Forretningsorden for Danske IT-Advokaters certificeringsudvalg

Størrelse: px
Starte visningen fra side:

Download "Forretningsorden for Danske IT-Advokaters certificeringsudvalg"

Transkript

1 Forretningsorden for Danske IT-Advokaters certificeringsudvalg 1. Udvalgets mandat Grundlaget for certificeringen Ansøgninger Sagsbehandling og stikprøvekontrol Udvalgets beslutninger Medlemskartotek Klager over certificerede IT-advokater Certificering af juridiske sagkyndige i IT-tvister Klager over udvalgets afgørelser Andre spørgsmål Udvalgets mandat Optagelse som certificeret medlem i foreningen Danske IT-Advokater forudsætter certificering foretaget af foreningens certificeringsudvalg. Udvalgets opgave er at tage stilling til optagelse af certificerede medlemmer i foreningen, fornyelse af certificeret medlemskab i foreningen og eksklusion af certificerede medlemmer fra foreningen. Udvalget behandler endvidere ansøgninger om certificering som juridisk ekspert i IT-tvister, jf. 8. Grundlaget for udvalgets beslutninger er 2, afsnit A, og 3 i foreningens vedtægter samt sådanne mere detaljerede krav, som bestyrelsen måtte have fastsat i medfør af disse vedtægters 2, afsnit A. Udvalget kan træffe beslutninger af egen drift. 2. Grundlaget for certificeringen Kravene til den kvalitetssikring, der ligger til grund for certificeringen af IT-advokater, er udtrykt i foreningens vedtægters 2, afsnit A. Heraf fremgår, at et certificeret medlem skal: 1. Være en advokat, der udøver advokatvirksomhed, eller en ansat advokat, der primært virker in-house;

2 2 2. Kunne dokumentere at besidde stor viden inden for IT-jura og IT-branchen og vedligeholde sin uddannelse inden for IT-ret i passende omfang (f.eks. ved at ½ af den af Advokatsamfundet fastsatte uddannelsespligt opfyldes inden for IT-ret); 3. Beskæftige sig med IT-ret i væsentligt omfang, dvs. normalt således at gennemsnitligt mindst 500 debitérbare timer om året anvendes på IT-retlig rådgivning 1, og som udgangspunkt også med en vis bredde i den IT-retlige rådgivning, idet det normalt må kræves, at en ikke uvæsentlig del af de debitérbare timer skal være anvendt på juridisk bistand inden for ITrettens kerneområde; 4. Have personlig integritet og arbejde efter en høj etisk standard; 5. Have en høj anseelse i markedet og blandt kollegaer; 6. Overholde foreningens kodeks om god IT-retlig rådgivning; og 7. Efterleve de til enhver tid gældende regler for advokater, herunder de advokatetiske regler, fastsat af Advokatsamfundet. 3. Ansøgninger Certificeringsudvalget tager stilling til certificering af nye medlemmer og fornyelse af eksisterende medlemmers certificering efter disses ansøgning derom to gange årligt henholdsvis senest den 1. juni med virkning fra og med 2. halvår af det pågældende foreningsår og senest den 1. december med virkning fra og med det efterfølgende foreningsår. Ansøgninger skal indsendes til Danske Advokater henholdsvis senest den 1. april og 1. oktober. Danske IT-advokater udsender indkaldelse af ansøgninger om certificering senest 1 måned før udløbet af en ansøgningsfrist. Indkaldelse sker via til alle foreningens certificerede medlemmer og ved opslag på foreningens hjemmeside ( Indkaldelsen skal henvise til nærværende forretningsorden. Ansøgere skal benytte de ansøgningsformularer, der findes på foreningens hjemmeside, og ansøgninger skal indsendes til Danske Advokater, der fungerer som sekretariat for Danske IT-Advokater. 4. Sagsbehandling og stikprøvekontrol Udvalget skal i sin sagsbehandling efter behov foretage en individuel prøvelse af de oplysninger og erklæringer, ansøgerne har afgivet. Der gennemføres dog ingen forudgående, selvstændig prøvelse af kravene i pkt. 4-7 i 2 ovenfor. Prøvelsen af de faglige krav til certificering sker normalt ved, at der af en ansøgermængde udvælges et antal ansøgere til stikprøvekontrol. Dette antal skal mindst udgøre en fjerdedel af det samlede antal ansøgere. Medmindre udvalget eller et medlem af udvalget begærer en ansøger udtaget til særskilt kontrol, sker udvælgelsen efter et tilfældighedsprincip, der gennemføres således, at sekretariatet tildeler 1 IT-retlig rådgivning er i vedtægternes 1 defineret som "juridisk bistand vedrørende informationsteknologi og digitalisering".

