nu er det din tur til at sige noget? Altså har i selv oplevet at blive peget ud? Sagt nu skal du sige noget? Fatima: Ja, jeg har prøvet det. Anna: Ja. Interviewperson 2: Er det ubehageligt?

4 Fatima: Neej, altså hvis man ikke ved hvad man skal sige, så vælger lærerne en anden. Så det er aldrig en ubehagelig situation. Interviewperson 2: Okay, så det er ikke sådan at læreren bare står og kigger på en indtil man har svaret? Fatima: Ja. Interviewperson 1: Tør man godt sige sin mening? Hvis man har en debat? Tør man så bare sige hvad man mener? Er det sådan Lukas: Det synes jeg. Interviewperson 1: Fedt. Hvad for nogen fag er ikke interessante? Fatima: Fysik. Anna: Historie. Interviewperson 1: Historie og fysik. Lukas: Jeg har ikke rigtig, jeg er sådan meget glad for alle fag. Interviewperson 1: Okay fedt. Hvordan kan det være at fysik og historie er de uinteressante fag for jer? Fatima: Fordi jeg er dårlig til fysik, jeg forstår ikke noget af det der. Interviewperson 1: Det handler om at det er svært at forstå? Fatima: Ja. Interviewperson 1: Hvad med historie? Anna: Jeg synes historie er ret kedeligt, og det måske også lidt pga. læren. Interviewperson 2: Nu siger du det er kedeligt, hvad tror du der skulle til for hvis nu det skulle blive lidt mere spændende? Anna: Altså, jeg skulle måske også have lidt mere interesse for det, for faget, også måske en federe lærer. Interviewperson 2: Bedre lærer? Fatima: Ja, vores historie lærer er ikke særlig god i historie. Jeg tror han er god, og ved en masse om historie, men han er sådan ikke så god til at forklare det. Interviewperson 1: Føler i at i er med til at give indflydelse på hvad der skal ske i undervisningen? Lukas: Ja, det synes jeg. I nogen fag i højere grad, men jeg synes, ja det synes jeg faktisk. Interviewperson 1: hvordan? Lukas: Blandt andet vores lærer Camilla gør det ret meget. Der er vi med til at bestemme hvad vi gerne vil lave.

5 Interviewperson 1: Hvad er det for et fag? Lukas: Det er dansk. Fatima: Ja, det er dansk. Og samfundsfag. Interviewperson 1: Ja, og hvordan, bliver i spurgt om hvad i har lyst til eller kan i få lov at vælge mellem nogen ting eller hvordan? Fatima: Ja, vi kan godt vælge, men så er der også nogen ting vi skal lave, fordi vi skal afgangsprøve snart. Som vi bare skal kunne. Interviewperson 2: Nu nævner du at det nogen gange kan være svært, og det kan gøre at ikke så sjovt at have timerne. Hvad er det svært, fordi man er meget alene om det, eller hvad er det der gør at det kan være svært at forstå det der er i faget? Fatima: Ehm, altså. Jeg synes bare det er så uinteressant. Og så nogen gange glemmer jeg bare hvad han siger, og selvom jeg skriver det ned, så, fordi det er så uinteressant at jeg bare glemmer hvad han siger til mig. Interviewperson 2: Er det fordi du måske tænker på andre ting? Fatima: Ja, det kan godt være, men altså, der er masser af andre som godt kan lide faget. Men hvis jeg prøver rigtig at koncentrere mig, så bliver jeg så bedre til det. Interviewperson 1: Ja, så når det er svært at forstå, så er det også svært at koncentrere sig og følge med. Det kender jeg godt. Hvordan oplever i fordeling af fag, når i tænker på jeres skema? Hvor meget dansk i har, hvor meget matematik i har? Hvordan synes i fordeling er, synes i der er noget der mangler? Er der noget der er for meget af, noget der er for lidt af? Anna: Ehm, ja, det er virkelig lang tid siden vi har haft samfundsfag, lige i øjeblikket. Men ellers synes jeg fordeling er meget god. Interviewperson 1: Så samfundsfag er ikke noget som er fast på jeres skema. Fatima: Jamen det fordi vi skal op til afgangsprøver, så dansk er vigtigere at have lige nu. Anna: Og vi har brugt det meget til projektuge. Interviewperson 2: Altså samfundsfag har været meget i projektugen, så derfor har i det ikke så meget nu? Anna: Ja. Interviewperson 1: Okay, og hvad er tænker i om det? Er det noget i savner at have på jeres skema? Anna: Ehm, altså jeg kunne godt lide timerne, hvor vi havde samfundsfag. Og ikke bare noget på vores projektopgave.

6 Interviewperson 1: Okay, er der noget der er for meget af? Fatima: Hmm, nej faktisk ikke, ikke lige nu. Fordeling er meget god. Interviewperson 1: Fordeling er meget god. Ja, hvad siger du? Lukas: Ja, jeg synes også det er fint, altså selvfølgelig ville det være rart hvis man kunne have idræt hele tiden og spille fodbold, men det er ikke derfor man går i skole så. Jeg synes egentlig det er fint nok. Interviewperson 1: okay, hvor tit har i idræt? Anna og Lukas: en gang om ugen. Interviewperson 1: Okay. Interviewperson 2: Og det er to timer så? Fatima: Nej, det er kun en time. Interviewperson 2: Det er kun en time? Fatima: Ja. Lukas: Ja, det er nok det eneste der kunne være lidt mere af, synes jeg. Interviewperson 2: Okay, så det er den eneste time, altså en gang om ugen har i en aktiv time, ellers sidder i. Fatima og Lukas: Ja. Interviewperson 2: Nu nævnte i så noget projektuge. Er det noget i har tit eller? Anna: Nej, det var kun den der, obligatoriske vi skulle have i niende klasse. Interviewperson 2: ellers så har i ikke så nogen? Lukas: Jo, vi har så noget, jeg tror du tænker på temauger, eller så noget? Ja. Interviewperson 2: Ja, ja. Lukas: Altså vi har faktisk i den her uge, har vi læseuge. Anna: Men der er vi ikke så meget med. Fatima: Fordi vi skal igen op til afgangsprøve, så det er vigtig at have vores egne fag. Interviewperson 2: Men før i sådan skal begynde og træne op til eksamen og det. Så når i havde de her temauger, hvordan var det i forhold til at have en almindelig skoleuge? Lukas: Jeg synes det er meget spændende. Jeg synes det er meget sjovere. Interviewperson 2: Så det er rart, at det selvom er noget forveksling, i forhold til den meget traditionelle, hvor at i er på skolebænken, og har; matematik, dansk, tysk. Fatima: Ja.