3 3 hver ansøger et løbenummer, hvorefter foreningens eksterne revisor udvælger et antal numre inden for dette interval, der udtages til behandling. De udtagne ansøgere anmodes om inden 14 dage at redegøre for, hvordan kravet om at have haft 500 debiterbare timer årligt sammensætter sig. Redegørelsen skal vise, hvordan disse 500 debiterbare timer sammensætter sig i de to 12-måneders-perioder, der ligger forud for ansøgningsfristen. Udvalget kan dispensere fra kravet om 500 årlige debiterbare timer, hvis dette timetal ikke er nået pga. barsel, eller hvis der foreligger andre kvalificerede grunde. Redegørelsen behøver ikke anføre klientnavne. Den skal foreligge i form af en oversigt, der nøjagtigt viser timernes sammensætning på de enkelte opdrag. Redegørelsen behøver ikke være bilagt afregninger, men udvalget forbeholder sig adgang til at få dokumentation for, at der foreligger afregninger eventuelt gennem en erklæring fra advokatens eksterne revisor. Derudover skal ansøgere redegøre for, hvordan de har opfyldt kravet nævnt i pkt. 2 i 2 ovenfor om at "besidde stor viden inden for IT-jura og IT-branchen og vedligeholde sin uddannelse inden for IT-ret i passende omfang". Viser det sig, at der i et ikke ubetydeligt antal tilfælde har været givet urigtige afrapporteringer, udtager udvalget et yderligere antal ansøgninger til stikprøvekontrol. I overensstemmelse med foreningens vedtægter kan udvalget stille krav om fremlæggelse af tro- og love-erklæringer eller beskrivelse af sags- og klientporteføljer, herunder for så vidt angår den ansøgendes konkrete arbejdsområder. Udvalget kan ligeledes anmode ansøgere om tilladelse fra klienter eller kolleger til, at certificeringsudvalget kan kontakte og udspørge disse. 5. Udvalgets beslutninger Udvalget er kun beslutningsdygtigt, når mindst 2/3 af dets medlemmer er til stede. Udvalget træffer sine beslutninger ved simpel stemmeflerhed. Ved stemmelighed er formandens stemme afgørende. Et medlem af certificeringsudvalget må ikke deltage i udvalgets behandling af forhold vedrørende dette medlem eller dette medlems nærtstående, herunder forhold om certificering eller fornyelse af certificering. Også medarbejdere i den virksomhed, som medlemmet er tilknyttet, anses som nærtstående. Udvalget fastsætter selv sin arbejdsform, herunder om ansøgninger behandles ved fysiske møder, via eller på anden vis. 6. Medlemskartotek Udvalget fører en opdateret liste over foreningens certificerede medlemmer og hvornår medlemmernes certificering senest skal fornys. Medlemskartoteket offentliggøres på foreningens hjemmeside. På samme måde offentliggøres det ligeledes, hvis et medlem ved udvalgets beslutning er ekskluderet af foreningen, jf. 7.

4 4 7. Klager over certificerede IT-advokater Ifølge 3 og 5 i vedtægterne for Danske IT-Advokater har udvalget kompetence til at træffe afgørelse om eksklusion af certificerede medlemmer fra foreningen. Afgørelse herom træffes efter klage indgivet til certificeringsudvalgets formand. Klageberettiget er enhver dansk eller udenlandsk advokat, en klient til en certificeret IT-advokat samt bestyrelsen for Danske IT-Advokater. Udvalget kan tage sager om eksklusion op af egen drift. Inden udvalget træffer afgørelse i en sag om eksklusion, indhentes indklagedes bemærkninger til klagen. Bemærkningerne forelægges klageren med henblik på dennes replik, som ligeledes forelægges for indklagede, inden udvalget træffer beslutning. Indklagede kan begære mundtlig forhandling for udvalget. 8. Certificering af juridiske sagkyndige i IT-tvister Certificeringsudvalget behandler ansøgninger om certificering som juridisk ekspert i IT-tvister. Certificering forudsætter, at ansøgeren beskæftiger sig med IT-kontraktret i væsentligt omfang (normalt gennemsnitligt mindst 250 debitérbare timer om året) og gennem sin sagsbehandling og øvrige uddannelses- og kompetencegivende aktiviteter må anses for velegnet til at løse ITkontrakttvister. Certificering kan opnås af alle, der opfylder kravene, og kræver ikke medlemskab af Danske IT- Advokater. Det er gratis at ansøge om certificering under ordningen. Ansøgninger behandles to gange årligt samtidig med behandling af ansøgning om certificering som IT- Advokat. Certificeringen gælder i to år, hvorefter der skal ansøges om fornyet certificering. Såfremt et certificeret medlem af Danske IT-Advokater opnår certificering som juridisk ekspert i IT-tvister mindre end et år før medlemmets certificeringsperiode som IT-advokat udløber, gælder certificeringen som juridisk ekspert dog frem til udløbet af næste certificeringsperiode som IT-advokat, forudsat medlemmet fornyer certificeringen som IT-advokat. Forretningsordenens øvrige regler finder med de nødvendige tilpasninger anvendelse på certificeringsudvalgets behandling af ansøgninger om certificering som juridisk ekspert i IT-tvister. 9. Klager over udvalgets afgørelser Bestrider et (potentielt) certificeret medlem en beslutning i certificeringsudvalget, afgøres rigtigheden heraf ved appelbehandling i Danske IT-Advokaters samlede bestyrelse. Begæring om appelbehandling samt en beskrivelse af de faktiske forhold og de anbringender, som klagen støttes på, indsendes til Danske Advokater. Hvis et certificeret medlem indbringer en eksklusionsbeslutning for bestyrelsen inden 14 dage efter eksklusionsmeddelelsens afgivelse ved at indsende begæring om appelbehandling i bestyrelsen til Danske Advokater, har klagen opsættende virkning, jf. vedtægternes 5.

5 5 10. Andre spørgsmål Bestyrelsen kan fastsætte et honorar til certificeringsudvalgets medlemmer. Honoraret fastsættes under hensyntagen til hvervets art og arbejdets omfang. Således vedtaget af certificeringsudvalget i september Henrik Udsen Certificeringsudvalgets formand

Forretningsorden for Danske IT-advokaters certificeringsudvalg

Forretningsorden for Danske IT-advokaters certificeringsudvalg Forretningsorden for Danske IT-advokaters certificeringsudvalg 1. Udvalgets mandat... 1 2. Grundlaget for certificeringen... 1 3. Ansøgninger... 2 4. Sagsbehandling og stikprøvekontrol... 2 5. Udvalgets

Læs mere

Ansøgning om certificering som IT-advokat under Danske IT-advokater. Vejledning til ansøgningsskemaet

Ansøgning om certificering som IT-advokat under Danske IT-advokater. Vejledning til ansøgningsskemaet Ansøgning om certificering som IT-advokat under Danske IT-advokater Vejledning til ansøgningsskemaet Ad pkt. 2 Oplysninger om erfaring Det følger af vedtægterne for Danske IT-advokater, 2, at certificerede

Læs mere

Ansøgning om certificering som IT-advokat under Danske IT-advokater. Vejledning til ansøgningsskemaet

Ansøgning om certificering som IT-advokat under Danske IT-advokater. Vejledning til ansøgningsskemaet Ansøgning om certificering som IT-advokat under Danske IT-advokater Vejledning til ansøgningsskemaet Ad pkt. 2 Oplysninger om erfaring Det følger af vedtægterne for Danske IT-Advokater, 2, afsnit A, at

Læs mere

Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater

Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater Bestyrelsesadvokater Vedtægter Danske Bestyrelsesadvokater En professional, kompetent og velfungerende bestyrelse er vigtig for ethvert selskab uanset størrelse og branche. Danske Bestyrelsesadvokater

Læs mere

NLP Foreningen i Danmark vedtægter

NLP Foreningen i Danmark vedtægter NLP Foreningen i Danmark vedtægter Vedtægter for NLP Foreningen i Danmark, brancheforening. 1. Foreningens navn Foreningens navn er NLP Foreningen i Danmark, brancheforening. Dens hjemsted er den til enhver

Læs mere

Vedtægter for F.C Hjallese

Vedtægter for F.C Hjallese Vedtægter for F.C Hjallese 1 Navn og hjemsted Forenings navn er F.C Hjallese 2003. Foreningen er stiftet den 18-12 2002. Foreningens hjemsted er i Hjallese sogn, Odense kommune. 2 Formål Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Københavns Advokatforening

Vedtægter for Københavns Advokatforening Vedtægter for Københavns Advokatforening København 1993 Vedtægter 1. Navn, hjemsted og formål 1 Foreningens navn er Københavns Advokatforening. Hjemsted og værneting er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Vedtægter for Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforenings Klagenævn, DEB s Klagenævn

Vedtægter for Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforenings Klagenævn, DEB s Klagenævn Vedtægter for Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforenings Klagenævn, DEB s Klagenævn 1 DEB s klagenævn er et privat klagenævn oprettet af DEB, Danske Ejendomsprojektudbyderes Brancheforening, og behandler

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER VEDTÆGTER FOR FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER 1. Navn og formål: Foreningens navn er FORENINGEN AF DANSKE INSOLVENSADVOKATER. Foreningen har til formål at virke for en høj faglig og etisk standard

Læs mere

Vejledende Udtalelser i IT-sager

Vejledende Udtalelser i IT-sager Vejledende Udtalelser i IT-sager 1. Formål og forudsætninger Overordnet målsætning: Brugerne af ordningen skal kunne få et juridisk svar på en tvist på 20 arbejdsdage Tvisten kan vedrøre juridiske eller

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. April Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste.

Regler for udvidet voldgift om heste. April Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Regler for udvidet voldgift om heste April 2019 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage stilling

Læs mere

Blekinge Boulevard Taastrup Tlf: CVR:

Blekinge Boulevard Taastrup Tlf: CVR: Indkaldelse til generalforsamling i LOS De private sociale tilbud Blekinge Boulevard 2 2630 Taastrup Tlf: 7023 3400 CVR: 15906987 www.los.dk Tid: Tirsdag den 17. april 2018 kl. 13:00 ca. 16:00 Sted: Comwell

Læs mere

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011

Regler for udvidet voldgift om heste. af 15. april 2011 Regler for udvidet voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Vedtægter for Negoti Connect

Vedtægter for Negoti Connect Vedtægter for Negoti Connect 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Negoti Connect. 1.2. Foreningens hjemsted er Aarhus. 2. Foreningens formål 2.1. Foreningen er en non profit forening, hvor formålet

Læs mere

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter

Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen DJBFA s vedtægter Forslag til ændringer i DJBFA s vedtægter på generalforsamlingen 2018 DJBFA s vedtægter 1 Navn og hjemsted DJBFA er en forening af komponister, sangskrivere og tekstforfattere, der har opnået medlemskab

Læs mere

Vedtægter. Foreningen Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Den mobile Retshjælp.

Vedtægter. Foreningen Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Den mobile Retshjælp. Vedtægter Foreningen Den mobile Retshjælp 1. Foreningens navn, hjemsted og formål Foreningens navn er Den mobile Retshjælp. Foreningens hjemsted er Aarhus Kommune. Foreningens formål er, at drive en retshjælpsordning

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED. 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN OG HJEMSTED 1.1. Foreningens navn er Ase Lønmodtager. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2. FORMÅL

Læs mere

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager

Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Bilag 14A Regler for juridisk / teknisk udtalelse i itsager Version 1.0 27-04-2015 Indhold 1 VEJLEDNING TIL TILBUDSGIVER... 2 2 INDLEDNING... 3 3 VOLDGIFTSINSTITUTTETS REGLER FOR JURIDISKE / TEKNISKE UDTALELSER

Læs mere

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2).

Grundlaget for Ordensudvalgets virke er Dansk Sejlunions vedtægter 15 (Bilag 1) samt Tillæg 1 (bilag 2). Vejledning vedr. behandling af sager i DANSK SEJLUNIONS ORDENSUDVALG Formålet med denne vejledning er at give en fremstilling af, hvorledes en konkret sag behandles i DS Ordensudvalg, således at parterne

Læs mere

IT-konfliktløsning. Vejledende udtalelser i IT-sager (Introduktion v. advokat Niels Chr. Ellegaard)

IT-konfliktløsning. Vejledende udtalelser i IT-sager (Introduktion v. advokat Niels Chr. Ellegaard) IT-konfliktløsning Vejledende udtalelser i IT-sager (Introduktion v. advokat Niels Chr. Ellegaard) Disposition 1. Hvad er problemet med IT-tvister? 2. Udvalgsarbejdet i regi af DITA 3. Gennemgang af regler

Læs mere

Vedtægter for Negoti Connect

Vedtægter for Negoti Connect Vedtægter for Negoti Connect 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Negoti Connect. 1.2. Foreningens hjemsted er Aarhus. 2. Foreningens formål 2.1. Foreningen er en non profit forening, hvor formålet

Læs mere

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH.