7 Interviewperson 2: Er i med til at påvirke de der temauger, eller er det så noget, nu har vi temauge om Europa, og så er det det i har, eller hvordan? Fatima: Nej, jeg synes ikke Nej, det er ikke noget vi er med til. Det er normalt hele udskoling eller mellemtrinet som har det, og så er det sådan en tradition, at hvert år har sådan en munkeby eller et eller andet. Så jeg synes ikke rigtig det er noget vi er med til at justere. Interviewperson 1: Hvad vil det sige, Munke hvad for noget? Fatima: Munkeby. Altså det er så noget hvor at det er, altså sådan nogle forskellige aktiviteter, hvor nogle bager og nogle laver. Lukas: Vores skole bliver lavet til sådan en by. Og så får alle penge, og så kan man gå rundt, også blandes hele skolen på kryds og tværs. Anna: Også arbejder man sådan et sted Lukas: Ja, også får man penge hver dag, når man har arbejdet, og så noget. Interviewperson 1: Okay. Lukas: Så det er meget sjovt. Interviewperson 1: Så det er hele skolen der laver det sammen? Pigerne: Undtagen i år. Interviewperson 1: Undtagen 9.klasserne. Og det er Var det ærgerligt at i ikke var med til det? Eller var det okay? Fatima: Jeg vil faktisk gerne have været med til det. Anna: Ja, det siger jeg også. Fatima: For at få en pause fra alle de lektier vi har. Det kunne være dejligt ja. Interviewperson 1: Føler i at i bliver udfordret i undervisningen? Du har været lidt inde på at det kan være svært i fysik og så noget. Men hvordan er det sådan generelt? Skal man tænke sig godt om, eller er det? Lukas: Jeg synes læren er god til at tilpasse, sværhedsgraden til den enkelte elev. Interviewperson 1: Ja. Interviewperson 2: Så i oplever faktisk når i sidder i klassen, at læreren kan sådan sige, okay her er en der er rigtig god til matematik og her er en der har brug for lidt mere hjælp. Sådan at man får sådan en god relation til læren, på sådan et individuelt plan? Lukas: Ja, det synes jeg. Det har jeg i hvert fald oplevet. Fatima: Ja, det har jeg også. Anna: Ja.

8 Interviewperson 2: Okay. Tema 3 Lærere og undervisningsformer Interviewperson 1: Hvordan forløber en typisk time i jeres klasse? Hvis i sådan skulle forklare hvordan, hvordan arbejder i? Altså hvordan, står læren oppe ved tavlen? Eller hvordan? Lukas: Altså jeg vil sige at det varierer meget. Interviewperson 1: Det varierer meget. Lukas: Tit noget med vi har, hvor vi gennemgår nogle lektier først. Men ellers har vi en samtale om et eller andet. Eller en lille debat eller andet. Eller også bliver sat til nogle opgaver. Fatima: I vores bog. Lukas: I vores bog. Anna: Ja, det er tit så noget, og så snakker vi om ens emne på tavlen, og så bliver man sat til at lave nogle opgaver, og så gennemgår man dem så bagefter. Interviewperson 2: Ja, hvor tit Laver i opgaverne alene? Eller bliver i sat til at lave dem i grupper? Anna: Det er meget Fatima: Det er mest det sker. Men hvis det med grupper, så er det med sidemakker. Interviewperson 1: Så det er to og to? Fatima: Mh, og nogen gange er det hele gruppen. Interviewperson 1: Og nogle gange er det alle sammen? Okay. Fatima: Ja, altså vi fire ved et bord. Interviewperson 1: fire ved et bord, okay. Hvad kan i bedst lide? Fatima: Sidemakker. Anna: Jeg kan bedst lide bordet. Interviewperson 1: Du kan bedst lide bordet, og du kan bedst lide at arbejde to og to. Hvad med dig? Lukas: Jeg synes det er lidt forskelligt, afhængigt af hvad for en opgave det er. Interviewperson 1: Ja, okay. Lukas: Hvis det er en lidt større opgave, så kan det være meget rart at være flere. Så man ikke sidder to med sådan en kæmpe opgave. Interviewperson 1: Okay. Så i kan godt lide at arbejde sammen med jeres klassekammerater, når i skal løse opgaver?... Hvad fungere bedst for jer? Nu har i lige været inde på det, men er det bedst

9 når i har en hel time hvor læren står og snakker, eller er det bedst når man får de der opgaver hvor i skal arbejde to og to eller i grupper eller? Hvad kan i allerbedst lide? Anna: Sådan når man har en samtale med læreren. Interviewperson 1: Ja, hvor alle har en samtale med læreren? Anna: Ja, hvor vi sådan snakker sammen alle sammen. Interviewperson 2: Hvad er det der gør det, altså sådan til en god undervisning, når i har den her samtale med læren? Anna: det er sjovere, end bare sådan at sidde og lave sådan i en bog. Interviewperson 1: hvorfor er det sjovere? Anna: Det er mere aktivt, altså, der sker mere sådan i klassen, end hvis vi bare sidder helt stille og arbejder. Interviewperson 2: Når i arbejder med jeres bøger og sådan besvarer spørgsmålene. Er det så noget med i så i slutning af timen, slutter af med at finde ud af om det er rigtigt det i har lavet, eller? Fatima: Altså i matematik plejer vi og så lave vores opgaver, og så hvis vi ikke er færdige, så er det lektier, og så næste gang vi mødes igen, så snakker vi om Interviewperson 2: Så snakker i om opgaverne? Fatima: Ja, så snakker vi om besvarelserne. God/Dårlig Lærer Interviewperson 1: Så skal vi snakke lidt om jeres lærer Hvis i nu skal beskrive en god lærer, i behøver ikke at beskrive nogen af jeres lærere, men i skulle beskrive en god lærer, hvad vil det sige at være en god lærer? Hvad gør en god lærer? Lukas: Jeg synes det er en der sådan tager hånd om den enkelte elev. Som kigger på hvad den elev har brug for at blive bedre. Anna: Måske en der er struktureret, og ved hvad man skal lave. Interviewperson 1: altså en der kommer ind og er Lukas: forberedt. Interviewperson 1: forberedt ja.. Hvad tænker du? (henvendt til Fatima) Fatima: ja, jeg er også enige med de andre. Og, ehm, en der kender en rigtig godt til at forstå om, altså, situationen. F.eks. hvis hun bare lige pludselig siger at jeg bare skal sige noget, og mens hun kender situationen, at jeg bare ville kunne gøre det.