1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er: Dansk Vask-, Kosmetik- og Husholdningsindustri. Foreningens navn forkortes VKH. Foreningens hjemsted er København. 2. Formål Foreningens formål er at varetage medlemmernes

Læs mere

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund

Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund Forretningsorden For Disciplinærudvalget under Dansk Ride Forbund 1 Disciplinærudvalget 1.1 Disciplinærudvalget består af indtil 5 medlemmer, hvoraf den ene er formand. Formand og øvrige medlemmer udpeges

Læs mere

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v.

Stk. 2. Foreningens formål søges opnået ved at indgå overenskomster og aftaler om medlemmernes honorar- og arbejdsforhold m.v. Navn 1. Foreningens navn: Tolkeforeningen. Formål 2. Foreningens formål er på partipolitisk uafhængigt grundlag at værne og fremme medlemmernes branchemæssige, økonomiske og sociale interesser i forhold

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. April 2019

Almindelige regler for voldgift om heste. April 2019 Almindelige regler for voldgift om heste April 2019 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan tage

Læs mere

Vedtægter for Danske Advokaters faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise

Vedtægter for Danske Advokaters faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise Vedtægter for Danske Advokers faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise 1. Navn: Faggruppens navn er Danske Advokers faggruppe for erhvervsejendomme og entreprise Faggruppens binavn er Danske Ejendomsadvoker

Læs mere

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet

Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet Vedtægter for De Frie Producenter Stiftet 23.04.2008 1. FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er De Frie Producenter stiftet 23.04.2008. Foreningens hjemsted er Gentofte Kommune. 2. FORENINGENS

Læs mere

Vedtægter. Dansk Energi

Vedtægter. Dansk Energi Vedtægter for Dansk Energi Vedtægter for Dansk Energi, vedtaget på generalforsamlingen den 23. maj 2006. 05/401 Indholdsfortegnelse Vedtægter: 1. NAVN OG HJEMSTED... 3 2. FORMÅL OG VIRKEMIDLER... 3 3.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIET GLANSHATTEN

VEDTÆGTER FOR KOLLEGIET GLANSHATTEN VEDTÆGTER FOR foreningen af lejlighedsejere i matr. nr. 3 an Neder Holluf by, Fraugde, KOLLEGIET GLANSHATTEN NAVN, FORMÅL OG MEDLEMMER: 1: Foreningens navn er Kollegiet Glanshatten. 2: Foreningens formål

Læs mere

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet

Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis. (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet Forretningsorden for Udvalget vedr. god videnskabelig praksis (Praksisudvalget) ved Københavns Universitet I henhold til beslutning på Praksisudvalgets møde den 5. februar 2014 fastsættes hermed en forretningsorden

Læs mere

Vedtægt for Sundhed Danmark

Vedtægt for Sundhed Danmark Vedtægt for Sundhed Danmark 1 Foreningens navn 1.1 Foreningens navn er Sundhed Danmark 1.2 Foreningen kan derudover bruge Foreningen af danske sundhedsvirksomheder i sin kommunikation 2 Formål 2.1 Foreningen

Læs mere

1. Navn og hjemsted Formål

1. Navn og hjemsted Formål Vedtægter for 1. Navn og hjemsted 1.1 Foreningens navn er Forenede Danske El-bilister, FDEL. 1.2 Foreningens binavne er Elbilforeningen, Elbilforeningen i Danmark, og Dansk Elbilforening. 1.3 Foreningens

Læs mere

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET

DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET DISCIPLINÆR OG KLAGENÆVNET FOR BESKIKKEDE BYGNINGSSAGKYNDIGE Forretningsorden for Disciplinær- og klagenævnet for beskikkede bygningssagkyndige Nærværende forretningsorden er udarbejdet i medfør af de

Læs mere

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN

VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN VEDTÆGTER FOR SKIVE SØSPORTS HAVN 1 FORENINGENS NAVN OG HJEMSTED Foreningens navn er "SKIVE SØSPORTS HAVN". Foreningens hjemsted er Skive Kommune. Foreningens adresse er Strandvejen 26, 7800 Skive. 2 FORENINGENS

Læs mere

VEDTÆGTER. for DANSK LIVE. Interesseorganisation for festivaler og spillesteder

VEDTÆGTER. for DANSK LIVE. Interesseorganisation for festivaler og spillesteder VEDTÆGTER for DANSK LIVE - Interesseorganisation for festivaler og spillesteder Vedtaget på generalforsamlinger i Festivaldanmark.dk og [spillesteder dk] d. 29.4.2011 Revideret på generalforsamlinger i

Læs mere

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet

Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet Standardforretningsorden for Akademiske Råd ved Københavns Universitet 1. I henhold til 22, stk. 6 i vedtægten for Københavns Universitet fastsætter rektor hermed en standardforretningsorden til brug for

Læs mere

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE

Love. for DANSKE KLOAKMESTRE Love for DANSKE KLOAKMESTRE 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er Danske Kloakmestre, med binavn Foreningen af Autoriserede Kloakmestre i Danmark. Foreningens hjemsted er København. 2 Foreningens formål

Læs mere

Selskabet for Psykoterapi. Selskabets stiftelse, navn og hjemsted. Selskabet er stiftet ved stiftende generalforsamling den 6.december, 2017.

Selskabet for Psykoterapi. Selskabets stiftelse, navn og hjemsted. Selskabet er stiftet ved stiftende generalforsamling den 6.december, 2017. København, den 12.januar, 2018 Selskabet for Psykoterapi Selskabets stiftelse, navn og hjemsted. Selskabet er stiftet ved stiftende generalforsamling den 6.december, 2017. Selskabets navn er Selskabet

Læs mere

Vedtægter for CLEAN. Foreningen vil søge samarbejde med beslægtede klyngeorganisationer i Danmark og udlandet.

Vedtægter for CLEAN. Foreningen vil søge samarbejde med beslægtede klyngeorganisationer i Danmark og udlandet. Vedtægter for CLEAN Kapitel 1. Foreningen navn og formål 1. Navn og hjemsted Foreningens navn er CLEAN f.m.b.a. ("Foreningen"). Foreningen har hjemsted i Danmark. 2. Foreningens formål Foreningen er en

Læs mere

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd

Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. november 2012 Forretningsorden Mæglings- og klageinstitutionen for ansvarlig virksomhedsadfærd 1. Institutionens formål... 1 2. Grundlaget for institutionens virke og sagsbehandling... 1 3. Afholdelse

Læs mere

Valgregulativ Forbrugervalg

Valgregulativ Forbrugervalg 2017 Dato 25-08-2017 Sagsnr. 2017-4158. Dok.nr. 2017-002915. Sagsbehandler Connie Brix Direkte telefon 76363631 E-mail jeco@bluekolding.dk Valgregulativ Forbrugervalg 2017 Forbrugerrepræsentation i bestyrelsen

Læs mere

Vedtægter. for. Foreningen: Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er "Den mobile Retshjælp". Forkortet DMR.

Vedtægter. for. Foreningen: Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er Den mobile Retshjælp. Forkortet DMR. Vedtægter for Foreningen: Den mobile Retshjælp. 1. Foreningens navn, hjemsted og formål. Foreningens navn er "Den mobile Retshjælp". Forkortet DMR. Foreningens hjemsted er Århus Kommune. Foreningens formål

Læs mere

SKADESANMELDELSE DET DANSKE ADVOKATSAMFUNDS ERSTATNINGSFOND A-AFDELING. om tab, lidt ved en advokats eller dennes personales uretmæssige forbrug

SKADESANMELDELSE DET DANSKE ADVOKATSAMFUNDS ERSTATNINGSFOND A-AFDELING. om tab, lidt ved en advokats eller dennes personales uretmæssige forbrug DET DANSKE ADVOKATSAMFUNDS ERSTATNINGSFOND A-AFDELING SKADESANMELDELSE om tab, lidt ved en advokats eller dennes personales uretmæssige forbrug af betroede midler 1. Anmelders navn, stilling og bopæl 2.

Læs mere

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet

Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet Forretningsorden for Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet I henhold til 22, stk.6, i vedtægten for Københavns universitet, fastsætter Akademisk Råd ved Det Samfundsvidenskabelige

Læs mere

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011

Almindelige regler for voldgift om heste. af 15. april 2011 Almindelige regler for voldgift om heste af 15. april 2011 INDLEDENDE BESTEMMELSER Voldgiftsretten har til formål at træffe hurtig og kompetent afgørelse af tvister vedrørende heste. Voldgiftsretten kan

Læs mere

Vedtægter april 2013

Vedtægter april 2013 Vedtægter april 2013 1 NAVN Stk. 1. Foreningens navn er LMS - Landsforeningen mod spiseforstyrrelser og selvskade. 2 HJEMSTED Stk. 1. LMS hjemsted er sekretariatets adresse. 3 FORMÅL Stk. 1. Landsforeningens

Læs mere

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5

VEDTÆGTER UDKAST FOR. Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 K Ø B E N H A V N. A A R H U S. L O N D O N ADVOKATFIRMA SUNDKROGSGADE 5 DK-2100 KØBENHAVN Ø TEL. +45 70 12 12 11 FAX. +45 70 12 13 11 UDKAST VEDTÆGTER FOR Foreningen SENDESAMVIRKET [INDSÆT NAVN] C V R

Læs mere

VEJLEDNING FOR SAGKYNDIGE

VEJLEDNING FOR SAGKYNDIGE VEJLEDNING FOR SAGKYNDIGE udpeget i henhold til AB 92 46 1. Reglernes baggrund og formål Med reglerne om sagkyndig beslutning om stillet sikkerhed m.v. i AB 92 46, er indført et nyt retsinstitut som en

Læs mere

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3.

FORRETNINGSORDEN, DECEMBER Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse. 1. Hovedbestyrelsens sammensætning. 2. Hovedbestyrelsesmøder. 3. FORRETNINGSORDEN, DECEMBER 2018 Danske Fysioterapeuters hovedbestyrelse 1. Hovedbestyrelsens sammensætning Hovedbestyrelsen består af formanden, de fem regionsformænd, seks repræsentantskabsvalgte medlemmer

Læs mere

Vedtægter. for. Kemi & Life Science

Vedtægter. for. Kemi & Life Science Vedtægter for Kemi & Life Science VEDTÆGTER for KEMI & LIFE SCIENCE Foreningens navn er Kemi & Life Science. Foreningens hjemsted er København. 1 2 Foreningens formål Foreningen har som formål at varetage

Læs mere

Vedtægter for Erhverv Aarhus

Vedtægter for Erhverv Aarhus Oversigt 1 Foreningens navn og hjemsted 2 Foreningens formål 3 Medlemmer 4 Medlemskabets ophør 5 Generalforsamlingen 6 Bestyrelsen 7 Regnskab og revision 8 Foreningens opløsning 9 Foreningens kontor og

Læs mere

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10

VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 10 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 10 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse... 5 3.2 Medlemmernes forpligtelser...

Læs mere

Bekendtgørelse om Advokatnævnets og kredsbestyrelsernes virksomhed ved behandling af klager over advokater m.v.

Bekendtgørelse om Advokatnævnets og kredsbestyrelsernes virksomhed ved behandling af klager over advokater m.v. BEK nr 20 af 17/01/2008 (Gældende) Udskriftsdato: 30. december 2016 Ministerium: Justitsministeriet Journalnummer: Justitsmin., j.nr. 2007-440-0160 Senere ændringer til forskriften BEK nr 748 af 11/06/2010

Læs mere

Vedtægter for Skive Søsports Havn

Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn Vedtægter for Skive Søsports Havn 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er Skive Søsports Havn. Foreningens hjemsted er Skive kommune. Foreningens adresse er

Læs mere

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune

FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune FORRETNINGSORDEN for Byrådet i Hillerød Kommune Indholdsfortegnelse: Byrådets møder 3 Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse 4 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes forelæggelse 4 Udvalg

Læs mere

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11

BECH-BRUUN MARKUP VEDTÆGTER. DTF Dansk Telemarketing Forening. Vedtægter side 1 af 11 BECH-BRUUN MARKUP 06.10.2017 VEDTÆGTER Vedtægter side 1 af 11 INDHOLD Indhold... 2 1. PARAGRAF 1: NAVN OG HJEMSTED... 4 2. PARAGRAF 2: FORMÅL... 4 3. PARAGRAF 3: MEDLEMMER... 5 3.1 Anmodning om optagelse...