10 Interviewperson 1: Ja, altså at hun kender dig, og kan vurdere om det er noget du kan sige eller gøre, så man føler sig tryg. Fatima: Ja. Interviewperson 2: Nu siger du også det her med altså, kender. De lærer i har, er det også nogen i har altså Er det bare kun i jeres klasse, eller snakker i også med dem om sådan dele over jeres fritid og? Kan man snakke med sin lærer, hvis man er ked af det eller er det meget så noget, det er bare kun en lærer der underviser jer? Fatima: Altså, jeg tror godt, vi snakker om fritid, men jeg tror hvis man har problemer, så vil man hundrede procent ikke gøre det. Interviewperson 2: hvorfor vil du ikke gøre det? Fatima: Jeg synes ikke jeg kender dem så godt, så de skal vide sådan problemer jeg har, så. Interviewperson 1: Okay. Hvordan vil i beskrive en dårlige lærer? Nu har i lige beskrevet en god lærer.. Lukas: Ustruktureret, uforberedt. En som ikke ja. Interviewperson 2: De her egenskaber som i sætter på jeres.. på en god eller dårlig lærer. Nu siger du at en dårlig lærer er en som er ustruktureret, måske ikke velforberedt. Er det noget i selv, altså, tager i det på jeres selv som elever? Møder i op og er velforberedt? Fatima: Nej, altså vi har sådan historie. Vores lærer plejer ikke at være så forberedt, og han giver os, altså sådan, vi ved at han ikke rigtig holder styr på det, så gider vi ikke rigtig og lave det. Interviewperson 2: Så gider man ikke lave det. Men når det så er en god lærer, eller en lærer man har det godt i timerne, så læser man sine lektier? Fatima: Ja, Interviewperson 2: Fordi man har lyst til at deltage i timerne? Fatima: Ja.. Tema 4 - Motivation Interviewperson 2: Jamen, lad os bare gå ned til det sidste der nede. Interviewperson 1: Ja, vi er kommet til det sidste det spørgsmål. Eller nej, ikke det sidste spørgsmål, men nogle af de sidste. Og det.. Ja, der vil vi sådan set spørge jer, hvis i skulle beskrive det at være motiveret, hvad vil i så sige? Lukas: Hvis man er motiveret? Interviewperson 1: Ja, hvad vil det sige at være motiveret? Anna: At man gider at lære noget.

11 Lukas: Ambitiøs Interviewperson 2: Hvad skal der til før man gider at lærer noget? Anna: det skal være interessant det man laver. Fatima: Og læreren er forberedt, altså sådan, til det man skal lave, sådan så at hun eller han ikke bare kommer og ja. Så det er meget vigtig at de er forberedt, synes jeg. Interviewperson 2: Så der er noget struktur, på det. Og ikke bare bliver så noget løst noget. Anna: Altså at man ved hvad man skal lave, det hjælper ret meget. Interviewperson 2: Ja. Interviewperson 1: Så man har et overblik, over hvad der skal ske. Pigerne: Ja. Interviewperson 1: Hvis vi nu, hvis vi nu snakker hele jeres liv, altså også udenfor skolen, også derhjemme og jeres fritidsinteresser. Hvornår føler i jer så mest motiveret? Fatima: Undskyld, kan du lide spørge om det igen? Interviewperson 1: Ja, nu har vi snakket om det at være motiveret. Og der kom du inde på at det var, at man skulle være ambitiøs, og man skulle have lyst til at lærer noget, og sådan nogle ting. Og så spørger jeg bare, hvornår føler i jer mest motiveret i jeres liv? Det behøver ikke være i skolen, det kan også være andre steder. Hvornår oplever i at i føler, her har jeg virkelig motivation? Ja, hvornår og hvordan? Anna: Øh, det er nok når jeg går til dans, tror jeg. Interviewperson 1: ja, hvad er det der er ved dans, som gør at du føler dig rigtig motiveret til det? Anna: det er sjovt, og jeg har lyst til at lære mere. Interviewperson 1: hmm hvorfor tror du, at du har lyst til at lære mere i dans? Anna: hmm fordi det interesserer mig Interviewperson 1: Hmm, ja hvad med jer andre? Lukas: Ja jeg tror også det er i fritiden Interviewperson 2: Hvad laver du i din fritid? Lukas: Spiller golf Interviewperson 2: Laver du noget? (henvendt til Fatima) Fatima: Ja altså jeg plejer normalt at løbe eller træne i fitnesscenteret Interviewperson 2: Hvor mange timer ligger I det her altså, du går til dans, du spiller golf og du løber/fitness er det noget I gør fire gange om ugen eller er det mere eller mindre eller? Pigerne: Fire gange om ugen

12 Lukas: Jeg gør det nok hver dag om sommeren Interviewperson 2: Hver dag om sommeren Lukas: Ja Interviewperson 1: Så når I er færdige med skolen, tager I til dans eller til golf eller ud og løber? Fatima: Ja Interviewperson 1: Hmm og det er der i føler jeg mest motiveret? Anna: Ja Interviewperson 1: Okay Det bliver i medierne og aviserne så bliver det lidt i øjeblikket diskuteret at unge i skolen ikke er særlig motiveret, er det noget I kan genkende, hvad tænker i om det? Hvis I skulle tænke på jer selv og jeres egen klasse og sådan noget? Lukas. Hvis nu der er noget man har svært ved, så synes jeg godt det kan det godt være svært at være motiveret omkring det. Interviewperson 1: Ja Lukas: Og sådan rigtig gerne ville det og aflevere en god opgave, men til gengæld synes jeg så også hvis det er man virkelig har lavet noget godt eller man tror man har fået en god ide til ens kommende opgave eller sådan noget, så tænker man også bare man vil i gang og lave noget godt Interviewperson 1: Så det skifter, nogle gange er man motiveret og nogle gange er man ikke motiveret Lukas: Ja Anna: Jeg kan i hvert fald godt genkende det at man ikke kan være motiveret, fx den anden dag i dansktimen, der havde vi om folkeviser og skulle analysere en og der var ikke særlig mange der bød ind med noget og der var ret stille, så vores lærer hun droppede bare Interviewperson 1: Ja hvordan kan det være at ikke havde noget at byde ind med, når i snakkede om folkeviser, hvordan kan det være tror I? Fatima: Jeg tror bare, jeg synes det blev kedelig i sidste time og jeg synes bare altså det handlede det samme om, folkevisen handlede om den anden så, jeg kiggede bare, jeg lyttede bare, kiggede bare jeg svarede ikke rigtig eller noget som helst (22:45) Interviewperson 1: mmm, men er folkeviser noget i sådan beskæftiger jeg med ellers? Alle siger nej Interviewperson 1: Tror I det kan have noget med det at gøre? Der mumles ja og hmm blandt eleverne