Læs mere

Direktionssekretariatet. Forretningsorden for kommunalbestyrelsen Norddjurs Kommune

Direktionssekretariatet. Forretningsorden for kommunalbestyrelsen Norddjurs Kommune Direktionssekretariatet Forretningsorden for kommunalbestyrelsen Norddjurs Kommune Indholdsfortegnelse. Udsendelse af dagsorden og sagernes fremlæggelse... 1 Beslutningsdygtighed, mødeledelse og sagernes

Læs mere

Vedtægter. for. Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber

Vedtægter. for. Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber Vedtægter for Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber 1 Ankenævnet for Fondsmæglerselskaber er oprettet af Den Danske Fondsmæglerforening og Forbrugerrådet. 2 Stk. 1. Ankenævnet behandler klager over fondsmæglerselskaber

Læs mere

Forretningsorden for Planklagenævnet

Forretningsorden for Planklagenævnet Forretningsorden for Planklagenævnet Anvendelsesområde 1.1 Dette er en intern forretningsorden, der gælder for Planklagenævnets behandling af sager efter de love, hvorefter Planklagenævnet er myndighed.

Læs mere

VEDTÆGTER (senest ændret juni 2016)

VEDTÆGTER (senest ændret juni 2016) VEDTÆGTER (senest ændret juni 2016) 1 Navn og hjemsted Foreningens navn er "DI's Risk Management Forening". Som engelsk betegnelse anvendes "The Risk Management Society of the Confederation of Danish Industry".

Læs mere

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet

Anordning om ikrafttræden for Grønland. af lov om Natur- og Miljøklagenævnet Udkast Anordning om ikrafttræden for Grønland af lov om Natur- og Miljøklagenævnet I medfør af 21 i lov om Natur- og Miljøklagenævnet, jf. lovbekendtgørelse nr. 1620 af 8. december 2015 bestemmes, at loven

Læs mere

Nøgle til reglerne om oplysningspligt i de advokatetiske regler hvor findes baggrunden for de enkelte bestemmelser?

Nøgle til reglerne om oplysningspligt i de advokatetiske regler hvor findes baggrunden for de enkelte bestemmelser? Nøgle til reglerne om oplysningspligt i de advokatetiske regler hvor findes baggrunden for de enkelte bestemmelser? Regel i AER ikke bindende 3.3.1. Advokaten skal af egen drift oplyse klienten om følgende:

Læs mere

Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet

Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet 20. december 2013 Bekendtgørelse om forretningsorden for Medienævnet I medfør af 13 i lov om mediestøtte, jf. lov nr. XXX af XXX, fastsættes: Medienævnets organisering 1. Medienævnet består af syv medlemmer,

Læs mere

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed

Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed Bekendtgørelse om kvalitetskontrol og Revisortilsynets virksomhed I medfør af 34, stk. 3, og 54, stk. 2, i lov nr. 468 af 17. juni 2008 om godkendte revisorer og revisionsvirksomheder (revisorloven), som

Læs mere

Forretningsorden for Medicoindustriens Udredningspanel

Forretningsorden for Medicoindustriens Udredningspanel Medicoindustrien vedtog 22. marts 2018 et sæt nye etiske retningslinjer. Disse retningslinjer er identiske med Medtech Europe Code of Ethical Business Practice, Guidelines on the Interactions with Healthcare

Læs mere

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig.

Nuværende vedtægt. Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND. 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. Nuværende vedtægt Forslag til ændringer af vedtægten 1. NAVN, HJEMSTED OG BAGGRUND 1.1 Foreningens navn er Ase Selvstændig. 1.2. Foreningen har hjemsted i den kommune, hvor sekretariatet har adresse. 2.

Læs mere

Bekendtgørelse om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat

Bekendtgørelse om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat Teknisk sammenskrivning af BEK nr. 1473 af 12/12/2007 om obligatorisk grunduddannelse som betingelse for at få beskikkelse som advokat som ændret ved BEK nr. 1036 af 11/11 2011 Oversigt (indholdsfortegnelse)

Læs mere

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018

Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 Vedtægter gældende til 19. april 2018 Vedtægter godkendt på generalforsamlingen den 19. april 2018 1. Navn Foreningens navn er Kultursamarbejdet i Midt- og Vestjylland. Foreningen har hjemsted i Holstebro

Læs mere

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL

VEDTÆGTER. for. Teleforeningen af 2003 for medlemmer af NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL VEDTÆGTER for Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst. NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL 1 Foreningens navn er: Teleforeningen af 2003 for medlemmer af Dansk Metal Tele Afdeling Øst.

Læs mere

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN. BRAND COPENHAGEN f.m.b.a. 1 Foreningens navn, hjemsted og formål. 1.1 Foreningens navn er Brand Copenhagen f.m.b.a.