13 Interviewperson 1: I snakkede også lidt tidligere om i interviewet, at det skal også være interessant og relevant det man har og så kan det godt være man føler at en folkevise måske ikke lige er noget man skal bruge til noget er det den følelse I kan have? Der mumles ja Anna: Men det noget man skal lære Fatima: Fordi vi skal op til afgangsprøve og så kan det være vi vælger folkeviser Interviewperson 1: Ja Fatima: Men vi har også lige haft om lyrik, så det er lidt Interviewperson 2: Føler I meget, at det som I har i jeres undervisning det noget I bare skal lære? Eller føler i faktisk der er noget indhold i det, noget mening i det for jer? Lukas: Jeg synes største delen er der klart en mening med Interviewperson 2: Ja, når der mening med det, hvad er det så, er det fordi i ser det som noget I kan tage med jer eller Lukas: Ja ja det noget jeg kan bruge senere, tænker jeg Interviewperson 2: Så I f.eks. overvejer hvad I skal efter niende klasse? Lukas: Ja ja det kan godt være Fatima: Hm, undskyld jeg bliver nødt til at gå, fordi jeg skal til tandlægen Interviewperson 2/ Interviewsperson 1: Det bare i orden Fatima: Det var hyggeligt at møde jer Interviewperson 1: Tusind tak for hjælpen Interviewperson 2: I lige måde tak for hjælpen Interviewperson 1: Mmm, vi har også lige et sidste spørgsmål. Hvis I nu skulle være undervisningsministre for en uge, hvad er så det første I ville bestemme om skolen? Hvis I nu helt selv kunne bestemme? Anna: Mmm, flere aktive timer Interviewperson 1: Flere aktive timer Lukas: Og sæt noget aktivitet ind i timerne, så det ikke bare bliver sådan noget man sidder og laver noget i en bog Interviewperson 1: Ja Lukas: Et eller andet hvor man kommer ud og rør sig på en eller anden måde eller noget Interviewperson 1: Ja, hvordan kunne man putte f.eks. det ind i de timer, hvor man ikke er aktiv? Har i nogle forslag til hvad man kunnen gøre?

14 Anna: Man kunne også lave noget sport efter skole, som man kunne melde sig til Interviewperson 1: I forbindelse med skolen? Anna: Ja Interview 1: Ja (Interviewperson 2 taler ind over) undskyld Interviewperson 2: Det var bare om i kunne forestille jer f.eks. en aktiv matematiktime? Altså hvis nu man skulle tage det med ind? Anna: Altså vi har faktisk prøvet sådan at f.eks. målte vi vores puls og det var vi sådan udenfor at lave noget så gik vi indenfor og beregnede på det og sådan noget Interviewperson 2: Og det var fedt eller? Anna: Ja det var sjovere end vi plejer Interview 2: Ja, så det der med at man kommer ud og laver, altså måler på egen krop eller andet og så går man tilbage og så regner man noget ud, kunne være sådan mere i forhold til når i snakker om aktivtimer? Anna: Ja, ligesom man kan bruge altså det man lærer til i det virkelig liv Interviewperson 2: Ja Interview 1: Okay Interviewperson 2: Så det der med at man, nu nævner du det her med det virkelig liv, men det der med at det ikke bliver to adskilte ting skolen og det liv man lever udenfor, men at der er noget forbindelse mellem Lukas: Ja, så man kan se en mening med, det faktisk noget man kan bruge senere i livet eller et eller andet Interviewperson 2: Yes Interviewperson 1: Men tak skal i have, det var virkelig dejligt at snakke med jer og bare tage en kiks eller noget, hvis i har lyst til det jeg kunne godt tænke mig at i lige vidste hvor jeres klasselokale er, har I undervisning der efter pausen?

Bilag 6: Transskription af interview med Laura

Bilag 6: Transskription af interview med Laura Bilag 6: Transskription af interview med Laura Interviewet indledes med, at der oplyses om, hvad projektet handler om i grove træk, anonymitet, at Laura til enhver tid kan sige, hvis der er spørgsmål,

Læs mere

Interview med drengene

Interview med drengene Interview med drengene Interviewer: Julie = J og Michelle = M. Interviewpersoner: Christian = C og Lasse = L. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 J: Hvad er det I

Læs mere

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...?

Interviewperson 1: Okay, kan I godt lide at gå i skole, hvis i sådan lige skal...? Interview gruppe 1 Interviewperson 1: Vi kan jo lige starte med at sige hvad vi hedder Laust: Jeg hedder Laust og går i 9.klasse og er 16 år Eva: Jeg hedder Eva og jeg går også i 9.A og jeg er 15 år Cecilie:

Læs mere

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse

Kjellerup Skole Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen. Resultat. Spørgeskemaundersøgelse Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen Resultat Spørgeskemaundersøgelse -Min mening om undervisningsmiljø og trivsel på skolen -en undersøgelse blandt elever på. 1.-10. klassetrin 1 Min

Læs mere

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara.

Interviewperson er anonymiseret, og vil i dette interview hedde Clara. Bilag 1. Transskription af interview. Interview gennemført d. 5. maj 2014, via Skype. Beskrivelse af interview med Clara Interviewet med Clara blev udført den 5. maj 2014, som et Skype-interview. Vi blev

Læs mere

Bilag nr. 8: Interview med Lars

Bilag nr. 8: Interview med Lars Bilag nr. 8: Interview med Lars I: Se Lasse du tegnede denne her tegning i går. Kan du huske det? I: Kan du ikke starte med at fortælle os lidt om, hvad der er på den? 5 L: Det det mig og min far på vej

Læs mere

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45

Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 Bilag 3: Elevinterview 2 Informant: Elev 2 (E2) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 10:45 LO: Det er egentlig bare en udbygning af de spørgsmål, der var på spørgeskemaet. Det er bare

Læs mere

Elevevaluering på Agroskolen 1. Hovedforløb Maj 2015

Elevevaluering på Agroskolen 1. Hovedforløb Maj 2015 1 2 Indhold 1 Jeg er tilfreds med den måde, mine lærere underviser på... 3 2 Undervisningen er på et niveau, der passer fagligt til mig... 3 3 Jeg deltager aktivt i timerne og er altid forberedt... 5 4

Læs mere

Bilag 2: Interviewguide

Bilag 2: Interviewguide Bilag 2: Interviewguide Tema Læsning og læsevanskeligheder Specialundervisning og itrygsæk Selvtillid/selvfølelse Praksisfællesskaber Spørgsmål 1. Hvordan har du det med at læse og skrive? 2. Hvad kan

Læs mere

Bilag 6. Transskription af interview med Emil

Bilag 6. Transskription af interview med Emil Bilag 6 Transskription af interview med Emil Alder? 18 år gammel Hvilket klassetrin? Jeg går i 2.g Dig med tre ord? Engageret målrettet, det ved jeg ikke hvad det tredje skulle være. Pligtopfyldende? Hvad

Læs mere

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5.

Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1 Interviewsvar 5.1 Interviewspørgsmål 5.2 Interviewsvar 5.2 Interviewspørgsmål 5.3 Interviewsvar 5. Bilag 4 Pædagog interview Interviewspørgsmål 5.1: Hvad er arbejdsetik for dig? Interviewsvar 5.1: Jamen altså.. Etik så tænker jeg jo gerne i forhold til, ikke i forhold til personlig pleje, men i forhold

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12

Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Undersøgelse af undervisningsmiljø og generel trivsel. - Foretaget juni 2012, skoleåret 2011/12 Denne undersøgelse er lavet med alle skolens elever. Eleverne har siddet i deres kontaktgrupper og diskuteret

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undersøgelse af undervisningsmiljø FLE 08/09 Hold: 8. kl, 9.a, 9.b, 10.a, 10.b Køn: M, K Resultater i antal og procent Rammer 2 Synes du, at følgende forhold i klassen er i orden eller ikke

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 4. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 24 Er du glad for din skole? Ja, altid Ja, for det meste

Læs mere

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013

Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 Bilag I Transskription af interview med Sofie den 12. november 2013 Kursiv: Indikerer, der er lagt ekstra

Læs mere

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år

Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Bilag 5: Meningskondensering af transskribering af interview med Jonas, 15 år Naturlig enhed Vi hører altid radio og så tjekker jeg også min mobil, men vi ses ikke tv om morgenen. Men så sidder jeg også

Læs mere

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011

BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 BILAG 4. Interview med faglærer ved Glostrup tekniske skole Bjerring Nylandsted Andersen (inf) April 2011 Tilstede: Faglærer og Kristine Lodberg Madsen Kristine: Hvad er din baggrund, uddannelse og hvad

Læs mere

Bilag nr. 9: Interview med Zara

Bilag nr. 9: Interview med Zara Bilag nr. 9: Interview med Zara Man kan høre raslen af papir. Randi og Katja fortæller Zara lidt om hvordan interviewet kommer til at foregå. I: Kan du huske, at vi lavede nogle tegninger i går? 5 Papirerne

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin, Mellemtrin M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 25 Er du glad for

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2008 Hold: Køn: Ikke viste hold: 4A, 4B, 4C, 5A, 5B, 5C, 6B, 6C, 7A, 7C, 8A, 8B, 8C M, K 6A Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Er

Læs mere

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4%

Generel tilfredshed. Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke. Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet Er du glad for din skole? 42 / 15% 202 / 73% 23 / 8% 11 / 4% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle sammen Ja, de fleste Ja,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2%

Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% 84 / 26% 178 / 55% 56 / 17% 6 / 2% Dato4.december207 Generel tilfredshed Ja, meget glad Ja, for det meste Ikke så tit Nej, slet ikke Er du glad for din skole? 84 / 26% 198 / 61% 32 / 10% 10 / 3% Er du glad for dine lærere? Ja, dem alle

Læs mere

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q

Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q Københavns åbne Gymnasium Elevudsagn fra spørgeskemaundersøgelsen i 2q 1.7 Overraskelser ved gymnasiet eller hf! Er der noget ved gymnasiet eller hf som undrer dig eller har undret dig? 20 Det har overrasket

Læs mere

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER

BØRNEINDBLIK 6/14 STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER BØRNEINDBLIK 6/14 ANALYSENOTAT FRA BØRNERÅDET NR. 6/2014 1. ÅRGANG 15. SEPTEMBER 2014 ANALYSE: 13-ÅRIGES SYN PÅ FORÆLDRE STRESSEDE FORÆLDRE SKÆLDER UD OG RÅBER Mange 13-årige oplever stressede forældre,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Øvrige klassetrin' 2009 Hold: 5A, 5B, 5C, 5D, 6A, 6B, 6D, 7A, 7B, 7C, 8A, 8B, 8C, 8D, 9A, 9B, 9C, Læs 1, Læs 2 Køn: M, K Ikke viste hold: 6C Resultater i antal og

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 29. september 2010 Følgende institutioner indgår i resultatvisningen: Sdr. Kongerslev Skole Periode: Resultatet baserer sig på besvarelser, som ikke er afgrænset af en periode.

Læs mere

Du er klog som en bog, Sofie!

Du er klog som en bog, Sofie! Du er klog som en bog, Sofie! Denne bog handler om, hvordan det er at have problemer med opmærksomhed og med at koncentrere sig. Man kan godt have problemer med begge dele, men på forskellig måde. Bogen

Læs mere

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole.

Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010. Knuser dit hjerte SIGNE. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. Frederikke, Sezer og Jasmin 29. april 2010 Knuser dit hjerte SC 1. SKOLEGANG DAG Signe og Michelle er på vej til time. Jeg har tænkt på at spørge Magnus, om han kan være sammen efter skole. MICHELLE Ej,

Læs mere

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen:

Spørgsmål eleverne i 5. klasse skulle tænke over og besvare om skolereformen: Skolereform Elevernes tanker om skolereformen 5. klasse har talt med deres klasselærer om Skolereformen. De skulle fortælle, hvad de vidste, hvad de havde hørt, hvad de troede, og hvad de havde af ønsker

Læs mere

Børnehave i Changzhou, Kina

Børnehave i Changzhou, Kina Nicolai Hjortnæs Madsen PS11315 Nicolaimadsen88@live.dk 3. Praktik 1. September 2014 23. Januar 2015 Institutionens navn: Soong Ching Ling International Kindergarten. Det er en børnehave med aldersgruppen

Læs mere

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen

Jeg er glad for at gå i skole. Jeg føler mig tryg i klassen Jeg er glad for at gå i skole 1% 0% 14% 52% 33% Jeg føler mig tryg i klassen 3% 0% 46% 10% 41% Jeg kan lide mine kammerater i klassen 0% 0% 9% 40% 51% Mine venner kan lide mig, som den jeg er 1% 45% 46%

Læs mere

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår.

Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. Bilag H - Søren 00.06 Benjamin: Det første jeg godt kunne tænke mig at du fortalte mig lidt om, det var en helt almindelig hverdag, hvor arbejde indgår. 00.11 Søren: En ganske almindelig hverdag? 0014

Læs mere

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret

BILAGSRAPPORT. Vester Mariendal Skole og Undervisningscenter Aalborg Kommune. Termometeret BILAGSRAPPORT Vester Mariendal Skole og Undervisscenter Termometeret Læsevejled Bilagsrapporten viser elevernes samlede beelser af de enkelte spørgsmål, som indgår i undersøgelsen. Rapporten viser elevernes

Læs mere

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3

Prøve i Dansk 1. Skriftlig del. Læseforståelse 1. November-december 2014. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Prøve i Dansk 1 November-december 2014 Skriftlig del Læseforståelse 1 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 1: Opgave 1 Opgave 2 Opgave 3 Hjælpemidler: Ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university.

MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 MJ: 28 years old, single, lives in Copenhagen, last semester student at university. Interviewer: I Respondent: MJ

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010.

Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Undervisningsmiljøvurdering, marts 2010. Udarbejdet af: Christine 9c, Emil 9c, Morten 6.b, Caroline 6.a, Lilian Svart, Elna Jørgensen 1. Kortlægning jf. skema 2. Beskrivelse og vurdering af evt. undervisningsmiljøproblemer

Læs mere

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013

Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 Bilag E Transskription af interview med Chris (hospitalsklovn) den 12. november

Læs mere

mhtml:file://h:\buf\skoleafdeling\udviklingsafdelingen\studentermedhjælper\kis\...

mhtml:file://h:\buf\skoleafdeling\udviklingsafdelingen\studentermedhjælper\kis\... Page 1 of 11 Generel tilfredshed glad Ikke så tit Er du glad for din skole? 65 / 28% 149 / 64% 16 / 7% 3 / 1% dem alle sammen de fleste en nogle enkelte Nej, ingen af dem Er du glad for dine lærere? 59

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2008 0.kl., 1.kl., 2.kl., 3.kl. M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for at gå i skole? 57 / 65.52%

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2009 0kl, 1kl, 2kl, 3kl M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for at gå i skole? 27 / 65.85% 13 / 31.71%,

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2010 Børnehaveklasse 2010, 1. klasse 2010, 2. klasse 2010, 3. klasse 2010, 4. klasse 2010 M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed

Læs mere

Resultater i antal og procent. Generel tilfredshed. Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2008. Ikke viste hold: 0.a, 0.b, 1.c, 2.b, 2.c.

Resultater i antal og procent. Generel tilfredshed. Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2008. Ikke viste hold: 0.a, 0.b, 1.c, 2.b, 2.c. Undersøgelse: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2008 Hold: 0.c, 1.a, 1.b, 2.a, 3.a, 3.b, 3.c Køn: M, K Ikke viste hold: 0.a, 0.b, 1.c, 2.b, 2.c Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2009 2A, 2C M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for at gå i skole? 39 / 82.98% 7 / 14.89%, ikke rigtigt

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2008 Indskolingen M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 12 Er du glad for at gå i skole?, ikke rigtigt Hvordan har

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 4. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Hele landet 0-3 klasse

Hele landet 0-3 klasse q1a. Er du glad for din skole? Ja, meget 71% 65% 63% 61% 70% 46% q1a. Er du glad for din skole? Ja, lidt 26% 32% 34% 36% 28% 38% q1a. Er du glad for din skole? Nej 3% 3% 2% 3% 2% 15% q1a. Er du glad for

Læs mere

Interview med Thomas B

Interview med Thomas B Interview med Thomas B 5 10 15 20 25 30 Thomas B: Det er Thomas. Cecilia: Hej, det er Cecilia. Thomas B: Hej. Cecilia: Tak fordi du lige havde tid til at snakke med mig. Thomas B: Haha, det var da så lidt.

Læs mere

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx

http://www.analyzethis.no/v3/lpdanmark/bestilling/summary.aspx Side 1 af 5 Data er sidst opdateret 26.06.2008 02:02:22 Antal besvarelser: 98 af 98 for udvalg: Nordenskov Skole Elev - Kortlægningsundersøgelse LP-modellen Baggrundsoplysninger Dreng Pige Kryds af, om

Læs mere

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016

Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 2016 Bilag 6. - Interview med Mikkel 28 år, d. 28 april 16 5 Interviewperson (Mikkel): M Interviewer (Sofie): I Korte pauser: Fysiske handlinger: () Relevante fysiske træk: [] I: Hvad vægter du højt for, at

Læs mere

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken

Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken BILAG H Interview med K, medhjælper i Hotel Sidesporets restaurantkøkken Informanten var udvalgt af Sidesporets leder. Interviewet blev afholdt af afhandlingens forfattere. Interview gennemført d. 24.09.2015

Læs mere

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5

Prøve i Dansk 2. Skriftlig del. Læseforståelse 2. November-december 2015. Tekst- og opgavehæfte. Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Prøve i Dansk 2 November-december 2015 Skriftlig del Læseforståelse 2 Tekst- og opgavehæfte Delprøve 2: Opgave 3 Opgave 4 Opgave 5 Hjælpemidler: ingen Tid: 60 minutter Udfyldes af prøvedeltageren Navn

Læs mere

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire.

Nicholas: Jeg bor på Ørholmgade, lige herovre ved siden af parken. I nummer fire. Samtalevandring d. 2. maj 2012. Nicholas, 25. Biologistuderende. Bor på Ørholmgade. Interviewer: Nå, og det var Nicholas, du hedder? Nicholas: Ja, korrekt. Interviewer: Og hvor gammel er du? Nicholas:

Læs mere

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter

Interview af Niclas R. Larsen Længde: 32 minutter M: Så begynder vi så småt, det er egentligt bare nogle spørgsmål hvor du skal tage en stillingtagen, måske en kort refleksion vil nogle af dem kræve selvfølgelig og det gør ikke noget du tænker lidt ud

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 7. februar 2013 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne - om regler, Mobning,

Læs mere

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen.

S: Mest for min egen. Jeg går i hvert fald i skole for min egen. 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 Notater fra pilotinterview med Sofus 8. Klasse Introduktion af Eva.