VEDTÆGTER FOR FORENINGEN. BRAND COPENHAGEN f.m.b.a. 1 Foreningens navn, hjemsted og formål. 1.1 Foreningens navn er Brand Copenhagen f.m.b.a. Advokat Poul Hvilsted Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf +45 3334 4000 Fax +45 3334 4001 VEDTÆGTER FOR FORENINGEN BRAND COPENHAGEN f.m.b.a. 1 Foreningens navn, hjemsted og formål 1.1 Foreningens navn

Læs mere

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET

FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET FORRETNINGSORDEN FOR ANKENÆVNET PÅ ENERGIOMRÅDET Energibranchens repræsentanter (Dansk Energi, DONG, HNG/NGMN, Naturgas Fyn og Dansk Fjernvarme Forening (nu Dansk Fjernvarme)) og Forbrugerrådet har i henhold

Læs mere

Vedtægt Brancheorganisation for forsikringsselskaber og pensionskasser (Reg.nr. FOR )

Vedtægt Brancheorganisation for forsikringsselskaber og pensionskasser (Reg.nr. FOR ) Vedtægt 2010 22.11.2010 Brancheorganisation for forsikringsselskaber og pensionskasser (Reg.nr. FOR10005554) Philip Heymans Allé 1 2900 Hellerup Tlf. 41 91 91 91 Fax 41 91 91 92 fp@forsikringogpension.dk

Læs mere

3.0 Medlemmer 3.1 Som medlemmer kan optages: Erhvervsdrivende og ansatte Bogholdere & Regnskabskonsulenter i Danmark. Medlemskabet er personligt.

3.0 Medlemmer 3.1 Som medlemmer kan optages: Erhvervsdrivende og ansatte Bogholdere & Regnskabskonsulenter i Danmark. Medlemskabet er personligt. Vedtægter for FDBR 1.0 Navn 1.1 Foreningens navn er: FDBR - Foreningen Danske Bogholdere & Regnskabskonsulenter. 1.2 Hjemsted: Foreningen har officiel adresse ved et medlem af bestyrelsen indtil der fysisk

Læs mere

Doc.nr.: Vedtægter

Doc.nr.: Vedtægter B Ø R S M Æ G L E R F O R E N I N G E N Doc.nr.: 263289 Vedtægter Side 2 I Navn og hjemsted 1 Foreningens navn er "Den danske Børsmæglerforening" Foreningen benytter også navnet: "Børsmæglerforeningen"

Læs mere

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne.

Stk. 4 Formanden skal sørge for, at medlemmerne får forelagt de nødvendige oplysninger til bedømmelse af sagerne. DEFF 15/334 Forretningsorden for DEFF s styregruppe Fastsat i henhold til vedtægter for DEFF af 15. august 2014. Ordinære og ekstraordinære møder, skriftlig behandling 1 Styregruppen udøver sin virksomhed

Læs mere

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening

J.nr.: Vedtægter. Odense Glasværks Støtteforening J.nr.: 05-63398 Vedtægter Odense Glasværks Støtteforening 1. Navn og hjemsted 1.1. Foreningens navn er Odense Glasværks Støtteforening. 1.2. Foreningens hjemsted er Odense Kommune. 2. Formål 2.1. Foreningens

Læs mere

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU)

Vedtægter for. Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Vedtægter for Landsforeningen af Ungdomsskoleledere (LU) Indholdsfortegnelse Kapitel 1: Navn og formål ( 1-2) Kapitel 2: Medlemmer og kontingent ( 3-5) Kapitel 3: Årsmøde og bestyrelse ( 6-8) Kapitel 4:

Læs mere

Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN

Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN Generelle bestemmelser for arbejdsgrupper under fondsbestyrelserne VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN Side 2 Baggrund VILLUM FONDEN og VELUX FONDEN har nedsat et antal arbejdsgrupper, som navnlig skal medvirke

Læs mere

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister

!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!! Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Love for Stålforeningen Foreningen af danske Stålgrossister Fastsat på den stiftende generalforsamling den 3. september 1975 med ændringer, vedtaget på generalforsamlinger af 5. maj 1976, 8. maj 1980,

Læs mere

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER

VEDTÆGTER FORMÅL HJEMSTED MEDLEMMER Af 23. maj 2016 VEDTÆGTER 1 FORMÅL Textil & Tøj, Brancheforeningen for im og eksportører har til formål at fremme sammenholdet indenfor branchen og i enhver henseende at varetage medlemmernes erhvervsmæssige

Læs mere

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB

Vedtægter. for SKAGEN HAVKAJAKKLUB Vedtægter for SKAGEN HAVKAJAKKLUB 1. Navn, hjemsted og formål. Klubbens navn er Skagen Havkajkklub. Hjemsted er Skagen by, Frederikshavn Kommune. Klubben er stiftet den 12. september 2009 og har til formål

Læs mere

Fyns Svæveflyveklub - Love

Fyns Svæveflyveklub - Love Fyns Svæveflyveklub - Love NAVN, HJEMSTED OG FORMÅL: 1. Klubbens navn er FYNS SVÆVEFLYVEKLUB. 2. Klubbens hjemsted er Broby Kommune. Klubbens postadresse er formandens adresse. 3. Klubben er direkte eller

Læs mere

2.1 Såvel aktive som passive medlemmer optages. Kun aktive medlemmer har ret til at spille på banen.

2.1 Såvel aktive som passive medlemmer optages. Kun aktive medlemmer har ret til at spille på banen. Advokat Peter Skau-Andersen Ved Stranden 18 Box 2034 1012 København K Tlf +45 7730 4050 Fax +45 7730 4077 J.nr. 142286 VEDTÆGTER FOR FORENINGEN VÆRLØSE GOLFKLUB 1 Foreningens navn, hjemsted og formål 1.1

Læs mere

NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s. SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,..

NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s. SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,.. NUNATSINNI ILISIMATUSARNERMIK NI s - SIUNNERSUISOOATIGll7,,.\~ q \ ~ nr L I...,.. Inatsisartutlov nr. 5 af 29. november 2013 om forskningsrådgivning og bevilling af forskningsmidler. Kapitel 1 Forretningsorden

Læs mere

VEDTÆGTER FOR KONPA. Foreningens navn er KONPA. Foreningens hjemsted er København.

VEDTÆGTER FOR KONPA. Foreningens navn er KONPA. Foreningens hjemsted er København. VEDTÆGTER FOR KONPA FORENINGENS NAVN OG MISSION 1 Foreningens navn og hjemsted Foreningens navn er KONPA. Foreningens hjemsted er København. 2 Mission og opgaver for KONPA: 1. Mission KONPA er en forening

Læs mere

2.2 Bestyrelsens møder afholdes efter formandens bestemmelse på fondens kontor eller et andet af formanden fastsat sted.

2.2 Bestyrelsens møder afholdes efter formandens bestemmelse på fondens kontor eller et andet af formanden fastsat sted. UDKAST 18. maj 2016 Sag 20251-001 ver.1 FORRETNINGSORDEN for ELLEN OG CARL TAFDRUPS MINDELEGAT Oprettet af advokat, fru Sonja Tafdrup Rohbeck CVR-Nr. 7302 9112 1. Konstituering 1.1 Bestyrelsen konstituerer

Læs mere

CRUISE COPENHAGEN NETWORK VEDTÆGTER

CRUISE COPENHAGEN NETWORK VEDTÆGTER CRUISE COPENHAGEN NETWORK VEDTÆGTER Vedtaget på Foreningens Ekstraordinære Generalforsamling den 10. november 2017. 1 Navn og formål 1.01 Foreningens navn er Cruise Copenhagen Network. 1.02 Foreningens

Læs mere

1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009.

1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009. Forretningsorden for Ankenævn for Bus, Tog og Metro samt for dette ankenævns Forretningsudvalg og Sekretariat 1 Indledning Ankenævn for Bus, Tog og Metro er et privat ankenævn godkendt pr. 1. februar 2009.

Læs mere

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union

Vedtægter. for. Dansk Fodbolddommer-Union Vedtægter for Dansk Fodbolddommer-Union Indholdsfortegnelse 1.: Almindelige bestemmelser 2.: DFU s organer 3.: Delegeretmøde 4.: Bestyrelsen 5.: Formandsmøder 6.: Udvalg 7.: Forholdet til andre organisationer

Læs mere

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB

VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB VEDTÆGTER FOR HELSINGØR SEJLKLUB Helsingør Sejlklub Vedtægter af 26. marts 2019 Side 1 af 7 1. KLUBBENS NAVN 1.1 Klubbens navn er HELSINGØR SEJLKLUB, med binavnet Helsingør Amatør Sejlklub. Klubben er

Læs mere

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker

Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker Vedtægter for Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker 1 Foreningens navn Foreningens navn er Brancheforeningen for Privathospitaler og Klinikker. 2 Formål Foreningens formål er at sikre, at

Læs mere

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf

BFU. BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj Sekretariatet Torpsgade Fredericia. Tlf BFU Brancheforeningen for Undervisningsmidler Sekretariatet Torpsgade 13 7000 Fredericia Tlf. 86 11 87 11 www.bfu.dk BFU s vedtægter, som vedtaget 4. maj 2015 1 1.1. Foreningens navn er. 1.2. Foreningens

Læs mere

Love (vedtægter) for. Københavns Tømrerlaugs. Understøttelsesfond

Love (vedtægter) for. Københavns Tømrerlaugs. Understøttelsesfond Love (vedtægter) for Københavns Tømrerlaugs Understøttelsesfond 1 Indholdsfortegnelse For Københavns Tømrerlaugs Understøttelsesfonds vedtægter 1: Foreningens navn. Side 3 2: Understøttelsesfondets formål

Læs mere

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter

INDLEDENDE KAPITEL. Artikel 1. Denne forordnings supplerende karakter L 179/72 DEN EUROPÆISKE CENTRALBANKS FORORDNING (EU) Nr. 673/2014 af 2. juni 2014 om nedsættelse af et mæglingspanel og forretningsordenen for dette (ECB/2014/26) STYRELSESRÅDET FOR DEN EUROPÆISKE CENTRALBANK

Læs mere

Vedtægter for Sammenslutningen for Pålideligheds- og Miljøteknik (SPM)

Vedtægter for Sammenslutningen for Pålideligheds- og Miljøteknik (SPM) Vedtægter for Sammenslutningen for Pålideligheds- og Miljøteknik (SPM) 1. NAVN Foreningens navn er Sammenslutningen for Pålideligheds- og Miljøteknik (SPM). 2. HJEMSTED Foreningens hjemsted er Rudersdal

Læs mere

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN)

Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) Vedtægter Dansk Implementeringsnetværk (DIN) 1. Navn Foreningens navn er. Navnet forkortes DIN. Foreningens internationale navn er Danish Implementation Network. 2. Hjemsted Foreningens hjemsted er Danmark.

Læs mere

Foreningen arbejder for, at Investor Relations i Danmark er på højeste internationale niveau.

Foreningen arbejder for, at Investor Relations i Danmark er på højeste internationale niveau. VEDTÆGTER 1. Navn Foreningens navn er Dansk Investor Relations Forening. Navnet forkortes DIRF. Foreningens engelske navn er Danish Investor Relations Association. 2. Formål Foreningens formål er at fremme

Læs mere

VEDTÆGTER FOR DANSK FORENING FOR EU-SKATTE- RET

VEDTÆGTER FOR DANSK FORENING FOR EU-SKATTE- RET VEDTÆGTER FOR DANSK FORENING FOR EU-SKATTE- RET NAVN OG HJEMSTED 1 Foreningens navn er "Dansk Forening for EU-skatteret". Foreningens hjemsted er Københavns kommune. FORMÅL 2 Foreningen har til formål

Læs mere

Vedtægt for foreningen Svendborg Jagtforening

Vedtægt for foreningen Svendborg Jagtforening Vedtægt for foreningen Svendborg Jagtforening 1 Navn og hjemsted Stk. 1. Foreningens navn er Svendborg jagtforening Stk. 2.Foreningens hjemsted er Svendborg Kommune. 2 Foreningens formål Stk. 1. Foreningens

Læs mere

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter

VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Advokat Christian Gregersen Philip Heymans Allé 7 2900 Hellerup Tlf. +45 3334 4000 J.nr. 176449 18. december 2017 VEDTÆGTER for Fondenes Videnscenter Horten Advokatpartnerselskab CVR 33775229 1. NAVN 1.1

Læs mere