Læs mere

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013

Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 Undersøgelse af undervisningsmiljøet på Flemming Efterskole 2013 1.0 INDLEDNING 2 2.0 DET SOCIALE UNDERVISNINGSMILJØ 2 2.1 MOBNING 2 2.2 LÆRER/ELEV-FORHOLDET 4 2.3 ELEVERNES SOCIALE VELBEFINDENDE PÅ SKOLEN

Læs mere

Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen

Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen Samtaleark om undervisningsmiljø - til forældre og børn i grundskolen D a n s k C e n t er for Undervisningsmiljø Køn Glad og tilfreds Midt imellem Sur og ked Ved ikke Der er i alt indkommet 140 besvarelser,

Læs mere

Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007

Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007 Fokusgruppe - HTX Tirsdag den 13. november 2007 Deltagere: To elever fra 1. htx, to elever fra 2. htx, to elever fra 3. htx, uddannelseschef, evaluator og referent. Hvad er en god lærer? En lærer der ikke

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 23. november 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 23. november 2012 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

TIL GENNEMSYN. Indhold

TIL GENNEMSYN. Indhold Denne side må ikke kopieres Glæde & Børn v/louise Tidmand Side 3 Indhold Velkommen til Min Styrkebog... s. 4 Øvelse 1-6: De 24 styrker... s. 6 Øvelse 1: De Blå Styrker... s. 6 Øvelse 2: De Grønne Styrker...s.

Læs mere

Undervisningsmiljøvurdering

Undervisningsmiljøvurdering Undervisningsmiljøvurdering 2014 Rejsby Europæiske Efterskole november 2014 1 Undervisningsmiljøvurdering November 2014 Beskrivelse af processen for indsamling af data I uge 39-40 har vi gennemført den

Læs mere

Resultater i antal og procent

Resultater i antal og procent Undersøgelse: Hold: Køn: Undervisningsmiljø for 'Indskoling' 2009 2. årgang M, K Resultater i antal og procent Generel tilfredshed Side 1 af 10 Er du glad for at gå i skole? 42 / 84%, ikke rigtigt Hvordan

Læs mere

Unges motivation og lyst til læring. v/ Mette Pless Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, København

Unges motivation og lyst til læring. v/ Mette Pless Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, København Unges motivation og lyst til læring v/ Mette Pless Center for Ungdomsforskning, Aalborg Universitet, København 1 Oplægget idag Motivationskrise? Udfordringer og tendenser Hvordan kan vi forstå motivation?

Læs mere

Bilag 2 Transskribering af interviews af informanter fra Skole-X

Bilag 2 Transskribering af interviews af informanter fra Skole-X Bilag 2 Transskribering af interviews af informanter fra Skole-X Dette bilag indeholder transkriberingerne af alle de interviews, vi foretog på Skole-X d. 16.11.2015. Bilaget indeholder 9 interviews i

Læs mere

Bilag 4: Elevinterview 3

Bilag 4: Elevinterview 3 Bilag 4: Elevinterview 3 Informant: Elev 3 (E3) Interviewer: Louise (LO) Interviewer 2: Line (LI) Tid: 09:01 LO: Hvordan er en typisk hverdag for dig her på gymnasiet? E3: Bare her på gymnasiet? LO: Mmm.

Læs mere

Evaluering af eliteidrætsklasser Nordre Skole (2014-2015)

Evaluering af eliteidrætsklasser Nordre Skole (2014-2015) Evaluering af eliteidrætsklasser Nordre Skole (2014-2015) Data, ukommenteret (elever) Gennemført juni, 2015 1 (1) Hvad er dit køn? (2) Er du tilfreds med at gå i eliteidrætsklassen? Oversigt over forklaringer

Læs mere

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2

KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 KONFIRMATIONSPRÆDIKEN 19.APRIL 2015 2.SEP VESTER AABY KL. 10.00 Tekster: Salme 8, Joh.10,11-16 Salmer: 749,331, Sin pagt i dag,441,2 Hvordan lød mon verdens første spørgsmål? Det kan I jo tænke lidt over

Læs mere

Kalundborgvej 49, 4591 Føllenslev, Tlf: 59 29 14 38

Kalundborgvej 49, 4591 Føllenslev, Tlf: 59 29 14 38 Højsted, den 08-02-16 UMV maj 2015 Kortlægning af undervisningsmiljøet sådan greb vi det an Vi har brugt spørgeskemaværktøjet www.termometeret.dk fra Dcum. Undersøgelsen er foregået i perioden fra marts

Læs mere

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9.

RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016. OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen. MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelse GRUNDLAG Glostrup - Klassetrin (7,8,9)

Læs mere

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan

Simon Skov Fougt. F: Neeeej. F: Alkohol. I: Nej, fordi at det jo, det sku ik være om hvad du kan li, men hvad vi har brugt. F: Ja I (skriver) : Sådan . I: Vi kan næsten ikke høre noget der (de hører musik på en mobiltelefon). Er det for højt? 2. F: Nej (de er i gang med reklameassistenten. Læser højt): Hvordan får I jeres budskab til at fremgå af reklamen?

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 9. september 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning,

Læs mere

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34

Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 Bilag 2: Elevinterview 1 Informant: Elev 1 (E1) Interviewer: Louise (LO) Tid: 11:34 LO: Ja, men først vil vi gerne spørge om, du måske kunne beskrive en typisk hverdag her på skolen? E1: En typisk hverdag

Læs mere

Bilag 10. Side 1 af 8

Bilag 10. Side 1 af 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 Transskribering af interview m. medarbejder 6, 17.april

Læs mere

Transskription af interview med Rasmus:

Transskription af interview med Rasmus: Bilag 3 Transskription af interview med Rasmus: I1: Interviewer 1 I2: Interviewer 2 R: Rasmus I1: Sådan. I2: Så er den i gang? I2: Perfekt. I1: Det skulle den være. Yes. I2: Ja. Øhm, ja, og vi fortalte

Læs mere

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER

Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER Bilag 11 - Transskribering, Kvinde 28 år RESPONDENTEN OM DE SOCIALE MEDIER 1. Hvilke sociale medier har du anvendt den seneste måneds tid? Facebook Instagram Snapchat Bruger en lille smule YouTube, hvis

Læs mere

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig

Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Opstart: Del 1 Sundhedsstyrelsen Og NIRAS Konsulenterne 2 Spørgeskema til dig, som vil tabe dig Når du skal i gang med at tabe dig, er der mange ting, du skal tænke

Læs mere

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1

Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Bilag 6: Transskribering af interview med deltager nr. 1 Indledning INT: Okay, det er denne her brochure, det handler om. D: Mmm. INT: Og hvad tror du, den handler om? D: Den her brochure? Den handler

Læs mere

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER

Samspillet GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN DEL DINE FIDUSER DEL DINE FIDUSER GIV PLADS TIL ALLE LÆRERVEJLEDNING TIL INDSKOLINGEN Samspillet 9 ud af 10 forældre mener, at debat om børnenes trivsel og problemer i klassen er det vigtigste indhold på et forældremøde.

Læs mere

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle

Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle Region Hovedstaden Det er en dejlig dag i Paradisparken, og solen skinner. Magnus er tidligt oppe og har fuld fart på. Han har fået en ny spændende ide: Han vil tælle alting. Myggen er taget med, selv

Læs mere

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse

Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse Valgfag i UKC Halsnæs - rapport på baggrund af spørgeskemaundersøgelse I forbindelse med udvikling af Unge- og Kulturcentrets valgfagstilbud til børn og unge i Halsnæs Kommunes 6. - 9. klasser, blev der

Læs mere

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården

Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evaluering af den samlede undervisning 2018 Fokus på matematikundervisningen i 9.kl. på Efterskolen Solgården Evalueringen er udarbejdet af Matematiklærerne i 9.klasse Evalueringen af layoutet og redigeret

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 9. juni 2010 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

Hvordan underviser man børn i Salme 23

Hvordan underviser man børn i Salme 23 Hvordan underviser man børn i Salme 23 De fleste børn er rigtig gode til at lære udenad, og de kan sagtens lære hele Salme 23. Man kan f.eks. lære børnene Salme 23, mens man underviser om Davids liv. Det

Læs mere

Inklusion og Eksklusion

Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion Inklusion og Eksklusion via billeder! Vælg et billede der får dig til at tænke inklusion og et der får dig til at tænke eksklusion. Fortæl dit hold hvorfor! Giver god debat. Billederne

Læs mere

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1

Kursusmappe. HippHopp. Uge 6. Emne: Eventyr HIPPY. Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 Kursusmappe Uge 6 Emne: Eventyr Baseret på førskoleprogrammet HippHopp Uge 6 Emne: Eventyr side 1 HIPPY HippHopp Uge6_Eventyr.indd 1 06/07/10 11.24 Uge 6 l Eventyr Hipp og Hopp står i læ under træet. Det

Læs mere

Dig og din familie. Skoleår 2011/2012 - Sct Hans Skole, Odense C. Side 1 af 37

Dig og din familie. Skoleår 2011/2012 - Sct Hans Skole, Odense C. Side 1 af 37 Dig og din familie Side 1 af 37 Side 2 af 37 Trivsel og sundhed Side 3 af 37 Side 4 af 37 Sundhed i dagligdagen Side 5 af 37 Din fritid Side 6 af 37 Side 7 af 37 Side 8 af 37 Mad og drikke Side 9 af 37

Læs mere

Ja, for det meste. Ja, altid. Ja, for det meste. Ja, altid. Ja, dem alle sammen. Ja, de fleste. Engang imellem. Ja, tit. Ja, for det meste.

Ja, for det meste. Ja, altid. Ja, for det meste. Ja, altid. Ja, dem alle sammen. Ja, de fleste. Engang imellem. Ja, tit. Ja, for det meste. Hvordan er resultatrapporten bygget op? Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Rapporten giver jer en oversigt over resultaterne

Læs mere

Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015

Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015 1. Spørgsmål til forældrene samt forældrenes svar til forældremødet d. 28/10.-2015 Konflikter er en del af det at være forældre og barn altså menneske Det er OK at sige: NEJ! Det er OK at sige: det bestemmer

Læs mere

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603

Sammenligningsniveau 1: Landsplan - Klassetrin ( Alle ) - Antal besvarelser: 30603 RAPPORT Rapport for Ungeprofilundersøgelsen inkl. SSP-del SKOLEÅR 2015/2016 OMRÅDE Ungeprofilundersøgelsen MÅLGRUPPE Udskoling (7. - 9. klasse) UNDERSØGELSE Ungeprofilundersøgelsen 2015 - Fredericia GRUNDLAG

Læs mere

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause

BILAG 4. Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014. L: Lars.. = mindre pause BILAG 4 Transskription af interview med Lars produktionsmedarbejder, d. 02.04.2014 L: Lars.. = mindre pause I = Ida (Interviewer 1)... = lang pause J = Jakob (Interviewer 2) [] = markerer lyde og andet

Læs mere

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013

Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 Bilag J Transskription af interview med Hassan den 12. november 2013 Kursiv:

Læs mere

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk.

Denne rapport viser resultatet af jeres undersøgelse med de filtreringer, I har valgt, skal gælde for jeres udtræk. Resultatudtrækket er foretaget 25. februar 2011 Følgende emner indgår i resultatvisningen: Generel tilfredshed, Klassen og kammeraterne, Underspørgsmål til klassen og kammeraterne om regler, Mobning, Underspørgsmål

Læs mere

1. Generel tilfredshed, 2. Klassen og kammeraterne, 3. Mobning, 4. Konflikter, 5. Klasselæreren,

1. Generel tilfredshed, 2. Klassen og kammeraterne, 3. Mobning, 4. Konflikter, 5. Klasselæreren, 1. Generel tilfredshed, 2. Klassen og kammeraterne, 3. Mobning, 4. Konflikter, 5. Klasselæreren, 6. Timerne og undervisningen, 7. Stress, 8. Rammer 1, 9. Aktivitetsmuligheder, 10.Rammer 2, 11.Sikkerhed,

Læs mere

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge.

Vi havde også en dejlig arbejdsdag i lørdag og rigtigt mange arbejdsopgaver blev løst. Der er igen arbejdsdag på lørdag i næste uge. Uge 38 Gjerrild-Bønnerup Friskole, Knud Albæks Vej 4, Gjerrild, 8500 Grenå Tlf.8638-4422, E-post: kontoret@gbfriskole.dk Hjemmeside: www.gbfriskole.dk SFO. 8638-4460 Aktuelt Endnu en uge er gået og det

Læs mere

Kære borgmester. Jeg håber du vil tænke over om du virkelig fortryder. Kærlig hilsen Ane-Kirstine Uggerhøj-Andersen.

Kære borgmester. Jeg håber du vil tænke over om du virkelig fortryder. Kærlig hilsen Ane-Kirstine Uggerhøj-Andersen. Klassen har fået en evalueringsopgave. De skulle forestille sig, at borgmesteren havde fortrudt, at han havde givet alle de penge til 4.b. Opgaven lød, at man skulle skrive et brev som forklarede hvad

Læs mere

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang

Energizere bruges til at: Ryste folk sammen Få os til at grine Hæve energiniveauet Skærpe koncentrationen Få dialogen sat i gang FORSKELLIGE ENERGIZERS ENERGIZER Energizere er korte lege eller øvelser, som tager mellem to og ti minutter. De fungerer som små pauser i undervisningen, hvor både hjernen og kroppen aktiveres. Selv om

Læs mere